1.1.2007

Myötäisiä tuulia!

Olkoon vuosi 2007 myötäisten tuulten vuosi itse kullekin, sekä minulle että kaikille lukijoille. Kun niitä vastaisia tuulia on ihmispolon elämästä monesti suuri osa, niin eikö nyt olisi kohtuullista, että ilkeä Saturnus väistyisi vihdoinkin tähtikuviosta ja antaisi tilaa vaikka Venukselle.

Jokaisella on oikeus saada ja antaa rakkautta. Eihän se edes luonnetta katso, ei edes ulkonäköä, kuka tämän onnen kohtaa. Katsokaa vaikka yllä olevan Kustodievin tukevalta lihakauppiaalta näyttävää korstoa ja persjalkaista venakkoa, jonka olemus kuiskii viehkosti rakkauden tulevista iloista ja tyydytyksen tunteesta.

Olen nimittäin joskus luullut, etttä rakkaus kohtaa vain kauniit ihmiset. Että on ruma, jos on yksin. Se ei kuitenkaan todellakaan mene niin, sillä suuri osa parisuhteessa elävistä on Kustodievin kuvan kaltaisia tanakoita lyylejä ja tukevia lökäpöksyjä. Monet itselliset ihmiset taas ovat ulkoiselta habitukseltaan varsin viehättäviä. Mikä siis ratkaisee sen, että jokusilla on vaikea löytää paria itselleen, kuten nyt vaikkapa minulla?

Pitäisikö olla vaan vähän helpompi tapaus, joka ei kränise joka asiasta ja vaadi tiettyjä asioita toiselta ja itseltään. Ei olisi jonkinlainen perfektionisti? Mutta mitäs sitten, kun ei vain onnaa. Ei voi vain kiinnostua sellaisesta, joka ei täytä oman mielen normeja? Eikä voi tyytyä johonkin rasvaläiskää seinään tekevään makoilevaan miehenkutaleeseen? Ja ennen kaikkea, ei viitsi nähdä vaivaa asian hyväksi.

Niinkin olen ajatellut, että seksi pyörittää maailmaa. Seksi ei pysty kuitenkaan muuttamaan maailmankulkua, koska seksi on niin jokapäiväinen asia, kuten nälkä tai jano - se tulee tyydytettyä kätevästi parisuhteessa, vaikka rakkautta ei enää olisikaan. Seksiähän saa sitä paitsi muutenkin aina halutessaan, jos on viitseliäisyyttä, tavalla tai toisella.

Rakkaus sen sijaan on kortilla, se ei tule kutsuttaessa, mutta ajattelen niin, että kun se tulee, siinä murtuvat muurit eikä rakkauden ovea voi sulkea, kun se avautuu. Se syttyy sielujen ja ruumiin kohtaamisesta tietyllä samalla tasolla. Matti Vanhasellekaan ei riittänyt seksi, lopultakaan, koska hänellä ei ollut rakkautta mukana tunteissaan. Jos olisi ollut, tilanne olisi nyt toinen, ja tarinalla olisi ollut happy end. Myötäisiä tuulia vain Matillekin, jos lukee näitä blogeja!

(Maalaus Boris Kustodiev)

11 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta sinulle, Iines!

  VastaaPoista
 2. Kirjoituksestasi tuli mieleen Liisa Jeromaan teksti:
  "Jokaisella on omat purjeet
  ja haluttu suunta
  jota päivien tuulet
  ja elämän myrskyt sekoittavat
  piirretyn reitin suuntaa muutellen.
  Pidä lujasti ruorista kiinni
  ja anna mennä
  - täysin purjein."

  Näillä sanoilla toivotan sinulle myötätuulta vuonna 2007.

  VastaaPoista
 3. Olen antanut itselleni sellaisen uudenvuodenlupauksen, että en enää ikinä nälväile sulle, jos perustat laihdutusblogin "iineksen kukkulat".

  VastaaPoista
 4. Kiitos toivotuksista!

  Jaa iineksen kukkulat? No heti kun listalle ilmestyy Hotasen makkarat.

  En kuulu ns. laihduttajien joukkoon, vaan lähinnä elintaparemppaajiin. Pers kapenee kummasti, kun liikkuu entistä enemmän sauvojen kera tai ilman. Peruskunto on hyvä, mutta perfektionistina tavoittelen tietysti täydellistä takamusta.

  VastaaPoista
 5. Myötätuulta uuden blogin purjeisiin ja hyvää alkaneen vuoden jatkoa! Sait vanhan tilaajakaartin näköjään siirrettyä suoraan uuteen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, samoin sinulle Iines Jalokivi!

  Vaihdoin vain uuden bloginosoitteen vanhan blogin listatietoihin. Jännää, että tätä eivät kaikki tiedä, kuten en siis minäkään, ennen kuin joku ystävällinen sielu (Eufemia)neuvoi tuon konstin.

  VastaaPoista
 7. Minusta tuo kuvan jätkä näyttää kuuluvan lähinnä Tom of Finlandin miesgalleriaan. Kimulista en sano mitään

  VastaaPoista
 8. Kakin puolin mahtavaa uutta vuotta ja onnittelut uuden blogikotisi johdosta!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Leonoora, samoin sinulle hyvää alkanutta vuotta!

  Minusta tuo Kustodievin mies on kyllä maalaisversio Tom of Finlandin testosteronia uhkuvista kaupunkilaisuroksista, jotka viehättävät naisenkin silmää kaikessa koomisuudessaan. Ainakin minä huomaan juuttuvani näiden miesten yksityiskohtaiseen tirkistelyyn luultavasti samoin kuin miehen silmä pysähtyy hemaiseviin typyköihin.

  VastaaPoista
 10. Hyvää uutta vuotta iines, onnea uuteen osoitteeseen:) Firefox on kiva selain ja turvalliseksi haukuttu. Testaa sitä muutama viikko, luultavasti siirryt käyttäjäksi.

  Perskunto on minulla säilynyt puolisen vuotta ennallaan, niin kuin seurustelukin. Jee. Ja kyllä miesvartalokin voi olla kaunis

  VastaaPoista
 11. Molly, pitänee katsoa tuota Firefoxia.

  Vai perskunto hyvä. :) Hyvää kuluvaa vuotta sinullekin!

  VastaaPoista