5.3.2007

Parempi vaalimainos

Ehdotan viereistä julistetta SAKin uudeksi vaalimainokseksi. Kuvassa on iloiset värit ja hyväntuulisia ihmisiä, jotka eivät irvokkaasti leiki ruualla, vaan antavat hymyssä suin roponsa yhteiseen laariin. Samalla kuva heijastaisi yleisemminkin hyvinvointimme arvopohjaa.

Poisvedetty Oiva Lohtanderin tähdittämä mainos oli härskissä satiirissaan hätkäyttävä, juuri niin kuin vaalimainoksen pitääkin olla. Kansa on kyllästynyt punaisiin ruusuihin, sinisiin ruiskukkiin, vihreisiin neliapiloihin ja vaalilupauksiin, joilla ei ole tapana toteutua. Mainoksen pohjalta olisi voitu päästä asian ytimeen ja luvassa olisi ollut räväkät vaalikeskustelut.

Kuvassa oli voiman ja volyymin lisäksi mainoksen tekijän rehellinen näkemys vastapuolesta. On siis sääli, että mainos vedettiin pois. Nythän kaikki kuitenkin tietävät, mitä SAK ajattelee porvareista. Skaba jäi kesken ja tuli nolo nahkamuna.

9 kommenttia:

 1. On näköjään yksi maolainenkin porukassa. Oikein sykähdyttävää sosialistista realismia.

  VastaaPoista
 2. Just. Täytyy myöntää, että olen kantanut erilaisia pinssejä, koska niiden asettaminen nättiin nahkalaukkuun oli POP. Yhdessä oli Maon kuva. :D

  Tämä nyt kuitenkin on vieno ehdotukseni SAKille, ei itselleni.

  VastaaPoista
 3. Poisvedetty mainos oli irvokas realismissaan. Ehkä liiankin realistinen?

  Irvokas oli myös hinta. Viimeisten tietojen mukaan 200.000 euroa - SAK:n pussista! Hoh hoijaa!

  VastaaPoista
 4. Ehkä siihen olisi pitänyt palkata Mikael Lilius näyttelemään kapitalistia?

  VastaaPoista
 5. No jaa, minusta mainoksen idea oli hyvä: joku toinen päättää puolestasi, ellet itse sitä tee. Tyhjällä aukolla kun on taipumus täyttyä.

  Se millä keinoin idea esitettiin, taisi olla ainoa tehoava. Kuka uskoo, jos joku sanoo ystävällisesti hymyillen, että mene nyt äänestämään hyvä ihminen, oman etusi vuoksi. Tietenkin sitten se, että kansa ei ole kypsää irvokkaaseen satiiriin, jollaista se oikeasti ehkä tarvitsee.

  Esimerkiksi matalapalkka-alojen naisille voisi suunnata mainoksen tämän idean pohjalta. Liituraitamies päättää sinun puolestasi hoitsu, ellet itse tee sitä.

  VastaaPoista
 6. Miten lieneekin, että tästä tulee mieleen vain vanhoja sanontoja:

  Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

  Omat koirat purivat.

  Ei ole koiraa karvoihin katsominen.

  VastaaPoista
 7. Lohtander? Luulin Paperiliiton puheenjohtajaksi.

  Enonyymi

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista nähdä, millaiseen uuteen mainokseen päädytään. Luultavasti hyvin sovinnaiseen, joka ei ärsytä ketään. Eikä kiinnosta muuta kuin siinä mielessä, että miten nolous hoidetaan.

  En kannata sikailuja enkä irstailuja, mutta ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Tuolta pohjalta olisi syntynyt ehkä keskustelua politiikan suurista linjoista, ikiaikaisista perusasetelmista ja ennakkoluuloista, joita olisi voitu tuulettaa.

  Ja ihan oikeasti, kyseessähän oli irvokas satiiri, pila joka oli luettavissa symbolitasolla, ei yks yhteen kuva.

  VastaaPoista
 9. Monenlaista mieltä kuin miestäkin tai naistakin. En ole Iineksen linjoilla, koska ylenmääräinen tarkoitushakuinen provosointi ei ole muuta kuin hetken huumaa. Ei johda parempaan, ei kehitä mitään. Ainoastaan saa väittelyä aikaan. MOT. Tämän blogin itseäänruokkiva metodi. Särmä, särmempi, särmin.

  VastaaPoista