20.5.2008

Blogiyhteisö hyytyy kuten minäkin*

Takatalvi tuli ja hyyti sisälläkin. Patterit hohkaavat kylmää ja paksu villapaitakaan ei estä hampaiden kalinaa ja vasemman etusormen nivelsärkyä.

Kiroan taloyhtiön pihtarimummot, jotka yleensä tyytyvät nuukailemaan polkemalla roskiksessa pahvilaatikkoja ja roskapusseja littuun. Nyt ne ovat vaatineet lämmityskulujen pienentämistä, vaikka jokaisella on tilillään entiset emännänrahat ja leskenläkkeet, isäntämiehet kuolleet pois vaivoista ja emännät siirtyneet rivitalon mukavuuksiin keskelle pikkukaupungin cityelämää.

Pelakuut paleltuivat viime yönä ja eilen kolautin autoni etulokasuojan autokatoksen pylvääseen. Lisäksi kamerani makro-objektiivi meni rikki juuri takuuajan umpeuduttua, eikä minulla olisi varaa peltikorjaukseen eikä satojen eurojen objektiiviin, jota kuitenkin tarvitsen välttämättä lähes päivittäin. Lisäksi kesämökin katto on homeessa ja edessä on kattoremontti. Säästötilillä on tuhat euroa. Olisi siis toivottavaa, että edes päivieni kirkastaja ja henkireikäni, rakas blogosfäärini toimisi kitkatta.

Ehdotus blogilistan pojille: pankaa pillit pussiin ja ottakaa lopputili, ellei teitä palkata kokopäiväisiksi työntekijöiksi siksi aikaa, että lähes 16 000 bloggaajaa koskeva lista saadaan kuntoon. Luutaa kuuluu heiluttaa eikä siihen pidä vain nojata. Bloggaajilla on oikeus saada hyvää palvelua, kun antavat bloginsa listallenne.

Bloggaajat ovat ehdotelleet varsin selkeitä korjauksia . Mitään ei kuitenkaan tapahdu, eikä bloggaajille juuri vastata, paitsi Kardelle ja parille muulle. Tilastot tuntuvat oudoilta. Vikaa korjataan, mutta kukaan ei ole kuitenkaan töissä. Onko kyseessä asennevinouma vai se, ettei työnantaja maksa tarpeeksi liksaa? Vai eivätkö taidot yksinkertaisesti riitä? Ei pitäisi haukata isompaa palaa mihin kyvyt riittävät.

Kärkibloggaajilla on edelleen kontollaan satoja ansaitsemattomia uusia tilaajia, jotka syntyivät yhden yön aikana. Kukaan ei ole selittänyt, mistä uudet tilaukset ovat peräisin. Jos perusluvut ovat koko ajan väärin, listahan lepää vääristymän päällä.

Tehdyt pikku parannukset ovat lisäksi toteutuneet vain osassa blogeja. Herää kysymys: miten ihmeessä vanha lista toimi niin moitteetta? Kiitos vanhan listan pitäjille, jotka oikeastaan loivat tämän blogiyhteisön! On harmi, että tämä laaja yhteisöllisyys uhkaa nyt hajota käsiin pienemmiksi blogipiireiksi, jotka eriytyvät omiin reviireihinsä. Mitkään muut systeemit tai syötejutut eivät korvaa tällaista laajaa yhteisölistaa.

Nyt blogeista ei saa kokonaiskuvaa, edelleenkään, vaikka aikaa kuluu. Monta hyvää blogia on kadonnut, ja löytyy usein vasta googlettamalla, jos muistaa nimen oikein. Eikö niitä blogeja nyt saa kaikkia peräkkäin kullekin listalle, jos nyt noin moni lista yleensä on tarpeen? Minulle riittäisi yksikin lista, jossa kaikki blogit olisivat vaikka luetuimmuusjärjestyksessä. Sivupalkista löytyisivät sitten uudet blogit.

Erikseen ja lopuksi mainittakoon, että minuakin kiinnostaa Stazzyn Kehitysblogissa esittämä kysymys:

Ihan noin uteliaisuuttani, vaikkei minua koskekaan… käyttoehdoissa on kohta 2.2., “Palveluun rekisteröityvän Käyttäjän tulee olla täysivaltainen”. Eli siis täysi-ikäinen? Mitä tehdään kaikille niille kiljoonille 16-vuotiaille muotibloggareille ja 17-vuotiaille rotaryvaihtareille…?

* Blogilistan permanentin toinen osa, jälkikirjoitus, kihahdus, joka aiheutui monista ylläkuvatuista seikoista. Muuten minulla menee hyvin.

(Kuva Tamara de Lempicka)

33 kommenttia:

 1. Tervehdys,

  Blogilistan kehitystyö ei suinkaan ole jäissä - jatkamme edelleen viilailua ahkerasti. Blogilistan parissa työskentelee täällä 4 ihmistä, joten palautteisiin ja kysymyksiin emme ole kaikille valitettavasti ehtineet vastailla henkilökohtaisesti. Keskitämme suurimmat resurssit blogilistan kehitykseen.

  Listojen pituudet, haun viilaus ja muut esille nostetut asiat ovat siis työn alla.

  VastaaPoista
 2. lisäyksenä vielä edelliseen - tuo käyttöehtojen termi "täysivaltainen" ei tarkoita samaa kuin "täysi-ikäinen".

  VastaaPoista
 3. Jospa tämä onkin esimakua sille, että palvelusta (Blogilistasta) tulee maksullinen? Silloin varmaan vikoja korjattaisiin ahkerammin. Ihmetyttää vain, miksi vanhaa Blogilistaa ei voinut säilyttää ja lisätä siihen uusia toimintoja vähitellen.

  Sua on selvästi kohdannut oikea epäonnen aalto, mutta eivätköhän ne asiat siitä korjaannu yksi toisensa perään.

  VastaaPoista
 4. Tuomas,

  on hauska kuulla jälleen kerran, että vikaa korjataan. :)

  Tiedotus voisi olla sieltäpäin ahkerampaa - sitä ei sovi vähätellä, jos haluatte pitää asiakkaanne.

  Ellei täysivaltainen tarkoita täysi-ikäistä, niin mitä se tässä tarkoittaa? Kuka voisi olla sellainen, jolla ei ole täysivaltaisuutta? Ja kenen myöntämää?

  *

  Iines J

  Miksi blogilista olisi maksullinen? Ai niin. Onhan listalla 16 000 blogia. Eurokin joka blogista tekisi 16 000 euroa pätäkkää. Olen kyllä sitä mieltä, että sitten minä perin saatavanai takaisin perimällä blogistani tilausmaksun lehtien tapaan. Ruvetaan harrastamaan kauppaa oikein tosissaan. Taso varmaan nousee, kun raha tulee mukan kuvaan.

  Iines J, kai ne harmini ovat ohimeneviä. Rahallahan niistä selviää. Ja rahaa saa seinästä, kuten muuan ystävä muinoin sanoi. :)

  VastaaPoista
 5. Ajattelin vain, ettei nykyinen omistaja harrasta hyväntekeväisyyttä ja sen vuoksi Blogilista tulee joskus maksulliseksi. On siellä sentään mainoksia, joten ehkä uhka ei ole välitön.

  VastaaPoista
 6. Ilmiselvästi ei harrasta. Blogosfäärikään ei ole enää mikään iloisten bloggaajien harmoninen tyyssija, vaan listalla on jos jonkinnäköistä keskustelupalstaa ja lehteä, joita ei mielestäni voi luokitella blogeiksi. Tämä antaa aavistuksen siihen, että puhdas blogi alkaa olla harvinaista herkkua. Edes yritysblogit eivät mielestäni ole puhtaita blogeja.

  Kunpa olisi jokin taho, jolla olisi aikaa koota puhtaat blogit siipiensä suojaan ilman kaupallisuutta.

  Iines J, tilasin juuri Verkkokaupasta uuden kameran objektiivin, laadukkaan ja hmmm osamaksulla... Käteisellä olisin heti pystynyt ostamaan vain huonomman. :)

  VastaaPoista
 7. Finlex kertoo:

  Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä (alaikäinen) ja sellaista 18 vuotta täyttänyttä henkilöä (täysi-ikäinen), joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

  Alaikäinen ei mielestäni tuon mukaan voi olla täysivaltainen.

  VastaaPoista
 8. Finlexin määritelmä on tietenkin oikein, koska se on puhtaasti oikeudellinen.

  Suomen kielen perussanakirja kertoo, että täysivaltainen on

  1. se jolle määrätarkoituksessa on myönnetty täydet toiminta- tai päätösvaltuudet tai

  2. henkilö jonka oikeutta hallita ja hoitaa omaisuuttaan ja päättää asioistaan ei ole lailla tm. päätöksin rajoitettu.

  Toisin sanoen ainakin rikosrekisterin omaavat ja hullunpaperit saaneet ovat vaaravyöhykkeessä, jos ovat kirkkaana hetkenään kirjautuneet listalle. Harmi. Heillä on usein luetuimmat blogit.

  VastaaPoista
 9. Käsittääkseni täysivaltainen voi olla vain täysi-ikäinen ja siitäkin rajaantuu tietysti ulos holhouksen alla olevat henkilöt. Ilmeisesti lakimies ei ole ainakaan laatinut käyttöehtoja tai sitten se on hoidettu samalla tavalla olan yli heittämällä kuin koko blogilistan uudistus. Aargh, mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että käytetään käsitteitä täysin erilaisessa merkityksessä kuin ne yleensä ovat eikä niitä edes selitetä.

  Minuakin ihmetyttää tuo tilaajamääräasia. Missään en ole nähnyt, että asiaan olisi kommentoitu, vaikka sitä on ihmeteltykin moneen otteeseen. Noista listauksista on toki puhuttu, mutta onko niiden korjaamisella mitään merkitystä, jos ne luvut joihin ne pohjautuvat ovat päin metikkoa. Alussahan toki selitettiin, että tilaajamäärien romahtaminen johtuu siitä, että vain aktiiviset tilaajat lasketaan lukuun. Top-listan blogeilla mahtaa olla siinä valossa aika aktiiviset tilaajat, kun ehtivät yhden yön aikana lisääntyä vallan mahdottomillakin määrillä :D

  VastaaPoista
 10. Tilaajamääräthän eivät kai ole romahtaneet, päinvastoin? Kukapa nyt muutaman tilaajan menetystä kummastelisi, kun kukaan ei tunnu kummastelevan itselleen tupsahtanutta 100 - 300 tilaajan lisäystäkään. :)

  Se mitä tässä haen, on luottamus listaa kohtaan. Jos määrät ovat jollakullla romahtaneet, se on tietenkin myös tutkimisen arvoinen asia.

  Olen edelleen sitä mieltä, että koko blogilista olis kannattanut ajaa alas, nollatilanteeseen, ja olisi aloitettu puhtaalta pöydältä. Se olisi ollut kaikkein oikeudenmukaisin vaihtoehto, ja samalla olisi päästy listan kuumituksista ja vanhoista hapatuksista eroon, olisi nähty reaalinen tilanne.

  VastaaPoista
 11. Mistä sinä tuon rikosrekisterin joukkoon keksit? Eihän sellaisen meriitin omaaminen poista oikeustoimikelpoisuutta. Entinen tangokuningas, joka on pahoinpitelyillä hankkinut itselleen tänään rikosrekisterin, on edelleen kelvollinen ilmoittautumaan Blogilistalle tai ostamaan auton velaksi.

  Hieman hämäävää, että "työn alla" -lista on poistettu Blogilistan etusivulta. Se olisi saanut pysyä siinä kunnes kaikki virheet on saatu korjattua. Nythän ainakin listat ovat vielä virheelliset. Jos sinä nyt niin tulisesti haluat kilpailla kävijämääristä, niin ilmoittaudu Oindex-palveluun mukaan. Siellä tilastojen pohjana ovat todelliset kävijämäärät.

  VastaaPoista
 12. Rikosrekisteri oli kieltämättä liian laaja ilmaisu, joka kaipaa tarkentamista.

  Ajattelin tääsä Fouganthinea, jolla on esteitä mm. maassa liikkumisessaan. Hän ei ole siis täysivaltainen.

  Enkä minä ole kovin kilpailuhenkinen. Odotan vain tilastorajoitteiseksi pääsyä, kunhan se mahdollisuus palautetaan. Näin iällä oleva, täysin mitään näkyviä meriittejä vailla oleva nainen, joka elää elämäänsä säästöliekillä, ei kiroile eikä ryyppää eikä edes polta tupakaa tai deittaile miehiä tai naisia, saisi tehdä ihmeitä päästäkseen listoilla luetuimpien joukkoon. Olenkin kummeksunut listaa siitäkin syystä, että tämä blogi on pari kertaa käväissyt sadan luetuimman blogin joukossa tällä uudella listalla, johon siis en luota.

  VastaaPoista
 13. Useamman pienemmän tilaajamäärän omaavilla blogeilla on kyllä tuntunut häviävän reilusti tilaajia yhden yön aikana. Tätähän selitettiin ainakin alussa sillä, että vain aktiiviset tilaajat lasketaan. Omalta blogiltani hävisi uudistuksen yhteydessä parikymmentä tilaajaa, eikä kyseinen selitys ole oman blogini kohdalla ainakaan kovin uskottava, koska blogini on kohtalaisen uusi. Toisaalta blogit, joilla tilaajamäärät olivat korkealla jo ennestään saivat useita satojakin uusia tilaajia heidän omaksi hämmästyksekseen.

  Kyseistä asiaahan voi toki pitää ihan mitättömänä seikkana, mutta minusta se kertoo aika karusti sen, että blogilistan kertomiin lukuihin ei ole enää mitään luottamista.

  Mikä lienee olisi sitten ollut se oikea ratkaisu, jotta tilastot olisivat totuudenmukaisemmat. Ehkä tuo ehdottamasi puhtaalta pöydältä aloitus olisi ollut ihan hyvä, mutta sen käytännön toteutus olisi kaiketi ollut vaikea blogien tilaajien kannalta.

  Toivottavasti tuo nyt selvensi tuota aiempaa kommenttia, jonka myös kirjoitin anonyyminä.

  PS. Nyt kaikki on sitten blogilistalla ilmeisesti kaikki kunnossa, kun se korjauslistakin hävisi. Jaa-a.

  VastaaPoista
 14. Minua huolestuttaa se, että blogilistan pitäjät sanovat "jatkavansa viilailua", kun kyseessä on iso työ, joka vaatisi kunnon panostukset.

  Listan informaatioarvon totuudellisuus on nyt erittäin kyseenalainen.

  Kun saisi edes vastauksen siihen, miksi jollekulle ennestään suurlevikkiselle on tullut satoja uusia tilaajia, ja pienlevikkiseltä taas on lähtenyt parikymmentäkin tilaajaa.

  Tuntuu tosiaan huolestuttavan pahaenteiseltä, että työlista hävisi blogilistan alkulehdeltä. Sehän tarkoittaa sitä, että hanskat on lyöty naulaan joitain pikkufiksauksia lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 15. Fouganthinekin taisi koevapautensa aikana olla kelvollinen liittymään Blogilistalle tai ostamaan auton, vaikka muuten palloilikin rajoitetuin oikeuksin. Tosin Nikitan toimet elämänsä eri vaiheissa eivät puolla sitä, että kyseinen heppu saisi liikkua oikeustoimikelpoisen papereilla koskaan.

  Nykyinen Top-lista vaikuttaisi olevan retroilua muutaman vuoden takaa lisättynä muutamalla tuoreemmalla blogilla, tilaajamääristä en löydä logiikkaa. Luetuimmat-lista ei voi pitää paikkaansa, se ei laita blogeja järjestykseen edes sen mukaan mitä Blogilista itse ilmoittaa lukijamääriksi kullekin blogille. Ylempänä listalla olevalla blogilla voi olla vähemmän lukijoita kuin alempana Luetuimmat-listalla olevalla blogilla. Jos luetuimpien luvut keskinäisesti vertaillen ovat kohdallaan, niin silloin laskukriteeri on vaihtunut Samikin aikaisesta, en tosin osaa arvata mihin.

  Koska ainoastaan Kuuma lista kerrotaan toimivaksi, oletan koodaajien itsekin tietävän kahden muun listan olevan vielä vaiheessa. Se olisi aiheellista kertoa kyseisten listojen alussa väärinkäsitysten välttämiseksi.

  VastaaPoista
 16. Huomaan nyt, että listan pitäjät ovat todellakin pihalla noiden lukujensa kanssa.

  Kysyin näitä samoja asioita Kehitysblogissa, ja juuri huomasin siellä vastauksen, jossa minua pyydettiin ilmoittamaan vaikka sähköpostitse tuota satojen tilauksien nousua. Siis siellä päässä ei ole hajuakaan siitä, mistä luvut ovat tulleet!

  En rupea listaamaan blogeja. Ei ole minun tehtäväni kertoa, kenellä blogaajalla tämä nousu on. Ellei blogilista itse pysty selvittämään sitä, mitkä ovat eläviä tilauksia, niin herranpieksut.

  No hyvä on! Yhden esimerkin voin kyllä mainita tässä, tämän kerran, ollakseni itse uskotttava ja vastatakseni huutooni. Kyseessä on Pinseri-blogi, jolla oli ennen uutta blogilistaa noin 620 tilaajaa, ja nyt uudella listalla 1241 tilaajaa. Muilla kärkibloggaajilla tuo lisäyssuhde on myös suuri, monesti sitä suurempi mitä korkeammalla blogi on ollut. - Kai tällaiseeen nousuun jokin syy on?

  Tämä havainnointi ei vaadi kummempaa kyttäystä, vaan normaalia kiinnostusta viestinnän ilmiöihin. Minulla on tarkka numeromuisti.

  VastaaPoista
 17. Luulen asialla olevan "kehittyvien blogien tukiyhdistyksen". Keitä sorkkailijoihin kuulunee, tuskin sentään Sukari ja Kakkonen... tai mistäpä tuota tietää?

  Siinäpä tutkivalle journalistille selvittämisen arvoinen sarka.

  Minullakin on lukijoita viikossa peräti 0, kuumuus 0,0 astetta, tilaajia 1. Blogini on sijalla jotain 17 000 ja yli, että näin. Blogini kuuluu kuulemma luokkaan "yhteiskunta ja politiikka". :)

  Muuten olisi kannattanut yrittää kameran korjausta takuuseen vaikka takuuaika olikin hieman ohi. Digit ja kaikki vekottimet nykyisin tahtoo hajota juuri takuuajan ohitettuaan, mutta alalla olevan kovan kilpailun vuoksi yleensä korjaavat kuluitta vaikka takuuaika onkin ohittunut.

  VastaaPoista
 18. Minusta taas tuntuu, että kyseessä on tietokoneohjelman tekemä virhe, jota ihminen ei huomaa. Toisin sanoen jos luotamme vain tekniikkaan, kaikki voi mennä pieleen. Mikään ei korvaa inhimillistä ajattelua ja kynää ja paperia.

  Kiitos kannustuksesta kamera-asiassa. Sain siitä kimmokkeen kirjoittaa sähköpostikyselyn liikkeeseen, josta objektiivin ostin. Takuu kun tosiaan umpeutui 2.5., jolloin olen tuon objektiivin maksanut.

  Tosin tilasin muualta jo uuden linssin, mutta se on omiaan luonnon makrokosmosten kuvaamiseen, mikä erikoisesti kiehtoo. Tällainen nyt rikki mennyt 70 - 300 putki tarvitaan kaukaa kuvaamiseen, mm. lintuihin.

  VastaaPoista
 19. Hei Iines,

  Emme valitettavasti voi tutkia blogien tilastoja, jos emme tiedä mitkä blogit ovat kyseessä.

  Pinserin osalta tarkistimme tilaajaluvut vanhan listan tietokannasta. Päivämäärällä 5.5.2008, eli ennen uudistusta, oli Pinserillä 1261 tilaajaa. Nyt Pinserillä on 1241 tilaajaa, eli parikymmentä vähemmän. Tämä johtuu siis siitä, että vanhalla listalla tilaajamäärissä oli mukana käyttäjiä, joiden käyttäjätunnus oli poistettu blogilistalta.

  Samoin, esimerkiksi Salakuunneltua.fi:n vanha tilaajamäärä oli 1516, nyt 1489 ja esim. SchizoBlogin vanha tilaajamäärä 933, nyt 925.

  VastaaPoista
 20. En tiedä, miten suhtautua esittämiisi lukuihin Tuomas.

  En sano, että epäilen niitä,sinua vielä vähemmän, mutta avoimessa Top-listassa nämä isot luvut eivät kyllä julkisesti ole esiintyneet.

  Minulla on omaa viestinnän alan kirjoitustani eli tutkivaa journalismia varten tallessa seuraavat luvut viime tammikuulta - eivätkä ne toukokuuhun mennessä tuosta hirveästi muuttuneet, sillä Top-lista on aina ollut jähmeä muutoksille, toisin kuin jokin Kuuma lista:

  TOP-lista 24.1.2008

  Salakuunneltua 1425 tilaajaa ja 1825 lukijaa;

  Pinseri 620 tilaajaa ja 335 lukijaa;

  Turisti 616 tilaajaa ja 1608 lukijaa;

  En vaan osaa 605 tilaajaa ja 1037 lukijaa;

  Lehti 603 tilaajaa ja 385 lukijaa;

  Nainen ratissa 585 tilaajaa ja 670 lukijaa;

  Mitvit 549 tilaajaa ja 150 lukijaa;

  Aasiakas 548 tilaajaa ja 1803 lukijaa;

  Jyrki J. Kasvi 539 tilaajaa ja 308 lukijaa;

  Pastanjauhantaa 519 tilaajaa ja 619 lukijaa;

  Dallas pullaa 402 tilaajaa ja 919 lukijaa;

  100 naista 386 tilaajaa ja 955 lukijaa;

  Schizoblog 384 tilaajaa ja 277 lukijaa.

  VastaaPoista
 21. Kiitokset Iines tammikuun tiedoista, pääsimme vihdoinkin syvemmälle ongelman ytimeen.

  Uudistuksen yhteydessä oli päässyt aktiiviseksi n. 2300 vanhalle listalle aikanaan tehtyä testitunnusta. Näiden testitunnusten tilaukset näkyvät siis uudistetulla listalla. Tämä vika korjataan huomis-aamuun mennessä.

  Kiitokset siis vielä Iines sinnikkyydestäsi, ongelman syy selvisi.

  VastaaPoista
 22. 2300 testitunnusta?

  Paljon on testattu vanhalla listalla.
  Hyvà Iines!
  Minusta on hyvà, ettà noihin lukijamààriin joku puuttui "sinnikkààsti"; mità jàrkeà on tilastoida jos tuollaiset perusluvutkin ovat metsàssà?

  VastaaPoista
 23. Olen tottunut korjaamaan epäkohtia hamaan tappiin asti, oli vastassa sitten pomo tai pomon vaimo. Nimimerkki Molemmat kokenut.

  Tämä numeraalinen erheytys nyt ei ollut kenenkään vika, vaan tietotekniikka petti. Se taitaa tarvita vissiin rengin. :)

  VastaaPoista
 24. Hyvä Iines! Ja Tuomas saa myös kehuja!

  VastaaPoista
 25. Kyllä vaan, Tuomakselle kiitos hyvästä asenteesta.

  Sen sijaan moni tilaaja taitaa hämmentyä nyt tilaajiensa putoamisesta. Asia on kuitenkin tältä osin selvä.

  VastaaPoista
 26. Jokuhan ne virheet sinne "tietotekniikkaan"kin koodaa, eikä se ole kone.

  VastaaPoista
 27. Kyllä taitavilta nörteiltä hoitunee ainakin laskureiden manipulointi haluamikseen. Yhteinen "tuttavamme" Tris asiasta aikoinaan kertoi blogissaan kuinka nörttikaverinsa sai hänen laskurinsa näyttämään aivan hurjia kävijälukuja, kymmeniä tuhansia vierailijoita lyhessä ajassa.

  Miksei myös blogilistaa voisi ohjailla haluamallaan tavalla ihan yhtä hyvin?

  Blogilistahan laskenee ainoastaan ne jotka tulevat blogiin sitä kautta, ei muualta tulevia.

  VastaaPoista
 28. Hmm voisiko koodarilla olla jopa omat suosikit joille pojoja tippuu, voisiko koodarin lahjoa?

  VastaaPoista
 29. En usko, että tässä tapauksessa on kyse tietoisesta harhautuksesta, sillä niin systemaattiselta virhe tuntui, että se ei ole voinut aiheutua käsipelimanipuloinnista, vaan jostain automaattisesta väärästä syötöstä. Se koskee lisäksi niin monia, että tämäkin puhuu vahingossa syntyneestä virheestä.

  Mitä enemmän tilaajia blogilla on ollut, sen suurempi virheprosentti siinä näyttää nyt vielä olevan. On kyllä aika järkyttävän iso virhe tuo suhde, että noin 620 tilaajalla onkin uudella listalla päästy 1 200 tilaajaan, tai runsaalla 300 tilaajalla jopa 900 tilaajaan.

  Hieman alkoi arveluttaa nyt tuo, mahdetaanko lukuja sittenkään korjata oikeiksi, vai putoavatko ne vain hitusen. Oikea pudotushan noilla kärkiblogeilla nykyluvuista on tosi raju. Pudotus koskee myös useita muita listalaisia, ja oletan että omatkin kohtalaisen vähäiset (mutta minulle suuret:) lukuni romahtavat.

  VastaaPoista
 30. Oletan keinot löytyvän jos on tarvetta loistaa blogilistan kärjessä. Sitähän vois vaikka lahjoa pikkuskidejä klikkaamaan blogiaan ja kun tulosta tulis eli olis kärjessä kilahtais palkkio tenavalle.

  Eikös viinapullolla lahjominen liene vanha kansallinen tapa saada mielet voideltua mieleisikseen?

  Eli blogilista on oivakin markkinointikeino jos niin tahtoo. Ikävä kyllä tuollaisena se ei oikein palvele kaikkia joilla ei ole tarvetta markkinoida itseään syystä tahi toisesta. Mitä klikkasin noita kärjen blogeja eivät ne kummosilta vaikuttaneet.

  Vanha blogilista tuntui informoivammalta, joskaan eiväthän tällaiset toplistat kerro todellista blogin suosiota koska blogiin tullaan muitakin reittejä jotka eivät päivitä blogilistaa.

  Tykkäisin pelkästä informoivasta aakkosellisesta listasta jossa selkeästi löytäisi luettelon Suomen kaikista blogeista. Minusta tuossa päivittyvien blogiesittelyssä on liian pitkä prämpsy mitä blogin juttu päivittyessään käsittele, riittäisi ihan pelkkä blogin nimi.

  Onkohan tämä uudistus suunniteltu suurelle näytölle tulee myös mieleen? Vanha olisi ollut ihan hyvä ellei parempaa saatu kerran aikaan. Nyt tarvittaisiin kilpailevia blogilistoja, monopolit on aina pahasta.

  VastaaPoista
 31. no, aina ei voi voittaa

  -anonyymi-

  VastaaPoista
 32. No, tässä tapauksessa oikeus voitti. Luvut ovat palautuneet oikeiksi tänä aamuna.

  Tästä on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
 33. 情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣,情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,A片,A片,情色,A片,A片,情色,A片,A片,情趣用品,A片,情趣用品,A片,情趣用品,a片,情趣用品

  A片,A片,AV女優,色情,成人,做愛,情色,AIO,視訊聊天室,SEX,聊天室,自拍,AV,情色,成人,情色,aio,sex,成人,情色

  免費A片,美女視訊,情色交友,免費AV,色情網站,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,情色網,日本A片,免費A片下載,性愛

  情色文學,色情A片,A片下載,色情遊戲,色情影片,色情聊天室,情色電影,免費視訊,免費視訊聊天,免費視訊聊天室,一葉情貼圖片區,情色視訊,免費成人影片,視訊交友,視訊聊天,言情小說,愛情小說,AV片,A漫,AVDVD,情色論壇,視訊美女,AV成人網,成人交友,成人電影,成人貼圖,成人小說,成人文章,成人圖片區,成人遊戲,愛情公寓,情色貼圖,色情小說,情色小說,成人論壇

  免費A片,AV女優,美女視訊,情色交友,色情網站,免費AV,辣妹視訊,美女交友,色情影片,成人網站,H漫,18成人,成人圖片,成人漫畫,成人影片,情色網

  A片,A片,A片下載,做愛,成人電影,.18成人,日本A片,情色小說,情色電影,成人影城,自拍,情色論壇,成人論壇,情色貼圖,情色,免費A片,成人,成人網站,成人圖片,AV女優,成人光碟,色情,色情影片,免費A片下載,SEX,AV,色情網站,本土自拍,性愛,成人影片,情色文學,成人文章,成人圖片區,成人貼圖

  VastaaPoista