5.5.2010

Huijareita

Tiedättekö, mikä on merkittävin suomalainen keksintö?

Minä en tiedä, olisinko tiennyt, jos olisin miettinyt. Törmäsin tietoon ilman varoitusta, kun hain tietoa lukkosepästä. Asunnossani kävi nimittäin mitä luultavimmin rosvo, joka oli verhoutunut lukkosepäksi, tai ei nyt lukkosepäksi, sillä se on minun dramatisointiani. Nimittäkäämme miestä lukkomieheksi.

Lukkomies seisoi siis oveni takana jokin paperipino kädessään. Kynää en muista nähneeni, mutta voisin kuvitella, että se oli kiinnitettynä pidikkeestään paperien yläreunaan. Mies oli pieni, lihavahko, ja jotenkin suhruinen, kuin asentaja, joka nousee rasvamontusta hieman tummunein kasvoin. Mies sanoi tarkistavansa lukkoja, ja minä sanoin että jaaha, ja väistin peremmälle. Mies katsoi etuoven lukon ja kysyi, mitä muita lukkoja minulla on. Viittasin takaoven lukkoon, ja mies avasi sen päällioven ja tarkasteli lukkoa. Onko muita lukkoja, kysyi mies taas ja vilkaisi portaisiin. On yläkerrassa parvekkeen oven lukko. Se on samanlainen kuin tämä tässä. Mies halusi kuitenkin katsoa sen ja niinpä vein hänet yläkertaan ja näytin lukon. Sitten mies vielä tiedusteli, ovatko talon kaikki asunnot samanlaisia, ja sanoin, että suurin piirtein, yhtä monta lukkoa kaikissa. Kysyin vielä mieheltä, milloin lukkoremontti on, ja hän sanoi, että kyllä siihen vielä aikaa menee, ensin pitää tehdä tarjous.

Näin sitten sattumoisin taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan, joka sanoi, että minkään valtakunnan lukkoremonttia ei ole tilattu eikä ole tulossa, ja että mies taisi suunnitella murtoa ja tarkistaa, onko asunnossa hälytysjärjestelmä ja murrettavat ovisysteemit. Sopivasti kesäkauden alussa, kun talot tyhjenevät ihmisten matkustaessa kesälomillaan. Minäkin olen koko kesän pois.

Jotenkin minua raivostuttaa se, että joku tahtoo varastaa ja ottaa luvatta toisen omalla työllä hankkimaa omaisuutta, vaikken niin tavaran tai rahan menetystä yleensä surekaan. Taskuvarkaat ovat minusta jopa kiehtovia. Mutta se ideologia, että otetaan luvatta ja vastikkeetta, usein lihavana ja hyvinvoivana, on jotain itsekästä ja kuvottavaa. Vähän sama kuin miljardilaina Kreikalle. Jos siellä nyt jo poltetaan pankkeja ja raskaana olevia naisia saa surmansa ja ollaan EU-vastaisia, niin tuntuu vaikealta uskoa siihen, että kansalaisilta riittää hyvää tahtoa maksaa velkaansa muille EU-maille takaisin.

Niin - se merkittävin suomalainen keksintö? Se on on Abloy-lukko, Emil Henrikssonin keksimä vekotin, jonka toiminta perustuu lukkosylinterissä oleviin kiertyviin ja muunneltaviin haittalevyihin. Näin lukkoa ei pystytä tiirikoimaan eli avaamaan ilman avainta. Pidättäisiköhän oveni Abloy-rakenteinen lukko siis tämän asunnossani vierailleen miehen niin, ettei hän pääsisi lukkoani avaamaan, vaikka olisi millainen tiirikka tahansa? Vanhan tappihaittasylinterillä toimivan lukonhan voi avata jopa hiuspinnillä tai taivutellulla klemmarilla. Se vaan, että Abloy-lukkokaan ei taida enää riittää estämään anastajia, sillä rosvot tulevat sisään myös saranapuolelta nostamalla oven paikoiltaan. Huijaamalla, niin kuin Kreikkakin.

(Maalaus Paul Charles Chocarne-Moreau)

169 kommenttia:

 1. Jos sinulla on Abloyn viimeisin (Exec) asiat ovat kohtuullisesti. Murtaa ovet voidaan aina, oli lukko mikä tahansa.

  Abloyn vanhemmat mallit yhtä tyhjän kanssa, eivät pidättele rosvoa hetkeä kauempaa, pinta-asennetut vitsin veroiset.

  Jos pääsi avaamaan jonkun lukon ja katsomaan sisukset, tai jos niistä jostain löytyy jotain vahan kaltaista, ne on pakko vaihtaa.

  Abloy on muuten maailman paras Joensuussa valmistettu ruotsalainen lukko.

  VastaaPoista
 2. Wikipediasta "tiirikointi".

  (Exec on sellainen mustapäinen)

  VastaaPoista
 3. Talo on rakennettu 80-luvulla ja lukot ovat alkuperäisiä.

  Mies ei purkanut lukkoja, vaan ainoastaan hiplaili hieman kädellään. Isännöijälle on nyt ilmoitettu, ja ellei hän pikapuoliin saa oma-aloitteista tarjouskirjettä joltakulta lukkoyritykseltä, on selvää, että mies ei ollut asunnossani puhtain aikein.

  Huvitin muuten itseäni äsken etenemällä Wikipedian linkkejä aina syvemmälle ja syvemmälle - aloitin siis lukkosepästä, ja sitten menin mutkan kautta tiirikointiin - tiirikan hallussapito on muuten kielletty rikoslain 12 a §:ssä.

  VastaaPoista
 4. Tukevalla ruuvimeisselillä oven avaa kahdessa sekunnissa, ainakin jos kielen edessä ei ole metallista suojarautaa.

  Olen nähnyt erilaisten murtotapojen esittelyn, en ole se Dillinkeri itse.

  Kreikkalaisille en maksa mitään, vähän sattuu olemaan pulaa käteisestä juuri tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 5. Älä kamalias puhele, Riku. Että Abloyn voi avata ruuvimeisselillä. Entäs ne muunneltavat haittalevyt?

  Kesämökille olen muuten hankkinut sisäoveen varmuusketjun, koska ovessa ei ole lukkoa, vain ulko-ovessa on, ja oven molemmin puolin on lasikuistin ikkunat. Antaa ainakin aikaa soittaa, jos joku sisään yrittää. Toisaalta en kyllä pelkää mökillä muuta kuin käärmeitä ja ukkosta.

  VastaaPoista
 6. Kuten siellä kait wikissäkin sanottiin, tärkeintä on tehdä murtautuminen sen verran vaikeaksi, että jää jäljet. Muuten vakuutusyhtiö on ilkeä.

  Pelko on tämän päivän sana, jota ruokitaan erilaisista suunnista parhaan mukaan. Pelkäämään kun alkaa, sille ei ole loppua.

  Varustelukierteeseen ei kannata ryhtyä, "sikäli kun se on turhaa ja kallista." Paras keino on tuttu naapuri, joka hieman tarkkailee ja poistaa postin näkyviltä.

  Väitän.

  VastaaPoista
 7. Voi, Riku, minulla oli hyvä naapuri mökillä, viisikymppinen peräkamarinpoikamies, joka asui lähellä olevaa taloaan yksin ja piti minun taloani silmällä talvisinkin. Löysi sitten naapuripitäjän laihan kirjanpitäjän, eikä katsele enää minun pihamaalleni kun hulmutan pikkupyykkiäni kesätuulessa. Tuskin huomaisi, jos joku murtautuisi taloon.

  Postisopimus minulla on siellä naisnaapurini kanssa, jos jompikumpi reissaa, niin posti otetaan talteen. Täällä kaupungissa rivitalossa on aina porukkaa, joten ihme, jos joku tänne pystyy murtautumaan. Vaikka ketkupelillä kyllä pystyy, sanoo vaikka, että tämä on asukkaan muuttokuorma, myi asuntonsa tms.

  VastaaPoista
 8. Ja kyseinen naapuri tarkkaili erityisesti silloin, kun itse olit paikalla; esimerkiksi hukkumisen vaara on nyt oleellisesti suurempi(?)

  Luottonaapurille on hyvä kertoa, että kaikki asuntoon pyrkijät voi huoletta soittaa poliisille, muutto ja tavaran noudot eivät ole todellisuutta.

  Kaikenmaailman lukkokauppiaita liikkuu aina silloin tällöin, itsekin ostin sellaiselta joskus lukon vääntönupin (=sisäpuolen avaaja) ympärille metallilieriön, ettei ovea saa auki postiluukun kautta nupista vääntämällä.

  Useimmat ovat rehellisiä. Luotettavilla on ns. turvasuojaajakortti, jonka esittävät pyydettäessä, fiksut pyytämättäkin.

  VastaaPoista
 9. Meidän matalaan rantaveteen on vaikea koettaa edes nimellisesti hukuttautua. Pylly juuttuisi pohjaan ja tiirat nauraisivat eikä peräkamarinpoika saisi noutaa minua vedestä ja antaa tekohengitystä.

  Minua hieman huvitti, kun se hallituksen pj:n vaimo kehotti minua ostamaan ovisilmän oveeni, jotta ei tarvitsisi avata tuntemattomille miehille. Siis minähän avaan pimeässäkin oveni mustalle miehelle, niin kuin olen tehnyt. Vieläkin on huono omatunto silti, kun en antanut mitään, vaan puistin vaan päätäni, siinä pimeässä, vähän säikähtäneenä. Ei minulla kyllä rahaa olisi ollutkaan, sillä en koskaan käytä käteistä rahaa, vaan maksan kaiken kortilla. Minulla ei yleensä ole edes kolikoita parkkimittariin.

  VastaaPoista
 10. Ajattelin, että tällaiset asiat innostaisivat moniakin, mutta ei näköjään ainakaan tänään. Yleensä missä ihmiset kokoontuvat, siellä on yhtä monta turvallisuusasiantuntijaa. Siltä pohjalta minäkin näitä.

  Suomalaiset ovet eivät muuten aukea potkaisemalla, kuten ison maailman elokuvissa, mutta syy siihen ei ole se hurrien lukko; rakenteelliset paloturvallisuusmääräykset edellyttävät meillä ovien aukeamista ulospäin.

  Rauhallista yötä, vain hämärän henkilökunta yössä vaeltaa...

  VastaaPoista
 11. Ihmiset ovat Riku jo nukkumassa tai katsovat telkkua näin myöhään. Hauskaa kun sinä juttelit. Unosia!

  VastaaPoista
 12. Liero tyyppi! :-O Suunnitelmallista puuhaa kaiken kukkuraksi (jos heppu nyt sitten tosiaan ei ollut kiertävä lukkomaakari). Onpa otsaa.


  Tässä muuten toinen merkittävä suomalaiskeksintö:

  Wikipedia: Astiankuivauskaappi

  Sääli, että tuo hieno keksintö ei ole juuri Suomesta levinnyt maailmalle.

  VastaaPoista
 13. Esimerkiksi Saksassahan tuo suomalaiskeksintö on tuntematon.

  Siskoni, joka elää elämäänsä Saksassa, on omaksunut saksalaiset tavat ja tahtoo aina Suomessa kesämökillä ollessamme ärsyttävästi kuivata astiat pyyhkeellä, siis tarkoitan kaikki astiat lautasia myöten, puhumattakaan laseista ja aterimista, käsin tiskatessamme. Hänelle tuottaa selvästi vaikeuksia panna haarukat ja veitset kuivauslävikköön valumaan. Lasit hän vaatii aina kuivattaviksi, koska niihin kuulemma jää kuivumistahroja.

  Toinen suomalaiskeksintö, joka Saksassa on tuntematon, on kätevä pitkävartinen harja ja sihveli -yhdistelmä. Sisko on vienyt niitä Saksaan tulaislahjaksi, samoin kuin suomalaisia räsymattoja, joita muualla ei tunneta. En tosin ole aivan vakuuttunut, onko tuo harjan pitkävartisuus suomalaista alkuperää. Räsymatto ainakin on.

  Joka tapauksessa, vaikka saksalaisnainen ja muunkin Euroopan nainen on suomalaisnaista enemmän taloustöihin sidottu, parhaat kodin piirin keksinnöt on ilmeisesti tehty meillä, jossa nainen käy töissä kodin ulkopuolella.

  VastaaPoista
 14. Ilmeisesti kreikkalaiset ovat toivottomuuden tilassa. Tietävät, että heidän nykymuotoinen elämäntyyli on tullut tiensä päähän ja edessä on romahdus. Jos Kreikka kaatuu, ei saa tukea, niin tällöin eurooppalaisten pankkien lähes 200 miljardin euron saatavat Kreikalta jäävät saamatta ja aika moni pankki kaatuisi.

  VastaaPoista
 15. Kaikenlaisia kiertäjiä kulkee nykypäivänä ihmisiä huijaamassa. Toivotaan, että mainitsemasi lukkomies, Iines, ei kuulu näihin.

  Meilläkin muutamia vuosia sitten kävi varmuuslukkokauppiaita,kaksi nuorta miestä. Otimme lisälukon, mutta jälkikäteen aloin miettiä, mahtoivatko olla rehellisellä asialla. Asentaesaan lukkoa he tarvitsivat nimittäin varsinaisen lukon avainta, josta huomaamatta olisi voinut kuvitelmani mukaan ottaa mallin. Maksukuitissa olevan nimen perusteella otin selvää, että kyseinen lukkoliike oli kaupungissamme ja käytetty autokin näkyi pihalla.

  Isäntä meillä on niin luottavainen ihmisiä kohtaan, että ei ole ketään osannut epäillä. Niinpä tuli ryöstetyksi lomamatkallamme, ihan selvin päin ja päiväaikaan. Minäkään en mitään huomannut. Taskuvarkaus on joidenkuiden ammatti ja lähes taidetta etelän turistikohteissa.

  VastaaPoista
 16. Delilah,

  oikeastaan en pelkää kiertäviä kauppiaita, sillä he ovat kuitenkin selkeästi kauppaamassa tavaraa, ja varmasti pääperiaatteessa rehellisiä.

  Tällainen tekeytyminen ikään kuin jonkun valtuuttamaksi tarkastajaksi tuntuu nyt jälkikäteenkin yhä epäilyttävämmältä. Minun olisi pitänyt muistaa, että isännöijältä tulee kyllä aina etukäteistiedote, kun joku huoltomies on tulossa asuntoihin.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi,

  minä en tiedä tästä Kreikka-asiasta oikein edes sitä, mitä asiasta ajattelen.

  Pohjalla on kuitenkin ajatus siitä, että hädässä olevaa tulee auttaa, sillä eihän maan tilanne ole yksittäisen kansalaisen vika. Käsitin myös niin, että Kreikan auttaminen olisi koko Euroopan jaloillaan pitämistä, kun ei anneta pankkien kaatua.

  Toisaalta on sitten asian toinen puoli, se että taloudellinen tilanne on tietoisesti salattu ja EU:ta on käsittääkseni johdettu harhaan antamalla vääriä lukuja.

  Se mikä tässä on mielenkiintoista, on se, että valistunut mielipide tuntuu olevan se, että ikivanhaa kulttuurimaata tulee tukea, maksoi mitä maksoi. Maksamme ikään kuin globaalista historiaperinnöstä. Kiinnostaisi ajatus siitä, että jos vaikkapa Bulgaria olisi samassa tilanteessa, olisiko apu yhtä mittavaa.

  VastaaPoista
 18. Kreikan valtiolla on kuulemma paljon omaisuutta, mukana paljon sellaista, mikä ei yleensä kuulu valtioiden omistuksiin, esim. hotelleja yms.
  Miksei Kreikalta vaadi tuon omaisuuden myymistä velkojen kuittaamiseksi?

  Jälkiviisaana voi sanoa, että EU:n suurimmat virheet ovat olleet Romanian ja Bulgarian ottaminen jäseniksi ja Välimeren maiden hyväksyminen rahaliittoon.

  En tiedä mitä Kreikan tukematta jättäminen aiheuttaisi, mutta mieluummin antaisin nuo rahat lahjana islantilaisille kuin "lainaisin" Kreikalle.

  VastaaPoista
 19. Kreikkaa tuetaan siksi, ettei se kaataisi koko Unionia.

  Jos pankit kaatuvat, velat lankeavat maksuun heti. Pahassa lykyssä palaamme vaihdantatalouteen.

  Kreikka on kelpo muistustus siitä, ettei yhteiskunta suinkaan pyöri sillä, että suuri osa ihmisistä on eläkkeellä tai muilla tuilla, vaikka niistä sitten maksaisivatkin veroja.

  Muistutus siksi, että muutama kuukausi sitten täällä jotkut olivat sitä mieltä, että kyllähän yhteiskunta tulee toimeen niinkin, että maksetaan verovaroista palkat, joista sitten maksetaan verot jne.

  Taisi itse blogiemäntä todistaa veroa maksavan eläkeläisen olevan yhteiskunnalle yhtä tärkeän kuin vientiyrityksen. Vai muistanko väärin?

  Kyllä se hetken niinkin pyörii, mutta hidastuen ja hiipuen, ja ellei vyötä kiristetä ajoissa, niin ilman tukea se romahtaa.

  Jos tästä selvitään, niin toivon todella että maamme äänekäs ja vaikutusvaltainen punaviheriöstö, jonka talousopit ovat taistolaisajoilta, ottaa Hellaasta opikseen.

  VastaaPoista
 20. Miksi aina tuo taistolaisuus, kun se ei ollut koskaan erityisen merkittävä vaikuttajaporukka kuin korkeintaan teatterissa, ei varmasti taloudessa!

  60-70-lukujen talouspolitiikka oli vuorineuvosten, kepun (ml) ja Neuvostoliiton kolmiyhteys, ei niistä kannata puhua, kun ajat olivat kaikella tavalla nimenomaan oikeistolle aika noloja. Muistutan, että SDP jäi kiinni vaalirahoituksen saamisesta CIA:lta,kun oli pientä pelkoa että jotkut muut vievät meidät ryssän helvettiin.

  VastaaPoista
 21. Ikàvà tuottaa pettymys, mutta ràsymattoja on italialaisetkin maaseudulla kutoneet; niità ei vain kàytetà niin yleisesti mattoina kuin Suomessa. Làhinnà tiskipòydàn eturiepuna.
  Tiskeistà puheenollen, kuivauskaappi on onneksi jo normaali osa meikàlàistàkin kalustoa, olisiko IKEAN ansiota?

  Tuttavani (suomalainen)on tààllà Abloylla tòissà ja kai niillà aika hyin tòità riittàà, ainakin paikalliset làpyskà-avaimella avattavat lukot ovat murtomiehille lastenleikkià. Siksi kaikilla on ties mità metalliparruja varmuuslukkoina. Meillà on ovi aina vain yhdessà lukossa, ei ole viety mitààn koskaan kun on vahtikissa.

  VastaaPoista
 22. Eläkkeelläoloa kukaan ei voi välttää, vaan se on sinunkin kohtalosi, Tapani, ennen kuin huomaatkaan. Voit joutua vaikka työkyvyttömyyseläkkeelle odottamattoman sairauden vuoksi.

  Samoin meillä on aina vähäosaiset ja heikot keskuudessamme, meillä on myös maahan tulevia pakolaisia, eikä siinä kysytä, kannattaako tukea. Pakkohan se on, jos ihmisestä haluamme käydä.

  Harva täällä taitaa lopulta kannattaa amerikkalaismallista yhteiskuntarakennetta, jossa koulutus ja terveydenhuolto maksaa kansalaiselle niin paljon, ettei niihin ole varaa kuin hyvätuloisilla ja rikkailla.

  Muistat Tapani omalla laillasi minun sanojani, joista varmaan voidaan tuollainenkin johtopäätös haluttaessa tehdä. En kuitenkaan usko, että olen rinnastanut eläkeläistä ja vientiyritystä omassa puheenvuorossani, sillä olemme varmaan keskustelleet eri tasoilla, sinä taloudellisella tasolla, minä taas sillä tasolla, jossa asioita ei mitata rahalla.

  Minusta koetat vetää nyt vähän kotiin päin rinnastamalla Kreikan tuet Suomen eläkkeiden maksuun ja muihin sosiaalisiin tukiin. Ei Suomessa makseta tukia, jos esimerkiksi tulee ajoissa työpaikalle, vaan suomalaiset tuet ovat kohtuullisen järkeviä. Ei ihmisiä voi jättää heitteille, ellei heillä ole työtä tai vahvaa henkistä terveyttä. Suomessa eläkeläisten veroprosentti on myös korkeampi kuin Kreikassa, meillähän eläkevero on työveroa korkeampi.

  Unohdit, Tapani, lisäksi mittavat säästökuurit, jolla suomalaisia on useina vuosian kovisteltu, supistamalla mm. terveydenhuollon ja koulutoimen toimintoja ja palveluita.

  VastaaPoista
 23. Sari,

  hauska kun kerroit uutta tietoa räsymatoista, sillä en ollut varma niiden "kansallisuudesta". Italialaisilla on varmaan omat mallinsa ja värinsä.

  Saksassahan mattoja ei kuulemma paljoakaan käytetä, paitsi joitain isoja itämaistyyppisiä. Tosin on mahdollista, että Ikea on sielläkin levittänyt räsymattojen ilosanomaa.

  VastaaPoista
 24. No joo, ehkäpä yritin vain sanoa, että siitäs saitte!

  Mutta en oikein tiedä kenelle sen halusin sanoa... Varmaan kaikille, jotka eivät ole ymmärtävinään ettei huoltosuhde voi heiketä loputtomiin. Tai voi toki, mutta kohta se ajaa meidätkin kadulle.

  Enkä suinkaan halunnut hyökätä eläkeläisiä kohtaan, vaan sitä uskoa kohtaan että valtio voi maksaa kaikkien palkat. Sitä yritettiin, muttei toiminut.

  Riku on siinä mielessä oikeassa, että nimenomaan taistolaisiltahan minäkin senkin opin, että kaiken takana on talous.

  Muuten ei, sillä ne ajat eläneenä voin vakuuttaa, ettei heidän ylimielisessä propagandassaan ole mitään eroa suvaitsevaiston nykyiseen ylimieliseen holhoavaan paatokseen. Ei niin mitään.

  Taistolaiset saavat minulta synninpäästön yhtä aikaa natsimielisten kanssa. Eihän sellaista typeryyttä voi unohtaa. Paitsi jos itsekin oli, tietysti.

  VastaaPoista
 25. Muistan minäkin sen aggressiivisen retoriikan ja uhoamisen, mutta siihen se jäi, selittävä merkitys aikakauden talouteen, tai moneenkaan asiaan on mitätön. Ns. kulttuuriväen laaja kuuluminen ko. liikkeeseen oli lähinnä komediaa.

  Keitä sitten lienevät ne suvaitsevaiset? Kreikan lainoituksessa ei kai kuitenkaan ole sellaisesta kysymys.

  Käsitykseni mukaan EU, tai Suomi ei varsinaisesti ole hyväntekeväisyysasialla, vaan yrittää paikata sitä mikä paikattavissa on, ja siten pelastaa EU-alueen talouden.

  Mistä sitten johtuu se, että näitä heikon talouden maita otettiin mukaan EMUun ja/tai EU:n vastoin olemassaolevaa tietoa?

  En tiedä, ahneutta epäilen- en kuitenkaan esimerkiksi hyväntekeväisyyttä tai suvaitsevaisuutta, mitä se sitten ikinä lieneekään.

  VastaaPoista
 26. Minusta munalukko on ihan hyvä keksintö -kunhan eivät sitä muniini tule huijarit asentamaan.., tae noh, tarpeen taitaisi olla; eukkokin käänsi vain kylkeään kun "taas" yritin "vinkata kuin runoilija"...

  Pitemmästi kirjin omaan blogiini sivujuonteesta, joka lukkosepän laittoi täältä eläkkeelle...

  VastaaPoista
 27. Minä haluaisin takaisin oman markan, ihan vaan siitä syystä, että markalla sai enemmän.

  Kun ovikerääjille annettiin ennen kaksikymmentä markkaa, niin nyt annetaan kaksikymmentä euroa, eli siis satakaksikymmentä markkaa.

  Meidän talon mummot tämän hyväntekeväisyyden huiman nousun aloittivat, kun eivät vissiin kehdanneet antaa viisieuroista, kun se tuntui viisimarkkaselta.

  Sama suhde näkyy muuallakin. Kun ennen euroa hampurilaisen sai markalla, niin nyt tarjoushinta on kuusinkertainen, ja normaalihinta enemmän. Euronhan piti halventaa hintoja.

  Taistolaisista en tiedä muuta kuin että vika on yleensä heissä. Edelleenkin. Eilisestä Ajankohtaisesta kakkosesta huomasin, että persut ovat Kreikan apua vastaan, ja muut ainakin ympäripyöreästi puolesta. Ei kai se puolitoista miljardia meille merkitse käytännössä mitään?

  VastaaPoista
 28. Anteeksi Iines, vielä ropakantaa.

  Tuo "taistolaiset" kalskahtaa sellaiselta yleiseltä haukkumasanalta, johon niputetaan kaikki ne asiat, joiden suhteen tuntee pelkoa, tai epävarmuutta.

  Ilman vahvaa tunneklönttiä ihminen voinee suhteuttaa maamme polittista historiaa vaikkapa sillä, että ns. enemmistökommunistitkin vihasivat liikettä enemmän kuin pelsepuupia.

  Puolitoista miljardia on kauhea kasa rahaa annettavaksi, mutta kuten sanottua: lienee pakko.

  EU:n talouspolitiikka - myös suomalaisten talousnerojen - on tässä ollut vastuutonta, kuten Brysselin kaljapatojen ääressä viihtyvä, göebbelsiläisiä iskulauseita viljelevä EU-edustajakin on huomannut. Nyt korjataan jälkiä.

  Kuullut olen eräästä vanhasta mummosta, joka oli hyvin onnellinen, kun nykyisin kaikki on niin halpaa. Valuutan vaihdos ei ollut tajunnassa.

  Vai kaksikymppiä! Etkö olet kuullut, että nykyisin kaikki antavat vähintään satasen!

  VastaaPoista
 29. Voi olla, että olen jäänyt jälkeen tässä hyväntekeväisyysasiassa tai sitten piilotellut verhojen takana keruuaikana, niin ettei ole tietoa reaaliarvoista. Uskon kyllä, että hurskaimmat mummot antavat satasen.

  Propagandahan on kivaa, samoin kuin provosointi ja yleensä kaikki, missä on etuliite pro. Voi vapaasti harrastaa täällä, koska propagandalla on taipumus vetää totuuksia perässään.

  Ajattelen niin, että tuskin se minun kahvipöydässäni näkyy, että lainaamme puolitoista miljardia Kreikalle.

  VastaaPoista
 30. Ei ole helppoa päättäjillä. Auttaa pitäisi, jos ei hyvän hyvyyttään, niin pakosta. Muutoin itsellekin voi käydä huonosti.
  Ja miten surkuhupaisaa (hirveä sana näin vakavassa tilanteessa): Avunsaajista tavalliset tallaajat ovat yhtä vastahakoisia ottamaan apua kuin tavalliset tallaajat sitä antamaan. Avunsaajilla kärsii itsekunnioitus ja vieraat rupeavat määräilemään heidän elämäänsä.

  VastaaPoista
 31. "Käsitykseni mukaan EU, tai Suomi ei varsinaisesti ole hyväntekeväisyysasialla, vaan yrittää paikata sitä mikä paikattavissa on, ja siten pelastaa EU-alueen talouden."

  Kuulosta hyvältä, mutta minua ihmetyttää, miksei saksalaiset ja ranskalaiset voisi itse pelastaa omat pankkinsa, mikäli niiden holtiton riskinotto uhkaa mennä katastrofaaliseksi?

  Ja miksi hälmästi lainoitetaan Kreikkaa suoraan? Miksei voida laatia sopimusta, jossa Suomen valtio lunastaa pankeilta osuuden Kreikan veloista omistusosuutta vastaan?

  VastaaPoista
 32. Jostain luin, että Saksa lainaa kaksikymmentä miljardia. Pistetään vain kädet ristiin ja toivotaan, että Kreikka näillä pelastuu ja etteivät muut riskimaat lankea perässä.

  Rohdokseksi Rhodos: Suuri ja Mahtava Maailmanvalta Suomi! Saksa luonnollisesti tarvitsee enemmän ja EU-edustajat saatetaan leiritykseen. Eivaan, ei kai tällaisia kukaan tosissaan?

  VastaaPoista
 33. Juu, minä ainakin aion leipaista mansikkakakun sunnuntaiksi. Eikä mitään Kreetoja eikä Rodoksia, Suomessa on vettä ja rantoa vaikka toisille jakaa.

  Jos muuten jotain aluetta Suomesta kaipaan, niin sitä Suomi-neidon toista käsivartta, Petsamoa. Siellä olisi ollut kiva käydä. Kuten monessa muussakin paikassa.

  VastaaPoista
 34. Riku:"Rohdokseksi Rhodos: Suuri ja Mahtava Maailmanvalta Suomi! Saksa luonnollisesti tarvitsee enemmän ja EU-edustajat saatetaan leiritykseen. Eivaan, ei kai tällaisia kukaan tosissaan?"

  Juu ei tuollaisia kukaan tosissaan heittele, ei edes pääpelle Timppa.
  Ollaan vaan niin hauskaa miestä.

  Oikeasti, Kreikan valtiolla on valtavasti omaisuutta, jonka voisi laittaa lainan vakuudeksi. Marjo Matikainen on sitä jo ehdottanut.

  VastaaPoista
 35. Mutta eihän hädänalaista voi riistää. Eikä kulttuuria voi myydä; kaikkea ei voi mitata rahana eikä muuttaa rahaksi.

  Ei ihmisten omaisuutta voi kiinnittää lainojen vakuudeksi, sillä ei kansa ole syypää poliitikkojen valheelliseen asioiden hoitoon. Ei ihme, että kansa on raivoissaan.

  VastaaPoista
 36. Vakuuden antaminen tarkoittanee ainakin meikäläisen lainsäädännön mukaan pantin myymistä lainan lankeamistapauksessa, jos fyffeä ei löydy.

  Kuka sitten lunastaisi pantin? Matikainenko? vai Putin?

  Aika mielenkiintoista maailmapolitiikkaa, vaika onhan niitä ostamisia/myymisiä joskus ollut ainakin Yhdysvaltojen laajetessa. Lienevät kuitenkin perustuneet jonkin sortin vapaaehtoisuuteen.

  VastaaPoista
 37. Kun ajettelee sitä suhmuroinnin määrää, jota meidänkin jäykkäliikkeinen nomeklatuuramme harrastaa, niin onko ihme että vilkkaammat ja huolettomammat etelän immeiset tekevät saman kertaluokkaa avoimemmin.

  Kreikka on kuitenkin demokratian kehto ja edelleen länsimainen demokratia, jossa valta on kansalla.

  Valta ja vastuu?

  VastaaPoista
 38. Vakuudet tuntuvatkin peräti hassuilta, kun on kyse kokonaisesta maasta. Jos ei lainaa tule takaisin, niin sitten ei tule ja se on varmaan pienempi paha kuin Kreikan alasajaminen. Olisihan sillä laajamittaiset seurannaisvaikutukset koko EU:iin.

  Mielenkiintoista on kyllä seurata, miten Kreikan kansa valtaansa käyttää.

  Ja kyllä Kreikkaan olisi taas kiva matkustaa. Olen ollut siellä muutaman kerran, viimeksi Kosilla seuraamassa pääsiäisseremonioita. Jos musliminainen pukeutuu burkaan, niin vanhakantainen kreikkalaisnainen pukeutuu mustiin, helteelläkin. Se oli jotenkin filmaattista.

  VastaaPoista
 39. Iines, minulla on semmoinen käsitys, että Kreikassa vanhat mustiin pukeutuneet naiset ovat leskiä. Eikös siellä ole ollut ikivanha tapa, että miehensä kuoltua leski pukeutui mustiin loppuiäkseen? Sitä tapaa ei taida nuorempi polvi enää noudattaa.

  VastaaPoista
 40. stalinisti 4 ever07 toukokuuta, 2010 22:22

  Kun ajettelee sitä suhmuroinnin määrää, jota meidänkin jäykkäliikkeinen nomeklatuuramme harrastaa, niin onko ihme että vilkkaammat ja huolettomammat etelän immeiset tekevät saman kertaluokkaa avoimemmin.

  Kriisistä kriisiin kulkee kapitalismi, ennen kuin lysähtää taloudelliseen mahdottomuuteensa, sanoi Karl Marx. Engels puhui luonnon kantokyvystä jo "Luonnon dialektiikassaan". Se on nyt Tapsa 'dance macabre'n aika. Niele maasturis ja yritä vielä keksiä korusanoja jollekin turhalle tuotteelle.

  Ainahan voit houreissasi syytellä "stalinisteja" kaikesta. Ja Demlaa.

  VastaaPoista
 41. Että minä rakastan luokkataisteluja.

  Delilah, olet varmaan oikeassa. Mustiin pukeutujat olivat kreikkalaisia vanhoja leskinaisia. Katselin heitä oikeastaan hurmaantuneena, sillä he olivat kauniita ja kuvauksellisia, ennen kaikkea kuvauksellisia.

  VastaaPoista
 42. Kommunismi kesti 70 vuotta ja siitäkin yli puolet pistinten ja tankkien voimalla. Ei kannattaisi ylpeillä.

  Enkä minä itse asiassa stallareita syytä - minä syytän ihmisluontoa, joka on niin saatanan tyhmä, että se menee mukaan joka hullutukseen. Silloin stalinismiin, nyt vihermismiin.

  Sokeasti vaan pillipiiparien perässä.

  Olin muuten lanseeraamassa Suomeen ensimmäiset citymaasturit, mutta enhän minä nyt itse niihin lankea. Mönkijä pitäisi kyllä hankkia.

  VastaaPoista
 43. Mönkijästä pysy kaukana, Tapani, sillä se menee lujaa.

  Pikkukaupungin pahin pöristelijä on rikkaan kepulaisen poika, joka ajaa liikemmeympyränkin mönkijällään suoraksi ja ohittaa rauhalliset leidit autoisssaan. Täällä kun on muotia käydä lukiota traktorilla tai mönkijällä, joilla saa tyttöjä.

  Kesäpaikkakunnalla taas kymmenvuotias pikkupoika, kepulaisen poika hänkin, ajaa ilman kypärää maantiellä autojen seassa niin että hirvittää pojan puolesta.

  Eniten minua viehättää noista vanhoista taistolaislauluista Oppimisen ylistys. Ja kauneimpia ovat Koiton laulun herkät kipaleet Sediksen anopin laulamina.

  VastaaPoista
 44. Hyvää syntymäpäivää!

  VastaaPoista
 45. Hyvää äitienpäivää, Iines, ja muut äidit! :)

  VastaaPoista
 46. Kiitos, Paha! Kiitos, Kuiske!

  Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

  Sain lahjaksi jääkaappirunoutta, ts. magneettitaustaisia sanoja (500 kpl), joita yhdistelemällä jääkaapin oveen syntyy kerrassaan naurettavaa runoutta. Tai herkkää tai absurdia, ihan miten vaan. Lisäksi sain peräti kolme kaunista muistikirjaa!

  VastaaPoista
 47. Iloista äitienpäivää kaikille äideillä ja muille muuten vaan mukavaa meininkiä.

  VastaaPoista
 48. Kiitoksia ja samoja toivotuksia takaisinkin päin kaikille!

  VastaaPoista
 49. Iinekselle ja muille äideille hyvää äitienpäiväillan jatkoa.

  "Meidän äiti tekee ruoat teidän äideille nälkäpalkalla."

  VastaaPoista
 50. Meillä äiti-Iines teki hyvää ruokaa ihan itse, mutta mansikkakakun kanssa kävi niin, että hän kokeili ensimmäisen ja viimeisen kerran valmista spray-kermavaahtoa kakun kuorrutukseen.

  Kauniit vaahtokiehkurat nimittäin lässähtivät viidessä minuutissa ja alkoivat sulaa ja valua lautasen reunojen yli. Loput kermat imeytyivät kakkupohjaan.

  Olen tehnyt monia kermavaahtokakkuja ennenkin, ja yleensä kuorrutus on pysynyt jopa tunteja ihan hyvänä. Kakku kyllä syötiin, ja maku oli hyvä, mutta esteettiset tehot kärsivät suuresti.

  VastaaPoista
 51. Ettei vain olisi ollut pienellä pursottimen kyljessä tekstiä: "vain kermakakku-komedioihin."

  Mutta ei se mitään, maku ratkaisee, hyvää se varmasti oli.

  VastaaPoista
 52. Tursottimen kyljessä luki: Ravista hellästi, ja niin minä tein, ravistin varovasti. Minusta tuntuu, että siinä oli painovirhe. Ravista helvetisti olisi pitänyt lukea. Mutta syöty on, hetken huulilla - pitkään vyötäröllä -periaatetta uhmaten.

  VastaaPoista
 53. Mukavaa äitienpäivän iltaa!

  Hyvä, että otit tuon aiheen pramille.
  Kannattaa aina tarkistaa taloyhtiöstä, isänöitsijältä vaikka, ennen kuin päästää ketään tutkimaan kotiaan, tai edes lukkoja ovissaan.

  VastaaPoista
 54. Itsekin aina vaahtoan kaikesta tarpeellisesta puolensapitämisestä ja uhmakkuudesta muille, mutta käytännössä olen kuitenkin tullut vähän liiankin kiltiksi ja mukautuvaksi, paljolti tämän äänijutun myötä. Kun ei pysty soittamaan tai selittämään asiaansa, on otettava vastaan se, mikä tulee.

  Kiitos, Leonoora, tilataan ensi viikolle lämpenevät ilmat ja kesän tulo. Kunpa puut puhkeaisivat jo kukkaan ja lehteen!

  VastaaPoista
 55. Iines
  Tilattu on. Peräti helteisiä päiviä tänne. Lienee parasta käydä talviturkki heittämässä järveen heti, eikä 15 pvä! :)

  VastaaPoista
 56. Iines, tunnetko tämän tarinan...? (Joka ei millään lailla liity mihinkään. Mutta kumminkin.)

  Kaksi nuorta naista pesee puron varrella porkkanoita. Toinen heistä hivelee niitä ylhäältä alas päin, toinen alhaalta ylöspäin.

  Kumpi heistä on naimisissa?

  (Vastaus vähän myöhemmin pilkku ellet tiedä.)

  VastaaPoista
 57. Tämä on taas näitä testejä.

  Muuan mies kysyi minulta kerran, että mihin asetan aamulla peitteeni, kun nousen ylös. Tämän hän teki tarkistaakseen, nukunko aviovuodetta vai yksinäispetiä. Avioitu kuulemma heittää peitteen jalkopäähän, mutta yksinäinen sivuun.

  Porkkanajuttu on kuitenkin aika selvä. Naimisissa on se nainen, joka vetelee porkkanaa tarmokkaasti alhaalta ylös, ja naimaton sitten taas hellästi ylhäältä alas.

  Jaa miksikö? No siksi, että naimisissa oleva nainen tahtoo putsata porkkanan huolellisesti vastakarvaan, jottei miehen hammas osu hiekanmuruun tai muuhun roskaan. Naimaton ei tällaista voi vielä ymmärtää.

  VastaaPoista
 58. Leonoora, sinähän hurja nainen olet.

  Vaikka menisin minäkin löylystä jo uimaan, järveen, en ehkä mereen, vaikka monesti olen talviturkin heittänyt jo toukokuussa.

  VastaaPoista
 59. (Korjaus - toinen "vaikka" yllä olevasta pois. Alkoi kiusata kun luin kommentin uudelleen. Ei pitäisi tarkistaa omia kommenttejaan, sillä niissä on luvattoman paljon kömmähdyksiä..)

  VastaaPoista
 60. Iines, kapsahdin katajapuskaan. Naimisissahan nimenomaan on se tyttö, jolla on sormus sormessa.

  (Kuvitelit ihan rivoja.)

  VastaaPoista
 61. Rivoja, höpsistä?

  Puhuinhan vain hiekanjyvästä aviomiehen hampaissa, tai siis sen välttämisestä, mikis. Ja ei porkkanoita pestessä sormuksia pidetä, sillä ne raapivat porkkanan herkkää kerotiinikuorta pois varsinkin edestakaisliikkeessä.

  VastaaPoista
 62. No, joo. (Enkä minä oikeasti näin lapsellinen ole. Melkein vaan.)

  VastaaPoista
 63. Lapsellisuus on kivaa. Tykkään siitä. Olin itsekin aika kauan lapsellinen vielä aikuisenakin, ja vieläkin tykkään leikkiä, vaikka minua luetaankin oudosti jumalansanana ja totisena torvensoittajana. Muutama teistä on tajunnut oikean minäni, sen etten olekaan tosikko, vaikka olenkin.

  VastaaPoista
 64. Jåå.


  Osaan käyttäytyä intellektuaalisesti, entäs sitten?

  Tykkään olla naiivi.

  VastaaPoista
 65. Sinä osaatkin, mikis, ja siinä se onkin. Pelkkä lapsellisuus ilman oivallusta eli intellektuaalia pohjavirettä on sössäämistä. Arvelen, en tiedä.

  VastaaPoista
 66. "... etten olekaan tosikko, vaikka olenkin."

  Tämäpä oli monipuolisesti (ja nätisti) sanottu. Voi olla, että ymmärrän, mitä tarkoitat.

  VastaaPoista
 67. Ai niin, aamulla pitää sanoa ensimmäiseksi "huomenta". No,

  "Hyvää huomenta, maailmankaikkeus!"

  VastaaPoista
 68. ei pelkästään rosvot varasta,
  sotkee ja tärvelee

  Meiltä varastettu jopa auton vanha akku, töihin myöhästyneenä.. Tyttären "arvottomat" korut, joissa vain muistoarvoa.

  VastaaPoista
 69. Tapasin kerran yhden tyypin, Joensuussa muistaakseni, joka oli tavannut Pentti Saarikosken. Ja P.S. oli kysynyt häneltä "tiedätkö mikä elämässä on tärkeintä?". Kun hän kysyi tätä minulta hän virnuili sen verran että en vastannut, sanoin vain "ai mikä sitten". Saarikoski oli kuulemma sanonut että "vittu".

  Oikeastaan, olen samaa mieltä. (Tosin mielipiteeni on maskuliininen. Mutta niinhän se kai hänelläkin oli.) Ps. Toisaalta, onhan meillä kaikilla napa, vai mitä? Olemme tulleet kaukaa, kaukaa... paitsi jeesus ja muhametti, he ovat tulleet vielä muuammalta.

  VastaaPoista
 70. Nyt ollaan ytimessä, juurilla.

  Juuri se minua harmittaakin, että puhutaan diskursseista ja dilemmoista, kun tärkeintä elämässä on kuitenkin vittu. Pillu se on joka maailmaa pyörittää, on sama asia kepulaisittain.

  Ja rakkaus, vain rakkaus, sanoo runoilija, mutta samasta asiasta on kyse. Vittukeskeisyyshän on vain rakkaudennälkää, sillä vittu on suorassa kytköksessä aivorunkoon, parin mutkan ja liitoksen kautta, ja joka vittua halajaa, se rakkautta halajaa. Muutoinhan riittäisi irtovagina, kurkku tai oma käsi.

  Tämä päivän sanaksi tällä kertaa. (No nyt sain idean: jos perustaisin nyt vasta blogia, antaisin sen nimeksi Päivän Tunnussana tai Päivän Sana, ja kirjoittaisin joka aamu sanan päivän eväiksi.)

  VastaaPoista
 71. Hannele mummu,

  minulta varastettiin kerran kesäisenä ukkosyönä auto mökin pihapiiristä. Pojat olivat tarvinneet kulkupeliä, etteivät kastuisi kotimatkallaan baarista.

  VastaaPoista
 72. Kyllä minun nostalgiani tuntosarvet (ei, en ole hyönteinen, ei saa puhua monikossa)... nostalgiani tuntosarvi sojottaa sinne mistä olen tullut. Käsittääkseni näin se muillakin miehillä on, ja vaikka ei olisi, ei sen väliä. ("Mikko, nyt pois tuo ryppy otsaltasi!" Sanoo aina Tarja kun rupeen liikaa fundeeraamaan asioita.) Meitä ohjaa - enemmän kuin liikennevalot - sukupuoliviettimme. Muuten kuolisimme sukupuuttoon? Kyllä, runous on vain eufenismia nussimiselle, niin kuin kaikki muukin. Paitsi sitä en tiedä mitä Uskonnot ovat? Koska uskonnollisissa tilaisuuksissa ihmiset käyttäytyvät kummallisesti, äärimmäisen kummallisesti? (Se minua kinnostaakin että minkä takia?)

  VastaaPoista
 73. Minäkin olen aika lapsellinen. Luovuus on leikkiä. Lisäksi tykkään naiiveista ja ihanteellisista (usein ne liittyvät yhteen) ihmisistä.

  Olen minäkin Saarikosken tavannut, mutta muistaakseni en Mikistä. Tosin olin kerran Joensuussa. Sillä maailman tärkeimmällä asialla.

  VastaaPoista
 74. Uskonto tavoittelee samaa kuin seksikin, yhtymistä, eikös vaan?

  Tämä nyt päivänvaloon poksahtanut pyhien paavinveljien ja luterilaisten pappismiesten seksuaalinen virittyneisyyshän on vanhan kansan tietämä totuus: papit ovat viriiliä ja ehtiväistä porukkaa, hyvää sikiämään laajalti ja runsaasti. Mutta että lapsiinkin.

  Tämä pedofiliaksi kutsuttu ilmiö on pannut minut useasti pohtimaan seksin todellisuutta - onko sellaista? Keille seksi oikein kuuluu ja mistä alkaen ja vieläkö vaareilla (en tarkoita tataarivaariamme) on oikeus ja keihin.

  VastaaPoista
 75. Saarikoskihan oli itse taideteos, enemmän kuin tuotantonsa, puhtaat runokirjat. Mieluisinta Saarikoskea minulle ainakin on lukea hänen päiväkirjojaan ja Tarkan teoksia Saarikoskesta. Jotenkin Saarikoski jäi kesken, tuotannosta puuttuu hänen itsensä kirjoitama kirkkain kruunu.

  Saarikoskesta tulee aina ensin mieleen Tuulaliinan etuhampaitten rako, jonka välissä puhaltelevalle tuulelle Saarikoski oli mustasukkainen.

  VastaaPoista
 76. Täytyy sanoa ... huhuu Iines ... ettei Tapsan vaimona kauheesti haluaisi vilkuilla ympärilleen ... (paitsi mitä nyt tietysti vähän?).
  (Itse tosin ole hetero, hävettää tunnustaa, mutta kun ei muuta voi.)

  Ps. Tää mun täytyy kertoa (en tiedä miksi?), että bussissa joka toi minut Pietarista (via Ristiina) Mikkeliin, yksi humalainen akka (jolla oli violetti tukka) sanoi minulle että "sinä olet idiootti." Minä sanoin hänelle että "eihän se sinun ongelmasi ole?".

  VastaaPoista
 77. En minäkään Tapanin vaimona katselisi muita julkisilla paikoilla, kyllä Tapani riittäisi kivasti, kun sen kanssa voi myös keskustella.

  Tuolla violettitukalla oli ehkä hiiva noussut päähän.

  VastaaPoista
 78. Tulin katsomaan, josko Iines olisi äitienpäivän kunniaksi, ja vaihtelun vuoksi, tehnyt kirjoitelman väkivaltaisesta naisesta ja floora-purkista. Ei ollut tehnyt. Varmaan oli muita kiireitä.

  Odotellaan isänpäivää tässä, niin johan kynästä taas irtoaa...

  VastaaPoista
 79. ... violettiletti ...

  VastaaPoista
 80. Minä tulin kans tänne kirjottamaan paskaa. No, nyt olen sen tehnyt. Nyt lennän (oottakaa kun aukaisen nämä kitinisiipeni, no nyt, niin) lennän kuin leppäpirkko (coccinella sekstenpunctata) muualle. Hupsista!

  VastaaPoista
 81. Ps. Tuohtunut repliikkini oli tuolle töykeilijälle (anonyymille). Ei tietenkään Iinekselle. (Iineksestä haluaisin pureskella pienen palasen pois, vähintäin.)

  VastaaPoista
 82. "Nyt lennän (oottakaa kun aukaisen nämä kitinisiipeni, no nyt, niin) lennän kuin leppäpirkko (coccinella sekstenpunctata) muualle. Hupsista!"

  Puhut p*skaa. Et lentänyt kunnolla vaan jäit vielä hengailemaan pöntön reunalle ja laskemaan lipevyyksiäsi. Inhottavaa!

  VastaaPoista
 83. Eipä ihan ekaksi tulisi mieleen syyttää Mikistä lipevyyksistä. (Sama kuin syyttäisi Raunoa asioiden yksinkertaistamisesta.)

  Mikis on hiirihaukka sinisen vaaran päällä.

  Ei minun vaimoni ehdi muita vilkuilla, kun hänen pitää vahtia minua.

  VastaaPoista
 84. No mutta johan on liikkeellä konepiirtäjää ja sulkakynän heiluttajaa. Arvatkaa, kumpaa minä uskon?

  Siis Käymäläkös tämä onkin? Kun minä luulin, että Käymälä on Sven Oskar Laakson kirjallisesti kunnianhimoinen blogi. Noh, en ota nokkiini, vaikka ensin mieli teki, sillä mikis ei viitannut blogini sanakerrostuman käymistilapuoleen, vaan konepiirtäjän ynseään kommenttiin. Ja vakuudeksi: blogiemäntää saa mieluusti lipevöidä ja imelöidä, niin minä puolestani kohtelen sitten sanojaa hyvin. Muutoinhan minusta ei ole takeita.

  VastaaPoista
 85. yksi humalainen akka (jolla oli violetti tukka) sanoi minulle että "sinä olet idiootti."

  Totuuden kultaisia sanoja jälleen humaltuneen suusta. Sieltä tulee faktaa, kun ei ole estoja päällä...

  VastaaPoista
 86. Tapani, konepiirtäjältä on vissiin suorakulma hukassa. Siksi ärtymys.

  Ja anonyymille konepiirtäjälle. Heti tulee tarina naisesta, joka tamppaa miehensä Turmakotikuntoon, kun luen vastaavasta tapauksesta. Syyn pitää olla samanlainen tekosyy kuin vinoon asetettu margariinipurkki.

  VastaaPoista
 87. Ihana tuo Saarikosken kateus tuulelle!

  Nuoruuden avomieheni olisi kuulemma halunnut olla se valkoinen pumpulipötkäle, jonka silloin tällöin tuuppasin jalkoväliini värjääntymään.

  Se oli ennen kuin Camillan Charles kateili samasta aiheesta.

  VastaaPoista
 88. Hauska tarina tuo Tuula-Liinan etuhampaiden välistä kulkenut tuuli ja Saarikosken mustasukkaisuus. Heh.

  Suomessa on ollut useita suuria runoilijoita, kirjailijoita ja taiteilijoita, joilla on ollut alkoholiongelma. Ehkä poikkeuksellinen luovuus on niin raskas kantaa, että on pakko hiljentää sitä viinalla?

  Pedofiliasta sen verran, että lapsiin sekaantujat pitäisi laittaa lääkinnälliseen pakkohoitoon. Nimien julkaisemisella saattaisi myös olla ennalta ehkäisevää vaikutusta.

  VastaaPoista
 89. Saarikoski rakasti vaimojaan kovin intiimisti. Näinkin hän on sanonut vaimolleen:"Rakastan sinua enemmän kuin oman paskani hajua."

  Tuo sitaatti on Vaarin joskus blogikeskusteluuni tuoma, ja juuri tuollaisissa lausahduksissa Saarikosken "nerous" paljastuukin. Tarkoitan muuten oikeasti neroutta, eräänlaista aitoa paljautta, jota harvoin tapaa.

  Asiasta toiseen. Minua ajatteluttaa kauheasti se, miksi pedofiliaa on niin paljon. Koko ajan putkahtelee lisää tapauksia, ja nimenomaan kirkon piireistä, uskontojen maailmoista. Miten tavallista lasten hyväksikäyttö oikeasti on, kodeissa ja yhteisöissä?

  En kysy tätä nyt moraalisesta näkökulmasta, vaan objektiivisesta uteliaisuudesta ilmiötä kohtaan. Minusta se asettaa seksuaalisuuden uuteen outoon valoon.

  VastaaPoista
 90. Iines, kysymyksesi herättää toisen kysymyksen; katsotaanko kaikenlainen kosketus nykyään seksuaaliseksi, jos taho, johon liittyvä sen tekee, koetaan epämieluisaksi? Paitsi mainitsemaasi uskontojen piiriin kuuluvia, myös opetustyöhön liittyviä ammattilaisia on alettu leimaamaan. Jospa kaikenlainen sydämellisyys, vaikka se olisi oikeasti aivan viatonta ja vailla minkäänlaista seksuaalista ajatusta, nähdään sopimattomana?

  VastaaPoista
 91. Olipas ihanainen tuo Leevi-kipale.

  Ja pihlajankukkia odotellessa voi katsella vaikka näitä.

  VastaaPoista
 92. Herra anonyymi (tai rouva?), tiedän että 98 % puheestani on pa¤kaa. En minä mitään sille mahda että Sinulla prosenttiluvut ovat toisin päin.

  Sehän on aivan ihanaa!

  VastaaPoista
 93. Pisarakuvat ovat kiitollisia kuvattavia makrolinssillä.

  Muuten tuo pedofilia-aihe uhkaa minusta hukkua kauhistelun alle. Itse ilmiöstä ei ole reipasta tietoa, sillä asia äimistellään inhoten pinnan alle.

  Minä en ainakaan tiedä, miten lapsiin seksinhimoa tunteva reagoi, mitä hän ajattelee ja miksi hän tekee niin. Onko pedofilia rinnastettavissa homoseksuaalisuuteen? Homoseksuaalisuushan ei kuitenkaan ole sairaus, mutta pedofiliaa pidetään sairautena. Mikä ero pedofiilisellä viehtymyksellä ja homoseksuaalisella viehtymyksellä on?

  VastaaPoista
 94. Arvatkaa, kumpaa minä uskon?

  Lapsenomainen uskosi satuihin on jotenkin hellyttävää, siksi en nyt henno olla sinulle kovinkaan ankara.

  Siis Käymäläkös tämä onkin?

  Välillä tuntuu siltä ja välillä tämä on chatti, joskin itse seuraan yleensä mieluummin Televisaa TV:n myöhäisyöstä, kun siinä on aika näpsäköitä naisia "juontajina" yleensä ja yökyöpelit lähettää hauskoja, vastauksiin mitenkään liitymättömiä viestejä vastauksina. Useat viesteistä ovat flirttailevan lipeviä, ilmeisesti hehkeän näpsäkkä naisjuontaja heläyttää miesten kannelta...

  Syyn pitää olla samanlainen tekosyy kuin vinoon asetettu margariinipurkki.

  Tekosyy on päässäsi itse muodostettu fantasia, tällehän ei reaalimaailmasta löytynyt pohjaa. Se, miten turmakodin puolueellinen täti kuvaili asiaa käyttäen perusteluna "syy voi olla vaikka" -terminologiaa ei tarkoita, että faktista tapahtumaa, jossa laukaisevana tekijänä on nimenomaan floorapurkki, on edes ollut. Kyse on turmakodin tantan biasoidusta näkemyksestä ei faktasta.

  Tietysti voi kieltäytyä käsittelemästä asioita tasapuolisesti, asettamalla itselleen erilaisia ehtoja. Tämä kielii vain epärehellisyydestä mutta ei tällä lukijoita hämätä. Itselleen kertoja vain tuolla hallaa tekee. Hapanta se maito on vaikka kertoja väittää sen olevan hyvää. Haju ja maku paljastaa vaikka "maito" olisikin vielä notkeaa eikä kokkelia.

  VastaaPoista
 95. Herra anonyymi (tai rouva?), tiedän että 98 % puheestani on pa¤kaa.

  On hienoa, että tiedostat oman ongelmakenttäsi. Näin voit lähteä työstämään sitä ja ehkä parantua, joskus.

  En minä mitään sille mahda että Sinulla prosenttiluvut ovat toisin päin.

  Ei ne ole mitenkään toisin päin vaan minä puhun 100% faktaan tukeuten. Siitä on helppo liikkua moneen suuntaan.

  Sehän on aivan ihanaa!

  Ihanaa olla samaa mieltä kanssasi, että on ihanaa!

  VastaaPoista
 96. Anonyymille sanoisin vielä, että itse vain kännissä olen näin tyhmä. Sinä, joka siis olet selvinpäin, olet aina yhtä tyhmä?

  Ymmärrän.

  VastaaPoista
 97. Kaada vain itsellesi lisää mikäs!

  VastaaPoista
 98. "Miten tavallista lasten hyväksikäyttö oikeasti on, kodeissa ja yhteisöissä?"

  Se on varsin yleistä kouluissa.

  Muistelen, miten eräs naispuolinen ope taannoin ei pitänyt ollenkaan pahana vanhemman naisopettajan ja alle 16 vuotiaan oppilan välistä seksuaalista kanssakäymistä.

  Itse järkytyin voimakkaasti moisesta kannasta.

  VastaaPoista
 99. Kannattaa naputella Googleen avainsanat:
  "The big list: Female teachers with students
  Most comprehensive account on Internet of women predators on campus"

  Sieltä selviää kansankynttilöiden käytösmalleja. Toki esimerkit ovat maailmalta, lähinnä USA:sta, mutta miksi siellä olisi erilaista kuin täällä? Täällähän aihe on vaiettu.

  VastaaPoista
 100. Anonyymi on taas löytänyt suorakulman.

  Kylläpäs se Flora-tarinani on ollut täysosuma, kun se vieläkin kantaa kaikujaan tänne asti, vaikka joskus syksyllä sen kirjoitin.

  Minäkään en viitsi olla nyt kovin ankara, kun käy pikkuisen surku ihmistä, joka yösydännä seuraa television halpisohjelman naisihmistä. Voi rassua, minua alkaa ihan itkettää, oikeasti. Tuollaisesta voisi Kaurismäki tehdä elokuvatarinan, jos hahmo ymmärtäisi pitää vähän pienempää suuta ja olla vähän nöyrempi.

  VastaaPoista
 101. Kuinka ollakaan, tänään viimeksi kuulin kertomuksen epäsopivasta koskettelusta.

  Kyseisen tytön pappa tykkäsi silloin tällöin "leikkimielellä" kouraista tytön pikkuruisia rinnanalkuja tytön ollessa vähän toisella kymmenellä.

  Tyttö jätti sitten käymättä pappansa luona.

  Kysyin häneltä, että onko pappa vielä elossa. Kuulemma on. Sanoin, että olisi varmasti hyvä idea sanoa papalle vasten kasvoja, että hän ei varmastikaan tarkoittanut pahaa, mutta kouriminen oli todella alentavaa.

  Nainen sanoi, että hänellä ei vielä ole rohkeutta moiseen, mutta jonakin päivänä hän sen tekee.

  Tuntuu hyvältä tehdä tiettäväksi omat rajansa, vaikka sitten kymmenien vuosien viiveellä.

  VastaaPoista
 102. Mikä ero pedofiilisellä viehtymyksellä ja homoseksuaalisella viehtymyksellä on?

  Ensin mainittu on seksuaalisen viehtymyksen kokemista sukupuolisesti kypsymättömiä kohtaan. Jälkimmäinen sen kokemista oman sukupuolensa edustajia kohtaan.

  VastaaPoista
 103. "Kylläpäs se Flora-tarinani on ollut täysosuma, kun se vieläkin kantaa kaikujaan tänne asti, vaikka joskus syksyllä sen kirjoitin."

  Nimenomaan tarina, kun siinä ei ollut siteeksikään faktapohjaa. Lähinnä siinä valistunutta lukijaa ärsytti sen herjaavuus ja toispuolisuus sekä faktojen unohtaminen.

  "Voi rassua, minua alkaa ihan itkettää, oikeasti."

  Noh noh, äläs nyt, älä itke Iines. Koveta taas sydämesi. Se on jotenkin luonnollisempi olotila, oletan.

  "Tuollaisesta voisi Kaurismäki tehdä elokuvatarinan,"

  Minuako meinaat? Vaatimattomuuteni ja vähäeleisyyteni tuskin innoittaa sentään elokuvatarinaan. Sellainen syntyjen syvien pohdinta esim. Tillikan nurkkapöydässä, vain yksi kuvakulma ja rauhallinen, toteava elämän kerronta tuopposen äärellä ja muutama "uskottu" kuulija. Se voisi olla jotain (copyright idealle minulla).

  VastaaPoista
 104. Vaikea sanoa ovatko nämä pedofilia-asiat lisääntyneet vai uskalletaanko niistä nykyään vain puhua enemmän?

  Ylilyöntejäkin varmaan tapahtuu. Jokunen vuosi sitten oli muotia "muistaa" hypnoosissa, että olikin lapsena varmaan hyväksikäytetty, ja vaikka asiasta ei valvetietoisuudessa edelleenkään mitään muistettu, niin prosessi nostettiin.

  Meitä on niin moneksi. Eikä niljakas kähmijä, joita herra paratkoon tässä maailmassa riitää, välttämättä ole pedofiili, vaan muuten vaan törppö.

  Kun puhutaan pedofiliasta, niin kannattaisi muistaa Nabakov ja Lolita. Sellainen on pedofiili. Kunnon mies.

  VastaaPoista
 105. Ei oikein tiedä pitäisikö "anonyymin" tähden itkeä vai nauraa.

  Itkeä, kun hän kierii kitkeryydessään.

  Nauraa, kun hän kuvittelee olevansa objektiivinen.

  VastaaPoista
 106. Olikohan vaatimaton ja vähäeleinen sama tyyppi, joka muutama päivä sitten ilmoitti kuuluvansa parhaaseen A-ryhmään...

  Sille ei voi kuin itkeä.

  Parhaaseen A-ryhmään ei voi ilmoittaa itseään.

  Sen tunnustuksen antavat läheiset, jos ovat antaakseen.

  VastaaPoista
 107. Homous ja pedofilia ovat sikäli huonosti rinnastettavissa, että ensin mainitun "harjoittamiseen" osallistuu kaksi (tai useampi) omasta tahdostaan.

  Jälkimmäisessä toinen osapuoli ei ole mukana vapaasta tahdostaan.

  Öitä!

  VastaaPoista
 108. Minua kiinnostaa tavattomasti, mihin nojaa se filosofiajossa samalla henkäisyllä tunnustetaan homofilia, mutta ei pedofiliaa - []

  Sellaisesta filosofiasta olisi tosi kiva kuulla!

  VastaaPoista
 109. No nyt lähestytään taas ydintä.

  Minua kiinnostaa tavattomasti, mihin nojaa se filosofia, jossa samalla henkäisyllä tunnustetaan homofilia, mutta ei pedofiliaa seksuaalisuuden suuntautumisen muodoksi.

  Jos pedofilia kuitenkin olisi seksuaalisuuden suuntaumisen muoto siinä kuin homofiliakin, niin miten luomakunnassa on voinut tapahtua näin järkyttävän epäjohdonmukainen virhe?

  Eikö nykyinen valistunut mielipide tue seksuaalisuuden erilaisia suuntautumisen muotoja kaikissa muissa tapauksissa paitsi pedofiliassa? Tässä on paradoksi, jota en ymmärrä, jos tarkastelen asiaa ei-moraalisesti ja objektiivisesti. Miksi vain tähän yhteen tapaukseen tulee soveltaa moraalisia näkökohtia?

  VastaaPoista
 110. Mustan sydämen kommentti jäi nyt ylemmäs, kun vedin omani pois muokatakseni sitä hiukan. Se on siis huomautus alempaan kommenttiini.

  VastaaPoista
 111. "Itkeä, kun hän kierii kitkeryydessään. "

  Pahantahtoisten ja väärin tulkitsevien "jeesutelijoiden" itkuista en ole ollenkaan pahoillani. Oikeastaan niistä tulee voimaa ja tietää että oikealla tiellä ollaan.

  "Jälkimmäisessä toinen osapuoli ei ole mukana vapaasta tahdostaan."

  Toinen osapuoli?
  Vastikään jäi kiinnin naispuolinen ja miespuolinen suomalaispedofiili jotka käytti hyväkseen lapsiaan. Tuossa oli enemmän porukkaan mukana kuin vain "toinen osapuoli".

  Lyhytnäköisyytesi ja maailmaa tuntemattomuutesi häikäisee, kun väität että homoilussa toinen osapuoli on vapaaehtoisesi mukana. Eihän se näin ole kategorisesti.

  Kaiken maailman tietäjiä sitä onkin.

  VastaaPoista
 112. Homous ja pedofilia ovat sikäli huonosti rinnastettavissa, että ensin mainitun "harjoittamiseen" osallistuu kaksi (tai useampi) omasta tahdostaan.

  Jälkimmäisessä toinen osapuoli ei ole mukana vapaasta tahdostaan.


  Suurin osa pedofiileistä on lesboja tai homoja. Että ihan hyvin on rinnastettavissa. Tutki hieman asiaa ennen kuin lausut.

  VastaaPoista
 113. Sille ei voi kuin itkeä.

  Että mä nautin. Tätä lisää...

  VastaaPoista
 114. Jape, minusta sinä olet pikkasen säälittävämpi ihmisenä kuin minä. (Ja minähän olen sangen säällittävä.)

  Tarkoitan, että et ymmärrä ironiaa. Ehkä sinussa juuri ne geenit pitävät sinut hengissä.

  Äläkä nyt loukkaannu.

  VastaaPoista
 115. Sanon vielä Kuunkuiskeen homofiili-pedofiilimaininnasta sen, että Kuiske tarkastelee asiaa kokonaisvaltaisesti sen vaikutusten kannalta, josta näkökulmasta pedofilia tietenkin on väkivaltainen rikos yhteiskunnan avuttominta kohtaan. Kukapa ei tuomitsi pedofiiliä.

  Itse pyrin tarkastelemaan tässä asiaa objektiivisesti ja ei-moraalisesti. Kutsuttakoon tätä katsantoa vaikka filosofiseksi näkökulmaksi.

  Jos pedofilia siis on seksuaalinen suuntautumismuoto, niin luoja pedofiilia armahtakoon. Eihän seksuaalista suuntautumistaan voi muuttaa.

  VastaaPoista
 116. "Itse pyrin tarkastelemaan tässä asiaa objektiivisesti ja ei-moraalisesti."

  Mutta kun lähtöoletus on, että et kykene katsomaan asiaa objektiivisesti. Ja moraali on erottamaton osa ihmistä, jos hänellä ylipäätään on moraali. Se ohjaa henkilön ajattelua ja mielipiteen muokkausta. Toisaalta on paljon moraalittomia ihmisiä, heille kaikki tuntuu olevan sallittua. Vakavat asiatkin heittävät ihan lekkeriksi.

  VastaaPoista
 117. Et ymmärrä nyt.

  Koetan nimenomaan irrottaa tästä kaiken moralismin ja tahdon katsoa asiaa, joka on puhdas sellaisenaan.

  Minua kiinnostaa vain se, onko pedofilia seksuaalisuuden suuntautumisen muoto. Jos se on, pyrin ymmärtämään senkin. Asian ymmärtäminen ei suinkaan tarkoita sen vaikutusten hyväksyntää.

  Tottakai minä tuomitsen väkivallan.

  VastaaPoista
 118. "Tottakai minä tuomitsen väkivallan."

  OK! En ehdi nyt kommentoida, katson jääkiekkoa ja sitten ehkä Televisaa.

  VastaaPoista
 119. Voi, kunpa olisikin! (Tuo omakuva siis.) Kävin ihan vessan peilistä katsomassa. Samperi, että petyin.

  VastaaPoista
 120. Mihin suuntaan kuva heitti?

  VastaaPoista
 121. Joka suuntaan. Mikis on vaalea iso viikinki, vaikka hän itse varmaan vaatimattomana ihmisenä kieltää tämän. Toisaalta hän siis mahtuu lipastonlaatikkoon.

  Palaan vielä lopuksi asiaan: voi kun saisi lukea psykologisen kertomuksen pedofiilin silmin nähtynä hänen maailmastaan. Maailmankirjallisuus ei taida tuntea tällaista - en tarkoita nyt mitään Nabokovia. Jotakin sellaista kuin Thomas Mannin Kuolema Venetsiassa.

  Ei kannata riemastua etenkään anonyymileirissä. En lue mielelläni väkivallasta enkä raakuksista. Minua kiinnostavat enemmän sielunliikkeet, puhdas verbaalikuvaus, ja nimenomaan outojen ihmisten kertomana.

  VastaaPoista
 122. Sanotaan niinkin, että homoseksuaalisuus johtuu jostakin sikiöajan fibauksesta. Mene ja tiedä.

  Ei siitä kovin kauan ole kun homous oli rikos Suomessa. Ikään kuin ihminen tietoisesti valitsisi tien, jota on (muiden ihmisten asenteiden ja kenties omien itsetyytösten tähden) vaikeampi kulkea.

  Onko olemassa pedofiilia, jota ei kotona ole hyväksikäytetty tai jätetty henkisesti oman onnensa nojaan tai hakattu tms.? Tuskin.

  Siksi sitä ei voine sanoa seksuaaliseksi suuntautumiseksi vaan traumaattisen elämän aiheuttamaksi vakavaksi tunne-elämän häiriöksi.

  VastaaPoista
 123. Eilisessä Televisassa oli se homppelipoju juontajana, en katsonut. Ei jotenkin napannut...

  VastaaPoista
 124. "Ei siitä kovin kauan ole kun homous oli rikos Suomessa. Ikään kuin ihminen tietoisesti valitsisi tien, jota on (muiden ihmisten asenteiden ja kenties omien itsetyytösten tähden) vaikeampi kulkea."

  Tämä viisastenkerhon jäsen KK joku aika sitten puhui, että alkoholismi on suomalaisen miehen oma vika ja valinta. Nähdäkseni homous on myös oma valinta. Ei siihen kukaan pakota. Oma syy!

  VastaaPoista
 125. Siksi sitä [pedofiilisyyttä] ei voine sanoa seksuaaliseksi suuntautumiseksi vaan traumaattisen elämän aiheuttamaksi vakavaksi tunne-elämän häiriöksi.

  Tämä on kiinnostavaa, Kuiske! En voi kieltää, etten itsekin ajattele näin.

  Jos olen loppuun asti rehellinen, niin olen ajatellut myös niin, että homofiilisyys voisi johtua traumasta. Nyt en välitä siitä, mitä ajattelen, sillä ei se vaikuta suhtautumiseeni homoihin. Siinähän nuo menevät muiden joukossa, erottelematta. Ja teothan ratkaisevat, se miten toisia kohtelee. Paljon ikävämpiä ihmisiä ovat vaikka toisten ihmisten kalvajat. Jos joku tuntee viehtymystä muiden vahingoittamiseen omaksi nautinnokseen, niin tuossa kai on sairauden raja.

  En tunne pedofilian patologista puolta, sen kliinistä kuvaa, kuten en tunne homofiliankaan. Olen ollut kuitenkin lukevinani, että taipumukset ovat ilmenneet henkilöillä jo varhain ja olleet pysyväisluonteisia, molemmissa ryhmissä. Olen jopa miettinyt, selitämmekö pedofilian sairaudeksi sen tuhovoiman vuoksi, vaikka se voisi olla yhtä voimakas vietti kuin homofiilisyys.

  VastaaPoista
 126. Joka suuntaan. Mikis on vaalea iso viikinki, vaikka hän itse varmaan vaatimattomana ihmisenä kieltää tämän. Toisaalta hän siis mahtuu lipastonlaatikkoon.

  No voi että. Itselleni nimimerkistä Mikis piirtyy mieleleni kuva "pensselisedästä", sellaisesta pikku aatusta tai abdullahista.

  VastaaPoista
 127. "Itselleni nimimerkistä Mikis piirtyy mieleleni kuva "pensselisedästä", sellaisesta pikku aatusta tai abdullahista."

  Sinä siis haluat naimisiin kanssani? Voihan pahus, että olen varattu. Ps. Mutta jos joskus eroan - eihän sitä koskaan tiedä - niin panen sinut kyllä varauslistalleni TopKympin joukkoon, sinne seiskan kohdalle. Sopiiko?

  VastaaPoista
 128. Tykkään sinusta, herra anonyymi (sitähän minäkin olen, anonyymi). Tykkään vittuilusta. Mutta arvaa mitä (älä arvaa), jos olisin sinä, en uskaltaisi mennä saunaan ilman alushousuja. Arvaa taas, että minkä takia? No siksi, väännetään tämä nyt rautalangasta, että tietäisin kummalla perseellä istuisin. (Olisihan se hassun näköistä jos saunassa yks ihminen seisoisi päällään?)

  VastaaPoista
 129. "Voihan pahus, että olen varattu."

  Tuo on tekosyy. Väliakainen hidaste ja vain järjestelykysymys. Kysymys on siitä onko halua?

  "panen sinut kyllä varauslistalleni TopKympin joukkoon, sinne seiskan kohdalle. Sopiiko?"

  Ei. Olen ykkönen tai en mitään.

  VastaaPoista
 130. "Tykkään sinusta, herra anonyymi (sitähän minäkin olen, anonyymi)."

  Kiitos neiti. Otatko oluen?

  "Tykkään vittuilusta."

  No ei sitten muuta kuin ryhdyt opettelmaan. V*ttuilu on taitolaji.

  VastaaPoista
 131. "V*ttuilu on taitolaji."

  Älä muuta visertele. Joskus sokeakin mato löytää aamuvirkun kanan.

  VastaaPoista
 132. Minua huolestuttaa tämä vittuilukulttuuri.

  Vittua vastaan minulla sen sijaan ei ole mitään, päinvastoin, vittu on hyvä asia - viittaan mm. Rosa Meriläisen lausumaan. Näin on ennen kaikkea, jos keskitytään juurille eikä hörhöillä posket pullollaan diskursseja.

  Mutta että näin hyvä asia mennään pilaamaan käyttämällä sanaa väärin. Mitä vikaa on kenkkuilussa tai keljuilussa tai pottuilussa? Vittuilu on kovasti köyhtynyt ilmaisu, jolla osoitetaan muka -räväkkyyttä. Alleviivausta omalle rohkeudelle annetaan pimittämällä sanasta jokin kirjain.

  VastaaPoista
 133. PS En ottanut nyt mitään kantaa uroitten sanalliseen hupailuun. Sitähän on lystiä seurata, kun molemmilla on kyllä sanan säilä hallussaan.

  VastaaPoista
 134. "Älä muuta visertele. Joskus sokeakin mato löytää aamuvirkun kanan."

  Tarjosinkos minä sinulle olutta?

  Olinpas minä vulgääri. Eihän hienolle neidille olutta tarjota, vaan sormustimen verran laadukasta viiniä, jota voi huulet viehkosti töröllään ryystää. Se [näky] vie jalat alta miehiltä. Sitten heidät [miehet] onkin helppo rullata...

  VastaaPoista
 135. Sopii teemaan pedofiilit

  8-vuotiaan raiskauksesta ja murhasta syytetty nainen tunnusti

  Pyhäkouluopettaja tunnusti jopa Yhdysvaltojen rikoshistoriassa ennenkuulumattomana pidetyn murhan.


  "Melissa Huckaby, 29, myönsi 8-vuotiaan Sandra Cantun murhan ja kidnappauksen Kaliforniassa maanantaina.

  Sopimukseen kuului, että loput syytteet hylätään. Huckabya syytettiin lisäksi kahdesta raiskauksesta ja irstaasta käytöksestä lasta kohtaan. Syytetty vältti näin kuolemantuomion."

  Kysymys: Miksi tuo asia sovittiin?

  Vastaus: Siksi kun epäilty on nainen.

  VastaaPoista
 136. ”Jos olen loppuun asti rehellinen, niin olen ajatellut myös niin, että homofiilisyys voisi johtua traumasta. Nyt en välitä siitä, mitä ajattelen, sillä ei se vaikuta suhtautumiseeni homoihin. Siinähän nuo menevät muiden joukossa, erottelematta. Ja teothan ratkaisevat, se miten toisia kohtelee.”
  Se on inhimillistä tietenkin, että tieto, myös se väärä leviää nopeasti ja vaikuttaa ajatuksiimme.
  Valistuneet ihmiset eivät ajattele enää heteroseksuaalisuudesta poikkeavan seksuaalisuuden olevan sairaus tai johtuvan lapsuudentraumoista tai muistakaan traumoista, vaan asiana joka on olemassa kuten mikä tahansa muukin asia tai puoli ihmisenä olemisessa ilman syiden/syyllisten etsimistä. Rakkaus on ihaninta mitä ihmiselle voi tapahtua, sanoi Kirsti Simonsuurikin jokin aika sitten lehdessä.

  Tietenkin, saahan sitä toki ihmetellä, että mistä ihmisen viettielämä oikein johtuu.
  Vastausta kannattaa ehkä etsiskellä oman peittonsa alta eikä mennä naapurin petielämää tirkistelemään. Homofobiankin eräs muoto on homojen elämän tirkistely seksuaalisesti yliviritteisellä tavalla sekä erilaisiin traumateorioihin nojaaminen, raamatunlauseitakin näiden pelkojen vahvistamiseen löydetään.
  Asiallista seksuaalivalistusta ja -tietoa on saatavilla verkkosivuilla runsaasti asiasta kiinnostuneille. Kannattaa tutustua ja päivittää samalla tietonsa seksuaalisuudesta ja tulla pois tietämättömyyden pimeästä komerosta, silloin ei myöskään tule levittäneeksi epäasiallista tietoa tästäkään asiasta.

  Näin se on, kuten hienosti kirjoitit Iines: ”teot ratkaisevat, se miten toista ihmistä kohtelee. ”

  VastaaPoista
 137. Yks homo,

  tunnen tarvetta sanoa, että kirjoititpa hyvin. Kaikin tavoin käsitettynä. Sanoillesi on lisäksi helppo nyökytellä: juuri noin minäkin ajattelen, vaikkakaan tämä samanmieleisyys ei ole syy siihen, miksi kirjoituksesi on mielestäni hyvä.

  Minusta on varsin luonnollista pohtia asioiden syitä ja juontumisia. Tätä kautta olen kulkenut oman pohdiskelutieni nykyisiin ajatuksiini homofiilisyyden - ja pedofiilisyyden - pysyvästä luonteesta.

  Juuri siksi pedofiilisyyskin minua kiinnostaa, että otan huomioon tuon vaihtoehdon, että se olisikin syntymälahja. Siksi sanoin aiemmin: voi pedofiiliä, hän ei ole osaansa valinnut, hän ei pedofiiliydelleen mitään voi. On siis tragedia tuomita hänet, ja on tietenkin tragedia ennen kaikkea se, mitä hän tekee lapsille. Miten luonto näin on järjestänyt?

  Vielä kerran: minun on siis vaikea ymmärtää sitä, että homous olisi syntymälahja, jos pedofiilisyys ei ole. Miten voi olla, että toinen vain olisi sairaus? Missä on logiikka?

  (Ei tähän tarvitse enää ottaa kantaa - jotkin asiat vain jäävät auki, ja minä nyt olen tällainen pänkkä.)

  VastaaPoista
 138. Se mitä julkisuudessa on kerrottu "ansioituneimpien" pedofiilien tekosista on hypännyt väkisinkin silmille.

  Mainitut tyypit ovat olleet hyväksikäytettyjä, pahoinpideltyjä tai muuten kaltoin kohdeltuja.

  Homous taas ei synny traumasta. Tunnen itsekin muutaman ja he ovat hyvin tasapainoisia ihmisiä. (Kun ovat pääseet sinuiksi asian kanssa.)

  Tämän perusteella pedofilia juontaisi juurensa ihmisen kokemista kauheuksista eikä olisi synnynnäistä toisin kuin homous.

  Yhden homon maininta rakkaudesta meni asian ytimeen.

  VastaaPoista
 139. Taidat olla oikeassa, Kuiske, vaikka pedofilian synnystä ei olla varmoja, edelleenkään, ja teorioita on monia aina aivohäiriöihin asti. Mielenkiintoista on sen sijaan palauttaa mieleen, että pedofilia on parafilia eli poikkeuksellinen sukupuolinen suuntautuminen - suuntautuminen, ei sairaus (Wikipedia).

  Muita parafilioita ovat mm. nekrofilia, zoofilia, ekshibitionismi, ja vaikkapa fetisismi.

  Asiat selkiytyvät aika tavalla, kun tutkii näitä parafilioita. Huomaa sen, että homofilia taas ei ole parafilia, vaan normaali sukupuolinen suuntautuminen.

  Pederastia, sekoitus homoseksualismia ja pedofiliaa, jota antiikin Kreikassa paljon harjoitettiin, on sitten taas vanhemman miehen ja nuoren pojan välistä homoseksuaalista, luonteeltaan pitkäkestoista, ja kasvatukseksikin miellettyä toimintaa. Filosofi Platonhan kuvaa tuollaista tilannetta dialogissaan Pidot.

  (Tulipas minun tätä asiaa nyt jankattua, vaikka oikeastaan en ole edes kovin kiinnostunut pedofiliasta tai homoseksuaalisuudesta.)

  VastaaPoista
 140. Sanotaan, että joka ei kanna taakkaa, ei tunne painoa. Se ei silti mielestäni tarkoita, että kaikki pitäisi hyväksyä sillä perusteella, että asianomainen ei mahda taipumuksilleen mitään. Että on muka sairas tai syntynyt sellaiseksi.

  Pedofilian tuomitsemisessa on kyse nimenomaan lasten hyvinvoinnista ja oikeudesta kasvaa turvallisessa yhteiskunnassa.

  Jos on valittava joko aikuisen tai lapsen hyvä, lapsen hyvä pitää aina olla ensimmäisenä.

  VastaaPoista
 141. Jos liitetään aiheeseen rakkaus, joka sulkee sisäänsä myös seksuaalisuuden.

  Homoseksuaalinen ihminen tuntee sukupuolista rakkautta samaa sukupuolta kohtaan. Silloin aikuiset, henkisesti tasa-arvoiset ihmiset toteuttavat seksuaalisuuttaan.

  Pedofiliaan ei kuulu rakkaus, koska toinen tekee toiselle pahaa; käyttää tämän kehoa oman nautintonsa välikappaleena tehden syvää tuhoa pienelle ihmiselle.

  Sain linkin juutuubissa olevasta "No arms no legs no worries" -pätkästä.

  Sen katsominen antaa perspektiiviä murheisiin ja "murheisiin".

  VastaaPoista
 142. Näin se tietenkin on, Delilah. Enpä jaksa uskoa, että kukaan valitsisi pedofiilin etua lapsen edun edelle.

  Olenkin koetanut pohtia tässä asiaa kliinisesti, objektiivisesti, kuten alussa kerroin. Mielestäni pedofilian olemusta ja syntyä ei voida tutkia moralisoimalla asiaa.

  VastaaPoista
 143. Parafilioissa ei lienekään kyse rakkaudesta, vaan himosta.

  Toisaalta - muuan henkilöhän rakastui taannoin Berliinin muuriin, ja meni naimisiin sen kanssa.

  Minustakin rakkaus on hyvä kriteeri osoittamaan inhimilliset ja rakentavat seksuaalisuuden muodot.

  VastaaPoista
 144. Ja yksi mies meni aikanaan naimisiin aasin kanssa! :)

  Tähän joku heittää, että aika moni nainen on nainut aasin.

  Ei pitäisi naida ennen kuin tietää mitä nai.

  VastaaPoista
 145. Jos lähtökohdaksi ottaa sen, että ihminen on seksuaalinen olento, hänellä on viettielämä joka, useimmiten, perustuu aikuisten ihmisten rakkaussuhteelle.

  Se miten seksuaalisuutta toteutetaan eri aikoina ja eri kulttuureissa on vaihdellut, kuten antiikin Kreikassa jossa homofiilinen pedofilia oli kai kaiketi aika yleistä (vai onko sekin vain myytti?), jolloin se on sijoitettava aikaansa ja siihen kulttuuriympäristöön. En tunne kovin hyvin antiikin Kreikan maailmaa, mutta ainakaan lasten kehityksestä ja kasvusta ei siihen aikaan oltu kovinkaan kiinnostuneita. Ei ollut lastensuojelulakia.

  Miksi homoseksuaalisuus on ylipäätään määritelty rikolliseksi tai sairaaksi, siihen on varmaan uskonnoilla (mm kristinuskon perisynti) sekä länsimaisella psykiatrialla vaikutuksensa, ja näyttäisi yhä olevan monenlaisia intohimoja herättävä aihe niin kirkossa kuin Suomen eduskunnassakin. Niin katolinen kirkko kuin luterilainenkin kirkko on nyt todella kiusallisen kysymyksen äärellä pedofiliatapaustensa kanssa.

  Miksi ajattelen näiden kahden: homosuhteiden ja pedofiilisten suhteiden, olevan kuitenkin eri asioita?

  Pedofilia on aina avuttoman pakottamista, väkivaltaa. Pedofiili kohtelee lasta pahoin ja vahingoittaa tätä vakavasti. Kuten raiskaaja vahingoittaa uhriaan. Kuten väkivaltainen ihminen vahingoittaa uhriaan.
  Pedofiili ei voi parantua taipumuksestaan, että sikäli tämä ”syntymälahja” on pysyvä ominaisuus. Mutta emme halua, että lasta vahingoitetaan, ja siksi se on rikos. Homoseksuaalisuus ei voi olla rikos, koska sen perusta on toinen: se perustuu kahden aikuisen ihmisen rakkaussuhteelle, aivan kuten heteroseksuaalinenkin suhde.

  Kyse on siis eri asiasta. Pedofiili voi olla homo- tai heteroseksuaali tai bi, joten sitä ei voi sillä tavoin rinnastaa muihin seksuaalisuuden muotoihin.

  VastaaPoista
 146. Pedofilia voi olla oire degeneraatiosta, lajin rappeutumisesta sisältä päin.

  Ja jos, kuten "Yks Homokin" viittaa, antiikin Kreikan aikainen sodomia on muutakin kuin myytti, se voi siis sijoittua eri aikakausien rappeumille, suku- ja lajihaarojen mädäntymiseen syystä tai toisesta.

  Sinällään jos ajatellaan vain yksikköä kirkko keskellä kylää, niin sen sisältöhän on ollut aina jotenkin "mystisen" salakavala, vaiettujen tarinoiden, mutta samalla kuitenkin vuosikierron mukaisesti esitetyn teatterin pölyinen näyttämö.

  Kaipa he nyt kuittailevat "syntejään" kun ne paljastuvatkin muiden, kuin rikoilemiensa henkiolentojen kasvojen edessä.

  VastaaPoista
 147. "Tähän joku heittää, että aika moni nainen on nainut aasin."

  Kuka joku?

  No sinä ainakin heitit, oliko muita?

  Miten se on aina niin että se on "joku"? Siis en minä itse vaan "joku"?
  Vaikka selvästi se ajatus on sen alkuperäisen esittäjän oma viesti, niin ikään kuin koitetaan siirtää se sanominen itsensä ulkopuoelle "jollekin".

  VastaaPoista
 148. Siis antiikin aikainen homo- ja lesborakkaus, sodomia ja pederastia eivät ole myyttiaineistoa, vaan runsaasti harjoitettuja ja laulettuja toimintoja. Itse ajattelin lukea seuraavaksi pederastiasta kertovan Platonin Pidot. En ole aivan vakuuttunut, että se olisi ollut lukulistallani aiemmin, ja tenttikirjoissakaan se ei ollut.

  Anonyymi ei sure - jos naiset naivat aaseja, niin miehet naivat misuja. Eikös tuossa ole samasta asiasta kyse?

  VastaaPoista
 149. Heräsin äsken, katselin jääkiekkoa, mutta nukahdin; televisio suhisi lumisadetta. Anonyymille sanoisin vain vielä sen että tiedän, Hemmitätini sen minulle opetti, että "fiksumpi lopettaa riitelyn". Siis, se olet sittenkin sinä? Nimittäin, jos menisit aasin kanssa naimisiin niin eihän siinä mitään syytä aasia olisi onnitella? Sinua tietysti, kyllä.

  VastaaPoista
 150. http://www.youtube.com/watch?v=RAgbR4npwow&feature=related

  Kuuntelen tätä laulua kun haluan unohtaa asioita, tai kaiken, mihin en pysty. (Mun on ikävä mun kahta veljeäni jotka tekivät itsemurhan.)

  Olis ees toinen jäänyt.

  VastaaPoista
 151. On aika paksu väite (ja homoja syyllistävää), että pedofiilit olisivat yleensä homoseksuaaleja. Insesti on myös pedofiliaa ja se kohdistuu usein heteroparin omaan jälkikasvuun.

  Yks homo puhelee eletystä elämästä käsin.

  Eletty elämä opettaa ja kasvattaa, antaa näkökulmaa ja avaa sydämen.

  Tapasin muuten harvinaisen fiksun ja sympaattisen miehen, meidät oli sijoitettu samaan pöytään eräässä juhlassa. Hänen silmissään oli hehku, jollaista näkee tuskin koskaan. Hänen kanssaan oli ilo jutella kaikenlaisia asioita ilman että kumpikaan olisi katsonut toista "sillä silmällä". (Toki voin puhua vain omasta puolestani!)

  Myöhemmin kuulin toisaalta, että hän on jäänyt yksin kahden lapsen kanssa vaimon kuoltua.

  Jotkut osaavat kääntää ikävät asiat voitokseen.

  Joillekin taas elämä on aina ongelma, josta syyttää kaikkia muita kuin itseään.

  Peiliinkatsomisen paikka?

  VastaaPoista
 152. Anonyymi klo 3.11 Virtuaalihalaus Sinulle.

  VastaaPoista
 153. On aika paksu väite (ja homoja syyllistävää), että pedofiilit olisivat yleensä homoseksuaaleja.

  Ei ole kyse väitteestä, paksusta puhumattakaan, vaan tieteellisesti todetusta ja tutkitusta tosiasiasta. Tosiasioita vastaan on huono pullikoida. Sille ei tietysti mahda mitään, jos fakta on eri kuin henkilön K omat virheelliset uskomukset ja mielipiteet. Ei se tosiasia kuitenkaan muutu - se on mikä on.

  VastaaPoista
 154. Yksinkertaista matematiikkaa: Iso osa pefodiileista syyllistyy insestiin.

  Insesti kohdistuu usein omaan lapseen.

  Oman lapsen saa heteroseksissä.

  Lian simppeliä insinöörin ymmärrettäväksi?

  VastaaPoista
 155. "Anonyymi ei sure - jos naiset naivat aaseja, niin miehet naivat misuja. Eikös tuossa ole samasta asiasta kyse?"

  Ei oikeastaan ole kyse samasta, mutta en sure.

  Misu on aika pehmeä ja kevyt ilmaus. Sellainen lempeän hassutteleva.
  Joku, jolla on joku pointti terotettavanaan, voisi käyttää hieman raflaavampaa ilmaisua "lehmä" misun sijaan. Lehmällä onkin jo toisenlainen kaiku...

  VastaaPoista
 156. Yksinkertaista matematiikkaa: Iso osa pefodiileista syyllistyy insestiin.

  Lähde tälle VIRHEELLISELLE väitteelle?

  VastaaPoista
 157. Lian simppeliä insinöörin ymmärrettäväksi?

  Aika mielenkiintoista tämän yhden henkilön kitkeryys ja vihamielisyys mainittua kansanryhmää kohtaan.

  Oman lapsen saa heteroseksissä.

  Näin kerrotaan tarinoissa. Sitten on tietty joukko yksinäisiä naisia (esim. urbaaneja citysinkkuja), jotka saavat sen lapsen muuten, vai millaista heteroseksiä saa hedelmöityshoitoklinikalta?

  Entäpä lesbopari? Onko lesbopari enään lesbopari jos toinen tai molempi osapuoli saa lapsen heteroseksillä? Vai miten he saavat lapsen? Seksittömästi?

  Entä homopari? Mistä se heidän lapsi putkahtaa?

  Voitko viisaampana valaista?

  VastaaPoista
 158. Anonyymi, joka kuuntelet Chydeniusta ikävääsi - tuo osoittamasi on maailman kaunein pois menneen laulu. Olen kuunnellut sitä Seija Simolan tulkintana ja itkenyt minäkin. Sen metsän uumeniin.

  VastaaPoista
 159. "Heräsin äsken, katselin jääkiekkoa, mutta nukahdin; televisio suhisi lumisadetta. Anonyymille sanoisin vain vielä sen että tiedän, Hemmitätini sen minulle opetti, että "fiksumpi lopettaa riitelyn"."

  Puhut arvokkaita sanoja, neitiseni.
  Jotenkin hellyin kun kerrot tuossa katsoneesi, ilmeisesti miehesi kanssa, jääkiekkoa. Se osoittaa, että sinulla on kiinnostusta miehesi harrastuksia kohtaan ja urheasti kamppaillen katsoit joskus pitkästyttäväksi jauhamiseksi puuroutuvaa jääkiekko-ottelua vain lujittaaksesi parisuhdettanne. Ihailtavaa!

  Eihän tuollaisen kultamussukan kanssa voi edes väitellä saatikka riidellä. Hävisin, pakko nostaa kädet pystyyn...

  VastaaPoista
 160. Ihanaa, anonyymi! Kerrankin puhut kuin mies miehelle! Jos vielä joskus tavataan, ja edelleen pidät käsiäsi ylhäällä, voin vetää sinut vaikka kuiviin. Tai ainakin yrittää parhaani: katsotaan mihin se riittää.

  VastaaPoista
 161. "voin vetää sinut vaikka kuiviin."

  Okei, vaikka tuo yllä oleva lauseesi, kaksimielisesti (tai kenties siten, kuten tarkoititkin?) luettuna aiheuttaa minussa voimakkaan estoreaktion.

  VastaaPoista
 162. " ... aiheuttaa minussa voimakkaan estoreaktion...."

  Älä nyt heittäydy ujoksi, mussukkani. Se ei yhtään pue sinua.

  VastaaPoista
 163. Olen perusluonteeltani ujo ja hiljainen, minkäs sille voin...

  VastaaPoista
 164. " ... aiheuttaa minussa voimakkaan estoreaktion...."

  Luin tämän mikiksen lausahduksen anonyymille ensin näin:

  aiheuttaa minussa voimakkaan erektion.

  Jatkakaahan, pojat.

  VastaaPoista
 165. "Luin tämän mikiksen lausahduksen anonyymille ensin näin:"

  Se ei ollut mikiksen lausahdus anonyymille, vaan anonyymin lausahdus mikikselle.

  Tarkkuutta!

  VastaaPoista
 166. turvalukko.fi huijarifirma;lukkoseppä iski oven nenäni edestä kiinni ja sanoi kokeilee vielä avaimia .Kaikki turvalukon avaimet oli hänellä,jotka hän oli just asentanut.Aika törkeä tyyppi ja tietääksenio avaimia kokeillaan niin ,että asiakas näkee.Hän hän voi oven ollessa kiinni kopioida avaimen.

  VastaaPoista