15.4.2011

Sananlasku 6: Älä lyö lyötyä


Sain kortin Gambiasta. Hei! Täällä ollaan viikko Sheraton-hotellissa, jossa ruoat ja juomat kuuluvat hintaan. Atlannin tuuli on vilvoittava. Niin on Kokemäenjoenkin, ja vesi on lisäksi noussut pellolle, jonne on rantautunut joutsenia. Kastelen jalkani, ja farkkujeni lahkeet ovat puolipohkeeseen märät ja kuraiset. Toisaalta ymmärrän hyvin M:aa, sillä hän on aina pitänyt enemmän nopeasta siirtymisestä paikasta toiseen ja läheltä kauas, minulle taas riittää se, että hitaan matkanteon jälkeen saan jossakin paikassa nojata selkääni lämpimään talonseinään ja katsella vierasta maisemaa, oleutua siihen. Pienellä pöydällä vieressäni voisi olla lasi viiniä ja pöydän toisella puolen ystävä, viinilasinsa kanssa. Näin me suunnittelimme M:n kanssa, ennen kuin hän löysi rakkauden netin deittipalvelusta.

Olen blogissani puolustanut tai selittänyt Rahmi Sahindalia, Susan Kuros-Ruususta, Nina Mikkolaa, Mari Kiviniemeä, Tanja Karpelaa, Esko Kiesiä, kalapuikkopojan keittäjää, videopojan käräyttänyttä, ja monta muutakin henkilöä, joita on julkisuudessa juurikin aiottu lynkata heidän ilmeisen väärän ja tuomittavan tekonsa vuoksi. Tai sanotaanko niin, että heidän lynkkaamisensa on ollut ikään kuin yhteiskuntasopimus, valtaisasti hyökynyt vihan ja närkästyksen aalto, joka on liikkunut kuin Japanin tulva temmaten mukaansa talot ja puhelinpylväät. On ikään kuin suicide mennä siihen väliin puolustamaan lynkattavaa. Ja juuri näin olen tuntenut tarvetta tehdä. Puolustaa alhaisen teon tehnyttä, nähdä teon taakse. Jos olisin lakimies, en olisi syyttäjä, vaan esimerkiksi Anneli Auerin puolustaja.

Eilen näin marketissa nuoren tumman naisen, ehkä romanialaisen, jollaisia täällä ei ole vielä näkynyt. Hän istui marketin sivupenkillä, ostoskärryjonon vieressä ja huojutteli itseään, lattiaan katsoen. Huomasi katseeni, jonka arvelen nyt jälkikäteen muisteltuna kysyväksi. Palauttaessani kärryjä katsoin häntä taas, ja hän alkoi puhua outoa kieltä, josta erotin sanat "tuu juro" tai kaksi euroa, en muista enää kumpaa kieltä se oli, vai oliko kumpaakaan, joka tapauksessa en ymmärtänyt sitä kieltä, näin vain itkunsekaisen ilmeen. Näytin hänelle ostoskärryjen metalliavainta, sillä minulla ei ollut kolikon kolikkoa, ei rahapussia mukanani, koska ostan ruuat marketissa olevalle tililleni. Nainen jatkoi pyytämistä, ja selitin hänelle että minulla ei ole rahaa mukanani, ai häv no mani ät ool. Koetin sanoa englanniksi, että minulla on tili kaupassa, ei rahaa, ja näytin hänelle korini sisältöä - nou mani, tsast appelssin änd som other fruits and margarin and rypsioil. Nainen ei ymmärtänyt sanaakaan, pyysi vain kahta juuroa ja itki ahdistuneena. Minä en pystynyt viestimään, että vaikka minulla on ostoksia, minulla ei ole rahaa. Meillä ei ollut yhteistä kieltä, en pystynyt auttamaan millään muulla tavoin kuin tarttumalla häntä hartioista, halaamalla. Ostoksiani hän ei tahtonut, vaan jäi penkille huojumaan.

Jälkeenpäin mietin, olisiko minun pitänyt huutaa marketissa, onko kellään kahta euroa, tulkaa nyt hyvät ihmiset auttamaan. Vaan kun minulta ei käy se huuto. Sokea ei voi taluttaa kuuroa. Ääntä olisin tarvinnut tänään aamullakin, kun koetin peruuttaa minulle puhelimessa tuputetun Dna:n Etutilin. Sanoin puhelinmyyjälle, että en tarvitse tällaista etuisuutta, jossa saa lisää halpaa puheaikaa, koska en soita koskaan minnekään puhelimellani. Olen puhevammainen, lisäsin hänelle uhmakkaasti. Jaaha, no, siinä tapauksesa me pannaan tämmöinen ja tämmöinen ja saatte siitä tilausvahvistuksen. Sain mitä ilmeisimmin erikoismitoitetun vammaiskohtelun. Tilausvahvistuksesta huomasin, että Etusopimus pitää sisällään sen, että liittymää ei voi purkaa sopimusaikana, ja halusin tietenkin heti purkaa sopimuksen. Hain tunnin verran Dna:n sähköpostiosoitetta - lähetin kaksi viestiä vanhaan osoitteeseen, ja ne palautuivat, koska ilmeni, että Dna on lopettanut kokonaan sähköpostiyhteyden asiakkaisiinsa. Toisin sanoen minulle jää ainoaksi mahdollisuudeksi etanaposti Lahteen. Kuinkahan paljon Suomessa on muuten kuuromykkiä ja muita puhevammaisia, jotka eivät voi viestiä puhelimitse?

Vieläkään en tiedä, ketä äänestän. Kenties kokeilen vielä vaalikoneen ja koetan olla läpeeni rehellinen joka kysymyksen kohdalla. Vaan jos ehdokas ei olekaan yhtä rehellinen?

(Maalaus Edward Hopper)

243 kommenttia:

 1. Onpa söpö kuva.

  Olisit jäänyt seuraamaan tämän tumman naisen toimintaa. Olisit ehkä havainnut, kuinka hän väliaikoina istuu itkemättä ja potentiaalin asiakkaan kohdalla aktivoituu kuin puhelinmyyjä.

  Puhelinmyyjille kannattaa aina sanoa vain "en" ja "ei", ei muuta. Muuten sieltä tulee lasku. Hekin tekevät vain työtään, joten on parempi olla herättämättä toivoa kaupasta.

  Nyt herätit kaupassa toivon kaupasta lähestymällä kerjäläistä. Lopussa hän itki varmaan harmista, kun kauppoja ei syntynyt.

  VastaaPoista
 2. Kaikenlaiset ammatti-itkijät vetoavat herkkäuskoisiin hölmöihin, jotka omalla tekopyhällä auttamisen halullaan vain pahentavat näiden näyttelijöiden tilannetta. Ehkä hupaisinta on se, että kuvitellaan, että jos ei muuta voi, niin halataan. Voi kiesussentään. Halauksen sijaan tuolle itkijälle olisi pitänyt sanoa: nouse ylös ja lähde nostelemaan. Ne ihmiset eivät ole vastuullisia, jotka antavat rahaa noille itkijänaisille tai muillekaan ulkomaisille kerjääjille.
  Heihin ei pidä katsoa, ei luoda katsetta, vaan painaa tyynenä ohi. On oltava, kuin he olisivat ilmaa.

  Puhelinmyyyjille ja muille puhelimen kautta kaupustelijoille pitä sanoaa ponnekkaasti: "Ei, ei ja ei" ja sen jälkeen painaa heti luuri kiinni. Ei saa jäädä kuuntelemaan heidän lapusta lukemiaan jorinoita. Puheluihin, jotka tulee tuntemattomasta numerosta (ts. soittajan numeroa ei näy) ei kannata vastata ollenkaan. Puhelut, jotka tulee kaupustelijoilta numero näkyvissä, kannattaa laittaa puhelimen muistiin merkinnällä kaupustelija1, kaupustelija2 jne. Näin noihin puheluihin ei tarvitse enään ollenkaan vastata vaan voi heti painaa punaista luuria. Menestyksekkäästi torppasin tällä menetelmällä juuri virolaisen krilliöljy/Omega-3 kapselikaupustelijan. Hän oli kyllä sitkeä, soitti kait 15 kertaa, mutta nitistin aina puhelun vastaamatta punaisella luurilla. Loppuihan se.

  VastaaPoista
 3. Äänestämisen suhteen: kun tiedät puoleen, katso ehdokkaiden kuvia, ja luota intuitioosi! (Mihin muuhunkaan sitä kumminkaan voi luottaa?)

  DNA:n kanssa kun neuvottelee, kantsii jo kotona sulloa berberinsä alle katkaistu haulikko. Ei ne pojat usko muuta. (Ps. Maaseutukonttoreissa saattaa katkaistu heinähanko riittää.)

  Lynkkauksista puheen ollen:
  http://www.youtube.com/watch?v=A4UTc5Mr7ZY&feature=related

  Luojan lykky että meitä suomalaisia on vähän.

  Kerjäläisille en koronoita lateja kruunuja tai euroja anna. Se ei ole kylmyyttä vaan sitä että se on toivotonta. Olen päätynyt siihen että teen niin, että kuukausittain tililtäni lähtee tietty summa Unescolle; sen verran kun pystyn auttamaan maailman hädänalaisia niin autan sitä kautta. Ja kun/jos tuloni lisääntyvät, korotan summaa. Siksi en jaa killinkejä kadulla! Enkä hyväksy sitä! Olen sen verran reissaillut maailmalla... että kerjäläisiä, etenkään lapsia, ei saa hyysätä! (Toimit silloin heitä vastaan.)

  Matkailu on kannatettavaa. Kaupungit ovat mielenkiintoisia, niitä riittää, erilaisia; kiva on tietysti välillä istahtaa kahvilan terassille "lasilliselle"... ei välttämättä Björneborgissa 6.12. (Kun sataa saatanasti räntää. Eikä se ole edes auki.) Mutta jos jotain inhoan niin rantalomia inhoan ja matkustajalaivoja; molemmissa olet suljettu kuin johonkin hemmetin ostoskeskukseen kuplan sisälle. Autolla ajaminen (etenkin Toyotalla) on mielekkäämpää; pikkuteistä aina ei tiedä minne ne vie, eikä ole väliäkään, ajessa on oman aikansa herra! etc. Lappi, tarkoitan sillä koko Norjaa ja pohjoista Ruotsia ja Suomea, on matkailukohteena ehkä kaikkein antoisin. Tai... rauhoittavin. Niissä erämaissa "kiire" on aivan järjetön käsite, ei sellaista kai ole olemassakaan? Samaa tietysti kokee kun lähtee purjeveneellä avomerelle... silloin on luonnon (plus matkakumppaninsa) kanssa niin tiukasti kahden kesken että kaikki muu unohtuu. (Muu maailma ainakin.)

  VastaaPoista
 4. Ps. Sinnikkäimpiin puhelinmyyjiin olen käyttänyt tätä taktiikkaa: Elleivät he lopeta höpötystään, jätän kännykkäni pöydälle ja menen itse muualle (esimerkiksi vessaan). Kun noin 10 minuutin kuluttua otan kännykkäni taas korvalleni, ei siellä enää kukaan pölise.

  VastaaPoista
 5. Minusta tuo nuori tyttö vasta harjoitteli kerjäläistoimintaa ja kuvittelen, että hänet oli kylmästi jätetty siihen marketin tuolille ilman rahaa ja ruokaa ja oli sanottu, että kerjää rahasi tai myy itseäsi, ennen emme sinua hae kuin sinulla on rahaa ja ruokaa. Sitten miehet olisivat ajaneet pois, joko autolla tai pyörillä.

  Hän oli ehkä ahdistunut, koska hänet pakotettiin kerjäläiseksi, ja hän keräsi voimia uskaltaakseen pyytää, opetellakseen kerjäämistä.

  Minut yllättti se tuskan ilme, se ei ollut harjoiteltua, se oli aito kauhun tunne. Minua hän lähestyi luultavasti siksi, että katsoin häntä, huomasin hänet, meidän katseemme puhuivat ilman sanoja.

  PS Olisin luullut, että pystyn ohittamaan kerjäläisen.

  VastaaPoista
 6. Mitä tuohon puhelinmyyjään tulee, minä sanoin hänelle, että en tarvitse tarjottua etuisuutta, koska en puhu paljoa, niin kuin varmaan kuulet. Silti hän pani sen minulle ikään kuin olisin ollut myös aivotoiminnaltani vajaa.

  Olen oppinut olemaan puhelinmyyjille kohtelias, kun olen kuullut tyttäreni juttuja. Hän oli nimittäin monia vuosia puhelinvastaajana eräässä yrityksessä. Ihmiset voivat olla todella typeriä ja ilkeitä, vaikka itse soittavat palvelunumeroon. Saati sitten kun myyjä soittaa.

  VastaaPoista
 7. "Nyt minulla on kiire, kiitos ja hyvästi" , ja luuri kiinni. Lempeällä äänellä, heti kun selviää, että kyseessä on kaupustelija.

  Noin minä toimin puhelinmyyjien kanssa.
  Viime viikolla soittivat kaksi kertaa jostain Jaromatic Oy:stä.

  VastaaPoista
 8. Minulla oli aikanaan painokuva tästä Edward Hopperin työstä seinälläni.

  Silloin nuorena ja nostalgisena :)

  Kerjäläisistä en osaa sanoa oikein mitään. Suuressa maailmassa heidät on helppo sivuuttaa mutta täällä ilmiö on niin uusi ettei oikein tiedä mitä ajattelisi.

  Puhelinmyynnin kielto on must!

  Se on selvä peli - myyjänkään aika ei kulu hukkaan sellaisen ihmisen kanssa, joka ei kuitenkaan ostaisi.

  VastaaPoista
 9. Maaseutukonttoreita ei muuten enää ole. Kaikki on keskitetty, Vantaalle tai Helsinkiin.

  Sitä on ehkä vaikea kuvitella, että ihminen voi olla avuton jopa puhelinmyyjien edessä, vaikka sielu siis huutaa eitä. Enhän minä muuten, mutta kun ei ole kykenevä puhelimessa kuin yhden kahden sanan puheeseen, niin sieltä voi sitten tavaraa alkaa tulla paluupostissa.

  Tämä on muuten jo toinen kerta, kun DNA myy mykälle lisää puheaikaa, tämä näin karrikoiden ilmaistuna. Ensimmäisen kerran sain peruttua, kun oli vielä sähköposti asiakaspalveluun, ja nyt siis ei ole.

  VastaaPoista
 10. PS
  Edward Hopper on jostain syystä fiksoitunut ihanasti ikkunakuviin. Huone on aina ankea, samaten ihmiset yksin maan sydämellä, äkkiä on ilta kaikissa kuvissa. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 11. Bloggeri tuntuu taas syövän viestejä, aina en muista ennen lähetystä kopioida. Niin teki nytkin, en jaksa enää kirjoittaa äsken yrittämääni jollotusta puhelinmyyjistä.

  Sanon heille aina: kiitos, mutta ei kiitos! - Oikea äänensävy ratkaisee, moni ei viitsi jatkaa.

  Tietenkin romaninainen filmasi, he ovat todellisia ammattilaisia siinä mitä tekevät, paljon parempia kuin mitkään poliitikkojen imagokonsultit. Tuntevat ihmisluonnon.

  Oikeasti kyseessä oli Tornitalon prinsessa, omistavat varman tiedon mukaan sellaisen Bukarestin keskustassa. Käyvät kauppaa myös debentuureilla ja arvometalleilla - hankkivat tuloja myös mafialle ja paaville.

  Prinsessalla on juuri kevätloma ykistyiskoulusta, joten tulevaa toimitusjohtajuutta varten harjoittelee vanhempiensa ammattia.

  VastaaPoista
 12. Tuo Edward näyttäisi perustaneen baarinsa keskelle metrotunnelia.

  VastaaPoista
 13. Hopperin ulkoapäin kuvaamat talot muistuttavat tyhjää junaa, joten aika tarkka havainto tuo metrotunnelitunnelma.

  Ei se tyttö teeskennellyt, uskokaa nyt, sen silmissä oli kauhua ja ahdistusta. Ihan varmaan sutenöörit olivat paiskanneet sen autostaan marketin kulmille ja sanoneet, että ennen et pääse kyytiin kuin on kaksikymmentä euroa koossa. Tyttö selvästi keräsi itseensä rohkeutta, istuikin syrjässä kärryrivin takana huojumassa.

  PS Pitää muistaa kopioida viestinsä, Blogger syö välillä viestit työkseen, minultakin, jos kirjoitan kirjautumatta.

  VastaaPoista
 14. Aikanaan kerrottiin alabamalaisesta sheriffistä, joka löysi mustan miehen köydestä roikkumassa, selässään puukko ja useita ampumahaavoja. - Sheriffi totesi, että pahin itsemurhatapaus, jonka urani aikana olen nähnyt.

  Suomessa epäilemättä kerran käy vielä niin, että pyhää vihaa täynnä oleva henkilö lyö nyrkillä kerjäävää romanityttöä, huutaen samalla: Saatanan mijonääri!

  VastaaPoista
 15. En usko olevani sinisilmäinen, vaan ajattelen niin, että vaikka kerjääminen olisikin organisoitua (miksi se ei olisi organisoitua?), niin silti se on vaikeaa eikä kenellekään helppoa.

  Nuorelle tytölle kerjääminen voi olla kova paikka, joskin Laitilan munamarkkinoilla näin iloisia nuoria romanialaistyttöjä, jotka heittäytyivät erikoisesti varttuneiden maalaismiesten peesiin kiiltävää kaupitsemaan. Ehkäpä emäntä sai lepytykseksi helyn markkinatuliaisina oluthuuruiselta mieheltään. Somaa, kaikin puolin.

  VastaaPoista
 16. Amatöörimäisin kotimaisin ryöstö josta (SuPon pojilta) olen (luottamuksellisesti) kuullut oli eräs Riku Riemu naamariin ja vähän käytettyyn sammakkopukuun pukeutunut äijä joka yritti (vesi)pistoolilla uhaten ryöstää Keskustapuolueen Päämajan. Henkensä hädässä neuvokkaat kepulaiset luovuttivat välittömästi röyhkeälle ryöstäjälle kassakaappinsa koko sisällön: 69 Väyrys-alumiinista rintamerkkiä. Plus pari paksua Paavon kirjoittamaa kirjaa. (Sihteeri toi oma-aloitteisesti varastosta parikymmentä paksua kirjaa lisää. Mutta niitä rosvo ei enää huolinut. Puisteli vaan päätään.)

  Poliisi tutkii asiaa.

  VastaaPoista
 17. Jos osumme joskus kohdakkoin, minut tuntee siitä että rinnassani on rintamerkki, jossa on kuvan lisäksi teksti: Paavo Väyrynen - ikipresidentti Jumalan tahdosta!

  Juhlatilaisuuksiin laitan niitä useita.

  VastaaPoista
 18. Minulla on Ruusu, jonka piikistä putoaa kyynel. Allende, Salvador.

  http://www.youtube.com/watch?v=g1QJ-y_xUmk

  VastaaPoista
 19. Minullapas on uusi ruusunpunainen pikkuläppäri! Ostin sen kesäelämää varten, akku kestää jopa kahdeksan tuntia mökkipihaelämää. Paino polvella vain yksi kilo, eikä kolmea, niin kuin tavallinen läppäri, joka tukahduttaa jalkojen verenkierron painollaan.

  Minulla oli Mao tse tungin rintanappi, mutta olen hukannut sen. Se sointui hyvin laukkuuni.

  VastaaPoista
 20. Lynkattavia haluaa kaikki puolustaa. Mutta kuka haluaa puolustaa lynkkaajaa? Sitä aikoinaan mietin, minäkin. Kun kyse on massamurhaajasta/raiskaajasta/sadistista/tms... Äskettäin luin artikkelin jossa eräs kohuttu asianajaja selitti ettei hän näitä tekoja tai niiden julmuutta halua kiistää, hän vain puolustaa ihmistä joka on niiden tekojen takana.

  Käsitin.

  VastaaPoista
 21. ... "Paino polvella vain yksi kilo ..." Niin aina nuo mainosmiehet lupaavat, että kilo sinne (toiselle polvelle) ja toinen tänne (toiselle polvelle). Mutta paljonko se painaa sun povellasi? (Siis jaettuna kahdella.)

  VastaaPoista
 22. mikis,

  Rahmi Sahindalhan oli murhaaja, kunniamurhaaja nro 1, Ruotsissa. Häntä puolustin ja nostatin raivon aallon, mutta en antanut periksi.

  Vain Hannibal Lecteriä minun olisi vaikea puolustaa.

  VastaaPoista
 23. Tämäteosofipastorin esitys soi lapsuudessani.

  Pinochetia ei koskaan saatu tuomiolle, kun ne rikokset ihmiskuntaa vastaan ja muut sellaiset ovat poliittisia ratkaisuja.

  Koskaan oikein ole ymmärtänyt tuota termiä "rikos ihmiskuntaa vastaan". - Ajattelen että sen täytyy olla eräs takavuosien ruotsalainen yhtye nimeltään Abba.

  VastaaPoista
 24. Sitten kun vahingossa astut kiireissäsi sen pikkuläppärin päälle, voit todeta: kyllä elämä sentään on ruusuilla tanssimista!

  VastaaPoista
 25. Hannibalia vastaan meneteltiin erittäin julmasti ja epäoikeudenmukaisesti. Sellainen kasvonaamio ja epäinhimillinen häkki, jossa kyylääjien silmien alla joutuu elämään, aiheuttaa ihmiselle ehkäpä elinikäisiä frustraatioita ja käyttäytymispoikkeamia.

  Hannibalilla on hyvä purenta, vielä parempi kuin Marilla.

  VastaaPoista
 26. Unohtui tuosta äsekeisestä, että Hannibalin henkistä kasvua olisi pitänyt tukea, sen sijaan että hänet julmasti tukahdutettiin. - Pitää aina pyrkiä myönteiseen ja asioita eteenpäin vievään, rakentavaan, toimintaan.

  VastaaPoista
 27. lissää löylyä15 huhtikuuta, 2011 21:18

  Hyvää iltaa. Eiköhän se nyt olisi täysin asiatonta anonyymilta tai keneltäkään muultakaan antaa tuollaiseen kysymykseen vastausta! Vieläpä kirjoittamalla vastaus nettiin. Antamalla vastaus vieläpä kaiken provoilun ylikypsimmälle provolle Iinekselle.

  Iines kyselee taas kerran missä on kiusaajat, miten niitä saa pyydystettyä, vai pitääkö kärsiä, jos, niin paljonko kärsiä... Mitä se syö, paljonko se tarvitsee tilaa ja oppiiko se sisäsiistiksi?

  Samaa hommaa vuodesta toiseen. Ja jengi vastailee sitten ihan sinisilmäisen tottelevaisesti. Kerta toisensa jälkeen. Iines saa kaipaamaansa huomiota. Siisus sentään. Sehän on Jeesus!

  Ei ole kuulkaas Iines hei, vieläkään hakenut itselleen ... Päihdyttäviä kommentteja se hakee, ja sellaista huomiota ja tukea, jossa hänelle lässyteltäisiin että voi voi kun siinä on kohtuuttoman kovasti kärsinyt ja väärinymmärretty suloinen ja fiksu iines! Kyllä on maailma niin vituillaan kun tuollainen kullanmuru joutuu noin surkeasti kohdelluksi.

  Mikähän massapsykoosi tämä täällä oikein on? Onko J.../K...ainoa, johon nuo Iineksen esitykset eivät mene lainkaan läpi?

  "Millä ... kuljetaan. Pitääkö olla kengät jalassa. Entä housut. Onko pakko olla omat vai voiko lainata suvun. Tai huomaako tai välittääkö... Voiko sinne ottaa puhevian ... Vai ... Voiko sinne tilata peesaajan. Jos voi,,,? Vaikka se ei saisikaan ... Jos käyn sen päälle kakalla, niin velottaako siitä kun olen päkistämässä, vai pysäyttääkö se taksamittarin ja...."

  Voi tilli ja peruna.

  VastaaPoista
 28. Hieno maalaus! Tämän maalaaja on minulle ihan outo taiteilija, mutta hänen töitään katselisi mielellään enemmänkin. Löytyisiköhän Helsingin museoista kukaties?

  Luulisi, ettei Suomeen kerjäläisiä enää tänä keväänä / kesänä suurin joukoin tulisi, kun ovat saaneet nihkeän vastaanoton aiemmin. Mutta ehkä muualla on vielä ankeampaa. Saamme olla iloisia, ettei itse ole tarvinnut kerjätä. Ei siitä ole montaakaan sukupolvea, kun Suomessa vielä käytiin kerjuulla ja lapsia ja vanhaa väkeä myytiin huutolaisiksi taloihin.

  VastaaPoista
 29. Voi, Iines, postaukseesi tähän laitan linkin Jukka Raitaseen: "Miksi lyötyä miestä näin lyöt". Mutta en tällä tarkoita sitä, että juuri Sinä löisit. Joku on vain joskus muksautellut, eikä kauankaan sitten...

  http://www.youtube.com/watch?v=0bolkXnZ3nA

  VastaaPoista
 30. lissää löylyä,

  varo vaan, ettei massapsykoosi tartu sinuunkin, iineshulluus on tarttuvaa ja täällä on aivan liikaa kadotettuja sieluja.

  Jape ja Komposti ovatkin, kuten mainitset, ainoat selvänäköiset ja kirkkaasti ajattelevat. Muuten täällä luuraa vain hulluja ja tyhmiä, joita Iines vie kuin pässiä narussa.

  VastaaPoista
 31. Valto,

  kaikkia meitä on lyöty, sitä kai ihmisyys on. Voisi ehkä jopa kysyä, onko sellainen ihminen elänyt ollenkaan, jota ei ole lyöty.

  En tiedä, tarkoitanko silti itseäni jutun otsikolla, en välttämättä, vaikka on minuakin lyöty. Tuo anonyymikin tuossa lyö, mutta en jaksa välittää, sillä näin tänään sitruunaperhosen ja kolme nokkosperhosta.

  VastaaPoista
 32. Iines,

  voisiko saada metrin lisää narua, ihan en yltä jääkaapille kaljaa ottamaan?


  Valto,

  eteenpäin vain Nieminen, vaikka sydän rämisisi kuin tyhjä peltitoosa, kuuluu olleen Armi Ratian motto. Motto on hyvä, perusteluita en tiedä.

  VastaaPoista
 33. Delilah,

  En usko, että Edward Hopperin töitä on Suomessa näyttelyissä, ei ainakaan ole ollut mainintaa missään. Googlesta tietenkin voi katsella:

  http://www.google.fi/images?hl=fi&source=hp&biw=823&bih=429&q=edward+hopper&btnG=Etsi+kuvia&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq=

  VastaaPoista
 34. Missä on NARSISTI? Pääsiäinen lähestyy! Ja narsissit sen kuin kukkii! Ihana narsissi!

  VastaaPoista
 35. Mitään lisämetrejä ei nyt anneta, Riku, mutta jatkossa voin harkita sukkanauhoista venyttämääni kuminauhaa.

  VastaaPoista
 36. Narsissit kukkii,

  juuri kävin antamassa vettä takapihan narsisseille. Kukkivat keltaisenaan isossa ruukussa. Hieman kompostia juureen, niin loisto kestää vappuun asti.

  VastaaPoista
 37. Voi ihana iiines, sinä ällötysten ällötys ihmisten suvussa!

  VastaaPoista
 38. Narsissit tykkäävät erityisesti kompostin perunankuorista ja siansyltyn jätteistä.

  Kompostin pidossa tulee muistaa, ettei sinne tule laittaa mitä tahansa paskalle tuntuvaa tai haisevaa, vain sellaista ,joka haperon helposti mullaksi muuntuu.

  VastaaPoista
 39. Kompostin herättämisohjeita tuossa tavailin, että se pakkaa näin kevätkiiman aikaan heräämään ennen aikojaan. Sille pitää antaa nuijanukutus, sillä varhainen herääminen aiheuttaa tehon heikkenemistä.

  Lampaanpään keitinvesi on hyvää, siitä komposti tykkää, ja narsissit, joista tässä puhekin on.

  VastaaPoista
 40. Helkkari kun Mikis johdatteli minut tuon Kuoppamäen kappaleen kuuntelemiseen, melkein siitä asti olen kuunnellut.

  Sama juttu kuin joskus aikaisemmin sen "Hoist that rag"-kappaleen kanssa.

  Voimaa.

  Huomasin muuten, että se lieka onkin nämä kuulokkeet, ne pitää ottaa pois kun hamuaa juotavaa.

  VastaaPoista
 41. Hei, löylynlyömä!

  Olet oikeassa. Tosin en tiedä missä. Mutta mielestäni olet. Aina, kun ihminen (tässä tapauksessa toinen) määrittelee mitä toisen (tässä tapauksessa ihmisen) pitää tehdä, niin hänelle tulee hyvä mieli siitä. Sitä toki en halua kiistää! Haluaisin, päin vastoin, että muutkin nuhtelisivat (hyi!) ja nuuhkisivat (yäk!) toisiaan. Niin säilyisi tietty stabiliteetti. (Jolla sinällään ei ole mitään merkitystä. Mutta vitunko väliä silläkään on?)

  VastaaPoista
 42. Kuitenkin, jos lampaanpäiden keitinvettä on kompostissa liikaa, voi se aiheuttaa häiriöitä kemialliseen reaktioon.

  Komposti ei silloin tuota enää multaa, vaan jotain kaikkia inhottavaa haisevaa möljyä!

  VastaaPoista
 43. Riku, kerran ihmettelin että joi vaikka kuinka paljon vaan (kansanomaisesti ja sitaateissa sanottuna "posket pullollaan" ja sitaatit kiinni), alkoholia, niin viina ei mitenkään meinannut imeytyä minuun... Diagnosoin, että pillissäni on tukos. Niin olikin.

  VastaaPoista
 44. Juu, kompostin emäksisyydestä pitää pitää lukua, liian hapan komposti puhisee kuin onkapannu. Kun sitä vähän rapsuttaa ja kutittelee vaikka talikolla, niin kompostin kaasupitoisuus laskee ja hajuhaittakin on melko vähäinen.

  Tukos pillissä. Johan nyt. Joskus on kuitenkin niin, että juoma ei mene päähän, vaan jalkoihin. Olen nähnyt tapauksen, jos toisenkin.

  VastaaPoista
 45. Hyvä ystäväni kysyi aamulla joskus: Ethän suutu, mutta laitoin sinulle loppuillasta pelkkää cocacolaa sisältäviä paukkuja.

  No enhän minä siitä olisi voinut suuttua, mutta tajusin ainakin mistä se krapula tuli.

  VastaaPoista
 46. Ihan naurettavaa!

  VastaaPoista
 47. Anonymos compostus,

  no helppohan se on nauraa, kun on pyykkipoika nenässä keskellä kompostia.- Kokeilepa ilman!

  Mutta jos viitsisit vielä pieraista, minua se ainakin naurattaisi vielä enemmän.

  VastaaPoista
 48. "Katulamput ovat pulleita, puut hiljaisia, lunta on juuri sen ja sen verran että se hohtaa sinisenä kuin kusisi jonkun kassiin..."

  Tä? Ai että rikosromsku ei voi alkaa tällä tavalla? Miksei, muka. Tai ainakin loppua... tä?

  VastaaPoista
 49. Voi Riku Riemu alias John Dllinger

  http://fi.wikipedia.org/wiki/John_Dillinger

  Sinä naamarisi takana kera iineksesi! Et tiedä et tunne ... IHMISTÄ!

  VastaaPoista
 50. Miksei rikosromaani voisi alkaa ja päättyä: "Se yks oli tapettu ja poliisit ottivat syyllisen kiinni, sai oikeudessa elinkautisen."

  Loppulauseena vielä: "mitäs siinä sitten."

  VastaaPoista
 51. Oikea dillinger on epäilemättä kompostoitu aikaa sitten, ehkäpä ihailjat nuolevat multaansa.

  Sanovat vielä: "multa tuli jo!"

  VastaaPoista
 52. Tuo Allenden puhe on autenttinen. Te, jotka osaatte espanjaa, suomentakaa se, por favor, itse osaan liian vähän. Mutta tiedän minä mistä on kyse! (Eikä vastaavaa moraalia Suomesta, ei löydy.)

  VastaaPoista
 53. Vaikea noiden poliitikkojen on Suomessa ymmärtää, että imagokonsultaation tulos ei vedä. Ihmiset tajuavat, että väärässäkin saa olla, kunhan oikeasti seisoo omien puheidensa takana.

  Allendella oli kaksi hyvää puolta: oli oma itsensä ja oli oikeasti vähempiosaisten puolella.

  Älkäätteen ystävät hyvät äänestäkö vihreitä, jotka tekevät kaiken mitä kokoomus haluaa, muistuttavat kaikkein vähiten omia ideaalejaan. - Äänestäkää vaikka vasemmistoa, joka on feminismiä täynnään, itse en ehkä pysty juuri sen tähden.

  VastaaPoista
 54. Ei rikosromskussa yksinkertaisesti voi olla pulleita puita. Rikosromaanien puut ovat tuulisia ja kahisevalehtisiä. Ne luovat tummia varjoja. Luntakaan ei voi olla juuri sen vertaa, koska siihenhän jää paljastavat jalanjäljet. Eikä liikaakaan voi lunta olla, koska se hautaisi todisteet ja romaanin loppuratkaisu viipyisi kevääseen.

  VastaaPoista
 55. Tulin juuri Ryhmäteatterista, jossa olin katsomassa Eduskunta-näytelmää, tekijänä se Stillerin Pressiklubin kaulaliina-Kuparinen.

  Helvetin hieno esitys, ja vaikka se kesti 3,5 tuntia ja oli vähän sekava, niin kannatti katsoa.

  Alkuosassa keskityttiin Lex Soininvaaraan ja toisessa osassa poliitikkojen korruptioon ja harmaaseen talouteen.

  Käsittely oli niin härskin suoraa, että ihmettelen jos joku ei vedä Kuparista oikeuteen kunnianloukkauksesta, kuten jo Kemppilässäkin povasin.

  Näytelmän aihepiirin kuvailuksi sopii erinomaisesti tämän ketjun otsikko: älä lyö lyötyä.

  VastaaPoista
 56. Allenden puhetta on joskus kuunneltu, ja hartaudella. Kunpa ymmärtäisikin espanjaa! Joka tapauksessa kaikki kauniit aatteet ovat kauniimpia espanjaksi kuin suomeksi. Jokseenkin runollisia.

  VastaaPoista
 57. Rakastan Sinua Iines!
  Koska... no.
  Sitä paitsi katulamput ne olivat pulleita, ei puut. Puut ovat tunnetusti mitä tahansa, vaikka virheitä.
  (Eikä heihin ehdi.)


  Tuus.
  Kirjoitan Sulle paremmankin runon. Kunhan vaan ehdin.

  VastaaPoista
 58. Soininvaara on sen näköinen, että automaatio-oletus on sen olevan fiksu.

  Ja onhan se, vastaavan laatuista science fictionia ei moni pysty kirjoittamaan.

  Työttömät ovat Soinvaarallisen mukaan melkein miljonäärejä tyhjiä pulloja keräämällä. - Ymmärrän tyhmyyteni, pullonkerääjiä katsomalla en sitä millään olisi saattanut ymmärtää.

  Käykää Helsingin rautatieasemalla katsomassa, kun viikonlopun varhaisaamulla nukkuvat pullokassien kanssa asemarakennuksen lattialla. Ensimmäinen H:ki-tikkurila-kerava juna kun lähtee vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
 59. Tapsaa ymmärrän, nytkin.
  Olen teatterin kautta kokenut niin tärkeitä asioita, että en käsitä, miksi maailma ei muutu.

  En todellakaan käsitä.

  VastaaPoista
 60. Käsitän, että tämä blogi on Iinekselle hänen maailmansa. Minusta on kivaa - suorastaan ruhtinaallista - että tänne voi tulla, potkaista ulkokengät pois jaloista, ja alkaa leikkiä. Sanojen kanssa leikkiminen on päättymätöntä.

  Asiakeskustelijat... asialisoikaa! Te tietysti olette tämän (hiekka/peruna/kaali)laatikon suola! (Ja sellerikin.)

  VastaaPoista
 61. "Bloggeri tuntuu taas syövän viestejä, aina en muista ennen lähetystä kopioida. Niin teki nytkin, en jaksa enää kirjoittaa äsken yrittämääni jollotusta puhelinmyyjistä."

  Kyse voi olla myös tietoisesta sensuurista. Siitä on tässä blogissa pitkät ja vankat perinteet. Blogiemäntä sanoo kirkkain silmin ja vakaalla "mykällä" äänellään: Täällä ei sensuroida. Kepulainen pöllö uskoo, tietysti.

  Veikkaisin - ei kun minä tiedän - että tämän blogin emäntä puhuisi suohon ärsuttävästä tekoteatraalisesta katkopuhelusta "kärsivän" vihreän Sinnemäen.
  Tämän blogin emännällä on sentään hyvä tahto, joskus. Sinnemäellä on tarjolla vain ääretön tyhmyys.

  VastaaPoista
 62. "tekijänä se Stillerin Pressiklubin kaulaliina-Kuparinen."

  Siis se mitään tekemätön kommunisti? Hänet pitäisi suolata.

  VastaaPoista
 63. Jos Iines sensuroi viestejäni,luulisi että kaiken järkevyyden nimessä tekisi sitä enemmän.

  Liikaa kommentoin, hölö kun tunnun olevan. - Jos olisin Iines, sanoisin joskus rikuriemulle kauttarantain ystävällisesti: Meeppä sinäkin vaikka katsomaan, onko järven jäät jo sulaneet, siitä päältä näkee parhaiten.

  VastaaPoista
 64. Kaiken muun Iineksestä - kun olen pannut palapelinpalikat paikalleen - tiedän. Mutta en tiedä tykkääkö Iines maustamattomasta jugurtista?

  Vilpitöntä vastausta toivoo nimim.:
  "omistan noin 14-16 hiehoa".

  VastaaPoista
 65. äärän käpälä16 huhtikuuta, 2011 01:59

  sullahan on täällä kodosaa

  VastaaPoista
 66. riku riemu

  riku riemu

  riku riku riemu

  VastaaPoista
 67. Täällä on niin mukavaa "koodia" että minäpä vielä lisään omani eli:
  ---
  riku

  rati

  rallaaaaaa

  tuli talvi halla(-aho)
  --- (Copyright Anonyymi)

  Jos ette usko, katsokaa huomenna Ylen suuret vaalivalvojaiset.

  VastaaPoista
 68. Jaahas, runosuoli on pulpunnut.

  Onhan se, melkein kuin japanilainen runo: Oi kirkas kuu, oi kirkas kuu, oi kirkas kirkas kirkas kuu!

  En ole maitoihmisiä, anonyymi 14 - 16 hiehoinesi. Kalakeitonkin pitää olla kirkkaassa liemessä, samoin kastikkeen tulee olla lihaliemi-, ei kermapohjainen. Mutta maustamaton jugurtti on hyvää appelsiinipalojen kanssa.

  Mitä sensuuriin tulee, viittaan edelleen kirkkain otsin ja rintoihini lyöden viattomuuteeni: en sensuroi viestejä, vaan jopa poimin niitä Bloggerin roskapostin joukosta näkyviin. Puhelimella lähetetyt viestit päätyvät herkästi Bloggerin roskapostin joukkoon, myös omat kannon nokasta lähetetyt.

  VastaaPoista
 69. Valitettavasti vain suuret vaalikeskustelut ovat paljastaneet, että Timo Soinilta puuttuu perimmäinen fiksuus, hän on vain tyytymättömien valittajien äänitorvi, kansankiihottaja pyknikon kuosissa lystikkäine sammakonkasvoineen. Hänen puhetapansa paljasti sen, ettei miehestä ole aatteelliseksi johtajaksi, kun kiihko on laskenut.

  VastaaPoista
 70. Kiitos, Iines, linkistä. Kävin katselemassa Hopperin maalauksiaan ja pidin kovasti. Hopper on ollut monipuolinen taidemaalari eläessään. Paitsi tarinalliset aiheet myös hänen maalaamansa muotokuvat ja maisemat ovat upeita. (Tosin niitä oli mukana vain muutama.)

  Iines, tuo Anonyymi on kyllä joku muu kuin epäilemäsi. Vaikuttaa keskenkasvuisen häiriköinniltä. Ikävää, että J:n niskaan kaadetaan kaikki tötteröinti, mitä blogiisi ilmaantuu.
  Älä välitä Anonyymien suunsoitosta. Jokainen blogiasi pitkään seurannut tietää, ettei niillä ole mitään arvoa.

  VastaaPoista
 71. Minä ja moni muu pitää Timo Soinin esiintymisestä. Hän puhuu selkeää suomea, tietää mistä puhuu ja on fiksu myös muita keskustelijoita kohtaan. Toisin kuin esim. Kataisessa hänessä on lämpöä ja hyväntuulisuutta. Hän ei jankkaa asioita, vaan tuo esiin faktoja. On vain yksi asia, minkä vuoksi en hänen puolueelleen ääntäni anna.

  VastaaPoista
 72. ps. Sinulta en odottaisi, että pudottelisit tuollaisia sammakoita suustasi, mitä ulkonäköön tulee.

  VastaaPoista
 73. Delilah,

  anonyymeja on tässä ollut viime päivinä kaksi, eikä ketään ole nimetty turhaan, molemmat entuudestaan tiedettyjä. He ovat kumpikin sellaisia, että nostavat päätään aina kun huomaavat, että joku kritisoi minua tai sanoo vähän pahasti. Silloin alkaa ikävä repiminen ja riidankylvö, jonka tietenkin tahdon katkaista. Ei kenenkään tarvitse sietää blogissaan ikävää ilmapiiriä - tämä on minun kotini, eräällä tavalla. Ja sen ikävän ilmapiirin torjuminen ei ole kenenkään hutkimista, Delilah.

  VastaaPoista
 74. Mitä Hopperiin tulee, taiteilija on oudon kiehtova, suorastaan maagisen lumoava yksinkertaisine hahmoineen ja piirtoineen.

  Löysin Hopperin perustaessani Ikkuna-blogia. Hain ikkunakuvia, joita alkuun yksinomaan käytin. Nyt en enää ole ehdoton, mutta etusijan saa aina teos, jossa on ikkuna.

  Jos muuten löydätte erikoisia ja kiehtovia ikkunakuvia, otan mielelläni vihjeitä vastaan, sillä jutut syntyvät mieluusti kuvan pohjalta.

  VastaaPoista
 75. Delilah,

  vielä yksi kommentti tästä aiheesta. Minusta Soini yksinkertaisesti on sammakon näköinen. Jos olisin pilapiirtäjä, piirtäisin hänet sammakoksi, joka olisi kaikin puolin hymyilevä ja rakastettava kurnuttaja. En usko, että Soini pahstuisi.

  Sammakko on minusta mitä viehättävin eläin.

  Olen nytkin odottanut, koska lammella alkaa kurnutus, jotta pääsen kuvaamaan näitä veikeitä kurnuttajia.

  VastaaPoista
 76. Iines, täälläpäin on jo nähty sinivuokkoja (muutama) ja yksi tienreunallinen leskenlehiä. Eilen kaksi kurkiauraa lensi kohti koillista. Kevät edistyy ja luonto herää.

  VastaaPoista
 77. Soini-sammakko vaalimatkallaan,
  ahaa, ahaa.
  Soini-sammakko vaalimatkallaan
  hän kurnutti lystikkäitä laulujaan,
  ahaa, ahaa, ahaa.

  Hän Iines-äänestäjän tavatessaan
  ahaa, ahaa.
  Hän Iines-äänestäjän tavatessaan
  pyysi äänestämään persut eduskuntaan,
  ahaa, ahaa, ahaa.

  Mitäs pyknikko menit kurnuttaan,
  ahaa, ahaa.
  Mitäs pyknikko menit kurnuttaan,
  niitä tyhmiä juttujas Pasilaan,
  ahaa, ahaa, ahaa.

  Sulta fiksuus puuttuu kokonaan,
  ahaa, ahaa.
  Sulta fiksuus puuttuu kokonaan,
  kansaa vaan kusetat kiihkossaan
  ahaa, ahaa, ahaa.

  Mutta Iines-äänestäjästä huomataan,
  ahaa, ahaa.
  Mutta Iines-äänestäjästä huomataan,
  että nainen on nainen aina vaan,
  ahaa, ahaa, ahaa.

  Ääniä Iines-äänestäjien kun lasketaan,
  ahaa, ahaa.
  Ääniä Iines-äänestäjien kun lasketaan,
  on vihreät femakot nyt voimissaan,
  ahaa, ahaa, ahaa.

  Ei kelvannut Soini, ei kepulitkaan,
  ahaa, ahaa.
  Ei kelvannut Soini, ei kokoomuskaan,
  kun vihreät pyörähteli huiveissaan,
  ahaa, ahaa, ahaa.

  Nyt Soini-sammakko yksin jurnuttaa,
  ahaa, ahaa.
  Nyt Soini-sammakko yksin jurnuttaa,
  kun ministeriys putos kaivoon kankkulaan,
  ahaa, ahaa, ahaa.

  VastaaPoista
 78. Keisari Nero heräsi, jumala kun on/oli, ja sattumoisin joutui keskelle Suomen vaalikamppailua.

  Itse asiasta kuultuna Nero tuumasi: Ihan hyvä meininki, jos minulla olisi äänioikeus, äänestäisin ilman muuta Tuija Braxia; muistuttaa julmetusti setääni Claudiusta!

  Leikin äsken hieman paint.net-ohjelmalla ja sen bulge toiminnolla; kaikista poliitikoista tuli aivan Soinin näköisiä, mutta Soini itse oli aivan Braxin näköinen.

  Eläinvertauksissa Soini muistuttaa mielestäni enemmän sarvikuonoa, Brax virtahepoa, Katainen paviaania, Kiviniemi strutsia, Arhinmäki piisamia ja Wallin Roswellin marsilaisia.

  Ihan kaikella rakkaudella ja ystävällisyydellä sanottuna.

  Olkaamme kaikki äänestäjät tänään onnellisia, olemme valtamme kukkulalla; huomisen jälkeen meillä ei ole paskan latin merkitystä.

  VastaaPoista
 79. Ai niin,Sinnemäki unohtui. Hänestä minulla on mielikuva, jossa saapuu juhlapaikalle kaksi päivää myöhässä.

  "Onks tääl hyvä meininki, mul on brainilla kirjotettu puolen tunnin puhe fikkassa."

  VastaaPoista
 80. Täytyy kyllä sanoa, näin ylipäätään, että te olette varsin sivistynyt blogaaja. Harmittavan harvinaista.

  VastaaPoista
 81. Urpilaisesta mieleen tulee seksismi, kun valittiin puheenjohtajaksi puolueessa,jossa olisi tarjolla ollut Tuomiojakin.

  Eläinvertaus...hmmm...ei oikein tule mieleen, täytyy kysyä imagokonsultiltaan.

  VastaaPoista
 82. Halla-ahosta kiertää sellaisia huhuja, että kirkkoslaavi ja venäjänkieli tulevat pakollisiksi oppiaineiksi peruskoulusta lähtien, jos hän saa asiaan vaikuttaa.

  Itse hän ajaa mm. puolustusvoimien etuja, vaikka itse sivarin kävikin.

  En tiedä, mutta voi olla, että sillä on suuri unelma olla Suomen Nursultan Nazarbajev.

  VastaaPoista
 83. Kiitos, kiitos, Jaaha, jos minua tarkoitat.

  Jos tätä viime mainittua, Rikua tarkoitat, yhdyn häneenkin. Mies ei pröystäile, vaan yksinkertaisesti joillain vaan on laarit niin kukkuroillaan.

  Tapsapas kirjoitti hauskan tilannerunon. Se on ihan kiltti, mutta sopivasti rienaava.

  Kun tuolla aiemmin on ollut pilkasta puhe, todettiin nimittäin, että poliitikkoja pitää vähän pilkata. Täällä se tehdään kuitenkin rakkaudella, pelkällä hyvällä, ei piirretä verivanaa suuhun eikä kuhmua päähän.

  Yhtä hyvin bloggaajia voisi verrata eläimiin. Minä voisin olla vaikka pöllö, muista en tiedä.

  VastaaPoista
 84. Minä olen merimakkara tai sika!

  VastaaPoista
 85. Isoäitipuoleni, Adolfin, toinen nimi oli Siviä. Sen lähemmäksi sivistystä en aiemmin ole päässyt.

  VastaaPoista
 86. Minulla ei ole koskaan ollut kunnia tuntea ainuttakaan Siviää, mutta Siviästä tuli mieleen, että minullapas on nyt ehdokas, jota äänestän huomenna!

  Nuori ja siveän näköinen nainen avoimine kasvoineen ja katseineen. Tuollaisten on valtakunta.

  VastaaPoista
 87. Harjoitin tutkivaa blogismia ja löysin tuntomerkkeihin sopivia avoinkatseisia siviöitä pari kolmekin kappaletta sieltä teiltä päin (ymmärtääkseni).

  Siviöitä minäkään en muistaakseni tunne, mutta parikin Lempiä ja yhden Kastehelmin.

  Kiva tapa muuten, että nykyään lapset saavat meidän ikäluokkamme isovanhempien nimiä.

  VastaaPoista
 88. Vanhat nimet ovat minunkin suosikkejani, kuten Helmi ja Aino ja Olga ja Alina ja Onni ja Paavo ja Frans. Kustaata en ole nähnyt, vaikka se oli hyvin yleinen, minunkin toisen isoisäni nimi. Toinen oli Akseli. Pikku Yrjöjä sen sijaan on muutamia.

  Ehkäpä nämä lapset sitten antavat omille lapsilleen nimeksi Pirkko tai Sirkka tai Ritva tai Seija tai Pekka tai Juhani. Nyt näitä ei vielä Hesarinkaan sunnuntaisivuilla näe kastetuissa tai nimetyissä lapsissa.

  VastaaPoista
 89. Pst
  Nyt lähden äänestämään Siviää ja ulkoilemaan..

  VastaaPoista
 90. Minä kävin jo, äänestämässä, ja sen jälkeen maalaismarkkinoilla syömässä ryynimakkaraa.

  Nimistä puheen ollen ihmettelin jo lapsena, että miten Kivi antoikin veljeksilleen niin "modernit" nimet. Siis jo 1800-luvun puolivälissä.

  Eihän niistä vanhanaikaisia ollut kuin Simeoni ja ehkä Aapo, joka tosin oli jo nousemassa muotiin, nimitrendinsä keulilla.

  Mummoni ja siskoni nimi oli/on Helmi - ja muistan kuinka sisareni aina häpesi sitä nimeä! Siksi hän käyttää yhä toista etunimeään.

  Nyt se sitten onkin helmi nimien joukossa.

  VastaaPoista
 91. Minäkin tulin jo. On se kumma, miten pöllämystynyt on, kun tulee vieraaseen sisätilaan, auringosta häikäistyneenä, silmät ulos jääneinä. Minäkin tökötin nimilippuani ensin miehelle, joka vahti pahvin kanssa äänestysluukkua. Siitä siten ohjattiin vastapäätä, jossa neljä ihmistä istui ja katsoi huvittuneesti. Ja sitten ensimmäinen pani kruksin kirjoihin, toinen hymyili, kolmas ojensi lipun ja neljäs viittoi kopin suuntaan. Ollapa joka paikassa yhtä hyvä palvelu.

  VastaaPoista
 92. Oletteko muuten huomanneet, miten kauhealla tavalla Jarkko Tontti lyö Kirjaamossaan toimittaja Jukka Relanderia. Siinä ei sääliä tunneta, ei armoa anneta. Kova mies, tuo Tontti.

  VastaaPoista
 93. Lakimiestäytykkä näkyy olevan täynnnänsä pyhää vihaa.

  Wikipediattelun jälkeen selvisi, että Relander on suorittanut MA-tutkinnon Englannissa, väitöskirjan tekemiseen on apuraha myönnetty jo 1999; eli luulisi sen jo kohta valmistuvan.

  VastaaPoista
 94. Sitä vihaa juuri ihmettelen, Tontin vihapuhetta henkilöstä, joka mielestäni ei ansaitse moista ryöpytystä.

  Tontti puhuukin tämän tekstinsä kautta enemmän itsestään kuin Relanderista - teksti on jokseenkin vastenmielinen, ellei peräti alhainen.

  VastaaPoista
 95. Minun isäni (Tauno) isä oli Adam ja äiti Anni.

  Sisarukset Heimo, Oskari, Lahja ja Laina.

  Äitini (Gunilla) isän nimi oli Aabraham ja äidin Elisabeth.

  Sisarukset Alli, Mirjami ja Hellin. Veljen, joka on kuollut 7-vuotiaana, nimeä en muista tai en tiedä.

  Meillä pojat ovat Frans Elias, Paulus Aleksis ja Gaius Erasmus sekä muiden "tanssireissujeni tulos" Taru Maaret.

  Vanhemmat tyttäreni ovat Sini Soila Sinikka ja Suvi Sonja Susanne.

  Nämä eivät kyllä liity lyömiseen muuten kuin että ihan ensimmäiset mainitsemani ovat eläneet aikaa jolloin oli voimassa suomalainen "sharia": "Joka vitsaa säästää...".

  Jälkimäisiä suojaa lastensuojelulaki joka on lyömisen suhteen aukoton lain kansien välissä. Tuskin kuitenkaan pitää kutinsa käytännön pyörityksissä.

  VastaaPoista
 96. Se on tätä vaalikiimaa, joka kaikeksi onneksi pian päättyy.

  VastaaPoista
 97. Tuo on kieltämättä erikoista, että joku suorittaa Master of Arts -tutkinnon vuodessa, Eglannissa, mutta paperi Relanderilla taitaa olla, eikä sen pitäisi olla Jarkko Tontin päänsärky.

  Ja tuohan vastaa meidän maisterin tutkintoamme, joten tutkinto antaa kyllä pätevyyden jatko-opintoihin ja tohtorinväitöskirjan tekoon. Mitä väärää tässä siis mahtaa olla?

  Korkeakoulujen välillä on muuten ns. vastaavuuspykäliä, jolloin opiskelijan aiemmat opinnot antavat hänelle suuriakin vapautuksia uuden tutkinnon suorittamisesta. On mahdollista, että Relanderin Suomessa suoritetut opinnot ovat olleet näitä korvaavia opintoja.

  Oli miten oli, oli aihetta tahikka ei, Tontin kirjoitus oli mielestäni blogikirjoitusten pohjanoteerauksia kaunaisuudessaan.

  VastaaPoista
 98. Valto,

  tuo Abraham vie kyllä voiton kaikista ihanista vanhoista nimistä. Pikku Abraham-vauvan kun vielä näkisi!

  Onkohan Gaius saanut nimensä Galileistä? Kaikki pojan nimet päättyvät s:ään, joten vielä sarjaan mahtuu. Markus, Tuomas, Luukas, Johannes..

  Minun tyttöni nimi on erikoinen, sitä ei löydy mistään almanakasta, joten en vitsi kirjoittaa sitä tähän. Siitä ei voi päätellä myöskään sukupuolta.

  VastaaPoista
 99. Laittaa minut avautumaan, kun Timo Soini paljasti yllätysehdokkaan, jota äänesti (Timo Soini)

  Työelämän alkutaipalella, joskus kauan sitten sain liitosta kirjeen: "Sinut on erotettu liitosta maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi, tästä päätöksestä ei voi valittaa."

  Työnantaja oli kyllä pidättänyt liiton maksun joka tilistä, oli vain vähän huolimaton eikä tilitellyt niitä eteenpäin riittävällä vauhdilla.

  En ole asiaa tähän päivään asti unohtanut, enkä niitä tunteita: Aijaa!

  Liityin myöhemmin uudestaan, kun tilanteet näyttivät vähän huonoilta. - Liiton lehden päätoimittaja kävi kerran tekemässä minusta jutun, joka oli mielestäni erinomaisesti kirjoitettu, siinä oli särmää.

  Soitin hänelle jutun ilmestymisen jälkeen, sanoin sivulauseessa, että "erosin juuri muuten liitostanne." - Vähän kaduttaa näin jälkeenpäin, äijä oli mukava, fiksu ja hyvä kirjoittamaan.

  Summa summarum, ketä sitten äänestin?

  Lauri Ihalaista.

  VastaaPoista
 100. Vanhoista nimistä mielenkiintoinen luettelo täällä.

  Ajan lapsia ja muodin taakan alla kaikki olemme, esimerkiksi Napoleon taisi Suomessakin joskus olla huraahuudossa:

  Buonaparte: Frantz Buonaparte Hassel, kastettu 1802 Ilomantsi

  Buonapartina: Maria Buonapartina Björklund, kastettu 1835 Helsinki

  Buonaparta: Buonaparta Moreana Fredrica Lovisa Calonius 1801

  Buonaparte: Frantz Buonaparte Hassel, kastettu 1802 Ilomantsi

  Buonapartina: Maria Buonapartina Björklund, kastettu 1835 Helsinki

  VastaaPoista
 101. Ja löytyihän luettelosta myös: Muista Aina Siveys!

  VastaaPoista
 102. Hyvä luettelo! Noista vanhoista nimistä huomaa hyvin sen, miten globaalia pääomaa nimet ovat aina olleet. Suomessa vieraatkin nimet vain mukautuvat kielen omaan äännerakenteeseen, muutoin ne ovat samoja.

  Ja sitten on ihan kotoperäisiä, kuten etunimi Rakastava tai Pusu: (Pusu Andersinlapsi, 1808 Kuru).

  Onhan noita hauskoja nimitarinoita. Sitä en tiedä, onko Armas Muisto Atlantti tarina vai oikeasti totta.

  VastaaPoista
 103. Tulivat Buonapartet näköjään tuplaten kommentissani.

  Lisään luetteloon Bror Arne Napoleon Wahlroosin, joka jäi historiankirjoihin kovaäänisistä ja pahanhajuisista pieruistaan, telakkateollisuuden tuhoamisesta, alkoholismistaan ja yhtä hyvin kehittyneen itserakkauden omaavasta pojastaan.

  Luettelo muuten on annetuista nimistä, jotka eivät ole olleet juuri missään listoissa, kun ovat annettut ennenkuin väestörekisteri luotiin.

  VastaaPoista
 104. Kyllä ärsyttäisi olla etunimeltään Pusu, eivätkö ne vanhemmt mitään osaa ajatella!

  VastaaPoista
 105. Virtaakos Valton suonissa ruotsinkielistä herrasverta, kun äidin nimi on Gunilla - eihän sitä savolainen osaa edes lausua?

  Pusu - siinähän se menee kuin Sulokin.

  Koska mökkini sattuu sijaitsemaan Pusulassa, olen oppinut ettei pusu ennen vanhaan suukkoa tarkoittanut vaan laukausta, pamausta.

  Mutta Sulo on sulo - ja entäpä Armas?

  Kapinan jälkeen annettiin sotaisia nimiä, kuten Varma Kosto ja lukuisia Voittoja.

  VastaaPoista
 106. Lahja Hellin on minusta hyvä tytön nimi.

  Mahtaako Jytky mennä nyt muuten almanakkaankin? Minusta se olisi söpö pojanvonkaleen nimi. Jytky Jooseppi. Muutoinkin tykkään suomalaisperäisistä nimistä. Kullervollakin on sopivan taiteellinen leima.

  En ole vahingoniloinen, mutta jotenkin kepun tappio ei ole minulle hirveä pettymys.

  VastaaPoista
 107. Minulle olisi suuri katkeruus, jos kepu jalkoihin tallottaisiin, häviäisi maankartalta kokonaan.

  Itkisin ja vollottasin lähes taukoamatta!

  Varma Kosto Turunen oli sdp:n kansanedustaja, soitti joskus Esa Pakarisen bändissä.

  VastaaPoista
 108. Jytkystä minulle tulee mieleen sellainen melko läski, mutta pahalle haiseva vauva.

  Melkein kuin vihreä oksennus, jota luen päivittäin medioista.


  Varmaan aika rumasti sanottu, mutta minua kammottavat ääri-ilmiöt, ei niistä hyvää seuraa.

  VastaaPoista
 109. Nyt näyttää kyllä tosi jännältä. Jytky on kyllä melkoinen, ja voi olla, että tuo ääri-ilmiö paisuu tuosta vielä, kun laskenta edistyy.

  Sanana jytky tuo mieleeni vötkäleen, vaikkapa liukkaaan ja pulskan kalan, joka ei pysy hyppysissä.

  VastaaPoista
 110. Vötkäleistä sanon vain -voi petkele!

  VastaaPoista
 111. Olen ihan tavattoman onnellinen siitä, että vanhat tutut Antti Kaikkonen, Marja Tiura, Mikko Alatalo sunmuut ovat menossa läpi.

  Kiitos äänestäjille, arvostan suunnattomasti tosiasioista piittaamattomuuttanne.

  Kiitos Jeesus ruoasta, Amen!

  KESKUSTA HÄVIÄÄ, JUMALA ON SITTENKIN OLEMASSA!

  VastaaPoista
 112. Eikös sinun, jumalaton, pitänyt erään anonyymin mukaan olla kepulainen, Hankkija-lippiksellä varustettu?

  Mielenkiintoinen kompositio eduskuntaan tulee, kun siellä ovat sekä Halla-aho että Soini + Kike Elomaa, James Hirvisarvi kaikkien demokraattien keskellä. Mitähän mäiskeitä ne istunnot oikein ovat?

  Ilahduttavan paljon naisia näyttää menevän läpi. Tosin minun Siviäni ei päässyt.

  VastaaPoista
 113. Minä olisin toivonut sinun Siviäsi läpipääsyä, vaikken kyseistä ehdokasta tunnekaan.

  Entisen luokkakaverini, vihreän, läpipääsyä myöskin toivon, itse en pystynyt äänestämään.


  Persujen nousua en sure lainkaan, ymmärtäkää nyt saatanan puolueet, etei mitä vaan voi tehdä.

  Persujen kannattajia minun käy sääliksi, jos ovat tosissaan, pettymys tulee olemaan suuri, kun kaikki jatkuu samanlaisena kuin aina ennenkin.

  VastaaPoista
 114. Minä äänestin sdp:tä, arvatkaa v...ko kun hyödyttää Lipposen muijaa tai Guzenina- mikälietä?

  Sellaista tämä elämä on.

  VastaaPoista
 115. Ei se jatku, Riku, moni asiahan on jo muuttunut.

  Jytkyssä vanhoja persuja on vain se 4-5 %, loput 15 % on protestoijia, joilla jokaisella on eri motiivit.

  Keskustelin eilen Hakaniemen torilla Benkun kanssa ja hän varmisti, että viesti on tullut perille jo aikoja sitten. Nyt se tuli perille hitaammillekin.

  VastaaPoista
 116. Onnittelut persuille; älkää tappako meitä toisinajattelijoita, jos saa pyytää.

  Minulla ei puolustuksekseni ole muuta sanottavaa kuin että vihreätkin tuntuvat minusta siltä mitä ovat.

  Muistetaan kuitenkin, että elämme tulevaisuudessa entistä enemmän kokoomuslaista aikaa.

  VastaaPoista
 117. Kaikkea ei voi saada, kepulit häviävät. Olen onnellinen.

  VastaaPoista
 118. No mutta, Riku, eiväthän persut suinkaan tapa toisinajattelijoita.

  Persut tappavat vain toisenväriset.

  VastaaPoista
 119. Kävi vaan vähän sääliksi Mari Kiviniemi. Aika julma hetki ihmisen elämässä huomata kameroiden edessä, että oma työ tuottaa tappiota.

  Toisaalta on niin, että politiikassa toistuvat tietyt kuviot, kullekin vuoron perään. Hallitsevalla hallituspuolueella on tapana kärsiä tappioita ja oppositiolla on tapana voittaa. Ollaan varmaan väärillä jäljillä, jos asioita pelkästään henkilöitetään johonkuhun poliitikkoon ja hänen mahdolliseen huonouteensa.

  VastaaPoista
 120. Sitä vaan vähän ihmettelee, että miten ne soinilaiset osaavat oikein olla Helsingissä ja linnan kruunujen alla? Ja eduskunnan isoissa saleissa? Soinilla on aikamoinen urakka hallita tämä kirjava joukko.

  VastaaPoista
 121. Kiitos Tapsa tuo helpotti, jos saa tunnustaa, oma kärsä tässä on tärkein.

  Kiviniemi sanoi juuri telkkarissa heidän paikkansa olevan oppositiossa!


  JEEEE-EEE-E, JEE-EE-E!

  Jätän kaulasuojukseni naulakkoon!

  VastaaPoista
 122. Niin siinä taitaa käydä kuin Loka-Laitinen kertoi, eduskunnassa äänestävät yömyöhäisen jälkeenkin vielä kaikista vastalauseista, kuten Vennamon aikana. - Hyvä niin, saavat kansanedustajatkin hieman töitä.

  Sanoinko jo, että näyttää olevan kepulle rökäletappio! - Jumalauta, mulla menee lujaa!

  VastaaPoista
 123. Heh heh hee - niin näyttää täälläkin "kaikkitietäväisille" menneen jauhot suuhun ja ties minne. Oikein ihanaa ajatella kuinka katkeria täällä on muutamat, tai useampikin, kun Kepu ja Vihreät sai rökäle tappion ja Perussuomalaiset voittivat vaalit kirkkaasti.

  Hieno nähdä, kuinka vähän täällä tunnetaan kansan syviä rivejä. Mennään umpiluupääluulolla vaikka asiantuntijat kertovat toista. Apuahan tänne pitäisi antaa ja hoitoa :)

  VastaaPoista
 124. Saaplari kun hävisi hyvin kirjoittamani kommentti!

  Mutta.

  Tapsa, en tiedä, miksi Aabraham laittoi nuorimmaksi jääneelle tyttärelleen Gunilla nimen. Hänen sukunsa (Tuovinen) on Laatokankarjalaisia, mutta ehkä jonkinsortin sivistyneisyys ukkia "vaivasi". Hän seurasi maailman tapahtumia ja luki paljon, itseopiskeli siis. Oli kiertokoulun opettajanakin ollut kuulema. Ja ankara uskon- ja siveyden mies!

  Vaaleista (tummista myös) sen verran, että persujen jytkyilystä en tykkää, enkä kokomustankaan menestyksestä. Demareilla ei ole kokoomuspolitiikan haastamisen ollut kunnolla kymmeniin vuosiin hinkua tai taitoa tai halua enkä tahdin usko muuttuvan. Kunnollinen vastakkainasettelu puuttuu.

  Rähinöitä tulee, se on varmaa.

  Voi olla, että ennen kuin 4 vuotta on lusittu, edessämme on uudet vaalit...

  Kepulaisten menetyksistä eniten (heidän puolestaan, hih) harmittelen jos Vjäyrynen jää rannalle.

  Kepu sai muuten kai mittansa, ansioidensa mukaan, vai mitä Riku? Onnittelen muuten Laten edustajaksi pääsystä. Etkös sanonut iänestäneesi Ihalaista?

  En joutanut seuraamaan kovin tarkasti illan tapahtumia, pätkiä vain haroin touhujeni lomassa (eukko lähti seitsemän pvn reissulle joten kaikki äiteinä ansioituneet, vapaalla olevat (ukot komennuksella jne) tänne avuksi ja pian!:))

  VastaaPoista
 125. Ai niin, James Hirvisaari (PS), jota siis äänestin, meni kirkkaasti läpi :)

  Kannattaa hei uskoa asiantuntijaa ja olla voittajien veneessä.

  VastaaPoista
 126. Vielä että: oma naisehdokkaani näkyi piässeen Oulun vaalipiiristä lävitse!

  VastaaPoista
 127. Minä olen aina ollut sitä mieltä, ettei voittajien veneeseen kannata nousta. Elämässä tasapainoilevat ymmärtävät asioita paljon paremmin. Ei hölsky voitonhuumassa kusi päässä eikä paska lahkeita rötvää sitten kun vastuun paikka tulee.

  VastaaPoista
 128. Erittäin hienoa, että Jussi Halla-Aho (PS) meni railakkaasti läpi. Saadaan toivottavasti hiukan tolkkua tähän tolkuttomaan maahanmuuttosekoiluun, jota suomessa on.

  Vielä kun ymmärtäisivät olla ottamatta RKP:tä hallitukseen niin avot!

  VastaaPoista
 129. Kepu kantaa "vastuuta" oppositiossa. Ihanaa!

  Niin olivat suu maireana myhäillen syöttämässä Suomalaisten veronmaksajien rahoja ulkomaille, sekä Katianen että Kiviniemi. Molemmilla suu virneessä karehtien kuin Veijari-kissalla. Melkoista "vastuun"kantoa.

  VastaaPoista
 130. Naisten määrä säilyi samana eduskunnassa. Saa nähdä koska eka feministi (Iines?) parkuu jostain vääryydestä. Partiarkaatti sortaa tms. ?

  VastaaPoista
 131. Iines: "...että miten ne soinilaiset osaavat oikein olla Helsingissä ja linnan kruunujen alla?"

  Tämänhän täytyy, Iines, olla sarkasmia ja ironiaa, vaikka sanotkin sen ihan vakavan oloisesti?

  VastaaPoista
 132. Tapsa,

  tottakai se on iloittelua. Eivätkös jytkääjät ole Tyko Sallisen taulussakin (Jytkyt) vähän sellaisia kömpelönpuoleisia tanssijoita?

  Tämä kaikella rakkaudella - ihmistä kohtaan - sanottuna. Katsoin jopa liikuttuneena, miten iloisia perussuomalaisten juhlapaikalla oltiin.

  Yksi nainen kuvasi mielestäni vaalimenestyksen syyn parhaiten kaikista: tässä puhutaan tavalliselle ihmiselle tavallisella kielellä, niin että ymmärtää, mistä on kyse. Politiikan kieli onkin lähes aina sumuttavaa ja oudon käsitteellistä, kun on kuitenkin kyse yksinkertaisten perusasioitten hoitamisesta.

  VastaaPoista
 133. Naisten määrä säilyi samana eduskunnassa. Saa nähdä koska eka feministi (Iines?) parkuu jostain vääryydestä. Partiarkaatti sortaa tms.

  Et ole lukenut minua tarkkaan. Ylempänä juuri ilmaisin iloni siitä, että naisia on valittu ilahduttavan paljon.

  Patriarkaatti-sanaa en käytä viestinnässäni. Puhun mieluummin selkeästi ja yksinkertaisesti.

  Muutenkin linjani on edelleen se minkä olen esittänyt: syyt tasa-arvon puutteeseen ovat naisissa itsessään, he ylläpitävät itse sitä. En ole koskaan syyttänyt miehiä tasa-arvon puutteesta, koska en ajattele niin.

  VastaaPoista
 134. On tässä aihetta jonkinlaiseen riemuun. Kuinka paha ihmisen täytyy olla, että äänestää Antti Kaikkosta?

  Putoajia:

  Keskusta
  -Paavo Väyrynen
  -Timo Kaunisto
  -Juha Korkeaoja
  -Markku Laukkanen
  -Juha Mieto

  Kokoomus:
  -Marja Tiura
  -Suvi Lindén
  -Merikukka Forsius
  -Sirpa Asko-Seljavaara
  -Lyly Rajala

  VastaaPoista
 135. Valto,

  äänestin todella Ihalaista, joka sai yli 15 000 ääntä. Päädyin häneen, kun katselin elävästä arkistosta Leif Salménin "persona non grata"-ohjelman, jossa kertoi äänestävänsä taktisesti.

  VastaaPoista
 136. Persujen korostunut maahanmuuttokriittisyys on tuomasssa näkyvämmin esiin juuri ne ristiriidat mitä he hanakammin ovat vastustamassa. Esiin nousevia ristiriirtoja on oikeiston tarkoitus taltuttaa hallintakoneistoa vahvistamalla. Persujen kokema uhka on lähinnä henkistä, toiseuden pelkoa ja Kokoomuksen, ruumiillista, elitismin häiriötöntä hyväksymistä.

  Soinin "Asperger -ryhmän" kyvyttömyys ymmärtää oman mielen ulkopuolista todellisuutta asettaa heidän vuorovaikutteisuutensa ja sosiaalisuutensa koetukselle, aiheuttaen yhteensopimattomuusongelmia.

  Keskustan, varsikin Kiviniemen ylimielinen käskyttäminen ja selän kääntäminen perinteisille kannattajilleen oli monelle viimeinen pisara. Keskustan vallantahtoinen pyrkimys pestä jatsarit kokonaan lehmänpaskasta ja dyffeli lannanhajusta oli tarkoitushakuista joskin riskialtista. Mari Kiviniemi oli Matti Vanhasen mulkunjatke.

  No, mutta, Persut pääsi hyvään "laitoshoitoon".

  VastaaPoista
 137. Iines: "...kuvasi mielestäni vaalimenestyksen syyn parhaiten kaikista: tässä puhutaan tavalliselle ihmiselle tavallisella kielellä, niin että ymmärtää, mistä on kyse."

  Vaikka sanoja olikin persutar, niin minusta tämä on sitä samaa yksinkertaistamista, jolla yritetään selittää järjellisesti, miksi tyhmä kansa äänestää väärin.

  Suurin osa kansaahan - 85 % - äänesti faktoista piittaamatta ihan niin kuin ennenkin, korkeintaan nuorempaan ja nätimpään vaihtaen (Valto).

  Minun kaltaisiani oli vain 15 % (= suuri vähemmistö), jotka eri syistä (sic!) olimme saaneet tarpeeksemme ja päätimme murtaa pinttyneen äänestyskäyttäytymisemme.

  Selittämällä tulos sillä, että joku Soini osaa kiteyttää "vaikeat" asiat kansan ymmärrykseen mahtuviksi, on ihmisten aliarvioimista.

  Toinen asia on se, että typeyksiä jotka äänestävät pinnallisin perustein, on joka puolueessa. Sillä ei ole tämän tuloksen kanssa juuri mitään tekemistä.

  Kolmas asia on se, että missä viipyy analysointi viimeisen viikon gallupien surkeaan epäonnistumiseen!?

  Vai onko asia niin, etteivät ne epäonnistuneetkaan, vaan persujen kannatus todella oli parhaillaan se 25 %?

  (Jotenkin minua harmittaa, että fiksu Kemppinenkin sortuu samaan pinnan raapimiseen kuin muutkin - fiksu yhdessä asiassa ei välttämättä ole sitä muissa.)

  VastaaPoista
 138. Keskusta oli unohtanut Santeri Alkion muistutuksen ettei "maalaisliiton" pidä koskaan unohtaa köyhäin asiaa. Persut käytti tilaisuutta hyväkseen ja täytti valtatyhjiön, osittain demarienkin ryvettyneen maineen kustannuksella.


  . . . ja Sinnemäkikin laulaa:

  On siis kevät, uskoin vakavaa valaa
  No, pojat on poikia: ne lupaa, muttei palaa
  Kevät, kaiketi taivas vielä kestää
  Pilvet jo luin, ei sadetta voi estää
  Kevät, sinua ihmistä pelkään
  Minä olin hölmö, otin turpiin ja selkään
  Kevät, tosiaan, ihmistä pelkään

  VastaaPoista
 139. Tapsa, minun perusteeni henkilövalinnalleni ei ollut nättiys eikä nuoruus (itseisarvoina). Muuta mahdollisuutta minulla ei yksinkertaisesti ollut tässä vaalipiirissä kun tarkkailin eri puolueiden ehdokkaiden himmeää hohtoa Pohjoisen yössä. Enkä koskaan aiemminkaan ole ollut "uskollinen" sen enempää kuin avioliitoissanikaan. Virheitäkin olen joskus äänestänyt!

  Persuja kohtaan tuntemani inho johtuu eniten Pentti Kettusen (Oulun vaalip) ja Pentti Oinosen (Kuopion vaalip) persoonista yhdistettynä Timo Soinin retoriikkaan joka ei todellakaan pure minuun. En voinut edes makkaroita tai kahvia käydä prsujen laahkoillaan nauttimassa kuten kävin muiden puolueiden.

  Oksettaa, on yhteinen nimitys näille ed. mainituille ja miksi silloin intuitiotani vastaan haraisin? Ja intuitioni sanoo, että puheet, joita persujen kansanedustajat tulevat täysistunnoissa pitämään, ovat suurelta osin pahempaa kuin hännänalustavara jota esim. Oinonen on tähän astisilla esiintymisillään loihtinut. Ja tässä haraan myös Iineksen "kaikkien ymmärrettävän kielen" puhumiseen. Toki se ymmärretään, mutta hoidetaanko sellaisella aksentilla myös asioita millään luukulla?

  Muistan, että inhoni oli suurta aikanaan myös Vennamoa ja Poutiaista kohtaan. Näin niiden kulissien taakse siksikin, kun sen Tunturin (Poutiainen) sarvissa viilettävän talon nurkkakivinä oli muutakin kuin multaa ja Vennamolla parikin Cadillakia Munkkiniemen tallissaan vaikka maaseutukierroksillaan esittikin vaatimatonta.

  VastaaPoista
 140. Selittämällä tulos sillä, että joku Soini osaa kiteyttää "vaikeat" asiat kansan ymmärrykseen mahtuviksi, on ihmisten aliarvioimista.

  Ei suinkaan ole aliarvioimista, Tapsa, sillä perussuomalainen nainenhan sanoi niin, ihan itse. Se oli hänen repliikkinsä, ei minun tulkintani.

  Yllättävän paljon vaikuttamisesta perustuu retoriikkaan. Tämä on viestinnän perusasioita. Soinin tapa olla lähellä ja puhua ihmisen peruskieltä ketään väheksymättä yläkäsitteillä brassailematta on suonut hänelle aseman, jossa pääsee sisään ihmisten mieliin ja sydämiin.

  Soinilla on kuitenkin monenlaisia kannattajia. Kansan syviä rivejä ja sitten aivan erikseen protestiäänestäjiä sivistyneistöstä, harteillaratsastajia. Kolmannenlaisia voisivat olla sivistyneistön edustajat, jotka hakevat argumentit eri tieteenaloilta tai kulttuuri-ilmiöistä.

  VastaaPoista
 141. Ja oikeastaan minä en tarkoittanut, että Soini kiteyttää asiat kansan tajuun mahtuviksi, vaan hän ajattelee itse luontaisesti näin.

  Minussa onkin herännyt kiinnostus kuulla Soinin hieman yläkäsitteellisempää ja osin tieteellisluontoistakin puhetta, kuriositeetin vuoksi. Pystyykö hän puhumaan eliitille eliitin kieltä?

  VastaaPoista
 142. Kemppistä harmituttaa tietysti oikeistoliberalismin saama vastustus. Elitistinen uusrahvaanomaisuus on menettänyt kanavansa liberalismin paljastuttua ideologiattomaksi rahan vallaksi.

  Solidaarisuus on se kirosana, jota ei tässä yhteydessä saisi sanoa koska se sisältää sosiaalisen tasa-arvoisuuden siemenen. Siemenet on kyvetty eriarvoistamiskehityksen myötä. Nyt on pelko että Demarit pääsevät ravitsemaan tuota orasta.

  Yksittäisiä pienryhmiä on helpompi "pamputtaa".

  VastaaPoista
 143. Valto Ension puheet rupevat lipsumaan aika lähelle eugeniikkaa eli ihmisten luokitteluun fyysisten ja henkisten piirteiden mukaisesti hyviin ja pahoihin.

  VastaaPoista
 144. Ja tässä haraan myös Iineksen "kaikkien ymmärrettävän kielen" puhumiseen. Toki se ymmärretään, mutta hoidetaanko sellaisella aksentilla myös asioita millään luukulla?

  Valto, erittelin tässä vain ja ainoastaan Soinin menestyksen mahdollisia syitä, niitä, jotka minusta voisivat selittää asiaa. En puhunut mitään jatkosta, sitä, miten niillä pystytään hoitamaan asioita.

  Jos sanon jotain jatkosta, siitä miten uskon asioiden etenevän, niin minusta edessä on lähinnä suunnattomia vaikeuksia ja konflikteja ja riitoja, ei asioiden ratkaisuja. En usko siis todelliseen muutokseen, sillä persut eivät ole enemmistö hallituksessakaan, jos ja kun sinne päätyvät.

  Näen siis edessäni kuplan puhkeamisen.

  VastaaPoista
 145. Vaalipäivän kunniaksi pöräytimme siniristilippujen liehuessa tutustumaan Helsingin tämänhetkiseen taideantiin. Ateneumin näyttely Arjen sankarit oli saamansa kiitoksen arvoinen. (Tulit, Iines, mieleeni valitessani kortteja Ateneumin kaupassa. Telineestä löytyi useita kortteja Edward Hopperin maalauksista.)
  Kiasman Afrikka-aiheinen näyttely oli myös katsomisen arvoinen. Siitä pitänevät nekin, jotka eivät ole modernin taiteen suurimpia ihailijoita.

  VastaaPoista
 146. ps. Seuraavat neljä vuotta näyttävät, miten ja mitkä asiat muuttuvat tämän vaalituloksen myötä. Toivottavasti valituilla on viisautta ja malttia.

  VastaaPoista
 147. Eräs täällä puhui ennen vaaleja jo Perussuomalaisten kuplan puhkeamisesta vaaleissa. Kuinka kävi? Ei puhjennut, vaan tuli murskavoitto. Kaikki muut hävisivät. Piste.

  Nyt tuo samainen eräs siirsi kuplan puhkeamisen eteenpäin, hamaan tulevaisuuteen. Tämä onkin epämääräisyydessään viisasta. Voi sanoa sitten joskus, että minä olin oikeassa, jos näin käy. Jos ei käy, niin pysyy vain hissuksiin.

  VastaaPoista
 148. Valto Ension Perusuomalaisia ja muita aitosuomalaisia isänmaan ystäviä vastaan kokema inho on samaa tasoa kuin hänen vainoharhaisuutensa Hitleriä, natseja ja netsejä kohtaan, joita hän näkee kaikkialla. Jonkinlaista lääkitystä pitäisi harkita, koska tuo on jo sairasta. Ei pidä lukea kaikenlaisia kirjoja, jos (kun) ne saavat sinut pelkäämään omaa varjoasi.

  Soita vaikka kansanradioon, niin saat hiukan purkaa patoumaasi.

  VastaaPoista
 149. On tämä niin upeeta. Rötösherrojen vastustajat äänestivät eduskuntaan valtavalla äänimäärällä ihmisen, joka on yrittänyt vakuutuspetosta, ja jonka mies on ollut linnassa talousrikoksista.

  VastaaPoista
 150. Anonyymi(t), samaa porukkaahan te olette (kuin natsit ja netsit).

  Köyhä kielikuva anonyymillä, mutta vastaan silti: Varjoani en pelkää, enkä mitään muutakaan, näen vain asioita toisin. Ja lukemani auttaa ymmärtämään, ettei mikään ole muuttunut. Tietyntahtoinen ihminen on valmis perustamaan tuhoamaisleirejä edelleenkin jos sille siihen valtakirja myönnetään.

  Te, jotka ette näe, olette vain sokeita sammakonkutusilmiä miljoonien muiden samanlaisten joukossa. Ja mikäpäs siinä on limassa lillua.

  Eugeniikasta joka ylempänä "lohkaisi", ei kyllä sen tieteenhaaran päälle ymmärrä varpaankyntensä epämuodostumaa enempää. Saatika että osaisi lukea mitä kirjoitetaan.

  VastaaPoista
 151. Anonyymi,

  sanoin myös toivovani perussuomalaisten reilua voittoa, koska vain siten kupla saadaan puhkeamaan.

  En jaksa uskoa hyvään hallitusyhteistyöhön, en siihen, että isoja asioita viedään yhdessä kompromissiratkaisuihin. Radikaalit ratkaisut taas eivät ole mahdollisia, koska persut eivät ole yksin päättämässä asioista. Ne tyssäävät kaikkeen mahdolliseen vastarintaan.

  Kuka muistaa enää Veikko Vennamoa muuta kuin huvittuneesti hymyillen?

  Tuo Kike Elomaa -juttu on uskomaton nimenomaan Samulin vihjaamalta moraaliselta kannalta. Elomaan mies oli mitä suurin ketku ja rötösherra, ja taitaapa elää vieläkin, vai? Eivätkä taida rouvankaan jauhot olla puhtaita.

  VastaaPoista
 152. Iines: "Ei suinkaan ole aliarvioimista, Tapsa, sillä perussuomalainen nainenhan sanoi niin..."

  Huomasin, siksihän mainitsinkin sanojaksi "persuttaren" (jolla en siis tarkoittanut sinua).

  Jospa vähän selitän.

  Minusta se aliarvioiminen tapahtuu jo aiemmin, heti lähtöoletuksessa: persujen jytky on Soinin syy ja ansio.

  Ei se ole. Omilla ansioillaan Soini on vuosikausia saanut 4-5 %:n kannatuksen.

  Nyt nousu tapahtui yhdessä yössä - no, vuodessa. Mutta silti meidän politiikassamme erittäin nopeasti.

  Mitä muka Soini teki tuon vuoden alussa ja aikana, mikä selittäisi tuollaisen kansanliikkeen?

  Ei mitään. Jatkoi samaa lässytystä kuin ennenkin.

  Kyse on aidosta kansannoususta, joka kumuloitui vuoden mittaan euro- ja muista kriiseistä, Soinin lyödessä vain lisää löylyä (yhtä ällistyneenä kuin muutkin).

  Nousun syy on siinä, että erään kansanosan (sen maksavan) mitta vain täyttyi ja pinna vain kiristyi siihen malliin, että kun purkautumistie löytyi, se purkautui.

  Mitäkö nyt sitten tapahtuu?

  Perussinipuna näkee päivänvalon, puheet on kovia, köyhän ja kansan asialla ollaan, euromaita tuetaan, sijoittajavastuuta kiristetään (2013).

  Mutta mitä tekee kepu oppositiossa?

  Montako kuukautta kuluu, ennen kuin Mari kehtaa alkaa vastustaa suomalaisten rahojen lapioimista etelän tuhlareille?

  (Kiken mollaaminen on aika halpahintaista, yhtä surkeaa kuin Toivolan Janinkin mollaaminen.)

  VastaaPoista
 153. Rehellisyys maan perii, sanoo sananlasku. Näin se toimi myös käänteisesti joidenkuiden kohdalla näissä vaaleissa. Mitä enemmän joku on selitellyt tekemisiään, sitä epäuskottavammalta hän on äänestäjistä tuntunut, koskapa työpaikka on vaihtunut kortistoon, niinkuin lehti tänä aamuna kuulutti.

  Samaa lakia kansanedustajien pitäisi noudatta kuin meidän tavallisen kansan. Kaikki vaan eivät joudu vastuuseen tekemisistään. Päivärahojen ja kilometrikorvausten kanssa muuankin kansanedustaja on keinotellut Wikipedian mukaan asumalla kaksi vuotta perheineen Helsingin naapurissa paikassa B ja pitämällä kirjojaan paikassa A satojen kilometrien päässä. Hän on osallistunut näiden kahden vuoden aikana yhteensä neljä kertaa "kotipaikkansa" kunnanvaltuuston kokoukseen ensimmäisenä vuotena, toisena vuonna nolla kertaa. Ja kuitenkin nämä kokoukset ja perheen viikonlopputapamiset ovat olleet se syy, miksi hän on kirjansa siellä pitänyt. Vasta kun on ruvettu ihmettelemään asiaa, hän on kolmantena vuonna siirtänyt kirjansa paikkaan B. Aika mielenkiintoista etenkin, kun ajattelee kuka tämä herra on.

  Isäni, vanhan kansan ihminen, totesi eläessään usein: "Joka on vähässä väärä, on paljossakin väärä." Ikävä kyllä se näyttää usein pitävän paikkansa.

  VastaaPoista
 154. Ps. Kokoomuslaisten etenkin kuvittelisi tuntevan lain. Heistähän enemmistö on korkeasti koulutettuja ja nk. parempiosaisia.

  VastaaPoista
 155. Tapsa, minustakin tunuu ikävältä, kun täällä nimeltä mainiten mollataan ihmisiä. Tapahtui se sitten muka leikillisesti tai tosissaan.

  VastaaPoista
 156. Delilah and muut. Kun minä mainitsin nimeltä Oinosen ja Kettusen (tai Soinin tai kenet hyvänsä poliitikon) en mene yksityishenkilöä raplaamaan vaan poliittista tyyppiä joka näiden henkilöiden housuissa näyttäytyy. Sellaisena myös Puolue heidän kauttaan, ikävä kyllä, saa kasvonsa ja lökäpöksynsä tai liituraitansa.

  Puolueella ei voi olla ilmettä ilman edustajaa. Eikä Puoluetta voi juurikaan arvostella ottamatta Puolueohjelman mukana myös sen laatijat ja toteuttajat pramille.

  Siksi myös Kike Elomaan henkilö pitää voida kirvehtiä kuorenkin alta esille ja kuinka muuten sen teet jos et nimeä mainitse? Hän edustaa nyt Puoluetta, on Puolueen oma.

  Tuhannet maininnat Kataisesta, Urpilaisesta, Väyrysestä ja Kiviniemestäkin osoittavat, että Puolue on sama kuin niiden "johtotähdet" sille, joka äänestäjän asemassa edustajaansa valitsee.

  Puolue itkee Kiviniemen silmillä Kepun menetyksiä tai virnuilee poikamaisesti Kokoomuksen suuruutta kuin Kataisen kummallisen näköisesti alaspäin suunnattu suu ja silmät.

  Puolueen silmät voivat harittaa myös hämmästyksestä kuten Arhinmäellä tekivät kun hän ilmeisen ihmeissään oli, kun havaitsi Puolueen päätyvän näissä vaaleissa vihreitä parempiin kannatuslukuihin. Huonompaa tulosta ilmeisesti odottivat sillä sektorilla.

  Niin että missä minun eugeniikkaa lähellä olevat arviot henkilöistä, niistä jotka kesämökillään yksityishenkilöinä vapaa-aikaansa esmes viettävät?

  Kun henkilö antaa itsensä jonkin vallankäytön välineen työkaluksi hän on se työkalu, ei yksityiskäytössä kulutettava henkilöäkohtainen timpurinkynä tai -puukko.

  Minä koen olevani yksityishenkilö edelleen. Mikään instanssi ei ole rekrytoinut palvelukseensa mielipiteitäni, eikä minua ihmisenä periaatteessa saa kirjoitusteni vuoksi ruveta raastamaan kuten niin usein olen kokenut tulleeni loukatuksi.

  Aihetta, josta kirjoitan, voidaan ruotia, raiskata, häpäistä ja osoittaa virheet, mutta minun haukkumiseni menee sitten jo yksityishenkilön loukkaamiseksi.

  VastaaPoista
 157. Delilah, Tapani,

  minusta on huomattavasti ikävämpi tapa mollata jotakuta vihjaillen mutta nimeä kertomatta.

  Poliitikoista ja julkisuuden henkilöistä keskustellaan ja täytyy saada keskustella vapaasti, sananvapauden rajoissa. En usko, että rajoja on täällä rikottu, jos on mainittu Kike ja Kimmo Elomaan nimi rötösten yhteydessä. Olivathan ne nimet aikanaan laajalevikkisemmissäkin julkaisuissa ja rajummassa yhteydessä.

  VastaaPoista
 158. En muista mollanneeni Jani Toivolaakaan. Päinvastoin, olen jo kauan sitten positiivisesti yllättynyt siitä, miten pohdiskeleva ja ilmaisukykyinen ihminen hän on - ollakseen julkkkis ja pintaviihteen esittäjä.

  Tuo vielä, että ei negatiivisten asioiden maininta ole mollausta.

  Mollausta on asiaton ja aiheeton haukkuminen ja ihmisen halveksiva arvon alentaminen, perusteettomasti. Jos joku on siis tehnyt alhaisen teon kuten rikoksen tai petoksen, ei tämän teon maininta ole mollausta.

  VastaaPoista
 159. Kikeä mollataankin hänen kyvystään toimia kansanedustajana ennen kuin hän on päivääkään siinä tehtävässä toiminut.

  No, nostin hänet esimerkiksi mollauksesta, koska hänet todellakin on nostettu esimerkiksi pilipaliedustajasta monilla liikkumillani foorumeilla. Täällä käsittely on suhteellisen lempeää, en syytä enempää.

  Jani Toivolan nostin esimerkiksi siksi, että minusta hän on hyvä esimerkki kepeästä pintajulkkiksesta, pilipaliedustajan prototyyppi.

  Mutta muuten mukava mies.

  VastaaPoista
 160. No, jos nainen sanoo iltapäivälehtien lööpeissä olevansa heti valmis ministeriksi, taitaa arvostelukyvyssä ja itsetuntemuksessa olla vähän petraamisen varaa. Uusi kansanedustaja kai harvoin on valmis ministeriksi - sen verran ministerin työtä kai pitää kunnioittaa.

  Jani Toivola ei taida olla ihan pelkästään pintajulkkis, kuten minäkin joskus luulin, kunnes pysähdyin kuuntelemaan hänen puhettaan. Miehessä on resursseja ja syvyyttä. Tuli miéleen, että hänen lapsuutensa Suomessa ei ehkä ole ollut kovin kevyt ja pinnalllinen. En silti kehu häntä, sillä en tunne tarkemmin hänen ajatusmaailmaansa.

  VastaaPoista
 161. Iines: "No, jos nainen sanoo iltapäivälehtien lööpeissä olevansa heti valmis ministeriksi,.."

  Yksi mies sanoi olevansa valmis myös, nimittäin J. Halla-Aho haluaa maahanmuuttoministeriksi.

  Hän on siihen hommaan varmasti pätevin näistä nykyisistä ministeritarjokkaista koska on sanomansa mukaan perehtynyt asioiden "oikeisiin" mittasuhteisiin maahanmuuttorintamalla. Hänet pitää ehdottomasti siihen virkaan laittaa. Vastuun ottamistahan se vain on siitä, millä agendalla kansanedustajaksi lähti pyrkimään.

  Oliko Kike Elomaalla mikä vaaliteema kun en ole tullut seuranneeksi? Sanottiinko se täällä jo?

  Tuosta Jani Toivolasta ehkä voisi ajatella että on samaa luokkaa Alatalon Mikon ja edesmenneen Tabermannin kanssa jotka ovat kykynsä Arkadianmäellä osoittaneet.

  Eli "pilipalimiehikäkin" siis tarvitaan kuten Tapsa jo sanoi miehestä ennen kuin mies on päivääkään ollut näyttämässä kykyjään myös kansanedustajana.

  VastaaPoista
 162. Kun ensin olin moittinut Kike Elomaan leimaamista pilipaliedustajaksi, jatkoin näin:

  "Jani Toivolan nostin esimerkiksi siksi, että minusta hän on hyvä esimerkki kepeästä pintajulkkiksesta, pilipaliedustajan prototyyppi."

  Täytyy harrastaa asenteellista lukemista saadakseen tuosta oikeuden lyödä minua omalla ilmauksellani.

  Lukemisen ymmärtäminen on joskus vaikeaa.

  Pätevöityykö ministeriksi vain poliittesessa broilerituotannossa, kuten Valto ja Iines tuntuvat uskovan?

  VastaaPoista
 163. Elähän nyt Tapsa, varmaan luin sitten viärin...

  Tai hutaisten.


  Niin varmaan moni sen kuitenkin käsitti kuten minä.

  Mitä sanoo äidinkielenopettaja Iines? Voiko tuon Tapsan lauseen käsittää kahdella- tai jopa useammalla lailla vai vain yhdellä? (Asenteellisuus mukaan lukien)

  En kai nyt motannut kuitenkaan kovin lujaa? Anteeksi.

  Mutta olenko väärässä minä, jos sanon Alaladon ja Tobermannin osalta asioiden laidan olevan aikaansaamisissa aika vaatimattomia?

  Tulevasta kansanedustaja Toivolasta ei vielä tiedetä mihin tulee yltämään. Mutta hänkin poliitikkona on rajunkin kansalaisten arvostelun alainen nyt tähän rälssiin ryhtyessään. Suuntautuneisuutensa ehkä kuitenkin rajaamme näistä keskusteluista pois. Joku kyllä niputti rumasti homouden, nuorisotyön, pedofilian ja tumman ihon Kemmpisen blogissa Toivolan synniksi. Ainakaan minulle homous ei merkitse yhtään mitään. Ihonväri ennemminkin sillä tavalla pohdittavaksi, sillä tämähän on vasta alkua täällä meillä muutamia tähänastisia kuntaedustajia lukuunottamatta, mutta tulevaisuudessa ilman muuta selviö kuten pitääkin olla.

  VastaaPoista
 164. Tapsa: "Pätevöityykö ministeriksi vain poliittesessa broilerituotannossa, kuten Valto ja Iines tuntuvat uskovan?"

  Minä en usko varsianisesti mihinkään. (Usko, uskominen, uskollisuus, uskovinaan oleminen... ovat laajoja käsitteitä)

  Kaikkiin töihin pätevöidytään vain niitä tekemällä.

  Kirvesmies parhaiten vanhemman kirvesmiehen seurassa muutamia vuosia työskennellessään.

  Minä tiedän, että ministeriksi voidaan kutsua myös eduskunnan ulkopuolelta joku taitava henkilö. Mielellään tietenkin, valitsijoiden näkökannoista riippuen, poliittisesti sitoutunut.

  Tarvitaan siis ammattitaitoa, kykyä omata nopeasti sitä ettei koko vaalikausi kulahda opetellessa ja nurkissa pyöriessä. Mutta mistä sen hankkii ko. hommaan on toisarvoinen kysymys. Italiassa on mahdollista, että joku mafiapomo saa salkun (jossa on konepistooli).

  Sanoin jo tuolla, että Halla-aho iliman muuta maahanmuuttoministeriksi vaikka ei ole päivääkään vielä kansanedustajan töissä raatanut.

  VastaaPoista
 165. Jani Toivolan ainoat "ansiot" ovat siinä, että hän on neekeri ja homo. Ainoa näkyvä, mitä hän on saanut aikaan on jatkuva uhriutuminen ja kirkosta eroaminen. Se mitä hän ei ymmärrä, on se, että kun on eronnut kirkosta, olisi hiljaa sitten kirkon asiosta. Nehän ei häneen enään liitty eikä hänelle kuulu, kun ei ole kirkon jäsen. Mutta kovasti Toivolan suu mossottaa noista kirkon asioistakin, jotka siis eivät häntä koske.

  Vihreät puolueena on ajaneet itsensä umpikujaan, feministiseksi naispuolueeksi. Eihän siellä ole kuin kaksi etäiseti mieheksi luettavaa (Soininvaara (joku voi olle tästäkin eri mieltä) ja Ville Niinistö) ja loput on ämmiä.

  VastaaPoista
 166. "Elomaan mies oli mitä suurin ketku ja rötösherra, ja taitaapa elää vieläkin, vai?"

  Mitä tämä liittyy Kike Elomaahan? Eihän hän ole yksissä Kimmo Elomaan kanssa. Sälytätkö sinä syyn toisen tekemisestä Kiken päälle? Olet sinä melkoinen...

  "Eivätkä taida rouvankaan jauhot olla puhtaita."

  Taida? Mitäs hän sitten on tehnyt? Kerro asia konkreettisesti, äläkä vihjaile. Jos taas et mitään tiedä, ole hiljaa. Reilupeli.

  VastaaPoista
 167. Minä en tiedä Kike Elomaan kuvioista muuta mitä lehdet aikanaan kirjoittivat, Anonyymi, en tiedä edes, elääkö Kimmo Elomaa enää tai onko mukana kuvioissa.
  Muistan vain jonkin lehtijutun, jossa hän vakuutteli miehensä syyttömyyttä luksuksen keskeltä, vaikka syyllisyys oli selkeästi todettu ja mies tuomittu lain edessä.

  Muistan myös jonkin myöhemmän kuvajutun, jossa mainittu henkilö edelleen eli luksuksen keskellä loistokkaassa kodissa. Tiedän vissiin vain saman kuin suuri yleisö, joka on lehtensä lukenut. En ryhdy väittämään, että se on ainoa totuus.

  Enemmän panen painoa Kike Elomaan lausunnoille, joissa hän on mielestään valmis ministeriksi.

  VastaaPoista
 168. Tapsa: "Pätevöityykö ministeriksi vain poliittesessa broilerituotannossa, kuten Valto ja Iines tuntuvat uskovan?"

  Arvostan tässä poliittisen elämän kokemusta. Jos minulta kysyttäisiin, asettaisin ministerin pätevyysvaatimukseksi yhden kauden eduskuntatyössä tai muun huomattavan yhteiskunnallisen vaikuttamisen. En laskisi huomattavaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kehonrakennuskokemusta enkä juontotehtäviä.

  VastaaPoista
 169. Anonyymi: "Jani Toivolan ainoat "ansiot" ovat siinä, että hän on neekeri ja homo. (...)Se mitä hän ei ymmärrä, on se, että kun on eronnut kirkosta, olisi hiljaa sitten kirkon asiosta."

  Oletkos sinä, anonyymi, mikään puhumaan Jani Toivolasta, hänen homoudestaan tai neekeriydestään jos et ole samaa kuin hän?

  Voisi olla ehkä muutenkin parempi, ettet käyttäisi moista ilmaisutyyliä. Se näyttää oman maailmankatsomuksesi kapea-alaisuuden ja tollonlahjasi paljastavasti ja lisäksi se on kriminalisoitua.

  Jani Toivola suomalaisena homona ajaa edellesi jokaisella suoran pätkällä ihmisenä eikä häntä hidasta ihonvärinkään erilaisuus yhtään. Eikä afrikkalaisten julmista julmin historia jota kaltaisesi valkoihoiset ovat paluumuuttoa Afrikkaan yrittäneinä aikalaisina kolonialismissaan harrastaneet.

  VastaaPoista
 170. "Muistan vain jonkin lehtijutun, jossa hän vakuutteli miehensä syyttömyyttä luksuksen keskeltä, vaikka syyllisyys oli selkeästi todettu ja mies tuomittu lain edessä."

  Vaimonhan kuuluu tukea miestään ja uskoa häneen. Oliko tämä sinulle jotain uutta?
  Syyllisyyden toteaminen selkesäti ja tuomion saanti oikeudessa on usein yksi vitsi. Tuomiothan vaihtuu ihan päinvastaisiksi usein eri oikeusasteissa. Ja kuten tunnettua, tekee oikeus useinkin räikeitä virheitä, mutta tätähän he eivät itse tietenkään myönnä. Kansa kyllä tietää.

  "Muistan myös jonkin myöhemmän kuvajutun, jossa mainittu henkilö edelleen eli luksuksen keskellä loistokkaassa kodissa. Tiedän vissiin vain saman kuin suuri yleisö, joka on lehtensä lukenut. En ryhdy väittämään, että se on ainoa totuus."

  Ja miten näistä muistelmistasi pääset johtopäätelmään, että Kike Elomaalla ei ole puhtaita jauhoja pussissaan?

  "Arvostan tässä poliittisen elämän kokemusta. Jos minulta kysyttäisiin, asettaisin ministerin pätevyysvaatimukseksi yhden kauden eduskuntatyössä tai muun huomattavan yhteiskunnallisen vaikuttamisen. "

  Kun katsotaan edellisen hallituksen ministereitä, kuten Kiviniemi, Brax, Vehviläinen, Thors, Linden, Holmlund ja Virkkunen, niin voidaan turvallisesti sanoa, että he olivat katastrofeja ministereinä. Ei taannut heillä mitään edeltävä eduskuntatyökomemus. Ihan laadutonta ja suomalaisille haitallista ministerityötä.

  VastaaPoista
 171. Mikä sinä Valto Ensio (nimi muutettu) olet puhumaan hihojen käärimisestä ja hommiin ryhtymisestä, kun olet itse yhteiskunnan tuilla elävä, kyvyttömäksi tiedetty henkilö? Tämä perustuu siis omaan kertomaasi täällä. Tämä ei ole keksittyä, Valto Ensio (nimi muutettu).

  VastaaPoista
 172. Milloin muuten on poistunut se pykälä, että kansanedustajan tulee olla maineeltaan nuhteeton?

  Käsitän nuhteettoman tässä sellaiseksi, että ei ole sotkeentunut rikoksiin tai julkiseen moraalittomuuteen kuten valehteluun ja asioiden salaamiseen. Jos onkin hairahtunut kaidalta tieltä, on osoittanut sen jälkeen näyttöjä pyrkimyksestään yhteiskuntajärjestyksen pelisääntöihin.

  Minusta lausunto omasta valmiudesta samantien ministeriksi kertoo juuri siitä, että henkilöltä on jäänyt väliin elämän edessä nöyrtyminen, oman erehtyvyyden ja pienuuden havaitseminen. Henkilö, joka on ponnistanut epävarmalta pohjalta, ja on selvinnyt tasaiselle pohjalle sekä on sinut yhteiskuntajärjestyksen kanssa, ei sano näin narsistisesti.

  VastaaPoista
 173. Vaimonhan kuuluu tukea miestään ja uskoa häneen. Oliko tämä sinulle jotain uutta?

  Ihmisen kuuluu tukea rikoksen edessä totuutta, oli tekijä sitten oma mies tai oma lapsi. Eihän sellaista miestä voi kunnioittaa, joka tekee senkaltaisia raha- ja huumepetoksia kuin mainittu turkulaismies.

  Ajatellaanko perussuomalaisten leirissä laajemminkin näin, että vaimon tulee tukea miehensä valehtelua ja rikoksia?

  Minua alkaa oikeasti pelottaa nyt tämä perussuomalainen maailmankuva.

  VastaaPoista
 174. Suoritin pientä salapoliisintyötä koskien Kike ja Kimmo Elomaata. Facebookin mukaan kumpikin on naimisissa, tarina ei tosin kerro kenen kanssa, mutta eiköhän keskenään? Ja kovasti Kimmo ainakin seinällään hehkuttaa näitä vaaleja ja kertoo olleensa valvojaisissa sekä vastaanottaa onnitteluja vaimonsa (!) vaalimenestyksestä.

  En nyt muuten ota kantaa siihen, miten tämä vaikuttaa Kiken luotettavuuteen kansanedustajana, mutta kun anonyymi yllä väitti, etteivät he enää ole yksissä. Ei taida pitää paikkaansa.

  VastaaPoista
 175. Toisaalta yhdyn Sokeripala-blogissa (sivupalkissani) esitettyyn "toiveeseen", että Kike Elomaasta tulisi kulttuuriministeri..

  Jos jatkan ajatusleikkiä, Soinista pitää tehdä työllisyysministeri, ja Halla-ahosta maahanmuuttoministeri. Se yksi poliisi varasikin jo itselleen puolustusministerin tehtävät.

  Helppoahan tuo on, hallituksen muodostaminen. Napsahtaa kuin nakki lapsen kädessä.

  Kimmo Elomaa voidaan tietysti kutsua valtiovarainministeriksi.

  VastaaPoista
 176. Tänään tässä ja nyt.

  Alexander Stubb aloittaa pian ensimmäisen kauden kansanedustajana.

  Facebookissa on vaalien jälkeen joka päivä tullut vihreältä, rannalle jääneltä, ehdokkaalta minulle demokratiaa valittelevia linkkejä: "muutan ulkomaille persujen vuoksi", "suruliputus persuista", jne, jne.

  Vahvasti näyttää siltä, että Suomesta on aktiivisesti lähetetty maailman medioihin tietoja persuista äärioikeistolaisena puolueena. - Eivät kai ne sitä ole?

  Ennen sanottiin, että puolustusministeriksi valittiin se tyhmääkin tyhmempi maalaisisäntä, joka oli pakko palkita, muttei voitu laittaa mihinkään vastuulliseen tehtävään.

  Tänä päivänä näitä pakkoministerivirkoja on niin, että useissa ministeriöissä on useita ministerin virkoja. Ei kai se Väyrysen viimeisinkään mikään oikea ministeritehtävä ollut, äijä oli vain pakko sijoittaa kun piti niin suuren älämölön.

  Kulttuuriministeri Tanja Karpela valitteli kansanedustajana kuinka jopa eduskunnassa on ryhmiä, jotka pyrkivät muuttamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä! (oho!)

  Suvi Lindén...tjaah.

  Miksi ihmiset ovat niin huolissaan persuista, eikö suurempi paha ole kokoomuksen valtapuolueen asema?

  Leikkaukset tulevat olemaan rajuja ja ne kohdistuvat ankaralla tavalla köyhiin ja heikompiin.

  VastaaPoista
 177. En minä uskonut Montrealin olympiakisojen aikaan, että hopeaa seiväshypyssä voittaneesta (samalla tuloksella voittajan kanssa) Antti Kalliomäestä tulisi jonain päivänä ministeri.

  Ihan hyvin se kai hommansa hoiti.

  VastaaPoista
 178. Kalliomäellä on tutkinto Helsingin yliopistosta.
  Kansanedustajaksi -83.
  Ministeriksi-95.
  Siis ei ollut ministeriksi tullessaan ensimmäisen kauden karaokelaulaja.

  VastaaPoista
 179. Vielä näistä Tölleistä ja Mölleistä, keskustapuolue on valinnut ministerinsä aina eri eturyhmiään, tai vaalipiirejään edustamaan - ensisijainen kriteeri ei ole ollut pätevyys.

  Alatalosta tulee seuraava kulttuuriministeri, minä oikein odotan kun kuulen sen televisiossa laulavan: ..ja pistän brylcreemiä kainaloon...

  VastaaPoista
 180. Samuli,

  Kalliomäki todella on liikunnaopettaja, sellainen antaa hyvät lähtökohdat elinkeinoelämän parissa toimimiseen.

  Kike Elomaa ei karaokelaulajana pitkälle pötkisi, ministerin kyvyistään en tiedä. Näkyyhän tuolla itsetuntoa riittävän.

  VastaaPoista
 181. "Milloin muuten on poistunut se pykälä, että kansanedustajan tulee olla maineeltaan nuhteeton?"

  Silloin kun Kepu ja Vihreät on tulleet mukaan poltiikkaan.

  "Käsitän nuhteettoman tässä sellaiseksi, että ei ole sotkeentunut rikoksiin tai julkiseen moraalittomuuteen kuten valehteluun ja asioiden salaamiseen."

  Kepulainen ja Vihreä käsitys nuhteettomuudesta ei ole sama kuin sinun ihanteellinen ja sinällään ihan oikea käsityksesti. Kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä.

  VastaaPoista
 182. "mutta eiköhän keskenään?"

  Eiköhän? Eiköhän ei ole tietoa vaan luuloa.

  VastaaPoista
 183. "Eihän hän ole yksissä Kimmo Elomaan kanssa."

  Ja tämä oli tieto?

  VastaaPoista
 184. Alexander Stubb on saanut kiitosta ulkoministerin toimistaan. Eikös hän mahda saada salkuun uudelleen.

  Oletko, Iines, koskaan kuvitellut tilannetta, että esim. jos tyttäresi syyllistyisi vakavaan rikokseen, miten itse toimisit? Voitko käsi sydämellä vakuuttaa, että hänet käräyttäisit? Itse olen miettinyt, kun tällaisia tapauksia on lehdissä ollut, En ole sataprosenttisen varma, että itse omaiseni ilmiantaisin. Kuolemantuottamustapauksessa ehkä, mutta esim. Elomaiden kaltaisessa tapauksessa? Yrittäisin saada syyllisen itse ilmoittautumaan, mutta ellei hän niin tekisi, entä sitten?

  VastaaPoista
 185. Kovasti on Alexanderia kiitelty samoin kuin edeltäjäänsä Ilkka Kanervaa, silloin kun ulkoministerin tehtäviä hoiti. - Laitanpa minäkin tähän: kiitos, kiitos , kiitos, kiitos!

  Stubb on esimerkki epätavallisessa järjestyksessä edenneistä tehtävistä.

  VastaaPoista
 186. Delilah,

  hieman samoilla linjoilla kun sinä.

  Uskaltaisin toivoa niin, että jos rikollinen olisi minun tyttäreni, hän olisi se, joka päätyisi käräyttämään itsensä, en minä. Rehellisyys tai totuuteen pyrkiminen ei kai synny toisen pyynnöstä, vaan sisäistäen, tuntien tunteita, omantunnon kautta.

  VastaaPoista
 187. Aleksander Stubbillahan on mittava koulutus ja ulkomaan meriitit takanaan.

  Hän on filosofian tohtori, ja on aiemmin työskennellyt kansainvälisen politiikan asiantuntijana. Hän sai EU-parlamenttiehdokkaana huikean äänimäärän ja tuli sitä kautta varsinaiseen politiikkaan mukaan.

  Hän on muuten suorittanut myös vuodessa - käsittääkseni - Master of Arts -tutkinnon, koska oli vuonna 1993 vielä Pariisissa Sorbonnen yliopistossa, ja jo vuonna 1994 Wikipedia mainitsee hänen suorittaneen MA-tutkinnon Bruggen College of Europeassa.

  Jarkko Tonttihan väitti blogissaan Jukka Relanderin kohdalla, että MA-tutkintoa ei voi suorittaa vuodessa. Kyllä siis nähtävästi voi, jos on pohjaopintoja tietty määrä.

  VastaaPoista
 188. En tahtonut Stubbia ja Elomaata suoraan verrata toisiinsa.

  Minulla on sellainen käsitys, että poliitikkojen koulutustaso on vuosien varrella laskenut, siitä on pitkä aika kun pääministerinä on ollut tohtori. Siitä minulla ei ole käsitystä, mikä sen merkitys on, vai onko mikään?

  Politiikan ansioitunut emerita, Liisa Hyssälä, laittoi Kelassa asiat luistamaan. - Satavuotiaiden torkkupeitot lopetettiin, kun henkilökunta ei tykännyt niitä jakaa.

  Seuraavaksi lopetetaan eläkkeet yli satavuotiailta, heitä kun ei tilastollisesti juurikaan ole.

  VastaaPoista
 189. Olen, Riku, vähän pettynyt Tulva-lehden Anne Moilaseen.

  Hän kolumnoi juuri hieman vaatimattomammassa iltapäivälehdykässä eläkkeistä, että onko niiden maksatuksen muka oltava automaattista. Eläkeläiset kun syövät nuorten rahat. Ja että opiskelu ei ole enää hauskaa, kun pitää puurtaa niin vietävästi ja ryppyotsaisesti.

  Kyllä sillä on merkitystä että on tohtori, älä yhtään epäilekään Rikuhard. Ja sellainen tohtori on kaikkein paras, jolla on väittäri suomalaisen tutkinnon jatkeena, ei epämääräisten BA- tai MA-tutkintojen.

  VastaaPoista
 190. Olisiko Moilaska ollut tosissaan, ei kai.

  Silloin kun Suomella ei enää ole varaa maksaa eläkkeitä, voi koko valtion lopettaa tarpeettomana.

  VastaaPoista
 191. Kyllä juttu oli mielestäni vakavissaan kirjoitettu, joskin provosointia voi olla mukana.

  Huoli nuorten tilanteen kurjistumisesta tuntui aidolta, samoin se, että kun sen vanhemman polven perintöjä saa odotella vielä kauan. Suurilla perinnöillähän on paljon Moilasen mukaan selitelty sitä, että valtio nyt kiusaa nuoria, kun ne saavat aikanaan osakkeet ja kesämökit ja vanhempiensa säästöt. (Säästöt? What the fuck?).

  VastaaPoista
 192. AM: "... että onko niiden maksatuksen muka oltava automaattista. Eläkeläiset kun syövät nuorten rahat. Ja että opiskelu ei ole enää hauskaa, kun pitää puurtaa niin vietävästi ja ryppyotsaisesti."

  Yllä oleva teksti on seurausta ilmaisista yliopisto-opinnoista ja opintotuesta. Muuta selitystä en keksi.

  VastaaPoista
 193. Tuo Moilasen maininta nykyopiskelun vaikeudesta vai ankeudesta - en enää muista sanamuotoa - tuntunee nykyeläkeläisistä aika kohtuuttomalta. Suurin osa opiskeli nimittäin opintolainan turvin, ja opintoraha oli tullessaan aivan mitätön, olisiko ollut jotain 20 - 40 euron tasoa (muistelen, että se oli sata markkaa??) Moni oli lisäksi töissä. Esimerkiksi itse olin koko opiskeluajan eräässä turkulaisessa iltaopistossa töissä, annoin opetustustunteja ryhmille ja myös yksinäisille opiskelijoille, mm. lukiolaisille ainekirjoitustunteja.

  Minun on aika vaikea joskus ymmärtää nykyopiskelijan rutinaa tältä pohjalta, etenkin, jos hän on vielä kadehtimassa eläkkeitä, jotka eivät kovin kummoisia Suomessa ole. Jokainen voi ottaa palkastaan pois reilun kolmanneksen ja miettiä tulevia eläkepäiviään jäljelle jäävällä summalla. Verohan ei aina laske, vaan joskus jopa nousee.

  VastaaPoista
 194. "Uskaltaisin toivoa niin, että jos rikollinen olisi minun tyttäreni, hän olisi se, joka päätyisi käräyttämään itsensä, en minä."

  Onko näin vaikea vastata itse kysymykseen? Kyse oli siis siitä mitä SINÄ tekisit, ei mitä tyttäresi tekisi. Kovin on vaikeita asiat, jollekin.

  VastaaPoista
 195. Olen muuten hiukan huvittuneena seurannut Vaino Ension (nimi muutettu) itsensäpelottelu -kampanjaa. Tyyppi puhuu suvaitsevaisuudesta - niin kuin Vihreät yleensä - ja onkin itse eräs epäsuvaisevimmista jannuista. Ensin hän pelottelee itsensä puoli kuoliaaksi lukemalla hänelle selvästi liian vaativia tekstejä ja teemoja ja sitten hän näkee mörköjä ja mörököllejä joka nurkan varjoissa. Seuraavaksi hän alkaakin peloissaan nakkelemaan leimakirveitä ja se suvaitsevaisuus häipyy kuin tuulen huuhtoma perse horisonttiin, kun Vaino Ensio (nimi muutettu) mouhuaa suu vahdossa. Ikäväähän tuota on katsella, meidän muiden. Itse hän on kuin Jumalan Teatteri vetämässä paskaperformanssiaan - naama vihasta vääränä, löysät kädessä. Ole siinä sitten suvaitsevainen.

  VastaaPoista
 196. Anonyymi,

  kyllähän minä vastasinkin: minä toivoisin. Se olisi minun tekoni.

  Uskaltaisin toivoa, koska hän on minun lapseni ja minä tiedän hänet, en kaikessa, mutta paljossa.

  VastaaPoista
 197. Anonyymi, tulepa tänne ihan itsenäsi niin katsotaan, kummalla on löysät kourassa. Enkä uhkaile nyrkkitappelulla, en puukotuksilla enkä muillakaan rantein nakeltavilla väkivallanteoilla. Pois se minusta vaikka vitsa taitaisi kintuillesi ollakin paikallaan, ja pissit sitten juormujen lääkkeeksi.

  Mutta leikittäisiin kohdatessamme vaikka särjenpaistatusta. Tai kumpi kusee pitemmälle -jos vielä irtoaa.

  Ja nimenomaan miehinä niinä, joita olemme. (Olethan sinä mies, siis oikein tosi-sellainen? Jytkylandian perusjytky?)

  Minun nimeäni ei tarvitse muutella, olen se miksi itseni ilmoitan. Anonyymejä piirakanryppyjä saa kutsua vaikka ektoplasmaksi. Ei ne siitään enää oksennusta kummemaksi muutu.

  Hoituuhan tällainen kisailu meiltä tietenkin myös näin kynitse, mutta en usko, että Iines typeryyksiä kovin kauaa tarvitsee suvaita omalla areenallaan vaikka pitkä pinnainen onkin.

  Voitaishan tätä huulten lepatusta käydä minunkin aitiossani, mutta siinä on se mutta, että joutavat räät pyyhin kyllä sein iltäni aika joutuin pois. Mutta jos asiaan yletyt, niin tervetuloa.

  VastaaPoista
 198. Minulla viime äänestyksessä oli yksi ääni. Käytin sen. En äänestänyt soinilaisia; en ole koskaan ihmetellyt miksi muut äänestävät eri lailla kuin minä, se on heidän probleemansa. Suomi on maa joka makaa nyt kumossa. Eilen katselin kenkiäni, ne olivat pölyttyneet, sitten soitin puhelun Lichtenbergeniin; kukaan ei vastannut. (Eurooppa kärsii uniapneasta?)

  VastaaPoista
 199. Upeaa oli kun Iines - tai luinko väärin - oli, kun toppuuteli että antaa nyt "heidän" yrittää. Ja että todennäköisesti Soinista tulee ihan hyvä (erittäin hyvin) palkattu Pääjohtaja tms. Sitten myöhemmin.

  Nimim: "On nähty elämää ennenkin".

  VastaaPoista
 200. Nämä vaalit olivat vähän hassut, mikis. Kovin moni äänesti nyt taktikoiden, jopa vastoin joitain ajatuksiaan, estääkseen sitten taas jonkin muun seikan, jonka pelkäsi tapahtuvan. Minäkin äänestin puoluetta ja ihmistä, jota en ole ennen äänestänyt.

  On kai aika selvää, että kukin äänestää tavallaan. Minusta se on jopa mukavaa.

  VastaaPoista