19.4.2007

Tuhannen taalan paikka

Hyviä uutisia: Naisten salkkuja ei pidetä sen kevyempinä kuin miestenkään (Radiouutiset 19.4./klo 18.00). Kyse on tietenkin ministerinsalkuista, joita uudessa hallituksessa on 20, ja naisten hallussa siis 12. Onkohan missään muussa maassa koskaan ollut hallitustasoista naisenemmistöä?

Tilanne on oikeastaan aika karmea, jos ottaa huomioon vielä sen, että eduskunnassa on jo 42 prosenttia naisia, sillä jos nyt käy niin, että tällä nelivuotiskaudella, näillä hallituslumilla ei saada parannusta aikaan esimerkiksi naisvaltaisten alojen palkkaukseen ja pätkätöihin, eduskunta kusee omiin sukkahousuihinsa.

Oikeastaan voitaisiin ehkä siis jo päristää rumpua ja alkaa solmia voitonseppeleitä eduskunnan naisten kutreille, sillä tätä tuhannen taalan paikkaa ei voi uhata mikään. Kyllähän nainen nyt oman sukupuolensa räikeimmät epäkohdat tahtoo korjata ensitöikseen. Sairaanhoitajat voivat luottaa siis jatkossa siihen, että palkka nousee, virkoja saadaan lisää ja pätkätyöläiset vakinaistetaan, koska työtä on yllin kyllin ja se ei lopu koskaan.

Samoin mm. naisvaltaisella opetusalalla saadaan aikaan monia parannuksia, jotka laajennetaan koskemaan koko kasvatussektoria. Naisten on pakko ymmärtää miespäättäjiä paremmin lasten ja koululaisten edut ja panostaa kasvavan sukupolven hyvinvointiin ja nuorten pahan olon kitkemiseen. Ihan hyrisyttää ajatus, että painopistealueet järkähtävät nyt uusille urille ja tätä myöden ihmiskunnan hyvinvointi ja henkinen kasvu elpynee merkittävästi.

13 kommenttia:

 1. Onko tämä jotain kolkkoa sarkasmia?

  Itse luulen, että kysymyksessä on patriarkaalisen hegemonian masinoima sala liitto. Neljän vuoden päästä seksien tuloerot ovat ennallaan ja Ike toteaa Kokoomuksen ja hallituksen puolesta: Ei luonnolle mitään mahda!

  VastaaPoista
 2. Tahdon uskoa, ettei ole kolkkoa sarkasmia, sillä pitää luottaa kanssasisarten keskinäiseen solidaarisuuteen. Vaan mistäs sitä koskaan tietää.

  VastaaPoista
 3. Mitäpä hyötyä enemmistöstä, jos jokin maskuliinitrio kuitenkin tekee tärkeät päätökset.

  VastaaPoista
 4. Eikös poliittiset naiset ole miehimyksiä, tai ainakin pöksylähetyksen uhreja?

  (Tähän on pakko pistää "hymiö", ettei minua luulla antifeministiksi.)

  VastaaPoista
 5. Hyvä kun otit asian esille kirjoituksessasi Iines.
  Nyt jos koskaan naisten täytyy näyttää mihin he pystyvät! Valtaa on, mutta osaavatko, pystyvätkö he sitä käyttäen vihdoinkin saamaan muutoksia aikaan mm. noissa mainitsemissasi asioissa. Vai käykö niin, että vaikutusvallalla pönkitetään vain miesten sanelemia tavoitteita.

  VastaaPoista
 6. Obeesia, päätösentekohan etenee ryhmissä työskentelystä, hallituksen esityksistä ja valiokuntatyöskentelystä kohden lopullista sinettiä, joten matkan varrella oletan naisenemmistön tai yleensä naisten olevan aktiivisesti mukana viemässä asiaa hyvin valmistellen päätöksentekoon. Kolmen miehen kopla voi tietenkin jumittaa asioita ja tulee niin tekemäänkin, mutta jatkuva ylikävelykään ei tietenkään menettele.

  Kyllä poliittisilta naisilta munaa vaaditaan, repardpo, että siinä mielessä olet oikeassa. :)

  VastaaPoista
 7. Vieläkö joku jaksaa uskoa, että naiset tekisivät erilaista politiikkaa?
  Eiköhän jakolinja kulje eri poliittisten aatteiden, eikä sukupuolten välillä.
  Tuleepahan tuokin asia selväksi kun naisten osallistuminen lisääntyy.

  VastaaPoista
 8. Veikkoseni,

  on niin paljon umpeenkurottavaa, mitä tulee naissukupuolen asemaan.

  Muuten olen sitä mieltä, että sukupuolilla ei ole suuriakaan eroja tavassa ajatella ja hoitaa asioita.

  Nyt on vain sellainen sauma, että sitä ei kannata hukata.

  VastaaPoista
 9. Suomalaiset suomalaisten, miehet miesten, naiset naisten ja jokainen klikki omiensa puolesta, kuten aina. Täytyy kai olettaa, että tekee viisaasti se, joka sitoutuu puolueeseen. Näiden määritelmien laatanrakoihin jää onnettomia, jotka puutarhuri jyrsii pois kituuttamasta ideologiselta kuppikuntalaisuudelta säästyneellä kitsaalla auringonvalolla.

  On paljon umpeen kurottavaa, mitä tulee naissukupuolen asemaan. Tämä kaikki sellaisessa särkyneessä ja jo nimettyjen paikkojen mielenmaastossa, jonka olemme itse luoneet. Olisi hienoa nähdä se ihminen, joka tekisi politiikkaa turvautumatta strategiseen puolueellisuuteen. Vaikka silloin kai jäisi kaipaamaan romantisoimiaan ihmisten taisteluita. Suvun ja klaanin ajatuksiin on säilötty paljon runollista oikeutta, eikä tippaakaan tasa-arvoa oikeudenmukaisuutta.

  VastaaPoista
 10. Minäkin haluaisin nähdä sellaista politiikantekoa, joka ei ole sidoksissa mihinkään eikä kehenkään. En tiedä kuitenkaan, miksi pitäisi istua ristityin käsin odottamassa tätä kesää, jota ei koskaan tule.

  Parempia aikoja odotellessa on hyvä tarttua toimeen. Kun sorrettu nousee kuopasta, luulisi hänen ottavan kädestä kiinni toista sorrettua ja auttavan kuopan reunan yli. - Näin optimistisena olen kuitenkin säilynyt maailman melskeissä.

  VastaaPoista
 11. Hauska kuulla, Iines, mutta syystä tai toisesta en jaksa uskoa useimpien aivan yltävän ajattelussaan tuohon pisteeseen saakka. Tietysti minua sopii tästä hyvästä soimata jaksamisen puutteesta.

  Hyvä jos joku.

  VastaaPoista
 12. Ei soimata nyt ketään, sillä pohjimmiltaan minun juttunikin oli tuon hyväuskoisuuden parodiointia. Ei oikein siis kuitenkaan jaksa edes toivoa, että muutosta tapahtuisi, vaikka naisen voisi arvella ymmärtävän kannsasisarten asemaa miehiä paremmin ja nostavan heitä ylös kuopasta.

  VastaaPoista
 13. 情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

  A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

  免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

  情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

  免費A片,AV女優,美女視訊,情色交友,色情網站,免費AV,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,成人影片,情色網

  A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖

  VastaaPoista