10.2.2007

Netin namusedät

Eilisissä lehdissä oli uutisia henkilöistä, jotka vokottelivat lapsia, käsittääkseni tyttöjä, internetin keskustelupalstoilla.

Yhteistä näille vokottelijoille oli se, että he olivat suomalaismiehiä ja se, että he esiintyivät luotettavasti ja heidän esiintymismiljöönsä oli arvostettu ja hyvämaineinen. Eivät siis mitään siltavuorelaisia jammuja olleet nämä gentlemannit, vaan nyt mennään paremmissa piireissä.

Yksi epäilty työskentelee Helsingin yliopistossa asiantuntijana eikä ole saamassa potkuja, vaikka poliisi epäilee hänen käyttäneen lähes neljääkymmentä 9 - 15-vuotiasta tyttöä hyväkseen. Edellisen kerranhan viime toukokuussa pedofiiliksi osoittautui saman yliopiston tietoturvapäällikkö, joka tuomittiin vankilaan. On tietenkin selvää, että työyhteisö ei tuomitse, mutta työnantajan lausunnot ovat hämmentäviä yhteisössä, jossa epäillyt kouluttavat nuoria.

Toinen nyt epäilty on jo 63-vuotias mies, vaatetusalan yrittäjä, joka on onnistunut saamaan kymmeniä koulutyttöjä seksimalleiksi hyvällä ja arvostetulla paikalla sijaitsevaan vaatetusalan yritykseen.

Ei voi kuin ihmetellä, missä ovat vanhemmat tai huoltajat, kun alaikäinen lähtee tapaamaan setää tuntemattomaan paikkaan. Tai mitä äiti tai isä tekee juuri silloin, kun lapsi on web-kamerayhteydessä sedän kanssa. Ja sitäkin voi vain ihmetellä, eivätkö lapsen omat hälytyskellot soi missään kirjoittelun ja keskustelun vaiheessa, ennen tapaamisia. Niinhän se ei mene, että lapsi haluaisi seksiä sedän kanssa? Eikä se mene niinkään, että sedän halu alaikäisiin on luonnon sanelema juttu. Se on selkeä perversio luomakunnan biologisessa systeemissä, jossa hedelmällisesti ja henkisesti yhdyntäkypsiä naaraita on yllin kyllin saatavissa.

Olisiko oma tyttäreni voinut ajatua pedofiilin keskustelukumppaniksi? Mietin tätä rehellisesti, enkä halua kehua itseäni tai omia kasvatusmenetelmiäni, koska minulla ei oikeastaan ollut mitään metodia. Olin vain lapsen kanssa, läsnä, tietenkin hänen ehdoillaan kun hän oli pieni. Hänhän oli minun vastuullani, ei kenenkään muun, koska kasvatin häntä yksin, isän muutettua kauas ulkomaille. Voin sanoa kuitenkin, että tyttäreni ei koskaan olisi ajautunut lähellekään pedofiilia.

Tuntuu, että moni haluaa nähdä lapsensa kypsempänä ja valmiimpana elämään kuin lapsi on. Koti saatetaan varustaa tekniikan linnakkeeksi, jonne lapsi jätetään yksin mediatulvan keskelle kaukosäädin, joystick ja kännykkä käden ulottuville, turvaa ja viihdykettä tuomaan. On kallit vehkeet ja pelit, mutta aikaa ja läsnäoloa lapselle ei ole tarpeeksi. Ja syykään ei ole yhteiskunnan tai työnantajan, koska kukin tekee itse valintansa. Sitä voi valita asuinpaikkansa, työpanoksensa, ajankäyttönsä ja arvostuksensa kohteet.

Tällainen ilmapiiri, joka meillä nyt vallitsee, on muutenkin suopea lähinnä vain tekniikan ja tekniikkojen kehittymiselle. Ihminen nähdään tässä mallissa lähinnä polttoaineena. Kuvaavaa on sekin, miten lapsuus halutaan typistää ja seksi ulottaa kaikkialle. Idols-kisan tuomarin Asko Kallosen lausunto herkän näköisen 16-vuotiaan tytön seksikkyydestä oli pöyristyttävä.

(Maalaus Diego Velásquez: Don Juan)

66 kommenttia:

 1. Voin sanoa kuitenkin, että tyttäreni ei koskaan olisi ajautunut lähellekään pedofiilia.

  Ymmärtääkseni tyttärelläsi ei ollut internettiä käytössään. Kysymysmerkki.

  VastaaPoista
 2. Mitä se idols-tuomari sanoi?
  Tai ei sillä nyt ole merkitystä niin kauhiasti.

  Asiat ovat monimutkaisia. Joillekin teinitytöille on huvitus kiihottaa "vanhoja", he kuvittelevat käyttävänsä jonkinlaista seksuaalista valtaa.
  Jotkut ovat viattomia uhreja, joiden tyhmyydestä voisin ainakin osittain rankaista myös heidän vanhempiaan.
  Teinikanaksi voi ehkä syntyäkin, mutta aika usein käyttäytymismallit on vanhempien ansiota; joko siksi, että pinnallisuus ja typeryys on perheessä normaalia, tai siksi, että vanhemat ovat aina poissa ja mallit otetaan jostain muualta.

  Mutta helppohan se on saarnata kun omat lapset on nörttejä.

  VastaaPoista
 3. Idols-kisan tuomarin Asko Kallosen lausunto herkän näköisen 16-vuotiaan tytön seksikkyydestä oli pöyristyttävä.

  Mitä pöyristyttävää siinä tarkalleen ottaen oli?

  VastaaPoista
 4. Ymmärtääkseni tyttärelläsi ei ollut internettiä käytössään. Kysymysmerkki. (repardpo)

  No, tytär oli juuri lähtenyt opiskelemaan, kun sain Internetin kotiin. Tiedän ja tunnen silti vuorenvarmasti, ettei hän olisi ollut niin kritiikitön, että olisi antautunut pedofiilin tapaamiseen. Hän on erittäin havaintokykyinen ja älykäs nuori nainen, jolla on hyvä itseluottamus. Hän on lisäksi hyvin itsenäinen oman tiensä kulkija, joka ei käytä mm. alkoholia eikä häntä häiritse tippaakaan, vaikka muut, esimerkiksi minä, käytän. Hän ei ole tuomitseva, vaikka hänen juomattomuutensa usein tuomitaan.

  Sanoisin niin, että hänen hyväntuulinen luottamuksensa omaan itseisarvoonsa takaa sen, ettei häntä käytetä hyväksi.

  VastaaPoista
 5. Aina kun lähdetään vanhempien syyllistämislinjalle, se tavoittaa yleensä vain ne vanhemmat, jotka muutenkin ovat vastuuntuntoisia. Keskusteluihinkin osallistuvat yleensä ne, jotka ylipäätään ajattelevat jotakin. Sehän näissä kai ongelmana onkin, että kaikkia lapsia ei yksinkertaisesti valvota eikä heidän tekemisiään seurata. Sen lisäksi, että heillä on jo turvaton kasvuympäristö, heille yleensä myös sattuu enemmän ikäviä asioita.

  Edellisen katastrofaalisen pedofiilikeskustelun aikana tuli selväksi se, että holhoava asenne aiheuttaa ennennäkemätöntä raivoa. Vastuu sysättäisiin mieluusti ainoastaan vanhemmille, eikä asiasta sen enempää tulisi puhua. Ne vanhemmat, jotka tässä yhteiskunnassa ovat enemmän huolissaan omasta nuorekkuudestaan tai jostain muusta itselleen tärkeästä asiasta tai harrastuksistaan kuin lapsestaan, eivät kenties koskaan edes saavuta näitä keskusteluja. Ne eivät yksinkertaisisesti kiinnosta. En tiedä kenen näistä lapsista pitäisi olla huolissaan vai pitäisikö niiden vain antaa kokea nämä ikävät asiat puuttumatta siihen sen kummemmin. Shit happens ja sitä rataa. Media on nyt kovasti yrittänyt ottaa kasvattajan aseman. Ilmeisesti joku siellä toivoo, että nämä huolimattomat vanhemmat heräisivät huolehtimaan lapsistaan. Toivottavasti heräävätkin.

  Kallosen kommentti ei minua enää pöyristytä. Sekin on käynyt harvinaisen selväksi, että 48-vuotiaalla miehellä on oikeus luomet nautinnosta raukeina roikkuen ja huulia lipaisten sanoa 16-vuotiasta seksikkääksi. Se jolla siihen on jotakin sanomista, on vain vanha rupsahtanut akka, joka on huolissaan oman viehätysvoimansa menettämisestä. Missään tapauksessa kokemus ja ikä eivät ole tuoneet minkäänlaista tietoa, eikä muistikaan enää pelaa niin hyvin, että voisi mitenkään tietää, miltä tuntuu olla vanhemman miehen kuolauksen kohteena. Itse olen tehnyt 16-vuotiaana erittäin huonoja ja epäkypsiä ratkaisuja, jotka ovat vaikuttaneet negatiivisesti koko loppuelämääni. Sen ikäinen tarvitsisi vielä paljon ohjausta ja järkipuhetta sekä tukea pystyäkseen käsittelemään nämä asiat olankohautuksella, kuten ko. Kristiina Brask oli onneksemme tehnyt. Hänellä on kenties ollut hyvä alku elämälle ja vahva itsetunto. Ainahan näin ei tietenkään ole.

  Iän tuoma kokemus ei ole enää minkäänlaisessa kurssissa tätä nykyä. Nuoruuden ihannointi on saavuttanut aivan käsittämättömät mittasuhteet. Netissä eteenkin saa sen käsityksen että olisi kaikille parasta, jos kaikki keski-iän ylittäneet naiset vetäisivät itsensä hirteen. Jo lakkaisi pienempien täysin turha ja tarpeeton, yliholhoava ja mitääntietämätön puolustaminen, ja ne nuoruudesta yhä hurmaantuneet ikämiehetkin saisivat tehdä tästä maailmasta vihdoin omannäköisensä.

  VastaaPoista
 6. Sari, Mikon linkeistähän ilmenee, että Kallonen sanoi tälle työlle arvioidessaan tämän laulua, että sä olet Suomen seksikkäin jääkiekkoilija.

  Että mitä pöyristyttävää, Mikko? Ensinnäkin se, että tyttö oli lähinnä suloinen, herkänoloinen, tyttömäinen, puoliksi lapsi, jonka tukka oli kiharrettu kuin koulun joulujuhlaan. Kyllä täytyy olla yhden lajin mielikuvitus, jos tuo näky nostattaa seksin mieleen.

  Kyseessä oli lisäksi koko perheen ohjelma, jota lapset seuraavat innokkaasti. Jos alaikäistä arvioidaan seksikkääksi lähes suosituimmassa ohjelmassa, niin voi kysyä vain, millaisen signaalin se antaa lapsikatsojille.

  Mutta eniten siis hätkähdytti Kallosen mielikuvitus: miten runotytön näköisestä - kaukana teinikanasta - viattomuudesta tulee seksi mieleen? Sitä paitsi, lauluahan näissä kisoissa pitää arvioida, ei olemusta, joka on herkkä paikka tuonikäisille. Muutenkin ohjelman suomalaisversiossa on oltu moukkamaisia: menty henkilökohtaisuuksiin, toisin kuin ohjelman Amerikan-versiossa, jossa nähdäkseni aina on puhe laulutaidosta.

  VastaaPoista
 7. Saara,

  toivon, etten koskaan lakkaa jaksamasta näitä kasvatuskeskusteluja! Tulen jatkossakin heittämään pallon sinne, minne se kuuluu, vaikka toki varsin hyvin tiedän, että suohonhan se uppoaa, juuri noista syistä, joita hyvin kuvaat. Sama ilmiö kuin kouluissa: ne vanhemmat tavoitetaan, joita ei niin tarvitsisikaan tavoittaa ja ne, joita kipeästi kaivataan, loistavat poissaolollaan.

  Toivon myös, että etten turtuisi näihin Kallosiin, sillä silloin ollaan vaarallisella tiellä, kun kukaan ei enää jaksa välittää näiden raukeasilmäisten ja huultaan lipovien mediapersoonien ähkimistä kommenteista, joissa paikka ja aika unohtuu ja on vain yksi tila: julkisuus ja mediamaailma.

  VastaaPoista
 8. Niin, se turtumus tässä on aika ikävä puoli. Toivoisin minäkin, että keskusteluihin ottaisivat osaa myös ne miehet, jotka pystyvät ajattelemaan asiaa yhteiskunnallisesta ja kulttuurisesta perspektiivistä käsin, eivätkä pelkästään ne kovaäänisimmät, jotka omista lähtökohdistaan ja omia tarpeitaan puolustavasta näkökulmasta paukuttavat menemään. Asioilla on yleensä aina seurauksia ja varsinkin median avulla nämä asenteet saavat siunauksensa. Sitten niistä tulee maan tapa ja kaikki muut näkökulmat lytätään juuri niillä samoilla argumenteilla, jotka saavat pontimensa yliseksuaalisoituneista asenteista ja ulkonäöllisistä vaatimuksista.

  VastaaPoista
 9. [...]Kallonen sanoi tälle tytölle arvioidessaan tämän laulua, että sä olet Suomen seksikkäin jääkiekkoilija.

  Tästä voi päätellä, että Kallosen hämäsi tuo harrastus niin pahoin, että suusta hyppäsi sammakko.

  Ehkä olisi viisasta kutsua Kallonen katsastamaan tyttöjen playoffseja torstaina Espoon Laaksolahteen (Blues-Ilves) tai Helsingin Malmille (IHK-Kärpät).

  VastaaPoista
 10. Mitähän A.Kallonen sanoisi näistä siskoista?

  VastaaPoista
 11. Ensinnäkin se, että tyttö oli lähinnä suloinen, herkänoloinen, tyttömäinen, puoliksi lapsi, jonka tukka oli kiharrettu kuin koulun joulujuhlaan.

  Jaa. Minun mielestä hän näytti tyypilliseltä kovatasoiselta pornotähdeltä/mallilta/näyttelijältä, joka voisi olla iältään mitä tahansa 23-40 vuoden väliltä. Naamalla oli harjoiteltu 'reva-auki' -virnistys. Suloisuutta ja herkkyyttä en kuvasta tavoittanut (en ole katsonut yhtään Idols-jaksoa, ja ko. tytöstä olen nähnyt vain linkittämäni kuvan).

  Kyllä täytyy olla yhden lajin mielikuvitus, jos tuo näky nostattaa seksin mieleen.

  Jos katsotaan biologiselta kantilta asiaa, niin luonnollisinta olisi miehen ehkä kokea seksikkäiksi 20-25 vuotiaat naiset, koska ne ovat kai iältään parasta antia jälkeläisten selviytymisen ja terveenäsyntymisen kannalta. Joku voisi argumentoida, että 40+ naisten seksikkäänä pitäminen olisi perverssiä, koska sehän kai vasta luonnonvastaista on (nainen ei siinä iässä ole enää hyvä synnyttäjä).

  Idolsissa ollut tyttö ei mielestäni todellakaan näyttänyt 15-vuotiaalta. Jos minun pitäisi arvioida hänen ikänsä, niin voisin sanoa vaikka 27 +- 10 vuotta (virhemarginaali). Joidenkin olisi ehkä hyvä ottaa huomioon se, että seksikkäältä näyttäminen ei nykyaikana ole kovinkaan paljon kiinni biologisesta iästä. Olisi todella lipevää ja vellihousuista väittää, että kyseinen tyttö ei noin keskimäärin näyttäisi seksikkäältä.*

  Katsokaapa huvin vuoksi, että miltä näyttää Miss Suomi -ehdokas Mikkelistä. Naama on samaa tasoa Idols-tytön kanssa, mutta vartaloltaan hän on kuin anoreksinen ja ylipitkä teinityttö. Käsittääkseni kansa on ollut äänestemällä valitsemassa ehdokkaita, joten "Miss Mikkeliä" voitaneen pitää alueensa parhaana esimerkkinä seksikkäästä ja edustavasta naisesta.

  Minun mielestä Idols-tyttö ei näytä seksikkäältä, vaan pinnallisen kauneuden näyttelyesineeltä. Todennäköisesti en panisi, sillä hän tuskin saisi minua kiinnostumaan itsestään. Haluan silti korostaa, että jokaisella on täysi oikeus määritellä ihan itse, että mikä näyttää seksikkäältä. Siihen ei ole millään kukkahattutädeillä tai epärehellisillä vellihousumielistelijäpoliitikoilla mitään, siis korostan, ei y-h-t-ä-ä-n m-i-tä-ä-n nokan kopauttamista.

  VastaaPoista
 12. eivätkä pelkästään ne kovaäänisimmät, jotka omista lähtökohdistaan ja omia tarpeitaan puolustavasta näkökulmasta paukuttavat menemään.

  Haha, kehen viittaat tuolla? Toivottavasti minuun. Voin silti kertoa sinulle, että Iineksen blogissa oleva kuva Iineksen päästä takaapäin on mielestäni noin kymmenen kertaa seksikkäämpi kuin linkittämäni kuva Idols-tytöstä.

  Kuulehan, pienokainen, läheskään kaikki ei perusta mielipiteitään poliittisista lähtökohdista käsin. Ja minua ei voisi muuten vähempää kiinnostaa, uskotko sinä minua vai et. Sama koskee kaikkia maailman naisia. Tosin myönnettäköön, että hauskempaa voisi olla, jos et uskoisi. Siitä voisi saada jotain perverssiä tyydytystä.

  VastaaPoista
 13. Voi muuten olla, että hennon tytön yllättävä harrastus aiheutti ikään kuin vastareaktiona tuon seksikkyyskommentin.

  Toisaalta voisi ajatella niinkin, että Kallonen olisi voinut sanoa, että olet Suomen kaunein/ söpöin/sähäkin tms. jääkiekkoilija. Käyttämällä sanaa seksikäs Kallonen mielestäni sanoi samalla, että naiskiekkoilijat eivät hänen mielestään ole yleensä seksikkäitä/ viehättäviä.

  Jaapa jaa, repardpo, kyllä Kalloselta taitaisi herahtaa medet kielelle, kun näkisi nuo vaaleat tytöt. En tunne kiekkoväkeä, mutta vasemmanpuoleinen tyttö on tutun oloinen.

  VastaaPoista
 14. Olen kylläkin lährnpänä Iineksen mielipiteitä Kallosen sanomisissa. Itsekin näin ko. kohdan ja pidin sitä sopimattomana. Kallonen tiesi tytön iän ja hänen asemasaan olevan miehen PITÄÄ todellakin osata ajatella mitä sanoo. Ja hänen ilmeensä jo aikaisemmin kyllä sanoi tarpeeksi.

  Itse olen kesi-ikäinen mies ja em todellakaan pysty millään pitämään noin nuorta seksikkäänä. Seksikkyys on muutakin kuin hyvää ulkonäköä.

  Pedofiliaa on ikäväkyllä ollut aina ja aina sitä tulee olemaan, mutta auta armias jos me rupeamme siihen tottumaan. Luoja varjelkoon siltä. Sen takia siitä meidän pitää puhua ja vastustaa sitä, sillä se vahingoittaa AINA lapsia jotka joutuvat pedofilian uhriksi.

  Ehkäpä minä sitten olen kukkahattu setä.

  VastaaPoista
 15. Mikko, tässä on toinen kuva Kristiina Braskista, hieman tarkempi kuin linkkaamasi. Katsopa siitä tytön ilmettä.

  Oletkohan katsellut liikaa pornomallien kuvia, kun näet heitä tavallisessa tytössä?

  *asettaa kukkahattua tiukemmin päähänsä*

  VastaaPoista
 16. Ei, Mikko pieni siinä mitään. Puhuin yleisesti, mutta osuit näköjään siihen porukkaan, kun niin älähdit. Toki saat kuolata ihan minkä ikäisen perään tahansa, siihen on itse kullakin oikeus. Kyse onkin ihan puhtaasti siitä, millaista yhteiskuntaa ikämiehet nuorisolle rakentavat näillä käytöstavoillaan. Siksi keskusteluun olisi hyvä saada yhteiskunnan terveydestä kiinnostuneita miehiä.

  Nämä herttaiset oman navan kautta esitetyt mielipiteet on toki kuultu moneen kertaan, eivätkä ne mitenkään minua yllätä. Kun pöjöttää niin pöjöttää, minkäs sille voi. Ihan hallitsemattomia ovat miesparat, voi voi. Pus pus. Tosin aika monet loukkaantuvat, kun olen ottanut puheeksi sen, miten miehet joskus ajattelevat vain alapäällään. Kyl se minuakin harmittaa aina, kun joku sen oikeaksi kuitenkin sitten todistaa.

  Itse en pidä kovin mieluisana maailmaa, jossa elähtäneet miehet pitävät itseään ikinuorina seksipetoina, jonka katseen alla jokainen pikkutyttökin saa olla onnellinen, etenkin jos herran silmää miellyttää ja viisari värähtää. Oh, tiger. Siis tämä on ihan oikeasti naureettavaa. Tuossa varmaan onkin yksi syy, miksi vanhuksia ei nykyaikana enää arvosteta samalla tavalla kuin ennen vanhaan.

  Toivottavasti naiset sentään vielä pystyvät kohtaamaan ikääntymisensä sen verran realistisesti ja arvokkaasti, etteivät lähde alaikäisten poikien perään julkisesti läähättämään. Ulkonäön nuoruusjuhlissahan me olemme edellä. Kaipa sekin on jonkinlainen reaktio tuohon miesten ikinuoruuden tavoitteluun.

  VastaaPoista
 17. Oletkohan katsellut liikaa pornomallien kuvia, kun näet heitä tavallisessa tytössä?

  En tiedä. Olen katsonut todella paljon pornomallien kuvia. Siksipä ehkä tiedänkin, mistä puhun. Tavallisia tyttöjä ja nuoria naisia näen kaduilla, eivätkä he muistuta lainkaan pornomalleja.

  Katsopa siitä tytön ilmettä.

  Katsoin. Mitä nyt? Haluat kai kuulla mielipiteeni? Sanoisin kuvassa näyttävän olevan nätti tyttö. Hieman on kamerajännitystä. Virne aikaisemmassa kuvassa on spontaanimpi ja aidompi. Arvaa vaa, alkoiko jököttää! Ha-ha-haha (sovinista ja ylimielistä naurua).

  Itse en pidä kovin mieluisana maailmaa, jossa elähtäneet miehet pitävät itseään ikinuorina seksipetoina, jonka katseen alla jokainen pikkutyttökin saa olla onnellinen, etenkin jos herran silmää miellyttää ja viisari värähtää.

  Hmm? Tätä en ymmärtänyt.

  Siis tämä on ihan oikeasti naureettavaa.

  Kyllä. Huvittavinta se on varsinkin siinä mielessä, että eräät piirit pitävät itseään verrattoman taitavina syy- ja seuraussuhteiden ymmärtäjinä.

  Vähentämällä ihmisten luontaista oikeutta määritellä ihan itse se, mikä näyttää seksikkäältä, edistetään tiukkojen kauneusmallien ja normien syntymistä. Tämä on tietysti joidenkin etujen mukaista, mutta ehkä liian vaikeaa keskivertojen käsittää.

  Ei, Mikko pieni siinä mitään. Puhuin yleisesti, mutta osuit näköjään siihen porukkaan, kun niin älähdit.

  Hyvä esimerkki kukkahattueinsteinien päättelykyvyistä.

  Haha, tälläisissä paikoissa tulee aina väkisin sellainen olo, että on nero. Sille ei vain voi mitään.

  VastaaPoista
 18. Hehe, et ymmärtänyt? No niin. Siinä meillä vasta nero! Oikein patti.

  VastaaPoista
 19. - Itse en pidä kovin mieluisana maailmaa, jossa elähtäneet miehet pitävät itseään ikinuorina seksipetoina, jonka katseen alla jokainen pikkutyttökin saa olla onnellinen, etenkin jos herran silmää miellyttää ja viisari värähtää.

  - Hmm? Tätä en ymmärtänyt.

  - Hehe, et ymmärtänyt? No niin. Siinä meillä vasta nero! Oikein patti.


  Niin, siis miten se liittyi mihinkään? Liittyikö se esimerkiksi oikeuteen määritellä itse se, että mikä on seksikästä? Vai yritätkö kertoa, että sinusta pinnallinen kauneus on seksikästä? Voi miesparkaasi, mikäli. Ja myös itseäsi tietysti. Miltä mahtaakaan tuntua olla kalsareissa kulkevan elähtäneen ja ylipainoisen keski-ikäisen puoliso?

  Nyt joudutaan ottamaan suurennuslasi esille.

  jonka katseen alla jokainen pikkutyttökin saa olla onnellinen,

  Eli näet jotain huonoa siinä, että pikkutyttö saa olla onnellinen vanhemman miehen katsoessa häntä? Tytön pitäisi siis tuntea ennemmin häpeää?

  Siinä meillä vasta nero!

  Kaikki on niin suhteellista. Sinuun verrattuna, heh, *sovinistinen grin* kaikilla mahdollisilla osa-alueilla. En tiedä, pitäisikö minun olla pahoillani siitä.

  VastaaPoista
 20. Itse en pidä kovin mieluisana maailmaa, jossa elähtäneet miehet pitävät itseään ikinuorina seksipetoina,

  Voitko sitten kertoa, että millainen olisi sinun utopiasi? Sellainen, missä 'elähtäneiden miesten' pitäisi joka päivä tuntea häpeää olemassaolostaan? Lol kerro.

  VastaaPoista
 21. Arvaa vaa, alkoiko jököttää! Ha-ha-haha (Mikko)

  Mies on kuvauksesi perusteella refleksikimppu, kudostihentymä, jonka pinta-alasta olennaisin ja herkin osa on paisuvaiskudos.

  Näin varmaan onkin. Onneksi miehelle on kuitenkin luotu myös hieman poimukudosta sinne yläpäähän, joka säätelee tätä paisuvaiskiehuntaa edes jollakin tapaa.

  Vakavasti puhuen, on kyllä tiedossa, että miehen seksuaalisuus syttyy biologista syistä herkästi. Olisiko sitten niin, että ihminen elää tässä yhteiskunnassa jotenkin väärin, kun mies joutuu tukahduttamaan viettiään niin voimakkaasti? Jos olisi Paratiisi, saisiko mies naida vapaasti kaikkia haluamiaan tyttöjä ja naisia? Niinkö sen pitäisi mennä?

  VastaaPoista
 22. Jos olisi Paratiisi, saisiko mies naida vapaasti kaikkia haluamiaan tyttöjä ja naisia? Niinkö sen pitäisi mennä?

  Typerä kysymys.

  VastaaPoista
 23. (Ja sovinistista röhönaurua perään.)

  VastaaPoista
 24. Idolsissa ollut tyttö ei mielestäni todellakaan näyttänyt 15-vuotiaalta.

  Niinpä! Näin se neronkin katse kaihiutuu.

  VastaaPoista
 25. Jos olisi Paratiisi, saisiko mies naida vapaasti kaikkia haluamiaan tyttöjä ja naisia?

  Paratiisissa mies sai panna myös käärmeitä ja omenia!

  VastaaPoista
 26. No Iines sen tuossa jo kiteyttikin.

  Mikko, ilakoit vähän ennenaikaisesti omasta neroudestasi. Onhan asia nimittäin niin, että medialla on ihmisiin ja varsinkin nuoriin huikea vaikutus. On vaikea enää määritellä rajoja, missä median luoma identiteetti alkaa ja mihin se loppuu ja loppuuko ollenkaan.

  Väität, että miehellä on vapaus rajattomasti julkituoda omia seksuaalisia mieltymyksiään ja että tämä on vain hyvä asia ja se vapauttaa meidät uraantuneista seksikkyyskäsityksistä. Eihän se nyt kyllä noin mene. Esimerkiksi tuomari Kallosen kommentti tuollaisessa nuorisolle suunnatussa formaatissa on aivan omiaan urauttamaan seksikkyyskäsitystä. Nyt kaikki tytöt haluavat olla Kristiina Brask -kopioita miellyttääkseen herra Kallosen silmää ja varsinkin menestyäkseen. Medialla on ihan uskomaton valta määritellä näitä asioita ja luoda trendejä. Siitä on nuorilla tytöillä vapaus aika kaukana. Jotenkin tässä pitäisi muistaa myös niitä muita, ei vain sitä omaa itseä, kun yhteiskunnassa kuitenkin elämme ja kaikilla pitäisi olla yhtälaisen siedettävät olot.

  Minä henkilökohtaisesti nimenomaan pidän vanhemmista miehistä, jotka ottavat ikääntymisensä rehellisinä vastaan, eivätkä haihattele ikuista nuoruutta. Siihen tosiaan kuuluvat kalsaritkin ja pömppämaha, jos sellainen on.

  Tarvitseeko elähtäneen miehen tuntea häpeää, jos se ei alista nuorta tyttöä seksuaalisten mieltymystensä julkiseksi kohteeksi?

  No, joka tapauksessa missä ovat ne lapsuusajan papparaiset, joihin pystyi luottamaan? Oliko vanhoja miehiä, jotka olivat ystävällisiä ja lempeitä ja joita pystyi arvostamaan, vai oliko se lapsellista sinisilmäistä harhaa? Mihin on hävinnyt kaikki arvokkuus?

  Nämä kesksutelut tästä aiheesta ovat joka kerta peyttymys. Joka helvetin kerta.

  VastaaPoista
 27. Sori kirjoitusvirheet. Lääkitys ei ole vieläkään kohdallaan.

  VastaaPoista
 28. Niinpä! Näin se neronkin katse kaihiutuu.

  Ei kai herra nyt yritä sanoa, että naisen ikä olisi triviaalisti määriteltävissä yhden valokuvan perusteella parin vuoden tarkkuudella? Sinulla voisi sitten kai testata asiaa.

  Väität, että miehellä on vapaus rajattomasti julkituoda omia seksuaalisia mieltymyksiään ja että tämä on vain hyvä asia ja se vapauttaa meidät uraantuneista seksikkyyskäsityksistä.

  Jos luetun ymmärtämisesi on todella tätä luokkaa, niin se selittää aika paljon. Missään en ole sellaista väittänyt. Ehkä pyrkimyksenäsi on vain yrittää leimata minua mielesi mukaan, kun et muuhun pysty?

  Nyt kaikki tytöt haluavat olla Kristiina Brask -kopioita miellyttääkseen herra Kallosen silmää ja varsinkin menestyäkseen.

  Niin, kun kukkahattutädit ovat pienestä pitäen opettanut heidät seuraamaan määritelmiä. Ja jos ne ei haluaisi näyttää Braskilta, niin sitten ne haluaisi näyttää vaikka Britneyltä. Mutta EI OMALTA ITSELTÄÄN! Siihen tarvitaan myöhemmällä iällä imagokonsulttien apua, kun huomataan, että ei voi näyttää kuin korkeintaan parodialta Britneystä. Auktoriteetiksi astuu konsultti. Mutta pääasiahan on se, että näyttää hyvältä, vai mitä?

  Minä henkilökohtaisesti nimenomaan pidän vanhemmista miehistä, jotka ottavat ikääntymisensä rehellisinä vastaan, eivätkä haihattele ikuista nuoruutta.

  Monet vanhat sanovat, että tuntevat itsensä nuoriksi. Ja se on sitten niin hienoa ja niin hienoa, että. Minä en näe mitään syytä sille, miksi kukkahattutätien ja patriarkaatin miellyttämiseksi pitäisi vielä vanhanakin "ottaa ikääntymisensä vastaan" ja ilmeisesti pukeutua ja käyttäytyä "vanhukselle sopivalla tavalla". Pthyi. Lopettakaa jo se saatanallinen kontrolli joka asiasta. Kuka niitä stereotypioita oikein pitää kasassa, häh? Ei ne itsestään pystyssä pysy.

  No, joka tapauksessa missä ovat ne lapsuusajan papparaiset, joihin pystyi luottamaan?

  Niitä kävelee ihan helvetisti ympäri maailmaa. Avaa silmäsi, astu ulos, ja mene juttusille. Voit ehkä havaita, että maailma on erilainen kuin kukkahattutädit ja sun muut feministit on yrittänyt väittää.

  Nämä kesksutelut tästä aiheesta ovat joka kerta peyttymys. Joka helvetin kerta.

  Kun ei pääse sulassa sovussa tekemään politiikkaan sopivia määritelmiä ja kuvauksia?

  VastaaPoista
 29. Mikko: "Vähentämällä ihmisten luontaista oikeutta määritellä ihan itse se, mikä näyttää seksikkäältä, edistetään tiukkojen kauneusmallien ja normien syntymistä. Tämä on tietysti joidenkin etujen mukaista, mutta ehkä liian vaikeaa keskivertojen käsittää."

  Ja minä siihen sitten että: Väität, että miehellä on vapaus rajattomasti julkituoda omia seksuaalisia mieltymyksiään ja että tämä on vain hyvä asia ja se vapauttaa meidät uraantuneista seksikkyyskäsityksistä.

  Tämä siis siitä syystä, että puolustat Kallosen sanomisia tuolla llä olevalla argumentilla. Kyse on siis julkisesta sanomisesta.

  Mikko:"Kuka niitä stereotypioita oikein pitää kasassa, häh? Ei ne itsestään pystyssä pysy."

  Ei niin. Media pitää niitä hyvin pystyssä ja sinä et näköjään edes tajua sitä.

  Mikko: "...ja ilmeisesti pukeutua ja käyttäytyä "vanhukselle sopivalla tavalla."

  Sinä sen sanoit. En minä.

  Mikko:"Niitä kävelee ihan helvetisti ympäri maailmaa. Avaa silmäsi, astu ulos, ja mene juttusille."

  Nimenomaan, ne taitavat kaikki olla tuolla ulkona. Netissä niitä ei ilmeisesti tapaa.

  Pettymyksiä nämä keskustelut ovat siksi, että ne muokkaavat käsityksiäni miehistä yleensä. Ja kun ne yhteiskunnallisesti ajattelevat miehet eivät ota kantaa, tästäkin muodustuu pelkkä perpektiiviharha. Kaiken lisäksi olen lukenut samasta aiheesta jo Panuhuoneesta, joten kyllä järkimiehen sana tekisi tämän jälkeen eetvarttia.

  Tuo Alastalo on tuolla ollut onneksi valopilkkuna koko ajan.

  VastaaPoista
 30. Ei kai herra nyt yritä sanoa, että naisen ikä olisi triviaalisti määriteltävissä yhden valokuvan perusteella parin vuoden tarkkuudella?

  Noilla eväillä ei sitten pitäisi osallistua mihinkään keskusteluun. Öh, onkohan tässä sienen näköinen ukkospilvi? Vai ...

  VastaaPoista
 31. Haha! Sanokaa nyt joku, että tämä on absurdistaniassa tapahtuvaa unta. Pahoittelut toistuvasta samojen kirjoitusten spämmäämisestä.

  Mikko: "Vähentämällä ihmisten luontaista oikeutta määritellä ihan itse se, mikä näyttää seksikkäältä, edistetään tiukkojen kauneusmallien ja normien syntymistä. Tämä on tietysti joidenkin etujen mukaista, mutta ehkä liian vaikeaa keskivertojen käsittää."

  Ja minä siihen sitten että: Väität, että miehellä on vapaus rajattomasti julkituoda omia seksuaalisia mieltymyksiään ja että tämä on vain hyvä asia ja se vapauttaa meidät uraantuneista seksikkyyskäsityksistä.


  Lue vielä kerran äskeiset lainaukset. Kokeile lukea ihan hitaasti.

  Tämä siis siitä syystä, että puolustat Kallosen sanomisia tuolla llä olevalla argumentilla. Kyse on siis julkisesta sanomisesta.

  En ole missään vaiheessa puolustanut Kallosen sanomia. Lue kaikki oikein tarkasti uudelleen, näytät olevan sen tarpeessa. Sivuhuomautuksena voin kertoa, että voisin ihan hyvin "puolustaa" Kallosen sanomisia, koska minä voin puolustaa ihan ketä tahansa. Puolustaminen on ihan eri asia kuin tekojen hyväksyminen. Yritätkö esittää, että kallosta ei saisi puolustaa? Heh. Ketä tahansa saa puolustaa. Sivistysvaltion yksi edellytys on, että ketä tahansa saa puolustaa ja kukaan ei jää puolustamatta. Tätä voi olla erittäin vaikea, ellei jopa mahdoton, joidenkin ymmärtää. Minulle se ei tuota mitään vaikeuksia.

  Ei niin. Media pitää niitä hyvin pystyssä ja sinä et näköjään edes tajua sitä.

  Tätä juuri tarkotin. Minä en tajua mielestäsi sitä, että tämä sinun kuulemasi termi "media" pitäisi pystyssä kauneusvaatimuksia. Voi hyvä tavaton. KUKA PITÄÄ PYSTYSSÄ MEDIAA?!! Kuka ostaa niitä helvetin paskalehtiä nimeltä "me naiset", "eeva", jne.? Kuinka usein olet nähnyt 9-uutisten jauhavan paskaa muodista? Älkää yrittäkö paeta vastuuta "media" taakse. Se menee varmasti hyvin läpi teekutsuilla, mutta ei minun läsnäollessani. Odotankin innolla, että milloin sensuuri iskee ja rauha palaa.

  Pettymyksiä nämä keskustelut ovat siksi, että ne muokkaavat käsityksiäni miehistä yleensä.

  Sinun ja muiden käsitykset ja pettymykset ei voisi vähempää kiinnostaa. Minulle riittää se, mitä itse tiedän. Ja hyvä niin.

  Mutta jostain olemme samaa mieltä. Minäkin odotan innolla, että milloin ensimmäinen mies tulee kertomaan sen, mitä naiset haluavat kuulla. ROFL.

  VastaaPoista
 32. Noilla eväillä ei sitten pitäisi osallistua mihinkään keskusteluun. Öh, onkohan tässä sienen näköinen ukkospilvi? Vai ...

  Sinä sis väität, että arvioit kahden vuoden tarkkuudella naisen tai tytön iän valokuvasta. Väität edelleen, että jos siihen ei pysty, niin ei kannata osallistua keskusteluun. Et varmasti ole vakavissasi, joten hölinäsi on katsottavissa asiayhteyksien ulkopuolelta tapahtuvaksi dissaamiseksi.

  Faktaa tiskiin, jos sitä löytyy. Argumentti ja argumenttiin liittyvä vasta-argumentti, kiitos.

  VastaaPoista
 33. Tämä siis siitä syystä, että puolustat Kallosen sanomisia tuolla llä olevalla argumentilla. Kyse on siis julkisesta sanomisesta.

  Heh-heh, unohdin kysyä, että tehdäänkö tästä hieman haastavampaa minulle. Nyt tämä on lasten leikkiä. Imeväisten.

  Tehdäänkö niin, että minä rupean puolustamaan Kallosen sanomia? Veisin teitä silloinkin 6-0, mutta se olisi edes vähän haasteellisempaa. Ja ansaitseehan mies puolustuksen. Kuka tahansa ansaitsee.

  VastaaPoista
 34. Ok. Tehdään näin. Leikitään, että seuraava pätkä tekstiä on järkevän miehen kirjoittamaa, jotta Saara tulisi tyytyväiseksi ja keskustelu saisi asianmukaisen päätöksen. Siihen tarvitaan mies!


  /* Anonymous: Mikko ei selvästikään tiedä eikä ymmärrä yhtään mitään. Minä ihmettelen, miten hän on voinut suoriutua peruskoulusta. Tainnut oppivelvollisuus loppua ennen kuin on saanut päästötodistuksen. */

  No niin. Toivottavasti tämä tyydyttää sinua, Saara.

  VastaaPoista
 35. Mikko, minun on vaikea ottaa sinua todesta. Puhut ihan läpiä päähäsi.

  Media on yhtäkuin ne miehet ja naiset jotka siellä työskentelevät. Media on myös ne mediatalot, joiden tarkoitus on tuottaa voittoa. Media ylläpitää ja luo identiteettejä omiin tarpeisiinsa. Nuoriso varsinkin on otollista juuri median tarjoamille stereotypeille. Myös suuri osa keski-ikäisistä ja vanhemmista on median talutusnuorassa. Tästä syystä kriittistä medialukutaitoa on alettu jo joissakin kouluissa sentään opettaa. Ei tämä nyt ole ihan meikäläisen omaa keksintöä. Olisikin aika nerokasta, että minä olisin lanseerannut tämän kaiken itse.

  Minulle ei muuten tule ainuttakaan naistenlehteä, mutta tiedän esimerkiksi kyllä 9-vuotiaita, jotka itkevät peilin edessä olemattomia läskejään ja yrittävät pukeutua vallalla olevan seksikkyysstandardin mukaisesti.

  Kyse ei nyt ole siitä mitä naiset haluavat kuulla. Ihan yhteiskunnallisesti ajatellen kyse on lähinnä siitä, että kaikenikäisillä olisi mahdollisuus elää elämäänsä ilman ulkopuolelta asetettuja vaatimuksia.

  On turha tulla minullekaan väittämään, ettei miesten vaatimuksilla olisi tässä mitään merkitystä, että jokainen saa olla oma itsensä. Voi kunpa ihminen olisikin niin yksinkertainen ja sille riittäisi kun vain sanoisi, että toki kelpaat sellaisena kuin olet, kun ympäristön signaalit kertovat aivan muuta.

  Mutta tämä aihe yhdistettynä tuohon valtavaan ylimielisyyteen ei enää oikein inspiroi. Ei vaan jaksa. Se on jotenkin kulunut ja käytetty keino tuo alistaminen, etten minä jaksa siitä edes syttyä.

  VastaaPoista
 36. Sinä sis väität, että arvioit kahden vuoden tarkkuudella naisen tai tytön iän valokuvasta.

  Niinkö väitin?

  No näytä minulle sitten valokuvatkuvat 6kk ja 28kk tytöistä, niin erehtymättömästi kerron sinulle totuuden.

  VastaaPoista
 37. Moilanen hei, sait Pärehöylän käyntiin. En onnittele. Koska kuka sitä nyt enää pysäyttää?

  VastaaPoista
 38. Mainitun herran pitäis vaan leikkiä barbeillaan.

  VastaaPoista
 39. Voi, tarkoittikohan tuo anonyymi Pärehöylällä minua? Ihastuttava nimitys olisi kyllä kenelle tahansa. Minun puolestani ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan, en aio näistä kuolaavista ikämiehistä pärettää enkä pedofiileistäkään. Niille on niin paljon puolestapuhujia, että päätänsä täällä vain seinään hakkaa.

  VastaaPoista
 40. Kooma kirjoitti aiheesta:

  Olipa kerran Paula Koivuniemi. Paula oli rietas kuuskymppinen sinkkunainen. Paula päätyi sitten telkkarin tositeeveeohjelmaan, jossa päätti kehaista ohjelmassa myös mukana ollutta 16-vuotiasta teinipoikaa uskomattoman seksikkääksi tapaukseksi. Kaikki nauroivat suu muikeana, ja iltapäivälehdet kirjoittivat asiasta vitsikkäitä juttuja. Kuvittelepa nyt, että Paula olikin Asko Kallonen ja teinipoika olikin tyttö.

  Minä vain, kun tuli sama mieleen.

  Minusta keski-ikäisen ihmisen ei tulisi lapsille suunnatussa televisio-ohjelmassa kutsua alaikäistä ihmistä seksikkääksi.

  Toisaalta mikäli alaikäinen ihminen esiintyy ohjelmassa, jossa yritetään luoda tähteä alalle, jossa tähtien on pakko olla seksikkäitä, moinen kehu on täysin ymmärrettävä. Mitäs päästivät tyttönsä ohjelmaan ja noin.

  Sisaret ja veljet hei, vika on maailmassa. (Ai niin, sanoihan Asko Kallonen Moilasen linkittämässä Iltalehden jutussa Se kommentti ei oikeasti liittynyt edes hänen ulkonäköönsä, vaan Kristiina oli vain karismaattisin esiintyjä. Käyttää vääriä sanoja, poloinen, mutta tarkoittaneeko tuo pahaa.)

  Minä kun olen tällainen mieleltäni vähänläntä, en oikein ymmärrä millä tavalla koko aikuisikänsä show-alalla työskennellyt mies on kyennyt hankkimaan niin paljon valtaa, että pystyy muuttamaan kaikki miehet veijarillaan ajatteleviksi pedoiksi.

  (Tämä meni nyt hieman sirpaleiseksi rähjäämiseksi, kun piti samaan aikaan pohtia miksi minä epäsuorasti ainakin osittain puolustan Asko Kallosta. Luoja varjele.)

  VastaaPoista
 41. Iines: "Mikko, tässä on toinen kuva Kristiina Braskista, hieman tarkempi kuin linkkaamasi. Katsopa siitä tytön ilmettä."

  Vaikka pidänkin Kallosen kommenttia mauttomana, varsinkin kun hän tiesi tytön iän, niin silti täytyy sanoa, että ei tuo Iineksen linkkaama kuva esitä sen kummempaa nuorta naista (Jollen tietäisi hänen ikäänsä arvioisin hänet parikymppiseksi +- pari vuotta) kuin mitä valtaosa pornomalleistakin on, jostain syystä - niin miksiköhän? - pornomalleissa suositaan sitä naapurintytön oloista naistyyppiä. Minkä lisäksi varsinkin promokuvissa monasti onkin juuri tuon linkkaamasi kuvan kaltaisi viattoman oloisia kuvia, tosin hivenen anteliaammalla kaula-aukolla varustettuina, ja itse asiassa jotkut kuvasarjatkin saattavat alkaa vastaavalla kuvalla.

  Ja juuri tämä voikin muodostua pornoaddiktille ja hänen ympäristölleen ongelmaksi, niiden kuvien ja todellisen elämän raja saattaa, Huom! saattaa, joillakin sekopäillä hämärtyä.

  Pornokuvista tiedän paljon sillä olen ikävä kyllä nähnyt pornokuvia aivan liikaa... Taidanpa jättää sikseen selittelyt miksi olen nähnyt tuhansia ja tuhansia pornokuvia ja pätkiä varmaankin tuhannenkunnasta videosta, pitäkää minua vaikka pornoaddiktina...

  Iines:"Vakavasti puhuen, on kyllä tiedossa, että miehen seksuaalisuus syttyy biologista syistä herkästi. Olisiko sitten niin, että ihminen elää tässä yhteiskunnassa jotenkin väärin, kun mies joutuu tukahduttamaan viettiään niin voimakkaasti?"

  En allekirjoita tuota, tosin en tiedä kuinka tosissasi tuon ajatuksen esität, mutta kuitenkin: Olen mies enkä uskoakseni joudu tukahduttamaan viettejäni sen enempää kuin naisetkaan. Olen sitä paitsi jo sen verran vanha, että mielestäni seksi alle kolmekymppisen kanssa on pedofiliaa :)

  Saara: "Väität, että miehellä on vapaus rajattomasti julkituoda omia seksuaalisia mieltymyksiään"

  Itse asiassa tämä kohu juuri osoittaa sen, että enää tuo asia ei näin ole, mihin Mikonkin on oppiminen.

  VastaaPoista
 42. Ajatukseni katkesi jossain mikonmentävässä raossa, mutta yritän sanoa sen, mitä ajatuksesta jäljelle jäi.

  Jos idols-tuomari kommentoi nuoren tytön seksikyyttä, on se aivan sama kuin hän sanoisi:
  " hyvä tyttö, olet oivaltanut miten hankitaan katsojia tässä bisneksessä"
  Koska julkkis/musiikki/levy-yhtiö/televisiobisneksessähän on oltava seksikäs; ei kaunis, söpö tai viehättävä. Seksikäs.

  Kyseessä on näetsen työhaastattelu. (Eikös tavoitteena ole uusien levylaulajien löytäminen?)
  Jos tytön pätevyyttä siis lisää pornahtava (vaikkakin viattoman naapurintyttömäinen?!) ulkonäkö, olen kyllä täysin rinnoin ja kukkahattumaisen kiihkeästi sitä mieltä, että se on VÄÄRIN.
  Nuorelle naiselle on tärkeää tulla hyväksytyksi seksuaalisena olentona; pahinta mitä voi tehdä on kaupallistaa tuo pyrkimys ja käyttää sitä hyväksi.

  Ja kyllä, se on eettinen kysymys.

  VastaaPoista
 43. Hyvää huomenta kaikille. Oli erittäin mielenkiintoinen keskustelu. Muistakaa ensi kerran miettiä, että löytyykö itsestänne pedofiili, jos poikamaisen vartalon omaava nainen tai tyttömäiset kasvot omaava nainen näyttää mielestänne seksikkäältä. Jos olet nainen, voit miettiä oletko lesbo, jos feminiiniset piirteet omaava mies näyttää seksikkäältä. Jos poikamaisen vartalon omaava mies näyttää seksikkäältä, voit olla pedofiili. Todennäköisesti olet. Jos olet mies, voit miettiä oletko homo, jos poikamaisen vartalon omaava nainen näyttää seksikkäältä. Jne., jne. Jos 16-vuotiaan kasvot voisivat yhtä hyvin olla 22-vuotiaan kasvot, ja ne näyttää mielestäsi seksikkäältä, niin olet todennäköisesti pedofiili.

  Muista myös aina, että jos koet ihan minkä tahansa seksikkääksi, sinulla on syytä huoleen. Äläkä missään tapauksessa unohda sitä, että Iineksen blogissa on pelleistä koostuva totuuskomissio, mikä määrittelee soveliaan seksikkyyden mielivaltaisesti. Heille ikä on ratkaiseva kysymys kuin naiiveille idiooteille jopa siten, että 60-vuotiaan tulisi käyttäytyä ikänsä mukaisesti ja naida ikäluokkaan 58-62 vuotta kuuluvia.

  *

  Naisille on kuulemma tärkeää kokea itsensä seksikkääksi. Aukeaahan sillä ovet vähän joka paikkaan, joten luonnollistahan se on. Paha Idols tuomari meni kuitenkin sanomaan 16-vuotiaalle nuorelle naiselle, joka oli pukeutunut farkkuihin ja muutenkin peittäviin asuihin, että olet seksikkäin jääkiekkoilija. Voi mikä kotkotus siitä alkoikaan! Eihän sitä nyt voi sallia, että joku yleisten objektiivisten standardien mukaisesti näyttää seksikkäältä, vaikka ei ollut edes seksiasusteissa tai pahimman luokan pissisasussa vaan suhteellisen tavallisissa asusteissa ja vain kevyesti meikattuna. Nuoret naiset ei saa ottaa lainkaan mallia kyseisen naisen tyylistä, sillä Totuuskomissio määrittelee, mikä on seksikästä - olkoonkin, että määritelmät ovat sisäisesti pelkkää sekasotkua ja että määrittelemisessä ei muutenkaan ole mitään järkeä.

  *

  Voisin pitää aika aika monista täällä esitetyistä asiaa sivuavista jutuista filosofisia ja ajattelemisen arvoisia puheita.

  Mainitun herran pitäis vaan leikkiä barbeillaan.

  ?

  Tiedän olevani loistava valokuvataiteilija, mutta on minusta muuhunkin. Mutta olet oikeassa, parempi tehdä taidetta tai harjoitella valokuvausta kuin olla täällä.

  Adios, pelle.

  VastaaPoista
 44. Niin siis, sanotaan, että seura voi tehdä kaltaisekseen. On olemassa vaara, että minusta tulee yhtä tyhmä kuin te olette. Yritän välttää niin hirvittävää kohtaloa.

  VastaaPoista
 45. Huomenta! Ohhoh, mikä keskustelu! Pitääköhän minun lukea se, ennen kuin sanon mitään, jos sanon. :)

  VastaaPoista
 46. Enpä jaksanut lukea kaikkea mitä tänne on nyt kirjoitettu, mutta tuosta Kallosen tapauksesta sanoisin, että vielä törkeämmäksi hän lausuntonsa tekee se, että hän oli tavallaan valta-asemassa ollessaan tuomarina kisassa. Ja muistaakseno lakikin pitää seksuaallista häirintää silloin vakavampana.

  Ja juuri tälläiset lausunnot totuttaa meitä nuoriin kohdistuvaan seksuaalliseen häirintään. Jospa pidettäisiin näitä nuoria vain nuorina, eikä vaadittaisi heiltä aikuisten maailman hyväksymistä ja ymmärtämistä.

  VastaaPoista
 47. Mikolle sananen,

  minusta kommenteissasi on varteenotettavia näkökulmia, harvinaista hengenpaloa ja ajatuksia joihin pitkältikin yhdyn, mutta yhtä en ymmärrä.

  Miksi menet tuolle tasolle, jossa solvaat muita keskustelijoita? Yleistät koko keskustelun mielenkiintoiseksi eli minun kielelläni siis hyväksi, mutta samalla haukut keskustelijat tai heidän kysymyksensä tyhmiksi. Eiväthän tyhmät esitä mielenkiintoisia ajatuksia?

  VastaaPoista
 48. Vielä tuosta seksistä sen verran, että vaikka nainen tulee miestä varhemmin sukukypsäksi, ei se nyky-yhteiskunnassa mene niin, että nainen olisi henkisesti kypsä seksiin kuusitoistavuotianakaan.

  Eikä se ole harjoituksen puutetta, että nuori tyttö ei saa orgasmia, eikä kiihotu samassa määrin kuin vanhempi sisarensa, vaan se on biologinen juttu. Seksi on vähintään puoleksi korvien välissä, ja sieltä kuusitoistavuotias ei ole alkuunkaan kypsä sänkytouhuihin.

  Henkinen taso on vielä puoliksi lapsen ja monilla tämänikäisillä tytöillä on leegio pehmoleluja ja nukkeja huoneessaan esillä. Seinillä on sitten ne idolit, joista haaveillaan lähinnä romanttisessa mielessä, ei märkiä unia nähden.

  Minusta Kallosen tokaisu osoittaa vain sen, miten vähän joku mediakunkku ylipäänsä tuntee elämää ja erotiikkaa, syvältä.

  VastaaPoista
 49. Naisille on kuulemma tärkeää kokea itsensä seksikkääksi.

  Ai miehille ei?

  Moilanen, olet hakuteillä.Kyse ei ole siitä, mikä on tai ei ole seksikästä tai kuka saa sen päättää.
  Kyse on siitä, miten naisia arvioidaan ja missä yhteydessä.
  On helppo kuitata idols-tuomarin sanat sillä, että hän ei oikeastaan tarkoittanut sitä mitä sanoi(niinkuin luultavaa on) tai sillä, että eihän siinä oikeastaan ole mitään pahaa, jos mies "kehuu" naista, sillä 16-vuotias on miehen silmissä nainen(?).Ikä kun on katsojan silmässä?

  Eikö aikuisella miehellä siis ole mitään vastuuta sanomisistaan? Idols-tuomarin sanat painavat satakertaisesti, sillä niitä kuuntelee kaikki wannabe- laulajatytöt. Heidän on siis ajateltava, että laulajalle on eduksi näyttää seksikkäältä keski-ikäisen miehen silmissä?
  Siis vahvistetaan vaan tätä vanhaa bisneksen kaavaa, jossa teinit virkistävät seksikkyydellään keski-ikäisen levy-tuottajan keskinkertaista elämää?

  Mr. Moilanen tietysti voi tuohtua siitä, että naiset tyhmyyksissään eivät ymmärrä, että miehen halun kohteeksi päästään, ei jouduta ja että keski-ikäisellä naisella ei ole sanaa siihen, mitä nuorten naisten ja kaikenikäisten miesten välillä tapahtuu.

  Me keski-ikäiset kukkahattutädit vaan olemme niin ikäviä, että jaksamme jänkätä näistä asioista.
  Olisikohan syynä ehkä se, että vielä hämärästi muistaa, mitä tarkoittaa nuorena naisena oleminen?

  VastaaPoista
 50. Muutama lapsellinen kysymys:

  Millainen on seksikäs ihminen?
  Onko se sama asia kuin eroottinen?
  Mitä eroa on tekoseksikkyydellä ja luontaisella? Huomaako eron?
  Miksi ihmisen pitää olla (tulla) seksikäs/eroottinen?
  Mitä hyötyä on seksikkyydestä/eroottisuudesta?

  VastaaPoista
 51. Seksikäs ihminen on sellainen, jonka seksikkyys ponnahtaa ulos ihmisestä ikään kuin päälleliimattuna ominaisuutena.

  Täten seksikkyyttä voivat olla mm. kaikki ne ulkoisilla tehosteilla rusikoidut ja ylikorostetut ulokkeet: isot tissit, hyvin varusteltu sepalus, leveät hartiat, pyöreä piukka peppu.

  Näitä mainittuja kohteita voidaan korostaa lisäksi nonverbaalilla viestinnällä eli kehon kielellä: merkitsevillä katseilla, hymyillä, ulokkeiden tyrkyttämisellä ja kiehnäämisellä yms:lla opetellulla liikunnalla.

  Mainittakoon, että seksikkyydellä ei ole välttämättä mitään tekemistä eroottisuuden kanssa, joka puolestaan on sisäänrakennettu ominaisuus ihmisessä.

  Tämä oli karkea kahtiajako, eli selvyyden vuoksi puhuin seksikkyydestä kun tarkoitan tekoseksikkyyttä ja eroottisuutta kun tarkoitan luontaista seksikkyyttä. Ja ihan mutu-tasolta kuvasin, miten koen ja näen sanat.

  VastaaPoista
 52. Onpahan taas meistä namusedistä niin paljon sanottu, etten jaksa keskustelun tässä vaiheessa enää ruveta lukemaan. Toivottavasti palaveri on ollut antoisa.

  VastaaPoista
 53. Hmm. En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, niitä oli niin paljon ja olivat pitkiä.

  Tuli vain mieleen nämä asiat. Suomessa suojaikäraja on 16 (tuo tyttö Idolsissa oli jo 16), pedofiili on yleensä ihminen, jonka seksuaaliset halut kohdistuu esipuberteettiseen lapseen, eli n. 13-vuotiaaseen tai nuorempaan. Ja uskokaa tai älkää, mutta 16-vuotias tyttö VOI olla henkisestikin kypsä seksiin.

  VastaaPoista
 54. Se, että suomalaisnuorella on ensimmäiset seksikokemuksensa keskimäärin 16-vuotiaana, ei merkitse sitä, että nuori olisi kypsä seksiin.

  Yksilöllisiä eroja tietenkin on, mutta onko 16-vuotias tyttö kypsä äidiksi tai 16-vuotias poika kypsä isäksi?

  Miten voi olla siis kypsä seksielämään, jos ei ole kypsä äidiksi tai isäksi? Minusta tässä yhtälössä on jotakin, joka pyritään ohittamaan.

  En silti kannata mitään estelyjä, vaan varsan tulee saada laukata niityllä vapaasti. Luottaisin nuoren omaan harkintaan melko pitkälle.

  Toivoa sopii vain, että askokalloset eivät sekoita herkkien (kyllä he herkkiä ovat koviskuorestaan huolimatta!) nuorten mielikuvia. - Juuri luin, että amerikkalaisen tutkimuksen mukaan mediassa esitetty seksi saattaa aikaistaa nuorten ensimmäisiä seksikokeiluja.

  VastaaPoista
 55. Niin, unohdin mainita, että puhuin siis lähinnä juuri tästä Kallosen repliikistä, enkä noista seksuaalisista hyväksikäytöistä.

  Olen itse ollut joskus 16-vuotias tyttö. Luulen, että siitä on minulla vähemmän aikaa, kuin suurimmalla osa tähän keskusteluun osallistuneista. Tänä päivänä ei voida väittää, että ei olisi kypsä seksiin, jos ei ole kypsä äidiksi tai isäksi. Ei moni ole 18-vuotiaanakaan vielä kypsä vanhemmaksi, tai parikymppisenä. Ja silti seksi on kivaa.

  Harmittaa vaan, että niin sympaattista miestä kuin Kallosta kivitetään nyt lapsiinsekaantujana yhden ainoan sanavalinnan takia.
  Kyseessä ei kuitenkaan ole tenavatähtikisa, ja tytöistä siinä vasiten stailataan kuumia beibejä. Sitten he eivät saa kuitenkaan olla seksikkäitä miesten mielestä.

  VastaaPoista
 56. Sekö on kypsyyden merkki, että seksi on kivaa? Siinä tapauksessa sekin mies oli vissiin kypsä, joka kysyi naisilta, saavatko nämä orgasmin kävellessään, jos farkun sauma on sopivalla kohtaa. Hänestäkin kun seksi on kivaa.

  Eikä Kallosta kivitetä lapsiinsekaantujana, vaan harkitsemattomana möläyttelijänä.

  VastaaPoista
 57. Toihan nyt on ihan epäloogista käydä vertailemaan, että minkä ikäinen on henkisesti valmis seksiin ja onko joku mies "kypsä", jos puhuu törkeyksiä tai muuta soopaa.

  Se Kallosen repliikki tuskin oli etukäteen käsikirjoitettu. Kaikki meistä on varmaan joskus valinnut sanansa väärin. Mutta syytön heittäköön ensimmäisen kiven, ja sitä rataa.

  VastaaPoista
 58. Äläpäs nyt intoile Tiina. Itse sinä iästä puhuit ylempänä, ja kun siihen sitten kommentoi, alat antaa ohjeita. On hyvinkin loogista vastata samoin käsittein.

  Tietenkään Kallosen replakka ei ollut käsikirjoitettu. Etkös osaa lukea tai ymmärtää lukemaasi? Puhuin möläyttelystä.

  VastaaPoista
 59. Puhuit lausunnosta, et möläytyksestä.

  Muuten me varmaan nyt puhutaan eri kieliä, koska en oikein ymmärtänyt tuosta vastauksestasi mitään.
  Ja logiikan kieli muuten on se minkä osaan.

  VastaaPoista
 60. Nyt menee, Tiina, ruutisi harakoille:

  Eikä Kallosta kivitetä lapsiinsekaantujana, vaan harkitsemattomana möläyttelijänä. (Iines)

  Lausuntokin voi olla harkitsematon. Kallonen antoi lausunnon laulajan esityksestä. Lausunto oli harkitsematon möläytys.

  VastaaPoista
 61. Uskomatonta miten joku "IDOLS" tyyppinen ohjelma voi herättää näin paljon keskustelua. Noh, on pakko myöntää, että itse katsoin muutaman osan alkukarsintoja, lähinnä nähdäkseni todella huvittavia ja ala-arvoisia esiintymisiä joissa ihmiset nolaavat itsensä julkisesti.

  Onko ylipäätään oikein sallia 16 vuotiaitten osallistuminen tällaisiin ohjelmiin joitten tarkoitus on myydä seksikkyyttä.

  Koko ruljanssi meikkajineen, kampaajineen ja puvustajineen on mielestäni sairasta. Kaikkien näitten avustajien työ perustuu esiintyjän muokkaamiseen mediaseksikkääksi ja jos joku sanoo sen ääneen häntä ollaan valmiita tuomitsemaan.

  Joku mainitsi Amerikan Idolsin ja uskomuksen, ettei siinä käydä henkilökohtaisuuksiin, tämä ei pidä paikkaansa, alkukarsinnoissa herjat olivat vähintään samaa luokaa kuin suomessakin.

  VastaaPoista
 62. Iines: "Miten voi olla siis kypsä seksielämään, jos ei ole kypsä äidiksi tai isäksi?"

  Tuo nyt on hivenen turhan kärjistävä lausahdus.

  Näin jälkikäteen sanoisin että minä ja vaimoni olisimme olleet lähestulkoon valmiita tulemaan vanhemmiksi joskus 23-25 vuotiaina, eli 4-6 vuotta ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. (Ja siitä huolimatta siitä vanhimmasta kasvoi ihan tervejärkinen aikuinen)

  Pitäisikö niiden ihmisten jotka eivät millään mittapuulla milloinkaan ole valmiita vanhemmiksi pidättäytyä koko elämänsä ajan seksistä?

  VastaaPoista
 63. Mulla on ihan kohtalaisen hyvän kasvatuksen saanut poikalapsi, mutta en ole vieläkään kypsä seksiin, niin että se SIITÄ.

  VastaaPoista
 64. Pitäisikö niiden ihmisten jotka eivät millään mittapuulla milloinkaan ole valmiita vanhemmiksi pidättäytyä koko elämänsä ajan seksistä? (Johannes Knektman)

  No ei toki, sehän olisi ihan hullua. Sanoinhan näin samassa repliikissäni:

  En silti kannata mitään estelyjä, vaan varsan tulee saada laukata niityllä vapaasti. Luottaisin nuoren omaan harkintaan melko pitkälle.(Iines)

  Yritin kartoittaa jonkinlaista seksinaloittamisikää, hyvin tietäen sen, ettei sellaista ole, sillä ihmiset kypsyvät eri tahtia. Tavoittelin jotakin keskimääräistä mittaria, ja tuo vanhemmuuteen valmius on tietenkin yksi sellainen, kun numeraalista ikärajaa ei mielestäni ole. En vain ajatellut noin laajasti, että on ihmisiä, jotka eivät koskaan kypsy vahemmiksi. Ajattelin kuitenkin tätä mittaria nuorten kohdalla keskimääräisesti, ja se on jollakin tapaa ikään viittaava osviitta, ei raja.

  VastaaPoista
 65. a-k.h, pitää harjoitella ahkerasti.

  VastaaPoista