13.3.2016

Jos heille tarjoaa paljon, he ottavat vähän


Jokunen teistä lienee huomannut Johanna Kareen  
ottamat muotokuvat tänään Helsingin Sanomista. 
Kare on visualisti ja somistaja ja lisäksi 
Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan 
vapaaehtoistyöntekijä ja harrastelijavalokuvaaja. 

Kuvissa esiintyy iloista ja kiitollista väkeä, 
helsinkiläisiä asunnottomia,  elämän pudokkaita -
jotka nukkuvat porraskäytävissä tai yömajoissa. 


He ovat kiitollisia saamastaan avusta, kertoo Johanna Kare. 
Jos heille tarjoaa paljon, he ottavat vähän. 
Jos tarjoaa tupakka-askin, 
he ottavat ylenpalttisen kiitollisina siitä pari tupakkaa. 
Jos heiltä kysyy, haluavatko he kahvin ja sämpylän, 
he sanovat, että kiitos, pelkkä kahvi riittää.  


”He ovat niin vaatimattomia, että itkettää", sanoo Kare. 
"Jos he löytävät jonkun rapun, missä yöpyä, he sanovat, 
että heillä on asunto." 


                                                      

"Heille tulee pienimmistäkin jutuista kiitollisuus,
 jota meille (parempiosaisille) ei tule.”

Asunnottomien joukossa on lääkäreitä ja insinöörejä, todella lukeneita ihmisiä, jotka ovat tehneet elämässään paljon töitä.  Asunnottomia on runsaat 7 000, kun taas heti suojan saaneita tulokkaita maahamme on juuri saapunut 34 000. (Valokuvat Kimmo Oksasen artikkelissa Johanna Kare, Helsingin Sanomat 13.3.)

269 kommenttia:

 1. Kare on tehnyt hienon työn. Oletteko koskaan nähneet, kun niitä nukkuu pakkasella jossain seinän vierustan asfaltilla?

  VastaaPoista
 2. Ratapihalla parisen vuotta teltassa asunut mies selvisi niistä tämän talven kovista pakkasista, vaikka ajattelin hänen kuolevan. Nyt on muuttanut telttoineen muualle, kun kohta asuinrisukkoonsa aletaan rakentaa kovan rahan asuntoja.

  VastaaPoista
 3. Noihin kuviin on tavoitettu juuri tuo asunnottomien vähään tyytyväisyys, jopa kiitollisuus siitä, että joku tulee lähelle ja on kiinnostunut. Tietysti asunnottomissa on kaikenlaisia örisijöitäkin, mutta ei örinän takia pidä koko veljeskuntaa leimata. Eikä toisaalta sitten taas passaa glorifioida sitä vähään tyytymistäkään, mutta jotakin hyvin tärkeää noissa muotokuvissa on koko elämästä: mikä täällä oikeastaan on tärkeää? Onko elämä itseisarvo, josta tulee ottaa kaikki irti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat asumisjärjestelyt (tai -järjestelemättömyys) alkaa ainakin tuntua vähäpätöiseltä tuon rinnalla. Ja herää tyytyväisyys ja kiitollisuus siitä, että on katto pään päällä, "oma" asunto (ja että onneksi kohta tulee joka tapauksessa kesä ja tarkenee ilman talvitakkia sisällä.).

   Ehkä tuo alimmassa keskellä olevassa kuvassa oleva nainen on juuri se, josta jutussa sanotaan: Naiset eivät halua kuvaan, ”koska ovat mielestään rumia, vaikka yksikin oli tosi kaunis, ihan kuin se laulaja Sinead O’Connor.”


   https://www.youtube.com/watch?v=NdKY8IzhEZI

   Poista
  2. Schnur, tuo nainen on tosiaan Sinead O'Connorin näköinen. Silmien sulkeminen kertoo juuri sen, että nainen ei ehkä katso olevansa kuvaamisen arvoinen, vaikka ajatus kenties ilahduttaakin häntä.

   Tuon naisen vasemmalla puolella olevan miehen poskella on muuten leveä kyynelvana, mikä sai minunkin silmäni tulvehtimaan yli laidan, kun katsoin suurennettua kuvaa Hesarin toisesta kuvia koskevasta artikkelista. Voi ihmisparkaa, kukaan ei pyyhi tuon roskalaatikossa asuvan miehen kyyneleitä. Yksikään mummu ei ota häntä kotiinsa ja hoida häntä, kuten nuoria turvapaikanhakijamiehiä joku Linnea näkyvästi Ylen kanavilla paapoo.

   Poista
  3. Schnur Ilahduin kun näin Sinut täällä! Elämä jatkuu. Minullakin. Vaikka on ankea viikko takana. Olen lukenut omaa elämääni päiväkirjoista, siellä on niin hassuja merkintöjä, ettei voi olla nauramatta. Ei voi sanoa, että elämä on ollut tylsää. Kaikki. ikävätkin menneet asiat tuntuvat nyt naurettavilta. Onpahan niistä selvinnyt!

   Poista
  4. Liisu! Huumori taitaakin olla paras ase ankeutta vastaan. Vaikka suurimman osan ajasta sitä on epävarma, itkisikö vai nauraisiko joidenkin asioiden takia. Elämä on aika absurdia.

   Poista
 4. Nämä onnettomat asunnottomat ovat niitä, joilta jaksaminen, jaksuu, on loppunut. Maailman uuvuttamia piruparkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja juuri siksi nämä väsyneet ja vähään tyytyvät tarvitsevat samanlaista huolenpitoa kuin turvapaikanhakijat.

   Ei uskoisi olevan mahdotonta organisoida nopeastikin vastaanottokeskuksia muistuttavia keskuksia, jossa olisi vakituisia erillisiä vaatimattomia mutta mukavia asuntoja ja terveydenhoito-, tuki- ja aktiviteettitoimintaa.

   Poista
  2. Mitä olen asiaa seurannut, usein heille eivät toisten järjestämät olot kelpaa. Yhden ainakin tiedän, joka mieluummin nukkuu Helsingin kylmillä kaduilla kuin menee noihin järjestettyihin yömajoihin. Spuget ovat julmia toisilleen, ryöstävät ja hakkaavat.

   Poista
  3. Vaatimattomuus, josta Kare puhuu, on pelkoa. Pelkäävät ihmisiä ja kaikkea.

   Poista
  4. Tätä minäkin ajattelin ensin, että asunnoton haluaa olla vapaa kurjuudenkin uhalla.

   Kuitenkin, luulen, että asunnottomuus ei lopultakaan ole vapautta asunnottomankaan mielestä. Selitys on vain osatotuus ja pahimmillaan asunnottomuuden glorifiointia kulkuriromantiikaksi. Tämä on pelkoa, josta puhut edellä. Pelkoa, ettei kuitenkaan pärjää, kun viina on kuvioissa mukana, tärkeimpänä kaikesta.

   On kuitenkin moniakin, jotka ovat ilmaisseet halunsa elämänsä järjestämiseen, asunnon saamiseen ja itsensä tunteminen ihmiseksi. Tähän tarvitaan paljon tukea. Monen ihmisen alamäkihän on alkanut yksinkertaisesti avioerosta ja asunnottomaksi ajatumisesta, sitten on tullut potkut töistäkin. Tai toinen väylä lienee puhdas työttömyys ja kenties yksinäisyys.

   Poista
  5. Tätä minäkin ajattelin ensin, että asunnoton haluaa olla vapaa kurjuudenkin uhalla.

   Kuitenkin, luulen, että asunnottomuus ei lopultakaan ole vapautta asunnottomankaan mielestä. Selitys on vain osatotuus ja pahimmillaan asunnottomuuden glorifiointia kulkuriromantiikaksi. Tämä on pelkoa, josta puhut edellä. Pelkoa, ettei kuitenkaan pärjää, kun viina on kuvioissa mukana, tärkeimpänä kaikesta.

   On kuitenkin moniakin, jotka ovat ilmaisseet halunsa elämänsä järjestämiseen, asunnon saamiseen ja itsensä tuntemiseen ihmiseksi. Tähän tarvitaan paljon tukea.

   Monen ihmisen alamäkihän on alkanut yksinkertaisesti avioerosta ja asunnottomaksi ajatumisesta, sitten on tullut potkut töistäkin. Tai toinen väylä lienee puhdas työttömyys ja kenties yksinäisyys.

   Poista
 5. Sellainen käsitys minulla on, että apua ja yöpymispaikkoja on halukkaille tarjolla. Yksi vanha parta, paljon nähnyt, minulle kertoi, että 60-luvun kovan pakkasyön jälkeen Spuget lähtivät aamulla talonmiehiä karkuun roskiksista, joissa nukkuivat. Ja ruumiita syntyi niin paljon, että niitä kasattiin ruumiinavausta varten. Eka rivi näin, seuraava rivi poikittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki asunnottomat eivät ole spurguja. On myös ihmisiä, joilla ei ole varaa kaupungin asuntoihin ja jotka yöpyvät puutarhavajoissa, yömajoissa, luonnossa.

   Poista
  2. Tutkimusten mukaan asunnottomuuden syyt on jaoteltu yhdeksään ryhmään - löytyy helposti nettihaulla. Vain yksi syyryhmä näistä on alkoholismi tai päihderiippuvuus.

   Poista
  3. Saattahan se niin olla, kun tilastot kerran kertovat. Minä en muihin kuin alkoholisteihin ja selvästi mielenterveyspotilaisiin ole törmännyt.

   Poista
  4. Asunnottomuus = Kodittomuus
   Viime lamavuosina (1990-luku) tuhannet suomalaiset menettivät kotinsa, useimmat saivat onneksi vuokra-asunnon, mutta joutuivat elämään vuosia velkavankeudessa. Mulla oli työkavereina velkavankeudessa eläviä, sitkeästi sinnittelivät. Muistanette tuon ajan, kun lainojen korot nousivat pilviin? Suomea säädettiin silloin eurokuntoon. Kaikki, koko pankkikriisi, oli tahallista. Esko Aho lupasi, että kansalaisilta peritty ylimääräinen vero, nk.pankkivero, maksetaan kyllä takaisin. Eipä maksettu.


   Poista
  5. Tuosta Esko Ahon ajan kurjuudesta ei ehkä tarpeeksi ole puhuttu. Eikä siitä, että Nokia meidät pelasti, ei ääliöt Iiro Viinanen tai Esko Aho.

   Hienosta kappaleesta ei ole Juutuubissa kuin tällainen pätkä, koska Esko sairastaa itserakkautta. Ihan laho se kuitenkin oli, kuten Viinanenkin, - Nokia meidät pelasti.

   Poista
  6. Eikö ole jotakuinkin erikoista, että Nokia jäi loppujen lopuksi aika lyhyeksi iloksi? Nousu maailmanmarkkinoille, suuryritykseksi, alkoi 1990-luvulla, tuli hetken huippu elämä, ja lasku alkoi jo 2000-luvun alussa. Viimeiset 10 vuotta ennen jättimäisiä irtisanomisia oli todella kurjaa seurattavaa. Lähipiirissäni on ihmisiä joiden tuskan olen nähnyt. Pudotus on raju: todella hyviltä liksoilta työttömyysturvan varaan. Rahan lisäksi sosiaalinen status laski, se sattuu ehkä eniten.

   Poista
  7. Anonyymi, muistan tuon 90-luvun kohdallani niin, että olin juuri ottanut ison asuntovelan, ja veroprosenttini nousi Iiro Viinasen ja Esko Ahon toimesta yli 40 prosenttiin.

   Minulle oli kertynyt runsaasti ylitunteja, ja otin ne suosiolla vastaan asuntovelan takia. Verohan niistä koituvan tulonlisän kokonaan vei, joten rikastumaan en päässyt, vaikka ansaitsin kieltämättä hyvin, keskivertolehtoria enemmän. Pärjäsin, mutta tilipussin pohja paistoi aina loppukuusta.

   Tuo aika aiheutti sen, että säästöjä ei kertynyt niin kuin usealle, joka ansaitsi meikäläistä huomattavastikin vähemmän, mutta pienemmällä veroprosentilla.

   Tämän Aho-Viinas-hallituksen säästöleikkuri niisti siis myös yritteliäät hyvätuloiset jonkinlaiseen taloudelliseen ahdinkoon, joskaan ei perikatoon, enkä puhu nyt siis rikkaista, vaan työllään hyvin ansaitsevasta kansanosasta, akateemisesta valkokaulusduunaristosta.

   Poista
  8. Periaatteessa enemmän bruttona ansaitseva ansaitsee enemmän myös nettona, ihan veroproggessiosta riippumatta.

   Minullakin oli asuntovelkaa 90-luvulla, mutta nyt en enää yhtään muista miten korot sai vähentää verotuksessa.

   Poista
  9. Suomessa veroprogressio on kuitenkin verrattain jyrkkä. Veronmaksajain selvityksen mukaan suomalainen verotus on pienituloiselle, 25 000 euroa vuodessa ansaitsevalle 2,4 prosenttiyksikköä kevyempi kuin eurooppalaisissa vertailumaissa, kun taas hyviä, 59 000 euron vuosituloja verotetaan Suomessa 2,8 prosenttiyksikköä ankarammin kuin muissa vertailumaissa.

   Keskituloisen, runsaat 38 000 euroa ansaitsevan tuloveroprosentti on Suomessa hitusen alle 30, kun se on esimerkiksi Norjassa ja Ruotsissa noin 25.

   Veroprogression ylemmässä päässä kaiken järjen mukaan tehdään rutkasti ylitöitä, oli ala mikä hyvänsä. Enkä puhu nyt siis huipputuloista, vaan keskimääräistä hieman paremmista tuloista. Tämä on nähdäkseni juuri se kohta, jossa on väliinputoajia ja johon saumaan minäkin osuin. Juuri tässä kohden verotus kiristyy jyrkemmin kuin alapäässä. On hyvät tulot, muttei kuitenkaan mitenkäät sikarunsaat.

   Juuri tässä kohdassa on siis ihmisiä, jotka ovat lukeneet vuosikausia hyviin ammatteihin ja jotka eivät ole syntymärikkaita. Uran ensi vuodet kuluvat maksellessa lainoja, opinto, asuntolaina, auto. Lainojen korkovähennykset eivät kuittaa verojen jyrkkää nousua, progressio on niin hurja tietyissä kohdin.

   Poista
  10. Inflaatio. Se auttoi velallista silloin. Nyt sitä ei ole ja käynnissä on kansantalouden sisäinen devalvaatio, ja velalliset kärsivät siitä paljon. Nyt on aivan erityyppinen tilanne kansalaisen ja veronmaksajan kannalta kuin silloin kun meillä oli oma valuutta. Markka.

   Poista
  11. Henkilökohtaisesti eniten kirpaisi opintolainojen takaisinmaksu, koska silloin rakensi elämäänsä ja olisi tarvinnnut monenlaista, jota ei heti saanut. Pitkään asuinkin vuokralla, ilman autoa, kuskaten lasta pyörän tarakalla päiväkotiin kolmen kilometrin päähän. Vaan sainpas opintolainan maksettua takaisin ja pääsin ostamaan sitten omaa asuntoa.

   Poista
  12. Niin. Sinulla oli työpaikka. Ei lomautuksia, ei määräaikaisuutta eikä pelkoa irtisanomisesta. Oli hyvinvointivaltion kustantama päiväkotipaikka. Ihan hyvä. Eikös? Sen puolella kannattaa edelleenkin olla.

   Poista
  13. Ei se ihan niin auvoisen turvallista elämä silloin ollut kuin moni nuorempi nykyään kuvittelee. Vai miksi puoli miljoonaa suomalaista lähti Ruotsiin?

   Työpaikan saanti oli kiven alla, minunkin piti lähteä ensin opintojen jälkeen uudelleen Ruotsiin, myöhemmin Helsinkiin, lomautusten ja irtisanomisten pelko oli päällä koko ajan. Ja sitten iski 90-luvun iso lama, työttömiä oli puoli miljoonaa.

   Päiväkotipaikkakaan ei ollut "hyvinvointivaltion kustantama", vaan maksut oli porrastettu tulojen mukaan. Työssäkäyvät maksoivat yleensä sen kaikkein korkeimman taksan, ainakin meidän perhe.

   Tuo menneisyyden kuvittelu idyllyksi on toki inhimillistä, mutta totuus on toinen. Tämä aika Suomessa on idylli, katsoopa sitä sadan vuoden takaa kummasta suunnasta tahansa.

   Poista
  14. Oli minulla lomautuksia! Ja luovuimme kerran mm. kahden viikon palkasta, eli meidän piti antaa oppilaille silti etätehtäviä ja projekteja, jotka korjasimme siis palkatta, omalla ajallamme ja olimme lomautuspäivinä velvollisia päivystämään puhelinta, jotta oppilaat voivat kysyä meiltä tehtävistään. Ensimmäiset vuodet olin vuodeksi kerrallaan otettu tuntiopettaja, jolle aineen vakituinen lehtori ei jättänyt yhtään ylituntia. Pelkkä peruspalkka oli sama kuin vaikkapa osuuskaupan myyjän palkka. Päiväkotipaikasta maksoin taulukon korkeinta hoitomaksua, peruspalkkaisena yh-tuntiopettajana. Minua vähemmän maksoi mm. äveriäs pariskunta, mies suurtilallinen, vaimo terveydenhoitaja. Suoritin sitten työn ohella vuoden kasvatustieteelliset opinnot käyden Helsingissä kaksikin kertaa viikossa koko vuoden, ja minut valittiin aineen lehtoriksi. Tästä alkoi parempi kausi, mutta tuossa pamahti sitten päälle se hurja veroprogressio yhtaikaa lainanmaksujen kanssa.

   Poista
  15. Hyvinvointivaltiota rakennettiin vasta 1970-luvulla, saatiin maksuton peruskoulu ja perheille hyvin edulliset päivähoitopalvelut. Käyttäjä maksaa yhä vain pienen osan todellisista kustannuksista. Ja paljon muutakin.

   Vasta 1990-luvun lamavuosina sitä ryhdyttiin nirhimään, leikkaamalla palveluja, sosiaaliturvaa ja poistamalla lukuisia verovähennyksiä. Sosiaaliturva ja monenlaiset tulonsiirrot verovähennyksien muodossa olivat suurimmillaan 1980-luvulla.

   Pankkikriisi aiheutti korkojen nousun ja monen moista muutakin. Euron kriisi on samantyyppinen talouskriisi, seurausta hallitsevasta talousideologiasta.

   Nyt Suomessa on käynnissä sisäinen devalvaatio, koska muita keinoja ei haluta käyttää. Se tarkoittaa palkkojen alentamista, eläkkeiden ja sosiaaliturvan leikkauksia, julkisten palvelujen leikkauksia, koulutusleikkauksia ja luultavasti myös alvien korotuksia sekä työttömyyden rajua kasvua irtisanomisten vuoksi.Lopputuloksen tiedämme jo. Etelä-Euroopasta.

   Aikakausia jolloin Suomella on ollut oma valuutta ei voi verrata euron aikakauteen.

   p.s en ole käynyt peruskoulua, joten siitä voitte päätellä olenko nuori.

   Poista
  16. Olihan vanha kansakoulukin ilmainen oppilaille. Kouluissa jaettiin jopa monoja köyhille lapsille. Vain puolukkaämpäreitä toivottiin kodeista kouluille syksyisin, jotta lapsille saataisiin marjapuuroa ja vähän makeita kiisseleitäkin lauantaipäivisin.

   70-luku olikin hullua hippiaikaa, jolloin alettiin katsoa rahakirstuun vilkaisematta, että valtion tulee elättää kansalaisensa erilaisilla tuilla ja lisillä ja vähennyksillä. Tulivat opintotuet, asumistuet ja monenlaiset vähennykset verotukseen. Päiväkoteja rakennettiin kiihtyvällä tahdilla, samoin uusia kouluja, kouluissa annettiin mielettömät määrät tukiopetusta, kaikki koulutukset ja matkat korvattiin, oppilaat saivat vuosittain omat kirjat ja tuetut retket.

   On oikeastaan aika selvää, että pää alkoi vähitellen tulla vetävän käteen, vähän joka alalla.

   En aina ymmärrä, miksi saavutettu etu olisi välttämättä ikuinen. Entä, jos se etu onkin ollut aikaa myöten liian hulvaton valtion varoihin nähden? Entä, jos ihmiselle ei edes ole hyväksi saada niin monta asia itsestäänselvästi valtion pussista?

   Poista
  17. Näinkö on? Kun omat kermat on latkittu, niin tuleville sukupolville ei tartte jättää yhtään mitään. Että virukoot omassa kurjuudessaan. On sekin eräänlainen perintö, tietenkin. Aika paha.

   Poista
  18. Kermat? Kyllä ne kermat ovat jääneet muille, minun lautasellani on ollut kuorittua maitoa.

   Edes terveyskeskusta en ole päässyt käyttämään hyödykseni. Minut on ulkoistettu yksityislääkäreille esimerkiksi puhesairaudessani. Edes lähetettä foniatrille ja neurologille en saanut, vaan työterveyslääkäri kehotti minua menenmään yksityiselle, vaikka opettajalla ääni on työinstrumentti. Sama hammashuollon puolelle. Ikinä en ole saanut aikaa sieltä, koska olen käynyt akuutissa vaivassa yksityislääkärillä. Oli pakko mennä, kun päivystys oli 100 kilometrin päässä.

   Poista
  19. Mistä sinä, Anonyymi, aina keksit noin karmeita kuvia, kuten että jälkeenjääville ei tarvitse mitään jättää. Päässäsikö tuommoisia pyörii?

   Minun sukupolvenihan on jo tarjonnut nykyisille nuorille tämän hyvinvoinnin, josta nyt pidetään kiinni. Minä sen tein, ja muu aikaiseni sukupolvi. Ja sinä kehtaat ruikuttaa.

   Vaan me olimme höylejä. Ja nuoret tottuivat kermaan ja hilloon ja siihen, että loput lentää suuhun tekemättä mitään.

   Poista
 6. Olen aiemmin kertonut nuoresta ja kiltistä miehestä, joka yöpyi muiden ihmisten kusipaikalla, erään rakennuksen viereisellä kivetyksellä. Lokakuussa alkoi kauhistuttaa, kun sankarilla ei ollut takkia, sukkia tai kenkiä. Menin sitä viisaana varoitamaan:"sä kuolet tohon kivetyksellä, jos et hae apua!" - katsoi minua, kuten idioottia katsotaan:"nii-i". Johonkin onneksi katosi, luulen ja toivon viranomaisten vieneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porthanian edustalla se oli. Sieltä yksi rouva kävi sille ostamassa McDonaldsista syötävää ja laittoi viereensä, kun nukkui. Satuin näkemään kun kaksi sankaria viereensä tuli yöpymään. Ensitöikseen vetivät hampurilaiset kitoihinsa.

   Poista
  2. Minun niin sääliksi käy sitä todellisuudesta vieraantunutta ministeriä, Grahn-Laasosta. Liekö sillä edes nukkumapaikkaa missään? - Kokoomus, kokoomus, kokomusta kokoomus, säästää tulevaisuuudesta.

   Poista
  3. Minä en suostu uskomaan, että oman hallinnonalan leikkaukset ovat vastaavan ministerin keksintöä ja syytä. Kyllä siinä ovat takana madonluvut, jotka kaikille ministereille on luettu. Suomi on jo menettänyt luottoluokistustaan ja saanut varoituksen kaltaisia muistutuksia ja kirjelmiä EU:sta. Emme me kai mikään jukuripää Kreikka ei ole, joka kirkui kaduilla säästöjä vastaan, vaikka maa oli konkurssissa.

   Ei hyvä opetus ole yksin rahasta kiinni. Paras opetus on ilman digivehkeitä.

   Poista
 7. Nyt jo edesmennyt suurenmoinen näyttelijä, Paavo Piskonen, kertoi hammasta yhteen purreensa, kun joutui teltassa vanhan kirkon puistossa asumaan. Muistaakseni sanoi ajatelleensa, että selviytyivät ne ihmiset sodastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Kallion kirkon takana se teltta oli, kuuntelin tuota)

   Poista
  2. Ihmettelinkin joskus, että mihin se Paavo Piskonen katosi. No, ei kovin kauaksi, jos Kallion kirkon takana majaili. Kumma etten törmännyt äijään ikinä. Tai en ehkä tunnistanut.

   Sai hän kuitenkin muutama vuosi ennen kuolemaansa täyden taiteilijaeläkkeen.

   Poista
  3. Piskonen kertoi haastattelussaan, että eron jälkeen hänelle tuli kamikaze-ryyppäämisen kausi. Silloin meni kaikki.

   Poista
  4. Piti kurkistaa kuvahausta Paavo Piskosen kuva. Kyllä minä hänet muistan, joskaan en mitään tiettyjä rooleja muista.

   Poista
 8. Minä vielä sen verran teitä häiritsen, että laitan pätkän suuresti kunnioittamani Ilkka Taipaleen haastattelusta. - Mies ja syrjäytyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iranissa kuulemma sisäinen ryhtiliike on Ilkan ironian mukaan voimissaan. - Siellä on kokoomuslaista sisäistä voimaa!

   Poista
  2. Minulla on Markku Veijalaisen kirjoittama kirja Nuijasota, jossa on Markun ja Irwin Goodmanin omistuskirjoitukset joillekin tytöille. - Mutta se ei kuulu tähän.

   Poista
  3. Pöljä-Jungner ei päästänyt Taipaletta puoluekokouksessa puhumaan. Hän vuokrasi nosturin ja puhui korkealta.

   Poista
  4. Sen vain huomasin, että Taipaleen haastattelun oli Juutuubiin laittanut kuuluisa Kuvosen Helli. Paheksun nimimerkkiä.

   Poista
  5. En paheksu, vaan naurattaa! Minulla on kyseenalainen huumorintaju. En ole tuota ennen kuullutkaan.

   Poista
  6. Kuvonen on näköjään laittanut useammankin mielenkiintoisen tallenteen.

   Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 9. Tuntuu vaan niin kornilta, kun vertaa näistä ihmisistä välittämistä turvapaikanhakijoiden ympärille kehittyneeseen höösäykseen ja suoranaiseen bisnestoimintaan.

  On muodikasta näyttää hyvyyttään auttamalla näkyvästi turvapaikanhakijoita, mutta ei suomalaisia asunnottomia tai vanhuksia. Turvapaikanhakijoita pitää toki auttaa, mutta jotenkin kysyy, jäävätkö kotimaiset hädänalaiset jalkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääväthän ne aina jalkoihin, heitä kaikki hyvät ihmiset halveksivat. Ja ennenkaikkea feministit, joilla on selkeä heh heh-tieteellinen tieto siitä, että naisilla menee huonosti, vaikka elämämänsä on siloo silkkiä vaan.

   Poista
  2. Kuinka trendikästä onkaan sanoa, että eletään tätä päivää ja tätä hetkeä. Kornilta tuo minusta kuulostaa, mutta ei se että nämä kodittomat juuri niin tekevät ja vailla tulevaisuussuunnitelmia.

   Poista
 10. Helsingin Sanomissa oli toinenkin kohtalaisen asiallinen artikkeli tänään. 

  Turvapaikanhakijanaiset ovat kuulemma nousemassa kapinaan muslimimiehiään vastaan. Heitä ei komennella, sanovat he hijabit tiukasti päässään. Hienoa! 

  Jotenkin kuitenkin uskon heitä vasta, kun he heittävät nuo kirotut hijabinsa, kahleensa, kokonaan nurkkaan ja vapauttavat kutrinsa tuulen tuiverreltavaksi.

  Nyt tulee feministinaisille meillä vaikeaa. Kumpaa he asettuvat tukemaan: musliminaisia vai muslimimiehiä, joita he ovat tähän asti voimallisesti tukeneet, vaikka muslimimiesten henkinen perintö ja asennemaailma on täysin feminismin vastainen ideologia. Odotan kiinnostuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin kaikkiin Ilkka Taipaleen haastattelu minusta selkoa antaa. Feminismi niin paljolti on heikosti ja väärin ymmärrettyä tieteellisyyttä. Senmuista "mulle heti kaikki ja nopeesti"!

   Poista
  2. Tuossa on varsin osuva määritelmä feminismin laadusta: heikosti ja väärin ymmärrettyä tieteellisyyttä.

   Olo on kuin porolla rykimäaikana, kun odotan feministisen liikkeen tulkintoja musliminaisten vastaheränneelle taistelunhalulle muslimimiehisyyttä vastaan!

   Poista
 11. Ja jos joku jotain ajattelee, minua hyvää tekevät nuo naamat. Kapitalismista ei tietenkään ole kyse, he ovat vain pikkuporvarillisuuden kaiken kattavia uhreja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kadehtimisesta elikkäs niinkuin täällä valtakunnan toisella äärellä sanotaan, karettumisest.
   RR. myöntää reilusti: "Emmä mittä kattene ol, mutemmää toisil mittä soisis".
   Ja vaikka myö jokkainen tiijjetään, ettei se raha ja varallissuus RR:le onnee tuonu, nii myö aatellaan sisimmässämmö, että kyllä minä ossaisin. Sillä myö kajehittaan.
   Että jos tuommosiin rahhoin saati talloin käsiks päästäs niin kyllä sitten osattan onnellisesti ellää.
   Ei sunkaan myö vähän olla hupsuja?

   Poista
  2. Aika kuumina tuolla kävivät, lienevätkö vain kateellisia.

   Poista
  3. Mutta eihän rikkailta voi leikata tukia, koska he eivät niitä saa. Sieltä leikataan, minne rahaa menee.

   Tätä ei pidä tulkita tukileikkausten vastustamiseksi. En ota kantaa, koska en tiedä tukien suuruutta, enkä henkilöiden saamia kaikkia tukia yhteensä.

   Poista
  4. PS Monia tukia voisi järkeistää. Joka toisen katuvalon voisi sammuttaa ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden voisi poistaa jos vanhempi on kotosalla (paitsi ma-mu-lapsilta), ja lapsilisiä ei tarvitse maksaa perheille, joiden tulot ylittävät tietyn rajan, samaten kaikki leskeneläkkeet pois, muinaismuistot romukoppaan.

   Poista
  5. Joka toista katuvaloa ei ehkä teknisesti ole mahdollista sammuttaa.Kotokaupunkini pitää kesällä katuvalot sammutetuina. Sanovat sillä saavutettavan 15 000 euron säästöt. Puuhastelua, pöljien poliitikkojen hulluttelua.

   Poista
  6. Ei varmaan olekaan mahdollista sammuttaa katuvaloja valikoiden. Tämä taisi olla satiirinen esimerkki Anonyymille, joka aina muistuttaa näistä nauttimistamme tukijutuista..

   Mutta siis miksi hallitus ei kysy kansalta vapaaehtoisia säästökohteita. Olen varma, että tällainen vaikutusvallan tarjoaminen kansalaisille herättäisi myötämieltä leikkauksille. Tuolta listalta sitten kerättäisiin toteuttamiskelpoisia pieniäkin säästöjä.

   Tottakai siitäkin syntyisi älämölöä, Siitä huolimatta kannatan ehdotustani.

   Poista
  7. Juu. Meillä jopa kaikkein rikkaimmat saavat sosiaalitukia, niihin ei kuulu katulamput joiden loisteessa nautimme myös jokainen. Kaikkein rikkain kansanosa saa Suomessa noin 17% ja köyhin kansanosa 25% kaikista sosiaalituista, loput jaetaan meidän muiden kesken. Jokaiselle jotakin.

   Poista
  8. Kyllä tuohon rikkaan kansanosan 17 prosenttiin lasketaan mukaan kaikille yhteiset tuet:

   mm. lapsilisä, kotihoidon tuki, äitiyspäiväraha, ansiosidonnainen päiväraha, sairauspäiväraha, opintolaina, kotitalousvähennys, lapsivähennys, matkavähennykset, lääkekorvaukset, lääkevähennykset, asuntolainavähennys, eläke, sairaseläke.

   Ei kai monikaan ajattele, että joltain kansanosalta pitäisi kieltää nämä kansalaisten yhteiset edut? Joitain tietysti voi ja ehkä pitäisikin harkita, mutta tarkoin, koska kansalaisten tulee olla yhdenvertaisia lain ja valtiopäätösten edessä. Myös varakkaiden.

   Lapsilisienkin jakaminen vain keskitulon alle tienaaville on eettisesti väärin, sillä se asettaa lapset eriarvoiseen asemaan. Lapsilisä on lapsen, ei aikuisen rahaa. Silti tämä on ehkä se lisä, josta voisi leikata nyt ensin niin, että Suomesta ulkomaille maksettavat ulkomaisten perheiden lapsilisät lakkautetaan.

   Poista
  9. Tietääkseni Helsigin kaupunki päättää itse katuvalojen poltosta. Ei siihen valtiota tarvita.

   Poista
  10. Helsingfors ihan ite. Minä en asu siellä. Helsingfors, vihrujen oma kaupunki.

   Poista
  11. Hyvinvointivaltiota kannattaa puolustaa. Parempaa yhteiskuntamuotoa ei ole vielä keksitty, siksi sitä ei kannata tuhota. Pahalta hieman tällä hetkellä vaikuttaa, ja toivon parasta. Ehkä kauhein ei toteudu.

   Poista
  12. "Riku Riemu14 maaliskuuta, 2016 15:16

   Aika kuumina tuolla kävivät, lienevätkö vain kateellisia."

   Se vaan vasemistolainen väkivalta on parempaa...

   Poista
  13. Hyvinvointivaltio on laaja käsite, ei yksiselitteinen joko hyvinvointivaltio tai pahoinvointivaltio. Hyvinvointia on monta astetta.

   Kyse on mielestäni siis lähinnä määrästä, jos nyt hyvinvoinnilla tarkoitetaan laajaa valtion suorittamaa tukiklusteria sinne ja tänne, ja varsinkin saavutettuihibn etuuksiin.

   Eiköhän hyvinvoinnin mittari ole se, että lapset saavat käydä iloisina koulua ja terveet saavat hyvää hoitoa ja ihmisillä on katto päänsä päällä ja leipää ruokapöydässä ja kaikkialla vallitsee turvallisuus ja raikas ilma hengitettäväksi. Kaikki muu on luksusta, jonka jokainen voi itse kustantaa.

   Poista
  14. Anonyymi, kommenttisi on harhainen. Niissä filmipätkissä, joita näin, ei käytetty väkivaltaa. Uutisetkaan eivät sellaisesta kertoneet. Ainoastaan mekkaloinnista.Palohälytyksen olivat kaiketi myös aiheuttaneet.

   Poista
 12. Iineksen pointti, jos sen oikein oivalsin, on siis se, että muualta tulleita hyysäämme kyllä viimeiseen tappiin, mutta omat oikeasti kurjat unohdamme - tai emme välitä, koska siinä ei oma kilpi kiillotu, oma mieli ylevöity.

  Rikun vastaus tähän oli, etteivät omat kurjamme enää edes halua nousta alhostaan, tai eivät kehtaa ja uskalla haluta.

  Molempien näkemyksissä on perää. Toisaalta kyllä, jos joku omista syrjäytyneistämme osaa haluta ja vaatia apua, sitä myös saa, kustannuksista välittämättä. Vai paljonka maksaa täysihoito entisessä Aurora-hotellissa?

  Jopa enemmän kuin päivitetty turvapaikanhakijan kustannus, median mukaan 66 euroa päivä. Tämä 32 500 ja 365 kertaa. Saa siinä pamilaiset kiristää vyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu. Sanoin minä mitä tahansa, pyydän mahdollisimman monien kuuntelevan tuon Taipaleen haastattelun. Siinä on todellista viisautta.

   Poista
  2. Monet eivät myöskään kykene nousemaan alhostaan, eikä ainakaan ilman apua. Eikä sellaisia auttajia tahdo löytyvän.

   Poista
  3. Tuo spurgujen "vapaudenhalukin" on huonosti verhottua alkoholinhimoa, ei muuta. Kukaan ei oikeasti halua olla asunnoton ja huonosti voiva jätekasa. Meidän on helppo yhtyä tuohon romantisoituun vapaudenkaihokäsitykseen, kun ei tarvitse tehdä mitään. Spurguutta ei saisi päästää syntymään, sillä kun ollaan ihan pohjalla, sieltä on paha päästä tuettunakaan kuntoutumaan. Asioihin pitäisi puuttua aikaisemmin terapoimalla ja vähän paapomallakin. Vähän samaan tapaan kuin turvapaikanhakijoiden kotoutumisohjelmassa: huolenpitoa, ravintoa, katto pään päälle, opintoja elämänhallintaan, työpaikkoja. Siveysopetusta ei tälle ryhmälle tarvita.

   Poista
 13. Turhaan ei Riku tuolla ylempänä tarjonnut linkkiä Ilkka Taipaleen haastatteluvideoon, Taipale puhui asiaa, ei vain ongelmista, hänellä oli tarjolla myös ratkaisuja. Aiheena oli mies ja syrjäytyminen.
  Iines on tällä kertaa nostanut esiin asunnottomat, ja heti tulee mieleen spurgut suurimpana ryhmänä asunnottomista. Heitä olemme tottuneet näkemään kesäisin puistojen penkeillä (tosin joidenkin juhlatapausten kunniaksi kaupunki lakaisee heidän maan alle).

  Kun katselee noita Kimmo Oksasen ottamia kuvia, miehiähän he ovat kaikki. Ihan ihmisen näköisiä. Ei virkanaamaria kasvoilla. Jotenkin hellyttäviltä he näyttävät. Esiintyvät omana itsenään. Ei hymyä huulilla, mutta silmät näyttävät ystävällisiltä. Kuvista välittyy myös alistuneisuus. Vain alimmalla kuvassa olevalla on vielä hiukan pippuria ilmeessä, se pilkistää oikeanpuoleisesta silmästä.

  Miksei yhtään kassialmaa ole joukossa? Se selviää Ilkka Taipaleen puheesta, jos ei itse sitä keksi. Taipaleen mukaan miehet ovat alttiimpia kuin naiset syrjäytymään "näkyvästi". Harvemmin kassialmat istuvat yhdessä puistojen penkeillä. Heitä näkee kuitenkin joskus yksittäisinä tapauksina miesten joukossa, ja se johtuu Taipaleen mukaan siitä, että syrjäytyneisyys naisilla on jollakin tavoin neuvokkaampaa kuin miehillä. Jopa kuulema naisvankiloissa on paljon kodikkaampaa kuin miesten vankilassa, jossa on vain karut sellit.

  Jotain hyvää siis meissä naisissa on miehiin verrattuna. Olisi muuten hauska näky viisi kassialmaa penkillä kielet kalkattamassa.
  Onneksi sitä näkyä ei näe.

  Yhden kassialman tunnen henkilökohtaisesti. Kuvaamataidon opettaja, kunnioitetussa koulussa. Liikkui aina kamera kädessä. Mukava ihminen, iloinen. Oppilaat pitivät hänestä. Ehkä avioero, tai joku muu asia sai hänet tykkäämään liikaa viinasta. Ehkä hänellä oli ne geenit jotka myös tykkäävät viinasta. Hän alkoholisoitui, menetti virkansa ja asuntonsa. Lyöttäytyi yhteen väkivaltaisen miehen kanssa ja asui jossakin purkutalossa. Karkasi sieltä kaupungille mietä pakoon mustelmilla, pitkässä hameessa. Sellaisena hänet joskus kadulla tapasin. Ei hän valittanut, ei pyytänyt apua. Enkä uskaltanut apua tarjotakaan. Hän halusi säilyttää ihmisyytensä ja olisi ollut vihainen, jos olisin viitannut sanallakaan hänen tilanteeseensa. Ennen kuin hän katosi kokonaan näkyvistä, luin lehdestä, että hänelle oli myönnetty mitali hyvästä työstä oppilaiden parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, kiitos paneutuvasta kommentista! Oikeastaan en halua puhua vain asunnottomuudesta, sillä käytän asunnottomia tässä törkeästi hyväkseni herätelläkseni itsessäni ja teissä syvempiä ajatuksia ihmisen osasta ja hänen tavastaan suhtautua eteentulevaan. Kyse on myös siitä, huomaammeko oikeasti hädän vaikkei sitä meille rummuttaen tarjoiltaisikaan.

   Muuten, katsoin tuossa alakuvassa keskimmäisen hahmon naiseksi, tuon joka hymyilee. Ja kuvat ovat Johanna Kareen ottamia.

   Noista kuvista näkyy enemmän kuin turvapaikanhakijapoikien kuvista. Pojat ovat kasvojen ilmeiltään aika itsevarmoja, kuten muslimimiehet aina ovat, kun taas näistä Kareen kuvien ihmisistä avautuu rikkaampi maailma, enemmän tulkittavaa. Erikoisesti minua ajatteluttaa juuri tuo naiseksi tulkitsemani hahmo, joka hymyilee koko olemuksellaan, mutta on sulkenut silmänsä. Voin kuvitella, että hän ei ole kova eikä ilkeä ihminen.

   Poista
  2. PS Liisu, vika on minun tuossa valokuvaajan ilmaisemisessa. Se on nimittäin vaikeasti muotoiltu: Valokuvat Kimmo Oksasen artikkelissa Johanna Kare! Hyi minua, äidinkielen opettajaa.

   Tuossa kun piti tuoda esiin myös lehden artikkelin kirjoittaja Oksanen, koska kuvat olivat hänen kirjoittamassaan jutussa.

   Poista
  3. Mhöh! Luinpa minä huonosti! Nyt kun tarkastin, niin selvästihän siinä kävi ilmi että Kimmo Oksasen artikkelissa... jne. Kirjoitusvirheitä tein myös sopivasti. Tai kone teki. Mulla on joku ihme automaattinen korjaaja tässä koneessa, joka ehdottaa ja muuttaa mielivaltaisesti sanoja, joita minä sitten yritän korjailla. En ole säädöistä tätä vikkelää korjaajaa löytänyt. Nitistäisin sen pois päiviltä.

   Ja sitten mikä moka! Tarkastelin vain kolmea päänkuvaa, enkä huomannut sitä sanoa. Se neljäs jäi minulla vähälle huomiolle. Ilmiselvä nainenhan se siinä neljännessä kuvassa on. Ja se hymyilee.

   Poista
  4. Apua voi antaa vain määrättyyn rajaan asti, sillä jos autettava ei missään kohdin tule vastaan hän on mitä ilmeisimmin tyytynyt tai pikemminkin sopeutunut osaansa.

   Tulee mielen laulu: Pidä huolta..sillä, jokainen joka apua saa sitä joskus tajuu myös antaa, tajuu myös antaa. Minusta ei näinkään ole, toiset ovat auttavaisia luonteeltaan, toiset taas eivät pätkääkään. Siis luonne pitkälti ratkaisee lähes aina.

   Poista
  5. Tämä on totta, Ripranie. On ihmisiä, jotka eivät halua minkäänlaista apua ja jotka tavallaan eivät näe kurjuuttaan tai kärsi siitä. Itse kunnioitan esimerkiksi erakkoja, jotka asuvat jossain yksinäisessä korvessa täysin tyytyväisinä ryysyjensä keskellä tarkkaillen luontoa ja eläen omassa maailmassaan. Kenties he ovat jopa meitä tavallisia pulliaisia viisaampia?

   Poista
  6. Liisu, mhöh itsellesi ja meille kaikille, hymiön kera.

   Mahtaako siinä koneessasi olla sellainen toiminto kuin Oikoluku, tai oikoluvun asetus tms.? Joskus minulla oli siinä kohdalla rasti, jonka poistamalla sen automaattikorjauksen sai pois. Asetuksista katsomalla tuon kohdan voisi löytää. Tai ehkä painamalla hiiren kakkospainikkeella sitä korjattua kohtaa?

   Poista
  7. Iines, se mhöh, olikin tarkoitettu itselleni! :)

   Koneeni on Mac, joka aika paljon eroaa PC:stä. Onhan siinä tietysti säätöohjeita, jos viitsii etsiä. mutta jostain syystä en juuri tykkää lukea edes ohjekirjoja. Niissä selvätkin asiat usein sumentuvat, eikä aina ymmärrä niiden kieltä. Käynpä kuitenkin joskus kun on aikaa lukemassa, jos vaikka löytyisi jotain käyttökelpoista tietoa.

   Minulla tämä viikko on ollut piinaviikko. Mieli ja hermot kovalla koetuksella. Mielenrauha kaukana. Mutta kohtahan on pääsiäinen. Jospa se päästäisi pahasta. Toivon sitä.

   Poista
  8. Juu, näin tulkitsinkin, Liisu. Tuo oli vaan niin hauska mhöhähdys, että halusin välttämättä toistaa sen.

   Pääsiäinen varmaan päästää pahasta. Kaiva vaan esille jo ajoissa pääsiäiskoristeesi, jos sinulla semmoisia on. Minulla on tipuja ja munia ja sulkia ja muita hörhöjä. Rakkaimmat koristeet ovat tyttären päiväkodissa vessapaperirullista tehdyt keltaisella paperillä päällystetyt ja sulilla koristellut pääsiäiskukot ja kanat. Panen ne somaan riviin vanhan arkun päälle, tummaa taustaa vasten. Ja rairuoho kannattaa jo kylvää! Ja sitten pitää ostaa suklaamunasia.

   Poista
 14. Kun hölmönpuoleista poliitikkoa, Arhinmäkeä on niin paljon parjattu, niin tähän ylöspränttään, että Israelin kulttuuriministeri toivoi John Lennonia esiintymään Tel Aviviin. - Sellaista se politiikka on. Lennonia en usko Tel Avivin saavan, hän on estynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli ihan kamala olo 18-vuotiaana, kun Jake Nyman kertoi aamulla radiossa, että Lennon on ammuttu. Kyyneleet minulta tulivat.

   Poista
  2. Niin pian kuin synnyt, he tekevät sinut mitättömäksi. Hakkaavat, kunnes olet niin vitun sekaisin, että pystyt sääntöjään noudattamaan.

   Working Class Hero

   Poista
  3. Oliko Lennon sulle sukua???
   Jaaha... oot 54v.

   Poista
  4. Ajatuksesi onnahtelee, vasta 53.

   Poista
  5. Heh, sukua. Myöntääkö sinut, anjovis, kukaan sukulaisekseen?

   Poista
  6. Minä en itkenyt jonkun englesmannin takia.

   Poista
  7. Et tietenkään, onhan tästä ollut puhetta.

   Poista
  8. Typeryys ei ole sama asia kuin tyhmyys. Tyhmyys on älykkyyden vastakohta, kun taas typeryys on viisauden vastakohta. Ihminen voi olla kuinka pitkälle koulutettu tahansa, mutta silti hyvin typerä. Typerälle ihmiselle tunnusomaista on se, että hän seuraa tunteitaan ja antautuu niiden valtaan, ja typerä ihminen helposti hylkää kaiken elämässään saavuttamansa vain "saadakseen uuden mahdollisuuden". Typeryys on myös kyvyttömyyttä tai haluttomuutta ottaa vastuuta, sekä itsestään että tekemisistään. Myös epäonnistumisistaan. Viisas ihminen ottaa opiksi epäonnistumisistaan, typerä toistaa ne kerta toisensa jälkeen.

   Poista
  9. Joskus voi olla viisasta käyttäytyä typerästi.

   Poista
  10. Heikkolahjaisena täytyy kuitenkin ylpeänä todeta että näsäviisaaksi on ollut melko helppo oppia. Ja usein näsäviisaana uskon jopa olevani viisas. Tuossa uskossani olen tosi vahva.

   Poista
  11. Viisasta on pitää suu supussa. Näsäviisas ei malta pitää, ja siksi hän onkin näsä.

   Minä olin vähän heikkona näsäviisaisiin oppilaisiin. He olivat aika velikultia, jotka piristivät tylsää oppituntia.

   Oppilaat eivät tiedäkään, kuinka tylsiä he itse asiassa osaavat olla. Semmoinen tylsyys sortaa opettajien oikeutta nauttia työstään. Vaan onneksi on näsäviisaat veijarit.

   Poista
 15. Siis viijenkympinvilltys . Luulin sinulla olevan elämänkokemusta, erehdyin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kokemusta, ihan uusi olen tässä maailmassa, jota aina en pysty ymmärtämään.

   Poista
  2. Ja ihailen tuota pikkupoikamaisuutta, jonka olet onnistunut säilyttämään. Tärviömäisyydeksi en suostu sitä sanomaan.

   Poista
 16. Terveisiä Filkkareilta! En taida vieläkään olla ihan maanpinnalla.

  Yksi näkemys pakolaisuudesta nähdään telkkarista 21.3, Tuntematon pakolainen. Siinä aikanaan Suomeen pakolaisiksi tulleet miehet matkustavat Kreikasta eteen päin pakolaisten kanssa. Se oli katsojien valinta vuoden parhaaksi leffaksi ja voitti kotimaisten yli 30-minuuttisten sarjan. (Itse en vielä nähnyt sitä.) Saman ohjaajan lyhytelokuva Kuuntele oli viime vuoden parhaita ja se taisi voittaa merkittävillä elokuvajuhlilla maailmalla.

  Kotimaisista Virpi Suutarin Eleganssi kertoi herrakerhon (Reenpää, Herlin, Ollila) metsästysharrastuksesta. Melkein kävi sääliksi herroja; heistä taidettiin tehdä vähän pilaa...

  Pääpalkinnon voitti vietnamilainen Kuolleet tarvitsevat musiikkia, elävät tarvitsevat valoa. (Tai siihen suuntaan se nimi.) Vaikuttavaa kuvakerrontaa sikäläisistä hautajaismenoista. Minun suosikkini oli 13-minuuttinen Atlantic avenue. Niisk. (Sen voi katsoa Vimeossa eurolla / taalalla.)

  Päättäjäiset ja palkitut -tapahtuma oli mahtava sessio! Hyvin välitön meininki, muutamille pöllämystyneille palkituille soitettiin maailman ääriin ja J-P Laakso (festivaalijohtaja) pyyhki ensimmäisen kerran kyyneleen poskeltaan jo avajaispuheessaan kiittäessään vapaaehtoisia. I-ha-na!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis se Tuntematon pakolainen on kuvattu marraskuussa, tuoretta tavaraa.

   Poista
  2. Kiitos filkkariterveisistä, Kuunkuiske. Elämys kaikkineen on ollut hieno, uskon! Tuntemattomasta pakolaisesta luin jostain muualtakin jo ja huomasin, että se näytetään tuoreeltaan televisiosta. Varmaan Yleltä, pitääpä katsoa omin silmin. Hieman etukäteen vierastan tämänkaltaista hypetystä, koska sille on olemassa niin ilmiselvä tilaus. Vaan voihan dokumentti silti olla oikeasti hyvä.

   Muistissa on Ylen näyttämä musta Mannerheim -elokuva, jonka piti olla erityisen upea. Oikeastihan se oli kamalan kehno.

   Poista
  3. Ei kai juuri parempaa suositusta ole kuin vaativan festivaaliyleisön suosio! Suutarin Eleganssin voi muuten katsoa Areenalta. En oikein saa kiinni siitä, että millä motiivilla elokuva on tehty...

   Poista
  4. No siihen mainitsemaasi yleisön suosioon minäkin kyllä kiinnitin huomioni, kun mietin asiaa. Aion katsoa tuon elokuvan ilman mitään epäilyjä.

   Ja suutarin eleganssi, ihana nimi elokuvalle tai yleensä taideteokselle.

   Poista
 17. Hei Iines.

  ja kaikki vanhat ystävät, sekä myös uudet! :)

  Olen puuhaillut vaikka mitä viime kuukausina - en kuitenkaan Axl Smithin sängyssä; palataan siihen kohta. - Siis tää palsta niin tarvitsee vähän valkoista roskasakkia mukaan... ;) :D

  Sain tänään kirjeen Karunalta (sri-lankalainen ex-kollega Itävallan ajoilta; samassa perheessä töissä kokkina ja siivoojana; meitti oli taloudenhoitaja). Lämmin ystävyys syntyi heti; tehtiin molemmat kaikkea, ja vietettiin monet illat yhdessä. Karuna oli tyypillinen "eurooppalainen orja" - eli että tänne tuodaan muualta ihmisiä, otetaan passit pois, ja palkka (toivottavasti) maksetaan uhrin tilille kotimaassa.

  Kirje oli ihana yllätys! Olin ollut huolissani; en kuullut hänestä jouluna (kirje oli epäselvän osoitteen takia palautunut hänelle). Tässä kirjeessä olikin valokopio mun huonosti kirjoitetusta lähettäjän-osoitteesta; hän oli nähnyt valtavan vaivan saadakseen viestin perille. Ja kutsui minua kylään. Voi kun vain voisinkin! Meillä oli niin kivaa! Yhdessä tykättiin lapsista, syötiin ihania aasialaisia herkkuja, kutsuttiin mun poikaystävä kylään - siis Karuna kutsui, miesvieraat oli kielletty!!!

  Oikea radikaali sävyisässä kuosissa :).

  Hänellä ei ollut yhtään vapaapäivää, koskaan, ja oli arka. Eikä ees halunnut mennä mihinkään yksin; me valkoiset näytettiin uhkaavilta. :)

  Mutta aika ajoin pyysin hänelle vapaa-päivää; käytiin puistoissa, kahviloissa, eläintarhassa... Ja kun hän yllättäen sairastui keuhkoputkentulehdukseen, just silloin kun työnantajaperhe oli poissa, ja mulla oli viiden päivän vapaa - no mitä muuta kuin ystävä lääkäriin, ja jäin kotiin hoitamaan. Suunnitelmat poikaystävän kaa tietty peruuntui.

  Mutta otin pihalla suulista, ja kävin säännöllisin väliajoin tarkistamassa että pärjäilee, annoin nukkua, vein ruuat ja juomat. Ja lääkkeet: sairastaminen Vieraassa Maassa pelotti niin paljon että hänen teki mieli ottaa paljon lääkettä kerralla.

  Ei itsemurha-mielessä, vaan paranemismielessä. - Ja koko työnantaja-kööri oli sitten äimän käkenä, kun en hippailun takia jättänyt rakasta ystävää. Huoh!

  Olisi ihana nähdä Karuna! Toivon lottovoittoa!, että pääsisin kylään :)

  - Nyt mun yhteys takkuilee,, voisiko ehtoisa emäntä poistaa ylimääräiset :)!

  VastaaPoista
 18. Ja re Smith: siis typerämpää selitystä en ole kuullut.

  Itseäkin on syytelty, epäsuorasti, Seksin Myynnistä, mutta suoraan sanottuna kellään ei ois sellaisia rahoja! :)

  Ja vaikka täällä puhutaan yleensä muusta kuin lööpistä, tämä on minusta isompi juttu: useampien naisten elämä on pelissä.

  Minua kiinnostaa se, miksi monet ihmiset pitävät sänkyynmenoa lupana tehdä mitä vaan.

  Miten kukaan oikeuttaa lainvastaisen videoinnin.

  Oikeudenkäynti tulee, ja tuomio myös.- Ihmettelen vain niitä, jotka puolustelevat naisia alistavaa miestä.

  Toivoo hyviä miehiä rakastava liberaali feministi :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kukas se täällä häärää? Char, hauska kuulla sinusta. Valkoinen roskasakki on aina tervetullut tänne, mutta Jari Tervosta en niin tiedä. Hän on usein täynnä itseään, mutta kieltämättä, miehellä on sana hallussaan, vaikka pilkkusäännöt eivät ole.

   Ilosi Karunan kirjeestä on tarttuvaa sorttia. Toivottavasti vielä tapaatte!

   Axl Smith on kiero ja narsistinen ketku. Videokamera kirjan väliin piilotettuna ja salakuvausta naisesta, jota parhaillaan käyttää hyväksi. Mies on typerä lahopää, ei tunnu tajuavan omaa syyllisyyttään.

   Poista
  2. Char! Onpa aikaa siitä, kun täällä sai lukea tapahtumarikkaasta elämästäsi. Kiva, että annat nyt elonmerkkejä itsestäsi!

   Poista
 19. 7 kuvaa a 50 laaki on 350 plus alv tilitettävä oikeille oikeuksien haltijoille. Ja tämä on luvattoman käytön lisättävä 100%.

  Meinaa, vaikka kuinka tulkitsee siteerausoikeutta, tämä ei mene siteerausoikeuden piirin sitten millään.

  VastaaPoista
 20. Jotkut ratsastaa kodittomilla, jotkut ratsastaa ilmaisilla kuvilla. Hävytöntä.

  Varastetuilla kuvilla.

  VastaaPoista
 21. Älä viitsi, Samppa. Kuka ratsastaa ja missä?

  Juttuhan on kirjoitettu Johanna Kareen kuvien kehumiseksi, vilpittömästi kuvaajaa ja kuvattuja asunnottomia ihmisiä arvostaen ja kunnioittaen ja lähteet tarkasti ja yksilöidysti mainiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köyhillä on ratsastettu siitä saakka, kun Kilometri kaupungista voitti Caj Bremerin myöntämänä Fotofinlandian vuonna -74/73?

   Kuka paremmin, kuka huonommin, mutta kukaan ei ole tehnyt sitä paremmin, kun Vice Ptersesen julkaisemasaan kirjassa No System (Steidi), kun hän kuvasi omaa elämäänsä.

   ei ratsastanut muiden köyhyydellä, vaan kuvasi omaa elämäänsä. Se sattui vaan olemaan aika köyhää, mutta filmiin ja huumeisiin riitti rahat.

   Sitten näistä miten kuvia julkaistaan, niin minulla oli Nancy Padillolta lupa, kun julkaisin 1,5 vuotta ennen hänen kuvasarjansa, jolla hän voitti worldpress photo feature sarjan.

   Tällä kodittomien passikuvilla ei voiteta mitään sarjaa, mutta julkaisu HS.fissä ei tarkoita sitä, että se voidaan julkaista missä vaan.

   Poista
  2. Sinun kannattaa lukea jutun teksti uudelleen. Siinä on pääosassa Johanna Kareen taide, ja jutun olennaista sisältöä ovat kuvien tulkinta ja Kareen ajatukset.

   On siis ehkä väärin sanoa, että minä ratsastan varastetuilla kuvilla. Yhtä hyvin jokainen kirjan tai muun taideteoksen esittelijä tai kriitikko ratsastaa varastetulla kirjalla tai muulla teoksella kirjoittaessaan siitä.

   En puolustele kuvien käyttöä enkä väitä, että se on oikein. On vain vaikea kirjoittaa taiteesta, jota ei voi näyttää.

   Poista
  3. Siksi on linkkaaminen, josta voi käydä katsomassa kuvat, jotka jäävät sitaattioikeuden vuoksi näyttämättä.

   Hyvin helppoa.

   Poista
  4. Minulla kuva ja sana ovat yhtä. En juoksuta ihmisiä toiseen paikkaan. Jätän mieluummin kirjoittamisen kokonaan kuin erotan kuvan ja sanan.

   Kyllä se linkkikin silti lähdeviitteessä oli.

   Poista
  5. Dont do the crime
   if you cant do the time

   Poista
 22. Höhöm, Iines,

  Jari Tervo-viittaus meni ohi, mitä tarkoitit?

  - Mutta Char taas täällä häärää! :)

  - Eikä ollenkaan niinkuin rosvot määräilee :D!

  Mun 7.lk oli vappubileet, ja maikat esitti sen Helismaan Pikajunan, kurja kyllä vaan ekä säkeistön! - Mutta oli hieno, kaikki laittoi itsensä likoon, rehtoria myöten!

  - Ja se mitä keväällä sanoit Mammasta ja äideistä vaikutti. :)

  Mikis, Riku ja Tapsa, oli kiva kuulla teiteistä, moni kirjoituksenne sai taas rakastumaan miehiin uudestaan...

  Nyt eikun iltapalan laittoon.

  - Oon muuten säätänyt Ultimate Koti-Makaronilaatikkoa. Siis ainahan sitä oppii jonkun tietyn lajin, mutta ihan perusruoka voi olla hakusessa.

  Hyvät rouvat ja herrat, uskaltaisin tuoda Mamman Makaronilaatikkoa Twistillä seuraaviin puutarhajuhliin. Ei sen erikoisempaa, vaan just sopivaa:)!

  Char

  No taas on bessr-wissereitä... Jaksamista! :)

  Itte meen kirjoittamaan Karunalle.

  Ihan aakkosetkin, tai siis kirjaimet, on se, mitä ei useinkaan mietitä. Minun ja rakkaan ystäväni Karunan kirjeenvaihto perustuu meidän aakkosiin, ei hänen kieleensä.

  Eli kun en ole vaivautunut oppimaan hänen kieltään, kaikki käydään onbtuvalla englannilla...

  Ei sillä että se kieli olisi ongelma; koskaan ei ole. Sentrifuuga saa pesukoneen linkoamaan, kun ajattelee luovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Char, Jari Tervo käytti hiljakkoin kolumnissaan termiä valkoinen roskaväki, eli tuota sinun käyttäämääsi ilmaisua - siksi mainitsin hänet.

   Arvaapa, kuka muukin söi tänään tuunattua makaronilaatikkoa? Noh, yleensä syön tuota lajia harvoin, mutta nyt olin niin kauan ulkona, että ostin valmiin laatikon saadakseni pikemmin syötyä. Mukavaa iltaa! 

   Poista
  2. Iines, kiitos selvennyksestä,

   ja itte teen ja tuunaan itte tekemää makaronilaatikkoa, eli annoin ehkä väärän kuvan - tuunaan siis silleen, että paahdan mausteita, keitän makaronit (oon siis myös tehnyt Ihan Hyvää makaronilaatikkoa kuivista makaroneista riittävässä maidossa - mutta parempi tulee kun keittää).

   Nykyinen 03.06-Sovellus on keitetyt makaronit, jauheliha, sipuli, tuore chili, valkosipuli, mausteet, täysmaito, ynnä munat., :) Ja paljon juustoraastetta, myös väliin, ei vain päälle.

   Mamman mielestä oli jopa parempaa kuin joululaatikot - mutta kun oon siellä, kaikki on aina parempaa kuin edellinen. :)

   Mamma on silleenkin ihana äiti, että on naperolle opettanut, ja aikuista kehuu!

   Paitsi nakkivuokaa: tein mielestäni tosi äly-hyvää vuokaa muussista, nakeista, herneistä, ja juustosta - ja kaikkeen tulee aina sipulia ja valkosipulia, usein myös chiliä.

   - No pottu ja nakki oli hyvää :D:D!:D Ja sipuli. Eli en saa kehuja turhasta!:D

   Syön kyllä valmislaatikoita, ja maksalaatikosta paljon tykkään :).   Poista
  3. Kuulostaa herkulliselta tuo tuunattu lootasi. Itse kuumensin sen valmiin lootan pienessä sitruunarypsiöljytilkassa höystettynä voihitusella. Kun se oli kuumaa, saksin joukkoon kourallisen rucolaa, timjamia, persiljaa ja basilikaa.

   Chili on vielä siemenpussissa, mutta aion kylvää sitä pariin saviruukkuun keittiön ikkunalaudalle, ja kesäksi ulos. Olen innostunut yrttikasvattaja.

   Poista
  4. Kiitos, Char ystävällisistä sanoistasi!

   Poista
 23. Tuli muuten harvinaisen tyhmä olo, kun olin panemassa konetta pois - seuhdon chilistä ja sipulista, ja joillain ei ole yösijaa.

  Tietääkö joku Tampereen seudulla paikkaa, johon voisi toimittaa vaatteita, täkkejä,yms? Musta Lammas ilmoitti jo etteivät voi nyt ottaa enempää.

  Mulla olisi myös astioita, sieviä naisten vaatteita, oon antamassas niitä Pelastusarmeijalle - ei ole autoa, ja ne hakee kotoa.

  Mutta jos jollain on idea miten voisin auttaa paremmin tai suoraan, kerro!

  Ei tartte olla opiskelija tai pakolainen; pääasia olisi että ylimääräiset tavarat ja vaatteet menisivät hyvään käyttöön. Rahaa en halua.

  - Kornia on, kun Tampere on yksi isoista kaupungeista, ettei saada esmes täkkejä jakoon täällä, kaduille. Mulla on tyynyä, täkkiä, palttoota, pipoa - mutta kukaan ei ota vastaan. Enkä itse pysty nyt jalkautumaan.

  Mutta jos vaikka tätä kautta saatais jollekin huopa tai takki...

  Kertokaa jos tulee ideoita!

  Lisää natihaleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja se osoite oli sugarbethcarey@gmail.com

   Eikä mulla niitä täkkejä yms ole kuin muutama, mutta ne kanssa autttais niitä muutamia monista, jotka palelevat.

   Poista
  2. Enpäs tunne Tamperetta, mutta ellei niitä kukaan halua, mikset vuokraisi kirpparipöytää? Ne ovat edelleen suosittuja ja tavara käy kaupaksi, jos hinta on oikea.

   Olen itsekin ajatellut viedä kamoja kirpparille, kun on kaapit ja nurkat täynnä tavaraa, kaunista vanhaa esineistöäkin, antiikkiakin, jota en tarvitse. On lisäksi liuta kirjoja, joita en kaipaa hyllyn täyteeksi, jopa ihan uusiakin, kuten Sofi Oksasta.

   Vaan jos on niin, ettet itse pääse viemään tavaraa, sinun pitäisi saada jokin järjestö hakemaan kamat kotoasi. Seurakunnat? Vastaaottokeskukset?

   Poista
 24. Lehdistökatsaus, kun minulla on vapaaviikko. (Ja huonoja uutisia kateudesta kärsiville narsisteille: työnantajani huomasi minun joitain vuosia sitten jättäneen talviloman pitämättä ja määräsi sen pidettäväksi nopeasti.)

  Karlssonin pilapiirros minua Hesarissa nauratti: kokoomuksen puheenjohtajaksi mielivä Harkimo aikoo kuulemma ensi tilassa ja lähteä vahvalla joukkueella venäjän pääsarjaan. - narsistiskateellinen ökyrikas, paljon Harkimoa rikkaampi kansanedustaja Eero Lehti syytti Harkimoa kesäteatterista. Sekin minua nauratti.

  Lopuksi nauroin Jennille, joka kirjoittaa Iltalehteen jonkin sortin arvosteluja. Minä teen liikaa ja lukemattomasti kirjoitusvirheitä, mutta eikö lehteen painettavia juttuja voi tarkistaa. Microsoft ei ikinä ole tehnyt taulukkolaskentaohjelmaa nimeltä Exel.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta Kännykkäni deletoi osan:"aikoo kuulemma ensi tilassa myydä puulaakin ja. ..")

   Poista
  2. Juu, eikä tämä vapaaviikko ni ole vielä se määrätty tai edes tämän vuoden talviloma. Rutistin viime viikolla seitsemässä päivässä yli 70, alle 80, tuntia, niin työnantaja ei anna minun saapua viikkoon työmaalle.

   Poista
  3. Miksi porvarillisille aina koskettaa niin syvälle sydämeen nuo "pelastetaan Suomi"-jutut. Oletteko yhtään pohtineet, mitä tulevan Soten kepuhallintobyrokratia maksaa? -Noinkohan teollisuutemme siitä selviää? - KEPU ON.

   Poista
  4. Onnea vapaaviikon vuoksi! Juuri juttelin fysioterapeutin kanssa, jolla myös on vapaaviikko ensi viikolla. Heillä on kunnallisen alan käytännön mukaan vuosilomia 7 ja puoli viikkoa, ja nyt leikkausten myötä se hänen mukaansa pienenee ehkä kuudeksi viikoksi. Jokin aika sitten he olivat lomautettuina kolme viikkoa, saman puljun sairaanhoitajat eivät päivääkään. Että on sitä matalapalkkanaisaloilla keskinäistä kähinääkin.

   Minusta kaikki lomautukset ovat belsebuubin keksintöä. Ne aiheuttavat suuria järjestelyjä ihmisten elämään. Lomautuksiahan meillä on aina ollut, hyvinkin herkästi, ja tässä asiassa olen täysin työntekijän puolella. Sikamaista touhua, eikä tämä hallitus ole yhtään sen parempi tai pahempi tällaisten aiheuttajana. Lomautukset pitäisi kieltää lailla. Jokin on mennyt jo ajat sitten pieleen, jos tämmöinen tilanne tulee eteen. Semmoiset täytyy pystyä ennakoimaan. Otetaan ne töihin, jotka pystytään työssä keskeytyksettä pitämään.

   Poista
  5. Kyllä, mutta lomautukset ovat sellaisia palkattomia, minä porvari senkun porskutan täydellä palkalla! - Ja koko ajan maksan myös Mavi-maksuja.

   Poista
  6. Siis fysioterapeutilla on ollut lomautuksia jokin aika sitten, ja nyt tavallista palkallista lomaa. Tuonkin jälkeen hänelle jää vielä viikon palkallinen loma ennen kesälomia.

   Että onhan kuntapuolen työntekijöillä itse asiassa hyvät lomat, seitsemän ja puoli viikkoa, kun on ollut tietyn aikaa työssä. Ehkä yksityissektorilla on lyhyemmät lomat.

   Poista
  7. Toki olen täydellä palkalla siksi, että tunnit on sisään tehtyinä.

   Neljä viikkoa kesällä, yksi talvella sitä lomaa on. Minä aloin nauraa, kun olin kirjastoon menossa 5.12. - Kirjasto oli itsenäisyyspäivän aaton vuoksi sulkeutunut jo huomattavan aikaisin. Aiemmin en ollut ymmärtänyt, että itsenäisyyspäivälläkin on aatto.

   Poista
  8. Juu, ja tiedä, että juhannusaatollakin on aatto. Ainakin Uudenkaupungin kirjasto on ollut suljettuna juhannusaaton vuoksi jo aatonaattona.

   Veikkaan, että tulemme näkemään myös aatonaatonaattona sulkeutuvat laitokset.

   Poista
  9. Aatoksia jaloja, ei aatot avita taloa.
   Kirjastossa ajatukset sikin sokin, voisivat ees kuunnella kunnon rokin. ( Ja veet tämä lähelläkään mitään rokkia ole, kun poppia. Jacksonista tykkään mm. omista henkilökohtaisista syistäni. Ruotsissa naimisissa olleen Kirstin kans olin silleen useamman kerran, kun Michaelin se yks tunnetumpi biisi soi. - Hän lattoi sen soimaan, etteivät muut kuulisi sitä kauheaa muhellusta. Jälkeenpäin ihmettelen, mitä mutsinsa siellä pienessä kerrostaloasunnossa oikein kaikesta ajatteli, kun Kirsti kuitenkin oli naimisissa jonkun muun kanssa.)

   Poista
  10. Heh, he, en minä naimisissa olevan naisen kanssa olevaa suhdetta voinut kestää, enkä tosissaankaan ottaa. Kirsti tuli punttisalille (jossa olimme olleet yöllä silleen) minulle huutamaan tahallaan missaamieni treffien takia ihan päiväsaikaan. Hävetti ihan veesti. - Anne asui viereisessä kerrostalossa ja ihmetteli, kun en koskaan sytyttänyt kolmanteen kerrokseen kiivetessäni rappuvaloja. Pelotti, että K näkee.

   Poista
  11. Kirsti siellä ja Kirsti täällä, pikkuinen Kirsti myös pianon päällä..

   Siis teillä äijillä riittää noita Kirsti-muisteloita. Mikikselläkin oli joku kissanomistajatar-pianonpimputtaja Kirsti.

   Kirsti, vähän sama kuin miehissä Pertti. Vaan yhtään Perttiä minulla ei ole ollut, joten ette nyt kuule Pertti-tarinaa. Ettekä Pentti-tarinaa.

   Olisikohan muilla lukijanaisilla vaikka Esaa, niin voisimme kertoa täällä sopimattomia Esa-tarinoita? Tarina tarinasta! Huhuu, Char, Liisu, Leonoora, muut ihanat muijat!

   Poista
  12. No juu, mutta Kirsti ja tuo kaikki oli aikana, jolloin asuin kotona. Mutsi paheksui Kirstiä, kun hän, hänen mielestään, oli puhelinjutusteluiden perusteella vähän käskevää sorttia. Niinkuin olikin. Annea aikaa sitten edesmennyt isänikin kehui: "Hänellä on fiksu puhelinääni!" - Noh, se oli nuoruuteni päiviä, jolloin mulla meni lujaa. Myöhemmin on mennyt paljon hitaammin. - Annen jätettyä minut, minulla oli noin 15 miljoonaa yhden yön suhdetta, tai ainakin joitain kymmeniä, mutta nykyään olen pihtari. Joskus vain harvoin innostun.

   Poista
 25. Kyllä, mutta lomautukset ovat sellaisia palkattomia, minä porvari senkun porskutan täydellä palkalla! -

  Tunnetko monta porvaria ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen sinut, joka kaiken olet tässä elämässä saanut ilmaiseksi ja opastat ihmisiä noilla ihan pöntöillä "viisaus ja älykkyys" ovat eri asioita, mukaviisauksilla.

   Ja tunnen minä ihkuoikeita porvareitakin. Yksi monimiljonääri hakeutuu minun kanssani juttelemaan. Mutta hän onkin itseäni, 53v., vanhempi mies.

   Oletko sinä, anonyymi, koskaan moikannut Björn Wahlroosia tai Christoffer Taxellia ja ovatko moikanneet takaisin? - No juu, ei se mitään,minä olen Bror Wahlroosinkin kanssa asioinut. Vähän opastin Veljeä myötämäessä.

   Poista
 26. Heehhee . "Päättäjien tuttu."
  Mutta sä et päätä mitää....

  VastaaPoista
 27. Nykyihmiset ovat mieltyneet mahtilohkaisuihin varsinkin omista tekemisistään rehvastellessaan. Esillä ovat etenkin älykkyys ja luovuus. Suomea kun seuraa niin luovuuden huipulla ovat stand up-hölöttäjät ja tv-kokit. Suomi onkin maailman viidenneksi luovin huuhaamaa.

  VastaaPoista
 28. Narsissi narsisseita puhuu, anonyymi paikkaansa huhuu. Tyhmä kuin hevosen saapas, sen viisaudeksi selitti, kovasti jaakas.

  Minä en ole päättäjien tuttu enkä päätä mitään. Olen itse pyytänyt työnantajaltani eroa esimiestehtävistä ja lopulta sen myös sain.

  Mutta onnekseni olen pystynyt työnantajalleni antamaan palveluksia, joista on suostunut maksamaan ja minut palveluksessaan pitämään. Oletko sinä, anonyymi, ihan Mavi,- tai muulla sossulinjalla?

  VastaaPoista
 29. Heh, heh, anonyymi, et tiennyt, että minä olen markkinatalouden kannattaja ja sinä olet kommunisti. Tänä päivänä luulis hävettävän. - Noh jaa, ole vain, mutta vähän ihmetyttää tuo kepun työtätekevien kustannuksella eläminen.

  VastaaPoista
 30. "Suomea kun seuraa niin luovuuden huipulla ovat stand up-hölöttäjät ja tv-kokit. Suomi onkin maailman viidenneksi luovin huuhaamaa.

  Mahtaako tämä(kin) olla sitä paljon puhuttua narsismia. Minä en ole asiantuntija, mutta siltä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 31. Kerrotko, anonyymi, vielä kerran siitä viisauden ja älykkyyden erosta? - Minä kun sanoistasi päädyin myös sellaiseen olettamaan, etä tyhmin mahdollinen ihminen voi olla älyttömyydestään huolimatta viisain kaikista. Lieneekö tämä jotain kotiinpäinvetoa, vai mitä tämä on?

  VastaaPoista
 32. Tulin tänne sivustolle vasta äsken ja katsoin noita ihmisten fotokuvia. Puhuttelevia ovat vaikka vaiti ovatkin, eletty elämä näkyy heidän naamareistaan. Eikä se välttämättä ole huono asia, miksi olisi?

  Vehmasen Masa, joka myöhemmin hirttäytyi Wahrenin puiston männynoksaan, minut opetti tenua juomaan... Eli: minä halusin maistaa tenttua. Mitään tarvetta minulla siihen ei ollut, minulla oli omaa rahaa ostaa kunnon viinaa ja kolme tyttöystävää jotka tarvittaessa juottivat minua... no, se siitä. (Koska yksikään heistä ei ollut Kirsti.)

  Masa selitti tenttupullo kädessään että "otat suuhusi niin pitkän huikan kun pystyt. älä hengitä. äläkä mis-ss-ään nimessä nielaise! sitten otat keltaista jaffaa niin pitkästi kun pystyt, ja nielaiset." Nuo neuvot oli totta, ja tarpeellisia, niin sitä sotkua pystyi nieleen. Raakana ei pystynyt... äsh, jos yritit, oksensit sisuskalusi ulos. Jos taas planttasit tenua ja keltaista jaffaa (tai mitä tahansa muuta), se maistui niin kuvottavalle ettei pystynyt juomaan. Tai en ainakaan minä, joka olen herrasmies, teistä en tiedä. Te ehkä siihen pystytte.

  Tenussa ikävintä oli se, että haju jäi. En tarkoita että henki tai hampaat haisi, se ei probleema ollut, mutta jos vähänkin hikoili, sun ympärillesi pöllähti välittömästi KAMALA tenunhaju. Se oli aika kiusallista. Ja tätä kesti kolmanteen päivään asti. M.O.T.

  Tästä ei ole kauaa aikaa, muutama vuosi, kun kävin lääkärintarkastuksella/-ssa. Ja koska lääkärille valehtelu on yhtä tyhmää kuin valehtelisi itselleen, puhun aina heille totta. Kun poppaukko kysyi alkoholinkäytöstäni, niin päätäni puistellen sanoin "joo, kyä joskus tulee verettyä aika reippaasti". Se sanoi jonkun määrän, joka hänen mielestään kai oli jo isohko; minun mielestäni se oli niin vähäinen että naurahdin... "ei kun vähän enemmän. etenkin välillä." Tohtori katsoi minua tarkkaan ja sanoi sitten "mutta ette Te kyllä yhtään juopolta näytä".

  En minä si kai ookkaan.

  Ps. Tapsalle sanoisin, että jos näytelmäkäsistä teet, minua saa hyväksikäyttää. Olenhan fiktiivinen henkilö, niinkuin me kaikki. - Me luullaan vaan että me ollaan. Ja Eipäs kumminkaan olla!

  Pss. Suloisia vastanatihaleja Charille! Juuri toissapäivänä (ja tämä on totta!) ajattelin että missähän hän on...? Ja missä Schnur. - Molemmat löytyivät! - Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haista, Mikis, paska, Kirsti tuntui ihanalta. Ja oli myös. Enempää en kerro.

   Poista
  2. "Olen itse pyytänyt työnantajaltani eroa esimiestehtävistä ja lopulta sen myös sain."

   Kas, kun huomasit itse ettei sinustä ole esimieheksi.

   Poista
  3. Heh, sinulla anjovis on hauska tapa korvata tiedon puute pahuudellasi.

   Poista
  4. Mutta palkkaa saat saman kuin esimiehenä ollessi.
   Kohtuuden nimissä olisit voinut tyytyä pienempään palkkaa.

   Poista
  5. Palkkaa ei saada, joka kolikko pitää ansaita.

   Poista
  6. Ja hyvään esimieskulttuuriin on yleensä katsottu kuuluvan se, että esimies paitsi johtaa myös tiukanpaikan tullen tukee alaisiaan. Mutta RR. keskittyi lähinnä pesemään omia käsiään ja luistamaan omista esimiesvelvoitteistaan.

   Poista
  7. Anonyymi, et sinä saa minua vihaiseksi, mutta tyhmyytesi hämmentää minua.

   Poista
  8. Tässä on työnjohdollista ongelmaa kerraksi. Soveltumattoman henkilön saaminen hievahtamaan tehtävistään on joskus ylivoimaista. Helpoimpia ovat narsistit (en puhu nyt narsistisesta luonnehäiriöstä, joka on vakava). Moni häjyläinen pysyy aisoissa, jos häntä muistaa ihailla pari kertaa päivässä, ja palkkaa jonkun sievän naisen sanomaan silloin tällöin:” Kyllä sinä olet viisas!”

   Tuota keinoa on syytä käyttää varoen. Henkisesti terve esimies kiusaantuu makeilusta ja toimenpiteen teho voikin olla kielteinen.

   Poista
  9. Älä häpäise itseäsi, anonyymi.

   Poista
  10. "Itse arvioin olevani tyhmä". Koska RR. on niin monta kertaa tunnustanut bluffaavansa, on hänen em. lausettaan tulkittava näin: "Itse arvioin olevani erinomaisen viisas, älykäs ja vieläpä sukkelakin."

   Poista
  11. Selvänäköisyytesi viittaa minusta kuitenkin enemmän Aino Kassiseen kuin oikeaan psykologiin.

   Poista
 33. Enkä haista. Kirsti, josta minä puhun, asui Joensuussa. Ja Kirstin kissa katseli - itse me hänet sinne nostettiin - katseli makuhuoneen vaatekomeron ylähyllyllä mitä me makuuhuoneen sängyllä tehtiin. Ei uskaltanut hypätä niin korkealta alas!

  Eikä me makkarin sängyssä sen kummallisempia tehty. Vähän voimisteltiin etc. Ja Kirsti käänsi mulle ranskankielisiä runoja. Se osasi mitä kieliä tahansa, tai ainakin väitti. Minä kun en osaa mitään muuta kuin suomea, siis oikeasti, niin mulle on helppo väittää mitä tahansa. "Pospodi homilui bai meip", esimerkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, sitten peruutan ilkeät sanani. Minä rakastin sitä Kirstiä, olin ihan hullu. Mutta en yhtään niin hullu kuin myöhemmin.

   Poista
  2. Joo, me puhuttiin kahdesta eri Kirstistä. (Hän ON oikeasti Kirsti.) Tämä minunkin. Ja rakastin häntä, aivan avuton olin hänen hyppysissään. Mutta minun oli silti pakko jättää hänet - minä hänet jätin - koska tunsin niin valtavaa alemmuudentunnetta hänen seurassaan. Hän oli porvaristyttö, pukeutui pariisilaisittain ja puhui mitä kieltä milloinkin, ammattimuusikko jo nuoresta. Minä taas jo nuoresta lähtien olin... no, antaapa olla, mitä olin.

   Ps. Yhä olemme ystäviä. Puhumme toisillemme mistä tahansa. Se on hyvä asia.

   Poista
  3. Minäkin tunnen yhden Kirstin, mutta hänen täytyy olla kolmas Kirsti, koska hän on lukion opettaja, älykäs ja viisas ja sielukas, eikä hän todennäköisesti sortuisi nimeltä mainitsemattomiin laitamyötäisen kulkijoihin kuin nousevassa tenusievässä, vaikka ymmärtääkin runoutta ja runosieluja ja on täynnä porvarillista charmia.

   Poista
  4. Mehän voitaisiin perustaa Poikakerho r.y. Nimi voisi olla "Kirsteihin ihastuneet ja vihastuneet Miähet". Riku olisi puh.joht. ja Tapsa sihteeri ja minä jäsen.

   Jo että!

   Poista
  5. Minun täytyy lisätä tähän nyt vielä yksi Kirstiin ihastunut miekkonen, nimittäin ensi rakkauteni oli rakastunut minua ennen yhteen Kirstiin, josta hän puhui silmät kaipaavasti viirullaan "Kitinä". Kiti sitä, Kiti tätä, ihana Kiti, jonka kuvakin minulle piti näyttää yo-kuvastosta, Hämeenlinnan kohdalta. Olihan sillä kavala ja kiero viettelyskatse ja olihan se kaunis. Ehkäpä Kirstit ovat tästä alkaen jääneet mieleeni kummittelemaan hehkeinä hempukkoina, joita miehet eivät voi vastustaa.

   Vaan sitten ihan kuin vastapainoksi, yksi Kirsti rakastui minuun. Että on niitä Kirstejä moneen lähtöön.

   Poista
  6. Vaan enhän minä osannut vastata Kirstin helliin tunteisiin sillä tavalla. Ystäviä olimme.

   Poista
  7. Tämähän on mieltäkiihottavaa: Iineksen salattu lesbosuhde!

   Tämä täytyy ottaa tulevaan bloginäytelmään, kohtaukseen "Iinekselän naiset".

   Iines: Ei Kirsti, lopeta... ei sillä tavalla.
   Kirsti: Iines armaani, millä tavalla sitten?
   Iines: Platonisesti.
   Kirsti: Ah... sinä senkin lumppu.. kiusaat minua.

   (jatkuu)

   Poista
  8. Sinä se osaat, Tapsa!

   Minä onneton vaan olen niin pesunkestävä hetero, että en osaisi edes teeskennellä mitään pusuja naisen kanssa. Vaan Kirsti oli ihana ihmisenä.

   Poista
 34. Tänään sitä paitsi kävin Äänekoskella. Kauheesti siällä oli ää-kirjaimia, mutta en minä sinne sen takia ollut tullut. Tai siis mennyt ollut. Minun piti käydä katsomassa tätä uutta tehdasprojektia. Mutta portilla minut pysäytti porttivahti ja kysyi minulta "propuskaa". No eihän minulla mitään. Se sanoi "Njiet" eikä minulla siihen mitään sanomista ollut, lähdin takaisin. Ja kun tuli mulle kusihätä niin menin hädissäni Kirjastoon, siellä oli ilmainen vessa. Mutta en kehdannut heille - näille kirjaston seireeneille - paljastaa sitä että olin käynyt siellä vain kusella, niinpä jäin katselemaan kirjoja. Siinä taas meni niin kauan aikaa että piti uudestaan käydä vessassa. Sitten vasta uskalsin lähtee ulos.

  Ps. On se tehdas aika Jätti. Tämä on faktaa että se tarvitsee 18 500 kiintokuutiota puuta vuorokaudessa. Se tarkoittaa että tehtaalle saapuu 240 tukkirekkaa sekä 70 junavaunullista puuta VUOROKAUDESSA...

  Monen luontoaktivistin ja filosofin ja Kivaniemen mielestä tämä on - ei väärin vaan - KAMMOTTAVAA. Me tällä tavalla tuhoamme Suomen. - En ole siitä aivan varma. Suomessa huonolaatuista, so. ainostaan selluun kelpaavaa puuta riittää. Ei täällä juuri muuta olekaan, mikä riittäisi? Ja vaikka kuinka oltaisiin linkolalaisia, ei tänne perkele mahdu kahta tai kolmee miljoonaa kalastajaakaan! (Ja kuka ne kaikki ruotoset kalat ja puulle maistuvat hauet syö, jumantsukka.) Suomen on pakko käyttää niitä luonnonvaroja joita sillä on, ja niitä on esim. puut ja koulutettu porukka ja tasa-arvo ja demokratia ja ihmisoikeudet, mm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja valehtelet kumminkin nälissäs.

   Poista
  2. Aristoteles muotoili taannoin: ”Kuka tahansa osaa suuttua, mutta osata olla oikealla tavalla ja sopivasti vihainen oikeasta asiasta oikealle henkilölle, siinä on taito.”

   Poista
  3. Siitä en mitään tiedä, että minun pitäisi Mikikselle muikku olla. JAA Miks? ,

   Poista
  4. Varmaan siksi pitää olla kiltti, kun mikis ei ole tehnyt sinulle mitään pahaa, hän on itsekin kiltti ihminen. Minä en ole tuota Aristoteleen lausahdusta kirjoittanut, enkä sitä ennen kuullut, mutta se on hyvä ajatus.

   Poista
 35. Miten olisi sellainen, että, kun kerran kepulaiselle jotain antaa, vie loputkin, kunnes kuolee?

  VastaaPoista
 36. Nyt en kyllä ymmärrä? Höh. (katselee ympärilleen) Joskus pikku-ukot, niitä täällä joskus pörrää, ne kyselee kans kummallisia. Ja vaikka niille vastaa mitä tahansa, ei ne ole tyytyväisiä. Irvistelevät vain. Mutta eivät ne ilkeitä ole. Talvisin ne vetävät perässään pieniä rekiä jotka on lastattu n.s. välittäjäaineilla. Niitä ne myyvät toreilla, talvella Talikkalassa ja kesällä Tampereella. Kesällä reet ovat vaihtuneet sellasiksi pyörillä kulkeviksi kelkoiksi joilla vainajat viedään kappelista hautamontulle.

  Ps. Kappeli on kiva sana. Tulee mieleen Pihkova. (En tiedä Miksi?)

  VastaaPoista
 37. Kuten sanottu (ja vaikka en niin olisi sanonutkaan), osaan keskustella vain itseni kanssa. Siksi niin usein olenkin hiljaa. Hiljaisuus tyydyttää henkisen minäni kukkuruukuttain, tai tarkoitan, että aina "leiliini ei mahdu enempää". Aivonikin välillä paisuvat kuin hiivataikina, ole siinä sitten asiallisena, ei voi olla. Sosiaalisissa tilanteissa yritän olla sanomatta mitä ajattelen mutta aina se ei onnistu, joskus itsesetsuuri pettää. Ja kun minulla on auttamattoman huono kasvomuisti; siitä saa kärsiä koko kroppa. Totta kai muistan kaikki naiset joiden kanssa olen ollut, eihän niitä niin paljoa ole ollut, sen takia minusta on käsittämätöntä että joku Seija loukkaantuu siitä että tervehdin häntä "moi Kaarina". (Kaarinanhan siinä pitäisi loukkaantua.) Sitä paitsi nimethän on vain nimiä, toisten ihmisten antamia, ihmisen sisäinen kauneus tai joku muu sellainen, se ihminen on. (Tai jotain muuta sellaista.)

  Ps. Mutta nyt en enää uskalla sanoa että kävin minä tänään myös Suolahdessa. Koska jos niin sanon, niin Riku esittää taas mulle niin kummallisia kysymyksiä, että mulla menee koko yö kun mietin. Ja turhaan, oi niin turhaa on kaikki. Suolahdessa on muuten Valtran traktoritehdas. Valtran traktorit ovat maailman parhaita.

  Dovlatov taas kertoo miten vanginvartija kerran kysyi vangilta mitä hän oli varastanut, vanki sanoi

  Vanki heilautti kiusaantuneena kättään.
  - No en mitään erikoista... Traktorin...
  - Kokonaisen traktorinko?
  - Niin.
  - Miten sinä sen onnistuit varastamaan?
  - Hyvin yksinkertaisesti. Teräsbetonikombinaatilta. Toimin psykologisesti.
  - Kuinka niin?
  - Menin kombinaattiin. Istuin traktoriin. Sidoin sen taakse tynnyrillisen voiteluainetta ja ajoin vartioasemalle. Vartija tuli ja kysyi: "Minne viet tynnyriä?" Vastasin: "Henkilökohtaiseen käyttöön". "Onko papereita?" "Ei." "No irrota se vähän helvetin äkkiä!" Irrotin tynnyrin ja jatkoin matkaani. Psykologia siis toimi... Sitten purimme traktorin varaosiksi.
  Tsurin vankia ihailevasti selkään:
  - Olet taiteilija, ukkoseni.
  Vanki myönsi vaatimattomasti:
  - Kansan parissa minua kunnioitettiin."


  Venäläiset ovat ihania. Etenkin ihmisinä. Harmi vaan että niillä johtajina on aina niin... no, sellasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Vitut sulle, Mikis, mitään kysymyksiä heitän. Ainoa tietämäni kysymys on:joks pian pääsee pois?

   Poista
  2. Ei ole olemassa huonoja työntekijöitä. On vain huonoja esimiehiä..

   Poista
  3. Kokonainen pieni mainio tarina, kiitos tuosta! Rakastan tuommoista dialogia. Ja tuommoista psykologiaa, joka ei tiedä olevansa psykologiaa.

   Poista
  4. Pikkuvaltio Andorran asukkaat eli aikoinaan salakuljetuksella, onhan Andorra rajanaapuri sekä Espanjan että Ranskan kanssa. Tosijuttuna kerrotaan eräästä ukosta ennen toista maailmansotaa joka päivittäin meni polkupyörällä Andorrasta Ranskaan. Hänellä oli aina iso matkalaukku mukanaan jonka tulli tietysti penkoi perinpohjaisesti mutta ei löytänyt koskaan mitään kiellettyä. Myöhemmin, kun sekä ukko että tullimies oli jo eläkkeellä, se tulli kysyi siltä "Mitä ihmettä sinä oikein salakuljetit, kun me ei koskaan saatu sua kiinni?" Ukko vastasi: "Polkupyöriä."

   Kai se sitten takaisin tuli kapsäkkinsä kanssa (mutta ilman fillaria) jotain toista kautta Andorraan? Ja seuraavana päivänä taas polkupyörän ja laukun kanssa Ranskaan...

   Poista
 38. Jos olen häiriöksi, mielelläni menen muualle.

  VastaaPoista
 39. Mut' sitä ennen, hidalgo, tuu ja taistele. Aseet saat ihte valita. Koska sun nenäs väännän kahtomaan mik' on mennyt päin koht' ahterias. - kirj. Shakespieru

  VastaaPoista
 40. Vaan kertokaa, hyvät ihmiset, miten päästä eroon puhelinhäiriköstä, joka on tuttu? On ihminen, joka soittaa kolmekin kertaa päivässä, ja jokainen puhelu kestää vähintään puoli tuntia, yksi kesti lähes tunnin. Hän on vähän samanlainen tunkeilija kuin Valdemar, se ruotsalaisen poliisisarja Beckin kaulatukea käyttävä käytävänaapuri, joka pomppaa aina Beckin eteen tarinoimaan omista asioistaan. Miten saada nuo soitot lakkaamaan ystävällisellä käytöksellä? Soittaja vetoaa aina leskeyteensä - kolmen vuoden takainen asia, ja pillahtelee väliin itkuun, mutta nyt myötätuntoni on alkanut kääntyä kiukun puolelle. Tunnen oloni riistetyksi ja hänet energiansyöjäksi. On hieman kurja olo hänen jokaisen soittonsa jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Tämä ei se ole se ensimmäinen vanha leski, joka minua "ahdisteli" yllättävillä kyläilyillään, vaan toinen, nuorempi ihminen.

   Enkä minä ole ihmisvihaaja, päinvastoin. En vaan jaksaisi sitä pahanpuhuntaa ja juoruilua, jota nämä naiset harrastavat. Leskinaiset ovat aika hirveitä minun kokemukseni mukaan, ja sellaiset leskinaiset, joilla vaimous on täyttänyt koko elämän.

   Poista
  2. No huh huh, tuohan on ihan puhelinterroria! Olisiko törkeää laittaa tekstiviesti, jossa sanoisi, että sympatiseeraat hänen tilannettaan, mutta tällä hetkellä haluaisit jutella esim. kerran viikossa. Anteeksi vaan, mutta tavallisen pölkkypää täytyy olla ihmisen, joka soittaa monta kertaa päivässä! Selkeästi hän on jäänyt kiinni suruunsa ja hänen täytyisi saada jotakin mielekästä tekemistä.

   Poista
  3. Kyllä, sitä se on. Kuvaavaa on, että häneltä on pari kertaa loppunut akku kesken puhelun, kun hän ilmeisesti puhuu niin paljon päivittäin, ettei itse edes huomaa ladata puhelintaan ajoissa. Pahinta on juoruilu, joka on utelevaa ja pahantahtoista. Jos uskoisin hänen juttujaan, tässä taloyhtiössä on surkeita luusereita, joista moni käyttää mielenterveyspalveluita, jollain on yhtiövastikkeet maksamatta ja ulosotossa, joku nuori nainen levittää jalkansa kaikille, yksi on kuristanut vaimoaan, yhtä pitää karttaa, koska hänen entinen miehensä on ampunut häntä, monella on hänen mukaansa aistivikoja, on kuuroutta, puolisokeutta, alkoholismia, ja melkein kaikki ovat kamalan köyhiä - hänellä itsellään on miljoonaomaisuus.

   Tällaista puhetta taloyhtiömme mukavista ja ihan vakavaraisista kansalaisista. Jotain pitää keksiä, sillä minulla on aina vaan pahempi olo, kun näen hänen nimensä vilkkuvan puhelimen näytössä. Tähän asti olen tukenut hänen leskeyssuruaan, mutta siitä on jo kolme vuotta, joten eiköhän tuki ala riittää.

   Poista
  4. Paha tilanne, sillä jos sanoo tai antaa muuten ymmärtää että ei jaksa enää kuunnella moisia juoruja niin, sitten sinäkin siirryt haukuttavien listoille. Näinhän ne juoruämmät ja juoruäijät toimii.

   Ainakin ekaksi tekisin niin, etten vastaa ko. puheluihin.

   Poista
  5. Kun ajattelee järjellä ja tekee mielessään listaa niistä henkilöistä, joista hän puhuu pahaa, niin tekee oikeastaan aika järkyttävän havainnon: hän puhuu kamalia asioita kaikista tämän taloyhtiön asukkaista. Miksi siis minä olisin poikkeus?

   Aavistelin sellaista jo aiemmin, kun hän kertoi kuulleensa "putkimiesten levittämiä juttuja" asukkaiden huusholleista. Eräskin kuulemma pitää saunassa kirjoja! Tässä hän sanoi minulle perään: toivottavasti en loukannut sinua. Ällistyin tietysti. - Tämä oli oiva keino lypsää se, olenko minä se normipoikkeavuus, joka pitää saunaa kirjahyllynä. Noh en ollut, mutta hattua nostan sille, joka pitää saunaa kirjastona!

   Poista
 41. Mikis voivotteli huonoa kasvomuistiaan, jonka takia hän erehtyy kutsumaan "Seijaa" "Kaarinaksi" ja varmaan myös toisinpäin ja sikinsokin.

  Tähän on helppo ratkaisu:

  Seija/Kaarina tms: Mikis... seurustellaanko me nyt?
  Mikis: Joo.
  Seija/Kaarina tms: Ihanaa!
  Mikis: Sinä olet todellakin niin ihana, että haluan sinut ikiomakseni... siksi ristin ja kastan sinut suudelmin uudelleen... Tästä lähtien on minulle Lemmikki!
  Seija/Kaarina tms: Aah... haluan olla sinun lemmikkisi ikuisesti!

  (Viiden vuoden kuluttua kadulla)

  Nainen: Hei Mikis... muistatko minua?
  Mikis: Herra siunaa... oletko se sinä, Lemmikki!
  Nainen: Sinä muistit... Ihanaa. Tule, mennään meille, minulla on jääkaappi täynnä kaljaa ja piirongin alalaatikossa on konjakkia.
  Mikis (itsekseen): Kyllä se Tapsa on nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokasta, kyllä, ja hauskasti kirjoitettu. Tuohon halpaan menisin minäkin, ja mieluusti..

   Poista
 42. Morejs! Taas pikainen piipahdus täällä. "On pitkä matka ja kivinen tie, ja usein..." mites se laulu jatkuukaan?
  Iines, sanot soittajalle suoraan ja napakasti, että nyt et ehdi jutella.
  Ja vaikka että: Kiinnostaisikohan sinua soittaa johonkin palvelevaan puhelimeen.
  Kenties tällöin hän yskän ymmärtäisi. Itse kuuntelin ennen kaikki liirumlaarumit lehtien myyjiltä. En hennonnut heti panna puheluita poikki. Nyt olen oppinut sen taidon. Tosin olen laittanut eston puhelinmyynnille, joten saan olla täysin rauhassa.
  Tässä ajankulua, jos jäi katsomatta: http://www.studio55.fi/kokemuksella/article/esko-seppanen-haukkuu-hallituksen-tytot-ja-pojat-eivat-pysty-tekemaan-uskottavaa-poli
  Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, eilen minulle siis soitti tuo leski kolme kertaa, eli vei ajastani kaksi tuntia. Ei ihme, että olo oli tänään aamulla vielä jotenkin kiusaantunut. Lisäksi soitti kaksi puhelinmyyjää, toinen kauppasi halpaa sähköä ja toinen oli jostain Mauri Kunnas -säätiöstä. Molemmat nämä lopetin lyhyeen.

   On keksittävä jokin syy, miksi ei voi puhua. Onneksi hän sanoi eilen, että hän ei voi soittaa nyt vähään aikaan, kun hänellä alkaa pitkä työvuoroputki. Esimiestehtävissä kaupan alalla.

   Poista
 43. Todella rasittavaa. Sinä osaat kuunnella ja oikealla tavalla empatiseerata soittajaa. Minä olen muutamien serkkujeni "Leelian lepotuoli". Yksi kuoli. Toinen lopetti ryyppäämisen,ja soittaa nykyisin selvin päin. Nyt on uusi kaukana asuva sukulainen, joka juotuaan muutaman siiderin ensin soittaa, mutta kun lopetan puhelun, alkaa tekstiviestirumba. Mitä enemmän siideria kuluu, sitä enemmän tekstiviestejä pukkaa. Usein on pakko sulkea kännykka. Olen sanonutkin, että suljen puhelimen, ettet tarvitse hävetä seuraavana päivänä viestittelyjäsi, ja maksaahan ne kymmenet viestitkin. Aikansa stä jaksaa kuunnella ja "ymmärtää", mutta raja tulee jossakin vastaan eittämättä.
  Tuo Studio 55-linkki ei saata toimia. Esko Seppänen oli taannoin vieraana.
  Ohjelmassa kuultiin valtavirrasta poiketen toisinajattelin näkemyksiä. Hienoa, että joku tuo niitä esille. Surullista vain, että Esko S, on sairas ja väsyneeltä näyttää. Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän pitää minusta omien sanojensa mukaan, koska olen "sivistynyt" ja puhun "kauniisti". Minua tämmöinen nuoleskelu vain hävettää, sillä en halua erottua porukoista. Puheestani olen usein saanut palautetta, ilmeisesti myönteiseksi tarkoitettua, mutta en oikeastaan halua kuulla semmoista, koska puheeni on luontaista, en ajattele itse, miten puhun tai kirjoitan. Se vain on minua.

   Mutta siis kunpa voisikin olla vastaamatta puhelimeen. Nämä kännykät ovat ansoja, sillä niissä vilkkuu nimi, johon on sitten pakko ottaa yhteyttä, ellei vastaa. Kun elää samassa talossa, jossa on kymmenen muuta asukasta, ei voi olla huonoissa väleissä kenenkään kanssa.

   Poista
  2. Tuolla ihmisellä on itsellään pahoja ongelmia ja selkeästi hän on harvinaisen ikävä tyyppi. Eihän tuollaisen kanssa kannata olla missään tekemisissä! Muuta kuin pihalla törmätessä tervehtii ja sanoo, että on se ilmoja pidellyt.

   Vaatisi hiukan rohkeutta, mutta minusta maksaisi vaivan, sanoa tai tekstata hänelle, että sinua harmittaa, kun hän haukkuu kaikki naapurit, jotka sinusta ovat ihan mukavia ihmisiä. Ja että taitaa olla parasta, että lopetatte yhteydenpidon.

   Tietenkin hän sitten haukkuu sinut muille - ja on sen tehnyt varmaan jo muutenkin - mutta eihän sillä ole mitään merkitystä! Jokainen vähääkään täysjärkinen naapuri suhtautuu hänen purjeisiinsa kuin ne olisivat ilmaa.

   Pitäisi kai tuntea hitunen myötätuntoa häntä kohtaan keskeytymiseen vuoksi, mutta se on aika vaikeaa, koska kyseessä näyttää olevan varsinainen persläpi ihmiseksi.

   Keskustelun tarkoitus on saada jakaa ajatuksia ja tulla hyvälle mielelle! Sinä tulet tuollaisen pahansuovan noita-akan puheluista ankealle mielelle, joten miksi ihmeessä enää alistuisi sellaiseen?

   Poista
  3. Puhut kuin tyttäreni, joka patistelee minua sanomaan suoraan tai sitten laskemaan hirveää lööperiä, niin että nainen tulee naurunalaiseksi. Olette molemmat oikeassa. Olen vain niin arka pahoittamaan toisen mieltä! Voin pahoin, jos kuvittelen itseni sanomassa suoria sanoja ja näkemässä miten toinen nolostuu. Ihmistä tulee sääli. Ajattelen jotenkin niin, ettei kukaan ole ilkeä ilkeyttään, vaan on itsekin jotenkin väärin kohdeltu.

   Vaan annetaan tämän negatiivisen naapurin nyt olla rauhassa. Minun täytyy kehitellä jotakin.

   Poista
 44. Tabletti kirjoittaa mitä sattuu! ;)

  VastaaPoista
 45. Niin ja siitä toisesta asiasta - tee puhelinmyynnin kielto! Vai mikä Robinson -esto hän onkaan. Netissä onnistuu ja saa olla aina kolme vuotta putkeen turvassa epämieluisilta puheluita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Numeroni oli ennen salainen, koska minun on vaikea ääntää puhelimeen pitkiä lauseita. Nyt olen oppinut puhumaan vaan, vaikka välillä pätkiikin ja olen pannut numeroni julkiseksi.

   Aika vähän tulee myyntisoittoja, ja yleensä saan ne heti poikki, kun sanon, etten tilaa enkä osta mitään puhelimitse. Joskus kuuntelen huvittuneena heidän myyntitaktiikkaansa eli seuraavankin lauseen, mutta siihen se sitten jää. Kaipa hekin työtään vain tekevät.

   Poista