20.1.2010

Punikkihuora

Joku tuolla edellisen ennätyskeskustelun lopputiimellyksessä teki uusille lukijoilleni ankaran paljastuksen: Iineksellä on salattu taistolaismenneisyys, ja hän pönöttää eturivissa, kun Lenin-patsasta pystytetään Helsingin torille, vai mihin hazardilaiset sitä nyt ovatkaan anonyymin mukaan suunnittelemassa.

No juu, olihan minulla poikaystävänä kommunisti, jolla oli risuparta ja villapaita ja sammarit ja joka lauloi itseään kitaralla säestäen Joan Baezin, Pete Seegerin ja Bob Dylanin lauluja ja joka puhui aatteen asioita paljon ja hartaasti ja oli kaunis puhuessaan vähäosaisten puolesta. Muut miehet olivat itsekkäitä kauppatieteilijöitä, aivottomia juristeja tai yleensä rikkaan papan poikia, jotka eivät tiedostaneet.

En minä niistä aatteista mitään tiennyt, kunhan uskoin, että parannettava maailmaa on, ja vanha hapatus on poistettava, lahtarit hirtettävä, armeija lopetettava ja työläisille annettava valta, jotta ihmiset olisivat vapaita orjuudesta.

Ostin tälle taistolaisystävälle antikvariaatista lahjaksi aatteellisen kirjankin. Kirja oli Jouko Siiven Puna-armeijan etuvartio. Iloitsin löydöstäni ja tunsin itseni tiedostavaksi ja fiksuksi ihmiseksi. Poikaystävän naama kuitenkin venähti, kun hän katsoi lahjaani. Se olikin kuulemma äärioikeistolaisen armeijamilitantin kirja, siis väärää aatetta. Olin tietenkin häpeissäni, että olin mennyt sekoittamaan aatteet. Niinkin aatteellinen olin, että seinälläni oli se Che Guevaara, koska hän oli kaunis ja juliste oli upea; ja kassissani oli Maon pinssi, vaikken tiennyt Maosta mitään. Pinssi vaan oli tismalleen oikeanvärinen nahkalaukkuni etumukseen. Minulla oli silloin beige nahkakausi, ja minihameenikin oli samansävyistä nappaa.

Ja nyt olen sitten vissiin Hazardin lailla punikkihuora, sillä on minua pornoksikin haukuttu, ja varsinkin feministiksi, oikein femakoksikin, ja jopa telaketjuja on väläytelty. Leimoja satelee, vaikkei minulla tänäänkään ole parempaa tietoa aatteiden ja ismien ohjelmajulistuksesta. Miesvihaajakin kuulemma olen, vaikka usein painan tyynyt itseäni vasten ja haaveilen hellästi, että tyyny olisi mies, kuka tahansa, vaikka minkä näköinen, kunhan olisi mies, jota saisi halia ja helliä tilkkutäkin alla tai päällä talvipakkasissa, takkatulen lämmössä. Onnellisia olette te naiset, joilla on elämässänne ikioma Mies. Olen vilpittömän kateellinen, mutta en pahalla, vaan jotenkin haikean onnellisella tavalla. En edes oikein osaa haaveillakaan sellaista onnesta kohdallani.

Että tällainen taistolainen ja punikkihuora miesvihaaja minä olen.

Mutta yksi on varmaa, parempaa maailmaa, sitä minä haluan.

(Maalaus Boris Kustodiev)


347 kommenttia:

 1. Tuula Haataisen ja Susanna Rahkosen Suomeen tasa-arvosta puhumaan kutsuma radikaalilesbofeministi Sheila Jeffreys kirjoitti...

  - Jokainen nainen voi, ja tulee olla lesbo.
  - Nainen, joka makaa miehen kanssa, tekee yhteistyötä vihollisen kanssa.
  - Naiselta, jolla on poikalapsi, tulee evätä naisjärjestön jäsennyys.
  - Poikasikiöt tulee abortoida.

  VastaaPoista
 2. Sheila Jeffreysistä en ole koskaan kuullut, joten osaa sanoa poiminnastasi mitään, Anonyymi.

  Jeffreys on ilmeisesti kuitenkin sanonut vähän muutakin, jos eduskunnan taholta hänet on kutsuttu Suomeen puhumaan.

  Missä muuten ne radikaalilesbofeministit oikein majailevat? Haluaisin bongata semmoisen. Voisin ottaa kiikarit mukaan, jos joku kertoo niiden reviirin.

  VastaaPoista
 3. "Japevaan" toistelee samaa matraansa ja kiinni jäädessään kieltää itsensä.

  "Ole hyvä ja vastaa kunnolla, äläkä väistele ja koita ohittaa."

  - - - - -

  Julkaistu La, 24/01/2009 - 11:54 japevaan

  http://209.85.135.132/search?q=cache:utgx4JTqCGoJ:blogit.yleradio1.yle.fi/tultamunille/neljas_manifesti+Sheila+Jeffreys%2Bjape&cd=3&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&lr=lang_fi

  VastaaPoista
 4. Lopetetaan poiminnat ja henkilöihin viittaamiset.

  Haluan, että palaamme asiakeskusteluun alkuunsa. Olisi myös hyvä, jos Anonyymit ottaisivat itselleen pysyvän nimen, kohdasta Nimi/URL-osoite.

  VastaaPoista
 5. Anteeksi "Jape" linkki epäonnistui mutta yritän olla jatkossa täsmällisempi ja pitäytyä pelkissä faktoissa

  eli:

  http://blogit.yleradio1.yle.fi/tultamunille/neljas_manifesti

  VastaaPoista
 6. Hyvä kirjoitus, Iines. Jotenkin hymyilytti tuota lukiessa, sen itseironia tai joku.
  Nuorena ja idealistisena sitä kai lähtee helpostikin mukaan kaikenlaiseen, ihan vaan vaikka siksi että poikaystävä on kaunis ja kommunisti. Ei kai niistä pitäisi rankaista enää kymmenien vuosien päästä.

  Kannatan asiakeskusteluun palaamista. Tässä viime aikoina tänne kommentoiminen on ollut yhtä jännittävää ja houkuttelevaa kuin käden työntäminen lihamyllyyn.

  VastaaPoista
 7. Kyllä minä olin naivi siinä, Tiina, etten tunnistanut aatteita, en kyllä mielestäni siinä, että kannatin sorrettujen asiaa.

  Oli myös oikeasti tiedostavia naisia, jotka tiesivät mikä on taistolainen tai maolainen. Minä en tänä päivänäkään tunne taistolaisuuden kirkkainta oppi-ideologiaa.

  Samalla tavalla en koe olevani feministi, koska vierastan pakettiin käärittyjä ideologioita kahlitsevina. Hyvääkin niissä toki on.

  *

  Minulla ei ole mitään anonyymeja vastaan, mutta jos kymmenen anomyymia alkaa huudella täällä toisilleen, puhallan kyllä pilliin, koska useimmat arvostavat selkeää keskustelua. Ei hienoa, vaan tavallista ja selkeää asiassa pysymistä tai hupaisaa leikittelyä.

  VastaaPoista
 8. Radikaalilesbofeminismin ylipappi Sheila Jeffreys Suomessa sisariaan tapaamassa
  Paikka: Balderin Sali, Aleksanterinkatu 12, Helsinki
  Aika: 1.12.2006 klo 08.30 – 17.00
  Medialle: Lehdistötilaisuus eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfossa klo 11.15

  Jakelu:
  Sheila Jeffreys, Tarja Halonen, Susanna Rahkonen, Tuula Haatainen, TANE, "Naisunioni", Nytkis, Johanna Niemi-Kiesiläinen ja Tampereen yliopiston naistutkimuksen laitos, sekä muutama kristillisdemokraatti.

  Sheila Jeffreys: Political lesbianism

  "Feminists who sleep with men are collaborating with the enemy. All feminists can and should be lesbians. We define a political lesbian is a woman-identified woman who does not fuck men "

  VastaaPoista
 9. Mutta on se hyvä, että ette päässeet valtaan. Kuvitellaan vaikka Satu Hassi Suomen Demokraattisen Kansantasavallan valtionpoliisin päällikkönä, paikallisena lavrenti berijana. Tai K.Hazard roudaamassa hautakiviä kannakselaiseen tapaan siltatyömaille.

  Kävi mulla virka Iineksellekin mielessä, mutta liennytetään sen verran että jätetään sanomatta.
  (...tai ainakin säästetään vastaisen varalle.;)

  Olkaahan kaikki jatkossa ihmisiksi!

  VastaaPoista
 10. "Missään ei sanota että lapsella olisi oikeus isäänsä"


  "Missään ei sanota että lapsella olisi oikeus biologisiin vanhempiinsa"
  "Missään ei sanota että lapsella olisi oikeus vanhempiensa läsnäoloon"
  "Äitikin voi olla isä"
  -- Suomen valtio, suomalaista lainvalmistelua, lainsäätämistä ja "tasa-arvoa".

  "Riippumatta äidin seksuaalisesta orientaatiosta, lasten ja äidin suhde oli lämpimämpi jos perheessä ei ollut isää"
  -- Suomen valtio, suomalaista lainvalmistelua, lainsäätämistä ja "tasa-arvoa".
  / STAKES / "tutkimuskatsaus" hedelmöityshoitolain pohjaksi/ kehittämispäällikkö Tytti Solantaus


  "Sitten lapsella vain on kaksi äitiä"
  --setavallan presidentti Tarja Halonen
  -- "SUOMEN TASAVALLAN lasten PRESIDENTTI"

  VastaaPoista
 11. Buji,

  ketkä "te"?

  Kun nyt juuri kuvasin, ettei minulla ole ollut koskaan minkään aatteen jäsenkirjaa.

  VastaaPoista
 12. No mutta onkos profeministi "hinaaja" eli nimimerkki Kulman takaa palannut keskuuteemme?

  Ihanaa!

  VastaaPoista
 13. Minusta tuntuu, että nuo Anonyymin kommentit kannattaa jättää kommentoimatta niin kauan, että hän suostuu kirjoittamaan itselleen jonkin nimen.

  Nyt nuo monet Anonyymit hukkuvat sillä tavallakin, että kun lukee yhden anonyymin, luulee lukeneensa ne kaikki, ts. niitä ei huomaa, kun kelaa sivua ylöspäin.

  Itse en kommentoi enää Anonyymejä kommentteja, jos niitä on peräkkäin. Mielelläni kommentoin, kun Anonyymi suostuu selkiyttämään keskustelun valitsemalla nimimerkin.

  VastaaPoista
 14. Kannatan! Jos nyt haluaa viitata anonyymiin, niin yllä on kymmenen anonyymiä joista ei tiedä kehen viitataan. Yhdelle anolle voisi kommentoida mutta empä viitsi.

  VastaaPoista
 15. Sheila Jeffreys: Political lesbianism


  "Feminists who sleep with men are collaborating with the enemy. All feminists can and should be lesbians. We define a political lesbian is a woman-identified woman who does not fuck men "


  Anonyymi ei nyt ymmärrä.

  Tuossa puhutaan nähdäkseni poliittisesta lesboudesta, jonka äkkipäätä käsitän vaikkapa kehotukseksi naiselle äänestää naista vaaleissa miehen sijaan.

  Ihan hyvä kehotus, joskin myös mies voi äänestää naista.

  VastaaPoista
 16. Kaarina Hazardin uusimman kolumnin otsikko on neronleimaus, joka tietenkin taas avautuu vain kohtuullisen yleissivistyksen omaaville mediakriittisen lukutavan taitaville suomalaisille lukijoille. Epäilemättä Hazard on poiminut attribuuttinsa saamastaan ihailijapostista. Asettamalla tuon 'punikkihuoran' historialliseen kontekstiinsa, löydämme pääosin Kalmin pataljoonan 1918 teloittamat useat sadat tytöt ja nuoret naiset, punikkihuorat, jotka menettivät henkensä vain siksi, että heillä oli housut ja lyhyt tukka.

  VastaaPoista
 17. Punainen änkyräfeministi Anne Moilanen: "Hyvät siskot! Oletteko te vielä siellä? Hyvä! Minä olen täällä, ja tiedän, että en ole yksin, kun väitän, että Suomi on feminismin takapajula!

  Yksi rasittavimpia feminismiin liittyviä hokemia on, että ”Suomi on tasa-arvon mallimaa”. Monen kylänmiehen mielestä tämä väite, niin lorua kuin se onkin, ei kaipaa lainkaan perusteluja. Jos niitä erehtyy kysymään, saa vastaukseksi, että maailmassa on sentään muita maita, joissa naisten asiat ovat vielä huonommin. Miksi kitistä tasa-arvosta Suomessa, jossa naiset saavat sentään kävellä kadulla ilman burkhaa klitorikset kokonaisina!

  Siskot! Tasa-arvoasiat ovat tässä maassa niin vitullaan, piru vieköön, että joskus tekisi mieli itkeä. Tai kiljua. Riisuutua alasti. Edes huutaa radiossa. Etenkin, kun sukupuolten välisen tasa-arvon retuperä ei ole Suomessa mikään mielipideasia, vaan useat tutkimukset osoittavat, että näin todella on."

  VastaaPoista
 18. Olen samaa mieltä anonyymin kanssa!

  VastaaPoista
 19. Minä taas olen samaa mieltä Jackin kanssa.

  Tässä on nyt toistumassa symbolisella tasolla juuri sama juttu, joka tapahtui vuonna 1918.

  Anne Moilanen on minulle uusi tapaus.

  VastaaPoista
 20. Hymyilevä eläkeläinen20 tammikuuta, 2010 19:58

  Iines hyvä, eihän nämä nuoret ymmärrä, että siinä 60-70-luvulla piti olla kommunisti tai ainakin nyökytellä päätä,kun kunnon kommunisti puhui. Se oli hienoa silloin. Ja onneksi siitä ei nykyäänkään panna tallin taakse ja tapeta. Ollaan ylpeitä "tiedostavasta" menneisyydestämme!

  Se oli hienoa silloin, nyt on sitten ilmeiseti muotia olla feministi. Vaikka feministejähän mekin olimme siinä kommunismin kylkiäisenä.

  VastaaPoista
 21. Jack: "... jotka menettivät henkensä vain siksi, että heillä oli housut ja lyhyt tukka."

  Osalla oli myös ase.

  Iines: "En minä niistä aatteista mitään tiennyt, kunhan uskoin..."

  Uskon.

  Liian moni menee eri aatteisiin mukaan hyvän hyvyyttään, yhteisön ja läheisten paineesta. Lenin kutsui tällaisia ihmisiä nimellä "hyödylliset idiootit".

  Varmaan Hazard on saanut lunta tupaan ja ala-arvoisia herjoja, en epäile yhtään. Enkä hyväksy.

  Mutta aina kaikissa katsomuskiistoissa molemmilla puolilla on suuri ryhmä, joka suoltaa soopaa, propagandaa ja agitaatiota ihan samalla matalalla tasolla.

  Omilla aivoillaan ajattelevalla ja tinkimättä arvojensa mukaan toimivalla ihmisellä ei ole ystäviä.

  Siksi kannattaa olla hieman opportunisti.

  VastaaPoista
 22. Hymyilevä eläkeläinen,

  muistan, miten aloitellessani opettajan uraa joskus 80-luvulla pidin itsestään selvänä, että oppilaatkin ovat esim. rasismia ja kaikenlaista sortoa vastaan, ja ovat ns. uudismielisiä.

  Suuri oli hämmästykseni, kun huomasin, että tuo sinänsä kaunis aatemaailma alkoi murentua, ja jonkinasteinen rasismi nostaa päätään luokissa, ja yleensä nuorten parissa. Myös selkeä hedonismi, oman edun tavoittelu ja nautinnonhalu humahtivat kukkaansa.

  Tämä kehityssuunta ei näytä tulleen vieläkään ääripäähänsä. Mitä nyt vihreä ideologia on tullut uutena mukaan.

  VastaaPoista
 23. Osalla oli myös ase.

  Suurin osa oli sanitäärejä, Tapsa, eli punaisia lottia.

  Surkuhupaisaa tässä nettilahtarien interventiossa on, että heidän naisnäkemyksensä muistuttaa yksi yhteen Valkoisen armeijan suomen- ja ruotsinruotsalaisen esiupseeriston käsitystä. Hyvin ovat torpparien muksut omaksuneet herruuden.

  VastaaPoista
 24. Iines hyvä,

  1. Mistä näitä kommentteja oikeen tulee sun blogiis ?
  2. Kyllä noilla anonyymeillä fobioita riittää
  3. Mistähän ne löytää Uimoselle seuraajan ?
  4. K.Hazardilla on munaa enemmän kun noilla kovasti uhoovilla hemmoilla yhteensä.
  5. Kemppinen toi tähän sotkuun mukaan lain ja järjestyksen.
  6. On se vaan kylmää ja kaunista keliä.


  fred -merkillä, jos sopii

  VastaaPoista
 25. Anonyymi, fred,

  kommentteja tulee, kun itse viitsii keskustella ja vähän vinouttaa näkökulmia, ei päästä kommentoijia liian helpolla, muttei liian vaikeallakaan.

  Siitäkin ne tykkää, että joku on "kotona", reaaliaikaisessa jutustelussa - minulla on aikaa ja keskusteluhaluja. Ja kuule, nyt kehun itseäni: samalla tavalla sain oppilaat tulemaan valinnaiskursseilleni... draamaa ja muuta kivaa esittämistä ja luomista joka alalla. Kai tämäkin sitä on, kun saa sanoa.

  Tämän kissanhännänoston jälkeen sanon vain, että anonyymeillä on lahjoja, mutta ujoina panevat päänsä pensaaseen.

  Ja eikös Uimonen vasta aloita siellä Julkisen sanan neuvostossa? (Mitenkähän nuo alkukirjaimet tulevat, en ole tarkistanut aikoihin?)

  Kylmää on ja kaunista ja haaveilen huomisesta valokuvausretkestä metsään, koskelle.

  VastaaPoista
 26. Hämmästyttävää! Lesbofeministien ja homokommunistien sekä svedupetterien pää-äänenkannattajan Helsingin Sanomien uutinen "Tony Halme kuolleena kaksi päivää ennen löytymistään", ei ole kerännyt enää nettilahtarien kommentteja.

  Roskaväen suuret tunteet ovat lyhytaikaisia ja sattumanvaraisia. Kukas se Tony Halme olikaan? Tai sen poliitikkoveli Järvenpäästä? Oliks niillä juoppo mutsi? En mä enää jaksa välittää, mutta onneksi se miss Suomi anto sille persialaiselle sulhaselle kenkää.

  VastaaPoista
 27. No tuota kummastelin jo aiemmin, että Halmeen äiti sanoi kansaa liikuttaneessa haastattelussa huolehtineensa pojastaan viimeisille rajoille voimansa uhraten, ja nyt onkin mustaa valkoisella, että Halme makasi kylmänä ruumiina kaksi päivää, ennen kuin kukaan muisti kaivata sairaaksi tiedettyä miestä.

  VastaaPoista
 28. Ota Iines hiukan terhakampi ote ja asenne, niin pääset Jackin kanssa melkein livechat -tasolle. Nyt on kaksi niin samanmielistä linjoilla.

  VastaaPoista
 29. En missään tapauksessa kuulu perussuomalaisten kannattajiin, mutta suomalaisena miehenä pidin Hazardin kolumnia törkeyden huippuna.Olin aikaisemmmin lukenut hänen kirjoituksiaan,joten noin pimeän puolen paljastuminen tästä naisesta oli yllätys.Oli melkoinen silmänkääntötemppu vääntää kolumni madiakritiikiksi, mutta vielä hullumpaa on Hazardin muuntautuminen hyökkääjästä uhriksi.

  VastaaPoista
 30. Minun nuoruudessani vain harvat nuoret esim. lukiossa politikoivat. Luultavasti hekin vain siksi, että sattuivat olemaan lähtöisin kodeista, joissa isät (harvat äidit niihin aikoihin) osallistuivat politiikkaan ja ja jotka kuulivat kotonaan siitä keskusteltavan. Oma kiinnostukseni kohdistui, samoin kuin Iineksellä , nuoriin ja komeisiin valtiomiehiin (Kennedy) ja vapaustaistelijoihin (Che), ei niinkään aatteisiin. Aikuisillakin oli siihen aikaan sääntönä, että suuremmalla seuralla kokoonnuttaessa ei puhuttu politiikasta tai uskonnosta. Näin säilyi sopu ja oli hauskaa. Delilah

  VastaaPoista
 31. No, Nils-Aslak, en minä kyllä näe Hazardin asettuneen uhrin asemaan, sillä hänhän on pyytänyt anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa, aivan samoin kuin Muhammed-piirroksen julkaisijalehti Jyllands Post pyysi lukijoiltaan anteeksi piirroksen aiheuttamaa mielipahaa. Uhri nähdäkseni odottaa mieluummin, että häneltä pyydetään anteeksi.

  Ja toisekseen - Ilta-Lehtihän on julkaisija, ja päätoimittaja kantaa vastuun kirjoituksista. Jos joku pyytää anteeksi, se olisi mielestäni nimenomaan Tanskan malliin ollut lehti päätoimittajineen eli julkaisija, ei yksinäinen kirjoittaja, joka vastaa sanoistaan, mutta ei julkaisemisesta.

  VastaaPoista
 32. Muistan kyllä lukioaikaisen toiminnan, Delilah, ja itsekin kuuluin aktiiviseen teinikuntaan. Taisin olla ohjelmavastaava, ja teinihippojen järjestäminen oli osaamisaluettamme parin muun kanssa. Muistan vieläkin mikä sensaatio oli, kun keksittiin pitää sadehipat, ja lavastettiin iso jumppasali katosta roikkuvin kymmenin sateenvarjoin ja soitettiin rokkia ja hitaita vuoroon.

  Varsinainen politiikasta kiinnostuminen alkoi kuitenkin vasta yliopistossa, kun pääsin suureen kaupunkiin, Turkuun. Se oli virkistävää maaseutulukion ummehtuneisuuden jälkeen!

  VastaaPoista
 33. Kai sallit Iines hieman henk. koht. kommentin, kun tàssà vietàn luppoaikaa tòissà.

  Heh, muistan kun lapsena kuulin jonkun aikuisen sanovan minusta, ettà olen sosiaalinen. Ajattelin silloin, ettà en tiennytkààn olevani sosialisti, enkà ollut varma oliko se hyvà vain huono asia. :)

  Myòs taistolaisuutta perheessàni demonisoitiin;tàtini liikkui ns. intellektuellipiireissà 70-luvulla ja àitini kertoi varmana tietona ettà he olivat kaikki taistolaisia. Kuten ehkà olivatkin. Onneksi itse sain tasapuolista propagandaa kummaltakin puolelta, ja pààttelin, ettà kaipa se on hyvà sellainen keskitie.
  Sanon aina, ettà olen itse pysynyt omalla keskitiellàni ja maailma on siirtynyt niin oikealle, ettà minusta on tullut melekeen ààrivasemmistoa!

  VastaaPoista
 34. Taistolaisuus onkin mielenkiintoinen leima, Sari, ja se edelleen tuntuu kattavan vähän muutakin kuin poliittisen aatteen yhden tietyn lohkon.

  Meidän perheessä kulkee ikuisena sisäpiirivitsinä se, että että entinen mieheni kiittää tyttäreni mukaan taistolaisuudestaan minua, joka en tiedä, mitä taistolaisuus on, siis muuta kuin nimen ja ylimalkaisen määritelmän. No siis vitsi vitsinä.

  Ilmeisesti kaikki tällaiset kaltaiseni epäkohtia tonkivat ja maailmanparannusta harrastavat ihmiset ovat automaattisesti taistolaisia, jos he arvostelevat jotakin yhteiskunnallista epäkohtaa. Tai nykyään he ovat hieman asiaan mukaan tietysti femakoita, lesboja tai miesvihaajia.

  VastaaPoista
 35. 'Tutkija Jukka Relander on oppiarvoltaan Master of Arts Sussexin yliopistosta ja hän valmistelee väitöskirjaa taistolaisen opiskelijaliikkeen psykohistoriasta' (lähtien jo vuodesta 1999; saas nähdä, milloin tämä ilmestyy).

  VastaaPoista
 36. On mielenkiintoista, että taistolaiset ja muut totalitarismin ihannoijat nähdään edelleenkin jotenkin hyvinä ja sympaattisina.

  Kylmä totuus kuitenkin on, että kommunismin puolustajat eivät eroa millään tavalla natsismin puolustajista.

  Paitsi että eivät ymmärrä katua ja hävetä. Kommunismin nimissä on tapettu enemmän ihmisiä kuin minkään muun hirmuvallan ja tapetaan yhä.

  Odotan Jackilta nyt ylistysvirttä Kim-il-Jongille, Suurelle Humanistille.

  VastaaPoista
 37. Minusta Nils-Aslak on oikeassa: Hazard näyttää koittavan muuntua uhriksi saadakseen sympatiaa. Vilpittömästi pahoillaan, aiheuttamastaan mielipahasta, oleva henkilö ei olisi odottanut viikkoa julkaistakseen uuden kolumnin Ilta-lehdessä, jossa näennäisesti "pakotettuna" pyyttää anteeksi. Mediaa oli kyllä käytettävissä tähän yllin kyllin.

  Hazard muuten kertoi TV-haastattelussa, että hän kirjoitaa aina mediakritiikkiä. Miten tuo hänen uusin kolumninsa on mediakritiikkiä?

  VastaaPoista
 38. Pyydänkin anteeksi jo ennen kuin saan turpaani: Jack - en ihan tosissani leimannut sinua kimiljongilaiseksi, mutta kun en hennonnut pyytää sitä ilolaulua sentään Iinekseltä, poliittisesti viattomalta.

  Iines: "Tässä on nyt toistumassa symbolisella tasolla juuri sama juttu, joka tapahtui vuonna 1918."

  Kerropa, mitä tarkoitat?

  Mitä sinun mielestäsi tapahtui 1918 ja miten se liittyy mihinkään, mitä nyt tapahtuu Suomessa, edes symbolisesti?

  Iines: "...aivan samoin kuin Muhammed-piirroksen julkaisijalehti Jyllands Post pyysi lukijoiltaan anteeksi piirroksen aiheuttamaa mielipahaa."

  On tässä pieni ero. Ratkaiseva ero. Kuolkoon se pieni ero:

  Muhammed-lehti pyysi anteeksi, koska sitä uhattiin väkivallalla. Lehti käyttäytyi siis juuri niin pelkurimaisesti kuin väkivaltakoneiston edessä kuka tahansa normaalijärkinen käyttäytyy.

  VastaaPoista
 39. Tapani,

  minulla on käsitys, että Hazardiakin on uhattu väkivallalla. Hänethän on henkisesti jo tapettu: lyöty hänen ulkonäkönsä, maailmankatsomuksensa, ammattitaitonsa, lahjakkuutensa, luonteensa - kaikki mitä ihmisellä on.

  Kyllä tuo vastaa jo fyysisellä väkivallalla uhkailua, jota hän on ehkä myös saanut. Paska postilaatikossa ja uhkasoitot kotiin ovat kansallista perinneaarteistoamme konfliktitilanteissa.

  Suomessa vaan johtajat tai poliititkot eivät kanna vastuuta viimeiseen saakka: tässäkin tapauksessa vastaava päätoimittaja tai oikeastaan koko Ilta-Sanomat-konserni on vastuussa siitä mitä lehdessä julkaistaan. Nyt se pani Hazardin pyytämään anteeksi, työnsi paksun naisen uhriksi kiljuville susille, ja pesi kätensä jutusta ja samalla koko tapauksesta hyvät rahat.

  Mahdanko nyt, Tapani, antautua kanssasi väittelyyn vuoden 1918 sisällissodan tapahtumista? Mutta sanon vain yleisesti, että mielipidenuhreja kuoli tuolloin, ja niin nytkin kuolisi, ellei siitä tulisi niin herkästi jonkin verran kakkua. Hazard olisi vainaa, jos tämänkin blogin kommentoijakunta saisi päättää.

  VastaaPoista
 40. Tuosta vielä, että en ryhdy väittelemään noin isosta asiasta kuin kommunismin ja natsismin paremmuudesta pahuudessa.

  Aatteena kuitenkin kommunismi on tietenkin humaanimpi kuin natsismi. Kommunismi pohjaa maallisen jakamiseen, natsismi maallisen ottamiseen. Jo tämä perusideologoiden rakenne paljastaa totuuden.

  Huom. kumpaakaan en ylistä, että älkää nimittäkö minua nyt miksikään. Asioita voi arvioida lintuperspektiivistä objektiivisemmin.

  *


  Tuota, Rikko,

  kelpasi se nimiehdotus sittenkin. Uskallanko sanoa, että nauroin profiilisi ääressä vissiin vartin verran. Siis en pahalla, profiilisi on aikamoinen leiskaus.

  VastaaPoista
 41. En oikein saa kiinni siitä että Hazard olisi tekemässä itsestään uhria.

  Hyviä kysymyksiä hän kyllä esittää. Mistä kumpuaa viha ja lynkkausmieliala, kun asiasta puhutaan niiden oikeilla nimillä?

  Jos joku on eduskuntapaikkansa mokannut narkkari, joka pelleilee luvattomien aseiden kanssa, media ei peittele eikä siloittele asiaa henkilön eläessä. Ne ovat faktoja.

  Niskamakkarat ym. katkokävelyt ovat myös totta, mutta niitä ei saa sanoa ääneen - ei ainakaan kuolleesta.

  Toki alkuperäisessä kolumnissa olisi saanut olla muutama viite lisää siihen suuntaan, että kirjoittaja kritisoi median luomaa kuvaa. (Vaikka se 40 % lukijoista ymmärsi tekstin.)

  En sano ettenkö jossakin määrin ymmärrä sitä, että "rumat sanat" hätkähdyttävät kun puhutaan juuri kuolleesta ihmisestä. Vaikka ne sanat tulevat median aiemmin käyttämästä kielestä eivätkä vääristele todellisuutta.

  VastaaPoista
 42. Minusta tuo niskamakkara- ja sikaniskametafora tulee siitä kuuluisasta valokuvasta, joka nyt on sensuroitu Hesarin nettisivuilta.

  Niskatatuointikuva näkyy vielä tässä:

  http://www.google.fi/search?hl=fi&um=1&q=tony%20halme&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw&tbo=0

  Mitähän tuossa tatussa lukee?

  Puhdistuksen aalto on nyt vallannut lehdistön. Ehkä yhteiskunta nyt paranee.

  VastaaPoista
 43. kyllä sie vielä Raunon saat

  VastaaPoista
 44. Korjaus ylle

  Ilta-Sanomat-konsernilla tarkoitan Ilta-Lehden vastuunkantajia, jos nyt kukaan edes virhettä huomasi (= luki kommenttiani).

  VastaaPoista
 45. Et voi saada parempaa maailmaa Iines, sillä ne, joiden tiedossa on ollut ties kuinka kauan miten elämästä tulee elämä (eikö ole fantastista että sellaista on peitetty) - eivät halua, koska kiristys ja muutosvauhti ja määräysvalta täysin ja kaikilta osin on näillä. Ne istuvat sellaisen tiedon päällä,että sen rinnalla politiikka on beibien leikkiä, voidaan valita mikä hyvänsä - asiat eivät muutu koska tämä sakki hoitaa ensin itsensä ja sitten kaverinsa ja niin he ovat saaneet kaikessa rauhassa tehdä, välillä väittämällä sitä ja sopivasti passelisti muuttavat linjaa (se käy Vatikaanissa, missä maailmankuva liikutetaan niin, että on sitten helppo falsifioida se, minkä juuri tuli nostaneeksi tärkeäksi. Ettei kuulosta dorkalta niinqqu).

  Mutta porukka, jolla ei ole enää lainkaan sitä kipinää mistä alkujaan lähti elämä (ovat vain olevia, eivät enää lainkaan olemisen olevaisia vrt Hegel, Heidegger ja Sarte ja lue mitä RR on juuri laittanut)
  ja siksi eivät ole enää ikinä luovia. Ja kun korkein boss on ilman luovuutta sellainen boss tuppaa rankaisemaan niitä, joilla on sitä: ihan kuten B-luokan firmassa missä johtaja on se pullonkaula.
  Ne ovat samalla lailla pullonkauloja.

  Sen takia Iines et tule saamaan parempaa maailmaa.

  Vasta kun nöyrtyvät voimme saada. Ei ennen ja kun he nöyrtyvät tapahtuu samalla paljon muuta ja se on siksi tehtävä step by step: ensin yksi (kuten minä) ja sen jälkeen pikkuhiljaa luovaa porukkaa peliin, jotka make sense.

  Tekninen äly on suorastaan vaarallinen pian.

  VastaaPoista
 46. Jaa Raunon? Ei se niin vaan ole otettavissa. Sitä paitsi sitä tavoittelee moni muukin..

  VastaaPoista
 47. Uskon, ettei kukaan voi saada parempaa maailmaa, HG, eli olet oikeassa.

  Kai tässä on kyse siitä vaan, ettei maailma menisi enää tästä huonommaksi. Viivytystaistelua koen käyväni maailmanparannuksillani.

  VastaaPoista
 48. Pyydänkin anteeksi jo ennen kuin saan turpaani, tämähän on kohteliasta;) joo netissä on turvallista
  sen puolee. Tapani

  --------------Tuo anonyymin kommetti on todella Hyvä. en ole edes ajatellut koskaan että, niinpä. lapselle ei ole missään annaettu oikeutta omiin biologisiin vanhempiin..

  --------Hazardia ei varmaan mikään väkivaltauhkaus pelota, kyllä se on muu syy. esim. Tonyn äidin haaste

  VastaaPoista
 49. Iineksen loota on siitä hyvä että täältä löytyy linkkejä http://judasdada.blogspot.com/2010/01/rissasen-pappa.html ja http://rodionr.vuodatus.net/blog/2338977

  VastaaPoista
 50. No, Iines, se profiili on häthätää laadittu ja on siis vasta kehitysvaiheessa. Hakee vasta muotoaan niin sanotusti. Täytyy päivittää sitä vielä...

  Eikä nauru tapa, onhan sitä naureskelua muulloinkin kuullut, vaikka olen ollut tosissani.

  VastaaPoista
 51. (kuule Iines kyllä se on varmaan ihan tosissaan) me naiset aina luullaan ettei mikään oo tott

  VastaaPoista
 52. Työoikeuden professori Koskinen (muistaakseni) lausui radiossa tänään, että Mika Myllylän työnantaja on rikkonut lakia kirjoittaessaan mm. firman nettisivulle Myllylän kuvan päälle tekstin "Kuivumassa" viitaten siihen että Myllylä on taas ryypännyt, ollut putkassa ja (muka) tapellut. Myllylästähän oli hiljan taas lööpit lehdessä kuvien kera. Väitettin, että hän on pahoinpidellyt naisia. Nyt on tullut ilmi tietoa, että naiset pahoinpitelivät ja ilkkuivatkin Myllylää (ja Myllylä tästä syystä putkaan ???), eli siis tasan päin vastoin kun media taas antoi ymmärtää. Mainitun professorin käsitys on, että Mika Myllylä ei ole mikään julkisuuden henkilö, jota saa riepotella miten haluaa, enään, vaan yksityishenkilö.

  VastaaPoista
 53. En epäile, etteikö Hazardin niskaan olisi satanut uhkauksia ja solvauksia. Ihmisistä löytyy aina osa, joka ei osaa muuten ilmaista itseään ja kiukkuaan.

  Nyt kun pöly on hieman laskenut, voisimme keskustella siitäkin, että mistä me oikein väittelimme, kun väittelimme "Kahden Hoon Skismasta" - Hazardin pakinasta Halmeesta.

  Voin alustaa omalta osaltani.

  Turhamaisuuttani suoraan sanoen loukkasi se, että minunkin ainoaksi perusteekseni ryhmittymistäni halmelaisten joukkoon esitettiin sitä, etten kuulunut niihin 40 %:iin, jotka ymmärsivät Hazardin pakinan oikean luonteen.

  Ja kun ihmisen ylpeyttä loukataan, se saa ärhäköitymään.

  Minusta Hazardin pakina oli hauska, terävä ja hyvin kirjoitettu. Rauno kuvasi sitä tuolla toisaalla "tyylikkääksi vittuiluksi", ja sitähän se oli. Tyylikästä vittuilua medialle - ja samalla Halmeelle.

  Ainoa arveluttava kohta siinä oli se, että se käsitteli juuri kuollutta ihmistä. Se rikkoi siis meikäläistä tabua.

  Toinen asia on se, jota myös Rauno nimenomaan on korostanut, että se on "totta", kohde oli rasisitinen ääliö ja öykkäri. Päinvastoin kuin Iines, jota kohti minä sitten taistelun tiimellyksessä oman hazardini käänsin.

  Mutta kansa on viisas ja kansa - tiedostamattaan varmaan - tajuaa, ettei kyse ole siitä, onko pilkka totta vai ei.

  Kyse on ihmisarvosta.

  Ääliöllä ja öykkärilläkin on ihmisarvo, joka realisoituu viimeistään hänen kuollessaan.

  Sitä ei saa loukata. Ei ainakaan ilman seuraamuksia.

  Näin minäkin asian näen.

  Hazardilla oli oikeus kirjoittaa pakinansa, mutta meillä muilla on oikeus kyseenalaistaa sen oikeutus ja hyökätä sanan säilällä sitä vastaan.

  Ja kun oikeusvaltiossa ollaan, niin myös haastaa oikeuteen.

  Hazardilla on myös oikeus haastaa oikeuteen häntä herjanneet ja väkivallalla uhkailleet.

  VastaaPoista
 54. Eikö, Tapani, ihmisarvo ole olemassaoleva asia silloin kun ihminen on elävien kirjoissa? Ja vain silloin, hänelle itselleen. Se surullista onkin, että elämä ei aina ole ihmisen arvoista. Toki läheisille arvo säilyy sen jälkeen - ellei jopa korotu - kun aika on jättänyt.

  Iines, et saa olla tosissasi siinä ettet usko parempaan maailmaan!

  VastaaPoista
 55. Kuunkuiske,

  se hassua onkin, että vaikka petyn joka päivä lisää maailmaan ja ihmisiin, niin en silti passivoidu tai masennu. Toivon sitä, etten myöskään kyynistyisi - tämän enempää.

  Jonkin verran kyyynisyyttähän ajattelevassa ihmisessä aina on, arvelen, jos myöntää realiteetit, ja välittää muistakin kuin omasta hyvästään. Mutta ei ivaan saakka.

  Minusta alkaa vaan tuntua kaikkien näitten meikäläisten leimaamistenkin jälkeen, että on toivotonta taistella paremman huomisen puolesta, kun joku aina käsittää kuitenkin kaiken väärin. Silti minusta ei ainakaan vielä ole nitistetty sitä taistelijasielua tai kaunosielua, miksei niinkin.

  - Tuo pitkä Tapanin puheenvuoro pitääkin nyt katsastaa huolella.

  VastaaPoista
 56. Rikolle välihuomautus tuosta Myllylästä - nettilehdissä kirjoitettiin, että lyöminen taisi olla molemminpuolista. Juoppoa (Myllylä) oli ärsytetty ja lällätelty, ja saatu hänet suuttumaan.

  - Siis eikä ole kivaa, että vaikka yksi mediailmiö kuolee, niin uutta on putkessa taas?

  VastaaPoista
 57. Jotkin pelkää leimoja.
  Toiset oikein kerää niitä.
  Vielä muutama niin alkaisi taas olla yhden Mariskoolin edestä leimoja kasassa!

  VastaaPoista
 58. Näin on, Iines. Viimeisin uutinen kertoo että mainitusta pizzeriatappelusta epäillään viittä josta kaksi naisia.

  VastaaPoista
 59. Iines, pidä lippu korkeella. Paskanjauhaja-anonyymejä tuntuu riittävän.

  Eiköhän nosteta punalippu salkoon ja lesboviiri väräjämään kuten pornolaulu soimaan.

  VastaaPoista
 60. Tapani,

  voi olla, että sinunkin oletettiin alun perin kuuluneen luetunymmärtämättömiin - tuo kahtiajako varmaan korostui keskustelussa liian räikeästi. Sen verran pesen käsiäni, että muistan kyllä kirjoittaneeni sinulle kommentin, että eivät mielestäni kaikki kirjoituksen tuominneet olleet medialukutaidottomia, vaan voi suuttua jo siitäkin, että objektiksi otettiin vainaja, eli siis vainajan mediakuva.

  "Tyylikäs vittuilu" voi olla kompromissi kaikelle, nyt kun pöly ei enää leiju ilmassa, mutta jatkan sen verran, että näen vittuilun kohdistuneen myyvään iltapäivämediakirjoittamiseen - siis nopeaan viestintään - ja meihin keltaisen lehdistön kuluttajiin.

  Minun on edelleenkin vaikea nähdä lavetilla oleva Halme pilkan kohteena, ja vaikea on nähdä tässä myöskään kytkyjä kirjoittajan sukupuoleen - ajatusmaailmaan kyllä, sillä kirjoittaminenhan on kirjoittajan ajattelua.

  Tuo minua ihmetyttää suuresti, että tässä puhutaan opettavaisesti vainajan ihmisarvosta, ikään kuin tässä olisi kyse tuon arvon kieltämisestä.

  Ei se kuulkaas niin mene, että suivaantuneet kunnioittavat ihmistä jokaisessa öykkärissäkin (en usko tuota ollenkaan!), ja suivaantumattomat sitten taas kunnioittaisivat vain kunnon kansalaisia. Tällainen kaava on perin laiskaa ajattelua. Yhtä hyvin voisin väittää, että ne kirjoittajat, jotka kesällä pilkkasivat ja ivasivat minua ja blogikirjoitteluani, eivät antaisi minulle ihmisarvoa.

  Tapani, on selvää, että kirjoituksesta suivaannuttiin, koska harvoin meillä uskontoa ja pyhiä arvoja loukataaan. sitä ei kukaan ihmettele. Uskonnolla tarkoitan tässä vanhakantaista suomalaisten uskontoa, jonka mukaan vainaja on kuoltuaan jonkin aikaa herkässä ja jopa kuulevassa siirtymätilassa, jolloin häntä ei saa loukata. Maahanpanon jälkeen sitten sopii jo vähän sanoa.

  Sanoin jo tuolla jossain yllä tai alla, että minusta Hazardin haastaminen oikeuteen voisi olla järkevää, koska tällöin kirjoitus tutkittaisiin tarkoin, samoin tietenkin kirjoittajan motiivit ja taustat. Kyseessä ei olisi vain poliisitutkinta, vaan myös kirjoitustieteellinen tai merkitysopillinen - se olisi kirjoittajan oikeus sanataiteensa suojaksi pelkkkää poliisivaltaa vastaan.

  VastaaPoista
 61. Pornolaulu raikaa kivasti, peeÄr, ja sen päälle voitaisiin soittaa vielä Pronominirock.

  Anonyymilla taitaa ilta käydä vähän yksinäiseksi, kun täällä vaan postailee onlinereitään. Muutaman poistin, kun ei niissä tolkkua ollut.

  VastaaPoista
 62. "kirjoituksesta suivaannuttiin, koska harvoin uskontoa ja pyhiä arvoja loukataaan" no sitten olisi aika tehdä niin kaikessa ymmärryksessä

  VastaaPoista
 63. joo hyvä kun poistit iines kommentteja, ei kai niilla merkitysta oo

  VastaaPoista
 64. Jatka vaan postailujasi, Anonyymi, ellei sinulla ole parempaa tekemistä. Noistahan voisi koota lopuksi vaikka runon.

  Jos mahdollista, voitaisiin tehdä riimirunoa, joko alku- tai loppusoinnulla.

  VastaaPoista
 65. Kyllä se punalippu on menneen talven lumia (onneksi) ja ihmiset haluaa sen varjosta pois ja pian.

  Ei kai ole epäselvyytä mikä idelogia on jo historiankin perusteella kaikkein tuhoisin? Kyse on kommunismista. Teoriassa väitetään sen olevan kaunis ideologia, mutta totuus on että se on kylvänyt vain tuhoa ja kurjuutta ympärilleen. Neuvostollitossakin kaikki oli paskaa, paitsi kusi. Kun kaikki on yhtisetä omaisuutta, niin kukaan ei välitä yhään mitään mistään.
  Stalin tapatti 20 miljoonaa oman kansalistaa. Puna-Khmerit useita miljoonia, ties montako on tapettu pohjoiskoreassa ja kiinassa. Että on ihana "rauhan" aate tuo kommunismi.

  Pitää vain ihmetellä, miksi suomessakin on ihmisiä, jotka haluaa tänne tuon "rauhan" aatten edustajan, Leninin, patsaan. Taistolaisia taitaavat olla...

  Muualla näitä patsaita kylläkin kaadetaan, mutta joukko "viisaita" haluaa tänne moisen reliikin.

  VastaaPoista
 66. Tapsa lainasi ja kirjoitti:

  'Jack: "... [punikkihuorat]jotka menettivät henkensä vain siksi, että heillä oli housut ja lyhyt tukka."

  Osalla oli myös ase.'

  Eli 'haiseville punikkihuorille' vaan nappi otsaan maanpetoksellisen toiminnan eli 'mediakriittisesti' valkoista propagandaa kritisoiden: itsensä ja perusoikeuksiensa puolustamisen vuoksi.

  En tiennytkään, että Tapani 'The Decent Human' on lahtarien kätyri.

  Hän puolustaa 'Oikeutta'. Omaansa. No - niin tekivät punikkihuoratkin, ja siksi heidät ammuttiin.

  Tiesitkö Tapani, että em. logiikalla perustellen myös sinun olisi itse asiassa pitänyt saada kuula kalloosi.

  Mutta ei - voittajat eivät usko sattumaan eivätkä varsinkaan siihen, että heistä löytyisi vakavaa syytä - tässä tapauksessa 1918 sisällisodan syttymiseen.

  En siis kuitenkaan (puhuessani voittajista yleisellä tasolla) asetu pelkästään punaisten puolelle. Oli pikemminkin parempi etteivät voittaneet. En olisi halunnut elää NL:n satelliittina kuten Viro joutui elämään.

  VastaaPoista
 67. Ääliöllä ja öykkärilläkin on ihmisarvo, joka realisoituu viimeistään hänen kuollessaan.

  Kuule Tapsa. Kaarina Hazard kolumnissaan Ludvig Borga nimenomaan terotti Halmeen ihmisarvoa, joka vapaalta sanalta näytti unohtuneen. Toisessa kolumnissaan Punikkihuora hän huomattavasti varovaisemmin kysyi, että mistä nyt on kysymys. Tämäkin oli suunnattu medialle, joka ei uskalla lähettää journalistejaan nettilahtareita oikeaan maailmaan etsimään.

  Johtuuko se siitä, että tämä anonyymi porukka vetoaa sananvapauteen, jotta saisi valehdella ja karttavat sitoutumista, jotta saisivat leimata?

  Käsi sydämelle Tapsa. Miksi minun pitäisi veisata virsiä Kimille? Siksikö kun avasin punikkihuoraa?

  Valkoista terroria tuleekin hävetä, mutta ei vaientamalla. Pyrittiinhän Suomen sotasurmat 1914-1922 -projektikin estää, muistaakseni mm. Ilkan päätoimittaja häpesi niin. Einsatzkommando Finnlandiakin hävettiin niin, että historia saatiin julkiseksi vasta toissa vuonna.

  Mitä sitten tullee taistolaisuuteen, niin eivätkö taistolaiset olleet SKP:n jäseniä, jotka tukivat varapuheenjohtaja Taisto Sinisaloa? Esimerkiksi Jack, joka ei koskaan ole ollut SKP:n jäsen, ei voi olla äntinen. Eikä ilmeisesti Iineskään.

  Totuus siis on, että nämä, joita ei saa leimata, ovat leimaamisen mestareita ja hyvin herkkiä loukkaantumaan. Itkevä vauva saa toisetkin vauvat itkemään.

  VastaaPoista
 68. ei kommunismi ole millään lailla tuhoisampi kuin mikään muu totalitarismiksi muunnettu

  uskon edelleen, että siinä on tulevaisuus

  tuho ja kurjuus hyvin herkästi syntyy kilpailuyhteiskunnassakin

  neuvostoliitto ei kestänyt sen vuoksi, että se eristyi muusta maailmasta. jos raaka aineet ovat yhteisiä kaikkialla maailmassa, syntyy vastuullisuutta

  VastaaPoista
 69. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 70. Rikko,

  jos holokaustin määritelmään sisällytetään kaikki saksalaisten systemaattisissa vainoissa kuolleet, nousee uhrien määrä arviosta riippuen 11–17 miljoonaan henkeen.

  Wikipedian lähteissä mainitaan lisäksi Stalinin puhdistuksen uhreja olleen miljoonia, kenties parikymmentäkin miljoonaa.

  Nuo uhriluvut eivät siis välttämättä todellisuudessa poikkea toisistaan paljoakaan - kaikkeahan ei tiedetä.

  Yksin uhrilukuperusteella ei mielestäni siis voi ratkaista kommunismin tai natsismin kauheuden parhautta.

  VastaaPoista
 71. Neuvostoliitto oli ja on edelleen maailman rikkain maa luonnonvarojen puolesta. Siellä ei vain se kommunistinen äly riittänyt paikkaamaan valuvaa öljyputkeä, vaan nostettin putkessa painetta, jotta putken päästä tuli haluttu määrä öljyä ulos. Eivät tajuneet, hölmöt, että siinä meni kahta kauheammin öljyä hukkaan pitkin tundraa, siitä reijästä, mutta mitä väliä? Kommunismi on hälläväliä ideologia ja touhua. Ei ole kauaakaan kun länsimaiset sukkahousut ja purkka oli siellä kovaa valuuttaa.

  Lukuvinkki
  Unto Parvilahti: Berijan tarhat

  VastaaPoista
 72. Täytyy vielä sanoa, että tuo SKP:n fragmentti osallistui isänmaan poliittiseen toimintaan SKDL:n, joka oli sosialistien ja kommunistien ns. kansanrintama-ajatukseen pohjautuva yhteenliittymä, kautta eikä näin ollen ollut aikanaan minkäänlainen vaara demokratialle. Paitsi että lauloivathan ne nätit punikkihuorat kauniisti.

  VastaaPoista
 73. kyllä vaan ols mannaa jos Suomessakin vielä kommunismi löytäis uudistusten avulla, ihan uutta yhteisöllisyyttä, vastuuta..

  VastaaPoista
 74. Natsismi oli varsin lyhytkestoinen ja "paikallinen" ilmiö. Kommunismi sen sijaan on terrorisoinut maailmaa kymmeniä vuosia. Lukuisat maat ja kansat on kommunismin "riemusanomasta" saaneet kärsiä. Osa kärsii vielä tänäkin päivänä. Sanoisin siis, että pitkäkestoisena kommunismia on pidettävä huomattavasti pahempana ideolgiana.

  VastaaPoista
 75. Me turkulaiset voimme lahjoittaa Leninin patsaan Helsinkiin. Maksamme siirto-ja asennuskulutkin.

  Kävin alakoulua siinä patsaan vieressä.
  Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton sankarilliset työläiset jakoivat pinssejä meille lapsille käydessään kumartamassa patsaalle.

  VastaaPoista
 76. Rikkolle sanoisin enempiä perustelematta, että tuo argumenttisi on älyllistä epärehellisyyttä par excellence.

  Että voi voi kun sitä natsismia oli vaan Saksassa ja ihan vähän aikaa.

  VastaaPoista
 77. Älyllistä epärehelisyyttä ja ideologista sokeutta on Jackillä. Kannattaa hiukan tutustua historiaan, Jack. Se ei valehtele vaan on dokumentoitua faktaa. Natsi-Saksan ajallinen kesto on lyhyt kaiken maailman kommunisteihin verrattuna. Ja vieläkin noita kommunisteja on soluttautuneena joukkoomme nakertaen systeemiä sisältä päin. Vai mitä sanoo tähän itse pioneeri Jack?

  VastaaPoista
 78. Meidän varastosta löytyy Neuvostoliitto-lehden vuosikertoja sidottuina nippuina.
  Lehdet on painettu hyvälle paperille ja kuvat ovat väreissä.

  Artikkelien sisältö on tietenkin täyttä propagandaa.

  Onkohan noilla lehdillä kysyntää?

  VastaaPoista
 79. Sanon, että nyt on Tuulikki Ukkolakin ilmottautunut punikkihuoraksi.

  VastaaPoista
 80. Luen Suomen uutisia ja tunnen Fasismin henkäyksenen

  VastaaPoista
 81. Ihan pakko tehdä nyt poikkeus tavoistaan ja kopsata tähän tuo Tuulikki Ukkolan päiväkirjamerkintä hänen kotisivuiltaan. Lukekaa tai älkää, mutta teksti on loistavaa, kuten Ukkolalla yleensäkin:

  Netti - sananvapauden sikolätti

  Ei pitäisi olla lomalla. Silloin aina sattuu ja tapahtuu kauheita. Nyt nettikansa viikon loman aikana lynkkasi yhden kolumnistin, masinoi valitushysterian Julkisen sanan neuvostoon ja uhkaa Iltalehteä ostoboikotilla, jollei ”punikkihuoralle” anneta potkuja kolumnistin tehtävistä.

  Tämä ei totta totisesti ole ensimmäinen kerta, kun on pakko ihmetellä tämän nettikansan sisintä. Se on mustaakin mustempi. Jos netin täyttävät tekstiterroristit ovat läpileikkaus Suomen kansasta, niin herra varjele tätä kansaa. Se on ilkeä, panetteleva ja kaunainen. Tämä kansa on jokaisen perverssin vietävissä ja höynäytettävissä.

  On pakko todella kysyä, tällaista ämmämäistä, epäitsenäistä kansaako tässä pitäisi eduskunnassa edustaa? Netti-idiootitko todella määräävät, minkälaisia päätöksiä tässä maassa saa tehdä, mitä täällä saa sanoa, mitä ei? Nettihysterian avulla muutama älykäs umpihullu perustaa painostusryhmiä, tehtailee valituksia, masinoi sähköpostikampanjoita ja harjoittaa tekstiviestiterroria pre-paid -liittymillä.

  Tiedän tasan tarkkaan, mistä kirjoitan. Yle-maksun kannattajana olen saanut sen verran sontaa niskaani, etten enää edes vastaa sähköposteihini. (Niin ovat saaneet myös muut maksua kannattavat kansanedustajat.) Omalle nettisivulleni en ole laittanut kommentointimahdollisuutta, koska muuta en juuri olisi joutanut tekemäänkään kuin vastaamaan täyspöljille.

  Netti on tietenkin sananvapauden kannalta äärimmäisen tärkeä, jota ei voi eikä missään nimessä pidä tukkia. Silloin olisi kyse sensuurista. Jos ihmiset haluavat ulostaa netissä, siitä vaan. Mutta siitä on pidettävä kiinni, että yhteiskunnalliset ja poliittiset päätökset tehdään asiaperustein. Ja niitähän nettikansan enemmistöllä ei ole.

  On surullista, että netistä on kehittynyt sananvapauden sikolätti, viemäri, joka vie lukijansa mennessään. Netissä ei ole vastaavaa päätoimittajaa, ei edes toimittajaa. Se on täysin vapaa kaikelle saastalle. Tästä huolimatta en hyväksy nettiin minkäänlaista sensuuria. Lapsiporno ja terrorismiin yllyttäminen ovat siinä ja siinä, tarvitaanko niiden kitkemiseksi nettipoliiseja.

  Ja sitten itse asiaan. Suomessa on sananvapaus. Se koskee myös typeriä ja tyhmiä mielipiteitä. Se koskee kolumneja ja kolumnisteja. Suomen lain mukaan kuolleella ei ole yksityisyyden suojaa. Tämä tuli esille Mauno Saaren kirjoitettua Paavo Haavikosta muistelmateoksen, jonka julkaisun Haavikon poika olisi halunnut kieltää.

  VastaaPoista
 82. Ilkeä, panetteleva ja kaunainen on Tuulikki Ukkolan tytär Sanna Ukkola (Ilta-Sanomat, muistaakseni) joka käyttää mediaa jahdatakseen itselleen epämieluisia ihmisiä.

  Häpeällistä touhua!

  VastaaPoista
 83. onko lehdistöllä ja netillä sitten vastakkainasettelun aika ? voin kuvitella iltasanomien ja netin vastakkain, mutta se vaan kasvattaa myyntiä.

  VastaaPoista
 84. Tuo Tuulikki Ukkola taitaa olla feministi. Ainakin elkeet on kuin feminismin "oppikirjasta", ei vastaa sähköposteihin (vaikka on kansanedustaja) ja nettisivuillaan (blogeissa) ei ole kommentointimahdollisuutta. Se on jännää, mutta ristiriitaista, kun katsoo tätä Ukkolan lausetta: "Tästä huolimatta en hyväksy nettiin minkäänlaista sensuuria. ".

  Oikein hyvä lause, ja opiksi muille sensuuriherkille, mutta miksi Ukkola ei itse noudata sitä? Eri säännöt hänelle?

  VastaaPoista
 85. Tästä huolimatta en hyväksy nettiin minkäänlaista sensuuria hahhh a

  VastaaPoista
 86. Mitä halvatun väliä sillä on, mikä henkilö on, jos hän on fiksu?

  Minä en tiedä Ukkolan feminismin astetta, mutta jokainen älykäs nainen on jonkin verran feministi, tietenkin.

  VastaaPoista
 87. Ninni, lue tuo Ukkola. Siinä on vastaus:

  rohkea, älykäs, suorapuheinen, ei ketään kumarteleva, uusia näkökulmia avaava, sivistynyt, lukenut, sydämellinen, ihmisen puolella.

  VastaaPoista
 88. Parille anonyymille tiedoksi:

  Netissä on runsaasti paikkoja, jonne voi heitellä älyttömiä yhden kahden rivin puolikielisiä onlinereitä. Tämä ei ole semmoinen.

  VastaaPoista
 89. Maukka lauloi muinaisuudessa paitsi: "vaatteet on mun aatteet" myös: "aatteet on mun vaatteet".

  60-luvun lopulla joku laulaja, nimeä en enää muista (olisiko ollut Ferguson?), teki rauhanaatetta kannattavasta laulusta militaristisen jättämällä käännöksestä yhden sanan pois.

  Jooseppi-vainaa taas kannatti samassa puheessa parempia vuokratuloja vuokranantajille ja vuokranalenuksia asukkaille.

  Ihmiset kait sortuvat aatteisiin ainoastaan äärimmäisen harmituksen tilassa.

  VastaaPoista
 90. Kuka Ukkolaa fiksuksi sanoo? Ja kummasta Ukkolasta puhutaan?

  Fiksu ihminen ei määrittele itseään feministksi, tietenkään.
  Ei kai taantumuksellista feminisitiä voi fiksuksi sanoa? Oikeasti?

  Kaiken maailman ismit on pahasta. Onhan se nähty.

  VastaaPoista
 91. Helsinkiläisen rouvan hätähuuto: Pelastakaa penikset ja miehet!

  http://www.iltasanomat.fi/videot/kotimaa/1882021

  VastaaPoista
 92. Riku,

  Jooseppia minäkin kannatan, sopisi hyvin eduskuntaan yhteisiä asioita hoitamaan. Viis aatteesta.

  VastaaPoista
 93. Goebbels, tuo kaikkien populistien äiti, sopisi kyllä eduskuntaan.

  VastaaPoista
 94. Rikko, nyt tulee jo mieleen Tuulikki Ukkolan mainitsemat nettipöljät..

  Tuulikki Ukkolan kolumni ylempänä on hyvä millä tahansa mittarilla katsottuna. Vain pöljä miettii, onko tekstin kirjoittaja feministi vai ei.

  VastaaPoista
 95. Lunttasin vähän netistä, että Goebbels oli ontuva Eriksson, ja hän kompensoi puutteensa loistavalla puhetaidolla. Voisi sopia siis sinne puhujanpönttöön.

  PS Minulla oli opettajakollega Eriksson, joka ontui jalkaansa. Nainen. Aikamoinen yhteensattuma.

  VastaaPoista
 96. Niin, erimielisiä tavataan aina nimitellä, Iines. Mutta se joka nimittelee, on itse. Vanha lasten totuus, joka pitää vieläkin paikkansa.
  Verhottu nimittely, johon tuossa nyt taisit syyllistyä, on ihan yhtä pahaa kuin suora nimittely.

  Kirjoittajan ideologia, esim. feminimi, on tärkeä tietää, jotta voi ymmärtää, mistä kaiken maailman älyttömyydet ja epäloogisuus kumpuaa. Kuten nyt esim. tuo Ukkolan: "Tästä huolimatta en hyväksy nettiin minkäänlaista sensuuria." ja silti itse sensuroi. Logiikan riemuvoitto!
  Tämän takia on hyvä tietää kirjoittajan ideologia.

  VastaaPoista
 97. No en minä pidä sinua pöljänä, Rikko, kunhan ihmettelen, etkö näe, että Ukkola on älykäs ja fiksu. Jos tuo kirjoitus olisi edessäsi ilman kirjoittajaa, miten mahtaisit suhtautua?

  VastaaPoista
 98. Se, että joku ei lue sähköpostiaan tai ei anna vieraiden kirjoittaa nettisivulleen ei ole sensuuria. Taas malliesimerkki älyllisestä epärehellisyydestä!

  VastaaPoista
 99. En todellakaan näe tuota Ukkolan kirjoitusta fiksuna. Olisi se kenen tahansa kirjoittama niin esimerkiksi neljä ekaa kappaletta on suorastaan järkyttäviä. En viitsi edes niitä lähteä purkamaan, kun joutuisi lähes jokaiseen lauseeseen puuttumaan.

  Kolmessa viimeisessä kappaleessa on hieman järkeä, mutta sekin hukkuu niissä kappleissa oleviin älyttömyyksiin, karkaan kielnkäyttöön ja kansalaisten vähättelyyn (ikään kuin kansanedustajat olisivat osoittaneet, että yhteiskunnalliset ja poliittiset päätökset tehdään asiaperustein - Hah!). Ehkä helpompaa kuitenkin poimia ne asiat jotka näen järkevänä, muut kohdat on miestäni ihan roskaa suorastaan.

  Järkevät lauseet:

  1. Netti on tietenkin sananvapauden kannalta äärimmäisen tärkeä, jota ei voi eikä missään nimessä pidä tukkia. Silloin olisi kyse sensuurista.

  2. Tästä huolimatta en hyväksy nettiin minkäänlaista sensuuria.

  3. Suomessa on sananvapaus. Se koskee myös typeriä ja tyhmiä mielipiteitä. Se koskee kolumneja ja kolumnisteja.

  T: Vain pöljä Nettipöljä

  PS. taidan vaihtaa takaisin anonyymiksi, kun alkoi heti nimittely.

  VastaaPoista
 100. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 101. Kukaan ei ole puhunut sähköpostien lukemisesta vaan vastaamisesta. Taas esimerkki älyllisestä epärehellisyydestä ja lukutaidottomuudesta (sisäluku, medialuku, lukuluku).

  Kansanedustajan tehtävä on luottamustehtävä, yksi tärkeimmistä. Sielä ollaan kahdeksasta viiteen ja keskitytään siihen mistä on puhe eikä jäpätetä ympäriinsä. Työpäivän jälkeen vastataan kansalaisten sähköpostikysymyksiin. Kansanedustaja edustaa näet kansaa ja pitää kuunnella kansaa herkällä korvalla. Jos ei kuuntele, niin voi poistua eduskunnasta, vaikka välittömästi ja pysyvästi.

  VastaaPoista
 102. Kyllä minä puhuin ja väitteeni pitää edelleenkin paikkansa.

  VastaaPoista
 103. Wikipediasta katsoin mitä se feminismi on, kun monet täällä tuntuvat sellaisesta puhuvan.

  Feminismistä en saanut paljoa selvää, mutta törmäsin taas wikin minulle arvoitukseksi jääneeseen lähteiden merkintään ja niiden käyttöön.

  Feminismi-artikkelissa lähteitä oli siinäkin vain muutama, kaikki
  aatteen etuvartioasemien puolustajia.

  Enkä saanut selvää, mikä oli "Lasten uuden kuvakirjan", mikä wikin kirjoittajan tekstiä.

  Tunsin itseni tyhmäksi, kun tekstiä luin.

  VastaaPoista
 104. En taaskaan ehdi lukea koko ketkua, mutta Raunon jupinan luin - ja vastaan siihen lyhyesti (mikä voi olla virhe).

  Tiedätkö todella kapinan syyt niin hyvin, että voit sanoa kyseessä olleen "perusoikeuksien" puolustaminen.

  Niin väittetiin 60- ja 70-luvulla, mutta se kuva on muuttunut.

  Vallankumousta ne olivat tekemässä, punakaartilaiset, Venäjän esimerkin innoittamana.

  "Ase"-kommentilla halusin vain huomauttaa, ettei niitä köyhälistön naisia ihan mielivaltaisesti ammuttu, vaan osa oli taistelijoita. Se ei käynyt ilmi Jackin tunnekouhuisesta kommentista.

  "Lahtarien kätyri"... hhmmmm... miksei myös homo, neekeri ja vammainen?

  VastaaPoista
 105. Jack puhuu paskaa. Älyllistä epärehellisyytä!

  VastaaPoista
 106. "Sielä ollaan kahdeksasta viiteen ja keskitytään siihen mistä on puhe eikä jäpätetä ympäriinsä. Työpäivän jälkeen vastataan kansalaisten sähköpostikysymyksiin. Kansanedustaja edustaa näet kansaa ja pitää kuunnella kansaa herkällä korvalla. Jos ei kuuntele, niin voi poistua eduskunnasta, vaikka välittömästi ja pysyvästi." taputuksia

  vaikkakin tietokone on herkempi, jos sit' k'ytett'isiin kuuntelemaan ja tilastoimaan kansalaisten mielipiteet automaattisesti, niin et olsi riippuvainen kansanedutajasi mielialan vaihdoksista

  VastaaPoista
 107. No juurikin tuli uutisissa...
  Kansalta kysyttiin mistä pitäisi säästää.
  Heti toisena listala oli maahanmuuttajien sosiaaliturvasta. Ihan validi ja pätevä säästökohde (kyllä kansa tietää).

  Tätä "täyspöljän" "nettikansan" mielipidettä ei "Mutta siitä on pidettävä kiinni, että yhteiskunnalliset ja poliittiset päätökset tehdään asiaperustein" Ukkolan kuitenkaan ymmärtäisi, vaikka se hänelle tavattaisin ja tavutetsisiin, kaikkien kielioppisääntöjen mukaisesti oikein.

  Tietokone voi toki reksiteröidä mielipiteet, mutta se kansaedustaja pitäisi kyllä katsoa sinne "pönttöön", jotta saisi tietää mikä olikaan se kansan mielipide, ja sitten toimia sen ohjaamana oikein.

  VastaaPoista
 108. Pidätkö todella, Iines, tuota Ukkolan vuodatusta fiksuna? Onhan se hyvin kirjoitettu, mutta voi voi sen sävyä - roskaväki saa riekkua jossakin vapaasti ja se on niin kauheaa.

  Otan vain yhden esimerkin yksisilmäisyydestä:

  TU: "Nyt nettikansa viikon loman aikana lynkkasi yhden kolumnistin, masinoi valitushysterian Julkisen sanan neuvostoon ja uhkaa Iltalehteä ostoboikotilla..."

  Miten niin lynkkasi? Siellähän se edelleen kirjoittelee?

  Millaisen tuohtumuksen vallassa Ukkola silloin kirjoitti, kun lynkkaajat jahtasivat Kiesiä ja savustivat tämän ulos työstään?

  Eikö ostoboikotti ole ihan fiksu ja kannatettava tapa ilmaista mielipiteensä? Eikö se nimenomaan ole valistuneen kansanosan keino vaikuttaa?

  Miksi se nyt muuttuu jotenkin vääräksi?

  En keksi muuta selitystä kuin siksi, että roskaväki käyttää sitä.

  Ihan pienellä muutoksella tuosta Ukkolan jutusta saisi sadanvuoden takaisin hienostorouvan valituksen siitä, että äänioikeus on annettu roskaväelle!

  Sitäpaitsi se hienostorouva oli oikeassa; se roskaväkihän nousi kapinaan ja tappoi kunnon ihmisiä!

  Kas, tästähän päästiinkin Raunon ja Jackin - menneisyyden vankien - aiheeseen.

  Ukkola/Tapsa: "...tällaista ämmämäistä, epäitsenäistä kansaako tässä pitäisi eduskunnassa edustaa? Roskaväkikö todella määräävät, minkälaisia päätöksiä tässä maassa tehdään..."

  Heh heh. Oikea vanhan ajan kansakoulunopettajatar.

  VastaaPoista
 109. Tiedostavat vasemmistolaiset ovat omituisia otuksia. Välillä he ääni väristen puolustavat vähäosaisia.
  Toisena hetkenä taas raivoavat roskaväen vääristä mielipiteistä.

  Kunnon oikeistolainen tietää, että vähäosaiset ja roskaväki ovat......

  VastaaPoista
 110. Tapsalla viiraa aika pahasti nykyään. - On näköjään jäänyt vinyylilevy päälle vanhalta 'Decent Human' DJ:ltä.

  Mutta ei voi mitään. Sitäpaitsi vainoharhaisuus on todistettavasti kaikkein sitkein neuroosia vakavamman psyykkisen oireilun tyyppi. Sen kanssa on vain opittava elämään. - Siis meidän on opittava elämään sen kanssa. Paranoidilla itselläänhän ei ole sairaudentuntoa.

  *
  Loppukevennykseksi vitsi.

  Miksi R.R. sai 20 päiväsakkoa oikeudessa? Siksi, että hän tunnusti. Syyntakeettomuutensa. Ja sitä ei oikeuden pomo kestänyt vaan paukautti hänelle tuomion oikeuden halventamisesta ja väärän todistuksen antamisesta. Räsäseltä kun puuttui lääkärintodistus syyntakeettomuudestaan.

  Mutta eikö lääkärintodistuksella varustettu syyntakeettomuutensa tunnustaminen olisi ollut itse asiassa huomattavasti raskauttavampaa oikeuden halventamista kuin ilman todistusta tehty?

  Tätä arveluaan ei RR kuitenkaan uskaltanut Kempp - eh - kyseiselle tuomarille ilmoittaa - lisäpäiväsakkojen pelossa.

  VastaaPoista
 111. Kuulehan Tapsa taas. Näytät hyväksyvän sen, että punakaartin kiväärisotilaan teloittamiseen riitti hyvin syyksi pelkkä naispuolisuus. Tauno Tukkisen mukaan nuorimmat Hennalassa ammutut punikkihuorat olivat 14-vuotiaita. Ymmärrän hyvin Tapsa, että katsot heidän ampumisensa isänmaan varjelemiseksi.

  VastaaPoista
 112. Samuli,

  sanot että vasemmistolaiset
  raivoavat roskaväen vääristä mielipiteistä.

  Kun tässä nyt on ollut yllä puhe Tuulikki Ukkolan kirjoituksesta ja teoista, niin pitää huomauttaa, että Tuulikki Ukkola on Kokoomuksen kansanedustaja.

  VastaaPoista
 113. Ei naispuolisuus ole, eikä voi olla, mikään lieventävä asianhaara!

  VastaaPoista
 114. no ilmankos ei halua kuunnella kansan mielipiteita. tuulikki ukkola. kokoomuksen puhelimeen pääsee vaan rahalla ja pääomalla. miksi kuunnella kenenkään MIELIPITEITÄ, kun niitä on jo tarpeeksi, eikä keskustelua tarvita.

  VastaaPoista
 115. Riku,

  minä se vasta tyhmä olen, pyörin hyrränä femninismisivulla enkä löytänyt koko Lasten kuvitettua tietosanakirjaa - mikä se on on, kun siihen viitataan?

  *

  Ninni,

  eiköhän kansanedustajilla ole tärkeämpääkin tekemistä kuin vastailla törkeisiin pöljäviesteihin. Avustajat seulonevat asialliset joukosta vastattaviksi.

  VastaaPoista
 116. Iines, en minä ottanutkaan kantaa Tuulikki Ukkolan kirjoitukseen, vaan noin yleisesti viime aikojen keskusteluihin ja parin nimimerkin aatoksiin tällä palstalla.

  VastaaPoista
 117. Tapani,

  kärjistät nyt tahallasi tuota Ukkolan kuvakielistä "roskaväkeä". Kyllä nyt sinultakin pitää löytää himpun verran luetun ymmärtämistä - kyse on nimenomaan nettipöljyydestä, ei mistään reaalimaailman ihmisryhmästä.

  Ukkola on toki kokoomuslainen, mutta sen verran älykäs ja itsenäinen, että ei sortuisi ihmisten leimaamisen roskaväeksi ja paremmaksi väeksi.

  VastaaPoista
 118. Ok, Samuli,

  minä jo ihmettelinkin, kun sinulla ei ole ennen ollut epätarkkuutta.

  Kommenttisi oli vain juuri tässä Ukkolan lähellä.

  VastaaPoista
 119. heikoimmilla on ehka eniten sanottavaa demokratiassa ja edustuksellisessa demokratiassa ääni ei voi kuulua

  VastaaPoista
 120. Ei naispuolisuus ole, eikä voi olla, mikään lieventävä asianhaara! Raskauttavahan se olikin (ja on edelleen). Miespuolisia kiväärisotilaita ei ammuttu siksi, että olivat kiväärisotilaita.

  VastaaPoista
 121. Ninni,

  heikoimpien ääntä tuleekin kuunnella ja heitä tulee auttaa.

  Kun Ukkola puhuu roskaväestä, hän mielestäni tarkoittaa nettipöljiä, jotka eivät ole yhteiskunnan heikoimpia jäseniä, vaan keitä tahansa meistä, myös hyvinvoivia ja rikkaita muuten vaan pöljiä ja laiskoja ajattelijoita.

  "Roskaväki" = nettipöljät mistä yhteiskuntaluokasta tahansa.

  VastaaPoista
 122. Kukaan ihminen ei ole Roska, ei varsinkaan demokratiassa. Kun kansanedustaja on tätä mieltä, silloin edustuslaitos tulee muuttaa.

  VastaaPoista
 123. Ninni ei nyt tajua. Ihmisiä ei ole nimitetty roskasakiksi, vaan nettipöljien armeijaa, joka on kasvoton ja lihaton.

  Ottaa nyt lukutikun ja tavaa tuon Ukkolan kirjoituksen ajatuksen kanssa.

  VastaaPoista
 124. ihmiset on ihmisiä, myös netissä. ihan samoja ihmisiä kuin kaikkialla. ja jotka oppii käyttämään informaatiota , tunteita, aikaansa uudelleen..Liberaalisen kansanpuoleen puheenjohtajan tuskin odottaisi käyttävän tuollaista kieltä.

  VastaaPoista
 125. Hyvin sanottu Ninni! Kansanedustaja, kuten Ukkola, joka kutsuu ihmisiä roskaksi tai roskasakiksi, ei ole tehtäviensä tasalla, eikä täytä kansanedustajlta edellytettävää arvokkuusvaatimusta. Tuollaiset kansanedustajat on vaihdettava, kun eivät ymmärrä itse lähteä.

  -Nettipöljä-

  VastaaPoista
 126. se on vaan siinä että valta vähitelleen valuu kansanedutajilta kansalle eikähän ole helppo myöntää vallanmenetystä

  VastaaPoista
 127. Hetkinen Anonyymi ja Ninni!

  Siis eihän tuo "roskaväki" tai roskasakki olekaan Tuulikki Ukkolan puheesta, vaan Tapsan kommentista!

  Tapsa siis käyttää ilmaisua "roskaväki", jonka on vaihtanut Ukkolan nettipöljien tilalle.

  Tapsa:"...tällaista ämmämäistä, epäitsenäistä kansaako tässä pitäisi eduskunnassa edustaa? Roskaväkikö todella määräävät, minkälaisia päätöksiä tässä maassa tehdään..."

  Ukkolalla on puheessaan tuossa kohdassa nettipöljät, jonka voi tarkistaa ylempää.

  VastaaPoista
 128. @hponka @terorizt Tuulikki Ukkola on taitava yleistämään ja antamaan ristiriitaisia lausuntoja. Netti ei ole erillään muusta yhteiskunnasta.

  VastaaPoista
 129. Tarkoitit Iines kait, että kun irvailen lähteille, voisin ainakin itse merkitä ne oikein:)

  Viisi lähdettä, joista yksi oli kielellinen. Tuota tarkoitin:

  Naisliike, Lasten kuvitettu tietosanakirja – Uuden ajan kuvaensyklopedia s. 376, Helsinki Media, 2. p., 1994, ISBN 951-875-521-3

  VastaaPoista
 130. Nettipöljillä harvoin on niin painavaa sanottavaa, Ninni, että heille kertyy valtaa. Suomessa päätäntävaltaan kun käytetään asiaperusteita. Ilman niitä eduskunta on nopea läpikulkupaikka, jos joku sinne onnistuu pääsemään. Tämähän on nähty.

  Minä puhun tässä muuten vain Tuulikki Ukkolan puheesta, en hänen eduskuntatyöstään enkä poliittisesta suuntautumisvaihtoehdostaan, joka on eri kuin omani, jos minulla sellainen on.

  Henkilönä Ukkola on kuitenkin älykäs ja suorapuheinen, ja hän on niitä harvoja naisia, jonka lausahduksia miehetkin toistelevat, yli puoluerajojen.

  VastaaPoista
 131. En minä enää tiedä, mitä tarkoitin, Riku, kun juutuin nyt jotenkin tuohon Lasten kuvitettuun tietosanakirjaan ja sen outoon merkintään Wikin lähteissä. Se oli kaikkien muitten lähteitten yläpuolella, ikään kuin Kielitoimiston (Kotus) lähdekin olisi ollut osa sitä. ?.

  Miksi en löydä tästä kirjasta selkeää tietoa, jossa näkyisi kirjoittaja tai toimittaja ja kirjan kansikuva? Onko kirjaa olemassa, kun sen tietoihin ei pääse.

  Anteeksi joko pitkät johdot tai totaalinen tyhmyys nyt. Myönnän kaiken, kunhan minulle vastataan selkeästi.

  VastaaPoista
 132. Eli alkuperäinen ajatukseni oli vain, että wikipedian lähteiden käyttö on usein aika käsittämätöntä. Taidat tätä koskien olla samaa mieltä.

  Roskaväkikeskustelua koskien haluaisin muistuttaa rakastetun presidenttimme Sauli Niinistön sanoista, joiden mukaan vastakkainasettelu on ohi.

  VastaaPoista
 133. Olen samaa mieltä, Riku, ja olen jo pitkään ihmetellyt, millaisen auktoriteettiaseman Wikipedia on saanut tietojenhakupaikkana. Sehän on pikemmin jokamiehenkirjasto, johon pitää suhtautua kriittisesti.

  Vastakkainasettelun aika on tosiaan ohi, ja siksi minua kummastuttaakin tuo roskaväki-näkökulman tuominen mukaan keskusteluun. Nettipöljyys-käsite kun mielestäni tarkoitti vallan muuta.

  VastaaPoista
 134. Meillä on nyt Tekniikka, jolla kaikkien ääni saadaan helposti esiin. Sitä tulee käyttää suoran kansanvallan edistämiseen. Tämä ymmärrettävästi on pöljää jokaiselle valtaa menettävälle

  VastaaPoista
 135. Ukkolan kirjoitusta en ole lukenut, enkä aio lukeakaan.Nettipöljyys on siten minulle tästä keskustelusta oppimani sana.

  Minun ymmärrykseni mukaan se voisi tarkoittaa sitä tavatonta aggressiivisuutta, johon ihmiset täällä netissä kirjoituksissaan syyllistyvät. Tuskin kukaan kotioloissa tai työpaikalla ihan samalla lailla?

  Missä tarkoituksessa sitten Ukkola tuollaista sanaa käytti; kuten sanottua en tiedä.

  VastaaPoista
 136. Nettipöljyys aukeni minulle hieman laajemmin tuosta Ukkolan kolumnista, ja se liittyy vallankäyttötahtoon ilman asiaperusteita. Tässähän käsitettä nyt on pyöritelty myös sanan "pöljä" merkityksessä.

  VastaaPoista
 137. Kun netti saadaan äänestyskäyttöön kaikissa yhteisissä asioissa, niin asiaperusteita alkaa ilmaantua. Yu can be Sure!

  VastaaPoista
 138. Huonosti oli totta tosiaan tätä keskustelua seurannut, kun nyt vasta huomasin Iineksen laittaneen Ukkolan kirjoituksen lainauksena tähän.

  En arvosta korkealle hänen paheksumistaan ihmisten pyrkimyksestä vaikuttaa asoihin myös vaalien välillä.

  Asiaperusteillahan ihmisellä on vain oikeus äänestää määrävälein ja sen jälkeen tyytyä siihen, mitä poliitikoilta sattuu syntymään.

  Tuulikilla on vielä tämän kuun loppuun asti joululomaa jäljellä ja tässä vaiheessa täytyy jo luonnollisestikin röyhtäillä kinkun katkuja.

  VastaaPoista
 139. Vielä:

  Suomalaiset poliitikot ovat sisäistäneet hyvin nuo demokratian asiaperusteet, mutta demokratian henkeä he tuntuvat halveksivan.

  Kun Tuulikki suojautuu häiriköiltä, eristää hän itsensä myös kansan keskuudesta tulevilta järkeviltä palautteilta.

  Itseäni naurattivat Mietaan komeat amattilaisten tekemät vaalisivut, jotka yhä löytyvät netistä. Vaalien jälkeen onkin sitten ollut suuri hiljaisuus sillä sektorilla.

  VastaaPoista
 140. Riku,

  huomasitko, että Ukkola puhui häirikkötyyppisestä sonnankaadosta eikä tavallisista sähköpostipalautteista? Ei noin älykäs ihminen varmaankaan tarkoita sonnan kaadolla kriittisiä palautteita, joita ei muka viitsi lukea. Ainakin minun on vaikea uskoa sitä kokeneesta kansanedustajasta ja taitavasta sanankäyttäjästä, joka tuntee sanojen merkitykset ja vaikutukset lukijoihin.

  Minusta on hyvinkin ymmärrettävää, jos haluaa hoidella työtään sen sijaan, että pahoittaisi mielensä lukemalla pelkkää haukkumista ja suoraan sanottuna paskan kaatoa niskaan mielipiteensä vuoksi.

  En siis oikein ymmärrä tuota mainintaasi siitä, että Ukkola paheksuisi ihmisten halua hoitaa asioita vaalien välillä ottamalla yhteyttä edustajiin. Eihän hän näin sanonut.

  Eiköhän viisainta olisi koettaa vaikuttaa kansanedustajiin asiaperustein eikä häirikköviestein ja sonnan kaadoin. Asiaperusteitahan Ukkola juuri kaipaa.

  VastaaPoista
 141. Täällähän on hiljaista kuin huopatossutehtaassa, vaikka minäkin olen antanut täällä nyt tilaa niille runsaille kommenteille. Ei näy. :\

  Blogilla on 65 lukijaa, mutta muutamat samat vanhat "hassut" pitää keskustelua yllä. Kummallisia "lukijoita" kun eivät halua antaa kontribuutiotaan keskuteluun.

  VastaaPoista
 142. Hiljaistako?

  Minä en nimittäisi hiljaiseksi keskustelua, jossa on puolisentoista sataa kommenttia! Teepä kurkistus vaikka muihin blogeihin.

  Ihmiset ovat sitä paitsi päivisin töissä, Jape, ja siitä huolimatta tähän on aamun kuluessa tullut kymmeniä kommentteja. Olen saanut koko ajan vastailla, kun olen tässä naputellut samalla omia muita kertomuksiani.

  VastaaPoista
 143. Olet oikeassa Iines siinä ,että kun ihmiset käyvät liian kovilla kierroksilla, he syytävät noita "punikkihuora" termejä liikaa joukkoon, että mahdollisesta asiasta saisi mitään selvää.

  Asiallisuus täytyy säilyttää, mutta se on eri asia kuin nuo demokratian asiaperusteet.

  Asiallista on sanoa vaikka: "Ukkolaakaan en äänestänyt, enkä äänestä."

  VastaaPoista
 144. Riku,

  minä en ole koskaan äänestänyt kokoomusta, mutta jos Tuulikki Ukkola olisi vaalipiirissäni, eikä olisi sopivaa toista henkilöä muista puolueista, voisin äänestää häntä poikkeuksellisesti yli puoluerajojen.

  VastaaPoista
 145. Noista mainitsemistasi lukijoista sen verran, Jape, että eivät vakituisimmat kommentoijani suinkaan ole noita lukijoita - mahtaako yksikään heistä sinua ja paria muuta lukuunottamatta olla ilmoittautunut lukijakseni. Epäilen.

  Nuo lukijat ovat siis hiljaisia lukijoita, suuri enemmistö, ja näin on kai kaikissa blogeissa.

  VastaaPoista
 146. Puoluepolittikasta sen verran, että edesmenneen Jarkko Laineen kerrotaan sanoneen, kun oli kykypuoleen edustajana vaaleissa: Kun olen kokeillut hasista ja LSD:tä, niin ajattelin, että miksei sitten kokoomustakin.

  VastaaPoista
 147. Aika nasakasti lauottu Jarkko Laineelta. Oikeastaan ihan hieno perustelu, sillä kaikissa puolueissa ihminen on aika mitätön puolueen koneiston osanen, joka toimii nappia painamalla niin kuin puolueessa käsketään. Mitä väliä millään?

  VastaaPoista
 148. No missä kuvittelt minun olevan, Iines?

  Mietin vaan että missä ne "rutisijat" nyt on, jota toivoivat (väittämäsi mukaan) minun poistumista?

  Ei ole ainakaan tulleet mukaan antamaan panostaan keskusteluun. No kaikenlaisia "nettipöljiä" sitä on.

  Mitä iloa on "lukijoista" jotka ei osallistu? Ei mitään.

  Kommentteja on tosiaan puolisentoista sataa, mutta onko itse teemasta? Ei.

  No tarvii jatkaa hommia...

  VastaaPoista
 149. En kuvitellut mitään, mutta arvelin sinun kyllä hieman pahoittaneen mielesi saamastasi kritiikistä. Itse voit tykönäsi pohtia, mitä mieltä olet kritiikistä. Minä toivon vain eläväistä, mutta hyvähenkistä keskustelua, jossa ovet eivät paukkuisi.

  VastaaPoista
 150. Niin, minä tarkoitin olevani töissä, niinkuin kaikki sinun blogisi hiljaiset kommetaattorit ja lukijatkin, kuten arvelet.

  En ole huomannut saaneeni krittikkiä, se oli jotain ihan muuta.
  Krittikki on asiallisesti ja kunnolla perusteltua. Sellaista ei ole näkynyt. En siis voi enkä viitsi tykönäni moista pohtia. Ihmettelen vain edelleen, missä ne seläntakana rutisijat ja muut on, kun eivät ole elävöittämässä keskustelua vaikka heille olisi tilaa. Samat muutamat, 5 - 6 henkilöä + muutama satunnainen risteilijä, täällä pitää keskutelua yllä.

  VastaaPoista
 151. Muualla ei ole toisin, Jape. Missä tahansa blogissa on sama suppeahko vakituinen kommentoijakuntansa varustettuna satunnaisilla tai uusilla, joten ei tässä mitään erikoista ole. Näin on Kemppisessä, näin on Myytinmurtajissa, Jyrki Virolaisessa, Kirjailijan häiriöklinikassa jne.

  Jos kommentoijia on kymmeniä samassa ketjussa, kuten sen Petri Sarvanmaan blogikirjoituksen perässä johon viittasit, niin ei puhuta enää keskustelusta, vaan perättäisistä monologeista, joita korkeintaan silmäillään. Tuo Sarvanmaan juttu ei ole keskustelu, vaan lähinnä nettikolumnin selkääntaputusketju, monologikokoelma, johon blogi-isäntä itse ei vaivaudu ottamaan osaa.

  Hyvässä keskustelussa käydään dialogia, ja puheenvuorot singahtelevat ristikkäin. Minä olen kiitollinen ja iloinen, että täällä on niin paljon keskustelijoita, miehiä ja naisia, jotka juttelevat nimenomaan ristikkäin, keskenään.

  On siis ihan turha nyt mollata, Jape, näitä keskusteluja. Hyviä nämä ovat ja ennätysmäisen vilkkaita, ja kukin lukee joko osan tai kaikki. Välillä joku väsyy ja kyllästyy, ja se on täysin ok. Välillä tulee uusia. Elämää tämä vain on.

  VastaaPoista
 152. Nyt minun täytyy pyytää kaikilta anteeksi sitä, etten tiedä, miten lahtarit kohtelivat punakaartilaismiehiä, joilla oli pitkä tukka ja jotka olivat pukeutuneet hameeseen. En ole lukenut yhtäkään tapauskuvausta, mutta voin kyllä kuvitella, miten olisi käynyt. Ehkä tässä olisi gradunaihe jollekin historian opiskelijalle: "Seksuaalivähemmistöt Suomen Punakaartissa 1917-18".

  VastaaPoista
 153. Huono gradun aihe, kun tuollaisia tuskin on siihen aikaan tilastoitu ja viimeinen sotaan osallistunutkin kuoli muutama vuosi sitten muistaakseni 110 vuotiaana.

  Mutta huonosti ne siellä toisiaan kohtelivat; punaiset ja valkoiset. Tykkäsivät tappaa toisiaan.

  VastaaPoista
 154. "Panen painoa vain ydinajatukseeni,
  jonka sisällyksenä on, että
  ihmiset luonnonlain nojalla
  ylipäänsä jakautuvat
  kahteen ryhmään:
  alempaan, tavallisten ihmisten ryhmään,
  joka niin sanoaksemme muodostaa
  kaltaistensa siittämisestä
  ja synnyttämisestä huolehtivan
  aineksen,
  ja varsinaisiin ihmisiin,
  toisin sanoen:
  ihmisiin,
  jotka kykenevät
  omassa elämänkehässään
  lausumaan uuden sanan."


  Kuinkahan moni ei Raskolnikovin tapaan ole tullut ajatelleeksi että Nietzschen ajatuksia ruokkiessaan kasvattaa itsessään kenties sellaista "käenpoikaa" että tulee syrjäytetyksi omasta elämästään. Mediajulkisuus hämärryttää sosiaalisen ja fyysisen ympäristön vuorovaikutusta ja luo illuusion sitoutumattomasta ja "vastuuttomasta" ihmisestä. Yli-ihmisyys on rasismia, suvaitsemattomuutta ja "oikeutta" se on kupla joka puhkeaa "omille silmille".

  Median ruokkiessa "uuden sanan" lausujia tulee heistä aikamme "Hitlereitä" ja "Stalineita", Pekka-Erickejä. Oma pieni "käenpoikanen" on mediassa kasvanut hallitsemattomaksi voimaksi ja "kasvattajansa" tuhoavaksi "aatteeksi" ja "totuudeksi".

  VastaaPoista
 155. Ihanaa! Viikonloppu alkoi ja pääsen vihdoinkin antamaan tänne hiukan kritiikkiä. Voinkin antaa sitä koko viikonlopun ajan, niin pajon on asiaa.

  Tässä blogissa on ensinnäkin analyysini mukaan 4 kommentaatoria + Iines, joten tällaiset kommenttimäärät on uskomattomia, ellei niitä manipuloida. Epäilen, että Iines postailee kommentteja tänne anonyyminä nostattakseen "suosiotaan". Toisessa samanlaisessa feministisessä hymistelyblogissa, Myytinmurtajassa, on ihan sama taktiikka, mutta ei näin räikeänä. Siellä bloggaaja kommentoi kommettilootaansa yleensä ekaksi itse, että saa ns. "pään auki". Myytinmurtajassa on 2 hymistelykommentaattoria + Myyttis. Siinä ei oikein dialogia tule. Myytinmurtajassa on lisäksi ennakkosensuuri, niin kuin puhtaissa feministiblogeissa yleensäkin, mutta eipä tämän blogin sensuuripolitikka kaukaa hae tuosta.
  Sitten kritisoisin hiukan tämän blogin omistajan kykyä ottaa kritiikkiä vastaan. Kritiikki on tarkoitettu kehittäväksi kannusteeksi, jonka omaksumalla bloggaaja voisi kehtitää tätä blogiaan ja tehdä tästä paremman. Nyt kritiikki kaikuu kuuroille korville, joten blogi junnaa paikoillaan.

  Siinä hiukan alkukritiikkiä. Täytyy syödä hiukan jotain ja jatkaa sitten tätä rakentavan kritiikin jakamista...

  VastaaPoista
 156. Anonyymi, :D

  Nyt oli pakko piirtää hymiö, niin riemastuttava kritiikkisi oli. Jään jännittyneenä odottamaan jatkopaljastuksia.

  Sanon vain yhden asian: anonyymejä ei ole noissa vilkkaimmissa keskusteluissa juuri ollenkaan, niitä on ilmaantunut yhtäkkiä nyt vasta, samaan aikaan sinun kanssasi. Ottipa yksi ano hänelle ehdottamani nimenkin: Rikko. Ai niin, minähän se tietysti olen siellä tekoparran turvin.

  *

  Olihan sisällissota hirveä. Veli veljeä vastaan ja välillä siskoakin. Muistan lukeneeni jotain vankien leireistä, jotka muistuttivat natsien keskitysleirejä.

  VastaaPoista
 157. Iinukka ei taida tietää vieläkään kuka Rikko on...

  VastaaPoista
 158. Mitä väliä? Tekstit ja niihin sisältyvät totuudet täällä keskustelevat.

  Minä muuten olen käyttänyt täällä roskaväki-nimitystä. Kai. Roskaväkeä ovat asiakeskusteluun tuppaavat homottelijat, lesbottelijat jne. Ikään kuin kansalaiskuntoon vaikuttaisi ihmisen sukupuolinen suuntaus. Yleensä nämä asiattomat leimaajat tunnustautuvat kaiken edistyksen kukkarostaan pulittaviksi valkoisiksi heteromiehiksi, joilla on "kriittisiä" mieltä piteleviä pakkoajatuksia.

  VastaaPoista
 159. Rikko on Rikko ja thäts all.

  Se miksi ehdotin eräälle anonyymille nimeä (Rikko), johtui siitä, että oli monta anonyymia yhtaikaa liikeellä.

  Pitkässä keskustelussa dialogia helpottaa, kun tietää, mistä entisestä kommentistaan kukin jatkaa. Nimi auttaa erottelemaan. Useinhan kommentti nimenomaan on jatkumo omalle vähän aiemmin sanotulle totuudelle, ja vilkkaissa keskusteluissa kymmenen anonyymia lähekkäin onnistuu sekoittamaan lukijan pasmat tyystin.

  Muuten on ihan sama, kuka kukin on, kunhan heidät erottaisi paremmin toisistaan. Nimi/URL-kohta kommentin lomakkeessa on hyvä anonyymin vaihtoehto. Tämä on nimenomaan keskustelutekninen seikka, ja koituu lukijan parhaaksi.

  VastaaPoista
 160. Tuttuni teki gradunsa tarinoista, joita vanhat ihmiset kertoivat kansalaissodasta.

  Eräs isäntämies olisi halunnut tuomita hankalan punaisten puolella taistelleen sukulaisensa teloitettavaksi.
  Mutta toinen oikeuden jäsen oli riidoissa tämän isännän kanssa ja halusi ärsyttää tätä estämällä teloituksen ja näin kävikin.

  Melkoista mielivaltaa taidettiin silloin käyttää.

  VastaaPoista
 161. Kansalaissota, sisällissota, veljessota, vapaussota.

  Oman työpaikkakouluni opettaja ei suostunut käyttämään kyseisestä sodasta muuta nimeä kuin vapaussota. Sen hän opetti oppilaillekin.

  Minua miellyttää eniten kaikkein laajin ja neutraalein termi: sisällissota.

  VastaaPoista
 162. Veikkaan, että Iines ei Rikkoa tunne, muuten antaisi tälle huutia.

  VastaaPoista
 163. Minä en edes halua tuntea roskaväkeä.

  VastaaPoista
 164. Kansalaissodan syttymisen syistä yhden ja suurimman kertonee Linnan Täällä pohjan tähden alla -romaani.

  Sodan aikana tapahtuneita kauheuksia, joita tekivät niin punaiset kuin valkoisetkin, ei voi ymmärtää. Oikeassa oli se, joka kulloinkin oli niskan päällä. Päteeköhän tämä oikeassaolokriteeri muuten vieläkin?

  Vankileireillä kuoli ihmisiä nälkään, maasta syötiin viimeinenkin vihreä ruohonkorsi. Erään tuttavani vaari pelastui, kun vankileirillä sattui käymään työssä tuttu sairaanhoitaja, joka sai salaa tuotua ruokaa hänelle.
  Delilah

  VastaaPoista
 165. Iines, tuo alustuksesi kateus, "jotenkin haikean onnellisella tavalla" koskettaa.

  Ei niin, etteikö kokisi ansaitsevansa yhtä ja toista.

  Ehkä niin, ettei kai osaa olla onnellinen ilman että siihen kuuluisi hiven haikeutta.

  VastaaPoista
 166. Kymmenvuotias Annikki Kainlauri antoi piikkilanka-aidan rakosesta punavangille valkovuokkoja Lahdessa toukokuussa 1918. Vartija uhkasi ampua punikkihuoran.

  VastaaPoista
 167. Täällä Pohjantähden alla itsellenikin mieleen tulee, kun kansalaissodasta puhutaan. Johtunee ehkä siitäkin, että en oikein tiedä, minkä väristä minun sukuni oli.

  Isän muista jutelleen valkoisista kunnioittavaan sävyyn, joten arvelen että "lahtareita" sen puoleinen suku oli, siis ehdottomasti lainausmerkeissä. Äidin puolelta ollaan talonpoikia ja rusthollareita, sellaisia vähän isomman talon, joten en ole vakuuttunut, että sielläkään olisi ollut punaisia. En silti tiedä. Sukututkimus on kesken.

  Tämä punaisten puute suvussani harmittaa, koska en voi esittää tarinaa, jonka tietäisin. Melkein toivon, että sukutukimus toisi eteeni jonkun punaisen lahdatun. (Ei kannata käsittää väärin, minun sydämeni vain on lahdattujen puolella.)

  VastaaPoista
 168. Annikki Kainlauri oli varmaan rakastava nainen, Jack. Rauha hänen muistolleen, ja sen vangin.

  *

  Kuunkuiske, jotenkin saa itsekin palan tuota onnea, kun miettii sitä. On siinä mukana niin hassua tunnetta kuin haikeus, tai kaiho.

  VastaaPoista
 169. No niin olipas hyvää ruokaa ja soosia. Voin jatkaa krittikkiäni.

  Olen jo pitkään ihmetellyt tämän blogin rakennetta, eli kuinka tämä voi toimia näin?

  Tarkoitan, että tässä pesässä on kaksi kuningatarta ja pari kuhnuria. Normaalisti toimivaan pesään ei kyllä mahdu kuin yksi kuningatar mutta täällä niitä on kaksi. Ilmeisesti toinen on sellainen "neuvoaantava" kuningatar. Kuhnurit on sellaisia lipeviä viihdyttäjiä jotka pitää kuningattaren hyvällä tuulella.

  Kritisoin siis sitä että blogin dynamiikan ja toimivuuden kannaltalta on huono että on kaksi kuningatarta. Toinen voisi etsiä uuden pesän.

  Sitten kritisoin sitä, että tänne tuntuu pesiytyneen muutama nettikommari, jotka agitoi ja vyöryttää oma kieroutunutta maailmankuvaansa, joka ei vastaa nykypäivää. Miksi tällaisien stalinistien sallitaan olla äänessä?

  Sitten kysyisin bloginpitäjältä että, onko hän lahdattu vai lahtari?

  VastaaPoista
 170. Kevään 1918 tapahtumien kategoriaan 'sota' ymppääminen on mielenkiintoista. Sisällissota lienee vähäpuheisuudessaan rehellisin ja veljessota valheellisin, kansalaissota yhdentekevin ja vapaussota oikein, se vaan hävittiin.

  Vapautta ja itsenäisyyttä maailmanmyllerryksessä Suomen Eduskunta oli vaatinut jo heinäkuussa 1917. Vapaussodan voittajat valitsivat Suomen kuninkaaksi Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kasselin 9. lokakuuta 1918.

  VastaaPoista
 171. Tyypillistä suomalaista mentaliteettia, että kuningas piti kutsuttaman vierailta mailta. Ei kelvannut suomipoika itselleen.

  Anonyymi, ei täällä ole yhtään kuningatarta, vaan prinsessoja korkeintaan. Kuninkaanpojista kyllä haaveillaan. Taitaisitkos sinä solmia kuninkaantyttären sanoissa tai noutaa kultaisen avaimen tuhannen virran takaa, sateenkaaren alta? Voisit sitten saada jommankumman meistä omaksesi.

  Ja sitä lahdattua minä sukuuni odotan kuni kuuta nousevaa. Vielä ei ole eteen tullut kuin valkonaamoja rusthollareita.

  VastaaPoista
 172. Äh, unehtui tuosta listasta 'luokkasota', jota sitäkin on käytetty. Käsitteellisesti tuo lienee ortodoksisesti tulkittuna virheellisin.


  Yhteiskunnallisessa murroksessa maaseudun köyhälistön, torpparien ja mäkitupalaisten, tulevaisuudennäkymät olivat painajaismaiset. Okei, olivathan he omistamattomien ja osattomien luokkaa parhaimmillaan, mutta maalaisliittolaisia tästä sakista kuitenkin tuli heti, kun saivat lunastaa torppansa ja loiset saatiin tehtaisiin töihin.

  Torpparisota ei ehkä olisikaan tuulesta temmattu nimitys kokonaisuutta ajatellen. Aikalainen Eetu Salin taisi olla tätä mieltä.

  Omista sukulaissuhteistani tähän historianhetkeen osaan sanoa vain, että äidin isäni sai Tammisaaressa katua sitä, että hänen kotikunnassaan Pohjoispohjanmaalla ei ollut Punakaartin osastoja, mutta työväenyhdistys kyllä. Mooses oli sitä paitsi tapetoinut tuvan Työmiehellä. Siitä sai!

  VastaaPoista
 173. Minun isäni poltti Työmies-tupakkia.

  Voi että hävetti sanoa meijerin maitokaupassa että yksi kaljapullo ja Työmies-aski, kun isä asialle laittoi. Se oli lapsuuteni suurin häpeä. Siis panna nyt pikkuinen tyttö ostamaan tupakkaa ja viinaa sen puhdashenkisen ajan keskellä!

  Meillä oli muuten vanhan kesätorpan seinien tapettien alla myös sanomalehtiä, vanhoja paikallislehtiä. Luin niitä lapsena parista kupruilevan tapetin halkeamasta, ja revin lisää saadakseni esiin lisää tekstiä. Sanomalehtihän on hyvä lämmöneriste.

  Tuo Mooseshan teki saman, minkä kuka tahansa asuja siihen aikaan. Paitsi että raukalla ei ilmeisesti ollut millä syntinsä peittää. Olgan torpassa oli kauniit ornamenttitapetit lehtien päällä.

  Luokkasota-nimitys itseltänikin unohtui, ja se on kyllä osuva nimi.

  VastaaPoista
 174. Voinhan tässä vielä jatkaakin tarinaa: Tilaton Mooses Mooseksenpoika sai tubin paikallisen Suojeluskunnan internaattina tai sitten siellä Tammisaaressa, jossa kärsi tuomiotaan kansankiihotuksesta. Pääsi kuitenkin kotiin kuolemaan, mutta ehti Eliina-rouvansa kanssa tekemään vielä punikkihuoria ja Onni-pojan. Eliina menehtyi hänkin keuhkotautiin ja äitini annettiin kunnan huutolaistyttönä kivan talollisen hoiviin. Äiti teki talontytön koululäksyt ja paimensi lehmiä haassa. Evääksi annettiin perunoita, jotka nuotion hiilloksessa kypsennettyinä ovat muuten aikamoista herkkua. Kirnuvoin kanssa.

  VastaaPoista
 175. Pari kuningatarta on selvästi, näkeehän sen sokea Reettakin.

  On liian vaikeaselkoista kuninkaantyttären sanat tai kultaisten avainten noudot sateenkaarten alta, ei niistä yksinkertainen tajua. Liian hapokasta. Mieluummin kritisoisin vain, mutta siitä ei taida saada omakseen edes Ässä-arpaa...?

  VastaaPoista
 176. Kritisoi rauhassa vaan, Anonyymi, mahtuuhan tänne sanoja, vaikka kuningatarjuttusi on vähän hassua. Jos nyt joskus harvoin osuu sielunsisko samalle radalle, keltä se on pois?

  Ässä-arpoihin älä elämääsi panosta.

  *

  Jack, minun äitini isoisä oli seutukunnan kuulu kansankiihottaja, maallikkosaarnaaja, joka hyppyytti ja kielilläpuhutti väkeä minkä ehti. Tuo Mooses teki vissiin suuren virheen siinä, että kiihotti kansaa maallisen eikä taivaallisen hyvän pariin.

  VastaaPoista
 177. Mooses oli hiljainen loinen, joka osasi lukea. Luki sitten suuriruhtinaskunnan aikaan vapaasti tilattavaa sanomalehteä ja tapetoi niillä luettuaan ne tupansa seinät. (Tapetointi oli silloin feng shui-muotia hirsituvissa.) Mooseksella ei ollut varaa pahviin saati pahvinauloihin. Kukaan ei tiettävästi hyppelehtinyt tahi kielillä puhunut Mooseksen kodissa, jonne ei seurojakaan päästetty.

  VastaaPoista
 178. Se ole hassu kuningatarjuttu vaan tosi, fakta. Se toinenkin tuossa käväsi pyörähtämässä jokin aika sitten. Ei voinut jäädä huomaamatta. Kuhnurit on olleet piilossa kylläkin, missä lienevät...

  Jaa mahtuu sanoja tänne? Miksi siis sensuuri?

  En ymmärrä mistä sielunsiskosta oikein puhut? Pitäisikö sitäkin kritisoida? Pitäisi kai, mutta kun täällä ei kestetä kritiikkiä. Sehän tässä on ongelma.

  VastaaPoista
 179. Mätänevien lehtien lämpö se tuntuu pakkassäässäkin.

  VastaaPoista
 180. Seuraava "verinen" veljes-, luokka, vapaus-, sisällissota jne. käydäänkin blogien välityksellä. Tai noh ja olokoon, laitetaan kerralla tuohukset koko globaalin nettipöljäarmeijan peräpukamaisten kannikoiden alle niin on sekin helvetti sitten täällä käydessämme koettu!

  Viimeksi luin eilisten veljiemme ja siskojemme kesken käydystä rähinästä kertovan, Antti Tuurin "Kylmien kyytimies" -kirjan ja se on yhtä kammottava kuvaus sodasta, tai pikemminkin sen tuloksista heti paikan päällä koettuna kuin mikä tahansa vastaava.

  Iines. Sanomalehtipaperilla ei juurikaan ole k-arvoa (nyk. u-arvo, eli lämmönläpäisyarvo), mutta jonkinmoisena tuulenestäjänä ja vedonvähentäjänä se hatarissa kömmänöissä aikoinaan toimi, ja tiedän, että moni laitaeläjä joutuu edelleen yhtä kehnoon seinätapettiin turvautumaan edelleenkin.

  VastaaPoista
 181. Jack: "Kuulehan Tapsa taas. Näytät hyväksyvän sen, että punakaartin kiväärisotilaan teloittamiseen riitti hyvin syyksi pelkkä naispuolisuus."

  En hyväksy.

  Huomautan vain, että tunteita kuohuttavien yksittäisten julmuuksien hehkutus on Goebbelsin ansiokkaasti käyttämä metodi, jolla nostatetaan "oikeutettua" vihaa vastapuolta kohtaan ja oikeutetaan oma toiminta.

  Tällaisen ei pitäisi mennä ainakaan Raunolta läpi.

  Tunnen kyllä sisällissotamme historian ja voittajan kohtuuttomat kostotoimet.

  Totuus kuitenkin on, että kapinaan ryhtyminen oli nykyisen käsityksen mukaan tarpeetonta. Kaikki työväestön vaatimukset olivat menossa läpi ja torpparit vapautettu muutenkin.

  Pohjantähti ei kerro historiallista totuutta. Se avaa punaisen puolen näkökulman pitkän valkoisen hegemonian jälkeen, mutta se on silti fiktiota.

  Torpparit eivät olleet maaorjia. Heidän alapuolellaan sosiaalisesti oli monia muita ryhmiä.

  Lopuksi: olen työläisperheestä, vankkaa demarisukua, nuorena valkoisten julmuuksista laillanne tuohtunut - mutta sen jälkeen historiaa lukenut.

  Kuningas-asiakaan ei ole lainkaan niin naurettava, kuin joksi te yritätte sitä saattaa.

  VastaaPoista
 182. Punakapinassa ja tämän päivän nettikeskustelussa on yhtymäkohtia, kuten ikiopiskelija/pakinoitsija Relanderkin huomasi. Itse lisään seuraava: Punikit aloittivat molemmat konfliktit ja seisovat lopussa montun reunalla.

  Jälkikäteen voi todeta, että näin heistä useampi eli täyspitkän elämän. Stalin tappoi suomalaiset kommunistit vain rajan omalla puolellaan. Jos punaiset olisivat voittaneet ja Neuvostoliiton länsiraja olisi ollut Tornionjoella...

  VastaaPoista
 183. Kuningas-asiakaan ei ole lainkaan niin naurettava, kuin joksi te yritätte sitä saattaa.

  Ei olekaan. Ihan juridisesti Suomi oli suuriruhtinaskunta, jolla ei ollut kuningasta (Vaikka vähän aikaa uskoteltiin Venäjän duuman ja Kerenskin perineen suuriruhtinaan vallan.).

  Vapaussodan voittaneiden rojalistien argumentti oli "legitiimi", niinpä meille valittiin kuningas Saksanmaalta. Virallisten tietojen mukaan mies kuitenkin kieltäytyi tehtävästä semminkin kun Saksan keisarikunta oli hävinnyt Maailmansodan ja valtionhoitajaksi nimettiin sitten sotapäällikkö Mannerheim siksi ajaksi kun keksittäisiin uusi valtiosääntö.

  Olenko Tapsa oikeassa vai olenko oikeassa? Olenko oikeassa myös siinä, että suomalaiset tietävät tämän yhtä hyvin kuin sen, kuka voitti Talvisodan?

  (Mannerheim muuten eleli aika vähän aikaa itsenäisessä Suomessa ja taisi maailmankansalaisena kuollakin Sveitsissä.)

  VastaaPoista
 184. Jos punaiset olisivat voittaneet ja Neuvostoliiton länsiraja olisi ollut Tornionjoella... niin maailma olisi nyt parempi.

  Tätä väitettä ei voi järjellä kumota. Sori.

  VastaaPoista
 185. Helsingissähän on Vihreät huolissaan Romanialaisista kerjäläisistä. Että kuinka ne pärjää tuolla ulkona ja että sisään pitäisi saada. Ei tainneet Vihreät mainita mitään kotoisista rantojen- ja metsienmiehistä, jotka veneiden alla ja ilmastoinnin poistoaukkojen kohdilla öitään värjöttelvät ympäri vuoden. Oma vika, sanovat vihreät viisaat suomimiehen kohdalla. Sellaista on se urbaani vihreä empatia. Vielä hullumpaa "empatiaa" on toki kommunisteilla. Olipa hyvä, että Raatteen tiellä oli suomalaisia miehiä, jotta en ryssää tarvitse Torniojoellakaan kumarrella tänäkään päivänä. Maailma säilyi parempana, niin kuin kuuluukin. Muutenhan Tornionjokikin lilluisi kusta ja paskaa, niin kuin venäjällä Neva (tai kaikki joet ja järvet suoraan sanottuna), hällä väliä kansan jäljiltä.
  Nykyisin otetaan tietty rahat venakko turisteilta pois. Ihan oikein!

  VastaaPoista
 186. ei tätä kommunismia nyt pidä ottaa niin henkilokohtaisesti

  VastaaPoista
 187. Tosiaan! Helsingin kaupunginvaltuustossa keskusteltiin keskiviikkona Romaniasta Helsinkiin saapuneista kerjäläisistä. Kokous on nettiin tallennettu ja kaiken maailman kansalaisten nähtävissä ja kuultavissa. Oliko kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho läsnä kuuntelemassa tahi puhumassa?

  VastaaPoista
 188. Jos ei filosofian tohtori Jussi Halla-ahon mielipiteet ja keskustelukyky kaupunginvaltuutettuna ole tuottanut yhtäkään kirjattua puheenvuoroa valtuuston kokouksissa tähän päivään mennessä, niin turha on odottaa hänen maallisilta kannattajiltakaan suomalaista elintapaa kehittävää ja parantavaa aloitetta seuraavaan sataan vuoteen.

  VastaaPoista
 189. Halla-aho ohittaa kohta Halmeen mitäänsanomattomuudessa!

  VastaaPoista
 190. Varmaan kohta hirttää itsensä siinä toivossa, että naisista ja homoista sekä ulkomaalaisista puhuttaisiin enemmän pahaa.

  Tarkemmin ajatellen kannatan ajatusta.

  VastaaPoista
 191. Iines tämän kielsi, mutta tottahan se on. Näykky selvästi, eli täällä on "maksettuja" kommentoijia täytämässä kommenttilootaa, että näyttäisi että täällä on vikkasta dialogia ja "puheenvuorot singahtelee" puolelta toiselle. Aika yksinäiseltä näyttää tuon kommunistiagitaattori Jackin dialogi. Yksikseen juttlee niin että "puheenvuorot singahtelee". Kritisoin tuollaista toimintaa, on hyvän bloggaustavan vastaista. Kerrassaan!

  Tästä blogista on tullut selkeä vihablogi, jossa mm. kiihotetaan tunnettuja, nimeltä mainittuja henkilöitä vastaan. Vastuutonta touhua. Ihmettelen kovasti mikäli tällainen toiminta saa jatkua.

  Sitten kritisoin sitä, että minne se ilmapiirin jäädyttänyt neuvoa-antava kuningatar puhjehti? Täällä ei näy kuin tuon toisen kuningattaren korva, eikä sekään kuule mitään. Ilmeisesti luottaa lumevaikutukseen. Korvahan kutsuu, viettelee, kuin Odysseuksen seireenit ja sitten miehistä tehdään muusia. Kritisoin hiukan tuollaista toimintaa. Vastuullisuutta!

  VastaaPoista
 192. Valto,

  minä tosiaan arvelin sanomalehden olevan hyvä lämmöneristäjä, sillä puutahan sekin on. Tietoon arveluni ei siis pohjannut, joten uskon kyllä kokenutta remonttimiestä. Lapsena oli jotenkin viehättävää löytää seinänraosta hirren päällä olevan pahvin päältä vanhaa tekstiä. Kuin aarteen olisi löytänyt.

  *


  Tapsalle

  sen verran, että minä en siitä kuningasasiasta tiedä tarpeeksi, minua vain kummastutti asiasta lukiessani se, että kuninkaaksi kututtiin täysin ulkopuolinen ulkomailta.

  *

  Anonyymi,

  kyllä olen sallinut ääneen päästä myös erään, joka on esittänyt hyvin matalamielisiä, jonkun mielestä varmaan lähes rasistisia lausuntoja "sompuista", ja muista "rikollisista". En edelleenkään poista kommentteja mielipiteen laadun vuoksi.

  Rajana on vain toisiin tai minuun kohdistuva ilkeämielinen ja aggressiivinen viestintä, jolla lukijoiden ei tarvitse mieltään pahoittaa tai rasittaa. Minun tehtäväni on huolehtia sen poistosta.

  VastaaPoista
 193. Anonyymi arvostelija, kaikkein helpointa on arvostella muita ihmisiä, tässä tapauksessa kommentoijia. Eikö Sinulla ole muuta sanottavaa tai kommentoitavaa? Mitäpä ajatuksia Sinulla on v. 1918 sodasta Suomessa? Onko aihe aivan vieras? Delilah

  VastaaPoista
 194. Kenen erään? Miksi täällä puhutaan arvoituksin?
  Vaikea saada kiinnekohtaa, kun puhutaan epämääräisiä lauseita ja vihjauksia.

  Toisaalta mielestäni on alhaista puhua "matalamielisyyksistä" sun muusta, jos ei ole mitään näyttöä. Jos näyttö perustuu omiin kuvitelmiin ja vinoon asenteeseen, ei näyttö ole validi. Itse asiassa tuollainen vihjaileva puhe on vihamielistä ja loukkavaa sen kohteelle. Kritisoin tuollaista tyyliä voimakkaasti.

  Olen analysoinut tässä blogissa käytyjä keskusteluja ja olen tullut siihen tulokseen, että tällä vallitsee sensuurin ilmapiiri. Lisäksi olen todennut, että herkkyysasetus sensuurille on bloginpitäjällä liian herkällä ja hän itse ei kestä minkäänlaista krittiikkiä. Lukijoiden tehtävä on katsoa onko kriitikki aiheellista vai ei ja reagoida siihen argumentoimalla, eivät he tarvitse ennakkosensoria (bloginpitäjä) tekemään päätöksiä puolestaan. Käsittääkseni tänne kirjoittelee kuitenkin täysi-ikäiset?
  Sensuroimaton vapaa tiedonvälitys on joillekin näemmä hankala paikka. Kenties selitys tähän löytyy taistolaisesta taustasta ja Neuvostoliitosta ja sen hallitsevasta ideologiasta omaksutuista menetelmistä, joissa sensuuri oli keskeisellä sijalla. Koko kommunismin ideologia pohjaa valheelle ja valehteluslle, sekä rajoitetulle, kontrolloidulle viestinnälle.

  Häpeällistä, että tällaista on vielä nykysuomessa!

  Loppukaneetiksi totean, että perehdyttyäni tämän blogin kommentteihin, olen todennut ne tasoltaan varsin vaatimattomiksi. Ihan kuin ne olisi jonkinlaisella automaatilla tuotettuja?
  Nämä minun laadukkaat, perustellut kommentit ei valitettavsti pysty nostamaan keskitasoa ylöspäin paljoakaan. Pitäisi kirjoittaa niin monta kommentia enemmän, mutta ei ehdi eikä jaksa.

  VastaaPoista
 195. En ymmärrä mitä 1918 sota tähän bloggaukseen liittyy?

  Minusta blogin teema oli Hazardin teennäinen anteeksipyyntö, mutta eihän sitä ole käsitelty täällä juuri ollenkaan.

  Hazardhan ei kyennyt mediakriittiseen kirjoitukseen "Punikkihuora" kirjoituksessaan (Hazardhan ilmoitti mm. TV:ssä aina kirjoittavansa medakritiikkiä), vaan ryhtyi tekemään itsestään uhria. Piti lukijoita siis tyhmänä.
  Kannattaa lukea Jani Korhosen bloggaus "Vastauksia Kaarina Hazardille" Uuden Suomen blogeista. Siinä on hyvin purettu Hazardin näennäinen ja teennäinen anteeksipyyntö paloiksi ja kommentoitu terävästi koko kolumnia.

  VastaaPoista
 196. Nimimerkki Delilah,

  Täällä ei uskalla kommentoida nimellä tai nimimerkillä. On liikaa taantumuksellisiä häröilijöitä kyttäämässä. Ihan turvallisuus kysymys.

  VastaaPoista
 197. Jaahas. Että automaatilla tuotettuja kommentteja. Ja arabien kustantama blogi, sanoi joku.

  Nöyrryn tämän viisauden äärellä.
  Mitä vielä?

  Ehdotan, että lopetat sieltä tekoparran takaa luikkimisen ja lähdet vaikka hiihtolenkille valokuvareppu selässä. Sen jälkeen avaat blogilistan ja valitset 30 000 blogin joukosta mieluisampaa luettavaa.

  VastaaPoista
 198. Kenelläköhän tässä tekoparta on?

  Mielenkiintoista, että henkilö, joka ei itse uskalla laittaa blogiaan Blogilistalle suosittelee sitä muille. :)
  Blogilista kun ei anna tälle "tekopartailijalle" täyttä vapautta käyttää kikkojaan. Ja siellä voisi se bloginsa suosiokin tulla raadollisella tavalla esiin.

  Jaaha, tarvii lähteä ulos kun täällä on niin hiljaista...

  VastaaPoista
 199. Kun poistin blogini blogilistalta, sillä oli siellä 137 - 134 tilaajaa, mikäli muistan. Luku ei tuosta ainakaan paljoa heitä.

  Halusin kuitenkin kirjoittaa vapaasti, ja poistin sen juuri siksi, että minua kieltämättä masensi liikaa, jos yksikin tilaaja lähti. Samaten jos yksikin tuli lisää, ilostuin valtavasti. Poiston jälkeen koin ilmaisuni vapautuneen ratkaisevasti.

  Sinä olet ilkeä, Jape. Viet minulta kirjoittamisen ja kanssakäymisen ilon. Kyllä sinut kaikki tunnistavat noista viimeaikaisista anonyyminä riehumisistasi.

  VastaaPoista