15.1.2008

Tyttöjen vähättelystä eli eufemistisesta pedofiliasta

Kävin allekirjoittamassa Ilta-Sanomien vetoomuksen pahoinpideltyjen pikkutyttöjen puolesta. Muitakin raiskattuja vetoomus toki koskee, ja kaikille heille toivon inhimillistä oikeutta, vihdoinkin. Pienet tytöt ovat kuitenkin lähinnä sydäntäni, koska he ovat lintusia, heikoimmat kaikista ihmisistä.

Joka puolellahan käydään nyt keskustelua lepsuista raiskaustuomioista, eikä kenenkään järkeen mahdu, että Suomessa saa kirkon poltosta kuuden vuoden linnakakun, kun taas pikkutytön raiskaamisesta muutaman kuukauden ehdollista. Bensavarkaudestakin saa ehdottoman tuomion! Lapsen alapään verille repijä saa jatkaa kotona asumistaan kaikessa rauhassa, kenenkään tietämättä, että talossa asuu väkivaltainen mies. Mikä ero on muuten raiskauksella ja muiden kulttuurien tyttöjen silpomisella, jota niin paheksutaan, ja joka on kielletty Suomessa vankilatuomion uhalla? Miksi suomalaistyttöä saa silpoa niin vähäisin seuraamuksin?

Pahoinpitelyhän raiskaus aina on, siinäkin tapauksessa jossa lapselta jo on riistetty minuus ja lapsi ei muuta osaa kuin levittää jalkansa isän tai muun ison miehen tulla. Tänäisessä Helsingin Sanomissa nimittäin toimittaja Riitta Vainio ihmettelee kolumnissaan, miksi pahoinpitelyä nimitetään hyväksikäytöksi, koska siinä ei ole uhrin kannalta mitään eroottista, ei mitään seksuaalista tai kiihottavaa, kuten raiskaajat ja ehkä jotkut miehetkin (mieslainsäätäjät, mieskansanedustajat ja miesoikeusoppineet?) kuvittelevat. Pahoinpitely ei kai katso sitä, kohdistuuko se yläpäähän vai alapäähän. Lainsäädännössä teko kuitenkin määritetään rikollisesta käsin hyväksikäytöksi, ja oikeudessa peruukkipäät pohtivat jopa sitä, missä määrin uhri antoi käytöksellään syytä miehen tekoon.

Vuosi pari sitten sitten käytiin kiivasta keskustelua tapauksesta "Timpe". Nuorten ohjelmien radio- ja tv-juontaja Timo Timpe Salonen tuomittiin ehdolliseen - tietenkin - hänen käytettyään seksuaalisesti hyväkseen kahta alaikäistä tyttöä, jotka nostivat syytteen Salosta vastaan. Jopa muuten täyspäisiltä tuntuneet mieskeskustelijat mm. Nyt.fi-keskustelupalstalla syyllistivät lähes poikkeuksetta alaikäiset tytöt Timo Salosen viettelystä. He näkivät Salosen selkeästi oikeudenkäytön uhrina, jota tytöt käyttivät hyväkseen, koska tämä oli julkisuuden henkilö. Oikeuteen veto oli tyttöjen kosto. Keskustelijoilla ei tuntunut olevan tietämystä tytöistä tai yleensä naisen sielunelämästä alkuunkaan. Ikään kuin nuori tyttö haluaisi joutua silmätikuksi tai julkisuuteen sen vuoksi, että lähes kolmikymppinen on koskenut häneen seksuaalisesti! Tällaista asiaahan ei kerrottaisi edes vanhemmille, ja nyt tytöt julkistivat asian tietenkin heillekin. Mitään vikaa eivät keskustelijat nähneet alaikäisten hyväksikäytössä, koska eihän mies nyt voi erottaa nykyajan kypsän näköisistä tytöistä, kuka on alaikäinen, kuka ei. Jos tulevat ja nykyiset lainsäätäjätkin ajattelevat näin, on raiskaajilla ja lasten paneskelijoilla totisesti lisääntyvät markkinat.

HS:ien toimittaja Riitta Vainio kiinnitti artikkelissaan huomiota myös sanan pedofiili etymologiaan. Fiili-sanahan tulee kreikan sanasta filein, joka merkitsee rakastaa, olla ystävä. Alkuunhan puhuttiin homofiileistäkin. Voi varmaan kysyä, johtaako pedofiilisanan kehitys samoja juuria pitkin siihen, että aletaan puhua pedoseksuaaleista ikään kuin hyväksyttynä seksuaalisuuden muotona?

Jos minulta kysytään, pedofiili olkoon mediassakin aina raiskaaja ja pahoinpitelijä, ei hyväksikäyttäjä eikä pedofiili. Eihän murtovaraskaan ole hyväksikäyttäjä, vaikka anastaa toiselta jotakin. Pehmokielestä eli eufemistisesta ilmaisusta tulee luopua, jotta rikosta voidaan nimittää oikealla nimellään ja määrittää tuomio todellisen teon eikä mielikuvien pohjalta.

(Maalaus Gretchen Ryan)

PS Kannattaa vilkaista taiteilijan linkki. Siellä on puhuttelevia tyttöjen kuvia, jotka avautuvat pikkuruutua klikkaamalla.

80 kommenttia:

 1. iines

  Sulla on jäänyt levy päälle näiden juttujen suhteen. Niinkuin minullakin. Mutta se on eri levy...

  VastaaPoista
 2. Mene sinäkin mieluummin allekirjoittamaan tuo vetoomus. Minä kirjoitan sydämen kyllyydestä juuri siitä, mistä tahdon.:)

  VastaaPoista
 3. Lisäys:

  tässä jutussa minua kiinnostaa erikoisesti tuo pedofilia-sanan eufemistinen luonne. Lievät tuomiothan juontuvat suoraan tästä kielellisestä aspektista.

  Siitähän kaikki ovat yksimielisiä, että tuomiot ovat omenavarkaustasoa, joten se ei ole enää juttuni pointti, vaikka saa siihenkin sanoa jotakin, jos tahtoo.

  Asia liikuttaa minua, ja toivon että tästä ilmaantuisi jotain uutta. Katsotaan sanoi tohtori.

  VastaaPoista
 4. Iines, hyvä että jaksat juuri tätä levyä pyörittää. Juuri siihen suuntaanhan tässä ollaan menossa, että puhe alkaa varmaan pikapuoliin olla pedoseksuaaleista (nerokas heitto muuten). Pöyristyttää kyllä tämä kaikki, mutta täältä ei ainakaan irtoa asiaan enää mitään uutta. On jotenkin niin ryvettynyt olo vielä vuoden takaisestakin. Kun eihän tästä asiasta nyt saisi puhua. Tiedäthän, kun kaikki miehet leimautuvat ja sillai. Josko tämä kuitenkin sen verran riittäisi henkiseksi taustatueksi siihen, että oikealla asialla olet.

  VastaaPoista
 5. Saara,

  asiasta on tietenkin tavallaan kaikki sanottu, enkä suinkaan ajattele, että tämä aihe sellaisenaan enää jaksaa herättää intohimoja.

  Kuitenkin - varsinainen asia on vielä puhumatta. Tähän mennessä on vain vaahdottu.

  Mikä se varsinainen asia sitten on? Se on se, että eihän tyttölapsen paneminen nyt mikään rikos ole, vähän vain kikkeliä pikku pimpsaan ja tyttö pitää siitä. Paljonkohon muuten peruukkipäiden ja isien joukossa oikein on pedoseksuaaleja, kun tämä on niin suojeltu asia?

  (Tuo pedoseksuaali oli toimittajan neronleimaus - minä lainasin sen.)

  VastaaPoista
 6. Jaa jaa, Iines, olen sitä mieltä myös, ettei asiasta ole sanottu vielä mitään, ja vaahdottukin on vain asian sanojista... mutta joo, mun on paree olla hissukseen tästä, josko joku vielä kuitenkin sanoisi jotain.

  VastaaPoista
 7. Sosiaalipornolinja näköjään jatkuu...
  (Muuten: sulta iines puuttuu viides t-kirjain 'vähätttelystä'.)

  Vai että johtuu nuorten tyttöjen hyväksikäyttö ja hyväksikäyttäjien saamat olemattomat tuomiot suhteessa teon vakavuuteen suoraan pedofilia-termin eufemistisuudesta?

  Ehheheh - nyt pani Iines taas mutkat oikosiksi. Ja kääntäen - kyllä menee jo ratakiskokin itsestään mutkalle, kun lukee Iinestä. Sen verran rankkaa, veren- ja kostonhimoista tekstiä Hän taas kirjoitti.

  Tosin meidän jälkimodernissa kulttuurissamme kyllä ajatellaan juuri noin kuin sinä teet, eli että semantiikkaa: sanojen merkityksiä muuttamalla - käytännössä siis uusia termejä käyttöönottamalla ja vanhoja lakkauttamalla - voidaan muuttaa myös todellisuutta - tai pikemminkin kieltä, joka postmoderneille hörhöille on yhtä kuin todellisuus.

  Tämä länsimainen mediadisneylandimmehän on idiotiaan asti kaiken maailman merkkien ja merkitysten vaihtoa - sitä kuuluisaa postmodernia peliä.
  Pitää olla gameabilityä kuten populaarituote Madonnalla, jolla on vastaavasti omaa persoonallisuutta yhtä paljon kuin nykyään Helsingissä lunta.

  Tietenkin termin vaihdoksella halutaan korostaa jotain asenteellista muutosta esimerkiksi sosiaalilainsäädännössä, psykiariassa tai nimenomaan määritelmiltään ja periaatteiltaan väistämättä äärikonservatiivisessa oikeustieteessä.

  Uusi termi muka ilmentää paremmin säädöksen tai lain uutta henkeä ja intentiota. Joopa joo. Näkis vaan.

  Mutta - pakko kerrata ja hengittää syvään: että pedofiilien suhteettoman lievät tuomiotko johtuvat nimenomaan juuri pedofilia-termin eufemistisuudesta?

  Enpä usko. Eiköhän kyseessä ole paljon monimutkaisempi juttu. Sitä en kylläkään kiellä, etteikö 'sylttytehdas' tässäkin tapauksessa löytyisi lainsäädännön vanhakantaisuudesta, joka puolestaan on miehisen kulttuuridominanssin peruja.

  En sano enempää lakitieteestä, koska en asiaa tunne.
  Sitäpaitsi hyväksikäyttöön liittyvissä syytteissä puolueettoman näytön saaminen on joka tapauksessa pirun hankalaa.

  Ja kun laki itsessään on tässä asiassa jo valmiiksi puolueellinen (siis miesten puolella), niin ei ole syytä odottaa miltään osapuolelta kovin tasapainoista asennetta.

  Jos minun mielipidettäni ehdottomasti kysytään (kumma kyllä), niin kyllä minunkin mielestäni raiskaus on ilman muuta pahoinpitely, ja minun mielestäni niistä langetetut tuomiot ovat liian lieviä.
  Minä minä minä olen myös omakohtaisesti sitä mieltä, ettei minun pitäisi enää esittää omia mielipiteitäni tästä asiasta.

  *
  Pistin vuosi sitten välit poikki Saaran tai Saara minun kanssani - miten vain - väitellessämme juuri tästä aiheesta.

  Joten en kaukaa viisaasti lähde enää polttamaan päreitäni toista kertaa, vaikka tekstisi oli - tulkoon sekin kerrattua - paikka paikoin taas niin pirullisen pahantahtoista, veren- ja kostonhimoista 'munat pois ja linnaan' demagogiaa, ettei sen kirjoittajaa ihan ensi lukemalta voinut mieltää oikeuskelpoiseksi subjektiksi ;)
  (rakastan panettelua minäkin!)

  Poikki.

  *
  Pedofilia-termi sinänsä on kyllä etymologisen pohdinnan arvoinen.

  '[P]edophilia 1905, from Gk. pais (gen. paidos) "child" (see pedo-) + philos "loving." First attested in Havelock Ellis. Derivative noun pedophile is first recorded 1951.'
  (Online Etymological Dictionary)

  Pedofilia on siis varsin uusi termi, jonka käyttö on yleistynyt vasta 1990-luvulla. Pitää muistaa myös, että pedofilia ei ole sama asia kuin pederastia tai homoseksuaalisuus.

  '[P]ederasty "sodomy with a boy," 1609, from Mod.L. pæderastia, from Gk. paiderastia "love of boys," from paiderastes "pederast," from pais (gen. paidos) "child, boy" (see pedo-) + erastes "lover," from erasthai "to love." Pederast is 1730s, from Fr. pédéraste, from Gk. paiderastes. (em. sanakirja)

  Pederastia oli olennainen osa antiikin Kreikan - etenkin Ateenan - opetus- ja kasvatusperinnettä.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Pederastia (Kannattaa lukea, koska monilla lienee vääriä käsityksiä aiheesta.)

  Vanhempi mies toimi nuoren pojan opettajana, ja tämä suhde sai yleensä eroottisia - pederastisia - piirteitä.
  Seksuaaliseen kontaktiin tällainen suhde ei tosin sinällään oikeuttanut tai velvoittanut vaan suhteen ajateltiin olevan ihanteellisimmillaan platoninen.

  Mutta kuten tiedetään, antiikin Kreikka oli androgyyninen kulttuuri, jossa homoseksuaalisuus oli hyväksyttyä - joskin tiettyjen joskus melko tarkkojenkin roolien puitteissa, eikä opettajan ja oppilaan suhde näin ollen jäänyt välttämättä henkevän eroottiseksi.

  Me täällä länsimaissa olemme eläneet kristillisessä kulttuurissa, jonka uskonnollis-moraalinen perusta on monoteistisessa ja patriarkaalisen autoritaarisessa juutalaisuudessa mutta jonka esteettis-rationaalinen perusta juontuu Kreikasta.

  Tuloksena on renessanssista lähtien (kirkon ylläpitämän yhtenäiskulttuurin ja auktoriteetin murenemisen myötä) ollut melkoinen sekametelisoppa, jossa kaiken 'lahkoistumisen' (luterilaisuuden 'krooninen sairaus') ohella ihmisluonnossa kytevä moraalinen tekopyhyys on 'levinnyt keskuuteemme' kuin mitä kaunein pelto-ohdake.

  Niinpä juuri rahan, vallan ja seksuaalisuuden alueella on kukoistanut mitä merkillisin valheiden verkko.
  Toisaalta juuri seksuaalisuus on aina sekoittanut ihmisten arvotelukykyä eniten, joten ei ihme, että sillä alueella tapahtuu oudoimpia ja kavalimpia rikoksia.

  *
  Siteeraan kuitenkin loppuun 'ilouutista', jonka löysin wikipediasta:

  'Teoria pedofilian syistä

  Aiemmin pedofilian syyksi on esitetty mm. lapsuuden traumoja. Journal of Psychiatry Researchissa vuonna 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan pedofilia saattaa olla yhteydessä aivojen niin sanotun valkoisen aineen tavallista vähäisempään määrään.

  Valkoinen aine (mikä helvetin valkoinen aine?/RR) helpottaa hermoimpulssien liikennettä, ja sen puute johtaa siihen, että pedofiileillä yhteydet seksuaalista kiihottumista käsittelevien aivoalueiden välillä ovat puutteelliset. Näin pedofiilit eivät erottaisi sopimatonta seksuaalista kohdetta sopivasta.

  Pedofilialla on havaittu yhteys matalaan älykkyysosamäärään, mikä myös viittaa siihen, että se olisi yhteydessä aivojen kehitykseen.' http://fi.wikipedia.org/wiki/Pedofilia

  *
  Etiikka ja lainsäädäntö tulevat nyt ilmeisesti(?) edistymään yhtä nopeasti kuin neurologia, eikä aikaakaan, kun pedofiileille jo tehdään aivoleikkauksia, jotka rauhoittavat heidät lopullisesti.

  Mutta voi surkeutta! Silloin loppuu itku ja hammastenkiristys myös eräissä blogeissa. Tai ei sentään - kyllä se jatkuu, koska maailmassa on nii-in paljon epäoikeudenmukaisuutta, johon pitää puuttua, ettei muutaman pedofiilin 'lobotoiminen' ole tämän tosiasian rinnalla juuri mitään.

  (Ehdin jo pelästyä..)

  VastaaPoista
 8. Kolmen lapsen äitinä, lapset 2 tyttöä ja 1 poika, otan tähän asian kantaa lyhyesti.
  Sydäntäni kylmää ja mieltäni kuvottaa joka kerta, kun luen tai kuulen tapahtumista, joissa lapselta (tyttö tai poika) on viety lapsuus, alistettu, satutettu henkisesti ja tuhottu elämä.
  Teot ovat niin eläimellisen raakoja, että rinnastan ne murhaan tai tappoon, josta lainmukaan seuraa elinkautinen. Ja mielestäni pitäisi vielä seurata tekovälineen menetys ikiajoiksi.

  Mitä olen tehnyt omalta osaltani asian parantamiseksi, en ole voinut tehdä mitään.
  Naivilta kuulostavan ratkaisun olen sentään valinnoissani tehnyt. En matkusta lomalle koskaan Thaimaahan. Mitä lomailua se olisi, jos tietää selän takana tapahtuvan joka hetki lasten hyväksikäyttöä.

  Mikseivät nämä miehet voi käydä maksullisissa naisissa ja jättää lapset rauhaan ? Jospa joku mies osaisi vastata.

  Valitettavasti tätä kaikkea tapahtuu kotomaassammekin.

  VastaaPoista
 9. RR,

  palaan päivänvalossa aiheeseen asiallisemmin, ellei kukaan muu ehdi, nyt sanon vain, että alitit juuri tietyn riman puhumalla veren- ja kostonhimosta.

  Kun minä en tunne tuommoisia tunteita ollenkaan. En ole kostonhimoinen, en ole koskaan ollut, en osaa kostaa, koska en tunne siihen vähäistäkään tarvetta. Minä olen katsos niin rakennettu, että näen vian itsessäni, en muissa - tyypillistä alkoholistin lapselle. Verenhimoakaan en tunne, en tiedä edes, mitä se voisi olla. Saatan tulistua asioiden puolesta, mutta verenmakua ei suussani ole, pikemminkin huvittuneisuutta kaiken leiskunnankin keskellä.

  Sinä olet suuresta lukeneisuudestasi huolimatta tavattoman avuton tunnistamaan ihmistä, ihmisen sielua, ihmisen motiiveja, siis Ihmistä. Minustakin teet uskomattoman ennakkoluuloisia päätelmiä, vaikka olemme viestitelleet blogimaailmassa jo vissiin alun alkaen kolmisen vuotta.

  Aion siis kyllä lukea pitkän juttusi ajatuksella. Onkohan se ansainnut pituuttaan, koska jo alussa käsityksesi brakaa ja ottaa pohjakosketuksen?

  Hermostut muuten aina, armas RR, kun miehuus asetetaan valokeilaan tutkittavaksi. Se kummastuttaa minua suuresti. Menetät tällöin aina kirjoitustesi hallinnan ja ikään kuin ratkeat asiattomuuksiin.

  VastaaPoista
 10. Arleena esitti kysymyksen, joka on juuri sitä ydintä, mitä minäkin tässä jaakaan: voisiko joku mies selittää, miksi mies ei käy vaikka maksullisissa naisissa vaan raiskaa lapsen. Mies voisi ymmärtää toista miestä edes jollakin tasolla. Pliis. Miten mies voi ottaa lapsen???? Vastata voisi vaikka anonyymisti. Älkää nyt tekopyhäilkö, että en voi kuvitella, se on sairasta. Jonkun miehen täytyy tietää vastaus tuohon, koska niin moni kunnon mieskin himoitsee teinityttöjä ja nuorta pillua. Arvatkaapa kuinka paljon hakuja tähänkin blogiin johtaa jopa virastoista ja arvostetuilta työpaikoilta työpaikoilta hakusanalla, joka viittaa tytön pilluun tai jopa suoraan lapsipornoon?

  VastaaPoista
 11. "Joka puolellahan käydään nyt keskustelua lepsuista raiskaustuomioista, eikä kenenkään järkeen mahdu, että Suomessa saa kirkon poltosta kuuden vuoden linnakakun, kun taas pikkutytön raiskaamisesta muutaman kuukauden ehdollista."

  Tuo on hirvittävä epäkohta.

  VastaaPoista
 12. "Tänäisessä Helsingin Sanomissa nimittäin toimittaja Riitta Vainio ihmettelee kolumnissaan, miksi pahoinpitelyä nimitetään hyväksikäytöksi, koska siinä ei ole uhrin kannalta mitään eroottista, ei mitään seksuaalista tai kiihottavaa, kuten raiskaajat ja ehkä jotkut miehetkin (mieslainsäätäjät, mieskansanedustajat ja miesoikeusoppineet?) kuvittelevat. Pahoinpitely ei kai katso sitä, kohdistuuko se yläpäähän vai alapäähän. Lainsäädännössä teko kuitenkin määritetään rikollisesta käsin hyväksikäytöksi, ja oikeudessa peruukkipäät pohtivat jopa sitä, missä määrin uhri antoi käytöksellään syytä miehen tekoon."

  Hyvä, että joku uskaltaa puhua asiasta.

  VastaaPoista
 13. Hei, Lentävä Lehmä: tiedätkö miten ns. normaalit miehet suhtautuvat pikkutyttöjen raiskaajiin...?

  En, viitsi kertoa.

  Tämä meille miehille mikään harrastus ole, tosiaankaan.

  VastaaPoista
 14. Hei, pitkästä aikaa.
  Niinhän se on.
  Kun puhutaan lasten pahoinpitelystä, kaikki tuomitsevät sen silmää räpäyttämättä; kun puhutaan alaikäisten raiskaamisesta...nuoret tytöt eivät olekaan enää niin itsestäänselvästi uhreja.

  Jopa 13-vuotiaat (ja nuoremmatkin) ovat kautta aikojen olleet ruumiiltaan mahdollisia lapsenkantajia ja siis ihan biologisesti päteviä seksikumppaneita. Jos tähän pohjautuen uskoo, että on ihan normaalia käytöstä ryhtyä ala-ikäiseen, on se mielestäni merkk joko totaalisesta tietämättömyydestä tai pohjattomasta moraalittomuudesta.

  Tästä ei pitäisi edes joutua keskustelemaan.

  VastaaPoista
 15. Minun mielestäni globaali maailma ja globaalit bloggaajat voivat ymmärtää arvot ja asenteet myös väärin?

  Käännösohjelmat kun eivät käännä objekteja ja subjekteja oikein. Heillehän voi tulla minkälainen mielikuva tahansa!

  VastaaPoista
 16. iines

  Näköjään luet pitemmät kommenttini tai ainakin sinua ärsyttävimmät kommenttini aina ylimalkaisesti ja käytät ad hominem-argumenttia: taaskaan sinä RR et pystynyt sanomaaan henkilökohtaisella tasolla mitään, et kohtaamaan empaattisesti tätä ongelmaa jne.

  Tosin ad hominemia minäkin usein käytän, joskin mulla on tietysti eri perustelut, joita en nyt enää viitsi kerrata tässä yhteydessä. Ne tulivat oikein hyvin esiin edellisessä kommentissani.

  Käsittelen tässä vuodatuksessa paljon myös kommenttiasi Arleenalle, koska se paljasti jotain hyvin hyvin olennaista sinun 'strategiastasi' tässä pedofiiliasiassa.

  Mitä tulee edelliseen kommentiini, niin siellähän on esitetty mm. teoria pedofilian syistä (wikipedia-sitaatti), siellä olen julkituonut myös sen, että pidän raiskausta pahoinpitelynä, ja että silloin syyllinen pitää myös tuomita törkeästä pahoinpitelystä ja ragaistuksen on oltava kova.

  Jos kirjoitin hiukka irvokkaasti kostonhengettärestä, niin menköön mustan huumorin piikkiin kuten pari muutakin kommenttia.

  Mutta älä vaadi minulta pohdintaa siitä, miksi joku mies himoitsee alaikäisiä tyttöjä seksuaalisesti.
  Minä olen kyllä käynyt pornosaiteilla läpi melko kattavan skaalan pehmosta mitä poikkeavampiin seksin muotoihin, mutta en koskaan ole kokenut esim. 12-13-vuotiaita tyttöjä ainakaan vielä tähän päivään saakka seksuaalisesti kiihottavina - toki kauniina katsella mutta en seksiobjekteina.

  No - tiedän kyllä, että kohta minut joku tuomitsee tuosta toteamuksesta - 'toki kauniina katsella'.

  Ilmoitankin heti suoraan, että kirjoitin nuo kolme sanaa paitsi rehellisesti myös tietoisen provosoivasti, koskapa jo näiden sanojen takia pahimmat kostonhengettäret (patologis-fundamentalistiset feministit) ovat valmiita repimään minut kappaleiksi kuin munaisen Kreikan taruston mainadit (naiset) miehiä äärimmäisessä hurmostilassaan (ks. PS.).

  Mutta miten minä voisin samaistua johonkin pedofiiliin, jos en kerta kaikkiaan koe samanlaisia haluja kuin tämä? Miten minä siis pystyisin kertomaan, mistä sellaisessa pakkomielteessä oikein on kysymys? Älä jumalauta vaadi minulta mahdottomia!

  Sinä nimittäin kuvittelet nähtävästi omia traumojasi projisoiden, että miehellä, joka ei osaa selvittää sinulle koko miessukukunnan pahimpia sikamaisuuksia sekä niiden syitä ja motiiveja, juuri siksi koska on mies, salaa jotain eli lienee itsekin perversioon taipuvainen.

  Etsi itse niitä selityksiä lääketieteellisistä ja psykiatrisista julkaisuista - joko kirjoista tai netistä.

  Löydät varmasti asiantuntevampaa tietoa, eikä sinun tarvitse vänkyttää täällä miespuolisille kommentaattoreille, miten epäempaattisia he ovat, kun eivät ota kantaa asiaan ja suhtautuvat jopa hiukan torjuvasti sinun - vielä kerran luvalla sanoen - kieltämättä hiukan sosiaalipornoiseen ja - joskus sekin käy mielessä - tasapainottomaan tapaasi vetää kaikkien miesten päitä vadille tämän asian tiimoilta.

  Tämä oli myös se syy, jonka vuoksi poltin proppuni Saaran suhteen. Hänkin tosin väitti, että kyseessä oli väärinkäsitys minun taholtani. Sitä väitettä en kuitenkaan enää ymmärtänyt enkä hyväksynyt.
  Kukaan ei hypi minun similleni edes haukkumalla miessukupuolta kuin vierasta sikaa täysin provokatorisin ja demagogisin tavoittein ja painotuksin. Ja jos tämä perustelu ei mene provosoijan kaaliin niin - kaput! Se on siinä. Goodbye.

  Toisaalta kadun tuota äkkipikaista reaktiotani näin jälkeenpäin (se oli alun alkaen harkitsemattoman spontaanisti ilkeä), mutta ei voi mitään - mittani tuli silloin täyteen ja ylikin siinä (eli tässä samassa) asiassa.

  Saara kuten sinäkin Iines olette kuitenkin parhaimmillanne Blogistanin naispuolisten kirjoittajien eliittiä minun mielestäni, eli ei tässä nyt missään sotatilassa eletä ;)

  Mutta ei minun kaikesta posotuksesta tarvitse pitää - ei todellakaan.

  *
  Iines kirjoitti
  'Sinä olet suuresta lukeneisuudestasi huolimatta tavattoman avuton tunnistamaan ihmistä, ihmisen sielua, ihmisen motiiveja, siis Ihmistä.'

  Höpöhöpö. Noin kirjoittaa vain ihminen, jolla ei ole sitä legitimoidun asiantuntijan valtakirjaa, joka tuollaisia väitteitä yleensä oikeuttaisi esittämään. Nyt noihin väitteisiin on valitettavasti suhtauduttava pelkkänä mutu-juttuna ja yksityisajatteluna.

  Sinä osaat kyllä vatvoa asioita niin, että niistä voisi blogikommentoinnin lopuksi tehdä oikein kattavan yhteenvedon ja kirjoittaa selkeät ohjeet isoilla kirjaimilla: tähän lopputulokseen olen/olemme tullut/eet. Mutta näin ei ole tapahtunut.

  Väitän kuitenkin, ettet ole monestikaan päässyt pelkkää subjektiivista jaarittelua ja asioitten kehämäistä pyörittelyä pitemmälle, jos sitten minä puolestani en ole edes halunnut pistää lusikkaani soppaan, jonka huomaan olevan täynnä taivastelevia kukkahattuja, jotka psykologisoivat asiaa omakohtaisilla empaattisilla? kokemuksillaan luullen päätyvänsä johonkin yleisemmän tason loppulausumaan, joka yleensä tehdään, kun asioista on keskusteltu 70-100 kommentin verran.

  Mutta ei. Jos joku tällaista yhteenvetoa (tai ihan vain omaa tiivistelmäänsä jostain häntä kiinnostavasta kommentin aiheesta) jossain vaiheessa tekee tai ehdottaa, niin hänet leimataan teoreettiseksi etäännyttäjäksi, joka pelkää osallistua keskusteluun todella henkilökohtaisten mielipiteitten tasolla.

  Väitän, että sellainen suhtautumistapa on ainakin lievästi diskriminoiva - oman navan ympärillä pyörivää epämääräisen empatiaprojektin ylläpitämistä, jossa pääasia on, että jaksetaan vaivata sitä empatia-ja närkästystaikinaa loputtomiin.
  Siis ilman minkäänlaista tarvetta edes väliaikaisiin yhteenvetoihin, joka kokoaisi ne monenmonet keskustelun langat yhteen, joita on esille tullut.

  Toki tämä vaatii tietenkin jo siirtymistä melkein puoliammatillisen ja siten jo reilusti aikaakin vievän toimittamisen puolelle. Eiks peeär-mies jotain tämäsuuntaista esittänytkin.

  No - pääasia että edes yritettäisiin vetää lankoja yhteen jossain kohtaa kommentointia eikä vain jatkaa koko ajan samaa huttua ilman päämäärää - samalla edelleenkin ajatellen, että omakohtainen pähkäily on arvo sinänsä (kyllähän se toki sitä tavallaan onkin - en minä tässä sentään pyri keskustelua rajoittamaan) ja täyttää sen tehtävän, mikä sille blogikommentoinnissa kuuluu.

  On sitten toinen kysmys, kuka lopulta lipeää aiheesta ja kuka ei, koska kommentoinnin perusedellytys blogaamisessa on ilmaisun vapaus.

  Aiheista voi assosioida moneen suuntaan, ja se on yksi blogikommentoinnin rikkauksia - olkoonkin, että se myös melko tehokkaasti estää esimerkiksi johonkin temaattiseen aiheeseen tiukasti siotutuneen keskusteluryhmän kaltaisen yhtenäisemmän mielipiteidenvaihdon.

  *
  Palaan vielä Arleena-kommentiisi. Miehet eivät kieltämättä yleisesti ottaen lähde pohtimaan pedofiliaa, ellei sitten kyseessä ole asiantuntijalääkäri, psykologi jne. - ylipätään jotkut ammatikseen ja viran puolesta tästä asiasta lausuntoja antavat henkilöt.

  Fakta nimittäin ihan varmasti on, että moni mies kokee alaikäisen tytön seksuaalisesti kiihottavaksi ainakin kerran pari elämänsä aikana - eikä tämä ole minun mielestäni vielä mikään epänormaali tunne.
  Rakkauden tunteen skaala on yhtä 'syvä kuin pitkäkin' ja 'halun kohtalot ovat (ehkä valitettavasti) tuntemattomia'. Toisaalta jos ne olisivat etukäteen tunnettuja, elämästä melko varmasti katoaisi mielenkiinto ja motivaatio.

  Tietyissä kulttuureissa (myös aikoinaan Euroopassa) avioliitot on historian aikana hyvin yleisesti järjstetty niin, että kaikki länsimaisen oikeusjärjestelmän pedofilian kriteerit täyttyisivät pikemminkin pääsääntöisesti kuin poikkeuksina.

  Vai onko pedofilia lähinnä kulttuurin sisäinen kysymys - sen mahdollisesti ikivanhoihin tapoihin ja aviolittokäytäntöihin liittyvä asia, jolloin alaikäisen tytön naittaminen vanhemmalle miehelle ei ole pedofiliaa, mutta samassa valtiossa tapahtuva alaikäisen prostituutio sitä on.

  Eli pedofiliakysymys liittyy vain perinnäistapojen ja lakien vastaiseen toimintaan - ei niinkään siihen, että tietty perinteinen parisuhdekäytäntö, joka parin ikäeron puolesta täyttäisi pedofilian tunnusmerkit koska vain.

  Minä olen näkevinäni tässä ristiriitaisen asenteen - jopa tekopyhyyttä.

  Miksei yhtä hyvin länsimaissa miehelle voisi olla sallittua mennä naimisiin 14-15 vuotiaan tytön/varhaisnuoren naisen kanssa. Toisaalta taas miesten (ja naisten) avoliiton/avioliiton ulkopuolella tapahtunut seksisuhde samanikäisen tytön kanssa aiheuttaisi miehelle pedofiilituomion.

  Onko tämä oikein? Ottamatta ainakaan toistaiseksi kantaa asiaan, väitän, että minusta kyseessä on pelkkä tekopyhä ja toimimaton järjestely, joka vain yllyttää miehiä, jotka eivät elä kiinteässä parisuhteessa, sillä he pitävät tilannettaan epäoikeudenmukaisena, koska tietävät, että jokainen pedofilia-syytöksen 'laillisella puolella elävä' on joskus ottanut riskin ja alkanut lähennellä alaikäistä tyttöä, mistä hän on - ellei toiminut erittäin varovasti ja suunnitelmallisesti - on ollut vaarassa saada pedofiilileiman loppuiäkseen.

  Tämä nyt oli vain yksi ajatuskoe, jolla halusin osoittaa, että pedofilia ei ole mikään yksiselitteinen asia ainakaan silloin, kun pohditaan kuvaamaani 'itämaissa' käytössä olevaa avioliittoperinnettä ja siirretään sama käytäntö ajatuskokeen muodossa länsimaiseen, yksilölliseen vapauteen perustuvaan kulttuuriin.

  Täysin eri asia ovat sitten pakkomielteiset raiskaajat sekä lapsiuhriensa kiduttajat, joille pitäisi langettaa elinkautinen helpommin kuin nykyään - tai sitten heidän tulisi sitoutua totaalisti pedofilian hoitamiseen kehitettyihin projekteihin.
  Niitä kyllä löytyy, joskaan en mene sanomaan, että niistä välttämättä olisi lopullista hyötyä kuin aivan yksittäisille henkilöille, joille joku tietty 'terapia' saattaa sopia kuin nakutettu.

  Kerrattakoon kuitenkin vielä lopuksi, että jos sitä wikipediasssa mainittua aivojen puuttuvaa valkoista ainetta saadaan jotenkin lisättyä pedofiilin päähän, niin eivätköhän asiat ala pikkuhiljaa saada positiivisen ratkaisun tässä asiassa.

  Toistaiseksi kyseinen visio ei luultavasti ole kuitekaan saanut käytännön tutkimustulosten tukea lähimainkaan niin paljon kuin esimerkiksi imusolmukesyöpien hoito.

  Sitäpaitsi sen eettinen oikeutus yksilön kannalta tulee myös selvittää tarkoin, ennekuin toimenpiteisiin ryhdytään. Eli missä määrin on eettisesti okein kokeilla - sillä koekaniinejahan pedofiilit ja krooniset raiskaajat näissä tutkimuksissa itse asiassa ovat - yksilöön sellaisia neurokirurgisia operaatioita, joiden seurauksista yksilön persoonallisuuteen ei ole täyttä varmuutta.

  Tällä hetkellä totaali kieltäytyminen eri hoitomuotokokeiluista langettaa vaarallisimmiksi luokitelluille 'sarjaraiskaajille' ja pedofiileille vankilatuomion, joka teon uusiutuessa johtaa mahdollisesti 'pyttytuomioon', jolla ei ole mitään oikeuden päättämää takarajaa.

  Jos raiskauksiin liittyy uhrien murhaaminen, on tuomiona osavaltiosta riippuen joko kuolemantuomio tai loppuelämä vankilassa.

  Olemme siis Suomessa vielä varsin kaukana näistä ymmärtääkseni Iineksen haikailemista todella kovista tuomioista.

  PS.
  Mainadi

  Kreikkalaisessa mytologiassa mainadit (kr. Μαινάδες) olivat naispuolisia viininjumala Dionysoksen seuraajia, joita myöhemmin roomalaisessa mytologiassa nimitettiin bakkanteiksi vastaavan roomalaisen Bacchus -jumalan mukaan.

  Nimitys käännetään kirjaimellisesti "raivoisiksi", mutta heitä ei tule sotkea raivottariin. Heidät tunnettiin villeinä, raivoisina naisina, joille oli turha yrittää puhua järkeä.
  Dionysos -myytti inspiroi naisia hurmiolliseen vimmaan, jossa he purkivat mielihalunsa ylenpalttiseen määrään väkivaltaa, verenvuodatusta, sukupuoliakteja, juopumusta ja vahingontekoja.

  Mainadit kuvataan usein seppelöityinä viinilehvillä, peurannahkaan pukeutuneena, Thyrsos -sauva kädessään ja tanssien hillittömästi.

  Euripideen näytelmässä "Bakkantit" thebalaiset mainadit murhaavat kuningas Pentheuksen hänen kiellettyään Dionysoksen palvonnan.
  Dionysos, joka oli itse Pentheuksen serkku, houkutteli Pentheuksen metsään, missä mainadit repivät hänet kappaleiksi.
  Myös Orfeuksen tappoi joukko mainadeja - http://fi.wikipedia.org/wiki/Mainadi

  VastaaPoista
 17. RR: "Nimitys käännetään kirjaimellisesti "raivoisiksi", mutta heitä ei tule sotkea raivottariin. Heidät tunnettiin villeinä, raivoisina naisina, joille oli turha yrittää puhua järkeä."

  Minä voin ymmärtää miehen ns. pysähtyneisyyden domainista katsottuna, että elävä nainen jolla on näkemystä ja halua tuoda asiat esille tuntuu rigideiltä miehiltä, joiden omnipotentti ei saa esiintyä vaikka olisi valtava tarve tämänkaltaiselta "hullulta".

  Hulluus on silti vain miettijän aivoissa ihan kuten kauneus on katsojan silmissä: ei ole olemassa hulluutta eikä kauneutta ellei se liitetä johonkin logiikkaan.

  Naisena voin sanoa, että se mikä yhdistää hyviä naisfilosofeja tai pohtijoita on juuri kyky irtaantua tuosta maallisesta pysähtyneestä immanentista ajattelusta ja nousta transcendentaaliseen hypeen mikä ei tarkoita, että se olisi Hype siinä sanan maallisessa merkityksessä. Kun nainen iloitsee ja riemuitsee hän uskaltaa olla oma itsensä ja sen takia hän juuri kykenee nousemaan. Hype on siis ehto ajattelulle ja ajattelu on ehto hypelle.

  Jos naulaat hänen kädet ja jalat tuoliin hän ei enää kykene tähän prosessuaaliseen pohdintaan; liike ja kinesteettisyys on osa ajattelun muotoa. Siksi voidaan sanoa, että tanssi tuo prosessin lähemmäksi. Ei pidä tuomita muiden osaamista omasta tuolista ellei näe kokonaisuutta. Ihminen on kokonaisuus ja logiikka on kehä.

  Pitää nähdä mitkä asiat ovat minkäkin kehän vaikutuspiiriä.
  Muuten pohdinta on vain Oman Narsismin Tuotetta.

  Mielipiteet (doxa) ovat kuin takapuolen reikä: kaikilla on sellainen. Tieto (episteme) on aina loogista mutta logiikan piirit ovat vaikeita määritellä oikein.

  VastaaPoista
 18. Sanot RR eilisiltaisessa pitkässä pohdinnassasi, että kulttuurissamme kyllä ajatellaan juuri noin kuin sinä teet, eli että semantiikkaa: sanojen merkityksiä muuttamalla - käytännössä siis uusia termejä käyttöönottamalla ja vanhoja lakkauttamalla - voidaan muuttaa myös todellisuutta - tai pikemminkin kieltä, joka postmoderneille hörhöille on yhtä kuin todellisuus.

  RR,

  kysehän ei ole sanojen merkitysten muuttamisesta, vaan tässä tapauksessa asian nimittämisestä oikealla nimellään. Etkö huomaa eroa? Hyväksikäyttö pahoinpitelyn nimenä ei ole täsmällistä, jos juridinen tuomio johdetaan juuri teosta – niin kuin kai on tapana. Rikosta ei muutoinkaan määritellä sen tekijälle tuottamasta hyödystä, vaan teosta ja uhrista käsin. Ryöstömurha ei täten ole taloudellinen hyväksikäyttö, kuten ei varkauskaan, kirkonpoltto ei ole yksilön uskonnonvapauden harjoittamista eikä herjaaminen ole pientä kateutta.

  Mitä tulee tuohon ajatukseesi pedofilian syistä, en ota kantaa siihen. Jos nimittäin uskoisin siihen, että aivojen valkoisen aineen vähäinen määrä tai tavallista matalampi älykkyysosamäärä aiheuttaisivat lasten raiskaushalua, minun olisi pakko miettiä uudelleen myös suhtautumistapani homofiliaan. Tällöinhän myös heidän aivorakenteensa olisi poikkeava ja älykkyysosamääränsä todennäköisesti matala. Ja näinhän ei ole, vaan pedofiilejä ja homofiilejä löytyy myös esimerkiksi korkeakoulutasolta ja tieteen piiristä, niin kuin kaikki tiedämme.

  VastaaPoista
 19. Mikis,

  minä tiedän kyllä miten tavalliset miehet suhtautuvat lastenraiskaajiin. = Munat pois ja linnaa. Näinhän moni heistä suhtautuu homoihinkin, ja aika moni myös mustiin miehiin. Yksi selitysmalli lienee se, että omia alitajuisia himojaan pelkää niin kovasti.

  *

  RR, vähän voisit tiivistää sanottavaasi. Tuo jälkimmäinen pitkä kommenttisi on nyt vasta luvun alla.

  VastaaPoista
 20. "Yksi selitysmalli lienee se, että omia alitajuisia himojaan pelkää niin kovasti."

  Tiedän tämän selitysmallin. Joskus se varmaan osuu kohtikin - kuten amerikkalaisten täsmäpommit. Joskus ei.

  VastaaPoista
 21. RR

  Puhut strategiastani pedofiiliasiassa. Hassua. Ei minulla ole strategiaa, sillä strategiahan on sotasuunnitelma, harkittu teelmä. Kirjoitan aina niin kuin sydän sanoo ja intuitio osoittaa, vaistonvaraisesti, mitään etukäteen miettimättä. Siksi kai käynkin välillä metsän puolella halaamassa puita.

  Löydät varmasti asiantuntevampaa tietoa, eikä sinun tarvitse vänkyttää täällä - - - Kukaan ei hypi minun similleni edes haukkumalla miessukupuolta kuin vierasta sikaa täysin provokatorisin ja demagogisin tavoittein ja painotuksin.

  Et nyt Rauno raivoaisi, sillä se ehdyttää keskustelun, ainakin minulta menee asia ohi. Tajuatko ollenkaan, että se olet sinä itse joka sanot ne asiat, en minä tai joku muu - kiirehdit sanomaan, kuinka muut ajattelevat määrittelemällä asioita valmiisiin muotteihin, joihin niitä ei ole tarkoitettu. Itse sinä siis tässä haukut miessukupuolta ja syyllistät heitä muka naisen suulla, vaikkei yksikään nainen tässä ketjussa ole haukunut miestä.

  Minäkin vain olen kysellyt, joten älä pane minun harteilleni fundamentaalisten feministien syntejä. Yleensäkin olen enemmän kyselevää kuin toteavaa tyyppiä, koska usein riittää se, että vastaukset syntyvät lukijan päässä. Ei niitä tässä tarvitse kirjata, koska kysymykset ja vastaukset eivät maailmasta lopu – mitään keskustelua ei voida koskaan viedä loppupisteeseen, paitsi kuolleet keskustelut. Jokaisella uudella kierroksella voisi syntyä uusia ajatuksia, ellei takerruttaisi vanhoihin ajatuksiin asiasta. Ole sinäkin avoin Rauno, älä naulitse itseäsi mielipiteiden taakse ja vaadi keskustelulta lopputulemaa.

  Sinä osaat kyllä vatvoa asioita niin, että niistä voisi blogikommentoinnin lopuksi tehdä oikein kattavan yhteenvedon ja kirjoittaa selkeät ohjeet isoilla kirjaimilla: tähän lopputulokseen olen/olemme tullut/eet. Mutta näin ei ole tapahtunut.

  Viittaan yllä olevaan vastaukseeni kuolleesta keskustelusta. Ja mitä tulee kaipaamiisi yhteenvetoihin keskustelusta, olen pisimmissä keskusteluissa parhaani mukaan tehnyt niitä keskustelun pohjalta kokoamalla tärkeimpiä esille tulleita seikkoja tiivistelmäksi, mutta tekemättä niistä omia teoreettisia päätelmiäni, asettamatta niitä suurten filosofien valmiiksi luomiin kehyksiin. Luotan lukijan omaan päättelykykyyn, minä en operoi muiden ajatuksia. Tavoitteenani eivät nimittäin ole tieteelliset keskustelut, joissa tullaan johonkin tulokseen, jonka jälkeen pannaan piste ja jatkossa sitten viitataan siihen keskusteluun, jotta ei tarvitse enää juuri siitä keskustella. Oikeastaan en siis usko kiinteään Totuuteen, vaan liikkuvaan Totuuteen. Totuus Elää, se ei ole.

  Miehet eivät kieltämättä yleisesti ottaen lähde pohtimaan pedofiliaa, ellei sitten kyseessä ole asiantuntijalääkäri, psykologi jne

  Eivät varmaan lähdekään. Eiväthän he pysty puhumaan edes peniksestään julkisesti muussa kuin seksiretosteluissa. Eilen tuli tv-dokumentti miesten pienistä peniksistä, ja siinä todettiin, että edes Kinseyn raportin tieto miehen peniksen todellisesta keskikoosta (n. 15 cm) ei ole ehkä oikea, koska miehet eivät puhu asiasta ja mittaavat vehkeitään paisutellen. Tänä päivänäkään ei ole tieteellistä keskiarvoa miehen peniksen koosta, koska asia oikeasti on tabu. Epäillään kuitenkin edelleen, että koko on maksimissaan 16 senttiä. – Jos miehet eivät pysty puhumaan näin yksinkertaisesta asiasta, niin miten kummassa he pystyisivät puhumaan pedofiliasta?

  Miksei yhtä hyvin länsimaissa miehelle voisi olla sallittua mennä naimisiin 14-15 vuotiaan tytön/varhaisnuoren naisen kanssa.

  Mietipä sitä tosissasi. Tuon ikäinen länsimainen tyttö on vielä mieleltään lapsi, ei nainen. Ihminen ei ole silloin valmis, kun sinne mahtuu. Hänellä ovat vielä leikit ja mielikuvitusmaailma kesken, maailma näyttäytyy hänelle usein herkkänä, romanttisena ja jopa kauniina, hänellä on haaveita, joita jokainen tyttö tarvitsee kypsyäkseen onnelliseksi naiseksi. Tuossa iässä pojat korkeintaan kiusaavat ja alkavat kiinnostaa, eikä siinä todellakaan tarvita pitkiin aikoihin täysikasvuisen miehen seksuaalista läheisyyttä, sillä ne eivät kohtaa millään tasolla. Tyttö ja mies on henkisesti toimimaton yhtälö. Vanha mies ei nuorru päivääkään naimalla nuoren tytön.

  Olemme siis Suomessa vielä varsin kaukana näistä ymmärtääkseni Iineksen haikailemista todella kovista tuomioista.

  Kyllä, minä kannatan pikkuisen tytön ja lasten raiskaajille kovaa tuomiota, sellaista joka sopii pedolle. Mikä on keskivertotuomio pahoinpitelystä? Sehän toki ei riitä tapauksissa, joissa aikuinen pahoinpitelee lapsen. Rangaistushan toimii myös pelotteena, mikä ei ole vähäarvoista..

  Lopuksi, tarinat mainadeista ovat kiinnostavia, mutta eihän niillä ole mitään kytkyä tähän asiaan, kuten ei feminismiinkään.

  VastaaPoista
 22. iines

  OK. Minä jätän sinut nyt mittailemaan miesten peniksiä. Se lienee lempipuuhaasi...

  VastaaPoista
 23. Ohhoh, tulipa pläjäys herrasmieheltäkin -

  VastaaPoista
 24. Mistä nämä vinksahtaneet lastenhimoitsija äijät ja ämmät oikein syntyvät?
  Oliko niin, että monia heistä on käytetty heidän omassa lapsuudessaan hyväksi?
  Onko suuntautuneisuus alitajuista, masokistista kostoa, jatkaa "kärsimystään" toisille lapsille?
  Ovatko jotkut lastenhimoitsijat saaneet tarpeekseen (kyllästymiseen asti) ns. normaaleista seksuaalisen tyydytyksen antajista; naisista, miehistä, leluista, kovasta pornosta, ja liittyykö näihin kokemuksiin jatkuvia itsetuntoa murentavia pettymyksiä?
  Lapsihan on tietämättömyydessään viaton, vaikka pystyy tuntemaan mielihyvää (kosketellessaan omia sukupuoli-elimiään) jo varhain. Lapsi ei kuitenkaan pysty murskaamaan, vastustamaan henkisesti tai fyysisesti tälläisia saatanallisen vinksahtaneita hyypiöitä, perkeleen perikuvia. Huoria on joka lähtöön, miksi ne eivät kelpaa näille perversseille sioille?
  Nämä öklöttävät raiskaajat, irstaudenharjoittajat tuhoavat lapsen kehityksen, traumatisoivat lapsen tunne-elämän ilmeisesti poikkeuksetta loppu-iäksi.
  Tarvitseeko yhteiskunta tällaisia?
  Mihin?

  VastaaPoista
 25. Vielä: Miksi vain viattomuus kelpaa näiden lasten hyväksikäyttäjien himon kohteeksi? Inhoavatko he, vihaavatko, pelkäävätkö nämä perverssit jostakin syystä aikuisten välistä seksuaalisuutta?
  Mahdollisimman iso naula vaan siihen kohtaan aivoja, niin eiköhän fantasiat tokene.

  VastaaPoista
 26. "...henkisesti tai fyysisesti tälläisia saatanallisen vinksahtaneita hyypiöitä, perkeleen perikuvia. Huoria on joka lähtöön, miksi ne eivät kelpaa näille perversseille sioille?
  Nämä öklöttävät raiskaajat...", toteaa Leonoora.
  Ilmeisesti yhdellä henkäyksellä koko setti.
  Kannattaisiko hengähtää lauseiden välillä - tuo on liki huvittavaa.

  Jos kysymyksessä näiden 'toisin ajattelevien/toimivien' kohdalla on sairaus, niin tiennemme miten sairauksia hoidetaan.
  Jos kyseessä on 'hankittu' himo, niin ei muuta kuin jenkkilän malli käyttöön - kuolemanrangaistus käyttöön.

  Aihe tuntuu niin 'innostavalta', että jotkut eivät onneksi ole päättämässä toimenpiteistä.

  Ps. 'Toisinajattelijoita' mitenkään sympatisoimatta.

  VastaaPoista
 27. No huvitti tämä ryöppy toisaalta itseänikin, mutta välillä vituttaa, kun nykyään ollaan niin sivistyneen ymmärtäväisiä ja suvaitsevia kohta kaikille kauheuksille ja rikoksille että hirvittää.
  Keksitään vielä oikein hienoja, vieraskielisiä nimiä, joilla harhautetaan tavallisia tallukoita, ja saadaan älyttömyydet kuullostamaan haluttavilta ja hyväksyttävämmiltä.

  VastaaPoista
 28. Juuri noin, se oli Saramagonkin viesti hänen kirjassaan Blindness: uusia nimiä vaan jotta roistot ei olisi mukamas roistoja ja sen seuraukesna syömme sokeina paskaa.

  Jose Saramago, Blindheten
  -"- , Klarsynen
  suosittelen

  VastaaPoista
 29. Minusta tuntuu, että tässäkin pedofilia-keskustelussa esiintyvät viittaukset miesvihaisiin feministeihin tai yleensä asiasta vaahtoamiseen juontavat juurensa siihen käsitykseen, että havainnot pedofiliasta pohjaisivat pelkoon pedofiliaa kohtaan ja syntyisivät lähinnä moraalipaniikista (Kaarina Nikunen, Pornoakatemia-kirjan arvio HS 5.1.).

  Tällaisen näkemyksen esittäjä ei pysty näkemään sitä, että insestin ja pedofilian uhriin teko vaikuttaa aina loppuelämäksi aiheuttaen syvää häpeää ja syyllisyyttä. Kyseessä ei ole vain fyysinen kertarysäys, kertapahoinpitely, eikä tuomiota tulisi langettaa vain kertasuoritteisesta mukiloinnista, kuten pahoinpitelyjen kohdalla tapahtuu.

  Eilisissä uutisissa väitettiin (Paula Risikko), että lainsäädäntö om kunnossa, ja että lähinnä syyttäjien tulisi olla tarkkoina ja tehdä valituksia. Hassua. Miksi ei heti voida langettaa asianmukaista rangaistusta?

  VastaaPoista
 30. Hyvä kirjoitus! Rohkeiden suut ja näppäimistöt eivät tukeudu käskemällä tai vähättelemällä.

  VastaaPoista
 31. iines, pedofiileissä on myös naisia jotka käyttävät lapsia(an), että pelkästään miessukupuolta voi tästä syyllistää. lapseen kohdistetaan myös paljon muuta väkivaltaa (henkistäkin), josta ei rangaista.

  mitä sanoisit naiselle, joka lähentelee seksuaalisesti 13-vuotiasta tyttöä? miten keskustelisit ja käsittelisit lapsen kanssa tätä asiaa?

  olen itse kohdannut 14-vuotiaana naisen, joka yks kaks alkoi lähennellä minua avoimen seksuaalisesti. olin hyvin varhaiskypsä ja keskustelin mielelläni aikuisten kanssa. tämä nainen ei kuitenkaan vienyt tekoaan ns. loppuun asti kun estin häntä (ja sain asiaa käsitellä).

  en siltikään, vieläkään, panisi tuota naista vankilaan. pedosiilisiä taipumuksia on sitäpaitsi monenlaisia, kaikki eivät ole lainkaan käveleviä hirviöitä, jotka pitäisi heitoitis teurastaa.

  (anonyyminä em. syistä)

  VastaaPoista
 32. Anonyymi,

  tiedän kyllä, että pedofiileissä on myös naisia - en ole naiivi enkä tyhmä. Tiedän myös, että alaikäinen voi raiskata alaikäisen. Useimmin pedofiili, joka vie tekonsa loppuun saakka, vieläpä monesti, on kuitenkin täysi-ikäinen mies, joten puhun sen vuoksiheistä.

  Kukaan ei ole sanonut, että lapseen sekaantumishaluinen olisi hirviö, joka tulee heti kastroida tms. Tekohan tässä ratkaisee ja ihmisen muu kypsyys ja eettisyys, moraalin aste. Jotenkin arvelen, että valtaosa lapsia himoavista ei toteuta tekoaan, eli ajattelen niinkin, että lapseensekaantumishimoinen voi olla korkeastikin moraalinen.

  VastaaPoista
 33. Saara:"Tiedäthän, kun kaikki miehet leimautuvat ja sillai."

  Sen verran varovaiseksi olen tullut etten lähesty edes hädässä olevaa lasta, mikäli vain mitenkään voin sen välttää esim. ilmoittamalla lapsen hädästä jollekulle muulle. Joten mikäli tämä ilmapiiri vielä tästä tihenee, niin on turha tulla valittamaan etteivät miehet välitä hädässä olevista lapsista.

  No jaa, käydessäni Englannissa oli lehdissä virallisen tahon (Mikä lie virasto, en muista) ilmoituksia siitä ettei miesten missään tapauksessa kannata lähestyä lapsia, vaan heidän tulee kutsua paikalle joku nainen. Näin kasvatamme lapsia jotka suhtautuvat miehiin terveesti ja asiallisesti...

  (Jos nyt ottaisin tässä esille pieniä lapsia äidin taholta uhkaavan vaaran sanottaisiin että siirrän huomion pois varsinaisesta asiasta ja vakava asia jää käsittelemättä, joten taidankin jättää sen mainitsematta)

  Muuten, käsittääkseni vieläkin, näinä nettipetojen aikanakin, taitaa olla niin että lapsenraiskaajien pääosa tulee lapsen lähipiiristä. Mikä tekee teosta vielä kammottavamman.

  Mutten siltikään, niin vähillä tiedoilla kuin tuosta IP-lehden vetoomuksesta heidän sivuillaan annettiin, suostu sitä allekirjoittamaan. En nimittäin yleensäkään allekirjoita mitään minkä taustoista, tarkoituksesta ja mahdollisesta vaikutuksesta minua ei juurikaan informoida.

  BTW: Vaikka Panu puhuukin pääosin paskaa, niin hänellä on tuossa kolumnissaan hyviäkin ponitteja: Pedofiilit kiinni ja viinapullo auki

  VastaaPoista
 34. Minä uskon, että siveellisyys voi myös mennä överiksi: minun omassa lapsuudessani maalla, missä ei ollut juoksevaa vettä piti pestä sienellä ja ädillä oli vain vati mistä ottaa vettä. Kun kyse oli meidän tyttöjemme pesusta minua ei haitannut ollenkaan että mutsi pesi meidät toistemme nähden ja kosketteli tietysti myös alapäätä jonka seurauksena minä muistan, että riemastuin (olen aina ollut helposti syttyvä) sillä sehän on mitä ihanampaa etenkin suihkussa partneriemme kanssa kuten kaikki tiedämme.

  Minä siis hihittelin onnesta sillä kutitus oli pelkästään miellyttävää ja muistan miten mutsi nauroi kanssa. Ei ollut mitään pahaa siis. Samalla minun vanhempi siskoni koki tämän häpeän huippuna ja minä voisin ihan hyvin kuvitella, että hänen huomattavasti ahtaammassa identiteetissä tämä on ollut osoitus, että mutsi on pedofili sillä hänhän on silloin joutunut samaan kohteluun mutta kokenut sen luultavasti aivan päinvastaisena tapahtumana. Tosin hän oli minua vanhempi (en muista minkä ikäisiä, mutta minä olin alle 6 voisin sanoa)
  ja myös tiukkis luonteensa puolesta. Tiukkis on sellainen jonka kirjoituspöydän laatikot ovat aina kunnossa, järjestyksessä ja kaikki on suoritettu viimeistä piirtoa myöten. Siinä missä siskoni kontrolloi (otsalohko-tyyppi) niin minä annan mennä (libido tai niskatyyppi) eli meidän seksuaalisuutemme on lähtökohtaisesti erilaisia: minä pidän kosketuksesta, suudelmista (joita en saa) ja kaikenlaisesta läheisyydestä sillä en kontrolloi koko ajan miltä näytän (yleensä näytän vain läskiltä joka pitäisi kontrolloida). Minun siskoni erosi ja hänen mies oli valittanut juuri kykenemättömyyttä nauttimaan sängyssä. Toisaalta takes two to tango. Mutta hän ei osaa relata ainakaan yhtä helposti kuin esim. minä. Sen takia minä en koe samanlaista seksuaalista häirintää kun hän vaikka ehkä voisin - toisaalta. Se on taas näitä minua mollanneiden miesten helpotusta lisäävä tekijä: en nosta syytettä vaikka minua selvästi yritettiin kaataa. Minähän itse loin signaaleja vaikka ne eivät ikinä olleet flirttejä, mutta eivät olleet flirtin kieltojakaan. En silti milloinkaan antanut kaataa: olin silti tiukkis ja se taas loi uudet nimitykset: olin kullinnostattaja tai jotain. Kun kokivat sitten taas petetyksi tulleeksi.

  Jo on paska tämä elämä, täytyy sanoa: miten te miehet haluatte meidät naiset olevan: hyviä sängyssä vai tiukkisia?

  Päättäkää perkeleet - se alkaa jo temperamentistä mutta tässä menee työ- ja avioelämä sitten ristiin.

  Sen voin jotenkin ymmärtääkin: samalla toivon, että sekin asia saa helpotuksen sillä minä uskon että siskostani tuli pelokas toisella tavalla kuin minusta - onhan meillä samat vanhemmat: Siinä missä minä lähdin hallusinoimaan hän lähti kontrolloimaan voisi sanoa kun olimme vielä aivan vauvoja.

  Tästä voisi RR ottaa jotain opiksi: onkohan kontrollointi miehen vai naisen ominaisuus ja voidaanko puhua siitä, onko se edes gender-ominaisuus?

  Transcendentti kyky kasvaa tämän flowkyvyn mukaan joka on aika varhainen strategian valinta. Se oli minun selviytymisstrategia kun olin vauva sillä isäni huusi ja äitini oli apaattinen. Minua ei kohdattu ja tämä kohtaamattomuus on ollut myös myöhempi trauma miksi haen sitoutumista ennen kaikkea ja sitä olen siksi vähiten saanut: minä olisin tarvinnut sitä kaikista eniten ja sen voimakkaan tarpeen takia se juuri työnnettiin minulta pois.
  Sain turvaa mutta en sittenkään sitä mitä kaipaisin. Se on se minun HÄN jota etsin. Johon kiinnittyä ja joka rakastaa minua ihan sellaisena kun olen.
  Sitä en ole siis saanut vaikka olen saanut paljon ja myös paljon rakkautta mutta se on ollut ehdollistettuna.

  Tästä kertomuksestani (analyysistäni) voisin taas saada palkintoja tieteen lehdissä: enpä hae sitäkään kunniaa. Sitten joskus ehkä.
  Nyt vain laitan tänne Iinekselle sillä minä nyt luotan tähän lukijakuntaan.
  Siveys on seuraus siitä, kun haemme yhteiskuntaan pelkästään otsalohko-ihmisiä, kamreereita, managereita eli KONTROLLI FRIIKKEJÄ.


  Älä tuomitse sitten. Avoimuus on aina riski..! Kiitos.

  VastaaPoista
 35. "Muitakin raiskattuja vetoomus toki koskee, ja kaikille heille toivon inhimillistä oikeutta, vihdoinkin. Pienet tytöt ovat kuitenkin lähinnä sydäntäni, koska he ovat lintusia, heikoimmat kaikista ihmisistä."

  Ai että pienet pojat ovatkin tyttöjä vahvempia rupisammakkoja joiden raiskaaminen ei olekaan aivan yhtä paha asia kuin pienten tyttöjen raiskaaminen? Eivätköhän ne pienet pojat ole tasan yhtä vitun heikkoja kuin tytötkin! Eivät tytöt mitään erikoistapauksia lasten keskuudessa ole!

  (Tuo tekstistäsi lainaamani jälkimmäinen lause vituttaa minua niin saatanasti ja jos tarkkoja ollaan niin tässä vieläkin hyvin homovastaisessa yhteiskunnassa homopedofiilin raiskaama pikkupoika (Ja varsinkin vähän vanhempi, vaikkapa esipuberteettinen, poika) se vasta paskassa tilanteessa on, hän saattaa pelätä kertomista muiden syiden lisäksi jo siksikin että pelkää leimautuvansa homoksi)

  IMHO lapsenraiskaaminen on kammottavaa oli kyse sitten kummasta sukupuolesta tahansa.

  VastaaPoista
 36. Homo garullus:"miten te miehet haluatte meidät naiset olevan: hyviä sängyssä vai tiukkisia? "

  Vaikka voisi kuvitella että tarkoitat erillisten miesten henkilökohtaisia mielipiteitä, etkä kaikkien miesten haluja, niin vastaan silti tähän, ja samalla vastaan kaikkiin niihin kyselyihin joissa kysytään että "Kertokaa miehet miksi pedofiilit eivät käytä huoria" "Kertokaa miehet miten miehet voivat käyttää huoria?" "Kertokaa miehet miten miehet voivat raiskata?" "Kertokaa miehet miksi miehet hakkaavat vaimojaan"jne.

  MISTÄ

  HELVETISTÄ

  MINÄ

  VOISIN

  TIETÄÄ?

  Minä kun en tunne mitään tarvetta kenenkään raiskaamiseen, huorissa käymiseen, kenenkään pahoinpitelyyn tms.

  VastaaPoista
 37. Iines:"minä tiedän kyllä miten tavalliset miehet suhtautuvat lastenraiskaajiin. = Munat pois ja linnaa. Näinhän moni heistä suhtautuu homoihinkin, ja aika moni myös mustiin miehiin. Yksi selitysmalli lienee se, että omia alitajuisia himojaan pelkää niin kovasti."

  Tuota... miten tuo nyt olisi käsitettävä? Tarkoitatko että ne miehet joiden mielestä lastenraiskaajat tulisi kastroida ja heittää linnaan omaavat alitajuissaan himon raiskata lapsia?

  VastaaPoista
 38. Hei Johannes: Älä vedä herneitä nenään, tämä on vain sähköä ja bittejä. Nobody will bite you.

  ------------------------

  Hyvä mies olet; oletko vapaa: tehdään Sarkozyyt
  (haiku tänään, ks. Helanes.blogit.kauppalehti.fi)

  Erosi, kosi

  ja häthätää vihille.

  Se on Sarkozy.

  Mennäänkö naimisiin. Jos olisi kivaa meinaan. Oltaisiin niinkuin Tik Tak laulaa Sateenkaari-laulussaan aina yhdessä. Oltaisiin. Om ej om i vägen vore, sanoo ruotsalainen.

  Tik-Tak

  "Tuot auringon
  mä tiedän et sä tuut mun luokse

  tarvitsen jonkun josta pitää kii
  haluan aina olla kanssasi
  pelkään niin että unelma pois haihtuu
  vaikeeta vaikka meillä olisi
  ja väärinpäin sä aina kaiken tekisit
  musta tuntuu et kuitenkin luokses jäisin

  kun joskus mä istun yksin mun huoneen turvassa
  mä tiedän
  sun hymys voi muuttaa kaiken sä saat mut nauramaan

  tuot auringon
  mun elämään
  kun päivä
  on harmaa väreiltään
  nään sateenkaaren pään
  ja tiedän et sä tuut mun luokse

  Tuot auringon
  ja tiedän et sä tuut mun luokse

  elämä on joskus turhan vaikeeta
  mut mahdoton on täällä olla ilman sua
  onneksi voidaan yhdessä olla tää ilta
  tahtoisin kaiken kertoa
  tätä ei nyt oo helppoa sanoa
  mä haluaisin että me oltaisiin yhdessä aina."


  -> tässä on sana "sateenkaari" joka on psykologiassa myös muuhunkin kuin homouteen liittyvää (pelästynyt lapsi rakentaa henkisen kopan eli sateenkaaren, jonka avaaminen voi olla koko elämänpituinen juttu, silti tämä lukko ei mielestäni tarvitse olla mitenkään kenenkään ns. vika vaan seksuaalisuus yhdistyy aivoissa ehkä myös identiteetin rakentamiseen joten pitäisi olla todella tietoinen paitsi fenomenologiasta myös filosofiasta ennenkuin voi päättää miksi ihmiset rakentavat niin mystisiä seksuaalikuvia itselleen ja niiden myötä tekevät kaikenlaista).

  Et siis voikaan vastata hyvä Johannes. Emme sitä vaadi sinulta. On kivaa, että puhut miehenä meille ja oletettavasti järkevänä miehenä. Kiitos siitä. Tässä tik-takin sanoissa on paljon muuta hienoa mutta se sitten joskus jos olisi aikaa.

  VastaaPoista
 39. Tiedotusvälineiden, varsinkin iltapäivälehtien "journalismi" on etupäässä rahankeruuta sensaatioilla.
  Mässäillään pinnallisesti kaikilla mahdollisilla kauheuksilla, sen sijaan, että analysoitaisiin asioita enemmän -tuotaisiin mm. vahvasti esiin psykologisia näkökohtia mm. lasten hyväksikäyttäjistä.
  Suoraan syyllistämälläkin, sillä mitään kullanmuruja nämä nettikuvien välittäjät, pienten lasten kidnappaajat, -raiskaajat ja murhaajat eivät ole.
  Jos ko. ääliöt eivät itse näe toimissaan mitään pahaa, ainakin julkiset pohdinnat syistä saattaisivat avata myös hyväksikäyttäjien omia silmiä sairaalloiselle käyttäytymiselleen.

  Lasten vanhemmilla on suurin vastuu lastensa suojelemiseksi,
  mutta jos heistä jostakin syystä ei ole siihen, yhteiskunnan on puututtava asioihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  Johannes kirjoittaa:
  "Sen verran varovaiseksi olen tullut etten lähesty edes hädässä olevaa lasta, mikäli vain mitenkään voin sen välttää esim. ilmoittamalla lapsen hädästä jollekulle muulle."

  No olisihan tuo kamalaa, jos kaikki miehet alkaisivat toimia tavallasi. Sanotaan: Totuus ei pala tulessakaan, joten eiköhän pelkosi ole liioteltua.
  Mutta karmeita iljetyksiä ovat myös naiset, jotka tekaistuilla tarinoilla -käyttäen lapsia pelinappuloinaan kostavat äijilleen. Tai päinvastoinkin kai saattaa tapahtua?
  Vielä sentään kaikki aikuiset eivät ole lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttäviä. Ja herra varjele (myös päättäjien päätöksistä) ettei heidän lukumääränsä kasva.
  Tiedä sitten mihin ollaan menossa tämän sananvapauden ihannoinnin ja kaikensallivan seksuaalisen demokratian edetessä?

  VastaaPoista
 40. Mutta kun nämä typerät epälijät ovat sellaisia, että ihmiset kyttäävät ja kyyläilevät toinen toistaan (minä ne näen) ja se on vielä sairaampaa. Miksi siis ihmiset, joiden aivokapasitetti ei ollenkaan ole sitä varten riittävä tai ainakaan koulutus rupeavat kyttäämään ja leimaamaan ja hourimaan niin, että tikusta tulee härkä - sitäkään en tajua. Kyllä aidot tapaukset ovat tiedossa ja tämä ruma toisten ihmisten epäileminen pitäisi jo lopettaa.

  Minuakin luultiin näpistelijäksi (siitä syystä, että varakas kumppanini ei suostunut siihen, että hän itse jäi kiinni epäreilusta kohtelusta minuun päin niin hän vähän antoi uskomuksia ulkomaailmalle jonka skandaalikipeät kylän naiset osti purematta koska kateutta ja kummastelua oli ollut ennenkin elämässäni joten pohjaa oli heille lähteä noitavainoon) ja tämä luulo teki niin monta täysin sairasta temppua minun elämääni sillä näin heidän nokkeluudet miten piti ns. testata ja joskus olisi mieli tehnyt tehdä kepposia vain osoittaakseen puolestaan heidän typeryytensä mutta sehän olisi ollut endless story. Piti vain kestää sekin paska ja hävytön kohtaaminen.

  Kyllä ihmiset ovat viksuja, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 41. "Hei Johannes: Älä vedä herneitä nenään, tämä on vain sähköä ja bittejä. Nobody will bite you."

  Heh, tavallaan maanantaina tietokoneeni "puri" minua. Lisäsin nimittäin uuden kovalevyn ja siinä ohessa onnistuin saamaan koneen kotelosta about 3 cm pitkän haavan kämmenselkääni.

  Ei tuo ollut tarkoitettu mitenkään henkilökohtaisesti sinulle, minä vai en ymmärrä kuinka voidaan olettaa minun tietävän mitä muiden miesten, puhumattakaan pedofiileistä, päässä liikkuu vain siksi että satun olemaan mies.

  "Sanotaan: Totuus ei pala tulessakaan, joten eiköhän pelkosi ole liioteltua."

  En tiedä mikä minussa on vikana, mutta syystä tai toisesta ihmiset joko pelkäävät minua tai suhtautuvat hyvin vihamielisesti minuun, niinpä koen jatkuvasti omalaatuista kohtelua kanssakulkijoiden taholta.

  Kaippa minun "aurassani" on jotain vikaa...

  Minua on about 70-vuotiaan mummon taholta julkisesti haukuttu pedofiiliksi vain koska satuin halaamaan ja pussaamaan (Pitääkö sanoa että poskelle, ettei kukaan käsitä väärin?) tytärtäni -- joka tuolloin oli jo aikuinen, mutta jota jatkuvasti luullaan 5-6-vuotta ikäistään nuoremmaksi.

  Toisen kerran sain kuulla "Että kehtaatkin noin nuoren kanssa, eikös tuo tyttö ole lapsi..." kun halasin nuorempaa tytärtäni ja annoin hänelle rahaa vaatteiden ostoa varten (Johtuneeko tuo kommentti siitä että tyttö sanoi tarvitsevansa rahaa tissiliivien ostoon?).

  Ylipäätään kookkaaseen, ylipainoiseen, mustaan nahkaan pukeutuvaan keski-ikäiseen mieheen jolla on (tällä hetkellä) pinkiksi värjätyt hiukset ja vaalennettu pitkä parta suhtaudutaan omituisesti, mutta yleensä se ei häiritse minua (Oikeastaan päin vastoin, minä pdiän huomiosta), mutta ym. tapauksissa se häiritsi.

  Varsinkin kun moiset tilanteet ovat sikäli poikkeuksellisia että häkellyn (Mitä tapahtuu harvoin) ja häkeltyessäni punastun ja hetken päästä suutun, lähes raivostun moisesta syyttelystä, niinpä vaikutan epäilyksen esittäjän mielestä vielä epäilyttävämmältä.

  Ja huvittavaa kyllä olen vastavuoroisesti kohdannut myöskin toisenlaista omalaatuista ajattelua, sillä molempaa tytärtäni on luultu puolisokseni, miksi ihmeessä ihmiset kuvittelevat että yli nelikymppinen mies seurustelisi 18-vuotiaan tai 22-vuotiaan kanssa?

  Ja kun kaverinikin on väitetty olevan pedofiili koska hän lastentarhassa työskennellessään (Pahoittelen tuossa lastussa aiemmin sanoissa lilluvia ylimääräisiä j-kirjaimia) otti hillittömänä raivoavan pikkupojan syllinsä ja piti tätä siinä kunnes poika rauhoittui, niin en halua ottaa riskejä.

  Epäilemättä liioittelen, mutta kuten sanoin, en halua ottaa mitään riskejä siitä että minun täytyy selitellä mitään, on helpompi olla välittämättä.

  Saas nähdä minkälaista kohtelua saan parin vuoden päästä kulkiessani tyttärentyttäreni (tällä hetkellä 5kk vanha) kanssa?

  VastaaPoista
 42. "Hyvä mies olet; oletko vapaa: tehdään Sarkozyyt"

  Mikäli tarkoitat minua niin: vaimo sanoi joskus että joku ennusti hänen kuolevan 2037, joten mikäli tuo ennuste pitää paikkansa, niin menee pieni tovi ennen kuin olen vapaa mies...

  VastaaPoista
 43. Mikä tässä aiheessa saa jokuset miespuoliset keskustelijat raivon partaalle?

  Siitä olemme varmaan kaikki samaa mieltä, että lapsiin sekaantuneet eli heitä pahoinpidelleet ansaitsevat ehdollista kovemman tuomion. Tässä rikoksessa on kyseessä ihmisen kehoon ja mieleen kajoaminen, ja lapsi on aina tärkeämpi kuin kirkko tai muu omaisuus tai yrityksen tilit, joihin kohdistuvista rikoksista saa ehdottoman tuomion ilman peruukkipäiden horinoita.

  VastaaPoista
 44. Hyvää kannattaa siis odottaa. Eikö jo heti tunnu paremmalta?

  Sitten sanoisin, että tuo asusi ("Ylipäätään kookkaaseen, ylipainoiseen, mustaan nahkaan pukeutuvaan keski-ikäiseen mieheen jolla on (tällä hetkellä) pinkiksi värjätyt hiukset ja vaalennettu pitkä parta") ja erikoisesti värjätyt hiukset ovat juuri syy, että ihmiset haluavat nimenomaan että olet vähintään pedofiili koska typerät ja tyhmät lähtevät aina niin simppelistä kategoriasta kun vaatteet ja tyyli. Jos tyyli on mainosten mukaan olet yhtä kuin älykäs ja jos tyylisi on omasi missä viihdyt ja koet jotain kivaa (kuten luultavasti koet) niin sitten saat luvan tottua siihen, että kansa aikoo sijoittaa sinut ns. epäillyttävien lokeroon. Sinä olet siis hakenut merkitystä merkkaamalla itsesi (päinvastoin kun minä joka olen yrittänyt olla tavallinen harmaa ja lattiaan katsova vaikka olen värikäs, silmiin katsova ja huumorintajuinen) ja siksi sinut merkitään. Minun ongelma oli siis se, etten ollut merkinnyt mitenkään itseni vaan pyrkinyt incognito-olemukseen ja minusta tehtiin vain yksinkertaisesti pelle, typerä idiootti ja IQ-vammainen. Totuus on ihan toinen: olen hyvin ekstrovertti, avoin, katson suoraan ja lähes flirttaavasti (sanon lähes sillä en osaa kontrolloida aina mutta milloinkaan en flirttaile siten, että nimenomaan kalastelen miesten huomiota saatika että haluaisin mennä heidän kanssaan mitenkään salaa minnekään - tätä en ole pyrkinyt ja sen tietävät ne, jotka ovat oikeasti minun kanssani ollut tekemisessä koska en ole edes halukas menemään minnekään ikinä ilman perhettäni - ).

  Meidän kuvat ovat samanlaiset ja silti lähtökohtaisesti eri. Sinun olisi pitänyt saada huomiota ja teit sen takia muotosi - minun olisi pitänyt saada tehdä vaan töitä ja downgrade-asin muotoni niin, että tyhmäksi luultiin - jonka seurauksena oli liuta väärinkäsityksiä niin sinusta kuin minusta. Korjaaminen on yllättävän vaikeaa mutta kaikki jossa on jotain vinksahtanutta kannattaa heittä HETI pois aivoista sillä oma pelkosi, että joku ehkä jotain paskaa meinaa uskoakin luo heille silti sen kuvan, että näin olisi.
  Signaalit ovat hemmetin herkkiä ja jos niitä pui ne elää juuri sen takia. Bort vaan.

  Mutta ulkomuotosi väritystä ja stailia voisit miettiä: osta oikein konventionaalinen look ja saat uudet ystävät: tylsää, myönnän: mutta ehkä silti parempi koska et voi kouluttaa olemalla syötti. Sinun oma elämäsi menee sinä aikana kun he eivät silti opi mitään.
  Tyhmä on joskus omasta tahdostaan tyhmä.

  VastaaPoista
 45. Tuosta lookistasi Johannes sen verran, että en oikeastaan ihmettele, että se aiheuttaa vääriä reaktioita.

  Aivan samanlaisia reaktioita aiheuttaa se, kun nainen pitäytyy viisikymppisenäkin vielä teinix- lookissa. Toisin sanoen häntä pidetään hutsahtavana, koska hän pitää kiinni ulkoisista merkeistä. Paljon mukavampaa olisi pukeutua vähän väljempään, pidempään ja peittävämpääm ja jättää ne ryppyvakoihin kerääntyvät meikit veks.

  Miehilläkin tuo kirjava kukerrus pakkaa korostamaan ikääntymisen merkkejä, joten ei passaa ihmetellä, jos ilmiasu antaa epäuskottavan leiman.

  VastaaPoista
 46. Minä Iines olen 50 mutta en käytä mitään nuorisovaatteita vaan pellava-housuja, pellavatunikoita ja farkkuja. Farkut eivät enää sovi mutta minä viihdyn niissä ikävä kyllä. Mutta osaan pukeutua ns. siististi sitten jos tarvitsee. Minun mies yleensä puoltaa hieman miehekästä pukeutumista mutta olen tullut siihen tulokseen, että hän taas puolestaan pelkää, että joku katsoisi minuun ja sen takia hän de-aktivoi minun naisellisuutta. Se on tyhmää ja korjaan sen pian olen ajatellut: aion näyttää hyvännäköiseltä 50:seltä vielä: minulla on paljon muotoja ja niitä en aio peittää ehkä. Jotkut sanovat, että runsas ja pyöreä nainen voi olla kaunis myös. Yritän ajatella voiko. Olin kokoa 38 niin kauan mutta yhtäkkiä surujeni puhjettua lihosin vain muutamassa vuodessa enkä aina tiedä mikä suru oli suurempi: kroppa vai sielu.

  Kovaa peliä oli. Kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista
 47. HG,

  siis farkkuihin minäkin pukeudun, vapaa-aikanani, sillä ne ovat yksinkertaisesti mukavat päällä. Minulla on lisäksi farkkutakkikin, koska tykkään yhtenäisestä linjasta. Yleensä vierastan tätimäisyyttä, räikeitä värejä ja kovia tekokuituja. Pidän persoonallisesta linjasta pukeutumisessa, samoin yksinkertaisesta klassisuudesta.

  VastaaPoista
 48. Ah, te tartuitte koukkuun ja pääsimme neljänneksi rakkaimpaan aiheeseeni (1. Lapset 2. Lapsenlapset 3. Vaimoni ja parisuhteeni), eli Minuun!

  Ei vaan palataanpa aiheeseen. Minusta lastenraiskaaminen on kammottava asia ja jos lapsilleni olisi käynyt niin, tai lastenlapselleni käy niin, olisin ehkä valmis tappamaan tekijän (Mikään ei mielestäni oikeuta murhaa, mutta uskoisin että tuollaisessa tapauksessa raivoni kiehuisi yli ja kyse olisi primitiivireaktiosta. Mikä ei sekään oikeuta rikollista tekoa).

  Ja pedofiliakaan ei ole aivan niin yksinkertainen asia kuin yleensä oletetaan, yleensä keskustelussa myöskin efebofilia sekoittuu pedofiliaan. ja nuorten ikiä on hankala, jollei jopa mahdotonta, arvioida. Ymmärrän hyvin että joku nuorehko mies ei erota 15-vuotiasta tyttöä 18-vuotiaasta.

  Tosin, koska käsitykseni mukaan teini-ikäisen ja aikuisen (Jolla tarkoitan yli kolmekymppisiä, sori nuoriso) välillä ei mitenkään voi olla tasa-arvoista suhdetta, pidän sitäkin tuomittavana, mutten kuitenkaan läheskään niin tuomittavana kuin esipuberteettia nuorempiin lapsiin sekaantumista.

  En minä tuota pedofiilijahtia henkilökohtaisena ota ja hivenen liioittelin kun sanoin etten auta lasta hädässä, sillä vaikka saatankin tuollaisessa tilanteessa hetken miettiä, niin mikä lie vaistonsanelema juttu se sitten onkin on minun ainakin yritettävä auttaa lasta hädässä.

  Mutta jo se että lyhyen hetken mietin voinko mennä auttamaan esim. eksynyttä lasta on mielestäni jo osoitus siitä että tämä pedofiliahysteria on ainakin minuun vaikuttanut jo aivan liikaa.

  Haluan siis vaikuttaa siihen ettei Suomessa todellakin käy kuten vaikuttaisi käyneen Englannissa. En halua että Suomessakin aletaan oletusarvoisesti pitää epäilyttävänä kaikkia miehiä jotka lähestyvät lapsia.

  Ja mikäli tämä jatkuva kampanjointi jatkuu niin pahoin pelkään että täälläkin ruvetaan huomauttelemaan miehille ettei heidän tule lapsia lähestyä kuin vain siinä tapauksessa että heillä on mukanaan nainen tai lapsi on heidän omansa.

  Tuomioihin ja niiden pituuteen en ota kantaa kun en tiedä millaisia ne ovat, olen nähnyt vain yhden esimerkin ja se ei vielä kerro kuinka pitkiä tuomioita yleensä annetaan.

  VastaaPoista
 49. Kun nyt olette saaneet kevään vaatetusvinkit kuntoon, niin vilkaiskaa
  linkkiä
  http://www.teen-toplist.net/toplist1/autorank.html

  Muistaakseni näin tv:ssä jonkun lapsimissejä esittelevän ohjelman, mutta
  enpä löytänyt tähän hätään
  linkkiä.

  Että kun tämmöstä tavaraa on vapaasti esillä, niin mistähän tässä on kysymys?

  Niin pankaa nyt mun piikkiin, että mä syyllistän, mutta sitä en tahdo, kovin vapaaehtoiselta model kuvat vaikuttavat.

  VastaaPoista
 50. kai se on hivenen kommentoitava tätä ulkoasujuttuakin.

  Iines:"Miehilläkin tuo kirjava kukerrus pakkaa korostamaan ikääntymisen merkkejä, joten ei passaa ihmetellä, jos ilmiasu antaa epäuskottavan leiman."

  No se on hyvä, minä olen täysin epäuskottava ihminen! :)

  Minä en ymmärrä miksi minun tulisi pukeutua kuten kaikki muutkin? Ongelmahan on muiden päässä, en minä yritä näyttää nuorelta vaan itseltäni, olen näyttänyt tältä jo kaksikymmentä vuotta, pitääkö minun vaihtaa tyyliäni vain koska vanhenen? (Olen muuten piaakkoin jättämässä parran värjäyksen, siihen kun on vähiellen ilmaantunut kivoja harmaita karvoja, tulisipa niitä enemmän!)

  Olen muuten nykyisin pukeutumisessa antanut periksi; käytän farkkuja ja farkkupaitoja (Tietenkin mustia) nahkahousujen ja silkkipaitojen sijaan.

  Sitä paitsi miksi erikoisennäköisyys hyväksytään vain tunnetuilta taiteilijoilta? Esim.Pelle Miljoona tuskin ihmisten mielestä yrittää näyttää nuorelta vaikka hän onkin ikäisekseen poikkeavan näköinen.

  En yritä nuortua, oikeastaan päin vastoin, vanhenen mielelläni, kunhan vain en vanhene mielestäni.

  Minä olen luonteeltanikin hivenen suomalaisten massasta poikkeava, joten minä erottuisin muista puvussa ja siisteissä hiuksissakin. En tiedä isäni ja lasteni lisäksi kovinkaan montaa ihmistä jotka, koska heillä sattuu synkkaamaan hyvin kassan kanssa, saattavat kertoa elämäntarinansa kassalle (Joka mahdollisesti on kyllästynyt tuohon höpäjävään asiakkaaseen ja toivoisi tämän jo häipyvän), tai joka saattaa äkkiä päästellä onomatopoettisia ääniä ja tanssahdella kaupassa tms.

  Meitä impulsiivisia pellejä on, mutta vähän.

  VastaaPoista
 51. Tuli muuten äkkiä mieleeni etten minä nykyisin enää pukeudu kovinkaan erikoisesti (Mikä tosin johtuu pääosin siitä ettei miehelle jonka vyötärönympärys on 112 cm tehdä hyviä nahkahousuja ja siitä etten enää jaksa kantaa kahta kiloa koruja päälläni), asusteiltani muistutan nykyisin lähinnä kansanedustaja J.J.Kasvia. Vain tuota hiusten ja parran värjäämistä pidetään hivenen poikkeuksellisena.

  VastaaPoista
 52. Peeär-mies,

  alastomia teinimalleja on pilvin pimein pornosivuilla. Minulle on kirkkain otsin vakuutettu, että tytöt antavat kuvata alastonta jalkoväliään ja pyllistävää peppuaan vapaaehtoisesti ja halukkaasti, joten ei asiassa voi olla mitään pahaa, ei juridisesti eikä eettisesti. He näyttävät nauttivan esiintymisestä, koska hymyilevät iloisesti.

  Näin kun asian esittää, asia tuntuu viattomalta, jopa oikealta, ja tuntuu jopa siltä, että vain ahdasmielinen kukkahattutäti voi nipottaa moraalisesta närkästyksestä. Eihän herra paratkoon kukaan voi sanoa mitään, jos tytöt kerran tahtovat esiintyä alastomina ja tienata näin vähän rahaa. Mitä pahaa siinä olisi?

  Jään miettimään tätä asiaa, joka on minulle vaikea, sillä jokin mättää tässä yhtälössä. Siinä on joku palanen väärin, ja minä kyllä keksin vielä mikä se on.

  Yksi kysymys kyllä tulee heti mieleen ja se on se, että mitä peeärmies, tai kuka tahansa asiaa puoltava mies sanoisi, jos hänen pikku tyttärensä poseeraisi pornosaiteilla alastonkuvissa peppu paljaana rako loistaen kutsuvasti isoille miehille?

  VastaaPoista
 53. Minä puhun kassojen kanssa aina ja usein. Heiltä saa elämästä tietoa kun professoreilta saa säilöttyä tietoa.
  Kassat vastaavat purjoa tai parsakaalia siinä missä proffat ovat pakastettu vihannessekoitus.

  VastaaPoista
 54. Johannes,

  en tarkoittanut sitä, että minun mielestäni sinun tulisi pukeutua kuten vanha pappa. Tietenkin jokainen pukeutuu niin kuin tykkää.

  Joskus jaksan vaan ihmetellä, että miksi me vanhat kääkät aina otamme mallia nuorten muodista, sillä se harvoin istuu meillä yhtä hyvin kuin hoikalla nuorella varrella.

  VastaaPoista
 55. Iines, mistähän johtuu, että kommenttisi tulee ainakin minun postiini kolmena kappaleena;)?

  VastaaPoista
 56. Peeär-mies,

  voisiko selitys moninkertaisista ilmoituksista olla se, että korjailen postaustani usein montakin kertaa. Olen prosessikirjoittaja.

  Räppään nimittäin innokkaana hätähousuna viestini tarkistamatta eetteriin, ja luen sen sitten vasta. Melkein aina siinä on lyöntivirheitä, koska olen niin nopea ja hoso kirjoittaja, ja postaan niin kauan uudelleen, että viesti on virheetön.

  Nyt minä tarkistan kyllä tämän ja koetan parantaa jatkossa tapani. :)

  VastaaPoista
 57. Iines:"Räppään nimittäin innokkaana hätähousuna viestini tarkistamatta eetteriin, ja luen sen sitten vasta. Melkein aina siinä on lyöntivirheitä, koska olen niin nopea ja hoso kirjoittaja, ja postaan niin kauan uudelleen, että viesti on virheetön."

  Minä teen samoin, mutta yleensä jätän korjaamatta, saatan tosin korjata pahimmat ajatusvirheet, mutta siihen se sitten jääkin.

  Minulle blogikirjoittamisen viehätys onkin juuri se ettei minun tarvitse tarkistaa tekstiä kaikkien mahdollisten virheidn varalta, voin vain nakuttaa menemäään. Joudun nimittäin työssäni vääntämään kaikenmaailman raporttia, kertomusta, strategiaa yms. Ja täällä pitää olla kieliasun suhteen pirun tarkka (Ehkä johtuen siitä etteivät pomot ymmärrä mitä teen, he tarkastavat kieliasun...)

  VastaaPoista
 58. "Yksi kysymys kyllä tulee heti mieleen ja se on se, että mitä peeärmies, tai kuka tahansa asiaa puoltava mies sanoisi, jos hänen pikku tyttärensä poseeraisi pornosaiteilla alastonkuvissa peppu paljaana rako loistaen kutsuvasti isoille miehille?", sanoo Iines.

  En ole antanut ymmärtää puoltavani asiaa!!! Pikemminkin olin - kuten sanoin - olin etsimässä jotain sivustoa, jolta löytäisin 'Miss child america" tms. materiaalia, mutta kun löysin vain tuon tapaista 'teinikauneutta', mutta te jotka osaatte amerikkaa sujuvammin, voinette pyrkiä hakemaan näitä äitien valmentamia
  lapsikaunottaria. Tähän seikkaan tahtoisin kiinnittää huomion.

  Kun omat äidit treenaavat pikkutyttöjä näyttämään 'seksikkäiltä', niin pulma paisuu. Onko tällöin ihmeellistä, että 'toisinajattelevat' (huom H.G)
  myös kokevat kynnystä alennetun.

  Ps. Iines 'räppäämisestä' varmaan oli kysymys;)

  VastaaPoista
 59. Nyt taisit käsittää väärin. Minä en ole sellainen toisinajattelija, että menisimme ikinä pornon puolelle. Tässä menette pahasti ojasta allikkoon: ellen kasvattaisi nuoria tyttöjäni kuten teen niin heidän tulevat aivomiehet menevät huoriin saamaan sitä mitä eivät saa kotoota. No. Onko siis parempi tämä? Jos sen sijaan sallin heidän pukeutua seksistisesti (mitä eivät kumpikaan tee, eivät ole ikinä liian lyhyissä eikä liian avoimissa eikä liian ohuissa eikä liian läpinäkyvissä eikä napapaidoissa eikä missään eikä meikeissä jotka olisivat näkyviä) mutta kieltäisin esim. sen, että poikakaveri saa nukkua meillä yötä niin ajaisin omalla esikuvalla meitä heikommat lapset huoriksi nimenomaan koska minun lapseni ovat jo nyt tietynlaiset mielipidejohtajat siellä missä elävät ja ovat. Ja sen he ovat tehneet älyllään, ei poikien avulla. Mutta se on heti vastuullista olla mielipidejohtaja koska ne, jotka eivät sitä paikkaa saa rupeavat haastamaan menemällä alemmalle oktaaville: seksin puolelle. Mutta jos yrittää päihittää olemalla ylemmällä oktaavilla (tekopyhät) niin vie toiset samassa suhteessa ojaan.

  Kirkon jengi siis työntävät naiset sinne missä ovat sillä tuo äänenpaino mitä käyttävät on ilman kilpailua koska Jumala on niinqu best ja best on best.

  Tämä tuli aika spontaanisti, kuka minua spontaaniudesta epäili. Okay, joskus olen. Yleensä olen myös harkitseva vaikka ei uskoisi. Nyt ei tarvittu sellaista.

  Mutta jos J käyttää pinkinväristä hiusväriä ja on debatoijana hyväksytty niin mikä estää minua olemasta vaikka olenkin spontaani. Ei minun mielipiteissäni ole mitään vikaa, mutta sen ovat minulle nyt tuomiona saanneet etten enää voi saada työtä: olen kuulemma vähän epäillyttävä.

  Pitäisikö olla alamaailman asenne ja pinkinväriset hiukset niin laupiaat samariittimme rupeaisivat tunnistamaan minut heidänkaltaiseksi noin diskurssin osalta? Hmm

  VastaaPoista
 60. Se joka tuosta ei ymmärtänyt niin lukekoot de Saussuren ja Kristevan teoksia. Ihminen on koko ajan seksuaalinen olio vaikka kannsakäymisessä se kuitataan ikäänkuin samanarvoiseksi. Ei ole ja sen kautta myös Freudin teesit ovat tavallaan oikeita mutta tulkinta meni ihan pihalle koska Freud puhui sairaista eikä terveistä.

  Ihminen tahdistaa koko ajan ja se on sama balanssi mikä korvissakin: ihmisen suhde olemiseen ja painovoimaan. Kahden ihmisen välissä se on eräänlainen status joka on myös seksuaalista koko ajan ja ylä- tai ala-positioita otetaan vain tahdon voimalla. Siksi rakkaus on valtava voima vyöryttää uutta tietoa ja jos yhteiskunta ei sitä tee yhdessä se jää yksittäisten Jeesusten tekemiseksi ja tämä ei silti ole sitä mitä Dr Phil jauhaa koska hänellä on deterministinen näkemys joka oikeasti vain sementoi vanhat stereotypiat eikä nimenomaan pyrikään uuteen tietoon.

  Minä tein osaltani jonkun ristin.

  Pitäisikö tilata tuplaviski? Pää täyteen: I drink therefore I am.
  Parempaa en ole vielä keksinyt paitsi sukeltaminen jos sitä saisi harrastaa - myös vedessä.

  VastaaPoista
 61. H.G. :"Juuri noin, se oli Saramagonkin viesti hänen kirjassaan Blindness: uusia nimiä vaan jotta roistot ei olisi mukamas roistoja ja sen seuraukesna syömme sokeina paskaa."

  Oletin tämän komenttisi kohdistuvan omaani, jossa käytin pedofiili-sanan sijasta "toisinajattelijat/toimijat"-ilmaisua.

  Siksi panin H.G.:n sulkeisiin tänään:)

  VastaaPoista
 62. "Pitäisikö olla alamaailman asenne ja pinkinväriset hiukset niin laupiaat samariittimme rupeaisivat tunnistamaan minut heidänkaltaiseksi noin diskurssin osalta? Hmm"

  No doh! Mitä sillä ulkonäöllä, varsinkaan virtuaalimailmassa, on minkään kanssa mitään tekemistä? Varsinkaan dis... (Yritä nyt, ei kiroilu voi olla sulle mahdotonta) ..dis..disku..disku... DISKURSSIN¹ (*Pyyhkii hikeä otsaltaan*) osalta.

  Huoh... alamaailma (Siis rikollinen puoli) ei-niin-yllättäen on sitä kaikkein konservatiivisintä ja hierarkkisinta porukkaa. Ja se sama lammasmainen asenne leimaa UG piirien enemmistöäkin, ne todelliset aikaansaavat UG tekijät näyttävät jäävän aina vähemmistön vähemmistöön ja usein heitä jopa halveksutaan. Ilmeisesti mikä tahansa porukka joka pohjimmiltaan on yhdenasianliike väkisinkin kehittää itselleen tiukan säännöstön ja hierarkian (Olkoonkin ettei moisen olemassaoloa yleensä myönnetä).

  Minä pidän siitä että ihmiset ovat eri mieltä kanssani, se että aina keskustelisi samanmielisten kanssa on kuin kusisi vastatuuleen, omat kintut kastuu, eikä siitä kuitenkaan opi mitään (Juu, olen tyhmä enkä opi kerrasta, olen kussut useammin kuin kerran omille kintulleni (ja olen sanatarkasti ampunut itseäni(Jouskarilla) jalkaan)).

  ¹ Aikoinaan törmätessäni opiskellessani tuohon sanaan lupasin itselleni että varaan sen (Ja erään toisen, pro:lla alkavan, sanan) vain niihin tilanteisiin joissa tavallinen kirosana ei riitä.

  VastaaPoista
 63. ..just just, mutta minäpä menen ulos nyt enkä anna sinun pr-mietteisi enää häiritä. Minä en ikinä ole siveetön mutta en myöskään falski joten onko se parempi että maksaa tonnin naisille jotka ovat ns. täydellisia objekteja ja oma vaimo hapankorppu.

  just just, jos sinulla on poikia älä päästä niitä minun tyttäreni lähelle...

  ole vain sulkeisissa: minä puhun omasta kokemuksesta sekä vaimona että äitinä ja ainoa asia joka minua ottaa päähän on se, että mieheni äiti haluaisi hänen pojalleen kauniimman objektin eli nuoremman ja kauniimman naisen...justjust mutta mitenköhän he miettivät kun heidän lapsenlapsensa menevät naimisiin: onkohan sama kello äänessä silloin
  se saadaan nähdä: tuskin.

  silloin on niiin älykkäät tytöt ja niiiin sitä ja tätä mutta minä en ollut mitään - ja siihen piti tyytyä sillä olin samalla äiti...

  joten keep your style pr

  VastaaPoista
 64. Peeär-mies,

  täällä on järkyttäviä kuvia äitien harrastuksesta, jossa lasta käytetään välineenä mitä typerimmille omille tyhjäpäisille ihanteille. Minusta nuo äidit tekevät todella pahaa tytöilleen, ja heidän henkinen kypsyytensä lienee luokkaa 0. Olen suorastaan raivoissani näistä äideistä enkä voi mitään sille.

  VastaaPoista
 65. "Parempaa en ole vielä keksinyt paitsi sukeltaminen jos sitä saisi harrastaa - myös vedessä."

  IMNHO parempaa on ottaa suljetulla radalla kovaa kulkeva auto, ajaa 160 km/h ja kokeilla miten läheltä seinää/vallia/tolppaa pystyy ajamaan, varsinkin silloin kun kolahtaa niin se adrenaliinirysäys joka tulee kun joutuu käyttämään kaikki taitonsa jottei paiskaudu kokonaan metikköön on niin saatanan makeeta!

  Itse asiassa mikä tahansa missä on jonkinlainen tunne hengenvaarasta tuntuu perkeleen hyvältä, se fiilis on parempaa kuin huumeet. Jos olisin nuorempi olisin varmaankin jonkin extreme-lajin harrastaja.

  jahah, nyt pitää lähteä kaupan kautta kotiin, johan tässä on strategiat väännettykin...

  VastaaPoista
 66. H.G.: ".....just just, mutta minäpä menen ulos nyt enkä anna sinun pr-mietteisi enää häiritä. Minä en ikinä ole siveetön mutta en myöskään falski joten onko se parempi että maksaa tonnin naisille jotka ovat ns. täydellisia objekteja ja oma vaimo hapankorppu.

  just just, jos sinulla on poikia älä päästä niitä minun tyttäreni lähelle..."

  Näyttää siltä, että "Paskanjauhajalta"="Homo Garrulus") on jääny lääkkeet ottamatta.
  Kun lähdet sekoittamaan ns. fiktiopuolen tekstejäni asiateksteihin, niin sopii olla varovainen, ettei napsahda rankassti takaisin.

  Ensinnäkään en mielestäni ole sanonut viime postauksessani mitään sellaista, jonka olettaisi tervejärkistä loukkaavan, mutta sinä lähdet tielle, missä sotket perhettäni koskevat sairaat ajatuksesi henkilökohtaiseen solvaukseen.

  Anna olla koskematta koneeseen kunnes lääkitys on kohdallaan.

  VastaaPoista
 67. Suo anteeksi jos sotkin; minä koin että se oli sinun näkemyksesi naisista ja miten on niinkuin helpompaa. Mutta tämä on niin vieras ajatus minulle, sillä miehet ovat epäloogisia kun on oma tytär ja muiden tyttäret: oma on pelkästään älykäs ja pitää saada kaikki mahdolliset tuet ja tarpeet katettu ja muut ovat vain pahimmissa tapauksessa käytettäviä objekteja - eri tavalla.

  Tämä on meidän yhteiskuntamme saaste: lääkkeet pitää antaa niille miehille, joiden näkemys on juuri näin suppea. Naisten tyttäret ovat näet kaikki yhtä suloisia ja kilttejä mutta tottakai se oma tuntuu olevan parempi koska hän on rakas. Mutta se on väärä ajattelu.
  Anteeksi kovasti PeeÄr, olen tyytyväinen jos se ei ollutkaan sinun arvosi.

  Hyvää Viikonloppua

  VastaaPoista
 68. Mietin missä minä ja PeeÄr mietimme eriailla mikä on toisinajattelua ja mikä ei. Olen miettinyt hänen sanojaan "kynnys" sillä se, joka ei tiedä miten ihmisen identiteetti vahvistuu ja monimuotoistuu voisi luulla, että kaikki on ulkootaohjattua eli kieltojen perusteella.

  Mutta eheä itseys muokkaantuu sekä sisältä että ulkoota. Jos nuoren ihmisen elämä on kieltojen kautta ohjattu niin identiteetti on vajaa ja minun mielestä ehkä juuri sen takia sokea. Tämä viimeinen on vain arvaus: Minäkuva muokkaantuu itseyden reflektoinnin perusteella ja se on aina suhteessa muihin. Jos tämä reflektointi on vain ja ainoastaan yhden ja saman ryhmän osalta muodostuu sen kaltaista sisäpiiriajattelua mikä vallitsee Suomenruotsalaisten ja ehkä Pariisilaisten keskuudessa: niin tiivis, ettei sinne haluta ketään mukaan sotkemaan vanhoja ja omia sisäpiirimerkityksiä, sanoja, hierarkioita, tavoitteita ja ohjelmia. Ollaan niin täysin jo olemassa täysillä ettei sinne muita kuulu. Mutta jos kaikki maailman kylät ja kaikki maailman kunnat olisivat yhtä estäviä - maailman kehitys ei voisi uudelleen järjestäytyä mikä on kaikkien ihmisten oppimisen kannalta ehto.
  Seisova vesi sammaloituu. Ei tule enää uutta verta ja pohdintakin jää vanhan viitemaailman varaan. Se on jopa vaarallista sillä terve yhteiskunta voi pienin muutoksin muuttaa jatkuvasti asioita ja siihen kuuluu myös itseyden "tökkiminen" eli myös jokainen yksilö joutuu uudelleenkirjaamaan oman minuutensa kun suhde muihin muuttuu. Se on tervettä ja reflektoiva oppii näinollen myös omasta itsestään ja reflektiopeilin pinta laajenee; perspektiivi suurenee.

  Tämä on vain minun näkökulmia. En osaa selittää paremmin. En siis usko, että kasvatus, jossa uskotaan vain tyhmään minuuteen (lapsi vailla omaa tahtoa) joka kohtaa erilaisia kieltoja - voisi ikinä kehittyä sisältäpäin. Tietyt rajoitukset ovat terveitä ja suurin osa loogisia, niin että myös nuori ihminen tajuaa ne. Kyse on pikemminkin eheästä relaatiosta, että pystyy kehittämään relaatioita tarpeen tullen ja olemaan yhdessä.
  Ja että aikuiset ovat aina aikuisia vaikka leikki olisi yhteistä. Leikin varjolla lapsi silti ymmärtää miksi aikuinen On kuin hän On. Lapsi ymmärtää myös seksin hyveet ja paheet ja niistä viisastelu ei innosta ketään. Pitää saada itse tarkistaa ja olla luonnollinen ja silti noudattaa normaalia ajattelua säädyllisyydestä ja tavoista. Ilman tätä seksiin liittyvää toleranssia minä uskon, että äidit hyvin äkkiä projisoivat jotain epämukavaa lapsilleen. Se ei luulisi olevan kenenkään eduksi - vaikka helpoin tie ulos näistä asioista on yleensä vain olla hiljaa mutta se ei saa olla yhdistettynä kieltoihin siinä tapausessa mielestäni.

  Minä siis en käyttäisi Kynnystä ikinä tässä suhteessa sillä vapaus ja eheys tulevat sekä sisältä että ulkoota. Sitä PeeÄr ei taida tietää. Sisältäpäin kasvava identiteetti ottaa myös eroa vanhempiinsa joka on ehto. Ellei sitä separaatiota tule identiteetti voi olla vahva mutta tuskin vapaa ottamaan myös muista vastuuta?

  Ehkä tämä on aikamme ongelma? Lapset ovat hyvällä itsetunnolla ja hyvin sosialisoituneet mutta huonosti vapautettu yksilöinä?

  VastaaPoista
 69. Lapsi, joka jostain syystä ei ole oppinut suojaamaan omaa integriteettiään on aina altis kehuille. On helppo saada suojaamaton teini kuviin hymyilemään kehumalla häntä kauniiksi ja kuvattavaksi.

  Nuori mieli hakee hyväksyntää ja toimii täten ymmärtämättä aina itsekään mitä tälläiset kuvat voivat merkitä esimerkiksi tulevaa uraa ajatellen. Asiat ovat liian kaukana toisistaan vielä silloin.

  Aikuinen kuvaaja on siten aikuisena vastuussa siitä mitä kuvia ottaa ja minkä ikäisistä.
  Moraali tai moraalittomuus on siis kuvaajan, ei lapsen.

  Teini ei ole mieleltään niin kehittynyt, että hän kykenisi näkemään tai ottamaan kantaa moraalikysymyksiin. Hänet on suojattava vanhempien toimesta.
  Jos tätä aikuisuutta ei löydy kodista niin lapsi on muiden aikuisten armolla, jotka voivat käyttää heitä hyväkseen. Sama kehitys näkyy nuorten naisten myydessä itsensä.

  Mies, joka käyttää tätä haavoittuvuutta hyväkseen jatkaa siis lapsuudesta saakka tapahtunutta hyväksikäyttöä tai hylkäämistä!

  VastaaPoista
 70. Olipas viisas kirjoitus. Tuo on se juuri kuvio, se sauma, johon hyväksikäyttäjä voi iskeä.

  Tässä ketjussa ei tainnut vielä ollakaan tätä uhrin profilointia, sitä, mistä se uhrius tulee.

  VastaaPoista
 71. Iines sanoi: minä tiedän kyllä miten tavalliset miehet suhtautuvat lastenraiskaajiin. = Munat pois ja linnaa. Näinhän moni heistä suhtautuu homoihinkin, ja aika moni myös mustiin miehiin. Yksi selitysmalli lienee se, että omia alitajuisia himojaan pelkää niin kovasti.

  Mielenkiintoinen selitysmalli. Sen perusteella ei voi olla pohtimatta kysymystä siitä, miksi Iines itse vaatii pedofiileille kovempia rangaistuksia. Onko Iines ehkä itse lapsiinsekaantuja? Onko Iineksellä omia lapsia, raiskaako hän heitä? Vai raiskaako Iines naapurin lapsia?

  Huomatkaa, että en väitä mitään. Heitän vain kysymyksiä ilmoille, lukijat saavat itse tehdä johtopäätökset.

  VastaaPoista
 72. Hivenen provosoiva sitaatti, sillä tuo oli vastaukseni minulle esitettyyn hyvin terävään kysymykseen, eli en siis oma-aloitteisesti kirjoittanut tuollaista. Minulta kysyttiin, tiedänkö mitä tavallinen mies ajattelee pedofiilistä, ja kysymys esitettiin siihen malliin, että vastaus on etukäteen päätetty. Poimin siis tuon johdatellun ja odotetun vastauksen, en tuottanut sitä oman ajatteluprosessini tuloksena. Ymmärrätköhän?

  Näin ollen tuo oma taustalla oleva himo selittyy tuon oletetun vastauksen selitykseksi, koska se ei ole minun ajatteluni tuotos.

  Ihminen ei siis aina selitä omia ajatuksiaan, vaan hyvin voi eläytyä myös muiden ajatuksiin. Ei pidä siis tulkita noin kapeasti ja päätellä hätäisesti. Ajattelu ei ole kiellettyä.

  VastaaPoista
 73. "Ihminen ei siis aina selitä omia ajatuksiaan, vaan hyvin voi eläytyä myös muiden ajatuksiin. Ei pidä siis tulkita noin kapeasti ja päätellä hätäisesti. Ajattelu ei ole kiellettyä."

  Aivan niin ja edellisessä viestissäni oli nimenomaan kyse sinun itsesi esittämän ajatuksen viemisestä loogiseen päätepisteeseensä. Itselleni ei ikipäivänä olisi ilman sinun väitettäsi tullut mieleen, että vaadit pedofiileille kovempia rangaistuksia siksi, että olet itse pedofiili. Eli "[p]oimin siis tuon johdatellun ja odotetun vastauksen, en tuottanut sitä oman ajatteluprosessini tuloksena". Ajattelu ei ole kiellettyä sinultakaan, Iines!

  Tärähtäneet teoriasi pedofilian vastustamisen syistä ja miesten suhtautumisesta homoihin ja mustiin eivät muuten tosiasiassa mitenkään seuraa mikiksen kysymyksestä, joka kuului: "tiedätkö miten ns. normaalit miehet suhtautuvat pikkutyttöjen raiskaajiin...?" Ne olivat puhtaasti oman ajattelusi tuotosta.

  VastaaPoista
 74. Vastaukseni oli siis tähän Mikiksen (Saaralle suunnattuun) kysymykseen:

  Hei, Lentävä Lehmä: tiedätkö miten ns. normaalit miehet suhtautuvat pikkutyttöjen raiskaajiin...?

  En, viitsi kertoa.

  Tämä meille miehille mikään harrastus ole, tosiaankaan.


  Luepa tarkkaan Mikiksen kysymyksen sävy ja mieti kaksi kertaa ennen kuin nimittelet minua pedofiiliksi, raukkamainen puskasta ampuja. Ei minulla mitään teorioita vastauksessani ollut, kunhan vastasi tuolle Mikikselle.

  Minusta Mikiksen puhuttelu Saaraa kohtaan (Lentävä lehmä) oli ala-arvoinen ja kysymys oli provosoiva. Vastaukseni todellakin oli se, mitä arvelin Mikiksen kuvittelevan ja mikä on monen vähemmistöjä vastustavan ja ymmärtämättömän ajattelun pontimena - ei suinkaan minun. Tämän kyllä oivallat, jos luet kiihkottomasti.

  VastaaPoista
 75. Vai että raukkamainen puskasta ampuja. Mikä näissä viesteissäni saa sinut raivon partaalle? Olisiko kyse ehkä siitä, että olen törkeällä ja ala-arvoisella tavalla vihjaillut sinun olevan pedofiili?

  Yllä kysyit: "Mikä tässä aiheessa saa jokuset miespuoliset keskustelijat raivon partaalle?"

  Olisiko ehkä kyse siitä, että sinä ja eräät muut naiskeskustelijat vihjailette jatkuvasti törkeällä ja ala-arvoisella tavalla, että kaikki tai suuri osa miehistä on pedofiileja? Itse pedofilia-aihe sinällään ei saa miehiä raivon partaalle. Sen sijaan se tapa, jolla sinä ja eräät muut naiskeskustelijat käsittelette asiaa, saa.

  Mikiksen viesti oli vastaus Saaran järjettömään väitteeseen, että pedofiliasta ei keskustella, koska "kaikki miehet leimautuvat ja sillai". Milloin tässä maassa muka on pelätty, että miehet leimautuvat?

  "Lentävä lehmä" viittaa Saaran itselleen valitsemaan avatar-kuvaan; jos hän ei halua siihen viitattavan, hän varmasti osaa poistaa sen.

  Pointtini on, että jos haluat keskustelua riitelyn sijasta, lopeta pikkuriikkisen miesjoukon tekemisten yleistäminen kaikkien miesten kontolle. Tosiasiassa miehet ovat vähintään yhtä huolestuneita lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä kuin naiset.

  Ei minulla muuta. Näkemiin.

  VastaaPoista
 76. Höpön pöpön, sinähän tänne tulit riitaa haastamaan, puolimieli.

  VastaaPoista
 77. Iines on ihmeen ihana nainen. Hän kohottaa käsitystäni naisista, minulla on monia huonoja kokemuksia omasta sukupuolestani. Iineksellä mikään levy ei ole jäänyt päälle. Hän puhuu siitä, että Lapsen elämä on tuhottu ja pilattu, usean lapsen. Tunnen läheisesti alaikäisen sukupuolisesta käytöstä tuomitun ihmisen. Alaikäinen oli 15, joissakin kulttuureissa siis jo nainen. Osa raiskatuista lapsista on pikkulapsia, osa tyttöjä, osa poikia. Tuntemaani hyväksikäyttäjää on käytetty niin paljon hyväkseen (ilmeisesti ei sukupuolisesti vaan orjatyövoiman vastikkeena) ja kohdeltu niin väärin lapsena että hänen hahmotuksensa on hämärtynyt. Hän ei ole hirviö, hän on monessa asiassa aivan empaattinen. Tiedän että se aikuinen on itsekin aiempien aikuisten uhri ja se asiaan aivan syytön, ulkopuolinen tyttö oli myös saman asian uhri. Soita vähän aikaa mielessäsi tätä levyä, Rauno R (vai suututko jos sinut mainitaan erikseen?). Minä en toivonut läheiselleni vankilatuomiota, hän sai sakkoja, jotka hänen oli vaikeaa maksaa. Koko ongelma on tyttöjä ja muita "hentoja" ihmisiä (joita mainittu läheisenikin oli lapsena ja yhä) polkevassa, pahuutta sallivassa ja kiltteyteen kyllästymisherkässä yhteisössä. Miten seksuaalisuuden ja toisten ihmisten hyväksymisen ja suojelemisen saisi toimimaan, ja miten hyväksikäytöstä kiihottumisen saisi kanavoitua vain fantasioihin, ketään ja mitään vahingoittamatta? Lasten raiskaaminen on mielestäni maailmassa ilmenevää pahuutta. Samoin minun mielestäni myös miesten kiduttaminen Quantanamossa, pupujen ampuminen ja kissan silpominen elävältä on pahuutta. Asiat alkavat kelle tahansa yhtäkkiä olla vakavia kun ne osuvat omien rakkaiden kohdalle.

  VastaaPoista
 78. Pedofililasta laaja artikkeli; http://koti.phnet.fi/petripaavola/pedofilia.html

  VastaaPoista