24.10.2008

Bella ciao!Sain Blogisiskolta mieltä lämmittävän tunnustuksen, jonka panen nyt osaltani kiertoon palkitsemalla omalla tunnustuksellani viisi bloggaajaa, viisi kauniisti, rohkeasti, luovasti ja vapaasti kirjoittavaa naisbloggaajaa.*

Valitan miehet - vaikka teitä rysässänikin pyörii, niin jäitte tällä kertaa ilman, sillä nuo neljä ominaisuutta eivät osuneet nyt yhtaikaa ja kimpassa teidän blogeihinne, tällä kertaa. Usean miehen blogista löytyy painavaa sanottavaa, usein naisen ilmaisua rohkeampi ote, mutta kauneuden ja ehkä luovuudenkin kanssa on hieman heikompi tilanne.

Naiset panostavat selvästi enemmän bloginsa visuaaliseen puoleen, hiovat päreensä muotoa ja säkeittensä sointuja, ottavat kokonaisuuden huomioon miehiä paremmin. Antavat siis blogimaailmaan itseään enemmän kuin miehet, ja monen panos blogiinsa onkin varsin mittava.

Omistan siis kunniamainintani kauniin ja rohkean taistelulaulun Bella ciao sävelin ja sanoin viidelle kanssasisarelleni, jotka kaikki kirjoittavat rohkeasti, syvästi, persoonallisesti, kauniisti ja uutta antaen, somistaen bloginsa kauniilla ja puhuttelevilla kuvilla. Kukin blogi nousee kuin Bella ciaon viulusoolo erottuen muiden soitinten joukosta. Kiitokset siis:

Blogisiskolle itselleen - ei vastalahjaksi vaan taiteellisten ansioitten lisäksi rohkeudesta sanoa ja olla eri mieltä,

merille näkemisestä, kauniista kielestä, kielikuvista, syväluotauksista ja ajatteluttavista kuvista,

Anita Konkalle laajoista pitkäaikaisista pohdinnoista, siitä että on avannut maailmaa(nsa) avoimesti, tarkasti, kuvin ja sanoin, tuonut kirjallisuutta ja kirjailijoita lähemmäksi lukijaa,

Halo Efektille hienoista kuvista ja laajasta, terävästä otteesta maailman tapahtumiin,

Liisalle avoimuudesta, sitkeydestä ja lämpimästä otteesta ja visuaalisesta ja kirjallisesta kuvaamisen kyvystä.

Tässä vielä kiertävän kunniamainintaketjun säännöt:

* Kyseessä on kunniamaininta, joka annetaan
"blogin luovuuden, kuvituksen, mielenkiintoisen sisällön
ja/tai blogosfääriin tehdyn panostuksen johdosta"

Kansainvälisen palkinnon
alkuperäiset säännöt
http://arteypico.blogspot.com/2008/06/y-el-premio-arte-y-pico-es-para.html
Muchas gracias!Thank you!

Säännöt palkinnon eteenpäin jakoon ovat:
1) Valitse viisi blogia, joita arvostat luovuuden, kuvituksen, mielenkiintoisen sisällön ja/tai blogosfääriin tehdyn panostuksen johdosta millä tahansa maailman kielellä.
2) Jokainen annettu palkinto on henkilökohtainen ja sitä annettaessa mainitaan blogin kirjoittajan nimi sekä linkitetään palkittavaan blogiin.
3) Palkinnonsaaja liittää palkinnon logon blogiinsa.
4) Palkinto tulisi linkittää alkuperäispalkinnon osoitteeseen.
5) Palkinnonsaaja julkaisee säännöt omassa blogissaan.

17 kommenttia:

 1. Kiitos huomionosoituksesta. Italian partisaanien laulu siivittää hienosti palkintoa. Laitan pokaalin kiertoon heti kun ehdin.

  VastaaPoista
 2. Kommenttikeskustelusta en kyllä tajua mitään, mutta Bella Ciao -tunnustuksen arvostan äärimmäisen korkealle. Kiitos sinulle Iines!

  Nyt vetäydyn pohtimaan miten jatkan palkitsemisketjua.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, jos ketju jatkuu. Itseäni kiinnostaa, löytyykö kauniisti, visuaalisesti ja rohkeasti bloggaavia miehiä ollenkaan, edes jonkun blogipiiristä.

  PS Katsoin parhaaksi poistaa asiattomat kommentit, koska ne eivät liittyneet millään tavalla asiaan.

  VastaaPoista
 4. Pääasia, että tajusit

  VastaaPoista
 5. kiitos iineskulta!

  olen ollut vähän ujo kommentoimaan sinua, vaikka tiedän, että palaute on viitseliään lukijan lahja kirjoittajalle. tässä nyt hiukan tuota palautetta:

  en valinnut asiaa, asia valitsi minut, kirjoittaa pentti saarikoski eräässä runossaan. monen lukemani blogin kohdalla on käynyt näin. illuusia ja ikkunaiines ovat minulle tällaisia blogeja. niiden merkitys on ollut pysyvä. kiinnostavinta kirjoituksissasi on ollut tapasi luoda jotain uutta, synnyttää kokonaisuus, jota ei aiemmin ole ollut olemassa. mieliblogieni kautta olen ylipäätään tajunnut sen seikan, ettei hyvä blogi koskaan synny vasemmalla kädellä kiireessä, riman alta mennen.

  tapoihini kuuluu etsiä hyvää luettavaa kaikkialta, lukulaseissani näyttää olevan tekstinpoimija päällä koko ajan. voimakkaimpia kirjallisia elämyksiäni oli aikoinaan havaita, että tärkeintä kirjoittamisessa on sittenkin sisältö. sisällössä taas on tärkeintä usko tai vakaumus, sillä kulttuuri rakennetaan aina uskolla päämäärän arvoon. se siivittää myös sanat.

  VastaaPoista
 6. löytyykö kauniisti, visuaalisesti ja rohkeasti bloggaavia miehiä ollenkaan

  Vasta kukkaan puhjenneena taidemaalarina haluan ehdottomasti huutaa tähän: hep!

  Mainoshan tämä on, mutta näillä mennään ;)

  VastaaPoista
 7. Ida, muistan sinun blogiasi seuraavalla kierroksella serenadin kera!

  Oikeastaan miesten blogeista voisi tehdä erikseen varjolistan, sillä kun tarkkaan mietin, heidänkin blogeistaan löytyy rohkeuden lisäksi kauneutta ja esteettisyyttä, joskin naiset ovat selvästi kiinnostuneempia "blogikotinsa" sisutushommista kuin miehet. Lisäksi naisilla on enemmän taisteltavaa kuin miehillä, joilla on harteillaan vain maailman asiat - naisilla on niiden lisäksi oman sorsitun sukupuolensa asiat reilattavana.

  Pohdiskelin myös sitä seikkaa, että kauneutta voi tavallaan olla ilman kuviakin, ja toisaalta myös niin, että ns. rumakin kuva voi olla kaunis. Piirakankuvakin voi olla kaunis oikeassa kontekstissa.

  VastaaPoista
 8. Meri, minusta on päivänselvää, että kaikki blogiystäväni ja lukijani eivät halua kommentoida väliin tulisiakin keskusteluja, joiden tiimellyksessä on väliin turhaakin kalinaa. Ymmärrän sen siis hyvin.

  Ainoa toiveeni on, että arvostamani bloggaajat eivät pitäisi blogiani hömppänä, koska olen hyvin vakavissani asioitteni kanssa. Huumorilla saa ja pitää suhtautua asiallisuuden lisäksi, mutta hömppäasenne on off.

  VastaaPoista
 9. Siinä on sinulle sensuroitavia:
  hedelmällistä..
  http://www.youtube.com/watch?v=51tEYCFElzE&feature=related

  VastaaPoista
 10. HG, jätäpä persoonani arvostelu rauhaan, niin kirjoituksesi saavat toki olla tässä. Kyllä niiden poisto on yksin sinun syysi.

  VastaaPoista
 11. Voi mikä asenne, Iines. Omituinen asenne jos ajattelemme, että nämä kirjoitukset eivät tule silmille, eivät puhu ääneen, eivät haise jne niin PITÄÄKÖ olla tuollainen ettenkö sanoisi bitch? Mitä uskot, että kasvaa kun sinulla on tuollainen vanhanajan kansakouluopettajan aika tyly asenne ihmisiä kohtaan jotka ystävällisesti tulevat vapaaehtoisesti ja antavat kaikenlaisia näkökulmia, joita ei voisi mitenkään yksin miettiä. Ja sinä kehtaat kertoa kuka saa olla ja kuka ei.

  Melkein olen yhtä lapsellinen ja sanon, etten siksi aio antaa enää mitään luettavaa joka sinuakin (toki vasten tahtoasi) kasvattaisi.

  Ymmärrätkö minkälaisen asenteet omaat?

  VastaaPoista
 12. Sinulle on tunnustusta pääblogissani ;D

  VastaaPoista
 13. Kiitos, Iines!

  Olipa yllättävä huomionosoitus täällä odottamssa. Kiitokseni tulevat vasta nyt, koska olen ollut viikonlopun matkoilla, mikä sinänsä on harvinaista kohdallani.

  VastaaPoista
 14. Saat tämän tunnustuksen myös minulta, arvon kaima! Haastavampaa blogia saa hakea (eikä löydä).

  VastaaPoista
 15. Oi, lämmin kiitos iinesj eli Iines Jalokivi!

  Taidan tehdä kohta lisäkierroksen, kun listallani oli muitakin pystin arvoisia blogeja..

  VastaaPoista