10.7.2009

Kuusankosken partahalla, kiekkumarallallei

Tämä minun blogini on merkittävä blogi, laulaa varhaisaamun sähköposti, heittäen linkillä.

Nimittäin uusimmat pikku kiekkumarallalleit ovat Mummo muun blogin uusimman päreen (9.7.) kommenttiosiossa.

Ikkunaiines-blogiin viitataan pilkaten useassa kohdin niin ettei mitään jää arvailujen varaan niille, jotka ovat minua hiukankin lukeneet ja tietävät, että kommentoijat ovat minunkin blogistani tuttuja henkilöitä. Samantien olisi sen blogini nimenkin voinut kirjoittaa reilusti näkyviin. Anonyymeilla vihjailuilla ratsastaminen ja niiden salliminen antaa omituisen kuvan koko blogista ja herättää epäilyn niiden kirjoittajan mummoudesta.

Tämä on muuten asia, jota on vakavasti puhuen vaikea ymmärtää blogimaailmassa: muiden blogien tai bloggaajien arviointi ja pyrkimys osoittaa toisten blogit tarpeettomiksi tai huonoiksi oman osaamisen rinnalla. Ironia tai satiirin keinot tai viinanhuuruinen hengitys eivät kai pese arvostelijan käsiä, vaan tässä jää miettimään vain sanojan omia motiiveja.

Nyt yhtenä kiekkumarallalleina on entinen hyvä nettiystäväni. Muut rallalleit ovat luonnollisesti tilapäisanonyymejä, ja nopeasti näkee että joukko on pieni eikä tapaus ansaitsisi omaa pärettä, mutta minäpä teen tästä nyt postauksen, uutisköyhänä kesäaikana.

Kiitän siis ja kumarran ja lupaan parantaa tahtia, hyvä kiekkumarallalleitrio, korkeintaan kvartetti!

Kuvaan siis edelleen kukkasia ja julkaisen julkeasti hyönteisten kuvia blogissani. Puutun myös poliitikkojen törttöilyihin ja kuvaan miltä tuntuu nukkua paksun peiton alla ja sytyttää takkatuli ja muuta kivaa sateen ropinaa katolla. Oravakin voi siinä edelleen juosta temmeltää katolla hupaisasti pikku jalkojaan tömisyttäen ja pannaan vielä Venus tuikkimaan aamutaivaalle niin saadaan idylliä kehiin. Lupaan siis hoitaa kaiken kauneuden ja eettisyyden teidänkin puolestanne, arvon rallalleitrio, kvartetti korkeintaan. Olkoon voima kanssanne!

(Maalaus Hieronymus Bosch, osa maalauksesta)

30 kommenttia:

 1. Voi että. En ole tutustunut kyseiseen kommenttiosastoon, mutta tuollaiset vatipäät voi jättää ihan omaan arvoonsa.

  Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että suurin osa bloggajista EI yritä osoittaa toisten blogeja tarpeettomiksi tai huonoiksi, vaan olla enempikin yhtä suurta perhettä ja tuetaan toisia. Ne anonyymit sitten vaan huutelee puskista. Kellä tässä on muka varaa arvostella toista?

  Nuo tuossa listaamasi aiheet on oikein hyviä aiheita, jatka vaan samaan malliin Iinuliinu. :)

  VastaaPoista
 2. Tiina,

  suurin osa bloggaajista onkin mukavaa porukkaa, toisiaan kannustavaa ja ystävällistä - kriittistäkin, mutta suoraan sitten ja reilusti keskustellen, ei selän takana hähätellen.

  Ja toki kirjoittaminen jatkuu. Pitää ajatella vaan, että jollakulla on paha olla.

  Pahalta vaan tuntuu, kun ei tiedä, kuka iskee puukon selkään tilapäisnikin takaa.

  VastaaPoista
 3. Olet erehtynyt, Iines. Ainakaan minä en pyrkinyt millään lailla pilkkaamaan sinua ja blogiasi. Kukkakuviasi ihailen, varsinkin tuota viimeistä, jossa kastehelmet kimmeltelevät. "Kukkakuvablogeilla" tarkoitan jotain muuta.

  Omaa blogiani lukeneena sanoisin, että kommenttiosastollakaan kyse ei ollut mihinkään erityisesti kohdistuvasta pilkasta vaan pikemmin karnevaalista, jossa sohitaan iloisesti joka suuntaan, erityisesti omaan itseen. Et ehkä tunnistanut ihan kaikkia viittauksia.

  Olen joka tapauksessa pahoillani, jos olen sinulle aiheuttanut pahaa mieltä.

  VastaaPoista
 4. Älä nyt viitsi mummo vetää sitä vainoharhakorttia taskustasi.

  Jos olisin erehtynyt, niin eikö siinä tapauksessa erehtyneitä olisi vain yksi?

  Nyt heitä on vähintään kolme - neljä, sekä minun tuttujani että myös sinun blogissasi kommentoineita. Siellähän on selkeä viittaus "erääseen tiettyyn blogiin", jonka kaikki tuntuvat siinä tilanteessa hetsiltään tietävän. Älä siis ole farisealainen, mummo. Minä en ole tyhmä, vaikka puhunkin eettisyydestä ja mökin yksinkertaisista askareista.

  Ironia, satiiri, humalatila tai karnevaalitilaan pyrkiminen on kyllä usein kuultu selitys muiden ihmisten vähättelylle.

  VastaaPoista
 5. Onhan eläkemummolla hyvä kamera millä ottaa makrokuvia ötököistä, kukkasista ja vesipisaroista! Kaunista, eikö! Hänellä täytyy olla siis kauniimpi sielu kuin meillä muilla kuudesta miljardista!

  VastaaPoista
 6. Olikohan linkin laulaja ite iines?

  VastaaPoista
 7. Ymmärrä oma tilasi anna arvo toisillekin!

  VastaaPoista
 8. Metsätöistä palattuani luin juuri Mummon kyseisen kirjoituksen ja sen sata iloittelevaa kommenttia - ja kyllä minullakin tuli mieleeni, että monet Mummolle annetut leikilliset kirjoitusohjeet liippasivat aika läheltä tätä Iineksen akkunamaisemaa.

  Mutta Mummohan ei ole syyllinen kommentoijien mielipiteisiin. Vaikka hänen hauska kirjoituksensa tietysti toimi pontimena niihin, niin uskon kyllä ettei hän ainakaan tietoisesti halunnut suunnata ironian kärkeä sinua kohtaan - puhumattakaan että olisi halunnut loukata. Mummo on hyvä ihminen.

  Tiina - kannattaa aina lukea se, mihin ottaa kantaa. Ei sieltä kommenteistakaan löydy mitään härskiä haukkumista tai puskusta huutelua, vaan yleisesti blogiaiheeseen liittyvää harmitonta vitsailua. Itse en osallistunut, joten voin sanoa tämän sivullisena molempien lukijana.

  Iines - sinä olet hyvä kirjoittaja, jolta irtoaa yhtä sujuvasti tunnelmallinen muistelma ja herkkä luontoaihe kuin kärkevä kannanottokin. Älä siis murehdi turhia, vaan anna palaa vaan.

  Eläköön erilaiset blogit!

  VastaaPoista
 9. Anonyymille sen verran,

  että kyllä minulla on vielä matkaa kuljettavana eläkemummoksi. Vanhuuseläkkeeseen on vielä vuosia!

  VastaaPoista
 10. Tapsa P,

  hyviä ihmisiä tässä ollaan itse kukin, mutta kyllä bloginpitäjä on itse vastuussa koko blogistaan julkaistuja kommentteja myöten, samoin kuin päätoimittaja on vastuussa lehtensä kaikista jutuista. Bloginpitäjä itse vaikuttaa suoraan kommenttiosionsa sävyyn ja tunnelmaan.

  Jos siellä joku selkeästi tunnistettava muu bloggaaja otetaan yhteisen ivailun kohteeksi, niin mielestäni bloginpitäjä voisi miettiä, miltä tästä kohteesta tuntuu, jos tämä lukisi kommentit. Kenties ne eivät olisi hänestä leikillisiä tai harmittomia, kuten sanot. Ulkopuolinen ei usein osaa asettua toisen asemaan. Ja joku on herkempi kuin toinen, ja juuri siksi minusta on aika kyseenalaista lähteä leikin varjollakaan ivailemaan muiden blogeja.

  Anna Tapsa Tiinan muodostaa itse omat mielipiteensä, sillä tässä ei ole ketään syytetty härskistä haukkumisesta, mikä ilmenee kyllä tekstistäni! Ja puskista ivailuahan kyseisessä kommenttiosiossa kyllä löytyy. Eihän siellä kukaan uskaltanut kommenttiaan kirjoittaa pitkän linjan nikillään. Jos Judaskin olisi ivatessaan käyttänyt Jack Honestia tai Jairolaa, olisin nostanut hänelle hattua.

  Tapsa, totta kai minä murehdin, saan murehtia, sillä minulla on oikeus elää tunteeni niin kuin ne tulevat. On päivänselvää, että minun mahdollisista tunteistani ei yksikään kommentoija piitannut yhtään. Kuitenkin tuo kommentoijatrio tai -kvartetti tiesi, kenestä puhutaan.

  VastaaPoista
 11. Totta kai jokainen saa muodostaa itse omat mielipiteensä - siksihän minäkin saan sanoa, että on tyhmää (mutta ah kuinka inhimillistä) ottaa kuulopuheiden perusteella kantaa asiaan, johon ei ole itse tutustunut.

  Toki siihen sortuvat niin pääministerit ja korkeat virkamiehet kuin arvostetut upseeritkin. Hehän tuomitsivat Smedsin Tuntemattoman sitä näkemättä. Tiina tuomitsi Mummon kommentoijat vatipäiksi ja puskasta huutelijoiksi vaikka myönsi, ettei ollut blogia edes lukenut.

  Hän uskoi sinua, ehkä syystäkin, vaikka olenkin sitä mieltä että otit liian herkästi itseesi. Tässä maassa on miljoona blogia - eikä sinua ja Mummoa yhdistä mikään muu kuin muutama kommentoija.

  Mutta olet siis blogiemäntänä lain edessä vastuussa minunkin mielipiteistäni? Näinhän se Kemppinen taisi kerran väittää, vaikka aika oudolta se tuntuu.

  Sinua pitää helposti, Iines, kovanahkaisempana kuin ilmeisesti oletkaan, ja siitä syystä, että annat aika ärhäkästi aina takaisin. Et ole missään mielessä ainakaan kirjallisesti puolustuskyvytön. Eihän täälläkään kukaan pysty hyppimään sinun nenällesi! En ole ainakaan huomannut.

  Sen sijaan olen huomannut, että sinulla on sellainen hyvän kirjoittajan helmasynti, että osaat perustella mielipiteesi niin oivallisesti, että alat itsekin uskoa niiden olevan oikeita.

  Väittäisinpä, että pystyisit perustelemaan kaksi täysin vastakkaistakin mielipidettä yhtä aukottomasti?

  Tämä ei ole arvostelua, vaan ihailua. Ja tuomitsen raskaasti sinun pilkkaajasi!

  VastaaPoista
 12. Kiinnitin kyllä huomiota siihen, ettei Tiina ollut lukenut alkuperäiskommentteja. Kenties hän luotti minuun.

  En osaa sanoa, onko tässä edes tarpeen lukea kaikkia komentteja, sillä ei kai kukaan turhaan ilmoita mielensä pahoittuneen. Kyllä siihen aina syy on, ja mielestäni Tiina halusi lähinnä osoittaa myötätuntoa seuraamalleen bloggaajalle.

  On sitä paitsi kiistatta ilmennyt, että minun blogini oli tuo ivailun kohde, joten kirjoitukseni pitää kyllä vettä. Kun tekstissä on viiteosoite, niin toki sekin puhuu puolestaan.

  Minusta on melko selvää, että bloginpitäjä on hallinnoijana vastuussa myös kommenttipuolesta. Toiseen henkilöön kohdistuvat herjaukset tulee tietenkin poistaa, etenkin jos ne ovat nimellä mainittuun henkilöön osoitettuja. Muutenhan kommenteissa voisi julkaista mitä vaan. On tästä Kemppinenkin kirjoittanut, ja lakiinhan tämä pohjaa. Kyseessä ei ole sananvapauden rajoittaminen, vaan sananvapauden noudattaminen.

  Minä olen erittäin herkkä ja epävarma ihminen, ja kamppailen koko ajan uskaltaakseni julkaista yhtäkään tekstiä. Olen vetänyt lukuisia luultavasti ihan hyviä juttuja pois, kun niihin ei ole tullut kommenttia vähään aikaan.

  Tuntuu kauhean pahalta, että omaa työtä - tämä on nyt minun ainoa työni - haukutaan niin pahasti kuin nyt tapahtui. Olen niin pahasti lukossa, että kestää varmaan kauan ennen kuin uskallan postata mitään juttua.

  Mietin koko ajan, onko tämä nyt niiden pilkkaajien kuvaaman mukainen onneton söhellys tai uskallanko julkaista edes yhtään valokuvaa, joita myös haukuttiin. Tunnen itseni pikkusieväksi ja tarpeettomaksi näpertelijäksi ja menetin uskoni kirjoittamiseeni ja kuvaamiseni kokonaan.

  VastaaPoista
 13. Iines, tekstisi ovat hallittuja, mielenkiintoisesti kirjoitettuja ja humaaneja (niistä heijastuu sivistynyttä hienotunteisuutta ja ymmärrystä, mutta osaat sanoa myös terävästi tarvittaessa). Olet osoittanut hämmästyttävää joustavuutta. Olen ajatellut, että sinä olet lähestulkoon pelottavan täydellinen. Sen tähden olen melkein iloinen, kun huomaan nyt, että sinäkin osaat loukkaantua, ja pahoittaa mielesi. Molemmat asioita, jotka ovat minulle liiankin tuttuja omalla kohdallani. Ja sinä pystyt sen sanomaan. (Minä koetan välttää sanomasta sitä, sillä koen sen itsessäni heikkoutena.)

  Nyt koen, että on paljon parempi, kun sanoo rehellisesti, miltä tuntuu, sen sijaan, että yrittäisi olla niin kuin ei muka välittäisi mistään. Jos kaikki tekisivät niin, olisi kanssakäyminen ihmisten välillä paljon yksinkertaisempaa ja reilumpaa.

  Kävin lueskelemassa tarkoittamassasi blogissa kommentteja. Mutta tunsin itseni hölmöksi, kun en ymmärtänyt juuri mitään. Tuli sekava tunne. Jos minulta kysyttäisiin, mistä siellä puhuttiin, olisi pakko myöntää, etten tiedä. En ole vielä ollut tarpeeksi kauan täällä blogistien asuttamassa avaruuden osassa, tunteakseni sen hienovireisiä lainalaisuuksia. Ja tunnen itseni muukalaiseksi.

  Mutta se olisi ikävää, jos sinä katoaisit näköpiiristä. Älä nyt vaan tee sitä. Jatka niin kuin ei mitään olisi tapahtunut. Hyppää tunteittesi yli. (Se on taito, joka minun on ollut pakko opetella, eikä se ole kauhean vaikeaa, vaikka se tuntui aluksi mahdottomalta.) Sanotaan mitä sanotaan, olet taitava kuvaaja, sekä sanallisesti, että kameraa käyttäessäsi.

  Minulle on opetettu (ja olen melkein sen oppinut, mutta vain melkein), että ei ihminen ole vastuussa siitä, mitä toiset tekevät tai sanovat. Hän on vastuussa vain siitä, mitä itse sanoo tai tekee.

  Ja noista kommenttien poistoista olen sitä mieltä, että en menisi poistamaan mitään kommenttia. Vain silloin voisin sen tehdä, jos joku sitä pyytää omalla kohdallaan. Jokainen kommentti kertoo nimittäin ihmisestä itsestään vielä vähän enemmän kuin toisista. Ja kaikki olemme erilaisia. Ja minusta myös ikävät ja negatiiviset kommentit on yritettävä sulattaa. Niillä on oma arvonsa. Vaikka ne saisivat elämänhalun vähäksi aikaa katoamaan, olisi ne pystyttävä kestämään. Se helpottaa, kun muistaa, että ne ovat jonkun muun ajatuksia ja mielipiteitä. Niistä ei yksinkertaisesti voi, eikä tarvitse kantaa vastuuta.

  (anteeksi kun puutuin tähän asiaan, vaikka en ole vielä edes kunnon blogisti, harjoittelen vasta.)

  VastaaPoista
 14. Avatar,

  joskus on pakko purkaa paha mielensä, kun malja täyttyy liiaksi. Tällaisia ovat minulle olleet täällä blogissani vain muutamat kiusaamisjutut ja sitten tämä ilkeily, ainoana lajissaan, sillä tämä sisältää puhdasta ilkeyttä, ei kiusaamista.

  Noista ilkeiden kommenttien poistoista olet oikeassa. Ne kertovat aina eniten sanojastaan, ei kohteesta. Tämä asenne olisi hyvä sisäistää, ja jonkin verran osaankin jo tämän: en poista itseeni kohdistuvia ilkeilyjä, kuten tästä yltäkin näkee tuon eläkemummo-kommentoinnin.

  Tarkoitin sitä, että bloginpitäjä voi huolehtia muista lukijoista poistamalla toisiin blogaajiin kohdistuvia selkeitä herjoja, jos sellaisia on, tai puhaltamalla pilliin, jos haluaa huolehtia blogin avoimuudesta ja ystävällisyydestä kaikille lukijoille. Usein muistakin on tympeää lukeaa jonkun halvallapistämisestä, vaikkei tunnistaisikaan kenestä on kyse.

  Minuun ei nyt kohdistunut herjoja, sitä en ole edes vihjannut, vaan kirjoittamiseni ja kuvaamiseni ivailua, siis työni ja mieluisimman harrastukseni mitätöintiä. Tässä olisi joku voinut puhaltaa pilliin, jos harkintakyky ja eettinen konehuone olisi ollut kunnossa.

  VastaaPoista
 15. Minusta tuntuu hyvin pahalta se, että olet tullut surulliseksi ja pahoittanut mielesi. Pidän blogistasi ja luen sitä ilolla. Myös kuvasi ovat huippuhienoja.

  Mutta sitten: näitä blogeja kun on niin pilvin pimein, kaikenlaisia. On niin kertakaikkisen "kukka- ja kissakuvaisia" ja semmoisia missä kaverukset vaan hymistelee ja kehuu toisiaan. Sinun blogisi ei kuulu siihen joukkoon. Ja siitä joukosta kuvittelin puhuttavan viittaamassasi jutussa.

  Ymmärrän että olet voinut tulkita sillä tarkoitetun sinua, ja varmasti osa kommentoijista on niin tehnytkin - ymmärtämättä sitä eroa mistä tässä on kyse. Ja se ero on suuri.

  Joskus asiat on niin pienestä kiinni - minut sai ääneen nauramaan Mummon blogissa HG:n kommentti biljardin peluusta Toffelille - se tuntui pelkästään hyvältä, mutta eipä olisi montaa kirjainta tarvinnut muuttaa tai lisätä kun siitä olisi helposti saanut jotain josta olisin voinut mieleni pahoittaa.

  En usko tarkoitukselliseen pahanilkisyyteen.

  Ja toivon, että jatkat! Ja äkkiä!

  VastaaPoista
 16. Voi hyvänen aika... Minä kommentoin Iineksen kirjoitusta (ja kyllä, halusin osoittaa myötätuntoa) enkä mitenkään nähnyt tarpeelliseksi alkaa suorittaa taustatutkimusta. Minun mielestäni se ei blogin lukijana ole velvollisuuteni. Etenkin kun ei ollut harmainta aavistustakaan mistä blogista oli kyse. Sittemmin, mummo-nimimerkin kommentoitua tähän, kävin lukemassa kommentit sieltä. Itse postaus oli ihan viihdyttävä, mutta kommenteissa nyt selvästi oli piikkejä Iinestä tai Iineksen kaltaisia blogeja kohtaan.

  Olen jo aika kauan lukenut Iineksen blogia eikä täällä sivullisetkaan valitettavasti voi olla huomaamatta mitä tämän tai joidenkin muiden blogien kommenttiosastoilla tapahtuu. Siihen nähden vatipää on jopa aika ystävällinen ilmaus.

  VastaaPoista
 17. Toffeli,

  ihan kuin käyttäisit nyt idioottikorttia.

  En yhdistellyt mielessäni mitään kukka- tai kissajuttuja eikä kyse ole nyt edes minun herkkyydestäni, vaikka herkkä olenkin.

  Siitä on kyse, että mainitussa blogissa pilkattiin aivan tarkoituksella juuri minun blogiani, joskin samalla kyytiä saivat muutkin turhina pidetyt kukka- ja kuvablogit yleisellä tasolla. Taitava kirjoittaja kun osaa toki asettaa sanansa niin, ettei syyllisty kohtisuoraan herjaamiseen.

  Minua tällainen ankeuttajablogien harrastama arvostelu on aina tympäissyt, sillä mikä meistä kukaan on sanomaan yhtään mitään kanssablogeistamme?

  Toffeli, minä en lukenut sieltä HG:n kommentteja enkä koko loppusosaa - olen saanut ennenkin kyseisessä blogissa pahan mielen ja löytänyt yllättäen oman nimenikin sieltä, joten se saa nyt minun puolestani elää omaa elämäänsä. Viimeisellä vilkaisulla eilen huomasin, että sinne lensi myös pitkäaikainen kiusaajani, minusta vihablogia pitänyt/pitävä Kompostikin pesää pitämään. Sopii hyvin kuvioon.

  VastaaPoista
 18. Oho. Muistaakseni syytit tässä taannoin-"rehellisen" suorasti Mummon blogia miesrysäksi. Joku hänen kommentoijistaan päivitteli tätä siellä. Mummon vastaus hänelle oli kyllä äärimmäisen solidaarinen sinulle.

  Muistanko ihan väärin?

  Toisaalta minustakin tuntui hämmentävältä ja ikävältä lukea ao keskustelua, josta nyt kirjoitat.
  Mutta onko NÄIN ISO ASIA.

  VastaaPoista
 19. No tämä ei ollut se kerta, johon viittasin, vaan toinen. Siinä toisessa puhuttiin blogidonnasta (Iines) ja Iineksen puistattavasta kirjoituksesta, jos nyt oikein muistan. Ja tuossa johon viittaat, joku miesnikki taisi mainita minun "raivoavan" jotakin blogissani, vaikka raivoaminen ei kuulu repertuaariini, kuten varmaan näkyy.

  Minä en ole syyttänyt mummon blogia miesrysäksi. Tuo on ehdottoman väärin sanottu, ja mummon olet, anonyymi, turhaan nostanut viattomaksi uhriksi. Minä se uhri olin!

  Puhuin nimittäin siitä, miten minun ei anneta blogissani ilman ilkeää palautetta kirjoittaa vapaasti erotiikasta, jota mieluusti kuvaisin vaikka novellissa. Havainnollistan esimerkillä! Kirjoitin alla olevan eroottisen, mielestäni ehkä jopa hieman kauniin kuvauksen päreeseen:

  "Naisen kuuluu näyttää kaartuva jalkapöytä miehen silmälle, ja mielellään hoikka ja pitkä nilkka, joka päättyy pyöreään pohjelihakseen, jonka päällä taas on polvi, jossa ei ole läskikumparetta, vaan kapenema ennen pitkän reiden kiinnittymistä kiinteään takamukseen, jonka pyöreys taas on erillinen reiden pyöreydestä, eli kyseessä ei ole niin sanottu persjalka, joka puolestaan on suoraa takapuolen jatkoa, samaa lihasta. Taidan ostaa suosiolla korottomat balleriinat ja mummokukkaleningin."

  Tähän sain HG:lta nopean palautteen:

  "Taas Iines loistaa tässä piiloseksi-tarina-kyvyssään.
  Nyt hän kertoo kuin paraskin salametsästäjä kiimaiselle miehelle missä on hamehelma.

  Katsokaa mikä symboliikkataito! Jos minä en saa työtä Iines palkkaan sinut minun seksipuhelintytöksi. Saat puhua nuo tarinasi puhelimeen. Sinä saat muutakin kuin lukijoita ja minä saan rahaa. Its-ö-diil?

  Joten; pidä varasi meitä naislukijoita ajatellen: me inhoamme sinua jos sinä käytät puheenvuorojamme (joita meillä rumilla enää on) ja yhdistät niitä pintapuoleiseen olemukseesi."


  Näitä tuomioita tuli sitten ihan kaikesta, jopa siitä kun erehdyin mainitsemaan sateessa kastuneesta puserostani, kun olin muistaakseni kuvausreissulla ja sain puusta vedet niskaani.

  Tällaisen julman palautteen jälkeen minä asetin oman korvarysänimittelyni kyseenalaiseksi. Miten minua voidaan syyttää yllä olevien kuvausten vuoksi seksillä viettelijäksi, kun mummo, joka on kirjoittanut huomattavasti seksistisempiä tarinoita kokemuksistaan, ei saa samalta kirjoittajalta tai muilta samanlaista palautetta tai rysittelyä? Miksi minun blogini siis olisi korvarysä, ellei mummon blogi vastaavasti ole pillurysä? Odotin tähän loogista selitystä. En ole vieläkään saanut sitä.

  Tätä taustaa vasten pitää katsoa siis tuo blogin pillurysä-nimitys. Se ei ollut ketään vastaan, kuten tarkka lukija huomasikin, vaan se oli omaa bloggaajan henkiinjäämistaisteluani. Mummon blogin vapaa seksimuistelussuoja paljasti nimittäin minulle sen, minkä vapauden koin menettäneeni ja miten ahtaalle tunsin joutuneeni, miten ilkeät kalvajat olivat onnistuneet työssään.

  Nimityksen päätarkoitus oli satirisoida koko rysittely ja osoittaa, että jokaisen blogin voi halutessaan nimetä jonkin lajin rysäksi.

  VastaaPoista
 20. Minun on pakko lisätä vielä tuohon edelliseen kommenttiini viitaten eräs seikka, jonka huomaan nyt vasta.

  Nimittäin - lukekaapa uudelleen tuo kursiivilla painettu kirjoittamani lyhyt eroottinen kuvaus naisen jalasta, josta sain todella ilkeän palautteen.

  Sehän on ironinen kuvaus, jossa viittaan selkeästi omaan persjalkaisuuteeni! Ei siinä mitään kiimaa siis nostatella, kuten suorissa seksikuvauksissa, jossa sormi tai kyrpä menee kosteaan pilluun - jollaisista kuvauksista siis koskaan ei ole tullut kenenkään tuomiota.

  Näin jälkikäteen huomaan, että omat kuvaukseni ovat selkeää ironista erotiikkaa, eivät välistävetäviä seksikuvauksia, joilla saadaan heikkolibidoiset miehet nosteeseen.

  Pakko nauraa ja lähteä järvelle kuvaamaan.

  VastaaPoista
 21. Tarkoitin ihan hyvää, mut ei sitten...

  VastaaPoista
 22. Toffeli,

  en minäkään pahaa tarkoittanut, mutta olen aika kyllästynyt siihen, että selitysmalliksi tarjotaan omaa herkkänahkaisuutta tai teon tahattomuutta, kun siitä selkeästi ei ole kyse.

  Ihmisillä todella on vastuu kirjoittamastaan, ja jokainen tietää kyllä mitä tekee, kun sanansa julkisuuteen päästää.

  Olen myös aika väsynyt siihen, että pitäisi olla välittämättä tain tuntematta mitään, ts. pitäisi olla kova ja satiirinen itsekin. Minusta kun välittäminen juuri on tärkeää. Välinpitämättömyys ja tunteiden taka-alalle painaminen kielii myös siitä, ettei oikein välitä muista.

  VastaaPoista
 23. Se taisi olla tämän mummon blogi, missä pantiin julkisesti halvalla lukijaa, joka oli uskaltanut ilmoittautua mummon lukijaksi. Mummo nauroi Maailmankaikkeuden pikku apulaista aika isosti ääneen, mitä ihmettelin ja tunsin myötähäpeää enkä ihmettele, että lukija haihtui vähin äänin takavasemmalle kaikkialta. Ei kai hyvä ihminen tee näin, ja tämä oli Tapsa P :lle.

  VastaaPoista
 24. Herra K:lle sen verran, ettei ollut tämän mummon blogi, siis minun, eli viitannet toiseen mummoon. (Siis minä en ole vielä mummo, vaikka lapsenlapsi olisi suurin lahja mitä elämä voisi minulle antaa.)

  VastaaPoista
 25. Muistelen kerran kysyneeni, kun puhuttiin kiusaamisesta, että miksi toista kiusataan ja toista ei - ja muistelen kohdistaneeni sen jopa blogiemäntiini: miksi Iinestä kiusataan, mutta Mummoa ei?

  Voihan olla, että muistan väärin ja kysyinkin asiaa vain hiljaa itseltäni. Mutta hyvä kysymys se on. Muotoilen sen vielä näin: miksi Iines kokee, että häntä kiusataan, kun usein paljon hävyttömämpiä kirjoittavaa Mummoa ei?

  Mielestäni tässä tunkeudutaan koko kiusaamisprobleeman ytimeen. Enkä keksi muuta selitystä asialle kuin sen, että Iines reagoi vahvasti, mutta Mummo ei välitä pätkääkään. Hän on kuin teflonia, jonka pintaan ei pilkka pysty.

  Tai sitten hän esittää sellaista. Ja aika hyvällä menestyksellä, koska pilkkaajat pysyvät loitolla hänen tontiltaan.

  Herra K - muistan kyllä tapauksen, mutta muistan se eri tavalla. Jos siinä oli ivaa, se oli mielestäni tahatonta. Voin olla väärässäkin. Mummo tietää.

  Iines, olette muuten Mummon kanssa saman mittaisia.

  VastaaPoista
 26. Tapsa P,

  mietin miten tuota eroa kuvaisin, etten vaan loukkaa ketään.

  No, minä olen kriittisempi yksilö enkä koskaan hymistele ketään vaan sanon vastaan jos näen, että henkilö ei edistä ajatuksillaan yhteistä hyvää tai lapsen tai ihmiskunnan kehitystä lapsen tarpeet huomioon ottavaan tai yleensä humaaniin suuntaan. Minulle asiat ovat tärkeitä, olen maailmanparantaja ja kehitysoptimisti ja aktiivinen uskossani ja kirjoituksissa.

  Tällainen henkilö hankkii hyvin helposti vihamiehiä jo sillä, että on kerran pannut jauhot jonkun suuhun. Toinen asia on se, että laiskasti ajattelevat ihmiset eivät näe asioitten taakse, vaan pitävät joskus esittämiäni ajatuksia moralismina, mitä ne eivät koskaan ole - ahtaus on kammotusta.

  Kolmas on kateus. Jostain syystä minulle on moni erittäin kateellinen ja toivoo pelkkää pahaa. Ilmaisussani on jotain, joka harhauttaa luulemaan minua itsevarmaksi - minkäs minä voin varmalle sanonnalleni. On mahdollista, että puhekyvyttömyyteni on kehittänyt kieltäni entistä täsmällisemmäksi, mihin en siis ole koskan pyrkinyt.

  Kun tällainen henkilö sitten kirjoittaa eroottisen kuvauksen, niin joku noista valmiiksi negatiivisesti suhtautuvista nostaa päätään ja iskee. Ja iskee aina välillä muutenkin, kun paljastan kaulani, niin kuin nytkin uusimmissa jutuissani paljastan heikkouteni, niin juuri äsken eräässä blogissa luin taas itsestäni kammottavia syytöksenkaltaisia väärinkäsityksiä.

  Minulla on se huono puoli, että minä pelkään kauhean kilttejä ja ystävällisiä ihmisiä. Olen varuillani, sillä olen oppinut elämässäni huomaamaan, ettei oikeasti kilttiä olekaan, se on vain kuori. Siksi vältän itse tuomasta ainakaan esiin tätä puolta itsessäni.

  VastaaPoista
 27. Myöhäisherännäinen lisäys ed. kommenttiin:

  aktiivinen uskossani ihmisen kasvuun ja kehitykseen, en kristinuskoon. En ole uskovainen vaan uskontotieteellisesti uskontoihin suhtautuva, eli kannatan Henna Meriläisen uusinta pohdintaa uskontotiedon opettamisesta uskonnon sijaan - vaikka jo tällä hetkellä opetus on paikoin tieteeseen pohjaavaa.

  VastaaPoista
 28. "Minä se uhri olin!"

  Tähän kiteytyy sinun elämäsi, luulisin.

  VastaaPoista
 29. Älä ota kaikkea niin vakavasti! Tästä melkein kusin housuun, hyvässä mielessä:

  "Olen kaivannut tänne muun muassa kuvauksia kesälomalaisen tuntemuksista, kun laineet liplattavat ja sauna höyryää, esimerkiksi kuinka ihanaa olisi kuulla kesämökin takan sytyttämisestä - kuinka riemuisaa onkaan, kun koleana heinäkuun aamuna tuohikäppyrä herahtaa lämmittäviin liekkeihin, valaen ympärilleen toivoa lämpimämmästä aamupäivästä, kun piharatamojen katveessa isäntäväki valmistautuu pihakeinussa kahvinsa juotuaan päivän askareisiin, ja isännän nahkasaappaat kodikkaasti narskuvat suvihelteessä hänen valjastaessaan Harmon kauppamatkaa ja siemensäkkien hakua varten - kuin lapsuuden kesä tulvahtaisi tajuntaan ja veisi kaiken muun mennessään!"

  Ei voi mitään, hassua oli se. :DDD

  VastaaPoista
 30. anonyymien kantaisä16 heinäkuuta, 2009 22:21

  Anonyymi, taisit tulla kehumaan omia tekstejäsi. Mihin sinun elämäsi kiteytyy? Anonyymiin puskavihjailuun? Vellihousujen sukua olet.

  VastaaPoista