20.2.2007

Muijaenergiaa

Susan Kuronen on riemastuttavan raikas muija. Häntä on kohta puolen vuoden ajan naurettu, pilkattu ja yritetty vaientaa, mutta muija nousee aina tuhkasta kuin valkaistu Fenix-lintu.

Kellä muulla olisi munaa nousta estradille mainostamaan tyhjiä kirjankansia, hyvin tietäen, että samalla on maaliinampujien täysosuma? Kuka muu on niin viisas, että on tallettanut setelien sijaan tuhat tekstiviestiä puhelimensa arkistoon? Mitä lie muijan päässä liikkunut, mikä lie ollut motiivi noin ison viestitilan varaamiseen? Tähän ei moni pysty.

Loistavaa Susan, anna palaa! Olet median lemmikki, riekkujien ykköstunkio, oksentajien vessanpönttö, keskustaväen painajainen, kirjallisuuspiirien hikka. Aion lukea kirjasi, kunhan sen käsiini saan. Jos olisin työnantaja, palkkaisin sinut työhön ohi muiden, sillä olet luonnonlahjakkuus. Oli pontimesi sitten balsamia haavoihin, rahaa kirstuun tai ahdistuksen purkaminen, viis siitä. Hengen palo on nykyään aivan liian harvinaista.

(Piirros Norman Rockwell)

47 kommenttia:

 1. Olisi kyllä Susan netti-ihmisenä voinut perustaa blogin ja tehdä paljastuksensa ilmaiseksi, mutta kirjailijaksi pääsee nopeammin noin. Ja rahaakin tulee.

  Toisaalta luulen, että blogi olisi tullut suljetuksi, sen sijaan sananvapauden nojalla saa kirjan muodossa paljastella ja ansaita vielä hynääkin. Onkohan tässä muuten jokin kaksinaismoralistinen paradoksin siemen?

  Sitä minä en tiedä, onko Matin touhuissa mitään puolusteltavaa sen enempää kuin Susaninkaan. Eikö siinä vakka kantensa löytänyt ja heittänyt julmasti menemään. Säälitä ei kuitenkaan kumpainenkaan.

  VastaaPoista
 2. Mieleen tulee prostituutiokeskustelu jonka avasit vähän aikaa sitten. Susan K. on mielestäni pahimman sortin huora.

  Jos kahdella ihmisellä on suhde, olkoonkin että toinen sattuu olemaan pääministeri, ja se ei toimi on täysin normaalia panna suhde poikki.
  Tämä on elämää ja on aivan turha odottaa, että uusi suhde jatkuisi molempien toivomalla tavalla.
  Susan K on tempauksillaan ajanut itsensä yhteiskunnan ulkopuolelle ja on toiminnallaan osoittanut olevansa täysin epäluotettava.

  VastaaPoista
 3. Kyllä Matti V saasäälipisteitä ja paljon. Eronut mies voi vapaasti hakea uutta naista itselleen ja se on itse asiassa täysin normaalia. Tällä kertaa valinta meni pieleen ja toivottavasti äijältä ei mennyt usko kaikkiin naisiin.

  VastaaPoista
 4. Siis jos joku vielä ihmettelee miksi Matti jätti Susanin, niin hei vaan. Se nainen on ihan kuutamolla. Ei ketään voi pakottaa rakastamaan.

  Ja miksi ihmeessä oli noin kiire saada kirja julkaistua juuri ennen vaaleja?

  VastaaPoista
 5. Eikös sananvapaus blogejakin koske? Kuka olisi pystynyt sulkemaan Kurosen blogin, paitsi hän itse? Millä perusteella sulkeminen olisi mahtanut tapahtua?

  On vaan niin kaksinaamaista olla tuomitsemassa jotakin mediapersoonaa tai mediailmiötä, kun toisella kädellä ruokkii ilmiön mahdollistumista.

  Kuinka moni ostaa tai lukee iltapäivä- ja aikakauslehtiä? Aika moni vissiin, kun kaikki näyttävät tietävän kaiken Kuros-draamasta. Ei näitä detaljeja televisiossa tai Helsingin Sanomissa ole kerrottu. Ilman keltaista mediaa ei olisi Kurostakaan.

  Se on tasan niin, että me itse luomme estradin, hirttolavan, jonne odotamme hirtettävää, jotta meillä olisi jotain, josta kohista, jotain jota tuomita. Tässä se kaksinaismoralismin siemen on.

  VastaaPoista
 6. Noh.

  Meillä ei lueta iltalehtiä eikä myöskään viikkolehtiä. Hesari ja muutama ammattiin tai harrastuksiin liittyvä lehti kolahtaa meidän luukusta.

  Kuronen on ylittänyt kaikki uutiskynnykset, jokainen tv-uutiskanava on hänen tempauksistaan uutisoinnut, näin myös hesari.

  Jo se, että minä tiedän kenestä on kyse, kun kyseessä on "hömppäjulkkis" huvittaa minua, yleensä olen pihalla kun lumiukko kun näistä on puhe.

  VastaaPoista
 7. Käsittääkseni televisio ja Helsingin Sanomat ovat noudattaneet Kuros-uutisoinnissaan jonkinlaista pieteettiä, ts. HS on vain raottanut ovea, jonka keltainen lehdistö sitten on läväyttänyt selälleen. Detaljit ovat nähdäkseni tulleet avonaisesta ovesta, ei raollaan olevasta. - Tämä varauksella, sillä en ole seurannuit läheskään kaikkia keskusteluohjelmia televisiosta enkä tiedä, miten paljon niissä on Kuros-ilmiötä käsitelty. Timo Harakan "viimeisen" Kuros-haastattelun näin, ja se oli pettymys. Huomasin, että Kuronen onkin kuin kuka tahansa kolmikymppinen. Media siis on tehnyt hänestä Suuren ja Varteenotettavan, ei hän yksin olisi siihen pystynyt.

  Mitä tulee hömppäjulkkiksiin, minusta ilmiö kertoo enemmän meistä, jotka ruokimme heitä kuin heistä itsestään.

  VastaaPoista
 8. Heh, tuo kommenttini oli lähinnä heitto. Sanoin jo jossakin blogissa monta viikkoa sitten, että me suomalaiset olemme totisesti Kurosemme ansainneet. Etupäässä blogeista olenkin näitä juttuja lukenut ja Juha Seppälän blogista erityisesti. Netistä tulee luettua myös useimmat uutisotsikot.

  Painostuksellahan niitä blogeja on ennenkin suljettu. Mutta voihan sitä tietty aina sulkea kommenttilootan.

  VastaaPoista
 9. Kyllä, Saara, meillä on Kurosemme ja Nykäsemme, koska tahdomme niin.

  Nyt on kauhean hyvä lyödä rintoihinsa ja lytätä Sussu maan rakoon ja polkaista paha pois, niin saamme katharsiksen.

  Kyllä näissä Kuros-draamoissa on kyse myyttisiestä kosmos-kaaos-teemasta. Sussu on paha, joka vie kosmoksemme kaaokseen, ja siksi hänet on karkotettava pois..

  VastaaPoista
 10. Jos muijat alkaa energiaansa jakaa
  antaako he sitä edestä vai takaa
  niin vanha kansa makaa kuni petaa
  on vain vältettävä suden raudat
  tai susipari kaivaa omat haudat.

  VastaaPoista
 11. Jos luet, niin kerro mullekkii.

  VastaaPoista
 12. Iines on tullut kotiin. Ikkunavalosta sen ohikulkijakin näkee.

  Aihe jälleen tarkoitushakuinen. Yäk yäk ja vielä kerran yäk. Vedonlyönnissä kommentteja kertyy vähintään 46 ja jos tyhmimmätkin tulevat mukaan niin lähentelee 80:ä.
  Jess jess jess.

  VastaaPoista
 13. Vahingonilo se taitaa olla parahin ilo. Se kai se on tämänkin puheenaolevan ihmissuhteen revittämisen pitää pinnalla otsikoissa ja kahvipöytä-jutusteluissa.

  Kyseinen tapaus, ja sen hyväksikäyttö mm. mediassa kuvastaa erinomaisesti meidän henkistä kehitysastetta.

  VastaaPoista
 14. Onhan noita kohauttajia, Mattinykäsiä sun muita, mutta Susan Kuronen teki jo sellaisen rimanalituksen että oksat pois. Eilen kirjakaupassa pyörähtäessäni käänsin mielenosoituksellisesti kaikki Kurosen kirjat nurinpäin ja ylösalaisin. Nykäsen Masa sentään joskus teki jotain muutakin kuin pelleili. Saisi sekin pysyä kyllä mediasta poissa, yhdessä vaiheessa tuntui että päätä ei voi kääntää näkemättä Matti Nykästä jossakin. Tai jotakin salarakasta. Nyt on sitten "Matti viiksaisi minua virka-asunnossaan" -Kuronen (joo, näin sen lööpin kaupassa käydessäni mutta en hipaissutkaan lehteä).

  Kuronen teki Monica Lewinskyt. Säälittävää. Eipä kyllä sympatioita heru Matillekaan, käsittääkseni Vanhasen Masa olisi hyvin voinut kieltää Kurosta julkaisemasta sen kirjan yksityisyyteensä vedoten, mutta aika kiero pr-temppu, olla nyt hiljaisena marttyyrina ja salakavalasti kerätä sääliääniä.

  Sneaky bastard.

  VastaaPoista
 15. Mitä hyötyä Matti V:lle olisi ollut jos hän olisi saanut kirjan julkjaisemisen kielettyä, ei mitään. Uusi "fiktiivinen" tarina vaan painoon ja muutamia yksityiskohtia muuttamalla kirja kuitenkin julkaistaisiin.

  Huomasin illalla kioskilla käydessäni lööpit, en tiennyt että kirja sisältöineen oltiin julkaistu.

  VastaaPoista
 16. Epäilen, että muistelmateoksen julkaisemisen kieltäminen olisi ollut mahdotonta ja lisäksi pahassa ristiriidassa yleisen sananvapauden kanssa.

  Demokraattisessa yhteiskunnassa ei voida kieltää sellaisten teosten julkaisemista, jotka eivät millään tavalla sisällä ns. laittomia aineksia, kuten rikokseen yllyttämistä, sotahengen lietsontaa, rasismia, panettelua ja valheita. Niitähän tässä opuksessa ei ole voitu osoittaa olevan - juristit ovat kirjan lukeneet ja osaavat hommansa. Ei ole rikos paljastaa tunteitaan ja kertoa intiimejä yksityiskohtia julkisuuden henkilöistä, ei poliitkoistakaan. Onko se sitten vallitsevien normien mukaan sopivaa tai eettistä puuhaa - sitä voidaan kysyä.

  Mitä tulee Vanhaseen, hän toki tiesi olevansa aseeton tässä prosessissa. Oikeusjuttu vaalien alla ei tietenkään tule kyseeseen, eikä muutenkaan, sillä tapaushan jäisi ikuisiksi ajoiksi Vanhasen historiaan hävittynä juttuna.

  Niin, ja kaikkineen, eihän tässä ole tapahtunut rikosta, sillä tekstiviestit jäivät julkaisematta. Muistojaan saa siis vapaasti edelleen kirjoittaa - kukin meistä, tykkäsi muistojen kohde siitä tai ei.

  VastaaPoista
 17. Sängyssä on petaamista yön jäljiltä. Enempää tuskin tarvitsisi sanoa, mutta kirjaimet on halpoja. Ilmeisesti kansa ei tiedä, että myös pääministerille kuuluu vastuu käytöksestään kaikilla mahdollisilla tasoilla. Tiedetään, että valta lisää vastuuta, niin mikä tässä on niin vaikeaa? Kaivertaako pelko, että jos tämä tälläiseksi menee, niin kohta ei voi itsekään ilman paljastumisen pelkoa sikailla ja käyttää ihmisiä hyväkseen?

  Pääministerin tulee käyttää harkintaansa ihmissuhteissaan vielä tarkemmin kuin tavallisten kansalaisten, koska hänellä on niissä valtaa paljon enemmän kuin tavallisilla kansalaisilla. Sellaista ei pidä sallia, että kukaan voisi toimia kulissien takana täydellisessä pimennossa. Kaikkein vähiten sitä voi sallia niiltä, jotka on syystä tahi toisesta määräävässä valta-asemassa.

  Olen puhunut. Minua ei kiinnosta teidän mielipiteenne minun mielipiteeseeni pätkän vertaa.

  VastaaPoista
 18. Susan Kurosellehan pitäisi antaa palkinto! Vaikka kansalaisrohkeudesta tai jostain. Jos pääministeri, tai kuka hyvänsä mies tai nainen, on niin tollo että jättää katkaisee lähes vuoden kestäneen suhteen tekstiviestillä, hän ansaitsee kyllä kaiken paskapuheen mitä kirjakustantamot vaan kehtaavat kansien väliin painaa. Kanna vaan vastuusi Matti!

  VastaaPoista
 19. Aika vähälle huomiolle on tosiaan jäänyt se, miten epäeettisesti pääministeri käyttäytyi jättäessään rakkaansa tekstiviestillä. Aikuinen mies. Maan pääministeri, jonka tulee osata neuvotella hankalissa tilanteissa.

  Olen taipuvainen ajattelemaan niin, että kelle paljon annetaan, siltä paljon vaaditaan.

  Jos luistaa vähässä, eikö samantien paljossa, kun tie on tuttu?

  No, niin tai näin, tausta ei tietenkään anna anteeksi mitään, jos nyt anteeksiannettavaa onkaan.

  VastaaPoista
 20. Kuka tietää totuuden tuostakin jättämisestä, tasan kaksi henkilöä.
  Tekstarilla jättäminen on tietenkin halpamaista mutta jos ei asia ole muulloin mennyt perille ja se viimeinen niitti piti tekstarilla lähettää kun puhe ei auta.

  Oli kuinka pääministeri tai presidentti tahansa, jokaisella on oikeus myös yksityisyyteen ja omaan seksielämään.

  Kenelläkään ei ole oikeutta tahallisesti ja ilman toisen lupaa julkisesti riepotella toisen yksityiselämää.

  VastaaPoista
 21. jokaisella on oikeus myös yksityisyyteen ja omaan seksielämään.

  Kenelläkään ei ole oikeutta tahallisesti ja ilman toisen lupaa julkisesti riepotella toisen yksityiselämää


  Sitä on oikeus niin paljoon muuhunkin, kuten jokapäiväiseen leipään ja kattoon pään päälle ja työhön ja tasa-arvoon ja ruumiin ja sielun koskemattomuuteen ja kunnioitukseen... Vaan toteutuvatko ne milloinkaan?

  Vika ei todellakaan ole systeemissä, vaan meissä itsessämme. Menkäämme kaikki mestattaviksi, niin maailma paranee.

  VastaaPoista
 22. Otsikkokuvassa näyttäisi olevan myös nuijaenergiaa.

  VastaaPoista
 23. Oli kuinka pääministeri tai presidentti tahansa, jokaisella on oikeus myös yksityisyyteen ja omaan seksielämään.

  Eli minulla ei ole oikeus salakuunnella sinun puhelinta tai salakatsella makuuhuonettasi. Sen sijaan minulla olisi oikeus kertoa, että sulla oli omituinen ja rasittava tapa työnnellä dildoa anukseeni kielloistani huolimatta. Voisin lisäksi kysyä neuvoa ystäviltäni, että onko toimintasi hyväksyttävää ja miten minun tulisi asian suhteen toimia. Voisin terapioida traumoja pois eron jälkeen oikein urakalla kavereitteni tai vaikka koko kapakan kanssa. Ei minulla olisi mitään velvollisuutta vaieta. Itseni takia voisi jopa olla parempi "avautua". Eli älä unohda sitä, että parisuhteissa on kaksi ihmistä, eikä kummallakaan heistä ole yksityisoikeutta yhteiseen elettyyn elämään. Sori vaan.

  Kenelläkään ei ole oikeutta tahallisesti ja ilman toisen lupaa julkisesti riepotella toisen yksityiselämää.

  Kansalla on oikeus tietää, että onko heidän edustajaehdokkaat todella niin hyviä ihmisiä kuin yrittävät näytellä.

  Susan ja Matti olivat julkisuudenhenkilöitä. Jos Matti jättää Susanin, niin Susanilla todellakin on täysi oikeus kertoa, että millainen suhde heillä oli ja miten Matti lupasi maan ja taivaan mutta jätti tekstarilla, vaikka Sussu oli ihana tussu valmiina lumoutuneena odottamassa Mahtavaa Miestänsä.

  Jos Maija ja Ville Perussuomalaiset eroavat, niin Villellä on todellakin oikeus kirjoittaa kirja yhteisestä eletystä ajasta. Sitä tuskin moni ostaisi, mutta hyvä että sentään Susanin kirja myy.

  Matti kirjoittakoon oman versionsa. "Tuli juotua tarpeeksi kahvia - nyt on puheiden aika". Siihen on Matilla oikeus. Mutta Matti ei voi sanoa, että ole nyt jo hiljaa senkin huora, vaikka kuinka tekisi mieli ärähtää. Se ei sopisi imagoon.

  VastaaPoista
 24. Kai sinä Mikko huomasit, että nuo kursivoidut kohdat eivät olleet minun ajatuksiani, vaan anonyymin, jota siteerasin? Vaikka väliäkö hällä, kuka sanoo mitäkin, pääasia, että asiaa puidaan monelta kantilta.

  Minua ihmetyttää se, miten hereästi Susan Kuronen on leimattu huoraksi, kun taas Matti Vanhanen ei kanna huoran leimaa, vaikka hänkin on paneskellut yhtä lailla nettideittiänsä kuin tämä antanut Matti Vanhaselle.

  Tässä toteutuu taas tämä vanha totuus: nainen on se, jota pannaan, jolle tapahtuu; mies on suorittaja, jonka kuuluukin tehdä. Ja jos nainen alkaa itkeä niin että poru kuuluu naapuriin asti, hän on vinkuja ja huora - jopa kanssasisartensa mielestä - mikä on kyllä uskomaton kannanotto.

  VastaaPoista
 25. Kenelläkään ei ole oikeutta tahallisesti ja ilman toisen lupaa julkisesti riepotella toisen yksityiselämää.

  Haha. On todellakin. Skene:

  Susania ärsyttää kun Matti ei ymmärrä. Susan menee kapakkaan ja kertoo siellä kännissä tuntemattomalle ihmiselle kovaan ääneen "Se mu miäs ei kyllä tajuu mitää." Seuraavana päivänä Iltapäivälehtien lööpit kirkuu "Matti on ihan sekaisin?" Aamulla Susan herää ja vilkaisee murheellista kännyllänsä pelailevaa Mattia. Matti näyttää Susanille tekstarin ja kysyy "Mistä tämä lööppi on peräisin?" Susan tarttuu Matin kännyyn. Nähtyään tekstarin hän peittää sormillaan siveästi suunsa ja hihittää vienosti kuin Marilyn Monroe konsanaan. "No Oh-hoh? Oho! Ohi on jo, iso oli, mä taisin olla vähän kännissä eilen." Matti huokaa raskaasti.

  Kai sinä Mikko huomasit, että nuo kursivoidut kohdat eivät olleet minun ajatuksiani, vaan anonyymin, jota siteerasin?

  Kai minä sen huomasin.

  Minua ihmetyttää se, miten hereästi Susan Kuronen on leimattu huoraksi, kun taas Matti Vanhanen ei kanna huoran leimaa, vaikka hänkin on paneskellut yhtä lailla nettideittiänsä kuin tämä antanut Matti Vanhaselle.

  Nykyisin taidetaan tarkoittaa huoralla sellaista, jonka siveysvyöhän raha on avain. Minä ainakin tarkoitan huoralla sellaista.

  VastaaPoista
 26. Nykyisin taidetaan tarkoittaa huoralla sellaista, jonka siveysvyöhän raha on avain. Minä ainakin tarkoitan huoralla sellaista.

  Niin joo, ja myös sellaista, joka on avaimen antanut hienotunteisesti yhdelle, mutta jakanut kopioita yumpäri maailmaa.

  VastaaPoista
 27. Kerta kiellon päälle. Lisäksi katson ala-arvoisen ja häpeällisen henkilökohtaista hyötyä tavoittelevan toiminnan olevan /huoraamista/. Mainittakoon erikseen, että en arvioi prostituoitujen huoraavan, jos eivät luvattomasti hoida parisuhteessa olevia. Kieli elää! Toivottavasti vain kuvaavemmaksi, eikä propagandisten tarkoitusten johdosta.

  *

  Harmittaa kyllä, kun otin kantaa lainkaan Susan & Matti -asiaan. Jouduin niin kuitenkin tekemään, koska aiheen tiimoilta näkemäni keskustelu oli erittäin poliittisesti tarkoitushakuista tai henkilöiden puolesta/vastaan käytyä. Missään en nähnyt keskustelun perustuvan älyllisellä tasolla oleviin perustavaa laatua oleviin kysymyksiin eli ihmisoikeuksiin ja demokraattiseen valtioon vaikuttaviin kysymyksiin. Tunnetasolla tapahtuvaa agitointia ja politrutikointia kyllä riitti. Ehkä hieman vaikeammat kysymykset ovat liian vaikeita keskimääräiselle kansalaiselle. Tästä syystä "valistuneina ja oppineina" itseään pitävien tulisi hieman valistaa ja sivistää kansaa. Mut on filosofit vähissä! Maistereita ja politrukkeja kyllä riittää.

  Iinekselle positiivista palautetta rohkeudesta ottaa asia tarkasteltavaksi poliittisesti ja populistisesti toisesta näkökulmasta.

  VastaaPoista
 28. Kiitos Mikko,

  arvasin kyllä etukäteen, että tällä tavalla, tästä näkökulmasta valotettuun juttuun ei juurikaan tule kommentteja, vaikka aihe on kuuma peruna.

  Tapani lähestyä aihetta esti - kuten oli tarkoituskin - naiivit purkaukset, joita keskustelupalstat ovat väärällään. Niitä eivät lukijatkaan varmaan välitä lukea. Ja eettiset pohdinnat eivät oikein koskaan innosta blogiväkeä, koska niiden esilleottamisessa nähdään usein tuomarointia ja yläpuolellaoloa.

  Mitä tulee huora-sanaan, ja myös huorata-verbiin, se on tosiaan monimerkityksinen. Minäkin pidän huoraamisena sellaista toimintaa, jossa myydään jotakin kallisarvoista halvalla. Usein se jokin on vallan muuta kuin tavara tai pimpsa. Huora-sanaa olen käyttänyt rakkauden ammattilaisen korvikkeena käytännön syistä ja siksi, että sana on lyhyt ja ytimekäs.

  VastaaPoista
 29. Iines: "Minua ihmetyttää se, miten hereästi Susan Kuronen on leimattu huoraksi, kun taas Matti Vanhanen ei kanna huoran leimaa, vaikka hänkin on paneskellut yhtä lailla nettideittiänsä kuin tämä antanut Matti Vanhaselle."

  Kyse ei liene niinkään panemisesta vaan rahoiksi panemisesta.

  VastaaPoista
 30. Mutta mutta. Rahoiksi pannaan niin hirveän monella tavalla, mm. kaasuttelemalla jollain universumia tuhoavalla tavalla. Silti kaasuttelijoita ei nimitetä huoriksi. Formulakuskeilla on miljarditulot, vaikka he huoraavat minkä kerkeävät ja kansa ihailee monitoriensa äärellä tätä kaasuttelua.

  Osakkeilla voi huorata ilman huoran titteliä. Korkealla asemallaan voi huorata jne. jne.

  Televisio-ohjelmissa voi huorata vähäisellä järjelläkin rahaa jne. jne. Missä se raja oikein menee, ketä huoraajaa nimitetään huoraksi, ketä ei?

  VastaaPoista
 31. Hyvä, että joku puolustaa naisen rohkeutta. Huvittavaa, miten monet jaksavat paheksua kirjaa, mutta kuinkas sen myynnin sitten käykään... ;)

  Kyllä, me tarvisemme häntä, jotta meillä on joku jota yhdessä paheksua.

  VastaaPoista
 32. Kyllä, me tarvisemme häntä, jotta meillä on joku jota yhdessä paheksua.

  Kyllä, tämä on se ydin! Paheksuminen ja moralisoiminen on kauhean kivaa. Ja kun se kohdekin on nainen, joka on hävytön tyhmä huora, joka käy asiallisen miehen kimppuun, niin mikäs sen mukavampaa.

  VastaaPoista
 33. joka on hävytön tyhmä huora

  Mutta ei silti ole tehnyt mitään rikollista. Tyhmyys ei ole rikos. Tyhmyyttä on vaatia kaikkia olemaan viisaita tai sitouttaa arvostuksen ihmisyydestä henkilön viisauteen.

  Susan on jees-gimma. Mä diggaan siitä.

  VastaaPoista
 34. Siis Mikko, tämä tyhmä huora -ilmaisu oli parodia Susanista! Noinhan hänestä ajatellaan tämän keskustelun ulkopuolella.

  VastaaPoista
 35. Missä se raja oikein menee, ketä huoraajaa nimitetään huoraksi, ketä ei?

  Heh, nimittelijän älykkyysosamäärässä, luulisin.

  Siis Mikko, tämä tyhmä huora -ilmaisu oli parodia Susanista!

  Tiesin sinun kirjoittavan niin. Halusin silti huomauttaa ^^

  VastaaPoista
 36. Kuronen ihailtava???
  Yhdeksän kuukauden seurustelusuhde on päättynyt ja kostoksi kertoo intiimit asiat julki. Sairasta!
  Se, että moista toimintaa ihailee, kertoo paljon.
  Oletko Iines noin katkeroitunut? Mahdollisesti epäonnistuneita suhteite takana.
  Ja nyt Kuronen on sinun sijaiskostajasi.

  VastaaPoista
 37. Kulta pieni anonyymi,

  en ole sanonut, että Kuronen on ihailtava, joten en siis ihaile Kurosta.

  En vain osaa olla tuomitsemassa häntä, koska näen hänessä kanssasisaren ja katson asiaa monesta näkökulmasta. Jos joku pää vadille joutaa, se on median pää. Ja muistathan, että meillä on sellainen media, jonka tahdomme; media on aikamme kuva, meidän kuvamme.

  En ole katkera, enkä edes osaa kostaa. Tällainen toiminta on vierasta ajattelulleni; en ymmärrä sitä ja minun on jopa mahdotonta kuvitella, että joku tekisi jotain kostaakseen. Uskon ylipäänsä ihmisistä hyvää.

  Sanon sinulle, armas vanha kalvajani - toinen heistä, en tiedä kumpi, mutta ota vastaan sanani, sillä sanon tämän ensimmäisen ja viimeisen kerran.

  Minua ei ole koskaan hylätty, joten en tunne katkeruutta. Olen saanut rakastaa ja minua on rakstettu, kuten useimpia meistä. Olen kuitenkin itse ollut katalysaattori tai torjuja: en ole ottanut vastaan niitä tunteita, joita minulle on tarjottu, joita olisin saanut. Tämä koskee myös kaikkia nettisuhteitani, joista jokaisen olisin saanut.

  VastaaPoista
 38. Susan on jees-gimma. Mä diggaan siitä.

  (Kerrottakoon taustaselvityksenä, että jostain syystä pidän psykonartuista niin kauan kun en itse joudu heidän uhriksi.)

  VastaaPoista
 39. iines:"Sanon sinulle, armas vanha kalvajani - toinen heistä, en tiedä kumpi, mutta ota vastaan sanani, sillä sanon tämän ensimmäisen ja viimeisen kerran."

  Vainko kaksi "kalvajaa"?

  VastaaPoista
 40. Niin juuri, kaksi. Sinä olet toinen, ja et väsy kulkemasta kannoillani.

  Toinen on myrkyllinen mustaleski, joka pistää, jos eksyn hänen foorumeilleen. Enää en eksy, koskaan, koska en ole masokisti, vaan haluan edelleen uskoa ihmisistä hyvää. Valitsemalla liikkumatilansa voi maailmaansa säädellä. :)

  VastaaPoista
 41. Minä olen jo kertaalleen blogissani kirjoittanut siitä, että tämän tarinan käsikirjoitus laadittiin jo aikoja sitten olemaan opetukseksi naisille, jotka kurkottavat parempaa elämää kohden. Eihän se sentään sovi!!!

  Matti ja Susan -tarinassa köyhä tyttö tavoittelee ylemmän säädyn miestä, antaa pillua ja tulee siksi dumpatuksi huoran kastiin. Tarina valaisee oivallisesti sukupuolijärjestelmäämme.

  Itse henkilöistä ja heidän motiiveistaan on turha puhua, koska media luo nämä markkinat. Susan olisi tyhmä ellei yrittäisi hyödyntää tietojaan. Naisen on aina vaadittu pysyvän lestissään eli suomeksi hiljaa ja kärsivän häpeänsä, siinä kun tällaiset seikkailut vain parantavat miehen mainetta. Jos Susan onnistuu lyömään halkeaman tähän - ja onnistuukin, koska asiasta keskustellaan - hyvä niin. Anna tosiaan palaa!

  Minua huolestuttaa tämän jupakan tiimoilla enemmänkin päättäjiemme olemattomat ihmissuhdekyvyt. Kykeneekö pääministeri edistämään hallituksen tavoitteita esimerkiksi tasa-arvon suhteen, ellei hänellä ole minkäänlaista myötäelämisen kykyä? Sillä kelvotonta kykyähän Kurosen kuvaama toiminta todistaa.

  Eroseminaarivetäjänä pohdin näitä kurosia useinkin, moniko meistä on välttynyt tekemästä kurosia, rakastumasta kumppanin sijasta omiin mielikuviin hänestä ja roikkumalla näissä fantasioissa?

  VastaaPoista
 42. Tarkennus: piti lukea "antaa pillua ennen häitä".

  VastaaPoista
 43. Ei kai Kurosella ollut mitään hävettävää ennen kuin aloitti tämän julkisen avautumisen.
  Kyseessä on ns. itse aiheutettu kunnian menetys.
  Vai onko seurustelusuhteen päättyminen naiselle suuri häpeä?

  Minä en näe asiassa mitään "opetusta" naisille.
  Saatana, kasvakaa aikuisiksi runotytöt!

  VastaaPoista
 44. Lakkaa kiroilemasta, sillä et saa sillä pontta sanoihisi, vaan päinvastoin, kiroamisesi syö sanojesi uskottavuuden.

  Mikä lienee kunnianmenetys?

  VastaaPoista
 45. Dear anonymous,

  ei toki. Hän ei minua kalva.

  VastaaPoista
 46. Minulla on ollut moottoripyörä. Se oli unelma! Pieni mutta ihana. Erittäin sensuelli mutta särmikäs. Rakastin sitä syvästi!

  Jos minulla olisi vieläkin moottoripyörä, niin tulisin hakemaan sinut ja ajaisin kummallakin teistä maailman ääriin.

  VastaaPoista