16.6.2014

3. sivu: Unista ja suomalaisen anarkismin huolestuttavasta tilasta


16.6.  Olenpa taas rehkinyt itseni kipeäksi. Niska ja hartiat ovat jäykkinä maitohapoista, kivikovat, sanoi lääkäri, ja päätä huimaa, etoo. Nyt on jo vähän parempi kun olen levännyt pari päivää, ollut pirtissä aloillani ja pötkötellyt askareitten väliin. Syönyt varovasti puolikkaita lihasrelaksantteja ja Burana kuusisataista. Nekin etovat, joten tänään jätän ne pois.

Olen nähnyt myös voimakkaita unia, mikä ei ole minulle tavallista. Mietin johtuuko se lihasrelaksantista, Dolanista. Onkohan se voimakas huume? Ensimmäisenä yönä näin unta. että minulla oli avoauto, johon hyppäsin ja jossain kuulin, kuinka nimeäni toistettiin ihaillen. Siinä oli pari teinityttöä, joille selostin avoautoani samalla kun ajoin sitä.

Viime yönä näin unta, että olin tuomitsemassa jotain kauheaa psykopaattia ja mäiskin häntä olan takaa. Sitten heräsin ja pelotti. Onkohan ulkona joku hörhö, kun olen yksin täällä kesäyön hämärissä? Nukahdin uudelleen ja uni jatkoi pommituksina. Kolme sinistä pommia putosi lähelleni ja koko maailma oli uhattuna. Etsin siskoni kanssa pakotietä ja jouduimme eksyksiin, korpeen, jossa oli pimeässä  yksinäinen mökki, josta loisti pieni valo. Sitten valo sammui ja takanamme oli joitain roistoja. Yhtäkkiä rinnallani oli deittimies, joku vähän vanhempi. Hän oli iloinen, kun menin hänen viereensä istumaan. Vein hänet mökille ja huomasin, etten ollut siivonnut yhtään, mökki oli semmoinen kuin se aina on. Sisällä oli kaksi hyvinkasvatettua lastani, jotka juttelivat kohteliaasti deittimiehelleni ja minä ajattelin, että mitä kummaa järjestän hänelle ohjelmaksi. Jollain tavalla mies muistutti taloyhtiöni hallituksen puheenjohtajaa, joka kutsuu vaimoaan Lutmilaksi. Tähän heräsin.


On ollut aikaa kölliä riippukeinussa ja  lukea lehtiä. Olen huvittanut itseäni Kokoomuksen puoluekokousuutisilla. Näyttää siltä, että Stubb on varsin populistinen: Natosta on voitava keskustella, perintö- ja lahjaverot tarkasteluun, verot alemmas, jalkaväkimiinat ehkä takaisin. Tuntuu hassulta, että poliitikko lupaa näin selkeästi tehdä tietylle asialle jotain eukä luista asiasta fraseologialla, mitään sanomattomalla kliseehutulla. Tästä sulka Stubbin hattuun.

Kokoomuksen kokous on ollut tapahtumarikas, toisin kuin Keskustapuolueen: Iiro Viinasta ei päästetty sisään, vaikka hänellä oli kutsu ja parkinsontauti. Jan Vapaavuori oli suivaantunut, kun ei päässyt juhlassa Stubbin pöytään. Luinko vielä jostain, että mediaa ei päästetty juhliin, vaan ilonpito tapahtui suljettujen ovien takana? Lisäksi jossain anarkistit olivat käyneet kokoomuksen kansanedustajan kimppuun ja painaneet hänet maahan. Sitä ennen nämä älyköt olivat tiukanneet jokaiselta ohikulkijalta: oletko kokoomuksesta. Täytyy sanoa, että olen huolestunut suomalaisen anarkismin tilasta. Miksi täällä tyypit vaikuttavat lähinnä idiooteilta?

(Valokuva Iines, Harsokorento lupiinin lehdellä)

71 kommenttia:

 1. Niin katoaa mainen kunnia ja julkisuus. Aikanaan Iiro Viinanen oli Suomen puhutuin ja vihatuin mies. Yksi rouva kertoi usein vieneensä koiransa tekemään tarpeet valtionvarainministerin kotiportille. Nyt Iiroa ei muista juuri kukaan. Korkeintaan hymähdys: "ai niin, tuo taisi joskus olla hallituksessa." Minäkin googlailin paremmin muistaakseni. Osuin Talousanomien uutiseen, jossa Esko Aho valehteli silmät ja suun täyteen. Kehui estoitta aikaan saamallaan talouden nousulla. Unohti mainita Nokian, jonka piikkiin kaikki oikasti meni. Sama yritys, jossa ex-pääministeri myöhemmin toimi kaiketi lähinnä kulueränä.

  Sellaisia ne ovat poliitikkojen puheet. Selviin mielipiteisiin etukäteen hirttäytyvää poliitikkoa sanotaan kokemattomaksi ja osaamattomaksi. Tai Stubbiksi. Kyllä sitä maailma vielä tasii.

  VastaaPoista
 2. Minä muistan Iiro Viinasen hyvin, koska juuri hän korotti meikäläisen verot 41 prosenttiin. Kuvitelkaa, neljäänkymmeneenyhteen prosenttiin yksinhuoltajalla, jolla oli opinto- ja asuntovelkaa. Eikä se palkka nyt mitenkään julkijumalaton ollut, keskitason yläpuolella, mutta niin on syytäkin, koska toimin asiantuntijatehtävissä - opettajat ovat alansa asiantuntijoita ja olkoot ylpeitä siitä - ja olin kouluttanut itse itseni pitkästi ja ahkerasti.

  Nyt kun myöhemmin olen kuunnellut Viinasta ja lukenut hänestä, hän tuntuu ihmisenä kuitenkin vaatimattomalta ja miellyttävältä. Ehkä sairaus on pehmentänyt häntä.

  Stubbissa miellyttää hänen railakas erilaisuutensa pääministerinä. Miksi pitäisi pönöttää, kun eivät ne pönöttäjät ole yhtään parempia tai rehellisempiä olleet.

  VastaaPoista
 3. Olin menossa urputtamaan vielä jotain siitä Tornion kunnialakosta, mutta Kolehmaisen kaunokirjallinen tarina kaunosieluisista nuorista sulatti kovan sydämeni ja avasi kylmät silmäni.

  Niinpä tein parannuksen: julistan täten yhtyväni Riku-Mikiksen talouspoliittiseen linjaan ja vaadin Suomen vientiteollisuutta lopettavaksi heti paikalla! Kyläkoulut on säilytettävä!

  Ja jos venäläiset vielä öykkäröivät, niin lakkoon menevät ensin talonmiehet, sitten kouluavustajat, kansakoulun opettajat, lehtorit ja lopuksi rehtorit! Meille ei vittuilla, se on jämpti niin.

  Ja verot – ne vaatimme valtion maksettaviksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtymme toveri Tapsakaisen ultimaatumiin.

   Röyttän satamatyöläiset ry

   Poista
  2. Emme me opettajat mitään lakkoon mene, sillä joku saattaisi pahoittaa mielensä, että kuinka ne opettajatkin nyt noin mullikoivat.

   Eikä meille mitään vittuilla, sillä meidän koulussa ei ole järjestyshäiriöitä, sanoi rehtori, joka sanoi, että se on sitten kaksi viikkoa palkatonta työtä ja vittumainen lukujärjestys, jos kerrotte kaiken tai muuten mullittelettte. Ja veroja me maksame mielellämme, sillä se on kouluun päin, käskettiin sanoa. Ettäs tiedätte.

   Poista
 4. Käykäätten veljet katsomassa Hesarin nettisivujen alkua. Siellä on se lakon aiheuttanut uhkauskirje suomennettuna.
  Kyllä minäkin siitä niin mieleni pahoitin! Perkeleen puskaryss... anteeksi pensasneuvostoliittolainen siinä ilmoitti, että Röyttän mies saattaa joutua laivan kulujen maksumieheksi. Tämähän menee samanlaiseksi tämä meno kuin Kummisetä- elokuvassa, muistattehan? Siinä pantiin yhden johtajan sänkyyn hevosen pää ja jo osasi mies suostua tarjoukseen, josta ei voinut kieltäytyä. Kyä Venäjän mahvia osaa kanssa nämä temput. Lähettelee kirjeitä.... ettäs kehtaavat.

  VastaaPoista
 5. Kokoomuksen kansandustaja kohtasi anarkistiväkivaltaa, muttei muista siitä kovin paljoa. Hmmm... tai hänestä näytti, että anarkisteja olivat. Ei kai sentään portsareita...ei, ei ole voinut olla.

  Mulla menee hitaasti, lauloi Eemeli aikoinaan, mutta Mäkisellä meni lujaa.0

  Anarkistit mun perse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on monenlaisia ryhmiä, muttei yhtään niin onnetonta kuin anarkistit. Kunnon anarkisti olisi hyödyllinen käsikassara vallanpitäjiä vastaan, mutta kun ne ressukat sortuvat aina omaan katkeruuteensa ja alkavat itkeä eliitille kurjuuttaan, että siitäs saitte, eliitti, kun ette anna meille kanssa.

   Anarkian tulisi kai olla lainalaista, siis edes omien lakien mukaista. Toiminnan tulisi olla älyllistä ja selkeästi johdettua, ja kuitenkin eettisesti hyväksyttävää. Semmoista voisi kunnioittaakin, sillä kyllä Suomesssa korjattavaa on.

   Poista
  2. Anarkismista on paljon hienoja teorioita, mutta toteutuessaan se johtaa väistämättä kaaokseen ja väkivaltaan. Anarkismi on tie,jonka päässä odottaa Stalin tai Hitler valmiina tarttumaan ohjaksiin.

   Poista
  3. No tämä on minunkin sisin tuntoni. Asiat täytyy pystyä puhumaan ja neuvottelemaan, ihmisten kesken.

   Vaan yritin sanoa, että on kai olemassa myös anarkiaa, joka ei tuhoa eikä tee pahaa. ?.

   Poista
  4. Anarkia tähtää valtarakenteiden poistamiseen, sellainen tyhjiö täyttyy hyvin nopeasti. Anarkismi johtaa väistämättä totalitarismiin.

   Demokratian jokainen kieltää vuorollaan, minulla taitaa vielä olla tallessa kuvankaappauksina Vihreän langan törkeää raivoa, kun persut saivat jytkynsä. Uhkasivat muuttaa kokonaan maasta pois. Minun on itseni vaikea tietää, kenen valtaantulo tai vallassa oleminen minua eniten kauhistuttaisi. Pääasia, ettei kukaan niistä saa kovin ylivoimasta valtaa.

   Kokoomus on ehkä sittenkin minusta kaikkein kammottavin.

   Miellyttävyys on poliitikon tärkein ominaisuus, muistan kuinka x lempeästi hymyille silitti sylissään olevien suloisten lapsien hiuksia. Samoin teki myös poliitikko y.

   Poista
  5. Äläs nyt irvistele, senkin vääräleuka. Tuo esimerkkisi poliitikko vaikuttaa minusta lähinnä psykopaatilta.

   Miellyttävä ihmisenä - miksi tämä pitää tahallaan käsittää kliseisesti? Ihminen on miellyttävä, jos hän vilpittömästi kuuntelee toista, ymmärtää erehtyvyytensä ja pyrkii rakentaviin ehdotuksiin.

   Poista
  6. ”Anarkia tähtää valtarakenteiden poistamiseen, sellainen tyhjiö täyttyy hyvin nopeasti. Anarkismi johtaa väistämättä totalitarismiin.”

   Minulla on anarkiasta ihan toisenlainen käsitys. Anarkia ei ole väkivaltaa vaan sen vastustamista. Se haluaa purkaa väkivaltaisia rakenteita, ei kaikkia valtarakenteita. Performansseista tai mielenilmauksista ei kannata tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

   Mikäli yhteiskunta kehittyy siihen suuntaan, että kansalaisista tulee valtion suurin vihollinen, käy herkästi niin että ryhdytään rakentamaan vain valvontaa, kontrollia ja erilaisia vallankäytön väkivaltaisia muotoja. Ne muuttuvat lopulta totalitarismiksi. Putinismiksi.

   Sitä kohden myös meillä kuljetaan, ikävä kyllä.

   Jatkuva terrorismin pelko (ulkomaailmasta tulee vihollinen) tai sodalla pelottelu (tai kuten nyt meillä: venäläisvihan lietsonta) on populistista aviopesua, jos niin haluaa sanoa. Tunnemanipulaatiota.

   Yhdysvalloissa terrorismin pelko on saanut jo suuret mittasuhteet. Paranoia joka siellä elää, on miltei kansantauti. Se näkyy ja tuntuu kun siellä käy. Amerikoissa asia on juuri näin: jokainen kansalainen on potentiaalinen terroristi. Jokainen on epäilyksenalainen.

   Anarkismi (ei ole olemassa yhtä ainoaa oppirakennelmaa) vastustaa valtion harjoittamaa väkivaltaa. Ëdward Snowden edustaa anarkismin erästä muotoa: paljastetaan ja kerrotaan se mitä tapahtuu. Käydään julkista keskustelua ja ehkä saadaan aikaan myönteisiä muutoksia.


   Poista
  7. Kyllä Yhdysvalloissa tämän suuntaisia ilmiöitä on ollut. Snowdenin tetoista ei aatteellisten anarkistien kannata kovin suurta kunniaa ottaa.

   Mitkähän mahdollisesti ovat niitä väkivaltakoneistoja, jotka Suomesta tulisi poistaa. Ja mitä tulisi rakentaa näiden tunnistettujen väkivaltakoneistojen tilalle? Eikö tarvita esimerkiksi väkivaltakoneistojen ehkäisyn varmistujsoukkoja, ns. antiväkivaltakaarteja?

   Poista
  8. No, et ole ilmeisesti koskaan havainnut, että väkivaltaa on olemassa etkä ehkä ymmärtänyt mistä tuossa kirjoitin, joten turha siitä on jatkaa.

   Poista
  9. Tätä minä tarkoitin: anarkia ei ole väkivaltaa itsessään, mutta, Hilu, - se on johtanut siihen valitetettavan usein, ehkä jopa pääsääntöisesti.

   Anarkia voi olla hienoimmillaan oppirakennelema, ideologia, mutta kuten alimmassa kommentissani sanon, ideologiat ovat utopioita, jotka ovat kaukana todellisuudesta. Miksi? Siksi, että niitä toteuttaa ihminen, vajavainen olento, jossa on hyvän ohella myös pahan aspekti. Anarkia houkuttaa pahan esiin.

   Anarkia käytttää terrorismin aseita. Hyvä anarkia voisi olla mielenilmaisua, kirjallista manipulaatiota, mutta ei milloinkaan ihmiseen käsiksi käyvää tai tuhoavaa.

   Poista
  10. Keskeiset kysymykset jäivät vastausta vaille? Mitkä ovat anarkismin keinot? Mikä on lopputulos, johon se pyrkii?

   Nämä ovat käsittääkseni epäselviä anarkisteille itselleen. Jotta siellä joku "hyvä" ideologia olisi uskottava, liike joutuisi tekemään selvän pesäeron joukossaan oleviin väkivallan tekijöihin. Tätä liike ei pysty hajanaisuutensa, sekalaisuutensa ja epäselvien tavoitteidensa vuoksi tekemään. Tuskin on haluakaan: sehän olisi faskismia!

   Poista
  11. Vielä haluan kertoa, mikä anarkismissa minua tympii. Sillä ei ole mitään keinoja isoja kapitalismin ongelmia vastaan: sitä ettei kapitalismi pysty työllistämään ihmisiä, että rahaa jatkaa keskittymistään jne. Kun keinoja ei ole, ne kohdistetaan pieniin mitättömiin, täällä selviytymään pyrkiviin ihmisiin.

   Turkistarhauksessa on selviä eettisiä ongelmia, mutta mitään hyötyä ei vapautusiskuista turkistarhoille ole ollut. Kärsijiksi ovat joutuneet onnettomat pienyrittäjät ja Suomen luonto. Onneksi maailmalta tuttuja murhia eivät anarkistit ole näissä sentään käyttäneet.

   Talonvaltaukset lienevät suhteellisen harmittomia, mutta en toisaalta ole juuri hyödyistäkään kuullut. Tai no yhdestä. Lepakosta tuli merkittävä kulttuuritekijä, joka toimi, kunnes kapitalismi tarvitsi tontin takaisin käyttöönsä.

   Anarkisti korjaa autoa potkimalla sen renkaita. Kun aikansa potkii, turhautuu ja pistää neulalla sen puhki.

   Poista
  12. Anarkismi voidaan kauneimmillaan määritellä vapaudeksi, vapaudeksi ajatella omilla aivoillaan. Tämä on kuitenkin toisaalta tarpeetonta, sillä jokaisellahan on automaattisesti vapaus ajatella omilla aivoillaan - ilman että se olisi anarkismia.

   Eri asia on se, että kellään ei volla olla vapautta toimia yhteiskunnassa niin kuin tahtoo, irti yhteisistä käyttäytymisen ja elämisen perusnormeista. Se että toimisi, olisi rikos, ei anarkismia.

   Tämä oli tällaista ääneen ajattelua.

   Poista
  13. Minä olen ilmoittanut itseni vaikeasti itsenikin määriteltäväksi, ehdottoman puoluekielteiseksi vasemmistolaiseksi.

   Tämä vanhemman polven tykitys on Rrrrautaa!

   Poista
 6. Olin iloisesti yllättynyt Stubbin valinnasta, kun se on niin kielitaitoinen ja energinen. Meni syteen tai saveen, niin hyvä että johonkin menee, eikä tallata samalla paikalla. Ihailin kyllä Kataista, hänen kykyään pitää kasassa suurta joukkoa toisin ajattelevia. Hän on ihmisenä verraton. Ei koskaan sortunut (tietääkseni) mollaamaan muita ihmisiä, ei perussuomalaisiakaan. Tuskin koskaan Suomi saa yhtä hyvää pääministeriä, ikävää, että hän selvästi väsyi. Väsymystä en kyllä ihmettele. Mutta sitä ihmettelen suuresti, että keskustan päävetäjä, se lestadiolainen, kehtasi syyttää Kataisen aikaa ja tavallaan häntä henkilökohtaisesti, sillä ei se Kataisen syytä ole, että viime vuodet ovat olleet rankkoja, ja ovat vieläkin. Eiköhän keskusta ollut juuri se, joka sai vaikeudet alulle.
  Minä haluan Suomen Natoon, jos se vain sinne kelpuutetaan. Ja maamiinat itärajalle. Joku sanoi, että mihinkään valtioon ei ole koskaan hyökätty, jos se on Naton puolustusliittossa. Minäkin pelkään, vaikka osaan sanoa: Dobroje Uutro!

  Kauhistus! Taisin puhua politiikkaa, vaikka en sen kiemuroita suinkaan hallitse. Jos olet eri mieltä, niin muista se, että nämä ovat VAIN Liisun ajatuksia. Enkä kuulu mihinkään puolueeseen. Olen jonkinlainen vapaa-ajattelija. Eikä minulla ole lehmiä ojassa. Enhän osaa lypsääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, minäkin pidän Kataisesta ihmisenä. Hän on hyvin rauhallinen, puhuu kauniisti ja tuntuu kohtelevan ihmisiä hyvin. Näyttää myös tunteensa ja tuntuu oLevan oma itsensä. Voisin kuvitella, että hän on kiltti, mutta ei vässykkä. Stubb on kuin nuori ori. Antaa pojan yrittää.

   Hyvä Liisu, maamiinat itärajalle totta tosiaan! Voisin vaikka itse niitä viedä, ellen olisi kuitenkin jonkin sortin pasifisti - kukkanen kiväärinpiippuun. Vaan mitäs putinistit uhittelevat ja kieroilevat. Ei muita kansoja saa pitää materiaalina.

   Poista
  2. Suomen puolustusvoimien pioneeriaselajin reservin upseerina minun on nyt pakko oikaista arvon rouvia, että voimassa olevan puolustusdoktriinimme mukaan maamiinoja ei ollut edes tarkoitus viedä itärajalle.

   Kuten kenraalitkin usein, käytte selvästikin edellistä sotaa.

   Maamiinojen tarkoitus, jos rauhaarakastavat tuulihattumme eivät olisi niitä meiltä vieneet, olisi ihan toinen: niillä suojataan tärkeitä kohteita hidastamalla vihollisen jalkaväen etenemistä.

   Vihollista ei pysäytetä rajalla, vaan sisämaassa. Valitettavasti.

   Poista
  3. No, doktriinit ovat varmaan tulkittavissa, ainakin jos minä saisin päättää. Rraja on tärkeä kohde, sillä emme me halua Venäjän rajaa kai pois? Eikös sen voisi arvoisa reservinupseerikin perustella näin selkeällä ja yksinkertaisella tavalla?

   Vaan uskon toki tuon, että sodan luonne on erilainen nykyään.

   Poista
  4. Lieventävänä asianhaarana ilmoitan, että tänään myös Hesari puhuu maamiinojen viemisestä itärajalle.

   Jos Venäjä hyökkäisi, jumalat meitä siltä varjelkoot, niin urheat poikamme eivät menisi hyökkääjää vastaan rajalle, kuten tapahtui talvisodassa, vaan antaisivat hyökkääjän tulla syvälle sisämaahan, jossa ne tuhottaisiin. Vrt. esim. Raatteen tie.

   Tällainen puolustuspoliittinen muutos on tehty jo aikaa sitten, sitä kutsutaan aluepuolustukseksi. Eli seuraavassa sodassa naiset, lapset ja vanhuksetkaan eivät ole turvassa.

   Poista
  5. Ehkä on ihan hyvä, että minulla on mökki länsirannikolla. Hädän tullen otan kaikki halulliset kommentoijat ja lukijat tänne turvaan. On kaksikin tulisijalla varustettua mökkiä.

   Poista
  6. Minä, Kolehmainen, Riku ja Mikis ilmoittaudutaan täten Iinekselän Suojeluskunnan Kodinturvajoukkojen Ensimmäisen Plutoonan täydennysmiehiksi!

   Vartiovuorot jaetaan niin, että yksi vahtii viholaista ja muut toisiaan.

   Poista
  7. Mainiota. Ei muuta kuin rytinää sitten vaan itärajalla. Ei kun sisämaassa. Minä varaan muonaa ja juomaa ja lämmitän saunan.

   Poista
 7. Laatumediamme - HS ja Yle etunenässä - ei kerro mitään mistään vasemmistoanarkistien pahoinpitelemästä kokoomuksen kansanedustajasta. Mitätön tapaus siis, sattuuhan sitä.

  Mutta auta armias, jos pahoinpitelyyn olisivatkin syyllistyneet ne pari uusnatsireppanaa ja uhrina olisi ollut vihervassari, niin voi sitä mekastuksen määrää, joka olisi eetterin ja maanpiirin vallannut!

  Jokainen suvakkitaho Herlinien miljardööriveljeksiä ja Rauno Räsästä myöten olisi rientänyt tyrmistymään nousevan äärioikeiston uhasta.

  Ja varmaan aiheestakin, en minä sillä. Mutta miten se uutisen määritelmä menikään: ei se mikään uutinen ole, jos koira puree miestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä kärjistät tahallasi näitä asetelmia. Kokoomuksen kansanedustaja Mäkinen:"Minut painettiin maahan...en muista." Suattahan tua ollannii, vuan suattaa olla jottei ollukaan. Luitko linkittämäni Iltalehden uutisen samasta miehestä hieman aikaisemmin?Anarkisteja minulla ei ole intoa puolustaa, lue Räsäsen viimeisin, ei näytä olevan hänelläkään.

   Kansanedustaja Mäkinen näyttäisi olleen kännissä kuin käki, todistuksia hänen kertomistaan en toistaiseksi ole missään nähnyt.

   Kylläminua vähän nauratti,kun näin kylällämme yhdessä tolpassa tarran,jossa varoitettiin fasismin vaarasta. Molemmilta osapuolilta näitä tahallisesti kärjistetään,emme elä vasemmisto-emmekä oikeistoanarkismissa.Tarkkana noiden kanssa pitää tietysti olla,aina on mahdollisuus jonkun järkkyneen yksilön tuollaisen ryhmän nimissä tekemistä ikävämmistä asioista kuin jotkut särkyneet ikkunalasit.

   Poista
  2. No, ei humalassolo tee tapahtumaa merkityksettömäksi. Nämä anarkistivässykäthän olivat kyselleet vastaantulijoilta, onko tämä kokoomuslainen, eli he valikoivat maahanpainettaviaan, joten tapahtumalla oli myös silminnäkijöitä. Ja onhan toiseen käsiksikäyminen väkivaltaa, vaikkei ruhjeita tulisikaan.

   Poista
  3. Mielelläni kärjistäisin, mutta en millään pysy kyydissä, kun ne tekevät sen itse ja ehtivät aina ensin. Mielikuvitukseni ei riitä niin hullunkurisiin juttuihin.

   Ehkäpä alan ennätys on edelleen se Hesarin taannoinen kansanvalistusuutinen, jossa etusivulla ja yhdellä aukeamalla kohkattiin, kuin mamu-bussikuskia oli potkaistu takaapäin polvitaipeeseen.

   (Etenkin kun muisti, että samalla paikalla hieman aiemmin toinen bussikuski oli potkittu aivoinvaliidiksi. Toki siitäkin oli pikku-uutinen Hesarissa, taustat sensuroituna.)

   Poista
 8. Onneksi emme ole ääriainesten liikehdinnässä vielä Ruotsin tasolla. Siellähän maalaillaan hakaristejä joka paikkaan, vassarisoturit nakkelevat ihmisten koteihin polttopulloja, homoja, mustalaisia ja juutalaisia vainotaan urakalla. Huh, huh! Täältä lisää: http://rahmispossu.net/2014/06/16/ykta-varoitetaan-lisaantyvasta-rasismista-ruotsissa/
  Tuossa uutisessa oli myös erikoinen kohta: "Nykyään suvaitaan yhä enemmän puheita, joita aiemmin ei olisi suvaittu." Onko siis suvaitsevaisuus lisääntynyt vai vähentynyt? Tässä alkaa vanha propagandistikini mennä sekaisin näiden termien ja määrittelyjen kanssa.
  Mutta että Iines ja Liisu kannattavat maamiinoja! Jos ja kun näin on, on Ottawan sopimus kohta paperi, joka kelpaa vain nenän niistämiseen. Naisväki meidät siihen miinakieltosopimukseen vei ja vain naisten voimin juttu voidaan taas purkaa. Miesten on paras vain olla hissukseen. Sen nyt tietää kysymättäkin, mitä pioneeriaselajin reservin upseeri asiasta ajattelee.
  Kuten Tapsa kertoi, ei niitä miinoja rajalle kylvetä, ei ehditä. Mutta kun vihollinen tassuttelee vaikka Mynämäkeä kohti, etenemisurat kylvetään miinoja täyteen ja kohta lentää vihollisen jalkoja ja sisäelimiä puiden oksille roikkumaan. Naakat niitä sieltä sitten nälkäänsä napsivat.
  Yhden Hornetin hinnalla saataisiin (ja vielä kotimaisella työllä!) varastoihin niin paljon maamiinoja, ettei yksikään likainen vihollissaapas uskaltaisi askeltaa äidinmaamme pyhällä maaperällä.

  VastaaPoista
 9. Noi miehet aukaisi vähän silmiäni. Mutta kertokoot he sen, miten suojella Suomen lapsia, nuoria ja vanhoja joutumasta retaleina puiden oksille samojen miinojen paukahduksista, jos niitä on maahan Suomen puolella kylvetty. Aina niitä kuitenkin rauhankin tultua löytyy maasta marjastajan jalan alta.

  Ei. Kyllä taidan ottaa Iineksen linjan jossa kaikissa kiväärin piipuissa olisi naisten siihen asettama ruusu tai tulppaani, tai sitten lintu tekisi tykin ammottavan suureen suuhun pesän ja siihen pieniä poikasia, ja mahdollinen ampuja, sattuisi olemaan luonnon ystävä.

  Luontoon se kuuluu ihminenkin ja sitä on suojeltava. Ja vihollisen pukuun puettu, aseen käyttöön pakotettu nuori tai vanha "vihollinen" on aina ihminen hänkin, en kestä ajatusta siitä, että hänen suolensa lentelisivät ilmassa.

  Voisiko sellainen olla mahdollista, että kaikki kansat liittyisivät samaan puolustusliittoon?
  Mutta ei, eihän se olisi silloin enää tarpeellista, kun ei olisi ketä vastaan taistella. En oikeastaan yhtään ihmettele, että on yleensä (koko ihmiskunnan historian ajan ollut) sotia. Katsotaanpa pienintä yksikklöä: perhettä. Löytyykö Suomesta yhtään sellaista perhettä, jossa ollaan aina samaa mieltä asioista, ettei syntyisi koskaan riitoja? Voi, kun löytyisi! Sellaisia rauhanperheitä, joissa ei kukaan alistaisi toisia oman tahtonsa alle. Ja löytyykö edes yhtä ihmistä, joka ei koskaan suuttuisi johonkin toiseen, joka on jotenkin loukannut häntä? Voi kun löytyisi!

  Onko suuttuminen sairaus ihmisessä? Jos, niin se pitäisi parantaa.
  Jos kukaan ei koskaan suuttuisi, olisiko silloin sotia ollenkaan?
  Mitä tapahtuisi "pahoille ihmisille". Millainen on paha ihminen? Mikis hän on paha?
  Luulen, että kaikki kysymykset ovat turhia, ne johtavat toivottomuuteen. Uskon, että sotia on, ja tulee aina olemaan. Niin yksilön kuin kansojen tasolla.
  Jos joku pystyy murtamaan tämän uskon, olen hänelle iäti kiitollinen! Sillä sodat ja riidat ovat minusta inhottavia (vaikka itsekin olen valmis riitelemään puolustaakseni oikeuksiani, jos joku mielestäni loukkaa minua. Mitä oikeuksia minulla muka? Miksi niiden takia pitäisi riidellä? Eikö olisi parempi olla vain hiljaa!)

  Entä jos virtuaalisodat riittäisivät, saisi mielinmäärin tappaa ihmisiä!
  Entä jos urheilukentillä käytäisiin kovimmat ottelut, ja voittajat saisivat seppeleen päähänsä!

  Hah, hah! Sekö muka auttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti perään korjauksia:
   1. yksikklö= yksikkö (harmiton virhe)
   2. mikis= miksi (erittäin harmillinen virhe, suorastaan kauhistuttava!)


   Poista
  2. Näin se menee: sotia tulee aina olemaan, sillä Paratiisissa on myös käärme. Ihminen on myös paha, toiset enemmän, toiset vähemmät, jokuset eivät juurikaan. Mikään ei ole murskaavampi kuin ihminen, joka nostaa itsensä yli muiden, jopa yli kansojen, vallanhaluinen yksilö.

   Valitettavasti meissä on aina niitä, jotka uskovat voimakkaisiin ideologioihin, sillä ideologia on aina vain ajatusrakennelma, jolla on jokin ihmisen keksimä tarkoitus. Miten kukaan meistä voisi keksiä pelastavaa ideologiaa niin kauan kuin ihminen on ennallaan? Kauneinkin kukkaisideologia on harhaa, intialaiset filosofiat ovat kaukana todellisuudesta maassa, jossa väki raiskaa ja hirttää heikkoja ja itseään alempia - tämä filosofinen kansa on jopa jakanut ihmiset kasteihin, joista on edelleen kuultavia kaikuja olemassa.

   Itärajalle miinat - kannatan edelleen, vaikka kuulin reservinupseerin asiantuntevan esityksen. Symbolisesti ainakin kannatan. Suomalaisille tiedotus asiasta, etteivät mene alueelle. Ja miksei venäjänkin kielellä, jotteivat viattomat sivulliset liiku alueella.

   Vaan sitä minä kysyisin, että milloin Venäjän hieno kansa onnistuttiin aivopesemään niin, että se nyt uskoo virallisen propagandakoneiston putinistiset selitykset? Eikö työläinen kommunismisssa oppinutkaan tietämään ja tiedostamaan? Miksi siitä tuli lammas?

   Poista
 10. Tuosta Liisun pikku kirjoitusvirheestä saisi oivan esimerkin kuvaamaan välimerkkien tärkeyttä. "Mikis hän on paha?" Ei vielä kohahduta, mutta "Mikis, hän on paha?" olisi jo paljon rankemmin sanottu Tosin Mikis ei ole paha, siksi kysymysmerkki.
  Tämän päivän Hesarin nettisivuilla on video, joka näyttää, mitä tapahtuu jalkaväkimiinan räjähtäessä. Itse ase on kaljapurkkia pienempi, vihreä ja huomaamaton pötikkä, valettu muovista. Räjähdettä siinä on vaivaiset 60 grammaa, mutta kun päälle astuu, niin kyllä lähtee!
  Hesarin jutussa kerrottiin, että "suurin osa" näistä miinoista on jo tuhottu. Heh, heh, niin varmaan. Vähän luulen, että vastuullinen sotilasjohto on tehnyt muutamankin jemman, johihin näitä on uusasekätketty pahan päivän varalta. On tietysti kauheaa, että kansallisen turvallisuuden nimissä sotilaiden on pakko rikkoa lakia. Toisaalta on yhtä kauheaa, että puolustusvoimien ylipäällikkö (kerran siis mumimammakin) tekee parhaansa heikentääkseen maan sotilaallista puolustuskykyä. Kansa päättäköön kumman rikos on suurempi. Jos asia annetaan demlalaiselle oikeusistuimelle se panee koko pääesikunnan vuosiksi linnaan. "Ettei Suomen kansainvälinen maine vaan kärsisi...." Niinpä niin.
  Ulkona satoi äsken lunta ja lämpömittari näyttää viittä astetta. Tuuli pyöritteli äsken jonkun intiaanikanoottia tuossa rantanurmella, Näin sen ikkunastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua suorastaan huvitti, kun luin aamulla Hesarista miten vaikea miinasopimuksesta on muka irrottautua ja kuinka niitä maamiinoja ei sitten kuitenkaan mistään saisi ostettua..,

   Herra jumala noita nykyajan märkäkorva-toimittajia.

   Sopimuksesta pääsee irti kahdessa päivässä (mikäli haluaa tehdä sen korrektisti), hätätilassa siinä ajassa minkä paperin repiminen kestää.

   Maamiinan tekeminen on yksinkertaisempaa kuin saippuan, perunamuussin tai apulannan. Tuotannon polkaiseminen käyntiin veisi Nokia-insinööriltäkin korkeintaan kuukauden.

   Ja niitä todella on yhä varastoissa "koulutustarkoituksiin" ensi hätään.

   Suomalaisilla on muuten omakohtaista kokemusta sinne tänne ripotelluista maamiinoista: jalot saksalaiset niitä lähtiessään kätkivät sinne tänne lappilaisten poljettaviksi. Vielä 50-luvulla niihin astui moni.

   Poista
  2. Ei saisi ostettua kuin Venäjältä, kertoo Hesari. No, sieltähän me.

   On suorastaan jännittävää seurata, ottaako Stubb miina-asian mukaan hallituksen listalle. Sehän vaatii hallityuksen päätöksen ja vielä erikseen vahvistuksen äänten enemmistöllä eduskunnassa.

   Olette varmaan huomanneet Sofi Oksasen artikkelin Putinista täältä.

   Poista
  3. Moni jättää lukematta, koska se on niin pitkä - juuri he, joiden se pitäisi lukea.

   Meille, jotka olemme seuranneet venäläisten toimia jo vuosikymmeniä, jutussa ei ole mitään uutta tai yllättävää.

   Itsekin huomautin täällä, että keräämällä joukkoja Ukrainan rajalle Venäjä vie huomion Krimin varastamisesta ja kohta se unohdetaan. Olemme jopa siinä uskossa, että itseasiassahan Krim kuuluukin Venäjälle.

   Mutta ei kyse on pelkästä Putinista - kyse on Venäjästä ja venäläisistä.

   Poista
  4. Silti, vaikkka olemme seuranneet Venäjän ja Neuvostoliiton toimia jo vuosikymmenet, niin on varsin raikasta, että joku tunnustettu ja hyvä kirjailija puhuu asiasta. Meillä kun on totuttu siihen, että älymystö ja kulttuuristo puolustaa Neuvostoliittoa ja Venäjää viimeiseen saakka.

   Nyt kuva alkaa mennä rikki, jopa päinvastoin. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

   Poista
 11. Satoi lunta? Missä sinä mahdat sijaita, Kolehmainen? Täällä Vakka-Suomessa tuulee niin että talon luukut lentelevät itsestään kiinni ja paukahtelevat kuin pommi. Takassa roihuaa jo kuudes pesällinen ja hellalla kiehuu kaksi isoa vesikattilaa. Silti on olevinaan kylmä vielä, sillä yö jäädytti talon hyytäväksi. Vaan onneksi aurinkoa ja linnunlaulua riittää.

  Tottakai miina tekee kauheaa jälkeä. Niin tekee tykki ja pyssykin, ja ydinpommi.

  VastaaPoista
 12. Hesarin mukaan lunta on tullut aina Tamperetta myöten ja kun katson Tampereelle päin, katson etelän suuntaan. Meillä ollaan niin pohjoisessa, että kahvitkin keitetään revontulilla.

  VastaaPoista
 13. Hyvä sijainti, Tampereen ja revontulten välillä. Minulla on aamuhesari vielä postilaatikossa. Huomaan, että se jää sinne yhä useammin, kun ensin on aina sytyteltävä tulia ja vahdittava pesää, ettei se savuta. Vaan ehtiihän Hesarin lukea ruokalevon aikana riippukeinussa pihalla. Ja usein siinä on iltapäivälehtikin kylkiäisenä, sekä Länsi-Suomi, joka jaetaan ilmaiseksi postilaatikkoon aika useinkin.

  VastaaPoista
 14. Vaan kertokaa, oi facebookilaiset, jos vain on tietoa, miksi jostain facebooklähteestä virtaa kauheat määrät populaa katsomaan erästä vanhaa artikkeliani? Saisiko jostain selville, kuka ja miksi meikäläisen vaatimattoman artikkelin on linkannut. Määrä on niin iso, että herätti huomiota, kun vilkaisin mittarini siältöä.

  Kyseessä on artikkeli, jossa nainen asioi rengasliikkeessä. Minua kummastutti tuo kävijätulva niin, että panin artikkelin näkymättömiin. Palautan sen jahka trafiikki lakkaa.

  VastaaPoista
 15. Noh, kysyin turhaan. Vaan totuus on se, että asia vaivasi minua koska tulva oli aika hirmuinen. En itse päässyt linkistä katsomaan, mikä lähde on linkannut juttuni - tai niin kuin epäilen - siihen liittyvän kuvan. Kuvassa nainen vaihtoi autonrengasta niin, että puntilliset alushousut näkyivät. Kenties linkkaaja oli joku auto- tai rengasliike.

  Vaan pikkujuttu tuo, tulva on päättynyt ja voin kohta palauttaa jutun. Isompi asia on säätila, joka ainakin täällä rannikolla on hirvittävän kylmä ja tuulinen, ulkona ei voi olla ja sisällä on pidettävä liesi lämpimänä koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se tämä Tieteellisesti Täysin Todistettu ilmaston lämpeneminen tekee. Kohta täällä on Pohjois-Saksan ilmasto, usko pois – vai olisikohan Säiden Haltijalle tullut virhe ja meille tuleekin Pohjois-Korean ilmasto?

   Tuli mitä tuli, mutta eipähän ainakaan tarvitse Hesarista ja Ylestä lukea/kuunnella varoituksia siitä, kuinka hirmuisen vaarallista on auringon ottaminen. Niinä molempina parin päivän lämpöjakson aikoina molemmat tahot ennättivät julkaista monia vakavia ja perusteellisia varoituksia.

   En epäile ilmaston muutosta – totta kai se muuttuu ajan myötä kuten on aina ennenkin tehnyt, ja nyt ihmiskunta omilla toimillaan vaikuttaa muutoksen jollakin tavalla – mutta epäilen Valtakunnan Kouhojen tulkintoja muutoksen vaikutuksista.

   Me suomalaiset voimme kuristaa nipotussäännöillämme itsemme ja teollisuutemme hengiltä, mutta maailmalla porskutus jatkuu. Kyllä muita maita sitten kaduttaa, kun Suomea ei enää ole!

   Poista
  2. Älähän nyt, Tapsa. Päivän lehdestä luin, ettei meidän tarvitse pistää ilmastonsuojeluun kuin viisi miljardia ja maailma pelastuu.Eihän se ole kuin tonni per sierainpari. Lessuperheissä tietty nipotetaa, mutta me muut maksamme riemulla!
   Päivän lehti tiesi myös kertoa, että Suomi on lapsille neljänneksi paras maa koko maailmassa. Edellä ovat vain Hollanti, Norja ja Islanti. Peränpitäjinä ovat Yhdysvallat ja Romania.
   Ja jutun otsikko: "Liikaa viinaa, vähän ystäviä."
   Siinä kuiteski oikeesti, ihan oikeesti suomalaislasten kohtalo.
   Joskus sitä vaan jää raapimaan päätä, kun näitä vertailuja lukee. Jokainen mitalisija lyödään lättänäksi - kai siksi, ettemme ylpistyisi liiaksi. Meidän on kerta kaikkiaan paras vaan uskoa, ettemme osaa mitään, emmekä olisi näin hyvissä kantimissa ilman Stockmannia, Fazeria ja mitä niitä muita mamuja nyt olikaan.
   Oksasen Sohvia en kehuisi ihan estoitta. Neuvostoliitto/Venäjä hävisi planeetanlaajyuisen tiedostussotansa jo 1948 eikä ole siitä toipunut. Lyhyen tähtäimen voittoja ovat tietysti saavuttaneet, mutta niissäkin Venäjä potkii omaan nilkkaansa. Kohta ovat viimeisetkin Euroopan maat natossa.

   Poista
  3. Vaan ihan oikeasti, Tapsa, auringonotto on vaarallista, jos toistuvasti polttaa ihonsa, erikoisesti suomalaisen vaalean ihon.

   Naapurini Martan miehellä Martilla oli talvella ollut kaljussaan ns. aurinkokeratoosi, joka on ihosyövän esiaste. Semmoinen voi kehittyä ihosyöväksi, muttei siis ilmeisesti läheskään aina kehity. Kalju hoidettiin hiilihapposuihkeilla ja keratoosi hävisi. Ohjeena on peittää kalju aina auringolta hatulla.

   Poista
  4. Kolehmainen - otan kyllä aina huomioon, että Sofi Oksanen kuuluu myös valon nähneisiin, ts. hänellä on voimakas ideologinen tausta, joka heijastuu koko ajatteluun.

   Valon nähneitä on joka puolella, eri ideologioissa, ja vierastan sellaista varmuutta, kun sitä kohtaan.

   Poista
 16. Korteni kekoon: En iki kuuna päivänä kannattaisi maamiinoja. Tulisipa vihulainen mistä tahansa. Kuka todella haluaisi kerätä eri ruumiinosia pitkin peltoja ja metsiä vai jätettäisiinkö ne susien ja karhujen evääksi? Lienevätkö nykyiset miinat jo niin täsmäisiä että repivät ja jauhavat ihmisen jauhelihaksi joka puolelta?
  Jalattomia ja kädettömiä sotilaita, mutta myös lapsia on maailmassa jo yllin kyllin miinojen käytön seurauksina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät maamiinat sen kummempaa jälkeä aiheuta kuin aseet ja tykit ja pommit. En ymmärrä, miksi vain maamiinat tulisi kieltää. Tavallaan miinan käyttö on reilumpaa, kun vastuu astumisesta on miinaanpolkijalla - jos miinat ovat maiden rajalla, ei sisämaassa.

   Minun ajatuksissani miina-alue on merkitty kylteillä: Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää.

   Poista
  2. En vastusta vaikka kaikki aseet tuhottaisiin planettaltamme.
   Jos pitää tapella, niin ei kun johtajat painimaan tai tietokilpailemaan. Kumpi on parempi, se voittaa. :)

   Poista
  3. Se ainakin on selvää, että reservin pioneeriupseerin esiin tuoman uuden puolustusdoktriinin seurauksena, miinojen aiheuttamien siviiliuhrien määrä mahdollisissa uusissa sodissa on isompi kuin viime sotien miinoitusten.

   Sofi Oksasen voisivat sitoa puuhun kiinni, ettei hyökkää, kun en usko mahdollisuuksiinsa.

   Poista
  4. Tämmöistä ei saa tietenkään päästä tapahtumaan, että sivullisilla on mahdollisuus joutua miinojen uhriksi.

   Ajattelen tässä siis vain rajoilla olevaa miinakenttää, joka on kyltein merkitty ja jossa ihmiset eivät saa liikkua, eli armeijan aluetta.

   Vaan jos fyysinen sodankäynti on muuttunut ja siirtynyt sisämaahan, miinoja ei saa käyttää. Tämä on mielestäni ehdotonta.

   Poista
  5. "Tavallaan miinan käyttö on reilumpaa, kun vastuu astumisesta on miinaanpolkijalla - jos miinat ovat maiden rajalla, ei sisämaassa."

   Vastuu on astujalla, tietenkin, mutta räjähde on kyllä asettajan vastuulla. Ajattele autopommia. Joku olisi asentanut sellaisen autoosi. Sinä avaisit oven ja PUM. Voisiko muka sanoa, että kuolema tai vakava vammautuminen on sinun vastuullasi?

   Ei maamiinoista ilmoiteta kylteillä. Paitsi ehkä hämäysmielessä.

   Tätä kotia vartioidaan, lukee joidenkin tiilitalokotien oven pielessä. Eikä todellisuudessa ole mitään vartiointia. Varas ei ota riskiä.

   Länsirannikon ajoteillä on paljon liikennekamerapönttöjä valvontatehtävissä. Kaikissa ei ole edes kameraa sisällä, koska kameroiden paikkoja vaihdellaan. Varoituskylttejä kyllä on joka mutkassa. Ratin takaa ei näe onko pöntössä kamera vaiko ei, ja sitä on valppaana jokaisen pöntön kohdalla, tyhjänkin. Tosi edullista liikennevalvontaa.

   Poista
  6. Hilu, kirjoitin, että minun ajatuksissani miinoja on vain valtioiden rajoilla, armeijan alueilla. Tällä nimenomaan vastuu siirtyy miinaanpolkijalle, jos tulee luvatta yli rajan.

   Kirjoitin myös, ettei miinoja saa asettaa sisämaahan. Tätä perustelen juuri viattomilla uhreilla.

   Poista
  7. Oikeaa tasa-arvoa olisi tietysti, että myös naisilla olisi maanpuolustusvelvollisuus (= vankeusrangaistuksen uhalla pakko) - mutta ehkäpä ei sittenkään...

   Poista
  8. Eihän se käy. Naisilla ei voi olla maanpuolustusvelvollisuutta sotaväen tasolla. Jonkun pitää huolehtia lapsista ja synnytyksistä ja ylipäänsä tulla raskaaksi ja pitää pesä lämpimänä. Kyllä se riittää naisen osaksi sotaoloissa mitä yhteiskunnallisiin velvollisuuksiin tulee.

   Poista
 17. Ettei vain kokoomus olisi keksinyt tavan saada nuoret äänestäjät kannattajikseen puheenjohtaja valinnallaan. Muuten en oikein ymmärrä, että perinteiset porvarit olisivat häntä niin sankoin joukoin kannatteneet.
  Pellen rooli sopii oikein hyvin huomion herättämiseen, sillä suurin osa äänestysikään tulevista ei tiedä syvällisemmin poliiikasta tai sen historiasta höykäsen pöläystä. Selfiet ja muut suusammakot herättänevä ihastusta juuri nuoren väen keskuudessa.

  VastaaPoista
 18. Leonoora, samaa mieltä, kaikki pyssyt voisi poistaa minunkin puolestani. Aseeton maailma kuulostaa paremmalta paikalta elää. Mieluummin reilusti nyrkkitappeluita. Toisaalta siinä sitten heikompi kärsisi. En tiedä, mikä on oikein, kun paha kuitenkin jäisi, vaikka aseet poistettaisiin.

  Stubbin täytyy olla muutakin kuin pelle. Eihän tuommoiseen asemaan niillä lahjoilla päästä. Olen kyllä itsekin sitä mieltä, että Stubbin poliittinen uskottavuus voisi olla suurempi, mutta toisaalta, antaa pojan yrittää. On mielenkiintoista seurata, mihin positiivisuudella ja kevytmodernismilla päästään.

  VastaaPoista
 19. Tottakai Stubb on muutakin kuin pelle. Äänestäjien ei kuitenkaan kannata imarrella itseään ja valehdella itselleen, että olisi Stubbia äänestänyt muusta syystä kuin siksi, että hän on pelle. Lahjakkuus on hämäyssana, joka tulisi määritellä. Älykkyydestähän ei ole kysymys, vai onko niin että Stubb on älykkäämpi kuin Risikko tai Vapaavuori.

  Menestys vetää etenkin nuoria puoleensa kuin imupaperi. "Mä haluun olla julkkiksen kaa, mä haluun äänestää voittajaa, mä en haluu olla luuseri!" Leonoora osuu täsmälleen oikeaan, Stubb on ajan henki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä puhuin siis enemmän eurovaaleista, mutta kokoomuksen valitsijat innostuivat niiden tuloksista. Jos Axu ei olisi ollut sellainen ääniharava eurovaaleissa kuin oli, hän tuskin olisi yltänyt puheenjohtajuuteen.

   Poista
  2. Tämä lie totta, on haluttu antaa siimaa Stubbista tykkääjille eli ehkäpä juuri nuoremmille ja uusille äänestäjillekin.

   Poista
 20. Stubb on ajan henki, tietenkin, enkä ole sitä halunnutkaan kieltää.

  Se vain on tässä uutta, että konservatiivinen puolue heittäytyy ajan henkeen, eikä esimerkiksi vasemmistoliitto - selfieitä sielläkin harrastetaan ja muuta ajanhenkistä menoa.

  Stubb ei ollut suosikkini noista kolmesta, jos nyt voi puhua suosikista, kun en kokoomusta ole koskaan äänestänyt.Kai minä olisin ollut Risikon kannalla.

  VastaaPoista
 21. Me vanhemmat muistamme kuinka Stubb astui julkisuuden valokeilaan, pysyvästi näköjään: vuosia sitten sunnuntain Hesarissa oli aukeaman juttu EU-kiemuroissa epäsuomalaisen sujuvasti sukkuloivasta ja suu korvissa keekoilevasta virkamiehestä.

  Sitten heti seuraavissa EU-vaaleissa hän menikin heittämällä läpi.

  Syy on siis Hesarin ja epäilen vahvasti salaliittoa. Ettei olisi myyrä kanin vaatteissa?

  VastaaPoista
 22. Sitä välillä unohtaa, että yhteisten asioiden hoitajatkin ovat vain ihmisiä.
  Lieneekö ylikorostunut itsevarmuus aitoa vai käänteinen puoli piilossa olevalle persoonallisuudelle? Täytyisi tutkia perhetausta ymmärtääkseen paremmin. :) Aleksanteri on oinas horoskoopissa. Muita oinaita mm. Warren Beatty, Marlon Brando, Ashley Judd, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Charlie Chaplin. Elias Lönnrot, Elton John, Celine Dion, Diana Ross, Francis Ford Coppola, Al Gore, Johann Sebastian Bach, Einstein, Pertti “Spede” Pasanen.
  Hitler 20.4. on siinä ja siinä oinas, lähempänä härän horoskooppia.

  Leikki sikseen. Nopea älyinen A.S. on, mutta miten lienee kärsivällisyyden ja kompromissien laita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen oinas ja näköjään mainiossa seurassa. Oinas pökkää ensin ja miettii vasta sitten.

   Poista
  2. Minäpäs olenkin härkä. Mietin kauan ja hartaasti, pökkäänkö, ja kun päätän pökätä, siitä on sitten oksat pois.Tosin lauhdun samantien, kun olen pökännyt. Tussahdus vain kuuluu, kun härän ärsy on pihahtanut tyhjiin.

   Leonoora, Stubb selvästi harjoittelee nyt rauhallista ja eleetöntä esiintymistä lausuntoja antaessaan. Uskoisin, ettei mies ärry helposti, vaan saattaa kuitata asiat kotiin päin. Vaan jatkuvassa pommituksessa kuka tahansa joutuu koetteelle kärsivällisyytensä kanssa. Kataiselle siitä pisteet, että hän ei aggressoitunut kai milloinkaan. Esko Aho taas aikanaan sanoi asioita myös ärtyneesti.

   Poista
 23. Venäläinen filosofi Aleksandr Dugin esitti jo kymmenen vuotta sitten että imperiumin rakentamisesta luopuminen on Venäjälle sama kuin kansallinen itsemurha ja ilman sitä Venäjä häviäisi kansakuntana. Nämä ajatukset johtivat jo silloin Venäjän arvioimaan uudelleen ulkoisia turvallisuusuhkia ja niiden vastatoimia. Vastatoimien kärkenä oli kohdemaiden vakauden horjuttaminen kumouksellisin toiminnoin johon oleellisesti kuului disinformaatio. Aseellisen konfliktin välttelyn sijalla olivat luonnonrikkaudet mm. kaasu ja öljy. Sotatoimiakaan ei tulisi tarvittaessa kaihtaa joista esimerkkinä Georgia, Azerbaidžan ja Turkmenistan.

  Sofi Oksasen esiintyminen sotilaspoliittisena neuvonantajana ja asiantuntijana on aika heppoisella ja itsekkäällä pohjalla. Suomalaiset sotilasasiantuntijat ovat arvioineet Venäjän kehitystä draamakirjailija Oksasta jo vuosia sitten tavattoman paljon analyyttisemmin sekä taloudellisin, kulttuurellisen etta poliittisin vaikuttimin.

  Oksasen ja muidenkin kannattaisi lukea "Venäjän sotilaspoliittinen kehitys ja Suomi" sekä "Venäjän imperiumin paluu". Hakeva löytää netistä.

  VastaaPoista
 24. Anonyymi, uskoisin, että Oksanen on lukenut mainitsemasi lähteet. Hän on kirjailija, joka on teoksiaan varten tehnyt valtavasti lähdetyötä. Sehän tuntuu jopa jonkinlaisena miinuksena hänen Kyyhkys-tarinassaan. Ainesten pienoinen sulamattomuus. Uskoisin, että Oksanen on jonkinlainen neuvonantaja juuri lukeneisuutensa ja materiaaleihin perehtymisensäkin ansiosta.

  Kysyä voisi puolestaan sotilasasiantuntijoitten pätevyyttä kulttuurisiin arviointeihin. Ja on toki selvää, että kyseessä on kirjailijan lausunto, joka esitetään kirjailijana. En epäile Oksasen pätevyyttä artikkeliinsa. Hänen ansionsa tässä asiassa ovat myös syviä, paikan päällä kuultuja, joten Oksasella on paljon hiljaista tietoa niiden ihmisten parista, jotka ovat eläneet kriisipaikoilla.

  VastaaPoista