27.9.2009

Tässäkö se on?Tässäkö se on, se Veskun paras? Ja ihmisen elämä? Ja hymni kateellisuudelle?HYVÄÄ PUUTA

Sun nuoli lensi pidemmälle
naapurin tontille.
Se katajainen jousipyssy
oli hyvää puuta, tietenkin.
Sun juuret ylsi syvemmälle,
sun isoisä tunnettiin.
Suuren sukupuusi oksa
on hyvää puuta, tietenkin.
Ylpeästi kateellinen
olin vuokses, myönnän sen
ovestasi kun tänään kuljen,
niin hyvää puuta,
niin hyvää puuta,
niin hyvää puuta se on.

Olit komea ja ylväs
kuin veistos antiikin.
Teit kaiken nopeasti ja
meitä muita paremmin.
Tänään taloosi mä astun,
ikkunat katsoo etelään,
lattioilla tammilankut
on hyvää puuta, sen nään.
Ylpeästi kateellinen
olin vuokses, myönnän sen
pöydässäsi kun tänään
istun,
niin hyvää puuta,
niin hyvää puuta,
niin hyvää puuta se on.

Sait paljon maailmalta
rahaa ja rakkautta.
Vaimosi on yhä kaunis
kyyneleetkin poskillaan.
Ylpeästi kateellinen
olin vuokses, myönnän sen,
arkkuasi kun tänään kannan,
niin hyvää puuta,
niin hyvää puuta,
niin hyvää puuta se on.

(Timo Kiiskinen, Tuure Kilpeläinen, Markus Koskinen)

36 kommenttia:

 1. Kuuntelin tuon biisin, Iines. Kiitos, että olit laittanut sen esille!
  Ja Loirille kiitos hyvästä tulkinnasta! Ja kaikille sen tekijöille yhteinen kiitos!

  Kappale on vaikuttava. Sen jälkeen jää ontto olo.
  - Niinkö? Siinäkö se on, yksi elämä, muutamaan värssyyn puristettuna?

  Panee miettimään viime aikaisia tapahtumia. Sekä yksityisellä, että yhteisöllisellä tasolla.

  Silmiin nousee ensimmäisenä Vanhanen. Yllättävää! Ehkä siksi, että kun häntä ajattelee, tulee samanlainen ontto olo kuin tästä biisistä. Pitkä mies. Tarvitaan pitkä arkku - joskus. Luut ja pääkallo paljastuvat, joskus. Se, mitä pään sisällä on ollut, on kokonaan poissa. Tyhjä kallo.

  Tyhjyyttä tämä elämä puolillaan on ilman Vanhastakin, joka on sentään "maan isä" niin kuin telkassa eilen sanottiin.

  VastaaPoista
 2. En ole käynyt kovin monissa hautajaisissa, mutta parhaissa niistä on aina puuarkku. Tavallisissa on valkoinen kangasverhoiltu arkku. Ja ihan kaikkein parhaissa on kai mahonkinen tai tamminen arkku. Tätini mies haudattiin kaikkein parhaaseen, ja seppeleitä tulikin paljon. (Veikkaan kyllä, että joku hallitsija on joskus haudattu kultaiseen arkkuun?)

  Itse haluan tulla tuhkatuksi ja siunatuksi uurnalehtoon. Haluan ehdottomasti siunauksen, mutta mieluiten jonkun rakkaan lausumina yksinkertaisina sanoina, jotka hän itse keksisi. En siis tarkoita siunaamisella mitään papillista seremoniaa, vaikken sitäkään pahana pidä. Rituaalit tuovat turvaa jälkeenjääville, ja lohtu heille suotakoon.

  Harmi vaan, ettei uurnapaikkoja voi valita ja varata eläessään. Kävimme nimittäin siskoni Leenan kanssa äidin kuoleman jälkeisenä kesänä kesäpaikan kirkkoherrranvirastossa ajatuksella ostaa vierekkäiset uurnapaikat merellisestä uurnalehdosta, joka on laituriamme vastapäätä. Olisi sitten jälkeenjäävien helpompi muistaa molempia yhdellä seisomalla. Kanslisti sanoi kuitenkin, ettei paikkoja voi varata etukäteen, mikä oli meille yllätys. Olisimme vaikka maksaneet ne.

  VastaaPoista
 3. Luin vain sanat, täytyy kuunnella myöhemmin. Se voi syventää sanomaa, joka luettuna on vähän kankea. Ei voi verrata Leinoon.

  Loirihan on ollut suuri suosikkini jo Pojista alkaen. Varmaan osaksi siksikin, kun olen siltä suunnalta syntyisin. Vanhempani asuivat sota-aikana Oulussa - siksi tarina kiinnosti.

  Koko ukkohan on aivan uskomaton monilahjakkuus. Olen joskun ajatellut, tuhannesti anteeksi etukäteen!, että hänessä on jotakin "mustaa" - siis rodullisesti samaa rentoa lahjakkuutta, niin musiikin tulkinnassa kuin urheilussakin.

  Hautajaisianne mietitte jo nyt? Tapasin kerran erään homon, keski-ikäisen miehen, jonka suurin huolenaihe oli se, ihan totta, että koska hänellä ei ole lapsia, niin kuka hoitaa sitten hänen hautaansa?

  Ihmisillä on outoja huolia. Tuuli tuo, tuuli vie.

  VastaaPoista
 4. Kusti kuoli. Vaimo laittoi rengin viemään hevoskyydillä ruumista krematorioon ja vannotti, että pidä Kustin uurnasta tullessa hyvä huoli, hän pitää sitä uuninpankolla niin kauan, että kun itsekin kuolee niin voivat lapset sitten samaan aikaan laittaa heidät vierekkäin maanpoveen.

  No. Renki ohjasti kuormansa kaupunkiin, Kusti tuhkattiin ja sitten lähdettiin kovasti keventyneen lastin kanssa paluumatkalle.

  Teki rengin kuitenkin mieli kurkistaa uurnan sisälle ja niin hän eräässä tienmutkassa sitten aukaisi sen, ja kas, huhhei tuuli vei!, kuten Tapsa P sanoi.

  Kotiin saavuttuaan rengin hätä oli tietenkin melkoinen, mutta kun emäntä ei ollut vielä tullut navetasta, niin hän tempaisi äkkiä liemusta kapustalla tuhkaa ja laittoi kannen visusti kiinni asettaen uurnan pöydälle odottamaan emäntää.

  Emäntä tuli, aukaisi ensitöikseen uurnan kannen ja siunasi: "Herranjestas! Eepä ou Kustista jälellä ku kourallinen tuhkaa ja yks munankuori."

  VastaaPoista
 5. Ilman muuta sanoitus on luettuna kömpelöhkö, sillä sitä on tietenkin sovitettu säveliin joustamalla "vaatimuksista".

  Mitä sävellykseen tulee, se ei mielestäni ole kovinkaan antava, vaan melko monotoninen. Siitä puuttuu nyt jokin hohtokohta.

  Kokonaisuus on kuitenkin monin tavoin kiinnostava, koska laulaja on siinä lähellä arkkua itsekin. On siis perspektiiviä, mutta rosoa ja särmää, karheutta ja raspia saisi olla enemmänkin. Nyt puuttuu voima.

  Siis tuo oma hautajaiskuvaukseni ei mene nyt niin, Tapsa, että me miettisimme omia hautajaisiamme. Ei ollenkaan. Tuohan on meidän mustaa huumoriamme. Kun emme saneet ostettua hautapaikkaa, läksimme siitä sitten kaupunkiin shoppailemaan.

  VastaaPoista
 6. Valto, meidän kissan nimi on Kusti.
  Se on 17-vuotias ja välillä aika heikkona. Kesällä itkin jo valmiiksi sen kuolemaa. Minulla oli kissa sylissä ja kaipasin sitä.

  Tuo munakuorijuttu oli kyllä hauska. Kun kuulisikin aina vitsejä, joille saisi nauraa. Rakastan ennen kaikkea mustaa huumoria ja alapään juttuja.

  VastaaPoista
 7. Isä teki mulle varsijousipyssyn. Minä ammuin sillä... ohoh... helvetin kauas. (Mutta se oli liioittelua kun naapurin akka sanoi että "olin tähdännyt häntä silmään" kun vahingossa osuin sitä otsaan.) Ihan turhaan sain (sillä kertaa!) selkääni.

  VastaaPoista
 8. Minä taas olen kylän paras tikanheittäjä, saanut viidellä tikalla n. 40 pistettä. Eikä meidän talon pojilla ollut jousipyssyjä vaan ritsat, ja muuan Tauno (nimi ei muut.) ampui minua isolla kivellä päähän. Se oli sama Tauno, joka repi päästäni tukun hiuksia ja isä meni pellon poikki sanomaan niille. Nykyään Tauno on menestynyt autokauppias.

  VastaaPoista
 9. Hauskoja juttuja täällä!

  Yksi tositapaus, ei hauska niinkään vaan pikemminkin ihaltava:

  Meidän kesänaapuri, n. 80v. mummo, pyysi minua viemään hänet autolla hautausmaalle, hän halusi käydä jollain haudalla. No veinhän minä. Käveltiin pitkin käytäviä sinne sun tänne, mutta koko ajan kohti sitä hautaa, jonne oli tarkoitus mennä.

  Viimein pysähdyimme pienen hautakummun äärelle. Mummo taivutti päänsä kunnioittavasti ja pani kätensä ristiin. Minä tein saman.

  Mutta sitten katsahdin hautakiveä.
  - Hei, tästähän puuttuu kuolinaika!

  Mummo (vähän kärttyisenä):
  - Niin puuttuu, mutta kun vainaja seisoo tässä!

  Mainittakoon tämän urhean "vainajan" kunniaksi vielä, että hän asui mökissä, jonka oli alusta loppuun itse sodan jälkeen rakentanut.

  Nyt kun muistan hänet, tuli mieleen pitäisiköhän käydä hänen haudallaan tarkistamassa, onko kuolinaika nyt hakattu.

  Hän kuoli pari vuotta sitten. Mökin hän oli testamentannut Punaiselle Ristille, kertovat.

  VastaaPoista
 10. Laihialainen mies oli kuolemaisillaan, ja hänen ainoa poikansa oli sairasvuoteen vieressä. Mies pyysi kynttilää. Aikansa pengottuaan poika löysi kynttilän ja sytytti sen. Poika huomasi, että pihalla oli vielä jotakin tekemistä ja sanoi isälleen: -Jos lähtö tulee kun olen ulkona, puhalla kynttilä viimeisellä henkäyksellä.

  VastaaPoista
 11. Avatar, muuan ystävättäreni on aina puhunut pienen lapsensakin kuullen haudastaan ihan kuin olisi siellä jo: tarttis mennä kastelemaan hautani, tai: en ole istuttanut kukkia haudalleni. Toisin sanoen hänellä on paikka sukuhaudassa, ja kivessä on näkyvä tyhjä tila vielä hänen nimeään varten.

  Hiukan karmaisee, kun näkee lapsen pelästyneet silmät, kun äiti puhuu omasta haudastaan.

  *

  Alpo, tämän viimeisen henkäyksen perään on pakko piirtää nauruhymiö! :D

  VastaaPoista
 12. Kiitos Iines!
  Hieno laulu.
  No eipä montaa huonoa ole Vesku tainnut tehdäkkään.
  Riipaisi muutamassa kohdassa silmistään paistava syvä uupumus.
  Niinkuin Avatar sanoi, jäi vähän ontto olo...

  VastaaPoista
 13. Ei Vesku ole minustakaan tehnyt mitään huonoa, ei edes huonoja rooleja huonosti vaan hyvin.

  Parhaiten muistan hänet Tapsan mainitseman Pojat-elokuvan roolista siinä junan perässä juoksemassa itkien ja huutaen äitiä; ja sitten toisaalta Kalle Holmbergin ohjaamasta Seitsemän veljestä -teatteriesityksestä, Tuomaksen roolissa.

  Niin ja ne Veskun laulut, kyllähän ne ovat unohtumattomia.

  Harmittaa vain miehen puolesta, ettei hän tunnu enää välittävän kunnostaan. Siis itsestään.

  VastaaPoista
 14. 'Hän on mennyt. Mutta hyvää puuta on arkkunsa. Niinkuin oli elämänsäkin. Hehheh. Siinähän lepäät. Et enää uhoile ja leveile mulle. Ei tarvi enää mun nöyrtyä, että on se perkele parempi kuin mä. Vaikka kyllä se jaksoi mua siitä paremmuudestaan muistuttaakin. - - Sillä oli kaikki niin hyvin. Mutta noinpa vaan kuoli - - ja onneksi kuoli. Lopullisesti. - - Nyt saan itse vielä vähän aikaa hehkuttaa elävien kirjoissa täällä maan päällä ja sylkäistä haudallensa päin - myötuuleen.'

  Ks. 'Sarkastinen hautajaisvieras' - RR.

  VastaaPoista
 15. Kateuden kuolemansyntiähän tässä tehdään, ja v*tun sarkastisesti, ollakseni suorapuheinen. Tässä minustakin on tämän kateusballadin raadollisuus ja arvo.

  Lopulta, ainoa mikä ihmisessä on totta, on jokin tai monikin noista seitsemästä kuolemansynnistä. Kaikki muu on sivistyksen mukanaan tuomaa kuorrutetta.

  Hassua vaan on se, että noita syntejä ei oteta esille muuta kuin sarkasmin tai ironian tai mustan huumorin kautta. Paljaaltaan niitä ei esitetä, sillä se menee aina moralismin piikkiin.

  VastaaPoista
 16. Kuolemastakin on kai helpompi vitsailla, kun sen tekee vaikkapa juuri mustalaisten kautta.

  Eräs tuttuni matkii mielellään sitä pulttboisien "romanipuhetta" ja esim. soittaa muka puhelimella römeällä äänellä: "Hai, se on vainajan velii, joka langoilla pelaaa. Lähettäkää ruumis kunnallee ja rahaliivit minullee."

  Onhan niitä aika härskejäkin ruumisvitsejä. Nykyään kuolema on siivottu niin pois silmistä ja tietoisuudesta, että se hätkähdyttää aina. Ennen se oli kai normaalimpaa, kun mummo kuoli kotona uuninpankolla?

  VastaaPoista
 17. Hmmm tässä miehessä on jotain aivan ihanaa.

  VastaaPoista
 18. Noh, Tapsa, kyllä ihan valkolaisten hautajaisissakin on tarjottu vainajan leipomia pikkuleipiä. Kuulin tämän kollegaltani, joka sanoi, että jollakulla meinasi juuttua pipari kurkkuun tämän kuultuaan. Sama tuttava kertoi toisen kerran, että oli ollut hauskoissa hautajaisissa. Oli muuten opettajainhuoneemme piukin nutturapää. En minä.

  HG, se jokin, Veskussa on. Ei ihme, että kaikki hänen naisensakin rakastavat häntä edelleen. On suuri rakastaja joka mielessä.

  VastaaPoista
 19. 'Ihmisen' elämästä on paha mennä sanomaan juuta eikä jaata mutta miehen elämästä voisi sanoa vaikka näin:

  http://www.youtube.com/watch?v=r24_T-HOcyg

  Vesa-Matti Loirin persoonaa vain 'vähän' tuntien voisi habituksesta päätellä ettei elämä kovin seesteistä ole ollut.

  Exsistentiaalisemman luonnehdinnan Leonard Cohenin tapaan voisi R.R. 'sielunveljenään' tehdä.

  Kulman takaa

  VastaaPoista
 20. Noh, Leonardo on miesmieliartistini kevyeltä puolelta (hyvämuistisena taisit muistaa tämän?), joten kiitän nätisti linkkauksesta.

  Onhan tuossa kipaleessa miehen kuva koko lailla kohdallaan, ja noin miehen roolin paljolti näen. Mies tekee mitä vain naisensa/rakkautensa vuoksi, siis niissä puitteissa kuin osaa ja voi. Mies on oikeastaan siis vain ihminen, kaltainen, ei mikään voimahahmo.

  Siksi tuntuukin aika hurjalta, että miehiä syytetään sukupuolten välisen tasa-arvon puutteesta, kun hehän antaisivat sen naiselle, jos nämä olisivat rohkeita ottamaan sen ja kantamaan vastuuta jopa heidänkin puolestaan. Eivät jonkun Kiesin lausunnot tätä mieskuvaa kaada, vaan Kiesikin lienee ihan kesytettävää tyyppiä kotioloissa. On vain päässyt villiintymään vääränlaisten (tyhmänsorttisten) naisten parissa.

  VastaaPoista
 21. En minä ainakaan miehenä (?) siitä kyrpiinny että naiset ovat minua parempia. Sehän on! Itse asiassa olen monta kertaa miettinyt että "miten tylsiä me miehet teille naisille olemme". Ihan kahjoja. (Toiset on tietysti vähemmän eksyksissä kuin toiset kullinlaahaajat. Reppanoita kumminkin.)

  VastaaPoista
 22. Hyvä Mikis, nimenomaan; Kun tietoisuus kasvaa ei ole enää väliä onko joku muu parempi koska ei ole enää sitä pelkoa kenties mistä turha kilpailu syntyykin.

  Veri vell. God natt sitten everybadi.

  VastaaPoista
 23. Ei hyvää yötä vaan huomenta, HG, ja muut!

  Tuossa on itua, että miehet voivat olla naiseen verrattuna tylsiä tapauksia. Olen usein miettinyt noin.

  Yleistää ei toki voi, mutta usein tuntuu, että naisen mieli ja sielu ovat avarampia kuin monella miehellä. Olenkin päätynyt huikeaan lopputulemaan: mitä enemmän miehessä (animus) on naista (anima), sitä kiinnostavampi hän on.

  Vastaavasti tietenkin päinvastoin - jos naisessa on animaa eli munaa, hän on persoona, jolla on sanottavaa. (Hassua, ettei miehestä muuten sanota, että hänessä on piirakkaa tms:ta.)

  VastaaPoista
 24. Me vaihdoimme juuri alusvaatteita mieheni ja minä; hän sai minun pushupini ja minä hänen boxerit.

  Ootsä kiinnostunut tästä minun kappaleesta voidaan diilata, jos haluat; toimitan vapaasti ovelle.

  VastaaPoista
 25. Hm, no jos tarkoitat kappaleella omaa miestäsi, niin antaapi olla, vaikka kieltämättä mies pushupeissa avaa tukkoisia hanoja.

  Tai jos sinulla on miesten luukkupöksyt, niin tuokin innostaa. Umpinaiset boxerit ovat tylsät.

  VastaaPoista
 26. Hauskaa viljellä tätä sovinistikieltä ihan kuin omaansa.
  Sitähän ne saunoissa ja muutenkin: omistavat naiset vielä aika pitkälle verbaalilla puolella ja silti olivat jotenkin kauuuuuuuhustuneita kun Audimies pääsi työstään siksi, että vastasi Annan haastatteluun.

  Joten - paljon tekopyhää on poistettavissa; näin se pitää alkaa: ruvetaan huomioittamaan miesten ulkonäköä tai varsinkin heidän raukkamaisuuttaan koska jos naisesta pitää saada pieni ja herttainen niin miehestä voisi saada suuren ja rohkean.

  Miten niin ettei ole sama asia? Ihan sama on: minne me kipataan nämä liian pienet, liian ohuet, liian lyhyet, liian kapeat ja liian nössöt miehet? Meniskö vientinä Afrikkaan? Tai Islantiin? Tai jonnekin missä voi olla piilossa.

  Kun ne sitä haluavat ja vihaavat kun nainen haastaa todella MIEHISTÄ aluetta eli vapautta sanella mikä on mikä. Sitä kun ei saisi.

  VastaaPoista
 27. Ymmärrän, mitä tarkoitat, HG, ja toki se on sama asia: pieni ja herttainen nainen ja suuri ja rohkea mies. Kannatan! Vastatkoon mies todellakin urouden haasteeseen, jos naiselta odotetaan alituista antamista ja mukautumista. Ja jos mies on tosi raavas, olkoon nainen tosi naaras. Mutta ei muuten. Ei kukkakepeille.

  VastaaPoista
 28. Ihanaa, nyt on jo kivemp illa; sinä et pyydä minua Afganistaniin sotimaan kuten femakkonaiset. Tai kukkakeppimiehet.

  Olen ollut niin yksin ja vätys filosofit vetäytyvät yksitellen koska niillä oli ilmeisesti kaikilla väärin ja silti minä en mitään sotaa ole halunnutkaan, en alkuunkaan mutta kun appeni vielä 26 vuoden avioliiton jälkeen on jostain paskajuoruilusta selvillä että olen varmaaaaan jollain lailla tuota kaikkea sontaa ansainnut tulee mieleen, että heidän olisi pitänyt saada työttö eikä poika.

  Hoho. Mieshän on hiljaa ja se on ollut hänen tapa selvitä siitä, mistä joku muu olisi joko jättänyt vaimonsa yksin ns. sotimaan vääryyttä ja hävyttömyyttä vastaan tai sitten suojannut vaimoaan: nyt meni siksi asiat todella kuin kelkalla varsin väärin koska tässä välissä oli tämä kaunis mies, joka otti kaikkien sympatiat: niin niiden jotka halusivat epäillä minua kaikenlaisesta ja niiden jotka aivot otti päähän minun ns. tyyliä eli kykyä tehdä tulosta, ottaa vastuuta ja edetä systemaattisesti.

  Nyt saan Iines kuulemma tarjoilijan duunia; sitä on.

  Waitress of ideas: olisiko se jotain? Onko Suomessa markkinoita,mitäs uskot?

  VastaaPoista
 29. Vai saisit sinä tarjoilijan duunia, kas vaan.

  Minun lapsuudenystäväni ei taas saa tarjoilijan duunia, vaikka on tarjoilija. Eikä pääse työkyvyttömyys- eikä sairauseläkkeelle, vaikka käsi on niin kipeä, ettei mutkalle taivu eikä sillä kaljatuoppeja kanneta, pikari kerrallaan kuitenkin, mutta sitä taas ei taas työnantaja hyväksy.

  Että mikä tässä maailmassa tasan menee. Sinä olet koulutettu henkiseen työhön jota et saa. Jospa minä kysyn siltä tarjoilijalta, ryhtyisikö hän kouluttamaan maailman ihmisiä juottamisen sijaan? Noinko sen pitäisi mennä?

  VastaaPoista
 30. haha, taitaa olla niin, että työkkärissä ovat vain siksi, että nostavat palkkaa - heti kun pitäisi tehdä jotain jossa on merkitystä jollekin toiselle jollain lailla tullaan jo niin vaikeisiin alueisiin, että en ole varma halutaanko sotkea kun toimii kuin kello. Ovat siis siellä ja kuten Peppi Pitkätossu nostavat palkkaa, saavat kesälomaa ja pääsiäislomaa.

  Tämä on vain sarkasmia (oikeasti ovat oikeasti ystävällisiä, ovat hirmuisen halukkaita auttamaan ja yksi virkailija on ollut aivan omaa luokkaansa ja epäilen ettei ollut oikea virkailija vaan jostain johtoportaasta tullut ihminen, joka halusi kokeilla mitä on olla luukun sisäpuolella....mutta muuten minä tietysti pelästytän heitä ja ajattelinki ruveta kouluttamaan näitä työkkärin ihmisiä jotta voisivat nähdä miten ihmiselle löydetään työ. Mutta ensin pitäisi löytää työ. Ha, mikä kehä -

  No, jotain on paremmin. Sielu ei itke enää niin kovaa ja ehkä elämä voittaa? Onhan tätä kestänyt vain 11 vuotta - yhtä helvettiä ja väärinkäsitystä ja tahallista simputusta; en olisi ikinä uskonut, että saavat terveeltä, innostuneelta ja mukavalta ihmiseltä lähes henki. Kyllä se sujuu kun rikkaat pääsevät kusettamaan köyhää. Patti.

  VastaaPoista
 31. Sielu onkin siitä kiva, HG, että se on varsin sopeutuvaista sorttia. Aikansa kun nyyhkii, jo lakkaa. Pitää vaan vihjata sielulle, ettei se kyynistyy vaan etsiytyy vain vihreille niityille. Vielä laidunta riittää.

  VastaaPoista
 32. En malta olla lopuksi lisäämättä, että ai ai miten hyvin tämän Veskun laulu olisi sopinut nyt tuppeen sahatun puun ylistyslauluksi. Sehän on hyvää puuta.

  Siihenhän on kirjoitettu myös lautakasan saajan ammatillinen kohtalo. Ei tuon kasan alta pääministeri enää nouse.

  VastaaPoista
 33. Nehän olisi jatkanut keksimisellä, pääasia olisi ollut että on jotain josta voisi skandaalia nostaa - kuten näit minun kohdalla: kun siat, jotka varastavat toisten ideat, nauravat räkäsesti kaikille mistä voi vähänkin nostaa sitä omaa Minuutta ja käyttävät mitä tahansa vyön alle meneviä aseita, että saavat eettiset pois koska heille eettisestä pitää (!) saamari soikoon löytyä jotain, josta voisi sitten iloita, että on OLLUT OIKEASSA koska tämän hävytön (=eivät osaa enää hävetä) porukka keksii mitä vaan kunhan heidän ei tarvitse perääntyä ja pyytää anteeksi. Sellaista ei heillä ole sanana vaan jatkavat sikamaisuuksiaan, kaivavat toisten elämästä niin kauan, että löytyy jokainen herja, ottavat kaikki vätykset ja kaikki kateelliset taustaksi ja ryhtyvät mollaamaan kunnes ovat VOITTANEET.

  KOSKA HEILLE VOITTO PIENESSÄKIN SKAALASSA ON HEILLE SUUREMPI ELÄMÄ KUIN SE, ETTÄ MAAPALLO ELÄISI PAREMMIN TULEVAISUUDESSA.

  Se ei tätä egoismi halleluja (ovat ensimmäisiä kylläkin katsomassa laupeasti, hellästi, suloisen syyttömästi jne - sen he osaavat kyllä) porukkaa siis hetkauta. Nada.

  Kunhan ovat itse itse itse ja itse kuninkaita paskakasan päällä kuten harakat ja loket niin ovat vain ja ainoastaan tyytyväisiä. Eivät jaa rakkautta mutta tavaraa kylläkin ja sen kautta kuvittelevat, että ovat tehneet hienoa työtä. Raha esim. Vanhasen kautta ja minun kautta jolle olisi voinut antaa mahdollisuuden oikeuden ja kohtuuden ja etenkin nyt finanssien takia - niin ei ei ei.

  Ego on suurempi kuin maapallo - siksi. Kun Tarja Halonen et co pyytävät, että naiset ottavat paikkansa eri maissa se vaatii kylläkin sen, että nämä ko naiset ovat vastaisuudessa tarkkoja, että nämä kaikista lutuimmat ja kaikista hauskimmat miehet ovat sitten ei-hyviä mutta yleensä naisen katse menee kyllä valitettavan väärinpäin eli ottavat sitten partnerikseen (jota vielä tottelevat vanhan mallissa) miehen, joka on yhtä sika kuin nykyisetkin. Toisin sanoen, Tarja Halosen pyyntö ei uppoa oikealla tavalla vaan nämä siat tulevat laittamaan naiset keskiöön niin, että ovat silti reunoissa. Vahvan naisen tulisi ymmärtää oma paradoksi tässä suhteessa, harva tajuaa.

  Ja miksi on aina niin, että käyttävät aikaansa mollatakseen sen, jolla on lähes täydellinen sielu sillä se ärsyttää ilmeisesti. Ihan normaali ihminen on näet välillä vähän valheellinen, välillä vähän väsynyt välillä rakkautta kaipaava ja välillä irrottelua kaipaava. Se on balanssia ja normaalia - mutta nyt halutaan jotain aivan tolkutonta näiltä reppana-politiikoilta ihan kun he olisivat erilaisia ihmisiä kuin reservaatti-suomalaiset itse.

  Kaikki muu on osa systeemiä kuten Vanhanenkin sanoo. Osa sitä, mikä koskettaa kaikkia maita.

  VastaaPoista
 34. HG, minä näen naisen kyllä selkeästi aika samalla tavalla kuin sinä.

  Tasa-arvo ja vallanjako on naisten omissa käsissä - meidän tulee ottaa se itse, ei mies sitä meille "anna". Naisen on lakattava maireilemasta miehelle. Luulisi että mieskin olisi tyytyväinen, kun nainen kantaisi osansa maailman vastuusta.

  VastaaPoista
 35. My brother recommended I would possibly like this blog.
  He used to be totally right. This put up actually made my day.
  You cann't consider simply how a lot time I had spent for this info! Thanks!
  My web site > transfer news epl latest

  VastaaPoista
 36. I am sure this article has touched all the internet visitors, its really really nice paragraph on building up new webpage.
  Also see my web page > perfumes

  VastaaPoista