4.1.2009

Venus taivaalla

Tätähän se Venus taivaalla tiesi. Säteilevää rakkautta, joka tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta ja loisti yli kaiken valtakunnan.

Täytyy nostaa hattua hääparille, joka onnistui vetämään lehdistöä nenästä salaamalla seurustelunsa. Tyylikästä tänä aikana, jolloin lasten yhtenä toiveammattina on julkkis ja jona tositelevisio suoltaa enemmän julkkiksia kuin tosi elämä.

Vastavihittyjen ikäerokin on juuri oikea. Vanhempi nainen olisi nautiskelunhalussaan liian kova pala kuusikymppiselle miehelle, vaikka tämä onkin kykypuolueesta. Kolmikymppinen nainen sen sijaan passaa hyvin, sillä hänellä on päässään enemmän romanttisia kuvitelmia kuin seksitoiveita, hän ei ole vielä täydessä loistossaan, ei vaadi mieheltä liikoja, vaan etsii kuumeisesti biologisen perimänsä täyttäjää, tulevien lastensa siittäjää.

Vastavihitty sulhanen istuu nyt tukevasti vallan portailla. Parempaa valintaa tuleva presidentti ei olisi voinut tehdä. Pieni porilainen runotyttö ruiskukka korvan takana sen teki, kesytti puolivallattoman poikamiehen, valtakunnan tavoitelluimman ikisinkun. Niin mahdoton yhtälö, että rakkaudella täytyy olla sormensa pelissä.

Vaan miten olisi mennyt niinpäin, että Tarja Halonen olisi nainut yllättäen aikanaan vaikkapa Aleksander Stubbin? Olisiko ollut nostetta uralla vai alkava alamäki?

Ja muuten, tällä hetkellä taivaalla näkyvät nousussa olevat Mars, Jupiter ja Saturnus. Hm.

33 kommenttia:

 1. Olisiko tässä vuoden toisessa avauksessa 'nostetta' enemmän kuin tuo avaus 'rypesi' aika pahasti.

  Sorry.

  VastaaPoista
 2. Hetkonen... "pieni porilainen runotyttö"? Onko kyseessä sama Jenni Haukio joka on kirjoittanut Siellä minne kuuluisi vihreää ja maata kokoelman?

  Mikäli hän on sama ihminen niin ehken minun olisi vihdoin luettava tuo kokoelma.

  VastaaPoista
 3. Johannes, sama runotyttö on.

  Jostain luin, että hän on voittanut jonkin runokilpailun ja kirjoittaa melko helposti avautuvaa runoa. En ole lukenut vielä itse.

  Ehkäpä hän haastaa Sylvi Kekkosen.

  VastaaPoista
 4. Äh, näinko se sitten Niinistökin hävisi tavoiteltavien poikamiesten listalta. Olisipa minulta jäänyt tämäkin tärkeä uutinen pimentoon, jos ei sinua olisi, Iines! :D

  Oikeassa olet. Juuri sopiva on ikäero, ja runotytön ja poliitikon yhdistelmä on suorastaan romanttinen! Ah!

  Noh, jos Tarja veisi Stubbin alttarille, katselisin ulos sitä venusta ja odottelisin lehmän lentävän ohi. Ei nyt sentään liioitella näissä romanttisissa haaveissa. Näkisin Tarjan enemmänkin tekevän sovun Berlusconin kanssa ja ottavan suomalaisille oikena pizzavävyn!

  VastaaPoista
 5. Arvasin Iineksen päivän teeman:)

  VastaaPoista
 6. Minuakin kovasti harmittaa tuo Saulin vakiintuminen. Olin aina ajatellut, että olisin hänelle liian nuori, mutta pah! Rouva Niinistö 2. on minua neljä vuotta nuorempi ja vielä runoilijakin.

  Muistan aina miten Sauli vei sydämeni ja käännytti poliittisesti epävakaan tytön kokoomuslaiseksi. Hän antoi jossain presidentinvaalien alla haastattelun, missä kiiruhti kesäasunnollaan heti katsomaan puutarhaan jonkun kasvin tilaa. Enkä nyt tarkoita mitään perinteistä kokoomuslaisten "puutarhaa" vaan ihan oikeaa pihaa ja kukkia, perennoita ja puskia. Ääni tuli. Minulla on yöpaitana t-paita, missä lukee Niinistö. Voi Sauli, minkä teki. Pitääköhän vaihtaa puoluekantaa? :)

  VastaaPoista
 7. Odottelin minäkin, josko sinä Iines otat asian puheeksi, ja kiitos kun otit!

  Tyylikkäästi hoidettu seurustelu- ja avioituminen! Onnea vaan heille koko loppuelämäksi.
  Kirjallisuus kuulema myös yhdistää.

  Sauli on kyllä tyylitajuinen, asiallinen, ja terveydestään huolta pitävä (miten lie nyt sen tupakan laita?) charmantti herra.
  Neitsyt-miehenä hän on kyllä kenties liiankin asiallinen ja tarkka, yksityiskohtien mies. kenties elämänsä vastoinkäyiset ovat opettaneet suhtautumaan jo asioihin hieman kevyemmin ja laaja-alaisemmin.
  Ja tämän sanon kokemuksen rinta-äänellä neitsyt-miehen kanssa eläneenä.

  VastaaPoista
 8. Iines: "Jostain luin, että hän on voittanut jonkin runokilpailun ja kirjoittaa melko helposti avautuvaa runoa. En ole lukenut vielä itse."

  Juu voitti joskus Runo-Kaarinan, josta kilpailusta olen kyllä kuullut mutten tiedä siitä oikeastaan muuta kuin nimen.

  Itselläni on tuo mainitsemani kokoelma, ostin sen kai samaan aikaan kun vuosi-pari sitten kirjamessuilla ostin Savukeitaan standiltä nipun muitakin Savukeitaan julkaisemia runokokoelmia.

  Kaivoin kirjan hyllystäni ja saman tien muistin miksi se oli jäänyt minulta kesken, hänen runonsa eivät vain "puhuttele" minua ja koska niiden tyylikin on aika perinteinen (Vaikka usein haukunkin kokeellista runoutta niin silti pidän kokeellisuudesta) niin olin jättänyt kokoelman kesken.

  Tuolta löytyy malli hänen runoudestaan:Savukeitaan esittely

  En muuten minäkään tiennyt tästä avioliitosta ennen kuin luin blogistasi.

  Niinistön persoonaan en ota kantaa, mutta poliittisesti olen lähes kaikesta hänen kanssaan eri mieltä.

  VastaaPoista
 9. Minä taas arvelin, että minulta odotetaan juttua tästä aiheesta. Tunsin velvoittavaa kutinaa.

  Ensireaktioni oli kyllä hämmästys, kun kuulin morsiamen iän - mitäs sitä teeskentelemään. Vieläkin olen hämmästynyt, mutta en niin, että paheksuisin asiaa. Ihmettelen vain totta puhuen, missä määrin kuusikymppisen miehen ja kolmikymppisen naisen maailmat kohtaavat, mistä löytyy yhteinen kosketuspinta, yhteinen historia. Vai tarvitaanko sitä?

  Tai kenties yhteistä kosketuspintaa löytyy, mutta täytyy olla myös runsaasti erilaisia tasoja, joilla ei kohdata. Ei kai joka tasolla tarvitsekaan kohdata?

  VastaaPoista
 10. Iines: "Ei kai joka tasolla tarvitsekaan kohdata?"

  Ei tarvitse, ei edes läheskään joka tasolla.

  Suhde toimii kunhan sitä yhteistä kosketuspintaa löytyy tarpeeksi ja sen mikä on tarpeeksi voi määritellä vain kyseinen pari.

  VastaaPoista
 11. Kyllä minäkin Niinistön Saulin olisin voinut ottaa, vaikken ole vielä edes kolmeakymmentä.

  Ei se mitään tee, jos on ikäeroa, jos ajatukset kohtaavat. Saulikin on vielä oikein salskea ja nuorekas, ettei siitä tulisi mieleenkään, että se on isäni ikäinen mies. Parempihan se on tuollainen elämää nähnyt ja rauhoittunut mies kuin kolmikymppinen ikilapsellinen hunsvotti, jonka kanssa ei ainakaan ajatukset kohtaa millään tasolla, vaikka kuinka olisi katsottu samat lastenohjelmat teeveestä.

  VastaaPoista
 12. En minä naista ihmettele, vaan miestä tässä kuviossa. Nainenhan saa ihailua, intohimoa, kokemuksellista viisautta, älyllistä antia, statusta, mainetta, rahaa, mitä todennäköisimmin historiallista merkittävyyttä.

  Mitä mies saa?

  VastaaPoista
 13. Eiköhän mies ole itse valinnut? Naisen hän saa. Omaehtoisesti valitun naisen, joka ei häntä manipuloi mutta rakastaa. Jos siitä tulee myös julkisuutta ja kaikkea mitä listaat, niin se on aina julkisuuden henkilön kautta tuleva. Se ei silti ole mikään syy; olisiko Niinistön pitänyt olla ikuisesti poikamies vai olisiko pitänyt hakea manipulatiivisemman naisen, jolle julkisuus on kenties itseisarvo?

  Minä uskon, että tässä kohtaa jotain ihan oikeaa: mies ja nainen.
  So simple ja so ihana.

  VastaaPoista
 14. Luulen, että uutinen on yllättävyydestään huolimatta suomalaisille positiivinen, sillä on melko selvää, että Niinistö on seuraava presidentti.

  Niinistöllähän on traagisen lesken karisma, ja hän kantanut leskeytensä kunnialla, eleettömästi, ryvettämättä itseään Kanervan tai Vanhasen lailla.

  Hänelle toivotaan nyt suurin mahdollinen onni. Ja eihän naima-asioihin yleensä ole ulkopuolisilla nokan kopauttamista.

  Minua kiinnostaa yleisellä tasolla se, mikä on ikäeron merkitys suhteissa. Kolmekymmentä vuotta on ennnätyksellisen suuri ikäero, eikä siltä voi silmiään sulkea, jos on rehellinen. Se merkitsee jomman kumman kannalta jotain, mutta mitä, sitä pohdin. Mikä on sen hinta? Asia ei suinkaan ole merkityksetön, vaikka niin halutaan väittää.

  Asia muuntuu sitä paitsi aivan toiseksi, kun vaihtaa sukupuolet keskenään niin, että mies olisi kolmikymppinen ja nainen kuusikymppinen ja kyseessä olsi tuleva presidenttipari. Onnistuisiko? Vilpittömästi? Vieläkö olisi kyseessä jotain ihanaa, ja vieläkö tässä olisi oikeasti kohdannut toisensa nainen ja mies, oikeat toisilleen?

  VastaaPoista
 15. Miksi ihmeessä ei? Yleensä miehet nyt vain kypsyvät eli aikuistuvat myöhemmin kuin naiset, mutta miksei voisi olla toisinkin päin.

  Minun mummoni sisar oli nuorena mallikaunotar, ja vanhana edelleenkin vetävä ja nai itseään kaksikymmentä vuotta nuoremman miehen. Ei niistä kyllä enää siinä vaiheessa huomannut, kumpi on nuori ja kumpi vanha, kun isotäti oli 65 ja mies 45 - varhain kaljuuntunut. Yhteinen huumorintaju heillä ainakin tuntui olevan. En muista, että asiaa olisi kukaan ainakaan perheessä ihmetellyt. Mummon sisar oli hyvin lapsekas nainen ja sai ainakin enemmän menoa ja meninkiä nuoren miehensä kuin jonkun vanhan ja väsyneen gubben kanssa.

  Aikuisten kesken on ihan se ja sama, minkä ikäinen kukakin on. Kolmikymppinen nainen on jo aivan varmasti aikuinen, eikä mikään lapsivaimo.

  VastaaPoista
 16. Voisiko ikäerolla kuitenkin olla fyysistä merkittävyyttä, jos henkistä ei ole?

  Minun opiskeluystäväni, toimittajanainen nai professorinsa, joka oli häntä yli 20 vuotta vanhempi. Erohan siitä tuli, kun mies ukkoutui.

  Siis onhan näitä esimerkkejä. Minäkin haluaisin uskoa, että ikäerolla ei ole mitään merkitystä, ei koskaan eikä milloinkaan. Vain oikea rakkaus merkitsisi.

  VastaaPoista
 17. Ukkoutuminen on ongelma jos on fyysistä elämää hakemassa. Jos on enemmän mentaalista yhteenkuuluvuutta en usko, että ikä painaa. Onhan silloin ns. elämä (mitä eniten hakee) nimenomaan argumentoinnissa, pienissä asioissa, isoissa mietteissä, yhdessä koetuissa kirjoissa; teatteriesityksissä, maisemissa jne se juttu. Ei siis seurapiiri vaan seura. Piiri on piiiritetty jo ennen - ei kaipaa virittelyä ja näkyvyyttä. Kaikki naiset eivät hae naistenlehtiin tai idolsiin. Jotkut naiset pitävät elämästä, ei sen glamourista joita muut määrittelevät.

  VastaaPoista
 18. Mitä se sitten on, kun mies vanhemmiten vaihtaa hyvän vaimonsa huomattavasti nuorempaan? Näitä esimerkkejä on sekä julkisuudessa että useimpien tuttavapiirissä, sekä lukeneiston että duunareitten piirissä. Miksi tässä eivät enää painakaan yhteiset kokemukset tai yhteiset lapset?

  VastaaPoista
 19. Kun on iso ikäero, toinen vanhenee auttamatta nopeammin. Se on ihan biologinen fakta. Nainen vanhenee vielä nopeammin kuin mies, vaikka miehet kuolevatkin aiemmin. Seksi sujuu vaikka kuinka vanhoilta, lisääntyminen taas ei enää vanhoilta naisilta.

  Suhde saattaa kestää sen ihan hyvin, tai sitten ei. Vaikka kaikki sujuisikin hyvin, niin toisella on edessä varhaisempi leskeys kuin oman ikäisen kumppanin kanssa olisi. Tai toista voi joutua hoivaamaan aikaisemmin.

  Joskus voi kaikesta huolimatta sielu löytää toisen, yli iän tai kultturierojen. Sellaista on tapahtunut. Niin kuin on päinvastaistakin.

  --

  Ja nyt kun tuo Sale on viety, niin pitää varmaan jäädä odottelemaan vaikka Jyrki-boyn seuraavaa kierrosta. :P

  VastaaPoista
 20. Siis mitenkä niin nainen vanhenee miestä nopeammin? Onko tässä vanhenemisen nopeusmittarina kyky lisääntyä? - Minusta se ei ole vanhenemisen nopeuden mittari sinänsä, sillä miehelläkin siittiöiden määrä ja laatu alkaa heiketä viidenkympin korvilla. Miehillä lisäksi merkittävä alkoholinkäyttö vanhennuttaa elimistöä naisia enemmän, koska miehet juovat enemmän. Alkoholi vaikuttaa suuresti miehen siemennesteen koostumukseen, mikä on todettu jo armeijaikäisten miesten testeistä Suomessa.

  Miehen ja naisen fyysinen habitus rapistuu tietääkseni periaatteessa samaa tahtia. Molemmat harmaantuvat yksilöllisesti, miehet ehkä jopa naisia varhemmin. Miehillä laskeutuu läskit samalla tavalla maata kohti kuin naisella, naisella nyt vain on näitä ulokkeita enemmän, mikä hämää, mutta kyllä pulskien miestenkin rinnat vetäytyvät maata kohden, samoin penis kutistuu ja nahistuu silmin nähden. Naisilla taas jalkovälin pehmeys säilyy kimmoisana läpi elämän, vaikkakin limakalvot kuivahtavat, samoin kuin muuten miehelläkin, joilla se näkyy enemmän suun limakalvoilla.

  VastaaPoista
 21. Iines, onhan E.J.Rautavaarankin avioliitto kestänyt nuoren vaimonsa kanssa.
  Eräs ystävättäreni eli vuosia itseään kolmisenkymmentä vanhemman miehen kanssa, mutta suhteen hajoamiseen oli muitakin syitä kuin ikä.

  Ymmärrän tuon intosi vetää tuo ikäero toisin päin esille.
  Kyllä kai se jokin ei katso ikää.
  Naisilla ilmeisesti pitäisi olla kyllä kenties tykötarpeena mm. paljon rahaa, tai muita selityksiä, että ilkeäisi havitella paljon nuorempaa miestä kumppaniksi.
  Muutenhan se on paljon vaikeampaa kuin miesten kohdalla. Hävettävämpää.
  Edith Biaff muistuu tästä esimerkkinä ensimmäiseksi. Mutta hänen ja kumppaninsa välillä taisi olla aitoa kiintymystä.

  VastaaPoista
 22. Naisten estrogeenin eritys alkaa vähentyä 35-40-vuotiaan, miehellä testosteronin eritys alkaa vähentyä vasta 40 ikävuoden jälkeen. Naisten ikääntyminen alkaa siis keskimäärin jo 5-10 vuotta miehiä aikaisemmin. Ja sen näkee kyllä ihan naamastakin. Akat ryppyyntyvät ja veltostuvat aikaisemmin, ukot selvästi myöhemmin; riittää kun katsoo samanikäisiä pariskuntia siinä kolmenkympin ja neljänkympin välissä. Hormonituotanto vaikuttaa paitsi lisääntymiskykyyn, myös luu- ja lihasmassaan, ihon kimmoisuuteen ym.

  Naiset ovat myös herkempiä alkoholin haitoille, miehet taas kestävät niitäkin paremmin ja pitempään.

  Eivät ne naisten ja miesten erot ole tuulesta temmattuja, vaan ihan biologisia faktoja. Yksilöllisiä eroja on tietenkin. Eikä se, että nainen vanhenee nopeammin/aiemmin, tee naisesta miestä huonompaa ihmistä. Ihmisarvon kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

  Naiset elävät kuitenkin keskimäärin miehiä pitempään, vaikka fysiologinen alamäki alkaa jo aiemmin. Ne miehet, jotka sattuvat elämään pitkään, elävät paljon pidempään ja terveempinä kuin naiset. Eroja on olemassa.

  --

  Hyvää tämä ainakin Saulille ja runotytölle tietää. Saavatpahan vanheta yhdessä samaa tahtia :D

  VastaaPoista
 23. Annikki,

  ihminen ei vanhene yksin ruumiiltaan, vaan myös mieleltään ja suhteessa ympäristöönsä. Vanheneminen on kokonaisvaltainen prosessi, ja nimenomaan tässä prosesissa ei ole todettu sukupuolten välisiä merkittäviä eroja.

  Mm. naisen työkyky säilyy vanhemmiten yhtä tehokkaana kuin miehen eli nainen ei vanhene miestä nopeammin henkiseltä eikä fyysiseltä jaksamiseltaan (mm. http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2005-10-22,104:2:334958,1:0:0:0:0:0:
  ), vaikka vanhemman naisen työkykyä on epäilty, kun taas vanemman miehen työkykyä ei kyseenalaisteta.

  Nainen pärjää vanhemmiten paremmin kuin mies ja elää pidempään kuin mies, ja näin ei olisi, jos tämä naisen nopeampi vanheneminen olisi fakta.

  VastaaPoista
 24. Niinpä. Siksi puhuinkin biologisesta vanhenemisesta, joka ei vääntelemällä ja kääntelemällä muuksi muutu, enkä mistään henkisestä prosessista. Oletkos ajatellut, ettei vanheneminen ole ollenkaan lineaarista, minkä tuo sinun kuva vanhenemisesta vaatisi?

  Kasvu ja kehitys ei muutenkaan ole lineaarista, miksi siis olisi vanheneminenkaan.

  Naisilla voi ihan hyvin tulla nopean ikääntymisen jälkeen rauhallisempi ja tasaisempi kausi, jolloin suuria muutoksia ei enää tapahdu. Ja näin tietysti tapahtuukin.

  Mikä ihme tässä fysiologisessa vanhenemisen faktatiedossa oikein kaivelee, kun sitä ei voi hyväksyä?

  VastaaPoista
 25. Tekee mieli suositella Mark Twainin Matkakirjeitä maasta. Siinä enkeli raportoi ihmetellen, kuinka hullusti maan päällä eri sukupuolten ikääntymistä käsitellään. Enkeli on sinun linjoillasi, Iines.

  VastaaPoista
 26. Annikki,

  puhuit tuossa yllä siitä, että naisen ikääntyminen alkaa 5 - 10 vuotta miehiä aikaisemmin viittaamalla pelkkään estrogeenin ja testosteronin ehtymisiin.

  Ikääntyminen on kuitenkin monitahoisempi prosessi kuin ihon fyysinen veltostuminen tai muut merkit pintakuvioinnissa. Samalla kellonlyömällä ensimmäisten naarmujen tai värinvaihdosten kanssa ei automaattisesti ala henkinen alamäki eikä vireystason lasku suhteessa ympäristöön, jotka kuuluvat automaattisesti ikääntymiseen, vaan mieli voi olla hyvinkin nuori huolimatta siitä, mitä orvaskedessä ja marraskedessä tapahtuu.

  Yhtä hyvin voitaisiin ajatella, että ikääntyminen alkaa ensimmäisestä erektiohäiriöstä, joita miehillä tapahtuu varsin usein jo nelikymppisinäkin, ennen kuin vaimolla on ensimmäistäkään ryppyä tai harmaata hiusta. Ikääntyminen voisi siis alkaa myös mielestä, psyyken liikkeistä. Kukas sen tietää?

  Kyllä ikääntyminen koskee siis ihan yhtä lailla miehellä kuin naisella puhdasta ikää ja sitä kokonaisprosessia, johon kuuluu henki, äly ja mieli, koko psykososiaalinen konstruktio nupin sisällä. Ei kukaan voi sanoa, missä se rappeutuminen aivan ensin alkaa. Biologiassa se vain näkyy silmään, mutta henkisiä rappeumia on vaikeampi arvioida.

  Tämän vuoksi minusta on tarpeetonta nostaa vanhenemisen kokonaisprosessin yhtä osatekijää, biologiaa, pramille ja määrittää vanhenemisen nopeutta siitä käsin, jos jätetään koko laajan vanhenemisprosessin muut tekijät huomiotta.

  VastaaPoista
 27. Kiitos vinkistä, sokea kana.

  Minäkin voisin suositella Mark Twainin kirjaa, joka on juuri avattuna pöydälläni. Jännä sattumus!

  Kirja on Eevan päiväkirja, suom. Ville Hytönen. Siinä kuvataan lämpimän ironisesti Aatamin ja Eevan kohtaamista ja suhdetta Paratiisissa.

  VastaaPoista
 28. Tämän hääparin asiaa on pohdittu myös täällä: http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

  VastaaPoista
 29. Kiitos, Marja-Leena! Käväisin lukemassa. Voi sen noinkin nähdä - reippaasti kirjoitettu.

  VastaaPoista
 30. Ihmettelen hieman ihmettelyäsi, Iines. Mies ja nainen vanhenevat mielestäsi yhtä aikaa tai jossain ominaisuuksissa mies jopa aikaisemmin kuin nainen. Kuitenkin on ihan yleinen ilmiö että miehellä on nuorempi kumppani.


  Tästä voidaan vetää johtopäätös että naiselle ei ole kovin tärkeää miehen ikä tai fysiikka kunhan miehellä on vain tarpeeksi esim. statusta, rahaa, tai kuuluisuutta.


  Miehelle on tärkeää, yllätys yllätys, naisen fyysiset ominaisuudet. Tällaiset ominaisuudet on alle nelikymppisillä naisilla.

  Tätä asiaa voi tietysti pähkäillä ja ihmetellä etsien jotain monimutkaisempaa ja hienostuneempaa teoriaa, mutta eiköhän nuo edellä mainitut ominaisuudet päde aika pitkälle kun katsotaan mitä naiset ja mitä miehet tavoittelevat parisuhdemarkkinoilla.

  VastaaPoista
 31. Harri,

  se että miehellä on useammin nuori kumppani kuin naisella, ei johdu mistään muusta kuin opitusta tavasta. Miehellä on valta, koska naiset typeryyksissään eivät viitsi käyttää aivojaan, vaan lankeavat miehen jalkojen juureen henkisessä laiskuudessaan.

  On melko selvää, että ihminen valitsee nuoruutta, terveyttä, rahaa ja vaikutusvaltaa. Ei se munia vaadi, vaan naiset tekisivät saman, jos olisivat tottuneet käyttämään valtaa ja valitsemaan.

  VastaaPoista
 32. On melko selvää, että ihminen valitsee nuoruutta, terveyttä, rahaa ja vaikutusvaltaa. Ei se munia vaadi, vaan naiset tekisivät saman, jos olisivat tottuneet käyttämään valtaa ja valitsemaan.


  Saatat olla oikeassa. Naiset saattaisivat valita nuoria miehiä jos olisvat tottuneet käyttämään valtaa.

  Toisaalta, näitä valtaa ja rahaa omaavia naisia on jo nyt, eikä tällaisia pareja ole pahemmin näkynyt. Vai tarkoitatko että naisia pitää olla yleisesti enemmän vallassa että naiset uskaltavat valita nuoren partnerin?

  Pitäisin tässä yhdistelmässä, vanha nainen-nuori mies, vielä ongelmana
  mahdollista nuoren miehen erektio-ongelmaa joka ei johdu fyysisistä syistä.

  Kaiken kaikkiaan yhdistelmä vanha nainen - nuori mies on melko harvinainen. Veikkaisin kyllä ennemmin syyn olevan biologinen kuin kulttuurinen.

  VastaaPoista
 33. Et nyt ole aivan ajan tasalla, Harri. Tiedän ja tunnen jopa valtavasti naisia, joilla on huomattavasti nuorempi kumppani.

  Mm. minua hieman vahempi lapsuudenystäväni muutti juuri yhteen alle nelikymppisen miehen kanssa, joka on hulluna häneen. Nainen on reippaasti viidenkympin päälle. Sisareni on naimisissa itseään nuoremman miehen kanssa, tosin ei paljon mutta kuitenkin. Netti vilisee naisten kertomuksia rakkaussuhteista huomattavasti nuorempiin miehiin. Olen itse saanut osakseni kiinnostusta huomattavasti nuorempien taholta, kaikissa elämäni vaiheissa, sekä livessä että varsinkin virtuaalissa, jossa on jopa kolmikymppisiä miehiä, jotka etsivät nimenomaan vanhempia naisia.

  Mitä tulee erektio-ongelmiin, ne eivät katso ikää, ja niitä on yhtä lailla miehillä, jotka hinkuvat nuorten tyttöjen perään - tämä saattaa olla jopa syy yrittää kohottaa potenssia.

  Nuoren miehen ja vanhemman naisen seksuaalisuus on usein hämmästyttävän yhtälaista, viriiliä. Se mitä nuoremmat miehet vanhemmilta naisilta hakevat, onkin nimenomaan naisen nautintokyky ja vapautuneisuus, joka saattaa olla aivan eri luokkaa kuin nuorilla naisilla. Kovin nuoret naiset saattavat hakea romanttista rakkautta, vanhempi nainen taas nautinnollista seksiä. Ja tämän ovat monet miehiset miehet kaikissa ikäluokissa havainneet.

  Itselläni on tunne, että varttuneempien miesten haikailussa tyttöjen tai nuorten naisten perään voi olla pohjalla epävarmuutta ja epäuskoa omiin kykyihin.

  VastaaPoista