16.2.2016

Sanoja Hildurille alkavan keväimen kunniaksi"- - niinkö se meni, noin niinkuin oikeasti, että 1970-luvulla Suomea vietiin sosialismiin. Voi että. Silloin rakennettiin hyvinvointivaltiota ja oikein tosissaan se tehtiin. Ei meillä olisi näin hyvinkoulutettuja sukupolvia, ei näin terveitä nuoria sukupolvia, eikä vaurastunutta keskiluokkaa ellei sitä seiskytluvun "sosialismia" olisi tehty. " (Hilduri, 15.2.)
Vaan jotakin me vasemmistolaiset hipit ja radikaalit teimme väärin. Me jätimme vanhukset vaille arvoa, me haukuimme sotaveteraanit ja otimme vallan opettajilta, kenraaleilta, papeilta, poliiseilta. Me ulkoistimme lastenkasvatuksen laitoksille, me tasapäistimme opetuksen, otimme yksilöltä persoonan ja kiinnitimme kansalaisen oravanpyöräänsä kasvottomaksi joukkotyövoimaksi ja pankkien rengiksi. 

Näin se hyvinvointi syntyi. Nyt vanhukset on heitteillejätetty, itsenäisyyspäivä mielenosoitettu, lapset laitostettu, nuoret masennettu ja pilallepassattu, kansa työttömystetty, kulttuuri rikastettu, ilmasto pilattu, että kauan eläköön hyvinvointi, jossa ihminen voi pahoin.

Ja vastaan Hildurille: kyllä, kyllä me veimme yhteiskuntaa vauhdilla sosialismin ihannemaahan. Ihminen latistettiin joukoksi, ja jopa matematiikkaa oli kutsuttava muutaman houruisimman vuoden aikana joukko-opiksi. Yksilöllisyys oli tukahdutettava, persoonan tuli hukkua massaan. Lahjakkuudella tai rahalla ei saanut erottua, erilaisilla mielipiteillä ei saanut erottua,  ja jos joku yritti, se nähtiin vääräksi opiksi yhdenmukaisuuden ideologiaa vastaan.

Sama pätee tänään maahanmuuttokeskustelussa, vaikka vuosituhat on vaihtunut. Jonkin verran on aivan näinä päivinä kuitenkin  tapahtunut ilmapiirin avartumista, kun muutamat tunnetut ja kansalle tärkeät merkkihenkilöt ovat poikenneet yhdenmukaisen totalitarismin hengestä ja olleet eri mieltä kuin yleiset valtakunnalliset viestintäkanavat. Hätiin on kuitenkin  kutsuttu valtakunnan päivystävät dosentit, jotka ovatkin pyrkineet selittämään poikkeavat lausunnot monin tavoin niitä pesten, paistaen ja maustaen. Pyykkärillä on töitä. 

Tuntuu, että yhteiskunnallisessa ja kulttuurisessa ilmapiirissä on tapahtumassa murros. Kuin viininpunaiset raskaat teatteriverhot alkaisivat itsestään ja hieman nykien liikkua syrjään, tomupilviä pölläytellen. Tervetuloa keväimen riemuun!

Vaan yhtä jään pohtimaan. Mitä se puritaanisuus ja konservatismi oikein onkaan?

166 kommenttia:

 1. Minusta Tapsan kommentti oli mielenkiintoinen. Ensikksi mieleeni tuli, onko oiekudenmukaista puhua samasta porukasta, kun nykyajan "toimittajat, taiteilijat ja tuulihatut" eivät välttämättä olleet edes syntyneet presidentti Keikkosen aikakaudella. Tietysti voi halutessaan tuolla tavalla nimetä "jonkinsortin edistyksellisyyden" vaikkapa toimittajien ominaisuudeksi sillä perusteella, että heissä on "sellaisia" todistettavasti. Valtaosa toimittajista on päinvastaisista väitteistä huolimatta hyvinkin konservatiivisia, mutta se ei taida kuulua tähän.

  Hetken aikaa ajattelin, että Tapsan peräänkuuluttaman ryhmän nimi on ei-konservatiivit, mutta sitten muistin sen, että vanhoista kommunisteista, ainakin minun mielestäni, oli sangen suuri osa hyvinkin arvokonservatiivisia. Kyllä se "turpa kiinni hipit", saattoi hyvinkin livahtaa vanhan duunarikommunistin huulilta. Siksi se vasemmistoliittokin meni jäsenmäärien osalta mönkään, kun vanhat kommunistit hermostuivat "arvojen lokaan saattamisesta".

  Eli siis, en onnistunut ryhmää nimeämään. Nykyäänhän tämä määrittely on muutenkin vaikeaa, kun rasisti-sanaa ei kuulemma saa käyttää, koska sitä on myös väärinkäytetty. Kommunisteiksi ja taistolaisiksi saa vapaasti sanoa, vaikka heitä ei minun ymmärrykseni mukaan liene nyky-Suomessa paljoa yli neljääkymmnetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missähän se Tapsan kommentti on, mistä Riku kertoo? Ehkä edellisen jutun kommenteissa, en tiedä, mutta tämä Iineksen kirjoitus Hildurille on totisen totta yksityiskohtia myöten. Historiikki Suomen muuttumisesta hyvinvointivaltioksi, josta olemme saaneet nauttia itse kukin omalla tavallamme.

   Selkeää yhteenvetoa asioista, joita olemme eläneet läpi ja osittain vieläkin elämme ja nyt koko ajan pyrimme kiristyvin keinoin säilyttämään hyvinvointia lapsillemme ja heidän lapsilleen. Sen kauemmaksi emme voi katsettamme luoda, ehkä liian rohkeaa on sekin matka näinä epävarmoina aikoina, jolloin voi minä päivänä tahansa tapahtua mitä tahansa. Uhkakuvia riittää.

   Niin hyvä on tuo Iineksen näkemys asioista ennen ja nyt että ei voi kuin ihmetellä miten hän sanoillaan piirtää selkeän kuvan tapahtumista ja totta joka sana. Hauskinta oli huomio, miten asiat pyrittiin yhteyttämään toisiinsa nimeämällä ne uudestaan. Muistan tuon ajan, jolloin ei, kas kummaa, ollutkaan pelkkää matematiikkaa, vaan joukko-oppia.

   (Ja sen ajan muistan, jolloin 30-luvulta, arkkitehti Toivo Salervon suunnittelemalle kauniille kaunokirjoitukselle annettiin hatkat ja alettiin muovata kirjaimia uuteen uskoon graafikko ja kalligrafi Topi (Toivo) Heiskasen suunnittelemilla kirjaimilla. Se tapahtui muistaakseni 80-luvulla. Ja sillä me nyt kirjoittelemme horjuvin käsin, ellemme käytä konetta. Ja nyt sitten, olen kuullut huhuja, kaunokirjoitus lopetetaan kokonaan, ja olkaa valmiina, haudatkaa vanhat kirjaimenne säällisin menoin ja ottakaa selvää typografi Jarno Lukkarilan suunnittelemista kirjaimista, jos haluatte pysytellä ajan aallolla, sillä ne otetaan käyttöön uuden, kohutun opetussuunnitelman kanssa jo tänä vuonna elokuussa 2016.

   Näin uudistukset uudistavat meitä, vaikka tosiasiassa ne tulevat erottelemaan ihmiset eri kausiin. Kun etsin yhtä paperia alati kasvavasta paperipinosta, joutui käteeni mummoni kirjoittama kirje äidilleni, ja voi niitä kauniita kaaria ja lennokkaita muotoja joilla mummo kuvaili huoliaan toisen tyttärensä, tätini, elämäntavoista. Kirje näytti kauniilta, vaikka se oli täynnä ikäviä asioita.)

   Poista
  2. Tapsan kommentti on edellisen keskustelun lopussa, Liisu.

   Tuo vanha kaunokirjoitus on muuten piirtynyt vahvasti koulumuistoihini. Pulpetissa oli mustepullokolo ja puiseen mustekynään kiinnitettiin terä, joka kastettiin pulloon. Piti ottaa mustetta vain vähän, ja koputella liiat pois. Jos otti paljon, mustekynän kärjestä tipahti mustepallo viholle, ja siihen tuli läiskä. Minun oli vaikea kirjoittaa kaunista ja säännöllistä. Kirjaimista tuli kömpelöitä, eripaksuisia ja erisuuntaisia. Piti kirjoittaa hyvin hitaasti, mutta käteni horjahteli, ja taisin olla jännittynyt lapsi ja vähän arka.

   Liisu, tuo nyt voimaan tuleva tekstaus on minusta valitettavaa, juoksevan käsialan mukana meni paljon, ja nyt menee loputkin. Kaikesta on tullut lyhyttä, töksähtävää, irrallista ja erillistä. Opettajana ollessani tikku- ja tekstauskirjaimia käyttävät saivat minulta leiskuvat punakynäkommentit tekstinsä perään.

   Poista
  3. PS Muutama tekstaaja väitti, että ei osaa muuta kuin tikkukirjaimia! Uskomatonta minusta tulla peruskoulusta keskiasteelle tekstaten.

   Pianhan yleistyivät sitten tietokoneet, ja mekin kirjoitimme suomen kielen tekstit koneella. Koneethan tämän tekstauksen tulon ala-asteellekin ovat aiheuttaneet. Minusta on ikävää, että kaunis kaunokirjoitusortografia on jäänyt jo pois.

   Poista
 2. "Samalla porukalla" voidaan viitata "samakoosteiseen" porukkaan, eli tässä ammattiryhmiin. Vaan kyllä esimerkiksi Erkki Tuomioja vaikutti tuolloinkin, eli osa vanhoista hipeistä höperehtii vielä eduskunnassa ja kirjoittaa kolumneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattiryhmät tuskin ovat tuossa mielessä samakoosteisia. Jos toimittajilla takavuosina olikin taistolaisryhmänsä, ei se Kansa taisteli lehden päätoimittaja Lennart Öeschistä kommunistia tehnyt.

   Poista
  2. Jos Hesari nähdään jonain "edistyksellisenä", niin sitäkin vähän ihmettelen. Niin herliiniä, niin herliiniä. Mitä niihin lehden "edistyksellisiin" tulee, niin heitä on lehti siivellään kuljettanut, koska Erkko uskoi vahvasti länsimaiseen demokratiaan, siihen, että "noille toisillekin" pitää antaa mahdollisuus saada äänensä esiin. Toisin siis kuin neuvostoliitossa tai Venäjällä.

   Poista
  3. Erkkoa syytellään nykyään siitä, että hänen lehtensä toimi EU:n liittymisen puolesta. Aiemmin häntä pidettiin ison rahan fasistina ja amerikkalaisten juoksupoikana. Itse hän kertoi valeen, joka jäi ihanan suomalaisesti totuutena elämään. Väitti, että laivuriksi olisi mielummin ryhtynyt kuin lehtimoguliksi ja isorikkaaksi. Vale on typerä, tahtoihmisenä hän tunnetuksi tuli.

   Poista
  4. Enemmän kuin Erkon linjasta olen huolestunut Ylen visiosta, missiosta ja ylipäänsä kehityksestä.

   Ja, Riku, on kai aika erikoista vetää Erkon ja Ylen rinnalle jokin Lapin kansan tai Kainuun sanomien yhteiskuntapoliittinen linja. Kyllä se mediavalta siellä Kehien ja isojen kaupunkien tuntumassa on. Kuplat ovat totta ja täältä etäämmältä ne näkee laajemmasta perspektiivistä.

   Niin, siis minusta se alkuperäinen "edistyksellisyys" ja "tiedostaminen" on nimenomaan konservatismia, tiettyjen päämäärien ja arvojen jääräpäistä säilyttämistä, vaikkei junasta näy enää edes perävaloja.

   Poista
  5. Voi olla, että ovat konservatisimia, täytyy tuota miettiä. Pienen maan ongelma on, että media, kuten kaikki muukin, monopolistuu. Eihän meillä ole, jotain monisteita lukuunottamatta, mitään muita tiedotusvälineitä kuin Hesari ja Yle!

   Poista
  6. PS En enää ihmettele, että Ylen perjantaiaamun ilopilleri Jälkiviisaat on kokenut romahduksen. Ihana ja älykäs Kalle Isokallio ja Jan Erola sekä Kerttu Karvala eivät enää jatka tuolla riemastuttavalla kombinaatiolla, vaan herrat ovat pudottautuneet kokonaan pois, ilmeisen pettyneinä Ylen homogeeniseen agendaan. Kerttukaan ei ole tasapainottamassa ylitöpositivismia kuin silloin tällöin. Tilalla ovat - haloo - kritiikitön puheautomaatti Mari Rantasila, yltiöposetiivari Ville Blåfield ja joku muu yleläinen maailmanselittäjä. Keskustelu on sen tason yksimielistä höpinää, ettei se voi kiinnostaa kuin yleläisiä itsejään.

   Poista
  7. Tilasin aikoinani Hesarin, kun ajattelin, että se on kuitenkin kaikista lehdistä puolueettomin ja tiedonanniltaan laajin ja luotettavin. En minä halua maailmanuutisia lukea Savon Sanomista.

   Yle on ollut mielikanavani näihin päiviin asti, samasta syystä ja siksi, että haluan välttää liikoja mainoksia kesken ohjelman. Muutaman kerran olen nyt talven aikana havainnut, ihmeekseni, että MTV3 kertookin uutisia rehellisemmin ja ennen kuin Yle reagoi.

   Poista
  8. En tiedä, en ole juurikaan katsellut. Molempien kanavien aamutelevisiot ovat pitkään olleet kärsimystä. MTV3:lta loppuivat rahat ja Yleltä jotain muuta. Ville Blåfieldilla on miellyttävä ulosanti. Kalle Isokalliota en ole jaksanut aikoihin seurata.

   Poista
  9. Mari Rantasila yhteiskunnallisena keskustelijana on jotain käsittämätöntä. Ville Blåfieldissä ärsyttää se, että hänen kommenttinsa ovat asiaan kuin asiaan etukäteen arvattavissa. Hän on yhden kaistan talsija ja julistaja.

   Kerttu Karvala on tämän vaatimattoman kombinaation älykkäin ja toimittaja, jolla on kohtalaisen laajat tiedot ja kiinnostavia näkökulmia, joita hän vaihtelee saadakseen asian käsittelyä objektiiviseksi.

   Poista
  10. Tosiaan, en ole noita kauheasti katsellut. Aamuväsyneenä joskus muuta ajatellen. Tylsää, erittäin tylsää.

   Mutta se piti minun YLE:stä purnata, että ne saatanan maakuntauutiset vievät hermot. Kaikilla samat juontajatkin. Lapin poromiljonääreille vissiin neljä eri ohjelmaa peräkkäin. Purkaa poronne, mutta jättäkää mut rauhaan!

   Poista
  11. Äläs nyt, paikallisuutisethan ovat hauskoja, ja täkäläisissä Lounais-Suomen uutisissa kuulee jopa Pikkukaupungin tulvatilanteesta paikallisen isännän perskohtaista arviointia. Tosin sitä olen ihmetellyt, että noita uutisia lukee mm. entinen Ajankohtaisen kakkosen naisjuontaja Salla Paajanen. Takuulla ole ikinä näillä main käynyt.

   Poista
 3. Sitää vaan ravatit kaulassa patsastellaan paremman väen vakiintuneeseen kultivoituneeseen tapaan !! Ne hipit.

  Esko-Juhani se aikoinaan ei ravattia kaulaan laittanut kuin lokakuun vallankumouspäivänä . Nyttemmin ei evuskunnassa monikaan enää ravattiloita käytä. Ollaan niin hippiä niin hippiä....

  VastaaPoista
 4. No jaa, kravattia taitavat käyttää työssään enää imurikauppiaat.

  Minä en sellaista saisi pidettyä, jos mies olisin. Poolokauluskin ahdistaa.

  VastaaPoista
 5. Minä edustin jonkun sortin liberalismia nuorena, join ladon takana salaa kahvilikööriä ikälopun liikemiehen kanssa ja pistin kampoihin rippikoulun jälkeen paikallisille uskollisille ideologiolle, joita riitti joka lähtöön. Sen verren hippeilin että tein korviin reijät 15 vuotiaana että sain heilutella rekkitangonrenkaita korvissa, pukeuduin äidin kauhuksi rimpsuliiveihin, risaisiin kukkafarkkuihin ja marilyn-paitaan, jointteja ei ollut, jos olisi ollut, kuka tietää millä pilvellä olisin seilannut, mutta silti ihailin sodan käyneitä jätkiä yli kaiken ja sitä arvomaailmaa mitä he edustivat, kuuluin maaseudun nuorena keskustaan, en huippuaktiivisesti, mutta sen verran että hoilasin mielelläni kommarit hirteen jne.

  Nyt ihailen menneen ajan loistoa ja arvostelen nykyistä pullasorsasukupolvea, joista osa muuten lappaa lujasti töitä edelleenkin, yksi on oma esikoiseni, sen lisäksi että he ottavat 17 % kulutusluottoja, joita tyrkätään joka helvetin postiluukusta. Miten tämä liittyi aiheeseen, ei mitenkään, ehkä sen vuoksi että olen konservasoitunut: Tykkään kravateista ja tyylistä vaikka välillä laamapaitapäiväkin menettelee, muut statukset lähinnä huvittavat, mutta en laittaisi pahakseni, vaikka olisi milli millä mällätä, saisi ainakin kuolinpesänvelat pois ja ostaisi vanhan rellun tai lava-auton:)

  VastaaPoista
 6. Olipas liberaalia, Mustis, etten sanoisi että peräti hippikamaa. Jointteja en minäkään ole vedellyt, mutta tupakkia kyllä, himokkaasti ja antaumuksella. Ensi kosketukseni tupakkiin sain oman kodin ullakolla, kun siskon ylioppilasjuhliin oli ostettu savukkeita ja pantu ne tarjolle pystymaljaan, niin kuin siihen aikaan oli kohteliaasti tapana. Pihistin siitä pari käärylettä ja menin polttamaan niitä vintille. Onneksi pääsin siitä paheesta irti pelkällä päätöksellä ja kertaheitolla.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu puoli askia piti Marlboroa vetää naapurin likan kanssa 13-vuotiaana, kurjat kännit tuli ja päänsärky. Että osaisi tupakkakin mennä päähän, mutta eipä tarttenut hirvittävästi sen jälkeen treenata, mitä nyt näytön vuoksi joskus sikareita tissiliiveistä ottaa että teki jätkiin vaikutuksen ja itsestään naurettavan:)

   Poista
 7. Minä olen vanha konservatiivijuntti, hippi en ole koskaan ollut, vaikka sodat käynyt isoisäni ihasteli Amerikan armeijan ylijäämävaraston leipälaukkua, joka minulla oli kassina. Hashista olen konsevatiivijunttina kokeillut kaksi kertaa, ei tehnyt myönteistä vaikutusta. Minua suututtaa, kun Helsingin kaduilla nykyään poltellaan aika avoimesti. Viikoloppuisin pölly leijuu. Ei siihen taida edes poliisi reagoida. Haiseekin makealle paskalle, jumalauta, että se haju inhottaa.

  VastaaPoista
 8. Silloin kun tulin nettimaailmaan joskus vuonna 2002, oli muotia keskustella kannabiksesta. Yksi rintama halusi vapauttaa kannabiksen yleiseen käyttöön ja väitti, ettei siihen jää koukkuun eikä siitä ole vaaraa. Toinen rintama puhui porttiteoriasta ja sanoi, että kannabis johtaa väkevämpiin huumeisiin.

  Tuolloin meillä yhdessä tietyssä atk-luokassa varsinkin maanantaiaamuisin leijui aina makea paska - siis kirjaimellisesti imelä tuoksu, jossa oli selvä ulosteen haju. Haju oli todella etova. Oli kauhea kulkea luokan käytävillä. Olin varma, että jollain pössytelijällä oli kakat housuissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä voisin keskustella, mutta käy niin kipeää etten viitsi.. Aika suuri osa nuoremmista mieshenkilöistä ja miksei naisistakin, on jo sitä mieltä, että kannabis ja mari ovat kevyttä kamaa verrattuna tupakkaan ja viinaan.

   Poista
  2. No tätä vaarattomuutta verrattuna alkoholiin käytettiin jo vuoden 2002 tienoilla perusteluna pyrkimykselle vapauttaa kannabiksen käyttö. Kinassa ei edetty mihinkään, molemmilla puolilla oli vankat argumenttinsa.

   Nyt kun ajattelee asiaa, voisi tietenkin kysyä, mitä järkeä olisi lisätä sallittujen vaarallisten aineiden määrää.

   Poista
 9. Eihän kukaan todellinen poliitikko halua kannabiksen vapauttamista.

  Koska heille käy kuten viinin maitokauppaan haluavalle Peli Juontajalle. No, pääsee eduskuntaan, mutta kukaan ei pidä että hänen pään sisällään on mitään muuta.

  Mutta ei taida olla kokoomuksen eduskuntaryhmälläkään. Koska ajavat viinan vapautusta.

  Kuinka paljon viinaa voi vielä vapauttaa? Mutta tärkeintä taitaa olla, että ollaan tyhminä kännissä kuin käet, niin ei tajuta mitä kurjistavaa ja paskaa politiikkaa sosialisimin uhrit harjoittavat tässä äärikapitalistisessa kiimasssaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kannatan viinien myyntiä marketeissa ja kaupoissa. Ei kieltolaki aikoinaan muuta lisännyt kuin viinan kulutusta ja salailukulttuuria.

   Sivistyneeseen juomatapaan kuuluu mieluummin ruokaviini ja seurustelulasillinen kuin pään vetäminen täyteen ravintolassa. Suomalainenhan juo putelin aina tyhjäksi, kun muualla maailmassa viinipulloa ei imetä aina tyhjäksi.

   Poista
  2. Ranskalaiset ryypäävät kuin sienet. Sormenpäänsäkin, tai tiesminkä, imevät, jos viiniä ei muuten löydy.

   Poista
  3. Joka maassa on juopponsa, mutta missään ei ole sellaista laajaa päihtymisen juomakulttuuria kuin Suomessa: juodaan pää täyteen nuoresta lähtien ja juodaan jopa taju kankaalle, juodaan kaikki mitä on varastossa. Ulkomaalaiset nuoret pitävät täällä ollessaan suomalaisnuorten mieletöntä juomista outona. Siitä kuulee jatkuvasti mainintoja.

   Poista
  4. Mikään ei ole niin vakuuttavaa, kuin täydellinen tietämättömyys.

   Poista
  5. Ei se oikein pidä kutiaan. Alkoholin haitat ovat meidän pientä, mutta mitätöntä maatamme paljon suuremmat jopa Tanskassa, saati sitten Saksassa tai Ranskassa. Lomottavat niissä koko ajan. Englantilaiset ryyppävät kuin siat.

   Poista
  6. En oikeastaan puhu tässä alkoholin kokonaiskulutusmääristä tai haitoista, vaan enemmän juomatavoista, jotka poikkeavat monen muun Euroopan tavoista. Suomalainen juo paljon kerralla, imee viinaa nopeaan tahtiin. Tämä on erilaista kuin muiden tapa juoda vähemmän kerralla, ei aina kaatokänniin.

   Poista
  7. Mm. englantilaiset ryyppäävät kaatokännin aina, kun voivat ja silloinkin, kun eivät voi. Hyi yäk, - ja ruotsalaiset, kas ihme ja kumma, ovat meitä suomalaisia sikoja pahempia häppäveikkoja. Ihan sikoja.

   Poista
  8. Nyt jos koskaan tarvitaan selvinpäin sosiaaliseen mediaan kirjoittavia dropouteja, koska muuten maailma ei pelastu.

   Poista
  9. Väelle väkiviinan ilmaisjakelu joka aamu: paikallinen paloauto ajaa kurauttaa pillit päällä torin laidalle veden sijasta tankki täynnä ponua - ja eikun peilarit täyteen!
   Radikaalia suoratoimintaa.

   Tavallaan samalla tavallahan se tuhoutui muuan intiaanikansakin E-Amerikassa, tosin huumeisiin.

   Poista
  10. Tarvitaan paitsi selvin päin, myös selväjärkisesti ajateltua kaikesta höyrypäisestä ja hysteerisestä agendasta vapaata tekstiä.

   Poista
 10. Tuohan on hauska juttu, tuo kokoomuksen ajama viinan vapautus. Jumalauta, koskaan eläessäni en ole sitä saanut helposti, presidentti urpo keikkosen aikaan ei saanut, vaikka olisi vakaasti halunnut. Kokoomus, kepu ja persut ovat huolissaan, koska ovat kuulleet osan kansasta olevan vielä selvin päin. Se on aina paha hallituspolitiikalle. keikkonen oli vain niin tyhmä ja totaalisen saamaton (huonokuntoinenkin - puuh, puuh, ja vielä nuori mies!) mies, ettei tiennyt viinan vaikutusta. keikkosta tekee heti mieli äänestää, kun vähän juo. Ainakin, jos juo tärpättiä, jota itse en koskaan ole kokeillut sisäisesti nautittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Minä en kaipaa alkoholille vapautuksia, mutta aamukaljat olisi minustakin joskus kiva baarissa ottaa. Se minua syletti, kun pahat ihmiset kielsivät aamurajoituksella pultsareiksi kutsutuilta aamuhelpotuksen. Se oli silkkaa pahuutta, ei mitään muuta.

   Poista
  3. Kesäpaikkakuntani tavat olivat pitkään hupaisat: kun kirkonkello sunnuntaisin kello 12 löi kirkonmenojen päättymisen merkiksi, paikalliset miehet polkaisivat pyörillään baariin, jonka ovet aukenivat samaan aikaan. Kirkkokalja kutsui.

   Poista
  4. Noh, eihän se kirkkokalja mitään, mutta paavi Wojtyla BBC:n mukaan mahdollisesti panikin. Runk. ei hänelle riitt.

   Poista
  5. Jo on maailma mullin mallin, että paavikin sortuu naiseen. Ja vielä naimisissa olevaan! Ettei kuoropoika enää riitäkään.

   Poista
  6. Katolinen kirkko tarkastaa paavi-ehdokkaat hyvin tarkkan ennen savujen päästelemisiä. Minä olen tuuminut, että poikapanot ovat yksi tarkastusten kärkipäästä. Niillä ei pääse paaviksi.

   Poista
  7. Tämä uutinen paavin suhteesta naimisissa olevaan naiseen on mielenkiintoinen siksikin, että jos katolisten usko on ollut todellista uskoa, sen täytyy ravistella katolisuutta merkittävällä tavalla. Tilannehan on sama kuin että Jumalalla olisi suhde perheenäitiin.

   Jäämme odottamaan katolisten reaktioita paavin syntiin.

   Poista
  8. Tämä puavi muistaa kuinka istuimme kerran ukkoporukalla ehtoohetkeä esson kuppilassa. Se on paskapuhetta, että ukot eivät ossoo selviltä päin puhhuu keskenään tunteista ja muista aroista asijoista.

   Yksi aloitti kertomalla, miten kamala akka hänellä on, ilkeestä anopista ja appiukosta nyt sanomata. Toiset säestivät. Miekkii läksin siihen mukkaa läpällä .

   Yksi meistä sai sitten välkkykohtauksen. Hiän kysy, että missä on vika ja miten ihmeessä myö kaikki oomme onnistuneet ottamaan itsellemme niin hirmuset akat.

   Poista
  9. Katos kehveliä, voi mahoton, suattaapi olla tai suattaapi olla ettei oo.

   Akat on kyllä kauheita, kun ne vallan saavat. Tässä minunkin taloyhtiössä on hirmuisia akkoja, ovat haudanneet ukkonsa ja nauttivat leskeneläkkeitä ja kaffetta. Yksi on kuuro, toinen dementti, kolmas jalkapuoli, mutta yhdessä ne ovat joukkotuhoase.

   Poista
 11. Minä anoin Facebookissa itseäni Esko Seppäsen kaveriksi. Hän oli uskomattoman fiksu ja ilmoitti viestillä, että facebookin kavereiden yläraja on 5000, eikä hän voi enää hyväksyä ketään. Esko on kuitenkin paukuttanut viime aikoina aika kovaa. Tämäkin Uuden Suomen bloggaus iljettävistä isänmaan pettureista on just bueno ja hyvän parasta.

  Ne tuhoavat tämän maan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hän kysyi, että missä on vika ja miten ihmeessä me kaikki olemme onnistuneet ottamaan itsellemme niin hirmuiset akat."

   Mistä johtuu ,että valitsemme herrat eivät ole tolkun ihmisiä.
   Koska Seppänen on omasta mielestää parempi ja viisaampi kuin muut.

   Poista
  2. Siis narsisti.

   Poista
  3. Miksi narsistit sinun mieltäsi, Anjovis, niin paljon myllertävät? Sellaisiksi olet nimennyt jo aika paljon ihmisiä. Tämmöisenä amatööri- ja keittiöpsykologina tuollainen herättää minussa ajatuksia. Vastaatko kysymykseen, "oletko sinä, Anjovis, parempi vai huonompi kuin muut?"

   Poista
  4. Tarkoitan, että huonommaksihan sinua monet ajattelevat, jos et vastaa.

   Poista
  5. Jos olet kuitenkin, Anjovis, jostain lukenut narsistien vastaavan aina myöntävästi kysymykseen "oletko narsisti", niin kyseessä on vanhentunut tieto. Nyt kun ne julkisointien jälkeen tietävät tuon, niin vastaavat kieltävästi.

   Nooh, miten on?

   Poista
  6. Esko Seppäsen kirjoitus oli pitkä blogikirjoitukseksi, ja se olisi kannattanut tiivistää. Niinpä väsyin tuohon tuttuun vasemmiston Isänmaan petturit -retoriikkaan jo ennen puoliväliä. Ennen kaikkea tämän kohdan jälkeen meni luottamus tekstin objektiivisuuteen:

   "Suomi on ajettu nykytilaan porvarillisella politiikalla. Jos vasemmistopuolueet ovat olleet hallituksessa, ne ovat tehneet politiikkaa porvarillisen hegemonian alaisuudessa."

   Aika kömpelö yritys pestä vasemmistoa puhtaaksi Suomen romahtaneesta taloustilanteesta.

   Henkilönä Esko Seppäsellä on kyllä miellyttävä habitus, kyllä hänen puhettaan kuunteleekin aivan toisella mielellä kuin Paavo Arhinmäen.

   Poista
  7. Minä en epäile, että olisit, Anjovis, narsisti. Sinähän olet vain sellainen pikkupikku yleisvittumainen, kun tuollaisiakin piti heittää sen jälkeen, kun kehuin pitäväni Esko Seppäsen ulosannista.

   Poista
  8. Iines, minä en jaa pettymystäsi vasemmistoon. En koskaan ole niitä jeesuksiksi ajatellut.

   Poista
  9. Esko Seppästä kannattaa lukea, jos sitten Arhinmäet ja Sinnemäet jättääkin vähemmälle.

   Poista
  10. Ville Niinistökin kunnostautuu hupaisella tavalla lehtikirjoituksellaan Helsingin Sanomien Mielipideosastolla. Kirjoituksen otsikko on tietenkin hallitushaukuntaa: "Hallitus on sulkemassa Suomea maailmalta". Kyse on siis hallituksen kaavailemasta maahanmuuttajien perheiden yhdistämistoimien tiukentamisesta.

   Kovasti on nyt uhkakuvia Ville Niinistöllä: vapauksia rajoitetaan, muureja rakennetaan, pienituloiset köyhtyvät. Lopuksi Ville "vetoaa", kuten hän hienosti sanoo, hallitukseen. "Korjatkaa linjaanne."

   On se hyvä, että on yksi joka on hereillä ja jolla on kokonaiskäsitys kaikesta. Äänestäkäämme kaikki vihreitä seuraavissa vaaleissa ja annetaan Villelle mahdollisuus pelastaa Suomi ja luoda maastamme avoin ja kaikille vapaa paratiisi.

   Poista
  11. Anonyymin narsisti-harrastuksesta haluaisin sanoa, että eivät kaikki itsekkäät ja omahyväiset ole narsisteja. Enemmistö on tavallisia kusipäitä.

   Poista
  12. Minä en nyt ymmärrä tuota Pyhää Sotaa. Vihreitä ja Ville Niinistöä olen aina silti inhonnut. Niissä rehellistä ei ole edes sormenpäät.

   Poista
  13. Sanoin tuossa hieman totuuden vastaisesti. Vihreisiin tunsin viehätystä, kun liikkeen nousu osui nuoruuteeni. Sitten kun liikkeestä pykäsivät puolueen ja heittivät luonnonsuojelijat pois joukostaan, petyin siihen raskaamman jälkeen. Etujen kaalaajia, siinä hyvin menestyneitä, ja hillomunkkien napostelijoita.

   Poista
  14. En ole nyt varma, mihin Pyhään Sotaan viittaat, siihenkö, jota Syyriassa käydään vai mihin. Pyhiä sotia kun tuntuu olevan siellä sun täällä, myös kuvallisessa mielessä.

   Oli miten oli, tuo perheitten yhdistämisasia on vaikea eikä heti osaa sanoa, pitääkö tätä tarkastella vain humaanista näkökulmasta vai ovatko kyseessä laajemmatkin asiat, tulomaan resurssit esimerkiksi.

   Minä en tiedä. Tiedän vain sen, että jos meillä pakolaisstatuksen saa arviolta 15 000 turvapaikanhakijaa, voisiko se mennä sitten niin Ville Niinistönkin mielestä, että olisi itsestään selvää, että jokaisen pakolaisen perhekin tuotettaisiin sieltä tänne, eli vaikkapa 3 henkeä per pakolainen?

   Miksi sitten sanotaan, että meillä statuksen saa 15 000 pakolaista? Eikö se summa aina pitäisi heti kertoa ainakin kolmella, jos perheenyhdistäminen olisi automaatti vailla tulorajaa?

   Poista
  15. En oikeastaan ymmärrä, mitä väärää on olettaa, että statuksen saanut pakolainen osoittaa koulutus- ja kotoutumishalukkuutensa kiinnittymällä Suomeen niin, että ansaitsee oman elantonsa ennen kuin voi edes hakea perheen tuottamista tänne. Mitä epäinhimillistä tässä on?

   Olisi minusta jopa väärin, jos nämä miehet tuottaisivat kaikki vaimonsa tänne suomalaisten elätettäviksi, jos vaimot ovat vain kotosalla suljettuina miestä passaamassa. Päiväkotiinhan lapset kuitenkin laitettaisiin, koska meillä edelleen on subjektiivinen päivähoito. Voisi jopa edellyttää vaimon ansaitsevan oman elantonsa itse tai opiskelevan ammattiin, jos lapset ovat hoidossa. Näin julmasti ja rasistisesti minä ajattelen.

   Poista
  16. PS Vielä yksi: Samoin kyllä ajattelen suomalaisesta naisesta. Koulutukseen tai töihin, jos lapset ovat päiväkodissa ja ihminen muutoin terve.

   Poista
  17. Ajattelin Pyhää Sotaa jonain "väärin ajattelevien edistyksellisten" vastaisena. Semmoisena hyvin vanhakantaisena muhamettilaisuutena tai jopa nykyaikaisena taantumuksellisuutena.

   Poista
 12. Politiikka kouluaikojeni 1970-luvulla? Ei kiinnostanut. Monikin koulukaveri -- porvari, kommari, stalinisti, maolainen jne -- oli saanut selvästikin puoluekasvatusta jo kotoa. Asia oli selvä: henkilön näkemys maailmaan valmiiksi rajusti rajoitettu. Siis ei siksi kiinnostanut koska tyypin potentiaali kotoperäisesti jo valmiiksi tuhottu. Potentiaalin saattoi hlötasolla kylläkin tunnistaa -- mutta mitä tehdä, kun aivot olivat merkittävin osin jo oleellisilta osilta puhtaaksi pesty? Vanhemmat
  kai olivat tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 13. Ne vihreät on vähintään jonkinasteisia sekopäitä ja höperöitä, jne. En muutenkaan ymmärrä koko vihreätä touhua ollenkaan..Lopettaisivat puuhastelunsa ja tekisivät oikeita töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs sano, Anonyymi. Vihreys olisi aatteena mitä mainioin, ja mieluiten liittyisin juuri tämäntapaiseen arvofilosofiseen puolueeseen, jos johonkin liittyisin.

   Siinä vaan on käynyt niin, että ihmiset ovat pilanneet hyvän aatteen, vähän samoin kuin ihminen on pilannut uskonnonkin, minkä tahansa niistä.

   Vihreissä on liikaa fundamentalisteja, fasisteja, anarkisteja. Rauhaa, vihreät, rauhaa, siihen pyrkikää, niin maailma voisikin pelastua.

   Poista
 14. Järkyttävää on suomalaisen mielenterveydeltään sairastuneen vanhuksen kohtalo! Ei voi olla rinnastamatta asioita keskenään, vaikka hallitus sanookin, että ei saa rinnastaa, rahat kullekin sektorille kyllä riittävät.

  Vaan entäs siis vanhukset? Kun potilaita hakataan ja retuutetaan ja lääkitään hiljaisiksi, jotta hoitajat saavat vetää unia työvuorossa ollessaan? Kun yli 65-vuotias suomalainen mielenterveysvanhus ei saa enää mt-hoidoksi muuta kuin vahvan lääkityksen, esimerkiksi keskusteluterapiaa ei lääkäreiden mukaan vanhoille enää anneta. Vain lääkitys ja sähköshokit.

  Jos näin on mt-puolella, niin vastaavia kauhukertomuksia kuulee omaisilta kaikkien vanhusten hoidosta. Märissä vaipoissa makaaminen yön yli on osa suomalaista arkipäivää. Hiljaiseksi lääkitseminen on tavallista jopa terveyskeskusten kaikilla osastoilla. Kun aikanani ihmettelin sairaan äitini tolkutonta vetelyyttä, ja kielsin antamasta rauhoittavia, koska hän ei ole sellaisia ennenkään käyttänyt, tk-lääkäri sanoi, että ai, me luulimme, että omaiset haluavat tätä.

  Meillä on tilanne mielestäni jo Romaniaa huonompi. Katsoin kerran kauan sitten dokumentin romanialaisesta vammaisten lasten laitoksesta. Järkytyin ja itkin. Se on nyt meillä, romanialainen hoitokulttuuri.

  Niin ja sitten se rinnastus: turvapaikanhakijapojat runsaine hoitoineen ja ravitsevine aterioineen, ja suomalainen vanhus laitoksessa. Miksi vain toisen ryhmän hoitoon ja ylläpitoon riittää resursseja? Ja SPR:n naiset ja suvaitsevaiset hyvät ihmiset - miksi ette puolusta tätä vanhusten ihmisraunioryhmää?

  VastaaPoista
 15. Ne partasuu lapset ovat niiku ihkuja ja söpäjä ,toisin ku ryppyset vanhukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit sanat ja tekohampaat suustani, Anonyymi.

   Poista
  2. No minusta taas tuntuu, että kyse on siitä, että vanhukset eivät ole trendikkäitä eikä heistä huolehtiminen näy ulospäin. Omaa hyvyyttään voi näinä päivinä esitellä parhaiten tukemalla maahanmuuttoa mahdollisimman näkyvästi.

   Poista
  3. Ei kai se ihan vanhus ole, mutta olen viime aikoina ihmetellyt, että tuossa läheisessä ratapihan metikössä ehkä pari vuotta teltassa asunut mies on kadonnut. Käsitykseni mukaan kuitenkin selvisi kovista pakkasista. "Kun jaksuu pettää, pettää kaikki."

   Poista
  4. Joitain vuosia sitten yksi nuori mies nukkui öisin Helsingin kivetyksellä, samassa paikassa, jossa muut kävivät kusella. Ihan neekerin näköinen se oli, kun ei ollut pitkiin aikoihin pessyt itseään. Sukat, kengät ja takki puuttuivat, sitä oli aika karmeaa syys-lokakuun vaihteessa katsella. Menin sille puhumaan, sanoin: "sä kuolet tohon kivetykselle, jos et hae mitään paikkaa." - Vastasi, kuten hölmöille vastataan, aika itsestäänselvästi: "Nii-i." Johonkin nuori mies sitten katosi, en tiedä, veivätkö organisoidut sen johonkin pakkohoitoon, vai kuoliko pois. Usein olen sitä nuorta miestä ajatellut, kiltti oli, eikä yhtään rähjäävä.

   Poista
  5. Näistä, joista kukaan ei huolehdi ja jotka eivät edes osaa hakea apua, tulee kyllä aidosti surullinen mieli ja jopa itku. Muistan vieläkin yhden vanhan miehen, joka kulki junaraidetta pitkin omituisesti hipsutellen, toisessa jalassa putoamaisillaan oleva villasukka. Oli talvi ja lunta, ja minä ylitin bussilla juuri Aurankadun siltaa. En tiedä, miksi tämä näky on jäänyt vainoamaan minua. Jos olisin taiteilija, maalaisin siitä taulun.

   Poista
  6. Kun avun saaminen tehdään yhä vaikeammaksi ja vaikeammaksi, ne pelokkaimmat ja arimmat tuntevat sen yhä pelottavammaksi ja pelottavammaksi. Tämä nykyinen hallitus tykkää vain itsestään ja persujen aikuiset, karvamunaiset äijät, säälittelevät ainoastaan itseään.

   Poista
  7. Sama kurjuus oli jo edellisen hallituksen aikana. Vanhustenhoito ja laitapuolen auttaminen ei ole pitkään aikaan ollut vasemmistossa saati oikeistossa trendikästä. Poliittisia pisteitä kerätään vallan muualta kuin oikeasti kurjia auttamalla. Vasemmistokin suuntaa apunsa pikemmin työssäolevien etuisuuksien säilyttämiseen. Millään puolella ei ole puhtaita jauhoja pussissaan. Suvaitsevaisto on tekopyhää taivaslipun kerääjää, vasemmisto on pettänyt köyhät, persut joukkonsa ja Jumalakin on kai kuollut.

   Poista
  8. Jyri Kataisen hallitus mainittiin useasti Suomen kaikkien aikojen huonoimmaksi. Niinhän se oli, niinhän se oli.

   Ulkoministeri siinä edellisessä oli kyllä paljon parempi kuin tämä nykyinen, mikäs sen nimi nyt on, soininen tai joku sellainen. Ja työministeri, jota itse äänestin eduskuntaan.

   Poista
  9. Vaan mielenkiintoista on se, että nykyisen hallituksen ja etenkin pääministerin leikkaustoimet ja muu vatulointi ei näy heijastuvan millään tavoin keskustan kannatuslukuihin.

   Tämänaamuisessa tilastokäyrässä keskusta juuri hilpaisi SDP:n ohi. Jotenkin otaksuisi, että SDP:n oppositioasemassa olisi helppo nousta hyvinkin korkeisiin lukemiin. Myös vihreiden kannatus otti vähän takapakkia ja perussuomalaisten lasku taas näyttää pysähtyneen. Vasemmistoliittokin on kuin sitä ei olisikaan.

   Poista
  10. Juha Sipilä-leikki on mennyt jotenkin niin, että hän on ollut ihmisten mielissä hyvä, koska tulee politiikan ulkopuolelta. Liike-elämässä hänellä on jopa ollut henkilökohtaista menestystä. Poliitikkona hän on osoittautunut kuitenkin ehkäpä kaikkien aikojen taitamattomammaksi noin korkealla tasolla. Ei tämä ollut kehu Kataiselle, mutta Sipilän tumpulointi ja vatkulointi on (taas) ennätyksellisen tragikoomista.

   Sipilän hallitus ilmoitti, kuten se edellinenkin, että SOTE:sta on nyt sovittu. Näin sanottiin, vaikka ainoastaan rahoitus, organisaatio ja kaikki muu oli miettimättä ja sopimatta. Ainoastaan maaginen luku viisitoista oli tarjota. - Nauraisin itseni tärviölle, jos asia ei olisi vakava.

   Onneksi näyttäisi nyt siltä, että SAK avittaa hallituksen pahimman yli. Kolme äshää, Suomen pelastajat, heh.

   Poista
  11. Joku voisi tietysti sen sanoa, jos tietää yhden konkreettisen asian, jonka sipilöinti on saanut hyvään päätökseen tai edes siihen suuntaan. Tai Sipilän adjutantit Ohukainen ja Paksukainen?

   Poista
  12. Hesarin mielestä hallitus on kompuroinnut kaikessa muussa paitsi maahanmuutossa. Niinpä. Toinen mielenkiintoinen juttu tämänpäiväisessa Hesarissa oli Saskan, Ämöriikan kirjeenvaihtajan, ja vaimonsa kirjoitus Yhdysvaltain presidentinvaaleista. Että semmoisia mielipiteitä Saskalla.

   Poista
  13. Kuitenkin tuntuu siltä, että Sipilä tekee hartiavoimin työtä pelastaakseen Suomen, vaikka kieltämättä useat tähänasiset päätökset ovat olleet raakileita, kuten sote-juttukin. Kaikki onkin kummallisesti auki.

   Vaan mistä laidalta löytyy se oikea Suomen rakentaja ja ylösnostaja, jolla on jokin viisasten kivi, joka ratkaisee talousongelmat? Itse en jaksa uskoa Ville Niinistöön enkä Antti Rinteeseen saati Paavo Arhinmäkeenkään. He taitavat olla aktiivisimmillaan oppositiossa. Kyllä Suomi on oikeasti suossa, ja vahvasti.

   Poista
  14. Kansa vihaa virkamiehiä, koska he ovat kalliita ihmisiä, jotka tekevät pelkkää kiusaa. Sipilän sakki heitä populismissaan ja "maan pelastamisessa" kengittää hartiavoimin. Valtionhallinnossa ostavat kenkää saaneiden virkamiesten työt konsulteilta, kustannus on ollut yli puolen miljardin luokkaa.

   Me voimme elää ilman poliitikkoja, etenkin maailman tai Suomen pelastajia, mutta me emme voi elää ilman virkamiehiä.

   Poista
  15. Paavo Väyrynen pelastaa Kansalaispuolueellaan! On jännittävää seurata, paljonko Väyrynen napsii kannattajia muista puolueista EU-vastaisuudellaan. Kunpa ihmiset pysyisivät järjissään kaaoksen keskellä. Monenlaista Hamelnin pillipiiparia ehtii vielä ilmaantua.

   Poista
  16. Minusta Paavo Väyrysessä on jotain omituista. Onko hän yksinäinen susi, vai vain hiukkasen horjahtanut mieleltään. Tuntuu, että joidenkin muiden poliitikkojen mielestä hänen pitäisi jo ymmärtää vetäytyä taka-alalle.

   Poista
  17. Ruokatauko. Jatkan.

   En osaa oikein osallistua näihin poliittisiin keskusteluihin, vaikka ymmärrän, että politiikkaa on koko elämä, jota elämme. Sen ehdoilla menemme eteenpäin, se johtaa suuntaamme. Ja koska se on sangen heiluvaista, heilumme sen mukana. Vastaanpyristelyt eivät auta.

   Sikäli mikäli olen näitä keskusteluja seurannut, tunnen itseni torveloksi, joka seuraa vain toisten esimerkkiä.

   Iineksen ajatusmaailma on lähinnä omaani. Ja siksipä, jos jotain täällä sanon, se on jo Iineksen puheen toistoa. Esim. puhe Juha Sipilästä, pääministeristä. Samaa mieltä. Hän näyttää olevan tosissaan pyrinnöissään johtaa Suomi-paattia. Mutta se mitä hän rakentaa, toiset rikkovat. Presidentti on kuin majakka, joka tuikuttaa pääministerille valoa. Tuntuu että Sauli Niinistö presidenttinä on mies paikallaan. Hänen puheensa kuulostavat järkeviltä ja mikä parasta, kansan tajuisilta. Hän on suorapuheinen.

   Taidan olla tästälähin Iineksen tukijoukkona mielipiteissä, piiloudun hänen selkänsä taakse. Olen hiljaa. Yleensä puhun liikaa. Se ei ole hyvä asia.

   Poista
  18. Liisu, minä mietin joskus, onko Paavo Väyrynen oikeasti narsisti, kun hän tuntuu niin omahyväiseltä.

   Tällaistahan ei kuitenkaan voi sanoa, kun ei tiedä, miten hänen läheisensä kokevat hänet. Narsistin määrittelyyn tarvitaan käsittääkseni aina uhrin kokemus, ts. narsismi voidaan määritellä tietääkseni parhaiten uhrikertomusten kautta, ei häntä yksin tutkistelemalla. Toisaaltahan Väyrynen on leppoisa ja itseensä kohdistuvaa pilkkaakin kestävä, mitä narsisti sitten taas ei kestäisi.

   Liisu, minunkin pitäisi kai olla hiljaa poliittisista ilmiöistä, vaan kun en saa suutani umpeen. Se mikä kiinnostaa, siitä hankkii tietoa, ja tässähän on sitten vaarana tiedon yksipuolistuminen, jos ottaa selvää vain siitä ajatussuunnasta, jonka lailla itsekin ajattelee. Kapea tieto on minusta aina väärin tai ainakin vajaa, osatotuus.

   Poista
 16. Ai, yksi asia, joka vaivaa mieltä, oli unohtua.
  Tarvitsen apua. Olen pitkään tutkinut kaikki Googlesta löytämäni neuvot, miten voi lisätä kuvan blogin kommenttiin? Yksikään neuvo ei ole auttanut. Voiko sitä siis tehdä? Olen kyllä nähnyt joskus sellaisen ihmeen, että kommenttiin on lisätty sitä selventävä kuva. Minulla se ei onnistu.

  (Asia oli ajankohtainen omassa blogissani, kun ANONYYMI - tietysti - oli kommentoinut kirjoitukseni yhteyteen laittamaani kuvaa kiinnittämällä huomionsa epäolennaiseen asiaan, ja väittänyt, ettei tämä epäolennainen asia kuulu kirjoihin (joista kirjoitin). Ja sellainen yhdysside siihen kuitenkin löytyi, kun vähän aikaa mietin. Yritin laittaa vastauskommenttiini kuvan todistamaan hänen väitteensä ”vahingoiksi”. Kun se ei moninaisten yritysten jälkeen onnistunut, laittaa rätkäytin sen kuvan lopulta tekstipuolelle. Ja siellä se Anonyymi saa nyt lisää rytkyä puheeseensa. Mutta hällä väliä! Minä teen omassa blogissani mitä haluan, ellei valtiovalta puutu siihen ja laita minua vankilaan. Oh, laittaisipa! Saisin luku- ja kirjoitusrauhaa, ja keventäisin osaltani perheen ruokamenoja. Vai onko vankilassa saatu täysihoito maksullista?

  Tiedän. Ja jonkun verran tunnen osan itseäni. Olenpa kyllä minäkin yhden lajin hullu!
  Nauratin itseni illalla uneen lukemalla 7-vuotiaana pitämääni päiväkirjaa! En ole elämässäni haukkunut itseäni enemmän kuin siinä! Oli terveellistä lukea. Siksi kai näin unia aamuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, luulen, että kommenttiin ei saa kuvaa. En ole tästä satavarma, mutta en muista nähneeni Bloggerin blogeissa kuvia kommenteissa, vain linkkejä, jotka johtavat kuvaan.

   Olen lukenut tuon anonyymin kommentin blogikeskustelustasi, Liisu. Se oli typerä, koeta olla välittämättä siitä. Nykyään tuonkaltaisia viha?kommentteja löytää jokainen netissä kirjoitteleva edestään silloin tällöin. Ne voisi minusta poistaakin, tai ignoroida. Vaan hyvin sinä vastasit, huumorilla. Ehkä se olikin paras keino. Sinä olet tosiaan blogisi emäntähaltija, joten sinä määräät, mitä sinne laitat. Minusta on aina hauska nähdä palanen jonkun blogistin elinpiiriä. Se puhuu omaa kieltään, sillä olemme kuitenkin kiinnostuneita toisistamme täällä, vaikkemme niminemme ihan iholle tuppaisikaan.

   Poista
  2. PS Lisään vielä sen, että mieluummin katselen kuvaa jonkun elinpiiristä, kodin nurkkauksesta tai pihapiiristä kuin tuijotan hänen kasvokuvaansa ja ristimänimeään. Eiväthän ne ole tärkeitä, nimi ja ulkonäkö, vaan se, mitä ihmisen sisällä on ja mitä hän ajattelee ja muille puhuu.

   Poista
  3. Taas sinä, Iines, puhut minunkin puolesta. Nimet vaihtelevat, vain Anonyymit pysyvät samoina.

   Muistan kun sinä kerran laitoit kuvan kesäasunnostasi. Muistan sen vieläkin. Se edusti rauhaa ja tyyneyttä. Kodikkuutta, johon sijoitan sinut ajatuksissani vieläkin.
   Meillä, niin kuin sinullakin, on myös kaupunkiasunto. Siellä on puolet kirjoista. Muuten se pysyy ihmeellisen viileänä ja ikään kuin olisimme siellä vain vierailulla. Ja heti kun se on mahdollista: "Lähdetäänpä kotiin!"

   Poista
  4. Meillä tuo kesäpaikka on valitettavasti vain kesäpaikka, joka on talvisin kylmillään.

   Nyt jo kyllä alan kaivata sitä ja ensimmäistä käyntiä talven jälkeen. Se on aina jännittävä. Kerran oli puu kaatunut talon kylkeä hipoen ja viime vuonna oli sisällä lasipäällysteinen kuvataulu pudonnut lattialle, ja pöytälampusta oli varjostin pois ja hehkulamppu irrotettu. En muistanut tehneeni tämmöistä sieltä syksyllä lähtiessäni. Ehkä tänä vuonna tulee aikainen kevät!

   Poista
 17. "Minusta Paavo Väyrysessä on jotain omituista. Onko hän yksinäinen susi, vai vain hiukkasen horjahtanut mieleltään. Tuntuu, että joidenkin muiden poliitikkojen mielestä hänen pitäisi jo ymmärtää vetäytyä taka-alalle."

  Hän uskaltaa tehdä mitä haaveilee. Ei välitä toisten naurusta. On oman tien kulkija.

  Hänellä olisi mahdollisuus ottaa "vihreä oksa" , jos hän ajaisi omaa etuaan.

  Pystytkö sinä toteuttamaan omat haaveesi? Vastaan että, et pysty.
  Sinä mietit : Mitähän muut minusta nyt ajattelevat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, noinhan se on. En minä pysty toteuttamaan haaveitani. Aika harva kai pystyy, tuskin Väyrynenkään. Nostan kyllä hänelle hattua siitä, että hän menee niitä kohti rohkeasti.

   Minusta asialla on hieman surullinenkin puolensa, nimittäin haaveitten toteuttamisella. En nimittäin taida uskoa onneen enkä edes ihmiselon tasapainoon, vakauteenkaan. Eli olen melko vakuuttunut siitä, että haaveitten toteutuminen ei tuo onnea, raha ei tuo onnea, toinen ihminen ei tuo onnea. Mikään ei lopulta pelasta ihmistä, onnelaa ei ole olemassa. On vain lyhyitä onnen hetkiä.

   Poista
  2. Anonyymi, onneksi et tiedä ajatuksiani, vaikka sanot tietäväsi.

   Yksi kaikkein tärkeimmistä opetuksista, joita olen saanut, kuuluu näin: Älä välitä, mitä toiset sinusta ja teoistasi ajattelevat. Riittää kun pidät huolta siitä, mitä itse ajattelet ja teet.

   Mitä haaveisiin tulee, ne pysyvät haaveina. Esim. yksi haaveistani on: Kunpa kaikki ihmiset olisivat ystävällisiä toisilleen.
   Niin haaveilen, vaikka tiedän, että se haave ei koskaan toteudu.

   Poista
  3. Minulla on tuo kirja "En flykting krysser sitt spor". Asuin kauppalassa nimeltä Forssa. Se oli Jante.

   Poista
 18. Se, että paavo väyrynen on ollut niin neuvostoliittoon kallellaan, on hänen oma asiansa. Häntähän ei ole edes syytetty oikeusistuimessa maanpetoksesta. Mies on kuitenkin niin itään päin kallellaan, että riskinä pidän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väyrysestä tulee tosiaan mieleen konsensus, konsensus ja konsensus. Ilmiönä hän on hupaisa, enkä jaksa uskoa uuteen tulemiseen.

   Poista
 19. " ... Vaan yhtä jään pohtimaan. Mitä se puritaanisuus ja konservatismi oikein onkaan? ..." - Iines.

  Itse olen pohtinut, että miten voi pohtia yhtä kun kysymys on kahdesta asiasta? - Liekö naisen logiikasta kyse? (Em mä tiä. Mutta tiedän, noin suurinpiirtein, mitä vastaat.) - Huom! Kohta tulee kielioppitunti!) ;)

  VastaaPoista
 20. Ei tule kielioppituntia, sillä en harrasta semmoisia, semantiikka on helmasyntini. Puritaaninen ja konservatiivinen istuvat usein samassa kirkkoveneessä. Tai ovat rinnakkain kanootissa.

  VastaaPoista
 21. Vai ei tule oppituntia, voihan perse, sitten minä palautan nää kurssirahat takaisin. (laskee: 1034 kopeekkaa ja 12 Rublaa. ja pari Taalaria. ja yks metallirikka) Itse, vaikka olenkin opettajan poika, olen kova luennoimaan. Kerran Tampereella yhressä yäkerhossa kun yritin iskee yhtä ämmää niin kerroin sille että "kärpäsellä on hyönteisten tapaan useasta kuusikulmaisesta pikkusilmästä koostuva verkkosilmä, jolla se näkee yhtäaikaa eteen, taakse ja sivuilleen. Lisäksi kärpäsen silmä erottaa 300 erillistä kuvaa sekunnissa." Tyttö oli ihmeissään, kävi kuumana ja hyrisi kuin Rukki, hyvä ettei sille tullut pissit housuihin. Se sanoikin kesken mun esitelmäni että... "Anteeksi, mutta mun täytyy käydä veskassa". Jäin odottamaan. Ajattelin että minulla on vaikka kuinka paljon puhuttavaa vielä, esimerkiksi Luteista (Hemiptera). Mutta - en minä tiedä mitä oli tapahtunut - ei sitä kuulunut takaisin. Vaikka ootin ja 14 shottia join siinä sitten ootellessani. Itsekseni. Ja sitten tuli valomerkki. Enkä taaskaan saanut...

  VastaaPoista
 22. Puritaanikonstervatiivi-äärioikeistolaisia kannattaa kuitenkin vastustaa voimakkaasti jo siksi, että heidän liittolaisensa on Vladimir Putin. Äärioikeistolaiset, Ruotsidemokraatit ja muut, ovat Vennään maassa kokoustaneet ihanan hyvässä hoidossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, allekirjoitan, mutta korostan voimakkaasti jalkaa polkien, että kannattaa vastustaa myös äärivasureita. Sieltä löytyy susi lampaan vaatteissa..

   Poista
  2. Äärimistään en tykkää. - Anarkisteja ei tosin pidä tyrkkiä, heille pitää antaa heti nyrkkiä.

   Poista
  3. Äärioikeistolaiset sitä vastoin ovat vesikauhuisia koiria, heitä pitää varoa.

   Poista
  4. Minusta pahimpia ovat äärivasemmistolaiset ja äärikristilliset suvaitsevaiset, sillä heidän on Oikeus ja Mielipide. He ovat nähneet Valon, mutta eivät tajua sokaistuneensa kuin kärpäslauma hehkulampussa.

   Poista
 23. Pikkuskidinä - minäkin olen joskus ollut skidi - opettajat näyttivät minusta Vanukkailta. Tai siis ainakin kamalan, kamalan vanhoilta. Mutta luulin että Opettajat ovat KaikkiTietoisia; he eivät vain suostu kertomaan kuin omasta oppialastaan (... äh, en minä noin hienoja sanoja silloin osannut käyttää - "oppialastaan". Käytin mitä käytin.)

  Nyt,
  kun kerran (älä valehtele! Kolme jaksoa olet katsonut!) (... punastuu ...) kun nyt kolme kertaa olen katsonut ohjelmaa "Haluatko Miljonääriksi", niin ihmettelen. Ei siis tietämisellä ole mitään (järkevää) tekemistä älyn kanssa, en minä sitä ihmettelekään, minä ihmettelen kun nuo vastaajat eivät tiedä JUURI MITÄÄN? Sitä minä ihmettelen. Tämä opettajatarkin, pirun pimpsakka tytöntyllerö, se ei siis tiennyt yksinkertaisimpiakaan mun mielestä jo yleissivistykseen kuuluvia juttuja... Kyllä ihmettelin!

  Ps. Mutta että en olisi kamalan epäoikeudenmukainen, niin oli siellä (nykynuorille ja aikaansa seuraaville vanhuksillekin) itsestäänselviä tavattoman yksinkertaisia kysymyksiä joista minulla ei ollut "harmaintakaan aavistustakaan"... Joku Robin tai Rypin tai Rubi oli laulanut a) this is that jes b) evrithanks but me c) yes my baby d) whyt jou wat I im? - Miten näistä nyt voi mitään valita kun ei tiedä onko näitä (oikeasti) edes olemassa? Ja jos on, niin oi miksi?

  Ei, ei minustakaan Miljonääriä tule. (Ainakaan tällä pelillä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikis, mikis, veit sanat suustani! Tänä aamuna, kun muuan nuori opettajatytteli lähti luotani takaisin suurkaupunkiin, saarnasin hänelle Miljonääri-ohjelman luokanopettajatyllerön tyhmyydestä. Miten voi nuori opettaja olla niin vailla yleissivistystä, ettei tiennyt edes sitä, kuka on Florence Nightingale tai Tommi Turmiola! Tunsin kauheaa myötähäpeää tämän kikattelevan typykän tyhmyydestä. Näinkö lapsia kasvatetaan, että kaikki on vain kivaa digiä eikä yleissivistystä enää muka tarvita!? Olen jopa tuohtunut.

   Poista
 24. Tässäkin parvi Vanhoja Kääkkiä leikkii "hej då, ollaas jengii oo yes".

  https://www.youtube.com/watch?v=QtNH0aZcSsk

  Yäk, yäk, yäk. Parempi että marjat pysyisivät pensaissa, omenat eivät putoilisi, ja tiikeri olisi juovikas. Köyhät juovat piimää, se on Oo Koo. Yhtä Ok on kun minä ja mun kaverini Bimbo ja sen kaveri Pecos Pill ja mun Augustini me juomme 12 old vanhaa konjakkia. Kun meille tulee sellainen feelingi, nääs. Ja Pirre tulee, voi vittu, ja pörröttää hiuksiani. (joita päivä päivältä on vähemmän, kuin lehdellä tilaajia)

  Ps. Elämä on tässä. Älä jätä sitä, älä hyli sitä, huomenna se on jo jossain muualla. (mikiksen s-lasku)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ymmärtänyt outoseksuaalisesta opettajavideosta yhtään mitään. Opettajat taitavat piikitellä.

   Poista
  2. Oikeasti, anteeksi, siis musta on kivaa että opettajatkin (nuo reparoidut, pakastekaapista sulatetut Muumiot) välillä irrottelevat! Voi vittu. Mulle tuli ihan oikeasti paha mieli kun mä nuorena, n. 14 -v. niille irvailin. Ihmisiähän hekin olivat! (ja ties mitä orgioita viettivät kun kaihtimet vedettiin illalla ikkunoiden eteen... ope parat. ja voimistelunopettaja Hirtsi näytti kuvamataiteiden opettajattarelle Maikille kuing kaunis ihmisgeho on. Eikun... mikis parka, minä kadehdin heitä!)

   Poista
 25. Joo, Turmiolan Tomminhan luulisi kaikkien (kilttien?) lasten tuntevan. Kuten auch tuon kikattelijan. (Ei, en tarkoita että hän Tommi Korpelaa tuntisi, ei! heh, heh heh) Itse, kun Miljonääriä leivotaan kuin pullaa, en hyväksy oikeaksi vastauksesi (siis itselleni) kuin vastausta joka on sanottu ennen noita vaihtoehtoja. Koska... mun mielestä tietäminen, oikea tietäminen, ei ole veikkaamista tai arvaamista. - Mä luulen että tän kilpailun ongelma on se, että ne jotka vähiten tietävät, ovat nokkelasormisimpia. (Siis siinä alussahan, ennen kun pääsee kisailemaan, kysytään jotain idioottimaisen helppoa juttua... ja nää sorminäppärät osaa sen. Mutta eivät osaa vastata kysymyksiin, sitten. Ja nää jotka osaisivat, heillä on kömpelöt nakkimakkarasormet... Sorry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus muinoin oli semmoinen tietäjä kuin Esko Kivikoski. Hän tiesi mitä vaan kilauttamatta kaverille tai kysymättä yleisöltä. Ääliömäistä on se, että kaikki tehdään televisiossa niin helpoksi tai sitten idioottimaiseksi.

   Poista
  2. Minä jäin tuotaa Nightingalea pohtimaan, varmaan joku iloinen laululintunen,ilolintu.

   Kivikoski ei oikein ehtinyt maailmaani, mutta myöhempien aikojen Erik Toivasta silti arvostan polvet koukussa. Hänelle Jaajo Joojaa voisi lähettää miljoonan ilman yhtään kysymystä.

   Poista
  3. Siis kysymys kuului, että kuka seuraavista henkilöistä oli nykyaikaisen sairaanhoidon ja sairaanhoitajan esikuva: A. Florence Nightingale B. Margaretha Geertruida Zelle C. Amelia Earhart D. Coco Chanel.

   Siis minulla ei ole muistikuvaa Erik Toivasesta, ja Kivikoskesta muistan lähinnä nimen ja sen, että hän oli käsite, kyllä-Kivikoski. Kyllä-nimitys tuli varmaan jotenkin hänen tavastaan sanoa "kyllä".

   Poista
  4. Nyttemmin, vahvasti mitä luultavimmin dementoituneena en sitä enää tee, mutta nuorempana olin ylpeä omasta triviaalin tiedon osaamisestani. Erik Toivanen taas oli Suomen tietoviisaan leuat loksauttava tietäjä.

   Poista
  5. Minäkin taidan olla puolidementti, sillä havahdun joskus auton ratissa ja ympyräristeyksessä siihen, että hetkinen, mihinkäs minä olinkaan matkalla, mihin käännyn.

   Poista
  6. Heh, heh, juuri ajattelin, kuinka usein herpaannun kääntymään useimmin kääntymääni suuntaan. - Minä en aina jaksa ajatella pieniä, mielessäni ovat suuret ajatukset. Tai jos eivät niin suuretkaan, niin ainakin toisinaan minulle ylivoimaista keskittymistä vaativat.

   Poista
  7. Erik Toivanen on mikkeliläinen hammaslääkäri. En tunne häntä. Kun muutin Mikkeliin, ja mun hammastani särki, ajattelin että tilaan ajan Toivoselta. Sitten ajattelin (olen näissä asioissa tarkka) että Toivonen on kaikkien aikojen tietoviisain ihminen mitä Suomessa ikinä on ollut - eli, ei hän välttämättä ole hyvä hammaslääkäri. (Typerä ennakkoluulo.)

   Erik Toivanen on aivan ylivoimainen tietäjä. Siis... katsoin aikonaan Suomen Tietoviisas -kilpailut. (Jotka tavallaan lopetettiin kun Toivanen tiesi aina enemmän kun muut. Vaikka siellä oli pirun, pirun tietäviä muitakin.)

   Ps. Ukkoja oli mutta ei yhtään akkaa. Miksi?

   Poista
  8. Erik Toivanen yritti kyllä miljonäärikisaan, pääsi televisioonkin, mutta ei selviytynyt alkukarsinnasta. Siinä piti laittaa tissiliivit kuppikoon mukaiseen järjestykseen, eikä Erikillä ollut oikein hallussa nuo Deet ja Eet. Hän on yhä katkera siitä, luin juuri jostain lehdestä, että hänet pelattiin ulos kisasta rinnanmitalla.

   Poista
  9. Harmi Erikille. Tuo kisaan pääsytesti mittaa lähinnä nopeutta ja on valitettavan kehno mittari. Näki tuossa luokanopettajan kisaan pääsyssäkin. Neitokainen oli enimmän osan aikaa kuutamolla, kun tuli varsinaisten kysymysten vuoro. Olisi hauskaa nähdä oikein tietävä ihminen.

   Poista
  10. Ja jos tuut, niin kokeillaan kuppikokoja ihan sovinnolla. Ja kahdenkesken vaan ilman TeeVeetä. Ei mua haittaa jos häviän. Tai jos voitan, lupaan että en tuuleta. (Ainakaan kamalan kovasti.)

   Poista
 26. Politiikkaa olen puhunut paljon, entisessä elämässäni, en viitsi puhua siitä enempää. Luin tänään Saarikosken "Suomentajan päiväkirjat" kirjaa. Huom! Ei "kääntäjän päiväkirjat". Siinä olisi iso ero, isompi kuin tiedätte; railo sivistyksessänne jos puhutte "kääntämisestä" ja "suomentamisesta" samanarvoisina. - No, mitäs sillä Ei mitään. Nuuhkii ilmaa joka haisee... vaikea sanoa... ehkä evoluutiolle. Koska se ei tarkoita mitään. Sana 'konfiskiointi' tarkoittaa. - En muista mitä. Enkä katso. Aikoinaan ihan oikeasti opettelin sanoja - en siksi että niistä mitään hyötyä minulle olisi, ihan vaan omaksi ilokseni - esim. 'sirkumfleksi' ja 'nonparelli', minusta ne on kauniita sanoja. (Eikä sillä väliä mitä ne tarkoittavat. Tai onpas!) Kun minulle yhdessä, aika kalliissa ravintolassa, tarjoiltiin jälkiruoaksi 'tirumisua', minua alkoi hymyilyttää. Mutta (perhanan) hyvä paakelsihan se oli.

  Ps. Ai niin, mun piti sanoa jotain Saarikoskesta. En nyt muista mitä? Kauniita kirjoja hän kirjoitti... kauniita kirjeitä hän kirjoitteli ja tuulen lailla lensi kuin lehti (anteeksi H. Heine! Entschuldigung)

  VastaaPoista
 27. Minulla on aika surullinen olo vaikka juon koskenkorvaa. Tänään olin terveystarkastuksessa, minulle pidetään ne niin kuin autolle vuosikatsastus. Mikäs siinä. Lääkäri oli harmaahiuksinen nainen jolla oli 1920-luvun polkkatukka. Aloin oitis flirttailla hälle. Huidoin käsiäni kuin Ville Haapasalo kun kerroin elämästäni, hän sanoi välillä "ohoh", muuten olimme samaa mieltä. Eikun siis... kerroin hänelle asioista, hän minulle, olimme samaa mieltä kumpikin. Kol-arvoni, jotka ovat yl. 2,4 - 2,7 lukemissa, olivat nyt 3,1. Hänen mielestään ne olivat huippuarvoja silti. No, ei sev väliä. Keskustellessamme tuijotin koko ajan häntä silmiin, etenkin kun hän puhui; hän oikeasti välillä punastui. Käteltiin kun läksin pois. Lunta oli joka puolella kamalasti, Suomi on talvinen maa. Ei se minua haittaa. Menin Alkoon ja ostin pullon Kossua. Siinä minun edessäni jutteli Ake Kallialan näköinen ihminen (ei ollut Ake, tunnen hänet ja hän ehkä myös minut!) joka koko ajan höpötti että "Jyväskylä on hieno kaupunki. jyväskylä on hieno kaupunki." Alkon myyjä oli vähän vaivaantunut mutta samaa mieltä, ei voinut olla enää eri mieltä kun oli myynyt sille jo sen pullon. Eikä sitä voi ottaa takaisin. Sit se mies sanoi - oli Tampereelta kotoisin - että tamperelaisittain sanotaan ei sev väliä. Hitsi, ajattelin, mä oon luullut että mää oon ite keksinyt ton sanonnan! (Voi vittu.) Mä meinasin sanoo sille ukollekin, jolla oli hienot talvivermeet päällä, että se on mun sanontani toi! Ei sitä muut saa käyttää, ei tamperelaiset sillain sano! Mutta... em mää si, sanonu, mitään. Tulin vaan tänne kotiani ja aloin kirjoittelee näitä. (huokaus)

  VastaaPoista
 28. " ... kerran tuli jostain kun yö meni maate ja siilit tuhisivat kompostin äärellä; hengitykseni vinkui, sydän taukosi hetkeksi, ja jäin yön viereen, siilit tuhisivat kuin unet valtiaat, metsät, ikävä ... "

  Suomenna Juhani Peltosta. Hän kirjoitti tämän pirun paljon huonommin. En tiedä miksi? Tunnetta tässä on yhtä paljon kuin saisi hiekkasäkin syliinsä - kun treenaa nyrkkeilysalilla. Siellä haisee, enemmän kuin hiki, kalsium. Jos olisin jatkanut nyrkkeilijäuraani, jota en ehtinyt edes aloittaa, olisin pärjännyt. Wikipediassa (no, ainakin suomalaisessa versiossa... heh heh) lukisi "Mikis X. Voitti pronssia 1980, sai turpiinsa Los Anglesissa 1984, MM-hopeaa Havannassa joskus, ja Janakkalassa 2015 oli neljäs." Joopa, joo.

  Onneksi siirryin paperialalle. Paperin tekeminen on mielestäni viksumpaa kuin sen tusshaaminen. Ja kun siitä vielä maksetaan, paremmin kuin kateellisille opettajille - paljon paremmin, niin mikäs siinä!

  Ps. Kerran meille Kankaalle - mehän tehtiin vain ns. hienopaperia - tuli selluerä jossa oli liikaa ligamenttia, tms:sta. (männynkävyn pihkaa) Siitä jos paperia olisi tehnyt niin siihen paperiin olisi tullut, aina silloin tällöin, ruskehtavia läiskiä. Emme me semmoista. Koska teimme vain priimaa. Mutta se selluerä oli niin iso, eli saamarin kallis taloudellisesti, että ei sitä hylätäkään voinut. No, se lähetetettiin Mänttään. Koska he siellä tekivät wessapaperia. - Läiskä siellä, satunnaisesti täällä - eihän ne nyt saatana kaikki juuri samaan rullaan tule! - niin tuskin se vessapaperirullan käyttäjää kamalasti säikähdyttänyt.

  Koska... Hän luuli että hän teki ne itse.

  VastaaPoista
 29. Jaa että kateellisille opettajille. No kateuden myöntäisin, jos se sitä olisi. Vaan jotain muuta se on. Oikea sana olisi jokin joka liittyisi oikeudenmukaisuuteen. Siis tietenkin niin kuin minä sen näen.

  Tänään minulle soitti sähköyhtiön mies. Saan tililleni korvauksen siitä, että rantatieni ali kaivetaan sähkökaapeli, joka viedään rantatonttini reunasta mereen. Rantaa tulee jatkossa kaunistamaan keltainen iso varoituskyltti KAAPELI. Tämä siinä luonnontilaisessa rannassani, jossa villiminkit leikkivät laiturin alla ja pikkukalat heiluttavat pyrstöjään ja sudarit surraavat ja kyy ui poukaman poikki ja tuuli suhisee kaisloissa. Vaan minkäs teet. En voinut estää sähköyhtiötä. Korvaus on 50 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä on oikeudenmukaista, mikä ei? En osaa vastata siihen. Arvosta ihmisen koulutusta, kaikki sitä ei arvosta, minä taas en ymmä miksi eivät? (Esim. lääkärin palkka Venäjällä on paljon pienempi kuin taksikuskin. Miksi?)

   Paperitehtaalla minä sain... no, sanotaan että ehkä "parhaimmillani" noin 3-3,5 kertaa parempaa palkkaa kuin tuntiopettaja, nettona. Ja koulutukseni oli se että olin itse kouluttautunut siihen hommaan. Eikä se mitään kivaa ollut, ei ollenkaan. Olin niin hyvä työntekijä että minut, sen lain mukaan jonka nimeä en nyt muista, minut ylennettiin sille tasolle jolla en enää pärjännyt. (Ei, Myrphyn laki tämä ei ole. Vaan... mikä?) Kemikaliosastolla kun minä niiden kahden paperikoneen venttiilejä (tietokoneen kautta) ohjailin, pelko oli koko ajan perseessä, koska niitä venttiilejä oli tuhansia. Jokainen olisi pitänyt tietää, en minä niitä kaikkia ymmärtänyt, en tietenkään, ja käytännössä juttu oli se että kun kaikki oli OK., mitään ei tarvinnut tehdä, kaikki toimi auto-maatti-sesti. Mutta... mutta sen 8 tunnin työvuoron aikana mä koko ajan, sekuntti sekunnilta, odotin että Jos... If... tapahtuu jotain, siihen pitää reagoida. Ja reagoida voi vain oikealla tavalla. Kaikella muulla tavalla tapahtuu katastrofi, esim. "raina" katkeaa kummaltakin paperikoneelta. Ja tunti seisokkia maksaa 200 000 tuhatta markkaa. Ja siinä menee yleensä 4 tuntia. Että laske ite, mitä. Ei ihme että sydän siinä hommassa multa petti, se oli niin hirveen iso (siis taloudellisesti) se vastuu joka mulla oli.

   Näen edelleen painajaisia niistä tapahtumista. Se oli kuin sotaa. Kyllä se oli hirveää, en tiedä miten osaisin sen teille selittää, se oli saatanan yksinäistä hommaa olla Kempparilla. Kun piti kaikki osata, vaikka tiesi, että ei osaa.

   Ps. Rahaan en koskaan ole kiintynyt. Joskus mulla on ollut sitä aika vähän, nuorempana ei ollenkaan, paperityöläisenä niin helvetisti että raha menetti merkityksensä. - Nykyisin käytän luottokorttia. (Ei se miinuksella ole.)

   Poista
  2. Minusta paperimies on siis palkkansa ansainnut, eli en kadehdi heidän palkkojaan. Kyse on vain siitä, että naisvaltaiset korkeaa koulutusta ja tutkintoa vaativat alat ovat huonommin palkattuja eli niiden palkkoja pitäisi nostaa aika huikeastikin. Julkisen alan korkeastikouluttautuneet naiset saavat merkittävästikin huonompaa palkkaa kuin yksityissektorilla työskentelevät yhtä korkean koulutuksen hankkineet. Tämä on se pointti.

   Esimerkiksi opettajan maisteritutkinto on laadullisesti ja määrällisesti täysin rinnastettavissa esimerkiksi oikeustieteen ja lääketieteen kandidaatin tutkintoihin. Lääkärithän eivät ole aina lääketieteen "tohtoreita", vaan myös siis kandeja eli maisteritasoa tieteeellisesti.

   Kyllä koulutuksen tulisi näkyä palkassa myös naisilla. On siinä niin monta vuotta käytetty enimmäkseen omalla rahalla kouluttautumiseen, jos ei lasketa ilmaista oikeutta nauttia opetusta. Eläminenhän sitten maksaakin, eikä siihen yksi opintotuki tietenkään riitä. Jokainen opiskelija sijoittaa omaa ja perheensä rahaa opintoihinsa suuria summia, joten opiskelu ei suinkaan ole ilmaista opiskelijalle, vaan oikeasti kallista lystiä johon kaikilla ei ole edelleenkään varaa. (Tämä paasaus ei ollut erityisesti sinulle, mikis, vaan se oli yleistä saarnaa, kaikille. Uskon, että et ole naisten parempia palkkoja vastaan.)

   Poista
  3. Peterin periaate, Mikis, se se laki on. Sen mukaan ihminen ylenee hierarkiassa tasolle, jolla hän ei ole enää pätevä. Se selittää aika kivasti sen, miksi epäpäteviä ja surkeita pomoja on niin paljon.

   Fiksuimmat uskaltavat kieltäytyä viimeisestä ylennyksestä. Meitä on vähän.

   Poista
  4. No en tietenkään, jumalauta.

   Poista
  5. Paperitehtaalla sitä paitsi palkka maksettiin vakanssin mukaan, ei sen mukaan, mitä ihmisellä (eli duunarilla) haarojen välissä killui. Tai oli killumatta.

   Ps. Toisaalta se oli myös epätasa-arvoista. Siis ei nämä killumiset tai niiden puute vaan se, että kuka tahansa kesälomittaja - joka tuli jollekin vakanssille - sai samaa palkkaa kuin ihminen, mies tai nainen, joka oli tehnyt ko. työtä 40 -vuotta. Ja osasi sen. Ja kesälomittaja ei osannut... no, melkein mitään. Mutta samaa palkkaa saivat!

   Ps. Jo edellä sanoin että en tiedä mikä on oikeanmukaista. Koska... en tiedä. En tiä!

   Poista
  6. Äh, nää menee sekaisin nää kysy-ja-vastaa jutskut. Iinekselle minä vastasin, en Tapsalle.

   Peterin periaate, JOO, se se sana oli! Kiitos, Tapseli. Ihan oikeasti tuo käsite minulta oli hukuksissa. En tiedä minne oli mennyt. Vielä viimeksi, kun vaihdoin junaa Pieksämäellä, koska päämääräni oli Gamlakaarlepyy, se siinä oli vielä mun vieressäni... (Ja läähätti lempeä kieli suusta ulkona kuin hauveliini.) Ei enää eilen.

   Poista
  7. "Hyvät matkareissaajat! Matkalaukkunne on jo siirretty Auschwitziin menevään junaa. Pyydän että huolehditte kapasiineistanne. Junan konduktööri palvelee teitä mielellään, samoin Puffettimme on auki klo 09-21. Mutta paluulippuja emme voi vaihtaa tai korvata, koska tälle junaradalle myydään vain menolippuja. Gute Reise."

   Poista
 30. Tulin, luin ja ihmettelin miten väärin ihminen, tässä tapauksessa Hilduri, on edellisen ketjun lopun kirjoitukseni ymmärtänyt. Kun se sattuu olemaan tämänkin postauksen aloitus, niin palaan siihen.

  Minähän en suinkaan arvostellut Suomen 60- ja 70-luvun sosiaalipolitiikkaa, kuten Hilduri tulkitsee. En keksi väärinlukemiseen muuta selitystä kuin sen, että Hilduri on niin nuori, ettei ymmärtänyt mistä puhuin.

  Hieman samaa epäilen Rikustakin, kun hän ei tunnistanut vertauksestani ajan ilmiöitä. Minusta se on niin selvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä välillä uskottelen itselleni osaavani lukea tekstejä, mutta harvoin niistä oikeasti ymmärrän mitään.

   Enkä minä tunnista edes tämän ajan ilmiöitä tai hetken puheenaiheita. Paitsi pöljän, nahkun, nuljun, nuivan, kuivan ja vittumaisen. Se on anjovis.

   Poista
 31. Te olette muuten ihan hulluja ihmisiä. No eihän sitä itse, kyllä minä sen tiedän, tiedä, mutta puhunkin nyt teistä enkä itsestäni. Ajatelkaa. Niin. Ajatelkaa. Ja mitä te äsken ajattelitte? (Hyi, hyi teitä!) Ajattelisitte joskus ajatuksia joita muuten ette ajattele. Heti olisitte erilainen. Teille kasvaisi ikäänkuin siivet, ja jos teillä olisi frakki, lähtisitte äkkiä lentelee kuin Pingviini. Tärkeintän on että hengitätte. Ensin ulos, sitten sisään, tai jos ensin sisään, sitten ulos. Tärkeintä on ettei katkaise ns. jatkumuoa; siis in-out-in-out-in-out. Tai out-in-out-in-etc. (Etc. tarkoittaa tässä "ja niin edelleen" eikä suinkaan lopettamista.) Hyvä.

  Ps. Mitään muuta hyvää teistä en kyllä keksikään. Paitsi oli se toissaviikkonen TUL:n ryhmä Pirkanmaalta vielä pahempi. Sano niille mitä tahansa niin ne vaan piereskeli. Kun sanoin "no niin, nyt venytetään etureiden sulkijalihasta näin että..." niin kauhee 'pruts pruts' vaan kuului joka puolelta. Pakko siinä oli voimisteluohjelmaa vähän lyhentää. Ja päättöpuheessanikin kun sanoin että "varmaan kaikki te nyt olette ymmärtäneet mistä tässä kehon kokonaishallinnassa on kyse... niin kauheesti vaan kuului jojka puolelta "pruut pruut pruut"... (häkellyttikö se sinua?) No, ei sen enempää. Mutta vähän vitutti. (mitä nyt aiot tehdä?) En tiedä. Mutta taidan mennä kokkikouluun. (minkä takia) Muuten vaan. Sitä paitsi tää voimistelukin alkaa vituttaa mua. (no, lycka till) Kiitti, kiitti.

  VastaaPoista
 32. Eniten hirveesti mua pännii tuo kun käänsin tuon Juhani peltosen siilijutun väärin. Hmnh. Meillä kotipirtillä Pyhäjärven rannalla Tammelassa majaili kamalasti siilejä. Hemmi-täti niille aina viritteli maitotasseja. Ne oli rappusten alla ja sinnehän ne tulivat ja tullessaan kamalasti tuhisivat. (tarkkailin heitä, vaikka olin pikkupoika, mutta tarkkailin heitä) Meillä oli myös hirveesti kissoja, tai no ainakin 4, ne suhtautuivat siileihin aika ambivalentisti... Kateista AlfaYkkönen meni ja sihisi siileille, näytti hampaansa ja näpäytti sitä tassullaan jossa oli kynnet törröllään... ja pompahti sen jälkeen takaisinpäin kuin lankakerä. (ja sanoi itsekseen "ou ou"). Siili ei mitään sanonut, tuhisi vaan ja joi maitoa. Ja kaikki sen muutkin siiliystävät. Sit nää... paljon myöhemmin, nää kissatkin uskalsi tulla saman maitovatin ympärille lipittää. Sitä oli kiva katsoa: siili, kissa, siili, kissa, siili, kissa... Kyllä ne tulivat toistensa kanssa tekemisiin, ikään kuin porvarirouvat pikkukaupungissa, ehkä sen takia kun oli pakko, em tiedä. Hemmi-tädille n.s. pärstäkertoimet eivät mitään merkinneet. Elukka kun elukka, Luojan luomia ootte kaikki. - Ja Mua alkoi ihan oikeasti kiinnostaa biologia, silloin.

  VastaaPoista
 33. Pariisissa olin yksin. En osannut pelätä. Ja mitä olisin pelännyt? Kävelin aurinkoisia katuja pitkin. Puut viheriöivät, puut. Katuja riitti. Ei minulla ollut paljoa rahaa, ei oikeastaan yhtään, yöt nukuin Seinen siltojen alla. Se oli, näin olin lukenut, romanttista. Ei se käytännössä ollut. Jos ihan oikeasti puhun - haluatteko että puhun totta? - se oli kamalaa. Känniset isokokoiset juopot yrittivät repiä minua ylös ja raiskata minut, ei siitä mitään tullut kun olin minä, hyvin terävänyrkkinen ihminen. Mutta ei nukkumisestakaan paljoa tullut, oikeastaan mitään. Seine teki siinä kohdalla mutkan ja siinä oli kaksi saarta, siellä oli beatnikkeja pilvin pimein, koko yön soi kitara. Olisin halunnut heidän luo, mutta en uskaltanut uida, en osannut. En minä osannut edes kieliä. Olin 16 -v, kaunis kuin enkeli, liftasin ympäri Eurooppaa, eikä minua kukaan silti raiskannut - jos olisi, kertoisin sen kyllä, mutta kun Ei. - Miksei?

  Liftimatka Helsingjöristä Köpenhaminaan oli että... istuin upeassa autossa jonka penkki kuumotti, voi että kamalasti. Ihmettelin sitä. Oli kesä ja mulla shortsit jalassa mutta... kuuma tuli silti. Ajettiin sitä kauneinta itärannikkoa mitä Kööpenhaminaan voi ajaa kun tullaan Pohjoisesta päin. Vähän ennen, voi hitsi kun hikoilin niissä shorteissani, kun tultiin Köpikseen, se kuski kysyi minulta "haluatko pornofilmeihin?". Samalla hän laski kätensä minun polvelleni. Samperi, kun säikähdin ja sanoin "Neij neij neij". Hän heti otti kätensä pois minun polveltani, hymyili hyvin ystävällsesti, ja vei minut sinne minne tahdoin.

  Ps. Voi harmi! ... Nyt jos saisin ajatella asioita uudestaan, niin totta kai olisin lähtenyt tekee pornoleffaa. Silloin olisin varmaan saanut pääroolin, aivan varmaan, mutta nyt... mulle riittäisi statistin osa. (Jumantsukka Juu.)

  VastaaPoista
 34. Mutta kuuleppas Iines kiltti... jos me, vaikkapa vaan vahingossa, pistettäisiin genitaalialueemme yhteen, niin saattaisipa maailmaan putkahtaa yksilö joka olisi a) kamalan kaunis (geenit äidiltä) b) kamalan fiksu (geenit äidiltä) c) ja kauheen kova nyrkkeilee (geenit isältä). - Toivottavasti se olisi tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tjaah, jossainpäin maailmaa saattaisi tietenkin putkahtaa yksilö, joka olisi kaikin puolin soma. Ja putkahtaisikin.

   Vaan sitä olen itsekseni ihmetellyt, ennen kuin katsoin jaksoakaan Todella upeeta -sarjasta, että miksi hipahtaville ihmisille usein syntyy patavanhoillisia konservatiivilapsukaisia, ja toisaalta miksi papeille syntyy pahoja poikia ja synkimpään ryysyrantaan ja lepikkojen ja paikkareitten torppaan syntyy neropatteja.

   Poista
 35. Fiksuille ihmisille syntyy yl. fiksuja ihmisiä. Se, miten he käyttäytyvät, on tietysti eri asia. Enkä yhtään ihmettele että papin pojista tulee hevi-muusikoita.

  Meidän lapsestamme tulisi sana- ja saniteetti plus sanajalkatieteitten tohtori, hc. Ja sitten meidänkin pitää mennä, käsi kädessä, itsenäisyyspäivänvastaanototolle kun meidän tyttömme (tai oliko se poika, em mä muista) saa jonkun mitallin. No, ei sev väliä. Napsitaan niitä herkku paloja pöydästä (sinä) ja juodaan boolia (minä), ei kai siinä sen kummempaa. Ja ainahan taksilla pääsee kotia kun tekee mieli pizzaa (sinä) tai kunnon paukkuja vodkaa (minä). - 6.12.2016 (kaihoisana)


  Brežneville kilon multaa.

  VastaaPoista
 36. " ... Brežneville kilon multaa ..." höh? Annan ma?

  Eino Uusitalo, muistaakseni, kaivoi Lepikon Torpan pihasta kilon multaa. Jonka hän pani purkkiin. Ja antoi sitten Kremlissä Leonidille. Sanoi vielä että "tämä on parasta mitä Suomesta voimme Teille antaa". Leonid Iljitš Brežnev katsoi Eino Oskari Uusitalon persettä ja oli samaa mieltä. Aivan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 37. Minä olen joutessani lukenut kaikenlaista. Hyvinkään oman Pauli Sumasen tutkimuksista. Hänhän päätyi tulokseen, että miehet ansaitsevat jopa liian vähän, kun verrataan työtuntejaan naisten tekemiin. Siitä en huomannut häneltä mainintaa, että naisilla on viimeinen sana. Minä olen toistkyt vuotta sitten kyydinnyt tutkijan Helsingistä kotokaupunkiin, kun autonsa oli huollossa tai jotain.

  VastaaPoista
 38. Diggaan tavallaan -50 luvun Amerikkaa. Silloin miehet lähtivät (Buick, Chervolet, of Ford) autolla kodistaan töihin. Kun ensin tietysti suudeltiin vaimoa joka jäi huiskuttamaan kättään. Kotona sisällä oli jääkaappi ja pari lasta ja koira joka heilutti häntäänsä. Vaimo sitten eli heidän kanssaan. Hänen miehensä samaan aikaa teki töitä IBM:n reikäkorttiosastolla. Kun kello tuli klo 17:00 hän vilkaisi kelloaan ja lähti ajamaan Buicillaan (tai millä lie Chervotilla) takaisin vaimonsa luo lähiöön. Jossa jo ruoka häntä odotti. (nam, nam) Sen jälkeen katsottiin televisiota mutta kun ei sieltä mitään kunnon ohjelmaa tullut niin jätettiin se päälle. Lapset vetivät toisiaan tukasta, kiljuivat kamalasti, mutta sitten pesivät hampaansa Pepsodentillä ja painuivat pehkuihinsa. Hihitystä vaan kuului heidän huoneestaan. Mutta kun se loppui, tämä vaimo, joka oli aloitteellisempi, otti sitä miestä kädestä ja sanoi "mennäänpäs nyt, ukko kulta, paneskelemaan". Mutta ei siitä mitään tullut kun sitä ukkoa vain haukotutti. Ja seuraavana päivänä he kumpikin sitten heräsivät uuteen aamun, joka sarasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 50-luvun amöriikka oli kauhea paikka. Tämmöstä kamalaa musiikkiakin tekivät, olisivat edes tiedostaneet enemmän!

   Poista
  2. Jaa, mutta täytyy meidän yksi Cadillac saada kuviin. Broidilla oli ennen tuommoinen, mutta valkoinen. Sillä oli rälee ajaa, tunsin itseni fiftarikuninkaaksi.

   Poista
  3. Etta kuoli hiljattain. Minua sydämestä otti, kun joku kusipää anoi ja sai rahansa takaisin Berryn Suomen konsertista. Chuck ei enää ole ihan hapessa, mutta minä olisin konserttiinsa halunnut mennä. Suu auki olisin suurmiestä tuijottanut, vaikkei niin musiikkia enää jaksakaan.

   Poista
  4. Sitten kun ajeltiin, yks Kallu poltti tupakanreiän fiftaricadillacin nahkaiseen takapenkkiin. Broidini oli vihainen, vannotti, ettei autossa enää polteta. - "Juu, eihän me semmosta."

   Poista
  5. Jos olisitte 12-vuotiaalta minulta kysynneet lempikappalettani, niin hetkeäkään en olisi epäröinnyt. Lennonin laulama Rock´n Roll Music. Chuck Berryn tekemä kappale. Jumalauta niitä muistoja, kun joskus harvoin onnistuin sen radiosta kuulemaan.

   Poista
  6. Samassa iässä suunnilleen, no ehkä vuosi pari nuorempana, minä sain musiikillisen herätykseni. Olin lukemassa tai piirtelemässä, en muista, kun radiosta kajahti rahisten kumma kappale, jossa joku äijä vakuutti vimmaisen naukuvalla äänellään tiskaavansa vain astioita.

   Mikä tämä on, kysyin ihmeissäni äidiltäni. No, sehän on Salomaan Hiski, äiti selitti. Hän asui Amerikassa samassa kaupungissa kuin Henrykin, isoisäsi.

   PS. Tarinalla on kaihoisa loppu: viime keväänä kävin tässä kaupungissa, Hancockissa, Michiganin Kuparisaarella. Keckosen rautakaupan kulmalla, lähellä Hiskin räätälinliikettä, viheltelin Vapauden kaihoa.

   Poista
  7. Hiskias Möttö forever, samaa ajatttelin, kun etsin auton pesupaikkaa. Yhessä sytjäpaikassa se on, mutta olkoon. Kapitalisti on ihmeellisen ihmeellinen vailla fuulioita.

   Poista
  8. Yhdyn Hiski Fun Clubiin. Minähän harrastin Hiskiä jo silloin kun kukaan muu ei hänestä puhunut. Ehkä olen jo tuhannesti kertonut, miten äänitin Hiskiä kelamagnetofoniini koettamatta olla yskähtämättä nauhoituksen aikana, sinne vaan keräämieni murrenäytteitten joukkoon ja perään. Ei silloin keloja vaihdettu, vaan jumalattomaan pitkään kelaan äänitettiin kaikki vaan putkeen.

   Poista
  9. PS Muistan miten Kolehmaisen ihana Vaari kehui Pauli Sumasen tekstejä. Itse en ole lukenut, mutta pianhan tuo puute korjautuu.

   Poista
  10. Hurjina nuoruusvuosinani kuljeskelin kantaen kassia, jossa luki Maailmanloppu tulee 1984, ja mankkaa, josta kaikui vuoretellen Hiskiä ja jyrmyä Reijo Franckia - "jumalauta, se sattui selkään..."

   (Taisin vahingossa panna tähän pienen komman, mutta tuskin sitä kukaan huomaa.)

   Poista
  11. Hiski oli iso mies, jonka äänen olisi luullut kuuluvan pienemmälle. Aikansa anarkistivasemmistolainenkin oli, silloin kun se ämöriikassa oli vielä sallittua.

   Poista
  12. Heh, heh, yritin löytää jonkun hyvän Reijo Frankin kappaleen juutuubista ja sen tähän linkata. Kommunistit ovat kuitenkin hyvin tietoisia omistuksistaan, enin osa oli otettu pois. - Kuten tiedämme, kommunistin ja porvarin ero on siinä, kummalla ne rahat oikein on.

   Poista
  13. Ehkä, mahdollisuuksien rajoissa ehkä, oli minulta typerää syyttää tuollaisesta kommunisteja. Levy-yhtiöt ovat itsestään perkeleestä ja teostosta.

   Poista
  14. Mistähän johtunee, että Hiskiä pidetään isona miehenä, kuten nyt Riku ja joskus aiemmin Iineskin? Hän kai näyttää isolta siinä kuulussa kuvassa?

   Oikeasti hän oli Amerikkaan tullessaan niin pieni ja hintelä, ettei meinannut päästä edes maahan. Myöhemmin tuli hiukan painoa, mutta pituutta ei juurikaan.

   Tässäkin tietysti vaikuttaa se tiedostamaton asenteemme, että iso mies on jotenkin parempi kuin pieni mies. Vai onko pienuus esim. Pekkariselle jokin etu?

   Poista
 39. Tää on hyvä clippi.

  VastaaPoista
 40. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 41. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/04/27/reijo-frank-veli-sisko

  Tuolta löytyy kai ainakin jotain ihanaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hienoa vastapuolen sanomisen vapaus. Se on länsimaista demokratiaa, niin kaukana neuvostoliitosta, etteivät komukat sitä tajua.

   Poista
  2. ...Tai etenkään porvarit...

   Poista
  3. Minusta hyvän parasta on Cissen laulama I will stay. Jumankauta, parhaaseen roadrunner-aikaan kävin Hurriganesin katsomassa. Cisse hymyili, kun se käveli joku evässämpylä kädessään salin poikki ennen konserttia. Ja Albertin tupakkaa roudarit kesken soiton sytyttelivät.-ROCK, ei Robin tai Cheek.

   Poista