26.10.2010

Jos olisin kansanedustaja


Jos minä olisin kansanedustaja, ottaisin leskiltä pois leskeneläkkeet, sillä kunkin kuuluu elättää itsensä. Ei aasikaan ratsasta toisella aasilla, niin miten ihminen toisella ihmisellä?

Jos minä olisin kansanedustaja, säätäisin lapsilisän vain tarvitsevalle, en rikkaalle, jolla ennestään on. Ei pidä lapsen markan kasvaa korkoa koron päälle, vaan raha liikkukoon hyrrän lailla paikasta toiseen tai polttakoon reiän kassaholvin pohjukseen.

Jos minä olisin kansanedustaja, säätäisin lain, joka kieltää lapsia kohtaan suunnatun aatediktatuurin. Sanoisin, että antakaa lastenne kasvaa vapaasti vallitsevaan yhteiskuntaan, älkää pakottako heitä ajatuksienne kahleisiin, vaan antakaa heidän itse valita, kun aika on. Ei ole pahaksi ihmisen lapselle katsella kedon kukkia ja poimia niistä ne, jotka häntä miellyttävät, vaikka vanhempia miellyttäisivät toiset kukat.


Jos minä olisin kansanedustaja, säätäisin sellaisen naimakaaren, että pappien olisi lupa vihkiä ihminen valitsemansa kanssa, olkoon se miehellä sitten vaikka miehimys ja naisella Notre Damen kellotapuli. Sillä niin on ylhäältä annettu, että tärkeintä on lisätä rakkauden määrää maailmassa eikä suitsia rakkautta valjaista ohjastamalla. Kuka muuta sanoo, on itse perkeleestä.

Jos minä olisin kansanedustaja, muistuttaisin ihmisiä päiviemme alati hupenevasta määrästä ja lähestyvästä iltaruskosta ja kehottaisin varautumaan tulossa oleviin vitsauksiin. Lisäisin kuitenkin hoitajien määrää, etteivät vuodeosastojen tai Iltarusko-kotien asukit karkailisi hankeen yövaatteissaan tai kärsisi vaippaihottumasta maatessaan yhdellä sijalla päivän ajan ruoan valuttua rinnuksille kiiretuiskeessa, jossa yhtä potilasta kohden mättöaikaa on 3 min.

Vielä palauttaisin myös rahastajat busseihin, poliisit kuntiin, talonmiehet taloihinsa ja vahtimestarit kouluihin isähahmoiksi ja miehenmalleiksi. Lääkäreiltä ottaisin pois tietokoneet ja antaisin ne valelääkäreille, jotta hankkisivat puuttuvan paperin. Ei ole ihmiselle kunniaksi jättää töitä tekemättä ja keskittää niitä klustereille.


Aivan lopuksi palauttaisin Osalan kulmille sen pienen jäätelökioskin, josta sai pyöreän jäätelötikun kymmenellä pennillä. Se oli kuin kaksi kalaa ja viisi leipää, yhtä riittoisa. Ja ollakseni rehellinen kansanedustaja - palauttaisin markan takaisin. Näkisivät mummot ja papat, että heitä on petetty. Kun he ennen antoivat, mitä kukin kykeni ja voi, eli viisi markkaa hyvien ihmisten suorittamaan hyvään tarkoitukseen tulevaan ovikeräykseen, niin nyt he ovat tulleet antaneeksi 120 markkaa. Koronkiskurien pöytä on kaadettava!


(Venäjänkielinen juliste)

337 kommenttia:

 1. Jos minä olisin kansanedustaja, niin ottaisin kansanedustajilta palkkiot pois ja palauttaisin tehtävälle sen statuksen: luottamustehtävä. Siinä on palkkiota riittämiin. Voin heltyä sen verran, että kahvit ja ehkä joku kuivahko pulla voisi olla tarjoiluna kansanedustajille ilman maksua.

  Lisäksi lähtisin kehittämään suomen terveydenhuoltoa, sillä jotain on vialla maassa, jossa täysin lääkäriksi kouluttautumaton henkilö pystyy toimimaan lääkärinä noin 2 vuotta ja menee täydestä kuin häkä. Oma tuntemus on, että suomalainen lääkäri on burana-automaatti, siinä keskeisin kompetenssi. Jotakin pitäisi varmaan hävettää, mutta ei ainakaan sitä valelääkäriä. Hänelle mitali hyvästä suorituksesta.

  VastaaPoista
 2. Tottakai kansanedustajien tulee saada työstään hyvä palkka, koska työ on kovaa ja sitä on paljon - ja sitä myös tehdään paljon. Kansanedustajilla on esimerkiksi työaika vähän toista kuin muilla, he ovat töissä yötä myöten, ja tekevät töitä myös lomillaan maakunnissa.

  Se mikä mättää, ovat ylisuuret eläkkeet ja palkankorotukset etenkin aikana, jolloin muualla tehdään mittavia supistuksia ja säästöjä.

  "Valetohtoreita" löytyy muualtakin kuin lääkärikunnasta, joten ammattikunnan mollaaminen tästä syystä on turhaa.

  Terveyskeskuslääkärin työ päivytyspuolella on kyllä aika rutiininomaista reseptitehtailua.

  Minua kyllä kummastuttaa se, ettei potilasta muka kuunnella. Itse olen aina saanut hyvää kohtelua, puhevammaisenakin, ja lääkäri kuuntelee tarkoin mitä sanon ja vastaa kaikkiin kysymyksiini.

  Veikkaankin, että vika löytyy usein sieltä potilaan omasta käytöksestä, jos ei muka saa vastauksia selkeisiin ja asiallisiin kysymyksiinsä. Jos kysyy tyhmiä, ei niihin voi saada viisaita vastauksiakaan. Valitettavasti. Tai jos käy jatkuvasti marisemassa, ei sairautta välttämättä löydetä, kun potilaalla onkin vaivaa siellä mentaalipuolella, ja se heijastuu psykosomaattisina tuntemuksina.

  VastaaPoista
 3. Jos minä olisin kansanedustaja, niin

  luulisin, että olen kansanjohtaja, en sen palvelija

  valittelisin lehdissä työn raskautta ja pientä palkkaa

  olisin korva tarkkana mahdollisista lisäetuuksista

  menisin Mannerheimintielle seisomaan niska kenossa ja suu auki, odottaen taivaasta satavia banaaneita

  antaisin moralistisia lausuntoja, joissa ylistäisin aina sitä minkä tiedän olevan ihmisten mieleen

  laittaisin purkan Jyrki Kataisen tuolille ja Mikko Alatalon otsaan

  ottaisin lääkettä

  ---

  Jos olisin puolue,

  ottaisin kansanedustajilta kaiken vallan pois, koska he ovat laiskoja, tyhmiä ja alhaisia

  Jos olisin keskustapuolue,

  menisin vankilaan, menisin suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta.

  VastaaPoista
 4. Kansanedustajat eivät saa palkkaa. Väitteet kansanedustajan kovasta työtakasta työnteosta ja työmoraalista eivät ansaitse kommentointia.

  "Kansanedustajilla on esimerkiksi työaika vähän toista kuin muilla, he ovat töissä yötä myöten"

  Aivan juu, prissillä ajetaan Kallioon prostituoidun luokse. Töissä ollaan siis yötämyöten ja työajoa ovat pirssillä kulkemiset.

  Entäpä ne makkaraperunat, sipsti ja lakut joita ostetaan eduskunnan luottokortilla? No hiukoohan sitä tietty, kun tekee hikipäässä "töitä".

  "Minua kyllä kummastuttaa se, ettei potilasta muka kuunnella. Itse olen aina saanut hyvää kohtelua, puhevammaisenakin, ja lääkäri kuuntelee tarkoin mitä sanon ja vastaa kaikkiin kysymyksiini."

  Kävin kerran lääkärissä, ja käynti kesti 3 minuuttia tulo ja lähtö kättelyineen. Nuorikloppi ei kuunnellut ollenkaan mikä oli mielestäni vikana, eikä tutkinut sen paremmin. No oireet on edelleen päällä ja syyt ja seuraukset tutkimatta. Turhaa tuonne mennä. Voisin itsekin ryhtyä lekuriksi, kun antaisin vain "ota pari burnaa ja ota parin viikon kuluttua uudellen yhteyttä, jos (kun) oireet jatkuu" -tyypistä "hoitoa". Palkka tietysti olisi se täysi 6000€/kk + päivystyslisät.

  VastaaPoista
 5. Iines,

  kansanedustajana minä palauttaisin nyt jo lakkautetun jäätelötehtaan vaniljapuikot takaisin tuotantoon, ja siirtäisin niiden myynnin myös nykyiseen kotikaupunkiini (ja hinta olisi edelleen markan, eli n. 20 senttiä. Inflaatio sun muu huomioiden).

  VastaaPoista
 6. ..."ottaisin leskiltä pois leskeneläkkeet, sillä kunkin kuuluu elättää itsensä".
  Hetkinen. Minun äitini oli maalaistalon tyttö, joka olosuhteiden pakosta pääsi muuttamaan pois kotoa vasta mentyään naimisiin. Äiti on koko vanhempieni avioliiton ajan ollut kotona, hoitanut lapset ja huushollin. Hänellä ei ole ammattia eikä työpaikkaa. Isä on tuonut elannon perheeseemme ja äiti tehnyt mielestäni aivan yhtä arvokkaan työn kotona.
  Nyt jos isäni kuolisi, niin sinun mielestäsi kuusikymppisen äitini pitäisi alkaa itse elättää itsensä? Miten, saanen kysyä?

  VastaaPoista
 7. Tiina, älä sitten usko, kun Iines väittää tekstinsä olevan sarkastinen tai parodioivan iloitteleva.

  VastaaPoista
 8. Hah. Arvelin kyllä tekstissä olevan sarkasmia, mutta asettaessani nuo kaikki kohdat samalle iloittelevalle tasolle, niin siitä huolimatta tuo ensimmäinen kohta oli mielestäni aika pahantahtoinen (tai ajattelematon) verrattuna muiden kohtien hyväntahtoisuuteen.

  VastaaPoista
 9. Jos minä olisin . . . . .

  Taluttaisin Japen lääkäriin ja auttaisin oireiden seulomisessa ja hoitotoimenpiteiden määrittelyssä.

  VastaaPoista
 10. Tiina: "siitä huolimatta tuo ensimmäinen kohta oli mielestäni aika pahantahtoinen"

  Totta, olen kanssasi samaa mieltä.

  VastaaPoista
 11. Tiina ja Jape,

  olette oikeassa, että olen tuiki tosissani leskeneläkkeistä. Minusta eläkkeen tulee kohdistua aina sen saajan omaan historiaan.

  Tosin olen kyllä tosissani muidenkin kohtien kanssa, esimerkiksi lapsilisien, lapsiin kohdistuvan aatediktatuurin, naimakaaren, vanhustenhoidon ja töiden keskittämisen klustereille. Vain Osalan kioskin suhteen laskin leikkiä, vaikka yhäti kaipaankin sitä pyöreää jäätelöpuikkoa. Sain tästä nimittäin oivan aasinsillan markkaan palaamiseen, jota myös lämpimästi kannatan.

  Palatakseni leskeneläkkeisiin - perheenemäntien työ on minusta työtä, josta tulee maksaa palkkaa vaikka lapsiluvun tai muiden perhekriteerien mukaan - jos joku vielä tämän osan tahtoo elämäntyökseen valita. Näin nainen saisi omasta työstään ansionmukaisen eläkkeen. Varsinkin entisaikojen naiset ovat tästä kärsineet raadettuaan kynnet verillä perheen elannon hyväksi.

  Olen ennenkin kertonut esimerkin täkäläisestä rikkaasta lehtorisnaisesta, jonka rehtorismies otti ja kuoli ja jätti jälkeensä kukkean lesken. Tästä lehtorisnaisesta tuli kertaheitolla paikkakunnan verotulojen äyrikuningatar, kun hänen omien tulojensa päälle laskettiin rehtorismieheltä koitunut iso kuukausittainen leskeneläke. Naisen omat tulot eivät vaikuttaneet eläkkeeseen millään tavalla nähdäkseni.

  VastaaPoista
 12. Tiina,

  muistaakseni täällä kommenttiosastolla on ollut aika kärkevää ja jopa ilkeämielistä kommentointia leskeneläkkeiden "tarpeettomuudesta" aiemmin. - Iines vastaa omista kirjoituksistaan; minä yhdistin asian noihin aiempiin keskusteluihin.

  Yritin muuten eilen kommentoida Bärtiliä (joka on hieno!) ja kertoa omasta kaffepuustani, mutta nettiyhteys päätti sitten takkuilla. Palaamme asiaan! :)

  Jape,

  vastasin syöpähoitokommenttiisi edellisessä blogilootassa.

  VastaaPoista
 13. Japelle sanoisin vielä, että jos on palkka 6000 e/kk, niin on verot 3 000 e/kk. Laske siitä.

  Sanoisin vielä, että sinulla Jape on ilmiömäinen tapa langeta median harjoittamaan populismiin ja siirtää se sellaisenaan laajaksi yleistykseksi, jonka tarjoilet mielipiteenäsi. Kyllä pienyrittäjäkin voi käydä huorissa eikä välttämättä polkupyörällä.

  VastaaPoista
 14. Noh,

  ja Iines ennättikin tähän väliin esittää oman selvennyksensä.

  Tulkitsin siis kirjoitusta väärin.

  Minunkin äitini oli suurimman osan työelämästään kotiäitinä; hän olisi aivan kiipelissä ilman leskeneläkettään.

  Kotivanhemmuudelle olisi hienoa saada palkkatyötä vastaava ansio! Sitä odotellessa, ja siirtymävaiheen rahoituspuolta pohtiessa, nykyinen käytäntö on mielestäni hyvä.

  Vaikka sitten satunnainen leskirouva rahalla mälläisikin. :)

  VastaaPoista
 15. Char,

  tarkoittanet ilkeämielisellä leskeneläkekommentoinnilla oletettavasti minun ajatuksiani. Muut nähdäkseni eivät ole vastustaneet niitä kuin minä, perustelemistani syistä.

  Eläke on henkilökohtaiseen työhistoriaan kuuluvaa oman oikeustajuni mukaan. On muita keinoja hoitaa naisten etuja kuin maksaa heille korvausta aiemmasta avioliitossaolosta ja siitä, ettei mies elätä heitä enää.

  Miksi tämä leskivaimon eläke pitää kustantaa kodin ulkopuolista työtä tehneiden naisten työssäkäynnistä koituneista veromarkoista? Työssäkäyneet naiset ovat useissa tapauksissa hoitaneet työn lisäksi kodin ja lapset.

  VastaaPoista
 16. Iines,

  en tosiaankaan tarkoittanut sinun mielipiteitäsi!

  Täällä kommenttilootassa on muistaakseni aiemmin arvosteltu leskeneläkkeitä (jotka siis useimmin koskevat naisia) sangen ilkeämieliseen ja naisvihamieliseen sävyyn. - Ehkä muistan väärin!

  Missään tapauksessa en viitannut sinuun!

  Olen pahoillani tästä väärinkäsityksestä; toivottavasti saadaan taas asiat korjattua ja välimme kuntoon.

  - Muuten: en yleensä vihjaile, vaan sanon suoraan, jos tiedän kenestä puhun! :)

  VastaaPoista
 17. Char,

  otinkin sen suoraan sanomisena, en vihjailuna, ja minusta asia on ok. Jos ei tunne perustelujani, voi äkkinäinen luulla että vastustan leskeneläkkeitä pahuuttani.

  Minusta leskeneläkkeet ovat relikti, turha jäänne miesvaltaisen yhteiskunnan kulisseista. Nainen on kyllin pystyvä ansaitsemaan eläkkeensä itse, eli maksettakoon hänelle palkkaa perheenemännän työstä tiettyjen kriteerien mukaan, jos hän tämän työuran valitsee.

  VastaaPoista
 18. Iines, oletan Japen tarkoittaneen, että jos kansanedustaja käy huorissa taksilla, hän voi kenenkään kontrolloimatta ajaa ilmaiseksi eduskunnan taksiseteleillä.

  Yrittäjällä tai palkansaajalla tämä ei onnistu, ainakaan ilman huijausta (joka on sitten eri juttu).

  Muuten - jos olisit kansanedustaja, Iines, toteaisit äkkiä, ettei sinulla ole valtaa toteuttaa yhtäkään aiettasi. Sen sijaan sinut leimattaisiin yhteen ääneen vastuuntunnottomaksi populistiksi.

  Asia olisi eri, jos olisit Rakastettu Johtaja.

  VastaaPoista
 19. Tiedetään, Tapsa,

  ja vaikeinta minulla olisi ryhmäkurin kanssa..

  Tämä olikin jonkinlainen puolifantasia.

  Mitä huorissa käyntiin tulee, niin mitäs sitten. Joku käy taksilla kuntosalilla, joku syömässä, sillä kuuluuhan työmiehenkin päiväänkin taukoja. Eri asia on nähdäkseni vain kansanedustajan moraali, jolla minusta on väliä. Ketään ei saisi pettää, ellei toisin ole sovittu.

  VastaaPoista
 20. Iines,

  perustelusi ovat järkeviä ja valideja.

  Minustakin olisi järkevää, että kotona tehtävästä työstä saisi palkan, ja sitten aikanaan itse ansaitun eläkkeen - sukupuoleen katsomatta.

  Nykyjärjestelmässähän on myös se vika, että jos ikänsä lapsia ja kotia hoitaneen vaimon mies päättääkin yllättäen vaihtaa nuorempaan malliin, ja avioituu tämän kanssa, kotiäiti jää miehen kuoltua todellakin pelkän kansaneläkkeen perusosan varaan. Joka ei päätä huimaa.

  VastaaPoista
 21. Nimenomaan näin, Char, tämä on järkevää nyky-yhteiskunnassa.

  Tosin on niin, että naisen tulisi mielestäni aina kouluttautua eikä jäädä pitkäksi aikaa kotia hoitelemaan - koti on yhteinen pesä, yhteinen yritys, josta ovat vastuussa kaikki perheenjäsenet. Kotityöt eivät saisi olla lapsillekaan "auttamista", vaan vastuustaan huolehtimista. Jos lapset oppivat tällaisen asenteen kotona, maailma on kaikin puolin parempi paikka kaikkien elää.

  VastaaPoista
 22. Miten japella voi olla kokemus suomilääkäreistä burana-automaattina kun hän ei käytä lääkäripalveluja?

  VastaaPoista
 23. Tuo Iineksen mainitsema leskeneläke -asia on ihan asiaa.

  Kamalaa, jos ikänsä kodille ja perheelle omistautunut puoliso - yleensä nainen, miehen halusta - jää suunnilleen puille paljaille jouduttuaan syrjään kuin vanha rukkanen. Samaan aikaan kun mies yrittää tyydyttää viimeisillä voimillaan kiinni saamaansa kakkosvaimoa. (Tuollainen kotirouva -kuvio lienee jo melkein muinaisjäänne.)

  Olen samaa mieltä siitäkin, että koko perheen etu on kaksi vanhempaa, jotka saavat "toteuttaa itseään" (kökkö sanavalinta) työelämässä.

  Niin ihanaa kuin onkin saada olla kotona lasten varhaislapsuus, pidemmän päälle ympyrät käyvät pieniksi.

  Eräskin usemman vuoden kotona ollut ystäväni epäili, että mahtaako hänestä enää työhön ollakaan - hiekkalaatikon ja ruokakaupan ja sen sellaisten ylimäärä väkisinkin hmmm... hiukan tylsistyttää mieltä.

  Ihmekö se sitten jos mies alkaa katsella kiinnostunein silmin esim. työkavereitaan.

  Jos tällaisen ääneenlausuminen on poliittisesti korrektia.

  VastaaPoista
 24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 25. Iines: "perheenemäntien työ on minusta työtä, josta tulee maksaa palkkaa "

  Jaaha, ja kukas tämän palkan maksaa?

  Miten on taas nin, että katsot asiaa toispuolisesti ja unohdit ne miehet?
  Eikö perheenisänten työ ole työtä, josta tulee maksaa palkkaa?

  Iines: "Japelle sanoisin vielä, että jos on palkka 6000 e/kk, niin on verot 3 000 e/kk. Laske siitä."

  Mitä siitä pitäisi laskea?
  Kelpuuttaisin kernasti tuon 3000e/kk nettona burana-automaattina toimimisesta. Ja tulisihan minulle komea eläke tuolla 6000 e/kk liksalla. Hyväksyn ja kannatan! Ekalla nettopalkalla ostaisin 300mm f/2.8 -superobjektiivin.

  Iines: "Sanoisin vielä, että sinulla Jape on ilmiömäinen tapa langeta median harjoittamaan populismiin ja siirtää se sellaisenaan laajaksi yleistykseksi, jonka tarjoilet mielipiteenäsi."

  Ja näin sanoo siis henkilö, joka kirjoittaa isänpäivän alla miesvihamielisiä Floorapurkki -kirjoituksia käyttäen lähteenään feministimedia Hesaria, jonka ainoana lähteenä oli valamiiksi vihamielinen Espoon Turmakodin biasoitunut työntekijä.

  Iines: "Kyllä pienyrittäjäkin voi käydä huorissa eikä välttämättä polkupyörällä."

  Tämähän on suoranaista herjausta ja solvausta. Kerro mistä tämä pienyrittäjä saa taksikortin, jolla voi ajella ilmaiseksi (mieluiten suoraan sinun piikkiin Iines) yhteiskunnan lukuun, niin voin siten etsiä tuollaisen tarkoittamasi huoran. Toivon, että tuon taksikortin kylkiäisenä olisi sitten vielä verovapaa kulukorvauskortti, sillä kyllähän tuossa kulua ja kulumia tulee. Haluasin toimituksen jälkeen ajella taksilla iltahiukopalalle Jämsään vetämään linja-autoaseman snagrille taksaria.

  VastaaPoista
 26. Char: "vastasin syöpähoitokommenttiisi edellisessä blogilootassa."

  Huomasin. Et vain vastannut esittämiini kysymyksiin.

  Tyyli alkaa muistuttaa niin Iinestä, että olen jo hiukan miettinyt että jos oletkin Iineksen alter ego, jolla hän huijaa asiakeskustelijoita.

  Toisaalta, en mahda mitään, että tietty ylilipevyys "Olen pahoillani tästä väärinkäsityksestä; toivottavasti saadaan taas asiat korjattua ja välimme kuntoon." ja nöyristely on jotenkin sellaista, että se haisee kuin vanha tiskirätti.

  Kyllä asioista pitää voida keskustella suoraan ja rehellisesti ilman jatkuvaa "anteeksi että olen olemassa" -anteeksipyytelyä.

  Mukava, että kommentoit ylipäätään sitä eturauhasasiaa, mutta tuskin sitä on hedelmällistä jatkaa kaksisteen. Asia polkee paikallaan vain.

  VastaaPoista
 27. Onneksi kehitys kehittyy tasa-arvoasioissakin - nykyään myös naiset löytävät entistä useammin "kakkosmiehen" ja se ykkösmies huomaa olevansa koditon hylkiö (jos sallitte sentimentaalisen kärjistyksen näinkin päin).

  Toisaalta, jos kotiäidin työstä maksettaisiin pientäkin palkkaa, saisimme lukea katkeria vuodatuksia kuinka hyvätuloisilla herroilla on varaa jättää edustusvaimonsa kotiin tienaamaan, vaikka lapsikin on päivät tarhassa. Se se vasta väärin olisi?

  Kotiäidin palkka olisi varmaan sidottu lasten määrään... Kuulen jo korvissani kirkaisun mamu- ja lahkoäitien tienesteistä...

  Takuueläke. Se on vastaus tähän ongelmaan. Kuulemma.

  Toisaalta mitä tahansa oikeudenmukaista uudistusta voidaan vastustaa esittämällä esimerkki omakohtaisesta yksittäistapauksesta, joka koetaan vääryyytenä.

  Minä olen niin köyhästä perheestä, että molemmat vanhempani kävivät töissä koko ikänsä. Se opetti luterilaista työmoraalia. Itse aloitin omien rahojeni tienaamisen 15-vuotiaana.

  VastaaPoista
 28. En maininnut erikseen kotiperheenisiä, koska heitä ei juurikaan ole.

  Tunnetko sinä Jape - tai joku muu - yhtään kotiperheenisää? En tarkoita työttömyyskorvauksia saavia kotona olevia miehiä, vaan vapaaehtoisia koti-isiä, jotka tekevät kodinhoito- ja lastenkasvatustyötä kotona.

  Mutta ilman muuta heille samat etuudet kuin perheenemännille, jos he pyörittävät kotia yksinään. Eikös tämä ollutkaan itsestäänselvää?

  Minua huvittaa vieläkin, että joku yhdisti Flora-purkin tarinani juuri olleeseen isänpäivään - vai oliko se vasta tulossa. Minähän siis en edes huomaa isänpäivää, koska asia ei ole ollut oikeastaan koskaan perhettäni koskeva. Ei ole ollut juhlakalua, joten en värähdä päivän kohdalla, en huomaa sitä. Muutoinkaan tapoihini ei kuulu vittuilu, vaan kyllä se mahdollinen vittuilun havaitseminen nousee sen löytäjän omasta mielenmaailmasta.

  VastaaPoista
 29. Iines: "Tunnetko sinä Jape - tai joku muu - yhtään kotiperheenisää?"

  Tunnen yhden isän, joka piti vanhempain vapaan kokonaan ja siihen hoitovapaan päälle. Sen jälkeen palasi työelämään.

  VastaaPoista
 30. Kansanedustajien kiireinen ja pitkä työaika on itseaiheutettua, kun pitää suurella kiireellä tuottaa juostenkustua lainsäädäntöä. Eihän niitä lakejakaan tunnuta saavan yhtä enempää vuodessa aikaiseksi. Luulisi että asioihin ehtisi perehtyä ja aivojaankin käyttä.

  Enemmän harkintaa ja vähemmän hölmöilyä niin ei tarvittaisi taksimatkoja tai välttämättä avustajiakaan.

  Luulisi esim. että oikeusministerit ja sisäministerit saisivat syyttäjät, tuomarit ja poliisit jo vähitellen kuriin, mutta Jyrki Virolaisen blogia ja EIT:n tuomioita tavaillessa näyttää siltä, ettei asia kiinnosta kun sisäpiiri- ja lehmänkauppojen kanssa menee kaikki aika.

  Kioskeista en sen kummemmin tiedä, vaikka erästä vähän kaipaankin, mutta kun nyt edes saisi takaisin 80- ja 90-luvun karkit ja etenkin sileäpintaiset Fazerin lakut, jotka vanhenivat niin, että pinnasta tuli mukavan sitkeä sisuksen vielä ollessa tuore.

  VastaaPoista
 31. Iines: "Minua huvittaa vieläkin, että joku yhdisti Flora-purkin tarinani juuri olleeseen isänpäivään - vai oliko se vasta tulossa."

  Tulossa oli ja taitavasti ajoitettu manööveri se sinulta olikin. Tämänhän huomasivat muutkin keskustelijat, lähinnä miespuoliset. He eivät muistini mukaan nähneet huvittavuuttta aiheessa.

  VastaaPoista
 32. Kauheaa hässäkkää minäkin Tapsa arvelen tulevaksi, jos perheenemännän työtä ruvetaan laskemaan rahassa. Kuitenkin on selvää, että entisaikojen raatajanaisten osa on ollut kuin orjan, ei omaa rahaa, vaikka työtä oli joskus enemmän kuin miehellä konsaan. Joskus sattui mieheksi juoppo isäntä, eikä näitä niskavuoren hetoja tai huojuvan talon äitejä nähty vain elokuvissa.

  Kehitys on onneksi mennyt siihen malliin, että tyttöäkin katsotaan vinoon, ellei hän hakeudu johonkin koulutukseen hankkiakseen itselleen ammatin tai korkeakoulututkinnon.

  VastaaPoista
 33. Kai minä sen nyt myöntäisin, Jape, jos harjoittaisin manöövereitä tai ylipäänsä vihaisin miehiä. Olen suora, enkä osaa laskelmoida tai junailla juttuja. Kirjoitan ajatuksiani ja tuntemuksiani.

  Minusta tuntuu, että Anonyymi ei ole nyt ihan jyvällä siitä, miten hektistä ja liikkuvaa kansanedustajan työ on. Kommentista kuultaa petetyn kansanosan ääni.

  VastaaPoista
 34. Kansanedustajan työn määrä riippuu hänen omasta aktiviteetistaan.

  Äänien keräilyä maakunnissa en laske työn sisältöihin, vaikka se varmasti aikaa viekin. Ja vaikka "se on äänestäjien kuuntelemista ja kärryilläpysymistä `kentän äänestä´"

  En minä kansanedustajan työksi laske "yhteiskuntasuhteiden hoitoakaan".

  On siellä sellaisia, joiden panos muussa kuin pullan syönnissä on erittäin pieni. Epäilen jonkun kansanedustajan kykyä suoriutua paksun asiakirjanivaskan lukemisesta.

  Ilkka Kanerva kertoi jo vuosikymmeniä sitten olevansa työnarkomaani, joka tekee kahdeksantoista tuntisia työpäiviä.
  Hän sisällytti mukaan ryyppäämistä ja vokottelua myöden kaiken valveillaoloaikansa.

  En minä voisi äänestää yhtäkään parlamentissä tällä hetkellä olevaa valtiopäiväedustajaa.

  Nykyisen EU-jäsenyyden aikana Suomen Pankki ja Eduskunta ovat kaksi laitosta, joiden työ ja merkitys on vähentynyt huomattavan paljon. Molempien kokoa tulisi pienentää huomattavasti.

  VastaaPoista
 35. Jape voi juhlia huoletta, koska ilman muuta selvää on, että persuja tulee äänestämään kannattajiensa lisäksi valtava määrä sellaisia, jotka äänestyksellään haluavat ilmoittaa tyytymättömyytensä siihen ylimielisyyteen ja mistään piittaamattomuuteen, jolla asioita on viime vuosina hoidettu.

  VastaaPoista
 36. Toisaalta tuntuu demokraattisemmalta se, että valtapohja on leveämpi, vaikka samat valtasuhteet saataisiin pienemmälläkin edustajien määrällä. Olisiko siinä se vastuu lainsäädännöstä ja päätöksistä vähän pienempi kansanedustajaa kohden leveämmällä pohjalla?

  Tuota minäkin ajatelin, että persut tulevat saamaan paljon ääniä protestiääninä muita puolueita kohtaan. Toisaalta luin taas arvelun siitä, että ennustettu persuhuippu ehtii lässähtää ennen vaaleja. Uho taittuu.

  VastaaPoista
 37. Edustuksellinen demokratia suomessa alkaa ja päättyy vaaleihin. Vallan ovat ottaneet puolueet, edustajat joutuvat kysymään paidan napituksensakin.

  En ole monissa asioissa samaa mieltä persujen kanssa, enkä usko että heillä on tarjota oikeasti vaihtoehtoa nykyisille.

  Näissä persujen kannatusluvuissa on kaiketi isommista asioista kysymys, ihmiset ovat väsyneet jatkuvaan tyhmänä pitämiseen.

  Pitäisi ottaa tosissaan vaikka sellainen institutio kuin eduskunnan perustuslakivaliokunta.
  Kirkon nuorisotyön diplomin suorittanut, maistereita, lääkäreitä ym, muutama lainoppinutkin joukossa, ei yhtään minkään alan tohtoria.

  Naamat vakavina kertovat uutisviihteessä etteivät ne tee poliittisia päätöksiä. Jos päätökset eivät ole poliittisia, mille ne sitten perustuvat?? Lääketieteelle?

  Yksi mielenkiintoinen seikka.

  Entisajan vasemmistolaisille ei ole ollut oikein ketä äänestää moniin vuosiin, kun äärioikeistolainen Lipponen vei sdp:n pohjiin ja opportunisti Siimes vei vasemmistoliiton ties minne.

  Itse aion piirtää lippuun kikkelin kuvan, mutta uskon persujen saavan ehkä kaksikymmentä prosenttia tulevien eduskuntavaalien äänistä.

  VastaaPoista
 38. Mattivanhas farssissa ns. perustuslakivaliokunta päätti esitutkinnan aloittamisesta.

  Koko homma kaatuu, ja alkaa alusta, jos poliisi ei saa esitutkintaa valmiiksi muutaman kuukauden aikana.

  Ja miksi saisi, annetaanko sile mahdollisuus?

  Uusi eduskunta pistää silloin taas "aivoriihensä" toimeen ja tekee uuden päätöksen.

  Vanhanen kuolee vanhuuteen ennen prosessin valmistumista.

  Todellisia tuomioita tulee tuskin yhtään edes poliitikkojen kaikkein törkeimmistä lainrikkomistapauksista.

  Jotain mätää Suomen maassa?

  VastaaPoista
 39. Vakavasti: mikä on persujen anti, ellei protestiasioita lasketa mukaan?

  Mitä jää käteen, onko siellä mitään omaa positiivista asiaa tai hyvää sanomaa, joka edistäisi yhteiskuntaa ja veisi valtiotamme kohden parempaa huomista yhteistyössä olemassaolevan maailman kanssa?

  Itse en tiedä vielä, ketä äänestän, en edes, mitä puoluetta. Tahtoisin äänestää tietenkin naista, mutta sukupuoli on sivuseikka, kun hyvä ehdokas löytyy. En ole siis puolueuskollinen, koska en lopultakaan usko puolueisiin.

  Tänään kokeilin huvikseni seurakuntavaalien vaalikonetta, vaikken aio äänestää seurakuntavaaleissa.

  VastaaPoista
 40. Ei ole kiva kun Char mielistelee, vaikka normisti olenkin kuin pieni mukula onnesta sykkyrällä kun joku sanoo minusta kauniin sanan. Sellaista en kuule oikeassa elämässä oikeilta ihmisiltä ellei äitiä lasketa.

  Vaan jumaleisson meidän poika on kunnon poika, sanoo äiti.

  Persanonyymi

  VastaaPoista
 41. On jotain mätää Suomessa tuossa esivallan ja herrojen kunnioituksessa.

  Juuri uutisissa sanottiin, että pankinjohtaja Sirkka Salon kiusaaminen Suomen Pankissa ei anna aihetta tarkempiin tutkimuksiin. Herran pieksut, Suomen Pankki, eihän sitä nyt sovi syyttää mistään! Ja vielä nainen asialla.

  VastaaPoista
 42. Uutisissa oli jälleen kukkea esimerkki, miksi naista ei pidä päästää ministeriksi. Hehän ovat aivan kädettömiä ja kyvyttömiä.

  Katsotaan nyt vaikka Peruspalveluministeri Risikkoa. STM:ssä on puhattu jo 7 vuoden ajan poikien ympärileikkaukset SALLIVAA lakia, vaikka PITÄISI olla laadittu KIELTÄVÄÄ lakia. Ei jumalauta sentään, tässähän tulee verenpaine piikki taas.

  Potku perseelle moisille munattomille Riskoille ja palkkiot pois. Hemmetti soikoon.

  "- Turvallisissa olosuhteissa uskonnollisin perustein se on oikeuden mukaan sallittua, niin tämän tarkempaa lainsäädäntöä ei tarvita." -selittää Risikko.

  Turvallisissa olosuhteissa...lässyn lässyn...uskonnollisin perustein...lässyn lässyn

  lasikatto...

  Jos olisin kansaedustaja...niin, mitäpä noille rikollisille pölvästeille mitään mahtaa.

  Ei muuta kuin Perussuomalaisille kunnon kannatus niin saadaan pöllöimmät pois eduskunnasta.

  VastaaPoista
 43. Jos olisin kansanedustaja, yrittäisin edustaa kansaa.

  VastaaPoista
 44. Sinikka Salon "kiusaamisjuttu" on ihan huttua. Hän halsi hiukan huomiota, kun jäi ylipäällikkö Halosen myöntämässä suojatyöpaikassa niin näkymättömäksi. Osaamistaso hipoo nollaa.

  VastaaPoista
 45. Hieno homma kun Perussuomalaiset saa kokoajan lisää kannatusta. Hyvältä näyttää. Vihreille, kepulle ja muille mamuilijoille voidaan alkaa jättää hyvästejä. Tältä näyttää vahvasti. Ihanaa!

  VastaaPoista
 46. "uskon persujen saavan ehkä kaksikymmentä prosenttia tulevien eduskuntavaalien äänistä."

  Toivon, Riku, että ennustajan lahjasi on kunnossa. Vahvalta näyttää.

  VastaaPoista
 47. Osaamistaso nollaa tällä valtiotieteen tohtorilla? Tokkopa vaan, sillä hänhän työskenteli eläkkeeseensä asti Suomen Pankin johtajana.

  Ristiriidat, jos niitä oli, tulivat vanhanaikaisessa miesvaltaisessa hierarkiassa työskentelystä, ei Salon ammatillisesta taitamattomuudesta.

  Insinööri amk potenssiin kaksi olisi hivenen uskottavampi lausunnoissaan, jos pitäytyisi asialinjalla. En toivoisi blogiini suomi24-tason huuhaa-argumentointia silloin, kun puhutaan selkeästi asiaa eikä hupailla.

  VastaaPoista
 48. Älkää kertoko kellekkään, mutta oikeesti mä vihaan ja halveksin naisia. Heh heh hee ei sitä varmaan ole kommenteistani koskaan huomannut.

  Vituttaahan se miestä kun ei koskaan pääse pukille. Ei jumaleisson on se kumma kun hanskassa on tunneälyt ja kaikki eikä vaan irtoa.

  Vai onko se tunneäly taas sitä että pitäisi oikein tulla toimeen ihmisten kanssa.

  Höh, pöllöjä ne on melkein kaikki ihmiset (paitsi persut) ei niitten kanssa voi tulla toimeen.

  Persanonyymi

  VastaaPoista
 49. Suomen Pankki Helsingissä on muuten aika uskomaton laitos. Isoja, valtavia rakennuksia monta vierekkäin, onko niillä siellä sisärata golfin peluulle(?)

  Mikä kuulostaisi tietysti paremmalle kuin se, että siellä on henkilökuntaa myriadi.

  Johtajia keskuspankissa on ehkä joukkueellinen, ylimpänä aiheuttamansa lamaa Eurooppaan aikanaan paennut Erkki Liikanen.

  Markasta luovuttiin melkein kymmenen vuotta sitten ja talouden ohjaustehtävät Suomen keskuspankilta pienenivät aika vähäisiksi.

  Iineksen kanssa olen siinä samaa mieltä, ettei persuilla ole todellisia asioita tarjolla. Triviaa pyörittävät.

  C- ja D-luokan kysymykset ovat toisaalta niitä, joista Suomessa nousevat kaikki keskustelun ykkösaiheet.

  VastaaPoista
 50. Täälläkään ei pääse persuista eroon... meinaan kun jouduin jo siitä aiheesta sylkykupiksi Kemppilässä. Mutta persujen suosiosta olen suunnilleen samaa mieltä kuin Riku. Ja Iines.

  Ääni persuille on hätä- ja varoitushuuto valtapuolueille.

  Luin muuten puoli tuntia sitten SK:sta sen Sinikka Salon kiusaamisjutun. Ja lähes poltin hihani... sillä itse jutussa ei ollut kuin pienen pieni viittaus siihen suuntaan ja kyylä toimittaja oli vain nostanut sen paksulla ingressiin ja härskit toimituspäälliköt iltapäivälehtien lööppeihin.

  En tiedä mitä Salo myöhemmin on asiasta lausunut, mutta tämä kohu on kusetusta.

  Sitä paitsi syylliset olisi helppo nimetä - ehdokkaita on tasan kolme.

  Näin Salon muuten Aleksilla viime viikolla ja hän oli sipsakampi leidin luonnossa kuin kuvissa... Niin simpsakka, että otin vahingossa katsekontaktinkin, hyvä etten silmää iskenyt. (Hän katsoi takaisin ja hymyili, luuli varmaan joksikin puolitutuksi.)

  VastaaPoista
 51. Tässä SK:n aukeaman jutusta suora lainaus kohdasta, joka koko kohun aiheutti. Päätelkää itse:

  "Salon mukaan naisjohtajat joutuvat joko sopeutumaan miehiseen valtakulttuuriin tai muuten he joutuvat kiusatuiksi ja leimatuiksi. SK:n mukaan Salolla on asiasta omakohtasta kokemusta.

  – Pyrin asettautumaan sen yläpuolelle muistamalla, että kiusaajilla itsellään on yleensä ongelmia, Salo sanoo SK:n haastattelussa.

  Hän ei yksilöi haastattelussa miehiä, jotka olisivat osallistuneet kiusaamiseen.

  – Keskityn rehteihin miehiin ja naisiin, joita onneksi on.

  Salon mukaan kyse ei ole aina tietoisesta syrjinnästä vaan enemmänkin vallan ja johtamisen kulttuurista, jonka pitäisi hänen mukaansa olla moniarvoisempaa."

  VastaaPoista
 52. Iines: "Osaamistaso nollaa tällä valtiotieteen tohtorilla?"

  Aivan, juuri näin. Tohtoriksi pääsee ilman mitään osaamista ja käsillä tekemistä. Vain lukemalla. Lukeminen ei ole mikään tae osaamisesta.

  Iines: "Tokkopa vaan, sillä hänhän työskenteli eläkkeeseensä asti Suomen Pankin johtajana."

  Työskenteli? No mitäs hän teki konkreettisesti? Onko havaintoa? Vai istuiko kammiossaan ja teroitti kynää?

  Kuten sanoin ylipäällikkö Halonen nimitti tuon Salon tuonne Suomen Pankkiin vain sukupuolen vuoksi (Halosen tavaramerkki), ohittaen pätevämmät hakijat.

  Iines: "Insinööri amk potenssiin kaksi olisi hivenen uskottavampi lausunnoissaan, jos pitäytyisi asialinjalla."

  Et varmaankaan puhu minusta, kun en sovi tuohon kuvaukseesi kahdestakaan syystä: a) en ole insinööri amk potenssiin kaksi b) Minä olen asialinjanlla kun muut (sinäkin Iines) heittää lekkeriksi.

  Iines: "En toivoisi blogiini suomi24-tason huuhaa-argumentointia"

  No no, kuka puhuu? Kun esimrkiksi sinulta kysyy kysymyksen tai pyytää perusteluja sinä kierrät tai heität hommat läskiksi, yleensä. Et onneksi aina. Taso lähtee kohoamaan, kun korjaat omia "argumenttejasi" ja toimiasi. Uskotko? Olet itse avaintekijä kotikutoisen ongelmasi ratkaisuun.

  VastaaPoista
 53. "Vakavasti: mikä on persujen anti, ellei protestiasioita lasketa mukaan?"

  Populistejahan he ovat, mutta puhuvat asioista, joista kukaan muu ei tunnu oikeasti puhuvan.

  Siis maahanmuuttoasioissahan muut puolueet ovat sillä virallisella linjalla, että kaikki on hyvin ja että enemmän porukkaa pitäisi saada. Entäs ilmiön haittapuolet ja muut huolet? Niistä pitäisi oikeasti puhua. Niin myös EU:sta tai ainakin Suomen linjasta siellä. Vastaavasti moni muu todellinen asia on yksinkertaisesti jäänyt keskustelun ulkopuolelle ja politiikasta näyttää tulleen joku eliittikerho.
  Kaikki muut puolueet ovat vähän Vihreät-light, eli virallista totuutta vastaan ei voida puhua. (Vihreilähän moni puolueen linjan asia on tätä virallista totuutta, mutta on toisin kuin muilla puolueilla myös jonkinlainen uskonkappale. Puolueen sisäiset eriävät äänet jätetään huomiotta.) Tämän vuoksi persut pärjäävät. Ei heillä tosiaan ole muuta annettavaa kuin asioista puhuminen edes jollain tasolla.

  Kaiken lisäksi vasemmisto on jotenkin onnistunut pelaamaan itsensä pelistä pois keskittymällä pelkkiin ammattiliittoihin ja pilkunviilaukseen eikä, kuten vasemmistolle olisi luonnollista, kaikkiin huono-osaisiin, vaikka kansa voi pahoin eli äänestäjiä kyllä löytyisi. Demarit nyt tietenkin menivät Lipposen aikana Kokoomus/new labour -linjalle ja sen jälkeen ei ole ollut riittävästi näkyvää johtajuutta raahata puoluetta takaisin. Vasemmistoliitolla taas periaatteessa kai olisi ns. johtajuutta ja saisi varmaan paljonkin (entisiä) demariäänestäjiä, ellei se olisi niin käsittämättömän näkymätön kaikessa. Kyse siis ei ole vain siitä, ettei linja ja ohjelma ja politiikka näkyisi, vaan koko puolue on jotenkin täysin pudonnut pois näkyvistä. Nyt olisi aika iskeä, kun hallituspuolueet ottavat iskuja teoistaan, mutta kun ei näy niin ei tule äänestäjiäkään.

  En usko hetkeäkään persujen oikeasti ajavan tai edes kykenevän ajamaan puhumiaan asioita puhumattakaan heidän tulevien äänestäjiensä haluamista asioista. Luulen nimittäin ison osan heidän tulevista äänistään tulevan periaatteessa vasemmalta, mutta en usko puolueen ajavan vasemmistolaisia asioita. Kunhan puhuvat.
  Se tarkoittaa sitä, että vaalien jälkeen nukkuvien puolue kasvaa pysyvästi näiden ihmisten turhautuessa viimeiseen oljenkorteensa. Sopii varmaan oikeistolle, mutta olisi varmaan sielläkin vähän syytä alkaa pelätä sitä, että suurin osa äänestäjistä huomaa vähitellen olevansa tapaäänestäjiä (vrt. tapakristityt). Sillä tavalla koko järjestelmä vielä menettää uskottavuutensa.

  VastaaPoista
 54. Ups. Tuli vähän pitkä. Sori.

  VastaaPoista
 55. Tapsa, luin kyllä saman jutun Sirkka Salosta Suomen Kuvalehdestä.

  Lainaamasi kohdat antavat sivistyneen ihmisen lausumana sofistikoidun kuvan tyypillisestä työpaikkakiusaamistilanteesta, jossa ihmistä vähätellään jonkin asian vuoksi. Hänen hieman uudismielisille esityksilleen ei anneta samaa painoarvoa kuin toisten esityksille, vaikka ne näyttävät olevan järkeviä ja perusteltuja. Mitätöinti ja ignoroiminen on pahimmanlaatuista kiusaamista. Minun ei ole edes vaikea kuvitella, että patriarkaalisessa työyhteisössä naisen on vaikeampi saavuttaa samaa uskottavuutta kuin miesten.

  Tämä ajatus ei sisällä miesvihaa, vaan pyrkii tarkastelemaan asiaa lintuperspektiivistä.

  VastaaPoista
 56. Jape ei nähtävästi tiedä, mitä virkaan nimittäminen tarkoittaa silloin, kun tasavallan presidentti nimittää korkean virkahenkilön virkaansa.

  Se ei tarkoita sitä, että Tarja Halonen valitsee jonkun ohi muiden, vaan se tarkoittaa sitä, että Tarja Halonen kuuntelee hänelle tuodut ja esitetyt selvitykset henkilöstä, joka on asiantuntijoiden presidentille valitsema ja esittämä.

  Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiantuntijat valitsevat ja suosittelevat sopivaa henkilöä, ja tämän päätöksen presidentti sitten siunaa suostumalla hänelle esitettyyn ehdotukseen. Näin on säädetty, eikä säädös ole Tarja Halosen kynästä.

  Kun virkanimitys pääsee siis presidentille esittelyyn, se on jo valmis ja käytännössä päätetty. Presidentti on kuin pappi, joka siunaa parin liittoon.

  Jos pari on huono valinta toisilleen, vika ei ole papin. Jos virkamies osoittautuukin huonoksi, vika ei ole presidentin.

  VastaaPoista
 57. Iines: "tyypillisestä työpaikkakiusaamistilanteesta, jossa ihmistä vähätellään jonkin asian vuoksi. Hänen hieman uudismielisille esityksilleen ei anneta samaa painoarvoa kuin toisten esityksille, vaikka ne näyttävät olevan järkeviä ja perusteltuja. Mitätöinti ja ignoroiminen on pahimmanlaatuista kiusaamista."

  Näillä perusteilla olet itse työpaikka ja blogikiusaaja, Iines.
  Tätä ei tarvitse edes erikseen perustella. Hyvin perustelit ja piirsit oman kuvan.

  Mitä taas tulee Sinikka Saloon, niin ei sitä uskottavuutta saavuteta jälkeenpäin lehtien kautta seläntakana itkemällä.

  VastaaPoista
 58. Aika tarkkaa analyysia, Anonyymi. Tuossa se on, mikä persuja lennättää ja mistä se polttovoima tulee.

  Siinäkin olen samaa mieltä, että todelliset paukut eivät riitä eduskuntatyöskentelyssä, sillä maahanmuuttoasioita ei uudisteta maahanmuuttajia poistamalla tai heidän olojaan kurjistamalla.

  Haluaisin nähdä perussuomalaisten ohjelmajulistuksen kirjoittuna huoneentauluksi. Mikä on heidän agendansa, kun protesti riisutaan? Kymmenen positiivista ja rakentavaa asiaa, joita he ajavat. Osaisiko joku kirjoittaa sellaisen tai poimia jostakin?

  VastaaPoista
 59. Iines: "Jape ei nähtävästi tiedä, mitä virkaan nimittäminen tarkoittaa silloin, kun tasavallan presidentti nimittää korkean virkahenkilön virkaansa."

  Tiedän, se on "Hyvä Sisko"-kerhon nimittäminen. Sinikka Salon ja Ritva viljasen kohdalla ei ole ollut edes kyse korkean virkahenkilön nimittämisstä, vaan heistä on väkisin sellainen tehty tuolla nimityksellä. Nimitykset on tehty täysin sukupuolen mukaan, ei pätevyyden. Sinikka Salo on sentään suht'harmiton, mutta Ritva Viljanen on ihan pöllö mamuhyysäri ja vielä sisäministeriön kansiliapäällikkö. Muutama vuosi sitten oli voimakasta liikehdintää tuon feministin saamiseksi ulos ministeriöstä, ja tämä johtui Viljasen johtamistavoista. Ei ole sopivaa johtaja ainesta. Halonen Viljasen persettä silloinkin suojasi.

  Iines: "Se ei tarkoita sitä, että Tarja Halonen valitsee jonkun ohi muiden, vaan se tarkoittaa sitä, että Tarja Halonen kuuntelee hänelle tuodut ja esitetyt selvitykset henkilöstä, joka on asiantuntijoiden presidentille valitsema ja esittämä."

  Ei pidä paikkaansa. Halonen on valinnut oman suoskikin, jota ei ole ollut edes esityslistalla, useasti. Tämä on fakta. Näitä on juuri esim. Sinikka Salo ja Ritva Vijanen, muitakin löytyy.

  Iines: "Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiantuntijat valitsevat ja suosittelevat sopivaa henkilöä,"

  Ei pidä paikkaansa. Tästähän on esimerkkinä mm. se kun Halonen pikkumaisesti jätti ylentämättä Sauli Niisistön majuriksi vaikka hänelle sitä esitettiin.

  Iines: "Kun virkanimitys pääsee siis presidentille esittelyyn, se on jo valmis ja käytännössä päätetty"

  Roskaa. Kannanttaa sinunkin ehkä perehtyä enemmän päivän politiikkaan ja suhmurointiin runojen lukemisen sijaan. Olet pudonnut kärryiltä, valitettavasti.

  VastaaPoista
 60. Iines: "Haluaisin nähdä perussuomalaisten ohjelmajulistuksen kirjoittuna huoneentauluksi.
  [...]
  Osaisiko joku kirjoittaa sellaisen tai poimia jostakin?"

  Ei tämä ole vaikeaa, voisit tehdä sen itskin yksinkertaiseti menemällä Perussuomalaisten sivuille ja katsomalla sieltä ITSE!

  Perussuomalaisten arvomaailma

  Auta itseäsi, Iines, ja lue!

  (veikkaan, että tulee erilaista venkoilua ja kiertelyä ja vähättelyä)

  VastaaPoista
 61. Nyt et ymmärtänyt. En hae
  kehuskelevia puolueohjelmia, vaan selkeitä arvolatauksia ja ohjelmaa, miten toimitaan ja mitä tavoitellaan.

  En siis hae "me perussuomalaiset vaadimme" ja "perussuomalaiset eivät hyväksy" -tyyppisiä negatiivisia muita mollaavia mantroja, vaan perussuomalaisten innovaatiota siitä, millainen on tulevaisuuden yhteiskunta ja millä keinoin se saavutetaan.

  Yhden arvotuksen löysin: "Tuetun kulttuuritoiminnan tulee olla tervehenkisiin suomalaisiin arvoihin perustuvaa - -."

  Tällaisten positiivisten arvolautausten perusteella voi päätellä, mitä kohti puolue valtiota haluaa ohjata. Valitettavasti vaan tuosta lausahduksesta tervehenkisestä suomalaisuudesta tulee mieleen toinen tervehenkinen, Adolf Hitler.

  VastaaPoista
 62. Ei voi unohtaa ilmiön yleismaailmallisuutta, monissa maissa protestipuolueet ovat nousseet kohisten.

  Syy on globalisaatio.

  Kansainvälisten yritysten kasvaminen yhä suuremmiksi ja vahvemmiksi samalla kun ne huonontavat työntekijöidensä asemaa kurjemmaksi ja kurjemmaksi.

  Yritysten kasvaessa yhä suuremmiksi, yhä suurempi osa ihmisistä tuntee jääneensä ulkopuolelle. Huomaavat, etteivät monen vuoden opiskelut riitä kuin kaupan kassalle, sinnekin on pitkä jono hakijoita.

  Rahat eivät riitä kuin huonosti kurjan jokapäiväisen elämän pyörittämiseen, asunnon osto on kaukainen haave. Jos laina irtoaakin, saattaa se johtaa entistä suurempaan kurjistumiseen, romahdukseen.

  Elämme kovia aikoja: Paha kuu nousee.

  VastaaPoista
 63. Keskiluokan kurjistumisesta ja sen seurauksista löytyy 1900-luvun historiasta pelottavia muistoja.

  VastaaPoista
 64. Iines: "En hae
  kehuskelevia puolueohjelmia, vaan selkeitä arvolatauksia ja ohjelmaa, miten toimitaan ja mitä tavoitellaan."

  No hemmetti, siinähän se on siinä linkissä: Arvomaailma, arvolatauksia täynnä. Ei siinä mitään kehuskelevia puolueohjelmia ole.

  Auta itseäsi, kun sinulla varmaan on siihen aikaa. En viitsi tuhlata aikaani (kallista), kun ei tule kuin pelkkää valitusta siltä suunnalta.

  Voit tehdä, joutessasi, koosteen kaikkien puolueiden "innovaatiota siitä, millainen on tulevaisuuden yhteiskunta ja millä keinoin se saavutetaan.". Onnistuuko?

  Kiva vertailla eri puolueita sitten siitä sinun koosteesta. Mutta laita linkit ja viitteet, että voimme tarkistaa faktat, että et leivo omiasi eri puolueiden sanoman sisään.

  VastaaPoista
 65. Samasta työpaikasta löytyy kiusaamista enemmänkin.

  Mitä tulee Salon valintaprosessiin, niin tässä Halonen tosiaan ohitti virallisesti esitetyn ehdotuksen. Jotenkin olen tyytyväinen siitä, ettei hän valinnut hänelle esitettyä, listalla muiden joukossa olevaa Mauri Pekkarista eikä muitakaan vähemmän päteviä, mm. Johnny Åkerlundia. Vain Anne Brunila oli listalla olevista peruspätevyydeltään Sirkka Salon luokkaa.

  On kuitenkin oettava huomioon, että tasavallan presidentillä on laaja verkosto ja muitakin tietolähteitä. Voidaan tehdä siis myös tarkoitushakuisia esityksiä presidentin päätettäväksi. Näyttääkin siis siltä, että Sirkka Salon olisi kuulunut alunperinkin olla työryhmän esityslistalla, mutta jostain syystä ei ollut.

  VastaaPoista
 66. Ai, eikö seurassa saakaan piereskellä jos on ähky ja vatsaa kipristää?  Sähköisen viestinnän tietosuojalain turvin voi teletunnistetietojen perusteella työnantajana selvittää onko itse tullut työpaikkakiusatuksi jos työyhteisöksi on määritellyt myös vakio blogin.

  Jos kiusaamisen vuoksi joutuu eromaan "työyhteisöstä" kannatta vaatia ainakin vuoden palkkaa ja henkisistä kärsimyksistä kolmen vuoden mukaista korvausta.

  Myös Sinikka Salolle kysymys kuuluu: Ilmaisitko itseäsi neutraalisti, proaktiivisesti vai "norsu lasikaapissa" -asenteella?

  VastaaPoista
 67. Pahan kuun nouseminen on totta, ja oikeastaan Suomi tuleekin protestiliikkeineen vähän jälkijunassa.

  Tuo on mielenkiintoinen ilmiö, että persut vetävät myös valkokaulusköyhälistön ääni. On kova koulutus ja kenties valtava pankkilaina, mutta ei tietoa vakivirasta. Mitenkäs se nyt näin meni?

  Anonyymi, kannatan vapaata ja rajoittamatonta piereskelyoikeutta. Yhteiskunta olisi huomattavasti inhimillisempi, jos ei tarvitsisi pidätellä.

  VastaaPoista
 68. Tässä blogissa on tasan yksi ongelma ja se alkaa J:llä ja päättyy e:hen.

  Kun katselee blogin kommentointia ajoilta, jolloin J-e ei ollut mukana työntämässä katkerää lusikkaansa soppaan, ilmapiiri on aivan toisenlainen. Kepeä, keskusteleva, hurtti, riemukas.

  Jossakin vaiheessa J-e bännättiin jatkuvan herjatyylinsä vuoksi, mutta jotenkin hän venkoili tiensä takaisin.

  Iines ei kutsunut häntä takaisin.

  VastaaPoista
 69. Iines, eikös pankkivaltuuskunta esittänyt virkaan Pekkaraista tai Åkerlundia ja Siimes Åkerlundia tai Brunilaa, mutta Halonen nappasi listojen ulkopuolelta Salon, perustelunaan se etteivät esittelijät olleet yksimielisiä?

  (Minulla ei ole mitään Saloa vastaan, enkä tiedä mitään hänen kompetenssistaan.)

  Allekirjoitan anonyymin analyysin persujen suosiosta (en kirjoittanut sitä itse, vaikka joku voisi niin luullakin).

  Riku on oikeassa huomauttaessaan, ettemme me ole yksin näiden ongelmien ja virtausten kanssa, päin vastoin olemme jälkijunassa.

  Netti on mahdollistanut sen, ettei ongelmia voi enää työntää maton alle, vaikka päättäjät niin toivovatkin ja media sitä kovasti edelleen harrastaakin.

  Enpä ole nähnyt mediassa kunnon analyysia siitäkään, että miten muka Saksassakin - integraation mallimaassa! - on mamupolitiikka kanslerin mukaan "täydellisesti epäonnistunut".

  Ei siis hieman, vähän, osittain, puoliksi, ei edes suurimmaksi osaksi - vaan täydellisesti.

  Luulisi tuon soittavan jotain kelloa jonkun päättäjän päässä. Luultavasti soittaakin, mutta meille sitä ei taaskaan kerrota. Jatkakaa ruususen untanne, kaikki on hyvin.

  Ei ole kaukana se populistinen ajatus, että meidän on pidennettävä työuriamme, jotta saisimme elätettyä kaikki holhokkimme ja vieraamme.

  Olisi eri asia, jos meillä olisi tarjolla töitä työhaluisille. Mutta omatkin nuoremme syrjäytyvät työn puutteessa. Silti vanhojen olisi jatkettava omaa uraansa.

  Joku tässä yhtälössä mättää aika pahasti. Eikö kukaan muu todellakaan huomaa sitä?

  VastaaPoista
 70. Tapsa,

  tuo nimitys oli käsittääkseni esittämälläsi tavalla. Minulla ei ole siitä kummempaa tietoa kuin tämä lehdestä lukemani:

  "Salon valinta vuonna 2000 oli kummallinen prosessi, jossa presidentti Tarja Halonen ohitti pankkivaltuuston ja esittelevän ministerin Suvi-Anne Siimeksen (vas.) ehdokkaat Mauri Pekkarisen (kesk.), Johnny Åkerholmin ja Anne Brunilan ja nosti siis sitoutumattoman Salon himoittuun johtokuntaan."

  Salo ja Brunila ovat tohtoreita, miehet vähemmän koulutettuja, Pekkarinen yhteiskuntatieden maisteri ja Åkerlund taisi olla ekonomisti ja jokin lisensiaatti.

  Kyllä yhteiskunnan kurjistumisen ja kahtiajakautumisen rikkaisiin ja köyhiin kaiken yltäkylläisyyden keskellä näkee varmaan jokainen. Meillä on tavaraa ja mahdollisuuksia enemmän kuin koskaan, mutta niiden hankkiminen johtaa elinikäiseen pääoman ja kasvavien korkojen sitomiseen niin ettei käyttelyvaraa jää aina ollenkaan. Ja kaikki eivät saa niitä tavaroitakaan.

  Perussuomalaisten marssijärjestys ja ohjelma ei vain vakuuta koska se näkee asioihin syylliseksi lähinnä maahanmuuttajapolitiikan ja sen seurannaisvaikutukset. Maahanmuuttajaa käytetään keppihevosena ja ikään kuin noitanukkena, johon neuloja pistelemällä saadaan asiat muuttumaan. Lisäksi ylimitoitetut suomalaisuuspuheet globaalina maailmanaikana tuntuvat ummehtuneilta.

  VastaaPoista
 71. "Mitä tulee Salon valintaprosessiin, niin tässä Halonen tosiaan ohitti virallisesti esitetyn ehdotuksen."

  Eli näin kumosit oman täysin päinvastaisen väitteesi (mm. kommenttisi 27. lokakuuta 2010 8.47). Hienoa!

  Samoin kävi mm. Ritva Viljasen valinnan kohdalla.

  Iines: "ettei hän valinnut hänelle esitettyä, listalla muiden joukossa olevaa Mauri Pekkarista eikä muitakaan vähemmän päteviä, mm. Johnny Åkerlundia. Vain Anne Brunila oli listalla olevista peruspätevyydeltään Sirkka Salon luokkaa."

  Ei tohtorius pätevöitä yhtään mihinkään. Esim. Jonny Åkerlund olisi ollut tuosta porukasta kirkkasti pätevin sekä kokemuksen että muunkin komptenssin suhteen.
  Tohtorius ei ole muuta kuin hassu hattu vinosti päässä.

  Iines: "On kuitenkin oettava huomioon, että tasavallan presidentillä on laaja verkosto ja muitakin tietolähteitä. Voidaan tehdä siis myös tarkoitushakuisia esityksiä presidentin päätettäväksi."

  Heh heh - juuri hieman aiemmin väitit, että presidentille viedään tarksti harkittuja ja pohdittuja vaihtoehtoja ja presidentti vain valkkaa niistä.

  Sinähän kumoat itsesi tyystin.

  VastaaPoista
 72. - Perussuomalaiset - pelkäämätön ja pettämätön vaihtoehto
  - Palveluiden turvaamisesta palveluiden saannin turvaamiseen
  - Vähävaraisten maksurasitusta ei saa lisätä
  - Lapsille ja nuorille säännölliset terveystarkastukset
  - Ikäihmiset ovat voimavara
  - Vanhainkotipaikkoja ei tule vähentää
  - Yhteiskunta on markkinoiden vastavoima
  - Sotaveteraanien kunnianpalautuksen aika
  - Omaishoito on inhimillistä ja edullista
  - Lapsiystävällisempää politiikkaa
  - Sivistys ja koulutus demokratian ja hyvinvoinnin perustana
  - Lähikouluille erityistukea
  - Taito- ja taideaineiden tuntimääriä lisättävä
  - Tervettä kulttuuria
  - Työllistämispalvelut
  - Elinkeinopalvelut ja asuminen

  Ranskalaisilla viivoilla (ja mentaliteetillä) esitettyinä Persujen vaatimukset näyttäytyvät humaanina ja oikeutettuina.

  Jo ensimmäinen toteamus saattaa kuitenkin asettua uuteen valoon kun on itse päättäjänä. Messiaaninen pelastusjoukko joutunee saman tosiasian eteen kuin Urpo Leppänen. Globalisaation lobbarit on ovat paukutelleet karvahattukansan edutajia kannustavasti hartioille niin, että polvet ovat vetelänä vieläkin.

  Vaikka sateenkaaren kolme pääväriä, sininen, punainen ja vihreä lupaavatkin tarun mukaan vedenpaisumusta ja maailmanloppuaa niin vertaus tuntuu politiikan värikartalla liioitetulta. Sensijaan pettymyksistä yhdistetty punainen ja vihreä tuottaa sopivassa suhteessa ruskean värin – se taas assosioituu pahaenteisesti "ruskeapaitoihin".

  Kauko Putki

  VastaaPoista
 73. "Jossakin vaiheessa J-e bännättiin jatkuvan herjatyylinsä vuoksi, mutta jotenkin hän venkoili tiensä takaisin."


  Kysymyksessä on win-win tilanne, molemmat hyötyvät. Kumpikin tarvitsee toisiaan, tosin eri syystä. Toinen osapuoli on tuon ilmaissutkin.

  VastaaPoista
 74. Jos J lukisi I:n kirjoituksia suurella sydämellä, hän toden totta kasvaisi monta astetta. Vaan ei, kun ei ole potentiaalia. Pieni ahdas pää ja vähäiset elämänkokemukset. (Netissä vietettyä aikaa ei lasketa elämänkokemukseksi.) Blogin ilmapiiri saastuu J:n päästöistä.

  VastaaPoista
 75. KP,

  hyvä kiteytys ja hyvin näkyvät tyypilliset, kaikille puolueille yhteisenkaltaiset mantralauseet.

  Tuosta sotaveteraanien kunnianpalautuksesta sananen.

  Nimittäin perussuomalaisethan metelöivät veteraaneille suunnattujen rahojen vähenemisestä. Tämä on kuulemma kunnian viemistä.

  Haloo. Onkos veteraanien määrä kääntynyt nousuun? Toki rahakin pienenee, kun luku pienenee.

  VastaaPoista
 76. Elämänkokemusta ei kerrytä myöskään eri instansseille lähetetyt selvityspyynnöt ja kirjelmät, joille vastaanottajat joko haukottelevat tai naureskelevat. Kaikenlaiset kajahtaneet kun häiritsevät viranhaltijoiden työntekoa.

  Ensimmäinen sääntö: jos haluat vaikuttaa, ole asemassa, jossa sen voit tehdä. Jos se ei onnistu, toinen sääntö: luo luottamukselliset suhteet henkilöihin, joilla on valtaa. Se tapahtuu henkilökohtaisilla tapaamisilla positiivisessa ilmapiirissä.

  VastaaPoista
 77. Tapsa: "Joku tässä yhtälössä mättää aika pahasti. Eikö kukaan muu todellakaan huomaa sitä?"

  Minä huomaan ja tiedän. Ongelma on nuo muut, joille elämä on kuin margariini: helppoa ja levittyvää.

  VastaaPoista
 78. Iines: "Haloo. Onkos veteraanien määrä kääntynyt nousuun? Toki rahakin pienenee, kun luku pienenee."

  Nuo rahat on naurettavan pieniä ja on kansallinen häpeä, että valtiovalta on jättänyt sotaveteraanit tyystin huomiotta, näin voidaan sanoa.

  Sotaveteraanit olisivat tarvinenet kuntotusta ja tukea kymmeniä vuosia sitten - silloin kun olivat vielä ELOSSA.
  Hautaan ei kuntoutusta enään tarvita. Häpeällisitä touhua kerta kaikkiaan. Nyt koitetaan silmän lumeeksi tehdä jotain kun sotaveteraaneita on kourallinen jäljellä. Rahaa ei pitäisi pineentää, vaan kasvattaa ja tarjota jäljellä oleville suomalaisille sotaveteraaneille loppuelämänsä ajan luksusta - parasta mitä rahalla saa.

  VastaaPoista
 79. Perheenisä Katainen kiittää vaimoaan

  http://www.iltalehti.fi/perhe/2010102712559728_pr.shtml

  On se mahtavaa että mies tunnustaa perheeseensä ja hakee turvaa ja voimaa vaimostaa, lapsistaan ja läheisistään. Tuntuu vain siltä että etiikan ja moraalin rajoja koputellessa synnintunto rupeaa kaivelemaan ja henkinen "huutolaisuus" ja emootioiden kaipuu etsii lempeämpää "orjuuttajaa".

  Kauko Putki

  VastaaPoista
 80. Olisiko radistilla ja sotaelokuvanäyttelijällä osoittaa maa jossa sotaveteraanien asiat olisi hoidettu paremmin. Sotaveteraanien uhrauksiin vedoten voidaan edellyttää kunnioitusta ja kiitollisuutta – mutta että syyllisyyttäkin.

  VastaaPoista
 81. Ei valtiovalta ole jättänyt sotaveteraaneja tyystin huomiotta, niin kuin Jape sanoo vaatiessaan luksusta tälle erityisryhmälle heidän loppuelämäkseen.

  Minun sotaveteraanisukulaiseni mm. pääsi vuosittain Siuntion kylpylään 1 - 2 viikon ilmaiselle lomalle hoitoihin, vaikka hän oli perusterve ihminen, vailla ainuttakaan vammaa tai vakavaa sairautta, luonnollista vanhuuden "kulumista" lukuunottamatta.

  Jos hän pääsi hoitoihin ja hemmotteluihin, pääsivät ja pääsevät edelleen häntä sairaammat toki myös ja oletettavasti mittavampaan kuntoutukseen.

  Toivon ja oikeastaan jo pyydänkin Japea joko hiljenemään tai siirtymään asialinjalle suomi24-tyyppisen kommentoinnin sijasta. Tämä blogi ei ole vihamielisen, kaunaisen eikä paikkansapitämättömän huuhaakirjoittelun paikka. Anonyymi on aivan oikeassa puhuessaan siitä, miten tietynlainen viestintä huonontaa keskustelun ilmapiiriä.

  VastaaPoista
 82. Leskeneläkettä ei makseta enää 65-vuotiaalle(tsekkasin Kelan tiedoista), joten ainakin pieni lohdutus niille, jotka sen maksamista murehtivat. Kukkea rehtorinleski on yksi esimerkki eläkkeensaajasta, mutta varmasti on ollut ja on monta, joiden niukkaakin niukempaa elämää kyseinen eläke hiukan helpottaa.

  Kansanedustajat toki palkan työstään ansaitsevat, mutta miksi sen pitäisi olla sitä tasoa kuin on? Tuleeko siihen kiinteänä palkanlisänä yksityiselämän menetys (eli kaikki saavat heitä kytätä, haukkua ja arvostella)? Ylipäätänsä monien ammattien väliset palkkaerot ovat aivan ihmeellisiä. Joidenkuiden palkankorotukset ovat suurempia kuin toisen koko palkka. (En nyt puhu toimitusjohtajan ja kokonaan kouluttamattoman apumiehen palkkaeroista.) Ovatko korkeastipalkattujen tarpeet muka niin paljon suuremmat kuin matalammin palkattujen?

  Kaksi vuotta valelääkärinä toiminut henkilö teki ainakin jotakin potilaiden hyväksi, eli oli läsnä heille ja kuunteli heitä. Tuo valelääkäri ei lehtikirjoitusten mukaan ole tehnyt vahinkoa potilailleen. Jos Suomessa ei riitä lääkäreitä edes hoitotakuun verran, eivätkö valelääkärin kaltaisten lääketieteestä kiinnostuneiden ihmisten kouluttaminen auttamaan ihmisiä muun terveydenhoitohenkilökunnan apuna olisi yksi mahdollisuus? Vapautuisi "oikeita" lääkäreitä vakavampiin tapauksiin ja kaikki saisivat edes jotain hoitoa. Näinä päivinä esim. isompien kaupunkien terveyskeskuksien ajanvarauksessa priorisoidaan potilaita, ja ellei kyse ole akuutista vaivasta, voi vuoroaan omalääkärilleen joutua odottamaan jopa monta viikkoa. Tuona aikana terveydentilassa ehtii tapahtua jopa kohtalokasta huononemista.

  VastaaPoista
 83. 65-vuotias leskeneläkettä enää saamaton on muun eläketurvan piirissä, ja etenkin jos hän on työelämässä, hän saa ansiopohjaista omaa vanhuuseläkettä. Samalle henkilölle ei kai makseta kahta eri eläkettä?

  Jos 65-vuotias ei ole ansiopohjaisen eläketurvan piirissä, hän saa kai vaan kansaneläkkeen? - Tämä tuntuu tietenkin kohtuuttomalta, ja minä en halua tietenkään huonontaa köyhien vanhojen naisten ansiota millään tavoin.

  Ajatuksissani vastustaessani leskeneläkkeitä patriarkaalisen yhteiskuntamallin reliktinä ovat lähinnä nämä kukkeat rikkaat työssäkäyvät naiset, jotka saavat oman ansionsa päälle rikkaan miehensä korkean leskeneläkkeen.

  Itselläni on kokemus- ja tuttavapiirissä lisäksi monta kotirouvavaimoa, jotka eivät eläissään ole viitsineet kouluttautua mitenkään, vaan ovat olleet kotona lasten kasvettuakin, parkettia ja kaakeleita jynssäämässä, mukavissa kaupunkioloissa. Jos heidän miehensä kuolisi, he saisivat hyvät leskeneläkkeet ja ilmeisesti sitten 65-vuotiaina vain tämän kansaneläkkeen. Tulisiko heitä sääliä - enpä tiedä.

  VastaaPoista
 84. Iines: "Ei valtiovalta ole jättänyt sotaveteraaneja tyystin huomiotta, niin kuin Jape sanoo vaatiessaan luksusta tälle erityisryhmälle heidän loppuelämäkseen."

  Voidaan hyvin sanoa, että on jättänyt sotaveteraanit ryhmänä huomiotta. Tästään on useita tutkimuksia ja dokumenttejakin tehty ja TV.ssä esitetty.

  Iines: "Minun sotaveteraanisukulaiseni mm. pääsi vuosittain Siuntion kylpylään 1 - 2 viikon ilmaiselle lomalle hoitoihin"

  Yksittäistapaus jota ei voi yleistää.
  Kannattaa tutkia aihetta hiukan syvällisemmin.

  Iines: "iirtymään asialinjalle suomi24-tyyppisen kommentoinnin sijasta."

  Minä olen asialinjalla, tulkaa tekin (kuten Perussuomalaisilta lainattu kutus kuuluu)!
  Anonillien kommentointi ja henkilökohtaisuudet ovat juuri tuota suoli24-tasoa.

  Iines: "eikä paikkansapitämättömän huuhaakirjoittelun paikka"

  Tervetuloa siis asialinjalle. Yksinäistä tässä hiukan on ollutkin, tänne mahtuu kyllä.

  Iines: "Anonyymi on aivan oikeassa puhuessaan siitä, miten tietynlainen viestintä huonontaa keskustelun ilmapiiriä."

  hän puhuu varmaankin omasta tietynlaisesta viestinnästään.

  VastaaPoista
 85. J:llä alkavan retoriikasssa hänen omat esimerkkinsä eivät ole koskaan yksittäistapauksia vaan koko maata kuvaavia totuuksia. Muitten esimerkit ovat yksittäistapauksia.

  VastaaPoista
 86. Kauko Putki

  Päävärejä ovat: sininen, punainen ja keltainen. (Vihreä saadaan kahdesta noista - arvaa mistä?)

  VastaaPoista
 87. Vieläkö täällä tunkiolla on tilaa?

  Ahaa, hyvä ja kiitos.

  Jos minä olisin kansaedustaja, säätäisin ensimmäiseksi lain, jolla kaikki virat lakkautettaisiin ja niissä olevat henkilöt irtisanoittaisiin.

  Tämän jälkeen otettaisiin, pikku hiljaa, ne pätevimmiksi käytännössä osoittautuneet töihin, mutta puolethan jäisi silti töitä vaille, kun nykyisin virkoja on ihan liikaa.

  Opettajien työt muutettaisiin yrittäjäpohjaisiksi ts. jokainen opettaja muodostaisi yrityksen ja tarjoasi palvelujaan markkinahintaan. Ostajat sitten ostaisivat näiltä yritysopettajilta tarvitsemaiaan reursseja sopuhintaan. Yrittäjäopettaja vastaisi omista eläkekuluistaan, SOTUista, LELlleistja TELleistä sekä - eikä tässä vielä kaikki - vakuutuksistaan ja työterveydenhuollostaan. Kesällähän ei tunteja tarvita, joten säästöt on melkoiset kun ei tarvitse ostaa kesällä opetuspalvelua yrittäjäopettajilta.

  Lisäksi lakkauttaisin erilaisen apurahailun esim. taitelijoilta ja kirjailijoilta. Työn pitää elättää tekijänsä ilman apuahja. Jos taide ei elätä, on työ silloin vähäarvoista loogisesti.

  VastaaPoista
 88. Jape, tiukkaa tekee sinulle, sen verran maanisilla aggressiokierroksilla tunnut käyvän.

  Ellet palaa asialinjalle ja lopeta feikkaamista, viestisi poistetaan jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 89. "Leskeneläkettä ei makseta enää 65-vuotiaalle(tsekkasin Kelan tiedoista), joten ainakin pieni lohdutus niille, jotka sen maksamista murehtivat."

  Tämä ei pidä paikkaansa.

  Kts. täältä:

  http://www.ilmarinen.fi/Production/fi/henkiloasiakas/05_perhe-elake/02_leski/index.jsp

  Milloin leskeneläke alkaa ja päättyy?

  Leskeneläke alkaa puolison kuolemaa seuraavan kuukauden alusta. Lesken perhe-eläkeoikeus jatkuu koko loppuelämän ajan, jos hänen olosuhteissaan ei tapahdu muutoksia. Määrään saattaa kuitenkin tulla muutoksia.

  VastaaPoista
 90. "Kela - Leskeneläke
  Kelan leskeneläke on osa perhe-eläkettä. Sitä voi saada leski, joka ei ole täyttänyt 65 vuotta."
  Noin oli präntättynä googlatessani aamulla. Tiedot oli päivitetty kesäkuussa 2010.

  Onko vakuutusyhtiöillä (Ilmarinen?) mahdollisesti asiakkaidensa vakuutukseen liittyvinä omia etujaan ja maksukäytäntöjään?

  Tämä asia on hyvä kyllä tutkia, sillä järjellä ajatellen vanhetessa tulojen vähentyessä ja esim terveyden huonontuessa ei eläkkeen tarve ainakaan vähene.

  VastaaPoista
 91. Kelan sivuilla on tosiaan tällainenkin lause leskeneläkkeestä:

  "Alkueläkkeen jälkeen voit saada jatkoeläkettä, joka koostuu perusmäärästä ja tulosidonnaisesta täydennysmäärästä. Sitä maksetaan sen kuukauden loppuun, jona täytät 65 vuotta.

  VastaaPoista
 92. Jatkoa edelliseen:

  Suomessa on kaksi toisiaan täydentävää lakisääteistä perhe-eläkejärjestelmää, Kelan hoitama perhe-eläke ja työeläkejärjestelmän perhe-eläke, joka perustuu edunjättäjän ansaitsemaan työ- tai yrittäjäeläkkeeseen. Kelan perhe-eläkkeeseen kuuluvat leskeneläke ja lapseneläke. Kelan leskeneläkettä ei makseta 65 vuotta täyttäneelle leskelle, kun sen sijaan työeläkelakien mukaisella leskeneläkkeellä ei ole ikärajaa.

  Tuollainen tieto löytyi myös, kun etsiskeli toista polkua. Kela ei maksa, mutta jostain joku maksaa, ainakin jollekulle.

  VastaaPoista
 93. Jos oikein tulkitsen tuon Delilahin varmasti oikean tiedon, niin vain työelämässä mukana olleet saavat leskeneläkettä kuolemaansa saakka, kun sen sijaan "vain" kotona olleet äidit saisivat yli 65-vuotiaina kansaneläkkeen + pienituloiset asumistuen.

  VastaaPoista
 94. "Kansainvälisten yritysten kasvaminen yhä suuremmiksi ja vahvemmiksi samalla kun ne huonontavat työntekijöidensä asemaa kurjemmaksi ja kurjemmaksi."

  Ja protestiliikkeet pärjäävät siksi, koska hallitukset ovat alkaneet tehdä yhteistyötä yritysten kanssa eivätkä ole lähteneet vastustamaan tätä kehitystä, vaikka sen vastustaminen olisi niiden luonnollinen ja mandaatinmukainen tehtävä.

  Veteraaneilla uskoisin olevan erinäisten avustusjärjestöjen ja säätiöiden kautta jo aivan tarpeeksi rahaa elämänsä loppuun asti. Se, miksi tätä ei sitten korvamerkittyyn toimintaansa sitten käytetä, onkin eri asia.
  Veikkaanpa järjestöissä ja säätiöissä toimivien johtohenkilöiden joko pyrkivän jatkamaan organisaatioiden toimintaa niin pitkälle kuin mahdollista ja myöhemmin pyrkivän muuttamaan mandaattinsa joksikin hieman "yleishyödyllisemmäksi", jotta työpaikat ja suuripalkkaiset johto-, hallitus- ja luottamustehtävät säilyvät. Vaihtoehtoisesti järjestöjen ja säätiöiden omaisuutta hamstrataan, jotta viimeisten avuntarvitsijoiden kuollessa toiminta voidaan laittaa siististi kasaan ja kertynyt miljoona- tai miljardiomaisuus häviää samalla taikatempunomaisesti (ja vähintään puolilaillisesti) parempiin taskuihin.

  VastaaPoista
 95. Iines,

  juttelin tänään äitini kanssa tästä leskeneläke-asiasta. Hän kertoi minulle, että eläkkeitä laskettaessa on olemassa ns. tasausjärjestelmä. - Äiti kävi töissä nuorempana, kahden lapsen synnyttämisen välillä. Perhe asui silloin kahden kerroksen (kirjaimellisesti) yhteistaloudessa; naimaton isotätini huolehti ja hoisi lapsia silloin kun äiti ja isä olivat työssä. Hyviin naimisiin mennyt toinen isotäti keskittyi muihin harrastuksiin, ja hänen silloin jo edesmennyt miehensä aikoinaan kirjallisiin harrastuksiin. - Hän oli muuten yksi niistä miehistä, jotka lähtivät viemään suurta adressia Helmikuun manifestin jälkeen tsaarille.

  Ja jotta tämä menisi vielä jännittävämmäksi, kerron, että huhujen mukaan yksi esiäideistäni oli puolalainen kreivitär. - Tätä ei tosin ole vahvistettu; valokuvia iso-sedästäni siinä adressin-viejien joukossa sentään on. - Teidän kenenkään ei silti tarvitse jatkossa teititellä minua; pelkkä Char riittää. :)

  Alkaessaan odottaa minua, rapsinpullaa ja iltatähteä (kuten silloin luultiin), isä oli käynyt iltakoulua työn ja kodinhoidon ohessa (ja isotätienkin talouden raskaimpien töiden, esim puunkanto, ja oman äitinsä koko talouden raskaimpien osien pyörityksen lomassa - famun talossa ei ollut viemäröintiäkään, muusta luksuksesta puhumattakaan), ja kouluttautunut siihen malliin, että pystyi hakemaan esimiesasemaa omalta alaltaan. Äidin verenpaine huiteli raskausaikana pilvissä, ja hän joutui lääkärin määräyksestä kotiin ja lepoon. Äitiysloman jälkeen (joka oli tuolloin huimat 3 kk), isä toivoi äidin jäävän kotiin, vaikka perheen tulot pienenisivätkin. Äiti jäi käsittääkseni mielellään hoivaamaan minua, ja kahta (esi)murrosikäistä vanhempaa lastaan. - Myöhemmin sain sitten pikkusiskonkin! :)

  VastaaPoista
 96. Perheemme on siis korkeintaan alempaa keskiluokkaa, millä mittapuulla mitattuna hyvänsä. - Työväenluokkaa, jos perintökalustot ja taulut ym. kodin peritty taide-esineistö (jolla ei ole mitään muuta kuin tunne- ja esteettisyysarvoa, koska sitä ei myydä - eikä siitä juuri mitään saisikaan; kauniita ja rakkaita ne silti ovat) jätetään pois laskuista. - Venäläisten emigranttien peruja muuten ovat; suomenruotsalainen isäni ei tuonut liittoon muuta kuin itsensä; poliisin pojan, kaasulaitoksen työntekijän.

  Isä antoi tilipussin, aina, kokonaisuudessaan äidilleni. - Fafa oli aikoinaan pihtaillut talousrahojen kanssa, ja isäni oli lapsuudessaan kärsinyt nähdessään, kuinka famu raskaan taloudenpidon lisäksi heräsi aamuyöllä jakamaan lehtiä muutamia pennejä tienatakseen, ja ruokarahaa venyttääkseen.- Isän tuleva vaimo ei koskaan joutuisi pyytämään penniäkään mieheltään.

  Isäni sai ansaitsemansa ylennyksen, äiti jäi kotiin. Isä muuten silloin, ylennyksen yhteydessä, ilmoitti esimiehelleen, että se oli sitten ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun hän pyytää palkankorotusta. Jatkossa esimies ymmärtää hoitaa asian ilman pyytämistä; isäni tekee työssään parhaansa, ja olettaa, että se huomioidaan asianmukaisesti.

  Näin myös kävi. Palkka kohosi tasaiseen tahtiin, paitsi että 5 v ennen isän eläkkeelle jäämistä samainen esimies nosti hänet yhtä palkkaluokkaa ylemmäs: se ei vaikuttanut tuloihin verotussyistä juurikaan silloin, mutta vaikuttaisi eläketuloihin. - Se isän silloisen työuran alku oli siis sitä aikaa, kun työntekijät antoivat firmoilleen kaikkensa, ja johtajat kohtelivat alaisiaan kuin perheenjäseniä. - Ja tämä viimeinen huomiointi tapahtui siis niinkin myöhään kuin 80-luvun lopulla.

  Tasausjärjestelmä: äitini ehti olla pienipalkkaisessa työssä noin 10 v. Eläke on jopa niinkin hurja kuin n. 180 e/kk. - Tämä summa maksetaan kyllä äidilleni, mutta tasausjärjestelmästä johtuen summa vähennettiin leskenelääkkestä. Kansaneläkettä hän ei saa ( johtuen leskeneläkkeen määrästä).

  Jotta saadaan vähän muutakin ulottuvuutta: äitini toivoi oman asunnon ostamista, silloin aikoinaan, kun oltiin pieniä. Isä oli tyytyväinen työsuhdeasuntoon (joka hänellä työn luonteesta johtuen täytyikin olla), eikä halunnut asuntovelkaa. Isäni kuoleman jälkeen kuolinpesä todettiin varattomaksi. Mummin kuoltua, puoli vuotta myöhemmin, äiti päälle 70-vuotiaana haki pankista lainaa ensi asunnon ostoon, oman äitinsä perintöön turvautuen.

  Lisään vielä: vanhempani eivät olleet tuhlureita, mutta he panostivat elämänlaatuun: välillä täytekakkuun niin, että rahat riivittiin kokoon viimeisistä penneistä. Ja niin, että lasten ja lastenlasten vaatteet, harrastukset ja muut intohimot tulivat ensin. Autoa tai omistusasuntoa ei ollut, mutta kyllä meillä kaikilla hauskaa riitti! :)

  Enkä vaihtaisi sitä mihinkään! :)

  VastaaPoista
 97. Char, hieno tuo isäsi lausahdus, että se oli sitten ensimmäinen ja viimeinen kerta kun hän hakee palkankorotusta!

  Olen samaa mieltä siitä, että elämässä on tarkoitus pitää kivaa! Varallisuuden kerääminen ei ole itsetarkoitus, varsinkaan, jos se on pois mittaamattoman arvokkaista kokemuksista.

  VastaaPoista
 98. Jape,

  jätetään tosiaan tuo syöpäkeskustelu tältä erää. Sitten kun saan lisää infoa, ilmoitan teille kaikille kyllä.

  Re: tiskirätteily: minusta oli aika selvästi kyseessä väärinäsitys, kun ensimmäisen kerran kommentoin leskeneläkettä, minun puoleltani.

  Silloin minusta on pelkästään oikein ja luontevaa pahoitella mahdollista mielipahaa toiselle kirjoittajalle; se ei nöyryytä minua mitenkään. - Enkä muistaakseni ole pyytänyt keneltäkään anteeksi olemassaoloani. :)

  Näitä hätäisiä tulkintoja sattuu ja tapahtuu, ainakin minulle, ja minusta on reippaampaa, nopeampaa, ja kaikin puolin reilumpaa myöntää, etten ole ymmärtänyt jotain pointtia. - Pahoittelu mahdollisesta loukkaamisesta ei tarkoita samaa asiaa kuin oman mielipiteen pyörtäminen, Jape.

  Ajatukseni ovat samat, mutta olisin voinut ilmaista itseäni paremmin.

  VastaaPoista
 99. Kuunkuiske,

  itse työelämään palaavien aikuisten kurssien opettajana:

  osa naisista (ja suurin osahan näistä kotihenkilöistä on naisia) olivat muuttaneet miehensä työsuhteen mukana milloin mihinkin osaan maapalloa. Välillä lasten kanssa, myöhemmin itsellisenä ja ns. "vastuuvapaana" aikuisena.

  Kursseilleni osallistuneet olivat valinneet sen, että halusivat asua perheensä/miehensä kanssa yhdessä.

  Oma äitini puolestaan asui ihan arkisesti Helsingissä; istui puistolaatikon reunalla - paitsi että hän otti paljon aktiivisemman, joskin palkattoman roolin puistotäti-toiminnan kehittämiseksi.

  Isäni rakasti lapsia, ja nautti leikkimisestä; hänestä tuli eläkepäivinään ylimääräinen bonus (ja tärkeä miehenmalli) kaikille lapsille po. puistossa. Hän ei saanut rahapalkkaa, mutta nautti kyllä varmasti siitä vuorovaikutuksesta, joita lasten kanssa sai.

  Kaikki ihmiset eivät vain tylsisty hiekkalaatikon reunalla; osa ottaa aktiivisemman roolin, ja pitää sitä itsessään palkitsevana (vaikka eläke sitten on mitä on).

  Arvovalintoja, rakkaat ystävät: arvovalintoja joudumme tekemään!

  VastaaPoista
 100. Sanoisin Char asian niin päin, että s a a m m e tehdä arvovalintoja.

  Niiden kannalta on yhdentekevää mitä persujen - tai kenenkään muun - puolueohjelmassa lukee.

  Olin muuten kerran tilaisuudessa, jossa Sauli Niinistöltä kysyttiin kokkareiden ja demarien puolueohjelman eroa. (Pakosta, koulussa.) Käytännössä ei mitään, samaa idealistista litaaniahan ne ovat.

  Siihen on persujen helppo tulla haaskalle hehkuttamaan.

  VastaaPoista
 101. Char,

  minua kiinnostaa tuo eläkkeiden tasausjärjestelmä siksi paljon, että koetin hakea tietoa työtä tekevän lesken leskeneläkkeen laskutavoista. En siis ollenkaan epäile äitisi kertomusta, tahdon vain tietää yksityiskohdat, kun tästä asiasta nyt on niin paljon puhuttu, ja ollaan hyvinkin epätietoisia.

  Jos ajattelen nykynaisleskiä, monet ansaitsevat itse enemmän kuin leskeneläke on. Tällöin palkkasummaa ei voida vähentää leskeneläkkeesta, koska tulos olisi miinuksen puolella. Täytyy olla siis jokin kaava, jonka mukaan vähennyksiä ja tasauksia tehdään. Tätä kaavaa hain, silkasta uteliaisuudesta, koska olen aikamoinen perfektionisti kun tahdon tietää ja ymmärtää jotakin.

  Perheestäsi - sinulla on selvästi lämpimät muistot lapsuudestasi ja suvustasi, aina juuriasi myöten. Kreivitär suvussa, johan jotakin! Toisenlaisikin lapsuumuistoja täällä on esitetty, niitäkin lukee ajatuksella ja tunteella. Minun suvussani ei ole kai merkkihenkilöitä, mutta tyttäreni isän suvussa on tuttuja taiteilijoita ja näyttelijöitä. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että siellä suvussa tyttären isoisä oli tuntemattoman kartanonherran äpärälapsi.

  VastaaPoista
 102. Hei Kuunkuiske,

  vastasin tuossa aiemmin vanhaan postaukseesi hiekkalaatikon reunalla tylsistymisestä...

  Sitä varmasti tapahtuu, jos ei itse pidä huolta siitä, että elämä on hauskaa. - Tai ei kerta kaikkiaan pysty näkemään sitä, että seikkailla voi aina. :)

  Ne naiset ja miehet, jotka haluavat pian takaisin työelämään: heitä pitää tukea!

  Se tuki ei tietenkään ole pois niiltä vanhemmilta, jotka valitsevat alhaisemman elintason, ja toisen vanhemman kotiinjäämisen.

  En usko, että äitini oli tai on erityisen mielikuvituksellinen - siis että hän keksisi juttuja kaiken aikaa omassa päässään, ja kehittäisi niistä sitten satuja, rakennelmia, tai väitteitä. - Minä olen. :)

  Minulle kaikki päivät lasten kanssa ovat Peter Pan-seikkailua; odotan vain, yhtä jännittyneenä kuin muksutkin, että mihin päädytään! :)

  Hauska esimerkki: hoitopoika P., joka siis rakasti kokkausta, ruokaa, keittiötä ja minua, vapaavalintaisessa järjestyksessä, oli tullut puistotädiltä kotiin, alle 2 v.

  Hän istui syöttötuolissa, ruoka ei ollut ihan vielä valmista, mutta melkein, ja radiosta tuli "Wanderer" - siis se uuaa, uuaa uuaa wonderer-tapaus.

  Kun kerran potut vielä kypsyivät, ja keittiössä oli kuuma, olin taas kerran heittänyt puseron pois; niin teen melkein aina kotona.

  Ja kun biisi alkoi, aloitimme Pojan kanssa yhteisen numeron; minä tanssin, ja lauloin, minkä muistin; Poika taputti lusikalla pöytää, ja osallistui antaumuksella kaikkiin niihin uuaa-kohtauksiin.

  Kun laulu loppui, ja tempaisin keittiöpyyhkeen rekvisiitaksi loppuhuipennukseen: eikös keittiön ikkunan takana seissyt kaksi reipasta remonttimiestä, jotka nauroivat ihan noppana, ja taputtivat innokkaasti! :D

  Onneksi saatan olla puolalaisten kreivitärten sukua. :)

  Kumarsin pitsiliiveissäni kohteliaasti yleisölle, ja poistuin suorastaan kuninkaallisella arvokkuudella (mutta tosi nopeasti; monestakin syystä!) takavasemmalle.

  Eli meillä ei juurikaan harmaita, tylsiä päiviä nähty! :)

  Onneksi lasten vanhemmat nauroivat katketakseen kun kerroin välikohtauksesta; en saanut liioin uutta pukeutumiskoodia. - Luojan kiitos!

  VastaaPoista
 103. Lukaisin Japen antaman linkin kautta Perussuomalaisten arvomaailmasta. Lukuunottamatta viidettä kohtaa, jossa vilahti maahanmuuttovastaisuus, kehtaisi arvot esitellä omakseen mikä tahansa puolue ennen vaaleja.

  Kaikkea ei nykypäivänä ole kuitenkaan mahdollista saada aikaan, olivat vallassa sitten mitkä puolueet tahansa. Ei ole rahaa. Jotain sentään saataisiin aikaan, jos olisi edes halua.

  VastaaPoista
 104. Iines,

  ymmärrän täysin mistä puhut!

  Äitini mukaan esim ET-lehdessä #14, 1.9.2010, olisi selvitystä eläkkeiden määräytymisperusteista.

  Itse veikkaan, että siellä on ylimalkainen katsaus kaikkiin eläkkeisiin.

  Tämä kysymys ylittää selvästi tietämykseni määrän (miksi siis alunperin kysyinkin äidiltäni, ja hän varmasti lähettäisi sinulle terveisiä, jos tietäisi, että tänään kirjoitan sinulle tästä :).

  Sukuselvitys on tosi laaja alue!

  Se Isosetä, joka oli viemässä Suurta Manifestia, on Todistetusti Totta.

  Puolalainen kreivitär kuulostaa hienolta - mutta jo kymmeniä (noh, 20 v) vuosia sitten totesimme yhden siskoni kanssa, että todistettu ja varmistettu pesumuija olisi meistä molemmista kiinnostavampi kuin epämääräiset huhut aatelisista. Tai edes ne aateliset. :)

  Rahvasta siis ollaan, kuten huomaat!

  VastaaPoista
 105. Char: "Re: tiskirätteily: minusta oli aika selvästi kyseessä väärinäsitys, kun ensimmäisen kerran kommentoin leskeneläkettä, minun puoleltani. "

  Ja väärinkäsität taas. Tiskiräteily ei viitannut mitenkään sinun leskenläkekommentointiisi, vaan siihen että sinä pyydät anteeksi jos Iines ymmärtää väärin. Ymmärrätkö nyt? Nurinkurinen puolalainen logiikka.

  Char: "Silloin minusta on pelkästään oikein ja luontevaa pahoitella mahdollista mielipahaa toiselle kirjoittajalle"

  Mielipahaa? Siis sinä olet aiheuttanut mielipahaa jos toinen ei ymmärrä asiaa oikein? Voi jeesus sentään. Tuolla logiikalla saat olla kyllä kokoajan pyytelemässä anteeksi tuottamaasi mielipahaa.

  VastaaPoista
 106. Delilah: "Lukaisin Japen antaman linkin kautta Perussuomalaisten arvomaailmasta."

  Hyvä, että edes joku on oma-aloitteinen ja osaa lukea linkin takaa jo tehtyä tekstiä, ilman että se jalostetaan hänelle tähän eteen "huonen tauluksi" kuten eräs vaati.

  Perussuomalaisten mahanmuuttokriittisyys on vain tervettä tässä nykyisessä ovet auki sepposen selälleen mentaliteetissä.
  Päivän tähtihetki oli, kun Astrid Thors selitti uutisissa tappiotaan juuri torpatussa "mummolaissa" jota hallituksessa kannattivat vain hyysäyksestään tunnetut RKP ja Vihreät. Onneksi muut olivat valppaana je estivät moisen hulluttelun.

  Nopeasti uudet vaalit, että saadaan Thors ja muut mamuhyysärit pois posteiltaan.

  VastaaPoista
 107. P.S. Liityin Setaan, kannatusmielessä, ja jätin eroamatta kirkosta, sen suuren homo-keskustelun jälkeen.

  Etsin vaalikoneella gay-ihmisten oikeutta kannattavan seurakunta-aktiivin, ja häntä aion äänestää.

  1. kertaa missään seurakuntavaaleissa; en edelleenkään tiedä, miksi kuulun kirkkoon, mutta tämän kohun aikana päätin heti alussa sen, etten eroa, vaan kerrankin äänestän liberaalin siiven puolesta. Uskovaisten seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustaakseni.

  Olen muuten katsonut jo keskustelun Areenalta! Varsinkin Manne Maalismaa oli suorastaan loistava keskustelija! Asiallinen, ystävällinen, ei hiiltynyt, ja vitsailikin - kaikkea sellaista mihin minä en helpostikaan pysty!

  Aion myös osallistua tulevaan Setan syyskokoukseen; äänestää en siellä osaa (ehkä), mutta haluan osoittaa vähintään tukeni.

  VastaaPoista
 108. Hei Jape,

  kyllä minulle on luontevaa pahoitella tai pyytää anteeksi, vaikka toinen osapuoli olisikin ymmärtänyt kommenttini väärin.

  Tai eri tavalla kuin tarkoitin.

  Minusta kaikin puolin helpompaa on aina ruveta purkamaan epäselvyyksiä, niin livenä kuin täällä netissäkin. - Jos joku ei ymmärrä minua oikein:

  Katsoin eilen (tietenkin tieteellisen seksologian tutkimuksen nimissä! :D), uudestaan The Libertinen, jossa Johnny Depp esittää toista tuntia aikansa pahimpia elostelijoita - siistiä on se, että voin kutsua mm. sitä leffaa "materiaalin hakemiseksi", niinkuin melkein mitä muuta kiinnostavaa, jännittävää tai kiihottavaa kokemista/ajanvietettä hyvänsä! Suositan lämpimästi seksologian tutkimusta kaikille! :D

  Wilmot kuitenkin leffassa sanoo suunnilleen näin: "ne, jotka eivät pidä sinusta, jakaantuvat kahteen ryhmään. Tyhmät ihmiset eivät pidä sinusta nyt, mutta pitävät viiden vuoden kuluttua. Kateelliset ihmiset eivät pidä sinusta nyt, eivätkä pidä koskaan".

  John Wilmot ei ole hyvä roolimalli varmaan kenellekään, mutta tuosta ihmisten tykkäämis-osiosta olen sikäli samaa mieltä, että ollaan mitä ollaan.

  Osa tykkää, osa ei. - Ja minä sitten taas valitsen sen, että en tahallani halua loukata ketään, vaan nöyrtymättä avaan mahdollisuuden vuoropuheluun, ja syyttelyynkin, varsinkin silloin kun näyttäisi siltä että olen itse töppöillyt.

  Toistaiseksi tämä metodi on toiminut minulle paremmin kuin hyvin. :)

  Niin livenä kuin täällä Iinekselläkin: useimmat ihmiset hakevat hyvää keskustelua, kontaktipohjaa, ja mahdollisuutta tutustua.

  Se, että huomaa omat ylilyöntinsä, ei "haise kuin rätti", vaan osoittaa mielestäni käytännöllistä järkevyyttä.

  VastaaPoista
 109. Jape,

  ehkä koet että yrität auttaa minua olemaan vahvempi täällä blogimaailmassa, kun olen näin noviisi?

  Luin juuri viimeisimmän kommenttisi, ja olen kiitollinen kannustuksestasi!

  Voi olla että tarvitsen henkistä tukeasi vastaisuudessa - juuri nyt minusta tuntuu siltä että kaikki kommunikointiväylät ovat auki.

  Minä haluan lähteä siitä, että avoimuudessa ja herkkyydessä on voimani. - Se joko toimii, tai sitten ei.

  Haleja (vaikket lässytyksestä tykkääkään; me tytöt nyt vaan joskus ollaan tämmöisiä liipertäjiä),

  Char. :)

  VastaaPoista
 110. Char: "kyllä minulle on luontevaa pahoitella tai pyytää anteeksi"

  No hei vaan Char!

  OK - jos olet tuolla kannalla, niin ei siinä mitään sitten. Itse pidän tuota outona, jopa hassuna, mutta kukin tyylillään.

  Char: "Minusta kaikin puolin helpompaa on aina ruveta purkamaan epäselvyyksiä, niin livenä kuin täällä netissäkin."

  Minusta tämä johtaa loputtomaan purkusuohon. Aina joku ymmärtää väärin ja jos jokaiselle pitää aina selittää ruuvit ja mutterit ja niiden erot, niin johan tulee tekstiä.

  Char: "vaan nöyrtymättä avaan mahdollisuuden vuoropuheluun,"

  Ilmoitan mieipiteenäni, että aiheeton anteeksipyytely on nöyrtymistä ja nöyristelyä, eikä avaa tasapuolista mahdollisuutta vuoropuheluun.

  Char: "ehkä koet että yrität auttaa minua olemaan vahvempi täällä blogimaailmassa, kun olen näin noviisi?"

  En tiedä oletko noviisi vai et, se ei ole oleellista. Kommentoin vain mielipiteenäni, että turha anteeksipyytely, kun ei ole oikeaa aihetta eikä syytä, on turhaa. Jos koet tuon auttamisenasi, niin se käy kyllä.

  Char: "Luin juuri viimeisimmän kommenttisi, ja olen kiitollinen kannustuksestasi!"

  Tarkoitako sinulle suuntaamani kommenttia? Viimeksi olen näet kommentoinut Delilahille...

  Ole hyvä vaan, vaikka ei tuosta kiittää tarvitse.

  Char: "Voi olla että tarvitsen henkistä tukeasi vastaisuudessa - juuri nyt minusta tuntuu siltä että kaikki kommunikointiväylät ovat auki."

  Heh heh hee - nyt pitää antaa tällaista spontaania hyväntahtoista naurua. :)
  Kohta nimittäin ryntää todennäköisesti areenalle muutama tyyppi, jotka tulevat todistamaan erilaisin sanankääntein, että minulta et tukea saa ja että minusta kannattaa pysyä kaukana ja muuta mukavaa :)

  Char: "Minä haluan lähteä siitä, että avoimuudessa ja herkkyydessä on voimani. - Se joko toimii, tai sitten ei. "

  OK - minä puolestani uskon avoimmuuteen ja sensuroimattomaan tiedonvälitykseen ja faktoissa on voimani.

  VastaaPoista
 111. Jape, jospa nyt unohdetaan kaikki anonyymit! :)

  Niitähän me kaikki ollaan: sikäli kuin minä tiedän, Iines voi olla 25-vuotias kekseliäs nörttipoika, sinä 40-vuotias kotiäiti, ja minä jonkin vanhan osallistujan inkarnaatio. :)

  Minä nyt luotan teihin kaikkiin - ne jotka haluavat leikkiä hippaa: by all means.

  - Rakastettuni meinasi kuolla nauruun, kun ensi kerran kerroin hänelle, että olen mielestäni hyvinkin androgyyni ihminen.

  Naurua riitti, ja kulmani alkoivat kurtistua (siis: toki miehillä on välillä outo huumorintaju, mutta silti!!), kunnes J. ryhdistäytyi, pyyhki naurunkyyneleet silmäkulmistaan, ja sanoi, että olen naisellisin nainen, jonka hän on tavannut.

  Ja että saan rauhassa juoksennella ympäriinsä kutsumassa itseäni androgyyniksi, jos haluan; hän nyt kuitenkin suhtautuu minuun kuten ennenkin. :)

  Reilua sekin. :)

  Tästä ei kotona puhuta - Rakastettu pitäköön omat mielipiteensä.

  Olen mielelläni Maailman Naisellisin Nainen hänelle. :)

  VastaaPoista
 112. Hei Jape,

  ja taas täällä puhutaan kaksistaan: koska tulee anoilta noottia; haluatko lyödä vetoa? :D

  Yritys ymmärtää ja sovitella on minulle luontaista. Minulle se ei ole nöyrtymistä, tai periksiantamista.

  Vaikka olisinkin itse asiasta eri mieltä alkuperäisen kirjoittajan kanssa, yritän aina löytää keinon ratkoa ongelmia.

  Mikä on myös kohtaloni: minut saa aika helposti lankaan sillä, että näytetään surullisilta, huokaistaan raskaasti, ja sanotaan: "Voi Char, en kerta kaikkiaan ymmärrä mitä tarkoitat".

  Joissain virallisissa tilanteissa muistan olla valpas. - Jos etukäteen harjoittelen. :)

  Muuten tarve selittää on suuri!

  Jos koet että täällä kaikki röhönauravat sinulle, silloin kun tuet muita - muista Wilmot! :)

  Voit kyllä yhtäaikaa tukea joitain ihmisiä joissain hankkeissa, ja olla samojen ihmisten kanssa eri mieltä muissa asioissa, ja silti säilyttää katu-uskottavuuden.

  Niin ainakin minä teen!

  VastaaPoista
 113. Oi, kehtaanko näin herkkään tilanteeseen tuoda lainkaan arjen kylmän kouran kosketusta... No, kehtaan. Luin juuri tällaisen uutisen:

  "Viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä syytetty helsinkiläinen perushoitaja on Iltalehden tietojen mukaan mennyt naimisiin Hämeenlinnan vankilassa.

  60-vuotiaan hoitajan tuore aviopuoliso on tiettävästi häntä selvästi nuorempi."

  Kyseessä on siis toinen vanki. Ellei hän ole nainen, niin kysymykseni kuuluu, että millaisia saatanan hilupilttuita ne meidän vankilamme oikein ovatkaan?

  VastaaPoista
 114. Oi Tapsa,

  kehtaat toki! :)

  Itse asiaan minulla ei ole kommenttia: pitäähän minun Vakavana Tutkijana heittäytyä jo seuraavaan aiheen kimppuun: Don Juan De Marco, tänä alkuyönä.

  Siinä sitä löytyy maagista realismia vakkakaupalla! :)

  - Jatkakaa te täällä keskustelua; minä liityn taas mukaan ennemmin tai myöhemmin.

  Varmaan myöhemmin. ;) :)

  VastaaPoista
 115. Vilkaisin uteliaisuudesta saman Ilta-lehden uutisen, Tapsa. Siinä sanottiin, että nainen on ennenkin ollut naimissa, ennen kuin hänet otettiin kiinni.

  Kaipa hän siis miehen nytkin on nainut? Ehkä naisvangit ja miesvangit saavat tavata toisiaan, tai sitten mies on ulkomaailmasta, ja nainen ei tuoreena murhaajana ole saanut lupaa vihityttää itseään vankilan ulkopuolella.

  Ilmeisesti kuuluisuuteen kohonneet murhaajanaiset ovat haluttua tavaraa partnerimarkkinoilla. Onhan niitä, perversioita. Toisaalta, tämä sarjamurhaajahan oli hyvin miellyttävä ihminen käytökseltään.

  VastaaPoista
 116. Pelhana! Jos minä joskus, sitten kun teistä homekolvista on aika jättänyt, valitutan kansallani itseni edustajaksi kansalleni, niin ainakin jäätelö tulee Valtakunnan lapsilla liittämään!

  Muuten olen sitä mieltä, että pöhköjähän aikuiset ovat. Olen sen jo tässä leilut kolme vuotta maailmaa katsellessani tullut huomaamaan.

  Meillä Lastenhuoneessa ovat asiat aina just semmoisessa jäljestyksessä kuin ne olla pittää. Legot ovat tuossa läjässä, pikkuautot tuossa ja pehmolelut tuolla, siis sängyn alla. (Osoittelen tässä samalla kun kiljoitan) Loppujen lomujen ylitse hypitään ja niin hyppivät iskä ja äitikin. Ne tosin kiloillen.

  Jos sammaan jäljestykseen saisitta ees nämä kommenttilootanne, niin olisi se maailma eli paikka ellää.

  Telveisiä pöhköfanteille sinne tietäväisten nolsunluutolniin.

  VastaaPoista
 117. Char: "ja taas täällä puhutaan kaksistaan: koska tulee anoilta noottia; haluatko lyödä vetoa?"

  No niin puhutaan :)
  Veikkaan, että aamulla jo joku kiljuu ja esittää omia muisteluitaan ja vetoomuksiaan.

  Char: "Yritys ymmärtää ja sovitella on minulle luontaista. Minulle se ei ole nöyrtymistä, tai periksiantamista."

  Sinun pitäisi ryhtyä valtakunnansovittelijaksi sitten. Se olisi sinulle luontainen tehtävä.

  Char: "Voit kyllä yhtäaikaa tukea joitain ihmisiä joissain hankkeissa, ja olla samojen ihmisten kanssa eri mieltä muissa asioissa, ja silti säilyttää katu-uskottavuuden."

  No näin se onkin, varsinkin kun on hiukan konreettisemmasta kuin "vain" blogijutustelusta ja -tutuista kyse.

  VastaaPoista
 118. Hei Jape,

  Iines ja Tapsa löysivät jo uuden otsikon. :)

  Murhaa ja tappoa on taas tapahtunut.

  Anot eivät vielä ole näykkimässä ketään täällä, eli sanonkin nyt rauhassa hyvää yötä sinulle!

  Yksi leffa loppui, ja alan katsoa seuraavaa. - Perjantaina lähden äidille kylään, eli käytän nämä ilkeilemättömät vapaahetket täälllä keskellä yötä mielikseni! :)

  VastaaPoista
 119. Hei Mr Gee,

  oi mikä takatupsu! Vähän kuin maalaislääkäri Kiminkisellä. Ja muuten, taitaa siellä lastenhuoneen puolella olla yhtä kirjavaa kuin täällä kommenttilootassa.

  Tuo on oikein hyvä motto tai voisi kirjailla ihan huoneentauluksi keittiön seinälle sinua mukaillen että lomut ei haittaa kun niiden yli voi hyppiä. Näin minäkin teen. Mitäs tykkäät, kannattaisiko minun vaihtaa tuohon, kun nykyisessä huoneentaulussani lukee Joka aamu on armo uus?

  VastaaPoista
 120. Char: "Iines ja Tapsa löysivät jo uuden otsikon. :)

  Murhaa ja tappoa on taas tapahtunut."

  Juu, niin löysivät. Koskahan anonilli on kertomassa, että tuota otsikkoa ei Iines ole nostanut esiin tekstissään, joten siitä ei sovi puhua?

  Tuo ilmio, että pahin murhamies(nainen) menee vankilassa naimisiin, on yleinen ilmiö. Varsinkin miespuolisilla murhaajilla tuntuu olevan paljon naisfaneja, ja olen ilmiötä ihmetellyt, että mikä saa niin monet naiset kostumaan pahimmista murhamiehistä, että menevät hänen kanssaan naimisiin? Juha Valjakkalakin taisi olla useampaan kertaan naimisssa vankilassa olo aikanaan. Eikä hän ole ainoa.
  Ja eikös itävaltalainen Josef Fritzl ole saanut jo useita kosiokirjeitä vankilaan?

  Char: "Anot eivät vielä ole näykkimässä ketään täällä, eli sanonkin nyt rauhassa hyvää yötä sinulle!"

  Huomenta vaan :)
  No eiköhän nuo anonillit kohta heräile, aloittele päiväänsä ja rutiinejaan.

  VastaaPoista
 121. Hei, Iines!

  Luin tuon edellisen postauksesi nyt uudelleen ja niin synkissä tunnelmissa olen kesän alusta ollut, että kirjoituksesi pamahti päin kalloa ja aivojen kipukeskuksessa emännöivä LYRICA heilahti tavallista tehokkaammin naurun voimasta, joka lukemista seurasi. Siinä oli jotain niin hurjaa, että se ylitti kipurajan, ja muuttui itkusta nauruksi.

  Kuolema on kaksinaamainen, se tuo jollekin rauhan, jollekin toiselle se synnyttää pelon, jota suurempaa ei ole.

  Ja valittavana on kuoleman jälkeen (joidenkin mukaan) Taivas tai Helvetti. Jotkut Lisäävät siihen vielä Kiirastulen. (Dante)

  Jotkut menevät mieluummin nurmen alle nukkumaan, ja pysyvät siellä kiltisti. Ja vaihtoehtona sille jotkut haluavat palaa soihtuna ja antaa sen kourallisen tuhkaa, mitä jää jäljelle, asettaa kannelliseen kulhoon joka työnnetään maanrakoon tai sen sisältö lennätetään taivaan tuuliin. (uusi matkustusmuoto)

  Olet uskomattoman taitava kirjoittaja. Pystyt näköjään kirjoittamaan aiheesta kuin aiheesta monipuolisesti taitavaa tekstiä Siitä kiitos sinulle. Kirjoituksiasi on aina mukava lukea. Niistä tuntee saavansa jotain. Lukeminen ei jää hukkatoiminnaksi. Tämä koskee myös tietysti tätä viimeisintä postaustasi, jota voisi vaatimattomasti kutsua Kansalliseksi Ilotulitukseksi.

  ”Jos minä olisin...” Voi kun olisitkin. Asetu ehdokkaaksi. Äänestän Sinua! Olet selväjärkinen ihminen ja aivojesi liikerata kaartaa monesti päänluiden läpi, esteistä piittaamatta, ja kaartaa suuria ympyröitä. En ihmettele lukijamääriäsi. Sinulla on sanottavaa.

  VastaaPoista
 122. Kiitos Liisu sanoistasi!

  On hyvä saada joskus palautetta kirjoittamisestaankin - varsinkin kun joskus panostaa tuohon hiomapuoleen niin että hioo vielä ensimmäisten kommenttien jälkeenkin. Ja tottakai iloitsen siitä, että palaute tulee kirjallisesti lahjakkaalta henkilöltä, jonka tekstiä itse arvostan. En ole ylipäänsä juurikaan saanut kehuja kirjoittamisestani, tekstistäni ei juurikaan puhuta ja olen hyvin epätietoinen, mitä siitä ajatellaan.

  En tarkoita nyt sitä, että pitää puhua ja ruveta haukkumaan tai kehumaan, vaan luontevaa mainintaa joskus, jos tykkää tai jos jokin on pielessä.

  Vaan se on hyvä, että Liisu olet tullut takaisin kirjoittamaan näille blogiareenoille.

  VastaaPoista
 123. Minusta tekstin sisältö ja asia on tärkein, ei se onko teksti kirjoitettu "kauniisti" ja steriilin virheettömästi.

  VastaaPoista
 124. Hyvää tekstiä ei voi määritellä kauniisti ja steriilisti ja kielivirheettömästi kirjoitetuksi.

  Ruma teksti on joskus myriadeittain (kiitos Rikulle unohtuneen sanan lainasta) kiinnostavampaa.

  Hiominen ei tarkoita ollenkaan kielioppiseikkoja, vaan usein tyyliä ja tekstin eri tasojen yhteensovittamista. Lisäksi tulee paljon lyöntivirheitä, koska kirjoitan nopeasti, suorastaan lentämällä. Kommentteihin jää usein lyöntivirheitä, ja olen postannut samaa kommenttia viisikin kertaa korjattuna, kun olen niin hätäinen julkaisemaan leiskahdukseni.

  VastaaPoista
 125. "Olet uskomattoman taitava kirjoittaja. Pystyt näköjään kirjoittamaan aiheesta kuin aiheesta monipuolisesti taitavaa tekstiä Siitä kiitos sinulle."

  Noihin Liisun sanoihin yhdyn täydestä sydämestä. Eipä ole tullut sanottua sitä sanoin, vaikka ajatellut olen päreitäsi lukiessani samaan tapaan. Kai sitä alitajuisesti on kuvitellut, että äidinkielen opettajana, joksi tavalliset tekstin tekijät eivät yllä, tiedät oman arvosi sanomattakin.

  VastaaPoista
 126. Char, en pienellä hakemisella löytänyt hiekkalaatikkokommenttiani.

  20-luvulla syntynyt äitisi (taannoin kerroit vanhempiesi syntyneen 20 -luvulla) on hoitanut omia lapsiaan hiekkalaatikolla viimeistään 50- ja 60 -luvulla. Siihen aikaan oli maan tapa, että suuri osa vaimoista oli kotirouvana eläkeikään saakka.

  Sanoit tämän tai edellisen ketjun kommentissa suhtutuvasi ehkäisyyn vakavasti.

  Se herättää sisäisen matemaatikkoni; ikäsi puolesta tarpeesi ehkäisyyn alkaa olla ohi.

  Anteeksi että kiinnitän huomiota yksityiskohtiin.

  I do not aim to please.

  VastaaPoista
 127. Iineksen kirjoituksista: niiden moniulotteisuus ja samanaikainen selkeys on vertaansa vailla!

  Ne saattavat jäädä aukeamatta sellaiselle, joka ei näe metsää puilta.

  VastaaPoista
 128. Ai, Liisu olikin tuttu typy.

  Iines - eikö me muka riittävästi ole kehuttu sinun taitoasi nimenomaan kirjoittajana? Minä ainakin olen kuvitellut sinun tietävän oman taitosi jo niin hyvin, ettet kaipaa siihen varmistusta... Vähän kuin Karita Mattila odottaisi taviksilta kehuja, että kylläpä laulat taitavasti ja kauniisti. (Voihana hän odottaakin, taiteilijathan ovat herkkiä...)

  Muistelen joskus alkuaikoinani jopa "haukkuneeni" sinua kirjoittamisen taitosi takia. Sanoin, että osaat kirjoittaa niin hyvin, että sinun kanssasi on vaikea väitellä, koska saat oman (joskus vääränkin, minusta) kantasi kuulostamaan oikealta.

  Lisäksi sanoin, että olet niin hyvä kirjoittaja, että hurmaannut itsekin omista sanoistasi ja annat niiden johdattaa sinut harhapoluille... tämä on kaikkien hyvien kirjoittajien ja myös puhujien vika. Puhujissa sen huomaa paremmin: monta kertaa kuulee, että joku stubb uskoo itsekin sanojaan vaikka selvästi vain puolustelee jotakin päätöstään, joka voisi ihan hyvin olla toisenlainenkin.

  Olet siis hyvä kirjoitta, mutta sen lisäksi olet myös hyvä keskustelija (joskus siis liiankin hyvä). Ne eivät aina kulje käsi kädessä.

  Tuli mieleen, että me kommentanttarisihan olemme kuin lauma lampaita ja pässejä, jotka rynnimme aina sinne suuntaan minne komennat, ja joskus karkaamme vatukkoonkin.

  Olet siis lisäksi hyvä paimen. Blogipaimen.

  VastaaPoista
 129. Tattista vaan, alan jo kiemurrella, mutta itsepähän kerjäsin kiitosta.

  Tuo moniulotteisuus teksteissä on hyvä havainto. Joskus, ennen kaikkea takavuosina, yllätyin suuresti, kun täydeksi satiiriksi tai parodiaksi kirjoittamani teksti luettiinkin yks yhteen asiatekstiksi, erillisiksi sanoiksi, ei sanojen summaksi eikä ainakaan kerrokselliseksi.

  Niin se on, että netissä lukijalla ei ole aikaa eikä motiivia miettiä tekstejä kovin syvästi, ja jos tunnettu tosikko/humoristi kirjoittaa yhtäkkiä humoristisen/totisen tekstin, niin se luetaan kuten aiemmatkin tekstit, parodia asiatekstinä, tai asiateksti parodiana.

  Voi jopa olla, että tekstissä ei ole vikaa, vaan se voi olla puhdas lajinsa edustaja - eli koetan sanoa, että vika voi olla kyllä joskus muussakin kuin kirjoittajassa. Tässä tapauksessa se on ympäristössä, kontekstissa, joka suosii nopeutta ja pinnallisuutta. Lukijaa ei voi syyttää väärinymmärtämisestä, vaan muistakaamme että "Kun lukijat tuntuvat tyhmiltä, syy on aina kirjoittajan" (Kemppinen).

  VastaaPoista
 130. Tapsa,

  Liisu on Avatar, eikä se ole salaisuus. Hän palannut pitkän blogitauon jälkeen.

  Muistan kyllä tuon, että sanoit minun kirjoittavan tavallaan vaikka tyhjästä hyvän argumentin. Voi olla, tunnistan tuosta itseni ja huvitun, kun joku sen huomaa.

  Nimittäin silloin kun ensimmäinen kunniamurha tapahtui, Ruotsissa, tulin nettiin ja hoksasin Helsingin Sanomien keskustelupalstan.

  Rupesin huvikseni vänkäämään kunniamurhan tuomitsijoita vastaan, ihan teknisessä debattimielessä. Taisin nostaa aika myrskyn ja kiihdytin kirjoittajat raivon partaalle samalla kun itse pysyttelin tyynenä ja lisäsin pökköä pesään.

  En luovuttanut missään vaiheessa, vaan päädyin siihen, että nyt toistui antiikin tragedioiden isän tai pojan murha ja että tämä oli myyttinen tapahtuma, joka toistui nykyajassa. Minua ei saatu suohon, vaikka olin tietenkin sitä mieltä, että kunniamurha oli kauhea asia.

  VastaaPoista
 131. Iines: "Hyvää tekstiä ei voi määritellä kauniisti ja steriilisti ja kielivirheettömästi kirjoitetuksi."

  Ja miksi ei? Perustelut?

  Iines: "varsinkin kun joskus panostaa tuohon hiomapuoleen niin että hioo vielä ensimmäisten kommenttien jälkeenkin. "

  Olen huomannut blogilukijastani, että palaat omaan tekstiisi enemmän kuin kerran ja korjaaminen on ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Olisitko erästäkin blogikirjoitusta korjannut kymmenkuntakertaa...

  Iines: "olen postannut samaa kommenttia viisikin kertaa korjattuna"

  Tämänkin olen huomannut. Tuossa "lukijassani" on pinossa ne eri kommenttiversiosi. Näen miten kommentisi muuttuu ja kehittyy, ei pelkästään lyöntivirheiden osalta, vaan sisältö muuttuu myös aika usein, kun käyt iterointikierrostasi läpi viidettä kertaa.

  VastaaPoista
 132. Iines: "Tattista vaan, alan jo kiemurrella, mutta itsepähän kerjäsin kiitosta."

  Toivottavasti et nyt uhkaa lopettaa bloggausta, jos ei jatkossa heti ja pyytämättä tule kehua ja selkään taputtelua.

  Spontaani kehu on tietty eri asia.

  VastaaPoista
 133. Kuuunkuiske,

  olen syntynyt 60-luvun lopulla.

  Ja juu, suhtaudun edelleen ehkäisyyn vakavasti, vaikkei ehkä pakottavaa tarvetta olisi. - Olen kertonut myös, että omat, biologiset lapset olisivat olleet minulle tärkeitä.

  Olisivat vieläkin, jos luoja suo ja siunaajat sen sallii, vai miten se nyt meni. :)

  Ei kuitenkaan missä suhteessa hyvänsä.

  Eikä minun lapsuudessani ja minun piireissäni ollut "maan tapa", että äidit jäivät kotirouviksi.

  Perheillä ei yksinkertaisesti ollut varaa kotivanhemmuuteen. - Vanhempiani omassa ratkaisussaan auttoi isän työsuhde-asunto.

  Jonka hinnan sitten äiti maksoi myöhemmin, omasta, suht' pienestä leskeneläkkeestään, 80-vuotiaaksi asti, ja edelleen.

  Hyvin hän kyllä pärjää, ja me lapset autetaan, niin paljon kuin voidaan. :)

  VastaaPoista
 134. "Minusta tekstin sisältö ja asia on tärkein, ei se onko teksti kirjoitettu "kauniisti" ja steriilin virheettömästi."

  Tuo on vain liian suppea hyvän tekstin määritelmä, jotta se kattaisi mahdollisimman monta tekstilajia.

  Erotan tuosta määritelmästä steriiliyden omaksi ominaisuudekseen, koska kielivirheettömyys ei ole steriiliä.

  Oikeasti tuo ei siis kata mitään. Mikään hyvä teksti ei ole yhtaikaa noita kolmea. Lähinnä tulee mieleen kirjahyllyn kokoamisohjeen teksti, mutta ei sen pidä olla kauniisti kirjoitettu.

  Blogitekstikään se ei voi olla, koska blogitekstin ei tarvitse olla kaunis eikä se saisi olla steriili. Virheetön toki, tai hyvää kieltä.

  Kaunokirjallinen teksti taas ei ole hyvä sen takia, että se on kaunis tai virheetön. Äitienpäiväruno voi olla tuommoinen, mutta ei sekään ole steriili. Mikään kaunokirjallinen teksti ei saisi olla steriili, ellei siitä tehdä omaa tyylikeinoaan.

  Tekstin laaadun määrittelyssä onkin lähdettävä aina kontekstista, siitä mihin teksti tulee, missä se julkaistaan ja mahdollisesti vielä tulee ottaa huomioon kohderyhmä, kenelle teksti tulee. Näin ollen hyväkin teksti voi olla myös särmikäs ja tahallisesti normeja rikkova.

  Jaahas, kampaaja kutsuu, pörröä pitää saksia hieman, jotta se ei laske.

  VastaaPoista
 135. P.S. Jos muut haluavat vielä tiedustella hormonitoimintojeni mittaa/vaihdevuosien mahdollista alkamista, kerron nyt jo valmiiksi, että oman seksuaalielämäni rääpiminen päättyi viime postaukseen.

  Nettiblogit ovat uskomaton paikka! - Kukaan tuttavani tai ystäväni ei koskaan live-elämässä hyökkäisi noin reippaasti tiedustelemaan sikiämisen mahdollisuuksiani! :D

  Itsehän täällä kuitenkin kirjoittelen; toivoisin vain kaikilta kirjoittajilta normaalia hienotunteisuutta, ja hyvää, muita ihmisiä kunnioittavaa käytöstä.

  VastaaPoista
 136. "Toivottavasti et nyt uhkaa lopettaa bloggausta, jos ei jatkossa heti ja pyytämättä tule kehua ja selkään taputtelua. Spontaani kehu on tietty eri asia.

  28. lokakuuta 2010 klo 11.39" (Jape)


  Luetun ymmärtäminen, hoi:

  - -> "En tarkoita nyt sitä, että pitää puhua ja ruveta haukkumaan tai kehumaan, vaan luontevaa mainintaa joskus, jos tykkää tai jos jokin on pielessä.

  28. lokakuuta 2010 klo 10.40 (Iines)"

  VastaaPoista
 137. Char: "olen syntynyt 60-luvun lopulla."

  Tuolloin tapahtuikin merkittäviä asioita. Käytiin kuussa ja mm. Jape syntyi. Historian merkkpaaluja ilman muuta :)

  Varmaan joku Väinämöinen tekee laulun teemasta ja heläyttää kannelta, kunhan vain älyää...

  VastaaPoista
 138. Kuunkuiske: "Se herättää sisäisen matemaatikkoni; ikäsi puolesta tarpeesi ehkäisyyn alkaa olla ohi. "

  Matematiikka ei ole leipälajisi, eikä hienotunteisuus hyveesi.

  VastaaPoista
 139. Älä sure, Char. Sinä sentään olet nuori meikäläiseen verrattuna. Minäkin tulin vahingossa paljastaneeksi asian, josta joku laskutaitoinen hoksasi, että olen "aika vanha" ja kertoi sen kommentissaan. Täällä netissä muutenkin sanotaan joskus töksäyttävän suoraan asioita. Ne kannattaa jättää omaan arvoonsa ja pistää vaikka nuoruuden piikkiin. :)

  VastaaPoista
 140. Kiitos, Jape, ja kiitos, Delilah! :)

  En tosiaankaan ole tottunut tähän virtuaalikäyttäytymiseen; minä olen aina oma itseni, ja kirjoittelen kommenttejanikin kuin henkilökohtaisia kirjeitä.

  Ehkä olisi mielenrauhani vuoksi parempi pitää vähän taukoa - lähden pienelle matkalle huomenna, eli automaattista taukoa tulee.

  Teidän molempien kommentit kyllä lohduttivat minua; minä oikeasti tulin surulliseksi.

  VastaaPoista
 141. No mutta, jos joku sanoo, että vanhemmat ovat syntyneet 20-luvulla, niin ei ole kovin paha teko päätellä 20-luvulla syntyneen istuneen hiekkalatikon reunalla 50 - 60-luvulla!

  Jos tällaisen kuvailun pohjalta syntyneen käsityksen tulkitsee ilkeäksi, niin voisi myös kysyä itseltään, millaisen kuvan itsestään muille antaa ja mihin asioihin kannattaa viestinnässään panostaa. Yhdistikö sanoja tämän kuvan kenties muihin sanottuihin kuviin?

  Jos rauhallisilta ja asiallisilta kirjoittajilta tulee vähän nenille - reilu antaa suoraan nenille eikä kieroile - on jossain ollut ehkä jokin ärsytyskynnys, joka on ylittynyt. Tällaista kynnystä kannattaa aina etsiä, ennen kuin tulkitsee sanat minnekäänpäin.

  VastaaPoista
 142. Iines,

  Ihailen kun kerrot, miten vänkäsit myötävirran kirjoittajia vastaan, vaikka asiassa olit samaa mieltä heidän kanssaan.

  Minua on pitkään inhottanut Jari Tervo-nimisen kirjoittajan ja julkisuuseläjän tapa mennä myötävirtaan monissa esiin nousseissa keskustelun aiheissa.

  "Voi kun se osasi nokkelasti myödätä sitä, mitä juuri minä ajattelen"!

  Muuten olen sitä mieltä, että kaikki maailman kORAANIT tulisi polttaa ja kehoitan jokaista kyseisen kirjan tavatessaan sitä halventamaan. Kirjan sisältö on sairas.

  VastaaPoista
 143. Lujille se otti, Riku, mutta en antanut periksi, sillä kyseessä oli nimimerkki Pohdiskelijan kunnia.

  Muistan vuodattaneeni otsan hikihelmiä, mutta siinä vaiheessa kun keksin vedota antiikin tragedioihin, tiesin että selviän hengissä ja ehkä jopa voitan. Tai sanotaanko, että häviö kaikkosi, kukaan ei voittanut, sillä selväähän se oli, etteivät tuomitsijatkaan periksi antaneet.

  Minulla oli toinenkin nimimerkki, Kaaleppi Kenkkunen, jolla hurmasin naisia. Yksi jopa ihastui minuun.

  Jari Tervon Raamatun viskaus meni minulta förbi, vaikka näin sen. En reagoinut mitenkään. Voi olla, etten huomannut, että nakattu kirja oli Raamattu. Minusta kirjoja ei saa paiskoa, kannet voivat irrota.

  VastaaPoista
 144. Kaaleppi Kenkkunen on heti idolini, hänelle voisin antaa osan pienestä palkastani. Kaaleppiin rakastuneen tiedot voit antaa minulle, jos ei ollut kovin kaamea.


  Uutisvuoto ohjelmana on tullut tiensä päähän ajat sitten, silloin kun Tabermann siitä lähti. Jari Tervettä se harmittaa, kun siitä tulee paljon rahaa ja sankarin sädekehää. Vitsitkin käsikirjoitetaan valmiiksi, ei tarvitse niillä päätään vaivata.

  VastaaPoista
 145. Iines, kertomasi kunniamurha-väittely on hyvä ja kuvaava siksi, että kaikissa tärkeissä asioissahan raja ei kulje ihmisryhmien välillä, vaan jokaisen ihmisen sydämen halki.

  Meissä kaikista löytyvät kaikki näkemykset, kunhan vaan tilanne on otollinen.

  Valitsemme puolemme joko tunteella tai vaistolla tai tietoisemmin uskoen sen edistävän jonkin - oman, perheen, suvun, klaanin, maan, maanosan, ihmiskunnan, elämän - etua.

  Delilah - minähän se olin, se ikäluokkasi ohimennen paljastanut. Mutten tehnyt sitä ilkeyttäni, vaan huomaamatta, että siinä olisi jotain hävettävää. Eihän siinä ole.

  En ole kertonut täällä omaa ikäluokkaani, mutta en ole sitä sen kummemmin salannutkaan.

  VastaaPoista
 146. Minä hoksasin heti, että nyt Tervo taisi tehdä mokan, kun Raamatun olan yli viskasi.

  Mutta vasta sitten Tervo ansaitsee sananvapauden ja oikeudenmukaisuuden ritarin kunnian, kun hän tekee saman Koraanille.

  Sitä päivää emme näe.

  Tervo on siinä mielessä tyypillinen ihminen, että hän uskaltaa rienata tasan tarkkaan niin kauan kuin ei ole pelkoa, että vastapuoli vetää turpaan.

  VastaaPoista
 147. Iines: "No mutta, jos joku sanoo, että vanhemmat ovat syntyneet 20-luvulla, niin ei ole kovin paha teko päätellä 20-luvulla syntyneen istuneen hiekkalatikon reunalla 50 - 60-luvulla!"

  Älä sinäkin tuota yhtä töksäyttelijää (KK) aina puolusta. Et taaskaan älyä, mistä oli kyse. Lue näitä kommentteja hiukan niin ehkä se sieltä aukeaa.

  "Jos tällaisen kuvailun pohjalta syntyneen käsityksen tulkitsee ilkeäksi, niin voisi myös kysyä itseltään, millaisen kuvan itsestään muille antaa ja mihin asioihin kannattaa viestinnässään panostaa. "

  Mene itseesi hiukan. Sinähän tulkitset ilkeäksi, jos sanoo vaikka "kukka". Kun sinun omiin sanomisiisi viittaa, jotka olt sis itse julki tuonut täsä blogissa, niin se on ilkeilyä. Onhan tämä nähty useasti. Riittää kun sanoja on tietty henkilö, niin kaikki sanomansa on ilkeilyä sinua kohtaan. Kovin olet kärkäs tuota nuoleskelijaasi (KK) puolustamaan, kun asia sinulle sopii. KK on kova esiintymään absoluutisen hyvyyden lähettiläänä, mutta kuten on nähty, perustuvat hänen jeesustelunsa kultalusikka suussa eloon ja amerikkalaisiin elämäntaidon oppasiin. Ei siis mitään kovin mairittelevaa. Tämä on mielipiteeni.

  VastaaPoista
 148. Tapsa: "En ole kertonut täällä omaa ikäluokkaani, mutta en ole sitä sen kummemmin salannutkaan."

  Mikä on ikäluokkasi?

  VastaaPoista
 149. Tapsan kommentti mielipiteen muodostuksesta on osuva!

  Internet, kiihkeät keskustelut provosoivat usein olemaan voimakkaammin jotain mieltä, vaikka todellisuudessa jopa kiinnostus käsiteltävään asiaan olisi pieni.

  Ja se helppous näitä kirjaimia naputella, tästä lähtee, itse paljoa tätä pohtinut, eikä kukaan oikolukenut....

  VastaaPoista
 150. Reijo Mäki revitteli Raamatusta siihen malliin, että Tervon heittely oli siihen verrattuna lastenleikkiä.

  Char, jostakin kommentistasi tuli sellainen mielikuva (en valitettavasti muista kommenttia) että olet suht nuori. Sitten kerroit vanhempiesi syntyneen 20 -luvulla ja samoihin aikoihin revittelit, että kuka vaan voi netissä esittää ketä tahansa. Siitä mielikuvitukseni alkoi laukata.

  En pahoittele enkä pyydä anteeksi koska sellaiseen ei ole aihetta.

  Ne ovat niin kallisarvoisia sanoja - samoin kuin vaikka rakastan sinua - että niitä en viljele kuin sydämestäni.

  VastaaPoista
 151. Perseennuoleminen on minusta niin kaukana kuin taivas maasta!

  Jokainen minut tunteva sen tietää. Jos minulta kysyy, että onko tämä pusero hieno, sanon, että no, minusta se ei sovi sinulle ihan niin hyvin kuin se raidallinen. (Jos olen sitä mieltä.)

  Mielipiteeni eivät koskaan ole kaupan - siksi niitä arvostetaankin.

  VastaaPoista
 152. Olen kuullut, että Reijo Mäki olisi joitain kirjojakin kirjoittanut, siitä en tosin ole varma.

  Nimeensä ja naamaansa olen lehtien palstoilla usein törmännyt. Pukkaakohan talousammattilaiselta jotain uutta tuotetta?

  VastaaPoista
 153. En anna Kaaleppi Kenkkuseen rakastuneen naisen osoitetta sinulle, Riku, sillä se tietäsi sinun menoasi. Naisella oli nimittäin iso tila Turun saaristossa!

  Minäkin kaipaan Tommy Tabermannia kovasti, yhdessä tämä veljespari säkenöi. Nyt kun Jari Tervo on yksin, on kuin hän olisi jotenkin vajaa.

  Kyllä vaan, Tapsan kuvaus mielipiteen muodostumisesta tai sen ulosannista muodostuu noin. Ja mikä hassuinta, mielipide voi vaihtua näkökulman mukaan. Minusta se ei ole huolimattoman vaan joustavan ja monipuolisen ihmisen merkki.

  VastaaPoista
 154. Tapsa, eihän iässä olekaan mitään hävettävää; joskus vaan on kiva olla "nuori toisten nuorten joukossa". Nykypäivänä ikärasismikaan ei ole ihan vieras ja teoreettinen asia. En tarkoita, että olisin sitä Iineksen blogissa kokenut, mutta "oikeassa" elämässä kyllä ja itselleni hyvinkin tärkeässä asiassa. Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta taidamme olla täällä parhaan nuoruutemme ohittaneita suurin osa. Hyvä me!

  VastaaPoista
 155. Minun täytyy vielä sanoa, että minäkin sitten erehdyin, Char. Muistan sinun sanoneen kesällä, että sinulla ei ole vielä lapsia. Ja kun yllättäen nyt sanot, että vanhempasi ovat syntyneet 20-luvulla, mielikuvani keikahti nurin.

  Mutta tämä tästä, oikeastaan kyseessä ei ole iso asia. Opetus: tyhjät aukot täyttyvät humahtamalla virtuaalissa. Se ei ole siis pahantahtoisuutta.

  VastaaPoista
 156. Delilah, ikä on vain kasa numeroita, ja minä olen lopettanut kaikenlaisen matematiikan jo neljänkymmenen rajapyykin ylitettyäni. Siitä on ziljoona vuotta.

  Minusta kypsä ihminen ei takerru nuoruuteen, etenkään nainen söpöön tyttöyteen. Käy muuten niin, että kun nainen kääntyy, takapuolelta ihailija pelästyy. Kukaan ei pääse ryppyjään pakoon.

  VastaaPoista
 157. Poistettu Japen Kuunkuisketta solvaava kommentti kaksi kertaa.

  VastaaPoista
 158. Kaikille yhteisesti: kyllä, vanhempani ovat syntyneet 20-luvulla.

  Äitini oli suunnilleen minun ikäiseni, kun alkoi odottaa minua. Ja juu ei, minulla ei lapsia vielä.

  En pahoittanut mieltäni siitä, milloin kukakin arvelee minun leiponeen naperona hiekkakakkuja...

  Jokaisen ihmisen mahdollinen lisääntyminen ja/tai ehkäisyyn liittyvät kommentit ovat nyt minulle kategorisesti niin henkilökohtaisia, että pyytämättä saadusta ohjeistuksesta tulen surulliseksi.

  Anteeksipyyntösi eivät minua juurikaan edes kiinostaisi, Kuunkuiske.

  - Ja mitäpä jos me kaikki jatkettaisiin keskustelua vaikka niistä kansanedustajanhommista, ja jätettäisiin tämänhetkinen lapsettomuuteni rauhaan. :)

  VastaaPoista
 159. Jatketaan vaan muista aiheista, mutta yksi asia vielä, Char, jottei jäisi väärää käsitystä siitä, että olisit jonkinlainen marttyyri tai keskustelun uhri.

  Kukaan ei ole halunnut ottaa puheeksi sinun henkilökohtaisia asioitasi. Kyseessä on nähdäkseni vain ja ainoastaan kirjoittajan uskottavuus, ja se on kokonaan toinen juttu. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo uskottavuus pitää virtuaalissa itse ansaita omalla viestinnällään.

  VastaaPoista
 160. Iines,

  minussa ei oikein ole tuota marttyyriainesta. :)

  Arvioin kuitenkin itse omalla kohdallani sen, missä kohtaa muut keskustelijat ylittävät hyväksyttävät ja hienotunteiset rajat, minun elämääni liittyen.

  Jos minua on pidetty täällä lettipäisenä humanistityttösenä, se tuskin on minun vikani. - Olenhan kertonut mm. hoitolapsistani, ja maininnut sen, että he ovat nyt jo täysi-ikäisiä, ja toinen aloittanut yliopisto-opinnot. :)

  VastaaPoista
 161. Minusta on erikoista, että nainen ryhtyy laskemaan toisen naisen hedelmällisyysikää ja sen päälle suorastaan piruille aiheella.

  Sanonta: "nainen on naiselle susi" pitää todellakin paikkansa.

  Vihreä kääpiö

  VastaaPoista
 162. "Kukaan ei ole halunnut ottaa puheeksi sinun henkilökohtaisia asioitasi."

  Tämä ei pidä paikaansa, kun katsoo esim. klo 10.59 kommenttia: "Se herättää sisäisen matemaatikkoni; ikäsi puolesta tarpeesi ehkäisyyn alkaa olla ohi. "

  Kyllähän tuossa puhutaan henkilökohtaisista, mutta ei klo 10.59 kirjoittajan, asioista.

  Vihreä kääpiö

  VastaaPoista
 163. Jos jonkun kommentti loukkaa, on siitä lupa loukkaantua. Ja jos jotakuta loukkaa huomaamattaan (enkä tarkoita Tapsa Sinua) ja se tulee loukkaajan tietoon,on se nyt vähintään hyvien tapojen mukaista pyytää anteeksi. Niin kallisarvoisia eivät anteeksipyynnöt saa olla ja sen verran tunneälyä pitäisi löytyä jokaiselta.

  Ei ole minun asiani ketään kasvattaa, mutta suodaan nyt tällainen fossiilinen mielipide.

  VastaaPoista
 164. Delilah: "Jos jonkun kommentti loukkaa, on siitä lupa loukkaantua."

  Ei ei, kun Iines sanoo, että ei tuossa ollut mitään loukkaavaa, niin siinä ei silloin ole, varsinkaan jos sanojan on KK.

  Normi-ihmiset tosin näkevät että kyllähän selvä loukkaus on loukkaus, vaikka toinen yrittää asiaa peitellä sensorina.

  Delilah: "Ja jos jotakuta loukkaa huomaamattaan (enkä tarkoita Tapsa Sinua) ja se tulee loukkaajan tietoon,on se nyt vähintään hyvien tapojen mukaista pyytää anteeksi."

  Aivan, tämä olisi normaalia asiallista käytöstä, joka ei kuitenkaan koske KK:ta tai Iinestä.

  Delilah: "Niin kallisarvoisia eivät anteeksipyynnöt saa olla ja sen verran tunneälyä pitäisi löytyä jokaiselta."

  Olet niin oikeassa Delilah. Kuunkuiskeella on nuo kallisarvoisia, että "En pahoittele enkä pyydä anteeksi koska sellaiseen ei ole aihetta.

  Ne ovat niin kallisarvoisia sanoja - samoin kuin vaikka rakastan sinua - että niitä en viljele kuin sydämestäni."

  Delilah: "Ei ole minun asiani ketään kasvattaa, mutta suodaan nyt tällainen fossiilinen mielipide."

  Hyvä, että on kaltaisiasi viistaita ja empaattisia naisia näiden muutaman kalsean ja tunneälytömän joukossa.

  VastaaPoista
 165. "Mikä on ikäluokkasi?"

  Jäi tuo lauseeni näköjään hieman vajaaksi, mutta täydennän se nyt. Tätä tarkoitin:

  En ole kertonut täällä omaa ikäluokkaani, enkä aio kertoakaan, mutta en ole sitä sen kummemmin viittauksissani salannutkaan, joten jos se jotakuta oikeasti kiinnostaa, mitä suuresti epäilen, niin sen pystyy kyllä päättelemään viesteistäni, joita olen viime vuosina ahkerasti kylvänyt sinne tänne.

  Sen verran voin vihjata, että olen lähempänä Iinestä kuin Japea.

  VastaaPoista
 166. Sovitaan niin, että täällä on vain yksi luokka, ja se on A. Ollaan parasta A-laatua.

  Olen muuten aina kummastellut, missä kohdassa menee sukupolven raja. Tiedättekö te? Milloin sukupolvi vaihtuu? Ketkä kuuluvat samaan sukupolveen, miten laaja tuo haitari on - eikö parhaillaan aina elä monta sukupolvea limittäin?

  Toinen asia, mitä olen hiljakkoin ihmetellyt on se, miten lintu tuntee lajikumppaninsa, siis mistä varpunen tuntee varpusen varpuseksi, kun se ei kerran näe itseään peilistä?

  Onko teillä yhtä outoja ihmettelyn aiheita?

  VastaaPoista
 167. Tapsa: "Jäi tuo lauseeni näköjään hieman vajaaksi, mutta täydennän se nyt. Tätä tarkoitin:"

  Todellakin, näemmä jäi vajaaksi, kun jätit vastaamatta selvään kysymykseen vaikka olit todennut, että et ikäluokkaasi ole salannut.

  Tapsa: "Sen verran voin vihjata, että olen lähempänä Iinestä kuin Japea."

  Mistä suunnasta ikäjanalla katsottuna? Täytyisi asettaa keskiö, olkoon se Iines, josta käsin katsellaan. Mihin kohtaan nyt asetut ikäjanalla?

  VastaaPoista
 168. Sukupolvien väli on noin 20 vuotta.

  VastaaPoista
 169. Ikä on tosiaan vain numeroita.

  Numeron tein vain siksi, kun olin havaitsevinani jonkinmoista epäjohdonmukaisuutta. Pahoittelen anturieni virhettä - livenä sellaista ei tapahdu. (Mutta kanssakäyminen reaalissa onkin paljon moniulotteisempaa kuin täällä.)

  Öitä!

  VastaaPoista
 170. En tullut ajatelleeksi, että "sukupolvi" onkin määriteltynä mm. Wikipediassa. Siellä se on joko suvuittain: yksi vanhempien polvi on sukupolvi, ja sitä seuraa lasten sukupolvi ja sitten tulee lastenlasten sukupolvi; tai sitten sukupolvi on tuo 20 - 30 vuotta, mikä on kai sama asia. Sukupolvi voi olla myös tietty tilastollinen otantajakso.

  Oma pohdiskeluni johtuu siitä, että sukupolven raja on kielenkäytössä horjuva. Keitä tarkoitetaan, kun vaikka mediassa sanotaan, että "tämä sukupolvi ei sitä tule näkemään, että ydinvoimalat lakkautetaan". Tai kun minua vanhempi puhuu minulle meidän sukupolvesta tai vanhahko opettaja puhuu lapsille meidän sukupolvesta tarkoittaen sillä sekä itseäään että lapsia.

  Minusta sukupolvi voi siis olla myös reaaliaikana kaikki elossa olevat ihmiset, jolloin se lähenee käsitettä "ihmiskunta". Ainakin kielenkäytössä se on sama, ja juuri tämä aiheutti tämän peukaloiden pyörittelyn ja kattoon syljeskelyn.

  VastaaPoista
 171. Sukupolviasiaa minäkin olen joskus miettinyt juuri samoin kuin Iines nyt. Vaikka se on siis hyvin yksilökeskeinen asia, niin sitä käytetään silti myös aikakausien kuvailuun.

  Esimerkiksi ensimmäisen maailmansodan jälkeiset nuoret (ei siis sen jälkeen syntyneet) olivat ihan yleismaailmallisestikin ns. kadotettu sukupolvi. Tähän kuuluivat mm. Hemingwayn aikalaiset yhtä hyvin kuin meillä Tulenkantajien sukupolvi eli mm. Waltari.

  Otin nuo kirjailijat esimerkiksi siitä syystä, että molempien sen aikaisissa teoksissa mainitaan tämä nimitys "kadotettu sukupolvi".

  Toisaalta aikakausia ja ihmisiä nimitellään yleisesti myös "lukulaisiksi" - esim. 60-lukulaisiksi. Etenkin kirjallisuuden historiassa käytetään tällaisia luokitteluja. (Eikä silloinkaan tarkoita silloin syntyneitä - eli Jape ja Char eivät ole 60-lukulaisia, vaan ehkä 80-lukulaisia?)

  Nämä kaikkihan Iines alan maisterina hyvin tietääkin.

  Nyt tapetilla ovat olleet kauan jo ns. suuret ikäluokat eli sodan jälkeen 40-luvulla syntyneet.

  Varmaan muitakin luokitteluja on. Meillä on taipumus luokitella.

  VastaaPoista
 172. Tapsan ikä miinus Japen ikä x 2 = Iineksen ikä eli ikäluokka on -46.

  VastaaPoista
 173. Nimenomaan nämä kadotettujen sukupolvet tai kurittomat sukupolvet Waltarin tapaan ovat kai aika klassisia esimerkkejä sanan sinänsä oikeasta käytöstä - jos nyt rajoja vedetään. Tuommoinen kapeasti määritetty sukupolvi tarkoittaa nähdäkseni useimmiten oman sukupolven (eli 20 - 30 vuotta) joukkoa.

  Anonyymin yhtälö on vähän outo. Taidan saada ehdot. Taas. Toisaalta täytyy muistaa, että olen aina suorittanut kaikki matematiikan ehtoni varsin sutjakkaasti, ja sekin on merkillepantavaa, etten koulun jälkeen ole tarvinnut matematiikkaa missään. Minusta siis matematiikan opetusta voitaisiin vähentää ja antaa sieltä tunteja draamakasvatukseen ja vaikka äidinkieleen - nuoret eivät aina ymmärrä edes sanojen merkityksiä.

  Kerron esimerkin television BB-ohjelmasta, jota silloin tällöin vilkuilen. Kun annettiin tehtäväksi keksiä esitettäväksi "vääriä mutta uskottavia suomalaisia tapoja" ulkomaalaisvieraita varten, nuoret eivät tajunneet tehtävänannossa "väärää", vaan väittivät, että tapojen tulee olla totta eli uskottavia.

  VastaaPoista
 174. Iines: "Kerron esimerkin television BB-ohjelmasta, jota silloin tällöin vilkuilen"

  BB-sukupolvi ei kovin lupaavalta vaikuta...

  BB: Ksenia ei tiennyt, että lehmää syödään
  Örvellysbileissä kunnostautuneella 19-vuotiaalla Ksenialla on suuria aukkoja yleistietämyksessä.

  Big Brotherin verkkosivujen mukaan aamupalaa tehnyt Ksenia ihmetteli, syövätkö ihmiset lehmän lihaa.

  Hän oli juuri juttelemassa Villen kanssa pelistä, jossa eläimiä ampumalla saa kyseisestä eläimestä tuotettavia elintarvikkeita.

  - Ja jos ampuu lehmän, saa maitoa, Ksenia pohti.

  - Syödäänkö lehmän lihaa? hän ihmetteli.

  - Nautaa, kyllä! Ville kommentoi.

  - No, niinpäs syödäänkin, Ksenia tajusi.

  Sen jälkeen tyttö ihmetteli, miten lehmää syödään, jos siitä otetaan maitoakin.

  - Onko olemassa erikseen lihalehmiä ja maitolehmiä?


  Draamakasvatuksen sijaan nuo "kseaniat" tarvitsivat ihan jotain muuta apua...

  Toisaalla IS:ssä Ksenia-kun on sanonut näin viisaasti: "Tulevaisuus hermostuttaa Kseniaa, vaikka hän tietää kyllä, että talon ulkopuolella on parempi olla. Nuori nainen aikoo käydä lukion loppuun.

  -Eihän minulla ole mitään ammattia, jos jätän sen kesken."

  Kannattaa juu käydä lukio loppuun Ksenia...

  BB-Ksenia avautuu lisää tietämättömyydestään: En osaa kertotaulua

  BB-Ksenia yllätti taas: Onko Tukholma Ruotsissa?

  Ei muuta kuin lisää draamaa...

  VastaaPoista
 175. Insinöörinaisen euro on, todellakin, ∅ 80 senttiä ja nimenomaan siksi että miehet ovat päättämässä työtehtävistä ja sen mukaan määräytyvistä palkoista.


  http://www.taloussanomat.fi/uutinen/2010/10/28/vastavalmistunut-insinoori-tienaa-2-500-ekk/201015028/243

  Vastavalmistuneiden insinöörien mediaanipalkka on 2 500 euroa ja keskiarvopalkkaa 2 496 euroa. Mediaanipalkka pysyi samana kuin viime vuonna, mutta keskiarvopalkka laski. Naisten ja miesten välinen palkkaero kasvoi selvästi viime vuodesta.

  VastaaPoista
 176. Tuo "vääriä mutta uskottavia suomalaistapoja" oli mielenkiintoinen tapahtuma myös psykologisesti.

  Kun Marika, jota muut mitätöivät, ignoroivat ja kiusaavat mennen tullen, esitti ainoana oikean tulkinnan vääränlaisille mutta uskottavuuden rajoissa oleville suomalaistavoille, muut - koulukiusaajien prototyypit - hyökkäsivät Marikan kimppuun valtavalla aggressioryöpyllä ja hiljensivät tämän.

  Jos olisin kansanedustaja, määräisin kouluihin vedettäväksi laajan koulukiusausohjelman, jossa tärkeää olisi se psykologinen totuus, että kiusaamisia ei pidä hoitaa vain "keskustelemalla" - Keltikangas-Järvisenkin mukaan keskustelumetodi on huono, koska se siunaa kiusaamisen eikä johda mihinkään.
  Nythän opettajat asiantuntemattomuuksissaan lespaavat kiusaajien kanssa ja terapoivat näitä, kun kiusattu jää syrjään ja joutuu jopa vaihtamaan koulua kiusaaajan jäädessä terapian ja muun silityksen piiriin entisdeen kouluunsa.

  Juuri näitä koulukiusaajia on tässä BB-ohjelmassakin, ja merkillepantavaa on se seikka, miten kiusaaminen leviää niihinkin, jotka eivät oma-aloitteisesti varsinaisesti kiusaa ketään. Tämä BB-ohjelman psykososiaalinen puoli kiinnostaa minua. On kuin seuraisi vapaalla olevan koululuokan sosiaalista muotoutumista.

  VastaaPoista
 177. "Laasasen akan poika" oli huolissaan miksei feministit ole rynnänneet puolustamaan Nasimaa. Minä ihmettelen sensijaan miksi Pro Heteroistit ovat hiiskumatta elokuvasta "Miesten vuoro".

  VastaaPoista
 178. Lainaus uutisista:

  "Salo hämmästelee, miksi pankkia valvova eduskunnan pankkivaltuusto ei ole ollut vieläkään missään yhteydessä häneen.

  –Pankkivaltuusto ei ole ollut minuun mitenkään yhteydessä. Ihmettelen tätä, koska olen asiassa keskeinen osapuoli, hän sanoi Yle Uutisille."

  Kyseessä on siis maan tapa, Iines. Olipa kyse koulusta tai työpaikasta - jopa ihan huipulla - niin samalla metodilla asiaa lähestytään. Kiusatusta viis.

  Kohta varmaan Liikasen Ekille annetaan terapiaa.

  VastaaPoista
 179. "Insinöörinaisen euro on, todellakin, ∅ 80 senttiä ja nimenomaan siksi että miehet ovat päättämässä työtehtävistä ja sen mukaan määräytyvistä palkoista."

  Ai. Minä kun luulin, että se johtuu siitä, että insinööreissäkin naiset menevät kaupan, palvelualoille ja kuntiin kun taas miehet menevät ns. teollisuuteen, jossa maksetaan paremmin.

  VastaaPoista
 180. Noh, Anonyymi, minua on mainittu feministiksi ja minä puolustan Nasimaa konkreettisesti ja myös laajemmin kaikkia nasimoja vähintään symbolisella tasolla. Meinasin kirjoittaa kommentin Laasasen blogiin, mutten sitten kehdannut mainostaa itseäni, kun en ole tunnettu enkä vissiin täysverinen feministi. Muuten voisin olla, mutta kun omaa ismiä ei kai saa arvostella?

  Miesten vuoro -elokuvasta en voi sanoa mitään, kun en ole nähnyt sitä. Tietojeni mukaan elokuva on kuitenkin vallan hyvä ja uraauurtava avatessaan miehisyyttä pois sidonnaisesta sukupuoliroolista.

  VastaaPoista
 181. Ekin terapoiminen olisiki paikallaan sillä häntä on "syyllistetty" isosta päästä aina, sekä Mauria tupeesta ja Anttilaa isoista "hinkeistä".

  Ei ihme että terveyskeskuksia lamaannuttavat koska nuo haitat ovat pysyviä ja yleisen terveydenhoidon "tavoittamattomissa",

  VastaaPoista
 182. Näyttää siltä, Tapsa, että tosiaan myös korkeilla paikoilla kiusatun yli kävellään juuri saman kaavan mukaan, ignoroiden tai mitätöiden tämän puhetta. Mitä nuorempi tai kouluttamattomampi yhteisö on kyseessä, sen raivoisampaa tietysti kiusaaminen on. Ja kiusattu on se, joka ulostetaan pois.

  Taisin tuolla ylempänä muuten kirjoittaa Sirkka Salosta. Sinikkahan nhän on.

  Alin anonyymi, eikös tuo ole juuri sitä miehistä päätäntävaltaa, että teollisuuteen eli miehiselle alalle on saatu paremmat palkat kuin kaupan, palvelun tai kuntien insinöörialoille?

  Nykyään tuntuu hassulta, kun fyysistä voimaakaan ei insinööri tarvitse keksittyään koneita tekemään ne raskaat työt. Taitaa se kaupan ja palvelun ala olla jo fyysisestikin raskaampi?

  VastaaPoista
 183. Lisään vielä:

  BB-ohjelmassa kiusattu Marika on ns. häätöäänestyksessä viikoittain, kun asukkaat koettavat ulostaa hänet keskuudestaan.

  Puhelinäänestäjät eli kansa näkee kiusaamiskuvion ruuduistaan ja äänestää Marikan jatkoon joka kerta. Näin sen pitäisi kouluissakin mennä.

  VastaaPoista
 184. Insinöörinaisen euro on tasan euro. Ihan samaa rahaa saavat kuin miehet. Feministit ja muut kieroilijat ovat vain ottaeet mukaan tuon keskiarvopalkan mutta ovat niin pöllöjä, etä eivät huomaa ottaa - tai jättävät tahallaan ottamatta - mukaan tehtyjä työtunteja.

  Ei kai kukaan ole niin pöllö, että olettaa, että tekemättömästä työtä pitää saada sama palkka, kuin työtä tekemällä?
  Kuten Tilastokeskuksen vuosityöajan tilastot osoittavat, tekevät miehet keskimääri yli 20% enemmän työtunteja per vuosi. Lisäksi, kuten tunnettua, sairastelevat naiset enemmän ja ovat täten paljon miehiä enemmän pois töistä. Tästä loogisesti seuraa, että naisten keskimääräiset ansiot laskevat, sillä eihän tekemättömästä työstä pidä maksaa mitään.

  Kannattaa tutustua asiantuntijan, tutkija Pauli Sumasen aiheesta tekemiin päteviin tutkimuksiin. Saa kirjana tai voi katsoa vaikka netistä. Vastaanpanematonta rautaista faktaa!

  VastaaPoista
 185. Mitä taas tulee insinöörien palkan määräytymiseen, niin tottakai niistä päättää valtaosin miehet. Miehethän niitä insinöörialojen yrittäjiä ja yritysten vetäjiä on, koska,kuten tunnettua, naisten riskinotto kyky ja halukkuus on alhainen. On aivan luonnollista, että yrityksen kesksisitä asioista, kuten palkoista, päättää yrittäjä, eli useimmiten siis mies.

  Naiset, lopettakaa ruikutus, ja ryhtykää vain rohkeasti insinöörialojen yrittäjiksi ja pääsette päättämään palkoista.

  VastaaPoista
 186. Minun työpaikallani mieslehtorit tekivät enemmän työtunteja kuin naisopettajat, mutta työtä he tekivät vähemmän, kuten olen kertonut. He eivät valmistelleet useinkaan tuntejaan sen kummemmin eivätkä kehitelleet mitään projekteja oppilaitten kanssa. Yksi mieslehtori ei edes omistanut salkkua tai laukkua, sillä hän ei koskaan vienyt mitään työtä kotiin, korjasi kokeetkin oppitunnilla.

  Mieslehtorien suurempi opetustuntimäärä johtui siitä, että he eivät antaneet oman aineensa tuntiopettajanaisille juurikaan ylitunteja, koska ahmivat ne itse. Heidän oli hyvä hoitaa suurta tuntimäärää, koska heillä oli rouvat kotona hoitamassa husshollin ja lapset.

  Naislehtorit ovat aina olleet solidaarisempia tuntiopettajille ja sivutoimisille opettajille ja antaneet heille tuntejaan - jostain syystä heillä on ollut kiire kotiin hakemaan lapsia tarhasta ja laittamaan perheelle iltaruokaa yms.

  Että tällainen on totuus miesten töistä ja naisten töistä ja miesten muka suuremmasta työpanoksesta - tämä harhakuvio sieltä takaa useimmiten löytyy.

  Yhteenveto: meidän koulussamme miehet pitivät tunteja enemmän ja saivat palkkaa enemmän, mutta heidän työmääränsä oli naisten kokonaistyömäärää selvästi vähempi. Oppitunnin pito on jäävuoren huippu opettajan työstä.

  VastaaPoista
 187. "Että tällainen on totuus miesten töistä ja naisten töistä ja miesten muka suuremmasta työpanoksesta - tämä harhakuvio sieltä takaa useimmiten löytyy. "

  Yksittäistapaus, et voi yleistää.
  Lisäsi meillä on vain sinun biasoitu näkemys, pitäisi kuulla sitä toistakin osapuolta.
  Sen sijaan mitä ei voi kiistää, on
  Tilastokeskuksen viralliset vuosityöajan käytön tilastot. Ne ovat ohittamaton paikka eikä häviä vaikka kuinka koitat vähätellä. Pauli Sumasen vastaanpanematon faktatutkimus tukee myös tosiasiaa, ketkä tekee työt ja ketkä sairastelee.

  Opettjaat tuntuu olevan aika moista rutusakkia muutenkin, kuten oheinen uutinen tietää kertoa:

  Nettikiusaaminen vie opettajia sairauslomille

  Kysymys: Mitä se opettaja siellä netissä tekee? Eikös hänen pitäisi opettaa ja valmistella tunteja kuten Iines tuossa juuri todisti?

  VastaaPoista
 188. Täsmennän:


  Miehet pitivät enemmän siis oppitunteja, jotka ovat palkanmaksun peruste. Naisilla olivat sen sijaan kokonaistyömäärät suuremmat, jos lasketaan mm. oppilashuoltotyö ja tuntien valmistelut ja projektien suunnittelut ja hoidot, joita ei ole erikseen yksilöity palkanmaksun perusteeksi.

  Miehille kelpasi siis lähinnä se työnosa opettajantyöstä, johon palkka perustuu, eli oppitunnit. Opettajan kokonaistyöstä oppitunnit ovat ehkä puolet.

  VastaaPoista
 189. Mahdoitko ymmärtää Jape lukemaasi tuossa opettajien nettikiusaamisasiassa?

  Opettajaa voidaan kiusata, vaikkei hän käyttäisi muuta kuin koulun pakollista Wilma-oppilasohjelmaa ja koulun hänelle osoittamaa sähköpostia - tuleehan opettajan olla tavoitettavissa. Useilla opettajilla on lisäksi Facebook-yhteys, jokusilla jopa avoimena foorumina.

  Itse käytin tietokonetta oppitunneilla tiiviisti tiedonhakuvälineenä ja kirjoitusalustana - oppilaat ovat viimeiset 20 vuotta tehneet meidän talossamme esseensä, aineensa, raporttinsa, opinnäytetyönsä ja ylipäänsä muun kirjallisen viestintänsä tietokoneluokissa.

  Myös opettajat valmistelevat tuntejaan koneilla tietenkin. Meillä oli jokaisella opettajalla lisäksi oma tietokone omassa työhuoneessaan. Älä ole nyt ihan pöllö.

  VastaaPoista
 190. "Mahdoitko ymmärtää Jape lukemaasi tuossa opettajien nettikiusaamisasiassa?"

  Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että sinulla on kova tarve aina epäillä lukukykyäni. En toki ole maailman nopein lukija, roskakirjallisuuden ja varsinkin romaanit jätän hyvin vähälle.

  "Opettajaa voidaan kiusata, vaikkei hän käyttäisi muuta kuin koulun pakollista Wilma-oppilasohjelmaa ja koulun hänelle osoittamaa sähköpostia - tuleehan opettajan olla tavoitettavissa. Useilla opettajilla on lisäksi Facebook-yhteys, jokusilla jopa avoimena foorumina"

  Nämä kaikki on jokaisella muullakin työntekijällä, yrittäjällä ja virkamiehellä. Ei opettajat mikään erityisryhmä ole. Facebook-yhteyttä ei taatusti ole määrtty opettajien tietoväyläksi oppilaisiin. Opettajila ei muutenkaan pitisi olla mitään asiaa Facebookiin työaikana.


  "Itse käytin tietokonetta oppitunneilla tiiviisti tiedonhakuvälineenä ja kirjoitusalustana"

  ...ja seurasit ja kirjoitit blogeihin ja foorumeihin ja Suomi24 deittipalstaalle, kuten muistelen sinun itse kertoneen.

  Ei oppitunneilla enään pitäisi mitään tietoa hakea ja kirjoitella koneelle vaan esittää sitä tietoa joka on jo kirjoitettu siisteiksi kalvoiksi. Sitähän se sinunkin puhumasi tuntien valmistelun PITÄISI tarkoittaa.

  "Myös opettajat valmistelevat tuntejaan koneilla tietenkin."

  Miesopettajat eivät mukaasi näin tee, eikä varsinkaan kesken oppitunnin.

  "Älä ole nyt ihan pöllö."

  Lämmin kiitos kauniista sanostasi Iines. Nyt on hyvä aloittaa viikonloppu.

  VastaaPoista
 191. Jape pöllöttelee itse alvariinsa ja heti pahoittaa pienen mielensä, voi rassukkaa. On herkkä kuin mimosa. Jape on valikoiva lukija mutta BB menee. Ristiriitaista.

  VastaaPoista
 192. Uskotaan, uskotaan Iines, miesopet ovat lusmuja.

  Jonnekinhan lusmujen miestenkin on pitänyt mennä, koska insinöörihommissa heitä ei juurikaan näe... Eikä muuten paljoa reklaamihommissakaan.

  Esimerkkisi pätee siis koulutyöhön. Minulla on kokemusta monessatin tehtaasta ja konepajasta Suomessa ja Ruotsissa sekä useista insinööri- ja mainostoimistoista Suomessa, enkä ole törmännyt tuollaiseen sukupuolikäyttäytymiseen.

  Siksi se minua ihmetyttääkin.

  VastaaPoista
 193. Suomen pankin kiusausjupakka: Salo veti sanojaan takaisin

  "Pankkivaltuusto kertoi nyt saaneensa Salolta kirjeen, jossa hän totesi puhuneensa asiasta yleisellä tasolla. Salo arvioi lisäksi, että on määritelmällisesti vaikeaa jos ei mahdotonta, että voitaisiin kiusata johtokunnan jäsentä, jolla ei ole esimiestä. "

  Vihreä kääpiö

  VastaaPoista
 194. Noin kiusatut usein tekevät, vetävät sanojaan takaisin. Mikäs siinä.

  Valtakunnassa kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 195. Tapsa,

  puhuin meidän talon mieslehtoreista, ja voi olla, että kirjoituksestani heijastui nuiva asenteeni heitä kohtaan. Neljä kovapalkkaista mieslehtoria, mieletön määrä ylitunteja eikä kukaan jättänyt oman aineensa "kakkosopelle", sille tuntiopettajanaiselle, kuin muutaman hassun ylitunnin, joskus ei sitäkään. Jokaista passasi vaimo kotona, vaikka lapset olivat lentäneet ajat sitten pesäsätään. Silti kellään ei ollut kiinnostusta valmistella tuntejaan kotonaan tai käydä edes oppiaineensa koulutuspäivillä. Yhdelle kuulemma annosteltiin kotona säännöllisesti kahvi kuppiin ja ruoka-annos lautaselle. Emme kysyneet, saiko itse suuhunsa ja solmiko omat kengännauhansa.

  Ei muuten, mutta ei se jaksanut naurattaa, kun nämä laiskimukset veivät tunnit ahkerampien naisten edestä - meillä kun oli se käytäntö, että lehtorit saivat ottaa päältä mitä tahtoivat ja ne luokat ja ryhmät, jotka miellyttivät, ja se mitä jäi, annettiin tuntiopettajille, jotka lähes poikkeuksetta olivat nuorehkoja naisia, äitejä. Kuriositeettina mainittakoon, että mieslehtoreiden varmoja valintoja olivat yo-pohjaiset sihteerilinjat.

  On paljon mahdollista, että nyt opettajat eivät noki enää toisiaan kuten vielä viisi vuotta sitten, vaan tunnit sanellaan ylempää ja annetaan toivottavasti päteville opettajille sukupuoleen ja lehtoriuteen katsomatta.

  VastaaPoista
 196. Ongelmista organisaation toimivuudessa - johtajuuden puuttumisesta tai kyvyttömyydestä kertonevat Iineksen koulukokemukset.

  Miehenä(hra 47++) minulle tulee kuitenkin myös toisenlaisia ajatuksia.

  Yo-sihteereitä, hyvä palkka, helppo työ, homma hallussa: nöyrä kunnioitukseni noille nerokkaille miehille!

  Minä olisin opettajana mahdollisesti luennoinnut pöydällä kyljelläni maaten ja viinirypäleitä syöden.

  Opetukseni johtoajatus kaikessa olisi ollut oppilaiden valmiuksien ja omaehtoisuuden kehittäminen.

  Sellaisessa ei valmiiksi annettaisi opiskelijoille juuri mitään, vaan he joutuisivat itsenäisesti selviytymään vaikeista tehtävästä. Kehittää ongelmanratkaisukykyjä hienosti.

  VastaaPoista
 197. Iineksellä on ihan selvä agenda herjata miehiä, eritoten miesopettajia. Iineshän vastustaa mm. miesopettajien lisäämistä kouluihin positiivisin, lain suomin, edistämiskeinoin.

  No onneksi allekirjoittanella on huomenna taas mieopettajien tunteja. Toinen on "vain" tekniikan tohtori, toinen on sentään tekniikan tohtori ja kauppatieteiden lisensiaatti.
  Uskon, että tunnit ovat antoisampia kuin sen äidinkielen ja viestinnän opettajan (nainen) jonka tunnit olivat kun olisi ollut hiekkalaatikolla ja olisi heitelty palloa henkilöltä toiselle ja se jolle pallo tulee niin pitää keksiä kiva sana. Sitten laitetaan sanat peräkkäin ja tulee hassuja lauseita ja kaikilla on (muka) niin hirveän kivaa.

  On lisäksi jotenkin ristiriitaisen hupaisaa, että Iineksen laiskureiksi haukkumat miesopettajat nappaavat tunnit AHKERIEN naisopettajien nenän edestä. Miten tuo onnistuu vai olisiko ne laiskurien ja ahkerien roolit nyt mennyt jotenkin sekaisin? Uskon näin.

  "Noin kiusatut usein tekevät, vetävät sanojaan takaisin."

  Kiusatut? Väärin argumentoitu. Pitäisi olla "noin valekiusatut usein tekevät, vetävät sanojaan takaisin jäätyään valheesta kiinni".

  Kuten arvelinkin oli tämä vain julkisuusstuntti näkymättömäksi jääneeltä Salolta, jolle ei siis riittänyt Halosen, ohi pätevämpien ehdokkaiden, myöntämä suojatyöpaikka.

  VastaaPoista
 198. Jos olisin kansanedustaja tai insinööri tai opettaja tai nainen, jonka euro on jotakin tai Marika BB-talosta tai koulukius-aaja tai -attu tai liha- tai maitolehmä, soittaisin presidentin ovikelloa, ja sanoisin avaamaan tulleelle Marja Tyrnille, että kerro, perkele, sille semmoiset terveiset, että meitä pitäisi kohdella paljon paremmin, mutta kun en ole, jaa mutta olenhan minä joskus opettajakin ollut, insinööri en enkä BB-Marika enkä kukaan muukaan näistä, joista täällä kirjoitetaan, mutta on se niiin uuvuttavaa.

  VastaaPoista
 199. Sitäpaitsi, jos olisin kansanedustaja, voisin joskus kesällä ajaa kuvan piikkinokka-mossella. Talvisin en.

  Nuorisosäätiökirjaa en kehtaisi heilutella noin avoimesti.

  VastaaPoista
 200. Kyllä, vastustan miesopettajien lisäämistä kouluihin positiivisin lain suomin keinoin. Meillä on toimiva kaikille tasavertainen pääsykoesysteemi, ja sitä ei ole syytä muuttaa sen vuoksi, että jotkut eivät jaksa opiskella pitkäjänteisesti. On runsaasti myös miesopiskelijoita, jotka ovat motivoituneita pääsemään osaamisensa kautta.

  Kysyisin, miksi miesopiskelijat jaksavat lukea lääketieteen ja oikeustieteiden pääsykokeisiin ja käydä tuhansien eurojen preppauskurssit ennen koetta? Miksi opettajankoulutukseen tulisi päästä lukematta?

  Opettajan työ on myös haasteellista, vaikeaa ja tärkeää kuten lääkärin tai juristinkin. Lisäksi koulutus on yhtä pitkä, pitempikin mm. kahden aineen aineenopettajilla.

  VastaaPoista