9.5.2011

Älä syö yksin

8.5. Liput liehuivat ja paska haisi, kun ajoin eilen halki maiseman rannikolle. Missä oli peltoa, siellä pöllysi traktorin perässä multainen cumuluspilvi ja pilven perässä laskeutui lokkiparvi juuri kynnetylle tai lannoitetulle pellolle.

Paskanhajua ei päässyt pakoon, se tunki autoon sisälle jokaisessa kunnassa, jonka läpi ajoin, Bachin ja Vivaldin tahdissa. En erottanut myöskään eroja paskanhajussa, mutta voi olla, että Hinnerjoen risteyksessä oli makeimmat aromit, miedoimmat rannikolla. Haju muistutti sikalan hajua, jonkalainen leijui lukioaikana Pikkukaupungin ja etenkin sikalaa vastapäätä olleen lukion yllä keväisin. Me tietenkin sanoimme aina uudelleen sen nautinnollisen lauseen, että opettajainhuoneen ikkuna on taas ollut auki.

Rannikolla oli raikasta, meri oli auki, mutta rannassa oli kaislikon keskellä vielä jäälauttoja. Rantapolulla näin käärmeen, joka ei väistänyt minua. Se jähmötti pää koholla polulla niin etten päässyt sen ohi kapeasta paikasta, jonka reunoilla oli kiviesteitä. Odottellessani kuvasin sitä ja vaihdoin jalkaa. Se ei lähtenyt pois, vaikka heitin sitä oksanpätkillä. Vasta kun otin pitkän kepin, jolla nostin sen keskivartaloa, se liukui hitaasti pois.

9.5. Tänään minut herätti tekstiviesti kello 6.51. Viestin kuvassa oli valkoinen ruusukimppu ja toivotus Hyvää syntymäpäivää. Ilahduin ja painoin Kiitos-vastausviestin numeroon, jota en tuntenut. Kun katsoin sitten kuvaa tarkemmin, huomasin, että ruusukimppu olikin lotkastunut, aukeamattomat nuput riiputtivat päätään ja ruusut olivat reunoiltaan ruskehtavia. Erään tuntemattoman tervehdys naiselle, joka ei ole enää nuori eikä keski-iästäkään niin tiedä. Lähettäjä siis selvisi, eikä se ollut kukaan teistä, vaikka olikin vanha virtuaalituttu, jota en ole koskaan tavannut. Ehkä se oli jopa viisasta.

Muutkin naiset ovat aikojen kuluessa saaneet rumia lahjoja tai muistamisia. Parhaita tässä sarjassa ovat lukemani mukaan narsistimiesten lähettämät muistamiset. Ne ovat pirullisen nerokkaita, vähän kuin tuo nuppuihinsa lakastunut ruusukimppu vanhalle naiselle, joka ei hunningoi tai ratsasta ilta-aurinkoon, jos kauniisti sanotaan. Kun et ottanut minua, luuska, nuppusi eivät koskaan aukea, vaan kuihtuvat niille sijoilleen.

Juuri on julkaistu uusi väkivaltatutkimuskin, josta ilmenee, että kotihälytysten määrä on kasvanut eräässä tutkitussa kunnassa 22 prosenttia, muissakin merkittävästi. Poliiseja kutsutaan kotiin myös siksi, että lapset ovat väkivaltaisia vanhemmilleen ja naiset miehille.

Tässä onkin jokin kohta, jota en käsitä. Eikö eläminen jonkun kanssa ole aina oma valinta, ainakin parisuhteessa? Kenenkään ei ole pakko elää aggressiivisen tai huonosti kohtelevan henkilön kanssa. Ei se ole rakkautta, jota tuntee itseään kiusaavaa kohtaan, ei voi olla. Miksi etenkään nainen ei lähde pois vahvemman miehen sorron alta? Juuri tämä on yksi kynnys tasa-arvon toteutumattomuuteen, että meillä on niin paljon alistuneita naisia, jotka kärvistelevät huonoissakin liitoissa, koska eivät luota itseensä ja pärjäämiseensä yksin. Pitää olla mies, vaikka mimmoinen nyrkkisankari tai vihtahousu. Nainen on olemassa vain miehen kautta, edelleen, lopulta.

On jotenkin harmillista, että yksin eläminen on yhteiskunnassamme niin voimakkaasti demonisoitu. Tämä siitäkin huolimatta, että puolet Suomen talouksista on yhden hengen talouksia. Tänään sanottiin uutisissakin, että ei saisi syödä yksin, yksin syömisestä tulisi tehdä rangaistava teko. Perusteluja en jäänyt kuuntelemaan, mutta oletan, että kyse oli ihmisten vääristä ruokailutottumuksista ja lihomisesta. Toisaalta olen kyllä havainnut, että avioliitto tai symbioosi lihottaa enemmän kuin yksin asuminen.

(Valokuvat Iines)

57 kommenttia:

 1. Hyvää syntymäpäivää Iines!

  Yksi tuttu mies kertoi kerran vieneensä sossuntädille kukkakimpun. Mies oli asioinut siellä silloin tällöin riitaisan huoltajuuden tähden. (Siis lastenvalvoja tai jokin sellainen viskaali.)

  Täti oli kiittänyt ja melkein punehtunut.

  Puketissa oli ollut kimppu nokkosia.

  Läksytin miestä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kuunkuiske, ja sanon heti kärkeen, että toivotusten takia en päivää maininnut, vaan se oli välttämätöntä, jotta tuo viesti tulisi oikein ymmärretyksi.

  Nokkoskimppu oli kurja lahja, mutta viran puolesta kuitenkin, mikä vähentää sen loukkaavuutta.

  Sellainen lahja onkin pirullisen antajan kannalta onnistunut, joka täyttää muotovaatimukset, mutta keskeltä lahjaa paljastuu kasa kakkaa tai jotain. Ehkä paskalähetykset poliitikoille juontavat samasta lähteestä. Kiva postipaketti päältä, mutta silkkoa sisältä.

  VastaaPoista
 3. Kesä on hienoa aikaa, mutta ei se joka kohdassa unelmia vastaa. Paskan hajua, aukirevittyjä katuja, hyttysiä, hyttysiä, sadettakin.

  Vaikea tietää ihmisten motiivieista oikeasti, mutta tuollaiset ilkeähköt kortit tai lahjat saattavat jonkun mielestä olla vain huumoria. Paskalähetyksen pyhää vihaa on vaikea ymmärtää, siinä saa punnertaa tosissaan eikä se kai lähettäjällekään ole kovin miellyttävää käsitellä.

  Olisiko tuo "älä yksin syö" lyhennelmä Kellogsin aamiaismuromainoksesta: "älä syö yksin aamiaismuroja, syö myös pahvilaatikko, siinä ovat annoksen ravintoaineet."

  VastaaPoista
 4. Se haju ehkä korostui siniristilippujen liehuessa ja Vivaldin sulosoinnuissa. Toisaalta ihan terveellinen särmä, ja etupäässä se huvitti minua.

  Täällä pikkukaupungissa on sikaloita ja kanaloita, yksi melkein keskustassa. Ihan cityssäkin on haissut silloin tällöin voimakkaasti ja pitkään. Naapurin nainen sanoi, ettei voi edes petivaatteita tuulettaa, kun illalla haisee huoneessa.

  Uskoisin ymmärtäväni rajuakin huumoria, Rikunen, ja tämä ei ollut sitä, vaikka minä olen kai tunnetusti tulkintaherkkä ihminen.

  Mutta tärkeintä on, että kesä on alkanut!

  VastaaPoista
 5. En missään nimessä tarkoittanut myöskään, että se olisi jotenkin ok, jos se olisi vain huumoria. - Typerää se on.

  Minä lähetän sinulle tässä paljon kukkasia: Paljon kukkasia!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kukkasista, Riku, mitä ne sitten mahtavat ollakaan.

  Tänäänkin polvet verillä kukkasia kuvasin, kalliolla, kevätkynsimöitä ja pikkuisia orvokkeja perhosineen.

  Suomikin voitti Venäjän jääkiekossa, ja vielä Voitonpäivänä.

  VastaaPoista
 7. "On jotenkin harmillista, että yksin eläminen on yhteiskunnassamme niin voimakkaasti demonisoitu."

  Kaunis kiitos iines. Tämä on saatava sanoa ääneen.

  VastaaPoista
 8. Yksinäisyys voi olla myös voimauttava tila, ja yksinäisyys on minusta usein oma valinta.

  Yksinäisyyden tarve ja määrä vaihtelee, eikä yksinäisyyden tarve tarkoita epäsosiaalisuutta ja erakkoutta. Yksinäisyyttä rakastava tai tarvitseva ihminen voi olla hyvinkin sosiaalinen ja muiden kanssa toimeentuleva. Hän vain tarvitsee oman reviirin, josta saa voimaa ja josta hän palaa kyllä muiden pariin. Hän voi elää myös symbioosissa toisen kanssa, jos toinen ymmärtää hänen tilantarpeensa.

  Yksinolo ei siis tarkoita hyljätyksi tulemista. Jos ihminen kärsii yksinolosta, hän pyrkii siitä pois.

  VastaaPoista
 9. Yksin oot sinä ihminen,
  kaiken keskellä yksin.

  Mukavaa synttäripäivän iltaa, Iines, oletko siirtynyt pysyvästi kesälaitumille?

  VastaaPoista
 10. Iines, onnentoivotukset syntymäpäivänäsi. Liputkin liehuivat tänään.

  VastaaPoista
 11. Tässä Iinekselle kollilaumalta:

  www.youtube.com/watch?v=uwUvbaW_jXU

  VastaaPoista
 12. Kirjoittajalla taitaa olla jonkinasteinen harmistus päällä, kun keskellä kesään heräävää maaseutua ajaessaan, maanviljelijöiden käyttämät maanparannusaineet ovat "haisevaaa paskaa". Traktorit ja lokit ovat visuaalisen harmonian särkeviä häiriköitä ja auton raitisilmasuodatus puutteellista. Oma ikäkin tuntuu elevan harmillisessa vaiheessa, ei keski-iässä eikä oikein vielä vanhuudessakaan. Syntymäpäivätkin ovat merkityksettömiä kilometritolppia mielen maisemassa ja kukat – nekin ovat parhaimmillaan juuri ennen taittamistaan.

  Vapauskin tuntuu illuusiolta auton eristetyssä tilassa, keskellä kylämaisemaa huristellen, klassista musiikkia kuunnellen ja äitienpäivän lippujen liehuntaa seuraten. Yksineläjänä, omasta valinnastaan huolimatta on kuin huutomerkki. Hän on nainen joka on vastuussa perheväkivallasta, parisuhteiden ylensyömiseen johtaneista käytännöistä ja koko perheinstituution luomasta onnellisuus harhasta.


  Saatanan siat – että haisevatkin!

  VastaaPoista
 13. Aivan aluksi haluan kiittää. Kiitokset onnitteluista, Delilah ja Tapsa. Kollilaumalle erityispusu nostalgisesta laulusta.

  Oli se aika hienoa täällä kotonakin, kun lapsi ilmoitti perjantai-iltana, että älä nyt lähde lauantaina mökille, sillä täältä tullaan kakun kanssa. Kainalossa oli vielä Laulava lintukirja, jossa oli hauska varoitus: älä mene kirjan kanssa ulos, sillä äänet voivat houkutella lintuja paikalle. Arvatkaapas, kuka menee ja heti, kameralla varustautuneena. Unelmani on kuvata jonkin lajin pöllö, kesäyön hämärissä.

  VastaaPoista
 14. Anonyymi,

  alankin kutsua sinua Kallonkutistajaksi.

  Se vaan, että oikeasti kallonkutistajat eivät analysoi noin kärkkäästi kuin sinä, vaan kuuntelevat potilasta ja auttavat tätä hoksaamaan itse, mistä on kysymys - näin minulle on kerrottu. Näin minäkin toimisin, jos olisin kallonkutistaja.

  En oikein tunnistanut itseäni kuvastasi, vaikka koetin eläytyä tulkintaasi. Olin nimittäin ajaessani positiivisella mielellä, musiikki soi ja liput liehuivat, ja olin juuri saatellut tyttären autolleen ja pussannut koirankin. Minulla oli hyvä olo. Korissa oli ihania juustoleipiä ja termoksessa kahvia ja pullossa oli limsaa ja korin pohjalla banaaneita ja omenia sekä jogurttia ja varoiksi hernekeittopurkki. Kamerareppu oli kaikkine objektiiveineen etupenkin lattialla ja laukussa oli meikit ja rahapussi, miniläppäri muistiinpanoja ja kuvien purkua varten. Paskanhaju huvitti minua, koska se muodosti vahvan kontrastin liehuville siniristeille. Olin onnellinen ja mietin, miten kuvata tätä yhdistelmää esimerkiksi valokuvassa. Ylipäänsä pidän asioiden kontrasteista, asian laidoista enemmän kuin keskipisteistä.

  Kallonkutistaja - en minä ajattele laillasi synkeästi, esimerkiksi sitä, että ihminen vanhenee kaiken aikaa - sinäkin. En ole koskaan ollut pessimisti, vaan iloinen ja toiveikas optimisti.

  VastaaPoista
 15. Hyvä!

  Tuo olikin loistava tarkennus muutoin melankoliseen kuvaukseesi. Ymmärrän, jos se vaikka vähän olikin tuon itsensä vähättelyn alla ja varjossa, ja ettei sitä heti halunnut uloskirjoittaa. Ihmettelinkin, koska sanoit olevasa kesämaalainen, miksei aistisi purskahtelisi kesän ensi merkeistä, äänistä, sen herkästä visuaalisuudesta ja – tuoksuista.

  Vielä kun vaihdat sitten joskus uuden auton niin katsokin, että siinä automaattinen ilmastointi sisäilmankierrätyksellä.

  Kiitti titteleistä!

  VastaaPoista
 16. Kuvaus ei ole melankolinen, siis tyyni ja apea, vaan siinä on kyllä nousuja ja laskuja, mielen liikettä enemmän kuin perinteisessä tyynen alistuneessa melankoliassa, joka on minulle melko vieras tyyli. Pikemmin siinä on jonkinasteista lässähtänyttä kärjistystä tyyliin paska haisee ja banjot soi.

  Olisiko muuten mahdollista suunnata valokeila pois minusta? Ollaan mieluummin hiljaa, ellei maailman asioista tai teistä itsestänne, hyvät lukijat, ole mitään sanottavaa.

  VastaaPoista
 17. Sua kaipaan,
  sen vuoksi heilun humalassa
  päivällä lähikuppilassa
  yrittäen unohtaa.

  Sua kaipaan.
  kun kosketustas olen vailla,
  mä riehun täällä hullun lailla.
  Ei mikään jaksa kiinnostaa.

  Viinit tähän pöytään nyt tuokaa,
  tarvitsemme lohduttajaa.
  Kaikki, kaikki laskuuni juokaa
  huolet hetkeksi unohtakaa!

  Sua kaipaan.
  Sä miten sait mut tähän jamaan?
  Miksi sytytit mut roihuamaan?
  Saanko tulen sammumaan?

  Sua kaipaan.
  Se tunne öin ja päivin vainoo.
  Oot päällä maan sä mulle ainoo,
  jolle tahdon antautuu.

  Sua kaipaan.
  Ei mulle ole ketään toista,
  en syty, hehku lainkaan noista
  he turhaan minuun ihastuu.

  VastaaPoista
 18. Tahtomattani olen joutunut syömään takavuosina aika paksupala kurkussa alone, enkä suosittele, mutta tästähän ei ollutkaan kyse, vaan ehkä omasta valinnasta enemmänkin? Hotkin kun koira jogurtin tai parikin jos syön yksin, mutta seurassa se on aina erilaista. Mahahaava on joka tapauksessa jo tulossa, joten ihan sama:)

  Ja ne paskanhajuthan kuuluvat kevääseen kuin puronsolina, ajatus johtuu ehkä siitä että olen elänyt suuren osan elämääni maalla ja niissä hajuissakin on aika paljonkin eroja, eli talli tai tunkio haisee aivan erilaiselle kuin se kuvottava liete???

  VastaaPoista
 19. Piti luntata Googlesta, että tuo upea runo on Mariskan sanoitus ja esitys:

  http://www.youtube.com/watch?v=1dYwKjRjoZ8

  Vallan ihanainen, pitkästä aikaa nainen osaa laulaa tangoa vähän räkäisesti mutta ah niin kauniisti.

  VastaaPoista
 20. Nimenomaan Mustaleski,

  tuo paskanhaju ei ollut sitä itseään, vaan jotain eltaantunutta lietesontaa. Kunnon paskakasa navetan takana haisee terveesti ihmisen nenään.

  On totta tietenkin, että aina laittaa paremmin, kun laittaa ruokaa usealle. Huomaan tämän kesäsin mökillä, kun pirtinpöydän ääressä voi istua kuusikin henkilöä yhteisellä aterialla.

  Minulla on kyllä taipumus laittaa itsellenikin esteettisesti houkutteleva ja värikäs annos lautaselle. Tänäänkin paistoin voissa lohimedaljongin, ja tein perunamuusia itse. Muusin joukkoon sekoitin yrttejä, ja lopuksi itsekuivaamaani oreganoa. Asetin ne nätisti lauselle ja laitoin vielä vihennessalaatin, jonka päälle kadoin tujauksen itse sekoittamaani balsamico-valkosipuliöljykastiketta. En tiedä, saako ravintolassa parempaa annosta, ehkä ainoastaan vähän raaemman kalan.

  VastaaPoista
 21. PS Lisäys tuohon esteettiseen laittamiseen: yhdelle on vaan joskus hankala tehdä tarpeeksi pientä annosta. Niinpä nytkin paistoin molemmat lohimedaljongit kerralla ja laitoin muusia annoksen, josta puolet jäi syömättä.

  Näin minulla on huomenna edessäni samanlainen ateriakuin tänään, mutta mikrossa lämmittettynä. Tämä mikrotus on näitä yksinäisyyden kiroja ruokataloudessa. Keittoa jos laittaa, sitä on syötävä muutama päivä peräkkäin, ellei pakasta keittoa.

  VastaaPoista
 22. Ollaan hiljaa vain
  kun puhe turhaa on
  ollaan hiljaa vain
  on tunne sanaton

  VastaaPoista
 23. Ei ihme, että ollaan hiljaa, anonyymi. Ihmiset ovat ulkona, kun on näin lämmin ja upea ilta. Blogeissa ja vissiin koko virtuaalissa on hurjan hiljaista, luonto kutsuu.

  Minullakin on ovi auki takapihan puutarhaan ja kone ollut pitkään kiinni.

  VastaaPoista
 24. Iines, lueskelin pärettäsi uudelleen ja törmäsin ihmetteleyysi, miksi naiset eivät lähde vihtahousumiesten luota, vai miten se nyt menikään. Olisiko se laiskuutta, muutoksen pelkoa vai kenties vanhojen arvojen kunnioittamista? Vai olisiko se kaikesta huolimatta rakkautta, mitä ulkopuoliset eivät ymmärrä ko. iitossa voivan vielä olla olemassa? Sitähän sanotaan, että ei se ole tärkeintä, että tulee rakastetuksi, vaan että itse rakastaa. Mitäpä itse mietit asiasta?

  VastaaPoista
 25. Delilah,

  se lähtökysymys oli esitetty tekstikappaleessa, joka käsitteli väkivaltatilastoja, ja puhuin siis väkivaltaisista liitoista.

  Kysyin miksi nainen ei lähde pois vahvemman miehen sorron alta.

  Itse epäilin - ja epäilen edelleen - syyksi sitä, että pitää vaan olla mies, vaikka millainen nyrkkisankari tai vihtahousu. Voihan vihtahousukin lyödä.

  Alistuva ihminen ei näe omaa ihmisarvoaan, ja jostakin syystä en osaa pitää tämänkaltaista nöyryyttä suuressakaan arvossa, vaan minun tekisi mieleni ravistella kaikkia alistuneita naisia ja nostaa heidän leukansa pystyyn. Alistamisesta liitoissa en jäisi syyttelemäään alistajaa, sillä aina pääsee alta pois. Kenenkään ei ole pakko jäädä tuleen makaamaan.

  VastaaPoista
 26. "Antaa tulla vaan perkele jäitä porstuaan
  Vanhan vihtahousun kanssa aamuun tanssataan
  Antaa tulla vaan hammasta purren kestän vastaan
  Tanssin hullun valssin kanssa kuoleman"


  Kysymys tosiaan saattaa olla omasta kunniasta ja "perhepiirin" pienestä sosiaalisesta kontekstistä, sosiaalisesta eristyneisyydestä.

  Esim. Tuntemattomassa sotilaassa esitetään avointa kapinointia ylläolevan runon alun sanoin, Lammion asettamasta kuolemantuomiosta huolimatta, kun Petroskoista pitäisi ottaa hatkat.
  Väkivalta ei kuitenkan aivan simppeli yhtälö, varsinkaan niiden syy- ja seuraussuhteet. Etenkään jos on uskominen Työväen Akatemian koorninoimaa työryhmää mikä arvioi väkivaltaista liittoa pitävän koossa:

  - keskinäinen riippuvuus
  - rakkaus väkivallantekijää kohtaan
  - häpeän ja alemmuuden tunteet
  - itsensä syyllistäminen perhe-elämän epäonnistumisesta
  - väkivallantekijän vetoomukset ja uhkailut
  - huoli väkivallantekijän selviytymisestä
  - pelko väkivallan pahenemisesta
  - pelko, ettei selviydy yksin
  - huoli lasten kohtalosta ja huollosta perheen hajotessa
  - sosiaaliset paineet - perheen ja lähiyhteisön painostus
  - sosiaalisen eristymisen ja elämäntilanteen kaventumisen pelko
  - kulttuuriset ja uskonnolliset esteet 

  VastaaPoista
 27. Minä olen huolissani suomalaisen lehdistön tilasta.

  Helsingin sanomat ja muut Sanoma oy:n lehdet ovat myös nettiversioisssaan julkaisseet poikkeuksellisen laajat - vain Lylylle kielteisiä todistuksia maalailuineen - selostukset ex-kansanedustaja Lyly Rajalan väitetyistä ahdisteluista. - Helsingin sanomat on käräjäoikeudessa syytetyn penkillä väitetystä perättömästä kirjoittelusta.

  Juuri näin Sanoma oy:n pitää menetelläkin, kun asiaa käsitellään käräjäoikeudessa ja juttu on kohta ratkaistavana, muutenhan sieltä saattaa tulla lehdelle epäedullinen päätös asiaan.

  MUTTA muut lehdet ovat joko kirjoittaneet asiasta hyvin neutraalisti, tai ei lainkaan.

  Mitä tuollainen peli on, kysyn vaan, kysyn vaan.

  Eivätkö muut lehdet ymmärrä, että tässä on kysymys ihmistä suuremmista asioista, kuten Suomen Päivälehden kunniakkaasta asemasta kaiken ylevän tiedonvälityksen tasapuolisena airuena?? - Jopa koko yhtenäisen naiskollektiivin asiasta maamme ylettömän sovinistisessa ja suorastaan oksennuttavassa ilmapiirissä, josta yksikään nainen ei voi selviytyä ilman vakavia vammoja sielussaan!

  Minun Hesarin tilaukseni loppui jo aiemmin.

  VastaaPoista
 28. Syistähän voidaan esitää listoja, toki, anonyymi. Sinun listasi räjäyttää tietenkin pajatson.

  Jos katsoo tuota lainaamaasi listaa, huomaa kuitenkin sen, että kaikissa listatuissa kohdissa on pohjimmiltaan kyse alistumisesta ja alistamisesta, josta yllä puhuin.

  En tiedä, uskonko siihen, että lyöty ja alistettu "rakastaa" alistajaa/lyöjää, vaikka sanoisi niin. Vanhaa kiintymys- ja rakkauspohjaa voi olla ja kaiken päällä mitä luultavimmin sääliä tai läheisriippuvuutta, joka tulkitaan rakkaudeksi.

  Myötätuntoa ja empatian tunteita ei saisi sotkea rakkauteen. Toki ihminen voi tuntea empatiaa vaikka Osama bin Ladenia kohtaan. Useimmat meistä tuntevatkin varmaan jonkinasteisia myötätunnon tunteita lyöjiäkin kohtaan. Ihmisiä me kaikki olemme, tuomitsemisesta tässä ei tietenkään ole kyse.

  VastaaPoista
 29. Minä olen huolissani Lylyn liituraidoista.

  Ettäkö liituraitaa ei uskottaisi enemmän kuin yhtä blondia avustajatytteliä, joka puhuu pehmoisia toimittajille? Sehän oli ylipainoinenkin. Ja Lylyhän oli tuijottanut aina hississä vain rintojen päällä keikkuvia nimilaattoja.

  Uskomatonta, siis viatonhan Lyly on. Nimittäin tutkimuksen mukaan 98 prosenttia miehistä katsoo ensin naisessa nimilaattaan.

  VastaaPoista
 30. Tottakai olen sitä mieltä, että Lylylle tulee langettaa lain suoma mahdollisimman kova rangaistus, jos on Lotta Backlundia nuolaissut poskesta.

  VastaaPoista
 31. Niin, ettei Lotta ymmärrä, että sehän on kohteliaisuus tukevalle tytölle, joka on herrahississä matkalla ylöspäin. Miksei se voinut vaan kikattaa ja koettaa olla sillä tavalla niin kuin söpö?

  Näitä eduskuntaherrojahan oli muitakin huumorintajuisia. Joukossa uskovainenkin, jolla oli vaimo omasta takaa. Eduskunnan naiset ovat kyllä kauheita tosikkoja. Olisivat tyytyväisiä, kun joku katsoo tissejä ja likistelee. Ei kaikkia hipelöidä, vain kauniita.

  VastaaPoista
 32. Se varmaan olisi ainakin ahdistelua, jos minä katsoisin nimilaattaa.

  Olisi pakko painaa silmät melkein kiinni siihen ja silti tuijottaa pitkään, kaukonäkö kun on jo heikentynyt. - Voi olla, että murisisin samalla ihan vahingossa.

  Olen ymmärtänyt, että nimilaattojen ja henkilökorttien ensisijainen tarkoitus on, että niistä voi aina tarvittaessa tarkastaa oman nimensä, henkilökortista myös oman kuvansa charmikkuuden.

  VastaaPoista
 33. Toteamuksesi luettelon suhteen on tosi, mutta se ei poista itse ongelmaa, koska: siihen vaikuttavat useat yksilökohtaiset tekijät, monisyiset sosiaaliset tekijät ja yhteiskunnan rakenteelliset tekijät. Ilman noiden kaikkien osa-alueiden tunnistamista ei ilmiölle löydetä tehokkaita torjunta- ja ehkäisymenetelmiä.

  VastaaPoista
 34. Siis vakavasti puhuen luulisin, että naista noin yleisesti ei ärsytä se, että mies katsoo hänen rintojaan tai vartaloaan merkitsevästi. Sehän on kohteliaisuus.

  Se mistä tuossa jutussa oli kyse, on toinen asia - näin käsitän. Kyse on ollut naisen työn vähättelystä silloin, kun huomio suunnataan vaikka naisen sanoista hänen olemukseensa.

  Selvää on myös, että pyllyn puristelu tai nuolaisu voi olla jopa inhottavaa, sillä ei kukaan kaikista pidä.

  VastaaPoista
 35. Minusta noihin listattuihin kohtiin ei ole olemassa mitään täsmätoimia, anonyymi.

  Kyse on elämää suuremmista lainalaisuuksista, kokonaisvaltaisesta asiasta, koko ihmisestä ja hänen elämästään. Ei tuommoisia ohjelmilla tai listoilla korjata, ongelma on ikiaikainen, aikojen alusta ollut ja jälkeemme jäävä.

  VastaaPoista
 36. Kaikki Hesarin kalapuikkojutun nimettömät haastatellut ovat kieltäytyneet oikeudessa todistamassa, koska arvatenkin "siitä on uralle haittaa." -Kyseiset ihmiset tuhottaisiin välittömästi mitä julmimmin keinoin, eivätkä enää edes siivoojan paikaa Sollilta saisi.

  Sitäpaitsi menetys yhteiskunnalle olisi aivan tavaton. Poliittisella uralla kaivataan jaloja ihmisiä, jotka ymmärtävät, ettei mikään yhteiskunnan suorittama uhraus ole liikaa omalle menestymiselle.

  VastaaPoista
 37. Kerran edellisessä elämässäni sanoin, sohvalla ajatustyötä tehdessäni, akalle: "minä olen sellainen chauvinisti".

  Se sanoi, että suus kiinni ja rupeet heti tiskaamaan.

  VastaaPoista
 38. Tervehenkinen ihminen tuo kuvaelmasi kauniimpi osapuoli. Noin sitä pitää, tuommoinen jos tielle osuu, miehelle kuin miehelle, siitä kannattaa pitää kiinni vaikka perään huhuilemalla.

  Tuosta Hesarin jutusta en nyt oikein tiedä, mikä lopulta on totuus. Kirjoitin siitä joskus tulisen kalapuikkojutun, jossa tietenkin lyttäsin titsimiehet. Tuolloin ei ollut tietoa toimittajien voimakkaasta osuudesta. Joten en tiedä, mitä mieltä olen Totuudesta. Ne miehet vaikuttivat kyllä lieroilta, mutta vähän syyntakeettomilta.

  VastaaPoista
 39. Yritin pitää kiinni, mutta kerran se sanoi lähes sivulauseessa, että "mä muuten muutan viikon päästä pois".

  Kalapuikkojutun totuuduksellisuuksista minäkään en osaa sanoa juuri mitään ja kyseisten äijien syyntakeettomuuskin lienee totta.

  Minä vihaan sitä, että yksittäisiä asioita käytetään välineinä joidenkin "suurten asioiden" todisteluun suuntaan tai neljänteen. Sitä sanotaan valehteluksi.

  Asiat eivät minulle ole mustavalkoisia eivätkä yksinkertaisia, vaikka minä olenkin.

  VastaaPoista
 40. Siis nimenomaan noin, tapauksen tulee yksinään olla riittävän törkeä, jotta siitä oikeastaan edes voi sanoa mitään. Tarkoitan juuri tuota, että tapausta ei saa liittää muiden tapausten kontekstiin ja mitata sitä yhteismitallisesti niiden kanssa. Se on yleistävää epätotuutta.

  Toimittajat taisivat jutussaan tehdä juuri tämän tempun, jolloin kunkin soolo-osuudesta tuli suurta kuorolaulua. Viattomia eivät miehet nykytiedonkaan valossa olleet, kyllä he varmaan törkeilivätkin, mutta yksittäistekoina kunkin teko taisi olla aika mitätön.

  VastaaPoista
 41. Pystyit kertomaan ajatukseni paremmin kuin itse pystyin.

  Sitäpaitsi Lylyllä lienee kurja kohtalo edustuskunnasta putoamisen jälkeen joka tapauksessa, kun Dannyn rumpalin paikkakin lienee jo täytetty. - Joutuu varmaan roudariksi.

  Toista oli ennen kun edustuskunnassa vaikutti se Esa Pakarisen entinen rumpali, Varma Kosto Turunen.

  VastaaPoista
 42. Olen nuorena miehenä nähnyt Dave Lindholmin esiintyvän ehkä noin puolisentoistasataatuhatta ja monta kertaa, tässä versiointi Juankoskesta.

  Sitä olen tässä illalla niitä näitä kirjoittaessani kuunnellut, heti Juicen "Rock´n roll, blues and jazz" jälkeen.

  Noista saa viiliksiä, toisin kuin isoäitipuoleni, Adolfin, omatekemistä viileistä aikoinaan. - Niissä oli sellainen useamman sentin kerros kovaa mitälie-rasvaa päällä, se täytyi aina huomaamatta pyrkiä heittämään helvettiin. - Muuten tuli kauhea George.

  VastaaPoista
 43. Ja myöhästyneenäkin laitan meidän kaikkien lukijoiden ja kommentoijien puolesta tämän.

  Myös sen juntin rupisten ruusujen lähettäjän puolesta, sille minä puolestamme lähetän kuvainnollisen kontillisen kepulaista lietelantaa.

  VastaaPoista
 44. Vuosikymmenet sitten olin samassa kännissä saunomassa mm. Sakari Kuosmasen kanssa. - Sanoin sille: "se on hieno versio, se sun suojelusenkelis - vaikka en minä mikään uskovainen ole!" - Vastasi jotain, että luuletko perkele minun mikään uskovainen olevan.

  Edellisenä iltana se ihmetteli kuinka tämä värikuulapyssysota on hienoa, vaikka onkin sivari.

  Humalassa minulta saattavat tulla tästä kyyneleet, minä olen äijä.

  Lopun hehkutukset ja lapsikuoro ovat lähes ylivoimaisia.

  VastaaPoista
 45. Persuillle tulee tänään kunnon jytky ja suoraan omiin housuihin.

  Kataisen ja Urpilaisen yhteispeli jätti Soinille Mustan-Pekan käteen. Soinin täydellinen sitoutuminen "kaikenkarvaisiin" äänestäjiinsä oli poliittinen virhe. Persujen reikä paikataan RKP ja KD.

  VastaaPoista
 46. Ohoh, kylläpäs tämä Blogger taas temppuilee, ei tahdo edes omille sivuilleen päästä, kun pukkaa virheilmoitusta. Parasta kopioida oma kommentti, jos sellaisen pitemmänpuoleisen tähän vuodattaa.

  Riku, olet herkkä ja tunteellinen, niin kuin miehet eli ihmiset usein ovat. Kyynel voi tulla rosmonkin silmään liikutetussa tilasa.

  Minulle voi tulla ilman mitään tiloja, kun kuulen oikein kaunista tai surullista. Sakari Kuosmasen lauluhan on herkkää, vaikka hän laulaisi aidanseipäistä. Suojelusenkeli on kaunis ja herättää ainakin minussa syviä tunteita - en tarkoita mitään sellaista kuin uskovaisia ajatuksia. Ylipäänsä minä pidän virsistä ja varsinkin tämä on yksi kauneimpia lauluja mitä on.

  VastaaPoista
 47. Vielä kerran OHHOH, katsokaapas edellisen kommenttini nimeä! En ole vaihtanut sitä, ja tuossa lukee että i-i, ja se johtaa typistetylle sivulle. Nyt on Blogger ihan p*seellään.

  Piti vain sanoa, että juuri katselin aamuhesaristani Jutta Urpilaisen ja Kataisen tyytyväisiä ilmeitä, kun he astelivat eteenpäin ratkaisu kainalossaan.

  Näyttää siltä, että Muutosta ei tulekaan, perussuomalaiset jäävät rannalle kannelta soittelemaan. Tarvitaan ehkä vielä yhdet vaalit ja vahva oppositiotyö, ennen kuin persut ovat vallassa. Tai sitten kupla vaan alkaa purkautua tussahduksen jälkeen, sillä emme me missään umpiossa voi elää.

  VastaaPoista
 48. ps. Äskeinen komentti olis siis minun.

  VastaaPoista
 49. Ei ole helppoa Soinilla. Tekee niin tai näin , aina on hampaissa. Etukäteen suureen ääneen Soinia haukuttiin takinkääntäjäksi. Kun ei takinkääntöä tapahtunutkaan, on sekin päin prinkkalaa. Eikö nyt pitäisi päin vastoin olla tyytyväinen?
  Ehkä julkinen sana toimii sirkushuvien tarjoajana, jotta rahvas ei huomaisi ajatella itse asiaa.

  VastaaPoista
 50. No, siis minäkin sanoin jotain takinkäännöstä siinä vaiheessa, kun Soini osoitti neuvotteluhaluja Portugali-asiassa.

  Kun takinkääntöä ei nyt sitten tapahdukaan - siltä nyt näyttää - annan kyllä sulan Soinin hattuun ja arvostan hänen sanassapysymistään.

  Mutta uskon siis, että yhdet vaalit eivät riitä Soinin kaltaisen jyrkän politiikan harjoittamiseen, tarvitaan lisää näyttöjä ja varmaan joustoakin hallituspuolueisiin päin. Se on sitten kyllä taas sitä konsensuspolitiikkaa, joka on jo nähty.

  Tuohon en ihan usko, että Helsingin Sanomat toimisi sirkushuvien tarjoajana, iltapäivälehdet kyllä.

  PS Nyt näyttää Blogger asettuneen. Mm. nimeni ja sähköpostiosoitteeni muuttuivat käsittämättömästi, kunnes muutin ne takaisin. Kuvakin katosi.

  VastaaPoista
 51. En, Iines, nyt tarkoittanut osoittaa sormellani Sinua. Ajatus vain tuli mieleeni Soinista puhuttaessa.
  Kun ennen vaaleja kuunteli eri puolueita, kuulostivat heidän puheensa hyvin samanlaisilta. Kaikki tuntuivat olevan "pienen ihmisen asialla" kokoomusta myöten.

  VastaaPoista
 52. No voi sun vietävä, nyt en pääse kirjautumaan ulos kuvablogistani, jonne lisäsin juuri kuvia ja ajattelin kirjoittaa tähän uuden jutun perhoskuvineen. En siis pääse tähän blogiin. Ihmeellisiä oikkuja Bloggerissa tänään!

  Delilah, ok, harmi Soinin puolesta, sillä on jotenkin kornia, ettei vaalien suurin voittaja voikaan ottaa osaa päätöksentekoon. Minusta se ei ole ihan demokratian mukaista - uskallan sanoa näin, vaikken ole perussuomalainen ajatusmaailmaltani. Ajan takaa jonkinlaista Kirkasta ja Sokeaa Oikeudenmukaisuutta.

  VastaaPoista
 53. Iines!

  En näy pääsevän minnekään bloggerin uusille sivuille, siis uusiin postauksiin.

  Onko tilanne sama siellä?

  Wordpress-blogeihin pääsee aivan hyvin.

  VastaaPoista
 54. Ohoh, jokos tämä toimii? Koko Blogger on ollut kohta vuorokauden ajettuna alas "huoltokatkon" ajaksi.

  Tästä keskustelusta on kyllä kadonnut muistaakseni puolet kommenteista ja uusin kirjoitus kommentteineen puuttuu kokonaan kaikista Bloggerin blogeista. Mielestäni jossakin luki, että Blogger palauttaa kadonneet kirjoitukset ja kommentit. Toivotaan!

  Ripsa, Wordpressin blogeja minäkin olen tänään lukenut, kun ei Kemppistäkään ole ilmestynyt.

  VastaaPoista
 55. Jostain löytyitieto että ongelmat saattavat johtuan siitä että viime kuussa Guuglen päivitettyä blogialustansa uuteen käyttöjärjestelmään siihen olisi jäänyt joku bugi.

  Epäilyksen alaisena on tietysti se että Google kehittää uusiia asiakaspintoja hyödyntäviä toimintoja.

  VastaaPoista
 56. Melkein kuin kuin uusi elämä olisi alkanut . . .

  Asensin juuri uuden 27" iMaccini toimintakuntoon ja näyttö on juuri niin hulppea kuin odotinkin. Asennus kesti neljä ja puoli tuntia. Mininäppis tuntuu tosi mukavalta . . . .

  Uuden auton vaihto ei tuntunut juuri miltään tähän verrattuna.

  VastaaPoista
 57. Anonyymi,

  onnea uudelle koneelle!

  En vain ymmärrä tuota, että 27 tuuman näyttö ja mininäppäimistö samassa laitteessa. Miten ne sopivat yhteen?

  VastaaPoista