30.7.2013

Suvipäiväkirja, sivu 13: Crusellia ja Leilan leninkiä27.7. Päivällä oltiin Crusell-tapahtumassa Uudessakaupungissa  ja lisäksi Leilan leningissä ostoksilla, kauempana provinssissa. Sisko tahtoi uutta leninkiä. Kaupassa oli kaksi myyjää,  Leila, valkaistut pitkät kiharat, vartalo nuori, kasvot vanhat,  ja ilmiselvästi Pirjo tai Jaana,  lyhyttukkainen punapää, jonkalainen löytyy lähes kaikista naiskombinaatioista.

Molemmat alkoivat myydä minulle. Eteeni levitettiin harsomaista juhlatunikaa ja leggingsejä, kiiltäviä kauhtanoita. Sanoin, että tuo on potentiaali ostaja, minä olen vain mukana - viittasin siskoon. Sisko veti eteensä beigeä kapeaa juhlaleninkiä, jonka korotetulla vyötäröllä oli samanvärinen silkkiruusuke. Käänsi päätä peilissä puolelta toiselle ja katsoi, eikä yksikään kahdestakymmenestä eteenvedetystä ollut hyvä. Poistuttiin minun nopeasti ostamani tiilenpunaiset caprit pussissa. Riideltiin vähän. En ollut päästä sisään autoon, jossa muut istuivat kälättäen eivätkä kuulleet kun koputin lukkiutuneen auton sivuikkunaan. Niinpä rämpäytin ovikahvaa muutaman kerran. Ovikahvaa ei kuulemma saa rämpäyttää, sanottiin närkästyneenä. Hmm. Tunsin itseni neuvottomaksi. Teen aina kaiken väärin. Lupasin etten jatkossa tee mitään enkä sano mitään. Olen hiljaa ja jään pois autosta, kun minua ei huomata. - Ollaan siis jo siinä siinä hetkessä, kun symbioosi venyy ja paukkuu ja sanotaan ylärekisterissä.

Paluumatkalla provinssista päätimme poiketa Talouspörssissä, josta saisi ehkä halvalla palovaroittimia, joita sisko tahtoi viedä Saksaan ystävilleen. Matkalla sinne kinasimme kaupan nimestä. Nana muisti, että nimi oli Tapsan talo, minä muistin Tarjoustalo ja sisko ei muistanut mitään muuta kuin että talossa oli peiliovet, joissa näytti kamalalta. Ajettiin  väärästä risteyksestä jonnekin keskelle metsää. Löydettiin sitten myymälä, josta Nana osti englantilaisen palikkakalenterin, sisko lakritsipussin ja minä en mitään. Mökötin vielä oviepisodia.

28.7. Miten pimeää onkaan  jo tullut. Linnut ovat hiljaa yöllä. Siili oli pudonnut pihalla avoimen ison jätesäkin pohjalle. Pussista kuului vihaista puputusta. Tartuin pussin pohjakulmiin kiinni ja käänsin sen ylösalaisin. Siili pullahti jätteiden kanssa pihalle levälleen. Kipitti puhisten auton alle piiloon. Nana toi sille lautasellisen paistettua kalaa, tomaattia ja kurkkua, ja kupin laktoositonta piimää. Siili palasi samantien ja söi kalan, heitti kurkut ja tomaatin syrjään ja lurputti päälle aimo tujauksen Gefilus-piimää. Päätettiin ettei ruokita siiliä joka päivä. 

29.7. Siili tyhjentänyt yön aikana kupillisen cashew-pähkinöitä, lautasellisen kalaa ja salaattia, jossa puhdas öljykastike.  Sekä toisaalla lihapullalautasellisen. Eilen meillä oli sunnuntaivieraana Martta, Martti ja Martan tytär,  Mäksin saanut - jokuset teistä muistavat ehkä viime kesän mainintani Mäksin saaneesta - joka alkoi kertoa, miten hän ja Mäksi olivat lennähtäneet Tukholmaan tai olleet syömässä stadin ruokapaikassa ja ruoka maksoi vain 220 euroa per henkilö. Kysyin nuorelta neidiltä,  maistuiko 220 euron ruoka hyvältä. Tapahtuma on banaaliudestaan huolimatta merkittävä ja puhuva. On kiinnostavaa ja jopa järkyttävää nähdä, miten puhtaasta lapsesta muotoutuu väistämättä tietynlainen aikuinen. Suunta on selvä, mutta lopputuloksen voima ja volyymi voi silti yllättää.

30.7. Siili tyhjentänyt taas lihapullalautasen. On katsottava auton alle, ennen kuin lähdetään ajamaan. Kolme naista kontallaan märässä maassa. Sataa. On palautettava kirjoja kirjastoon. On ostettava vielä yksi saha, oksasaha. 

(Valokuva L. P. B., 27.7., Uudenkaupungin Crusell-viikolla)

92 kommenttia:

 1. Noin viikon päästä pääsen minäkin siskojen ja tyttärien kanssa epämääräisille ostosreissuille, JEE!
  Toivottavasti päästävät autoon.

  Siilit on äkäisiä lihansyöjiä mutta myös armottoman suloisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epämääräiset ostoreissut naisporukalla ovat joskus vähän kakofonisia, mutta kokonaisuudessaan varsin hauskoja. Me olimme eilenkin yhdessä Rauman ostosiloissa, ja ruokailupaikasta meinasi tulla känää, kun yksi tahtoi pizzalle terassille (satoi), toinen silakkapihville ja kolmas salaatille, ja kukaan ei buffet-pöytään, johon lopulta päädyimme.

   Siilin lisäksi ruokakupilla taitaa vierailla orava.

   Poista
 2. Pakko vähän nauraa kiukuttelijoita.

  Sisatuksista toinen saapuu autolle, jonka sisältä kuuluu aivan kauheaa kälätystä ja älämölöä. Eivät tulijaa huomaa, vaikka tämä huutaa: "Ovi aukii-i, ovi aukii-i!" - Alkaa veret seisauttava ovenkahvan rämpytys.

  Autossa istunut nainen astuu ulos, polkee jalkaa ja huutaa kaksinkerroin taipuneena, naama tummanpunaisena: "Ovenkahvaa-a rämpäytti, ovenkahvaa-a rämpäytti!"

  Autolle saapunut rämpyttää ovenkahvaa uudestaan, naama hänelläkin kuin neuvostoliiton lippu: "ovi ajoissa aukii-i, ovi ajoissa aukii-i!"

  Lopulta matka jatkuu, mutta molemmat hokevat lauseitaan vielä monta kilometriä. Kaupassa myyjä on synkistä muodoistaan vähän ihmettelevän näköinen, toinen siskoista sanoo syyttävästi: "ovenkahvaa rämpäytti" - Toinen välittömästi perään: "ovi ajoissa aukii-i!"
  ---

  Pimeääkin on jo tullut, mutta se johtuu myös sadepilvisestä taivaasta. Jouluun ei toisaalta ole enää pitkä aikaa, lahjoja kannattaa jo katsella.

  Onnittelut vaan Sarillekin ihanista ostosmatkoista. Minä en juuri koskaan sovita vaatteita, kaupanteon on onnistuttava hyvin nopeasti tai alkaa ärsyttämään. Kaapissa minulla on mm. aivan liian iso pikkutakki, monta liian pientä paitaa ja on minulla yhdet koko komppanian housutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Ritshard, muuten hyvä, mutta naiset eivät lällätä, vaan murjottavat, pitävät mykkäkoulua, ainakin meillä kaikki muut paitsi minä, joka ensin sanoa pamautan, ja murjotan sitten pikkuisen aikaa, hyvin lyhyesti, sanon vähän lisää ja lopetan sitten lauhkeana kuin lammas.

   Pimeää on jo öisin, elokuuhan tässä on kohtsillään.

   Poista
  2. Mykkäkoulu on melkein kamalinta mitä tiedän, rikos ihmiskuntaa vastaan! Ex-avovaimoni saattoi olla kaksi päivää puhumatta mitään; sellaisen kidutuksen jälkeen olisin tunnustanut vaikka murhan. (ovi aukii-i on muistin mukainen lainaus Pikku Pietarin pihasta)

   Poista
  3. Kaksi päivää puhumatta? Vastaavassa tilanteessa alan ihmetellä, että miten meillä onkaan ollut viime aikoina niin seesteistä.

   Poista
 3. No arvelinkin, että jokin kiemurainen arvoitus kommenttiin sisältyi. Hyvin olet Pietarisi lukenut!

  Mykkäkoulu on ahdistavaa, molemmin puolin !

  VastaaPoista
 4. Maxi ja Mooritsi jyviks, ei ne muutu hyviks. 220 euron sapuskat maistuvat taivaallisilta jo hintansa vuoksi, vaikka olisi paistettuja silakoita. Sellainen mukahieno syöminen ei ole minun lajini, syöminen ja syömisen poisto tulee tehdä nopeasti.

  Älykääpiöiden kokkien luonnontuote puheet ovat saaneet minut kyllä hieman ajattelemaan. Koska gourmetilla on niin suuri suosio, ainakin suurimmissa kaupungeissa loistelias liikeidea olisivat gourmet-paskahuussit, joissa saisi yksilöllisen ja loistokkaan palvelun; käsinpyyhinnän ja puhalluksia, harjauksia ja huuhteluita erilaisilla suuttimilla maksukyvyn mukaan. Luonnollisesti tuotteensa saisi halutessaan myös mukaansa. Palvelua, palvelua, sitä tämä maailma kaipaa, olen aina sanonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jotenkin minusta vaan on uskomatonta, mahdotonta, että joku pitää puheessaan tärkeänä moisia seikkoja, saa jotakin siitä, että hänen ateriansa maksoi 220. Että se pitää mainita muille. Minä melkein tärisen kummastuksesta, että tuommoista voi olla olemassa, että joku on niin...... pohjattoman typerä.

   Poista
  2. Minun aterialaskuni eilen oli 114 euroa. Aika paljon.

   (Tosin syömässä oli 5 aikuista, pihvit, kalat ja potut isoja, ja erilaisia juomiakin oli runsaasti, itsekin tempaisin pari kaljaa.)

   Jos annos maksaa 220 euroa, minulta menee ruokahalu.

   Poista
  3. Näin se oli, Mäksin saaneen ja Maksin yhteinen aterialasku oli siis "vain" 440 euroa. 114 euroa per 5 henkilöä on käypä hinta 5 hengen pöperöistä ja juomista.

   Olen itsekin käynyt nyt kesällä paljon syömässä kivojen ravintoloitten terasseilla ja maksanut aterioista ja parista juomasta korkeintaan 30 euroa per lärvi, useimmiten alle tuon, jopa alle 20 e. Ja hyvää on ollut.

   Poista
  4. Minulla oli joku vuosi sitten oppilas, joka ei kuulemma tarvinnut kielitaitoa menyyn lukemiseen, koska tilasi aina kalleinta. Varsin älykäs ja sivistynyt ihminen siis. (Ei laskenut leikkiä, ihan tosissaan oli)
   Sama ihminen kieltäytyi opettelemasta mitään kohteliaita tapoja pyytää; kun oppi "minä haluan" se kuulemma riitti.   Onneksi kurssi kesti vain muutaman viikon.

   Poista
  5. Onneksi, Sari!

   Olipa hankala oppilas, vaikka tavallaan hyvin selkeät ja varmat asenteet.

   Hankala siinä mielessä, että kai jokaisen opettajan sisällä elää halu opettaa oppilaalle muutakin jopa elämästä kuin vain sanoja tai muuta asiaankuuluvaa aiheistoa. Ja toisaalta on niin, että oppilas on syytä ottaa sellaisenaan ja hyväksyä hänet asenteineen päivineen.

   Poista
 5. Crusellin katsoin wikipediasta. Ei mitään tuubaa sentään, klarinettia soitti. Pillipiipari mikä pillipiipari kuitenkin.

  Hienostelua vielä hienommin kamalaa minusta on kun hienosteleee toisten teksteillä, kuten aina hieno Takkirauta tekee. Lukee artikkelin tai muun tekstin ja melkein sellaisenaan sen kopioi bloggiinsa. Sellaisella pääsee viisaiden ja fiksujen kerhoon: "viddu, doihan diedää kaiken!"

  Diedäähän de, minä diedän, eddeen diedä edes sitä, edden diedä midään! Daadana!

  Toista se on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi näemmä kesken.

   Piti sanoa:...meillä dyhmillä.

   Poista
  2. Noh, hmm. Kiinnostavinta on kyllä blogiteksti, joka ei ole kauhean piukasti lähteissä kiinni, ja parasta sellainen, joka ei ole ollenkaan kiinni lähteisssä ja jossa ei le yhtään linkkiä. Minun mielestäni. Tykkään siitä, että kirjoittaja antaa omaansa, vaikka kirjoittaisi tieteestä.

   Poista
 6. Iines, luin juuri tarinaasi leninkiliikkeessä käynnistä ym. Hatun nosto, että jaksoit. Olen tunnin päästä lähdössä tyttären kanssa viettämään tytär-äiti -päivää kaupungille. Ulkona sataa, joten epäilen ohjelmassa olevan pitkä kauppakierros. Jalat ovat jo melkein kipeät pelkästä ajatuksesta.
  Joskus on pakko ostaa vaatteita, mutta että joku ihan ilokseenkin (esim. tytär) tykkää kuluttaa aikaa ostoksilla, hypistelemällä ja kokeilemalla ylleen jos jonkinlaista riepua ja monessa liikkeessä, se on käsittämätöntä. Kerran kun oltiin Lontoossa koko perhe, tytär kiersi vaatebutiikeissa ja me muut nähtävyyksiin tutustumassa. Hän tosin oli ollut kaupungissa ennenkin, mutta silti.
  Kirjakaupassa tuhlaan ilolla aikaani. Jokohan siellä kohta alkavat olla uutuudet esillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tuon reissun lisäksi eilen Rauman-kierros. Minulla oli mukana varalla kamera, jolla olisin yksinäni mennyt kuvaamaan Vanhaa Raumaa, jos muut olisivat innostuneet pelkästä shoppailusta. Eipä tarvinnut, sillä muutkin tulivat lyhyen shoppailun jälkeen mieluummin Vanhaan Raumaan ja kävimme vanhalla hautausmaalla katsomassa esivanhempien hautaa, joka on uhanlaisena vanhimmassa osassa. Istutimme kukkasen, jottei seurakunta ottaisi hautaa haltuun, niin kuin lehdessä on uhattu tehdä.

   Minua harmittaa se, etteä jokuset seurakunnat uhkaavat heittää hautausmaittensa vanhimmat hautakivet jorpakkoon, uusien hautojen tieltä. Kivet ovat kauniita, vaikka haudat olisivatkin jo unohdettuja ja hoitamattomia. Niistä voisi perustaa vaikka pysyvän puiston tai taidenäyttelyn. On synti ja häpeä tuhota vanhat kivet.

   Kirjakaupassa tai antikvariaateissa minäkään en pitkästy! Tykkään kirjojen lisäksi paperitavarasta. Vaateliikkeistä selviän yksinäni nopeasti.

   Poista
 7. Älä syytä siiliä! (30.7) Se olin minä joka sen toisen lihapullalautasen tyhjensin. Anteeksi. (Piimä oli pahaa!) Tarkoituksenani ei ole olla rosvo mutta kun oli nälkä. Lähdin nimittäin 16.7 tallustelemaan Lönnrotin jalanjälkiä Karjalaan, mutta jostain syystä olenkin tullut tänne. Ehkä nenäni sijaitsee väärällä puolella päätä..? (Koska aina kävelen sinne minne se näyttää.)

  VastaaPoista
 8. Voi mikis mussukka, sinäkö se olitkin! Tänään tuli toinenkin siili pihaan, pieni poikanen. Se pullea urooksi luulemamme taisikin olla emosiili.

  Tänään meillä oli roskaruokapäivä, joten siellä on nyt vadilla mm. hieman makkaraa, jos mikis-siiliä kiinnostaa. Se on persiljavoissa paistettua.

  VastaaPoista
 9. En oikein diggaa makkaraa. Mutta reissussahan sitä maistuu huonompikin ruoka. - Ps. Voisitko muuten jättää niihin konjakkipulloihin (joita mustaherukkapensaitten alla näyttää olevan aika kummallisen paljon)... tuota noin, enemmän kuin tilkan vain pohjalle? Vaikka me kulkurisiilit emme tilhien veroisia humupekkoja olekaan, niin kyllä meidänkin maksa vetää tuommoiset - about - 1/2toista pullollista franskalaista rypälemehua/per (suippo) nenä. - Pss. Ärsyttää krapuloissa tallusteleminen. Siitä nousee vain ihokarvat pystyyn.

  VastaaPoista
 10. Minäkään en diggaa makkaraa ollenkaan, eikä minun lapseni, mutta vieraani osti sitä jääkaappiin grilliä varten, ja kun perunoita kertyi, päätettiin alkaa tyhjentää jääkaappia, kun muutenkin lähdemme täältä muutaman päivän kuluttua. - Konjamiinia täällä on nyt kaksi verkkosukkapulloa, molemmissa on paljon jäljellä. Ja herukkapensaitten alustoissa muuten ei ole pulloja, me olemme sivistyneitä naisia, ja viemme tyhjennetyt putelit lasinkeräyspisteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidankin kutsua sitten Iineksen ja Mikiksen mökilleni grillaamaan makkaraa. Omat juomat.

   (Konjakki kelpaa mainiosti makkarankin kera, tiedän sen siitä, että eilen illalla kokeilin.)

   Poista
  2. Mikä se semmoinen kutsu on, että omat juomat? Talon viinit nyt ainakin vaaditaan, että täältä asti tullaan. Ja mitään kabanosseja ei sitten grilliin, vaan jos halutaan lihaisaa grillattavaa, se on sitten pihvit. Makkaran kuuluu olla kunnon B-luokan jauhomakkaraa, joka kärähtää kivan mustaksi grillissä.

   Poista
 11. Ja mikään muu tässä ei nyt kyllä nousekaan pystyyn, teoriassakaan. Selkäni nimittäin sairastui "välilevyn tyrään". Olen kokenut tämän kerran aiemmin, parisenkymmentä vuotta sitten, nyt koen sen siis déjà vu. (Käytän termiä tahallaan väärin. - latojan huom.) Välilevyn pullahdus... kyse on niin kamalasta särystä (KIVUSTA) joka meinaa tehdä ihmisen hulluksi. Ainakin minut. (Tai taidan olla hullu muuten.) Kun selkärankasi palaa kuin Dalin kirahvi, ja lonkkasi sisällä raivoaa piranhaja-kalaparvi, ja reittäsi revitään kehostasi/ruumiistasi irti kuin vinoa naulaa laudasta, ja sääreesi työnnetään 6-tuuman hehkuvia neuloja... Näin minä olen elänyt viimeiset 7 vuorokautta.

  Ja joku vielä kehtaa laulaa että "Päivääkään en vaihtaisi pois." Ihme masokisti.

  VastaaPoista
 12. Minä kun viimeksi vein kämppäni tyhjät (joku ne oli tyhjentänyt, ehkä kiinteistövälittäjä? mistä sen tietää mitä se täällä tekee silloin kun kukaan ei tule katsomaan asuntonäyttöä) tölkit ja pullot kierrätykseen, niin jouduin tilamaan täysperävaunurekan että mahtuivat. Se oli vielä erikoisauto. Edessä ajoi turvamersu jonka katolla vilkkui valo: "YLILEVEÄ KULJETUS... YLILEVEÄ KULJETUS... Rekan takana ajoi taas auto jonka katolla oli kyltti johon oli tekstattu "MENI JO". - Ps. Ei kun ihan oikeasti. Jos olette ajaneet yhdellä maailman kauneimmalla moottoritiellä (Lohja-Turku) niin siellä aina kun tunneli päättyy niin on liikennemerkki että: "Tunneli päättyi". - Vähänkös ihmettelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana valoisa mikis, välilevytyräisenäkin ilahdutat ja nauratat meitä muita!

   Poista
 13. Sairaus on kamalaa, kipu on kurjaa, tulee mieleen jopa elämän rajallisuus, kun on vaiva kehossa. Kunpa voisi pyyhkiä kaikki tyrät ja säryt pois. Voi mikis sinua riepua.

  Minä olen kokenut vain jäynäävää helvetillistä piinaa (hammassärky), en saatanallista repivää kipua. Synnytyskin oli minulla aika rauhallinen, olin kuulemma hiljainen synnyttäjä. Siis, tosin ajattelin, että ikinä enää en synnytä vaan otan loput ottolapsia. Mutta pukahdustakaan ei huuliltani kuulunut, en olisi kehdannut huutaa.

  VastaaPoista
 14. Jos joku taas - tietämättömyyttään pullollaan - väittää että ns. "kipukynnykseni" on matalalla, niin hänen lääkitystään pitäisi parantaa. Esim. lisätä tablettien lukumäärää 2 potenssiin 4. Sillä minä olen - koska olen valinnut tämän tien, tai tie minut - kärsinyt sellaisia krapuloita että niistä on leikki ollut muualla. Ja kaikki muutkin karusellihevoset. Voi Pojat, kumpa tietäisitte!"... Sellaisten teurastomien/-tamien läpi on kulkuni vienyt että ei sitä säikähdä enää... (nyt Mikko et loukkaa ketään elävää ihmistä, et!)... ketään elävää ihmistä, edes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Hjallista minä ajattelin. Mutta sitten minä ajattelin että minkä takia minun Harry Harkimoä pitää loukata? Tai Aira Samuleenia. Puhumattakaan nyt muista.)

   Poista
 15. En minä enempää pölise. Älkää peljätkö. Tietysti valvon tämänkin yön. Kun sattuu niin samperisti. Mutta olen hiljaa ja katselen ikkunaverhoja. Niitä on kaksi, ne ovat vihreät, niissä on isoja säännöllisiä punaisia palloja, ne ovat Marimekkoa 70-luvulta. Mutta joku on leikannut toisen verhon paljon lyhkäsemmäksi kuin toisen. Miksiköhän? (Kyllä minä sen tiedän.)

  Siemaisee oluttölkin tyhjäksi ja sammuttaa lampun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisten kipuja ei pidä kenenkään aliarvioiman. Toivottavasti menee ohi. Siis kipu.
   Mutta Marimekko on aitoa kopiota vain tällä vuosituhannella, joten ajattele, suomalaista designia saat tuijotella. Eikö siitä jo tyrät tokene?   Poista
 16. Jos joku leikkaa Marimekon kallisarvoisen ja kauniin (tai hirveän - on niitäkin) verhon lyhyeksi, syy on varmaan hyvä, eikä sitä tarvitse tässä kertoa, vaikka tarina kutkuttaakin lukijaa. Itselle tulee mieleen vaikka mitä hienoja mahdollisuuksia aina hamekaistaleesta päähuivin kautta erikoisempiin variantteihin.

  Minä olin lapsena tuhma leikkaaja. Leikkasin perintöryijystä hapsuja poikkki. Tietänette ne valkeat hapsut, jotka roikkuvat ryijyn alareunassa ja jotka ovat tietenkin korvaamattomia. Äiti olikin kurillinen. Hän lahjoitti hapsuvajaan ryijyn minulle ja nyt ryijy roikkuu saunan takkahuoneessa näkyvällä paikalla puuttuvin hapsuin. Tasainen hapsurivi, jossa on ruma aukko.

  VastaaPoista
 17. Saaga sai siitä hameen. Hitsi, kun ne punaiset pallot oli isoja, kun Saga oli niin pieni. Nenäänsä nyrpistellen se katseli niitä: "hhmnhy. aika outoja". Mutta lähti sitten hameenhelma hulmuten leikkiin pihan poikien kanssa.

  VastaaPoista
 18. Laroman Joksa kertoi kerran että hän käräytti pikkusiskonsa kun se leikki maalaistalon emäntää. Ai, miten sitä 70-luvulla leikittiin... kun ei ollut näitä virtuaalieläimiäkään? No, sillain, että tämä tyttö oli metsässä kahden naapuritalon pojan kanssa. Pojilla oli simmarit nilkoissa, ja tämä "emäntä" lypsi niitä, kuin lehmiä. - Kaikki olivat 5-7 vanhoja. Paitsi Joksa oli 8.

  Ps. Lapsena mullakin oli vielä (huokaus) mielikuvitusta.

  VastaaPoista
 19. Ps. Pojat olivat tietysti nelinkontin. Koska kysymys oli aidosta maalaisfiilingistä, tai ainakin sen SF-elokuvaversiosta.

  VastaaPoista
 20. Puhutaan asioista välillä.

  http://m.iltasanomat.fi/digi/art-1288586569250.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisitpa kirjoittanut tähän johdannoksi tuon linkin jutun, koska se oli lyhyt ja varsin hauska. Ja sanonut perään oman lausahduksesi asiasta!

   Romanilta siis putosi pakastekana vaatteista marketin lattialle. Toinen romani huusi siihen, että kuka heitti meidän Allua pakastekanalla. - Ja tästä poliisi Marko Forssin tviittauksesta joku on suivaantunut ja tehnyt kantelun.

   Poista
 21. Oikeasti Allan olisi kahistuneena parahtanut: "Mikä helevetin varis tuo on, kun en oo sitä koskaan nähny!"

  VastaaPoista
 22. Mitä CSI Ulvilan tutkija sanoi toiselle samanlaiselle? - "An määä otan sormenjäljet sulta ni päääästäään helpommalla!"

  VastaaPoista
 23. No mitä se CSI Ulvilan tutkija sitten sanoi toiselle samanlaiselle? - Tutkitaanko, vai täytyyks meidän odottaa peltipoliisia!

  VastaaPoista
 24. Mitä Paatero sanoi, kun kuuli alaisensa mokanneen ja kieltäneen Annelta omat viinat Porin Jazzeissa? - Väärä laki!

  VastaaPoista
 25. SF-mustalaisilla on pupu pöksyissä, keklu taskussa ja kana povessa.

  VastaaPoista
 26. No johan nyt on markkinat.

  Vaan sen tahtoisin tietää, että onko piilorasisti, jos nauraa tuolle Marko Forssin tviitille. Minua nauratti vedet silmissä, ja kun luin sen yhdelle nuorelle naiselle, hän kysyi, että missä vitsi eikä nauranut yhtään. Tunsin itseni viheliäiseksi hupakoksi, joka ei tiedä mistään mitään. Vaan kun se kuka heitti meidän Allua pakastekanalla nauratti niin vietävästi. Mustaa huumoria?

  Ja voisiko olla niin, että tuolle pystyy nauramaan vain, jos on oikeasti, siis oikeasti, humaani ihminen, jonka ei tarvitse erikseen suvaita mitään ihmisryhmää?

  VastaaPoista
 27. Huumorin kieltäjät ovat pahoja ihmisiä ja selvääkin selvemmin kielloillaan omia traumojaan käsittelevät. Miksi sanotaan muuten persua, jolla ei ole käsiä eikä jalkoja? - Melko rehelliseksi.

  VastaaPoista
 28. Ei saa yleistää. Mustalaisistakin vain 95% pilaa koko heimon hyvän maineen.

  Ei, en usko että olen rasisti. Minä olin paljon tekemisissä mustalaisten kanssa, aikoinaan, autoin heitä minkä kykenin. - Siksi kai ne mua pettikin? (Olen oikeasti katkera mustalaisia kohtaan. Mutta se siitä.)

  VastaaPoista
 29. Sitä paitsi olen usein hyvilläni siitä että ihmiset ovat eri mieltä kuin minä. En koskaan kuvittele että olisin oikeassa. "Oikeassa oleminen" on minulle täysin merkityksetöntä. Rehellinen pitää olla, mutta sitä harvaa uskaltaa olla. Sääli. (On sanomattakin selvää että itse kuulun pelkurien joukkoon.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on arvokkaita ajatuksia, tarkoitan siis minulle tärkeitä! Oikeassa oleminen on toisarvoista, mutta tärkeää on se, ettei kukaan osoita vääryydelläkenenkään olevan väärässä. Se on ihan eri asia kuin haluta olla oikeassa!

   Oikeastaan se onkin kai ainoa totuus, kaikessa, ettei käytä vääriä todistuksia ja rakenna näin olkinukkeja..

   Poista
  2. Tässä on arvokkaita ajatuksia, tarkoitan siis minulle tärkeitä! Oikeassa oleminen on toisarvoista, mutta tärkeää on se, ettei kukaan osoita vääryydellä toisenn olevan väärässä. On eri asia tuohtua vääryyksistä kuin haluta olla oikeassa!

   Oikeastaan se onkin kai ainoa totuus, kaikessa, ettei käytä vääriä todistuksia ja rakenna olkinukkeja, joilla ratsastaa muita vastaan.

   Poista
 30. Tulen taas tähän väliin sanomaan mielipiteeni. Minusta nimittäin se, että sanoo reippaasti olevansa katkera petturirosmomustalaisille, jotka itseä pettivät, on merkki siitä, että arvostaa mustalaisia siinä kuin valtaväestöäkin.

  Monet eivät nimittäin sano poikkipuolista sanaa mustalaisista, vaikka aihetta olisi, koska heillä on kova työ suvaita mustalaisia, siis suorittaa suvaitsemista, joka todistaa,että he ovat suvaitsevia ja edistyksellisiä, hyviä ihmisiä. Valtaväestöä he sen sijaan voivat moittia, koska heitä ei tarvitse erikseen suvaita.

  VastaaPoista
 31. Peittelen - koska pystyn siihen - sanoilla sen, mitä haluaisin sanoa.

  VastaaPoista
 32. Aamulla varhain kun sängystä nousin (lauletaan kaihoisalla äänellä), luin minä aamupalakseni juuri tätä blogia, suvipäiväkirjaa, iPadista, ahmimalla. Viimeisten lauseiden joukosta "Kolme naista kontallaan märässä maassa." jäi soimaan päähän kuin kansanlaulu. Koko päivän ne konttasivat ja toivat iloa sumuiseen päivään joka sittemmin kirkastui muuttuen sateeksi. Ja naiset kastuivat, mutta onneksi toin ne nyt takaisin tänne. Tänne ne kuuluvat, kontatkoon rauhassa märässä maassa, valmiiksi kastuneina. Näkemiin! Auf Wiedersehen!

  Olihan hauskasti kirjoitettu? - Jaa, ei ollut. Ai väsyneesti? Mutta sehän on totta. On ollut rankka päivä, mutta oli ne naiset mukavaa seuraa, nauratti aina kun vain ajatteli niitä ja siiliä auton alla!
  Siinä oli evästä koko päiväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tiedän, Liisu, että sinä olet loistava ja syvällinen kirjoittaja. Olen aina ihaillut sinun blogisi kirjoituksia, tarinoita, ja ihailen edelleen. Minusta olet harvinaisen lahjakas ja jopa valmis kirjailijaksi. Toivoisin silti, ettet tulisi tänne ivaamaan minua. Muutoin tervetuloa blogiini!

   Poista
  2. Lisään vielä sen, että tällä en tarkoita, etteikö minua saisi pilkatakin. Tietenkin saa, mutta ei ihan aina, hyvä Char, anteeksi Liisu.

   Juuri tänään luin jostakin nettilehdestä, että masentavan ivan tai pilkan tai puheen kohteeksi joutuminen tuhoaa kohteen aivosoluja oliko se nyt puolen tunnin ajan. Tahdon pitää aivosoluni, hyvä Char, anteeksi Liisu.

   Poista
  3. Iines!

   Hitsi, kun kerrankin uskallan kehua kirjoitustani (= kommenttiani) kysymällä: Olihan hyvä kirjoitus? Ja kuvittelen jonkun vastaavan että väsynythän se on, vai miten se meni, niin en suinkaan tarkoittanut pilkata sinua, Iines, kulta ystäväni!!! Itseänihän minä, tuota kommenttiani, minä tarkoitin.

   Totuus on että tuo konttauskohta on kruunu tuossa kirjoituksessasi, niin hauska kohta, että vieläkin näen silmissäni näyn tästä tapauksesta. Siksi halusin nostaa sen esille.

   Yritin olla hauska niin kuin idolini täällä (Mikis), mutta puuhun meni! Ei minusta ole Mikiksi. On vain yksi ainoa Mikis (= mikis). Nolona poistun täältä olematon häntä jalkojen välissä.

   Kauhistus! Uskallanko minä kirjoittaa tänne enää ollenkaan? Olin tosiaan väsynyt. (Mutta ainahan minä olen väsynyt, se ei ole siis mikään puolustus.)

   Pelästyin ihan kamalasti kun tulin tänne ja huomasin väärinkäsityksen. Iines, ihan totta. En ole ikinä muuta kuin ihaillut sinua! Virhe on minun. Olisi pitänyt käyttää sanan "kirjoitus" kohdalla sanaa k om m e n t t i !
   Ei minusta ole humoristiksi, nyyh! (itkee ja osoittaa sormella itseään).

   Poista
 33. Vastaukset
  1. Anonyymi:

   Luciasta kaukana! Surkea räähkä minä olen, en osaa edes kirjoittaa hauskasti. Syvästi pettynyt itseeni. :(

   Poista
 34. Nettipoliisin puheista mustalaisten puolesta mielensä pahoittaneet näkyivät olevan Dan Koivulaakso ja Rakel Liekki, nämä suvaitsevaistomme liekehtivät lipunkantajat. Yhdenkään mustalaisen ei tiedetä jutusta suuttuneen.

  Vitsien aiheiden tietoinen supistaninen on varmin tie kohti teloituspaikkaa. Muistammehan vanhan vitsin Stalinin ja Hitlerin tapaamisesta. Adolf kertoi harrastavansa itsestään kertovien vitsien keräämistä. No montako sinulla on koossa, Stalin kyselemään. "Kaksi täyttä leirillistä", myhähteli Hitler siihen.
  Olen tainnut kertoa tämän ennenkin.
  Minun ikäiseni muistavat mainiosti ne monesti härskitkin jutut, joita levitettiin aikoinaan Kekkosesta. Itse hän ei niistä mieltään pahoittanut, tuskin muutkaan. Mutta sivumennen kysyen: Montako juttua olette kuulleet Tarja Halosesta? Niin, niin, ajat ovat tosiaan muuttuneet.
  Jaan Iineksen ajatuksen suvaitsevaisuudesta ja edistyksellisyydestä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu hyvältä, että joku tahtoo jakaa ajatukseni suvaitsevuudesta ja edistyksellisyyden harhasta! Kiitos Kolehmainen!

   On ihan totta, että huumorin kieltäminen tai paheksuminen on pahan alku, ja se voi johtaa monenlaiseen totalitarismiin. Huumori on älyä ja sydäntä, ihmisen rakastamista kaikessa homo sapiensiksen raadollisuudessa.

   Poista
 35. "On katsottava auton alle, ennen kuin lähdetään ajamaan. Kolme naista kontallaan märässä maassa. Sataa. On palautettava kirjoja kirjastoon."

  Tuskin Liisu tuota pilkkasi, huimaavaa pienoisnovellia, täydellistä lausetta, runoa elämästä? Ihailuksi minä sen ymmärsin tai ainakin halusin ymmärtää. Tuollaista on elämä. Ihanaa.

  Mutta kuka on L.P.B.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pilkkasi, vaan mitäs siitä, olen tottunut siihen, että minua lahjakkaammat pilkkaavat minua.. Pidän silti Liisusta ja Charista.

   L. P. B. on siskoni, kyseessä on aidot ja oikeat nimikirjaimet. Kuva on hänen kännystään. Lahjoitin hänelle vanhan iPhoneni, kun sain tyttäreltä uudemman iPhonen, kun hän puolestaan osti uusimman iPhonen. Kierrätämme aina puhelimet ja olemme kaikki tyytyväisiä.

   Poista
  2. Korjaan: kuva olikin hänen taskukamerastaan, ei kännystä, jota hän myös torilla harjoitteli käyttämään.

   Poista
  3. Luin Lissun uudelleen. Ei piru vie pilkannut. Lopussahan hän puhuu itsestään.

   Poista
  4. Tapsa,

   olet mun sankari! Ainoa, joka ymmärsit, että olin lumoutunut tuosta kohdasta: kolme naista mahallaan märässä maassa. Se tarttui minuun ja kannoin näkyä itsessäni ja vieläkin he makaavat mielessäni. (Miten minä saisin heidät karistettua pois, kun nyt niiden yläpuolelle on ilmestynyt Iineksen naama surullisena ja täynnä pettymystä!

   Sinä Tapsa olet nyt Lassen paikalla (mielikuvissani). Lasse puolusti minua kun kaaduin suksilla mäessä, ja isot pojat kiusasivat ja nauraa räkättivät. Lasse sanoi: Pojat, ei Liisua saa kiusata! Lasse auttoi mua ja pyydysti toisen suksen mäen alta, niin että pystyin jatkamaan matkaa. Tämä tapahtui ensimmäisellä luokalla kun oltiin liikuntatunnilla hiihtämässä. Ai että muistan vieläkin Lassea. Nyt Lasse saa jatkaa elämäänsä missä sitten onkin. Hänen tilallaan kullatussa kehrässä seisoo nyt TAPSA!

   Poista
  5. Kyllä piru vie pilkkasi, mutta saahan sitä pilkata.

   Viitttasin ensimmäisen kappaleen loppuun.

   Mutta siis, ei sen väliä.

   Poista
  6. Iines, en piru vie pilkannut! Jos jotain pilkkasin niin itseäni.

   Olen niin saamarin herkkä loukkaantumaan (niin kuin ehkä sinäkin - meissähän on paljon samanlaista niin hyvässä kuin pahassa), että kerran loukkaannuin yhdessä blogissa, kun mainitsin että olin juuri innostuneena lukenut Rakel Liehun runokirjan ja se oli minusta hyvä. Bloginpitäjä sanoi: Minä en lue sellaisia kirjoja ollenkaan! Ja hän antoi ymmärtää, että hän lukee vain laadukkaita!
   Rakel Liehu oli saanut juuri sinä vuonna valtionpalkinnon. Olin ähmeissäni. Mitä hän oikein tarkoitti? Että luen hänen mielestään roskakirjoja.

   Kun sitten selvisi, että hän oli luullut minun tarkoittavan sitä toista Rakelia, sitä seksisellaista, hän yritti laimentaa tuomiotani. Mutta niin paljon loukaannuin, etten sen jälkeen ole käynyt hänen blogiaan kommentoimassa.

   Olenkohan minä liian julma? Pitäisi ymmärtää, että jokainen saattaa erehtyä. Mutta ei. Luulee että luen seksikirjoja!! Minä, joka olen lukenut Apollinairen Hirveän Hospodarin!

   Mutta ei. En minä kestä kaikkea! Heikko olen.

   Poista
 36. Iines, Iines!

  Liisun kirjoitushan päin vastoin kehuu Sinua! En ymmärrä, ikäsi sanojen kanssa peuhannut Ihminen, että voit lukea sen niin väärin?

  Eikun ihan totta! Liisun kirjoitus on hauskaa assosiointia kirjoituksesi eräistä lauseista. Joista olen tätä mieltä: "huimaavaa pienoisnovellia, täydellistä lausetta, runoa elämästä?

  Äläkä kuule Iines nyt väitä vastaan!

  VastaaPoista
 37. Tietenkin tarkoitit väsyneellä itseäsi, Liisu, kyllä minä ymmärsin heti sanojen viittaussuhteet. Tämä myös Tapsalle, joka arveli, että luulen "väsyneen" viittaavan minuun itseeni.

  Viittasin pilkalla ensimmäisen kappaleen loppuun, viikon eväisiin ja yleissävyyn. Minusta siis märistä konttaavista naisista nauttiminen niin että niistä saa viikon eväät, on falskia pilkkaa niistä kirjoittanutta kohtaan. Ei semmoinen ole uskottavaa.

  Sanoisin myös, että viestinnän kaksisuuntaisuus on tekstipiirre, jota on useimmiten vaikea havaita, jos lukee vain lauseen sanojen ortografisia kuvioita, kirjaimia ja niistä koostuvia merkkejä. Merkitykset muodostuvat isommasta kokonaisuudesta kuin yhdestä irrallisesta kommentista.

  VastaaPoista
 38. No mutta Iines! Mitäs me äsken puhuttiin siitä huumorista?
  Minusta kolme märkää naista pyllyt pystyssä kurkkimassa auton alle, tarkistaakseen, ettei ahne, kiroileva siili vain jäisi alle, on näky, josta Veikko Huovinen olisi tekaissut mitä melkoisimman novellin. Ja vielä kirjasto sekä se oksasaha! Oikeastaan siinä ovat ainekset romaaniin.
  Kuvaus oli niin elävä, että sen näki heti mielessään. Olisin hymistellyt sille pitkin päivää, mutta aamulla näin niin kauniin mustalaisnaisen, että seisahtua tömähdin niille sijoilleni. Ajattelen tuota taivaallista näkyä nytkin. Siinä meni enkeli! Moni muukin tuijotti häntä, ei rasistisesti vaan taivaallisesti.
  Olivat ne teidän pyllynnekin ihania, mutta tuo tumma kaunotar vainoaa minua varmaan unissakin.
  Liisu tai Char, ei sevväliä ei mielestäni Sinua pilkannut. Hänkin ihastui maalamaasi kuvaan, kuten näköjään Minä, Tapsa ja Mikiskin. Niin että tilanne on nyt 4-0.

  VastaaPoista
 39. Ps. Olisiko tässä nyt kyseessä samanlainen väärinkäsitys kuin Hesarin tämän päivän (2.8.) Fingerporissa. Siinähän ovat selvästi vastakkain Mikis ja Iines. Kumpikin puhuu suomea, mutta yhteisymmärrystä ei vaan synny. Orrtografiset kuviot eivät kohtaa.
  Jos ei lehteä tule Fingerporin voi katsoa lehden nettisivuilta, eikä maksa mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki johtuu siitä, että yhdistän toisiinsa Liisun ja Charin. He ovat minulle jostain syystä yksi ja sama persoona.

   Kun Char hyökkää kimppuuni, yrittää syödä minut suihinsa ja syyttää minua jatkuvasti jopa sellaisesta mitä en ole tehnyt, ja Liisu kehuu ylisanoin ja vuolaasti, en tiedä, mitä ja ketä uskoa.

   Poista
 40. http://www.hs.fi/fingerpori/

  VastaaPoista
 41. Iines,

  ymmärrän, että jokaisella on omat tunteensa ja ajatuksensa ja niitä pitää kunnioittaa ja arvostaa. Olen tosi pahoillani jos olen tahtomattani loukannut sinua, pyydän anteeksi. Ei toisen tunteita pidä aliarvioida.

  Tilanne on se, että en ole osannut kirjoittaa niin suoraan ja selvästi sitä mitä tarkoitan.

  Tarkoitan, että sinä olet hyvä kirjoittaja. Kaikki sinun tekstisi ovat taidolla ja asiantuntemuksella kirjoitettuja. Osaat kirjoittaa niin napakasti ja sujuvasti, mistä tahansa kirjoitat, että tekstejäsi on hauska lukea. Niitä ei voi olla ihailematta. Harmi, jos koet ylisanoiksi sen mitä olen niistä sanonut. Sillä ne OVAT hyviä. Ja minussa on se vika, että jos luen hyvää tekstiä, innostun siitä (ilmeisesti ihan liikaa), enkä minä voi sille mitään. Sitten kun yritän olla asiallinen (niin kuin nyt) syntyy tämmöistä tasapaksua ja hajutonta ja mautonta, surkeaa vakuuttelua, jota on vaikea uskoa todeksi. Vaikka se on totta.

  Lisäksi sinä Iines voit olla ylpeä kommentoijistasi. He ovat mainioita, rikassanaisia kommentoijia. Osaavat kirjoittaa. Ovat taitavia sanankäyttäjiä. Heidänkin tekstejään on mukava lukea. Ehkä olen lukenut hatarasti, mutta en ole huomannut kenenkään täällä hyökkäävän kimppuusi tai yrittävän syödä sinut suuhunsa, mutta ehkä se onkin vain värikästä kielenkäyttöäsi ja vertauskuvallista ilmaisutaitoasi.

  Kommentoijien runsaus taas todistaa blogistasi jotain arvokasta. Ei ihme, että kerran sattumalta löytämältäni sivustolta, jossa oli luetteloitu sata Suomessa eniten seurattua blogia sinun blogisi on siinä joukossa. Onnittelut!

  Sinäkö haluat, Iines, että en kirjoita tänne enää? Tulkitsen tuon kommenttisi melko suoraksi vihjeeksi, että ymmärtärtäisin paikkani.
  Tottahan se on, itsellänikin on nyt se tunne, että en osaa täyttää odotuksiasi. Miten minun pitäisi kirjoittaa, ettei syntyisi väärinkäsityksiä? Olen aivan onneton. Mutta se ei ole sinun syysi. Puhut suoria sanoja. Niin minusta aina pitääkin tehdä.

  VastaaPoista
 42. Liisu,

  en "puhu suoria sanoja" - vaan puhun vain tunteistani, siitä, mikä minulle on totta.

  Minulle on totta, että sinä ja Char olette sama persoona. Koska teillä on keskenänne minuun suuntautuva erilainen viestintätapa, jopa vastakkainen, olen hämmentynyt enkä tiedä, mitä sanoa. Sinä kehut minua ja saat viikon eväät jostain arkisesta kuvauksestani, Char taas etsimällä etsii sanomisistani tarttumakohtia, joilla voi aloittaa hurjan ja päättymättömän hyökkäyksen. Viimeinen episodi on edellisessä keskustelussa varsin selvästi kenen tahansa nähtävissä. Hän panee suuhuni sellaisen asian, jota en ole sanonut, en sinne päinkään, vaan asia on jopa päinvastoin edellä luettavissa.

  Liisu, minä en vihjaile, kerron vain tunteistani ja ajatuksistani - sitä tämä bloginpito on. Ei minulla ole tarkoituksia, jotka verhoaisin. Usein en tiedä itsekään, mitä haluan. Tässä blogissa mennään päivä kerrallaan. Huomisesta ei ole koskaan tietoa.

  Tiedän toki, millaisia huimia kirjoittajia ja persoonia täällä on vuosien varrella kommentoinut. Olen nöyrästi kiitollinen jokaisen persoonan viipymisestä tai piipahduksista, satunnaisista ohikulkijoistakin, heidän erilaisuudestaan ja siitä, että he eivät pokkuroi minua tai toisiaan millään tavoin ja siitä, että he osaavat myös leikkiä asioilla ja sanoilla.

  VastaaPoista
 43. Hämmästyttävää: Liisu ja Char sama persoona? Itselleni ei tulisi mieleeni yhdistää heitä, sillä he ovat minusta niin erilaisia. Mutta en usko Iineksen tempaavan oletustaan ihan tuulesta...

  Siksi kaksi suoraa kysymystä:

  Liisu - oletko Char?
  Char - oletko Liisu?

  VastaaPoista
 44. Tämä selviäisi tiäteellisella kokeella.

  Nääs, kutsuisi kyläänsä Charin ja Liisun yhtä aikaa. Ja venaisi sitten tulisivatko? Tai tulisiko vain jompi kumpi?

  (Hitsi, kun on vaikea kirjoittaa. Kun joutuu tämän lääkekuurin takia olemaan viikkotolkulla selvin päin.)

  VastaaPoista
 45. Siis minulle ei tarvitse mitään selvittää, ei Liisu & Char ole selitysvelvollinen.

  Vastasin vain lähinnä kysymykseen, jonka tunsin harteillani Kolehmaisen väärinkäsitys-kommentin jälkeen. Muistakaa nyt tämä mahdollisessa jatkossa.

  VastaaPoista
 46. Iines,

  Nyt on yhtäkkiä tapahtunut jotain aivan kummallista. Minä olen aina tykännyt blogistasi ja mielelläni kommentoinut sitä.

  Ajan puutteen takia olen yrittänyt pysytellä poissa netistä, tai ainakin vähentämään siellä oloa, mutta niin kiinnostavaa yleensäkin ottaen tämä blogielämä minusta on, että en ole malttanut pysytellä kokonaan poissa.

  Sinun blogisi, Iines, on koko blogielämäni ajan ollut yksi kaikkein tärkeimmistä. Olen vieraillut täällä mielelläni, ja olen kertonut toisillekin, että Iines kirjoittaa hyvin, hänen blogissaan on mukava käydä.

  Koskaan aikaisemmin minun ei ole tarvinnut miettiä, miten ja mitä tänne kommentissani kirjoittaisin. Se on ollut itsestään selvää. Kirjoitat niin hyvin, että tekstisi herättää pelkästään myönteisiä ajatuksia.

  Nyt yhtäkkiä on tullut tunne, että jonkun ihmeen takia toinen tai toinen meistä on tullut äkkiä vainoharhaiseksi. Ja koska yleensä, olen huomannut, että kannattaa etsiä vikaa itsestä, sillä niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan (hyvä sananlasku joka pitää paikkansa) pidän luonnollisena että syy on minussa. (Jos nyt yleensä pitää tässä yhteydessä syyllistä miettiä. Tämähän on ihan hullua! - Ehkä sinä et minua mistään syytäkään, olen vain vainoharhainen.)

  Tai ehkä tämän viimeaikaisen tarkoitus on ollut vain jonkinlainen "kilpalaulanta" kalevalaiseen tapaan. (hymiö).

  Kilpailussa jään aina toiseksi. Mutta ei se minua haittaa.
  Sinä voitit, Iines. Olen onnellinen häviäjä, jos pystymme muuttamaan tämän leikiksi. Tai selittämään, toisillemme, mistä tässä on kysymys. Olen pudonnut kärryiltä jo ihan tämän "laulannan" alkuvaiheessa.

  Kysymykseen olenko sama henkilö kuin Char, vastaan: En ole.

  Minulla ei ole mitään Charia vastaan, mutta tuskin tunnen häntä. Hän on uusi tuttavuus minulle. Enkä yrityksistä huolimatta ole päässyt edes vilkaisemaan hänen blogiaan. Ehkä hänellä ei sellaista olekaan.

  Toivon, että tämä on ollut vain leikkiä. Ymmärrän, että ainahan kiinnostavissa blogeissa täytyy jotain tapahtua (mieluummin kuitenkin positiivista)! Sinä hoidat blogiasi hyvin. Uhraat sille paljon aikaasi. Ihailen siitäkin sinua. Itse en sellaiseen pystyisi.

  Terveisin
  Liisu
  VastaaPoista
 47. Kirjoitin tuon edellisen ruokailuaikana, kävin välillä syömässä, tuota Iineksen blogia en huomannut, sen takia puhuin ehkä joutavia.
  t. Liisu

  VastaaPoista
 48. Ja taas on Fingerporin tekijä seurannut tätä keskustelua. Päivän Hesari kertoo, mistä on kyse. Siinähän olen minä (papin puvussani), Tapsa, Iines ja Liisu. Ja taas menee kaikki pieleen...

  VastaaPoista
 49. http://www.hs.fi/fingerpori/s1305702597725

  http://hs13.snstatic.fi/webkuva/sarjis/560/1305702927317?ts=277

  VastaaPoista
 50. Vähän vielä:

  Kävin katsomassa fingerporit! Ihan muistuttaa meitä! Sopii hyvin. Ajattelen koko tätä juttua suurena huumorina (kaikkine virheineen, joita olen tullut tehneeksi). Jään odottamaan, että entinen ihana ikkunaiines astuisi esiin. Ja kaikki jatkuisin niin kuin ennen tätä suurta harmgedonin taistelua!
  (suuri hymiö)

  VastaaPoista
 51. Charin kirjoituksissa jo alkumetreiltä lähtien selvää oli, että niissä ei ole mitään aitoa: kirjoittaja salaa itsensä mahdollisimman tarkkaan pois tekstin taustalta.

  VastaaPoista
 52. Minulle olet edelleen Char, Liisu! En voi sille mitään enkä osaa pyytää ajatuksiani anteeksi, koska en tarkoita pahaa enkä väitä mitään enkä edes kuvittele ajatuksiani todeksi. Näin vain on, näin tunnen. Myönnän auliisti, että ajatukseni voivat olla vääriä.

  Enkä ole tässä osallistumassa mainitsemaasi kilpalaulantaan enkä suureen taisteluun (mikä se sitten lieneekään) - semmoinen ei ole minua varten.

  Puhun vain ja ainoastaan omista tunnelmistani, tuntemuksistani, vaistoistani. Tiedän liikkuvani herkällä alueella, mutta blogini olennaista sisältöä ovat omat tuntemukseni, senkin uhalla, että jonkun silmisssä vaikutan epäilyttävältä. Kun puhun asioista vilpittömästi, sydänäänellä, en oikeastaan välitä, mitä minusta ajatellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättäen - ymmärrän, että Iineksestä tuntuu tuollaiselta. Minustakin tuntuu. Tämä kaikki on niin epämaailmaa - että!

   Mietin hyvin usein monen bloggaajan, profiilin ja kommentoijan kohdalla sitä, kuinka todellinen ihminen nimimerkin taustalla on. Vastausta en tiedä.

   Sitäkin väleen ihmettelen, miten monta "profiilia" ihmisillä täällä virtuaalimaailmassa oikeastaan on.

   En väitä, että olisin kirjoittamisen tunnistuksen ammattilainen, mutta väistämättä tulee joskus mieleen, että saattaisikohan - sanon tämän hyvin varovasti, miltei kuiskaten - saattaisikohan joidenkin nimimerkkien takana olla samat kirjoittajat?

   Joskus vain tuntuu siltä!

   Poista
  2. Turhat sitaatit tuossa profiilien kohdalla. Anteeks!

   Poista
 53. En jaksa enää todistella olemassaoloani. Olen ihan mitä tahansa haluatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, kukaan ei halua mitään! Todisteluja en ainakaan minä kaipaa enkä ole kysynyt - semmoinen peli on turhaa..

   Mielikuville ja vaikutelmille täällä netissä emme mahda mitään, ne elävät omaa elämäänsä. On varmaan parasta jatkaa vain omana itsenään niin kuin ei mitään. Kyllä minä pidän edelleen sinusta, vaikka Char kummitteleekin olkasi takana. Charia hieman aristelen, niin epäaidoksi hänet koen.

   Poista
 54. AnnaY,

  minusta kiinnostus blogipersooniin ja kirjoittajiin on merkki kiinnostuksesta ihmisiin, ja jonkinlaisesta psykologian tajusta. Varsinkin hyvät kirjoittajat ehkä ovat leikkineet joskus roolileikkejä.

  Taitava kirjoittajakaan ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä psykologiassa. Psykologisia taitoja tarvitaan, jotta hahmo olisi realistisen uskottava eikä ylilyövä tai liian valmis.

  Roolipeluut eivät haittaa minua, jos hahmo kantaa eikä ole ujuttautunut minnekään kalvamaan ketään. Silti sitä jopa toivoo, että jokaisen hahmon takana olisi rehellinen ihminen eikä pelaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Olen joskus jollain keskustelupalstalla leikitellyt vuosia sitten joillain rooleilla. Kun tulin blogimaailmaan, peluu jäi. Pitkän linjan blogikirjoittajan voimavarat ja aika eivät riitä persoonan hajoittamiseen kahtaalle. Eikä ole haluakaan olla muuta kuin oma raadollinen itsensä. Niin saa eniten blogikirjoittamisesta.

   Poista
  2. Mie olen jollakin tapaa niin höveli, että olen bloggeriin siirtymisen jälkeen ollut (kai) liiankin yksioikoisesti oma itseni. Tutut lukijat tunnistavat minut kuvasta ja monelle olen myös kertonut kirjoittavani näissä maisemissa. Miekään en halua pelata rooleilla, kirjoittaminen riittää.

   Uskon vakaasti, että paljon lukevat ja ahkerasti kirjoittavat ihmiset oppivat tunnistamaan "tyyppejä". Mieki osaan hiukan tunnistaa ihmisiä ja tekstejä ja löytää niistä yhteneväisyyksiä.

   Varsin usein kirjoituksen sisältö on tunnistettavissa melkein kuin käsiala ennenvanhaan, sillä kirjoittajilla on tiettyjä maneereja, joita he toistavat, vaikka kirjoittaisivat maasta tai kuusta.
   Joillakin on tapana käyttää samaa poikkeavaa sanajärjestystä, tehdä samat kirjoitusvirheet samoissa sanoissa, käyttää samaa tunneasteikkoa ja samaa - sanoisinko peräti - paatosta hyvässä ja pahassa jne.. Ihmismieli on niin vekkuli - että!

   Aloitin muuten bloggaamisen eräällä deittipalstalla, kun yritin löytää hoikanharmaan rinnalleni. Siitä ei tullut sen suurempaa menestystä, mutta bloggaaminen tuli tavaksi. Alter egoni oli susi, mutta taisin jo silloin olla tutummille tunnistettavissa.

   Poista
  3. En tiedä oletko, AnnaY, lukenut ystävästäni, jota kutsun Martaksi hänen luonteensa vuoksi - käytännöllinen, äärimmäisen taloudellinen ja hieman kuiva, mutta kaikin puolin luotettava ystävä. Hän nimittäin löysi nettideitistä melko nopeasti itselleen mitä sopivimman luotettavan miehen, jonka kanssa on nyt neljättä vuotta. Tänä syksynä he muuttavat lopullisesti yhteen, ovat ostaneet yhteisen osakkeen ja myyneet vanhat asuntonsa pois.

   He ovat kuin paita ja hmm, no peppu. Yhteenliimautunut symbioosi, josa ei ole enää yksilöitä, vaan yksi iso Me. Kaikesta puhutaan monikon ensimmäisessä persoonasssa. He jopa syövät samanlaisesti, nauttivat tietyn kalorimäärän, jälkiruuaksi yksi pala tummaa suklaata, ei kahta, aina yksi. Voiko netistä suurempaa onnea löytää - minuuden rajat hämärtyvät, kun mies löytyy.

   (No huhhuh minua..)

   Poista