19.8.2015

Lintu sininen vai - hernekerttu?

 

18.8. Oli hyvä kuvausretki. Lintukuvaaja halajaa aina uutta bongausta, ainakin tällainen harrastelija kuin meikäläinen. Kuulin lupaavaa tsirputusta ja jäin varjoisaan maastokohtaan kyttäämään linnunlaulun lähdettä. Yleensä parhaat tilanteet tulevat juuri sieltä, missä linnut liikkuvat ääntä pitäen ja ryhmittäin, ja vain todellinen asianharrastaja pääsee korpeen bongaamaan yksinäisen hiljaisen kuukkelin. Suurin osa sirkuttajista osoittautui pajulinnuiksi, Suomen ehkä tavallisimmaksi linnuksi, jonka harva tunnistaa. Kuvailin näitä, mutta havaitsin tutkittuani otoksia kameran näytöltä, että pajulinnut ylivalottuivat liiallisessa paisteessa. 

Sitten viereiseen pusikkoon lennähti erilainen lintu. Nappasin sen yhdelle ruudulle ja riemastuin. Sillä on sininen pää ja musta silmäraita. Pähkinänakkeli, jollaista en koskaan ole nähnyt! Niiden parimäärä Suomessa on vain muutaman kymmentä, kun esimerkiksi talitiaisia on miljoonittain. Sininen lintu lennähti vielä lähemmäksi, katajan oksalle ja tuijotti minua rohkeasti sinisen päälakensa alta killittävin pyörösilmin. Tällaisia osumia kuvaaja hinkuu, ne vievät mielen ja sielun flow-tilaan, jossa aika seisoo ja paahde ei merkitse mitään, jossa voi vääntää itsensä akrobaattiselle kiemuralle,  voi pudota kipeälle polvelle huomaamatta kipua tai voi liukastua kallionkielekkeeltä alas, hurmiossa ja huomaamatta. Kuin itserakas selfien ottaja, joka syöksee itsensä surman suuhun saadakseen naamataulustaan kuvan putouksen äärellä. 

Kuvablogissa on lisää kuvia tästä "pähkinänakkelista", joka on tarkemmissa tutkimuksissani osoittautumassa perin tavalliseksi hernekertuksi - oman päättelyni mukaan. Näin minulle käy usein. Hurmiossa kuvaamani lintu onkin tavallinen urpiainen, eikä tundraurpiainen, kuvattu Satakunnan lakeuksilla. Pääasia on kuitenkin innostus ja haltioituminen. Sitä kun en koskaan kadottaisi, vaikka tuloksena olisi kuva kärpäsen selkäkarvoista!

19.8. Tänään kummastelen  lukemaani uutista maahanmuuttajien muita heikommasta koulumenestyksestä. Opetushallituksen virkailijoiden mukaan tämä on yllätys, vaikka kuka tahansa tavallinen ihminen - ei tarvitse olla edes opettaja - pitää tulosta odotuksenmukaisena.  Opetusneuvos Leena Nissilä nimeää syyksi puuteet varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Opetusneuvokselle ei tule mieleenkään, että esimerkiksi perheiden kulttuureilla voisi olla lusikkansa sopassa. Kulttuuriperinne ei esimerkiksi suosi tyttöjen kouluttamista, mikä vaikeuttaa tyttöjen työllistymistä myöhemmin. Kysyä voi myös, missä määrin kodeissa kannustetaan lapsia opiskelemaan ahkerasti ja tottelemaan naisopettajia.  Opettajilla on paljon tarinoita, joista Nissilällä ei ole tietoakaan. On poikaoppilaita, jotka komentavat naisopettajaa nostamaan lattialle pudonneen kynänsä ylös ja kun opettaja komentaa heitä nostamaan itse, poika huutaa: rasisti, rasisti. - Vaan siis, onhan se hyvä, että opetushallituksessakin nähdään edes jollakin tavalla se sama, minkä muut ovat jo nähneet pidempään. 

Ehkä suurin puute on se, että Nissilä ei kysy, millainen on maahantulijoiden oman äidinkielen taso ja taito. Siitä kaikki lähtee. Jos luku- ja oppikirjana käytetään Koraania, jota pitää päntätä ulkoa, jäävät kiellliset kyvyt vaatimattomiksi, väkisinkin. Jos maahantullessa maan kieltä ei opiskella koko perheen, ennen kaikkea äidin voimin, jää lapsi ainoaksi uuden kielen oppijaksi. On selvää, että uusi äidinkieli ei ole äidinkielen vaaditulla tasolla uuden oppimista auttamassa, ellei se ole perheen yhteinen kieli. Ja ellei se ole sitä edes toissijaisesti, on uudella kielellä annettu opetus mahdottoman tehtävän edessä. 

Lopuksi Nissilä muuten viittaa vielä englanninkielisen opetuksen mahdollisuuksiin: englannin kielessä maahanmuuttajalapset ovat hyviä. Eglanninkielen nuoria opettajia tuntevana tiedän, että Nissilän tiedot ovat tuulesta temmattuja. Maahanmuuttajalasten englannin kielen taito on kokonaisuutena luvattoman heikkoa, varsinkin kirjallisena. Tämäkin johtunee oman äidinkielen hallinnan kapeasta tasosta. Miten voi oppia vieraita kieliä, jos omaakin kieltä tukee pakkoluku Koraanista ja muu lukeminen on vastoin Allahin tahtoa? 

Milloinkahan tulee aika, että opetushallituksen suunnitelijoilla propellit lakkaavat pyörimästä,  kukkahatut lentävät koppaan ja tuuliviirit keskittyvät mieluummin kenttään tutustumiseen ja realistisen maailmankuvan luomiseen, edes itselleen?

(Valokuva Iines, Lintu sininen, lisää kuvia)

247 kommenttia:

 1. Voimme aika suoraviivaisesti päätellä ainoan mahdollisen syyn maahanmuuttajien toisen polven heikkoon osaamiseen. Syy on maamme koululaitoksen surkea osaamisen puute. Opetushallituksen tohtoreiden on syytä ryhtyä töihin palkkansa eteen. Puolet ulos - lopuilta tulos!

  VastaaPoista
 2. Opetushallituksesta kyllä vain kymmenisen prosenttia on tohtoreita.

  Opetushallituksen henkilöstötilinpäätöksestä on luettavissa myös se, että suurin ikäryhmä 291 hengen elimessä ovat 60 vuotta täyttäneet naiset, ja keski-ikä on 50,2 vuotta. Valtaa pitää siis edelleen hippisukupolvi, mikä ainakin minulle selittää paljolti hymisteleviä lausuntoja.

  Opetushallituksen tehtävä on opetuksen kehittäminen eri koulutusmuodoissa, joten väkeä ilmeisesti tarvitaan. Hupaisaa on vielä se, että tehtäväkohtaisessa listassa näkyy se, että tässä naisvaltaisessa elimessä, jossa miehiä on vain ripaus, johto muodostuu 85-prosenttisesti miehistä. Joukossa on ilmeisesti yksi kiintiönainen.

  Surkeaa siis on. Luulisin, että opetushallituksesta on pian tulossa pumaska siitä, miten suomalaista koululaitosta tule muuttaa, jotta mahanmuuttajat pärjäävät paremmin. (Minulla olisi kyllä yksi vanha hyvä konsti tähän hätään: kielletään huonot arvosanat. Se otettiin silloin käyttöön, kun koulujen tuloksellisuus alkoi määrätä valtionapuja kouluille. Vaan vielä on petraamista noissa helpotuksissa.)

  VastaaPoista
 3. Hipit kieltämättä joutuivat hukkaan, kun George Harrison lopetti lsd:n kokeilut ja alkoi etsiä vastaavia fiilareita itämaisista uskonnoista. Kyllä ne siihen asti sujuvasti vielä seurasivat, mutta kun Harrison väsyi Maharishin Rolls Royce-uskontoon, eikä kertonut, mitä seuraavaksi, niin tyhjän päällä makaavat. Jimi Hendrix-vainaa ilmaisi asian: "Rauhaa, rakkautta ja muuta rähmää!"

  VastaaPoista
 4. Aika hauskaa on, kun Harrison puhui hipeistä Martin Scorsesen dokumentissa. Hän järkyttyi vieraillessaan haight-Ashburyssa, hippien mekassa. Sanoi joytenkin, että: "Minua kohdeltiin siellä kuin Messiasta, mutta ne olivat ihan kauheita ihmisiä, kauheita pummeja. Yhtään fiksua siellä ei ollut,silloin päätin, että lsd:n kokeilut loppuvat nyt!"

  VastaaPoista
 5. Kyllä vaan, sieltä ihanasta hurlumheikultista tuo kaikki ylimaallinen kukkaistelu juontaa. Sieltä ovat kukkahatut seppeleensä poimineet ja siellä propellinsa voidelleet.

  Ja meillä vahvimpia kukkaislinnakkeita on edelleen sosiaalialan ja ennen kaikkea opetusalan pyhätöissä, opetusministeriössä ja sen alaisessa opetushallituksessa. Ei tiedä Grahn-Laasosen tyttönen tarkkaan, mihin pesään on joutunut.

  Juuri luin iltapäivälehdestä uusia tarinoita koulukiusaamisesta. Enimmäkseen kiusaamisesta syytetään opettajien välinpitämättömyyttä, ja olen tähän saakka kiivaasti puolustanut opettajia.

  Vaan ei, ei se niin taida mennäkään. Meillä oppilaiden auttaminen on ujutettu Kiva Koulu -metodin hoidettavaksi, ts. oppilaille syötetään mantraa oman koulun kivuudesta ja hyvyydestä: ei meillä kukaan kiusaa ketään, ollaan kaikki kivoja kavereita kivassa koulussa.

  Kissan villat! Kiusaaminen jatkuu, ja opettajat eivät huomaa mitään. Näin sanovat vanhemmat, joiden luulisi tietävän, miten oman lapsen asiaa on hoidettu. Alan uskoa vanhempia! Opettajat luottavat liiaksi Kivaan kouluun ja sulkevat silmänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis ydin oli se, että tuo Kiva Koulu -metodi on juuri näiden ylimpien opetuselinten ohjastama ja rahoittama hanke kouluille. Tehdään Kivoja Kouluja, lakaistaan kiusaaminen pois (lue maton alle).

   Poista
 6. Häh, mihin se loppu hävisi?!

  Piti sanomani, että minulle oli uutta, että muslimeille muu kuin Koraanin lukeminen ei ole suotavaa. On toki helpompi hallita ihmisiä, jotka eivät ole selvillä asioista ja maailmanmenosta.

  Kirjoitan puhelimella ja ainakin äskeiset muutama sanaa lähti ihan itsekseen, ilman mitään vahvistuksia! Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin mutta pointti taisikin olla se, että olen kirjautunut.

   Poista
 7. Yleensäkin jo käsite sananvapaus on vaikea asia erikoisesti Lähi-idässä, ja ehkä kaikissa muissakin maissa, joissa uskonto säätelee elämää. Jos monissa kyseisen alueen maissa on naisilta kielletty jo autolla ajaminen ja äänestäminen, niin kannattaa kysyä itseltään: mitä näiden maiden ihmiset ylipäänsä lukevat? Muuta kuin Koraania?

  VastaaPoista
 8. En malta tässä olla kommentoimatta Kemppisen kummallista käsitystä Juhani Ahon Juhasta. Hänestä se on huono teos, koska siinä on monikulttuurisuutta - vienankarjalainen Shemeikka, oletan.

  Vaan eikös se mennyt niinpäin, että tässä vietiin sitä mahdollista monikulttuurisuutta pois Suomesta, kun Shemeikka ryösti Marjan eikä tullut Suomeen Marjan luokse, vaan vei Karjalaan, rikkaisiin oloihin, pois köyhyydestä? Siinä monikulttuusuudessa, jota Kemppinenkin nyt kiertää kuin kissa kuumaa puuroa, on käsittääkseni puhe Suomen monikulttuurisuudesta. Joka mitä ilmeisimmin käsitetään sanankäyttäjän mielikuvien mukaan. Siis hyvin eri tavoin.

  Mitähän Kemppinen sanoisi Tulenkantajien itämaaihailusta - kiinnostaisi tietää. Olavi Paavolainen järjesti oopiumin- ja kokaiininhuuruisia itämaisia juhlia kotonaan Kivennavalla. Vaan ei niissä juhlissa käsittääkseni itämaisia ihmisiä näkynyt. Voidaan varmaan tulkita, että Tulenkantajain kaukokaipuinen ja Ikkunat auki Eurooppaan -runous on monikulttuuria.

  Että mitä suomalaiset oikein pelkäävät, kun kaikki on oikeasti monikulttuuria, ollut jo iät ja ajat? Näin käsitän Kemppisen opettavaiset kirjoitukset.

  (Oikeasti Suomen monikulttuurisuus ja sen ilmiöiden arvioiminen lienee käytännössä jotain vallan muuta kuin mistä nyt puhutaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vastenmielisen oloinen koko ukko, joskus olen nähnyt telkkarissa. Hänessä ei ole tippaakaan lämpöä vaan omahyväistä kaikkitietävyyttä. Menee samaan kategoriaan Matti Klingen kanssa. Onneksi symppiksiä ja viisaita vanhoja miehiäkin on olemassa! :)

   Poista
  2. Heh, sinähähän suorapuheinen olet. Vaan hatunnosto rehelliselle mielipiteen ilmaisulle, ja ilmaisuvapaudelle!

   Minua Kemppinen pelottaa niin paljon, etten oikein uskalla kommentoida hänen blogissaan, sillä pelkään hänen nolaavan meikäläisen vastaanvääntäjän. Muutenkin kommentoijissa on sellainen asiantuntijahenki, ettei siellä epävarmalla ja anonyymilla naisihmisellä ole asiaa.

   Poista
  3. Suotta pelkäät. Sitä paitsi Kemppinenhän paljastuu viime päivien keskustelujen perusteella älyllisiltä kyvyiltään aika rajoittuneeksi: oma käsitys on oikea, muiden typerä.

   Hän on hävinnyt nyt kolmen päivän aikana keskustelut satanolla, mutta jatkaa vaan jupinaansa. Olen pettynyt.

   Poista
  4. Minullakin on ollut aika hämmentynyt olo, kun olen lukenut hänen viimeisiä kirjoituksiaan. Kirjoittaja on kuin saippua: luiskahtaa käsistä, kun luulee saaneensa kiinni. Sitä paitsi - pihvi puuttuu. Asiaa kierretään ja kaarretaan. Lukijoita viedään kuin pässiä narusta. Vaan onko simpukassa lopultakaan helmeä?

   Poista
  5. Eikös se Juha-heitto ollut niinsanottua ironiaa. Sanat ja sisältö eivät useinkaan ole Kemppisen teksteissä yksyhteen.

   Mitä kulttuurihistoriaan tulee, se lienee taitoa puhua Bachista, Aku Ankasta ja Mahatma Gandhista samassa lauseessa.

   Poista
  6. Heitto tai ei, selittelemään hän sitä joutui.

   On epäselvän ajattelijan merkki, jos hänen kirjoituksestaan ei pirukaan ota selvää. Kirjoittaminen on ajattelua. Hämäys on jotain ihan muuta. .

   Poista
  7. Sitä paitsi kirjoituksessa puhutaan varsin laajasti Juhasta ja Ahosta yleensä, joten tuskin se oli heitto.

   Mutta siis, sen totesin jo ylempänä, että Kemppinen vie lukijaa kuin pässiä narusta.

   Poista
  8. Minä olen aina ajattelut kirjoittamisen olevan mahdollisimman kaukana ajattelusta. Sormeni liikkuvat, lättynäytölle ilmaantuu tekstiä ja minä ihmettelen, mitähän, saakeli soikoon, kirjoittamani oikein tarkoittaa.

   Poista
  9. Noh, tällainen väliin pikatyyppinen viestintä on oikeastaan osittain puhetta. Mutta puhun nyt laatublogista ja arvokkaista kirjoittajista, jotka suhtautuvat sanaan aina vakavissaan, vailla leikin häivää.

   Itse blogikirjoitus on varmaan sinullakin harkitun ajattelun tulos - olethan varsin pikkutarkka korjaamaan jopa lyöntivirheitä. Välität siis lukijoista.

   On eri asia kirjoittaa selkeän humoristisesti ja sarkastisesti kuin pyrkiä harhauttamaan lukijaa esittämällä jotakin vallan muuta.

   Poista
  10. Mahdotonta olisi ollut Aho-tekstin lukeminen yksiyhteen. Tekstin tämänpäiväisessä selvityksessä upea oli tuo tieteeseen vetoavien aivojen punnitsijoiden runsas esiintyminen. Siinä minusta oli tirkistysaukko meidän kaikkien ihmisten syvyyksissä asuvaan pahuuteen.

   Poista
  11. Kemppisen pointti on se, näin olen ollut ymmärtävinäni, että hän haluaa osoittaa monikulttuurisuuden olleen aina osa Suomea. Siksi hän heittelee viitteitä sikin sokin ja halveeraa muuta mieltä olevia.

   Ikävä vain, että pihvi on ihan muualla, ja sitä Kemppinen ei tunnu tajuavan millään.

   Asiaperusteisesti kommentoineiden vertaaminen kallonmittaajiin ja rotuteoreetikkoihin oli riman alitus. Ei voi mitään.

   Poista
  12. Siis eihän mitään kaunokirjallista (ja muutakaan tekstiä eksaktia tiedetekstiä lukuunottamatta) pidä lukea yks yhteen! Taiteellisilla teksteillä on monta tasoa, monta tulkintaa.

   Minusta Juhan selittäminen monikulttuuriseksi on tarkoitushakuista ja kaukaahaettua - yritys on toki hyvä.

   Kulttuurit, jotka blogisti tässä ja muissakin lähijutuissaan tulkitsee monikulttuureiksi, ovat minun näkökulmastani pikemminkin sisäkkäiskulttuureja.

   Vienankarjalaisuus on suomensukuista kulttuuria, ja kuulumme molemmat suomalaisugrilaiseen kielikuntaan. Yhteinen kielipohja edesauttoi muinoin Juhassakin esiintyvää Suomeen suuntautuvaa laukkukauppaa.

   Tuntuu aika oudolta rinnastaa suomensukuisten heimojen välistä kaupankäyntiä ja poikkinaintia nykyiseen maahanmuuttokysymykseen.

   Huomiota voisi kiinnittää mieluummin siihenkin faktaan, että Ruotsi näyttää saaneen tarpeekseen monikulttuurin ikävistä puolista, niistä joista ei ole lupa puhua. Ruotsidemokraateista tuli tänään ennakkokyselyn perusteella Ruotsin suurin puolue.

   Poista
 9. Vaikka minulla on kaikki työt rillin rallin ja kopin kipin, en voittaunut kiusausta tulla vilkaisemaan tätä Iineksen uutta juttua. SE ON HYVÄ!
  Itse olen pohtinut samoja asioita kun kuuntelin tuon saman virjailijan puhetta. Nuo toisten kommentit luen myöhemmin, vakka nekin kiinnostaa, mutta nyt hyppään niiden yli (olosuhteiden pakosta).

  VastaaPoista
 10. Koetahan selvittää hommasi, Liisu! Lykkyä tykö.

  Palaan vielä tuohon Ahon Juhaan.

  Kun sanotaan, että "tarina olisi ollut parempi ilman monikulttuuria", niin sillä viitataan vienankarjalaiseen kulttuuriin, jonne Marja lähti Shemeikan hurmaamana.

  Tarinan olettuna syntymäaikana kuitenkin laukkuryssien valloittamat ja viemät suomalaisneidot olivat totista totta, ja pikemmin suomalaista kulttuuria kuin vierasta. Suomalaisethan ne lähtivät, ja se on oleellista.

  Kemppinen kuitenkin tarkoittanee, että vienankarjalainen yhteys halventaa tai romantisoi tarinaa, joka olisi uskottavampi ja aidompi niin, että Shemeikka olisi ollut vaikkapa naapurikylän isotilallinen Hermanni Köyri. - Vaan ei, uskottavaa todellisuutta olivat nimenomaan viekkaat laukkuryssät, neidonviettelijät. Suomalaista perinnettä parhaimmillaan.

  Edelleen sama kuvio on totta, jos seuraa mediaa ja julkista nettikeskustelua. Suomalaiset naiset ovat kallellaan tummiin miehiin, jotka vievät suomineidot mennen tullen. Nimitän tätä yhtä hyvin perisuomalaiseksi käytänteeksi kuin monikulttuuriksi.

  VastaaPoista
 11. Iines, komppaan Liisua. Sait ansaitsemasi kehut, hieno postaus!
  hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Kiemurteluttaa, mutta samalla ilahduttaa..

   Poista
 12. Hernekerttu? Onko senniminen lintu olemassa? Jopas jotakin. Kesämökin vanhemmilleni myi Martta Herne niminen ihminen; meille mukuloille hän oli Herneenmartta. Mutta ei hän lintu ollut vaikka kyllä siltä näyttikin, sellaiselta, joka on ahtanut kupuunsa paljon jyviä. – Kuukkelista olen kuullut (tai lukenut Lapinkirjoista, mm. Kullervo Kemppiseltä) että se, vaikka asuukin metsässä kaukana ihmisasutuksista, tulee metsämiehen syliin asti melkein kun kerjää ruokaa. Mukava lintu, sanovat Onnen Linnuksi, sen tappaminen, samoin kuin Albatrossin tappaminen, tietää Pahaa Onnea tappajalle. – Linnut, linnut lentäkäätte pois! Kanat tosin eivät paljoa lentele. Eikä strutsit, ja Emut ja Kiivit vielä vähemmän.

  Ps. Kullervon pojasta Jukasta, jota en tunne pätkääkään, en oo ikinä ees nähnyt, niin sanoisin että on oikeasti tietäväinen ihminen. (Ja tietysti tietää sen myös itse. Tyhmähän olisi jos ei tietäisi?) Pidän hänen tyylistään. Hänen huumorinsa on usein satiirista, sitä ei aina vaan heti huomaa, ja niin kuin kaikki hyvät satiirikot, hänet usein otetaan todesta. Se siinä (= hänessä) parasta onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On semmoinen ainakin minun lintukirjoissani, joita on leegio.

   Ja kyllä, tuo lintu on minusta hernekerttu. Hernekerttukin sinertää.

   Kemppinen on laajasti lukenut ja sivistynyt ihminen. Arvostan häntä. Mutta ei hänestä ota vanha kehnokaan selvää. Toisaalta hänen sanankäyttönsä antaa osviittaa huumorin suuntaan, mutta sitten taas hänellä on pinttymänsä ja ärähtelynsä, jotka eivät istu kuvaan, mutta jotka kuitenkin ovat totta. Minusta hän on pelottava ihminen.

   Poista
  2. Pelottava? No, jaa. (miettii mutta ei saa langanpäästä kiinni) En ymmärrä.

   Kerran minä näin pelottavan ihmisen... kerronko? No, miksei, koska luultavasti olen tämänkin jo kertonut. Mutta lyhennetään tarinaa.

   Istuin Santoksessa aamupäivällä yhdessä kapakassa jossa oli yhtä paljon asiakkaita kuin minä. Istuin hevosenkengän muotoisen baaritiskin ääressä, pallijakkaralla; tämä on kuin minkä tahansa (huonon) amerikkalaisen elokuvan kliseevarastosta. Mutta olin Santoksessa: kaikki oli paljon rähjäisempää. Siemailin olutta, odotin ystäviäni, olut oli hyvin halpaa... nykyhintatsolla jotain 50 centtiä tuoppi, tuopillinen. (Joka ei ollut kylläkään kovin iso.) Aina kun baarimikko (ei sukua minulle; hän oli pieni ja oikeasti kärppämäisen luihu ukko, puoliverinen) toi minulle oluen, jonka maksoin, hän toi minulle myös kuitin siitä. Panin ne kuitit tuhkakupin viereen... niitä tuli eli oli ainakin viis tai kuus - koska ystäväni vain viipyivät ja viipyivät. No, en minä humaltunut. Mutta kun se tarjoilija, tosi kärppä, toi sen kuudennen pikkutuopposen minulle, se samalla kysyi - ja näytti sitä laskupinoa, jonka siihen olin siististi koonnut, että "koska sinä maksat myös nuo entiset oluesi?". Sen verran jo osasin espanjaa että ymmärsin mitä hän minulta kysyi, eli vaati, ja suutuin. SUUTUIN AIKA S-TANASTI! Huusin hänelle painokelvottomia sanoja sekä espanjaksi että saksaksi ja ruotsiksi plus suomeksi ja saameksi ynnä englanniksikin, vähän. Ukko juoksi keittiön puolelle. Minä olin vähän aikaa POLLEAA POIKAA, ajattelin että näin asiat hoidetaan, ei Pohjan Poikaa sentää miten vaan Jymäytetä. Suomi, Sisu ja Sauna. No, sitten sieltä keittiöstä tuli noin 2 metriä 10 senttiä pitkä Tumma Mies, niin musta että en ollut nähnyt niin mustaa edes Kongossa (jossa tosin en ole edes käynyt), ja hän polvistui sen baarikengän toiselle puolelle minua vastapäätä... niin lähelle minua, että nenämme koskettivat tosiamme. Hitsi, kun sillä oli iso pää, iso kuin Maapallo. Ja sen silmät pyörivät kuin Ruletti. Valtavat valkeat hampaat hohtivat kun se nauroi HOHH HOOH HOH... Sitten se, edelleen hieroen nenäänsä nenääni, kysyi minulta "Problems?". Minä, tota noin, vastasin huonolla englannillani että "No, nou Problemas!". Se nousi, pörrötti leipälapion kokoisella kädellään vaaleaa pellavapäätäni ja häipyi raskain keinuvin askelin takaisin keittiöön. Josta samalla oven avauksella se Kärppä taas luikahti takaisin. Jolle minä sitten maksoin ne oluet toiseen kertaan.

   Sen pituinen Se.

   Poista
  3. Siis minä pelkään sitä tapaa, jolla Kemppinen kohtelee joitain erimielisiä. Hän pyrkii nolaamaan heitä. Sekin on hämmentävää, että hän ei vastaa suoriin kommenttikysymyksiin, vaan ignoroi ne. Julkaisee kuitenkin kysymyksen, joka jää ilmaan leijumaan.
   On pelottavaa, kun ihmisestä ei saa selkoa, ei löydy yhtenäistä linjaa, johon luottaa.

   Poista
 13. Iineksen kirjoitus maahanmuuttolapsosten kouluvaikeuksista on hieno ja järkeenkäyvää, etenkin tuo kotitaustan (eli kulttuurierojen) vaikutuksen esiintuonti. - Hyvä InkeriRinkeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidinkieli nyt vaan on kaiken oppimisen perusta, eli se on tärkein kouluaine, joka vaatisi erikoisesti mamu-opetuksessa lisäpanostusta. Sekä oman kielen, että uuden äidinkielen, jos näin voi sanoa. 

   Koetin kerran kartoittaa moderneja musliminaiskirjailijoita. Onko heitä kotimaassaankaan montakaan? Julkaistaanko muslimimaissa naisten kirjoittamia kirjoja? Jos ei julkaista, sehän on häpeä koko maailmalle.

   Suomen ensimmäinen naismuslimikirjailija on Nura Farah, vai oliko se Fara. Hän on kirjoittanut suomeksi Aavikon tyttäret. Lisäksi olen lukenut ulkomailla painettuja musliminaisten kirjoittamia tarinoita.

   Poista
 14. Puuta heinää puhut maahanmuuttaja lasten ja nuorten englanninkielen taidoista. Osalle maahanmuuttajista se on äidinkieli. Hgissä on useissa lukioissa kansainvälisiä luokkia, ystäväni poika kirjoitti ylioppilaaksi Kulosaaren lukiosta. Koulukaverinsa olivat melko monesta maasta lähtöisin.

  Kiva Kouluja ei ole olemassakaan. Mutta on olemassa kouluja jotka ovat halunneet ottaa käyttöönsä KiVa toimintamalleja ja työskentelytapoja työrauhan edistämisen vuoksi ja koulukiusaamisen vähentämiseksi. Kokemukset ovat olleet valtaosin myönteisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En puhu tietenkään niistä lapsista, joille englanti on äidinkieli, hyvänen aika! Ei tullut mieleenkään, että joku tulkitsee näin.

   Puhun niistä maahanmuuttajalapsista, jotka ovat enemmistönä nykyisissä peruskouluissa, lähinnä ala-asteella. He ovat useimmiten somaleita ja muita siltä suunnalta tulleita. Englannin kieltä äidinkielenään puhuvia lapsia ei ole esimerkiksi sillä helsinkiläisen peruskoulun ala-asteella tietääkseni - en ole varmistanut - ainuttakaan, jossa maahanmuuttajia on 50 prosenttia oppilaista. Perheenjäseneni opettaa heille englantia.

   Opinnot jossain helsinkiläisessä kansainvälisessä lukiossa ovat eliittiopintoja, hyvä noname. Leena Nissilä tuskin viittasi näihin harvalukuisiin oppilaisiin. Kyse on nähdäkseni peruskoulutuksesta, joka on kaikille ilmainen ja sama.

   Poista
  2. Kiva Koulu -systeemi on opettajien arvion mukaan tuottanut tulosta. Onkohan kiusatuilta muistettu kysyä?

   Ja jos asiaa kysytään oppilailta, heidät voidaan manipuloida vastaamaan opettajalle myönteisellä tavalla. Opettaja antaa aina tehtävänannon saatesanoilla..

   Poista
  3. Kulosaaren yläaste ja lukio on kaikille avoin normaali perusopintoja antava koulu, painotus on kansainvälisyydessä ja kielissä.Ihan "tavisperhe" tämä ystäväni perhe ja lapsensa joka kävi sitä.

   KiVa -koulu metodit ovat niittäneet kansainvälistä mainettakin. Sehä on juuri sitä vientiä jota suomalaiset osaavat ja joka luo myös työpaikkoja. Meillä on kuulemani mukaan Euroopan koulutetuimmat työttömät. Ollaan niin varakkaita, että on varaa olla hyödyntämättä koulutettuja ja osaavia ihmisiä. Esimerkiksi juuri koulumaailmaan ja kasvatukseen liittyvissä asioissa.

   Uskon, että osalla maahanmuuttajista on heikko kielitaito, vaan eikö sillekin nyt voi tehdä meillä aika paljon?
   Poista
  4. Eikö Kulosaaren yläaste ja lukio ole alunperin Herlin-suvun ja muiden nimekkäiden vaikuttajien perustama yksityiskoulu?

   Sitä mainostetaan lisäksi lähikouluna, mikä tarkoittaa varsin vauraan, elitistisleimaisen alueen oppilasainesta - höystettynä kansainvälisillä oppilailla, tuskin turvapaikanhakijoilla tai somalilapsilla? Asuinalue merkitsee aika paljonkin koulujen maineessa, ja tämä puolestaan muokkaa oppilaaksi hakeutumista. Kouluihin, joissa on paljon tavallisia turvapaikanhakija-somali-mamu-lapsia, ei ole niin suurta tunkua kuin parempimaineisten alueitten kouluihin. Tämä on fakta Helsingissä, ikävä kyllä.

   Ymmärrän hyvin Kiva Koulu -metodin kiinnostamisen muissa maissa, joissa muukin lasten koulutus on Suomeen verrattuna paljon heikompitasoista. Suomalainen kouluruokakin on ihailun ja ihmetyksen aihe monissa maissa.

   Poista
  5. Kulosaari on asuinalueena ollut ja on yhtä enimmäkseen suht varakkaiiden ihmisten asuinalue, siellä on myös vanhaa vuokra-asuntokantaa. Kulosaari on Hgin itäpuolella, vieressä on mm Hertoniemenrannan asuinalue jossa asuu ja elää yli 20 eri maailman kieltä puhuvaa ihmistä. Mitään korkeaa muuria ei ole välissä. Kouluun (yöäasteelle ja lukioon) pääsee aivan samoilla kriteereillä kuin muihinkin perusopintoja antavaan oppilaitokseen. Kv-painotteisuus vaikuttaa ketkä kouluun erityisesti haluavat.

   Hgin elitistisin koulu lienee Hgin SYK (hgin suomalainen yhteiskoulu).

   Poista
  6. Kulosaaren yhteiskoulu on kuitenkin yksityiskoulu, jonkalaisissa on Suomessa usein erilaisia painotuksia, mm. kielipainotuksia.

   Tällöin on itsestäänselvää, että kieliin panostetaan enemmän, ja kaikki opetus voi olla tarjolla myös englannin - tai vaikkapa ranskan - kielellä.

   Tällaisten erityiskoulujen lukio-oppilaat toki osaavat englannin kieltä eri tavoin kuin itähelsinkiläisen yleisen peruskoulun ala-asteen turvapaikanhakijaoppilas. Opetusneuvos Leena Nissilä tuskin viittasi erityislukioiden kansainvälisiin oppilaisiin, joita on murto-osa kaikista maahanmuuttajaoppilaista, joiden englannin taito on pääsääntöisesti olematonta.   Poista
  7. Kysymys oli siis alunperin siitä, kannattaisiko maahanmuuttajalapsia opettaa enemmän englannin kielellä - tätä kuningasajatustaan opetusneuvos siis väläytti.

   Väläytys on oikeasti järkyttävän huono ja elämälle vieras. Millä tavalla suomen kielestä laistaminen parantaa maahanmuuttajalapsen pärjäämistä suomalaisessa yhteiskunnassa, uudessa isänmaassaan?

   Poista
 15. Sitä paitsi saako naiset/tytöt hurskaissa muslimi/jehovamaissa lukea edes Koraania? Sillä naisethan ovat niin jumalattoman järjettömiä olentoja, kaukana Kameleiden alapuolella ja vain vähän nilkuttavien kulkukoirien yläpuolella, että heidän Koraanin "lukemisensa" olisi silkkaa jumalanpilkkaa.

  Näin minä, imaamina, ajattelisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, johon olisi kiva saada tietävältä vastaus.

   Vaan muslimiperheitä on toki erilaisia. Myös valistuneita, joissa tyttöjenkin snnetaan kouluttautua.

   Poista
 16. Kissat kävelevät laitakaupungin katuja vaaleissa golfhousuissa, joissa on isot luumunsiniset napit. Siitä huolimatta he ovat kovanaamoja, arpisia, takkukarvaisia; puoliksi sammunut sätkä roikkuu heidän suupielessään. Ja tassuunsa ovat he kätkeneet avaamattoman stiletin. Kun he katsovat satunnaista ohikulkijaa, oli se koira tai ihminen tai rotta, heidän silmänsä menevät viiruiksi; niiden keskellä on viiva joka jakaa maailman kahtia, vihollisiin ja ystäviin. Kun kohtaatte slummikorttelissa kissan, tehkää mitä tahansa – oi Ystäväni – heittäytykää vaikka näkymättömäksi, mutta älkää naurako! Kissat ovat cooleja, he inhoavat huumoria. Jos nauratte heille, kohtaatte kammottavan lopun.

  omistettu J K:lle

  Ps. Muistin muuten että minulle opetettiin, opettaja opetti, että jos ihmisen nimi lyhennetään kirjaimeksi, esimerkiksi vaikka Aku Ankka... niin ei sitä saa lyhentää A. Ankka. (Eli A piste Ankka.) Jos näin tehdään niin silloin Akun nimi oikeasti olisi Aku. Ankka

  Mitä mieltä Inkku?

  Pss. Toinen oppiknoppi jonka aina kans muistan on, sen minulle sanoi Simojoen Jaska, jolta kerran sain suomenkielen kielioppikokeesta -4, että ei saa kirjoittaa ”myöskin”… koska se on suomeksi ”myösmyös”.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajasi oli mainio, hänellä oli vilkas mielikuvitus - keksi säännöt itse. Tosin väärät.

   Kyllä suuri kielioppi kertoo, että lyhenteissä piste on puuttumisen merkki, ja Aku Ankka voi lyhentää nimensä huoletta A. Ankka. Periaatteessa lyhentäminen ei kannata. Kokonainen sana on nopeampi lukea kuin lyhenne.

   Tuo myöskin on tosiaan kaksinkertainen myös.

   Poista
 17. Äskeisellä Hämeenlinnan-matkallani kävin myös Tammelassa, ja kauhukseni sain kuulla että tämän vuoden Hakkapeliittapäivät on jo pidetty! Char, oi karstattu villanpehmeä pumpulinen Char, mitä me nyt teemme? Odotammeko me vuoden että tapaamme? Vuosi on julma ja pitkä, pullollaan pahuutta, ja minusta tuntuu, Char, että ne tahallaan pitävät Hakkispäivänsä aina semmoisena viikonloppuna että me emme sinne pääse! Sano sinä miten asiat ovat! Minä olen nyt sanaton. Minulta loppuu nämä kirjaimetkin kohta. Ensin katoavat vokaalit, sitten konsonantit pkkhlj ms vtt psk · · · – – – · · ·

  VastaaPoista
 18. Klo 21:25 tulee TV 2sta Ihmebantun viimeinen jakso. Siinä on, jos oikein muistan, Tommi Korpelan mahtava monologi Uskonnoista. - Suosittelen sitä muillekin kuin ateisteille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä voisi mieskin katsoa sitä edeltävän Siskonpetin. Ei paha.

   Poista
 19. Miksei ei? Nykyisin naishumoristejakin on, se on vitun hyvä asia, ennen heitä ei ollut; syyksi sanottiin että naiset eivät "samalla tavalla osaa heittäytyä rumiksi". (Humoristiset miehethän sketseissä, kun huumori käsitetään alkeellisimmalla tasolla, ovat sekä rumia että tyhmiä.)

  Itse en an sich kamalasti irtonenistä tai peruukeista välitä. Näen sketsin tai elokuvan jonain muuna kuin maskeeraamisena. Chape on tietysti paras. Hän teki niin paljon duunia, otti otoksensa (elokuva on otoksien ottamista) vaikka 77 kertaa, että se näyttäisi "tuosta vain otetulta". Monet Chapen kohtaukset ovat ylittämättömiä.

  Pidän verbaalisista vitseistä. Se on ihan sama onko ne tyhmiä vai ei, ei siitä ole kyse, kyse on siitä miten juttu etenee. Britit on tässä hyviä. Ja kun verbaliikkaan liittyy anarkismi - vrt. Marx veljekset ja Monty Python - tullaan mun...

  (valitettavasti mikiksen muistiinpanot loppuvat tähän. ne on muutenkin kirjoitettu tikkukirjaimin. luulen että hän ei edes halunnut jatkaa muistiinpanojaan, tai ainakaan jakaa niitä kenenkään kanssa. miksi hän muuten ne olisi piilottanut hylättyyn kottaraispönttöön? ja miksi hänen levähdyspaikaltaan, josta on kaunis näkymä Päijänteelle, löytyi 24 koskenkorvapullon korkkia?)

  Elämä on täynnä kysymyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukas niistä irtonenistä välittää? Minua ne ainakin jopa ärsyttävät. Eikös näyttelijän osaamista ole juuri se, miten hän tarvittaessa saa itsensä näyttämään esitettävältä kohteelta ilman maskeerausta? Tällaista joskus näkee.

   Poista
 20. Kun menin kouluun, minua hyödytti se, että olin opettajan poika. Ei siksi että isäni olisi minua opettanut, pöh, mutta kun asuimme koulurakennuksessa niin aina iltaisin, kun ne isokokoiset oppilaat olivat häipyneet sieltä vek, kiertelin luokkahuoneita. Kurkin oppilaiden pulpetteja ja luin heidän Tex Willareitaan. Jossain vaiheessa varastin jostain Aapisen ja opettelin itsekseni lukemaan. Olin silloin 5 -v, en muista tarkkaan mutta en voinut olla enempää, sillä 5 -v vanhana löysin koulun vintiltä vanhoja matematiikan oppikirjoja. Niissä oli kamalasti laskuja, 1+4 = , tai tämä klassikko 2 + 2 = ? lähtien. En ensin ymmärtänyt mistä on kyse, mutta kun kirjan lopussa oli Vastaukset: minä aloin tajuta. Ja mitä enemmän tajusin, sen enemmän innostuin; kului monta päivää - monta viikkoa. Mutta äkkiä osasin kertoa lukuja toisillaan ja vähentää niitä; sitä oppi jakolaskun. Se oli kivaa! Mä olin vaikka kuinka kauan siellä vintissä, istuin semmoisessa hylätyssä keinutuolissa, ja laskin niitä laskuja. Eikä kukaan muu niitä laskuja tarkastanut kun minä itse: koska sen kirjan lopussa oli oikeat vastaukset. - Ei ne aina täsmänneet.

  (heh, heh, heh) niin...olin silloin oikeasti 5 -v. Ja kun menin ekaluokalle, olin silloin 6 -v, niin opettaja kun alkoi käsitellä meillä numeroita ja kysyä mitä mahtaisi olla kun yksi (1) lisättäisiin yhteen (1), minua nauratti. (Käyttäydyin varmaan kuin Kemppinen. Mutta musta se oli oikeasti hullunkurista. Yks plus yks... no, numerot ovat numeroita.)

  Ps. Päättötodistuksessanihan minulla sitten sekä algebrasta että geometriasta oli nelonen (4). Eli... ei "kannata nauraa yötä vasten".

  Jos olisin Mamu, tuskin olisin noinkaan hyvin olisi pärjännyt koulussa.

  VastaaPoista
 21. Jos minä olen sitä mieltä, niinkuin joskus olenkin, että "oho, jopas Tapsa sanoi kummallisesti". Sitten kun luen Rikua: "ohoh, kun sanoi kummallisesti". Kemppisestä ihan samoin. Ja kun lukee iinestä: "ohoh, kylläpäs puhuu kummallisia". Ja kaikkein kummalisimpia minun mielestäni puhuu Kuunkuiske ja Schnur ja Samppa ja Leonoora ja Anonyymit, Liisu ja Mustis ja Meg, ne vasta kummallisuuksia puhuvat.

  Mää olen samaa mieltä!

  VastaaPoista
 22. Ihmiset, jotka puhuvat kummallisuuksia, ovat kivoja.

  Ihmiset on kivoja.

  (Jotkut tosin aika vittumaisia. Mutta ei sev väliä.)

  VastaaPoista
 23. Politiikkaan mukaan meneminen on ainoa tie muuttaa asioita. (Piti sanoa "maailmaa"... mutta eipäs mennä asioiden edelle.) Se on hidas, täynnä kiviä ja tylsä, mutta ainoa. Ensin pitää liittyä johonkin puolueeseen, olla siellä kahvinkeittäjänä ja Nuoriso-osaston sihteerinä, sitten edetä. Sitten saat äänestää - milloin puoluejohtajia, edustajia, sihteerejä, puheenjohtajia, etc. Se on tylsää. Tylsää kaikki muukin siitä eteen päin, on. Nimittäin jos haaveilet puolueurasta, kansanedustajuudesta tms:sta, olet äkkiä Puolueen orja; teet niin kuin He tahtovat. No, mikäs siinä (ajattelet) Päämääräsi hyvittää Keinot. Mutta onko se niin? Ei ole.

  (miettii)

  Minä joskus mietin miksi politiikkaa, ihmisten asioiden hoito, hylkii intellektuelleja. Se on mielestäni kummallista. Havel, Václav Havel, oli oikea älykkö ja Tshekkoslovakkian/Tsekin presidentti. Tarkoitti hyvää, oli oikeaoppinen moralisti, toteutti tahattomasti pahaa. (Äly ei korreloidu poliittisen viisauden kanssa; älyttömyys vieä vähemmän.) Yksi aivan upea lähihistorian intellektuelli presidentti meillä on ollut, se onkin sitä upeampi: Lennart Meri.

  Voi olla, ja varmaan niin onkin, että vain pinellä maalla voi olla niin hyvä Johtaja. Ison Maan johtaja on väkisin keskiverto kansastaan: eli Mulkku.

  Kuka sinun mielestä Tapsa Suomen historiassa on poliitikko jota kaikkein eniten arvostat? (alkaa itekin miettiä...ja saa mennä vuosisatojen taa)

  VastaaPoista
 24. Gustaf Mauritz Armfelt?

  VastaaPoista
 25. Armfelt on hyvä, parempi ainakin kuin Kekkonen, molemmat olivat opportunisteja, Armfelt parempi siinäkin. Mannerheim, kova jätkä, luuli että on Kansakunnan Ikooni, niin kuin myöhemmin sitten olikin, ja alkoi näytellä Ikoonia. Paasikivi oli ihme Matias Myyrä joka hääri siellä sun täällä ja jonka tekohampaat lonksuivat. Muista presidenteistä en tiedä juuri mitään, se on minun onneni, paitsi Risto Ryti oli ryhdikäs! (Oli, oli vaikka olikin taikauskoinen. Ryti on numero 2.) Kirjailijoita tai säveltäjiä tai taulujen tuhrijoita tai urheilijoita - mukaan luettuna formula-1 kuskit, en sillä lailla Kansakunnan Kaapin päälle nostaisi... Eivät he Kansakunnan kohtaloihin oikeasti vaikuta. Teollisuusjohtajat kyllä, kuten tosivittu Gustaf Serlachius ja Finlayson, esimerkiksi. Mutta paljon kovempia - kovempia kuin graniitti - olivat mm. Snellman ja "Hänen Hirmuisuutensa" Lars Gabriel von Haartman. Molemmat inhottavan määrätietoisia ihmisiä, aikansa kekkosia; inhottavat ajat vaativat määrätietoisia ihmisiä.

  Ketä kaikkiahan multa unohtui? Varmaan aika moni... ainakin Otto Wille Kuusinen, joka rakasti Suomea niin paljon että olisi halunnut syödä sen. Siinpä vasta pyyteetöntä rakkautta! (tosin vain yksipuolista)

  VastaaPoista
 26. Jostain syystä tämä kummallinen kansa, joka vaikenee myös saameksi, väittää että leppäpirkot (Coccinellidae) ovat leppäkerttuja. Voi Taivas sentään... kas kun ei leppämarttoja? Kyllä tämä on kummallinen kansa. Täällä ihmiset äänestävätkin päin persettä, eli persuja, on se kummallista. Tai ei se niin kummallista ole kun ei ajattele. Itse ajattelen Rovaniemen markkinoita. En ole siellä käynyt mutta mun henkeni on leijaillut siellä kuin Albatrossi. Tai Kuukkeli. Leijuin kaikkien yläpuolella, myös pahojen puheiden tavoittamattomissa, ja kuuntelin mitä hyö juttelivat. Ykskin lauloi:
  "Rovaniemen markkinoilla kaikki kaivoi kultaa/mut minä menin Huldan sänkykammariin ja panin/ sen kukkaruukkuun multaa./Ruma rilluma rilluma rei..." Toisaalta, väliäkös tällä. Aina jossain paistaa Kuu. Jolle Pormestarin tyttäret laulavat: kukkuluuruu. Ja kissa kävelee kirkon katolle, sillä on Ypäjän pesäpalloilijoiden puna-vihreät verkkarit jalassa, sen kynnet kirskuvat kun se pitää kattopellin saumoista kiinni. Kissat, kissat pomppikaatte jo muualle! Lankakeräpalloset. Mutta ahvenet ne vasta kummallisia ovat; kerran kun olin pikkupoika katselin niitä laiturin lautojen raoista. (Sinä samaisena kesänä minun piti lukea saksankielen epäsäännölisiä verbejä, olin saanut ehdot, mutta en malttanut.) Ahvenet katsoivat minua takaisin. Jännän näköisiä olivat, nuo raitapaidat, kun siinä uiskentelivat. Ja haukkoivat happimolekyylejä vedestä.

  VastaaPoista
 27. Luen Jhon Updikea, olen lukenut häntä iät ja ajat, mutta nyt innostuin taas kun Kemppinen väitti että hän on tärkeämpää luettavaa kuin Saul Bellow. Ei varmaan ole. Mutta inspiroiva kertoja on. Voi että... kun kirjan minä tulee asuntoon joka ahdistaa häntä, on kuin "joka huoneessa olisi yksi tuoli liikaa" ... tämmöisistä huomioista minä tykkään! Updike.

  Hitto jos he saavat hänet istumaan jossain perheterapiaistunnossa, vetäjänä hänen oma poikansa jonka isoa punapäistä vaimoa hän on pannut. Ainoa hyvä asia mitä hän on koko vuonna tehnyt, näin jälkeenpäin katsottuna. - Hän nukkuu hyvin, aivan kun olisi pujahtanut ulos huolta kantavasta ruumiistaan ja jättänyt sen makaamaan viereiselle sängylle. - Harrylle tulee mieleen ettei hän edes runkannut illalla, vaikka motellihuoneet yleensä kiihottavat häntä. Veljet että ikä alkaa näkyä! - Kartan viivojen verkostoon hukkuneena hän nukkuu kuin äitinsä kohdussa, tilapäinen turvapaikka sekin. etc, etc. Tällainen teksti tulee minua lähelle, se on mieleni avanne, se syö minua kuin Rukoilijasirkka, musta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon vain tähän väliin, että minäpäs luen Larin-Kyöstin eli Kyösti Larssonin teosta Ilotyttö. Suosittelen kaikille. Tarina on melkoisen hurmaava, mutta ei tärkeilevä, siis tärkeä.

   Poista
  2. Tähän väliin sanon että

   aikoinani tunsin melko monta ilotyttöä. Eikä kukaan heistä koskaan minulle tärkeillyt.

   Poista
  3. Olivatko he iloisia? No, toiset olivat vielä iloisempia kuin toiset. Siis ajatelkaa nyt, rakkaat Naaraat; minä olin alle 2-kymppinen. Ihan varmaan tykkäsivät minusta enempi kuin niistä hitaista yli 66-ikäisistä, joita toisina päivinä joutuivat palvelemaan. - Minun palvelemisessani ei mitään ongelmia ollut! Junnulla on sellainenkin laulu jossa sanotaan muun muassa että "huorat antoi rahat takas...Täytyy tunnustaa (punastuu vähän kuin elokuinen puolukka) että on mulle näinkin käynyt.

   Poista
  4. Miili ei ollut iloinen. Kohtalo heitti hänet ilotaloon, jossa hänen päälleen ensimmäisenä yönä änkeysi pimeässä mies, johon osui valonsäde. - Toivo! Se oli Miilin kadonnut veli! Molemmat pakenivat onnettomina ja tuskaisina, johon tunnelmaan tarina päättyi. Mutta kirjailija puhui Miilin ajatusten kautta - vähän samoin kuin Aho puhui Juhan ajatusten kautta, ja ilmeni siis, että Miilin askelet tulisivat johtamaan takaisin ilotaloon, lihan myyntiin, kuten kirjan toinen heitukka, Mirtsa, työtä nimittää.

   Poista
  5. Joo, en mä näitä asioita vähättele. Monien näiden naisten takana on Syndikaatti, se on kamalan kamalaa, kyse on samasta kaupasta kuin huumeiden kanssa kekkuloidessa. - Tai voi olla vielä pahemmasta. Em mä tiedä. Em mä halua tietää.

   Huumeita en koskaan ole käyttänyt. Ja tyttöjen kanssa, jos joskus vahingossa oon ollut, oon ollut kahestaan, siis sillain, että se tyttö on ollut toinen. Ja minä toinen. - Kahestaan on joskus kivempaa. Ei aina.

   Poista
 28. Kyllä minä kerran ihmettelin kun Soini (eräs puoluejohtaja) sanoi että "me persut emme myy persettämme...". Hyi, kun rumasti sanottu. Itse en, vaikka olenkin Holtiton mies, koskaan sano vittua vituksi vaan pyrin... no niin äsken nyt sanoin, mutta se oli vahinko! Mitä minun pitikään sanoa...? (miettii päänsä ns.:sti puhki) Höh, nyt en muista. Se on teidän vikanne, koko ajan sekotatte ajatuksiani, ei teidän kanssa voi keskustella. Minulla on hyviä argumentteja tietyista keskusteluaiheista mutta te, tahallanne, puhutte aina ihan muista asioista. HELVETTIÄKÖ MINÄ NIILLÄ HYVILLÄ ARGUMENTEILLA SILLOIN MITÄÄN TEEN? Em mitään. - Voi että te olette ilkeitä. Ettekä osaa keskustella. Asiallisesti. Niinkuin aikuinen ihminen toiselle aikuiselle ihmiselle, pölisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin niin viisas, etten ajatellutkaan persujen tuovan mitään uutta verta vetelien hallitusten sarjaan. Miten yksi persupuolue pystyisi lamaa torjumaan, kun siihen eivät pystyneet yhtyneet vasemmisto ja vihreätkään, saati patamusta kokoomus?

   Minulla ei edelleenkään ole puoluetta, jota kehuisin ja jonka tuntisin omakseni. Keksikää nyt joku uusi hyvä puolue, jota humaani ja ystävällinen ja avuliaan antelias mutta järkevä ja topakka ihminen voisi lämpimästi ja täysin rinnoin kannattaa!

   Poista
  2. vasemmistososiaalidemokraattinen (?)

   Poista
  3. Niin, tai humaanisesteettisfilosofisanarkistispikkuporvarishörhö.

   Poista
  4. Pöh. Pistä nyt kuule kukkaisseppele päähäsi ja ime - sanonko mä mitä - ja lakkaa haihattelemasta.

   Ps. (murisee vihaisena itsekseen) Opettajatterista tulee ihme bimboja kun ne pääsee eläkkeelle. Ihme jengiä. Ihmettelen miksei ne ala harrastaa jotain? Jousinuolien ampuminen sopii eläkeläisille. Ja sukkakutimien heittely. Piru vie.

   Poista
  5. Tuo oli ilmeisen huonoa huumoria, anteeksi.

   Oikeasti haluaisin liittyä Järki-puolueeseen. Kaiken päätöksenteon pohjana olisi yleinen ja yhtäläinen järkevyys.

   Poista
  6. Ei ollut huonoa huumoria! Jos olisi ollut, en olisi siihen reagoinut. Nyt suorastaan sain kimmokkeen. (Olet aika ihan ihminen, rinkelikorvaseni, sinussa on jytyä.)

   Poista
  7. ... ihan = ihana ...

   Poista
 29. Sipilä kokeili kepillä jäätä ja pettyi kun yhteiskuntasopimusta ei sitten tullut. Aika naiivi Sipilä minun mielestäni on. Totta kai tarvitsemme sopimuksia jotka alentavat vientiteollisuutemme kustannustasoa - siis palkanalennuksia - mutta ei niitä noin voi tehdä. Ihan hölmöä edes ajatella. Ei kukaan Ammattiliiton johtaja voi sanoa porukalleen että "teimme tällaisen sopimuksen joka näennäisesti väliaikaisesti alentaa nykyistä ostokykyvoimaamme, mutta älkää välittäkö, myöhemmin se alentaa sitä entistä enemmän..." Ei, ei. Iines, jota pidän järki-ihmisenä, ajattelee väärin jos ajattelee että "jos ylihinnoiteltuja paperiduunareiden palkkoja alennettaisiin, niin sairaanhoitajatterien palkat nousisivat"...? Se on niin kimurantisti ajateltu että Sirkus Sariolan anakondakin menisi moisesta solmuun. (Eikä enää esiintyisi. Paitsi sateen sattuessa.) Sillä jos paperityöläisten palkkaa pienettäisiin, ko. paikkakunnan verotulot pienenisivät, ja samalla kunnan pitäisi irtisanoa yksi sairaanhoitaja, pois. Ja ehkä pari opettajatartakin - no, opettajiahan on aina liikaa. Joka puolella niitä on liikaa. Se ei tämän asian pointti eli probleema ole.

  tuus

  mikiksesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mmm (= mikis muru mussukka), en minä niin ajattele, että paperityöntekijöitten palkkaa tulee alentaa, vaan niin, että sairaanhoitajien palkkaa tulee nostaa, koska heidän työnsä on äärimmäisen vastuullista ja osaamista vaativaa, ja lisäksi heillä on korkea koulutus työhön. Hoitajat ja muu naisväki on alipalkattua työvoimaa, miesväki duunariosastolla paremmin palkattua - faktahan tämä on, eikä ollenkaan feministinen ajatus.

   Minua on siis riemastuttanut raivokkaasti tämä ajatus, että vähemmän kouluttautuneet miehet saavat parempaa palkkaa kuin enemmän kouluttautuneet naiset. Siinä on jotain niin höpönlöpöä, ettei paremmasta väliä.

   En kannata työajan pidennystäkään, sillä se on selvä palkanalennus. En osaa sanoa, mihin leikkurin nyt sitten tulisi iskeä, kun yhteiskuntasopimus raukesi.

   Ja mmm, sivumennen sanoen - tuskin se Kemppisen blogissa päsmäröinyt anonyymi on Jape. Japen lukihäiriön tunnistaa kyllä kyllä hänen teksteistään. Siltihän Jape on (oli?) varsin sulava sanankäyttäjä, vaikka hän uhosikin agendaa.

   Poista
  2. Tiedän kyllä yhden ketään haittaamattoman säästökohteen: subjektiivisen päivähoito-oikeuden poisto niiltä mukuloilta, joitten vanhempi on kotona terveenä ja pulskana. - Vaan paljonkos tämä säästää?

   Poista
 30. Jape on minulle yleiskäsitys ihmisestä joka jankkaa. Ja jankkaa ja jankkaa. Siis minua suoraansanoen vituttaa sellainen. Jos joku sanoo minulle että mä oon väärässä, voi olla että oon väärässä, ainakin hänen mielestään olen siis väärässä, mitä siitä jankkaamaan. Jos joku toinen taas sanoo että hei, sä oot oikeassa... niin voi olla niinkin. Minkä takia mä alkaisin siinä jankata että "enpäs ole, olenpas, en ole, olenpas, en ole, olen, empäs ole, olenpas..."

  Jos Jape edes kerran olisi tunnustanut olevansa väärässä... mutta kun ei! Niinpä niin. Maailmanhistoria tuntee paljon ihmisiä jotka ovat aina oikeassa. Yksi niistä on Breivik. (Tosin aika mitätön yksilö.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen havainnut blogimaailmassa joitain ihmisiä, jotka eivät ole milloinkaan väärässä. Osa taistelee oikeassaolemisensa puolesta hamaan - en nyt keksi mihin - saakka.

   Itsekin kerran erehdyin yhden sellaisen blogiin kysymään, että oletko tullut ajatelleeksi, että --- . Niskaan tuli ämpärillinen kylmää vettä, jääpalat vain valuivat selkärankaa pitkin housuihini, mikä oli varmaan tarkoituskin.

   Poista
  2. Vaan minäpä olen sellainen heppu,
   et ain on mielessä Iineksen peppu
   tra lalla la lallaa laa la lallaa laa,
   huomenna taas meitä naurattaa.

   Poista
  3. Toisaalta... ymmärrän että et sitä huomannut, mutta minähän rakastin Japea! Jape oli, ja toivottavasti on yhä, kuin kuun toinen puoli minulle, se mitä emme näe. - Jape on minulle ihmisenä läheinen. - Ps. Siks mä joskus ihan mietin että miten sille vois vittuilla. Mahdollisimman ilkeästi. Koska en halua tyhjänpäiväisten ihmisten kanssa vittuilla. Japesta sai aina vastusta.

   Poista
  4. Taisin huomata, koska minähän hämmästyin, että komensit Kemppisellä Japea. Minäkin pidin hänestä, vaikka olin monessa asiassa eri mieltä ja vaikka hän haukkui minua virattomaksi kulueräksi yhteiskunnalle ja muutenkin kiusasi. Välillä hän oli hyvinkin mukava. Ja leiskutti kynäänsä.

   Poista
  5. Ja otti/ottaa hyviä valokuvia. (Melkein yhtä hyviä kuin sinä. - Ja tämä ei ole imartelua. Paskan Marjat! Tai Kissan Villat!. Minä siis hyönteisten kanssa puuhanneena ihmisenä ihmettelen, oikeasti ihmettelen, miten ilmaisevia kuvia noista Insecteistä aikaiseksi saat. Niistä saisi 1:1 sivuja määrittelykirjoihin. (Yleensä vain preparoiduista yksilöistä saa ko. tarpeeseen tarvittavan tarkkoja kuvia.)

   Ps. Kyllä sulla täytyy olla hyvät pelit ja vehkeet ja muut pensselit (kahvinpapuseni... kröhmn, kröh), kun kuvaat!

   Poista
 31. Kemppisen kirjoitus on aika hervoton. Nauratti tuo "helpostiluettava pdf-tiedosto".

  Jos palkkaus määräytyisi pelkästään koulutuksen mukaan, kaikkein suurimmat palkat ansaitsisivat urheilijat ja kiinalaiset sirkustaiteilijat. Urheilijoiden kohdalta tämä oikeudenmukaisuus toteutuukin äärimmäisen pienen osan kohdalla. Koulutuksen arvostuksen puutteesta palkanmaksun yhteydessä ei kannata kuitenkaan olla huolissaan. Korkeastikoulutettujen palkkoja ei tosin nosteta, mutta heikommin koulutetut joutuvat maksamaan työnantajalle työpaikastaan. "Se olis taas tilipäivä, anna kolomesataa!", sanoisi työnantaja kerran tai kaksi kuukaudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se kirjoitus taas "syötti"?

   Poista
  2. En nyt jaksa tarkastaa keskusrikospoliisin tehtäväkenttää, mutta Kemppisen blogin höyrähtäneet tuskin siihen kuuluu.

   Poista
  3. Eivätkö koulutus ja valmentautuminen ole kuitenkin eri asioita?

   Ihminen maksaa itse koulutuksensa, usein lainalla, kun taas valmennettava saa urheiluseuralta itselleen valmentajan ja apurahoja monelta instanssilta. Puhutaanhan ammattiurheilijoista.

   Koulutuksen arvostuksen puutteesta kannattaa kai olla huolissaan tasan niin kauan, että arvostus mitataan rahassa.

   Tämä ei tarkoita sitä, että vähemmän koulutetuilla pitää automaattisesti olla huonommat palkat. On muitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat, esimerkiksi työn vaarallisuus.

   Poista
  4. Toki kuuluvat, sillä asiasta on tehty rikosilmoitus, jonka poliisi on kuitannut.

   Eräänlaista blogikiusaamista tuo trollaaminenkin. Aivan samoin perustein minä olisin vuosi pari sitten voinut tehdä rikosilmoituksen samoista syistä.

   Vaan kun on se sanan- ja mielipiteenvapaus. Lähdetään aika vaarallisille vesille, jos aletaan vetää rajoja siihen, mikä kritiikki on vihapuhetta, mikä sitten taas ei.

   Poista
  5. Maassa jossa yhteiskunta, veronmaksajat rahoittavat yliopistoja, ei voi lähteä siitä että, että mitä korkeampi koulutus sen korkeampi palkka. Jos opiskelijat maksaisivat sataprosenttisesti oman koulutuksensa, niin sitten siinä olisi jokinlainen tolkku.

   Voihan sitä väittää maksavansa itse yliopistokoulutukseksena, mutta on kyllä täyttä ymmärrystä vailla. Ei edes opintolainaa ottava maksa koulutustaan sataprosenttisesti. Kukaan ei ole koskaan opiskellut Suomessa niin etteikö sitä olisi valtio rahoittanut. Valtion tuki kasvoi voimakkaasti 1970-luvun jälkeen kun tulivat kaikille maksuttomat peruskoulut ja edullinen päivähoito esiopetuksineen.
   Poista
  6. Koulutus ja valmentautuminen ovat toki kielessä eri asioita. Valmentautuminen on se, joka vaatii enemmän ja kehittää suurempaan luovuuteen.

   Poista
  7. Ei pidä kärjistää sanottua, vaan kannattaa pitäytyä siinä, mikä on oikeasti tässä sanottu.

   Koulutuksen tulee siis näkyä myös palkassa, sillä ihmiset eivät kouluta itseään hyväntekeväisyystarkoituksessa. On valtion etu tarjota verovaroilla kansalaisille koulutusta, mitä korkeampaa, sen parempi maan taloudelle. Koulutukseen sijoitetut verovarat ovat siis sijoitus, ei vain menoerä. Kouluttautuneilla on tietoa, taitoa, osaamista, jolla maa vaurastuu. Pääsääntöisesti verovaroilla korkeasti koulutetut sijoittuvat työelämään ja tuottavat puolestaan uutta koulutusta uusille polville maksaen enemmän veroja kuin heikommin kouluttautuneet.

   En ole varmaan koskaan sanonut, että opiskelija maksaa itse koulutuksensa. Olen sen sijaan sanonut, että yliopistokoulutus on silti, kaikesta ilmaisuudestaan huolimatta, kouluttautujalle huippukallista. Siihen kuluu omia varoja tuhansia euroja vuodessa. Opiskelija elää elämäänsä samalla kun kouluttautuu, ja tähän elämään kuuluvat samat menot kuin jo työelämässä palkkaa nauttivilla nuorilla: koti, ravinto, normaalit elämiskulut, vapaa-ajan kulut, monella perheen perustaminen. Lisäksi opintovelat maksetaan korkoineen takaisin, ja lainanmaksu alkaa käsittääkseni edelleen viimeistään kahden vuoden kuluttua valmistumisesta takaisin.

   Poista
  8. Riku, varmaan noin onkin.

   Kouluttautuminen on useimmiten puuduttavaa pänttäämistä, paljolti valmiiden latujen hiihtämistä, vaikka ne itselle ovat uusia.

   Poista
  9. "Pääsääntöisesti verovaroilla korkeasti koulutetut sijoittuvat työelämään ja tuottavat puolestaan uutta koulutusta uusille polville maksaen enemmän veroja kuin heikommin kouluttautuneet."

   Nyt faktoja tähän väitteeseen, Iines. Voin sitten etsiä esimerkkejä yhteisillä varoilla hyvinkoulutetuista, jotka vain haluavat kiertää verojensa maksua. Hah. Suomessa koulutus ei ole opiskelijalle millään tavalla huippukallista. Sopii tutkiskella vaikka muissa Euroopan maissa olevia koulutuskustannuksia. Meillä on, vielä ja toistaiseksi, kaikilla hyvät mahdollisuudet opiskella yhteisin varoin tuetuissa oppilaitoksissa ja myös yliopistoissa hyvin minimaalisin kustannuksin.

   Toinen juttu on sitten verotus.Siitäkin voinemme kääntää peistä ja sanan säilää?

   Kovin verotus ei nimittäin Suomessa kohdistu kaikkein rikkaimpiin. Kun otetaan huomioon kokonaisverotus, joka syntyy myös välillistä veroista. Suhteellisesti kovin kokonaisverotus on ihan muissa tuloluokissa.

   Poista
  10. Anonyymi, ei minua kiinnosta jankata itsestäänselvyyksistä, kaikkien tuntemista totuuksista. On yleisesti tunnustettu tosiasia, että hyvä koulutus on varmin tapa päästä töihin. Yleisesti tiedetty tosiasia on myös se, että korkea koulutus tuo mukanaan paremman palkan kuin matala koulutus. Kumpaakaan tosiasiaa ei kumoa se, että aina löytyy poikkeuksia - kaikesta löytyy ja sillä sipuli.

   Veroprogressio on kolmas yleisesti tiedetty tosiasia, jota ei tarvitse erikseen todistaa. Mitä suurempi palkka, sen suuremmat verot. Tätäkään asiaa ei poikkeus kumoa: aina on niitä, jotka järjestelevät veronmaksuaan. Aivan samalla tavalla sosiaaltukien käyttäjissä on aina niitä, jotka käyttävät tukia keplotellen, mutta en minä heistäkään paasaa.

   Valtaosa kouluttautuneista on tavallisia veronsa maksavia kuuliaisia kansalaisia, kuten tukien saajistakin valtaosa on rehellisiä ihmisiä.

   Rikkaimmat ihmiset eivät sitä paitsi ole korkeimmin koulutettuja, vaan monesti kaupallisen alan yritysjohtajia ja muita vaikuttajia, jotka ovat saavuttaneet asemansa jollakin muulla kuin tutkinnoilla.

   Poista
  11. "Yleisesti tiedetty tosiasia on myös se, että korkea koulutus tuo mukanaan paremman palkan kuin matala koulutus."

   Ei nyt ihan täsmää tämän nykyisen yhteiskunnan kanssa. Työttömissä alkaa olla kuule jo niin runsaasti korkeasti koulutettuja, että moni joutuu vielä pyyhkimään rähmät silmitlään sen tosiasian edessä. Just Microsoft ilmoitti, että 1400 saa kenkää.

   Toivon kovasti, että havahdutte täällä mitä ympärillänne oikeasti tapahtuu. Sille ei toki voi mitään ellei ihminen ota vastaan totuutta. Voihan sitä sitenkin nilkutella elämässään.

   Poista
  12. Anonyymi, luepas nyt uudelleen ja ymmärtäen tuo varsin selkeä kommenttini. Kiinnitä huomiosi poikkeuskohtiin. Akavan tuoreen uutisen mukaan akateemisen työttömyyden kasvuvauhti on taittunut ja kääntynyt jopa laskuun. Akava toteaakin, että mitä korkeampi koulutus, sen pienempi riski olla työttömänä.

   Mitä Microsoftiin tulee, työntekijät lienevät keskimäärin ammattikoulu- ja opistopuolen datanomeja tai teknikkoja, ei siis korkeakoulututkinnon suorittaneita akateemisia.

   Poista
  13. Lues hei mitä kirjoitit: "akateemisen työttömyyden kasvuvauhti on taittunut ja kääntynyt jopa laskuun".

   Akateeminen työttömyys on tosiasia. Eikä se, että korkeakoulutus takaa pysyvän työpaikan tai ettei jäisi työttömäksi. Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömyydestä alettiin puhua 1990-luvun laman aikoihin eikä se ole mihinkään kadonnut.

   Mutta totta kai koulutuksella on hyvät vaikutuksensa, olipa työttömänä tai ei. Hallitus haluaa leikata koulutuksesta, ja sehän ei ole viisas päätös, koska koulutuksella on todella paljon hyviä seurannaisvaikutuksia.

   Minä en tiedä mikä mahtaa olla Microsoftilta irtisanottujen koulutus, mutta olevan että joukossa on korkeakoulututkinnon suorittaneita. Salossa ainakin oli käsittääkseni tuotekehitysyksikkökin, sellainen työ luultavasti edellyttää jonkunsortin opintoja.

   Enivei. Opiskelu antaa aina mahdollisuuksia enemmän. Se kannattaa aina.

   Poista
  14. Siis en minä noin ole päätellyt, vaan Kauppalehti kirjoittaa näin:

   "Vastavalmistuneiden korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä kasvu on kuitenkin Akavan mukaan hidastunut vuoden jälkipuoliskolla, ja vähintään ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneilla kääntynyt jopa laskuun."

   http://www.kauppalehti.fi/uutiset/akateemisen-tyottomyyden-kasvuvauhti-taittumassa/WiRfa9pV

   Tottakai akateemista työttömyyttä on, mutta koetapas nyt, hyvä Don Quijote, ymmärtää lukemasi. Viittaan edelleen selkeään kommenttiini, jossa kaikki poikkeukset ovat mainittuna.

   Poista
 32. Mä en voi muuta kuin ymmärtää nuoria ihmisiä. Jotka joutuu elää tässä todellisuudessa.

  Kun itse olin 2-kymppinen, riitti että tallusteli lähimmälle raksalle ja kysyi "olisko töitä?". Suurinpiitein aina oli. Tai kun meni paperitehtaalle ja kysyi töitä, ne kysyi "tuutko heti vai huomenna vasta?". Ja saatanasti sai heti palkkaa, niin paljon, ettei sitä kaikkea pystynyt edes heti tuhlata.

  Siis nykyisin - olen eläkeläinen - näin kai ei enää ole?

  Vittu, ainakin mun sympatiani on näiden nykynuorien puolella. Me kaalikorvat oomme paskajengiä heidän rinnallaan.

  VastaaPoista
 33. Minäkin tarvitsin opettajanurani alussa pakollista puolen vuoden työharjoittelua joko yrityksesä tai jossain virastossa, hallintopuolella, tutustuakseni viestintään työelämässä. Marssin kesämökkipaikkakuntani kunnanvirastoon ja tarjouduin viestintätehtäviin kesälomakseni, ilman palkkaa. Pääsin kahdeksi kesäksi, ja ne maksoivat minulle tuhat markkaa kesässä. Tehtäviä lyötiin vain eteeni ja minähän tein, kirjoitin ja vastasin puhelimeen ja seurustelin ihmisten kanssa asiakaspalvelussa. Tykkäsin!

  VastaaPoista
 34. Niin, nykyisin kun menet kysymään töitä - ainakin jos oot alle 66 -v, sua lyödään märällä jäniksellä päin pläsiä. Ettäs kehtaat!

  Voi että mä olen huolissani nuorista ihmisistä. Ei niillä ole samanlaisia mahdollisuuksia kuin meillä, oli. Musta se on kamalaa. (Koska olihan meilläkin aina välillä kamalaa meilläkin.) Nuoret, nuoret!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajat ovat eri, mutta nykyajan nuorilla on kyllä materiaalisesti aivan toisin. Huono elintaso merkitsee myös sitä, ettei ole iPadia tai iPhonea, vaan jonkun Huawein älyvehkeet. Minulla se oli sitä, ettei ollut edes kirjoituskonetta, vaikka olin alan opiskelija. Muistan vieläkin, kun sain jostain huikean summan sata markkaa, ja ostin sillä upo uuden Facit Privat -kirjoituskoneen. Riemastuin niin suuresti, että kirjoitin runoni puhtaaksi ja lähetin ne Karistolle. Ja sain sen Erno Paasilinnan vastauksen, jota olen täälläkin muistellut. (Taisin hypätä asiasta toiseen.)

   Poista
  2. Joskus en ymmärrä nuorten porua. Koskaan ennen ei ole ollut niin passattuja nuoria, joilla on auttajat kaikkialla, opinpolulla, terveydenhuollossa ja joilla on mahdollisuudet vaikka mihin, jos vaan viitsivät tarttua tilaisuuksiin. Nykyään ei saa enää rauhassa syrjäytyäkään, kun ovat auttajat kimpussa sysimässä nuorta johonkin putkeen. Minun aikanani pärjäämättömät saivat syrjäytyä ihan rauhassa, ja tymä sai olla tyhmä ja laiska laiska. Ei niitä kukaan ymmärtänyt tai tuupannut eteenpäin. Jos ei viitsinyt, se oli sitten siinä.

   Poista
  3. Pikkasen mua - suo mulle se - alkoi hymyillyttää. Ei sun kokemuksesi. (Voi että ne on ihania juttuja kun aina kerrot nuoruudestasi! Lätkähdyttävän ihania.) Mutta tuo jonka puhuit nykynuorista niin minun mieleeni tuli täti alkoi päsmääräämään tms.

   (mikäs siinä... se pukee sinua!)

   Ps. Äläkä rypistele otsanahkaasi ja yritä ymmärtää minua väärin. En ole niin merkityksellinen ihminen. Mutta diggaan sinusta kuin kuuma puuro hullusta kissasta (joka koko ajan pyörii sen lautasen ympärillä). You know you do not know.

   Poista
  4. En voi sille mitään, nähtävästi, että merkittävin kirjallinen saavutukseni on epuukirje Erno Paasilinnalta. Vaan onneksi en ole säilyttänyt evättyjä runojani. Muistan vain yhden kohdan yhdestä runosta: neidonmarjat valkeat norsunluiset ------ maa lumen tulla. Välisäettä en muista, mikä lieneekin siunattu asia.

   Vaan jos minusta olisi tillut runoilija, en olisi varmaan nyt täti, joka tykkää paasata nykyturmeluksesta. Olisin varmaan itsekin vähän turmeltuneempi ja kenties hieman rappiolla. Minulla olisi unelma ja vaatisin uusia vaaleja.

   Poista
  5. Niin ja me oltaisi menty naimisiin, ähelletty 1 tai kaks lasta, ja sitten erottu ja sitten "vanha suola olisi alkanut janottaa" ja taas oltaisiin yhdessä.

   Mikäpäs siinäkään. (Omat tietsikat meillä kummalla siinäkin tapauksessa olisi, on.)

   rakkaani

   Poista
  6. Siinä huushollissa olisi ollut ähellystä ainakin neljän pellavapään verran, mikäli minulta olisi mitään kysytty. Ja kyllä olisin ottanut lahkeensuusta kiinni että äläpäs ukko karkaa ollenkaan. Ja niitä tietsikoita olisi ollut jokaisella kaksi. Että kiitä onneasi ettemme kohdanneet nuoruutemme keväimessä!

   Poista
 35. Aamu sarastaa. Kukot marssivat patiolle ja aukaisevat kärttyisän kurkkunsa ja kiekuvat. Ja kaiku vastaa heille !UUKEIKOKKUK Siksi ihmislastenkin, joista osa on vasta taimia, on syytä hieroa silmänsä auki, rasvata narisevat nivelensä, ravistaa töhnät pois korvakäytävistä ja kuunnella - yleisön jatkuvista ja raivokkaista toivomuksista huolimatta - jälleen kerran Konttisen iki-ihanaa

  aitoa vain saanut en

  VastaaPoista
 36. Pikkasen huvittaa nyt tuokin että hallitus, porkkananenäinen Olli Rehn etunenässä, heittävät kloaakkivetensä AY-liikkeen edustajien pläsiä päin kun tätä yhteiskuntasopimusta ei sitten syntynyt. Olisin toivonut että olisi syntynyt. Mutta nuo ehdothan olivat ihan ihmeellisiä hyväksyttäväksi. Ette ehkä ymmärrä mitä tarkoitan, mutta selitän. Otan avuksi esimerkin. - Eli jos minä kilpailisin Keskustapuolueen puheenjohtajuudesta, semmoisessa kokouksessa jossa keskustapuolueen puheenjohtaja valitaan, ja vaalipuheessani sanoisin mm. (= muun muassa; Iines kun ei tykkää lyhenteistä) että "Rakkaat lampaannussijani. Ja muut vitun viljelijät. Lupaan teille että jos minut valitaan Kepun puheenjohtajaksi, niin kaikki saatanan maataloustuet lopetetaan sillä sekunnilla. Senkin runkkarit." Voitte vain arvata, valittaisiinko minut? Mutta tätä samaa Sipilä pyysi ay-pampuilta. (noilta paksuilta herroilta jotka polttelevat sikaareita. samalla kun työläinen saa kääriä sätkän Huvudsflab... Huvuduspah... äh... no, johonkin ruotsinkielisestä sanomalehdestä reväistyyn sivuun. Saatana.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hieno puhe. Kunpa kaikki ihmiset olisivat yhtä rehellisiä kuin tuo puhuja.

   Vaan ei Sipilä noin paljon pyytänyt, että kaikki menisi. Ihan oikeasti - kyllä ay-demarit ovat luutuneet niihin hippiaikojensa taisteluhautoihin saavutettuine etuineen. Jos kerran eläkeläiset ja opiskelijat joutuvat tinkimään elintasostaan, miksi kummassa Lylyn porukka on niin joustamaton, ettei puolta penniäkään antaisi talouden elvyttämiseen?

   Poista
  2. Akava ja STTK eivät olleet yhtä ehdottomia, vaan olivat valmiit joustamaan. Vain ay-miehet olivat itsekkäitä.

   Poista
 37. Nyt minä testaan teidän ahdasmielisyyttänne... tai eihän sitä voi testata jos etukäteen sanoo että testaa. No, kuvitelkaa ette tiedä tätä. Kuvitelkaa että olette hölmömpä kuin olette... (no se nyt saattaa olla liian vaikea kuvitella) Mutta
  kerran olin jonkin verran nuorempi kuin nyt, parhaassa kuiviinveto-iässä vasta, kun kuulin sanonnan "vedä vittu päähäs, saat siitä hyvän karvalakin". Niinpä minä sitten, tuota noin, lainasin äidin karvahattua ja onanisoin siihen. Kyllähän se, kun käytti mielikuvitusta - jota minulla ei liiemmälti ole, niin tuntui "siltä". - Tai mistäs minä mukamas tiesin "miltä" "se" tuntuu. - Olin yhtä ihmeissäni kuin olen nyt. (Ja kun mikis on ihmeissään, hän todella on sitä. - Vanha viidakon sananlasku.)

  VastaaPoista
 38. Kylmä kalja puree - kuin pusuhuulinen orava! Voihan Peijakas! Äsken kun kävelin Lidliin, ja etenkin kun kävelin sieltä kassi kilahdellen takaisin, ajattelin eläimiä. Ajattelin näitä Disneyn Mikki-Hiiriä ja Morttia ja Verttia ja olikos vielä joku Kolmas saatana... Em muista. Mutta jos ykskin niistä olisi pompahtanut siihen kävelykadulle, niin varmaan en olis alkanu kyselee "hellou, what's up", vaan vetänyt heti turpiin sitä turnipsikorvaa. Samoin näitä lättjalkaisia ja littunokkaisia Ankkoja. Paskaakos ne täällä pyörii? pyörisivät jossain muualla. vaikka Pärnussa. Tai Laukaassa - jos nyt välttämättä Suomessa haluavat hengata. Nimittäin, ei miunkaan vieterini veny loputtomiin. Vitut venyy. Käyttäydyn karskisti mutta sisälläni asuu pieni sokea siili joka kaipaa hellyyttä ja silittelyä ja joka ei tiedä edes että asuu sisälläni... Siinäpäs se!

  (ottaa kulauksen Lidlin olutta)

  VastaaPoista
 39. Aikoinaan kun olin merillä (et sinä koskaan ole ollut merillä. olenpas ollut. korkeasaaren lautallako? no silläkin, mutta pidä nyt omatuntoni leipäläpesi kiinni) niin ... voi ei kun mun ajatukset menee aina sekaisin kun ulkopuoliset tahot puuttuvat niihin... No, niin. Kielin kanavalla, laivamme pysähtyi siellä (totta kai pysähtyi kun oli pakko), niin sai ostaa verovapaata viinaa ja tupakkaa. Koska olin alaikäinen, en saanut ostaa viinaa, mutta kyllä minä sitä ostin noin 10 litraa. Suomen hintatasoon nähden se oli käytännöllisesti katsoen ilmaista. (Mutta minä en silloin vielä alkoholia osannut edes käyttää. Tai ainakaan en kovasti käyttänyt.) Näitä artikkeleja ostettiin että niitä olisi sitten siftannut; tupakasta sai hyvän hinnan Buenos Airesissa. Mutta ei minun tästä pitänyt puhua, siftaamisesta, vaan siitä että meidän laivan kipinä (= sähköttäjä, siinä hierarkiassa vänrikin-luutnantin arvoinen) Kielin kanavan jälkeen alkoi ryypätä. Kipinä on (tai siis siihen aikaan oli; digitaalisuus senkin on ihan toiseksi muuttanut) hirveän tärkeä henkilö, laivalla. Oltiin jossain keskellä Englannin kanaalia, ehkä maailman liikennyimmillä vesillä, niin tää ympärikänninen Sähköttäjä lukittautui Sähköttäjän koppiinsa ja alkoi morsettaa MAYDAU MAYDAY... siis se on niin vahva singaali, kaikille laivoille jotka sen kuulevat, että niiden on heti tultava avuksi. Eihän meillä, voi herranen aika, mitään hätää ollut - mutta mistä ne muut sen muka tiesivät. Kaikki muu radioliikenne pysähtyi. Ja tää humalainen huutaa MAYDAY MAYDAY ja noin tuhat laivaa kääntää kokkansa meitä kohti... Kapteenista lähtien siellä oli koko upseeristo jyskyttämässä Kipinän ovea, mutta se oli lukossa, se ei päästänyt niitä sisälle. Mutta eihän tuollainen tilanne voinut jatkua: mehän häiritsimme koko Pohjoisen Pallonpuoliskon (pois luettuna Neuvostoliitto) laivaliikennettä. Niinpä sitten Pursimies, isokokoinen ja jämerä ukko, ampui 9millisellä pistoolilla PAMP PAMP kaksi kertaa siihen oven lukkoon, niin ovi saatiin auki ja sähköttäjä pidätetyksi. Ja teljetyksi eristettyyn koppiin. Toinen perämies joka osasi sähköttää sähkötti niille muille (noin miljoonalle muulle laivalle) että "not here nothing to worry not, sorry". Niinpä sitten jatkettiin kohti Biskajanlahtea.

  Ps. Eikä se sähköttäjä, joka siis oli saanut juoppohulluuskohtauksen, ei se siitä sen enempää kärsimään joutunut. Las Palmasissa, jossa bunkrattiin, niin se lastattiin lentokoneeseen joka vei sen Suomeen. Hoitoon.

  Enkä minä merenkulusta tämän enempää tiedä. Riku, joka on melkein vara-amiraali, varmaan osaa sanoa paremmin miten kutsuun MAYDAY, MAYDAY reagoidaan?

  Estooniaonnettomuudessakin - ei en enää sitä nauhaa pyydä teidän enää kuuntelemaan - kaikkein traagisinta on kun se sähköttäjä... vihdoinkin usklataa sanoo mayday mayday... sillä on hyvin hengästynyt ääni, kaikesta kuulee että se on nyt tosissaan. Ei tota sanaparia muuten saakkaan sanoa ellei ole tosi kyseessä.

  Mulle tulee aina kamalan surullinen olo kun tulee syyskuun 29s aamu. se on minun syntymäpäiväni. (alkaa itkeä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä minä tiedän että se tapahtui 28s mutta minä kuulin sen 29s. se on minun syntymäpäiväni.

   Poista
 40. https://www.youtube.com/watch?v=8BEnyYpjoD0

  VastaaPoista
 41. Mikis loi Koivistolaiseen karvalakkiin mielenkiintoisen näkökulman.

  Minä, vanha merimies, olinhan varusmiespalveluksessa laivalla muutamana kuukauden, tottakai tiedän tuon MAYDAYN. Kun se ilmaantuu eetteriin, on syytä lähteä karkuun. Hätä on kova ja paeta kannattaa niin että vippulat vinkuu ja veneen ropelli elikäs potkija vispaa vettä mahdollsismman kovaa.

  Mortin ja Vertin unohdettu kolmonen on Lortti. Lortti oli tiettävästi Disneyn lempilapsi,mutta waltdisney productions ltd:n kaupallisen imagon vuoksi hänestä ei juuri löydy tietoa. Hän kuoli melko nuorella iällä, katkeroituneena unohtamisestaan.

  Mikis, Try To Remember, The Kind Of September.

  VastaaPoista
 42. "Mikis loi Koivistolaiseen karvalakkiin mielenkiintoisen näkökulman."

  Olen lukenut Portnoyn tautini.

  Oletteko ite.

  Kerran eräs tyttö, hän on kai vieläkin professorina Oulun yliopistossa, mutta silloin vasta opiskeli sosiologiaa Tampereella, otti minua kädestä kiinni - kun puhuttiin Portnoyn taudista - ja sanoi "nyt minä ajattelen niitä lukioajan poikia kyllä ihan erilailla..." ja sitten se alkoi hihittää, hihhi-h-hihh-hih. Se hihitti niin kauan että sen silmälasit menivät ihan sumeiksi. (No, silmälasithan tietysti otettiin pois kun alettiin naimaan. Saivat siinä lipaston päällä levätä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tyttö jolle minä kirjoitin "Sinulla on silmälasit. Ja kun otat ne pois, sinulla on toiset silmät. Aino. (Eikä me oltu kuin kerran.) Viimeinen kontaktimme oli kun hän lähetti postikortin Jugoslaviasta, valitteli että on kovin kapitalistinen maa. Olimme jonkinsortin sosialisteja kumpikin, ja ihan pentuja. Mutta nätti hän oli. Ja paljon, paljon minua älykkäämpi. (Tai miten niin oli? Tota kai on vieläkin.) Varastin häneltä Camus'n "Sivullisen". (Tai miten niin varastin? Se vaan unohtui minulle. On minultakin monta kirjaa unohtunut ystävilleni/tutuille/ties minne. Piru vie.)

   Poista
  2. Monta takkiakin minulta on unohtunut - jonnekin? Kerran unohtui kengät. (Silloin minulle on tainnut olla kiire?) Kerran minulta yhteen paikkaan unohtui Omituisen Miehen Maine. (Silloin ei ollut kiire.) Maine ja Kunnia... eikun Alus, Maine ja Alus, eikös ne ole suomen kielioppia? Halloo Iines, mitä ne on? Mä muistan kun Simojoen Jaakko, eräs suomenkielenope, sanoi että "jos kapteenilta alus haaksirikkoutuu, häneltä lähtee maine". - Ihmeellistä pölinää.

   Poista
  3. Alus on subjekti, maine predikaatti. Vaikka ei näitä minun aikanani enää käytetty. Muistan kyllä, että alakoulun opettaja taisi puhua aluksesta ja maineesta, mutta ei näitä varsinaisesti opetettu. Olisi kyllä kiva kuulla muittenkin lauseenjäsenien vastaavat suomalaiset nimet. Objekti olisi varmaan kohde ja attribuutti selite.

   Loogisempaa kyllä olisi, että alus olisi predikaatti, koska predikaatti pärjää yksinkin, subjekti taas ei.

   Poista
  4. Muistin sittenkin melkein oikein. Mutta koskaan en muista mitään ihan oikein. Luen paljon, mutta harppoen, ja kaikkea. Toisaalta on kiva että ei ole Liikatietävä. Minä tykkään olla väärässä. - Shakissakin kun hävisi niin oppi analysoimaan siirtonsa tarkemmin. (Häviäminen - kunhan nyt ei tietysti koko aikaa häviä! - tekee ihmiselle hyvää. Se on kuin rokote.)

   Poista
 43. Olikohan se Portnoyssa, kun haki jääkaapista lihaköntsän ja pani sitä. Vähän myöhemmin perheaterialla, äidin kokkaamana, lihan sitten söivät, ja hyvää oli kuin Jyrki Sukulan laittamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli. Muun muassa. Todellista kosherlihaa. (Rothan on juutalainen.)

   Poista
  2. Tuo onkin melkein ainoa asia, jonka muistan Portnoyn taudista, nuoruuteni eräästä kohukirjasta. Kaikkein parasta siinä mielestäni oli se, että päähenkilö tuntee suurta turhauttavaa kosmista syyllisyyttä, kun on "raiskannut perheen päivällisen".

   Miksi ne kaikki amerikkalaiset kirjailijat ovat juutalaisia? Miksi kaikki merkittävät ihmiset ovat juutalaisia? Sekö niitä arabeja siinä vituttaa - Omar Kjaihamkin kun on persialainen.

   Poista
 44. Pelkään pahoin, että Kemppinen on tosissaan siinä rikosilmoituksessaan. Kun ensin ei pärjää väittelyssä - eikä ole ihmekään - niin sitten menee ja kantelee parkuen äiti-poliisille!?

  Onko äijä seonnut lopullisesti? Olihan niissä kommenteissa aika rankkaakin tekstiä, mutta Vanhasen älykkyysmittauksiin perustuvat tutkimukset ovat kuitenkin tiedettä, joten ne voi kumotakin tieteellisin metodein.

  Odottelen muuten nyt jännittyneenä, saanko kutsun kuulusteluihin. Olenhan kysynyt monta kertaa, kiivaastikin, että miksi monikulttuurisuutta ei muka saa vastustaa. Sehän on melkein vastustamista.

  Lupaan tunnustaa kaiken heti, mutta mitään en kadu.

  VastaaPoista
 45. Boniksessa huorat lauloivat minulle Paul McCartneyn "Michelleä". Olin otettu. (Ja onhan se kaunis laulu.) Rotterdamissa huorat lauloivat minulle

  https://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I

  Svengasi, mutta en ollut otettu. Rotterdamin satama on iso pienelle merimiehelle. Pelkäsin siellä koko ajan.

  VastaaPoista
 46. Kemppinen on se suntio, joka sanoi:"ja me papit nauroimme niin! " - Turhamaisuutta on loukattu, niin ei voi tehdä miehelle, joka tietää kaiken.

  VastaaPoista
 47. Minua hävetti blogistin puolesta, kun huomasin hänen olevan tosissaan. Hyi yäk!

  VastaaPoista
 48. Tapsa, Tapsa! Sinua ei rikolliseksi saa edes tekemällä. (Tai tietysti KGB saisi, alle puolessa tunnissa.) Ei sinun mielipiteesi, kiihkeimmilläänkään, oo ollut kuin Tähtien välistä huminaa. Tiedän mielipiteesi. Perustelet ne hyvin. Silti en ole usein niistä samaa mieltä, joistakin olen samaa mieltä, mutta mitään vaarallista niissä en oo nähnyt - ole ollut ikinä!? Höh.

  Oletko edes tosissasi että pelkäät jotain? Taidat sumuttaa mua.

  VastaaPoista
 49. Kemppisellä on omat paineensa. On ollut koko ikänsä. Samat paineet kun nyt on Jukan lapsilla; ei riitä että väittelee Tohtoriksi, pitää väitellä hyvin! Älkää kamalasti kivittäkö häntä! Ihan totta. Tämä Jukka Kemppinenkin on vain ihminen. Yli-ihmisiä ei ole missään.

  VastaaPoista
 50. Kemppinen on tosissaan, mikä tuntuu uskomattomalta ihmiseltä, joka on oikeasti laajasti lukenut, sivistynyt - sanan parhaassa merkityksessä - ja oikeusoppinut. En ymmärrä, mihin kirjoituksiin hän edes viittaa, sillä minun tiukkaan lukusihtiini ei tarttunut rikollista kiihotusta kansanryhmää, kansaa tai ihmistä kohtaan. Viittaako hän siis kommentteihin, joita ei ole edes julkaistu? Mistä kommentista on kyse?

  Minusta tässä on kyse pikemmin siitä, että Kemppinen huitoo tuulimyllyn siipiä. Ei häntä kukaan kivitä. Siellä on nähdäkseni kommentoijakunta otsa maassa kasvot kohti Kirkkonummea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kivittää. Muun muassa sinä. - Älä ilkeile Inkku. (Äläkä pura nyt mitään patouteineita tunteitasi, kiltti.) Sinä olet ihmisenä, omana itsenäsi, paljon upeampi (tosiupea!) kuin minkään totuuskuoron taustaraakkujana. Älä ilkeile! Et ole niin huono ihmisenä.

   Poista
  2. Kemppinen kivittää itse eri mieltä olevia, jopa nolaa näitä vastauskommenteissaan. Etkö huomaa tätä? Minä en sano Kemppisestä ilkeästi, vaan olen edelleen kuin puulla
   päähän lyöty hänen tempustaan.

   Poista
  3. Olen kyllä pilkannut hänen kommentoijiaan, minkä nöyrästi myönnän.

   Poista
  4. Huomaan mitä huomaan. Kerran Kemppinen vastasi kommenttiini - ei tietenkään suoraan vaan seuraavassa päreessään - (en nyt muista sanamuotoa mutta jotenkin näin) että "viime kirjoitukseeni eräs esitti vuoden tyhmimmän kommentin"... ja jatkoi sitten juttuaan. Se oli siis minun kommenttini. Loukkaannuinko minä moisesta? Jos sanoisin että "En", vähän valehtelisin. Mutta kun luin sen oman kommenttini, ajattelin että - ohhoh, on tossa vaiheessa ollut jo kyllä yli 3 promillea. Huh, huh.

   Minun mielestäni tyhmiin kommentteihin saa - tai oikeastaan ei saa vaan pitää - vastata ilkeästi. (Eli anna tulla lunta tupaan vaan, Iines!) Siis jos toinen ihminen menee kommentoimaan toisen ihmisen blogia, hän silloin hyväksyy myös sen että on arvostelulle altis. Jos on niin herkkähipiäinen ettei arvostelua kestä - niin vittuako tunkee nenänsä joka koloon?

   Siis en mä tätä tarkoita että ihmisille ilkeily mitenkään kivaa olisi. Ihmisten kannustaminen - kun ei lupaa liikoja - on kivaa. Kaikissa ihmisissä on jotain hyvää, jotain potentiaalia. Varmaan on!

   Poista
  5. Minusta ilkeilylle ei ole sijaa, sillä se ei paranna maailmaa miltään osin. Se on pahaa.

   Ei Kemppinen sinun kommenttiisi viitannut - muistan tuonkin maininnan, jonka ilkeyttä ihmettelin silloinkin. Tämän takia pelkään Kemppistä, joskaan en yhtä paljon kuin Unkurin Meriä, joka ilkeilee aiheetta ja luulojensa varassa.

   Poista
  6. Kuka tai mikä on "Unkurin Meri"?

   Poista
  7. Niin, hänhän kirjoittaa anonyymisti blogissa Unkuri. Missään ei näy hänen oikeaa nimeään.

   Poista
  8. Tarkoitin,
   mikä on Unkuri? Kuka on blogi? Mitä tarkoittaa Selkään Puukkottelu? Ja mitä Vittua tällä on tekemistä normaalielämän kanssa? Tai Skotlannin?

   Ripsa on hieno ihminen. Todella. (ja a-kh hauska.) Valto Ensio on Kirjoittaja. Mutta joka on nyt jostain syystä saanut päähänpinttymän että on uusi Taata: se ei nyt kertakaikkiaan sovi hänelle! Hänen pitää kirjoittaa Tarinaa! Eikä selittää matemaattis-historiallis-dialektista-hyyryMykket- paskaa. (Siihen riittää häntä avuttomampia tohtoreita ja dosentteja ihan tarpeeksi!) Valto Ensio on novellisti.

   Ps. Kerran - kun tajusin yhdessä kommentissani menneeni liian pitkälle, olin ollut kännissä - niin seuraavana päivänä minä ajattelin:tehty mikä tehty. Silloin myös päätin että mitä minä sanomisiani häpeilisin? Kännissä tulee puhuttua välillä mitä sattuu, roskaa ja paskaa: entäs sitten?

   En minä ole Yhtälö josta noin vain voi vähentää jotain pois.

   Poista
  9. Jos Yhtälö on väärä, pitää ottaa toinen Yhtälö. Joka on oikea. - Se on Teidän asianne, ei minun.

   Poista
  10. Siis minäkin valitsen itse omat ystäväni. Se on minun asiani.

   Poista
  11. Selkään puukottelu? Normaalielämä? Skotlanti?

   Mistähän sinä nyt puhut? Ja miksi? Olen nyt niinsanotusti huuli pyöreänä ja pihalla.

   Poista
  12. En halua sanoa tästä asiasta yhtään tämän enemää kuin mitä nyt sanon (ja tämä ei koske sinua eikä ketään muutakaan kuin vain minua ja meri unkuria).

   Minä menin kommentoimaan hänen blogiinsa, joka on valtavan tasokas blogi, etenkin kielellisesti.Hhän otti minut hellästi vastaan, minäkin rakastin häntä, mutta sitten olin äkkiä persona non grata. Mietin kauheesti, ja kauan, mitä pahaa minä olin hänelle tehnyt että minua äkkiä kohdeltiin niin. Voi että minä syytin itseäni vaikka mistä... mutta en keksinyt? Ajattelin että oon niin tyhmä että en tämmöistäkään asiaa ymmärrä, itkin vähän aikaa, sitten päätin unohtaa asian. - Minun pakko unohtaa asioita. Minulla on niin paljon ikäviä asioita tapahtunut, että jos mä ne kaikki muistaisin, mä romahtaisin. Enkä halua hajota! - meri unkuriahan vastaan minulla ei ole mitään, tuskin tunnen häntä, hän kirjoittaa upeita postauksia. Mutta en minä niitä enää lue. Aikoinaan tanssimme hidasta valssia, jompi kumpi meistä toista vei, sitten askeleet sekaantuivat. - Ei siinä sen kummallisempaa.

   Ps. Kirjoitin tämän nopeasti, en viitsi tarkastaa edes kirjoitusvirheitä, minä en halua puhua tästä asiasta tämän enempää.

   Poista
  13. Minäkään en halua puhua tästä kanssasi enkä muutoinkaan. Tästähän on jo puhuttu aiemmin. PUHUN TÄSSÄ ITSEKSENI PIENEN MONOLOGIN.

   Unkurin Meri otti minut hyvin hellästi ja rakastettavasti aluksi vastaan, kirjoitti kirjeitäkin, kehui blogia ja juttujani, ja esitti jopa kutsun tulla luokseen, jonnekin, en muista minne. Yhtäkkiä olinkin kuitenkin vihattava olio, enkä tänä päivänä tiedä mitä tapahtui. Jotakin hän luuli minusta ja Räsäsestä, jonka ystävä hän käsittääkseni myös oli ollut.

   Tämä selittämätön muuttuminen sai minut itkemään ja suremaan, en ymmärrä vieläkään, miksi olin yhtäkkiä vihattava, samoin kaikki, jotka kommentoivat tänne. Nyt olen päässyt asiasta yli, sillä ei ihmisen tarvitse kaikkea ymmärtää. PISTE.

   Poista
 51. Tapsa, olen lukenut kommenttisi sieltä. Ne ovat minusta hillitynhallitun asiallisia ja perusteltuja. Sitä paitsi enemmän kysyt siellä kuin väität yhtään mitään. Jos sinun sanomisesi naulittaisiin, Suomesta olisi tullut fasistinen poliisivaltio.

  VastaaPoista
 52. Hesarissa Kemppinen kiinnitti huomiota viestien harkittuun sisältöön ja järjestelmällisyyteen. Hyvä, että professorikin huomasi persujen trollitehtaan olemassaolon. Siitä tehtastahan on vieraillut esimerkkejä täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis missä Hesarissa? Tämän päivänkö?

   Poista
  2. Ja mitkä ne rikolliset kommentit ovat, ovatko luettavissa edelleen? Onko muuten trollaaminen laissa kielletty?

   Itse olin huomaavinani joskus trolliviestejä Ilta-Sanomien keskustelussa. Niissä toistettiin samaa asiaa useassa eri kommentissa.

   Poista
  3. Kiitos linkistä, tuommoista juttua en huomannut paperihesarista. 

   Minua hämää jutussa se, että Kemppinen haluaa puuttua ajan henkeen, muuttaa sitä. Tottakai siinä voi nähdä vikoja, ainahan niitä on. On kuitenkin äärimmäisen vaarallista ryhtyä määrittelemään, miten ja mistä saa puhua.

   Ihan kuin pihvi jutussa taas puuttuisi: missä se rikos oikein luuraa? Ei yleistä keskustelua kukaan voi eikä saa ohjailla.

   Poista
  4. On äärimmäisen vaarallista ja tuomittavaa sanoa joidenkuiden julmien kuolemien olevan oikein ja oikeudenmukaista. Siitä on lyhyt matka sellaisen avustamiseen tilaisuuden sattuessa.

   Poista
  5. Kemppisen olisin fiksuna miehenä luullut ymmärtävän, että tuollaisille ei saa luoda marttyyreja.

   Poista
  6. Siis onko semmoinen kommentti jossain ja keihin sillä viitattiin? Ilmeisesti muslimeihin.

   En minä ole tuohon törmännyt?! Tottakai on väärin sanoa jonkun kuoleman olevan oikein.

   En minä silti sanojaakaan hirttäisi. Ehkä hän ei tiedä, mitä tekee.

   Poista
  7. Minä en ole niitä kommentteja niin tarkkaan lukenut, mutta ymmärrykseni mukaan Kemppinen sanoi olleen.

   Poista
  8. Niin sanoi, vaan en ole nähnyt itse kommenttia.

   Poista
  9. Professori tuntee tekstit ja tietänee, että vaikka se olikin siellä sanottu, oli se niin taiten sanottu, että rikosilmoitus ei johda mihinkään. Siksi en voi päätellä tapahtuneen syyksi mitään muuta kuin turhamaisuutta. Ärsytystä siitä, että lauma ei oikein ole ollut vietävissä.

   Poista
  10. Näin minäkin uskon: Kemppinen tuntee lain ja tietää, ettei tästä mitään sanktiota voi seurata. Onhan hän itsekin ollut sanan- ja ilmaisunvapauden puolustaja ja julkaisee myös vastakarvaisia kommentteja blogissaan.

   Tosin uskon aika vahvaan sensurointiin, koska kyseessä on megaluokan luettu blogi, johon nähden ulos tullut kommentointi ei ole niinkään runsasta kuin voisi olla. Jutussaan hän ilmoittaa bloginsa kommenttien määräksi 50.000. Tässä blogissa kommenttien määrä on 85.000, vaikka blogi on himpun verran nuorempi.

   Poista
 53. Yksi viisaana ja mahdottoman hyvänä presidenttinä, suorastaan häikäisevän hyväna tasavallan isänä, etten sanoisi Salon valona, tunnettu äijä lanseerasi jo aikaa sitten lauseen: "vastakkainasettelun aika on ohi!" - Minä kyllä näen tämän ajan kamalana, yhteiskunnallisten näkemysten ajajat millä tahansa puolella, ovat aivan tavattoman verenhimoisia ja aggressiivisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna Ukkola sanoi hienosti kolumnissaan sen, mitä minä yritin.

   Poista
  2. Vastakkainasettelu. Hmm. Kenen syy se voi olla, jos on kaksi erimielistä leiriä?

   Poista
  3. Vastakkainasettelussa on useampia kuin kaksi leiriä. Pääasia lienee, että saa sotia ja tapella.

   Poista
 54. Trollitehtailu on totta. Eihän se - voi Hyvänen Aika Sentään - täällä näy, koska me emme käsittele "yhteiskunnallisesti arkaluontoisia asioita"; lähinnä vertailemme vain (me pojat, minä ja Riku) sukupuolielintemme pituutta. Putiin ei siitä ole kovin kiinnostunut. Mutta poliittisesti tärkeissä blogeissa hyörii helvetisti (hyvin ammattitaitoisia) trolleja; siis ei mitään Japeja. (Ja Jape minulla tässä on edelleen synonyymina jankkaamiselle. Ei muulle.) Mistä sinä tunnet trollin...? Se onkin kysymys. Se on sekä vaikeaa että helppoa. Siis totta kai sen tuntee, esimerkiksi sanajärjestyksestä, että sama ihminen kirjoittaa eri nimimerkillä samaa paskaa. Vaikka yrittääkin matkia eri tyylejä. Minulla itselläni on luontainen tyylitaju - tämä mitä nyt tällä hetkellä teen; mä pystyn muuttaa tyylini ihan erilaiseksi. (Olen minä teitäkin huijannu! Omenapossuseni!) Tyyli ei ole ratkaisevaa, sanajärjestys on, siis se miten kirjoittaja rytmittää lauseensa - eli virkkeet, se on kavaltavampaa.

  Voin minä tietysti olla väärässä, ihan väärässä, mutta ite olen monta ketkulia kiinni tällä lailla tekstejä lukiessan saanut. (rakkaat avokadoni!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa jaa, mutta minä ainakin annan sinun luulla, etten huomaa satunnaisia "trollailujasi". Kyllä tunnistan erilaisetkin hahmosi, tosin harvat ja harvoin, mikis, samaten jokusten muiden.. En vaan huomauta siitä, ellei kysytä tai asia nouse muuten pintaan. Esimerkiksi Kolehmaisen tunsin van Vaariksi samantien.

   Ajatelkaapa sitä, että kerran tein luokassa kokeen niin, että oppilaat toivat tulostetut kirjoituksensa pinoon nimettöminä. Jaoin ne heille sitten aikanaan takaisin silmää räpäyttämättä aivan oikein, yksikään kirjoitus ei mennyt väärälle ihmiselle.

   Poista
  2. En usko teidän itsekehujanne.

   Poista
  3. En muuten minäkään!

   Poista
  4. Riku, minä en valehtele muisteluksissani kuin korkeintaan villatakkinin värin, jota en muista.Kirjoitusjuttu on totta. Minun oli selvitettävä henkilöys, jotta voin merkitä kirjoitusten arvosanat muistiin. Tein sen etukäteen. Kyllä opettaja tuntee kirjoittajansa.

   Eikä minua haittaa se, jos et usko.

   Poista
  5. En missään tapauksessa väitä sinua, Iines, valehtelijaksi. En epäile lainkaan, ettekö oppilaiden kirjoituksia olisi tunnistanut. Tämä internetin kirjoitusten silmiinkin osuva määrä on vain niin iso, että itse kukin menee usein halpaan. Aikaa ja keskittymistä ei ole, oma lukeminenkin on jokaisella ainakin joskus huolimatonta.

   Minä erehdyn tavan takaa ja Mikiskin on onnistunut kusettamaan minua monen monta kertaa. Anonyymeihin anonyymeihin olen tehnyt päätöksen suhtautua julmasti, jos viesti minua epäilyttää.

   Poista
  6. Ei sinua Iines kukaan ole sanonut valehtelijaksi. Avoin ihminen olet kun puhut itsestäsi; voi että se on kivaa. Riku mitään tarkoittanut. Kuhan sutkautti.

   Ps. Minkä värinen pyjama sulla nyt on päälläsi?

   Poista
  7. Meni näemmä vastauksemme, Max ja Moritz, eli Riku ja Mä, päällekkäin. Mutta usko silti Iines että sä oot tykättävä ämmä!

   Poista
  8. Minä en tänne kirjoita koskaan muilla nimimerkeillä tai kokonaan anonyymina. Ristitulen ampuminen sillä tavalla ei ole oikein mieleeni.

   Uskon, että pystyisin hämäämään, jos kiinnittäisin huomiota sanajärjestykseen ja itsekin tunnistamiini maneereihini, sekä lisäksi kuvittelisin kirjoittaessani olevani joku muu. Vaikkapa kukkahattuinen ja persuja äänestävä Amanda-rouva Kärsäjärveltä. Tuollainen kirjoittaminen toki hidastaisi minua kovasti, mutta hillosta se Amanda tykkää ja vihaa sitä, että muut saattavat raparperihillonsa rosmota.

   Poista
  9. Tarkoitan nyt lähinnä Kolehmainen - Vaari -tyyppiä, joka siis käyttää (käytti) toista nimimerkkiä. Sitten tunnistan yhden säännöllisen asiallisen anonyymin, vaikka en toki tiedä, kuka hän on, en sitäkään, onko nainen tai mies, naiseksi kuitenkin arvelen.

   Satunnaisia anonyymeja ei tietenkään tunnista, enkä heitä arvailekaan, sillä he ovat olleet tässä blogissa asiallisia, jotakin harvaa satunnaista trollausta lukuunottamatta. Ei niistä numeroa kannata tehdä, sillä minusta on jopa hauska keskustella vastakkaista mieltä olevirnkin kanssa.

   Pidän anonyymeista ajatuksista, enkä ymmärrä, mitä lisäarvoa nimellä kirjoittaminen asialle tuo.

   Aivan hirveitä kommentteja näkyy nykyään kirjoitettavan nimilläkin, esimerkiksi Iltalehdessä. Joillain taas oma nimi aiheuttaa pidättyvyyttä ja esittämistä.

   Poista
  10. Nettilehtien kommentointi on ihan kamalaa. Tuntuu, että joillekuille on siellä tärkeintä saada murskata toinen ja omat ennakkoluulot lyödään usein täysin kursailematta vastapuolen syntitaakkaan.

   Poista
  11. Minulle väittelyn voittaminen ei tuo minkäänlaista tyydytystä. Joskus olen toki kiihoittunut SANOMAAN ja härski vähemmistöryhmä, persut, minua polleudessaan ärsyttävät. Olisivat edes nöyriä, kun heitä on niin vähän. Maassa maan tavalla, kuten sanotaan.

   Poista
  12. Kukas veti juuri sen viimeisenkin kortin takataskustaan tuolla alempana: Nainin lesken almun? Sniff.

   Poista
 55. Trollitehtailuhan on tätä. (ottaa taas esimerkin käyttöön) Esimerkiksi jos me, haluaisimme todistaa että Putin = Homo. Niin se meni niin että

  ensimmäinen nimimerkki, vaikka Vladimir heittäisi hyvin ympäripyöreitä - ja osittain sympaattisiakin - mielipiteitä "seksuaalisesta monimuotoisuudesta". Loppukaneetissa hän voisi sitten vaikka naurahtaa että "korkein poliittinen johtoryhmäkin voisi välillä karistella housunlahkeitaa"... heh, heh. Jolloin nimimerkki "Ludmila" (samasta trollitehtaasta) heittää puoliuskaliaan homovitsin... jolloin nimimerkki "Juri" (samasta trollitehtaasta) kirjoittaa tulikivikatkuisen antihomofobisen kirjoituksen jossa ulvoo apua myös ortodoksikirkolta johon nimimerkki "Komissarov" (samasta trollitehtaasta) näennäisen leppoisasti lepyttelee häntä (uskottavuutta lisää nääs se että on välillä "erilaisia" mielipiteitä; Latojan huom.). Näin nämä trollit meitä johdattelevat. Ja meidän erehdyksemme on kirjoittaa niiden trollauksien väliin omia kommenttejamme; sehän tukee trolleja. Sillä se on ihan samantekevää mitä sinä sanot tai mitä minä sanon koska trolleja on enemmän. Ne jyrää meitit! Ja se viimeinen trolli, olkoon vaikka Wille Haapasalo (samasta pietarilaisesta trollitehtaasta kotoisin) sanoo suoraan että "Putin on siis homo". - M.O.T.

  Näinhän kaikki manipulointi toimii. Ei netti mitään erillistä ole.

  Ps. Äskinen esimerkki oli siinä mielessä huono että eihän Putin homo ole. Kaikkihan tietävät että hän transu. Ja pukeutuu aina kotioloissa rintsikoihin.

  VastaaPoista
 56. Joidenkin filosofien mukaan ihmisen tietoisuudesta riippumatonta ulkomaailmaa ei ole. Vaikka en kannatakkaan tätä käsitystä niin tulevaisuuden -ehkä jo nyt?- nettimaailmassa tämän tyyppinen analogia on mahdollinen. Ihminen voi liittyä nettikeskusteluun jossa keskustelukumppanit, puheenvuoroineen ja keskinäisine riitoineen ovat todellisuudessa koneen tuottamia virtuaalihahmoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus on mielenkiintoinen. Siinä on kuitenkin yksi iso mutta: koneen käyttämä kieli.

   Kone ei pysty luomaan ristiriidatonta kielioppia, ei ihmisen käyttämää sana- ja lauseopillista rakennetta. Tästä ovat esimerkkinä käännöskoneet, joiden tuotokset ovat siansaksaa.

   Epäilen siis suuresti koneellisten virtuaalihahmojen luomaa rinnakkaistodellisuutta.

   Poista
  2. Käännökset ovat kömpelöjä etenkin meidän kielellämme, koska luonnollisestikaan se ei ole ollut kehittämisen kärkijoukossa. Tulevaisuudessa koneet pystyvät tekemään tekstiä hyvin, paremmin kuin Tontti.

   Poista
  3. Uskon minäkin konekielen kehittymiseen, mutta en herkkään havainnointiin ja siihen vastaamiseen, jota virtuaalissa tarvitaan. Koneella ei ole tunteita eikä se reagoi inhimillisesti.

   Lisäksi koneen tulisi hallita kirjakielen ohella yleiskieli, joka on eri asia kuin kirjakieli. Yleiskieli on se kieli, jota käytetään puheessa, jota virtuaaliviestintä pyrkii muistuttamaan.

   En usko siis vieläkään, että virtuaalissa pystytään luomaan inhimillisesti reagoiva ja ärsykkeisiin vastaava luonteva yleiskieli.

   Poista
  4. Se olisi jo luotu, jos se olisi mahdollista. Eihän robottikaan pysty korvaamaan ja hämäämään ihmistä. Miten siis fyysisesti olematon virtuaaliolento?

   Poista
  5. Kehitys kehittyy koko ajan, hiljallensa ja hiljallensa. Hieman kömpelösti kysymyksiin vastaavia robotteja on jo olemassa.

   Poista
  6. Kyllä vaan, kehitystä tapahtuu koko ajan, ja se on melkein luonnonlaki.

   Vaan tosiaan siihen on vaikea uskoa, että ohjelmoidut virtuaalihahmot voisivat ottaa ihmisen paikan ja toimia virtuaalissa kenenkään huomaamatta itsenäisenä persoonana. Sellaiseen aistinvaraiseen hienosäätöön on matkaa ehkä ikuisuus, siis oikeasti, ikuisuus eli ei koskaan. Robottimainen toiminta sen sijaan on jo nyt totta. Alkeellisena esimerkkinä haittaohjelmat, jotka leviävät itsestään koneille.

   Poista
  7. Tietokoneiden "isä" Alan Turing ennusti 1940-luvulla tietokoneiden saavuttavan lähitulevaisuudessa tason,jossa pystyvät tuottamaan tekstiä jota ei erota ihmisen tuottamasta. En tiedä mikä on arvio tästä n.s turingin testistä tällä hetkellä.
   Valistuneet henkilöt olisivat kaksisataa vuotta sitten kieltäneet kategorisesti esim. laitteet jolla voitaisiin keskustella matkojen päästä tai ilmaan nousevan aluksen jolla sadat ihmiset matkustaisivat tuhansia kilometrejä.

   Poista
  8. Tämä on totta. Tulevaisuuden keksinnöt kielletään ensin uskomattomina. Toisaalta sitten taas näitä keksintöjä fantasioidaan hillittömästi. Usko ihmisen ja sitä kautta tietokoneen kykyyn on rajaton.

   Kieli on kuitenkin kuin elävä mikrobikasvusto, ja sen käyttäytyminen on riippuvaista monesta vaikuttajasta, sanoman vastaanottajasta, ympäristöstä, häiriötekijöistä. Kielellä ei ole kuollutta hetkeä, ja koneilla on tapana olla kuolleita kulmia. Kieli on se tekijä, joka erottaa ihmisen eläimestä ja koneesta. Siksi luontevan konekielen luominen on minusta mahdotonta. Se olisi sähköäkin suurempi keksintö.

   Poista
 57. Olihan siellä Kemppilässä joku - tai muutama ehkä - jotka selvästi kommentoivat "ammattimaisesti". Oletin hänet ensin Takkiraudaksi, mutta voi olla, ettei ollutkaan, tai niitä oli monta. Vaikea sanoa.

  Mutta mitään tappamisen ihannointia en minäkään huomannut? Toisaalta sellainenhan, niin raadollista kuin se onkin, on myös hyvin inhimillistä. Kai meistä jokainen on ollut elokuvissa ja ilahtunut suuresti, kun Ilkeä Pahis, sarjamurhapedofiili, lopuksi listitään?

  Mikis - voin perustella asian pitävänoloisesti, mutta ei se silti aina tarkoita, että olisin pohjimmiltani siitä juuri sitä mieltä. Minulla on vain taipumus, sisäinen pakko, yrittää nähdä asia eri kulmista, loogisesti.

  Monikulttuurisuusasiassa minua ärsyttää se, että se on nostettu Viralliseksi Hyväksi Asiaksi, jota tavoitellaan kaikin tavoin, epäilijät demonisoiden. Sitä paitsi Kemppisen oma käsitys siitä oli niin lapsekas, teinityttömäinen, että ihan hieroin silmiäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis eihän kaikkea lausuttua voi kirjaimellisesti ottaa. Kun olin ensimmäisessä työpaikassani, uskonnonopettajana yläasteella Turussa, ja pyysin yhtä Jaria tumppaamaan tupakkinsa ja ilmoitin jälki-istunnosta, hän tuli myöhemmin luokseni ja sanoi, että varo kuule, kun olet jonain iltana yksin pimeällä kujalla, niin tulen ja tapan sinut. Muuan toinen oppilas uhkasi kusta kenkääni, kun en päästänyt häntä tunnilla vessaan eli tupakalle. En lotkauttanut korvaani kummallekaan, koska käsitin uhkaukset työn tarjoamina luontaisetuina.

   Minua kummastuttaa monikulttuurisuusasiassa se, että asia nähdään niin vaihtoehdottomasti. Ellet taputa unelmamiekkarissa, olet rasisti. Tämmöinen asenne on sääli, sillä se estää paitsi sovittelevan keskustelun myös pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja parempaa elämää etsivien auttamistyön kehittämisen. Mm. koulutuksessa on paljon kehitettävää.

   Poista
 58. Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter sanoi: "Jos te ette halua antaa dollareitanne köyhille, sanokaa sitten niin, älkääkä väittäkö, että haluatte kristillisiin arvoihin perustuvan maan, koska ette te sitä halua."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin tämä kaunis ajatelma nyt liittyykään?

   Annatko sinä eurosi köyhille, Riku? Annatko ateriasi nälkäiselle pakolaiselle, huoneesi monilapsiselle perheelle?

   Kaikki antaminen lähteköön aina minusta, ei muista.

   Ei yksityinen ihminen voi ottaa harteilleen koko maailman tuskaa, ei mitenkään. Mitähän Linkola sanoisi tähän?

   Poista
  2. Minä annan kun pyydetään, mutta en minä mikään enkeli ole, eikä omatuntoni ole puhdas. Koko maailman tuskan kantaminen on hölmöä ja joskus vahingollistakin. Mutta pitää auttaa, kun asioita tulee kohdalle.

   Poista
  3. Jimmy Carter puhui tekopyhyydestä. Me puhumme arvoista silloin, kun oikeasti tarkoitamme vain ja ainoastaan omaa lompakkoamme.

   Poista
  4. Jeesus istuutui vastapäätä uhriarkkua ja katseli, kuinka ihmiset panivat siihen rahaa. Monet rikkaat antoivat paljon. Sitten tuli köyhä leskivaimo ja pani arkkuun kaksi pientä lanttia, yhteensä kuparikolikon verran. Jeesus kutsui opetuslapset luokseen ja sanoi heille: "Totisesti: tämä köyhä leski pani uhriarkkuun enemmän kuin yksikään toinen. Kaikki muut antoivat liiastaan, mutta hän antoi vähästään, kaiken mitä hänellä oli, kaiken mitä hän elääkseen tarvitsi."

   Poista
  5. No juu, tuon yli ei näin syntinen kyllä nyt pysty. Melkein kyllä odotinkin jo Nainin leskeä lapsineen tähän riemuun.

   Poista
  6. Eikä tuossa Raamatun pätkässä sanota, että näin pitää toimia. Osoitetaan vain asioiden suhteellisuus ja pistetään farisealaiset omaan arvoonsa.

   Poista
 59. John Lennon on vieläkin minulle erittäin tärkeä, tosin hänen ja Beatleksien musiikki alkaa jossain määrin olla kohdallani puhkisoitettua. Toisinaan innostun vieläkin. Noh, annas olla. Yksi kappale, jota en ikinä kuuntele on Imagine. Tottakai se on juutuubissakin artistin soitetuin kappale. Minusta sen sanoitus on kuin märkä lehmänläjä paljain jaloin astuttuna, tai Yoko Onon viehko ja sympaattinen noidan olemus. "Kuvitella, jos maailmassa ei olisi mitään kurjaa ja kauheaa, eiks ois kiva jee, itepyhitetäänks itemme ja sanotaan kaikelle mälsälle nouuuuuu!" Hyi helevetti!

  Sitten artisti meni sen jaappanialaisen koppuran kanssa viikoksi sänkyyn makaamaan ja kutsui lehdistön paikalle: "Tää, totanoin, on niinku rauhan puolesta!" - Jos kyseessä ei olisi ollut Lennon, jätkä olisi kiikutettu hoitoon: "piipaa piipaa, puupää, puupää...!"

  Tämä oli ns. edistyksellisestä rauhanliikkeestä.

  Aikamme yhteiskunta ei ole tietoyhteiskunta, vaan aggressioyhteiskunta. "Tapetaanks heti, ou jee, kaikki pahikset, jotka ei laita kissavideoille peukkua yöspäin!"

  Mitäs mun vielä piti sanoa? - Sellaisissa asioissa kuin monikulttuurisuus on niin paljon erilaisia ominaisuuksia ja näkökohtia, että kaikki yksinkertaistukset ovat ääliömäisen typeriä. Liian iso asia, että osaisin sanoa siitä mitään järkevää. Dickensistä silti muistutan: "Se joka toista auttaa, ei ole turhaan tässä maailmassa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt innostuin taas täydelliseen off-topiciin.

   Artistilla oli kauhea henkinen myllerrys siinä huumeiden käytön loppupuolella ja sitten kun niistä eroon pääsi. Bändin kahden artistin välit äityivät riitaisiksi, korjaantuivat jossain määrin sitten myöhemmin. Epäilen psykopaattinarsistirabulistipaskaläjä Onoa osatekijyydestä tässä. Artisti kielsi sen jälkeen päin, mutta kyllä hän tässä selvästi lauloi bänditoverista, sittemmin Sir-herra Paulista: "Ainoa mitä teit oli Yesterday...kuinka sinä nukut, vittupää!"

   Noooh, oli miten oli, tämä on hyvä kappale.

   Poista
  2. Ja olihan Paul-herrallakin tietysti se totaalilahjaton puolisko, joka väkisin tunki miehensä työmaalle. Valokuva vilmisuvun Linda.

   Poista
  3. Musiikkitikkareille laitan tämän Muovi Onon esityksen kahenkymmenen minutin taltioinnin. Bändissä soitti bassoa Klaus Voorman ja kitarassa oli itse Erkki. Kiljukaula Ono vähän häiritsee, mutta ei onnistu esitystä täysin pilaamaan.

   Poista
  4. Vielä asioihin palatakseni, niin aggressioyhteiskunta täytyy peittää, muuten sitä kaikki pelästyisivät. Siksi monille asioille täytyy keksiä uudet nimitykset, karhua täytyy kutsua otsoksi, muuten kyseessä on poliisiasia ja käräjäoikeus.

   Minä tykkäsin niistä vanhan ajan management by perkele johtajista. Niistä tiesi aina missä menään. Yksikin huusi minulle kalju punaisena asiasta, johon en varmasti ollut vikapää. Mutta kavereita me hänen kanssaan olimme.Minäkin nuorena, hurjana ja humaltuneena soitin hänen puhelimeensa yöllä kapakasta. Meni vastaajaan, joten kerroin siihen kaikki muistamani törkeydet ja kieltämättä niitä tuli aika paljon ja aika luovasti mieleen. Vähän nolotti, mutta kun seuraavan kerran hänet näin, hekotteli huvittuneena: "Taisit olla vähän kännissä!" - "No, joo."

   Näiden nykypäivän teflonnarsistien kanssa kun sen kerran tekisi, niin se olisi siinä sitten.,

   Poista
 60. Minä en ole kilpailuhenkinen, minulle on aivan samantekevää, kuinka siinä käy, kun pelataan mölkkyä tai krokettia. Yrjökinminulta voi lentää, kun joku "yrittäjä" kertoo, kuinka jo lapsena keräsi muilta lapsilta rahat jollain "yrittäjä"-verukkeella. Helvetin mulkku. Hiekat kumminkin laittoi hiekkalaatikolla niiden silmiin, jotka eivät "sopeutuneet".

  VastaaPoista
 61. Mikis, ihan oikein varoitteli facebookista, en muista hänen perusteluitaan. Mutta jumalauta, että sitä värkkiä ei kannata huonolla tuulella avata. Se on se paikka, missä tekopyhyys asuu. Ensin peukutetaan hellytttäviä eläinvideoita, ollaan saatu itsepyhitys, ja sitten alkaa se naapurin kakaroiden tai muiden saatanan rikollisten päälle osoitettu vuodatus.

  Sitten siellä on niitä eri alojen, eri suuntausten ja ajattelusuuntien edustajia, joilla on vaahtoa suupielissään. Rabiesta monesti epäilen.

  VastaaPoista
 62. Samma här. Minusta on hauska kisailla ja pelata toisten kanssa, mutta enemmän nautin vaikka muitten naurattamisesta kuin voittamisesta. Enkä ole muutoinkaan peleissä voittajatyyppiä. Tikanheitossa olen kyllä aika haka.

  VastaaPoista