11.4.2011

Sananlasku 5: Ei haukku haavaa tee


Mari Kiviniemeä on pilkattu. Helsinkiin on ilmestynyt luvattomia vaalimainoksia, joissa Kiviniemi näyttää lähinnä vampyyrilta suusta noruvine verivanoineen. Verivana symboloi eläinten verta, sillä Kiviniemen katsotaan haluavan sulkea eläimet häkkeihin. Pilkkajulisteista ollaan tekemässä rikosilmoitusta.

En sitten tiedä, miksi juuri Kiviniemi on valittu pilkan kohteeksi, sillä en ole havainnut hänen sanoneen mitään eläinasioista tai toimineen erityisen eläinvastaisesti. Ihan kuin muutama mistääntietämätön hevostyttö olisi ollut asialla. Itse olisin sijoittanut Sirkka-Liisa Anttilan noihin verimainoksiin, sillä hänellä on ollut käsissään avaimet eläinten olojen kohentamiseen. Jos parannusta ei ole tapahtunut, se ei ole Kivinimenen syy. Tai siis on samalla tavalla, kuin kaikki on pääministerin syy. Työttömyys, turvattomuuden lisääntyminen, terveyspalvelujen huonontuminen.

En osaa sanoa, millä tavalla pilkkaaminen parantaa asioita. Minusta pilkkaaminen repii aina railoa leveämmäksi, haavaa vuotavammaksi, etäännyttää eheyttämisen sijaan. Ei ole tilannetta, jossa pilkka yksin rakentaisi, sillä pilkka on ilkeää, ihmisen pahuudesta versovaa. Pilkkaa ei pidä sekoittaa leikinlaskuun, ei ironiaan, sarkasmiin, satiiriin - purevaankaan, sillä pilkan ja satiirin ero on on se, että pilkka sisältää pilkkaajan omaa sisäistä kaunaa, satiiri asiaan kohdistuvaa ivaa. Pilkassa on mukana pilkkaaja, satiiri irtoaa sanojastaan. Pilkka on tahmeaa ja siitä tulee paha olo, satiiri sen sijaan kohottaa ja yhdistää, suo oivalluksen.

Nythän tässä Kiviniemi-pilkassa voidaan tietysti esittää älykäs kysymys: Mutta onko poliitikko ihminen, luonnollinen henkilö? Voiko rikoslain mukaan pilkata sellaista, joka ei ole luonnollinen henkilö? Eikö poliitikon tule roolissaan kestää pilkkaa, sillä pilkka kohdistuu toimiin, ei ihmiseen, vaikka pilkattaisiin poliitikon yksityisasioita?

Onko bloggaajaa olemassa? Onko bloggaaja ihminen? Tätä kysyttiin minulta blogistina, kun kyselin bloggaajien tunteista ja mielenpahoittamisista. Moni bloggaaja on nimittäin blogissaan ilmoittanut pahoittaneensa mielensä jostakin häneen bloggaajana kohdistuneesta sanomisesta. Samoin itse koin oloni ahdistuneeksi parin naisbloggaajan kulkiessa pilkaten askelissani vuosien ajan. Sain muutamalta vastauksen, että bloggaajaa ei voi pilkata, koska häntä ei ole olemassa. Niin että turhaan te pilkatut bloggaajat ja poliitikot itkette, teitä ei ole olemassa, ettäs tiedätte. Pilkka valukoon yltänne kuin vesi hanhen selästä! Ei ole rikosta, ei ole kunniaa, olette hahmottomia haamuja varjojen valtakunnassa.

(Maalaus Jean-Léon Gerome)

108 kommenttia:

 1. "Minkki Mari" on tietenkin toiminut eläinten oikeuksia puolustavan kansanosan vastaisesti ottamalla tukea turkistarhausta perusoikeutenaan pitävältä yhdistykseltä ja toimimalla sen "mannekiininä". Sekä vaatimasta päästyäänkin vaatii toisilta vastuullisuutta, juuri sitä mitä itse karttaa viimeiseen asti, vastaamalla kaikkiin kysymyksiin täysin vastuuttomasti, kantaa ottamatta.

  VastaaPoista
 2. Ottamalla tukea turkistarhausta puoltavalta yhdistykseltä? Näin ymmärsin kommentistasi.

  Ok, rumasti tehty tuommoinen yhdistystoiminta, että puolletaan turkistarhausta, jota vastaan itsekin olen.

  Vaan jos lähdetään siitä, että syynätään poliitikkojen tukiyhdistykset ja yritykset, mahtaako kaikilla muilla olla eettisesti kestävät tuet takanaan?

  Minusta muuten turkis Suomen talvessa on mainio vaate. En ymmärrä tekopyhää hysteriaa, jossa kananmuna lentää sinne, missä turkis vilahtaa.

  Se vaan, että turkisten pitäisi tulla tuotantoon luonnollista tietä tai eläimen hyvän elämän jälkeen. Älköön tähän nyt sitten yksikään munan- tai makkaransyöjä älähtäkö yhtään mitään.

  VastaaPoista
 3. Demokratiassa ei mikään saa olla niin pyhää, ettei sitä saisi pilkata.

  Jos pilkka menee yli jonkin rajan, niin meillä on sitä varten laki ja puolueeton oikeusistuin.

  (Heikompien kiusaaminen on asia erikseen, mutta kai siihenkin jokin laki löytyy.)

  Kiviniemen tapauksessa pilkka osuu myös jokaiseen meistä lihansyöjistä.

  VastaaPoista
 4. Minua kiinnostaa tämä pilkkaaminen. Nimittäin koen sen pahaksi, negatiiviseksi asiaksi, joka on väärä keino hoitaa asioita. Minua suivaannuttaa mieluummin se asenne, että pilkkaaminen on pyhä arvo, jota ei saa kyseenalaistaa.

  Nimittäin minä en, Tapsa, laske satiiria pilkaksi. Pilkka on henkilökohtaista, satiiri on yleistä, jos rajaan karkeasti. Pilkka on halpaa, satiiri kallisarvoista.

  Satiirin lisäksi ironia, parodia sekä sarkasmi ovat minusta oivia keinoja poimia asioita haarukan nokkaan - kaikkein paras on huumori. Pilkkaa en käyttäisi koskaan, mihinkään enkä kehenkään.

  VastaaPoista
 5. Minusta lihansyönnistä syyllistäminen on suurta tekopyhyyttä maailmassa, jossa lajit syövät toisiaan, maailmassa, jossa ihmisen ravinnonsaanti on kautta aikojen perustettu maan ja veden elävän ja kuolleen viljan käytölle. Kyllä salaatinlehtikin parkaisee, kun ihminen työntää sen hampaittensa väliin. Me emme vain kuule sitä.

  Se vain, että emme tuottaisi tahallista kärsimystä muille lajeillekaan. Vaan kun tuotamme helvetilliset olot itsellemme ja lajitovereillemme, miten kummassa emme muille eliölajeille?

  VastaaPoista
 6. Enhän minä pilkkaamista pyhäksi väittänyt.

  Toisaalta minun mielestäni pilkata voi eri tavoin, vaikkapa satiirin keinoin. Eli semantista on kai eripuramme.

  Lihansyönnistä olen samaa mieltä kanssasi ja laajennan sen turkiksiinkin.

  Osa nuorista on aina niin idealistista, mutta kyllä se suurimmalla osalla menee ohi.

  VastaaPoista
 7. No enhän minä itsekään syö punaista lihaa paljonkaan, ja broilerin syönti on itsestään vähentynyt varmaan 60 prosentilla. Mieluiten söisin sienistä ja kaloista ja juureksista tehtyä perusruokaa ja herkuttelisin leivonnaisilla ja hedelmillä.

  Pilkkaaminen on siis minulle jotain muuta kuin satiirinen parodia tai irvailu - joita jopa suosin.

  Minusta pilkkaamisessa on ahdasmielistä ja tuomitsevaa kaunaa ja jäynää, jotka eivät aiheuta muutosta vaan vain pahaa mieltä, koska pilkassa asia on nähty kapeasta putkesta. Satiirissa sen sijaan voi olla ymmärrystä ja yritystä rakentaa näyttämällä paikan sijaan myös asioiden humoristisuus. Pilkasta puuttuu huumorin aspekti, ja pilkassa korostuu aina tekijän aktiivinen osuus, toisin kuin satiirissa, jossa asia nousee fokukseen.

  VastaaPoista
 8. Pilkasta ja ivasta en tässä kohtaa niin tiedä.

  Vaatimukset kaiken kritiikin täydellisestä kontrolloimisesta ovat ymmärrettäviä. Poliittinen ja taloudellinen eliitti haluaisi eriarvoistamiskehityksestä huolimatta esiintyä "matti ja maija meikäläisenä" ja täysin siemauksin nauttia ylimääräisten etujensa lisäksi sosiaalisesta vakaudesta. Olla kaiken närän ja vihan tavoittamattomana.

  Esim. Linkolan ajatus on että pääosin ihmisten pitäisi tulla toimeen niillä elintarvikkeilla mitä siinä maassa tai asuinalueella voi kasvattaa tai luontaisesti on. Turkistarhaus on lainsäädännöllä lopetettu muun muassa Englannissa, Skotlannissa, Bulgariassa, Itävallassa ja Sveitsissä, ja kettujen tarhaaminen on lopetettu Ruotsissa.

  VastaaPoista
 9. Pilkasta taidan nyt itse olla kiinnostunein, anonyymi, mutta sopii toki kokonaan toisen asian, kritiikinkin, olemusta pohtia.

  Puhettasi kaiken kritiikin kontrolloinnista en ymmärrä, kuten en ymmärrä pilkankaan kotrollointia.

  Ei pilkan arvostelu tarkoita sitä, attä arvostelija tahtoo kieltää kiellolla pilkan. Itse ainakin toivon vivahteidentajua ja oikeastaan vain sitä, että pilkka erotettaisiin kritiikistä ja satiirista. Kritiikki ja satiiri ovat yhteiskunnallisen kulttuurin suola.

  PS Minäkin kannatan turkistarhauksen lopettamista. Kannatan myös umpinavettojen ja häkkikanaloiden sekä ravien ja formuloiden lopettamista.

  VastaaPoista
 10. Onpahan ainakin tuttu pilkka, sanoi Rahikainen kun kuuli Neuvostoliiton naissotilaista.

  Pilkkahan on merkki puun kyljessä, tehty pilkka- eli leimakirveellä.

  Tässä mielessä Iineksen kielitaju on pettämätön. Pilkkaaminen on kuin onkin leimaamista.

  Kun pilkka osuu omaan nilkkaan, niin silloin on leimakirveen isku lipsahtanut.

  Mutta tuolla otsikon sananlaskullahan lapset puolustavat usein toisten kiusaamista?

  VastaaPoista
 11. Minusta vampyyrit pitäisi hyväksyä sellaisenaan, minkä ne sille mahtavat että hinku on vereen.

  Niitä ei saa sekoittaa tällaiseen puoluepolitiikkaan, puhumattakaan keskustapuolueen epäonnistuneeseen pääministeriin.

  Vampyyreja ei ehkä ammoin elänyttä Vlad Seivästäjää lukuunottamatta oikeasti ole olemassa, mutta kuvittelisin että niilläkin on tunteet.

  VastaaPoista
 12. Kauheaa ajatella, että pikku-Dracula tulee itkien koulusta kotiin ja sanoo, että kaverit pilkkasivat Kiviniemeksi!

  VastaaPoista
 13. Hyvä, Iines!

  Kuva on mainio ja teksti sen arvoinen!

  Pilkkaaminen, ironia, sarkasmi, satiiri ja ...ihminen. Aina on tuntunut, että se, joka on henkilökohtaisesti loukannut tietoisessti toista ihmistä, on ilkeä, ja ongelma luuraa hänessä, ei siinä, jota pilkataan.

  Mutta satiiri ja sarkasmi ja ironiakin ovat älykkyyslajeja. Pilkkaaminen ei koskaan yllä niiden tasolle, siis samaa mieltä olen. Pilkka iskee omaan nilkkaan.

  Sitten tuo ihmisyys. Joo, kyllä se varmaan minkä tahansa rooliasun lävitse iskee haavan kohteeseen. Vaikka ei saisi. Ja ilman roolia suojatonna vaeltava ihminen on aivan paljaana otollinen kohde. Toisaalta sellainen ihminen, joka ei kanna roolia yllään herättää suojelunhalua, luulisi.

  Voiko bloggaajan tuntea ihmiseksi, siitä huolimatta, että hän käyttää nimimerkkiä? Minä ainakin voin. Koen bloggaajat ehkä vielä elävämmiksi ihmisiksi kuin ne "oikeat", jotka suojaavat itsensä roolilla.

  Mutta on kummallista, miten harvoin tapaa ihmisen, joka on jo kasvoiltaan "paljas".

  VastaaPoista
 14. Jos valotetaan vielä lisää pilkata-sanan merkitystä, niin sanakirjan mukaan pilkka sisältää väheksyntää.

  Juuri tuo väheksyntä onkin minusta se, joka erottaa sanan satiirista, joka puolestaan esittää asian naurettavassa valossa.

  Satiirissa ei olla itse ylempänä, vaan jopa mukana menossa, kun taas pilkkaaja ottaa itselleen asian yläpuolella olijan roolin - mikä tekee asian ikäväksi.

  No, tämä nyt on tällaista meikäläiselle tyypillistä kivien kääntämistä, saivarteluakin, josta saisin tyttäreltäni sapiskaa, jos hän tämän jutun nyt lukisi. Luulen, ettei hän lue kaikkia juttujani, jos mitään - hän on hienotunteinen ja tilaa antava lapsi.

  En saivartele kuitenkaan saivartelun halusta, vaan tunnen tarvetta täsmentää joitain käsitteitä, vaikka muut eivät niistä aina niin välittäisi.

  Minua siis riepoo suunnattomasti tekona pilkkaaminen, koska se on yläpuolelle asettuvaa röyhkeyttä. Oma lehmäkään ei tässä jutussa ole ojassa, koska olen aika kepuvastainen, niin kuin jokuset ehkä ovat huomanneet.

  VastaaPoista
 15. Minuakin tuo yhdistelmä kepu - vampyyri tökkii. Se on liian tavanomainen. Kepulaiset ovat aina laskeneet verta, jotta me punavihreät ja kokomustat ja ruiskukan siniset ja sinivalkoiset saisimme pöytiimme makkaraa ja kinkkua ja hampurilaisiimme ja lihapulliimme kunnon sika-naudat. Pantakoon tuo verinoro sitten myös syöjäpuolen suupieliin.

  VastaaPoista
 16. Pikkuliisu,

  minäkin tunnen bloggaajan samoin kun jonkun kirjailijan (tällä hetkellä vaikka ihanan Miina Supisen) ihmiseksi, ja jokuset vielä hyvin eläviksi ihmisiksi.

  En koskaan ymmärrä, missä on pointti, kun sanotaan, että pitkän linjan vakiobloggaaja ei ole ihminen, häntä ei ole olemassa, joten häntä ei voi satuttaa eikä pilkata. Miksi häntä sitten sattuu, miksi niin moni on täällä pahoittanut mielensä toisten sanoista, jos häntä kerran ei ole olemassa?

  Ihan kuin sanoja olettaisi, että kirjoittaja luo aina fiktiota, josta etäännyttää itsensä pois.

  Eivät kaikki kai tee näin. Fiktiossakin voi olla persoona vereslihalla ja paljaana. Ja monesti blogi on täysin faktapohjalla, vaikka on anonyymi ja tavallaan fiktiivinenkin, kuten kirjoitettu sana aina kokonaisuutena on.

  VastaaPoista
 17. Juuri verinoroon syöjäpuolen suupielessä viittasinkin tällä kommentillani "Kiviniemen tapauksessa pilkka osuu myös jokaiseen meistä lihansyöjistä."

  Mutta miksi annat kahdelle kiukkuisella akalle, jotka väittivät ettei bloggaaja ole oikea ihminen, niin suuren merkityksen?

  Meidän kaikkien muiden mielestä (oletan) sinä olet oikea ihminen ja pilkka sattuu sinuun kuten kaikkiin oikeisiin ihmisiin.

  VastaaPoista
 18. Kyseessä ei ollut kaksi kiukkuista akkaa, Tapsa, vaan pari muuta keskustelijaa.

  Toinen näistä kahdesta oli mies, toinen nainen, käsittääkseni korkeasti oppinut filosofi, täydellinen ihminen. Molemmat älyllä pelaavia, ja siksi pelottavia. - Tapauksesta on aikaa jo, joten se saa jäädä. Otin sen esimerkiksi vain, koska se tuli mieleen tästä tilanteesta, että saako pilkasta ylipäänsä pahoittaa mielensä, jos pilkkaa ei sanota livekontaktissa päin näköä.

  Eivät nämä minun kaksi kiusaajanaistani olleet alkuunkaan tämän tason ajattelijoita, vaan lähinnä mentaalitapauksia.

  VastaaPoista
 19. Tässä virtuaalimaailmassa on aika vaikeaa erottaa toden ja epätoden raja.

  Paljon ihmisiä, joita ajattelee jollain lailla tuntevansa - omista lähtökohdistaan lisää heille ominaisuuksia aukkopaikkoja täyttämään.

  Usein ne täytetään omilla ennakkoluuloilla, omilla ennakkokäsityksillä, milläpä muulla niitä pystyisikään täyttämään. - Kaikki oletukset ja todennäköisyydeltä tuntuvatkin seikat kanssakommentoijista voivat olla tosia tai epätosia, ei voi tietää.

  Tekstit ovat mitä ovat, kertovat mitä kertovat; eri ihmisille kuitenkin eri asioita.

  En minä voi tuntea sellaista ihmistä, jota koskaan en ole nähnytkään, jonka olemusta ja reagointeja asioihin en ole näkemällä nähnyt. - Enkä välttämättä sellaistaan.

  Miksi sitä pitäisi kalvaa blogisteja tai toisia kommentoijia, tällaisia tai tuollaisia me olemme, ei sillä väliä.

  Vallan ja voiman katkerakin pilkkaaminen on aina oikein, niin pitääkin tehdä.

  Niin minäkin teen, voi helvetti, että vihaan kepun mistään piittaamatonta edunkahmijajoukkoa!

  Vampyyrivertaus on epäoikeudenmukainen, lapsena luin Shokki-nimistä kauhu-genren sarjakuvalehteä, jossa oli ruumiinsyöjiä. Ne ne vasta kauheita olivatkin.

  VastaaPoista
 20. Vallan ja voiman pilkkaaminen on minustakin oikeutettua, jos se sitten vaan kohdistuu voimaan ja valtaan, siis jonkinlaiseen kollektiiviin.

  Nyt pilkka yksilöityi henkilöön, yksilöön, jonka kasvot olivat esillä.

  Jos epäilee, onko poliitikko luonnollinen henkilö, asia pitää tietenkin kysyä vaikka Kiviniemen lapsilta, kuvaa näyttäen.

  Minä en viitsi sanoa kepusta kollektiivina enää mitään, oletan, että mielipiteeeni tiedetään. Se ei tietenkään ole muuttunut pilkkakuvan myötä.

  VastaaPoista
 21. Kaikista blogisteista ainoa jota saattaisin pilkata on Kemppinen. Hän kun tavallaan on aika ylivoimainen, silti vallan juoksupoika.

  Hänen ansiokseen kuitenkin voi laskea paljon asioita, esimerkiksi sen, että kaikenlaisten pohdintojen jälkeen päätin hänenn kirjoituksensa luettuani äänestää demareita.

  Ei ne ihan pahoja voi sittenkään olla.

  VastaaPoista
 22. Hirveästi ei nämä sinun pilkka/satiiri/ironia/sarkasmi/iva analyysisi vakuuta. On nimittäin nähty että kun todistelusi ilmiselvä "punainen lanka" katkeaa ja puhut itsesi "pussiin"... alat äkkiä väittää että et ollutkaan tosissasi. Paasasit vain satiiria...? Tai olit irooninen. Aika huonoa argumentointia, kun osaat kirjoittaa, mieleen tulee muuta. Valhe tai että "tarkoitus pyhittää keinot".

  VastaaPoista
 23. Totta se on, ei Mari Kiviniemeä kannata pilkata. Ei hänellä puolueessa valtaa ole, toiset siellä orkesteria johtavat.

  Laaninen osaa poliittiset broilerinsa valita.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi,

  hyvä ettet vakuutu mistään kirjoittamastani, sillä en usko, että haluan vakuuttaa kenellekään mitään. Jos näistä joku vakuuttuisi, olisin aika ihmeissäni, kun en itsekään ole vakuuttunut oikeastaan mistään.

  Ja mitä enemmän luen, sitä vähemmän tiedän. Nyt luen Miina Supista, eikä hänkään tiedä mistään mitään, sijoittaa henkilönsäkin minne sattuu, miten sattuu, ja on kuitenkin uskottavampi kuin Kemppinen.

  Minä en voi muuten mitään sille, että minua naurattaa, kun joku, joka kirjoittaa irooninen, haukkuu minua.

  VastaaPoista
 25. Tähän Kiviniemi-pilkkaan sisältyi myös vaalimainosten turmelemista, eli siinä rikottiin vaalirauhaa. Siinä mielessä voidaan puhua siis myös sabotaasista, jota itse en ainakaan pidä kovinkaan järkevänä, vaan päinvastoin tekijän omaan nilkkaan kalahtavana. Harmi, että eläinsuojelun piirissä pilataan eläinten asiaa aggressioilla.

  VastaaPoista
 26. Ehkä tämän "onko bloggaaja ihminen" -keskustelun takana on ajatus, että bloggaaja vetää jotain roolia, eikä siis kirjoittele itsenään.

  Mutta näinhän ei ole.

  Tai voihan se olla niinkin, ettei ainakaan minua huvita seurata sellaisia bloggareita, jotka vetävät roolia. Minusta se ei ole kiinnostavaa.

  Ihmisten kanssa keskustelu on kiinnostavaa.

  (Ihan toinen asia on sitten se, että kaikkihan me muka piileskelemme täällä jonkin roolin takana - toinen asia siksi, että se pätee tosielämäänkin.)

  VastaaPoista
 27. Minusta me olemme anonyymeja ollaksemme avoimia, saadaksemme kylliksi sanoa ja puhua.

  Katso mitä tahansa oikealla nimellä pidettävää blogia. Mikään niistä ei ole avoin, vaan kontrolloitu, suodatettu, trimmattu, ummessa oleva blogi, joka säätää kuvaa, jonka tahtoo muille itsestään antaa.

  Lue sitten anonyymeja blogeja, niin saat eteesi elämän koko kirjon.

  VastaaPoista
 28. Jos minä teen yhden virheen ja sanon sanan väärin, se on Sinulle yksi pilkan aihe? Vai onko taas yksi satiiri kukkinut? Minun mielestä Sinä olet Kaulinkoneen käyttäjä, likistät kaikki muut kuin valkeat lakanat. Littiin mennään, eikä ole muuta, on pakko olla pää alaspäin ja painava. Ei apua saa mistään.

  VastaaPoista
 29. Jotkut, mieleeni tulee Valto ja Rauno Räsänen, uskaltavat kirjoittaa sydämensä pohjastaan omalla nimellään.

  Totta se silti on, nyttemmin olen alkanut tuntea jopa tämän rikuriemu-nimimerkin rajoittavaksi, itsesensuroin usein liikaa. Rakensin itselleni jo kerran uuden nimimerkin "Nulju Muljake", mutta luovuin siitä, kun ei huvittanut. - Minulla on usein se ongelma, että yhä vähemmän minulla on pakottavaa tarvetta sanoa "julkisuuteen" yhtään mitään, puhumattakaan että haluaisin muiden olevan samaa mieltä kanssani.

  Sama se minulle mitä mieltä ovat.

  VastaaPoista
 30. Anonyymi Jape/Kompostori,

  kannattaa ehkä käydä ensin katsomassa ne oman pussin jauhot, ennen kuin tulee rähisemään ja haukkumaan bloginpitäjän tapaa kirjoittaa ja olla. Ellei muuta asiaa ole, en itse menisi toisen blogiin ollenkaan, vaan sellaiseen blogiin, jossa viihdyn.

  VastaaPoista
 31. Valto Ensio on harvinainen poikkeus, niin harvinainen, ettei tullut edes mieleeni. Hän kirjoittaa avoimesti.

  Yksi asia: en ole silti vakuuttunut, että Valto kirjoittaisi aivan samanlaisesti anonyymina. Luulen, että hänestä irtoaisi kutosvaihde.

  Rauno Räsästä olen arvellut anonyymiksi, mutta voin olla väärässä. Ellei ole, kuuluu samaan sarjaan kuin Valto.

  VastaaPoista
 32. Minusta Iines on oikea humanisti, siksi olen viihtynyt.

  Alkuun ajattelin, että kohta se minut tyrmää ja suosittelee muita areenoita.

  Kiitos, iines.

  Omat jutut tympäisevät silti joskus suunnattomasti, jälkeenpäin en juurikaan saattaisi niitä lukea.

  Tänne ne kuitenkin jäävät kaikkien luettavaksi ja arvioitavaksi.

  VastaaPoista
 33. Törmään usein vanhoihin keskusteluihin, kun haen tietoja. Saatan lukaista kokonaisen keskustelun, enkä muista koskaan ajatelleeni kommenteista, että joku olisi tylsä tai tyhmä. Päinvastoin, jälkeen luettuina ne tuntuvat kuin uusilta. Jopa omat kommentit.

  Joskus vaan väsyy tähän keskustelun tuiskeeseen. Ei kai se lopulta ole kovinkaan tärkeää, että saisi itsestään ja ajatuksistaan välitettyä kohtalaisen oikeanlaisen ja kokonaisen kuvan.

  VastaaPoista
 34. Kaikki paitsi Lasse Mårtensson on turhaa, eikä hänkään ole kovin tärkeää, sanoivat jo muinaiset kiinalaiset.

  VastaaPoista
 35. Tämä menee vähän sivuun, mutta sivuaa silti selvästi tätä haukku-aihepiiriä.

  Nimittäin kun maamme vaalikentillä pilkataan, rähistään ja otetaan jo nyrkitkin avuksi, niin Katainen sanoo siitä näin:

  "...se ei ole suomalaista. Ei ole suomalaista, kun otetaan nyrkit avuksi."

  No, eikö se nyt nimenomaan ole suomalaista, että puhumaton ja pussaamaton suomipoika ottaa nyrkit avuksi, ainakin nakkikioskijonossa ja parisuhteessa?

  Eikö tästä ole tilastojakin?

  Ja miksi sen pitäisikään olla "suomalaista"? Kas kun ei sanonut, että perussuomalaista.

  Eikö meille ole opetettu, että suomalainen on sisäänpäin kääyntynyttä ja ummehtunutta. Ja nyt kun saamme esimakua elävästä ja värikkäästä, kansaivälisestä ja monikulttuurisesta vaalikäyttäytymisestä, niin se ei sitten kelpaakaan.

  Päättäisivät jo saatana, että mitä ne haluavat. Sillä sitä saa mitä tilaa.

  VastaaPoista
 36. Mielestäni vaalimainosten tuhriminen kertoo enemmänkin tuhrijoiden tyhmyydestä kuin mainoksissa olijan persoonasta ja tekemisistä.
  Kiviniemen esiintyminen vaalitenteissä on ollut politiikoille tyypillistä. Hän puhuu kuin nauhlta ympäripyöreitä, omakohtaisuus puuttuu. Tuskin hän silti on vastuussa turkistarhauksen epäkohdista. En usko, että kukaan poliitikko oman etunsa vuoksi hyväksyy eläinten huonoa kohtelua ja surkeita olosuhteita.

  VastaaPoista
 37. No ei se suomalaista vaalikäytäntöä olekaan, että ehdokkaita uhkaillaan nyrkeillä ja joudutaan turvaamaan poliisin apuun rauhan palauttamisessa. Suomalaistahan on pikemmin kuunnella hiljaa punaisen viivan vetämisohjeita, uskoa kaikkeen ja joutua lopuksi karhun suuhun.

  Toinen asia tietysti on, että miksi kaiken pitäisi olla nimenomaan suomalaista.

  VastaaPoista
 38. Delilah,

  Kiviniemi onkin jollakin tapaa ulkokohtainen, hieman kalsea ja konemainen suoltaja, mutta niin ovat jossain määrin muutkin puolueiden puheenjohtajat.

  Tuo verinoro vaan on halpaa valhetta, sillä taatusti Kiviniemi ei hyväksy eläinten huonoa kohtelua tai ahdasta häkkiin tunkemista, vaikka olisi lausunutkin puoltavansa turkistarhausta.

  Emme mekään hyväksy eläinten julmia teurastuksia lihoiksi, mutta silti niitä teurastetaan niin, että taposta aiheutuu eläimille tuskaa. Emme hyväksy monta muutakaan maailman julmuutta, mutta silti emme eväämme väräytä korjataksemme asian. Yhtä hyvin verinoro voisi valua kenen tahansa, lapsenkin suusta.

  En nyt muista, mikä oli tämä viimeisin eläinlaji, joka kuulemma kärsii sitä teurastettaessa pitkäänkin. En pysty lukemaan tällaisia uutisia kokonaan, mutta jokin uutinen oli aivan hiljakkoin lehdissä.

  VastaaPoista
 39. PS

  Puheenjohtajista lempparini on Anni Sinnemäki huolimatta karmeasta äänestään. Hän on jotenkin paneutuva ja innokas, vilpittömän tuntuinen ja hyväntuulinen, ei kireä tai laskelmoiva.

  Katainenkin on aika mussukka, mutta hänellä on enemmän laskelmointia.

  VastaaPoista
 40. Kyllä tänne maailman peräkylän politiikkaankin pitäisi saada kunnon meininkiä. Valtiopäivien päättäjäisiäkin olisi hupaisempi seurata, jos ne yltyisivät siellä välillä kunnon nokkapokkaan.

  Ajatelkaapa miten piristäisi ensi kevättä vaikka se, jos Tartsu ilmoittaisikin pressanvaalien jälkeen, ettei hän lähde minnekään, menköön Sale äänineen huitsinsaloon.

  Sitten Ruotsin Jas Gripenit ja YK:n, EU:n, Naton ja Langon taistelujoukot pommittaisi Tamminiemeä! (Niillä olisi tietenkin vanhentuneet tiedot ja koordinaatit.)

  Penasta tulisi mainio sissipäällikkö, kalahattu vain päähän, haulikko selkään ja panosvyöt ristiin rinnalle.

  Sotahuutona olisi tosiaitoperussuomalaista maan tapaa noudattaen: Vihollisille Halosta!

  VastaaPoista
 41. Sauli kuulemma aloittaa päivän eduskunnassa käymällä kahvilassa. Siellä hän nyrpistelee nenäänsä jonossa ja kertoo tehneensä päätöksen ottaako kahvia ja pullaa, mutta ei halua sitä vielä kertoa.

  Eduskunnan varainkäytön Sauli on onnistunut tiukentamaan äärimmilleen; eduskuntatalon alle rakennettavalla hitlerbunkkerilla ei ole hintaa tiettävästi kuin 200 milj. €. - Sauli sai ilmeisesti timanteilla päällystetyt vessanvetonupit vaihdettua kultaisiin.

  Sauli ilmoittaa pian asettuvansa presidenttiehdokkaaksi, ei se rouvansa jaksa sitä kaikkia päiviä kotona katsella.

  VastaaPoista
 42. Katsoin you tubesta muutaman haulla "figt in parliament" löytyvän videon. - Aika nahjustelua enimmäkseen, korealaiset lyövät kovaa.

  Suomessa saisivat kansanedustajat olla vastaavissa tilanteissa tarkkoina, ettei kepulainen pääse puremaan kaulasta.

  VastaaPoista
 43. Kirjallisuuden professori Jutta Urpilainen naulasi arkkunsa kannen kiinni.

  Kyldyrellisesti, "en mä mikään tyhmä oo", vetosi Kiannon punaiseen viivaan: vetäkää punainen viiva.

  Kun osoittautuu, ettei punaisen viivan vetäminen ollutkaan suora portti parempaan, eikä uudistuksia kuulu, alkaa Riikakin pohtia: ”Punainen viiva? – eivätkö siellä lienekään huomanneet, että se oli kärsivän kansan sydänverellä vedetty?” (wikipedia)

  Se punainen viiva kirjassa taitaa olla Romppaisen Topin verta, kun karhu hänet lopussa kuoliaaksi raatelee.

  VastaaPoista
 44. Koskaan ennen en ole ollut näin epätietoinen, ketä äänestän. Yleensä olen valinnut tietystä puolueesta sopivimman ehdokkaan, mieluusti naisen, mutta en ehdottomasti. Nyt ei oikein katso asiaa enää omasta perspektiivistä, että kuka ajaisi minun asioitani, vaan painopisteet ovat globaalisti luonnonsuojelussa, luonnon kunnioittamisessa ja ylipäänsä luonnon säilymisessä ja ydinvoiman vastaisuudessa.

  En halua enää kuulla puhetta lapsiperheitten eduista, en eläkeläisten indekseistä, en opiskelijoitten toimeentulosta, en minkään eturyhmän kapeista materialistisista eduista.

  Ihmisyydestä, toisten huomaamisesta ja eettisestä kasvatuksesta kuuntelisin puhetta. Kunpa olisi eettinen puolue, itsekkyyden vastustuspuolue tai ihmisten puolue.

  VastaaPoista
 45. Asetu Iines ehdolle ensi vaaleissa, lupaan äänestää.

  Risto Kuismalta sain rautatieasemalla yhtenä aamuna neljän kupin pussin kahvia, osui hyvään saumaan, kun juuri oli päässyt loppumaan.

  Eilen aamulla vihreiden naispuolinen ehdokas oli jakamassa brosyyreitaan, tulin junasta ensimmäisenä. Nauratti kun huomasin hänen minut nähdessään nyrpistävän nenäänsä ja oikein vetäytyvän taaksepäin: "kauhee mikä juntti!"

  No sitten kävelytunnelin yläpäässä oli mieshenkilö jakamassa samoja brosyyreita. Sanoi: "kysessä on paras mahdollinen ehdokas - se on minun vaimoni."

  Hymyilin, otin mainoksen kiltisti vastaan ja onnittelin.

  VastaaPoista
 46. Voisinkin perustaa Eettisen Puolueen. Logossa olisi jotakin valkoista ja puolueen ohjelma olisi selkeä: kaikessa olisi lähtökohtana eettisyys, ihmisen toimien rehellisyys ja nöyryys kaiken olevaisen edessä. Rahalle eikä jumalille kumarrettaisi, raha ei ratkaisisi asioita, vaan se, mitä päätös ihmiskunnalle aiheuttaa.

  Töitä riittäisi mm. kasvatuksen ja terveydenhoidon saralla, samaten missä tahansa, missä ihmistä tai elollista luontoa vastaan rikottaisiin, myös globaalisti. Ei olisi jakoa oikeistoon eikä vasemmistoon, eikä oltaisi kapeasti yhden asian puolueita.

  Tällainen olisi minun puolueeni.

  VastaaPoista
 47. Sain minä yhdeltä vihreältä ehdokkaalta onnittelut facebookissa syntymäpäivänäni. - En minä muuten tuota fb:tä oikein omakseni tunne, vaikka minulla on peräti kolme kaveria siellä. Profiilin perustin vain systeemiin tutustuakseni, eikä minulla ole siellä edes omaa kuvaani.

  Joskus kauan aikaa sitten, ennen kunnallisvaaleja, meinasin pudota istualleni, kun lähipubiin mennessäni joku oikein iloisesti moikkasi pöydästä, nimeltä mainiten - Ajattelin vain, että nyt meistäkin on siis tullut kavereita, muistaakohan vielä vaalien jälkeenkin.

  VastaaPoista
 48. Riku, minusta kolme kaveria on parempi kuin tuhat kaveria.

  Minullakin oli profiili, mutta poistin sen ainakin toistaiseksi, koska ystävilläni ja vanhoilla tutuilla, mm. kollegoilla, ei ole muuta kuin korkeintaan työprofiili.

  Tykkään muutenkin enemmän kirjoitella pidemmin kuin merkkailla lyhyitä päivtyksiä. En ole kuitenkaan FB-vastainen, sillä sehän on ihan merkittävä yhteydenpitoväline.

  VastaaPoista
 49. Näitä minä olen joskus nauranut, siellä on jotkut aika hauskoja taltiointeja facebookista.

  VastaaPoista
 50. Kukkahattutätienpuolue(KHTP)ajaa sitten 4:n vuoden päästä kaikkien vanhojen ja tuoreempien puolueiden ohitse, mutta en arvaa sanoa, miltä puolelta vai rymmyyttääkö keskeltä kaikkien ylitse koko telojensa leveydeltä.

  Silloin voisin kuvitella ääneni menevän jonnekin muualle kuin hukkalaan tai lahoille naruille viritettyyn protestointiin.

  Äänestyksen kohteen valitsisin vaalikoneita raplaamatta tädistä, jolla olisi ajankohtaan sopivin kukka hatussaan.

  (Ennakkoäänestin tänään hampaitani kiristellen, ja oli vaikea valinta, mutta en saatana vie kuitenkaan persuja! Enkä edes kepuja vaikka heidän ehdokkaansa tarjoaman hernekeittokulhollisen olin juuri lappanut torilla naamaani)

  KHTP-puolueen perustamisajatus tuli mieleeni jokunen aamu, kun radiosta tuli ohjelma, jota en kuunnellut kuin lyhyen matkaa, mutta jossa kuitenkin olivat "tädit" tommeutumassa jollekin "kukkahattutätipäiville" (Tampereelle?).

  VastaaPoista
 51. Loistavaa, Valto, näillähän me jo pelastetaan maailma, Kukkahattutätien (KHTP) puolue ja Eettinen puolue (EP). Pienpuolueita demokratian nimissä voisivat tietysti vielä olla Feministipuolue (FP) ja Miestenpuolue (MP, "laasaslaiset").

  VastaaPoista
 52. Mutta täällähän jo keskustellaan täyttä päätä ohi annetun aiheen.

  Elikkäs taidetaankin keskustella erheellisesti vaalijulisteiden tuhrimisesta kun kysymys on laadukkaista, kokonaan uudesta, eläinsuojelijoiden vastakampanjasta, ei mistään "Hitler viiksistä". Vasta-arkumentit ovat täysin demokratian mukaisia. Kokonaan eri asia on onko kansalaistottelemattomuus rikos vai ei. Braksin tietysti kuuluu viran puolesta olla hyväksymättä asiaa.

  Veikkaisin että Kiviniemen kommentti "riittävästä henkilökohtaisesta suojelusta" ja ylimielisyydestä asiaa kohtaan voi kääntyä häntä koskemaan häntä henkilönä. Onhan hän näyttävästi toiminut turkistarhauksen puolustajana ja sen lobbaajana joten hä ei voi olla asiassa kokonaan ulkopuolinen.

  Terveyden, koulutuksen ja sosiaalisten erojen käsittämätön kasvu ei ole tapahtunut aivan itsestään vaan johdonmukaisen politiikan seurauksena, jokainen tietää keiden toimesta. Koska riviedustajalla ei ole oikeasti minkäänlaisia vaikuttamismahdollisuuksi ilman ryhmätukea niin luulisi äänestämisen olevan ideologinen valinta ja siten suhteellisen helppoa.

  VastaaPoista
 53. Minä täytin kansalaisvelvollisuuteni ja säilytin täten puheoikeuteni, kun äänestin ennakkoäänestyksessä. Itsestään selvä valinta oli tietysti perussuomalainen ehdokas, joka tullee pääsemään vielä läpi. Erityistä mielihyvää synnytää se tieto, että perussuomalaisten nousun ansiosta (ja feministien politiikan heikkoudesta johtuen) vaalipiirissä on tippumassa pari feministiä eduskunnasta, SDP:n kotka ja Vihreä mamba. Tilalle tulee tietysti aitosuomalainen perussuomalainen. Ihanaa!

  VastaaPoista
 54. Anonyymi klo 23.30,

  ei tässä jutussa aiheena ole turkistarhaus eikä eläinsuojelijoiden toimet, vaan pilkka ja pilkan olemus. Se on eri asia, mistä keskustellaan - kaikki sopii.

  Minua kummastuttaa se, miten asioita oikaistaan ja miten syytöksiä kohdennetaan. Ei se, että Kiviniemen puolison mainostoimisto tekee mainoksia turkistuottajille, ole Mari Kiviniemen harteilla. Väitetty 57 350 euron turkistuottajilta saatu vaalitukikin on kutistunut 1 500 euroon. Nimitys Minkki-Mari on Mari Kiviniemen omasta suusta ja kuvastaa loistavaa ironian tajua.

  Ei vaalijulisteiden tuhriminen ole kansalaistottelemattomuutta, vaan sabotaasia. Se olisi ollut kansalaistottelemattomuutta, että eläinaktivistit olisivat panneet noilla julisterahoilla mieluummin kokosivun ilmoitukset Helsingin Sanomiin ja Iltapäivälehtiin. Eihän lehdillä toki ole mitään pientä kansalaisaktivismia vastaan?

  VastaaPoista
 55. Ja jottei satunnaisille ohilukijoille jäisi epäselväksi, olen turkistarhausta ja kepua vastaan, ja eläinten hyvinvoinnin ja pitkän elämän puolella.

  Tänään luin lehdestä, että hallituspuolueet ovat kovina eläkeläisille, taitettua indeksiä ei luvata poistaa (paitsi ehkä vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja persut). Jos siis ajattelisin vain omaa toimeentuloani, en antaisi ääntäni hallituspuolueille. Toisaalta eläkeläisten tuloja voitaisin nostaa myös alentamalla veroja yhtä alhaisiksi kuin palkkatyössä. Tätä voisi harkita kokoomus.

  Vaan kun muut asiat ratkaisevat.

  VastaaPoista
 56. www.petrisarvamaa.fi

  "Tiedän, että tuntematon rivipoliitikko Vaasan vaalipiiristä ei yksinkertaisesti pysty keräämään 57 350 euroa tukiyhdistykselle toisistaan riippumattomilta tahoilta. Ei vuonna 2007, ei vuonna 2011."

  "Kunnes toisin kerrotaan, oletan että Päivi Mononen-Mikkilä keräsi rahat turkistarhaajilta, tuottajilta ja muilta alaan liittyviltä tahoilta – jotka hän kaikki tuntee erinomaisesti. Mononen-Mikkilä vietti tuolloin suurimman osan ajastaan tämän alan piirissä, kuten viettää edelleenkin."

  "Jos oletukseni on oikea, ei Kiviniemi ole tietenkään syyllistynyt mihinkään laittomaan. Mutta selvää on silloin sekin, että Mari Kiviniemen tie pääministeriksi kulki turkistarhojen kautta. Sitä hänen ei lain mukaan tarvitse kertoa. Mutta luulenpa, että sitä hän ei mielellään kertoisi muutenkaan."

  VastaaPoista
 57. Arvoisa Leikekokoelma,

  Sarvamaan ärhäkkä kirjoitus lepää oletuksilla, ei faktoilla. Hän juuri väittää Kiviniemen 57 350 euron tukisumman tulleen turkistuottajilta, ilmeisesti "Täytyyhän minkintuottajilla olla rahaa, minkinnnahoista kyllä tuohta tulee"-ennakkopäätelmän voimalla. Eihän pikkusummista tuommoista summaa kerry, päättelee Sarvamaa.

  Kiviniemen rahankerääjä kuitenkin vastaa, että pikkusummistapa juuri tuommoinen summa voi kertyä.

  Minusta kaikki lahjoitukset haisevat, kaikki sponssaukset ovat moraalisesti kyseenalaisia. En panisi yhden päätä vadille, kun muut ovat rivissä.

  VastaaPoista
 58. "Ei se, että Kiviniemen puolison mainostoimisto tekee mainoksia turkistuottajille, ole Mari Kiviniemen harteilla. "

  Kiviniemen harteilla onkin se turkki. Koko perhe on yhtä korruptiota täynnä, kun mies tekee turkistuottajille mainoksia ja laskuttaa niistä reippaasti ja samaiset turkistuottajat vielä rahoittaa Kiviniemen kampanjaa. Törkeyden maksimointia.

  Ihan turha väittää, että Kiviniemi ei kannattaisi turkistarhausta. Tämän puolesta puhuu kiviniemen teot ja oma turkisten käyttö. Lisäksi rehellinen kansanedustaja avaisi levälleen tiedon siitä mistä rahat on tulleet. Kiviniemi ei ole suostunut tätä tekemään. Ketkua sakkia kaikki kepulaiset.

  Samoin kaikki turkisten käyttäjät, kuten Iines, ovat samaa eläinten sortosakkia. Naurettavaa oikeuttaa turkisten käyttöään sillä, että eläin on teilattu "oikein" kuten Iines vänisi. Mihin on rehellisyys hävinnyt?

  VastaaPoista
 59. Minun turkkini on vanha tummanruskea lammasturkki, ostettu kirpputorilla 100 markalla (alle 20 eurolla) ehkä kaksikymmentä vuotta sitten. Se on raumalaisen Ajangon takkitehtaan valmistama. Enpä juuri enää sitä käytä, koska se on hieman raskas.

  En oikein ymmärrä ajatusta, että mainosmies tekisi työnsä ilmaiseksi. Eikö se olisi lahjontaa?

  En usko, että olen väittänyt Kiviniemestä yhtään mitään. Pilkasta ja sabotaasista olen sijaan sanonut jotakin.

  Turkistarhausta en kannata, enkä ajatusta siitä, että turkistarhauksen oloja kohentamalla alaa voidaan jatkaa. Olen turkistarhauksen lopettamisen kannalla.

  Minusta ala lopetetaan parhaiten ajamalla sitä koskevia lakeja ja säädöksiä laillista parlamentaarista tietä.

  VastaaPoista
 60. Minullakin on turkiskauluri, jo kolmekymmentä vuotta vanha. En tunne tunnontuskia käyttäessäni sitä kovilla pakkasilla. Sen verran käynti turkistarhalla kuitenkin aikoinaan vaikutti, etten ole himoinnut saada turkkia, niin ihanan lämmin kuin se talvella olisikin. Pistän villaista palttooni alle. Se ajaa saman asian.

  VastaaPoista
 61. "Huomisen Suomi ry" -yhdistyksen puheenjohtajana toimi Päivi Mononen-Mikkilä. Mari Kiviniemi toimii Huomisen Suomi ry:n (57.350,-) ja Pohjanmaan kautta ry:n (2.656,-) rahastonhoitaja.
  Vahvan keskustan tie ry tuki Minkki-Maria 500 eurolla. Omia varoja on käytetty 5.485 euroa eli yhteensä 65.991 euroa.

  Huomisen Suomi ry:n varapuheenjohtaja on Minna Satu Tuulikki Miettinen (joka on myös Keskustan poliittinen sihteeri) ja sihteerinä Saija Sirkku Mustonen joka on terveydenhoitaja ja v. 2004 Keskustan ehdokas Helsingistä sekä Keskustanuorten kultaisen ansiomerkin saaja v. 2005.

  VastaaPoista
 62. Anonyymilla on Nova-sotku Arto Merisalon tekstiä omissa nimissä. Merisaloltahan itseltään karhutaan miljoonasaatavia.
  http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Konkurssipes%C3%A4+hakee+Nova-johtajilta+35+miljoonan+korvauksia/1135256666154

  VastaaPoista
 63. Eikö turkistarhaus ole ihan yhtä hyväksyttävä elinkeino kuin kalastus, sikalan, lampolan ja pihvikarjan pito tai broilerituotanto?

  Vai moraalistako täällä vaahdotaan?

  VastaaPoista
 64. "Minun turkkini on vanha tummanruskea lammasturkki, ostettu kirpputorilla 100 markalla (alle 20 eurolla) ehkä kaksikymmentä vuotta sitten."

  Uusi jeesus on syntynyt. Näin oikeutetaan kaiken käyttö, kun sanotaan sen olevan vanhaa, markka-aikaista kirpparikamaa. On tekopyhyys huipussaan.
  Hemmetti, turkis on turkis vaikka voissa paistaisi! Ja turkiksen käyttäjällä on tietty sanoma: kannatan eläinten riistoa ja turkistarhausta. Muun väittäminen on jeesustelua.

  "En oikein ymmärrä ajatusta, että mainosmies tekisi työnsä ilmaiseksi. Eikö se olisi lahjontaa?"

  Ketä siinä lahjottaisiin? Sinulla on nyt sukset ristissä.

  Se on lahjontaa, että poliitkon puoliso tekee kevyitä mainostöitä laskuttaen sikahintoja. Se on lahjontaa eittämättä. Ymmärtäkää perusasiat. Sekin on lahjontaa, kun poliitikko ottaa valtavat "tukirahat" eturyhmältä ja tosiasiassa ajaa tämän eturyhmän asiaa omasta poliittisesta positiostaan käsin.

  "Turkistarhausta en kannata,"

  Mutta kannatat omaa lammasturkkiasi, jonka kerroit olevan lämmin.
  Muilla ei saa olla turkkia, mutta sinulla saa?

  "Olen turkistarhauksen lopettamisen kannalla."

  Entä mitä ajattelet lammasturkkien lopettamisesta? Entä niiden käyttäjistä? Koitan tässä peilata moraaliasi, jonka tiedetään olevan löyhä ja valikoiva, esiin...

  VastaaPoista
 65. Joskus mietin, kun täällä anonyymit alkavat työkseen ivata minua tai muita, asiallisen keskustelun sijaan, että onkohan heillä liian pieni sielu tai jotain.

  Kemppinen sanoo tänään tämän saman asian näin:

  "Kun nyrkit heiluivat ja putkenpätkät jysähtelivät, se isompi poliisi nousi Saabista, kohensi housujaan ja käveli hyvin hitaasti sähisevän joukon keskelle. Hän tuli kohta takaisin taluttaen kaveria, joka oli ollut joukkion ytimessä. Tilanne näet alkoi heti purkautua ja nuoret keksivät kukin tahoillaan muuta tekemistä. Mannerheimintiellä museon kohdalla tämä kiinni otettu, joka oli minusta näyttänyt paatuneelta pomminheittäjältä ja vaaralta itselleen ja muille, alkoi nyyhkyttää. Kisahallia lähestyttäessä hän itki.

  Kun poliisit olivat myönnelleet, että mitäpä tästä ilmoituksia tekemään, kiinniotettu päästettiin Laakson sairaalan tienoilla kyydistä ja hän lähti lunkimaan kämpille. Poliisit vastasivat minulle, että tavallisesti näillä levottomuutta lietsovilla on vesipisaran kokoinen psyyke, ja järjestyksen valvoja tekee virheen jos alkaa järjestää epäjärjestystä."

  VastaaPoista
 66. Mari Kiviniemen tämänvuotisessa vaalirahoituksen ennakkoilmoituksessa on mielenkiintoinen maksu. Se on 6000,- euroa ja kirjattu mainonnan suunnittelulle.

  Äkkipäätä arvellen sen voisi olettaa olevan Juha Louhivuoren palkkio pelkästä suunnittelusta koska kaikki alihankintalaskut on maksettu Kiviniemen vaallikassasta. Vuonna 2009 Louhivuori nosti palkkaa n. 5700 euroa kuukaudessa ja osinkoa 6000 euroa vuodessa. Puolue tukee Kiviniemen kampanjaa 35 995 eurolla.

  Piiri pieni pyörii.
  Suomen turkiseläinten liitto on tukenut Huomisen Suomea joka on tukenut Mari Kiviniemeä. Suomen turkiseläinten liitto on maksanut mainospalveluista Juha Louhivuorelle joka on toteuttanut Mari Kiviniemen mainoskampanjan.

  Eikä minkit itke yhtään?

  . . . mutta Maria vituttaa vieläkin kun Korhosen Jarmo sulki lupaavan rahastushanan vaihtamalla Louhivuoren mainostoimiston PHS:ään vuonna 2008. Nyt joutuu suu veressä raapimaan vaalirahat kasaan.

  VastaaPoista
 67. Tapsa,

  ei, turkistarhaus ei ole yhtä hyväksyttävä elinkeino kuin lihakarjan pito. Se on epäeettisempää ja huonompaa.

  On trendikästä paheksua turkistarhausta, koska se on kapinallisen merkki, mikä on kans kivaa, mutta lihakarjaa ei tarvi vastustaa, koska meil on Mac ja Hese ja pikaruoka on ok ja hampurilaiset hyvii. Broilerin ja sian kasvatuksen vastustus on niin last season, mut menettelee. Possunfileekin on chilin ja tacojen kanssa ihan jees.

  Turkistarhaus on out, koska me ei jouduta oleen ilman mitään kun se kielletään, meil on kivat tekoturkikset, ett fashion säilyy. Ja koirat on niin södejä, varsinki kun ne pukee Hello Kitty -vaatteisiin ja nostaa Vuittonin laukkuun. Eläimet heti vapaaks tarhoilta!

  - Yhen Yessican roolis täl kertaa

  VastaaPoista
 68. No onhan tämä aika naivia keskustelua.

  Onko täällä esim. joku esittänyt ettei omistamiaan turkkejaan voi pitää tai ettei laillista ammattiaan saa harjoittaa?

  VastaaPoista
 69. Jos pitää turkkia, verinorohan alkaa valua suupielestä, anonyymi.

  Ihmettelen kyllä, kuka tahtoo minkkiturkin. Se on hirvittävän korea ja kiiltävä, suorastaan mauton. En ottaisi, vaikka sen nahat olisivat luonnollisen kuoleman kokeneilta pitkän elämän eläneiltä villiminkeiltä.

  Lammasturkki oli hyvä, kun ulkoilutin koiraani talvipakkasilla, viimoissa, päivittäin kolmekin kertaa. Minulla on taipumusta niskakipuun ja nivelten arkuuteen. Turkkiaikana niveleni eivät kipeytyneet. Tekoturkkiaikana taas kipeytyivät, koska turkista tuuli läpi.

  PS Nyt ei saa unohtaa, että myös persujen vaalimainoksia oli sutattu. Oliko niissä siis Timo Soinin suupielessä verivana tai jotakin muuta?

  VastaaPoista
 70. "Joskus mietin, kun täällä anonyymit alkavat työkseen ivata minua"

  Ei haukku haavaa tee. Sarkasmi ja kielellinen iloittelu, parodiointi, ei ole mitään ivaa. Tarkoitus on vain nostaa tikun nokkaan kaksoisstandardit ja moraalinen löyhyys, joka on esim. sinun sanojen ja tekojen välillä. Älkää tehkön niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon.

  VastaaPoista
 71. "asiallisen keskustelun sijaan, että onkohan heillä liian pieni sielu tai jotain."

  Moni ihmettelee, että kun sinulle esittää ns. vaikean kysymyksen, joka paljastaa moraalisi löyhyyden, niin sinä alat puhua aidanseipäistä, etkä vastaa itse kysymykseen. Sinun tavaramerkki ei ole keskustelu vaan väistö ja nulikointi. Se on pikkusieluista jos mikä.

  VastaaPoista
 72. Tuo vaalirauhasta nostatettu juttu on tekemällä tehty.

  Kokoomuksen kampanjoijan jotkut nuoret pöhelöt nostivat seinälle, vihreiden ja persujen vaalitoimistoa kohtaan tehty ilkivaltaa, Soinista levitetty sikapiirroksia.

  Katujen vaalimainoksia on tuhottu joka vaaleissa aina.

  Siinä se saldo taitaa ollakin.

  Eläinten tehotuotantoa ehkä tarvitaan ruokahuollossa, ei vaatevalmistuksessa. - Siinä se ero

  Molemmissa eläimet kärsivät.

  VastaaPoista
 73. "Oliko niissä siis Timo Soinin suupielessä verivana tai jotakin muuta?"

  Timo Soinin suupielistä norui totuus ja totuuden sanat. Se halutaan vaientaa.

  Noh, perussuomalaiset ottaa veret seisauttavan vaalivoiton ja näin päästään eroon kommunisti-Sinnemäistä ja mamu-RKPläisistä.
  Ei meinaa malttaa odottaa ensi sunnuntaita...

  VastaaPoista
 74. Kun minusta haukku tekee haavan. Samoin Iineksestä, joka on minä.

  Minusta poliitikko on ihminen, bloggaaja on ihminen, taiteilija on ihminen, ja ihmisellä on yleensä toimivat tunteet, jotka ilmenevät pahana mielenä, jos haukutaan. Tässä ei ole mitään hävettävää.

  Olen siis osoittamassa tätä sananlaskua vääräksi.

  VastaaPoista
 75. Keskustelun ydintähän on nimenomaan tämä haukku ja haava ja pitääkö haavaa hävetä ja voiko bloggaaja tai poliitikko hävetä tunteitaan vai pitääkö pokata vaan ja jatkaa nauraen.

  Mitä Timo Soiniin tulee, ennustukseni juuri vaalien alla tapahtuvasta lässähdyksestä näyttää käyvän toteen. Äänestäjät ovat jo kääntymässä poispäin, veret eivät ehkä seisahda, joskin voitto sieltä tulee. Kaari ei ennätä laskea muutamassa päivässä, mutta pari feministiä voi kyllä eduskuntaan ohi persujen vielä pinnistää.

  VastaaPoista
 76. Tulee tuosta Rikun kuvauksesta mieleen oma nuoruus ja eräs kevätyö Turussa, yliopiston lähellä. Siellä sai muuan lahtareitten vaalimainos kyytiä.En kerro kenen toimesta.

  VastaaPoista
 77. Kyllä, poliitikon tulee sietää kaikenlaista haukkua. Asia ei ole sama kuin yksityishenkilön, esimerkiksi bloggaajan kohdalla.

  Ja sietäväthän ne, ehdokkaina on yhä edelleen samat rötösherrat ja - rouvat.

  VastaaPoista
 78. Ano: "...Louhivuori nosti palkkaa n. 5700 euroa kuukaudessa ja osinkoa 6000 euroa vuodessa."

  Tuollainen vaatimaton kk-liksa on mainostoimiston johtajaomistajalta hyvä veto, ettei köyhät viherry kateudesta, mutta osingon kohdalla epäilen puuttuvan nollan tai pari?

  Ellei puutu, niin ei ihme, että hänen piti patistaa muijansa paremmille tienesteille. Muutenhan he edustavat tulotasoltaan valkoista roskaväkeä. Sellaiset äänestää nykyään persuja.

  VastaaPoista
 79. Vaalimainoksista minulle tulee aina mieleen ne hellyttävät, itäblokkilaista henkilöpalvontasuuntausta edustaneet, pahvi-Saulin kuvat.

  Tiettävästi kokoomukselta on asian tiimmoilta pyydetty konsultointiapua Pohjois-Koreaan.

  VastaaPoista
 80. Poliitikon nahka tietenkin paksuuntuu, mutta samalla herkkyys kuunnella ihmistä pienenee. Juuri kuuntelua poliitikolta kai nykyään odotetaan. Jos kentältä tulee voimakasta vihapuhetta, sitä varmaan terve ihminen sulkee korvansa, jotta jaksaisi ja pärjäisi.

  Tavallaan siis kaikki pilkka ja vihapuhe kääntyy niiden esittäjää ja tavallisia ihmisiä vastaan.

  VastaaPoista
 81. PS

  Olenko vallan tyhmä, kun ajattelen niin, että yrityksessä on yhteiskuntamyönteistä maksaa itselleen mahdollisimman korkeaa palkkaa. Näin yhteiskunta saa siis enemmän verotuloja kuin joistain rahan sitomisista yrityksen pääomaan?

  Tämä viitaten tuohon Kiviniemen miehen itselleen maksamaan palkkaan 5 700 e/kk.

  VastaaPoista
 82. Hieman tuo tuntuu ihanteelliselta, mutta tottakai arvostelussa jonkinlaiset rajat ovat poliitikoidenkin kohdalla.

  VastaaPoista
 83. Periaatteessa olet ihan oikeassa Iines tuossa palkka-asiassa.

  Toisaalta luulen kyllä tietäväni, miksi Kivimiehen palkka/osinko-suhde on tuollainen.

  Sillä ellei yrityksessä ole ns. nettovarallisuutta, ja pienissä palveluyrityksissä yleensä ei ole, niin verotuksellisesti on ihan sama nostaako tuollaisen määrän palkkana vai osinkona.

  (Jos joku epäilee, voin esittää kyllä laskelmankin.)

  VastaaPoista
 84. Edellisvuonna ei Kivimiehellä ollut palkkatuloja ollenkaan kun firma kynti miinuksella. Mutta ei kuitenkaan tarvinnut ihan peraukisena olla kun H&B Communications Oy:ltä napsahti 90 donaa osinkotuloja.

  VastaaPoista
 85. Eivät ne osinkotulot niin vaan napsahda, ansiotta. Kyllä saajalla jotain meriittiä täytyy olla.

  Pitäisikö ihan sanoa, että menepä ja tee sama perässä. Käsittääkseni H & B Communications Oy on iso monisatapäinen viestintäalan yritys.

  VastaaPoista
 86. Iines
  Täällä blogissasi taitaa myös olla pienoista vaalikuumetta!? :)

  Onhan se mukavaa, että hyvinvointivaltiossa on olemassa hyvintoimeentulevia ehdokkaita, joita sitten kaikki kynnelle kykenevät hyvinvoivat myös äänestävät. Demokraattisessa, oikeudenmukaisessa valtakunnassamme siis kaikki hyvin!

  Toisaaltahan mitään varsinaisia vaalejahan ei enää olisi välttämätöntä järjestää. Säästettäisiin siinäkin.
  Kallupit, ja niiden tuloksia totuutena kailottava media, ja varsinkin toimittajat tenteillään kantavat kortensa kekoon siitä mikä puolue voittaa,ja mitkä ovat ne neljä suurinta.
  Puolueet tykönään nimetkööt sitten kuka heidän ehdokkaistaan valitaan eduskunnan eduista nauttimaan ja tuolinnahkoja kuluttamaan.

  Kyllästyttää jo noiden samojen asioiden illasta iltaan vatvominen ja tahkoaminen.

  VastaaPoista
 87. Leonoora,

  eikös sentään ole hyvä, että valta on kansalla eikä klustereilla?

  Samat naamat tietenkin vähän kyllästyttävät, ja itse katsonkin näissä loppukeskusteluissa lähinnä puheenjohtajien käytöstä ja taktikointia, heidän pelaamaansa peliä. Sisällössähän ei juuri uutta enää ilmene.

  Jutta Urpilainen pelaa selkeintä peliä, on kylmä ja laskelmoiva ja siksi minulle vastenmielisin, vaikka puolue ehkä olisi eniten omani. Katainen taas on olemukseltaan rauhallisin ja miellyttävin, mutta puolue taas lienee minulle väärä. Kiviniemi on yllätyksetön ja persoonaton ja Soini väsynyt ja juuri paljastamaisillaan oman kuplansa.

  Miten tämä tällaiseksi on mennyt, että jokaisessa keskustelussa ovat vain puolueen puheenjohtajat? Hehän ovat lisäksi vain helsinkiläisten valittavissa. Suurin osa ihmisistä joutuu valitsemaan lahjattomampia ja tuntemattomia ihmisiä.

  VastaaPoista
 88. "Pitäisikö ihan sanoa, että menepä ja tee sama perässä."

  Tai voisiko kysyä niin, että miksi eräänä kevätyönä Turussa, yliopiston lähellä, yrittäjiä myönteisen kansanedustajaehdokkaan vaalimainoksen tuhonnut kommunisti ei mene ja tee samaa perässä?

  Helpompi on lammasturkki niskassa, uuninpankolla loikoillen, nauttia "kyvyttömyydestään" ja nostaa ansiotonta liksaa, kuin prekariaatin edustaja konsanaan.

  On mainiota jeesustella, jättäen tyystin huomiotta sen, että mitääntekemättömyydelläänsäkkökäänkö tuo omnipotentti perustelee kermanlatkintansa, toisten kupista?

  VastaaPoista
 89. Ansiottomasta kermanlatkinnasta en tiedä. Kolmekymmentä vuotta ehdin työtäkin tehdä, kun aloitin opetustyöni jo toisena opiskeluvuotenani.

  Ja edelleen maksan veroa kolmisenkymmentä prosenttia, ehkäpä enemmän kuin sinä, anonyymi, joka kenties vasta opiskelet yhteiskunnan kustannuksella, etkä ole vielä ehtinyt mukaan takaisinmaksutalkoisiin.

  Toivottavasti sinulla ei mikään paikka prakaa, jottet joudu kermanlatkijoiden joukkoon. En minäkään olisi uskonut, että menetän tärkeimmän instrumenttini.

  Ja toivottavasti saat sitten heti töitä, ettet joudu superkermanlatkijoiden joukkoon, joka opiskelee tutkinnon tutkinnon päälle, ilmaisesta kermasta nauttien.

  VastaaPoista
 90. Hyvä Iines, anna palaa! Tulta munille!

  VastaaPoista
 91. Leonoora: "Puolueet tykönään nimetkööt sitten kuka heidän ehdokkaistaan valitaan eduskunnan eduista nauttimaan..."

  Siis samanlainen kuin systeemi on iät ja ajat ollut Ruotsissa?

  Ruotsissahan äänestetään puolueita, ei ihmisiä, ja aika toimivaksi demokratiaksi sitäkin kutsutaan.

  Mutta siinä olen samaa mieltä, että nyt tätä vaalitouhotusta tulee joka tuutista ja ihan liikaa. Minä ainakin osaan niiden höpinät jo ulkoa. Kas näin:

  Katainen: Eihän tämä mukavaa ole kenellekään, mutta on vastuullista politiikkaa pälä pälä, sillä vain työnteko takaa verotulot ja hyvinvoinnin.

  Urpilainen: Älä pälä pälä Jyrki, sillä me sosiaalidemokraatit esitimme jo vuosi sitten, että sijoittajavastuu pälä pälä ja ilman sitä pälä...

  Kiviniemi: Hallitus pälä pälä jo viime vuonna, joten...

  Urpilainen: Saanko puhua loppuun, Mari Kiviniemi? Niin, me sosiaalidemokraatit pälä pälä pälä!

  Kiviniemi: Hallitus pälä pälä pälä pälä, työ ja hyvinvointi pälä.

  Soini: Päläpälässä on pälävika, nyt on letkuissa Portugali, seuraavaksi Sengali ja euro olisi pitänyt abortoida kohtuunsa.

  (No, ei ne ehkä ihan näin järkeviä puhu.)

  VastaaPoista
 92. Tuota Tapsan luonnostelemaa kuuntelisi riemulla enemmänkin. Olisi hienoa, kun niillä olisi edes uudenlaiset kielikuvat ja itseironian tajua. Jos Soini oikeasti sanoisi noin ja panisi ne päläpälät väliin, saisi ääneni lennossa pelkästään kielensä takia, muusta viis.

  Vaan oikeasti en kuunaan soinilaisia äänestä, sillä tiedän, että niiden joukkoon on pesiytynyt tuommoista Anonyymin kaltaista kermansalalatkijaa, sillä Soini itse olisi korottamassa eläkeläiskermanlatkijoiden tuloja palauttamalla taitetun indeksin.

  VastaaPoista
 93. "Ansiottomasta kermanlatkinnasta en tiedä."

  Puhetta sinulla tuntuu riittävän, mutta miksi et nyt mene ja "tee perässä"? Näytä esimerkkiä. Ole mies!

  "Kolmekymmentä vuotta ehdin työtäkin tehdä, kun aloitin opetustyöni jo toisena opiskeluvuotenani."

  No, kuka noita laskee? Opiskeluaikana moni hankkii taskurahaa ja enemmänkin opiskelujen ohella työskentelemällä. Vaikka mukaan laskettaisiin (vaikka ei oikeasti pitäisi) tuo sivutoiminen pikkutyöskenetely, niin 30 vuoden työura on vielä kovin vajaa ns. täydestä työurasta. Eikä "kyvyttömänä" oleva ole mitenkään ns. tuottava yksikkö yhteiskunnan kannalta vaan kuluerä.

  "Ja edelleen maksan veroa kolmisenkymmentä prosenttia,"

  Et sinä mitään veroja maksa, aidosti. Verot maksaa vakuutusyhtiö, jonka vakuutuksen ottajien maksuista maksetaaan "kyvyttömyyskorvauksesi". Jos ei tee mitään tuottavaa palkkansa eteen, ei veroistakaan kannata puhua. Verot valtion maksettavaksi, kuten prekariaattisakki vaatii.

  "ehkäpä enemmän kuin sinä"

  Älä unta nää. Minä olen multitalentti nettoveromnaksaja, jonka työpanoksella tuotetaan vientituotteita joista saatavista tuotoista siroaa hyvinvointia sitten sinunkin päällesi.

  "Toivottavasti sinulla ei mikään paikka prakaa"

  Noh, kyllähän tässä kaikenlaista kulumaa ja vaivaa on, mutta ei auta valittaa, vaan kouluttautua omalla kustannuksella uudelleen, osaamistaan päivittäen, eikä jäädä uuninpankolle makaamaan ja voivottelemaan omaa kurjuuttaan, kuten eräät omnipotentit tekevät.

  VastaaPoista
 94. Pienoinen ristiriita näyttäisi olevan poliittisissa toiveissa ja vaatimuksissa. Nähdään että kansanedustajia pitäisi vähentää mutta toisaalta haluttaisiin että jokaiselle äänestäjälle pitäisi löytyä ihan oma ehdokas pukeutumisesta ja esiintymisestä lähtien, miellyttäviksi havaittuja hymykuoppia unohtamatta. Tai että paikallisessa terveyskeskuksessa pitäisi olla kaikille "omalääkäri" ja omassa marketissa juuri minun visuaaliseen makuuni sopiva jogurttipurkki.


  Kuuntelin juuri äsken toisella korvalla Yly Puheesta "Taustapeiliä" jossa Mika Pantzar kertoi huomioistaan Kalifornian matkaltaan. Siellä kadut oli täynnä laihoja urheilullisia paljon liikuntaa harrastavia ihmisiä. Ravintolat eivät olleet myöhään auki, koska kaikki halusivat mennä aikaisin nukkumaan, kukaan ei polttanut tupakkaa. Joka kadunkulmassa oli joogasaleja. Pantzar arveli että Suomessa pitäisi samassa suhteessa olla 100 Vierunmäen kokoista liikuntalaitosta ja satakertaisesti kuntosaleja lisää. Hän epäili että samanlainen "wellness"-teollisuus rynnii myös suomeen.

  Meissä kaikissa asuu pieni hedonisti ja ehkei niin pienikään.

  VastaaPoista
 95. Jape, kultamussukka, se taas makselee alveja niin että niistä riittää kaikille jaettavaksi.  Iines onkin sinua jo kaipaillut.

  VastaaPoista
 96. Iines, ethän nyt kielen asiantuntijana sekoita sanoja itsehillintä ja kylmyys niin kielen asiantuntija kuin oletkin. Minusta Jutta Urpilainen ei vaikuta kylmältä, vaan hän osaa rauhallisesti ja selkeästi tuoda kantansa esiin. Ajattelin häntä tenteissä kuunnellessani, että ko. ominaisuudet johtuvat hänen opettajan ammatistaan. Itsehillintää te opettajat ammatissanne tarvitsette.

  VastaaPoista
 97. "Itsehillintää te opettajat ammatissanne tarvitsette."

  Keihin viittaat "teillä opettajilla ammatissanne"? "Kyvytön" ei ole ammatissaan, eikä voi olla myöskään opettaja. Ammatti on se, jota henkilö tekee työkseen. "Kyvyttömän" ex-open ammatti on työkyvyttömyyseläkeläinen.

  VastaaPoista
 98. Delilah,

  ilmaisuni Urpilaisesta oli epätarkka.

  Pidän laskelmointia kylmänä, ja minusta Urpilainen pelasi ja laskelmoi niin, että suoritus oli tässä suhteessa täydellinen. Hän oli lukenut hyvin läksynsä ja pudotteli lukuja kuin liukuhihnalta ja hyökkäili kuin terrieri.

  Minuun ei oikein uppoa tuommoinen täydellinen suoritus, pidän enemmän siitä, että ihminen haparoi ja kuuntelee ja rakentaa puhettaan vapaasti.

  VastaaPoista
 99. Ihmisen elinikäinen ammattikoulutus säilyy hautaan saakka, anonyymi. Eläkkeellä oleva opettajakin on opettaja, ikuisesti.

  Samaten ihmisen oppiarvo säilyy aina. Jos et voi käyttää minusta ilmaisua opettaja, käytä sitten vaikka filosofian maisteri.

  Tämä oppiarvo on muuten sellainen, että se lukemani mukaan on asiallisin titteli esimerkiksi puhelinluetteloissa, ts. sinne ei pidä merkitä titteliksi opettajaa, vaan fil.maist. Sitä ei ihmiseltä riistä sairauskaan.

  VastaaPoista
 100. Anonyymi,

  kävin kirjoittamassa Aurum Signum -blogiisi tiedotuksen sinulle, juuri äsken.

  VastaaPoista
 101. Iines, jos asiat ovat moneen kertaan pohdittuja ja oma ja puolueen kanta on selvillä, miksi pitäisi haparoida ja olla epävarma? Ei ajattelevan ihmisen, joksi Urpilaisen luen, tarvitse "lukea läksyään", kyllä mielipiteensä hallitsee ilman ulkolukua. Se, jos että pystyy "pudottelemaan lukuja kuin liukuhihnalta" osoittanee perehtyneisyyttä ja asioiden syvällistä pohdintaa. Ulkoluku on sitä että hauki on kala, hauki on kala. Toki poliitikon pitääkin tietää, mitä puhuu. Mitä "hyökkäilyyn kuin terrieri" tulee, haukut väärää puuta. Hän puolustautui, ei hyökännyt.

  Mutta tuntemuksilleen ei kai kuakaan voi mitään. En minäkään kuulu Kataisen fanittajiin.

  VastaaPoista
 102. Ilmaisenpa nyt huonosti ajatuksiani!

  En ajattele niin, Delilah, että pakollisesti pitää haparoida, vaan ajatuksella etsiä ilmaisua, joka tulee ajatuksen takaa. Tällöin henkilön ilmeestä näkee, että hän unohtaa itsensä miettiessään ja puhuessaan, ei suolla valmiista vastausta.

  Minusta Urpilainen kyllä nokitti Kataista ja Kiviniemeä kunta-asioissa aika ärhäkkäästi, mutta onhan oppositioasema hyvä paikka haastaa hallituspuolueet.

  Urpilainen sai myös jostain syystä sanoa sanottavansa loppuun, toimittajat antoivat hänelle kiireetöntä puheaikaa. Urpilaisen kasvot olivat lähikuvassa eri tavalla kuin muiden. Melkein laskin hänen ripsensä ja pohdin huulipunamerkkiä.

  Ei tämä minua kuitenkaan kiusaa. On ihan mahdollista, että edelleen äänestän demareita. Koetan kuitenkin löytää hyvän vihreän ehdokkaan.

  VastaaPoista
 103. Äänestitte ketä tahansa - tukekaa demokratiaa ja käykää äänestämässä silloin reilun viikon päästä sunnuntaina!

  VastaaPoista
 104. Eikö se ole silloin jo myöhäistä?

  Minä menen äänestämään tulevana sunnuntaina, lippujen liehuessa. On hauska katsoa, miten peräkylän mummoja talutetaan äänestyspaikalle. Yksi Rantasen Veikko on siinä hyvä, kristillisten ehdokas.

  Täytyy vain muistaa ottaa kolikkoja taskuun, kun aina unohdan sen keräyksen.

  VastaaPoista
 105. Pilkka on pilkkaa, inhottavaa ja kohdistuu ihmiseen - satiiri on aivan toista, eli ei kannattaisi sekoittaa niitä.

  Huumori ja satiiri ovat vaikeita lajeja, helposti loukkaa toista mukahuumorilla.

  Moni sanoo ilkeästi, ja laittaa hymiön perään, niin kuin sillä olisi kaikki ilkeät sanat "huumoroitu". Pitää joskus miettiä mitä ja miten sanoo, koska voi olla sokea omalle tavalleen esittää asioita, ja loukata toista tahtomattaan.

  Turkiksista puheenollen. Minä käytän turkkia vaikka olenkin turkistarhausta vastaan.

  Miksikö?

  No siksi, etten ollut sitä vastaan kaksikymmentä vuotta sitten, jolloin sain sen ihanan valkoisen minkkiturkin lahjaksi, enkä minä enää niitä minkkiraukkoja pelasta jos lopetan käyttämästä hyvää ja lämmintä, edelleen hyväkuntoista turkkiani. Enkä pelasta nykyisiäkään olemalla käyttämättä sitä.

  Toimin tänä päivänä luonnon ja ympäristön puolesta, joten autan osaltani sillä tavalla - vaikka se valkoinen turkki onkin joskus ylläni kun tuulee ja on kova pakkanen.

  Äänestän sunnuntaina, omaa puoluettani, Liberalerna på Åland.

  VastaaPoista
 106. Laali,

  tykkään asenteestasi, et kumarra ketään etkä pyllistä mihinkään päin. Olet rehellinen ihminen, et teeskentele parempaa kuin katsot olevasi. Kunpa tuommoisia olisi enemmän.

  VastaaPoista
 107. Kiitos Iines!

  Tosiasiahan on että vaikka kuinka teeskentelisi niin kyllä ne oikeat karvat siitä vähitellen paljastuvat, siis ihan turhaa hommaa koko teeskentely.

  On se mikä on ihan reilusti. Joskus tulee paskaa niskaan, joskus tällaisia kivoja ja lämmittäviä kehuja! ;)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 108. Tarhauksesta olen sanani sanonut joten en jaksa, mutta kyllä kai blogisti ehkä enemmänkin on haamukirjoittaja kuin ihminen?

  VastaaPoista