17.5.2014

Oili Orava ym. puutaheinää


Lähden nyt mökille katsomaan putkimiestäni. Ihailkaat, täällä pistäytyjät,  sillä aikaa kyseisen kaunottaren kuvaa ja viettäkäät mukava kesäpäivä. Putkimies on jo avannut mökin putket, mutta tekee ystävällisesti sen liiterin porrasluiskan, jonka lupasin viime kesänä tehdä itse ja jota varten ostin jo yhden väärän sahankin, jolla en tee mitään. Nyt on mies asialla ja uskoisin valmista tulevan. Minulla riittää puuhaa kahvin keitossa ja ehkä nurmikkojen leikkuussa.

Aloitan kesäpäiväkirjankin tuossa tuokiossa, kun alan taas elää kesäelämää mökillä, kesäkuun ensi viikolla. Sitä ennen tulen luultavasti vielä puuttumaan muutamiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin, joita tällä hetkellä tähän hätään en keksi. Päivä on mitä mainioin eikä kenenkään elämä valittelemalla ja toisia arvostelemalla parane, kuten ei maailmakaan. Rutinat pois. - Ai niin, vielä yksi uskomaton asia: HS:ien vaalikone väittää, että minua lähinnä oleva puolue on piraattipuolue. Lensin pyllylleni. Nyt hei hetkeksi, merituuliin!

(Valokuva Iines)

96 kommenttia:

 1. Tämä on sinulta sellainen kesäiloinen postitus, merirosvon (piraatti) kirjoitus.

  Asuin joskus suuressa talossa ikikuusien ja mahtavien mäntyjen keskellä, minulla oli pieni asunto sen päädyssä, muita rakennuksessa ei asunut. Yhtenä kesäaamuna katselin, kun orava sai jonkun ihmeellisen iloittelukohtauksen, se juoksenteli korkeiden puiden runkoja ylös ja alas, vaihtoi yhden puun kerran juostuaan toiseen. Ihailin iloaan, se tuntui myös aivan ihmeelliseltä urheilusuoritukselta, paljon etevämmältä kuin mikään mihin ihminen pystyy. Yritin sen kanssa joskus ystävystyä, ei siitä mitään tullut, villi se oli. Tai olihan niitä epäilemättä kaksi, koska yhtenä kesäpäivänä istuin portailla kumisaappaat jalassa ja siihen tuli kaksi sellaista ihan pöljää pikkuoravaa. Toinen kiipesi jalalleni, toinen livahti taakseni ja sisään avonaisesta ovesta. Ovi oli varmaan tunteja auki, kun jotain puuhastelin (oik. velttoilin) päivän mittaan. Illalla katselin sängyn päällä telkkaria ja taisin vähän pelästyin, kun sängyn alta kuului yhtäkkiä kova rapina. Siellä levännyt pikkuorava oli herännyt, eikä se tuntenut oloaan yhtään turvalliseksi, vaan alkoi säntäillä edes takaisin. Aika työ minulla oli hätistellä se ovesta ulos, vähän peto minua pelotti, oravan hampaita ja kynsiä ei kannata aliarvioida: sormi ei paljoa kysele, kun napsahtaa hampaissaan poikki.

  Eurovaalit ovat vaaleista parhaat. Me kaikki tiedämme,ettemme äänestämällä voi vaikuttaa, mutta näissä vaaleissa valitaan lisäksi edustajia, jotka hekään eivät pysty vaikuttamaan mihinkään. Oliko liian kyynistä? - No, hyvä on: äänestämällä voi muuttaa koko maailman ja euroedustajamme tekevät sen ilman pienintäkään epäilystä.

  VastaaPoista
 2. Semmoiseksi kevyeksi kesäiloksi kirjoitus tosiaan oli tarkoitettu. Saa tähän silti murheita vuodattaa, jos jotain on sydämellä tai jos yhteiskunta nyt vaan on vinossa.

  Oravahan on oikeasti peto, joka julmasti ryövää linnunpesät ja ehkä pienet poikasetkin, huolimatta valloittavasta olemuksestaan. Toisaalta sen pää on aika iso ja hampaat vahvat. Matkalla mökille auton nokan ohi, nippa nappa, juoksi muuten yksi vallaton orava ja kaksi vähän tyhmän tuntuista jänistä. Jouduin kaikissa tapauksessa jarruttamaan, mutta onneksi takana ei ollut ketään, sen verran kovaa taisin päästellä, tai no, en kovaa, sallittua hieman yli.

  Kauhean vähän näillä lakeuksilla on eurovaaleja mainostettu. Ehdokkaista ei olisi hajuakaan, ellei itse hakisi tietoa netin hakukoneista. Vain yksi kepulainen ja yksi kokoomuslainen on mainostanut. Häkkäsen - kuka lie - omahyväistä hymyä pakkokatselin tienvarren kylteistä.

  VastaaPoista
 3. Minä näin juuri kaksi sellaista aivan pientä jänistä, uusia tässä maailmassa. Ovat metkan näköisiä, kun juoksevat kuin isommatkin. Pakkokin niiden varmaan on, muuten iso paha susi saattaa syödä suuhunsa.

  Helteet näyttäisivät olevan tulossa. Täytyy jo sanoa: "huh, huh, kun on kuuma, saisi nyt jo vähän helpottaa!" Muistan, että kerran saksalainen huippu jalkapallojoukkue (taisi olla Bayern Munchen) kävi maassamme pelaamassa harjoitusottelun. Sattumalta oli läkähdyttävän kuuma. Saksalaiset voittivat, mutteivät kovin selkeästi. Sikäläiset lehdet puolustelivat: "suomalaiset ovat tottuneet pelaamaan tuollaisissa olosuhteissa."

  Sitä vaan harmittelen, että tämäkin kaunis ja ihana kesä on nyt sitten pian päättymässä. Juhannus on aivan kohta ja sittenhän se onkin jo menoa.

  Meinasin tähän laittaa Aleksis Kiven "Makeasti oravainen", mutta kaikki juutuubista löytämäni versiot olivat jotenkin niinku näänky, että jätetään nyt.

  VastaaPoista
 4. Paras Oravan laulu on mielestäni Turun kaupunginteatterin Kalle Holmbergin ohjauksesta. Olen kuullut ja nähnyt sen esityksessä, ja se oli kyllä huikea. Valitettavasti ei löydy Youtubesta. Hyvä on myös Ville Leinosen esitys, mutta en linkkaa sitä tähän, koska videon laatu on teknisesti perin kehno.

  Putkimies kehveli ei päässytkään vielä. Minäpäs leikkasin nurmikot ensi kerran. Joka vuosi jännittää, miten leikkuri talven jäljiltä käynnistyy, mutta kyllä se vaan pelasi, Honda on hyvä leikkuri. Meren rannalla oli kohtalainen merituuli ja se toi viileää. Luulen, että helteet kuivuvat kasaan! Lämmintä on, muttei yli 25:n.

  Siellä mökkikylässä on meneillääm iso arvoituksellinen draama. Joku on yön pimeydessä kipannut valtaisan hiekkakuorman jalankulkutielle, niin että siitä ei pääse kulkemaan. Juttu oli lehdessä asti. Vain Suomen maaseudulla voi tapahtua tällaista.

  VastaaPoista
 5. Kello on varttia vaille kymmenen ja aurinko paistaa yhä! Tai valaisee nyt ainakin.
  Äsken seurasin räkättirastaiden parinmuodostusta ikkunani alla. Kaksi herraa ja yksi neito siinä oli ja herrat yrittivät pullistella itsensä suuremmaksi kuin toinen. Välillä väräyteltiin siipiä ja tehtiin lyhyitä valehyökkäyksiä. Lopulta neito teki päätöksen ja otti pari askelta pulleampaa herraa kohti. Tämä ei aikaillut vaan kiipesi selkään ja veti saman tien neitoa rusettiin. Vähemmän pullea herra räkätti katkerasti ja lensi pois. Pullea herra oli niin pollea, ettei ollut höyheniinsä mahtua.
  Ja huomenna sama pullea herra nokkii matoja ja rahtaa niitä munia pyöräyttelevälle neidolleen korkealle puun hankaan. Synnistä saa aina maksaa, sen tietää nyt herra räkättikin. Kävi mielessä, mitä Dostojevski saisi irti tästä räkättien touhusta. Hänen elämäkertansahan tulee parhaillaan telkusta.
  Jaaha. Nyt käveli kymmenkunta nuorta painavan näköisten muovipussien kanssa järven rantaan. Siellä on hietikko, jonka liepeillä ihmis-räksät pullistelevat muutaman keskioluen nautittuaan.
  Suomen suvi on lyhyt, kuten veljeni Riku tuolla aivan oikein todisti, mutta on se myös melko intohimoinen. Eroottinen hinku valtaa ihmis-räksätkin, kun on kuorittu talvivaatteet yltä ja lämpö hellii paljasta ihoa. Ole siinä sitten nussimati!

  VastaaPoista
 6. Minulla on joskus tapana lukiessani näitä kommentteja kelata ne alhaalta ylöspäin, jolloin näen ensin vain pari viimeistä riviä. Niin nytkin tuosta yltä, ja tiesinpä heti, että jassoo, Kolehmainen se siinä iloittelee.

  Räkättirastaat ovat mutkattomia. Yleensä pulskin ja näkyvin räkätti valitaan siipaksi. Täälläpäin räkäteillä kyllä alkaa olla jo poikaset. Niitä näkee pöllämystyneinä maassa ja pensaitten oksilla eivätkä ne ymmärrä pelätä.

  Kerran esitettiin luontodokumentti, jossa oli hauska sisustajalintu. Uros sisusti naarasta varten koristellun paikan maasta, jostain kolosta. Naaras tuli tarkastuskäynnille eikä läheskään aina hyväksynyt kavaljeerin kammaria ja lähti pois. Kavalejeeriraukka muutti sisustusta ja järjesti lisää oksanpätkiä ja silppua saadakseen kumppanin. Kyllä naaraat tosiaan osaavat olla kranttuja.

  VastaaPoista
 7. Olenko tosiaan niin kaavoihini kangistunut, että Iines parin rivin perusteella tietää, että olen ne kirjoittanut? Tämähän on suorastaan pelottavaa. Itse kun olen arvellut, että pystyn vielä vaihtamaan tyyliä, jopa tarvittaessa hämäämään ja menemään toisen nahkoihin.
  Josta ajatus luiskahtaa luontevasti Gontsarovin romaaniin "Oblomov", jossa vanha palvelija menee ja töräyttää, että "muutkin herrasmiehet" tekevät niin ja niin ja että herra Oblomovkin toki pystyisi samaan.
  Tästähän Oblomov veti kapan herneitä nenäänsä ja hänen moitesaarnansa palvelijalle jäi kirjallisuuden historiaan. "Olenko minä joku muu? Olenko minä tavallinen herra?" ja kaikkea tämän tapaista Oblomov tuskissaan heitteli. Kannattaa lukea, jos kirja sattuu olemaan hyllyssä.
  Palasin äsken ulkoa. Istuin varjossa lukemassa jälleen kerran Karamazovin veljeksiä. Että minä sitten tykkään pappa-Karamazovista! Ehjä ihminen ja niin hyvä sydämeltään. Hänen hyvän sydämensä tähden otin, nousin ja kirjoitin nämä rivit tähän laatikkoon.
  Sulkeudun suosioosi, oi kaunis mökkeilijä. Olkoot putkimiehet sinulle armollisia ja lämmetköön meri tarjoamaan sinulle kesäilmaa, jota on niin kauan on rannikolla kaivattu.Täällä sisämaassa pannaan jo ilmastointilaitteita päälle. Huomenna kaupan kassajonossa joku jo sanoo, että "saisivat nämä helteet vähitellen hellittää." Ihmiset ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole, Kolehmainen, kangistunut kaavoihisi, kirjallisesti ainakaan, mutta muista, että tämä on suoraa työalaani, tekstien tunnistuksen oppiminen. Kun työkseen on ikänsä lukenut tekstejä, osaa lopulta jakaa ne takaisin luokalle, vaikka niissä ei olisi nimiä. Olen kokeillut!

   Sinut tunnistin sanojen sisällöstä, lähinnä siitä nussuttamisesta, josta olet ennenkin kirjoittanut. Vaikka esimerkiksi herra Riemu osaa kirjoittaa varsin rienaavastikin, jos tahtoo, ei hän paljon kommenteissaan nussuttele. Eikä Tapsakaan, saati naisväki. Anonyymitkään eivät. Eli helppo nakki, herra Kolehmainen osaa kirjoittaa puolieroottisia juttuja aika vetävästi. Millaista mahtaisi olla täyserotiikka! Olen ennenkin sanonut, etten ihmettelisi, vaikka Kolehmainen salaa kirjoittelisi herkullisia seksitarinoita epämääräisille mutta suosituille foorumeille.

   Sisämaassa minä jo olen, siirryn aina hitaasti mökille, pala palalta, koska en tykkää yhtäkkisistä muutoksista. Täällä oli + 25 astetta, kun äsken olin ulkoilemassa. Ihmisillä on shortsit ja kesäkrepit päällä, naisilla hulmuhelmat ja avokaulat. Lapset juoksevat avojaloin tässä pihalla. Ja kirkuvat, niin kuin vain lasten kuuluu kirkua. Joku rikkoo pyhärauhaa ruohonleikkuukoneella.

   Poista
 8. On se ilmoja pijelly, räkättirastaatkin hellehimoissaan kiipeävät selkään ja vetävät rusettiin, vaikka rastasneito ei olisi enää mikään neito ja munatkin olisivat jo pesässä.

  Ennen sanottiin, että postimies soittaa aina kahdesti. Nyt kun Itella on heitä apuharventanut, joutuu asiakas soittamaan postimiehelle vähintään kaksi kertaa. Putkimiehelle voi soittaa useamminkin, ei niitä silti näy, jos "juuri nyt ei hotsita." Ehkä ovat hyvinkin stahanovilaisia, mutta oblomovilaisuus varmaan estää tuotantokiintiöiden syntymistä. "Ei mene putkeen", sanoi putkimies, kun rastashommia yritti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on putkimiehen kanssa lämmin mutta avoin suhde. Hän tulee omia aikojaan, ja kun tulee, hoitaa duuninsa kunnolla ja saa reilun palkan, koskaan en tingi, vaan päinvastoin vähän korottelen.

   Epäilen, että nyt oli naisihminen ottanut putkimiestä paidanhelmasta kiinni ja sanonut, että tsot tsot ensin korjaat omat paikat ennen kuin menet muitten paikkoja remontteeraamaan. Yleensä putkimies tulee viikonlopulla, töissä kun käy, ja lupasi tulla pikimmiten. - Vaan ei se mitään, tulee kun tulee, ei tässä jäniksen selässä istuta.

   Poista
 9. Näin se käy: piipahdin muutaman päivän Tukholmassa ja heti tänne ryntäsi Neiti Kesä helmat heiluen (mokomakin hempukka).

  Vaikka sitten se vasta varsinainen kesä on, kun lehdet ja tv kaivavat varastoistaan ne jokasuviset pelottelu- ja säikyttelyjuttunsa auringon vaarallisuudesta.

  (Ne tulevat yhtä varmasti kuin muuttolinnut... tai jokasyksyiset voivotukset, kuinka talvi yllättää taas autoilijat.)

  Niitä aurinkokauhujuttuja lukiessa ihmettelen aina, että eivätkö nuoret toimittajat ole vielä ehtineet matkustella Välimeren maissa tai muualla etelässä? Siellä väki on terveen ruskeaa ja porskuttaa menemään yötä päivää, vaikka kärsivät auringon valosta ja lämmöstä vuosittain ainakin 200 kertaa enemmän kuin me.

  VastaaPoista
 10. Tapsa on oikeassa. Joka kesä julkinen sana tekee parhaansa viedäkseen kaiken ilon lyhyestä kesästämme. Jo varhain keväällä varoitetaan punkeista, jotka kaivautuvat ihoomme pää edellä ja tappavat rannikkolaisia. Sitten alkavat koivut ja muut tuholaiset kukkia: voi allergikkoparkoja! Ja ensi helteiden myös alkaa surkuttelu auringon vaaroista. Varttitunnin kun olet biitsillä niin arkun saat tilata saman tien. On myös "varmaa", että tämä kesä on kaikkien aikojen hyttys- ja paarmakesä ja että alati on pidettävä vastalääke mukana käärmeenpuremia vastaan. Oluen kittaaminen terasseilla on saatanasta, samoin varomaton kesäseksi ja uiminern ynnä veneily ilman kypärää ja turvaliivejä. Juhanuksen tienoilla muistutetaan, kuinka ainainen valo vie yöunet ja kuinka vaarallista on, jos nukkuu liian vähän. Iltojen pimetessä voikin aloittaa varoitukset murtovarkaista, kunnes ensi lumi armahtaa, yllättäen paitsi autoilijat, myös rullalautailijat ja huonojalkaiset vanhukset. Kohta päästään säikyttelemään "vuosisadan pahimmalla pakkastalvella", jota seuraa takuuvarmasti tieto sähköveron tuntuvasta korotuksesta sekä kielto polttaa puita uunissa, koska pienhiukkaset.
  Näissä hengenvaarallisissa olosuhteissa moni vetää pimennysverhon ikkunan eteen, sulkee ilmanvaihdon, avaa päätteen ja etsii netistä ns. tuhmat sivut. Sitten vaan hanska heilumaan! Ei tule tauteja, eikä ampiainen pistä pippeliin, kunnes...
  Kunnes Hesari kertoo, että "Antti ja 10 000 muuta" ovat päättäneet tehdä onanointilakon. On meinaan kamalaa, kun on kämmenet ihan ruvella ja persauskin siinä puutuu ruudun äärellä.
  Mitä siis on tehtävä? kysyivät Venäjän vallankumoukselliset aikanaan. No minä vastaan. Töitä 24/7 aina 76 ikävuoteen saakka niin eiköhän siinä unohdu niin aurinko kuin runkkaaminenkin. Ja kilpailukyky, oi kilpailukyky! Se sen kun paranee.

  VastaaPoista
 11. Ei ole monta päivää kun luin, että punkki on erityisen vaarallinen, koska sitä ei löydä helposti omasta selästään, jonne se mieluusti muhiutuu. Ohessa oli punkin levinneisyyskartta. Ja melanooma on lisääntymään päin, luki tänään lehdessä. Se voi iskostua syvälle ihoon, vaikka näkyvissä olisi pieni piste, eli voi olla päivät luetut, jos tekee jonkin löydön iholtaan. Annettiin myös ymmärtää, että jotkin aurinkovoiteet ovat kehnoja. Nimiä ei mainittu, ettei valmistajalle tule paha mieli.

  Muuan ystäväni on vähän samanlainen kuin nuo lehdet. Juhannuksena kirahtaa kuivasti: no niin, se oli siinä, päiväkin alkaa taas lyhetä.

  Nuo etelän ihmiset, jotka Tapsa mainitsee, ovat ehkä jo geeniperimältään tottuneita paahtavaan aurinkoon ja kuumuuteen. Suomalaisella on erilainen pigmentti, iho on vaalea ja herkkä palamaan. Siskoni, se saksalainen, on virkeimmillään 30 asteessa ja raivaa pusikkoja helteessä kuin ei mitään. Suomalaiseen markettiin tultaessa hän taas vapisee vilusta ja lähtee ulos kessulle, koska ei kestä markettien kylmyyttä. 20 astetta on hänelle viileää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, etelän ihmiset on evoluutio eli luonnon valinta luonut paremmiksi ihmisiksi kuin meidät, pohjolan polot pottunokat.

   Mutta ei hätää - nythän kun hetki odotellaan, niin ilmastonmuutos tulee ja eipä aikaakaan kun luonnonvalinta pyyhkäisee epäkelvon pohjoisen pallinaama-aineksen evoluution roskapönttöön. Hip hurraa.

   Paitsi tietenkin, hui kauhistus, jos ilmastonmuutos eteneekin tätä nykyistä etananvauhtiaan, niin voipi perkules olla, että uusi jääkausi ehtiikin ennen...

   Ai hittolainen, minuakin ihan puistattaa tämä kehitysskenaario: valtaavatko pallinaamat ja pottunokat koko maailman!?

   Poista
  2. Mikis osaisi biologian ylioppilaana kertoa tämän tieteellisesti oikein, mutta tuo povaamani kehityskulku menisi siis jotakuinkin suurinpiirtein näin:

   Maailman waltaeliöt luomista huomiseen:

   - Arkkieliöt
   - Arkkihiipat
   - Matelijat
   - Mutisijat
   - Hirmuliskot
   - Sisiliskot
   - Pasillit
   - Pääjalkaiset
   - Päättömät
   - Niveljalkaiset
   - Nilviäiset
   - Persjalkaiset


   Poista
  3. Ihmisen on kieltämättä hyvä muistaa alkuperänsä ja se, millaisessa porukassa täällä elellään. Juuri luin yhden kauhukirjoituksen - tai oli niitä muitakin, mutta tämä koski pasilleja ja pakteereja. Nyt on nimittäin todettu, että yksikin antibioottikuuri jää ihmisen kehoon muhimaan kahdeksi vuodeksi ja, niin kuin tiedämme, muuttaa koko bakteerikantaa radikaalisti niin että jotkut sissieliöt alkavat kehossa lopulta taistella tulevia antibiootteja vastaan. Ettäs tiedätte tämänkin kauhun nyt sitten.

   Lisää kauhu-uutisointia aamusta: eläkeläiset ja muut pienituloiset saattavat joutua muuttamaan asunnoistaan pois, jos tulee putkiremontti. Pankit ovat nimittäin kiristäneet luotonantoa taloyhtiöille, ja ehdot ovat rajusti koventuneet. Juurihan uutisoitiin semmoinenkin, että maaseudunkin talot ovat arvottomia, kun vanhuksesta aika jättää. Kauhu-uutisia piisaa. Harvoin näkee lehdessä enää hyvää uutista.

   Tattista vaan yhteiskunta, meillä alkaa kesällä putkiremontti. Vaan isännöijän asiakirjassa sanotaan, että se kustantanee 104 euroa neliöltä - eikä 260 - 460 neliöltä, niin kuin kauhu-uutisessa. Minulla neliöitä on 83, joten kustannus on inhimillinen mutta tietenkin kauhea sekin.

   Poista
  4. No onpas halpa, ihan pilkkahinta. Tyttären asunnossa oli pari vuotta sitten putkiremppa ja sekin oli näillä seuduilla halpa, vain 550 neliö. Täällä keskihinta on kai jo jotain 750 ja tonnistakin puhutaan.

   Poista
  5. Näistä maaseutujen arvottomista taloista tuli mieleeni, että eikö meillä ole yhä aika paljon asunnottomiakin?

   Ne talothan ovat täysin asumiskelpoisia, eivätkä kaikki missään korvessa ole vaan esim. taantuvilla teollisuusseuduilla.

   Valtio voisi ostaa niitä kohtuuhinnalla ja asuttaa sinne asuntoa tarvitsevia tuilla eläviä. Kaikki hyötyisivät.

   (Ikävä kyllä tämä ajatus on niin itsestään selvän täydellinen, ettei se voi toteutua.)

   Poista
  6. Putkiremontissa uusitaan siis käyttövesiputket, eli ilmeisesti ei koko putkistoa tai viemäristöä. Talo on 80-luvulla valmistunut ja muuan tuttava sanoi, ettei noinkaan "uusissa" taloissa useinkaan tule koko putkistosysteemin remonttia. Tuo 104 e/neliömetri on yhtiökokouskutsussa lukeva arviohinta, noin-hinta. Vaan merkitseehän se minullekin yli 8.000 euron laskua, joka kyllä tuntunee kenen tahansa budjetissa.

   Noista taloista - tuntuu kohtuuttomalta, että maaseudun väki joutuisi myymään talonsa pilkkahinnalla valtiolle, kun moni on ikänsä säästänyt ja uhrannut sitä varten.

   Minusta vika on poliitikkojen, jotka rakentavat sote-alueita maaseudun tuhoksi. Kuka nyt haluaisi tulla kuntaan, jossa ei ole enää terveyspalveluja eikä kouluja.

   Poista
  7. Poliitiikkoja voi kaikesta syyttää, vaikka itse haluaisivat kaikesta kunniaa ja kehuja saada. Voimattomia ovat poliitikot kuitenkin liike-elämän ja markkinavoimien edessä. Keskittäminen on tehokkuutta,lisätehokkuus taas on lisäfyffeä.

   Tyhmäksi ne aina sanovat, kun kyselen, miksi raha on kaikkialta loppu, kun maailmantalouden tuottavuudet ovat suurempia kuin koskaan, jos ei hetkellisiä taantumia oteta huomioon.

   Ettei vaan olisi niin, että Robert Ankka rahasäiliöineen on rutiköyhä tynnyriin pukeutuja tämän päivän lukemattomien rahapösöjen rinnalla. Venäjälläkin ukolla kuin ukolla tuntuu olevan miljardeja.

   Minä en paljoa uskalla liikkua Pohjois-Suomessa, ainakaan Riihimäkeä pohjoisemmassa, kun siellä voi tulla susi ja karhu samanaikasesti vastaan ja mitä siinäkin sitten tapahtuisi.

   Poista
  8. Oikeampaa olisi puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Poliitikot ja markkinavoimat puhuvat tehokkuudesta, kun oikea motiivi on rahan säästö ja rahan liikkeiden säätely.

   Tehokkuus ei koidu asiakkaan hyväksi, vaan asian ylläpitäjän - on helpompi ohjata ja määrätä asioita, kun asian toteuttajat ovat saman ison katon alla. Asiakkaalle tämä merkittsee lisäkustannuksia ja lisävaivaa, pidentyneitä matkoja ja odottelua, entistä persoonattomampaa kohtaamista. Valtaosa kansasta ei asu kasvukeskuksissa, vaan niiden ulkopuolella.

   Poista
 12. Pelkotilat selittävät liian paljon nykyisestä yhteiskunnasta, tämä ei ole mikään tietoyhteiskunta, tämä on pelkoyhteiskunta, epävarmuuden aika.

  Pelot eivät kovin hyvin korreloi todellisten uhkien kanssa. Yhteiskunnan voi väittää olevan turvallisempi kuin koskaan, sitä ei silti monen huulilta kuule mainittavan.

  Iltapäivälehdet ovat tutkitustikin koventaneet linjaansa ihmisten pelottelussa. Pelko valitettavasti myy hyvin: "Mitähän kauheeta nyt tällä kertaa?"

  On helppoa ymmärtää viranomaistiedotusten tarkoitus, kun karhu tallustelee asutuksen keskellä. Tiedotuslinjasta päätettäessä monet viisaat ovat lyöneet päänsä yhteen ja oikein kovasti itseään arvostaneet: "tehdäänkö jotain oikeen viisasta, jotain mitä vain kaltaisemme ällikkämiehet osaavat?"
  Tuloksena on, että karhujen havaintopaikoilla on kilometrien autojonot, ihmiset ottavat lapsensakin mukaan nallea katsomaan: "Ihan ku Korkeesaaressa!"

  Entäs sitten Ilmatieteen laitoksen varoitukset: "Varokaa, varokaa, vaara on ilmeinen: huolestuttavasti näyttää, että voi tulla pikkusää tai sitten sellainen oikein iso- isosää!".- Juoskaa mutkia siellä ilmatieteen laitoksella, helvetin ropelihatut. Kertokaa tuollaisista vasta sitten kun osaatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pelottelu ulottuu kaikkialle. Juuri ohi pyyhältänyt rintamaukkonenkin oli muka jokin hirveä rajuilma, jossa on syöksyvirtauksia ja jättimäisiä rakeita.

   No rakeita tuli äsken ja salamat leimahtelivat solkenaan ja rätinä oli melkoinen, mutta ukkosta se vain oli. Tämän talon lapset ottivat siitäkin ilon irti, juoksivat pikkuhousuissaan ja saappaissaan halki tulvivien lätäköiden, vaikka vielä salamoi ja ukkostelikin vähän kauempana. Kiva rajuilma!

   Poista
 13. Suomalainen poliitikko saa viisaan maineen ja häntä pidetään syvällisenä ajattelijana, kun osaa oikein kulmat kurtussa sanoa: "Jos menee sutta pakoon, tulee ilman muuta karhu vastaan!" ja "Kyllä nyt pahalta näyttää, hyvin pahalta, - mörkö on totta, olen nähnyt sen!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki tuollainenkin on fiksumpaa kuin Esa Saarisen hurmahenkisyys tai A. Stubb isot hampaat irvessä: "Titityy titityy, voi kivaa, ai ku mahtavaa. - Fabulous!"

   Poista
  2. Kokoomuksen asiat eivät minua kovasti liikuta, mutta kyllä silti on toivottavaa, että Risikko voittaisi puheenjohtajakisan. Hän on taatusti ehdokkaista kokenein, pätevin ja yhteistyökykyisin.

   Stubb on tuoreimpien uutisten mukaan ehdokkaista suosituin. Tarkoitetaan varmaan suomalaisten mielestä, minkä kyllä uskon.

   Poista
  3. Minä oikein sieluni silmillä näen, kun Risikko silmät viiruina pärskyttelee: "Kärmehiä, kärmehiä - saatana, kärmehiä!"

   Poista
  4. Täytyy myöntää, että tämä meitä Paulan kanssa yhdistää, jos ei muu.

   Inhoan käärmeitä, koska niitä on tontilla eivätkä ne useinkaan aio väistää kulkijaa, vaan jäävät odottamaan, astuuko ihminen lähemmäksi. Kumisaappaat jalassa on oltava helteilläkin, jos poistuu vähän ulommalle pihalla.

   Kyllä minua silti kärmes säälittää, ja vieläkin on huono omatunto, kun tulin viime kesänä tappaneeksi kyyn muovisella pihatuolilla. Kyy luikerteli suoraan minua päin eikä pysähtynyt vaan petrasi vauhtia. Oli pakko heittää lähin esine, joka siinä nurmikolla oli. Käärmeraukka jäi tuolin alle liikkumattomana makaamaan. Olin julma murhaaja, ja oloni oli kauhea.

   Poista
  5. Käärmeethän ovat inhottavia, eikä ne sillä lopu, että niitä tappaa. Risikko kertoi jossain lehdessä käärmeinhonsa syyn. Hän oli joskus ottanut aurinkoa pikku piku bikinessä, juuri sellaissa, joissa merenneidot useinkin on. Kärmes oli luikerrellut ylitseen, Paula piti silmiään kiinni. Jommassa kummassa iltapäivälehdessä tuo oli, vai muistankohan sittenkin väärin, saattoi se olla vanhassa Jallussakin: "sitä kokemusta en unohda koskaan!"

   Poista
  6. Minä en halunnut enkä aikonut tappaa, vaan pelästyttää käärmeen pois. Tuoli oli varsin kevyt pieni muovituoli. Sattumoisin taisin taittaa käärmeen niskat, mistä olen kyllä vieläkin suruissani huolimatta käärmeinhostani. Tajuan kyllä, että se on viaton eläin.

   Poista
  7. Biologien olen jossain nähnyt sanovan kyyn olevan uhanalainen, uskottava se minunkin on. Helsingissä, Suomen New Yorkissa, käydessäni olen nähnyt huuhkajia, kettuja, jäniksiä ja cityjäniksiä, siilejä, rottia, hiiriä ja tiesmitä. Norsun kokoisia lokkeja. Kärmeksiä en kuitenaan luonnossa tai asvaltilla ikinä.

   Toisaalta se on niinkin, että lintukirjoissa lukee lokin syövän kalaa. Vähän ovat kirjoittajat luonnon asioista tienneet, kyllä ne mäkkärin tuotteita, jäätelöitä ja muita jätteitä syövät, usein ennen kuin ne edes on jätteiksi tarkoitettu.

   Poista
  8. Kyy ei ole uhanalainen eikä siis rauhoitettu, mutta kyykanta on taantumassa, sanotaan useissa lähteissä. Helsingissä elää vain 20 kyytä, jollei saarialueita oteta huomioon. Helsingin ulkopuolella sen sijaan kyitä on runsaasti.

   Itse näen mökillä pari kolme kyytä kesässä. Pikkukaupungissani en ole koskaan nähnyt käärmettä, mutta tiedän, että kollegan pikkupoikaa puri täällä kyy kotipihalla.

   Poista
 14. Lupsakoita kesätuokioita mökillä sinulle Iines.
  Minä olen palannut pikku matkalta taas mökkirähjä-elämään. Ihanaa, kun ei tarvitse uuneja lämmittää. Ainakaan nyt. Lähes + 30 mittarissa!
  Mikä lienee, etten ole oppinut sympatiseeraamaan Risikkoa? Joku hänen olemuksessaan hiertää. Mairea hymy kenties? Entä aikaansaannokset?
  Orkku-orava on nyt häippässyt perheenperustamispuuhiin lintulaudalta.
  Löysi morsmaikun kevään korvalla, toi näytillekin pihakuuseen. Todella ujo ja arka tämä kesäheila, ei uskaltautunut lintulaudalle.
  Jokos köröttelit uudella autolla mökille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lupsakat tuokiot ovat tervetuilleita, Leonoora! Samoin itsellesi, mukavaa mökkielämää!

   Risikkoa en ole juurikaan seurannut, ja varsinaisesta sympatiseeraamisesta ei voi puhua. Noista kolmesta puolueen poheenjohtajaehdokkaasta vain , jos minulta kysytään, kannatan mieluiten Risikkoa. Vaikka siis puolue on minulle outo, mutta poliitikkohenkilöt kiinnostavat.

   Saan auton vasta kuun vaihteessa ja sitten köröttelen, ellei putkiremontti aseta esteitä menolle.

   Poista
 15. Iineksessä itsessään on reipasta poliitikkoainesta, niin vinksalleen hän hupiehdotukseni väänsi: "Noista taloista - tuntuu kohtuuttomalta, että maaseudun väki joutuisi myymään talonsa pilkkahinnalla valtiolle..."

  Minähän sanoin "kohtuuhinnalla" ja että "valtio voisi ostaa" omistajalleen arvottomaksi muuttuneen talon, olettaen toki että omistaja haluaisi myydä.

  Jos omistaja haluaa asua talossaan, niin missä se ongelma on? Vastaan itse: ei sitä sitten olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinksalleen väännöt minulla johtuvat jostakin muusta kuin kepulimaisuudesta. Voin olla vaikka mitä, mutta laskelmoiva ja kiero en ole, suoruus ja yksitotisuus on toinen nimeni. Vikaa voi olla sanojan omassa kierossa ilmaisussakin - en nyt mitenkään viittaa teikäläiseen päin.

   Siis jos talon vakuusarvo on nolla, sitä vastaan ei saa esimerkiksi lainaa pankista. Ellei muuta omaisuutta ja säästöjä ole, ihminen on lirissä jos vaikka tarvitsisi kymppitonnin hammas- tai putkiremonttiin.

   Vaan vakuudeltaan nolla-arvoiset talot voi toki silti saada myydyksi, kun oikea ostaja osuu kohdalle. Aina on jossain joku, joka tahtoo vanhan talon korvesta. Vai onko?

   Poista
 16. Enkös minä jo ennustanut täälläkin, että Risikko tulee voittamaan kisan? Ellen, niin sitten jossakin muualla.

  Ei siksi, että hän olisi paras ja pätevin, vaan siksi että hän on yhtä hyvä ja pätevä kuin muutkin ja bonuksena kärmehistä puhuva suoranuottinen pohjolaisakka.

  Vetoan psykologiaan: ihmiset kääntyvät tiedostamattaan aina voittajan puolelle ja koska Risikon kannatus Kokoomuksen sisällä paljastui täysin samaksi kuin etelän herraspoikienkin, niin virta vie väkisin hänet kärkeen.

  Tämä on siis puhdasta päättelyä. Itse valitsisin Vapaavuoren, jos olisin äänivaltainen kokoomuslainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stubbin suosio on minulle yllätys. En unissanikaan olisi arvannut, että hänet otetaan tosissaan.

   Toisaalta, mikäpä paremmin kuvastaisi aikamme kepeyttä ja some-elämän merkityksellisyyttä norempien silmissä kuin stubbilainen avoimuus ja viestinten ja medioitten haltuunotto..

   Poista
 17. Tämän aamun Hesari oli jo täynnä hellepelottelua. Ei kuulemma ole mitään syytä ottaa aurinkoa, sanoi lääkäri, kun d-vitamiineja saa purkistakin.

  Onneksi Suomen suvi on niin lyhyt, ettei tämä älyvapaa valistuspölinä kauan kestä. Olen sen ajan ulkona ottamassa aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes voitele nahkaani auringonsuojavoiteella, vaikka saatan olla kolmekin tuntia putkeen auringossa kuvaamassa sittisontiaisia. Ikinä en ole palanut tässä puuhassa.

   Poista
 18. Tuo Tapsan "Lajien Synty" -lista on, näin 1/2ammattilaisen silmin, kutakuinkin kattava. Ps. Sen vain haluaisin huomauttaa (ettei minua syytettäisi Carl Öhman -maisuudesta) että en minäkään väitellyt tohtori ole. En ole edes biologian ylioppilas; akateeminen urani loppui keskikoulun 4:n luokan 4:ään neloseen. - Niitä nelosia vain jotenkin siunaantui, en ymmärrä miksi, kävinhän minä ko. luokan kahteen kertaan..? Ja ensimmäisellä kerralla oli vain kaksi nelosta? No, kertaushan on "opintojen äiti", sanotaan.

  Iineksen pasilleista tai pakteereista en ole edes kuullut? Mutta pastillerit, esimerkiksi klorofyllitäytteiset, on joskus maittavia.

  Juha Rihtniemi oli kunnollinen kokoomuspoliitikko. (Baskeriani hänelle nostaisin jos minulla sellainen vielä olisi mutta kun ei ole kun se kerran hukkui kun kävelin en muista missä mutta jossain kumminkin ja tuuli kamalasti ja äkkiä en löytänyt baskeriani mistään vaikka en kyllä sitä mistään etsinytkään ja tietysti ei se mihinkään voinut hävitä kun ainekaan ei voi hävitä vaan muuttaa vaan muotoaan ja niin varmaan sekin on nyt ihan pizzan näköinen jos tuuli upotti sen johonkin järveen joita Suomessa on aika monta eikä sitä sen takia muut näe kun joka kala vaan joka puraisee sitä kun luulee että se on joku muu kun mkä on. - Mutta se on jo toinen juttu.)

  Asuin aikoinaan Vuolijoen Otanmäellä - en ymmärrä miksi (?), koska en ollut sinne syntynyt (sic!). Mutta sieltä tänä päivänäkin hyväkuntoisen (=kunnostetun) 100 neliön asunnon saa alle 20.000;- €. Miksikö? No kun ei kukaan halua muuttaa sinne asumaan. Siksi niillä asunnoilla ei periaatteessa ole arvoa jos sieltä haluaa pois, eivät ne mene kaupaksi. Koska... ei sinne ole tulijoita. (Kuten äsken jo sanoin.) Siitä huolimatta asunnosta, vaikka se olisi tyhjillään, on aina kuluja. Niitä sitten maksat yhtiövastikkeessa. - Minunkin vajaan kahden vuoden "pestin" aikana kaksi pitkäpötköistä hyväkuntoista rivitaloa purettiin; ne omisti kai kunta (?), tai saman tekevää kuka, mutta ei niihin tullut vuokralaisia. Kuluja vaan oli. Siksi ne... - Ps. Mutta sitten kunta keksi että ottaa niihin Sudanin pakolaisia. Se oli kilttiä - vaikka Vuolijoen kunta siinä enemmän omaa etuaan ajatteli; sai muuttotappion pienemmäksi ja valtiolta rahaa. Mikäs siinä. Äkkiä vaan koko seutu vilisi mustia ihmisiä, eri kokoisia. Se toi kylään eloa! Vaikka tietysti nämä paikkakuntalaiset peräkammarin pojat eivät heistä tykänneet. He kävivät, aina kun silmä vältti, potkimassa näiden autoja. - He tykkäsivät, nämä koksinmustat ihmiset, ostaa Kajjjaanista sellaisia 500;- euron rottosia. Turha niitä oli raggarien potkia: he itse ajoivat aina ne lyttyyn. Sudanissa kun ei kai ole Autokouluja?

  Kolikolla on enemmän kuin kaksi eri puolta. (Onpas!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iineksen pasilleista ja pakteereista....

   No pasillit tulivat kyllä Tapsan listasta ja minä jatkoin pakteereilla.

   Juha Rihtniemen muistan jo lapsuudestani. Hänellä nimittäin oli/on kotitila meren rannalla, ei kaukana meikäläisen kesäsijainnista. Hänen äitinsä rahastosta jaetaan kai vieläkin paikkakunnan uusille ylioppilaille stipendejä. Käsittääkseni humaania maanviljelyskulttuurisukua. Koko niemi on nimetty Rihtniemeksi, ja siellä harjoitetaan kesäisin kovapanosammuntoja, niin että meidänkin mökin ikkunat helisevät. Rihtniemessä ammutaan, sanoi äiti aina. Kerran oli yhden kesämökin ikkunasta lentänyt ammuskin sisään.

   Poista
  2. Juha Rihtniemi taisi olla kateellinen kokoomuslainen: "miks me ei saada olla kommunisteja, kun kepulitkin saa?"

   Poista
  3. Kepulit toki hänen aikanaan toimivat vielä vanhalla nimellään maatiaisliitto.

   Poista
  4. Minulla on ollut epäonni tuntea vanhan liiton maalaisliittolaisia. Voin sanoa, että sukulaisina ovat varsin ikäviä ja lypsytaitoisia, vaikkeivät lehmiä olisi nähneetkään. Muistan vain ne lukuisat hämmennykset, jotka koin heidän touhujaan tarkkaillessani: voiko tuostakin todellakin nyhtää rahaa?

   Poista
 19. Iltalehti kirjoitti samanlaisesta pikku-oravien tapauksesta, kuin minä ensimmäisessä kommentissani. Tuommoisia ovat ennen kuin maailma tasii, maailma tasii.

  VastaaPoista
 20. Orkut, niin sööttejä kuin ovatkin, suorastaan vastustamattomia, niin hirveitä riiviöitä he silti ovat. (kuin langeita enkeleitä)

  Ps. Mutta onpas shakkidokumentti tämä

  http://areena.yle.fi/tv/2159235?ref=leiki-ark

  tajuaa, jos tajuaa, että tuolla tasolla shakki on elämää, ei toisinpäin. (Navigare necesse est, vivere non est necesse.) Teoriassa shakissa eri asemia on 10 potenssiin 123; osa mahdottomia tai sääntöjen vastaisia. Mutta sallittujakin siirtoja on enemmän kuin maailmankaikkeudessa atomeja. - Eli..
  sinun pitää tarkkaan harkita mitä nappulaa seuraavaksi siirrät! (piru vie)

  VastaaPoista
 21. Laitoin tuon shakkidokumentin kirjanmerkkeihin, täytyy katsoa kun kerkijääpi. Siellä näkyi olevan dokumentti myös Bobby Fischeristä. Joskus lapsuudessani vitsailtiin aivojen nyrjähtävän, jos liian paljon asioita pohtii. Bobbylle epäilemättä kävi niin.

  VastaaPoista
 22. Vaikka vaikea Bobbyn asioista on tietää, kyllähän Yhdysvallat oikeasti vainosi häntä poliittisista syistä. Mestari joutui asumaan loppuikänsä ulkomailla, vihassaan ylisti kaksoistornien pommittamista ja sanoi odottavansa maan tuhoutumista.

  VastaaPoista
 23. Oravat ovat siitä vekkuleita, että vaikka ne useimmiten kipaisevat ihmistä pakoon, ne usein myös yllättävät sillä, että päästävät lähelle. Tuo kuvan oravakin antoi minun kuvailla melko rauhassa eräänä päivänä, toisena päivänä se taas pinkaisi kuusen latvaan.

  Bobby Fischer, shakin mestari, muistan nimen. Aivojen nyrjähdyksellä en muista lapsia pelotellun, mutta tyttärelläni oli kaveri, jolle sanottiin, että silmät menee pilalle, jos lukee liikaa. Varsinkin iltalukeminen sängyssä oli pahaa ja sokeuttavaa.

  VastaaPoista
 24. Kemppinen toisinaan haukkuu Taanilaa, liekö kyseessä se paljon puhuttu kateus. Hyvinkään veitsi laittoi esille loistavan yleisönosastokirjoituksensa, joka minulta muuten olisi mennyt ohi.

  Carl Haglund, Suomen Harold Lloyd, käy kelloa kysymässä naton päämajasta, ei missään tornitaloissa roikuskele.

  VastaaPoista
 25. Katso molemmat, riku, en usko että siitä tyhmistyisit. - Tuo Fischer on vaikeampi tapaus, tai no moni shakkiMMmestari oli... no, varttihullu vähintäin. Mutta Bobby, kaikkien aikojen paras shakinpelaaja siihen mennessä, oli vielä hullumpi. - Shakki on armoton peli. Tuolle tasolle pääsyssä pelkkä lahjakkuus ei riitä, pitää kaikki - koko persoona ja aikansa siihen sijoittaa. (Hävinneet SupersuurmestariVastustajat väittivätkin että Fischer käyttää vuorokaudessa 25 tuntia aikaa shakkiin.) - Capablanca, kuubalainen maailmanmestari viimevuosisadan alkupuolelta, hänen pelinsä ovat kauneimpia mitä ikinä on. Suuremmoisia sommitelmia. Mutta... sellaisia pelejä ei enää voi nähdä (paitsi aloittelijoiden laudalla); shakki on niistä ajoista kehittynyt niin paljon. - Kaikkien aikojen parhaimpana pelaajana pidetään Kasparovia. Hän on myös viimeinen ihminen joka pystyi voittamaan tietokoneen (joka laski 2 miljardia shakkiasemaa sekunnissa). Enää ei hänestäkään siihen olisi. - Ps. Tuo norjalainen Magnus Carlsen, nykyinen MM, on Kasparovin kasvatti. Hän voitti mestaruuden juuri tuolta Anandilta. - Carlsenin vahvuus on ilmiömäinen loppupelitaito. - Tämä on hauska, lyhyt ja hauska, aloitus...

  http://www.chess.com/blog/ChessNetwork/how-magnus-carlsen-checkmated-bill-gates-in-9-movesnbsp

  VastaaPoista
 26. Shakki on sivistynyt ja kultivoitunut harrastus. Mutta kaikki jotka sitä oikeasti osaavat (= maailmanmestarit) ovat... no, "hulluja". Mutta samalla laillahan kaikki Suuret säveltäjät, filosofit ja kirjailijat (ja mitä muita niitä nyt onkaan) niin ovat... no, "hulluja". - Järkevistä kirjailijoista tulee korkeintaan keskinkertaisia kirjailijoita.

  Samoin on oravien laita: he ovat hirmuisia riivijöitä. Syövät pienempiään. Mutta kissa kun saa hirviö-oravan kiinni, niin se syö sen. Eli... no, meidän kiltti ja kultivoitunut kotikissamme se vasta HIRVITTÄVÄ riiviö on!

  VastaaPoista
 27. Minä tuumaan olikohan se nyt Jaska Jokusen sanoin: "en toivo viisastuvani, haluaisin vain saada tämän tyhmistymisen kierteen päättymään".

  VastaaPoista
 28. Iines,
  moi!

  Ei,
  kun jos Sinä puhut jostain asiasta ja minä kommentoin sitä puhumalla ihan toisesta asiasta, niin ei se sitä tarkoita että en noteeraisi Sinua. Tämä on vaan minun tapani puhua asioista: assosioida. Mikä tahansa sana, sivulauseista puhumattakaan, pysäyttää minun (tutkivan, pörisevän, paarmamaisen) lentoni kuin kärpäspaperi. - Ja, siinä minä sitten olen, kuin Brian Cohen, ja alan laulaa/laulemaan. (piru vie)

  VastaaPoista
 29. Se on kyllä totta, ettei ihmisen tasapainoisuus tuota oikein mitään. Tulee sellaisia kemppiskirjoituksia: "aijjai kun rössypottu oli hyvää, silakat buena belissima, ja sama ranskaks, oletteko muuten koskaan ajatelleet silakoiden etymytologiaa ja ennen kaikkea niiden eksegetiikan mukaisia merkityssuhteita?"

  VastaaPoista
 30. Moi, Mikis, kyllä minä sinun kirjoitustapasi ehkä tunnen. Ei puhetta minulle tarvitse suunnata. Nautin yhtä lailla kun saan lukea sekalaista jupinaa, joka ei ole välttämättä mihinkään suunnattu. Minulla on siinä opettelemista edelleen, että osaisin antaa tilaa muillekin tuppaamatta joka rakoseen sanomaan, miten asia on. Vaan kun se on niin hauskaa.

  VastaaPoista
 31. J.K.

  Jos googletatte "brian cohen" niin googlettakaa mielummin "brianin elämä". Tarkoitin häntä Briania.

  Joo, riku, noin olen ihmissuhteissani kyllä kokenut. Tarkoitan että totisimmat totuudet mitä olen kuullut on tulleet ns. "hullujen" ihmisten suusta. (Liikaviisaat, olkoot ne kemppisiä tai kamppisia, rusosia tai räsäsiä, sotkevat asiat selittelemällä niitä. - huokaus -)

  Ps. Mutta en oikeasti mitään "rappioromantiikkaa" kaipaa. Ainakaan älyllisesti. Ei siitä mitään hyvää seuraa. Koska... viina, samoin kun muutkin huumeet (joista minä - allekirjoittanut - en mitään tiedä) selättävät ihmisen aina. Aina.( 6 - 0.)

  VastaaPoista
 32. Hullut, jotka laukovat tietämättään totuuksia. Liikaviisaat kemppiset ja kamppiset eli maailmanselittäjät.

  Sitten on vielä minusta yksi ihmisryhmä, kummastelijat eli kysyjät, johon itseni luen. Vastaus ei ole tärkeää, vaikka kysynkin kiihkeästi joskus perin yksinkertaisia asioita. Vaihtoehdot ovat tärkeämpiä, se että niitä on monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten on olemassa vielä edustamani umpihullujen ryhmä, jotka ihmettelevät, miksi niitä vastauksia ei ole, tai ne ovat niin huonoja.

   Rauno Räsänen bloggasi lauseen, jomka mukaan mysteeri on vain se, että mysteeriä ei ole. Kaikki kysymykset kuitenkin oikeasti ovat: mitä tulevaisuudessa, mitä kuolemani jälkeen.

   Noihin minulla kyllä kyynikkona on vastaus: samaa paskaa kuin ennenkin. Kuoleman jälkeen mato syö ja voikukka kukkii.

   Poista
  2. Kuoleman jälkeen sielu vapautuu ja näkee koko maailman. Ei sielu voi kuolla.

   Poista
  3. Minun sieluni kuoli jo aikaa sitten, katselin kun se ilmapallon lailla kohosi korkeuksiin ja pössähti omia aikojaan.

   Ei vaiskaan, ruumini se on, joka pikkuhiljaa on rapistunut. Voi olla, että ruumiinsyöjätkin sanoisivat: "YÄk, paskaa ruokaa, mä en syä!"

   Eikökö tosissaan: tätä tää on elämän sinfonikon olo.

   Poista
  4. Tässä Son Housen esityksessä on kaikki, koko elämän eteneminen: Sain kuoliviestin."

   Poista
  5. Noh, laitetaan se linkki toimimaan, sokkeli soikoon!

   Poista
 33. Ottelut on kieltämättä erilaisia. Itse harrastin aikanaan nyrkkeilyä. (Se on hieno ja kultivoitunut laji!) Voi olla että siinäkin säännöt nykyisin on erit kuin silloin... en tiedä. Mutta jos ottelussa Alkoholi vs. Sinä tilanne oli 6 - 0, vuonna 1936, ottelu sai jatkua. Mutta jos tilanne oli 12 - 0, tuomari, yleensä Kolehmainen, keskeytti matsin. - Mielestäni näin edelleenkin pitäisi tehdä.

  VastaaPoista
 34. Ps. Rauno Räsänen on hieno ihminen. (Moni muukin ihminen on hieno ihminen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina tykännyt villahousupojasta.

   Poista
  2. Tuota Heikki Kahilan villahousuissa esiintymisen merkitystä ei enää oikein pysty tajuamaan, mutta silloin uutisten lukijat olivat hieman Jumalan yläpuolella, eivät he tommosta yleisesti tehneet.

   Poista
  3. Raunon villahousujutun toki taas googletin ja luin, se on viisas.

   Poista
  4. Siis Kahilahan oli itse jäykkyys uutistenlukijana, sama monotoninen lukutapa ja olemus aina ja kaikkialla. Tuo villahousujuttu oli kai - en muista itse tapausta aiemmin nähneeni - rajumpi juttu kuin olisi se, että Sauli Niinistö vetäisi vastaavan rokin kalsareissaan, no, ehkä jos vetäisi tangoissa, ajaisi saman asian.

   Poista
 35. Mutta vielä umpihullumpia ovat semmoset ihmiset jotka vastaavat/keskustelevat vain kysymyksistä joita he itse pelkästään tekevät (vrt. Fischer). No, sama se kai olisi jos olisi nuori ja nätti ja hetero ja olisi töissä homopaikassa... pitäisi vain kävellä mahdollisimman lähellä seinää? (siis jos nyt jonnekin yleensä pitää kävellä)

  VastaaPoista
 36. Äh... miks mää, jos joskus vahingossa kirjoitan jotain fiksua - vahingossa - niin heti (tietysti myös vahingossa) kirjoitan sen päälle jotain paskaa...?

  No, varmaan syystä.

  VastaaPoista
 37. Paskan kirjoittaminen on hienointa, paskassa on täyteläisemmät aromit kuin Pauligin Presidentti-kahvissa.

  Juice tunsi paskan,Huankoskelta kun kotoisin oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut tuota videota ennen katsellut, siihen liitetyt poliittiset agendat ovat näköjään ripulipaskaa kepulaisen persun keskireiän nautittaviksi.

   Poista
 38. Jos itse pitäisin Blogia, se saattaisi olla tämmöistä:

  "No hyvää iltaa, rakkaat lukijani, vaikka ny vasta aamu taitaa olla eli vihta. (kaivaa nenäänsä) Katselen täsä ikkunasta ulos - tämä on ihan tällanen tavallinen ikkuna mutta ei ulkona mitään tapahdu. Pahus. No (käy vessassa ja tulee takaisin), mikäs siinä sitten! (yskäisee, vähän) Taidanpa keittää itselleni tsaikkaa. (panee kattilan liedelle, se alkaa porisemaan) Jotain teen kanssa olisi tietysti myös kiva popsia. (avaa kaapinoven ja kurkkaa sinne mutta ei siellä ole kuin tyhjiä oluttölkkejä) No, mikäs siinä. (avaa ikkunan. sieltä tulee tornaadoja sisään) "huh, huh", sanoo (ja sulkee ikkunan) "Voihan pelsebuubi", ja samalla kun hörppii teetä pienin kulauksin, miettii mitä tänään tekisi?. (ei tiedä, on ihan äimän käkenä, katselee vain vastapäistä seinää, siinä on tapetissa kummallinen kolo) "no, rakas blogikirjani, ehkä lähden ulos samoilemaan", ja samalla hän pistää nyörikengät jalkoihinsa... miten niin "hän", minähän tätä kirjoitan? (onpas kummallista) Koska ulkona on noin säteilevä ilma (sataa saatanasti) niin taidanpa panna päälleni tämän (kirpputorilta varastetun) pallokuvioisen Marimekkoleningin (et sä siihen enää mahdu, pallomaha). (Änkeää itseään kostyymeihin. Mutta ei millään mahdu.) ”No, voihan vittu”. (Ja sade ulkona vain eskaloituu. Kamalaa rapinaa.) Koiranilma, ajattelee, ja vie leningin vessaan, ”ehkä tänään on parempi ottaa vain kalsarikännit”. (aukaisee köökin alakaapin) ”ohoh, onpas täällä paljon konjakkipulloja"… joku varmaan ne on jostain tuonut, ”no, eipä sev väliä”. (alkaa dokaa)

  etc, etc, etc.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ilmeinen Mikisiines, suorastaan kauheeta kattoo. Karvanen laps.

   Poista
  2. Voisin myydä tämän ikkunayritysvirityksen sinulle mikis, ja kaupan päälle saisit keittiön alakaapin konjakit, useita verkkosukkapulloja, ryydittämään yritystoimintaa. On siellä pieniä Jägermeister- ynnä vodkapullojakin (Smirnoff), semmoisia yhden snapsin pottuja, hyvää vuosikertaa eli ikivanhoja. Itse ryhtyisin kommentoijaksi ja kertoisin hupaisia tai surullisia tarinoita maailmanmenosta. Mitäs sanot?

   Poista
  3. Se ei käy.
   Koska minä häviäisin siinä paljon sinua enemmän, mein lieber.

   Poista
  4. http://www.youtube.com/watch?v=Yr_Rzj1Hxb8

   Poista
  5. Pakko panna taas tämäkin tähän. Eihän tämä ole kuin vasta kuudes (sex) kerta kun tätä markkinoin (reklaamoin) teille:


   http://www.youtube.com/watch?v=nNiJ6Pp7NtE&list=RDnNiJ6Pp7NtE

   Poista
  6. Tästä viimeisestä linkistä kiitän erityisesti, se ilahdutti aamuani suuresti! Että pojat osaavat.

   Poista
 39. Perhana, kun joskus, aika useinkin, olen niin tosikko.

  Nytkin mietin, että Taanilan, tämän riekkujan, Hesari-mielipide oli aika typerä. Lapsellinen lällätys, jossa ei ollut päätä eikä häntää, ainoastaan väärinlukemiseen perustavaa huulenheittoa.

  Entäpä Ranen filosofinen lainaus, jossa suurin mysteeri on se, ettei mitään mysteeriä olekaan? Sehän se vasta typerä onkin. Rohkenin jopa oikaista, taas kerran, äreää filosofimestaria, mutta eihän hän ymmärtänyt koko juttua.

  Otanmäestä kannattaa muuten ostaa niitä halpoja asuntoja. Kaivos nimittäin avataan taas kohta ja malmi on rikasta ja sitä on paljon. Kuulin pojilta, Kakelta ja Osmolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Tapsa ole tosikko. Kaukana siitä. Tunnen hänet.

   Poista
 40. Osa Iineksen kivuudesta... (siis siitä että hän on kiva; kyllä minä osaan suomenkieltä taivuttaa) on sitä, että hän ei närkästy (= ole moksiskaan) huonoistakaan vitseistä. Vaikka välillä hän kuin Martta-täti neuvoo sormi pystyssä meitä muita (suhteellisen säädyllisesti käyttäytyviä ihmisiä) että "ei noin, ei noin saa tehdä"... Mutta sitten yhtä-äkkiä hän (iskee silmää) ja sanoo sellaisen kaksimielisen vitsin että ainakin multa lentää matto jalkojen alta, pois.

  Aika kivaa!

  VastaaPoista
 41. Hannu Taanila kiusaa, rienaa ja rällää, - mutta unissaankin kirjoittaa paremmin kuin Kemppinen, todellisuuden vieno kirjuri.

  Tapsalle tiedoksi, huumorintajuton kun olen, ettei avaruutta kannata tutkia, sieltä löytyy vain kylmyyttä ja uusia taivaan kappaleita, kylmiä, merkityksettömiä kiven kappaleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taanila kirjoittaa kyllä teknisesti hyvin - Kemppinen vain keskinkertaisesti - mutta Taanilan vikkelä ajatus juoksee sitä samaa uomaa, jota se on juossut vikkelästi jo 60-luvulta asti.

   Pitäisiköhän minun avata vähän, miksi pidin hänen mielipidettään typeränä? Harkitsen asiaa.

   Poista
 42. Koska Kake ja Osmo pääsi pois Kakolasta?

  Taidat Tapsa olla yhtä hyvä talousfriikki kuin minä: viimeksi kehoitit ihmisiä ostamaan Talvivaaran osakkeita. No, ei ne siitä ajasta ole alentuneet kuin 90% vasta. Eli, jos tonnin sijoitti niin vielä on satanen jäljellä. (Sillähän saa muutaman oluen Sotkamossa. Ellei rupee tappelee Jymyn pelaajien kanssa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta mooses, vikaan meni (ainakin näillä näkymin) ... mutta enkö ole vielä kertonut, että myin kaikki Talvivaarani pois? Raja se on kotiseuturakkaudellakin.

   PS. Jymyn pelaajista ei saa tappelukaveria, sillä nehän lyövät taktisesti ohi.   Poista
 43. Taanila Hannu on älykäs ihminen. Ja siksi monen mielestä vastenmielinen. Ei minun, ei minun!

  VastaaPoista
 44. Hannu Taanila on epäilyksettä älykäs ihminen ja osaa kirjoittaa terävästi, jos pääsee ensimmäiseksi sanomaan, ennen muita.

  Tuo ylempänä linkattu Taanilan kirjoitus on kuitenkin vain pikkunäppärä, ja siinä toistuu tuhannesti jo sanottu näkökulma: Suomen tulee pysyä erillisenä valtakuntana, jolla on oma ulkopolitiikkansa ja joka ei alistu minkään sotilasvallan instrumentiksi ketään vastaan.

  Kun tuota lausetta maistelee, tajuaa, että siinä on suomettumisen ydinluu: erillinen ulkopolitiikka tarkoittaa oikeasti vapaata oikeutta saada kumartaa itään ja näyttää muille persietä, vaikka idästä tulisi kyberuhkaa ja panssareita.

  VastaaPoista
 45. Minä laitan seppeleen nuorille miehillemme, jotka kuolevat Afganistanissa ja ties missä sudanissa.

  Kärpästen juhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan tosikko-linjallani ja kysyn, että mitä helvettiä he siellä tekevät?

   Stalinistit syyttivät (kuten Iines muistutti) veteraaneja, että mitä menitte. Nyt vasta olisi tuon kysymyksen aika.

   Suomihan on sotilaallisesti liittoutumaton. Mikä hinku meillä on mennä sotimaan Afganistaniin ja Afrikkaan?

   Ketkä ovat suureen ääneen toitottaneet, ettei perinteistä maanpuolustusta enää tarvita, vaan on panostettava kriisinhallintaan?

   Syyttäkäämme heitä.

   Poista
 46. Täytyy kuitenkin muistaa, että esimerksi rauhanturvajoukkoihin mennään omasta halusta, ei kenenkään pakottamana. Palkka on hyvä ja monia nuoria miehiä houkuttaa joissakin kohteissa se, että kohteesta voi ostaa ja tuoda tullessaan semmoisen auton, josta Suomessa saa vain haaveilla.

  Voin olla väärässäkin, mutta arvelen siis, ettei kohdemaihin Natossakaan ketään pakoteta. En minä silti Natolle liputa, kunhan kyselen tätäkin vaihtoehtoa, sillä en pidä Venäjän epärehellisyydestä tippaakaan.

  VastaaPoista
 47. No, tehdään Taanilalle sielunavaus:

  Hänen HS-mielipiteensä on typerä siksi, ettei siinä ole oikeasti mitään sisältöä. Mitä Taanila tarkoittaa sillä, että pitää sanoa Venäjälle jyrkästi "Ei!", "Ei, älkää työntäkö meitä Natoon!"

  Ei hän tarkoita sillä yhtään mitään.

  Vielä typerämmäksi Taanilan mielipiteen tekee se, että juuri samanlaisessa tilanteessa olimme 30-luvulla. Sillä erolla, että Venäjä uhkaili meitä, ei kaukaista Ukrainaa.

  Suomi haki turvaa, mutta sai pakit sekä länsivalloilta että Saksalta.

  Silti pieni Suomi löi urheasti nyrkkiä pöytään ja vaati Venäjää lopettamaan uhkailut. Ei auttanut. Venäjä hyökkäsi kimppuumme.

  Mitä tekivät myöhemmät Taanilat: syyttivät suomalaisia siitä, että he ärsyttivät Venäjän hyökkäämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen herrat eivät koskaan ole luottaneet suomalaisiin, pelkotilansa ovat aiheuttaneet monenlaista. Sodissa ihmettelivät, kun ei heti tullutkaan turpaan. Helsingin tunneliverkosto sai alkunsa, kun rakennuttivat jokaisesta laitoksesta pakotien, siltä varalta, että "ne" tulevat. Ja ne "ne" olivat suomalaisia. Ahti Karjalaisesta yrittivät presidenttiä, vaikka mies oli siinä kunnossa, etteivät olisi Hakanimen alkossa myyneet mitään, vaikka kuinka olisi todistellut presidentti olevansa.

   Vielä meitä on ainakin kaksi, jotka eivät halua natoon, minä ja Taanila.

   Kun nato täsmäpommittaa vihulaisen pikkupäälliköitä, siinä ilmassa lentelevät monen ukon, akan ja lapsen kappaleet. En halua olla osallisena.

   Poista