25.3.2007

Optinen harha?

Tässä on vietetty loistavaa kesäpäivää ja ihmetelty, onko kyseessä optinen harha vai ennätysaikainen kesä.

On juotu kahvit aurinkoisella terassilla, hämmästelty liihottelevia nokkosperhosia, koloistaan esiintunkevia ötököitä, kummasteltu sitä, miten hämähäkki rakentaa muutamassa hetkessä parimetrisen rihman, joka ylettyy terassin pylvään keskikorkeudelta naapurin aidalle asti.

Kipittääkö hämähäkki maata pitkin viemään seittilankaa määränpäähänsä, vai heittääkö otus itsensä ilmaan ja ponnistaa painovoimaa uhmaten ilmojen halki kohden haluttua kiinnityskohtaa? Uskomaton taidonnäyte! Tähän ei ihminen pysty ilman tekniikan suomia apuvälineitä, kuten benjihyppynarua tai laskuvarjoa tai riippuliidintä. Kenties hämähäkkikin käyttää benjihyppytekniikkaa. Kun seittilanka kiristää, hämähäkki sinkoutuu sen voimasta kuin ammus kohti maalia.

On saatu myös ensimmäiset pisamat käsivarsiin ja nenänpäähän, ja posket punoittavat nyt terveesti talvisen kalpeuden jälkeen. On myös kitketty ensimmäiset rikkaruohot rautatienomenapuun alta, jotta nousevat sipulikukat saavat kasvurauhan ja ovat valmiina odottavaa kameraa varten.

Niin, toivotaan, ettei tämä ihanuus ole optinen harha, vaan totista totta. Ihanhan tässä pikkuhiljaa piristyy talvilamasta ja kaikesta optisenharhankaltaisesta huimauksestaan ja alkaa kaivaa kesähepeniä tilalle. Uusi turkoosinharmaa kevätulkoilupuku odottaa päällepukemista, yhtä kokonumeroa pienempi kuin entinen punainen. Ja upouudet valkoiset lenkkarit, joilla voi pistää vaikka juoksuksi. Kamera reppuun ja lenkille, ennen kuin seuraava lumisade yllättää ensi viikonlopulla, kuten luvattu on. Jokohan löytäisi leskenlehtiä?

20 kommenttia:

 1. Lähetäänks surffailemaan, oi beibi, oi beibi? Taitaapi olla lumilauta kainalossa.

  VastaaPoista
 2. Jos nyt tarkastelen koko profiilia, kuten blogissa kehotetaan, niin tämä ei taida olla sitä persjalkaista tyyppiä, vai onko?

  VastaaPoista
 3. Juu ei ole persjalkainen enää, ainakaan merkittävästi, vaan optimistina - siis ei optisena harhana - näen itseni nyt valmiina valloittamaan mieh.. eikun koko maailman, kuten kuvan kaunotar. :) Hyppää vaan pärskeisiin mukaan!

  VastaaPoista
 4. Vietin kolmisen tuntia metsässä tänään ja olihan samoilu ihan mukavaa.
  Kuitenkin monesti kävi mielessä, ettei tämä normaalia ole ja miten tämä vielä kostautuu.

  VastaaPoista
 5. Kai tämä varhainen kevät ja keskieurooppalainen säätyyppi on normaalia muuttuneisiin ilmasto-oloihin nähden. Epänormaalia kait olisi, jos entisenkaltainen vuodenaikameno jatkuisi näissä hälläväliä-tunnelmissa, joilla luontoa kohdellaan?

  VastaaPoista
 6. Taas pilasin sun postauksesi aloittamalla asiattomalla kommentilla. Yleensä se onnistuu.

  VastaaPoista
 7. No ei nyt niinkään, päinvastoin. Tässä haettiinkin vaihteeksi kepeän leikkimielistä hömppätunnelmaa. Sitä paitsi kuva on turhan provosoiva heikolle miesparalle. :)

  VastaaPoista
 8. Muistaakseni hämähäkki turvautuu keveisiin ilmavirtauksiin, jotka kuljettavat lankansa päässä riipuvan otuksen suotuisan kohteeseen tai sitten ei.
  Meillä ainakin jo leskenlehdet kukkivat eilen.
  Iloista kevättä.

  VastaaPoista
 9. Tämä oli aika mielenkiintoinen seittiviritys, kun se oli lähes vaakasuora, eli metrin korkeudelta metrin korkeudelle, väliä noin kaksi metriä. Iloista kevättä sinullekin meirami ja terveisiä haravan varresta! Takapiha on nyt krupsutettu ja jouluinen havupallo etupihalta kiikutettu jätteisiin, punaisine nauhoineen. Kahvitkin join taas terassilla. :)

  VastaaPoista
 10. Joilekin sitä on siunaantunut oikein oma terassi. Kateeks käy.

  VastaaPoista
 11. Ei kannata kadehtia. Tämä on ihan tavallinen rivaripiha, terassilaudoituksella ja katoksella (yläpuolinen parveke) varustettu aidattu alue. Kesäisin paikka on liian kuuma, mutta keväisin ja syksymmällä mukava lisä asuntoon, kun pitää ovea ulos auki.

  VastaaPoista
 12. Eikös Upo tee pesukoneita eikä lenkkareita, vai vedätkö pesukoneet jalkoihin?

  VastaaPoista
 13. Hei Iines.
  Haastan sinut sanalliseen meemiin. Se löytyy täältä http://mariar.vuodatus.net/blog/505882 .

  VastaaPoista
 14. Ihanaa Maria, kiitos haasteesta! kaipasinkin jotain tällaista, sillä kirjoituskäteni ovat nyt aivan solmussa, en pysty kirjoittamaan mitään!

  Tänään on vielä Turun-reissu, mutta katsotaan meemiä, vaatii mukavasti keskittynyttä ajattelua.

  VastaaPoista
 15. Mitäs sinne Turkuuseen kuului?

  VastaaPoista
 16. :) Katuja siel putsattiin. Panin pari dösäkuvaa kuvablogiin.

  VastaaPoista
 17. Aika kaukaa hakevat puhtaanapitoväen. Homma on mitä ilmeisimmin ulkoistettu.

  VastaaPoista
 18. Niin hommaavatkin. Hämmästyin suuresti kun katuja pesevän ja harjaavan kaluston kyljessä luki: Salon puhtaanapitolaitos! :)

  VastaaPoista