4.5.2009

Vereslihalla


Edellisen päreen kommenttipuoli eteni lopulta ytimiin.

Vertasin omaa korvarysäksi haukuttua blogiani Mummona kirjoittavan blogiin, jota luonnehdin pillurysäksi, koska kirjoittajalla on menneisyys, josta hän avoimesti kirjoittaa.

Minullahan on panoksena vain tuoksuttomat punttihousut kesämökin narulla, ja kliimaksina pyykkejäni pakosta katsomaan joutuva viisikymppinen poikamies, ent. peräkamaripoika, aidan toisella puolella. Siitä ei paljon repäise, joten jonkinasteinen kateus lienee kohdallani ymmärrettävää ja jopa sallittua, joskaan ei toki hyväksyttyä - mutta siitä viis.

Olen lukenut Mummon seksikuvauksia ja muitakin kuvauksia, ja ihmetellyt, miten rauhassa hän saa kirjoittaa ja kuvata itseään ja omia intiimejään, vain palvova miesjoukko jalkojensa juuressa. Ei yhtään ilkeää naistakaan syyttämässä häntä viettelystä tai kyseenalaistamassa hänen tarinointiaan.

No eipä tietenkään, sillä ne ovat täällä kyttäämässä minun kynäni tuotoksia, sillä minä se vaarallinen olen nokkosrokkokorvani ja punttihousujeni kanssa. Olen ajautunut siihen pisteeseen, etten uskalla kirjoittaa enää mitään, jossa vivahtaakin ihmisen eroottinen puoli, saati mehukas seksimuisto. En uskalla kirjoittaa myöskään lasten enkä koululaisten enkä naisten enkä koulumurhattujen enkä pääministerin pettämien enkä vanhusten puolesta, sillä aina joku näkee siinä juuri tämän kohderyhmän painamista. Olen siis tyhjässä pisteessä, täysin kaputt tämän bloggaamisen kanssa.

Ei se muuten ole mikään neuvo, että älä välitä näistä homogarruluksista tai komposteista, sillä kuka tahansa välittää jatkuvasta kalvamisesta, joka syö ihmistä. Kun usean päreen perässä on vähättelevä ja syyttelevä kommentti, jossa lukijoita valistetaan tyhmyydestäni, ja kun vihablogissani on rumia kirjoituksia sairauseläkkeellä olevasta äidinkielenopettajasta tai ankasta, on aika turhautunut olo, joka kasvaa kaiken aikaa. Kaikki olisi ymmärrettävää, jos näille olisi jokin selitys, mutta kun ei ole. Mistään menneistä kirjoituksistani ei voida osoittaa minkäänlaista ilkeyttä tai pahansuopuutta näitä henkilöitä kohtaan, mikä sinänsä antaa itselleni rauhallisen mielen. Kaikki älähdykseni ovat olleet epätoivoisia puolustusyrityksiä.

Tätä taustaa vasten pitää katsoa myös Mummon blogin pillurysä-nimitys. Se ei ole Mummoa vastaan, jota arvostan kirjoittajana, vaan omaa bloggaajan henkiinjäämistaisteluani. Mummon blogi paljastaa nimittäin minulle sen, minkä vapauden koen menettäneeni ja miten ahtaalle olen joutunut, miten kalvajat ovat onnistuneet työssään. Nimityksen tarkoituksena on myös satirisoida koko rysittelyä ja osoittaa, että jokaisen blogin voi halutessaan nimetä jonkin lajin rysäksi.

(Maalaus Victor Vasnetsov)

58 kommenttia:

 1. Hei Iines, kaipa sinun pitäisi ottaa kohteliaisuutena se, että aiheutat noin eroottista vipinää ukoissa, joiden iässä aamuerektiokaan ei enää ole kovin varma asia. Ja myös se, että olet niin kiinnostava ja koukuttava persoona, että toiset jaksavat vuoden toisensa perään nähdä vaivaa jopa kirjoittaakseen omaa blogia sinusta tai kilometrin mittaisia kommentteja tänne sinun blogiisi.

  Minun mielestäni kirjoitat justiinsa mitä itse haluat ja jos jollain on ongelmia sen kanssa, niin voi mennä muualle.

  VastaaPoista
 2. No, kiitos Tiina sanoistasi, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Ja pitäisi olla rautainen itseluottamus, niin ei olisi ongelmia.

  Kun rakentaa kuvaansa blogimaailmassa, joutuu tekemään sen niistä aineksista joita on tarjolla. Ja kun tarjolla on myös jatkuvaa persoonasi kyseenalaistamista ja kalvamista, se jää minulla ainakin itämään, koska olen rakennettu niin, että arvostan ketä tahansa ihmistä yhtä paljon kuin toista ja aina enemmän kuin itseäni. Näin ollen myös kalvajan sanat ovat minulle painokkaita.

  VastaaPoista
 3. Edellisen postauksesi lopetus oli minusta viisas:
  "Maailmassa on ihan terveellistä elää, vaikkei kukaan ymmärtäisi sinua! Se tulee kuitenkin olemaan ihmisen osa".

  Niin se on, mutta välillä pääsee mielentilaan, että se haittaa vähemmän. Mainiot kuvausilmat ainakin, eikö?

  VastaaPoista
 4. Tämäpä kiinnostavaa...

  Olen lukenut sinua ja blogiasi jo pidemmän aikaa. Blogin rakenne on upea ja oivallinen; keskustelu päydään kommenttipuolella ja itse teksti muuttuu taustakankaaksi.

  Saat myötätuntoni, koska minusta osa kommentoijista on kovasti väärillä motiiveille likkeellä ja ymmärrän niiden aiheuttavan sinulle tuskaa. Itse en kestäisi semmoista päivääkään.

  Olen lukenut silloin tällöin mainitsemaasi Mummoa ja pari kertaa kommentoinutkin.

  En ole käyntieni perusteella vielä älynnyt mitään hänen taustastaan ja hameen heilahduksistaan. Olen pösilö, ymmärtämätön mies. Minulle raskauskin selviää vasta siinä vaiheessa kun nainen valittaa, ettei näe omia varpaitaan.

  Ymmärrän vain, että nyt minun täytyy lukea paljon tiiviimmin vielä häntä, jos siellä jotain salattua on.

  Hassua tosiaan, että missään ei imeisesti käydä keskustelua siitä, kuka saa lukea jotain miehen kirjoittamaa blogia.

  Pinkkisuu-pohdiskelua voisi itse asiassa ihan hyvin jatkaa ja miettiä, missä hän on, kuka hän oli ja mitä täällä itseasiassa kukin meistä voisi kirjoittaa.

  Itseni olen jäävännyt siten, että olen antanut molemmille lapsilleni osoitteen Tillman-sivustoille. Siksi en voi ladata ihan täysillä.

  Mikään ei tietenkään estä minua naamioimasta kokemuksiani ja paljastamasta valikoituja paloja. Vaikeus on vain siinä, että kerrottavaa on niin kovin vähän.

  VastaaPoista
 5. Pää pystyyn nyt Iines! En osaa enempää tai paremmin sanoa. Minä kyllä varoittelin sinua aikanaan HG:stä jos muistat. Parantumaton taitaa Kompostikin olla. Älä alenna itseäsi väärän nöyryyden nimissä. Kirjoitan tämän silläkin uhalla, että noita-akkojen kosto on kaamea.

  VastaaPoista
 6. Hei Iines,

  en ole aiemmin kommentoinut blogiasi, kylläkin lukenut sitä. Minusta kirjoituksesi ovat ilahduttavia ja hyvällä tavalla keskustelevia. Se ei tarkoita sitä, että olisin aina kanssasi samaa mieltä, mutta joka tapauksessa blogiasi on kiva käydä lukemassa ja ajattelemassa asioita sen ääressä.

  Tätä jatkuvaa kiusaamista olen katsonut vähän kauhuissani. Olisi helppoa sanoa, että älä välitä, mutta se ei olisi rehellistä, koska minäkin otan nokkiini jo vähemmästäkin kalvamisesta. Olisi myös helppoa sanoa, että älä ruoki niitä - kuten minulle aina sanotaan hyvänä neuvona - mutta sekään ei oikein onnistu. Ja olisi myös helppo alkaa soveltaa moderointia, mutta siitä ei pitäisi kukaan. On myös helppo toivottaa kiusaajat ja trollit muualle, mutta sekään ei oikein toimi, koska he saavat "jotain" (mitä se sitten onkin) juuri tällaisesta. Heillä ei ole tarvetta yhteiselle foorumille, jossa he voisivat marmattaa kaikesta siitä, mikä heitä rassaa. On aina mehukkaampaa pilata muiden leikit. (Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että jostain syystä naiskirjoittajia kiusataan tällä tavalla aika vähästä, miesten kanssa saatetaan taittaa peistä ns. oikeista mielipiteistä, mutta tässä ei näytä olevan kyse siitäkään)

  En ihan ymmärrä, mihin saamasi moitteet tarkalleen ottaen perustuvat. Ei ole hauskaa olla se, jota on "kiva kiusata" tai jotain muuta sellaista. Ja netissä ei ole sellaista sosiaalista yhteisöä, jonka tuella kiusaaminen saataisi loppumaan. Siksi onkin iso menetys joka kerran kun joku hyvä kirjoittaja lopettaa, koska ei jaksa enää ottaa vastaan sitä sontaa mitä kommenttilootaan sataa.

  Minua oikeastaan harmittaa, etten ole koskaan aiemmin kiittänyt sinua hyvästä oivalluksesta ja kirjoituksesta, vaikka siihen on ollut aihetta hyvinkin monta kertaa.

  Voimia ja hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 7. Sokea kana,

  sitä tulee sanoneeksi nähtävästi viisauksia, joihin itse ei pysty. Ehkä tämä muuten pätee kaikkien suurtenkin ajatusten kohdalla, sillä eivät ne kai muuten juolahtaisi mieleen. - Täällä muuten sataa roiskimalla vettä, joten punttihousut on nyt kuivattava sisällä.

  *

  Tillman,

  minusta tuntuu jotenkin, että kokemusten vähäisyys ei ole este niistä kirjoittamiselle. Eiköhän valtaosa eroottisista tarinoista ja pinkkisuublogeista synny mielikuvituksessa? Oikeastihan yhdyntä on aika pikkuinen tapahtuma, kestoltaan keskimäärin kolme minuuttia Väestöliiton informaation mukaan.

  Minäkin voisin pitää salaista seksiblogia, ja kenties joskus vielä yritän kirjoittaa kypsän naisen eroottisia tarinoita vaihteeksi noille nuorten naisten hieman haukotuttavan kliseisille panojutuille. Tai miesten naisina kirjoittamille kättelyssä tunnistettaville blogeille. Miehet eivät nähtävästi tiedä vieläkään, että nainen kokee seksuaalisuuden aivan eri tavoin kuin pornoteollisuudessa on kuvattu.

  VastaaPoista
 8. Jhonest

  Onkohan muuten oikeaa ja väärää nöyryyttä?

  Lasken itse nimittäin nöyryyden mieluummin tunnetilaksi kuin tahtotilaksi. Ja kuten muutakaan tunnetta, ei nöyryyttäkään voi valita, vaan se joko on tai ei ole, ja sehän tässä tapauksessa ikävää onkin, että itse alistuu sen edessä, jota ei voi hyväksyä, jota ei voi kunnioittaa. Tämäkin kuvastaa sitä väsymyksen ja turhautuneisuuden määrää, jossa tällä hetkellä olen, sillä yleensä en jää tuleen makaamaan.

  Kun kalvaminen on jatkuvaa, ja kohdistuu mainittujen taholta vain sinuun, se manipuloi lopulta kuitenkin vahvankin ihmisen. Se on kuin jatkuva kidutus, ja sitä on muiden vaikea ymmärtää. Tässäkin on käynyt ilmi, että blogini nimittely on jopa koettu hauskaksi, vaikka itse olen kokenut sen mitätöinniksi ja pilkkaamiseksi.

  *

  Surskorpa,

  hienosti analysoit tilannetta ja sitä, että harvoin netissä on lopultakaan mitään todellista yhteisöllisyyttä, joka olisi paras suoja nettikiusaamisia vastaan. On kyllä aika ymmärrettävää, että lukijat eivät jaksa eivätkä ehdi puuttua selkeisiin häiriköinteihin, ja sitä pelkää tietenkin itsekin saavansa kiusaajan blogiinsa. Joskus on myös niin, että lukijalla ei ole tarpeeksi tietoa siitä, onko kiusaaminen kenties "ansaittua".

  Tästä täytyy tehdä se päätelmä, että blogien ns. yhteisöllisyys ei ole todellista, virtuaali-ihmiset eivät ole oikeita ystäviä keskenään - poikkeuksia toki on ennen kaikkea niissä, jotka tapaavat toisiaan oikeastikin.

  VastaaPoista
 9. Mielestäni sinun on turha polttaa päreitäsi nimimerkkien Homo Garrulus ja Komposti takia. Jopa sokea Reettakin näkee, että nämä nimimerkit ovat sairaita, pahasti sairaita. He ovat sillä tavalla lopullisesti sairaita, ettei heihin tehoa mikään lääke tai hoito. Heitä on vain siedettävä. Sietämistä helpottaa, kun poistaa heidän hengentuotteensa aina kun niitä johonkin ilmestyy. Vaikka sensuuri taitaa olla vastoin periaatteitasi se on tässä tapauksessa paikallaan.

  Mielestäni nimimerkki HG on vähän samanlainen kuin jonkun lähimmäisen oikein pahanhajuinen jalkahiki. Sille ei voi mitään an sich, mutta hajulta voi toki välttyä pysyttelemälä tuulen yläpuolella ja yleensäkin pitämällä kunnon hajurakoa.

  Kompostia vertaisin pehmeään nekerisankkeriin. Kun sen on kerran saanut, ovat vitsit vähissä. Siinä tuhoutuvia vehkeitään tarkastellessa alkaa helposti syytellä ja kalvaa niitä, joilla a.o. vehkeet ovat kunnossa.

  Tätä kirjoittaessani oletan, että nimimerkit Homo Garrulus ja Komposti ovat suomenkielisiä, oikeakätisiä, armeijan käyneitä, omalla työllään toimeentulevia heteromiehiä. Heillehän saa ilman rangaistuksen pelkoa sanoa mitä tahansa.

  VastaaPoista
 10. Tässäkin on käynyt ilmi, että blogini nimittely on jopa koettu hauskaksi, vaikka itse olen kokenut sen mitätöinniksi ja pilkkaamiseksi.Eiköhän huumorintaju ole tässä tilanteessa toivuttavin resurssi ja saisihan sitä vähän naureskella itselleenkin.

  VastaaPoista
 11. Asiastahan sinä haastat, hyvä ihminen, ja suloisella elävällä äidinkielellä. Minutkin olen monta kertaa saanut ajattelemaan että "no, voihan tuon noinkin nähdä".

  Enempi se häiritsee kun joskus noin KAIKKI kommentoijasi ovat kanssasi samaa mieltä. Viattomastakin maskuliinista tuntuu silloin että on tullut väärälle saunavuorolle.

  VastaaPoista
 12. Mikis,

  ilman muuta eri mieltä oleminen on keskustelujen suola, ja kannatan sitä lämpimästi, olen jopa provosoinut ihmisiä toisenlaisiin mielipiteisiin kuin omani.

  Erimielisyydestä ei kuitenkaan nyt tässä ollut kysymys!

  *

  Jhonest,

  osoittaakohan ilkeyksille nauraminen huumorintajua? Voisikohan tuota reseptiä suositella vaikka oppilaalle, joka valittaa opettajalle jatkuvasta kiusaamisesta. "Noh, Pekka, naura nyt vaan tuolle huutelulle, älä välitä!"


  *

  Valkoinen hetero,

  tietysti mainitsemillesi henkilöille saa huomauttaa heidän harjoittamastaan myrkynkylvöstä, itsepä ovat hommaan ryhtyneet kenenkään käskemättä. Ei puolustautuminen ole heidän haukkumistaan tai sortamistaan.

  VastaaPoista
 13. Minusta tässä on nyt kysymys muusta kuin luokkahuoneesta. Eihän täällä ole edes opettajaa! Sinä aliarvioit meitä lukijoitasi ja ystäviäsi, jos kuvittelet mainittujen naisihmisten harakanvarpailla olevan minkäänlaista vaikutusta arvostelukykyymme.

  VastaaPoista
 14. Jhonest,

  tuttuja bloggaajia ja lukijoita en aliarvioi, mutta oletko tullut ajatelleeksi, mitä miettii satunnainen lukija löytäessään näitä omituisia kommentteja? Ei tee mieli palata koko blogiin.

  Blogistanissa on myös edelleen ihmisiä, jotka välttelevät minua ja blogiani, jouduttuaan keskelle jotain epätoivoista puolustautumistaisteluani tai tuskanparahdustani. (No, nyt minua alkaa jo naurattaa tämä p-turahdus.) Heillä on minusta käsitys, joka ei vastaa meikäläisen oikeaa mentaliteettia alkuunkaan. Toisin sanoen, tuon myrkynkylvön mukaan suunnistajia löytyy edelleen jopa hämmästyttävän paljon vanhoistakin bloggaajista.

  VastaaPoista
 15. Miksi et korjaa tuota käsitystä esiintymällä arvokkaasti?

  VastaaPoista
 16. Kun en laskelmoi esiintymistäni. Arvostan enemmän vapaata tunteenilmaisua.

  VastaaPoista
 17. Kannattaisi laskelmoida, sillä sitähän me vaadimme kasvatuksen kautta jopa lapsiltamme. Ajatellaanpa nyt tarkemmin tätäkin episodia. van Vaari moikkasi sinua iloisesti vaan sinä tunnepohjalta päätit heti pulauttaa sen 'pillurysän'. Minä sille nauroin ja yritin sitä hupia liittää kommenttiinikin. Nyt ollaan jo tässä tilanteessa taas.

  VastaaPoista
 18. Mutta minäpä en kannatakaan sitä, että lapset käyttäytyvät hyvin, koska laskelmoivat, että se on heille edullisempaa tms. Mieluummin kannatan sitä, että lapsi käyttäytyy tuhmasti tai tunteidensa mukaan, jos se ei mene kenenkään vahingoittamiseksi tai riko yhteisön suurempaa hyvää.

  Kannatan sitä, että lapsen kanssa ollaan sellaisessa vuorovaikutustilassa, jossa tapahtuu kaiken aikaa ymmärtämistä ja asioiden sisäistämistä omaehtoisesti, ts. lapsi oppii keskusteluiden ja aikuisten kanssa eläen yhteisölliset normikäytänteet, koska ymmärtää niiden olevan myös hänen itsensä parhaaksi.

  Ja tuota laskelmointia ei siis voi valita - se on tiukassa oleva luonteenpiirre ja ei istu minuun millin vertaa.

  VastaaPoista
 19. PS Olen pohtinut, mistä johtuu, että koin van Vaarin sanat jotenkin epäaidosti. Hänhän ei ole minun blogiani muistanut, joten taisin hämmästyä.

  VastaaPoista
 20. Mieluummin kannatan sitä, että lapsi käyttäytyy tuhmasti tai tunteidensa mukaan, jos se ei mene kenenkään vahingoittamiseksi tai riko yhteisön suurempaa hyvää.Toki sana laskemointi kuulostaa kylmältä, mutta kyky siirtää välitöntä tarpeentyydytystä on kehityspsykologisesti katsoen kypsymisen ehto. Walter Mischel kuulussa vaahtokarkkikokeessaan ja sitä seuranneessa pitkittäistutkimuksessa osoitti, että "laskelmoimaan" kyenneet esikoululaiset pärjäsivät elämässään ahnehtijoita paremmin.

  VastaaPoista
 21. No uskon kyllä, että laskelmoiva ihminen pärjää elämässään paremmin kuin tällainen tunnehupakko. Se nyt ei olekaan avainkysymys kuitenkaan se pärjääminen, vaan tässä on kyse elämässä selviämisestä.

  VastaaPoista
 22. Eiköhän nyt olisi syytä tässä kontekstissa tulkita tämä laskelmointi harkintakyvyksi ja itsehillinnäksi. Sitä paitsi näin netissä asioidessa se on vieläpä helppoa. Kuka sen tietää kuinka tämmöiset yksineläjät hyppivät ja polkevat jalkaa viestien lomassa?

  VastaaPoista
 23. Itsehillintä on pahasta, usko pois. Jos on paha mieli, niin se pitää lääkäreidenkin mielestä purkaa ulos, ja juuri tämä keskusteleminen on ainakin minulle tapa purkaa möykky ja puhdistaa mieli. Jos pitäisi kaiken sisällään, möykky vain kasvaisi kuin ummetus, joka ei löydä ulospääsytietä.

  Harkintakyky sen sijaan on hyvästä, ja jos minä olisin tuota noudattanut pilkkuun saakka, minun ei ehkä olisi pitänyt käyttää ilmaisua pillurysä. Se kuitenkin kuvasi tunnetilaani ja ahdinkotilaani kaikkein parhaiten, eikä sen tarkoitus ollut loukata tai halventaa ketään tai mitään, ei edes pillurysää, jos sellainen oikeasti olisi, sillä oikeutuksensa on kaikella mikä ilmaisua hakee.

  VastaaPoista
 24. "Älä itke Iines" lauloi Tuomari Nurmio, mutta näin lienee siteerattu joskus aiemminkin.

  Me ihmiset laskelmoidaan niin monella tavalla. Meitä opetetaan siihen jo pienestä uhkaamalla perua joulupukin tulo tai karkkilauantai.

  Himojen ja nuoruuden edetessä, me miehet laskelmoimme alkaessamme vongata ensimmäisiä seksikokemuksia. Ja laskelmoinnin opettelu jatkuu, koska tosi"urous" vaatii lisää lovia pyssynperiin kaatojen merkiksi.

  Kaikista naisista en tiedä, mutta joitakin on sattunut tielleni, jotka ovat laskelmoinnin osanneet paremmin kuin kukaan tuntemani mies. Esimerkiksi vanhin siskoni on ollut taitava tässä pelissä, mutta loppujen lopuksi ei se niin herkkua ole sekään elämä ollut.

  Viime viikolla tapasin kaupassa tutun naisjuristin, joka oli myynyt toimistonsa ja varmaankin netonnut siinä kaupassa mukavasti, mutta häneltä ura on edellyttänyt laskelmointia niin, että lapsia ei ole tullut hankittua, eikä siihen enää tule olemaan mahdollisuuksia. Se murhe siellä ehkä taustalla siis oli.

  Itse kuuluun samalle tasolle sinun kanssasi, Iines. Minun laskelmointikykyni on pitkän miinuksen keralla oleva nolla, jos katsotaan taloudellisia näkökohtia.
  Konkurssin partaalla tässä heilutaan nytkin.

  Ajattelen kuitenkin, että jonkinasteista laskelmointia täytyy meilläkin, jotka "pelaamme" tunteilla, olla olemassa.

  Se on siellä jossakin, syvällä alitajunnassa.

  Emme me muuten selviäisi, koska esimerkiksi näistä blogikirjoituksistahan ei ole minkäänlaista taloudellista hyötyä, mutta jollekin osalle aivolohkoja ne antavat jotakin sellaista tyydytystä, jota ei rahassa voi mitatakaan?

  Ehkä jopa auttavat jotakin toista ja sitä kautta, jos se tietoomme tulee, myös hyvittävät edes vähän näihin tuhlaamiamme vähäisiä elonhetkiämme.

  Kun minä olen koko kevätkauden tehnyt maahanmuuttajien parissa haastattelu-ym. -töitä, niin yritin kovasti laskelmoida ja hain apurahaakin tähän projektiin. Mutta kun rahanjakotilaisuus lähestyy, eikä kukaan ole ottanut yhteyttä, niin en sitä luultavasti tule saamaan. Jote koko, sanoisinko jopa, että voimillani ja taidoillani mitattuna valtava työmäärä jää kokonaan itseni kustannettavaksi.

  Tästä työstä jää palkkioksi vain... niin mitä?

  Sitä en tiedä vielä, sillä mieli ainakin on kovasti järkyttynyt monesta tarinasta jonka olen kuullut.

  Ehkä palkkiona on vain ulkopuolisten ihmisten vittuilut, rasistiset kommentit jos blogissani asiasta vihjaisen, ja jopa läheistenkin nyrpeä suhtautuminen kun ei tämäkään surkea projektini rahaa talouteen tuottanut...

  Tehdään me näitä kannattamattomia töitämme vaikka vähän nyyhkien välillä. Vain sarasvuot kykenevät oikomaan ravattejaan tomaattisateessa itkemättä.

  VastaaPoista
 25. Mutta jos kumminkin vaan poistaisi melkein lukematta ne tyhmyydet, etteivät jäisi näkyviin, eikös ne tylsät tyypit jo lakkaisi kirjoittamasta kun kumminkin jutut tuhotaan?

  Ymmärrän kyllä, että moisesta tulee paha mieli. Kirjoitat hyvin ja mielenkiintoisista asioista, joista on aina kiintoisaa keskustella, mutta olisi parempi ellei noita tylsiä juttuja olisi näkyvissä.

  VastaaPoista
 26. Valto Ensio H.,

  tämä on kyllä mainio. En ole muistanutkaan tätä eikä kukaan ole ennen vinkannut.

  Ymmärrän hyvin, jos rahaa tuottamattomista projekteista tulee kommentteja perhepiirissä. Se on kuitenkin vielä ihan rakkautta vaan. Ihmiselle on kuitenkin kai hyväksi toteuttaa sisimpiä missioitaan ja visioitaan paremman maailman puolesta niin pitkälle kuin mahdollista. Näinhän se maailma pelastuu, pienistä suurista teoista.

  *

  Inkivääri,

  tottahan sinä puhut. Minulla on kuitenkin kunnia-asia itselleni sallia sananvapaus kaikissa muodoissaan aivan törkyisimpiä henkilökohtaisuuksia lukuunotttamatta, koska ne eivät millään tavoin edistä mitään asiaa.

  VastaaPoista
 27. Iines:
  tuttuja bloggaajia ja lukijoita en aliarvioi, mutta oletko tullut ajatelleeksi, mitä miettii satunnainen lukija löytäessään näitä omituisia kommentteja?Satunnaisena tai epäsäännöllisenä lukijana kommentoisin, että kommenttirimpsuista oppii nopeasti huomaamaan, missä viesteissä käydään kiinnostava ja hyvänhenkinen keskustelu. Itse en lue näiden äijien (luullakseni nimimerkit Rauno Rasanen, Homo Garrulus, joitain muitakin) masentavanoloisia jaarituksia blogistasi, vaikka muuten selaan kommentit tänne osuessani.

  Tämä kommenttinihan kumoaa itsensä: paljastan kuitenkin lukeneeni tämän keskustelun. Sattuuhan sitä.

  Silloin kun kirjoitat muusta kuin suhteestasi bloggaamiseen ja lukijoihisi, luen mielenkiinnolla särmikkäitä kirjoituksiasi. Lukuiloa ei haittaa, että olen useimmista asioista eri mieltä. Eivätkä nämä itselleni yhdentekevät blogistan-keskustelutkaan häiritse muiden juttujen lomassa.

  VastaaPoista
 28. Satunnainen,

  kiitos kommentista! Eiköhän jokainen meistä valikoi luettavansa juuri samoin, tietyt kommentit jätetään lukematta, tietyt luetaan tarkemmin. Omasta blogistaan luetaan kaikki, sillä uskon että kommentit ovat aina odotettuja.

  VastaaPoista
 29. En minäkään niitä pitkiä tylsiä jaarituskommentteja lue. Aika äkkiä sitä oppii jo nimimerkistä (ja kommentin pituudesta) päättelemään, että yks-kaks-kolme: tuon yli loikkaan. Enkä usko että olen mikään poikkeus.
  Siinä mielessä voi hyvin olla, että sinä, Iines, olet AINOA joka niitä lukee ja niillä mielensä pahoittaa. Senpä vuoksi - toivon että keksisit keinon omiin loikkauksiisi.

  VastaaPoista
 30. Iines: "Kun en laskelmoi esiintymistäni. Arvostan enemmän vapaata tunteenilmaisua."

  Jos et kerran laskelmoi, miksi ihmisillä olisi mentaliteetistasi väärä käsitys? Jos se siis on muodostunut nimenomaan sinun kirjoitustesi ja kommenttiesi perusteella?

  Minusta tässä on, tavallaan, mielenkiintoista se, että tämä sama kuvio tuntuu toistuvan tässä blogissa aika ajoin... Vihulaiset ovat aina samoja, he sanovat jotain ikävää, Iines kirjoittaa postauksen, jossa valittelee, kuinka häntä kiusataan ja kytätään, kommenttilaatikko täytyy kehuvista kommenteista.

  Ei siinä mitään. Ihmettelenpä vain ilmiön toistuvuutta.

  VastaaPoista
 31. Toffeli,

  paljon mahdollista että vain minä itse luen kyseiset kommentit tarkoin, ja vieläpä märehdin niitä mielessäni niin että ne kasvavat jättiläismäisiin mittoihin.

  Ja tuota vihablogianihan ei lueta ollenkaan ainakaan tilastojen mukaan - tämän unohdan aina kun vilkaisen sinne ja ihmettelen, että taasko. Ihmiset eivät halua lukea tympeyksiä, sillä on niin paljon muuta asiallista ja hauskaa mitä lukea.

  VastaaPoista
 32. Krhmr...
  Yritin muotoilla ajatukseni, joka oli lähes sama kuin Arawnin. En löytänyt kyllin kohteliasta ilmaisua. Enkä yritä enää muotoilla, koska asia on nyt sanottu.

  VastaaPoista
 33. "tämä sama kuvio tuntuu toistuvan tässä blogissa aika ajoin... Vihulaiset ovat aina samoja, he sanovat jotain ikävää, Iines kirjoittaa postauksen, jossa valittelee, kuinka häntä kiusataan ja kytätään, kommenttilaatikko täytyy kehuvista kommenteista"

  Kas kun Arawn et sano että ihme kun joku jaksaa pitää pitkää vihaa ja kiusata vuositolkulla samaa bloggaajaa. Eihän Iines ole valittanut muista kuin Homo garrusta ja kompostista, joiden kirjoitukset ovat tosi törkeitä. Pitäisikö listaan lisätä vielä Arawn entinen koulukiusattu jonka luulisi tunnistavan kiusaamisen? Mitä jos suhtautuisit vaan niin, että kiusatun malja vuotaa aika ajoin yli, onko se suurempi synti kuin kiusaaminen?

  VastaaPoista
 34. Tiina: "...eroottista vipinää ukoissa, joiden iässä..."

  Oi Tiina, Tiina, millaista sukupuoli- ja ikärasismia...

  Tuo oli huumoria, mutta onhan siinä puoliksi totta: ainakin HG on takuuvarmasti nainen ja niin kuvittelen olevan myös Kompostin.

  Eli ei Iines-rukkaa miehistä kiusaa kuin Räsä-Ukko. Eikä hänkään tosissaan, vaan täyttymättömän rakkautensa takia vaan.

  Mutta minä tykkään sinusta, Iines. Tykkään minä Mummostakin, eipä silti. Enkä minä(kään) häntä lue seksijuttujen takia, vaan niistä huolimatta.

  Minusta te molemmat olette ihmisiä, joilla on sydämen sivistystä. Mutta miksi toista kiusataan ja toista ei... kas siinäpä tärkeä kysymys.

  Näitä blogiskismoja voikin katsella myös sillä silmällä, että ne kertovat kiusaamisen synnystä ja problematiikasta.

  Näin se tapahtuu työpaikoilla ja kouluissakin. Kiusaamista on, mutta kiusaajia ei.

  VastaaPoista
 35. Arawn ja van Vaari,

  no juu, tepäs sen sanoitte: minusta on julmetun hauskaa vuolla kynästäni näitä valitusvirsiä ja kerjätä myötätuntoa itkemällä katkeraa osaani, jossa ihan itse lillun enkä tahdokaan pois, kun tässä saa kivasti kehuja ja aaltoja osakseen.

  Nytkin mietin jo seuraavaa valituskirjoitusta, jolla mittautan suosioni blogimaailmassa ja odotan kannustavaa lukijavoihketta ja Jatkathan Iines–kehotuksia. Ehkä teen kuitenkin pari nopeaa tavallista tähän väliin.

  VastaaPoista
 36. Tapsa P,

  joistain ihmisistä tulee mieleen ilmaisu "kiero korkkiruuvi".

  Sinusta ei tule, vaan sana joka sinusta herää, on "luottamus".

  VastaaPoista
 37. Ja jos suoraan sanon, Arawn ja van Vaari,

  miksi helvetissä te ette koskaan tule sanomaan Homo Garrulukselle tai Kompostille hänen loukkaavien blogijuttujensa perään, että mitä sinä Iinestä pilkkaat? Miksi helvetissä, te korppikotkat, tulette minua moittimaan siitä, että en jaksa?

  Miksi siis näette sen vaivan, että tahdotte oikaista minua, mutta ette koskaan kiusaajia! Ikään kuin katsoisitte, että koska on saumaa kiusata Iinestä, niin kiusataan helvetti mekin vähän lisää.

  VastaaPoista
 38. Kyllä minä mielestäni olen sanonut parikin kertaa suorat sanat sekä HG:lle että Kompostille. En tarkkaan nyt muista milloin ja missä, mutta toistan nyt tässä kantanani, että nämä naikkoset ovat suorastaan ainutlaatuisia tuossa peniskateudessaan. Kyse on nähdäkseni parantumattomasta sairaudesta, joten he ovat osin syyntakeettomia.

  Joskus tuntuu siltä, että K ja HG ovat sama henkilö. Ainoa joka kommentoi Kompostissa on HG. Tai ei hän oikeastaan kommentoi vaan lorottaa päästään sitä keltaista nestettään, jota tuntuu riittävän paremmin kuin ajokoiralta.

  HG:n blogi on nykyisin suljettu muilta kuin rekisteröityneiltä. Hohhoijaa! Olisipa kiintoisaa tietää noiden erikseen valittujen vakiovieraiden määrä.

  Nimitit minua ja Arawnia "helvetin korppikotkiksi". Tämä virkisti aamuani. Yritin kärttää Rauno Räsäseltä haukkuja, mutta eihän se siinä kauheassa krapulassaan jaksanut. Onneksi sinä korjasit tilanteen. Jos hampaankoloihisi jäi vielä jotain, anna palaa vaan! Minähän olen täsä kommenttilaatikossa vain rykelmä ykkösiä ja nollia eikä sellainen olio osaa loukkaantua.

  Olet nyt kovin katkera ja huidot ympäriinsä sinnekin, missä sinua ei takuulla haluta loukata eikä kiusata.

  VastaaPoista
 39. En ole katkera ollenkaan van Vaari, sillä minä puran aina tunteeni melko nopeasti, ja hampaankoloon ei jää sanottavaa.

  Sinähän olit kiero yhtyessäsi Arawnin kylmään kommenttiin, jossa tuomitaan se, että kirjoitan kokemastani tunnetilasta. Mitäs sitä selittelemään. Olen jo tottunut siihen, että harvaan blogiystävänkään voi täällä luottaa. Todellisia ystäviä täällä ei ole, vaan ystäväkin puukottaa selkään heti kun voi.

  VastaaPoista
 40. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 41. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 42. Poistin kommenttini. Olen pahoillani, että alun perin edes sanoin mitään, se ei ollut järkevää. Tarkoitukseni ei ole aiheuttaa pahaa mieltä (kaikista Iineksen uskomuksista huolimatta), mutta päädyn aina kuitenkin aiheuttamaan, joten yritän tulevaisuudessa pysyä vaiti.

  Paitsi että yhden asian sanon vielä. En ole vastannut mitään HG:lle tai KOmpostille siksi, etten koskaan lue heidän blogejaan tai kommenttejaan. Mielipiteeni heistä on liiaksi painokelvoton julkaistavaksi.

  VastaaPoista
 43. Arawn,

  asia ok.

  On kuitenkin nyt turha puhua mistään Iineksen uskomuksista mitään, sillä ei minulla mitään uskomuksia ole, vaan ainoastaan kirjoitetut kommentit edessäni. Näitä luen.

  Kirjoittamisen opettajana uskon osaavani erottaa teksteistä puhtaat faktat, mielipiteet, manipulaatiot ja luulottelut, ainakin oppilaani oppivat kauttani tätä taitoa mielestään jopa hyvin.

  Sanomiseni perustuu siis yleensä faktoihin, ei rivinvälin tulkintoihin. Ja sinä Arawn, olet blogissani liikkeellä vain silloin, kun tahdot arvostella minua negatiivisesti. Kyllä sellainen pitää itse huomata.

  Olet mielestäni hyvä kirjoittaja ja napakka sanoja, ja olen ihmetellyt, mistä negatiivinen asenteesi minua kohtaan juontaa. Kielipoliisiajoista, oletan.

  VastaaPoista
 44. Puolustan blogiystävääni van Vaaria vakuuttamalla, että hän on sanonut aikoinaan Mummolassa ankaria sanoja HG:lle. He luultavasti tuntevatkin reaalimaailmassa toisensa?

  Minua HG säälittää, sillä hän on älykäs ihminen, mutta hyvin onneton, koska hän kärsii psyykkisistä ongelmista. Nehän käyvät selvästi ilmi sekä suoraan hänen kirjoituksistaan että rivien välistä.

  Hän on klassinen psykoositapaus, jota maailmanlaajuinen salaliitto vainoaa, koska hän on maailman merkittävin ihminen.

  Kompostia en edes ole lukenut. Mutta van Vaarista menen takuuseen: hän ei ole ilkeä ihminen, vaan herkkä, jalomielinen ja hauska.

  VastaaPoista
 45. Iines: "Sanomiseni perustuu siis yleensä faktoihin, ei rivinvälin tulkintoihin. Ja sinä Arawn, olet blogissani liikkeellä vain silloin, kun tahdot arvostella minua negatiivisesti. Kyllä sellainen pitää itse huomata."

  Tätä nykyä kyllä, alun perin näin ei ollut. Ei silloin, kun ensimmäisen kerran näin väitit. Silloin muistaakseni oikein keräsin kaikki kommenttini ja laskin, kuinka moni niistä ylipäätään kohdistuu sinuun ja se oli selvä vähemmistö - ja niistäkään suurin osa ei ollut arvostelevia.

  Arvostelu on kuitenkin eri asia kuin kiusaaminen.

  "Olet mielestäni hyvä kirjoittaja ja napakka sanoja, ja olen ihmetellyt, mistä negatiivinen asenteesi minua kohtaan juontaa. Kielipoliisiajoista, oletan."

  Osut hyvin, hyvin kauas harhaan. Asenteeni johtuu siitä mielikuvasta, joka minulla sinusta on ihan tämän ja edellisen blogisi perusteella. Sen tarkemmin asiaa ei kannattane puida, koska se johtaisi vain kiukkuun ja kyyneliin ja sinulla lienee kylliksi murehdittavaa ilmankin.

  Kyllähän sinäkin hyvä kirjoittaja olet ja saat keskustelua aikaan. Siksi tätä blogia yhä silloin tällöin luenkin, vaikken juurikaan kommentoi, jos mainituista syistä.

  VastaaPoista
 46. Tapsa P,

  minuakin HG säälittää ja hänestä muodostamani kuva vastaa täysin sitä mitä sanot. Luultavasti diagnosoin hänet jo ennen kuin moni huomasi mitään.

  Pidän HG:stä ja olisin halunnut olla hänen hyvä ystävänsä. Olen aina ihaillut hänen hersyvää pulppuamistaan ja lukeneisuuttaan, joskin hän sotkee käsitteet tyystin, mutta tekee sen viehättävän omaperäisesti ja uutta luovasti.

  Juuri siksi, että olin jopa kiintynyt HG:een, minulle oli kova pala ja jopa suru huomata hänen kääntyneen minua vastaan ja alkavan nähdä minut harhaisesti vihollisenaan. Minä edustin hänelle jonkin sellaisen hahmoa, jonka hän koki vaikuttavan maailman ja itsensä kakofonisen tilaan ratkaisevasti.

  Tässä on syy, miksi otin ja otan vakavasti HG:n kalvamisen. Taidan olla ainoa, joka ottaa hänet kuitenkin tosissaan, ihmisenä.

  Van Vaarista en osaa sanoa mitään, sillä minua kohtaan hän on ollut myös ristiriitainen. Luen vain hänen sanojaan, ja niistä muodostan kuvani.

  VastaaPoista
 47. Tjaah, Arawn,

  samaa höttöä ja sama Iines siellä vanhassa blogissa on kuin tässäkin. Linkki on tämän blogin sivupalkissa.

  Mielikuvan syntyminen johtuu minusta enemmän omasta viitekehyksestä, omista asenteista ja tavasta suhtautua tiettyihin asioihin - kuin kohteesta itsestään. Kohde ei ole objektiivinen eli itsessään staattinen ja tosi, vaikka onkin objekti. Kohdekin on siis peili, josta näkyy monesti oma kuva.

  VastaaPoista
 48. Kukin kirjoittaa mitä haluaa kirjoittaa. Ei ole pakko kirjoittaa seksistä, ei tunteista, ei mistään elämää suuremmasta tai sitten voi kirjoittaa. Jokainen kirjoittaa tavallaan. Lukija taas voi suodattaa kirjoituksista haluamansa veks ja lukea ne kiinnostavat osat. Tämä virtuaalimaailma antaa mahdollisuuden niin moneen. Haukkuihin ja mihin vain muuhun, mikä kasvotuksen jäisi sanomatta.

  Minä pidän kirjoituksistasi ja aion lukea niitä enemmänkin ajan kanssa. Nyt on pakko juosta nukkumaan. Öitä :)

  ps. en lukenut ollenkaan mitä muut olivat kommentoineet, pahoittelen, en varmaan sanonut mitään uutta :)

  VastaaPoista
 49. Sanoit kyllä uutta, ja tärkeää Heli,

  muistutit virtuaaliympäristön rakenteesta, mikä usein unohtuu. Ratkaisevaa ei siis ole yksin se, millaisen kokonaisuuden kirjoittaja kirjoittaa, koska lukija lukee virtuaaliympäristössä eri tavalla kuin muuta mediaa.

  Missään ei ole niin suurta vapautta valita lukemaansa kuin virtuaalissa. Voi lukea vain yhden kappaleen, sulattaa sen osaksi omaa tietouttaan ja siirtyä muualle poimimaan palan sieltä, palan täältä. Näin kokonaisuudeksi ei tule kirjoittajan aikomaa kokonaisuutta, vaan lukijan keräämä, ja näin lukija siis ratkaisee tekstin kohtalon, joka ei ole kirjoittajan käsissä. Tämä olisi terveellistä muistaa, ja samalla asettaa omat tuotoksensa oikeisiin mittasuhteisiin. Tämä osoittaa myös sen, että toisten kirjoituksia ja blogeja on turha lähteä arvostelemaan, koska se omakin arvio perustuu sillisalaattiin, joka on muotoutunut kaikesta muusta kuin blogin kokonaisuudesta. Suuri vaikuttaja on aina oma viitemaailma ja "sivistystaso", joka aiheuttaa monet virhetulkinnat.

  VastaaPoista
 50. Iines: "Mielikuvan syntyminen johtuu minusta enemmän omasta viitekehyksestä, omista asenteista ja tavasta suhtautua tiettyihin asioihin - kuin kohteesta itsestään. Kohde ei ole objektiivinen eli itsessään staattinen ja tosi, vaikka onkin objekti. Kohdekin on siis peili, josta näkyy monesti oma kuva."

  Olen, osittain, samaa mieltä. Silti itse en ajattele, etteikö kohteella olisi mitään vaikutusta siihen, millaisen mielikuvan hän antaa. Ajattelen, että lopullinen mielikuva on kombinaatio kohteesta ja katsojasta.

  VastaaPoista
 51. Näin kokonaisuudeksi ei tule kirjoittajan aikomaa kokonaisuutta, vaan lukijan keräämä, ja näin lukija siis ratkaisee tekstin kohtalon, joka ei ole kirjoittajan käsissä.Ympäri käydään ja yhteen tullaan! Enkö minä näin väittänyt silloin kauan sitten? Mutta hyvä, että viimein ymmärrät.

  VastaaPoista
 52. Näin minä olen aina ajatellut, ja opettanut oppilaillekin virtuaalitekstin rakennetta.

  Tämä ei silti poista kirjoittajan vastuuta omasta tekstistään ja sen totuudellisuudesta.

  VastaaPoista
 53. Onpa kohtuutonta tekstiä! Mummomuulla ja sinulla on se ero ettei mummomuu kiellä sitä miltä teksteistänsä välittyvä kuva on siis "kullirysähän" se on.

  Sinä taas ryhdyt silmittömään hyökkäykseen, mustaamiseen sellaisia kohtaan jotka sanovat minkä kuvan tekstisi sinusta antavat.

  Tämän päreen inspiroija Vanvaari vaikuttaa ilkeältä juoruakalta jonka sanoihin sinä tartut suhteettomassa "purkauksessasi.

  jackhonest lukuisine nikkeineen vaikuttaa hullulta fasistisialta levittäen maailmaan lisää rasismia ja fasismia. Kuinka mies voi toimia lasten parissa?

  Ilkeitä ja pahoja miehiä siedät, mutta et muutamaa lävitsesi (tekstiesi perusteella) näkevää naista, joita ryhdyt järjestelmällisesti mustamaalaamaan tilaisuuden tullen! Oletko oikeasti opettaja?

  Sinänsä mielenkiintoista, manipulointi on juuri tätä!

  Arawn sanoo:
  ...Paitsi että yhden asian sanon vielä. En ole vastannut mitään HG:lle tai KOmpostille siksi, etten koskaan lue heidän blogejaan tai kommenttejaan. Mielipiteeni heistä on liiaksi painokelvoton julkaistavaksi.
  Eli he uskovat kritiikittömästi sinua, olet onnistunut manipuloinnissasi!

  Toinen Kriitikko

  VastaaPoista
 54. Eli he uskovat kritiikittömästi sinua, olet onnistunut manipuloinnissasi!

  Toinen Kriitikko

  VastaaPoista
 55. Jessus mitä soopaa tuo viimeinen pitkä kommentti. Nyt heittää isopyörä ja lujaa.

  VastaaPoista
 56. Korjataan nyt sen verran, että olen kyllä aikoinaan lukenut HG:n blogeja ja käväisin vilkaisemassa Kompostin blogia. En pitänyt kumpiakaan lukemisen arvoisina, joten en sen jälkeen ole niitä lukenut. Mielipiteeni heistä perustuu heidän omiin tuotoksiinsa. Sitä paitsi, HG esim. on kommentoinut esim. Ruukinmatruunan Takkirauta-blogia, mistä jokusen hänen kommenttinsa luinkin ja enkä ole kiinnostunut lukemaan enempää.

  Mitä mieltä ikinä Iineksestä olenkaan, hänen "mustamaalauksensa" ei ole syy, miksen enää lue HG:n ja Kompostin kommentteja enkä ole niistä kiinnostunut.

  VastaaPoista
 57. No ja minä sanon vielä sen, että en ole "mustamaalannut" HG:tä enkä Kompostia. Sellaista ei voida osoittaa mistään.

  Itsensä puolustaminen hyökkääjiltä on sallittua kaikille, ja hyökkääjän nimeäminen pitää tehdä, jotta sivulliset eivät syyllisty.

  Tältä nimeämiseltä välttyy tietenkin, kun ei hyökkää kenenkään blogiin eikä perusta vihablogeja kenestäkään.

  VastaaPoista
 58. Niin suoraan sanoen Arawvn eipä blogisi kummoisilta vaikuta! Eli ohitan ne vastaisuudessakin, lukematta!

  http://cruachu.blogspot.com/

  Terveisin nimimerkki "Kukin taaplaa tyylillään"

  Iineksen sanoihin yhtyen minäkin:

  "No ja minä sanon vielä sen, että en ole "mustamaalannut" HG:tä enkä Kompostia. Sellaista ei voida osoittaa mistään.

  Itsensä puolustaminen hyökkääjiltä on sallittua kaikille, ja hyökkääjän nimeäminen pitää tehdä, jotta sivulliset eivät syyllisty.

  Tältä nimeämiseltä välttyy tietenkin, kun ei hyökkää kenenkään blogiin eikä perusta vihablogeja kenestäkään."

  Terveisin nimimerkki "Näin me kaikki asiat koemme kuten iines"

  VastaaPoista