24.6.2015

Tuuletonta

 23.6. Meri on harvoin tyyni, mutta nyt se on. Lokinpoikaset - oletan - harjoittelevat lentoa. Selvästi ne nautiskelevat, tekevät kohtisuoria nousuja ja laskuja, ja äitilokki kaakattaa vierellä.


Rannalla kohtaan Veeran ja Pertin, jotka ovat selvästi muualta. Kylän lapsia ei näy yleensä rannalla, he eivät tule pienen ämpärin kanssa keräämään simpukoita ja "erikoisia" kiviä. Veera ja Pertti innostuvat vihreästä hyönteisestä, joka kellahtaa selälleen, kauhusta. Hiano, sanoo  Pertti. Lehtikärsäkäs, opastan lapsia aikuisen viisaudella. Ja tuolla sukeltaa tukkakoskelo. Ah, kunpa voisi vielä opettaa lapsia. Tekisin mieluusti töitä vanhanakin. Luulen, että pystyisin siihen, jos vaan ääneni toimisi. Joskus en ymmärrä, mikä estää terveitä vanhoja ihmisiä työskentelemästä, vaikkapa nyt sitten yhteiskunnan hyväksi. Elämähän on oikeasti työn ja levon rytmiä. Ilman toista ei toinenkaan maistu.

24.6. Oikeana juhannuksena. Koko yön satoi, katto ropisi aina kun havahduin.  Oravat eivät tömistele enää aamuyöstä pikkujaloillaan katolla. Ne ovat häipyneet pihapiiristä. Ottivat nokkiinsa puitten kaadosta. Enää vesisaaveihin ei tarvitse laittaa puuseivästä kapuamispuuksi. Aloin seivästää saaveja, kun Olivia hukkui. Makasi eräänä aamuna vatsallaan raajat levällään vedessä, kevyesti kuin poutapilvi. Olivia ja Oiva, tytär ne oravanpoikaset risti.

Kylässä on hirveä sota tuulivoimamyllyistä. Kunnanisät ja muut valtaapitävät ja isorikkaat kannattavat julkisesti tuulivoimaloitten rakentamista vastapäiseen pyhän niemen kärkeen, samoin parin kilometrin päähän korkean perinnevuoren päälle, ja sen alapuolelle, niin että alue ulottuisi aina naapurikunnan puolelle.

Tätä rakentamista minäkin vastustin kirjoittamalla jo viime vuonna nimeni internetissä olevaan adressiin. Myös naapurini, laspeni ja sisareni sekä ystäväni Martta ja Martti allekirjoittivat.  Nyt tilanne on se, että moni on kääntänyt kelkkansa, mm. ystäväni Martta. Hänen lähisukulaisiaan istuu kunnanhallituksessa. He ovat rakentamisen puolella, "koska se tuo työpaikkoja ja verotuloja kunnalle".

Katin villat tuo. Työvoima tuotetaan voimaloitten omasta henkilöreservistä, se tulee myllyjen mukana muualta, ja menot kunnalle ovat suuret. Tuulivomala on riskisijoitus, ja mahdolliset voimalan lopettamiskustannukset - tähänkin voidaan joutua - jäävät kunnan harteille. Rakentamisen raiskaa laajalti alkuperäisen luonnon, tuulivoima vie eläinten reviirit ja surmaa jatkuvasti lintuja. Meluhaitat ovat melkoiset, samoin välkehaitat, eikä niistä ole julkisuudessa ääntä pidetty. Meteli ja vällkkymiset ovat tulleet yllätyksenä lähiasukkaille. Fyysiset vaikutukset ihmiseen ovat tuntemattomat mutta ilmeiset. On myös ääniä, joita korva ei kuule, mutta joihin elimistö reagoi.

Tuulivoimasta laulavatkin ylenannattavan  kauniisti Ultra Bran kaltaiset kaupunkilaiset, jotka oikeasti eivät tunne fysiikan lakeja, luontoa eivätkä välitä eläinten ja kasvien elinehdoista.

(Valokuvat Iines)

110 kommenttia:

 1. YIT:llä näyttäisi olevan melko laajamittaiset hankkeet tuulivoiman rakentamiseen sinne päin. Ei niille mitään mahda, sen omistajina on maamme isoporhokerho. Taistelu on hävitty. Sitten siellä näyttäisi olevan jotain pikkutoimijoita ihmeellisinä yhteistyöyrityksinä. Punkalaitumen tuulivoima oy:n kotiosoite on Punkalaidun, sen posti menee kuitenkin Helsingin Esplanadille ja osakepääoma on 2500 euroa. Perustettu viime vuonna. Ehkä se on yksi niistä, jotka tulevaisuudessa ropelivoimaa pyörittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus: Punkalaitumen tuulivoima oy:n posti ei mene Esplanadille, vaan Bulevardi 7:n, jossa näyttää olevan ainakin toimistohotelli. Osakeyhtiön vastuuhenkilöt löytyvät täältä.

   Poista
  2. Täällä rannikolla häärää mm. Hyötytuuli-nimimen tuulivoimayritys ja - tämä oli yllätys minulle - kunnan salassa valmistelema tuulivoimahanke, siis oma yritys. Koko tämä kaunis merenrantaseutu, kulttuurimaisema, uhkaa muodostua jopa erityisisoksi tuulivoima-alueeksi. Täällä ovat nyt mm. merikotkat uhanalaisia, kun korvaamattomia niemiä uhataan peittää valtavilla tuulimyllyillä. - Liityin juuri Pro X-yhdistykseen, kun innostuin tutkimaan asiaa. X on paikkakunnan nimi.

   Poista
 2. Hyvä, lisää ydinvoimaa ja pamppua hipeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotinkin tätä ja olen sen ansainnut. Nostan kädet pystyyn!

   Olen ydinvoimaa vastaan vielä enemmän. Tuulivoima on ajatuksena kaunis, mutta valitettavasti vain ajatuksena, hyvien ihmisten söpöissä lauluissa. Ei niissä lauleta siipiin viskautuneista joutsenista, ei maisemista, jotka ovat avohakatut, ei vähiinkäyvistä merikotkista.

   Poista
 3. Miksi Saksassa kukaa ei valita tuulivoimaloista ? Siellä niitä on tuhat määrin.Aivan joka kylässä.

  Suomalailaisilla on periaate : Valitetaan kaikesta, jos vaikka joku hyötyy siitä enennän kuin minä.

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tuloksia google-hakuun "gegen windkraft".

   Poista
  2. Tuulivoimaloitten vastustajat eivät ole niitä, jotka tavoittelevat hyötyä. Etupäässä on kyse siitä, että Suomessa voimaloita suunnitellaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaille paikoille ja luonnonsuojelullisesti aroille alueille toisin kuin Saksassa, jossa niitä näkee aavoilla pelloilla. Siellähän maajussit haluavat niitä mailleen niiden itselleen tuottaman taloudellisen hyödyn vuoksi.

   Saksassa kyse onkin käsittääkseni paljolti suurista tukirahoista, joita voimalat saavat. Entisen Itä-Saksan aluehan on tuulivoimaloitten kultamaata, ja siellä ihmiset ovat alkaneet valittaa laskujensa suuruutta. Noita voimaloitten tukia peritään osana laskua. En tunne tarkkaan energian käyttötekniikkaa, mutta energiaahan ei synny ellei tuule tai paista aurinko, jolloin energia tulee lukemani mukaan muualta, ja tämä tulee kuluttajalle kalliiksi.

   PS Saksassa ei ole merikotkia, eikä Suomen eksoottista eläinkantaa. Eikä paljoakaan asumattomia metsiä, joita voi parturoida.

   Poista
 4. Kuka parturoi metsiä ? Sinulla pitää olla hakkuu-lupa , jos meinaat hakata omaa metsäpalstaa. Et saa tehdä omassa metsässä mitään ilman metsäviranomaisten lupaa.

  Siis kuka parturoi metsää , valtio ,kunnat , firmat , yksityiset ??? Miksi et tarkenna ?

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ihmeessä pitää olla maanomistajan lupa. Eihän maita ilmaiseksi myydä tuulivoimayhtiöille. On paljon maanomistajia, jotka joko ylipuhuttuina, höynäytettyinä tai epämääräisissä ja kyseenalaisissa sielun- ja ruumiinvoimissa vetävät nimensä kauppakirjoihin.

   Jo yksin avohakkuut tekevät hirvittävää jälkeä, kun maanomistaja myy puuta. Maisema on tunnistamaton raiskuualue monta vuotta. Ja, Joonas hyvä, toki hänellä on hakkuulupa.

   Poista
  2. Lisäksi hän sitoutuu istuttamaan uudet taimet metsään.

   Poista
  3. Tämä on hyvä, mutta yhden puun kasvaminen isoksi kestää vuosikymmeniä. Avokaatoraiskiot ovat lohduton näky, enkä minä ole monessakaan paikasa nähnyt alueen siivoamista saati uusien taimien istutusta.

   Yhden tutun huvilatien varrelta on nyt viety metsä sillä tavalla, että maisema muuttui niin paljon, että en olisi osannut taittaa sinne ilman tiekylttiä. Toisessa paikassa vietiin metsä niin, että tielle tuli näkyviin järvi, jota en tiennyt olevan. Mökit paistoivat laitureineen suoraan maantielle. Kivaa laiturielämää seuraavat 40 vuotta.

   Poista
 5. Taas kepuli metsiä parturoi -kun on tilipäivän aika
  Ja metsän eläimet kauhuissaan pakenee - kun on tilipäivän aika.
  Mersulla möhömaha ajelee - kun oli tilipäivä.
  Kaunista raiskiota ihailee - mut mersu on vielä hienompi.
  Taas kepuli metsiä parturoi, -ja kaasua painaa Mersun.
  Taas kepuli metsiä parturoi - ja pyyhkii vuotavan kirsun.
  Ja kepuli metsiä parturoi, kuten sovittiin poikien kanssa.
  Oli kunnanjohtajakin vähän ansaitsemassa.
  Mersussa kaikki herkut, me ollaankin päättäjien kanssa serkut.
  Taas kepuli metsiä parturoi- oi ihana tilipäivä.

  - Eino Leino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serkkupoika, metsänomistaja, kävi eilen tervehtimässä.

   Kysyin häneltä, että oletkos sinä kaatanut Meritien varrelta ne puut ja tehnyt ne kamalat hakkuuaukiot. Hän vastasi, että metsiä pruukataan hoitaa.. Tosin ne olivatkin naapurinsa hakkuita, mutta osaa hänkin. Heinänleikkkuussa kaatoi luumupuunikin, puolitoistametriset taimet. Piti niitä pajuina...

   Poista
  2. Narsisti (Riku) rupeaa tätämiestä syyttämään kaikesta, mihin ei ole tyytyväinen, kaikesta. Keskustelun avaa ja lopettaa Risto Reipas, ja se pitää sisällään sävyä lapseni, jotka sinä vähä-älyinen tynnyrinkokoinen marakatti Narsisti Riku asettaa uhrilleen myös mahdottomia vaatimuksia mm. rahan määrästä, vatsalihasten erottumisesta, peniksen pituudesta, lipevästä käytöksestä yms. Lisäksi pitäisi kuunnella radiosta "tirlan taa" (narsisti tykkää älyllisistä, kauniista puheesta) ja omata vielä "pilke silmäkulmassa".

   Parhaiten narkusta pääsee eroon kertomalla julkisesti, että tämä on "narsisti". Silloin tulee koko ystäväpiiri + ammattiauttajat apuun ja he auttavat välittömästi tätä väärinkohdeltua "marttyyria"

   Poista
  3. Narsisteja me blogeissa itseämme avaavat olemme kaikki, eräällä tavalla. - Miksi emme pidä lukollista päiväkirjaa? No siksi, että haluamme nostaa persoonamme näkyviin, pramille.

   Sama se on lukuisilla kirjailijoilla enkä tiedä, onko ilmiössä mitään pahaa. Luulen, että siinä on enemmän hyvää, koska lukeminen on vapaaehtoista. Minusta on kyllä huisin mielenkiintoista lukea avautumisia. Ne ovat kaiken suola, blogeissa. Kun Kemppinenkin joskus väläyttää intiimiä puoltaan, hän on parhaimmillaan ja kiinnostavimmillaan.

   Poista
  4. Minun on hyvin vaikea nähdä Rikun ja Narsistin välillä mitään yhteistä saatika vetää yhtäläismerkkiä heidän välilleen. Mutta ehkä Anonyymi 1 on lukenut enemmän Lääkärikirjoja kuin minä.

   Poista
  5. Narsistius todentuu vain lähisuhteessa. Ei täällä keskustelijoista voi sellaista leimaa kenellekään antaa, ellei tunne toista. Riku on mitä lämpimin persoona, jolla on herkkä omatunto.

   Poista
 6. Hieno järvikuva.

  Oletko muuten koskaan paskantanut koulun portaille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, nyt minun on pakko kysyä suoraan. Hakkaatko sinä vaimoasi ja lapsiasi?

   Poista
  2. Kyseessä ei ole hieno järvikuva, vaan hieno merikuva. Ja anonyymi, miten tuo toinen kysymys juolahti mieleesi? Koetko kysymyksen itsellesi läheiseksi?

   Riku, en usko, että hänellä on vaimoa.

   Poista
  3. Anonyymin "kakka portaille"-trauma saattaa siis johtua siitä,että kokonainen koululuokka katseli luokan ikkunasta hänen aikanaan tekemäänsä toimitusta. Joku häijy kakara vielä avasi ikkunan ja huusi: "Hei paskahärkä, sä oot ihan ruikulla!"

   Ja se nauru, sellainen murtaa lujimmankin.

   Poista
  4. Selvä tapaus.Narsisti ihannoi tai mitätöi keskustelutoveriaan välittömästi. Tämä riippuu siitä, millaiseksi narsisti arvioi keskustelukumppaninsa mahdollisuudet Narsistisen Lähteen lähteenä. Narsisti imartelee, palvoo, ihailee ja kiittelee "maaliaan" kiusallisen liioittelevasti ja ylenpalttisesti - tai murjottaa, soimaa ja nöyryyttää häntä.

   Narsistit ovat kohteliaita vain todennäköisen Lähteen läsnäollessa. Mutta he eivät kykene säilyttämään edes penseää kohteliaisuutta, ja rapistuvat pian ohuesti kätkettyyn vihamielisyyteen, verbaaliseen tai muuhun väkivaltaiseen väärinkohteluun, raivokohtauksiin, tai kylmään vetäytymiseen.

   Poista
  5. Hieno analyysi, vaikkei se totuutta jaksa syleillä. Kerro vielä, miksi portaille paskantajille pitäisi olla ystävällinen? - Olisiko minun pitänyt hehetellä, että opettaja pasko koulun portaille? Jopa minun huumorilleni tuollainen on typerää ja pelkkää ilkeilyä.

   Poista
  6. "Oletko muuten koskaan paskantanut koulun portaille?"

   Keskustelukumppani?

   Poista
  7. Mitä sinuun, Anonyymi tulee, niin nyt kyllä haluan vähän mitätöidä sinua. Edellisessä bloggauksessa minä sanoin tyylikkäästi ikääntyneeksi, vähän itseni lailla, Sonny Boy Williamssonia, suurta muusikkoa, joka kyseisessä fimatisoinnissa kuitenkin sössöttää aika sekaisin olevana, eikä ilmeisestikään ole kaikkein terävimmillään, mutta kykenee silti hommansa hoitamaan. Siinä sinä esitit ensimmäisen kerran tuon narsismi-teoriasi. En oikein osannut vastata, kun se ei kuulostanut järkevältä millään mittarilla.

   Jos olet asialinjalla liikkeellä, luonnehdi tuollaisen "paskantanut portaille"-anonyymin henkinen tila.

   Poista
 7. Kai tuo anonyymi osaa itse kertoa sulle henkisen tilassa . Minusta hän haluaa kertoa sen ettei kukaa likaa oma työpaikkaansa. Ei metsänomistaja eikä opettaja.

  Mutta eihän temarin älykyydellä sitä voi ymmärtää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai "temarin", onko tuo sinusta fiksua? - Minä muuten en ole "temari", vaikka usein olen heitä äänestänyt. Miksi sinulla, Joonas, on niin kamala syytämisen ja luokittelun tarve?

   Poista
  2. Sitä paitsi suuri vale on, etteivät raiskio-metsänhakkaajat likaisi omaa "työpaikkaansa" sen Mersun vuoksi.

   Poista
  3. Täytyy myöntää, Anonyymi 1, että ymmärrän vertauksen nyt vasta selityksen jälkeen. Oikeastaan se on hieno, ja nyt minä sorruin itse yksioikoiseen lukemiseen ja ymmärtämiseen. 

   Kukaan ei likaa omia portaitaan. Tämä on juuri näin. Vaan entäs jos ei tiedä jollain toimella likaavansa? Tai jos ei välitä siitä liasta, kun saa rahaa korvaukseksi. Kolmanneksi: paskakeko portailla voi jonkun mielestä olla hieno, hajusta viis. Feldheimilainen maajussi voi kuunnella mielikseen pellollaan sijaitsevan tuulivoimamyllyn suhinaa ja läpätystä, ja katsella iltaisin vilkkuvaa välkettä. Joka suhauksella vilahtaa pennejä jussin tilille.

   Poista
  4. Miksi sinä Iines vihaat sellaisia ihmisiä jotka jotain yrittävät? Tuulivoima-yrittäminen on laillinen elinkeino. Onko oikein että ydinvoima yhtiöt saavat tukea, mutta pieni yksityinen yrittäjä saa kuolla pois.
   Niin paljonko suhattaa pennejä Jussin tilille ? Sano kun tiedät.

   Joonas

   Poista
  5. En vihaa ihmisiä, en ketään, en osaa sitä taitoa. Näen pahassakin rikollisessa jotain hyvää - poislukien tunteettomat psykopaatit ja täysveriset narsistit. Kannatan yritteliäisyyttä, mutta en sellaista yritteliäisyyttä, joka talloo jalkoihinsa elämää.

   Miksi panna vastakkain tuulivoima ja ydinvoima? Onhan esimerkiksi varsin lupaava aurinkovoima, joka ei tallo ketään.

   Tuulivoimala vaatii sijoituspaikakseen rakennetun ympäristön, peltomaan, ei arkaa luontomiljöötä tai korvaamattomia rannikkoja. Ja mielellään se tuulimylly sinne yrittäjän omalle takapihalle, jos siitä kerran ei ole haittaa. Ja sinne Punavuoren ja Kallion kukkuloille, lähelle vihreitä tuulivoiman kannattajia. Kenties myllyjä voisi rakentaa kerrostalojen katoille tulevaisuudessa?

   Poista
 8. Miksi sulla on tarve kaikista tehdä kepuleita?
  Miksi sinulla, Riku, on niin kamala syytämisen ja luokittelun tarve?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä kepuleita kaikista tee. Sanoihin perustan.

   Poista
  2. Tiedän minä sen, etteivät kaikki metsänomistajat ole kepuleita. Isovanhemmillani oli metsäomistuksia ja isoisäni kutsui siitä huolimatta maalaisliittolaisia vihreiksi kommunisteiksi.

   Poista
  3. Minullakin on metsää. Se on tuossa tontin rajalla, minun ja naapurin välissä, läpikuultava puusto, jota takamettäksi kutsutaan.

   Poista
 9. Minä toivon että näinä muutamana maanisena viime päivänäni en olisi ketään loukannut. Pahoin pelkään, että olen. Mutta olen tehnyt sen tahattomuuttani.

  Minä olen maanisdepressiivinen ihminen. Ja nyt alkoi tämä depressiojakso. Siinä on kestämistä, Mutta se on minulle tuttua.

  Ps. Toivon että tähän kommenttiini ei muuten reagoida. Kaikkein vähiten tämä on mitään säälin kerjäämistä. Haluan vain selittää sitä että nyt poistun vähäksi aikaa maisemasta. Tarvitsen aikaa. Tulen kyllä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuitenkin reagoin. Sinun kommenttisi, kuten aina, ovat olleet parhaita.

   Poista
 10. Tämmöstä tää on, kokoomuksen kepuleiden ja niiden perussuomalaisten hallinnossa.- Ei kuulemma sittenkään maksa kusella käynti viittätoista eruroa vanhukselle. - Uskokoon ken haluaa.

  Hitleriläiset olivat ehkä loppujen lopuksi aika armeliaita, kun kaasuttivat pois tästä porvarin maailmasta. Ja jumalauta,että ne porvarit osaavat olla sairaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku, tämä käytäntö oli kyllä voimassa jo edellisen hallituksen aikana. Samaten vanhukset tekivät itsareita joka toinen päivä Tilastokeskuksen mukaan. Vanhusten kaltoinkohtelu on demariperua: nuoret reippaat lapsiperheet ja syrjäytymisuhan alla olevat työttömät, kouluttautumattomat ja maahanmuuttajat saavat leijonanosan, vanhukset vaipat ja kellaripaikan.

   Poista
  2. Aamu-uutisissa on näytetty onnellista vanhusta espoolaisessa seniorikodissa, jossa on teemana puutarhanhoito. Vanhus toistaa iloisena tomaatintainta hoitaessaan, kuinka onnellisia tyttäret ovat, kun isä on päässyt niin hyvään paikkaan.

   Vilkaisin tuon paikan hinnastoa. Esimerkiksi dementikolle asuminen maksaa noin 3.300 e/kk, ja päälle tulevat erikseen maksut mm. aterioista, n. 480 e/kk ja pyykki- ja sähkö + siivoamismaksut kaikki erikseen ja siihen päälle. Halvimmillaankin asuminen melko omatoimisilta maksaa n. 1200 e/kk ja se pakollinen ruoka ym. vähintään 500 e/kk eli yhteensä yli 1.700 e/kk. Käsittääkseni keskituloisen koko eläke.

   Poista
  3. Nykyinen hallitus on istunut reilun kuukauden niin kaikki asijat on sen syytä. Tuskin hallitusella on mitään tekemistä tuon seniori kodin kanssa . Riku uskoo kaiken mitä netistä lukee . Tyypillinen temari.

   Joonas

   Poista
  4. Uskottavahan se sitten on, kun se näjemmä netissä lukee. Onneksi en sentään epätyypillinen.

   Poista
 11. Päivän Kemppinen oikeusministeristä:

  -tuo mies puhuu kuin idiootti , hän näyttää idiootilta, mutta älkää antako sen pettää itseänne: hän on idiootti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on löysä vertaus Marx veljeksien Groucholta.
   Crouho oli viksumpi ihminen kuin Sinä, minä, Riku, Mikis, Iines tai Kemppinen yhteensä.

   Häpeä Lumppuri varjoasi.

   Poista
  2. Oli miten oli, sopii asiaan ja oli uusi minulle.

   Poista
  3. Persujen parasta osaamista: Jari Lindström. Oikeusministeri. Tämä on aika hauskaa.

   Poista
  4. Kyllä Hyvinkään oma poika, tai gubbe, Taisto Orrekin on näyttänyt osaamistaan:

   http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/786617/Hyvinkaan+perussuomalaisten+expomolle+tuomio+uhkailusta

   Poista
  5. Hän lienee eronnut puolueesta. Muutenhan hän olisi nyt suurenmoinen valinta oikeusministeriksi: omaa laajan kokemuksen oikeustieteen alalta.

   Poista
  6. Mies voi erota puolueesta, mutta puolueen henki ei eroa miehestä?

   Poista
  7. Onhan meillä ollut yksi idiootti presidenttinäkin. Kai nyt uksi oikeusministerikin sitten voi Kemppiseltä hullun paperit saada.

   Tärkeämpää kiin jakaa hullunpapereita, on minusta miettiä, m i t ä se hullu sanoo. On helvetin hyvä, että joku puuttuu nähin naisten käyttöoikeuksien rikkojiin kovemmalla kädellä kuin peruukkipäillä on tapana. Jos oikeusministeri haluaa nostaa tästä keskustelun, hän lienee onnistunut - jahka peruukkipäät siirtyvät närkästykseltään itse asiaan.

   Poista
  8. Et sitten lukenut, miksi näitä papereita jaettiin? Silleen oikeusvaltio periaatteen mukaan, miksi ministerin kommenttia kritisoitiin?

   Vallan kolmijako? Sanooko mitään?

   Poista
  9. Ei ne naiset aina hulluja ole, vaikka presidentiksi pääsisikin.

   Poista
  10. Ai kun jäi harmittavia lyöntivirheitä edelliseen kommenttiini, kun en päässyt korjaamaan - tabletti on kiero, se ei aina anna kopioida tekstiä korjausta varten. Olkoon siis.

   Luin kyllä Kemppisen kommentin. Oikeassa hän tietenkin on, sillä hän näyttää erehtymättömältä, ja onkin varmaan sellainen.

   Viittasin itse asian toiseen puoleen, siihen, että ministeritaso nostaa Tapanilan naurettavat ehdolliset tuomiot näin päivänvaloon, teki sen sitten vaikka väärällä momentilla. Peruukkipäät eivät yleensä puutu naisiin kohdistuneitten tekojen tuomioihin, ellei nainen kuole.

   Kekkonenhan se idiootti oli, vaikka oli edelleen vallassa.

   Poista
  11. Ei kuulu ministerin työpöydälle, mitä oikeus päättää.

   Peruukkeja en ole nähnyt, en Briteissä, enkä Suomessa. Vaikka valitettvasti olen molemmissa käynyt seuraamassa käräjiä.

   Idiootista voi olla montaa mieltä. Kekkonen sentää oli Suomen presidentti, vaikka olikin jo latvasta laho. Eräs oli kinnostuneempi afrikan naisista ( joka muuten on ihan oikein tavallaaan), vaikka ei ollut edes latvasta laho.

   Poista
  12. Oikeusministeri aikoo nopeuttaa hallitusohjelmaan kirjattua rangaistusten oikeudenmukaisuuden tarkastelua Tapanilan tapauksesta syntyneen kohun seurauksena.

   Oikeuden mielestähän teko ei ollut erityisen törkeä, vaikka se tapahtui julkisella paikalla jatekoon osallistui useita henkilöitä.

   Poista
  13. Muistaakseni luin jonkun lehtijutun, joskus aikoja sitten, että raiskaustuomiot ovat ylipäätään hyvin lieviä. Monet ovat sanoneet, että on lievät rangaistukset ovat liiankin tavallisia. Ja tässä tapauksessa kahden rikoksentekijän kohdalla on kyse myös alaikäisyydestä, se lieventää rangaistusta aina.

   Tietenkin on hyvä, että ihmiset ovat tuohtuneita raiskausrikosten liian lievistä tuomioista, moni ei ehkä ymmärrä että vasta viime vuosina on lakeja saatu tiukennettua ja on voitu antaa kovempia tuomioita.

   Oikeusprosessi on vielä kesken. Se ilmeisesti menee eteenpäin Näin olin ymmärtävinäni.

   Poista
  14. Tämä on tietysti oikein ja ymmärrettävää, että aina on otetava huomioon myös lieventävät seikat, kuten nuorilla ikä ja ensikertalaisuus.

   Vaan kun tuo ensikertalaisuuskin voi tulla saman rikoksentekijän kohdalla kyseeseen useita kertoja, koska edellinen ensikertalaisuus mitätöidään tietyn rikkeettömän ajan jälkeen, vaikka kyseessä olisi siis kaksi murhaa. Kummastakin voidaan tuomita ensikertalaisena, mikäli oikein olen ymmärtänyt.

   Olisi kiinnostava tietää, onko kaikkialla muualla raiskaustuomio yleensä ehdollista eli ei mitään.

   Poista
 12. Sormipanolla ehdollista - nuuskalla linnaa
  Tapanilan joukkoraiskauksen tiimoilta keskustelu on käynyt osapuilleen juuri siinä muodossa, josta Vihreät naiset tekivät Jussi Halla-ahosta tutkintapyynnön. Halla-aho kun ennusti jo 10 vuotta sitten, että kun raiskaukset alkavat yleistyä, hän toivoo niiden osuvan laittoman maahanmuuton ja muslimien lukumäärän kasvattamista ajaneisiin henkilöihin, kuten juuri Vihreiden naisten johtoon. Nyt kansalaiset ovat heränneet todellisuuteen, ja Oikeusministeriö aikoo saattaa rikoslaista ainakin ilmeisesti seksuaalirikokset vastaamaan kansan oikeustajua. Kiitos Jytkyn äänestäjien - ei kenenkään muun.

  Nuoren naisen raiskanneet muslimit saivat teostaan ehdollista vankeutta. Tuomio on varmaan linjassa yleisen käytännön kanssa, mutta tässä poikkeuksellista olikin tekijöiden nuoruus, selväpäisyys ja lukumäärä. Joukkoraiskaukset ovat harvinaisia edelleen, onneksi. Lasipalatsin Totuus uutisoi, mistä häkki heilahtaa - varasta valtiolta:

  HELSINGIN Hämeentiellä sijaitsevan elintarvikekioskin kautta pyöritetty laaja laiton nuuskakauppa toi kolmelle päätekijälle ehdottomat vankeustuomiot.

  Tuo kioski toimi vuosikausia ja kaikki tiesivät siitä - ei ollut harvinaista nähdä poliisiautoa kioskin kohdalla parkissa konstaapelien asioidessa. Järjetöntä nuuskan kiellossa on se, että se on tupakkaa terveellisempää ja sen myynti on sallittua niin Ruotsissa kuin Venäjälläkin. Omien selvitysteni mukaan Suomen valtio menettää nuuskasta kerättävinä veroina noin 150 miljoonaa euroa. Yhä useampi on siirtynyt nuuskan käyttäjäksi, eikä se ole enää vain urheilijapoikien suosiossa. Entiset tupakoitsijat, kotiäidit ja jopa opiskelijatyöt nuuskaavat.

  Tässä nuuskajutussa paljastuu kaikessa karuudessaan sosialistisen kotimaamme oikeudenmukaisuus - naista saa nussia porukalla vasten tämän omaa tahtoa mutta kierräppäs veroja, niin kahleissa istut.
  Lähettänyt Kumitonttu

  VastaaPoista
 13. Tällaisissa raiskautuomioiden ja nuuskan myyjien tuomioiden vertailuissa ei ole mitään tolkkua. Nuuskan myyjät tuomittiin vuosikausia jatkuneesta ammattimaisesta nuuskan myynnistä seuranneesta veropetoksesta, kun tupakka- ja arvonlisäveroja jäi maksamatta laskelmien mukaan 891 000 euroa. En oikein ymmärrä, miten heidät olisi pitänyt tuomita.

  Aika hurjalta tuntuu ajatus, että vain sellaisia lakeja täytyy noudattaa, jotka itsestä tuntuvat hyviltä, tai ovat itselle eduksi. Ajatus kuulostaa vasemmistoanarkismilta.

  Mitä tupakkalakiin tulee, minusta siellä on paljon tolkuttomuuksia ja nuuskan myynnin vapauttamista ilman muuta kannatan.

  Laillisuus on ollut historiallisesti maamme johtotähtenä. Sortovuosina maahamme kasvoi syvä usko laillisuuteen ainoana mahdollisuutena ja maamme selvitymisen ehtona. Niinkuin on ollut. Demokraattinen länsimaa me olemme montesquieulaisen vallan kolmijako-opin tarkan noudattamisen vuoksi.Erittäin tärkeää on, etteivät poliittista valtaa käyttävät anna edes vaikutelmaa siitä, että yksittäisiin oikeusjuttuihin yrittäisivät vaikuttaa. Lainsäädännön rakentaminen toki on heidän työtään.

  Jos poliitikot pyrkivät vaikuttamaan yksittäisiin oikeusjuttuihin, silloin tämä maa on sosialistinen, kuten Kumitonttu sen väitti olevan, tai muuten totalitäärinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites se Anita lauloikaan eikoinaan jotenkin että 'sormet pois, pikkupoika sormet pois...' Näppäimiä lie tarkoittanut.

   Poista
 14. Kemppinen saa aika tavalla kyytiä juttunsa kommenteissa, joskin muutama nuolentakin löytyy. Minullekin jäi vaikutelma siitä, että pitäisikö oikeusoppineen jopa jäävätä itsensä vetämästä kotiinpäin eli pitämästä oikeuslaitoksen muuttumattomuuden puolta jopa hieman sokeasti.

  Lindström ei puhunut vain omiaan, vaan esitetty asia oli kirjattu jo aiemmin hallitusohjelmaan, kuten itsekin totesin, ja kuten joku minuakin viisaampi Kemppiselle totesi.

  VastaaPoista
 15. Pitää käydä lukemassa tuo Kemppinen, mutta vallan kolmijaon opin jo yleissivistävissä opinnoissa, peruskoulussa ja myöhemmin asiaa syvennettiin lukiossa.

  Länsimainen demokratia perustuu tälle tärkeälle periaatteelle. Sen mukaan lainsäädäntövalta, tuomiovalta ja toimeenpanovalta ovat eriytetty toisistaan. Tuomiovaltaa käyttävät poliittisesta vallasta riippumattomat oikeusistuimet. Tämä on tärkeää siksikin että myös poliittisia vallanpitäjiä on hyvä valvoa etteivät he ryhdy tekemään laittomuuksia. Hallitusohjelmassahan yritettiin puuttua myös yliopistojen itsenäiseen päätöksentekoon. Oikeusoppineet ovat myös moittineet hallitusohjelman joitain kohtia sellaisiksi, että ne ovat ristiriidassa perustuslakimme kanssa.

  Tuntuu aika pelottavalta tämmöinen touhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomiovallan käyttöä kukaan ei käsittääkseni halua ottaa oikeusoppineilta pois. Kukapa niitä tuomioita paremminkaan jakelisi.

   Tämä ei kuitenkaan saa merkitä sitä, että poliittinen valta, joka on kansalaisten äänitorvi - ei mikään erillinen yksinäinen elin, ei saisi arvostella lakia ja sen täytäntöönpanoa etenkin tapauksessa, joka sotii laajalti kansalaisten oikeustajua vastaan. Toisin sanoen oikeuslaitos ei voi olla pyhä alliansi, joka määrittelee itse itsensä ja säätää itselleen koskemattomuuden.

   Poista
  2. Kansalaisten oikeustaju on niin moninainen ettei siitä voi sanoa mitään yleistä, mitenkään yhteiäinen se ei ole. Paitsi siinä, että raiskaus on rikos josta pitää rangaista. Sen jälkeen voi alkaa vatuloida somessa, että minkälainen tuomion tulisi olla ja onko rangaistus ollut oikea suhteessa tekoon ja sen tuomittavuuteen.

   Tuomioistuimet tuomitsevat vallitsevan lain mukasn. Tuija Braxin ollessa oikeusministerinä hän yritti saada seksuaaliväkivaltarikosten rangaistuksia tiukemmaksi (ja saikin vissiin niitä jonkun verran muutettua). Mutta mihinkään yksittäiseen oikeustapaukseen hän ei ottanut kantaa vaan pyrki vaikuttamaan lakiin. Nähtäväksi jää osaako tai kykeneekö Lindström tekemään minkäänlaista muutosehdotusta nykyiseen lainsäädäntöön tässä asiassa. Epäilen.

   Poista
 16. Luin Kemppisen bloggauksen uudelleen. Hän välttää antamasta mitään kommenttia raiskaustapaukseen, kuten lakimieskoulutuksen on viisasta tehdäkin, koska ei ole jutun papereihin tutustunut. Oikeuslaitoksen tai oikeuskäytännön muuttamisen tai kehittämisen tarvetta hän ei sitäkään varsinaisesti käsittele.

  Enkä minä bloggauksen kommenteista erityistä nuolentaa huomannut. Samaa mieltä olemista ei kai ilman muuta sellaiseksi lasketa. Minäkin olen samaa mieltä: poliitikon retkut, turpa kiinni yksittäisistä oikeusjutuista, tämä tapaus kun ei käsittääkseni vielä ole saanut lainvoimaa!

  Lindström osoitti ulostulon tavassa oman täydellisen osaamattomuutensa sillä hallinnonalalla, jossa hän työskentelee. Sanomisia toki korjattiin myöhemmin ihan ansiokkaasti.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lindström on kömpelö eikä hallitse viestinnän kuvioita. Hyvää on kuitenkin pyrkimys nopeuttaa asioiden käsittelyä ja kyky herättää reaktioita. Idiootti hän ei ole.

   Poista
  2. Totta, hän vain näyttää siltä ja puhuu kuten sellainen.

   Poista
  3. Tämä pitää mennä nyt kertomaan hänen äänestäjilleen. Kuolkoon demokratia, minä tiedän, mitä Suomi tarvitsee.

   Poista
  4. Otsikon aiheesta. Energiakysymys on niin tärkeä, ettei tuulivoimaa pidä esteettisistä syistä torjua. Ihminen tottuu kaikkeen. Tuulimyllyn hahmoon ja ääniin syntynyt lapsi kokee ne läheisiksi.

   Poista
  5. Ei Iines, kyllä demokratiaan kuuluu, että kansalaisilla on aina oikeus urputtaa. Ei se kai muuten demokratia olisikaan. Monia hyviä, kouluja vähän käymättömiä ministereitä meillä on ollut. Oikeusministerinä sellainen on kuitenkin silkkaa komiikkaa. Ja oikeus- ja työministerin yhdistelmä on täysin käsittämätön. Tuntuu melkein siltä, että kummaltakin hallinnonalalta haluttiin vetää matto jalkojen alta.

   Poista
  6. Urputtaa saa, mutta tämä urputus on kääntynyt jo farssin puolelle... Se alkoi ennen kuin hallitus oli ehtinyt kissaa sanoa. Edes Tanja Karpelaa ei koskaan mitätöity niin suurella uholla kuin nyt koko hallitusta mitätöidään. Huvittavinta on, että suurimmat mitätöijät löytyvät edellisen ennätyshuonon hallituksen riveistä.

   Ei tämä hallitus minunkaan suosikkini ole, mutta minulla on otsaa kunnioittaa demokraattisesti valitun hallituksen yrittämistä. Katsotaan tarkemmin, kun päätöksiä vaikutuksineen alkaa tulla.

   Poista
  7. MEG, olet oikeassa tuossa energiakysymyksen tärkeydessä. Onkin niin, että ydinvoima on minustakin huonoin vaihtoehto, tai oikeastaan se ei ole edes vaihtoehto, jos minä saisin päättää.

   Luin juuri lehdestä, miten Pyhäjoella vanhuksia ja mökkiläisiä häädetään pois ydinvoimalan tieltä, vaikka näyttää siltä, ettei voimalan tulo ole edes varmaa. Kolme neljä mökkikuntaa vastustaa päätöstä eikä ole väistynyt, vaikka koneet jylläävät jo melkein pihamaalla.

   Vaan miten olisivat seuraavat energiavaihtoehdot: biolietteiden hyödyntäminen, aurinkosähkö? Energian varastointi, hukkalämmön talteenotto jne.?

   Poista
  8. Jos hallitus ei vielä kissaa ole sanonutkaan, niin monenlaisia möläytyksiä on riittänyt.Niin kauhistus kuin hallituksen kokoonpano minulle onkin, niin hyvää voin siitä sanoa sen verran, että se on yksi demokraattisimmin kokoonpannuista. Kansan eduskuntavaaleissa antamilla äänillä oli merkitystä. Esimerkiksi kekkosen aikanahan demokratia oli ennätyshuonoissa kantimissa. Eduskuntavaaleissa annetut äänet eivät juuri vaikuttaneet, hallituksessa oli aina samat puolueet. Syvin alennustila oli tietysti kekkosen valinta poikkeuslailla. Silloin demokratian olemassa olo maassamme oli erittäinkin kyseenalaista. Urkki oli kepuli, demari, koksu, kommunisti ja ties mitä.

   Poista
  9. Ihminen voi tottua lähes kaikkeen, mutta maisemalliset arvot, jotka tuulimyllyillä pilataan, ovat suuri menetys. Kolhot sementtirötisköt, kun rakennetaan kaikken kauneimmille paikoille.

   Poista
 17. Tässä Hännikäisen juhannus.


  https://www.youtube.com/watch?v=6nE8hYZzimM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Juice Leskisen porukan tuotoksia. Ja tuo homoa näyttelevä on Pera, hyvä rumpali.

   Poista
  2. En tunne esittäjää, mutta laulaja tuntui olevan sitä infantiilia lespausta edustavaa sorttia, jota suoraan sanottuna inhoan. En pysty yksinkertaisesti kuuntelemaan tuota ääntämystä.

   Poista
  3. Tuo kappale on greisi-huumoria, kyllä se minua naurattaa.

   Poista
  4. Huomasin toki, että se on huumoria. This is hjumor. Vaan silti se lespaus on niin kammottavaa, etten pysty. Inhoan tuota ääntämystä kaikissa suomirapeissa. Kun ensi kerran kuulin sitä, luulin, että laulaja panee halvalla maahanmuuttajia.

   Poista
 18. Ei pane. Ja kuuntele tuota laulua sillä korvalla ja myö sillä silmällä että tuo laulaja on ihan Mikiksen näköinen. Tiedän sen kun tunnen kummatkin.

  VastaaPoista
 19. Slamin rumpali. joo.pikku-pepe. Ihana.

  VastaaPoista
 20. Anonyymi, vaikka on kuinka Mikiksen näköinen, ei nyt pysty. Harvaa asiaa inhoan niin paljon kuin tuommoista lespausta laulusssa. Näytteleminen ja teatteriesitykset ovat eri asia, koska niissä on tarina ja roolit.

  Mikä on tämä varmaan muuten miellyttävä laulajaihminen, joka laulaa banaaniveneestä ja kesälomasta. Olin aivan varma, että mies panee halvalla maahanmuuttajaa, joka laulaa, että hän on ansainnut kesäloman. Laulaa semmoisella kouluttamattoman ghettopojan hoonoolla kielellä, katujen slangilla. Miksi tämmöistä pitää Suomessa matkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Olenhan minä Mikiksen kuvan nähnyt ja söpöyden todennut. Kerrassaan syötävä murmeli. Hänellä oli se kuva tuossa avattarenaan, kun oli joskus kirjautunut sisään Bloggeriin.

   Poista
 21. "-- naista sormeiltiin vaatteiden alta. Ja siinä kaikki." 

  Emeritusprofessori Kemppinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, että tutkittuaan tapausta hänkin olisi päätynyt ehdolliseen rangaistukseen.

  En yhtään ihmettele, jos ymmärrys on tuota tasoa, että tuomio annetaan "sormeilusta vaatteiden alta". Kyllä penetraation eli raiskauksen voi tehdä muullakin kuin peniksellä. Ja kun sen tekee joukko henkilöitä väkisin, on naisen osa lyödyn, kidutetun ja häväistyn osa. Järkyttävää, että puuteriperuukit nimittävät tätä sormeiluksi vaatteiden alta. 

  Kummallista on myös se, että kommenttien tasoa nimitetään huonoksi, jos kommentoijat ovat blogistin kanssa eri mieltä. Olen todella pettynyt Kemppiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormen työntäminen naisen emättimeen tai peräaukkoon ei toki ole sukupuoliyhteys sanan yleisessä ja arkikielen merkityksessä. Sormella tunkeutuminen on kuitenkin rikoslaissa rinnastettu sukupuoliyhteytenä, koska liansäätäjä on niin päättänyt, ks. rikolain 20 luvun 10 §. Toki sormen työntäminen emättimeen ja sen pitäminen siellä pari sekuntia on paljon lievempi teko kuin perinteinen "kunnon raiskaus", jossa emättimeen tungetaan väkisin sukupuolielin. Tämän vuoksi on todella hämmästyttävää, että syytäjä on vaatinut "Tapanilan pojille" neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta! Täysin käsittämätöntä.

   Mieti jos sinä olisit olut se nainen, mitä tekisit . Olisko tuomioon tyytyväinen?

   Poista
  2. Käsittämätöntä puhetta. Kyse on ihmisen itsemääräämisoikeudesta ja ruumiillisesta koskemattomuusoikeudesta. On sama, millä välineellä teon tekee, sillä kyse on naisen omasta fyysisestä minästä, jonne kenenkään sormenpäälläkään ei ole asiaa, ellei nainen anna lupaa. Kun lauma korstoja piirittää yhden naisen ja estää tätä liikkumasta, sekin on jo väkivaltaa. Kemppisen horina onkin perin outoa hänen ikäiseltään ja sivistystasoiseltaan ihmiseltä. Oikeus ei ole pyhä saareke, joka saa määritellä itse itsensä ja olla koskematon. Kai sitä nyt Lindström saa vähän sormella koettaa?

   Poista
  3. Raiskaustuomiot ovat vielä liian pieniä, mutta ovat ne koventuneet ajan saatossa. Virolaisen mukaan ne ovat "pikkuhiljaa koventumassa".

   Raiskausrikosta on aikaisemmin vähätelty. Muistamme, kuinka vielä vuonna 2009 eräs esseisti ilmeisesti vitsinä esitti, että kaikkien naisten tulee suorittaa pakollinen bordellipalvelus, koska miehillä on pakollinen varusmiespalvelus. Toisin sanoen valtio siunaisi jokaisen nuoren naisen pitkäaikaisen raiskauksen. Melko krouvia huumoria, mutta sanojaan alettiin toistella vähän siellä sun täällä, monissa kommenteissa ajatusta toistettiin kaiketi ihan tosissaan.

   Poista
  4. Nykyinen "työmies", Matti Putkonen, sai 90-luvulla raiskauksesta kahdeksan kuukautta ehdollista ja 10 000 markkaa maksettavia korvauksia.

   Poista
 22. Täällä kommettijen taso on: kepulit sitä , persut tätä. Yrittäjät ovat riistäjiä, metsänomistajat ovat mersun ostajia . Niin , ei minusta kovin älykästä keskustelua.

  Joonas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä viitsi Joonas trollata. Kommenttijesi lyöntivirheet ja alakoulutason matkiminen ei harhauta ketään.

   Poista
  2. Eli suomessa saa työntää vastaan tulevan ihmisen housuihin sormen ?

   Poista
  3. Anonyymi trolli, jos trollikommenttisi jatkuvat, ryhdyn poistamaan niitä jatkossa. En kaipaa tänne typeriä heittoja, jotka on tahallaan kirjoitettu väärin.

   Poista
  4. Opettaja on opettja aina. Vapaa-aikanakin .Ymmärrän sen ,että kasvatustyötä on tehtävä.

   Joonas

   Poista
  5. Ei tähän opettajuus vaikuta. En vaan halua lukea parin rivin kommentteja, joissa ei ole asiaa vaan lähinä tahallisia lyöntivirheitä. Haluan pitää tasoa yllä täällä keskustelupuolella. Jos joku kaipaa lyhytviestintää ja alakoulukirjoitusta, tervemenoa suomi24:ään.

   Poista
  6. Tämä on nyt sitten suunnattu vain ja ainoastaan trollille, ei kenellekään muulle. Tavalliset anonyymit kommentit ovat tietenkin edelleen tervetulleita, ja saa niissä olla lyöntivirheitä. Itsellänikin on usein, muttei koskaan tahallaan.

   Poista
 23. Anonyymi anna tulla, Iines kestää kyllä kaikki mällit, vaikka niitä hetken pureskelee. Katsos se on sillä lailla, ettei tässä millään lailla, kantsi peppuansa heilutta. Aina tulee kauhakuormaaja, isompi kuin luulet, ja ahtaa sinut täyteen kivihiiltä. Siinpäs sitten yksin ihmettelet, että mulle kävi Ai näin vain? Mutta... yksin et sää oo Peikko Kulta, koska kohta tulee toinen Menninkäinen, joka sanoo: Mulle kävi kansa näin. Ja sitten tulee siihen vielä Päivänsäde, joka ei sano mitään.

  aploodeja

  https://www.youtube.com/watch?v=nhqr893mXDU

  VastaaPoista
 24. Monien toive on ehkä nyt toteutumassa. Nuuskaa voi ilmeisesti taas alkaa laajamittaisesti myymään ja harmaata taloutta muuten harjoittamaan. Valtio jää ilman suurta osaa niitä kamalia verotuloja ja kansan oikeustaju lienee tyydytetty, kun verokarhu ei raatele, eikä yrittäjän verta juo.

  Maaseudun tulevaisuus-lehti nimittäin kertoo, että harmaan talouden tutkinnasta poistuu 99 poliisia, koska uusi hallitus ei myöntänyt jatkorahoitusta.

  VastaaPoista
 25. Kun olin nuori ja viaton opettajanplanttu, suomen kielen Pyhä Johanna, sallin oppilaille esitelmät vapaavalintaisesti, mistä vaan. Yksi valitsi aiheeksi nuuskan ja kierrätti ruskeaa purkkia luokassa. (Oppilas on tällä hetkellä taloyhtiöni isännöijä...). Toinen valitsi Jallun, ja esitteli lehden varsin monipuolisesti ja havainnollisesti. Kolmas valitsi metsästyskiväärin. Eräänä päivänä valtava kivääri löytyi opettajien vaatenaulakosta, josta oppilas sen sitten haki ja kertoi ampuvansa pieniä pupuja. Kaikenlaista mielenkiintoista ne oppilaat keksivät.

  VastaaPoista
 26. Tuon olisi tietänyt, jos olisi muistanut Suomisen Ollin, joka toi kouluesitelmäänsä pommin. Vaatimattomana sitä esitteli: "tämä on tosin vain kotitekoinen, mutta eri voimakas!"

  VastaaPoista
 27. Tuo metsästyskiväärijuttu oli aikaan ennen kouluampumisia. Kyllähän se ase siellä opettajien naulakossa herätti kummastusta ensin, mutta ei aiheuttanut toimenpiteitä. Itsekään en muistaakseni tiennyt aihetta etukäteen, joten en arvannut asetta oppilaani tuomaksi.

  VastaaPoista
 28. Kaunis kuva, ilmiselvä kalatiirahan siinä. Nykyään nekin luetaan lokkieihin kuuluviksi. Sotatila on välillä täälläkin, mutta tuulimyllyt voivat jauhaa liikkumattomina olematonta sähköään, sillä suurempi kiista on ollut tulevan ydinvoimalan työmaalla. Nyt sekin on vähän jäissä ja jännäksi Fortumin neuvottelutaktikointi? Voihan kyseessä kyllä olla vastapuolenkin taktikointi.

  VastaaPoista
 29. Sääliksi vaan käy sitä kaunista rantaluotoa, joka uhrataan ydinvoimalle. Ja niitä vanhoja mökkiläisiä. Lunastushinta korvaamattomista mökeistä ja upeasta rantatontista tulee olemaan minimaalinen. Kun meidän ihana vanha kesätorppamme aikoinaan jäi uuden maantien alle, korvaus oli niin mitätön, että äitini joutui ottamaan tuloihinsa nähden isohkon pankkilainan voidaksen pykätä uuden pienemmän mökin ylärinteeseen. Täällä nyt nökötän, vaikka voisin olla ihastuttavan romanttisessa isossa hirsitorpasa, sellaisessa pitkässä ja punaisessa maalaistalossa.

  VastaaPoista
 30. Täytyy nyt tähänkin ketjuun osallistua, kun täällä jatketaan mm. työmiesministeri Lindströmin pamputusta.

  Itse asiasta Riku sanoo näin:

  "Monia hyviä, kouluja vähän käymättömiä ministereitä meillä on ollut. Oikeusministerinä sellainen on kuitenkin silkkaa komiikkaa."

  Miten niin, saisiko perusteluja? Miten nimenomaan oikeusministerin olisi oltava korkeakoulutettu alan ihminen? Onhan paljon tärkeämpiäkin pestejä, mm. valtionvarainministeri? Ei siinä vaadita kaupallista osaamista ja ymmärrystä matematiikasta.

  Ihmettelin suuresti, kun ystävämme Valtokin Kemppisellä mollasi Lindströmiä, toista työmiestä, ja esitti ettei kouluja käymätön voi hallita niin vaikeita asioita.

  Ymmärtääkseni Valton oma koulutus on samaa tasoa kuin Lindströminkin, muttei se ole estänyt häntä opettamasta meitä muita, korkeammin koulutettuja, miten koko maailman asiat tulisi järjestää ja luonto pelastaa.

  Pekka Haavistokin on pelkkä ylioppilas, mutta epäileekö kukaan hänen pätevyyttään mihinkään tehtävään, vaikka presidentiksi?

  Onko se vain Lindstömin työmiehen habitus, joka niin korventaa Rikunkin sielussa? Noin tyhmän näköinen tukeva persu ei voi osata mitään, perkele? Mikä se oikein luulee olevansa, saatana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi se Lindströmin "rikos", josta Kemppinenkin repi pelihousunsa, on pelkkä ennakkoluulo, kuvitelma siitä mitä hän ehkä ajoi takaa. Todisteet ovat niin häppöiset, ettei se menisi läpi edes käräjäoikeudessa, vaikka tuomarina olisi Virolainen.

   Poista
 31. Meillä oli mm. entinen missi Tanja Karpela opetusministerinä, enkä muista Kemppisen häntä haukkuneen idiootiksi. Itse aikanani puolustin Karpelaa, koska minusta on hullua tuomita ministeri oppiarvon puuttumisen vuoksi. Mitä Lidströmiin tulee, minusta on erinomaisen hyvä, että ministeri antaa hieman kyytiä peruukkipäitten käsittämättömälle tuomiolinjalle naisrikoksissa. Siinä puuteri pöllyää, kun peruukkeja pöllytetään. Aiheesta. Oikeuslaitos ei voi itse määritellä itseään ja asettua norsunluutorniksi, jota ei saa edes arvostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän en siis väitä, että Lindström olisi pätevä hommiinsa. Mutta näiden näyttöjen perusteella ei voi vielä väittää päinvastaistakaan, vaikka moni niin tekeekin. Kemppinen, Riku ja Valto esimerkiksi.

   Lindström on ministeriuransa aikana herättänyt huomiota kahdella ulostulolla: Kela-maksun palautuksella ja tuomioselvityksellä.

   Todennäköisesti hän on vain vilpitön kansanmies, jolla on pokkaa sanoa mielipiteensä.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Minusta Kemppinen erehtyi raskaasti kirjoituksessaan, joka oli käsittämättömän ylimielinen, kuin narsistin kynästä. Lindströmille sulka hattuun, sillä oikeusministerin tehtävä nimenomasn on olla lain suhteen valpas rakkikoira. Sama koskee muita ministereitä. Kenenkään tehtävä ei voi olla kulloisenkin alan valtaa harjoittavan elimen norsunluutornin turvaaminen.

   Poista
  4. "Rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia", on perustuslain (liturgian?) mukainen etukäteismittari. Ehkäpä nuo sanat saavat aikaan vinoa hymyilyä, mutta eivät ne vitsiksi ole tarkoitetut.

   Taitavuuden etukäteisarviointi on tietenkin erittäin vaikeaa. Koulutus takaa jotain, mutta vielä parempi takuu olisi pitkäaikainen kokemus sellaisista tehtävistä, joiden saattaisi olettaa valmistavan ministerin tehtäviin. Pelkkä vähän yli yhden kauden kansanedustajuus ei minusta siihen riitä, ellei ole osoittanut jotain poikkeuksellista.

   Minusta Lindströmillä ei ole näyttöjä kyvyistään ministerinä menneisyydestä eikä nykyisyydestä. Vahvoja epäilyjä tulevista kyvyistään on kuitenkin perusteltua esittää. Äijän ulostulot eivät kerro harkitsevasta ja vakaasta toiminnasta.

   Edelleen epäilen tässä valinnassa kyse olleen vallan keskittämisestä vahvojen poikien käsiin. Hallituksen sisällä Lindstöm tullee olemaan kiitollinen Sipilän saappaiden rasvaaja, Soinille kumartelija ja Stubbin vitseille nauraja.

   Tanjaa minä puolustan ilman muuta, hänellä oli ajasta ennen ministeriyttä vahvat näytöt!

   Poista