13.3.2007

Tauolla

Pidän tauon tämän blogin kirjoittamisessa. Olen jotenkin siinä pisteessä, että minulla ei ole enää mitään sanottavaa.

Saan lisäksi tästä tietokoneruudun tuijottamisesta niin voimakkaita huimaus- ja pahoinvointikohtauksia, että katson parhaaksi lepuuttaa silmiäni, varsinkin sen silmämigreenikohtauksen jälkeen, josta jossain jutussani kerroin.

Minulla ei ole siis mitään kenenkään kirjoituksia vastaan, en taukoile kuin itseni vuoksi. Olen päinvastoin kiitollinen siitä, että keskustelu edellisessä jutussani on käynyt vilkkaana ilman omaakin panostani.

En osaa sanoa, onko tauko kolmen päivän tai kolmen viikon mittainen, sen näyttää aika. Kuva- ja puutarhablogia päivitän kyllä. Voikaat siis hyvin, palaillaan!

(Maalaus K. Petro-Vodkin)

41 kommenttia:

 1. Hyvää vointia, toivottavasti palaat...niin, mieluummin ennemmin kuin myöhemmin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sari.

  Haluan vielä sanoa sen, että tietenkin palaan kirjoittamaan. Tämä ei ole minkään sortin oikkuilua, vaan oloni on suurimman osan aikaa fysisesti oksettavan huono, kuin olisin karusellissa tai kaltevalla pinnalla. Johtuneeko saamastani verenpainelääkityksestä, asentohuimauksesta, niskajännityksestä vai mistä, sitä ei vielä tiedetä. Mutta kyllä se selviää. Ja ehkä saan voimia uusiin aiheisiin. Nyt on vain niin voimaton olo, kuin kaikki elämäneliksiiri olisi valunut minusta pois.

  VastaaPoista
 3. En ole lukenut silmämigreenistäs. Mulla näkyy sahalaitaa joka laajenee ja laajenee ja lopelta katoaa näkökentästä. On hyvä lepuuttaa muutaman päivän hiirikättä, sllä hiireilystä aiheutuu varsin laajakirjoista vaivaa hartian, niskan ja pään alueelle. Jopa pureminen saattaa vaikeutua, ja sinä kun et pysty huutamankaan. Hyvä että et ole yksin mökilläsi.

  VastaaPoista
 4. Varmaan hyvä idea pitää taukoa ja toipua noista ikävistä oireista. Mukavaa kevään jatkoa, Iines!

  VastaaPoista
 5. Se paskan sahalaita alkoi taas. Alkuvaihe on ikävin. Näppäimistöllä se näkyy sinisenä.

  VastaaPoista
 6. a-k.h kuulehan! Omko sulla tietoa siitä sahalaidastaa?
  Olen kysellyt siitä silmälääkäriltäni mutta jotenkinb kysymys ei mene läpi!! Vanha, kokenut mies ja on hyvin hoitanut muut silmäasiat. Tähän ei kommentoi.

  Mulla se saha tekee hidastettua aaltoliikettä. Kestää vajaa varttitunnin ja hiljaa katoaa.

  VastaaPoista
 7. Sama juttu. Olen päätellyt sen kirjallisuuden perusteella migreeni-ilmiöksi. Se ei ole silmästä johtuvaa. Katsoi sitä kummalla silmällä tahansa, niin se on aina vasemmalla kädellä, ainakin minulla. Minulla on myös toisinaan migreeniperäistä etovaa päänsärkyä, joka kipeyttää päänahan, mikä johtuu verisuonten supistumisesta.

  VastaaPoista
 8. Ne sahalaidat ovat ns. klassisen migreenin ennakko-oire eli aura. Menevät joskus itsestään ohi. Siihen aikaan kun olin kunnon ihminen ja työelämässä, migreenikohtaukset tulivat aina viikonloppuisin. Liian kirkas näyttöpääte voi herkistää kohtauksille.

  VastaaPoista
 9. Silmämigreeni on kait vähän eri kuin klassinen päänsärkymigreeni, jota meikäläisellä ei ole.

  Mutta näkökenttääni, vasempaan laitaan ilmestyi siis kerran ruutua tihrustaessani vaalea läiskä, joka esti lukemisen. Se laajeni pikkuhiljaa, ja huomasin siinä sahalaitaisen puna-musta-kelta-sinisen reunuksen, joka haihtui hitaasti kohden näkökentän laitoja, kunnes poistui kokonaan noin 20 minutin kuluttua. Lääkäri sanoi sen olevan silmämigreenikohtaus, joka johtuu siitä, että aivot yksinkertaisesti kieltäytyivät vastaanottamasta liikaa ärsykkeitä eli ruudun välkettä jota silmä ei huoma, aivot kyllä senkin edestä. Aivot reagoivat ratahäiriöllä. Toisilla liittyy tähän päänsärkyä, minulla ei.

  Etova oloni saattaa johtua verenpainelääkkeistä, joita elimistöni ei siedä. Sain eilen lääkäriltä kehotuksen lopettaa kokeeksi pillerit ja katsoa, asettuuko maailma taas radalleen.

  Yöllä tuntui kuin olisin ollut keinuvassa laivassa, ja aamupuuro oli tulla ylös. Nyt on hieman parempi ja katson valoisasti alkavaan päivään. Mutta edelleen koetan pysyä tästä koneesta niin paljon irti kuin pystyn, toistaiseksi.

  VastaaPoista
 10. Anitak

  Kokemusta on. Sopimattomasti kohdennettu kohdevalo tai jopa satunnainen loisteputkeen vilkaiseminen saattaa laukaista ilmiön. Nuorempana eivät silmäni tahtoneet kestää keväthankien heijastamaa valoa. Migreenikohtausten aikana piti peittää ikkunat. Nykyään huomaan migreenin usein vain päänahan ja - huvittavaa kyllä - kulmakarvojen alueen kipeytymisestä. Päänahka saattaa olla hyvinkin kipeä, mutta lujakätinen hieronta auttaa. Minulla kahdenlaista päänsärkyä, joista toinen on migreeniperäistä ja toinen jännityspäänsärkyä. Mikgreenipäänsäryn takia en ole koskaan oksentanut. Tavallinen päänsärkytabletti relaksantinkaan kanssa ei auta. Särky tulee ja menee.
  Iines pysyköön poissa blogistaan, jotta me muut saamme rauhassa valitella vaivojamme.

  VastaaPoista
 11. Ei kun sovitaan niin, että tässä ketjussa saa kuka tahansa, myös minä, enempään nyt kykenemättömänä, halutessaan valittaa vaivojaan (miel. harvinaislaatuisia jotta kiinnostavuus säilyy), kun niitä kerran jokaisella on.

  Minulle on tuttua myös päänahkasärky, nytkin päälaki on hellänä tämän huonon olon ja huimauksen kera. Olen huomannut myös selvän valoarkuuden, eli kerran jopa ilta-auringon häikäisyssä maalaaminen, kädet korkealle ojennettuna, tikkailla seisten laukaisi asentohuimauksen ja päänahkakiristyksen.

  Hassua, että tässä tilassa minulla on myös ääniarkuus, ts. en siedä teräviä ääniä, ja telkkarikin on säädetty melkein kuiskaukseksi.

  VastaaPoista
 12. Tämä blogi haamupäivittyy oudosti. taatusti en ole päivittänyt, joten vika ei ole minun! Kommentin kirjoitin tuohon edelle.

  VastaaPoista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Iines

  Älä ole moinaskaan. Minulla taitaa olla normaalistikin "liian hyvä" kuulo, mutta kärsin noin vuoden ääniallergiasta, johon liittyi vielä korvien tinnitus. En mennyt lääkäriin, koska arvelin vaivan johtuvan korvien välistä. Ohi se meni, eikä korvien soimista kuule, jollei sitä ala asiakseen kuunnella.

  VastaaPoista
 15. Migreeni taitaa olla varsin yleistä!
  Itse en kärsi siitä kuin todella harvoin, onneksi.
  Kumma kyllä hormooniehkäisy aiheutti kuukausittaisia migreenikohtauksia, kunnes tajusin/lääkäri tajusi, mistä oli kyse. Verenpaineen vaihtelu(kohoaminen) taitaa olla hyvinkin läheisessä yhteydessä, ainakin itselleni migreeni iskee kun jostain syystä "verenpaine nousee"(= stressi).

  VastaaPoista
 16. Sulla tämä kommenttiloora on kovin eläväinen, vaikka pidät taukoa eikä sinulla olen paljon mitään sanomista. Tässä näet, että hädässä ystävä tutaan, tai sitten on vain niin, että kommentoimaan tottuneet kommentoivat vanhasta tottumuksesta.

  VastaaPoista
 17. Hauska huomata, että jokin kommentti aina tänne tulee. Teen parhaani uuden jutun kanssa, panen heti kehiin, kun tämä hutera olo ruutua tuijottaessa asettuu. Tänään olin luonnossa kävelyllä katselemassa heräävää kevättä. Ehkä siitä saan jonkin kuvan kuvablogiin.

  VastaaPoista
 18. No hyvä että sä pidät breikkiä, niin ei tarvi jatkuvasti googlata tänne...;-/

  Miten olis tummat klasit silmille?

  VastaaPoista
 19. Jaa googlata? Eikös olisi helpompaa panna minut kirjanmerkkeihin tai poimia blogilistalta. :)

  Breikki on nyt pakollinen, kunnes tokenen. Toivottavasti pian.

  Olen muuten ylpeä itsestäni. En jättänyt vp-pillereitä pois, vaan päätin kestää kurjaakin kurjemman olon. Ehkä sivuvaikutukset menevät ohi. Jos eivät mene, pillerit vaihtoon. Painokin on pudonnut tässä hässäkässä viiden viikon aikana 6,1 kg.

  VastaaPoista
 20. Mutta E-pillereitä älä jätä ottamatta!

  Yöllä, nukuksissa, saattaa näinä hillittömän elektroniikan aikoina tapahtua vaikka mitä!

  (E tarkoittaa tietenkin elektroniikkaa.)

  VastaaPoista
 21. Pöh. Minähän en itseäni turhilla pillereillä turvota. ;) Edustan lisäksi sitä koulukuntaa, joka kannattaa miesten ehkäisypillereitä. Eiväthän he synnytäkään, joten joutavat paremmin saamaan ne turvotukset ja pillerihaitat kuin naisväki.

  Taidan siirtyä vegaaniksi ja ruveta syömään vain ituja ja juomaan vehnänorasmehua. Uskoni lääkkeisiin alkaa hiipua, kun elimistöni ei tahdo hyväksyä antibiootteja, ei verenpainelääkkeitä, ei mitään; ikään kuin se kapinoisi kaikkea kemiallista vastaan.

  Lisäksi minua itketti ja nauratti yhtaikaa kun sain huimaukseen ja pahoinvointiin lääkettä, jonka sivuvaikutuksena on huimaus ja pahoinvointi!

  VastaaPoista
 22. Onhan sitä naisia varten muotoiltua viihde-elektroniikkaa, mutta saako siitäkin huimausta ja pahoinvointia.

  VastaaPoista
 23. :D Kiitos vaan aamunauruista! Ehkä tästä vielä noustaan..

  VastaaPoista
 24. Parempi oiskin jos ois turvotusta eikä ainaista sahalaitaa.

  VastaaPoista
 25. Täällä iineksen lootassa on menossa eräänlainen ryhmäterapia, joissa kaikki kertovat vaivoistaan ja oireistaan.

  Itselläni sekä henkiset että fyysiset oireet ovat niin moninaiset ja vaikeat etten jaksa edes alkaa kirjoittaa niistä, koska luultvasti tila Iineksen blogissa täyttyisi oireistani.

  Näin ollen ja siis ja siten toivotan Iinekselle parantumista ja auvoisempaa olemista.

  Ja parantava suukko otsallesi :)

  VastaaPoista
 26. Hannuhoo, se sahalaita on kuitenkin täysin vaaraton. Eri asia, jos siihen liittyvät muut oireet kuten päänsärky, jolloin siihen vissiin löytyy apu migreenilääkkeistä. Itse olen nähnyt tämän sahalaidan vain kerran, toistaiseksi.

  Kiitos catulux parantavasta otsasuukosta, tunnen saavani sitä hitusen uutta energiaa.

  VastaaPoista
 27. Olisinko aatellut muita ilmiöitä kuin sairauksia tuossa viime kommentissani ; )
  Hm, esim jotain mitä tapahtuu uima-altaan reunalla, jos satuit katsomaan YLE1:n leffan illalla.
  Turhaan kyll soittelen suutani nyt mutta sataa niin harmaana.

  VastaaPoista
 28. Jaha. Catuluxella on mielessä, no, iineksen vilpitön tervehdyttäminen. Kari Suomalainen oli aikanaan ehkä Suomen kuuluisin luulosairas, jolla oli olevinaan kaiken maailman vaivat espanjantaudista ranskantautiin.

  VastaaPoista
 29. Aina tämä a-k.h jaksaa naljailla. Jaksoin jo vähän närkästyä luulosairas-kommentista. Antaisin kymmenen kultarahaa, jos tämä olisikin vain sitä, että päästä viiraa.

  Olen muuten itse aina ensimmäisenä ehdottamassa lääkärille, että voisiko vika olla korvien välissä, mm. tämä äänijuttu, ja aina saan vakuuttavan päänpudistuksen.

  Hannuhoo, niin sataa täälläkin räntää ankeanruskean lumettoman maiseman ylle.

  VastaaPoista
 30. Kari Suomalaisella en viitannut sinun.

  Et sanonut, kenelle ne kymmenen kultarahaa olisit antamassa.

  Tilinumeroni saat sähköpostilla.

  VastaaPoista
 31. Olisi kyllä oikeasti kiva puraista joskus kultarahaa.

  VastaaPoista
 32. Virkistävää ja tervehdyttävää taukoa, Iines!
  Olen huomannut tykönäni, että vapaapäivä silloin tällöin, useampikin auttaa tämän rakkineen tuomiin vaivoihin. Tosin käyn kyllä sivullasi, joka tapauksessa!

  Joko sinulla on mahdollista mennä mökille, vaikka edes viikonlopuksi?

  VastaaPoista
 33. Ei ole vielä yöpymismahdollisuutta mökillä, koska sieltä on vesijohto suljettu aina talvisin sen jälkeen, kun kerran oli putkivaurio. Pihaan pääsee kyllä jo ajamaan.

  Muutenkaan en ole pystynyt ajamaan pitkää matkaa, pahoinvoinnin ja huimauksen takia. Nyt vihdoin suostuin jättämään vp-pillerit muutamaksi päiväksi pois. Ne aiheuttivat lisäksi nielun turpoamisen ja hengityksen vaikeutumisen, joten olen todella kipeänoloisena ollut melkein sisällä vaan odottaen, että maailma lakkaisi keinumasta ja hengitys alkaisi kulkea On ollut hauskaa, kun moni on kirjoitellut kuitenkin tähän ketjuun, ja olen saanut hiukan muuta ajateltavaa. Kiitos vain kaikille kommentoineille!

  Olo onkin nyt pillereistä päästyä parantunut huomattavasti, enää ei tee pahaa, mutta henkiputki on edelleen hieman tukossa ja joudun napsimaan antihistamiinia, jotta allergiatyyppiset oireet lakkaisivat.

  Luulen, että panen kohta uuden jutun pramille, saadakseni muuta ajateltavaa.

  VastaaPoista
 34. Taukoblogisi kommentit ovat kohta ennätyslukemissa. Tänne pystyy terapiamielessä kirjoittamaan, koska ei tarvitse ottaa kantaa sun juttuihis.

  VastaaPoista
 35. Vaihteeksi mukavaa tällainen rauhallinen sanailu. Ei aina tarvitse taittaa peistä ja heiluttaa sanansäilää. Toisaalta nytkin jo itää mielessä uusi juttu aiheesta Ei ydinvoimalle, koska se oli kynnyskriteerini, kun juuri vaihdoin pitkäaikaista puoluettani käytyäni äänestämässä. Minulle tuo ydinvoiman vastustaminen on todella tärkeää.

  VastaaPoista
 36. Onhan sinulla ydinvoimaa omastakin takaa nousta sieltä hetekan pohjalta, luulisin.

  VastaaPoista
 37. Seuraavaa voimalaa varmasti aletaan suunnittelemaan ripeästi.

  Itse näenydinvoiman hyvänä, tai tällä hetkellä parhaana vaihtoehtona.

  Mielenkiintoista nähdä minkälaisen hallituksen saamme. Onneksi taitaa vasemmisto ja vihreät jäädä oppositioon.

  Vihreät tosin ovat, jättämällä ydinvoiman asiana vaalikeskustelun ulkopuolelle yrittäneet pitää ovea hallitukseen auki.

  VastaaPoista
 38. Eläköön!! Kokoomus voitti vaalit!

  Feministit tekivät minusta Kokoomuslaisen.

  VastaaPoista
 39. No niin, tauko päättyy nyt. Tuli asiaa.

  VastaaPoista
 40. PS Olen laihtunut tämän kuusiviikkoisen kitukauteni aikana nyt 7 kiloa olematta dieetillä, koska en ole pystynyt syömään juuri mitään. Olo on edelleen hutera ja heiveröinen, ja on nousuja ja laskuja. Eilen oli huimauspäivä koko päivän, tänään tuntuu taas vähän paremmalta. Huomenna saan uudet verenpaine-lääkkeet ja saapas nähdä, mitä elimistöni niihin sanoo. Pidän itselleni peukkuja. Huomenna on myös korvalääkäri, joka tutkii korvien vaikutusta huimaukseen.

  VastaaPoista