16.11.2009

Musta surma


"Kun Helsingin kouluissa aletaan rokottaa terveitä koululaisia sikainfluenssaa vastaan, ehdotan että ensiksi rokotetaan peruskoulun neljäsluokkalaiset. Heillä on edessään ylipormestarin kutsut Finlandia-talolla itsenäisyyspäivän tienoilla." (HS 16.11.2009, sivu C8, SK, neljäsluokkalaisen äiti)

Toisessa lehdessä luki, että Ukrainassa sikainfluenssasta on ehkä kehittynyt jo tappava superinfluenssa. Kuolleita on jo 200, ja osalla heistä on on ollut avattaessa mustat keuhkot. " Vaikutti kuin keuhkot olisi poltettu. Se on kauheaa", kertoo muuan lääkäri Daily Mailin mukaan. "Ihmisiä kuolee. Epidemia tappaa lääkäreitä. Tämä on täysin käsittämätöntä 21. vuosisadalla", toteaa presidentti Justshenkokin lehdessä. Tämä kaikki siitäkin huolimatta, että Ukrainan koulut on suljettu.

Huh huh. Kyllä nyt pelottaa. Eikä Tarja Halonenkaan sano mitään. Espanjantauti vei aikanaan sukuni nuorimmat ja terveimmät voimat seisovilta jaloilta, miehet ratsujen ohjaksista, naiset kehtojen ääreltä, vanhukset ja lapset säästyivät ja jäivät isännättömiin ja emännättömiin taloihin, kunnes holhumies tai kuolema korjasi.

Toisaalta ihminen on minusta elänyt liian pitkään sen luulon varassa, että hän voi hallita elämäänsä itse ja voi omilla toimillaan torjua kaiken pahan, jos vain tahtoo. Kehitysoptimismi on kritiikitön: tekniikka kehittyy rajattomasti, syöpä kukistetaan, hiv taltutetaan, elinikä pitenee, ihminen hallitsee maita ja meriä eikä tarvitse enää nöyrtymistä minkään luonnonmahdin tai toisen ihmisen edessä. Jumalat ja kirkot hylättiin hippivuosina, tilalle otettiin rationaali uskonnottomuus ja kastaa rapsautettiin lapsetkin omaan ateismin uskoon kieltämällä heiltä harras ja nöyrä mielenlaatu, kun potkimalla kerran pääsee pitemmälle. Eläimetkin ihminen on alistanut yhä pieneviin reviireihin, ne eläimet, joita hän ei paloittele lihoiksi ja turkiksiksi ja nahoiksi tai joiden elimistön tuotteita hän ei pistele poskeensa.

Onkin jo aika taivaitten näyttää mahtinsa. Mutta kai sitä ennen nuo neljäsluokkalaiset pitää rokottaa, että pääsevät kättelemään ylipormestaria?

(Opetustaulu, Lennart Segerstråle, Musta surma Suomessa 1350)

146 kommenttia:

 1. Lapselliset ihmiset eivät halua kokea realismia koska he haluvat karnevalismia....lisää naisia, viiniä ja laulua ja äidit soittavat tahtia omalle kullalle...(siinä leikissä naiset ovat jo unohtuneet kun ovat lapsen synnyttänyt ovat käytetty kuin appelsiini jota on puristettu tyhjäksi). Pois vaan. Musta surma.

  VastaaPoista
 2. Soittavat tahtia omalle kullalle.. hyvin sanottu, HG.

  Tuossa tuo äiti, Salla Korpela, tasoittaa tyttärensä tietä kohti itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia. Ettei lapsi pettyisi.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Olisiko pitänyt sanoa omalle k.....?

  VastaaPoista
 5. Narsistiset äidit vetävät mustia surmia toisten naisten päälle ja ympärille.

  VastaaPoista
 6. Uusi tuoreempi appelsiini peliin....ja tätä edesauttavat kaarti kateellisia naisia.

  Mistä ne sitten tulevatkaan?

  VastaaPoista
 7. Onko naisen pahin ongelma aina toinen nainen eli uhmaava nuorempi tai kateellinen ystävätär jonka juna meni?

  VastaaPoista
 8. Samuli,

  minusta vaimosi on realistinen, sillä kyllä kuoleman uhka tässä taudissa on itse kullakin. On vaan harmi, ettei riskiryhmiin kuulumaton pääse ajoissa piikille. Minäkään en pääse tämän neurologisen puhesairauteni vuoksi.

  Veikkaan kyllä, että poikasi sairastama tauti oli sikalenssu, jos kuume oli noin korkea - toivotaan että oli, sillä nythän hänellä olisi hyvä vastustukyky mahdollisesti tulevan vaarallisemman supersikaflunssan varalle.

  VastaaPoista
 9. HG,

  jos naisella on vihollisia, niin mitä todennäköisimmin ne ovat naisia - he kadehtivat toisiaan häpeämättömästi, joten tuo Segerstråhlen viikatemies saisi nirhaista pari pahaa kadehtijanaista kanveesiin, eikö?

  VastaaPoista
 10. Ikävää meissä naisissa on se (minä ja sinä tietysti poikkeuksena..) että puhumme yhtä ja teemme toista. Mutta minä en sitä tee mutta olen joskus kenties ollut samanlainen. Siksi näen sitä mutta en enää siis ole häijy tai sitten olen häijy näin suoraan että paukautan päin NAAMAA mitä olen mieltä. En siis lepertele niitä/näitä naistenkaan kanssa ellen ole sitä mieltä mitä sanon: siinä olen rehellinen ja re-hell-inen on siis juuri sitä, ettei pelkää olla totuudenmukainen, joka on se oleellisin tässä sinun Mustassa Surmassa. On nimittäin ihmeellisen vaikeaa olla rehellinen koska kulttuuri opettaa valehtelemaan diplomatian nimissä päin helvettiin koko yhteiskunta. Sitten miettivät ämmät siat mistä saisivat hyvän yhteiskunnan kun ovat opettaneet päin hel-vett-iä kaiken: ja minunlaista todellista opetusneroa ei haluta lähelle koska minä
  PELÄSTYTÄN
  NÄITÄ
  AKKOJA
  mokomia

  ..mutta en ole vaarallinen vaikka näytän siltä (nykyään ovat onnistuneet samaan minusta tosi ämmää kuvissa ainakin vaikka minulla olisi parempiakin kuvia. Usch miten ruma voinkaan olla; miksi Jumala ei tehnyt minusta edes kauniin kun samalla laittoi näin vaikean tehtävän minulle?

  ..san sää sielt Raumast kuules IInes.

  VastaaPoista
 11. Ja taitaa olla ensimmäinen julkisilla varoilla toteutettu näin laajamittainen ihmiskoe. Sitähän tämä on, sanoi minulle lääkärituttu. Nyt jaettava rokote kun ei suojaa kuin muutaman kuukauden, jos sitäkään. Jokainen rokotettu rekisteröidään tarkasti, koska käynnissä on tutkimustyö, osa lääkärikunnastakin on ottanut kriittisen kannan kyseiseen rokotuskamppanjaan.

  Tämän, nyt jaettavan rokotteen sivuvaikutuksista ei ole riittävästi tietoa, ja osa saattaa saada pahojakin oireita, siis sairastua vakavasti pelkästä rokotteesta. Ja kuollakin siihen, kuten Suomessa on jo käynyt.

  H1N1 virus muuntuu, kukaan ei tiedä minkälaiseksi. Virukset vain nyt ovat sellaisia. Tiedämme tämän myös tietokoneviruksista, niitä syntyy joka päivä yhä uusia ja uusia ja uusia, ja johtaa usein koneen kuolemaan. Aivan, ihminen ei ole kone, mutta ihminen on virusten armoilla missä tahansa hän liikkuukin. H1N1 –virus tulee kiertämään maapalloa useita vuosikymmeniä, ja sitä vastaan ei ole olemassa 100% varmaa rokotetta, kuten ei muitakaan viruksia vastaan.

  http://www.youtube.com/watch?v=KFLir5yZ960

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Taidat nyt levittää hysteriaa, Iines. Ihmiset pelkäävät jo muutenkin, tietämättömyytään.
  Sinulta tämä on vastuutonta.

  HannuHoo

  VastaaPoista
 14. Samuli: "Armi, missäpäin Suomea joku on kuollut sikainfluenssarokotteeseen?"

  Muutama kuollut henkilö oli saanut rokotteen ja viikon sisällä kuollut. Heihin iski juuri rokotuksen jälkeen tuo tauti. Kuka tietää vaikka se rokote olisi ollut laukaiseva tekijä?

  Itse olen tässä vaiheessa sillä kannalla, että en ota rokotetta. No ei sitä minulle tarjotakkaan, luulen.

  VastaaPoista
 15. "Eikä Tarja Halonenkaan sano mitään."

  Tarja Halonen on keskittyntyt sanomaan, että ei lapsi tarvitse isää, vaan mieluummin kaksi äitiä.

  Sinä ylipäällikkömme viisautta kukkeimmillaan.

  VastaaPoista
 16. Jape, poikani koulussa rokotettiin riskiryhmään kuuluvat edellisviikon perjantaina. Seuraavana maanantaina iso joukko oppilaita jäi pois koulusta kovan kuumeen vuoksi. Osa rokotettuja, enemmistö rokottamattomia.

  Tässäkin tapauksessa rokotettuihin iski tauti pari päivää rokotuksen jälkeen. Mikä on sinun johtopäätös asiasta?

  Suomessa lähes kaikilla kuolleilla, joilla on diagnosoitu sikainfluenssa, on ollut joku vakava perussairus, esim syöpä.

  Lisäksi, rokotus antaa suojan vasta 2-3:n viikon päästä.

  VastaaPoista
 17. Mitäpä Tarja Halosen OLISI pitänyt sanoa?
  Eikös meillä ole ihan asiantuntijoita pähkäilemässä, jotta missä mennään ja milloin on syytä tehdä jotain muuta kuin mitä on jo tehty?

  Rokotusreaktioon voi jopa kuolla, mutta se tuskin on ollut syynä Armin mainitsemassa tapauksessa.
  Haloo!
  Taudin itämisaika on n.2viikkoa!

  Nyt kyllä lietsotaan sellaista hysteriaa, että oksat pois.
  En kiellä etteikö olisi kyse vakavasta taudista, mutta heretkää hyvät ihmiset taivastelemasta!

  Tauteja tulee ja tauteja menee, ja osa taudeista tulee uutena elinvoimaisempana kantana kierrettyään muutaman vuoden maapalloa ympäri!

  Tässä hysteriassa unohdamme kaikki talonpoikaisjärkeen perustuvat torjuntakeinot kuten normaalin käsienpesun, nenäliinaan niistämisen ja samaiseen rättiin aivastamisen, ja lutraamme kaikissa mahdollisissa tilanteissa desinfektioainetta sinne sun tänne, tiskipöytää unohtamatta...
  opetamme elimistömme yhä uusiin ja uusiin antibiootteihin, jolloin pöppöset kehittävät uuden kannan, joka ei reagoi enää piooteille..

  Saakohan kukaan ipana enää lappoa hiekkalaatikossa hiekkaa suuhunsa, niinku ennenvanhaan?
  Ei siitä äiti saanut paniikkikohtausta, vaan hiekka tonkastiin sormella ulos, ja leikki jatkui.


  Mahdollisuus selvitä elämästä hengissä on loppujenlopuksi aika pieni...

  VastaaPoista
 18. Meidän koko yhteiskuntaa ohjaa tällä hetkellä ihmset,joilla on ennenkin onnistunut tappaminen; pois vaan heidän karnevalismin eestä. Nyt olisi mahdollisuus paikata tätä idiotismiä mutta kun kunnon kasvattajatkaan ei pääse puhumaan. Teksti varastetaan netistä, siis suoraan koneelta, ja väittävät, että luen goolesta kaiken. Miksi muut eivät lue googlesta kaiken jos se toimii niin helposti. Eikö pidä ensin tajuta mitä niistä 20.000.000.000. sivuistoista hakee esiin? Ei ne tarjoudu esille ja typerät pääsevät kuittaamaan, että no - se lukee googlesta vaan.

  töttörrööö kun ovat ääliöitä ihan joka paikassa ja varkaus senkun lisääntyy -- minua ei haluta mukaan eikä kukaan välitä oikeastaan ymmärtää mitään, sen olen saanut selväksi.

  Mustaa surmaa he haluavat, aivan varmasti.

  VastaaPoista
 19. Miksi ihmiset pelkäävät... pelkoa? Henkilöitä, tapahtumia tai epidomioita, kannattaa kunnioittaa kuten esimerkiksi jääkarhuja, jos ne tulevat haistelemaan sun sukkiasi. Mutta pelätä sitä... ou nou, on kummallista!

  VastaaPoista
 20. HannuHoo,

  sanot minun nyt levittävän hysteriaa tällä jutullani.

  Se ei ole tarkoitus, vaan minusta on pelkästään hyvä, että asiasta voidaan keskustella ja tuoda esiin pahimmatkin pelot ja ennakkoluulot.

  Näin saadaan myös oikeaa turvallista tietoa. Tähän luotan, ja huomaan, että yllä on jo pyritty kumoamaan mm. jonkun toisen esittämä rokotteen vaarallisuus.

  Itsekin tiedän, että vasta-aineen tuottohan kehittyy vasta kahden viikon kuluttua rokotuksesta, joten jos joku on sairastunut saatuaan juuri rokotuksen, hänelle ei ole ehtinyt kehittyä vielä tätä vasta-ainetuotantoa.

  VastaaPoista
 21. Sukkani ovat tiukasti jalassa. Miehen sukkia ei kannata tulla haistelemaan voin taata että siinä ei karhut elä.

  VastaaPoista
 22. Mitä Tasavallan Tarjan pitäisi sanoa?

  a) aikuisten oikeesti?
  b) satiirisen sarkastisesti?

  VastaaPoista
 23. Ai niin, mustasukkia.
  Onko mikis myös mustis Iineksestä? Miten tärkeä tämä Iines nyt onkaan? Joko hänen taustalla on raha-herroja, joilla on hyvä syötti tässä pimussa tai sitten se on oikeasti hyvä pimu.

  VastaaPoista
 24. Kaunis nainen on siis bulvaani muita naisia kohtaan ja bulvaani myös muita miehiä kohtaan. Miten älykäs strategia tämä rasismi onkaan.

  VastaaPoista
 25. Jape,

  Tarja Halos -heittosi on turha, ja kertoo nyt kyllä sinusta itsestäsi enemmän kuin Tarja Halosesta. En oikein tykkää lukea tämäntasoisia vääristelyjä mistään blogista, saati omastani.

  Lue nyt ajatuksella tuo Arjaannelin hieno kommentti, jossa on asia poikineen!

  VastaaPoista
 26. HG, oon oikeasti hyvä pimu!

  Minullahan on raha-herrat ja arabit tukena, kuten sanot, ja Pensseli-setä laulutuntien antajana. Kelpaa minun näitä miehiä poimia Korvarysästäni.

  VastaaPoista
 27. Kuule HG (minä diggaan Sinua!):if(?) Iines olisi valeltu Yltä & Päältä hunajalla, saattaisin (vähän) lipaista häntä... En missä nimessä muuten.

  VastaaPoista
 28. Tuo "Tarja Halonekaan ei sano mitään" oli muuten provosoivaa satiiria, jota muutenkin löytyy jokaisesta kirjoituksestani, alleviivaamatta.

  En kai minä tosissani pyydä kansaa kumartamaan hallitsijoiden jalkojen juureen.. hei haloo.

  Miksi minua ei koskaan ymmärretä, kun lasken leikkiä? Sniff ja nyyh. Siis oikeastihan paras satiiri on sitä, jota ei sano hauska ihminen tai jota ei nosta esiin alleviivaus.

  *

  Mikis,

  ihmisen kuuluu saada pelätä, muutenhan sitä kävelisi tuleen tai hyppäisi sillankaiteelta murhepäissään. Pelko on säästänyt miljoonia henkiä.

  VastaaPoista
 29. Vai hunajalla siveltynä voisit lipaista, mikis,

  noh, minulla on iso purkki saunahunajaa, ja olen kirjoittanut siitä novellinkin, kun Hannele haluaa sivellä väsyneen miehensä lauteilla hunajalla ja mies vaan tyrkkää hänen hunajaisen kätensä pois. Hannele sitten sivelee itsensä. Pitäisikö julkaista?

  VastaaPoista
 30. Sitä ajattelinkin; ollaan aina ikuisesti sodassa: arabien ja juutalaisten sota ja se käydään myös naiskauneuden kautta kunhan saavat sotia?

  Mutta minne kuuluu oikeasti naiset, joille olisi erilainen tulevaisuusnäkemys, missä ei sodittaisikaan enää vaan opittaisiin olemaan kunnolla alusta alkaen?

  Ei pääse minnekään koska naiset ja miehet estävät - siis nämä rysäläiset väristä huolimatta. Niin punaiset, vihreät että siniset rysät.

  VastaaPoista
 31. Meillä on siltä osin vain yksi puolue: rysäläiset ja ne jakaantuu kolmeen osaan:
  - sossarirysät jotka ottavat lainaa siinä sodan välissä
  - keskustarysät jotka yrittävät kasvattaa vimmatusti ja menettävät osuutta koska rauha on niin vaativaa tässä karnevalismin elämänmuodossa missä pitäisi olla silikonikorvat vähintään...
  - oikeistorysä joka maksattaa elämän edellisten ryhmien lapsilla pyydystäen niitä...

  sitten on sisäsiittoiset, jotka eivät eläisi lainkaan kello kädessä vaan nukkuisivat vaan ja saunoisivat ja söisivät ja olisivat yhdessä kapakoissa ja se on pesusuomalaiset

  ja sitten on sisäsiittoiset, jotka eivät eläisi lainkaan kello kädessä vaan joisivat vain kahvia ja punssia keskenään ja olisivat yhdessä gaaloissa ja kristallikruunujen alla juhlimassa von ja af hörhöt ja pörhöt ja se on riikinkukonpuolue

  ja loput ovat nyt vaan jotain...

  VastaaPoista
 32. Musta surma -puolueella olisi siis tilaa..

  ???

  VastaaPoista
 33. Se, mitä ei julkaista, on tietysti mielenkiintoisempaa kuin se, mitä julkaistaan. Että, totta kai!

  Voi, että olet rakastettava!

  nimim. "eräs kohtalon uhri"

  VastaaPoista
 34. mikis,

  Hannelen tarina tulee jossain vaiheessa, kun Pensseli-setä käskee.

  VastaaPoista
 35. HannuHoo, ei kai tässä mistään hysteriasta ole kyse.
  En minäkään istu täällä kauhunhiestä märkänä näppiksen äärellä. Enkä voi sanoa edes pelkääväni tilannetta, vielä.
  Olen vain alkanut suhtautua asiaan vähemmän huolettomasti ja täydentänyt varmuusvarastoja eli ostanut kaappiin säilykkeitä, herkkugulassia, vorschmackia(nam), täysjyväriisiä ja muuta sellaista. Jos vaikka sairastumme vaimoni kanssa yhtä aikaa, niin ainakaan ruoka ei lopu heti kesken.

  Väestönsuojeluohjeiden mukaan tuollainen varmuusvarasto pitäisi olla joka taloudessa aina. Oli sikanuhaa liikkeellä tai ei.

  Pari pulloa käsidesiäkin löytyy taloudestamme.

  Tällä hetkellä minua kyrsii, ei sikaflunssa, vaan vasen pohkeeni, jonka reväytin perjantaina. Kävely on erittäin vaivalloista ja tänään minulla alkoi viikon loma. Ja piha on haravoimatta.

  VastaaPoista
 36. Poimin vielä Armin puheenvuorosta tuon viruksen muuntumisen.

  Tästähän on kyse tuossa Ukrainan tilanteessa. Siellä tutkitaan parastaikaa, onko kyseinen virus muuntunut toisenlaiseksi supervirukseksi, jota vastaan ei ole mitään suojaa. Ja muunkin lukemani mukaan virusten muuntuminen nimenomaan on ihmiskunnan suurimpia uhkia nälänhädän lisäksi. Maapallon kuudesta miljardista ihmisestähän miljardi on FAO:n uusimpien tietojen mukaan aliravittuja. Samoihin lukuihin eivät virusten tuhot ole sentään yltäneet.

  Toisaalta juuri kuulin radiouutisista, että sikainfluenssasta on Suomessa tulossa pelättyä vaarattomampi - vain 40:n arvellaan Suomessa menehtyvän siihen, kun normaaleihin kausi-influenssoihinkin menehtyy huomattavasti enemmän. Itse mietin sitä, että samoin kuin espanjantaudissa tämä nykyinen influenssa on vasta harjoitusflunssa toiselle vaarallisemmalle aallolle.

  VastaaPoista
 37. Miksei kukaan ymmärrä Iinukkaa ja kapsahtanut rapsakasti tähän teesiin:

  "... Jumalat ja kirkot hylättiin hippivuosina, tilalle otettiin rationaali uskonnottomuus..."

  Merkithän ovat selvät. Jumala rankaisee sikailevaa ihmiskuntaa niin kuin kirjoitettu on.

  Markuksen evankeliumissa Jeesus ajaa demonin ihmisestä sikalaumaan, joka syöksyy jyrkänteeltä alas kuolemaan - ja nousee nyt flunssana kostamaan jumalattomuutemme.

  Muuta Iines - emmehän me hipit mihinkään ateismiin ja tiedeuskoon hurahtaneet, se oli taistolaisten synti se, vaan mystiikan poluille me kukkaiskansana riensimme iloiten ja sinne laulaen eksyimme kuka mihinkin.

  Löytyykö muuten tietoa tähän: moniko vanhus ja vaivainen kuolee tavalliseen kausiflunssaan? Epäilenpä, että aika moni.

  VastaaPoista
 38. Meillähän taitaa Iineksen kanssa vanhoina (?) hippeinä (?) olla telepatiavirus, kun mietimme samaa asiaa samaan aikaan.

  VastaaPoista
 39. Huomaan, että minäkin olen vailla paniikkia varustautunut sairastumiseen: ostin mm. hernaripurkkeja ja tonnikalaa ja mysliä ja pähkinöitä ja rusinoita jemmaan, sekä ison tertun vihreitä Reilun kaupan banaaneja.

  Apteekista kysyin käsidesiä, mutta farmaseutti oli harvinaisen rehelllinen ja sanoi, ettei kannata ostaa, saippuapesu on parempi. Pesen nyt vaan kädet huolellisesti aina kun tulen ulkoa.

  VastaaPoista
 40. Jos jotain positiivista tästä H1N1 viruksesta pitäisi sanoa, niin yhtä äkkiä ihmiset ovat oivaltaneet elämänsä arvon. Sitä(kin) nuo pitkät rokotusjonot viestittävät. Ei viittä tuntia jonoteta kylmässä ja sateessa, ellei elämä ole tärkeä.

  Mitenkähän mahtaa sen väittämän käydä, että yhteinen vastoinkäyminen yhdistää ihmisiä? Ettei vaan kävisi juuri päin vastoin. Delilah

  VastaaPoista
 41. Iines: "Tarja Halos -heittosi on turha, ja kertoo nyt kyllä sinusta itsestäsi enemmän kuin Tarja Halosesta. "

  Mitä se minusta kertoo?
  Olet taas autuaan tietämätön tuon armaan ylipäällikkömmen kiinnostuksen kohteista ja siitä mitä hän lausuu ja milloinkin.

  Hedelmöityshoitolain käsittelyn yhteydessä tuo punainen puupää lausui että naispareilla täytyy olla oikeus hedelmöityshoitoihin. Kysyttäessä, että entäs lapsen isä, niin sitä ei Halosen mielestä tarvita, riittää että on kaksi äitiä. Tämän tason "kokokansan" presidentti meillä on, että turha huudella häntä sanomaan sikainfluessasta yhtään mitään. Halonen ei tajua eikä kykene.

  Toinen esimerkki tästä pökkelöstä presidentistämme on se että hän kovasti kritisoi tyttöjen ympärilekkausta mutta poikien ympärileikkauksesta hän on hiiren hiljaa.

  Iines: "En oikein tykkää lukea tämäntasoisia vääristelyjä mistään blogista, saati omastani. "

  Mistään vääristelystä ei ole kyse vaan tosiasioista. Jos Halosella ei ole mitään tajua asioista, ei häneltä mitään kannata kysyäkkään, se on sinänsä totta. Mutta mitä teemme tuollaisella presidentillä? Emme mitään.

  VastaaPoista
 42. Jape,

  Koska Halosen hedelmöityshoitokannanotot eivät mitenkään liity tämän päreen aiheeseen, panen tuohon blogini linkit, joissa on jo keskusteltu asiasta:

  http://ikkuna.blogspot.com/2006/05/hallelujah.html

  http://ikkuna.blogspot.com/2006/10/hedelmityshoidot-miehen-nkkulmasta.html

  VastaaPoista
 43. No Tapsa,

  tuossa Segerstråhlen kuvassahan Jumala kostaa pahoille, edes kirkko ei tuo apua, vaikka ollaan pyhällä paikalla. Samantyylinen kuva on muuten Hugo Simbergillä, mutta säästän sen seuraavaan lietsontaan.

  Minun entinen mieheni oli muuten kokoomuslainen, kun tapasin hänet. Kun tiemme erosivat, hän oli taistolainen ja tyttäreni mukaan kiittää minua edelleen taistolaisuuden löytämisestä.

  Minä en oikeasti edes tiedä noita aatenyansseja, ja laukussanikin kannoin Mao Tse Tungin pinssiä, koska siinä oli nättiä beigeä, sävy sävyyn laukun kanssa. Che Guevaaraa ihailin, koska hän oli niin kaunis tulisielu. Kyllä, mystiikan ja jopa eri uskontojen poluille minä menin, ja ismeistä en tiennyt mitään.

  Voi olla, Tapsa, että ateismiin ovatkin eniten hurahtaneet nyt ihan tavalliset mattimeikäläiset, jokamiehet, jotka hallitsevat omaa kosmostaan ja joita ei jukoliste mikään joulupukki määräile.

  (Tämä ateismi vaatisi nyt oman päreensä, sillä aihe tulisuttaa minua. Ei sen takia että olisin joku uskis, vaan siksi, että ihmiset tarjoavat ateismissa ja kirkottomuudessa yhtä lailla lapsilleen omia ideologioitaan kuin uskonnossakin. Jos minä olisin tuollaisten lapsi, menisin kirkkoon kuuntelemaan Bachia ja katselemaan lasimaalausikkunoista puitten latvoja ja taivaita.)

  VastaaPoista
 44. Niin, ennen ihmiset kuolivat (noin 56 vuotiaina) vanhuuteen... eikä mihinkään viruksiin tai bakteereihin koska eihän niitä silloin... voi hyvänen aika, ollut ees olemassa!

  Luin Hesarista että tänä päivänä kuolee 400 ihmistä alkoholisairauksiin per päivä... siinä täytyy olla yksi nolla liikaa (en tarkoita että 399 ihmistä...). Ehkä 40? No, tähän flunssaan on kuollut tähän mennessä n. 10 ihmistä 1/2 vuoden aikana? Eli, ihmisten pitäisi ryypätä enemmän?

  VastaaPoista
 45. Se vaan että ei ateismi automaattisesti poista nöyrää mielenlaatua. Minusta se päin vastoin näyttää maailman sellaisena kuin se oikeasti on, ja auttaa suhtautumaan siihen nöyrästi mutta ei nöyristelevästi.
  Päivi

  VastaaPoista
 46. Hokasitteko minun uudet kuvaukset
  puolueista?

  - sisäsiittoiset pesukarhut
  - sisäsiittoiset riikinkukot
  - ulkona vapaalla juoksevat sossarit
  - sisällä paperityössä istuvat maalaiset
  - lastenpyydytyspuolue

  Nå, vilket väljer du?

  VastaaPoista
 47. Ai niin ja Kristilliset; Jumalan puolella olevat

  VastaaPoista
 48. On tässä muitakin murheita kuin sikaflunssa ja revähtänyt pohje.
  Jumalauta, lopettivat Väärä Johtopäätös-sarjakuvan Hesarista.
  Lähetin äsken elämäni ensimmäisen lukijapalautteen toimitukseen.
  Ensin "joutuu" lukemaan Katja Marteliuksen kirjoituksia, sitten lopetetaan lempparisarjis. Joku raja se on minunkin sietokyvyllä.
  Eivät sentään lopettaneet Fingerporia.

  VastaaPoista
 49. Se vaan että ei ateismi automaattisesti poista nöyrää mielenlaatua. Minusta se päin vastoin näyttää maailman sellaisena kuin se oikeasti on, ja auttaa suhtautumaan siihen nöyrästi mutta ei nöyristelevästi.

  Päivi,

  tässä on tärkeä asia, ja hyvä että se tuli esille. Nimittäin nöyrän ja nöyristelevä ero.

  Nöyrä on se, mitä ihmisiltä ja itseltäni halajan. Alttiutta ottaa toinen vastaan hänen omista lähtökohdistaan käsin, pohtia hänen ajatuksiaan itsensä unohtaen, mikä tekee kelle tahansa nykyihmiselle, ennen kaikkea minulle, helkkarin hyvää.

  Nöyristely taas on teeskentelyä, joka on sukua mielistelylle. Se ei ole toivottavaa, koska siinä on epärehellisyyden ja silmänpalvonnan siemen.

  Ja totta, Päivi, kyllä näitä kumpaakin voi olla sekä ateistilla, että ei-ateistilla.

  Jään kuitenkin vielä miettimään tuota, että ateisti on nöyrä, sillä hän näkee maailman sellaisena kuin se on. Näkeekö varmaan?

  Mikä muuten on uskonnottoman vaihtoehto? Mielestäni se ei ole uskova, joka on ehkä pikemmin vastakohta. Kun agnostikkokin on liikaa, niin mitä siihen jäljelle jää?

  VastaaPoista
 50. Meitä on tuttuja täällä, täällä on tuttuja Iines - kaikenlaista.

  VastaaPoista
 51. Iines: "Koska Halosen hedelmöityshoitokannanotot eivät mitenkään liity tämän päreen aiheeseen, panen tuohon blogini linkit, joissa on jo keskusteltu asiasta:"

  Et ymmärtänyt pointtia, mutta ei se mitään. Tuskin kommentoin jotain vanhoja keskusteluja mutta kiitos vaivannäöstä kumminkin.

  En oikein pidä näistä linkkitykityksistä, joissa linkittäjä ei itse avaa ko. linkkien sisältöä. Linkkien pitäisi olla vain tekstin lopussa tukemassa sitä, että linkkaaja tietää mistä puhuu. Hmmm...kuullostaa jotenkin tutulta tämä...

  VastaaPoista
 52. Pitäisiköhän sinun, Iines, käyttää hymiöitä, että KAIKKI tajuaisivat huumorisi - toki lähes jokainen tajuaa huumorisi alleviivaamattakin.

  Toistaiseksi sikainfluenssan tähden ei tarvitse panikoida, mutta kieltämättä tuo Ukrainan juttu hirvittää.

  VastaaPoista
 53. Samuli,

  lukijapalautetta viestimeen lähettää jokainen kunnon mies!

  Olen nimittäin selannut isän arkistoja, ja löysin hiilipaperijäljennöksen radioon lähetetystä kirjeestä, jossa isäni moittii silloista radiokuuluttaja Kaisu Puuskajokea nasaalisesta ääntämyksestä ja epäilee tätä nenäpolyypista. Hän mainitsee esimerkin, että kun tämän pitäisi sanoa, että nyt seuraa "kello viiden uutiset", nainen sanookin että nyt seuraa "kello viiden nuutiset". Isä oli hyvin tuohtunut asiasta.

  VastaaPoista
 54. En minä Katja Marteliusta maininnut palautteessa. Vaadin vain sarjista takaisin uhkaamalla tilauksen lopettamisella. :-)

  VastaaPoista
 55. Sinä siis tajuat minun satiiriani, Kuunkuiske,

  ja nyt sanon suoraan, että ihanaa, ihanaa. Kun itse kyllä tajuaisin, jos vieraana lukisin, että tuohan laskee leikkiä, ei kukaan voi muuten ajatella noin typerästi.

  Olen aina sanonut, että toivoisin ettei minua lueta jumalansanana, vaan jokaisessa päreessä on taatusti jotain satiiria, josta minua sitten tivataan tuomiolle. Olen monestikin jopa mennyt tahallani syytettyjen penkille, ja jatkanut satiirin piukeaa väitettä lukuisin uusin argumentein, koska näen mahdottomaksi todistella mitään - lukija kun kuitenkin on perimmältään tulkintoineen oikeassa.

  VastaaPoista
 56. Kyllä ne nyt siellä varmaan suree, Samuli.

  VastaaPoista
 57. Minusta on kamalaa kun saa jonkun bakteerin - tai viiruksen - ja on silti liian lyhyt kulli? Terveenä sen kestäisi mutta kun minä en ole terve! (Päivää vaan.)

  VastaaPoista
 58. Päivää Anonyymi,

  siis koeta nyt nähdä valoa edes huomisessa: Viel uusi päivä kaikki muuttaa voi. Jokainen tuppik.. siis ihminen on laulun arvoinen.

  VastaaPoista
 59. Minun on pakko lisätä vielä jotakin Anonyymille, joka suree tuossa edellä lyhyttä pippeliään. Tässä ketjussahan voidaan puhua kaikenlaisista peloista ja murheista.

  Nimittäin muistin yhtäkkiä katsoneeni jokin aika sitten televisiodokumentin, jossa oli puhe miesten suhtautumisesta omaan penikseensä.

  Ohjelmassa todettiin sellainen seikka, että miehet näkevät varsin yleisesti oman peniksensä pienempänä mitä se on, koska katsovat sitä ylhäältäpäin, jolloin mittasuhteet vääristyvät juuri siten, että pituusakseli lyhenee. Naapurinsa peniksen miehet sen sijaan näkevät suoraan edestä, jolloin se näyttää suuremmalta kuin ylhäältä katsoen.

  Tämä lohduksi, jos asia nyt on niin tärkeä.

  VastaaPoista
 60. Mielenkiintoista, että herjaus ja äkkiväärät väitteet ja loukkaukset onkin nyt satiiria

  VastaaPoista
 61. Jos ihmiset olisivat järkeviä muutaman viikon ajan, sikainfluenssa heikentyisi itsestään Suomessa huomattavasti, kun uusia tartuntoja ei pääsisi tulemaan.

  Miksi ihmeessä lasten täytyy mennä itsenäisyyspäiväjuhliin tällaisena aikana? Miksi sellainen juhla järjestetään yleensäkään tällaisena aikana? Miksi ei pidetä taukoa presidentinlinnan kutsuissa? Monilla työpaikoilla voitaisiin tehdä töitä etätyönä.

  Monet lapset voisivat olla kotona, poissa tarhasta, jos toinen vanhemmista tai joku muu voisi hoitaa heitä kotona. jne

  Rokotteiden hankkimisessa on viivytelty. Se on jo tarpeeksi paha virhe.

  VastaaPoista
 62. Mielenkiintoista, että herjaus ja äkkiväärät väitteet ja loukkaukset onkin nyt satiiria.

  Juu, eikös olekin kauheaa, Anonyymi.

  Tämmöisiä herjoja ja äkkivääryyksiä kuin "Eikä Tarja Halonenkaan sano mitään" ei laajalevikkisessä blogissa tietenkään saisi olla. Pyydän anteeksi ja koetan parantaa tapani.

  VastaaPoista
 63. "Miksi ei pidetä taukoa presidentinlinnan kutsuissa? "

  Siksi kun sitä rulettia pyörittää punapäinen taistolainen lesbofeministi, Harja Talonen, jolla ei ole älyä, eikä häntä ole informoitu.

  Tärkeintä on, että lapsella on kaksi äitiä!

  VastaaPoista
 64. Anna,

  hyviä kysymyksiä, siinäkin mielessä, että kysymys normaalin arkisen työnteon ja elämisen pysäyttämisestä tulee harvan mieleen.
  Onko työstä tullut niin tärkeä asia, ettei sitä korvaa mikään, että sille uhrataan tarvittaessa vaikka elämiä?

  En osaa vastata tuohon, mutta jään pohtimaan sitä, että mitä siitä seuraisi, jos tehokoneistot pysäytettäisiin hetkeksi, tai niitä edes hidastettaisiin jonkin verran.

  Miten käy tuotannon? Miten maa makaa kun raha ei kierrä entiseen malliin?

  Tuosta rokotteen myöhästymisestä itselläni on käsitys, että Suomi oli kyllä ensimmäisiä maita, joissa rokotukset aloitettiin. Rokotteen valmistuminen oli sen sijaan odotettua hitaampaa, koska vasta-aineet kehittyivät niissä oletettua hitaammin. Se vaan, että rokotteita olisi voinut tilata Ruotsin mallin mukaan enemmän, jolloin niitä olisi heti alkuun myös saatu enemmän.

  VastaaPoista
 65. Tämä on jäänyt minulta huomiotta. Korjaan virheen nyt.

  Samuli: "Jape, poikani koulussa rokotettiin riskiryhmään kuuluvat edellisviikon perjantaina. Seuraavana maanantaina iso joukko oppilaita jäi pois koulusta kovan kuumeen vuoksi. Osa rokotettuja, enemmistö rokottamattomia.

  Tässäkin tapauksessa rokotettuihin iski tauti pari päivää rokotuksen jälkeen. Mikä on sinun johtopäätös asiasta?"

  Johtopäätös on edelleen sellsinen, että osa rokotetuista on saanut sen kuumeen juri tuon rokotuksen takia, elikkä sairastunut siitä rokotteesta. Osa rokottamattomista jäi kotiin, ei kuumeen takia, vaan varmuuden vuoksi, kun on "perusteltu syy" olla pois. Ihan järkeen käypää päättelyä minusta.

  Esim. äitini on skeptinen ja hieman pelokas influenssarokotteiden suhteen, kun entisellä asuinpaikkaunnallamme eräs sairaanhoitaja piikitti oman tyttäerensä influenssarokotteella ja tälle tuli sen seurauksena neliraajahalvaus. Tämä tosin tapahtui about 10 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 66. Jape,

  rokottamatonkin voi saada neliraajahalvauksen.

  Ja rokotehan voi - kuten kaikki rokotteet - nostaa jopa pienen kuumeen, ja osa voi joutua olemaan jopa pois töistä. Kyseessä on kuitenkin lievä juttu sikainfluenssaan verrattuna.

  Minä ainakin menen heti rokotukseen kuin suinkin pääsee.

  VastaaPoista
 67. Rokotteita olisi pitänyt tilata, ei yhdestä, vaan 3 eri lafkasta, jotta olisi saatu sitä tasisiemmin ja enemmän ja samalla oliis vältetty riski, etää jos se yksi rokotuslafka vaikka palaa, niin sitten ei saada ollenkaan rokotteita. Mutta kuten yleensä, suomi varmuuden sijaan valitsi halvimman. Typeryyttä!
  Nyt sitten kärvistellään kun rokotetta tulee ripotellen ja koko hiivatin epidemia on ohi ennen kun päästään "riskiryhmien" rokotuksesta läpi, puhimattakaan koko kansan rokotuksesta.

  VastaaPoista
 68. Suomi käyttää täysin samaa rokotetta kuin esimerkiksi Ruotsi, Jape.

  Ja muut maat ovat samassa tilanteessa Suomen kanssa, eli rokotetta tulee kaikkiin maihin tipoittain rokotteen odotettua hitaamman valmistumisen vuoksi.

  Vaikka rokotetta olisi tilattu useasta eri paikasta, ei sitä silti olisi tilattu tai saatu enempää nopeammin tai määrällisesti. Teoreettinen toimitusvarmuus vain olisi vahvistunut, ja nythän me saamme samaa tahtia kuin kaikki muutkin maat.

  VastaaPoista
 69. Rokottaminen on organisoitu tehokkaasti varsinkin Ranskassa, jossa onkin maailman paras terveydenhoito.

  VastaaPoista
 70. Iines: "rokottamatonkin voi saada neliraajahalvauksen"

  Voi voi, mutta tuossa mainitsemassani tapauksessa se oli suora seuraus rokotusesta/rokotteesta.

  Iines: "Minä ainakin menen heti rokotukseen kuin suinkin pääsee."

  Se on sitten joskus tuolla touko-kesäkuun tienoolla varmaan. Minä en ole ajatellut menenväni. Mutta katsotaan nyt.

  Iines: "Suomi käyttää täysin samaa rokotetta kuin esimerkiksi Ruotsi, Jape."

  Minulla on käsitys, että Ruotsi on tilannut sitä useammasta lähteestä ja enemmän.

  Iines: "Ja muut maat ovat samassa tilanteessa Suomen kanssa, eli rokotetta tulee kaikkiin maihin tipoittain rokotteen odotettua hitaamman valmistumisen vuoksi."

  Suomi reagoi hitaasti, se on tämän toimittajan listalla numerolla 13 vasta.

  Iines: "Vaikka rokotetta olisi tilattu useasta eri paikasta, ei sitä silti olisi tilattu tai saatu enempää nopeammin tai määrällisesti. "

  Häh? Totta ihmeessä kolmesta purosta virtaa enemmän kuin yhdestä.
  Ne tulee rinnakkain ei vuorotellen sarjassa.

  VastaaPoista
 71. Tavallaan onni, että rokotetta on tullut "tipottain", sillä se on nopeasti pilaantuvaa ainakin sen mukaan, mitä kerrotaan Kanadasta. Lieneekö kyseessä sama rokote kuin Suomessa? Tehokas rokotusohjelma on tämänkin vuoksi tarpeen.

  http://www.digitaljournal.com/article/282189

  VastaaPoista
 72. "sillä se on nopeasti pilaantuvaa"

  Ainakin avattu ampulli, jossa on 10 rokotusannosta säilyy vain vuorokauden

  VastaaPoista
 73. Antti Heikkilä, lääkäri, jolla on hyvin tervejärkisiä näkemyksiä , ei kannata sikarokotusta.(Hänellä on blogi.)

  Tietääkseni rokottamista ei jatketa koko kansaa koskevaksi, mikäli epidemia ei enää siinä vaiheessa (ensi vuoden puolella?) riehu. Joka tapauksessa rokotteen teho kestää vain puolisen vuotta; sairastettu tauti antaa ikuisen suojan. Tiedä sitten miten viruksen mahdollinen muuttuminen vaikuttaa asiaan.

  VastaaPoista
 74. Tamiflu-lääkitys auttaa, jos se aloitetaan kahden vuorokauden kuluessa taudin puhkeamisesta.

  VastaaPoista
 75. Tamiflussa on puolet elohopeaa...

  ...ei kauhean terveellistä

  VastaaPoista
 76. Antti Heikkilä, jonka suuri fani muuten olen, on myös sitä mieltä, että eläinrasvan reilu syönti on hyväksi jokaiselle ja kaikki kevytlevitteet sun muut keinotekolaiset ovat vaarallista humpuukia.

  Pienenä epäilevänä sieluna suhtaudun itsekin tähän possuhysteriaankin skeptisesti. Tosin en ole nähnyt kuvia ukrainalaisten mustista keuhkoista (minkä värisiä kuolleiden keuhkot on normaalisti?).

  Mutta hyvät ihmiset - Iineshän on leppoisa kirjoittaja, joka heittelee argumentteja sinne ja tänne, tarpeen mukaan kätterästi ja kipakastikin - joskus tulee hutejakin - mutta aina hienoinen hymynkare huulillaan. Sinnikäs hän tosin on, ja perusteellinen, mutta opettajallehan se on vain hyve. Noch einmal, sanoi saksanmaikkanikin.

  Ateismikeskustelua odotan innolla. Siihen asti yritän miettiä uskonnottoman vastakohtaa - miten olisi uskonnollinen?

  VastaaPoista
 77. Eikö Antti Heikkilä kannata muutenkin luonnonmukaisuutta sairauksien hoidossa, Kuunkuiske? Hän taitaa olla moniakin lääkkeitä vastaan.

  Itse en pelkää rokotusta, mutta en osaa sanoa, luotanko siihen silti. Otan sen kuitenkin, koska sairaus sinänsä on paljon pahempi kuin tähän asti tunnetut rokotuksen lievähköt sivuvaikutukset. Kaikilla lääkkeillähän on sivuvaikutuksia, ja silti niitä syödään - ei ole olemassa sivuvaikutuksetonta lääkettä.

  Parhaan suojan toki saa saitastettuaan taudin. Itselläni on melko hyvä suoja, koska olen - näin minulle on kerrottu - pienenä sairastanut aasialaisen influenssan, ja honkongilaisen + muita influenssoja muistan sairastaneeni, ja nimenomaan näistähän saa vastustuskyvyn tätä sikatautia vastaan.

  VastaaPoista
 78. "Mielenkiintoista, että herjaus ja äkkiväärät väitteet ja loukkaukset onkin nyt satiiria"... etc.

  Niin, minä joskus vuosi tai 1 viiva 1/2toista vuotta sitten kun sanoin jotain, Iines todisti että se on "höpsistä... hö". (Varmaan niin olikin.) Mutta minua häiritsi se - katselin aika tarkkaavaisesti sivusta - että hyväksyit vain omia mielipiteitäsi. No, nyt olen ollut ällikällä lyöty miten fiksusti kuuntelet ketä tahansa kiistakumppaniasia, "ai jaa"... (Hmnh?)

  VastaaPoista
 79. Ajattelen tuossa uskonnottomuuden vaihtoehtomäärittelyssä lähinnä itseäni, Tapsa, ja koetan löytää, mikä olen.

  En usko tarpeeksi ollakseni agnostikko, eli epäilijä. Tahtoisin kovasti uskoa, että Jumala voisi olla, mutta järkeni ei suvaitse jumalaa.

  En ole myöskään siis uskovainen, sillä minusta ei ole tunnustamaan sitä, että ihminen on syntinen ja tarvitsee jumalaista armahdusta, - kun en voi ymmärtää synnin käsitettä ja sitä, että pieni ihmispolorassukka olisi perisyntinen.

  En myöskään ole uskonnoton, sillä uskonto kiinnostaa minua suuresti, olen jopa opiskellut siitä perusopinnot yliopistossa ja ollut kurssini paras kiitettävin maininnoin (Olli Alholta, uskontotieteen luennoitsijalta ja suurelta idoliltani joka puhui kauniisti); ja tunnen usein harrasta mieltä ja tarvetta sulautua johonkin hyvään jumaluuteen tai Hyvyyteen, ja tunnen jopa tarvetta kiittää yläilmaisia kaikesta kauniista ja välillä rukoilen ja pyydän asioita, jotka ilahduttavat mieltäni, kuten vaikkapa harvinaista lintua puunoksalle kamerani tähtäimeen. Jumala kuitenkin on huumorintajuinen: järjestää kesykissan tielleni, kun pyydän harvinaista eläintä kuvauskohteeksi. Käy sekin.

  Eli mikä minä olen uskonnolliselta suhteeltani?

  (Tuli vähän sekava, katson toisella silmällä Georg Ots -leffaa. Tykkään Georgin lauluista.)

  VastaaPoista
 80. Geor Otsia en tuntenut, en ehtinyt. (Harmi.) Saman nimisellä laivalla seilasin monta kertaa, myös konehuoneessa "mee pois taalta". Menin minne menin.

  Iines, olet inhimillinen ihminen.

  VastaaPoista
 81. Mikis,

  "höpsis" viittaa luultavimmin leikinlaskuun, joka on voinut toki olla huonoa tai väärässä paikasssa.

  Mutta voi olla, että olen nykyään leppoisampi kuin ennen. Olen onnellisempi ja näen enemmän valoa tulevaisuudessa kuin vielä vuosi sitten. Ehkä se johtuu siitä.

  Muuten viimeksi kun menin Viroon, laiva oli koko matkan ajan ihan vinossa. Sen huomasi parhaiten uima-altaan vedestä. Toisella laidalla ei ollut mitään, toisella laidalla oli kaikki.

  VastaaPoista
 82. Tässä vielä Georg Otsin Kyllikki-valssi:

  http://www.youtube.com/watch?v=sw5t3_eEqMg&feature=related

  (Isäni ensimmäinen rakkaus oli Kyllikki, ja niinpä minulle annettiin toiseksi nimeksi Kyllikki, jota häpesin koulussa hirveästi. Sisareni oli Leena Päivikki.)

  VastaaPoista
 83. Jape, poikani rokottamattomia kavereita sairasti samoilla oireilla viime viikon. Eiköhän tauti ole saatu samasta lähteestä.
  Tuskin se ainakaan tuli rokotteesta ja pomppasi lapsesta toiseen parin tunnin sisällä pistoksista.
  Enempää en lähde asiasta kanssasi kinaamaan.

  Ihmetyttää tämä äkkiä herännyt rokotusvastaisuus.
  Rokotusten vastustajien lahko on käyttänyt hyvin hyödyksi tilanteen. Netistä löytyy ulkoasultaan hyviä antirokotussivustoja.

  Nyt nukkumaan.

  VastaaPoista
 84. Tuossa rokotusvastaisuudessa voi ainakin joillain olla kyse kontrollinhalusta, joka on nykyihmisen pahimpia riesoja.

  Toisin sanoen jo rokotus koetaan uhaksi, joka tahdotaan torjua. Valinta on kuitenkin vaikea, kun toisessa vaakakupissa on vakava tauti, joka on vielä pahempi.

  On se kauheaa, kun ihminen ei voikaan hallita elämäänsä, teki niin tai näin.

  VastaaPoista
 85. Iines
  Minä olen potenut jonkinlaista flunssaa jo kolmatta viikkoa. Pari viikkoa kestivät nuo kaikki tutut oireet. Kuumettakin oli, mutta en edes mitannut. Eniten pelkäsin yskän muuttuvan niin pahaksi, että on pakko mennä jonottamaan jonnekin lääkitystä. En ole kuitenkaan mennyt minnekään jonojen jatkeeksi.
  Onneksi on enää pientä köhää jäljellä, tosin rintakehässä on ollut pistoksia ja kipuilua, mutta odotan, että nekin menevät ohi, sillä kipeytyväthän lihakset kyllä jo pelkkää vuosisadan yskää röhkiessä.
  Välillä vieläkin palelee, ja kädet ovat oudon kuumat, vaikka otsa on viileä.
  Mielenkiintoista olisi tietää onko tämä ollut nyt sitä ihtiään.
  Verikokeisiinkaan ei viitsisi mennä lisäämään hoitajien paineita, jos sinne ylipäätään pääsisikään.

  Mieluummin haluaisin sairastaa tämän ilman lääkkeitä ja ottamatta rokotuksia.
  Saa nähdä kuinka tässä käy, mutta keuhkot minulla on valmiiksi mustat tupakan tervasta!

  VastaaPoista
 86. Leonoora,

  tuo ihosi erikoinen lämpöily on samanlaista, jota sikataudin sairastaneet ovat kuvanneet, kylmää ja kuumaa yhtaikaa eri paikoissa, ja jollain oli kylmä vesi polttanut käsiä - eli siis iho reagoi hyvin herkkänä muuntaen aistimusta. Sinuna otattaisin terveydenhoitajalla verinäytteen saadakseni varmuuden rokotusta varten, jos hoitajalle pääsee suoraan. Mutta voihan sen piikin silti ottaa tai olla ottamatta.

  Keuhkopistokset ovat mitä todennäköisimmin lihaskipuja, kun olet joutnut yskimään. Lämmintä yrttijuomaa vaan nyt, jotta limat lohkeavat! Ja paranemisia!

  VastaaPoista
 87. Samuli: "Ihmetyttää tämä äkkiä herännyt rokotusvastaisuus.
  Rokotusten vastustajien lahko"

  Mikä äkkiä heräänyt? Silmät auki Samuli, kun rokotetta aettiin antaa niin vain 1/3 hoitohenkilökunnasta oli sitä ottamassa.
  Minä en kuulu mihinkään lahkoon, enkä kehoita ketään tekemään / tai olemaan tekemättä jotain tämän sikainfluenssan suhteen. Kerroin vain että harkitsen itse olla ottamatta rokotetta, jos sitä minulle edes tarjotaankaan. Tuosta ei mihinkään lahkoon pitäisi vielä joutua.

  VastaaPoista
 88. Iines
  Kiitos kovasti! En ole lukenut netistä, enkä paljon muualtakaan kuullut kaikista sf: oireista, mutta tämä käsien kuumuus on hämmästyttänyt, koskapa minulla yleensä on aika huono verenkierto hyppysissä.
  Iines
  Kaikki on jo kokeiltu. Raaoista inkiväärin palasten hauduttamisesta teeksi hunajalla makeutettuna. Sipulisoppaa, vihreää teetä myös. Eivätkä ainakaan pahenna oloa.
  Tervaa en vielä ole juoksevassa muodossa kokeillut! :)

  Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta.

  VastaaPoista
 89. Leonoora, sinua olisi kiva panna kun "käyt kuumana"...
  Ei se tautia vähentäisi, luulen niin, mutta tuskin lisäisikään. (Ees oireita. Jotka tietysti jokainen kärsii itsekseen.)

  VastaaPoista
 90. Tietääkseni, Iines, A.H. ei ole lääkevastainen vaan hän katselee terveyttä laajasta näkökulmasta. Hän on kirjoittanut mm. siitä, että ihmisten selkiä leikataan usein aivan turhaan - ilmankin olisi pärjännyt ja lopputulos olisi ollut parempi. Puukko on kuitenkin aina puukko.

  Onhan tuosta rokotteesta puhuttu siihen malliin yleisemminkin, että sen käyttäytymisestä ei ole täysiä takeita. Rohkeimmat puhuvat ihmisten käyttämisestä koekaniineina.

  Jokin aika sitten radiossa sanottiin (joku asiantuntija), että ihmisiä ei rokoteta siksi, että he välttyisivät yskältä ja flunssalta vaan siksi, että sillä säästetään kymmeniä ihmishenkiä. Heitä, joilla olisi vakavien perussairauksiensa tähden riski saada taudin vaarallinen versio.

  Jottei mittasuhteet unohdu, niin kuulemma tuhannesta sairastuneesta muutama tarvitsee sairaalahoitoa.

  Lapsilla yleensäkin kuume nousee korkealle ja tämä tauti tulee usein kai heille kovempana siksi, että heillä ei ole niin paljon tautitaustaa.

  Joten: ei paniikkia. Ja käy siellä Antti Heikkilän blogissa. Hän sanoo mm. että musta surma tappoi jälkitautina tulleeseen keuhkokuumeeseen. Siihen aikaan lääketiede ei ollut samoissa kantimissa kuin nyt.

  VastaaPoista
 91. Jape, en viitannut rokotusvastaisten lahkolla sinuun.

  Tarkoitin näitä netissä pyöriviä rokotusvastaisia sivustoja ja keskustelupalstojen rokotussalaliittoteorioita.
  No, pitää takoa kun rauta on kuumaa. Ja nyt siihen on hyvä hetki.

  Eräskin äiti perusteli rokotusvastaisuuttaan sillä, että hänen lapsensa eivät ole saaneet yhtään rokotusta ja silti pysyneet terveinä.
  Aivan kuin sillä ei olisi mitään merkitystä, että yli 80%:n rokotusaste väestötasolla antaa suojan kaikille.
  Taudit, joita vastaan rokotetaan ovat edelleen olemassa. Isorokko taitaa olla ainoa hävitetty tauti.

  Itse aion seurata tilannetta ja pohtia otanko sikarokotteen, sitten kun sitä mahdollisesti jaetaan perusterveille aikuisille, riippuen siitä missä vaiheessa epidemia silloin on.
  Jos poikani sairastama tauti oli sikaflunssa, niin ei se kovin helposti tunnu tarttuvan.
  Nimim. Vielä terve

  VastaaPoista
 92. OK, Kuunkuiske,

  Antti Heikkilä oli yhteen aikaan ajatustensa kanssa paljonkin esillä, ja muistan lukeneeni niitä myönteisesti nyökytellen. Itse en tykkää siitä, että lääkärit kirjoittavat niin hereästi lääkkeitä pieneenkin vaivaan, joten muistini kytki nyt Heikkilän tuohon kuvioon.

  Tuo keuhkokuume kai näissä influenssoissa onkin se pelätty ja tappava tekijä. Mm. nämä mainitsemani sukuni "nuoret ja parhaat voimat" kuolivat kukin espanjantaudin jälkitautiin, keuhkokuumeeseen. Itse tauti sitten taitaa olla normaalia flunssamaista flunssaa, poikkeuksena kovat kuumeet ja hankala olo.

  Minä nyt pelkään hieman, en kovin paljon, neurologisen puhesairauteni vuoksi, sillä tämähän syntyi tulehduksellisen vuoden 2002 influenssan jälkeen, jälkitautina siis ajallisesti määritettynä. Lääketiede ei tämän syntyä osaa todistaa, kuten ei kaiketi missään neurologisessa sairaudessa.

  VastaaPoista
 93. Leonoora,

  yskä lähtee yskimällä, joten eipä siihen muu auta. Ja niitä yskänlääkkeitä ei tosiaan kannata popsia, niistä ei ole mitään hyötyä! Konjakkitujaus tai lasi lämmintä punaviiniä on varmaan parempi vaihtoehto, kun nuo muut hyvät olet jo kokeillut.

  Yksi mikä auttaa, on yllättävää kyllä, kevyt liikunta, vaikka nopeahko sauvakävely raikkaassa ilmassa. Se panee veret ja limat liikkeelle. Mutta vasta kun olet jo muuten terve ja kuumeeton.

  VastaaPoista
 94. Samuli,

  tuo ettei tauti ole tarttunut sinuun tai vaimoosikaan pojastanne kertonee juuri siitä, missä terveydenhoitoviranomaiset ovat onnistuneet: perusterveet aikuiset eivät sairastu jo kertyneen vastustuskyvyn tai suojan ansiosta.

  Ehkä sinäkin olet sairastanut honkongilaisen 80-luvulla? Se antaa lukemani mukaan hyvän suojan, samoin kuin juuri ennen 60-lukua raivonnut aasialainen. Eli ihan oikein, ettei varsinkaan vanhempia perusterveitä rokoteta vielä.

  VastaaPoista
 95. Anonyymi
  Anonyymi sanoi...

  Leonoora, sinua olisi kiva panna kun "käyt kuumana"...

  Kiitos vaan, mutta taitaa olla aika vaikeata järjestää! :)

  VastaaPoista
 96. Iines
  Päivän muita puheenaiheita:
  Lentäjien lakosta koitunee monelle matkustajalle päänvaivaa, mutta kun maailmassa pitää kilpailuttaa ja ulkoistaa kaikki. Jo Eu:n direktiivit niin vaatii. Kaikki ns. kansalliset firmat ajetaan alas.
  Tulee vain mieleen, voiko sitten enää luottaa mihinkään, Finnaisillakin oli hyvä maine, ja itse koin sen turvalliseksi lentoyhtiöksi aikoinaan matkustellessani. Miten käy postin kulunkin, kun senkin toiminnot tullaan hajauttamaan ilmeisesti yhä useammalle toimittajalle?

  VastaaPoista
 97. Leoonoora, vai niin. Tjaa. Minullakin on tämä muisti... miksi näitä sanotaan... läpykkäni täynnä. No, tungen Sinut tonne joulukuun 11-14 päivien väliin. Jos sopii?

  VastaaPoista
 98. Kaikki, jos haluaa, on mahdollista. (Ei muu.) Olen pikkuporvarillisesti kasvatettu; päivä päivältä ihmettelen asioita enemmän. (En muuta.)

  VastaaPoista
 99. Anonyymi
  Ei sovi taas minun kalenteriini, joten se siitä, ja loput kirjeessä!

  VastaaPoista
 100. Jänniä nämä keskustelut.

  Edellinen keskustelu alkoi rakkaudesta ja päätyi kuppikoon ja peniksenpidennyspohdinnan kautta brasilialaiseen vahaukseen ja lopulta kainalokarvojen hikiprobleemiin: haiseeko paljas vai karvainen kainalo enemmän.

  Tämä taas on ylettömän vakava tautiketju, ja nyt ollaan jo solmimassa kuumia panotreffejä keskustelijoitten kesken. Mihinkä vielä päätyy ennen kuin hiipuu.

  Mikis, nyt en malta, on pakko leikkiä kommentillasi kuin Lauri Viita maanisilla sanakokeiluillaan:

  Mikään, jos ei tahdo, ei ole mahdollista. (Kaikki muu on.) Olen oikeistolaisesti kasvatettu; päivä päivältä ihmettelen asioita vähemmän. (Muuta kyllä.) (Hymiönpoikanen.)

  Toimii se noinkin - toivotttavasti et loukkaantunut veivauksestani. Harmaa päivä. Ei mitään tekemistä.

  VastaaPoista
 101. Jos tämä päivä lasketaan mukaan, niin olen elänyt marraskuuta 1277 päivää elämästäni. Eli melkein kolme vuotta ja seitsemän kuukautta.
  Yhdessä pötkössä tuon lusiminen ei onnistuisi.

  VastaaPoista
 102. Iines
  "ja nyt ollaan jo solmimassa kuumia panotreffejä keskustelijoitten kesken. Mihinkä vielä päätyy ennen kuin hiipuu."
  Sitä sopii kysyä? :)
  Nyt jo kommenttiplootassai ylitetään taas sadan raja! Huh, liekö missään muussa blogissa tällaista trafiikkia!?

  No joo, tuskin tätä anonyymin kanssa käymääni sanasotaa voi kukaan ottaa vakavasti ja totena, jos omaa vähänkään huumorintajua.
  Mutta keskustelu jatkukoon, minä lähden nyt lenkille!

  VastaaPoista
 103. Korjaan, 1307 päivää marraskuuta.
  Jäi ensimmäinen elinvuosi pois laskuista.
  Luulen kuitenkin, että se ensimmäinen marraskuu oli kaikkein helpoin.
  Jos muistan oikein, niin se meni enimmäkseen nukkuessa.

  VastaaPoista
 104. Kun olin nuori, kirjoitin julistusrunon nimeltään Marraskuun viimeinen päivä. Se sopisi tähänkin teemaan ja tunnelmaan, sillä siinä oli muistini mukaan kohta, jossa "tuiskujen läpi ja pimeyden yli
  kiiruhtaa kuoleman jäinen syli".

  Hmmm... ehkä ymmärrätte, miksen sittenkään ryhtynyt runoilijaksi. Eihän täällä edes tuiskuta.

  VastaaPoista
 105. Tuo "yskä lähtee yskimällä" on muuten ehkä ihan urbaanilegenda eikä pidä paikkaansa. Minulla oli viime talvena tosi paha yskä ja kävin lääkärissä sen takia, niin lääkäri kertoi että itse asiassa yskiminen lisää yskää. Miten enemmän yskii niin sitä enemmän yskittää, koska yskiminen kehittää jotain... no, mitä se nyt ikinä olikaan. Ehkä yskänlääkkeistä siis siinä mielessä on apua, mikäli ne vähentävät sitä yskittämisen tunnetta. Yleensä kai näin ei käy. Ainoa toimiva yskänlääke sisältää kodeiinia eikä sitä määrätä jostain syystä kuin viimeisessä hädässä.

  VastaaPoista
 106. Tapsan prunon kunniaksi täten julkisaatan omaa varhaista lapsu(u)stuotantoani, sopinee marraskuun päiviin:


  Ensi lumi kattaa kylmän, kovan maan,
  ruohonkorsi uinuu hiljaa haudassaan
  alla vaipan valkoisen.
  Lumihiutal` pienoinen
  putoo vielä ensi lumehen.


  Huomasitte kai tuon heittomerkin lumihiutaleen perässä. Se oli ennen kätevä, kun sillä sai katkottua rytmitystä sopivaksi, jos koko tavu ei sopinut.

  Runon kirjoitin aineen loppuun, ja opettaja luki sen luokalle ja sanoi, että hienoa, että Iines on siteerannut tuommoisen hienon runon tänne aineensa loppuun. En sitten kehdannut sanoa, että keksin sen siinä ainetta kirjoittaessani itse, kun opetaja oli sanonut, että kohottava loppu on hyvä.

  VastaaPoista
 107. Niin ja siis ymmärtänette nyt, miksi Erno P. ei julkaissut runojani..

  Tiina, en tiedä todenperää tuosta yskä lähtee yskimällä -tokaisusta. Lääkäritkin sitä käyttävät, mutta voi olla toki vain läppä, jolla kerrotaan potilaalle, ettei tässä nyt mitään hätää ole. Troppia vaan tai kuumaa juomaa.

  Leonooralta kyllä lähtee viimeinenkin kröhä lenkillä.

  VastaaPoista
 108. "Yskä lähtee yskimällä ja nuha nussimalla..." luki betonilaudoitukseen kirjoitettu mietelause monessa montussa pahimpien romuskojen aikoihin. Sikaflunssa paranee parhaiten kärsimällä...

  Meillä nasutauti on hellittänyt, toiseksi vanhinta poikaa (5v) se kouraisi kaikkein kovimmin, mutta nyt jo hilipettelee ulkona siinä missä me muutkin. Perheen äiti ei edes sairastunut kunnolla.., vielä.

  VastaaPoista
 109. Toivotaan nyt sitten, että äiti ei sairastukaan, Valto. Yleensähän äidit sairastuvat vasta sitten, kun ovat hoitaneet muun katraan terveeksi. Samoin kuin opettajat sairastuvat vasta lomillaan.

  VastaaPoista
 110. Ai, että minä loukkaantuisin? No, aivan varmasti. En ole ennen tiennytkään että olen filosofi. Huomenna, kun pesen hampaitani peilin edessä, irvistelen.

  VastaaPoista
 111. Luin vasta kunnolla alustuksesi. No jo on markkinat, jos neljäsluokkalaiset eivät aja rokotusjonossa muiden ohi! Kun olisi oiva mahdollisuus oppia auktoriteettien pokkuroimista heti pienestä pitäen.

  VastaaPoista
 112. Iines
  Kyllä lenkki vanhassa puistossa lumisten suurten puiden suojassa kirkasti taas maailmannäkymää, vaikka hämäryys hiipikin jo vastaan metsäpoluilta.

  Paluumatkalla oli lihaskuntoa kehittävät painot käsissä, kauppakasseissa joululeivontoihin erilaista tilpehööriä, ja lähes kymmenen kirjaston opusta.

  Eiköhän tämä tästä, vaikka kyllä tuo anonyymin tarjous veti vielä polulla suupieliä ylöspäin.
  Niin se sykäytti vanhan mummorupukan syäntä!

  VastaaPoista
 113. Ai niin Iines, jäi sanomatta;
  Runojasi olisi kiintoisaa lukea enemmänkin.

  VastaaPoista
 114. Se oli sitä autoerotiikkaa, Leonoora!:)

  VastaaPoista
 115. Leonoora,

  tuommoiset iloiset anonyymit ovat kivoja ihmisiä, kun niin paljon on myös ikäviä anonyymejä. Että joku heittää puskasta ihanan panotarjouksensa! Ah!  Eikö, Kuunkuiske, ja äiti vielä pitää huolta, että pokkuroimaan päästään. On meitä moneksi!

  VastaaPoista
 116. Leonoora,

  sen Erno Paasilinnan arvosteleman kokoelman heitin roskiin, ja muiden kanssa olen kauhean arka julkistamaan niitä. Paasilinna kyllä kehotti jatkamaan, mutta. Katsotaan nyt.

  Kivakoo,

  kyllä se oli ihan reilu panotarjous Leonooralle, ei mitään sooloseksiä.

  VastaaPoista
 117. Niin, sinähän se lienet autoerotiikan asiantuntija jo vuosikymmenien kokemuksella!

  VastaaPoista
 118. Olen aina tosissani, Oi "Kuunkuiske" ja "Kivakoo". Ps. Kiva teitäkin olisi paneskella. Pss. Ainakin mun omasta mielestäni.

  VastaaPoista
 119. Anonyymin persoona ei oikein vakuuta, vaikuttaa feikiltä! Ettei olisi iines itse, tarkoituksenaan vipinän lisääminen blogiinsa!?

  VastaaPoista
 120. Nimimerkki Kivakoolle eli Kompostille varoitus.

  Ilkeydet sijoittanet omaan blogiisi, jossa niitä ennestäänkin on.

  VastaaPoista
 121. Anteeksi, kivakoo, tarkoitus ei ollut sorkata mitään kipeää kohtaa sinussa. Ps. En ole Iines. En todellakaan. En pysty edes kuvittelemaan miltä kuukautiset esim. tuntuvat? Tiedän, ettei se mitään todista. Mutta kyllä mulla munat (täytyy vilkaista; vilkaisee pöksyihinsä)... vielä on.

  VastaaPoista
 122. Luulen tunnistavani Anonyymin ja voin vakuuttaa, että hän on tosissaan, vaikkei olekaan. Tai siis on.

  Mutta ihan totta Iines - kirjoitapa joskus nuoruuden runoista, niin voit tulla avanneeksi tuhannen pillun päreen rikkovan pandoran lippaan, Iineksen arkun!

  Meitä runopoikia ja -tyttöjä on paljon.

  VastaaPoista
 123. Tapsa,

  minäkin tunnistin anonyymin, heti.
  Asuu lipaston laatikossa ja tulee aina välillä ilahduttamaan ihmisiä.

  Kunpa muistaisin noita nuoruusrunoja!
  Oiken harmittaa, että heitin tuon Karistolla käyneen kokoelman pois. nyt niitä olisi hauska vaikka ihan nauraa.

  VastaaPoista
 124. Ex-vaimoni sairastui vainoharhaisuuteen (varmasti sillä on lääketieteellisempikin termi, en ole kiinnostunut). Puhuin ja puhuin hänelle ettei asiat näin ole, oi rakkaani, mutta mitä lähemmäksi yritin puhumalla päästä häntä, sen kauemmaksi hän pakeni. Minä ajattelin että minussa on vikaa... on tietysti, vaikka kuinka paljon, en pystynyt enempään.

  VastaaPoista
 125. Voi kun puhumalla voisikin asioita parantaa. Itsekin on puhunut ja puhunut, kilometrikaupalla ja välillä ilman taukoja vähän kuin helppoheikki, mutta vakavaa asiaa. Ja puhe venyy pois kuin kuminauha ja singahtaa vielä lopuksi päin omaa naamaa. On se kamalaa.

  VastaaPoista
 126. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 127. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 128. En minäkään.
  mikis

  VastaaPoista
 129. Antti Heikkilä blogissaan:

  "H1N1 ja Studio55
  Kävi kuten aamuisessa blogissani uumoilin. MTV3:n lähetys H1N1 -aiheesta pimeni. Samalla koko talon puhelinverkko meni sekaisin, eikä kulkujärjestelmä toiminut. Kaapelivika sanoivat, mutta iskikö sittenkin ”kiinalainen” virus?"

  Tuosta löytyvät myös lukijoiden kommentit:

  http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=149&kom=1#kom

  VastaaPoista
 130. Samuli,

  mielenkiintoinen tuo Antti Heikkilän tapaus, vaikka kaikkea en jaksanut lukea, vaan silmittelin kommentit läpi.

  En oikein jaksa uskoa tuollaisiin tahallisiin lähetyksenkatkaisuihin demokraattisessa maassa. Miksi hänet olisi kutsuttu ohjelmaan, jos lähetys sitten katkaistiin.

  Sinänsä sen kyllä uskon, että rokotteen kaikkia haittoja ei vielä tiedetä, se on keskeneräinen prosessi. Vähän ymmällään tässä on, että tarvitaanko koko rokotetta.

  VastaaPoista
 131. Iines, olen itsekin sitä mieltä, että lääkeyhtiöiden, lääkärien ja asioista vastaavien viranomaisten yhteistoimintaa pitää tutkia ja säädellä, kuten vaalirahoitusta. Siinä on kyse isoista asioista ja rahoista.
  Soinimaisesti sanottuna, missä iso raha, siellä ongelma.

  Tuon Antti Heikkilän kommentin löysin sivustolta, jossa ruoditaan Barack Obaman johtaman kansainvälisen fasistisen illuminaatin toimia. Huimaa tekstiä, jossa käsiteltiin sikainfluenssaa, 9/11-terrori-iskuja, ufoja ja ym.

  Antti Heikkilällä ei ole mitään tekemistä kyseisen sivuston kanssa, siellä vain siteerattiin Heikkilää, joka vaikuttaa hieman... noh, päätelkää itse.

  Olkaa varovaisia, illuminaatin lonkerot ulottuvat kaikkialle.
  Ja sitten kun harkitsette sikainfluenssarokotteen ottamista, niin muistakaa mitä olette kirjoittaneet asiasta netissä.
  Väärin kirjoittaneisiin voidaan ruiskuttaa nanorokotetta, joka tuhoaa keuhkot.
  Älkää nauroko siellä, näin on kirjoitettu.

  Pitäisiköhän mennä haravoimaan pihaa, alkaa jalka olla jo aika hyvässä kunnossa. Neljän päivän netissä luuraamisen jälkeen on ehkä hyvä tuulettaa päätä raittiissa ulkoilmassa.

  VastaaPoista
 132. Samuli,

  siellähän sataa ja harava kastuu..

  Olen jostakin kuullut tuosta hilluminaatista, ja tuohan muistuttaa vähän niitä uhkakuvia, joista HG meitä varottelee. Pitäisikö oikein perehtyä asiaan? Se vaan, että HG näkee Obamassa pelastajan.

  Olen niin maan tasalla -tyyppi, realisti (pää tosin pilvissä), että tuntuu mielikuvituksen lennolta kaikki salaliittotouhu.

  VastaaPoista
 133. Joo, siru yritetään asentaa ihmiseen sikapiikillä! Joo, joo.

  Harmi, jos Antti Heikkilän teesit menevät samaan laariin salaliittoteorioiden kanssa. Puhutaan sikainfluenssasta tai terveydestä yleensä, elämäntavoilla on suuri merkitys. Joillekuille A. H. on kuin punainen vaate - kehtaakin kyseenalaistaa "tutkimukset" ja alan yleiset näkemykset esim. terveellisestä ruokavaliosta.

  VastaaPoista
 134. Illuminati on ainkin tuttu Dan Brownin Enkelit ja Demonit -kirjasta (ja kirjaan perustuvasta elokuvasta tietty).

  VastaaPoista
 135. Kuunkuiske, Heikkilällä on ihan hyviä ravintosuosituksia ja muita elämäntapaohjeita. Ei minulla ole niistä mitään pahaa sanottavaa.

  Satuin kerran näkemään Heikkilän tv:ssä ja silloin hän vaikutti melko ehdottomalta, ei tuumaakaan periksi.
  Ja nyt sitten nämä vihjailut "kiinalaisesta viruksesta". Siihen päälle opetuslasten sanomiset blogin kommenttilootassa.


  Miksi näistä "vaihtoehtolääkäreistä" tulee usein tietynlaisia guruja, joita kiihkeät opetuslapset seuraavat ja syyttävät erimielisiä milloin mistäkin tiedon pimittämisestä?

  VastaaPoista
 136. Antti Heikkilän kirjasta luin senkin, että esim. rasvattomaan maitoon lisätään kauheita tekoaineita ja (p)illuminaatteja ja muita myrkkylöitä, koska muuten se olisi luonnollisessa muodossaan kaameaa siniharmaata litkua, jota ei joisi pir... paavikaan.

  Eli terveellisyyden nimissä joudumme rasvasta kurarapakkoon.

  Suurin syy tähän hysteriaan on tautien brändäyksessä. Espanjalaiset, aasialaiset ja hongkongilaiset tuntuivat kivoilta leikkiflunssilta, mutta nämä lintu- ja sikaflunssat raapivat esiin atavistiset pelot sielustamme.

  Mikähän pelkäämme ensi vuonna - hevoslentsua, hirmuliskolunssaa, huoranpenikanhinkua, kupansyömänköhää?

  Jos se olisi vaikka hawaijilainen, kukaan ei säikähtäisi... Eikä menisi rokotteet kaupaksi. Salaliitto se siis on, saatana. Suvi-Anne vastuuseen!

  VastaaPoista
 137. Minä kannatan tuota huoranpenikanhinkua, sitä aion ruveta ensi vuonna pelkäämään.

  Monia tuotteita mainostetaan terveellisiksi vain, koska niissä on rasvamäärää pudotettu tai poistettu kokonaan.

  Samalla on voitu suolaa lisätä reilusti, mikä tekee tuotteesta epäterveellisen huolimatta olemattomasta rasvasta. Minusta juuri tähän suolaisuuteen kannattaisi kiinnittää huomiota, koska Suomi on sydän- ja verisuonisairas maa. Rasvojen välttäminen on jo jokaisella verissä, ja siinä osataan käyttää tervettä malaisjärkeäkin.

  VastaaPoista
 138. Tapsa: "Antti Heikkilän kirjasta luin senkin, että esim. rasvattomaan maitoon lisätään kauheita tekoaineita"

  EI muuten lisätä. Tuossa purkin kyljessä lukee valmistusaineet: rasvaton maito ja D-vitamiini.
  Googlasin vielä tuota asiaa ja en löytänyt mistään sellaista tietoa, että rasvattomaan maitoon lisättäisiin jotain muuta kuin D-vitamiinia.
  Tää on taas niin tätä.

  Naomi Klein väitti kirjassaan, että Berliini muuri rakennettiin, koska niin monet Länsi-Saksalaiset tunsivat vetoa sosialismiin. Ja minä kun aina luulin, että se rakennettiin sen takia, koska niin monet Itä-Saksalaiset tunsivat vetoa länteen.

  Mihin tässä enää uskoo.

  VastaaPoista
 139. Samuli,

  itse törmäsin nettihaussani lukuisiin keskusteluihin, joissa puhuttiin rasvattoman maidon monista lisäaineista. (Mm. Kaksplus - en ottanut osoitteita talteen)

  Itselläni on kyllä usko, että maito on lisäaineista puhdasta. En voi kuitenkaan katsoa omaan maitopurkkiini, koska juon rasvatonta Gefilus-piimää.

  VastaaPoista
 140. Eviran sivuilla on tieto, että peruselintarvikkeisiin, kuten tuoreeseen lihaan, kalaan, maitoon.., jne. ei lisäaineita saa lisätä.

  http://www.evira.fi/uploads/WebShopFiles/1198052345744.pdf

  VastaaPoista
 141. No tuossahan on kyllä selvät sävelet. Arvoitukseksi jää, mitä Antti Heikkilä oikein tarkoittaa. Uskon, että hänellä on kyllä perustelut väittämälleen, ja kaipa ne tuolta blogista löytyisivät, jos jaksan hakea.

  VastaaPoista
 142. Rasvattomaan maitoon ei siis lisätä esim. väriaineita, joilla sen litkun saa maidonvalkeaksi?

  Jos joku muistaa kurrin (pienellä koolla) ja huidun, niin ymmärtää mitä ajan takaa.

  Luin tuon jutun siitä Heikkilän kirjasta, jossa hän kehui hiilihydraattidieettiä, muistaakseni.

  VastaaPoista
 143. Minusta rasvaton maito on ainakin joskus ollut eriväristä kuin muut maitolajit.

  Muistan hyvin, kun äitini siirtyi tähän maitoon vuosia sitten, kun sen terveysvaikutuksista alettiin puhua. Se oli lasissa tummempaa ja vetisempää, jonka sävyn mielsin sinertäväksi.

  Eli jos tuo rasvaton maito nyt onkin yhtä valkoista kuin muut lajit, täytyy sen värin tulla joko jostakin lisäaineesta tai sitten jostakin valmistusmenetelmästä, vai?

  VastaaPoista
 144. "Hyvä Samuli

  Kiitos yhteydenotostanne Valioon.

  Mitään Valion maitoa ei värjätä millään tavalla valkoisen värin saavuttamiseksi.

  Maidon saavuttua meijeriin se käy läpi normaalit meijerikäsittelyt eli jäähdytys, separointi, vakiointi, homogenointi ja lämpökäsittely. Maitoon ei siis lisätä mitään ylimääräistä, ainoastaan D-vitamiinia.

  Lainsäädännön mukaan maidosta ei saa poistaa mitään muuta kuin maitorasvaa, eikä siihen saa lisätä mitään muuta kuin maitorasvaa, maitoproteiinia, kivennäisaineita (lisäkalsiumia) tai vitamiineja (D-vitamiinia). Lisäksi on sallittua hydrolysoida maidon laktoosi glukoosiksi ja galaktoosiksi (HYLA®-tuotteet). Maitoihin ei siis lisätä esim. vettä, eikä niitä "laimenneta" millään tavalla. Myös lisäaineiden lisääminen on lailla kielletty (Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus, 18. helmikuuta 2005).

  Maito on valkoista ja sameaa, vaikka siitä on suurin osa vettä, joka on väritöntä ja läpinäkyvää. Tämä johtuu siitä, että maito on sekä emulsio (pyöreitä rasvapisaroita vedessä) että suspensio (kiinteitä pyöreitä valkuaisainehiukkasia vedessä), joiden veteen liukenemattomien osien läpimitat ovat samaa suuruusluokkaa tai suurempia kuin näkyvän valon aallonpituusalue.

  Mukavaa talven odotusta!

  Ystävällisin terveisin

  Valio Oy
  Niina Koivisto
  Kuluttajaneuvoja
  PL 10 00039 VALIO
  puh. 0800 0825"

  Eli rasvaton maito saa värinsä proteiinista, jota siinä on 3.3g/100g purkin tuoteselosteen mukaan.
  Näin minä asian ymmärrän.

  VastaaPoista
 145. Olipas muuten hieno vastaus Valiolta!

  Puhun nyt vähän ohi itse asian, sillä työssäni opetin opiskelijoille juuri tuollaisten kirjeitten laatimista yritysviestinnän kursseilla. Niina on läksynsä oppinut, sillä vastaus oli selkeä ja kohtelias, tosin tietenkin rutiininomainen - mikä ei ole synti. Voi olla, että kirjeessä oli pohjat valmiina, sillä valmiitakin malleja on toki jemmassa.

  Mutta siis - noinhan se on, että maidossa ei lisäaineita ole. Tämä on hyvä tietää, sillä se takaa myös sen, ettei niitä ole piimässä eikä varmaan rahkassakaan. Jogurteista en tiedä.

  VastaaPoista