5.3.2016

Päivystäviä imaameja ja päätoimittajia


5.3. Helsingin Sanomissa on tänään yllättäen kirjoitus Tanskan moskeijoista. Yllättäen, koska kirjallisessa päämediassamme ei juuri ole ollut kriittisiä kirjoituksia turvapaikanhakuasioista, ja tämä tuo moskeijassa puuhastelevan muslimiväen hyvin huonoon valoon, ainakin minun silmiini ja nähtävästi myös Tanskanmaan.  

Helsingin Sanomien Skandinavian-kirjeenvaihtaja Elina Kervinen  nimittäin paljastaa, että Tanskan TV2 näyttää paraikaa dokumenttisarjaa, jossa se tutkii, mitä tapahtuu maan moskeijoissa. Tämä olisi meilläkin hyvä tietää ja ennen kaikkea tiedostaa, ennen kuin Kalasataman pyhää pytinkiä aletaan pykätä pystyyn. Nimittäin TV2:n paljastukset ovat herättäneet Tanskassa kiihkeän keskustelun, sillä imaamin puheita on kuvattu salaisella kameralla suljettujen ovien takana.  

Päivänvaloon tuli mm. se, että imaami Abu Bilal  puhui  naisille ja lapsille sharia-laista tavalla, jota meillä on tapana valistuksen tuloksena pitää Isiksen touhuna: "Jos naimisissa oleva tai eronnut nainen tekee aviorikoksen, hänet pitää kivittää kuoliaaksi. Naimattomien neitsyeiden kohdalla kelvotonta rangaistaan raipaniskuilla."  Naisia opastettiin lisäksi mm. lyömään lapsiaan, elleivät nämä halua rukoilla.

Virallisessa haastattelussa taas linja oli toinen. Moskeijan edustaja Oussama El-Saadi   sanoi näin:"Me olemme tanskalaisia ja elämme sen mukaan." Kirjeenvaihtaja Elina Kervinen huomauttaa, että ei ole kulunut kuin vuosi siitä, kun Tanskan Yleisradio DR näytti omassa dokumentissaan, kuinka Oussama El-Saadi toivoi äärijärjestö Isisille menestystä. Mitä tästä tulee ajatella? 

Minä haukon henkeäni, sillä olen jo pitkään tuntenut Suomen  henkisen reviirin ahtaaksi ja säädellyksi, jopa pohjoiskorealaiseksi. Ahtaassa ilmapiirissä kaikki maahanmuuttokritiikki  on leimattu kouluttamattoman väen rasismiksi. 

Nyt ajattelen näkeväni unta! Että jossain näytetään vapaasti sellaisia totuuksia, joita meillä valtamedia haluaa salata ja joita ei haluta kansalaisten edes tietävän. Totuuksien sijaan syötetään valistusartikkeleita siitä, kuinka muukalaispelko voitetaan. Käy sitten jopa ilmi, että jotkin sandaalit lumessa -kuvat ovat vasiten lavastettuja.

Mutta että Helsingin Sanomat  julkaisee tällaisen kirjoituksen, joka mitä ilmeisimmin on totta, vaikka se ei kaunistelekaan maahanmuuttoa! Nyt vedän rastin seinään - ensimmäinen tuli kun Teemu Selänne avasi suunsa ja perään Sauli Niinistö, sitten Jyri Paretskoi ja jokunen muukin.  

Jotakin on siis ilmapiirissä tapahtunut, vaikka Suomessa tätä mielenkiintoista tanskalaista dokumenttisarjaa silti tuskin nähdään, tuskin muutakaan todellista tieto-ohjelmaa islamista tai turvapaikanhakijoiden aiheuttamasta yhteiskuntamurroksesta. Unta vain voi nähdä ohjelmasta, joka realistisesti ja ilman kaunistelutendenssiä kuvaisi islamin uskonnon osuutta ja vaikutusta muslimin elämässä ja erikoisesti naisen ja tytön elämässä. Minulla on kuitenkin käsitys, että tätä kansa janoaisi, salailun lopettamista ja avointa tiedonkulkua. Ja ennen kaikkea sitä, ettei realistista asioiden kritisointia leimattaisi pöljien rasismiksi ja sitä, että sananvapautta ei rajoitettaisi. Meidän yhteiskunnassamme tulee edelleen olla lupa olla myös tyhmä ja kirjoittaa tyhmiä. Laki on jo olemassa rikkomuksia varten. Poliiseja emme tarvitse edes päivystävistä päätoimittajista.

Vaan lujille vapaampi ilmapiiri ottaa. Sauli Niinistökin on alkanut saada osakseen lujasti suoranaista halventamista. Helsingin Sanomien kuukausiliitteen isossa artikkelissa korostetaan Niinistön hamuavan enemmän valtaa. Hänen päähänsä on kuvankäsittelyssä istutettu kummallinen  kultakruunu ja käsiin laskettu valtikka. Teemu Selännettä tivataan paljastamaan tuttavansa lapsen raiskuun yksityiskohtia. Toivottavasti median kiihko vähitellen  rauhoittuu ja se aloittaa kohta sen työn, jota siltä kansa odottaa: puolueettoman ja salailemattoman uutisoinnin.

(Kuva teoksesta Suomi 75 vuotta - itsenäisen Suomen historia)

182 kommenttia:

 1. Teemu Selänne puhui paskaa, ja siitä kiihoittuu vaan surkimukset.

  Teemu Selänne ei osaa edes lukea kirjoja,saati kirjoittaa, siksi hänenkinkin blogit ja vastaukset kirjoittaa muut tekijät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kovasti ovat toimittajat kiihottuneet.

   Teemu ei vaikuta minustakaan lukutyypiltä. Ehkä hänen avunsa ovat toisaalla.

   Minusta jokaisella on oikeus ajatella itsenäisesti, myös ei-lukutyypeillä. Tuntuu kummalliselta, että mies ei saisi sanoa ajatuksiaan turvapaikanhakijoista vapaasti toimittajien tivaamatta häneltä selityksiä mielipiteilleen.

   En pidä mahdottomana sitä, että tuo tuttava-selitys olisi hämmennyksissä keksitty hätävalhe. Mitä sitten?

   Poista
  2. Teemupa osaa hitsata.

   Poista
 2. Teemu Selänne kertoi oman mielipiteensä, ja siihen hänellä on oikeus, vaikka se mielipide ja ihminen ei kaikkien mielestä ole "oikea". Elämme kuitenkin demokratiassa.

  HS toimii moraalipoliisina, mutta tuo esiin vain yhden puolen asioista, joka ei välttämättä ole väärä, mutta jättää osan asioista mainitsematta. Päätoimittajien on turha tuomita vaihtoehtomediaa. Itse he ovat luoneet sellaisen tilanteen, että mediaan ei luoteta. Vaihtoehtomedia kertoo toisen puolen. Lukijan on itse tehtävä johtopäätökset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee. Sanomalehdet, Helsingin Sanomatkin kertovat kyllä totuuksia, mutta valikoidusti. Näkökulmat ovat tietoisia, esimerkiksi mitä tulee Helsingin Sanomien presidenttikirjoitukseenkin.

   Niinistö on puuttunut joihinkin asioihin käsittääkseni arvojohtajana, jollainen rooli presidentille sopiikin erityisesti murrosaikoina ja kaaoksen keskellä. Ei se ole vallankäyttöä. Ottihan Tarja Halonenkin kantaa moninaisiin asioihin, mutta ei häntä siitä tuomittu, kunhan hieman naureskeltiin muumimammaa. Kekkosen kaltainen manipuloija Niinistö tuskin on.

   Oli oikeastaan aika hupaisaa se, miten monet huokaisivat helpottuneesti, kun Selänne valotti lausuntonsa taustoja. Eikö tämä ollut hieman farisealaista: tietyissä selittävissä oloissa sama asia eli vääränlainen lausunto olisi hyväksytty?

   Vaihtoehtomediat ovat syntyneet valtamedian jättämiin tyhjiin aukkoihin. Ei niitä kukaan olisi halunnut, sillä parempi olisi lukea ja kuulla avointa tietoa luotetusta sanomalehdestä ja valtakunnan päätelevisiokanavalta.

   Uskon, että ihmiset eivät pääsääntöisesti ole pöljiä, jos hakevat tietoa vaihtoehtomedioista. Lähes jokainen osaa päätellä tiedon arvon, jos kieli on aggressiivista ja huonoa. On vain osoittautunut niin, että sieltä luokattoman huonon viestinnän alta on paljastunut totuuksia, jotka eivät olekaan valhetta.

   Niin kauan kun päämedian auvoinen ja valikoiva valistuslinja jatkuu, kansa hakee totuutta myös internetistä. Valitettavasti.

   Poista
  2. Päämedian valikoivasta painopistelinjasta on tämän maanantain Helsingin Sanomissa uutinen, jossa korostetaan poliisien poliittista puoluetaustaa: puolet äänestää kokoomusta, puolet perussuomalaisia.

   Taustana tälle uutisoinnille on juuri julkistettu rajunpuoleinen tutkimustulos, jossa 79 prosenttia poliiseista piti turvapaikanhakijoita melko suurena uhkana, ja erittäin suureksi uhan arvioi 24 prosenttia.

   Puolueettomassa uutisessa olisi yhtä hyvin voinut nostaa otsikkoon sen toisen puolen äänestyskäyttäymisen tai mikä olisi ollut parasta, olisi julkaistu koko graafi ja annettu lukijan tehdä omat päätelmänsä.

   Ja ylipäänsä: miksi tutkimustulosta pitää selitellä seuraavan päivän lehdessä kyseltävien puoluekannoilla? Eikö poliisintyössä saaduilla kokemuksilla eli taitotiedolla ole mitään merkitystä äänestystuloksiin?

   Poista
  3. Nimenomaan näin.

   Kun taannoin kyseltiin tietoa toimittajakunnan poliittisesta puoluetaustasta, toimittajat kautta linjan pitivät sitä suurena häväistyksenä - hehän jakavat oikeaa tietoa taustasta huolimatta!

   Poliisi sen sijaan näköjään pamputtaa heidän mielestään parlamentaarisessa järjestyksessä.

   Poista
  4. Tässäkin tuon taustan selvityksestä lienee melko selvää, että poliisilla nimenomaan on kenttätietoutta turvapaikanhakijoista, myös aiemmilta ajoilta. Lisäksi poliisilla täytyy olla sellaista tietoa, jota kaikelle kansalle saati toimittajille ei jaeta.

   Poista
 3. Samppa poika se lööperiä kirijoottaa. Moittii Teemua kirjoitus taidottomaksi, mutta oma blogi tyhjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Jurpolukki, kävin katsomassa profiiliasi. Minä olen ne 317. ja 318. sen katsoja, se on hieno saalis viidessä vuodessa. Googlen kaautta blogisi löysin, mikä upean tieteellinen maamiehen tietämyslaari!

   Poista
  2. Kommentoijista suuri osa pystyy pusertamaan ilkeyden aivan mistä aiheesta tahansa. Aivan kuin se olisi kommentoinnin itsearvo.

   Poista
  3. Anonyymi, minä en kannata minkään lajin ilkeilyä enkä kenenkään pilkkaamistakaan, en edes poliitikkojen. Kritiikkiä voi esittää muutenkin, ja on hyvää verbaliikan harjoittelua ilmaista asiat ilman loukkaamista, eikö vaan?

   Poista
 4. Minulla ei ole tietoa urheilumiesten kirjoitustaidoista, Matti Nykäsen lukihäiriötä lukuunottamatta. Vaan omalla lentävien lauseiden sarallaan Nykänen on pistämättömän naseva ja itseironinen. Lahjakkuutta sekin.

  Itselläni on ollut lukuisia lukihäiriöisiä oppilaina, ja vähintään siinä huomasi, että lukihäiriö ei merkitse kirjoitustaidottomuutta saati tyhmyyttä.

  Paitsi lukihäiriöiset myös vasenkätiset voivat olla huippuälykkäitä. Meillä on aika paljon ennakkoluuloja ihmisen kirjoituskyvyistä. Sanonpa vielä sen, että sellainen opiskelija, joka oli hidas ja onneton kirjoittaja, saattoi loistaa näyttämöllä puheroolissa.

  VastaaPoista
 5. Minuakin hämmästytti Hesarin "paljon mätää Tanskanmaan moskeijoissa" -juttu. Yrittävätköhän he ryhtiliikettä? Tosin loppuun oli laitettu se pakollinen peräkaneetti, että valtaosa muslimeista rakastaa rauhaa yli kaiken.

  Hesarin normaalia kiiltokuvajournalismia edusti taas juttu Vaasahiihdosta, jossa afrikan mustalle mannekiinipojalle oli pantu oikein sukset jalkaan ja siinä söpösti pyllyili lumessa, sekä seitsemän veljestä irakilaisittain, jotka paiskivat pitkää päivää Suomen eteen tulkkeina.

  Mistä muuten Samppa tietää, että Teemu valehtelee ja ettei hän osaa lukea eikä kirjoittaa?

  VastaaPoista
 6. Hauska kuvavalinta, jonka merkitystä tässä pähkäilen. Onneksi kerroit mistä sen otit, minulla kun sattuu olemaan tuo sama kirjasarja.

  Kuvassa on siis T. Björnströmin juliste vuodelta 1916 ja sen tarkoitus on saada suomalaiset tukemaan Venäjän Imperiumin sotaponnistuksia. Julisteen teksti vaatii näin: "Merkitkää 5 1/2 % Sotalaina, kurssilla 95 %."

  Kuvassa suomalaiset sisar hennot valkoiset, nuo kovien ay-poikien murskaaman yhteiskuntasopimuksen viattomat uhrit, auttavat taistelun melskeissä uupunutta veli venäläistä, joka taistelee sivistyneen maailman puolesta Turkkia ja Tattaria vastaan.

  Mikä profetia, herra varjele!

  VastaaPoista
 7. Kiinnitin myös huomiota siihen HS:ien moskeija-artikkelin hieman vesittävään toimittajan peräkaneettiin, että ei saa yleistää, sillä valtaosa Tanskan maan muslimeista on rauhaa rakastavia. 

  Voivat ollakin, mutta ei se tähtiin ole kirjoitettu. Samat asiat eivät merkitse aina samaa muslimille ja vaikkapa kristitylle. Uskonnonvapaus esimerkiksi on tällainen käsite, jota muslimi ei miellä samoin kuin länsimainen ihminen.

  Noita valistusjuttuja on edelleen Helsingin Sanomissa. Jokin semmoinenkin juttu oli tänään HS:ssa, missä kerrottiin jumissa olevista pakolaisista savisella leirillä. Kerrottiin pikkutytön haaveista ja sanottiin, että nyt niitä naisia ja lapsia olisi täällä. Käsitin niin, että nyt tulevat näiden jo tulleiden miesten perheet toisessa aallossa. Olemmehan me tietysti hirveitä ihmisiä, ellemme avaa ovia näille naisille ja lapsille, eikö vaan? Ensin miehet, sitten naiset lapsineen - näinhän tämä väki istui lehtikuvassakin jossakin maassa, miehet ja jopa pikkupojat pulskina eturiveissä, naiset takapenkeillä. Muuan länsimainen nainen teki valituksen näiden muslimimiesten etuilusta, ja komento vaihtui siinä leirissä: naisia ei saa sijoittaa enää miesten taakse. 

  Milloinkahan meillä feministit avaavat sydämensä musliminaisille ja -tyttölapsille?

  VastaaPoista
 8. Tuossa kuvassa voi nähdä monenlaista symboliikkaa. Ensinnä huomio kiinnittyy mielestäni tuon miesuhrin haavoittumiseen ja hänen silti hyvinkin kieroon ilmeeseensä. Hänellä ei ole ehkä puhtaita jauhoja pussissaan, ja hän pitelee haavoittuneenakin tiukasti kiinni aseestaan.

  Naiset näyttävät yksinkertaisilta ja sieluttomilta, ja minusta heidän työskentelynsä on ulkokohtaista, opittua, velvollisuudentuntoista. Naiset ovat eurooppalaisia ja ehkä SPR:n naisia ja mies taas tumma, kaukaa tullut.

  VastaaPoista
 9. Kaikki on seurausta höveleistä Eu-päättäjistä. Shengen-sopimuksen piti olla on Euroopan demokratian joutsenlaulu, sen toteutumisen olisi pitänyt osoittaa miten humaaneja ja sivistyneitä olemme. Mitä hyvää avoimet rajat ovat Euroopalle tuoneet, on nyt nähtävissä. Tää nykyinen suvaitsevaisuus ja lähimmäisenrakkaus alkaa haista tosi pahalle. Hirvittää tulevaisuus ja tämän rähmällään joka suuntaan olon seraukset. Homotkin ovat niin ihkuja ja ihania, vaikka harrastavat mitä suurinta elämän halveksuntaa ja rikkovat ihmisoikeuksia pruuttamalla ihmislapsen siemenet paskasuoleen tai suun kautta, kuten kannibaalit ruuansulatukseen uimaan. Eikä kukaan nainen ole tietääkseni loukkaantunut, vaikka pikku-homppelit mennen tullen matkivat ja halveeraavat naisten kanamaisuutta ja typeryyttä lässyttämällä ja naismaisesti persettään keikuttamalla. Nuoret ja vanhat naiset kuolaavat homojen keikoilla suut vaahdossa.Lesbot taas haluavat keinohedelmöitykseensä miehiltä spermaa, vaikka eivät siedä heitä sänkyynsä. Entäs jos miehet eivät antaisikaan enää eliksiiriään lesboille. Mitenkäs sitten kohdun suu pantaisiin?
  Juu, että kaikessa on puolensa ja tämänsä rakkauden ja suvaitsevaisuuden hehkutuksellakin, niin pakolais kuin muissakin asioissa.
  Terveisin Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, sieltäpä tuli kunnon töräys. Että miten sitten kohdunsuu pannaan - oletkohan nyt ihan tosissasi, kun vedät homot ja lesbot tähän Schengenin yhteyteen.

   Minulla ei taida olla mielipidettä vapaasta liikkuvuudesta. En kyllä näe mitään pahaa tai mutkikasta siinä, että ihmisen tulee näyttää paperinsa ja passinsa rajoilla ja anoa vaikkapa joitain lupia. Kyllä sekin minulle sopisi näinä aikoina, kun kaikilla ei ole hyvät mielessään. Todellinen hengenhätä katastrofitilanteissa on tietenkin eri juttu. Kun maa sortuu, ei ole aikaa etsiä passeja eikä anoa viisumeita.

   Minusta ihmisillä on vasta sitten ihmisarvo, kun ketään ei tarvitse erikseen suvaita. Suvaitsemisen liike tapahtuu aina ylhäältä alaspäin. Minusta se on kummallista alistamista.

   Poista
  2. Jokainen joka on matkustanut lentäen tietää, että vapaa liikkuvuus on siitä kaukana. Mitä se muka haittaisi, jos rajallakin pitäisi näyttää ainakin passia – EU-Suomen passilla portti auki, Pohjois-Korean passilla tai kokonaan passitta hieman tarkempi syynäys.

   Poista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Vaikka kuinka rakastaisi suurisydämisesti lähimmäistään, hyväksyisi tämän kaikki mahdolliset mieliteot ja halut ja erilaisuuden, jossakin on aina raja, viimeinen leivänkannikka tai paita antaa tarvitsevalle. Hyväntekijä voi olla vain tiettyyn rajaan asti kukin,vai pitäisikö henkensä antaa kaikkien puolesta, kuten erään kerrotaan antaneen legendassa. Kuka syödään ensimmäisenä? En kadehdi päättäjiä. Helkkarin visaisia hommia on edessä. Välillä tuntuu, että vaeltajat ovat toteuttamassa hienoa suunnitelmaa, eräänlaista "Exodusta", rauhanomaista matkaa uuteen luvattuun maahan. Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun nuoruudessani kommunistit sanoivat, että hyväntekeväisyys on väärin, sillä se pitää yllä vääränlaisia yhteiskuntarakenteita. Olen kyllä edelleen tätä mieltä. Ei kenenkään kuuluisi olla hyväntekeväisyyden varassa. Siksi olen aina suhtautunut hieman varauksellisesti hyväntekijöihinkin.

   Humaani katastrofiapu on tietenkin erikseen, senhän jokainen ymmärtää.

   Poista
  2. Politiikka on. Enemmistökommunistit eivät niin sanoneet, kysessä oli taistolaisten taiteellisen yliälykkäitä kotkotuksia. Minä tunsin kaksi jyrkkää taistolaista, broidini kavereita, joista se pahempi oli viime kunnallisvaaleissa persujen ehdokkaana. En ole tarkastunut pääsikö valtuustoon.

   Poista
  3. Nuorempi noista taistolaisveljeksistä oli broidini hautajaisissa. Hänestä oli tullut fiksu ja maltillinen mies, akka ja muuta omaisuutta. Muistan joskus kauan aikaa sitten, kun jo edesmennyt broidini hänelle hermostui ja pyysi minut mukaansa hänet hakkaamaan. Olin nuorena aika vahva. Ei äijää onneksi näkynyt.

   Poista
  4. Paljon mahdollista, että hyväntekeväisyyden tuomitsi nimenomaan taistolainen siipi, tai sitten jotkut yksittäistapaukset, henkilöt.

   Tätä argumenttia kuulin käytettävän keskustelussa ja mielestäni se oli nerokas oivallus. Jos köyhille annetaan almuja, he kituuttavat niillä, ja rakenteellista muutosta ei tarvita. Rakenteellisella muutoksella taidettiin tarkoittaa sosialismia, rikkauksien uusjakoa tasaisesti kaikille.

   Poista
  5. Marx ei puhunut rahan vaan tuotantovälineiden jaosta. Mahdollisesti jo hieman vanhentunutta.

   Lesken ropo on parasta mitä olen lukenut. Ja Casimir Ehnroothin rahan piilottamiset.

   Poista
  6. Tähän kohtaan selitys itsestäni. Olin lapsena ja nuorena hyvin oikeistolainen. Taistolaiset olivat pellejä, mutta kepu-NKP akseli muodosti vakavan uhan. Niinkuin muodosti.

   Poista
  7. Yhä tunnen vilunväristyksiä kun vanha NKP:läinen, paavo väyrynen, jyllittelee.

   Poista
  8. Se lapsuuteni oikeistolaisuus johtui lapsen havainnosta, joka oli kuin sadusta Keisari ilman vaatteita. Ymmärsin neuvostoliiton olevan pahan valtakunta ja ihmettelin, miksi kekkostelijat eivät sitä huomaa. Tietoa kuitenkin oli ihan riittävästi.

   Poista
  9. Minä olin tyypillinen isänmaantoivo. Minua peloteltiin koulussa maailmanlopulla ja Jeesuksen toisella tulemisella - yritin epätoivoissani jopa kääntyä uskovaiseksi, mutta tiukkaa teki.

   Neuvostoliitto oli suuri ja mahtava, ja hissukseen piti elää ettei isoveli vaan suutu. Imatran Tainionkoskella luokkaretkellä vatsapohjassa nipisteli, kun opettaja kertoi, että aivan tuossa puitten takana vakoilee Neuvostoliiton tutka. Olin varma, että meitä katseltiin paraikaa, minua ja Mallua sinisissä mekoissamme. Emme uskaltaneet väräyttää ilmettäkään.

   Vasemmistolaiseksi ryhdyin heti Turkuun mentyäni. Katselimme halveksien, kun Tuhatkunnan opiskelijat polttivat Tiedonantajia Turun torilla.

   Poista
  10. No juu,se oli silloin se. Viime vuonna Antti Herlin sai osinkotuloja satakuusikymmentä miljoonaa ja maksoi niistä veroa 4,7 prosenttia. Niin se käy tässä sokean ihannemaassa.

   Poista
  11. Kuinka moni saa töitä Antti Herliinin firmassa ? Tiedätkö?

   Poista
  12. Tiedätkö, kysyjä, miten se tähän liittyy?

   Veljensa Niklas Herlin kirjoitti lehtensä palstalla edesmenneen isänsä skitsofreenikoksi, koska hän teki salassa sopimuksen, jolla Antti sai Koneen ja loput sisaruksista nousivat muuten vain maamme rikkaimpien kymmenikköön.

   Poista
  13. Yksi tehtaanjohtaja samasta firmasta asui muinoin samassa talossa kuin minä. Minä siinä pienemmässä asunnossa talon päädyssä. Kun alkoi sataa, me molemmat ryntäsimme samalle imeytyskaivolle, johon meillä oli pumppu. Vesi kun oli useamman kerran noussut sisään taloon, silloin 90-luvulla oli kovia rankkasateita, sellaisia en sittemmin ole nähnyt. - "Hyvin vetää, yhdessä naurahdimme ja istuimme kaivon kannella."

   Poista
  14. Siinä talossa Harald oli tykännyt viettää kesiään. Makuuhuoneessaan oli minua hymyilyttänyt lavuaari parisängyn vieressä. Kauhea homeen haju silloin, kun minä siellä havainnoin. Muinaiset orjat kertoivat minulle, että vaikea oli pihalta kuusi kaataa, vaikka pakko oli. Harald Hirmuisen vuoksi kaivoivat kannon maan alta ja visusti koittivat maaperän tasoittaa ja naamioida.

   Poista
  15. Heikki se oikeasti oli, joka langoilla leikki.

   Poista
  16. Tuo "tiedätkö"-anonyymi on varmaan opiskelija, joka ikinä ei ole tienannut tai muuten elämää kokenut, mutta leipää on aina syönyt. - Ja jos ei leipääkään, niin nuggetteja ja nuudeleita.

   Poista
  17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 12. Suvaitaan nyt vaan ja kerätään rahaa ja avustuksia kaikkien mahdollisten temppeleitten rakentamiseksi tänne. Täällähän alkaa uusien kulttuurien ja uskontojen kukoistukset muuttajien mukana. Suomen vähäinen kantaväestö tulee koko ajan vähälukuisemmaksi kun homot, lesbot ja sukupuolensa vaihtajat lisääntyvät nuorisossa. Kouluja ei missään nimessä pitäisi lakkauttaa. Uudet tulokkaat lisääntyvät nopeasti. Onhan jo nyt synnytysikäsillä naisilla melkein kaikilla myös vauva tullessaan mukana. Minnekähän sitä itse joutuu vielä lähtemään jos elää siihen asti, että "eduskunnassa" ei ole enää ainuttakaan vanhaa puoluetta. :) Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suhtaudun moskeijojen rakentamiseen valtion tuilla ja verovaroilla varauksella. Huolimatta uskontotieteen opiskelusta, tai ehkä juuri siksi, en osaa pitää islamia rauhanuskontona kuin korkeintaan juhlapuheissa.

   Se on mieluummin käytännöllinen uskomus- ja tapajärjestelmä, joka pohjaa muslimimiehen kyseenalaistamattomaan ylivaltaan sekä perheessä, yhteiskunnassa että globaalisti maapallolla, kaikkien väärien uskontojen joukossa.

   Me vaadimme suvaitsevina kansalaisilta islaminuskon pimeimpien puolien hyväksymistä, kun kiellämme rasistikorttia heilutellen kaikenlaisen islaminuskoa tai muslimeja kohtaan tunnetun kriittisyyden.

   Jos tätä kuviota tarkastellaan rehellisesti, pitäisi oikeastai kysyä: kuka tässä kuviossa on oikeasti rasistinen. Se joka pitää muita vääräuskoisina eikä ymmärrä naisen olevan itsenäinen ihminen, vai se, joka kyseenalaistaa tämän keskiaikaisen uskomusjärjestelmän?

   Poista
  2. Miksihän muuten suomalaisten sosiaaliturva lisukkeineen muka kuuluu heti kaikille tänne saapuville? Hätäapua ihmisille pitää antaa, mutta minusta suomalainen sosiaaliapu on vain kantaväestöä varten.

   Täällä kalliissa maassa niukan elämisen mahdollistava sossun jelppi ei saisi langeta kaikille kuin mamulle illallinen. Nythän melkein lyhentämätön rahanjako koskee turvapaikan hakijoita, sekä täällä epämääräisissäkin keikkatöissä käyviä, heidän ulkomailla asuvine perheineen.

   Minullakin on joitakin tuttuja, jotka ovat käyneet lyhyissä ja pitkissä keikkatöissä ympäri mualimaa, eivätkä he ole siellä sossun ovia nykineet, kaikissa niissä maissa ei edes ole mainittavaa soppalaa.

   Poista
  3. En ole tarkkaan perillä oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvan suuruudesta, mutta käsittääkseni heille maksetaan heti työttömyystukea (työmarkkinatukea?) lisineen noin 900 euroa/kk. Tämä lienee puhtaana käteen? Oikaiskaa, jos tietoni on väärä!

   Minusta tämä on hieman outoa, sillä eivät he ole oikeasti työttömiä, vaan käsittääkseni koulutettavia, kuten opiskelijatkin, jotka saavat opintotukena vain noin puolet maahanmuuttajan saamasta summasta. Työtähän opiskelukin on.

   Miten lienevät sosiaalituet rikkaammissa Euroopan maissa? Maksavatko ne enemmän oleskeluluvan saaneille? Sopiiko tätä kysyä?

   Poista
  4. Et ole huiputettavissa? Ja levität väärää tietoa sosiaaliturvasta? En lähde oikomaan. Neuvo: käytä oikeita tietolähteitä.

   Poista
  5. Mitään levitä, kun nimenomaan pyydän tuossa oikaisemaan! Nuo summittaiset luvut ovat uuninpankkopojan kirjoituksesta.

   Jos sinulla on oikea tieto, miksi et kertoisi sitä tässä? menisi mukavasti levitykseen.

   Poista
  6. Eilisessä Hesarissa kolme sossualan opiskelijaa kertoili kokemuksiaan ja näkemyksiään sosiaaliturvan käytöstä ja tasosta.

   Koulutettuina kokemusasiantuntijoina heidän mielipiteensä tulivat niin lähelle omia arvelujani ja kokemuksiani, että ihan hämmästytti. Eräs sellainen oli tieto siitä, että sossutukien varassa elellään leppoisasti jo kolmannessa polvessa.

   Hieman aiemmin joku maahanmuuttajakin päivitteli sitä, että Suomessa koteutetaan sosiaalituille. Pahoin pelkäänkin - ja tämä on mamukritiikkini ainoa syy - että hyväsydämistömme ilman tarkoitustaan luo meille ryhmiä, joiden ainoa työ on sossutukien maksimointi.


   Poista
  7. Nimimerkillä "Tapsa" on mielipide, mutta hyvin vähän, jos lainkaan, käsitystä sosiaaliturvan eri tukimuodoista ja niiden myöntämisperusteista.

   Eikä hän näytä olevan ainoa. Sen minkä itse todella tietää vain sen tietää ja tuntee. Netissä voi joko näyttää tietämyksensä tai tietämättömyytensä. Joten enpä lähde minäkään harjoittamaan aikuiskasvatusta, tämän enempää.

   Poista
  8. Lisään vielä: Se joka ei ymmärrä tai käsitä, että Suomessa jokainen, siis aivan jokainen on "sossutukien" käyttäjä, on joko tyhmä tai pelkästään ilkeä, tai sitten kumpaakin.

   Se kansanosa, joka joutuu elämään pelkän sosiaaliturvan varassa,joko aioittain tai pidempään, elää hyvin niukkaa elämää. Täytyy olla tyhmä & ilkeä, jos haluaa potkia heitä.

   Poista
  9. "- - sossutukien varassa elellään leppoisasti jo kolmannessa polvessa."

   Tapsa, Tapsa! Tämä kuuluu muotoilla näin: Huono-osaisuus ja syrjäytyminen on periytyvää.

   Poista
  10. Hyvä sosiaaliturva ei yllytä kotona loisimiseen. Jokainen joka on elänyt aikuiselämää 1980-luvulla tietää sen. Luulisi tietävän. Silloin elettiin sosiaaliturvan ja tukien kultakautta, ja työttömyys oli kuitenkin vain 3-4 %.

   Poista
  11. Anonyymi klo 13.06, käsittääkseni Tapsa esittää ja korostaa tuossa sosiaalialan ihmisten kokemusperäistä tietoa, ja sanoo arvelleensa samaa. Ei tämä ole oma mielipide!

   Sama anonyymi, jokainen ei ole tässä nyt tarkoitettujen tukien käyttäjä, vaan puhe artikkelissa oli niistä tuista, jotka ovat sidottuja tiettyyn olotilaan eivätkä lankea kaikille kuin manun illallinen. Kaikista tuista on turha syyllistää yhtään ketään.

   Poista
  12. Anonyymi klo 13.56, mikään tuki ei yllytä ketään yhtään mihinkään, mutta tiettyyn elintapaan voi kasvaa kiinni sukupolvittain. Tämä on ikävä totuus.

   Lapsi jolle ei korosteta lukemista ja itse yrittämistä yrittämisen jälkeen, ei tartu kirjaan eikä paina pikku persettään lukupenkkiin. Lukeminen ja opiskelu mahdollisimman pitkälle ja kova tekeminen on ainoa tie ylöspäin irti tuettuna olosta. Työ ei tule soittamaan ovikelloa eikä se tule aina vastaan työkkäristäkään. Työn löytäminen on vähän sama kuin hyvän kumppanin löytäminen: vain yrittävä saa.

   Poista
  13. Elintapaa? Väitätkö ihan tosissasi, että leipäjonoissa seisovat ihmiset ovat jonottamassa ruokakassia elämäntavan vuoksi. Siksi, että se on itse valittu tapa elää? Siksi, että leipäjonossa seisominen on kivaa ja että sinne mennään säässä kuin säässä seisoskelemaan huvin vuoksi ja vain tapaamaan tuttuja, seuran vuoksi. Tai sen vuoksi kun sosiaalituet ovat tehneet laiskaksi.

   Tyhmä saa ja voi olla, mutta tyhmyys ja ilkeys on kammottava yhdistelmä.

   Poista
  14. Tuo on sinun ajatuksesi. Älä sovita sitä minulle, Anonyymi.

   Huono-osaisuus ja syrjäytyminen on periytyvää, toteaa suomalainen tutkimus. Kukaan ei voi valita perhettä, johon syntyy, mutta on pitkälti kiinni vanhemmista, millaisen lähtölaukauksen elämälleen saa.

   Ongelmat näyttävät kasaantuvan. Huostaanotot, mielenterveysongelmat, rikollisuus, kouluttamattomuus ja toimeentulo-ongelmat yleistyivät merkittävästi, jos vanhemmat ovat pitkään saaneet toimeentulotukea.

   Näin kirjoitetaan mm. Taloussanomissa:
   http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/05/29/katso-mista-koyhyys-alkaa/20117584/139

   Poista
  15. Kuten Iines totesikin, niin referoin Hesarissa 7.3. ollutta mielipidekirjoitusta, jossa kolme sosiaalialan opiskelijaa omilla nimillään päivitteli itse kokemiaan asioita.

   Tyhmyydestä ja ilkeydestä en tiedä (edellistä hieman epäilen), mutta ainakaan tietäväistä leikkivällä anonyymilla ei ole malttia lukea mitä toinen oikeasti sanoi.

   Omien ennakkoluulojen hurmiossa on niin kiva lätkiä leimoja muihin.

   Poista
  16. Tämä minua alkaa pikku hiljaa todella suivaannuttaa, että leimoja lyödään nimenomaan omien ennakkoluulojen pohjalta, sanoja asetetaan toisten suuhun, mielipiteitä nähdään siellä, missä esitellään esillä jo olleita asioita, selkeitä faktoja. Rakennetaan siis olkinukkeja, joiden varaan perustetaan jatkokeskustelu. Eihän tämmöisestä päästä asiassa eteenpäin!

   Milloin näistä argumentaatiovirheistä päästään?

   Poista
  17. Kumpikin esittää sosiaaliturvasta ensin väitteitä jotka eivät ihan pidä paikkaansa. Ette korjaa, osaa tai halua korjata, väärää informaatiota.

   Asiantuntemuksenne aiheesta ja sosiaaliturvasta ei vakuuta. Ja kun omat eväät loppuvat, vedetään argumentaatiovirhe-kortti esille.

   Eikö olisi rehellisempää myöntää ettei todellisuudessa tiedä riittävästi? Mielipiteitä voi tietenkin aina esittää, ihan mistä hyvänsä.

   Poista
  18. Sinulla on todistustaakka nyt, Anonyymi, ei kellään muulla. Missä ensinnäkin on jokin väite? Mihin "väitteeseen" viittaat? Ymmärtänet, että jos et pysty löytämään tuosta yltä väitettä, ja vielä väärää, kyseessä on harakanpesä, jota rakentelet luuloistasi?

   Jos tarkoitat uuninpankkopojan blogista lainaamani lähdetietoa noin 900 e/kk työttömyystuista, niin tässä se lähde on:"Työmarkkinatuki on 702 euroa ja työvoimapoliittiseen koulutukseen osallistumisesta saa yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Yhteensä siitä tulee noin 890 euroa kuukaudessa."

   Mikä tuossa Saku Timosen tiedossa siis on väärin? Mitä hän ei tiedä tai minkä hän esittää väärin? Minulla on tapana luottaa lakimiestietoon.

   http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/

   Poista
  19. Jostain syystä sinulta jäi pois sanat: miinus verot. Ja vielä: työttömyysetuuksia ei saada vaan niitä anotaan, haetaan. Ne myönnetään, jos myönnetään. Kaikki työttömät eivät siis saa 900 euroa kuukaudessa käyttöönsä.

   Toinen asia. Timosen kirjoitus oli kritiikkikirjoitus, hän kyseenalaisti Maria Tolppasen väärät väitteet. Sinä vain toistat mekaanisesti yhden summan. Se on väärän informaation jakamista.

   Poista
  20. Sinun väitteesi: "heille (oleskeluvan saaneille) maksetaan heti 900 euroa lisineen, puhtaana käteen."
   Väärä virheellinen väite.

   Poista
  21. Hevonkukkua, Anonyymi, lukutaito hoi! Saku Timonenhan puhuu selkein sanoin oleskeluluvan saaneen turvapaikanhakijan työttömyysturvasta, ei kotouttamisrahasta.

   Heti = en-nen en-sim-mäis-tä-kään työ-paik-kaa.

   Poista
  22. Iines:"Tämä lienee puhtaana käteen? Oikaiskaa, jos tietoni on väärä!"

   Tuokaan siis ei ollut väite. Minähän nimenomaan kysyin, en väittänyt. Koeta jatkossa pysyä faktoissa. Harakanpesien raivaaminen on ikävää keskustelukulttuuria.

   Poista
  23. Kas kun erillistä kotouttamisrahaa ei ole enää olemassa vaan oleskeluluvan saaneelle maahanmuuttajalle voidaan myöntää työttömyyspäiväraha mikäli: a. hän ilmoittautuu työvoimatoimistoon b. hän sitoutuu noudattamaan työllistymissuunnitelmaa kuten kaikki muutkin työttömät (joka maahanmuuttajan kohdalla tarkoittaa mm kielikoulutukseen osallitumsta tms.) c. maahanmuuttaja on aivan samojen lakien ja asetusten alainen kuin jokainen työtön työttömyysturvan myöntämisperusteiden suhteen.

   Totta, harakanpesien raivaaminen on todella työlästä!

   Poista
  24. Laki maahanmuuttajien kotouttamaisesta 10§:
   Maahanmuuttajalla, joka ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi tai joka hakee toimeentulotuesta annetun lain (1412/1997) mukaista toimeentulotukea, on oikeus yhteistyössä kunnan ja työvoimatoimiston kanssa laadittavaan kotoutumissuunnitelmaan. Kotoutumissuunnitelman kestosta, muuttamisesta ja keskeytyneen suunnitelman jatkamisesta sovitaan kunnan, työvoimatoimiston ja maahanmuuttajan kesken. Maahanmuuttajan kotoutumissuunnitelma korvaa työvoimapalvelulain (1005/1993) 10 c §:n 1 momentissa tarkoitetun työnhakusuunnitelman.

   Lähde Finlex:
   http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1999/19990493

   Poista
  25. Anonyymi, älä siirry sivuasioihin! Eihän tässä ollut kyse kotouttamisrahasta tai vastaanottorahasta, vaan työttömyystuista on lausuttu uuninpankkopojan blogista poimittu väittämä. Se mitä työttömyystuista on lausuttu, on ollut aivan oikein.

   Edelleen toistan: Pysy asiassa, ja kerro missä ovat ne väittämäsi väärät väitteet oleskeluluvan saaneen turvapaikahakijan työttömyystuista? Et ole pystynyt osoittamaan väittämääsi väärää väitettä, joten lopetan osaltani keskustelun, koska siirryit nähtävästi lapsellisuuksiin.

   Poista
  26. Anonyymi, mikä merkitys keskustelussa tuolla kirjoittamiseni aikana tupsahtaneella klo 15.45 pykäläkommentilla on tässä keskustelussa? Siinä ei ole mitään keskusteluun liittyvää, eli pykälässä ei ole mitään, mikä tukisi väitettäsi väärien väittämien esittämisestä?

   Sinun tehtäväsi ei ole tuoda tänne asiaan liittymättömiä pykäliä, vaan todistaa oikeaksi väitteesi siitä, että täällä jossain on väärä väittämä työttömyysturvasta. Älä siis rakenna harakanpesää tyhjän päälle.

   Poista
 13. Iines, anteeksi, jos säikäytin! Tuli niin ikävä tänne kamariisi. Dramatiikkaa ei aina puutu, kun aukaisen sanaisen arkkuni! :)Joskus alkaa todella kyrsimään nämä "suvakkien yninät" Anteeksi ällö lainaus. Kuka lie tuon s-alkavan sanan keksinyt? Joku perussuomal. sitä käytti jossakin. :) Nämä uudet sukupolvet kun on niin huikean ja suloisen suvaitsevia kaikkia kohtaan. He osaavat kärsiä kärsivien kanssa. Kukkavuoret kasvavat liikenne- tai muilla onnettomuuspaikoilla. Mielenkiintoista siinä on se, ettei uuden sukupolven enemmistö ole nähnyt nälkää, ei ollut sodissa pakosta. Suuri osa on saanut kaikki digivehkeet mitä muillakin on, ja on saanut opiskella. Mitä nyt hitusen on ollut angstia murkkuiässä. Eli nämä ovat suvaitsevampia kuin sodat ja nälät nähneet sukupolvet. Olettaisin? Miksi?Ovatko nyyhkyleffat ja media onnistuneet aivopesuohjelmassaan? Eri asia on mitä ja miksi he haluavat suggestiivisilla tuotteillaan saada aikaan, kenen asianajajia ovat?
  En tiedä syyllisyydentunneko vai mikä päättäjistä on tehnyt niin vahvasti ja periksiantamattomasti lähimmäisiä rakastavia? Ovatko sossut olleet luomassa näitä sopimuksia ja etuisuuksia pakolaisille? Osa kait liittyy maailmanlaajuisiin sopimuksiin, mutta ketkä meillä ovat huseeranneet näin loistavat ilmasen rahan markkinat penniäkään tänne veroja maksamattomille. Kyllä käy katteeks! :)
  No. Ounastelen, että niin kuin rajat on pitänyt saada auki raha- ja tavaraliikenteen vuoksi, eli kapitaalin vapaale liikkumiselle ja pääomien ahneiden tavoitteiden vuoksi etupäässä. Unelmien paksut seteliniput, vai pörssilistat lie olleet yrittäjien puhekuplissa pään päällä himoitessaan tänne mahdollisimman paljon maahanmuuttajia. Halpaa työvoimaa, halpaa työvoimaa, (syökää kanaa äänellä toistettuna).
  Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja puheenvuoroja Leonooralta. (Emmekä myö sinnuu säikähdetä!)

   Poista
  2. Minäkin tykkään Leonooran upean räiskyvästä ulosannista: anna palaa!

   Poista
  3. Leonoora, yhdyn edellisiin puhujiin. Jos suoraan sanon, nauroin silmät vesissä värikästä, loistavaa kielenkäyttöäsi, en ajatuksiasi, joten anna palaa vaan minunkin puolestani!

   Poista
  4. Iloinen ja kiitoksentäyteinen muiskaus kaikille! Toivottavasti tää ärhäkkä flunssapöpö ei tartu aaltoja pitkin! Peskää kädet ja juokaa kuumaa varmuuden vuoksi!
   Leonoora

   Poista
  5. Paranemisia, Leonoora, flunssa on kurjaa!

   Olen säästynyt flunssilta viimeiset vuodet, en ole sairastanut edes nuhaa vuosikausiin, ehkä 10 -15 vuoteen. Influenssarokotuksen otan joka vuosi. Muita kurjuuksia kyllä riittää senkin edestä, kuten tämä puhejuttu, joka tuottaa hankalia tilanteita jatkuvasti, ja hyvänlaatuinen asentohuimaus, vaaraton mutta kurja vaiva, joka haittaa mm. valokuvausnäköä. Ristimme on meillä useimmilla ei ihan nuorilla.

   Poista
  6. Iines, ihan kuin olisin lukenut joskus jostakin, että asentohuimaukseen on olemassa jokin liike / liikesarja, jolla voi "keikauttaa" sisäkorvaa ja saada huimauksen kuriin.

   Poista
  7. Epleyn manööveri ja lukuisia muita, minulla on noita monisteita asentohuimaukseen. Yksi liikesarja on erikoisen tehokas, ja sitä harjoittamalla saan yleensä huimauksen asettumaan. Vaan aina se palaa, joskus vuoden päästä, joskus puolen vuoden. Nytkin käyn parhaillaan niska-hartiafysioterapiassa, koska tämän alueen jännitykset - tension neck - aiheuttavat myös huimausta. Hassua muuten, että asentohuimaus on korvasairaus, tai häiriötila. Tasapainoelinhän on korvassa.

   Poista
  8. Hyvää naistenpäivää muuten kaikille! Olen ihan fiiliksissä; lähden kohta auttamaan leipomuksissa - olen se peukalo keskellä kämmentä -tunari - kun illemmalla juhlitaan nuorten naisten kanssa tätä päivää.

   Loppuviikko Filkkareilla, ihanaa!!! Otin talviloman ihan niitä silmällä pitäen.

   Poista
  9. Vai Filkkareilla. (Piti ihan googlettaa kun en tiennyt mitä ko. sana tarkoitti!!!) Ätsh.

   Muistan Tampereen Elokuvafestivaalit, ihan melkein alusta asti - en nyt sentään aivan alusta; minulla on kamalasti kivoja muistoja niistä. (Olenkin, ehkä onneksi, unohtanut kertoa niistä.) Viimevuosisadalla kun ei Suomessa vastaavia elokuvafestivaaleja ollut niin Manseen tuli nää kaikki filmihullut ja Ateneumin Kamerataiteen opiskelijat, mm. jotkut ihme Peurasmäen veljeksetkin, aki ja mika. Niistä opiskelijoista jotkut olivat ihan oikeasti hulluja... kun tutustui heihin, hullumpia kuin näyttelijät. Eli Oli Pirun Kivaa porukkaa! Ja maailmanluokan ohjaajia oli roudattu ulkomailta, mm. Lindsay Anderson. Kino Palatsi, se iso elokuvateatteri Hämeenkadulla Tuulensuun talossa, siellä leffat esitettiin. Siis lyhytelokuvat. Muistan, kun teatterista valot sammuivat... kuului joka puolelta PAMP POMP PLAMP PLOP. Arvaatko miksi? No, siihen aikaan viinipulloissa oli puukorkit, ne sitä ääntä pitivät. - Kauheeta porukkaa juomaan oli muuten tuo elokuvaväki! Ite, kun oli ihan nöösipoika vasta silloin, sai tehdä kaikkensa ja antaa kaikkensa, tai välillä vähän enemmänkin, että pysyi heidän mukana tahdissa...

   Hyvää filkkariviikonloppua, Kuunkuiske!

   Poista
  10. Kuunkuiske, hyvää naistenpäivää sinulle ja kaikille naisille! Olisin unohtanut koko päivän, ellet olisi maininnut. Ei sitä täällä Pikkukaupungissa huomaa.

   Minunkin piti miettiä tuota Filkkarijuttua, mutta arvelin sen ilmeisesti suurin piirtein oikein.

   Poista
 14. Summasummaarum: Hyvveehän kaikki tarkottaa kaikessa kaikille kuiteskii, vai?
  Ainakin puheissa.
  Rotkoni rauhaan taas hiivin. :)
  Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon hieman naiivistikin näin: minun on vaikea uskoa jopa se, että joku toimii yleisessä päätöksenteossa pelaten omaan pussiinsa. Korkeintaan on niin, että joku ei vaan tajua, että jokin teko ei ole hyväksi kaikille. Mutta siis hyvään tarkoitukseen uskon herkästi, vaikka uskoisin olevani sellainen, jota on vaikea, ellei mahdoton, jymäyttää.

   Poista
 15. Kuten nämä. Hyvveehä ne vaan tarkottaa!
  http://areena.yle.fi/1-3179041
  Leonoora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivät nuo välttämättä pahaakaan tarkoita.

   En osaa kadehtia ihmisiä, jotka pelaavat rahalla. Mieluummin vähän säälin noita huippuosinkojen nostajia.

   Poista
  2. Niinpä niin, tuo Nokian Renkaiden entinen toimarikin. Rengastestihuijausten tähden maine on mennyt. Ei luulisi miljoonienkaan korvaavan sitä huonoa fiilistä, jonka itse on aiheuttanut toimimalla omatuntoaan vastaan.

   Poista
  3. Näitä huijaustuloksiahan on nyt putkahtanut jokin toinenkin päivänvaloon. Tietoinen huijaaminen on kyllä alapuolella kaiken arvostelun! Moraalitonta kaupankäyntiä.

   Poista
  4. Tuossa jutussa valehdellaan heti otsikossa eli väitetään Antti Herlinin saaneen 160 miljoonaa osinkoja. No, ei ihan saanut, selviää lukemalla eteenpäin, vaan noin 3 miljoonaa.

   Sen sijaan hänen omistamansa yritys sain suuren osinkonsa verotta. Ne rahat ovat yrityksen, eivät Antti Herlinin, ja jos hän sieltä nostaa rahaa, niistä pitää maksaa vero.

   Oikea kysymys ja päivittelyn aihe onkin se, että minkä helvetin takia kansanedustajamme ovat joskus säätäneet lain, jonka mukaan yritys saa tietyin ehdoin osingot verotta?

   PS. Mitä osinkoihin muuten tulee, niin ne eivät ole meidän veronmaksajien yhteisiä rahoja yhtä vähän kuin meidän pankkitalletuksemmekaan.   Poista
  5. Laajemmin ajateltuna näen moraalista ongelmaa siinä, että yritykset jakoivat tällaisessa tilanteessa viime vuonna vissiin suurimmat osingot. Osinkoihinhan yritys laittaa rahansa investointien sijaan. Ei niitä hotsita sellaiset, mukavampi kuoria ja kouria kahisevaa taskuihin.

   Poista
  6. Hallituksen aikomien tulonsiirtojen palkansaajilta yrityksille, uskon riittävän siihen, että osingonjaot säilyvät ennätyssuurina tulevinakin vuosina.

   Poista
  7. Minä tunnen vain tapauksia, joissa yritys maksaa työntekijöille, joskus enemmän, joskus vähemmän.

   Siinä katsannossa tulonsiirta palkansaajalta yritykselle on mieletön ajatus. Alunperinhän ne kaikki rahat ovat yrityksellä.

   Mistä yritys ne rahansa saa? No, siinä aletaan lähestyä sitä, mitä varten osinkoja maksetaan.

   Poista
  8. Ilman pääomaa oleva yritys keikkuu jo konkurssissa.

   Poista
  9. Tuossa mielessä tulonsiirron voi ajatella mielettömäksi sanaksi. Työsopimuksessa kysymys on kuitenkin sopimuksesta, jossa työntekijä sitoutuu tekemään työsuoritteita etukäteen tiedetyillä ehdoilla. Yhdenkään työnantajan en tässä usko toimivan hyväntekeväisyydestä . Kysymys on siis omistamisesta ja kapitalismista, joka ei hyväksy sopimusoikeutta.

   Poista
  10. Erehdys siitä, että palkkarahat olisivat yrityksen tai yrittäjän, on ymmärrettävä. Yritys kuitenkin erilaisista käytännön ja mukavuussyistä perii työntekijöidensä rahat asiakkailtaan. Joskus yritys haluaa myös salata asiakkaansa, se ei tarkoita, että asiakkaita välttämättä hävettäisiin. Palkaksi palkkarahojen perinnästä yritys ottaa ne hetkeksi aikaa itselleen korottomana lainana siten, että työntekijät saavat rahansa vasta jälkikäteen. Koska työnantajapuoli on viime aikoina osoittautunut hieman epäluotettavaksi sopimuskumppaniksi, kohtuullisen koron maksaminen olisi asiallista.

   Joskus myöhemmin pohdin sitä, omistavatko asiakkaat tosiasiallisesti koko yrittäjän ja yrityksen.

   Poista
  11. Kaipa yrityksen perustajallakin on jokin osuus tuossa yrityksen työnteossa? Eli voiko yrityksessä liikkuva raha todella olla yrittäjän palkkaamien työntekijöiden rahaa?

   Eikö ideoinnista, riskinotosta, velanotosta, suunnittelusta, kokonaisuuksien hallinnasta, vastuusta ja taatusti kelloon katsomattomasta työajasta muka saa tulla yhtään hynää omaa taskuun?

   Jos yrityksessä liikkuva raha olisi työntekijöiden - omistaja poislaskettuna - rahaa, niin herää kysymys, miksi työntekijät tekevät muille työtä, mikseivät he perusta omia kimppayrityksiä?

   Poista
  12. Riku: "Yritys kuitenkin erilaisista käytännön ja mukavuussyistä perii työntekijöidensä rahat asiakkailtaan."

   Arvaan, ettei Riku koskaan ole ollut itsellinen, vaan aina palkannauttija? Kysynkin siis samoin kuin Iines, että miksei helkkarissa Rikukin ota rahojaan suoraan asiakkaalta? Mihin hän toisen omistamaa yritystä siinä välissä tarvitsee?

   Riku: "Joskus myöhemmin pohdin sitä, omistavatko asiakkaat tosiasiallisesti koko yrittäjän ja yrityksen."

   Tämän pohdinnan haluan lukea. Ehkä se on jo tuolla alempana...

   Poista
  13. Entäpä niissä käytännössä nykyäänkin erittäin yleisissä tapauksissa, ettei Asiakas haluakaan maksaa Työntekijälle niin paljon rahaa kuin tämä haluaa ja katsoo ansainneensa?

   Mitä tekee Työnteklijä? Syyttää siitä Yritystä, eikö niin? Tai jopa maan Hallitusta!?

   Eli kun vie Rikun ajatelman hieman pitemmälle, huomaa että hänen aika usein harrastamansa yritysten ja hallituksen moittiminen on täysin perusteetonta.

   Haukkukaamme yhdessä saitaa Asiakasta!

   Poista
  14. No juu, mutta minua nauratti, kun tuon kirjoitin.

   Poista
 16. Osta osakkeita RR ,niin saat osinkoja. Ei tarttee kadehtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsi saat käydä yhtiökokouksissa sanomassa mielipiteesi.

   Poista
  2. Ei siinä kateudesta kysymys ole, jos odottaa yrityksiltä investointeja osingonjaon sijaan. Eikös tarkoitus olekaan saada Suomea nousuun?

   Poista
  3. Kysyin kerran eräältä pikkupojalta sen klassisen kysymyksen, että mikäs sinusta tulee isona. - Ostan osakkeita, hän sanoi. Ihmettelin mielessäni, miten pikkuinen poika haaveilee asunnoista - myöhemmin vasta humanisti minussa väistyi ja hoksasin, mitä osakkeita hän tarkoitti.

   Nyt tuo pikkuinen poika on iso ja oli myynyt sanojensa mukaan muutamia osakkeita, joita ei tarvinnut. Rahoilla hän osti Mersun. Jotenkin minua hieman kylmää tuo elämäntapa.

   Poista
 17. Jostain silmiini pisti (outsch!) otsikko jossa valitettiin sitä että suomalaisten yhtiöitten osingoista valuu miljardeja ulkomaille... Tai oliko se satoja miljoonia? Juttua en lukenut mutta jo otsikon sanajärjestyksestä jäi sellainen mielikuva, että tätä paheksuttiin?

  Miksi?

  Osakkeiden osto ja myynti on rehellistä peliä. Ostaminen tosin vaatii rahaa, ei myyminen.

  Jos ulkomaalaiset ihmiset ovat ostaneet omilla rahoillaan suomalaisia osakkeita Suomen Börssistä, ja myös omalla riskillään, niin ovatko he ostaessaan ajatelleet a) lahjoittavansa kyseiset muutamat miljardit eurot suomalaisille veronmaksajille, noin huvin vuoks' vaan vai b) ajatelleet saavansa sijoitukselleen jonkinlaista "katetta"...?

  Ps. Zimbabwen pörssiin en kyllä rahojani (jos minulla sellaisia olisi) sijoittaisi. Millin kun sinne tänä vuonna pistäisi ("please be so good, Mr.") niin vuonna 2017 kun osinkoja pitäisi maksaa, sanottaisiin "I'm sorry, Mr.", valtio on päättänyt että ulkomaille ei osinkoja enää makseta. Eikä teillä sitä paitsi täällä ole "got a bean" pennin hyrää mitään rahaa. Valehtelette vaan, Mr mikis.

  Näinkö pitäisi Suomenkin menetellä?

  Ps. Ihan toinen asia on kun rahoja piilotellaan verottajalta. Inhimillisesti ymmärrettävää mutta rikollista. Eikä siinä auta Ehrnrooth'in (Göranko hän oli?) selittelyt kun Luxemburgin salaiselta pankkitililtä löytyi ylimääräinen 10 miljoonan tili hänen nimellään: "Ei, ei ne minun rahoja ole..." Heh, heh.

  - Miksei kukaan koskaan minun tililleni talleta vahingossa vaikkapa vain 100 000 euroa? Ev varmaan nostaisi siitä sen kummempaa mekkalaa. (tilinumeroni saatte tarvittaessa Iinekseltä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisin harkita muuttoa Portugaliin. Se on kaunis ja lempeäilmastoinen maa, ystävällinen -toistaiseksi - verotukseltaan meille tavallisille keskituloisille, joilta on napsaistu lähes puolet palkasta. Siellä kelpaisi eläkeläisenkin asua ja nauttia omista rahoistaan.

   Poista
  2. Edelleenkin ihmettelen missä tässä ns. Casimirin kympissä on pihvi?

   Meillähän ei veroteta pankkitileillä olevia säästöjä, mikäli olette huomanneet. Ainoastaan niistä saatavia korkoja voidaan verottaa.

   Lisäksi meillä ei enää ole varallisuusveroa (mitä ette tietenkään ole huomanneet).

   Mikä oli siis Casimirin, rauha hänen sielulleen, rikos?

   Poista
 18. Yhtiöt siirtävät kertynyttä rahaa osinkoihin koska puuttuu investointi-ideoita.Tavaraa ei kannata tuottaa varastoihin.

  VastaaPoista
 19. Tavaraa ei kannata valmistaa varastoitavaksi, mutta mikä tukee hallituksen otaksumaa investointihalukkuutta, kun haittatekijöiltä, työntekijöiltä, leikataan yritysten hyväksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurihan tuolla ylempänä esitit, että yritys itseasiassa vain perii ja välittää asiakkaalta työntekijän rahat.

   Miksi siis yrityksen pitäisi investoida? Miksi ylipäätään syyttää yritystä yhtään mistään - eikö vika ole siinä saamarin asiakkaassa?

   Poista
  2. Asiakas on syypää kaikkeen. Oikeen mulkku!

   Poista
 20. Kateus on sairautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateuskortti on jo käytetty, mitä jos argumentoisit?

   Poista
  2. Herlin kortti käytetty ,jos kirjoitat jotain muuta.

   Poista
  3. Sä voit gooklata ulosantisi. Sehän on sulla aina tapana.

   Poista
  4. Miksi näyttelet tietävää, kun niin vähän tiedät.

   Poista
  5. Googlausta suosittelen sinullekin, anonyymi. Tieto voi auttaa sinua vapautumaan alituisista tunnetiloistasi.

   Poista
 21. ... "Ulosantisi on heikko." ...

  Ulos on toisinpäin Solu. Ansatsi on huuliote. Sí tarkoittaa jossain toisessa kielessä Yes. Esim "sí, sí" tarkoittaa "yes, yes". On = on. Sana "heikko" on

  a> joka ei jaksa, voimaton; voimaltaan tai teholtaan matala
  b> joka ei kestä, helposti hajoava tai rikkoutuva, hauras
  c> joka on vaikeasti havaittavissa
  d> tasoltaan, laadultaan matala

  Esim. bulgaariaksi heikko on slab, portugali: fraco.


  Mitä v-ttua tämä on? Ei sitä, ei, vaan analysoin Rikun lauseen nylamaisittain. Kuten Derrida kirjassaan Le monolinguisme de l'autre, 1996, Galilée.

  VastaaPoista
 22. Entäpä kateus?

  Kateus on kantava voima, kateus on kiimaa, kateus on ansaittava, kateus on sielun home.

  Ulosanti, ylenanto, alaslasku, ylöspano, sivullevienti.

  Tätä voi kutsua myös lauriviitamaiseksi sanojen pyörittelyksi. Kyllä siitä diagnoosinkin voi langettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateus... joo se on niitä Pääpaheita kans. En osaa sanoa siitä muuta. Minusta tuntuu, en tiedä, että kadehtijalla on pahempi olo kuin sillä, ketä hän kadehtii? - En suosittele kadehdintaa.

   Poista
  2. Diagnooseista en tiedä mitään, koska en ole kirjallisuustieteen lääkäri niinkuin se yksi professori. Siitä yritin olla huolissani että tämä maa on kaatumassa siihen että suuryritykset eivät enää maksa tänne veroja. Isorikkaatkin yhä vähemmän ja vähemmän.

   Poista
  3. Siis en minä sinua, Riku, näe tarvetta diagnosoida, vaan mieluummin sanojen pyörittelijää eli itseäni. Anonyymin tynkämäisyys lähinnä tuossa voisi olla diagnosoinnin paikka.

   Poista
  4. Minun tarkoitukseni taas oli loukata teitä kumpaakin. Olen pahoillani jos en pyrkimyksissäni onnistunut.

   Poista
  5. (ja ennen kun tähän kukaan sivullinen työntää paheksuttavia, inhottavia, paksuja sammakonsormiaan... niin sanottakoon, että tuo edellinen kommenttini on joke)

   Poista
 23. Mutta oikeasti mulla olisi yks idea joka ei olisi muuta vaille kuin että toteuttaa se. Antakaapas, kuulkaapas kun...

  Jyväskylän Huoneteatteri (kts. Wikipedia, mikä) järjestää näytelmäkirjoituskilpailun teemalla "Suomen tulevaisuus tai tulevaisuuden Suomi". Kilpailuun toivotaan tekstejä, jotka "raikkaalla tavalla joko hauskasti tai koskettavasti katsovat Suomen tulevaisuuteen yksilön, yhteisön tai yhteiskunnan näkökulmasta."

  Pantaisko tiimi pystyyn? Ja väsätään niille raikas ja koskettava näytelmä, niin, että ne ihmiset jotka käsikirjoituksemme ensimmäisenä lukevat, vetäytyvät välittömästi kaikista teatteriin kuuluvista luottamustoimista. (Heikkohermoisimmat jopa muuttaisivat Muurmanskiin tai eivät ainakaan pariin-kolmeen kuukauteen poistuisi asunnostaan ulos.) Ei tollasen (sanotaan sitä vaikka synopsikseksi) vääntäminen mitään kvanttifysiikkaa ole, äkkiäkös me parikytä a-nelosta pystytään dialogilla pilaa? Vai mitä? Mulla itellä on niin v-tun huono mielikuvitus, mutta teillä on ideoita... onpas! (Olen salaa lukenut kirjoituksianne.) Eli mitä Suomi on 2027? Ideoita, ideoita! Tekeehän valaskalatkin ryhmätyötä, etenkin sillivalaat (Balaenoptera physalus) kun pyydystävät sillejä (Clupea harengus). Miksei myös mekin?

  Ps. Palkintokin on huima. Kolme parasta saa kukin - niin tässä lukee "väh. 600 euroa". Sen kun jakaa kymmenellä, tai kahdellakymmenellä kahdella, niin jokainen osallistuja jää melkein omilleen.

  Kalliit, niin kalliit on Laulujen Lunnaat!

  (mä palaan vielä tähän. deadline on 10.10.2016)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltähän tämä käy, raikas ja koskettava kynänjälki. Pannaan kekseliäästi kokijaksi pieni Zahra-tyttönen, joka saapuu Syyriasta - siellä soditaan edelleen - Suomeen lentäen Finnairin eurokuljetustuella, suoraan perhemajoitukseen. Hän saa täällä päiväkotipaikan, koska kaikki lapset vuonna 2027 sijoitetaan synnytyslaitokselta suoraan laitoskasvatukseen, jotta ahkerat vanhemmat voivat tehdä työtä, jota on yllin kyllin tarjolla. 

   Ammattiyhdistykset on lakkautettu ja kaikki saavat saman palkan, herrat on kukistettu ja Björn Wahlroosin rahat otettu valtion haltuun, samoin Herlinien pääoma on sijoitettu valtion obligaatioihin. Osinkotulot on lakkautettu.

   Vaan siis tämä kaikki ja paljon muuta raikasta näytetään pikkuisen Zahran silmien läpi. Dystopia vai toteutunut unelma, sen päättää katsoja tykönään.

   Poista
  2. Hienoa! Käyttökelpoista. Lisää tällaista! Kaikki käy, tai ellei, pannaan vähäks aikaa syrjään. (Tapsa reklaamiukkona ainakin tietää että jokaista hyvää ideaa kohden on 10 muuta hyvää ideaa jotka täytyy syrjäyttää.)

   Tarvitaan henkilöitä, 3-8, niiden pitäisi kai jutella keskenään siellä näyttämöllä, koska kysessä on näytelmä. Kelle Zahra uskoutuu? Keitä nämä muut ihmiset ovat? Mikä heidän psyko-fyysinen historiikki on? Mikä Suomi on? Kuka on Ketä ja Miksi? Siis... on saatanasti kysymyksiä, ja näytelmämme (rakkaat murmelit) pyrkii nimenomaan vastaamaan kysymyksiin eikä lietsomaan lisäkysymyksiä. (Se olisi kuin heittäisi bentsiiniä nuotioon. Joka jo palaa. Palaa... vaikka äsken vasta lähti.) Emmehän me sillä lailla "turkkalaisia" voi olla, että heitämme katsojien päälle paskaa (kts. Wikipedia Jumalan Teatteri); katsojat saavat tehdä sen itse. (kotonaan)

   Dialogiaa on kiva tehdä. Kokeilkaapas!

   Poista
  3. Ja pitääkö Zahran opetella kaikki suomalaiset kliseet? Siitä saisi... äh, siitä saisi liian helppoa naurua. Vastenmielistä. (puskapaskaa) Mutta ei tragedioitakaan ihmiset halua katsoa. (paitsi hesarin tiedostavat teatteriarvostelijat. ja sinooberin värisissä kuplissa elävät pilvien piirtäjät plus muut pummit)

   Ymnhy.

   Poista
  4. Ja minkä takia - jos saan tähän lisätä - niin kesken pikku Zahran monologin näyttämön poikki juoksee (kauheeta vauhtia) alaston mies (mikis Mallikas)? Onko kyseessä altruismista vai stanislavskisesta Piscator teatterista? tai liian monesta äkkiä nautitusta koskenkorvapaukusta?

   No, kriitikot tietävät, jos ketkään, että mistä.

   Poista
 24. Ajattelen, mitä ajattelen, en tiedä mitä. Stressaavia päiviä minulla on ollut kolme-neljä, nyt nuo päivät tänään on ohi. Siksi juon punaviiniä. Tai jos olisin runoilija, sanoisin... "viini juo minua". Mutta ei se ole niin.
  Äsken luin loppuun Esko Mustosen muistelmakirjan elämästään, 500 sivua. (googlettakaa, jos haluatte, kuka esko mustonen) Aivan upeita juttuja hällä - minua vanhemmalla miehellä - on lapsuuden Oulusta, sota-ajasta ja muusta, opin uusia sanoja kun luin häntä. Muutakin opin häneltä. Mutta kun tullaan 60- ja 70-luvulle, tää Esko paljastuu ihka ehdaksi konservatiiviksi, oikeaksi Pelleksi; ihminen joka pitää Pallea eli Reino Hirviseppää ihailtavana runoilijana ja muutenkin... niin... en tiedä. Mutta en missään vaiheessa E. Mustosen muisteluja halunnut diskvalifoida, tms.; minä ahmin hänen mielipiteitään. Minä pidin niistä vaikka ne olivat päinvastaisia mitä omat mielipiteeni (jostain varastetut?) ovat. Hieno ukko, hyvin kirjoittaa, ihan pimee poliittisesti.

  Radiossa Mustonen veti tätä suosittua "Sävellahjaa". Hän oli siis se pehmeä-ääninen ukko joka usein - ehkä turhankin usein - siteerasi kuuntelijoiden toivotusta "Jumalan siunausta". Hannu Taanila kun häntä ensimmäisen kerran radion käytävällä vastaan tuli, pysähtyi ja sanoi kohteliaasti "Jumalan siunausta". Esko ei oikein tykännyt tällaisesta.

  Ps. Saarikoski ei päiväkirjoissaan muistele koska ne on kirjoitettu sillä hetkellä. Taanilasta hän kirjoitti jotain sellaista (em mä enää muista sanatarkasti) että "Oltiin saunassa Marja-Liisa ja Tuula ja Hannu ja minä. Naiset ihmettelivät Hannun isoa kyrpää."

  No, kirjoista oppii erilaisia asioita, myös sellaisia, jotka eivät ole välttämättömiä tietää.

  VastaaPoista
 25. Ja tuossa kun kävin lukemassa Liisua - käykää toki tekin - ette kamalasti menetä - niin ajattelin samalla lailla kuin pikkupoikana: ei nykyisyyttä ole. Aikamuotona preesens ei ole olemassa. Kun ajattelen mitä teen, eli mitä tapahtuu, se on jo tapahtunut. Ja minun tekemiseni on jo tehty! Ja kun ne kirjoittaa muistiin, kyse on siitä mitä teki, imperfektistä. - Tämä nyt on tietysti yhtä lapsellinen totuus mitä itse olen yhä. Äitini kohdussa mietin "tullako vai eikö tulla?" Päätin tulla. Mutta tullessani tiesin - of koos - että ei tässä mistään laskiaiskelkkailusta sentään silti kyse ole. Vaan että juuri tässä kohtaa elämäni muuttuu preesensistä imperfektiksi; äitini mahassa kellumiseni oli läsnäolevaa kestämistä. Kun pullahdin maailmaan, minusta tuli kertoma.

  Ps. Mä oon aika varma, että vain Iines tajuaa mitä mä tarkoitan! (kyse on suomenkielestä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvinkin tuon kuvaamasi. Jotakin siitä kertoo ehkä se, että käytän mieluusti preesensiä, jos tehtailen tarinaa. Imperfekti huimaa päätä ja siinä tuntee maapallon pyörivän, koska tapahtumapiste jää koko ajan yhä kauemmas. Kuka pysäyttäisi tämän karusellin! Preesens on vain keino hidastaa hetki, keino hieman haitata maapallon liikettä. Kaikkihan on kertomaa, preesensissäkin, koska hetkeä ei oikeasti voi enää pysäyttää, kun on maailmaan pullahtanut ja tietoisuus herätetty.

   Poista
  2. " ... Kaikkihan on kertomaa, preesensissäkin, koska hetkeä ei oikeasti voi enää pysäyttää, kun on maailmaan pullahtanut ja tietoisuus herätetty. ..."

   Juuri, juuri näin.

   Poista
  3. Läsnäolo nykyhetkessä. Sitä on meditaatio, ellette tienneet.

   Poista
  4. Tämä on totta, tuo on meditaation syvin olemus. Se vaatii täydellistä harmoniaa, antautumista, rentoutumista hetkeen.

   Vaan ihmismieli harvoin pystyy tuommoiseen kellumiseen, ajatus kiitää kuin pieni vene seuraavaan hetkeen, ennakoi tulevaa.

   Pitäisi oikein opetella meditaation taito ja pyrkiä pysäyttämään kaikki kehon värinät ja mielen liikkeet, ajatukset.

   Jotenkin sitä arvelee, että meditaatio olisi ajattelemista, vaan eihän se voi olla, sillä ajattelussa tietoisuus ja aika on läsnä. Miten olla ajattelematta?

   Poista
  5. Lueskelin näitä reippaita ajatuksianne tuolta alusta tähän hetkeen kun tuli tutulta kuulostava sana vastaan: Liisu. Ai kun kiva että olen ollut täällä vaikka en ole ollut!

   Mulla on tosiaan outo tyyli kirjoittaa preesenssissä. Se johtuu varmaan siitä kun ajattelen sitä mukaa kun kirjoitan, siis samalla hetkellä.

   Poista
  6. Preesens on minusta tehokas ja keskittävä aikamuoto, se pysäyttää hetkeksi ja ottaa tarkasteltavan asian kämmenelleen, lähemmäksi. Tykkään siitä, koska se on lisäksi yllätyksellinen, kertoja ei itsekään tiedä, mitä kohta tapahtuu.

   Poista
 26. Leonooran (premature ejaculation) sanasyöksy oli kiva. Harvoin kuulee (= lukee) noin singahtelevia mutta järkeviä lauseita. Kiitti, Leonoora.

  (mä muistan sen kun ne possut sanoo hädissään että "syökää kanaa syökää kanaa")

  Ja kanat vaan kattelee ympärilleen, että "höh?"

  Mä olin kerran Liha ja Makkaratehtaalla töissä, Nekalassa (nahe bai Tampere). Autokuski mä siellä olin mutta jouduin tekeen totta kai muitakin hommia. Esimerkiksi sahasin sirkkelillä pakastettuja mitä-lie-lihamöykkyjä joista tehtiin koirille makkaroita. Ite tein. Se oli sellainen kone johon toiseen päähän pistin muovikelmupaketin, sillain ovelasti, ja toisesta päästä pursutin sitä mun äsken mirklaamaani makkaramössöä... se meni siihen muovisuoleen PLUTS / PLUTS / PLUTS vaan. Tuli sellaisia ikäänkuin nakkeja. Ja kun laatikko tuli täyteen, pysäytin koneen, siirsin täyden laatikon sivuun ja tyhjän laatikon sen tilalle ja... menin ulos tupakalle. Se oli sellainen kone jota yksin hoidin ja olin tuntipalkalla, mikäs kiire mulla oli? Ei mikään. Mutta aikani kuluksi, kun tulin tupakalta, aloin taas PLUTS / PLUTS/ PLUTS tekee sitä duunia. Kun ei siellä oikein muutakaan tekemistä ollut.

  Ps. Ai niin, näistä kanoista. Siellä oli kamalan isot pakastimet, semmoset huoneet. Kerrankin mun piti viedä jonnekin 120 kalkkunaa - em muista minne - niin mää - ei mulla repsikkaa ollut - niin menin sinne yhteen Pakastimoon ja kiipesin semmosen saatanan korkean kalkkunavuoren päälle ja aloin heittelee niitä kalkkunoita lastauslaiturille. Kovasti ne kopisi kun kylmiä olivat, kuin koivuhalot. Sata kaksikymmentä kaksi niitä Bedfordini uumeniin lastasin, ja yks niistä ylimääräiseksi jäikin. (En tiedä mihin se toinen hukkui? Mutta se toinen sinä ilta syötiin mun kotonani.)

  Liha- ja Makkaratehtaalla kun oli töissä niin koskaan ei ollut nälkä. Päin vastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut töissä munatehtaalla, Bergelinin munapakkaamolla, jossa munia käsiteltiin koko päivä. En minä silti siellä munan munaa saanut. Kuten en saanut Auran Panimossa työskennellessäni ainoatakaan Auran Aata.

   Poista
 27. Ennen kun musta tehtiin autokuski niin mä olin siellä tehtaalla jokapaikanhöylä. Mutta siitähän mulle maksettiin. (tosin vitun vähän mutta ei sev väliä) Joskus purin rekan joka oli täynnä lehmän utareita: niistä nimenomaan tehtiin koiranmakkaraa. Utareita kantoi kuin koulureppua, kummassakin kädessä yhtä, ei se sen kummallisempaa ollut. Käveli vaan edes takaisin autolta kylmävarastoon. (Ja välillä hiero sormiaan, kuin Sisyfos, kun käveli takaisin autolle.) Toinen rekka oli täynnä hevosenpäitä... ne olivat oikeasti kummallisen näköisiä. No, ei ihmettely mitään auttanut, nekin piti rekasta kantaa kylmävarastoon. Korvista niitä yritin pitää kiinni... mutta ei aina onnistunut. Joku joskus putosi lattialle. Ja sitä sitten potkasin... kauashan se liukui sitä kaakelilattiaa pitkin. Mutta kerran tuli Mestari vastaan ja se sanoi "Noh, noh!". Ei niitä päitä saanut potkia. Enkä sitten enää potkinutkaan.

  VastaaPoista
 28. Lyhin työurani oli kun separoin verta teurastamossa. Neljä tuntia sitä kestin... tai oikeastaan kaksi, koska kaksi tuntia ensin tutustuttiin siihen teurastamoon. Mestari kuljetti minua työpisteestä toiseen ja minä katselin, yhmnh, sanoin aina välillä, kun se esitteli mulle paikkoja. (Aika irvokkaan näköisiä on muuten kaltatut siat! Onpas. Kun ne roikkuu niissä koukuissa.) Sitten Mestari vei minut toimistoonsa ja sain kumisaappaat ja ison muovisen esiliinan. Niine varusteine menin yhteen nurkkaan ja aloin... joo, se oli minun ammattini siis, separoida verta. Siistiä sisätyötä! Oli, saatana, mutta kun se veri HAISI niin JUMALATTOMAN kamalalle. Oliko se jotenkin jo maksoittunutta, en tiedä mutta varmaan oli, se haisi niin KAMALALLE että mun sisukaluni menivät ylösalaisin. Pari tuntia kestin sitä. Sitten vein esiliinani ja ne (liian isot) kumisaappaat takaisin Mestarille ja sanoin että otan lopputilin. Ei se siihen mitään, ei edes kysynyt mitään, en siis varmaan ollut ensimmäinen joka niin oli tehnyt, se oli ihan tyyni ja kirjoitti mulle neljän tunnin palkkashekin. Jonka lunastin Konttorista. Ja lähin sieltä pois.

  VastaaPoista
 29. Kyllä minä välillä ihmettelen... kaikkea.
  Tai en tiedä.
  Mitä sitä ihmettelee?
  Televisiosta tulee TosiElämää. Välillä Naapurit saavat toisensa, karjatilalliset karjakoita ja myös PaimenPojat PaimenTyttöjä, en yhtään ihmettele etteivät saisi. Leipuriohjelmissa leivotaan maukkaita pullia. Poliisit ajavat poliisiautoilla ympäri kaupunkia ja sanovat kännisille ihmisille "Päivää, mitä kuuluu?" Huutokauppameklari hosuu ja hölisee ja sen vaimo ei. Eikä kukaan tahdo Miljonääriksi. Ja vaikken noita ohjelmia katselekaan, niin ite elää TosiElämää. Koska siinähän se menee, elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cayboy on lehmäpoika. Mitä englanniksi on sonnityttö?

   Poista
  2. Olenko muuten koskaan kertonut, että lapsena en suostunut juomaan ollenkaan lehmänmaitoa? Minulle piti ostaa aina vain kaupan maitoa, jonka alkuperää en vielä tiennyt. Kerran minua sitten petkutettiin viimeisen päälle. Lasiini pantiin maalla kesällä lypsytuoretta lehmänmaitoa ja sanottiin, että se on kaupan maitoa. Join sen muitta mutkitta ja kaikki katselivat minua kierosti. Aikuiset rähähtivät nauramaan ja sanoivat polviaan hakaten, että hyvinhän se lehmänmaito maistui. Luulen, että kaikenlaisen kriittisyyteni juuret ovat tässä tapahtumassa: älä luota lapsi kehenkään.

   Poista
 30. Oli siellä Liha- ja Nakkimakkaratehtaalla aika ronskia naisia kans, töissä. Autokuskina mä jouduin joka aamu aina venttaan että saan "lastin kasaan", siks mä hengailin siellä Lähettämössä. Ykskin akka, nuori ja tummatukkainen ja pitkä, aina kun mä tulin lähelle sitä, nappas jostain (mistä lie) nakin suuhunsa ja alkoi imee sitä... no, sanotaan vaikka että ERITTÄIN eroottisesti. Ja tuijotti mua silmiin. Väkisin siinä minä punastuin, ja sekös sitä alkoi hihityttää! Niinpä niin. Mutta myöhemmin sain repsikan itselleni - mulla kun oli ruuhkavuoro - niin tää ViiksiVallu ei tyttöjä pelännyt. (Vaikka ihan varmaan vielä Poikuus sillä oli tallella. Samoin kun mullakin. Mutta Vallu Tehtaalla oli ollut kauemmin kuin kukaan muu. Autokuskiksi sitä vaan ei oltu uskallettu päästää kun se oli... no, tavallaan Holtiton.) Tälle akalle, joka kiusas mua, se sanoi - samalla kun siveli alakuloisia viiksiään - että "ootko muute ennen saanut miästä jolla on viikset?" Ja näytti samalla ruumiinkielellään, yksityiskohtaisen kuvannollisesti, mitä tarkoitti. Kiva kaveri. Joka joutoaikanaan luki Väiski Vemmelsääri -sarjakuvia. Kun ajettiin kaupungilla ja jouduttiin pysähtyy, vaikka liikennevaloihin, ja siinä meni ohi äiti joka työnsi lastenvaunuja, jossa oli Baby, niin tää veivasi sivuikkunan auki ja alkoi laulaa "Saat multa Kympillä kyrpää"... Elettiin markka-aikaa vielä silloin. Että ei sen kalliimmasta tarjouksesta kyse ollut. - Ps. Ja hyvä laulunääni sillä oli, se täytyy myöntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Ps. Ps.

   Kirjoittelen näitä muistista pompahtelevia juttuja ihan muista syistä kuin että te niihin vastaisitte. En ole kiinnostunut siitä onko ne "hyviä tai huonoja", minulla on toiset motiivit kirjoittaa niitä. Kuten sanoin, kolme-neljä vuorokautta podin stressiä, kun vapauduin siitä, aloin juoda viiniä ja pölistä. Olen iloinen nyt! Ja tässä. Jos olen väärällä Forumilla, pitää sanoa, en minä väkisin halua olla missään. (Ja kaikkein vähiten kenenkään naisen sisällä.) Joo. (katsoo epäluuloisena viinilasiaan) kappas vaan kun on vajeentunut. taitaa olla mun asunnossani niin kuiva ilma että neste täällä haihtuu itsekseen. muuten en kyllä tätä pysty itselleni selittämään...

   Poista
  2. Naisen sisällä, kun sinne - argeologina lähinnä, eli tutkijana - menen, mulle tulee suljetun paikan kammo. Eikä sitä yhtään auta se, että yhdeksässä tapauksessa seitsemästä, nainen lyö jalkansa minun selkääni vasten ristiin. Ja alkaa uikuttaa kuin ulapalle eksynyt Uikku.

   Sanoisin... että päinvastoin.

   (noh,noh! mikis!)
   (eikun ihan totta)

   Poista
 31. Äsken luin Helsingin Sanomat ja tulin sen verran viisaammaksi kuin sitä ennen. Luin että Peliyhtiöt - siis suomalaiset peliyhtiöt - tekevät nyt ennätysmäisiä voittoja maailmalla. Se on kiva. Aikoinaan meidän, paperityöläisten, piti nämä voitot tehdä että voitiin maksaa suomalaisille suomenkielenopettajille heidän palkkansa. Hitsi, aina sai olla selkä väärässä, ja tehdä duunia hullun lailla, että sai opettajatterille revittyä ränkylää (eli rahaa) mitä he (minunkin mielestäni) ansaitsevat! No, sitten tuli Nokia, ja me paperiduunarit saatiin vähän aikaa hengähtää, käydä vaikka tupakalla. Joo. Mutta nyt tosiaan nää äly- ja älyttömissä puhelimissa pomppivat virtuaaliukot maksavat suomalaisten opettajien/-ttarien palkat.

  Hyvä, hyvä, hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis... kysymyshän on siitä että Suomi elää viennistä. Ei se ole niin että me täällä Suomessa vaan maksamme palkkaa toisillemme, eli "pesemme toistemme paitoja", ei se sillain mene. (Tai menee, miksei menisi, mutta silloin elintasomme olisi murto-osa nykyisestä. Mee palattaisiin takaisin 1600-1700 luvulle. Jos ees sinnekään?)

   Tapsa näistä asioista tietää paljon enemmän kuin minä. Ole kiltti ja puhu, Tapsa.

   Poista
 32. Aikoinaan, olin silloin Tampereella ja kiihkeä kommunistipolitikko, niin me Ainon (kommunisti kans, nykyisin professori Hesassa) kanssa yritettiin tehdä julkilausuma jossa oltaisiin "riistetty kaikki äänivalta professoreilta ja muilta kapitalistien kätyreiltä" pois. Mutta kun mee ei oikein saatu niitä sanoja siihen järjestykseen kun oltaisis haluttu... niin silloin Tampereen Yliopiston professori Antti Eskola tuli auttaa meitä. Äkkiä se kirjoitti paljon paremman ja paljon uhkaavamman julistuksen kuin me, Aino ja minä, yhteensä. Sitten se sanoi "voi, voi. tässäkin teitä täytyy professorin auttaa". Hmnhy. - Mutta ei se silti Ainolta saanut. Tai... mistäs minä sen tiedän, saiko? En minä kaikkia asioita tiedä mitä minun ympärilläni tapahtuu. E. En sillon enkä nyt. (Paitsi nykyisin en oo ees kiinnostunut mitä mun selkäni takana puuhaillaan, jos puuhaillaan. Siinähän hyö.)

  VastaaPoista
 33. Lukee lisää Helsingin Sanomia. Täällä sanotaan että komissaario Aarnio on tuonut Suomeen hassiksella täyteenpumpattuja tynnyreitä, toiset taas sanoo, että ei oo tuonut. Em minä tiedä. Osa teistä sanoo että minä puhun paskaa, osa voi olla eri mieltä, mutta koskaan ei voi tietää kumpi teistä on oikeassa. No, olkoon. Jos olisin Aarnio, jota en kai ole, en oo varma, niin sanoisin "haistakaa vittu". Mutta koska mikiksenä en näin korkeasti oppinut ihminen en ole, tyydyn sanomaan vain: "hnmhyy"... (Koska täällä mielestäni haisee vittu.)

  VastaaPoista
 34. Minä elävästi muistan sen vanhan laulun: Aarnio myy hashista,
  Sitä poliisi löysi sen kassista.
  Nyt poliisi vie Aarnion, Aarnio rikollinen on.

  VastaaPoista
 35. Beatleskin aikoinaan jyrkästi kielsi Lucy In The Sky:n kertovan huumeista, vaikka sanat olivat ihan huumetta ja kappaleen nimen alkukirjaimet lsd.


  Totuuksista en tiedä, mutta vahvasti näyttää siltä, että kolumbialaisetkin katsovat tätä Aarnio-tapausta silmät ymmyrkäisinä:"eihän tommosta voi olla!"

  VastaaPoista
 36. Kappaleen koko nimi on tietysti Lucy In The Sky With Diamonds. Aarnion syyllisyydestä en sano mitään, minähän luulin Anneli Aueriakin syylliseksi. Ja Bodomin murhaajaa, Nisseä.

  VastaaPoista
 37. Yhden entisen paikallisen humun, valelääkäri Laihon syyllisyyteen en yhtään usko. Juttelin yhden entisen kaverinsa kanssa ja hän perusteli minulle uskottavasti, että eihän se niin ole ja asiat ovat epäselviä. Entinen Luigin tenniksen pelauskaveri minulle tosin kertoi, että räjähti nauramaan, kun kuuli Laihosta lääkärin tulleen.

  VastaaPoista
 38. Se olikin hurjaa meininkiä silloin 70-luvulla. Luigi kuului kirjaston jengiin, joka kutsui itseään Roversiksi. Sellaiset takitkin teettivät. Minä kävin kirjastossa joka päivä ja pitkään, mutta jengiä vierastin, eivätkä minua olisi hyväksyneetkään. Minähän luin kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja olin köyhä. Takkiin en ikinä olisi saanut rahaa.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 39. Ja mitä Senaatintorin traktori-chillailuun keskellä työtätätekevän väestön duunipäivää tulee, hyväksyn sen täysin ja kannatan asiaa.Sosiaaliavut pitää saada kuntoon eikä niitä pidä häpeillä. Vain pahat markkinatalouden kannattajat muuta väittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ketunhäntä kainalossa, Riku, mutta minä kannatan traktorimarssia vähintään yhtä paljon kuin Pride-kulkueita.

   Kannatan oikein lämpimästi, sillä olen alkanut ymmärtää maaseutuyrittäjää siinä kuin ketä tahansa työläistä, joka puurtaa elantonsa eteen. Vanhat emolehmä- ja sonnipalkkiot ovat mennyttä aikaa, ja nykyiset tukiaiset ovat yhä kapeammat.

   Monet nuoret viljelijät ja maitotilan isännät ovat päivisin töissä lähikaupunkien tehtaissa ja korjaamoilla, eikä heidän lapsilleen ennä kerry metsistäkään mersurahoja. Hyvä olisi pitää ruokatuotanto mahdollisimman suomalaisena. Monen juustonkin kyljessä on nykyään virolaista tekstiä. Miksi ihmeessä?

   Poista
  2. Sitähän minä juuri tarkoitin, traktori-chillailu oli nuorten maanjussien Pride-kulkue. - Ei keneltäkään saa sosiaaliapuja niin vähentää, kun sanotun mukaan maanjussien "ansio"taso on laskenut 52 prosenttia.

   "Minä mersun myin, haitaristakin pakotetusti pistivät luopumaan, nyt omien pensaiden tuotosta joudun juopumaan."

   Poista
  3. Etkö Iines tiennyt, kun minäkin sen tiedän, että veljeskansamme tekee maailman puhtainta ja parasta ruokaa. Edullistakin se on, eikä moneen kertaan maksettua.

   Poista
  4. Kysymys ei ole tässä vain puhtaudesta. Tottakai lähiruoka on aina tuoreinta. Tuen lisäksi mieluummin suomalaista kuin virolaista työntekoa ja talouskasvua. Minusta on hullua teettää suomalaisia juustoja Virossa. Tai tuottaa niitä, koska kotimainen juusto on laadukasta, maailmallakin palkittua.

   Poista
  5. Kotimainen metallikin usein tuotetaan Kiinassa. Eikä se ole metalli- vaan teknologiateollisuutta. Tietysti teollisuus ja liiketoiminta ovat eri asioita kuin tämä sosiaaliavun kenttään kuuluva väsääminen.

   Poista
  6. Heh, ikäni olen ollut yksityisten työnantajien palveluksessa. Vähän porvariksi siinä muovautuu. Ei yksityisillä työantajilla kukaan mitään ilmaiseksi saa, minä ainakaan en ole saanut. Tämmöisenä pikkuporvarina alkaa ihmetellä noita avustusten kinaajia. - Hyi olkoon.

   Poista
 40. Mitähän varten, Iines, sinun uusi postauksesi ei näy koneellani?
  Ei näkynyt eilenkään. Oletko poistanut sen, vai onko vika koneessani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, kirjoitin yhden jutun, mutta poistin sen myöhemmin. Näin käy joskus, juttu vaan rupeaa tuntumaan tympeältä omiin silmiinkin. Eikä siihen kukaan sanonutkaan mitään samana päivänä, että kyllä siinä vika oli. Odottelen uutta inspiraatiota!

   Poista
  2. Ei se välttämättä jutussa vika ole, jos ei heti kerää kommentteja. Ehkä se vaan johti ajatukset sellaisiin suuntiin, ettei mitään urputettevaa löytynyt tai sitten sanoit siinä jo kaiken tähdellisen.

   Minullakin voi mennä joskus pari kolme päivää, etten edes käy lukemassa netissä mitään. Lisäksi olen huomannut, etten aina pysty ipadillani edes kommentoimaan. Siinä on varmaan joku sensuuri päällä.

   Poista
 41. Niinpä kirjoittelen tänne. Olen lukenut kaikki nuo ylläolevat viestinne. Olin iloinen tuolla ylhäällä kun huomasin, että minäkin olen ollut täällä, ainakin nimellä mainittuna, vaikka en olekaan ollut. Ihan kiva.

  Mutta nyt vastaan tuohon Rikun kirjoitukseen, lähinnä tuohon viimeiseen, sillä en jaksa enempään ottaa osaa sillä olen kuvitellussa "sisällisodassa," johon lähiomaisteni kanssa olen mukaan vedettynä osallisena, niin haavoittunut, melkein raatona, että hädin tuskin olen pystynyt vetäytymään turvaan omaan loukkooni.

  Riku, heh, olen jälleen kerran samaa mieltä. Väsynyt traktoreihin ja muihin mielenosoituksissa mieltään osoittaneisiin.
  Samanaikaisesti kun järjen sanoja ei kuunnella. Ei Suomella ole enää varaa puörittää yhteiskuntaa, jota tuetaan velkaa ottamalla.

  Kaikki rääkäisevät heti, jos heiltä yritetään edes ehdottaa , että hiukan alennetaan heidän etujaan, jopa opiskelijat ja heidän proffansa ovat kuoleman partaalla, kun eduskunnan toivotulla tuellla, yritetään hiukan heidän eloaan kutistaa, ja kuitenkin opiskelu Suomessa on ilmaista. Ajatelkaa, ilmaista, ja sitä vielä sentään yritetään, tosin vähemmässä määrin, tukea. Tiedän opiskelijoita, jotka opiskelevat vuosikausia, juuri sen takia, että saisivat pitää opintorahansa. Totta kai joka iikkaa asia harmittaa. Mutta seis. Mitä valitukset auttaa, kun ollaan tosiasioiden edessä. Koetettaisiin vähentää omia kulujamme. Olen väsynyt valituksiin, vaikka valitan itsekin, kun lepään täällä raatona, minä, huono sotilas, jonka pitäisi jo kunniansa takia käydä uljaana taistoon täysin kafkamaisessa taistelussa, kuka on oikeassa, kuka väärässä. Totuutta ei ole, sillä jokaisella on oma totuutensa. Ne syövät toisensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, koeta jaksaa. Me valitamme kaikki. Ja sinä, sinä annat meille mahdollisuuden puhua täällä omiamme. Kiitos siitä mahdollisuudesta!

   Poista
  2. ... olet loistava puheenjohtaja!

   Poista
  3. ... ja vielä. Tuo pääkirjoituksesi on hyvä. Ja yleensä, mielipiteesi ovat aidon tuntuisia.

   Poista
  4. Liisu, Ulla Appelsinilla, IS:ien yhdellä päätoimittajalla, on tuosta valittamisesta aika naseva kirjoitus uusimmassa IS:ssa.

   Siis totta on, että suomalaisella opiskelijalla on paremmat edut opintorahan supistamisen jälkeenkin kuin useimmilla muilla kansallisuuksilla. Pystyyköhän kukaan mainitsemaan toista maata, jossa opiskelijoita tuettaisiin ilmaisella opiskelulla, opintorahalla, asumistuella, edullisella tai lähes ilmaisella opiskelijaterveydenhuollolla?

   Vedän nyt pakasta sen kortin esille, että opiskeltiin sitä ennenkin lainalla. Kaikki vanhat ystäväni ovat opiskelleet itsellensä tutkinnon lainarahalla ja työssä käymällä, ja minimaalisen pienellä juuri tulleella opintorahalla. Eivätkä kaikki silti ole työllistyneet sille alalle, johon tutkinto on.

   Kukaan ei tuolloin pärjännyt ilman lainaa, jonka turvin köyhäkin opiskelija voi opiskella niin pitkälle kuin päätä riitti. Oltiin vaan hirveän kiitollisia siitä, että opintoja varten alkoi saada valtion takaamaa lainaa. Se oli köyhän kansanosan - johon suuri osa tovereistani kuului - pelastus ja tie parempiin ammatteihin kuin vanhemmilla oli.

   Ei kenenkään mieleen edes tullut, että valtio voisi antaa ilmaista elantorahaa opiskelijoille. Siksi tuo nykyinen narina tuntuu lähinnä kiittämättömältä ja ahneelta - ja meidän sukupolvea on syytetty ahneeksi ja kiittämättömäksi - viittaan vaikkapa Osku Pajamäkeen, joka ei ymmärtänyt mistään mitään.

   Jos nyt palataan laina-aikaan, ei se edelleenkään estä köyhää opiskelemasta. Voi olla korkeintaan, että tulisi hieman opintoihin vauhtia, kun pitäisi pers palaen ehtiä joskus maisteriksikin, ettei lainavelka kasvaisi kovin suureksi.

   Ja hyvin terveellistä olisi tämän kermapyllysukupolven huomata, että raha ei tule itsestään tilille, vaan sitä lainaa pitää maksaa jopa takaisinkin. Vastuunkanto opettaa pieneen nöyryyteen, mikä tekee hyvää ihmisen henkiselle kasvulle. Päämäärä kun elämässä ei ole yksin tilipussin kasvu.

   Poista
  5. Liisu, kiitos kauniista sanoistasi. Välillä tosiaan alkaa väsyttää tämä bloggaaminen ja alkaa miettiä, miten uudistua. Johtunee valitsemistani rankoista aiheista ja kriittisestä paasaamisestani. Ne syövät bloggaajaakin.

   Poista
  6. Totta, lainalla minäkin opiskelin. Ja olin todella iloinen ja kiitollinen, kun valtio takasi sen lainan - eihän sitä muuten olisi ehkä saanutkaan!

   Jotenkin ymmärrän sen kuuluvan ihmisluontoon, että vaikka saa ilmaiseksi 40 tuhatta euroa maksavan koulutuksen ja päälle kymppitonnin elatusrahaa ynnä muut puoli-ilmaiset palvelut, ilman puhettakaan mistään takaisinmaksusta, niin niistä nipistäminen korpeaa. Ihminen on niin itsekäs ja lyhytnäköinen.

   Mutta sitä en ymmärrä, miksi kaiken ilmaiseksi saavat vaativat meitä suomalaisia veronmaksajia tarjoamaan samat huikeat ilmaispalvelut kaikille maailman ihmisille?

   Eivätkö he osaa laskea vai kätkeytyykö tähän joku suurempi viisaus?

   Poista
  7. Mikäli olen lukenut oikeita lähteitä, kaikkialla muualla maailmassa opiskelu yliopistoissa ja collegeissa maksaa maltaita, sekä oman maan että ulkomaan opiskelijoille. Miksi ihmeessä Suomen tulisi poiketa tästä linjasta? Luottoluokitus laskee, ministereille tulee EU:sta varoituksia taloudenpidosta ja sen lisäksi, että maksamme Euroopan korkeimpia tukisummia maahantulleille, maksaisimme myös ulkomaalaisten opiskelut, Haloo....

   Poista
  8. "Totuutta ei ole, sillä jokaisella on oma totuutensa. Ne syövät toisensa." - Tästä tykkäsin, se laittoi ajatuksiani liikkeelle. Totuuksia saattaa olla, mutta, mutta, moninaiset ovat ihmisten polut.

   Poista
 42. Mikiksen ehdottamasta näytelmästä minun piti myös sanoa painava sanani. Nimittäin meillähän on tässä jo valmis näytelmä: Iineksen ikkuna eli elämän blogi.

  On maailmaa tarkkaileva Iines, on erilaisia hahmoja, on monenlaisia mielipiteitä, on päivänpolttavia aiheita, on syvällistä pohdintaa, on pinnallista riekkumista... Eli aitoa elämää, aitoja ihmisiä ja ennen kaikkea aitoja sanomisia!

  Joku vain keräilee ja muokkailee näistä aidoista sanomisista repliikit ja kokoaa aiheistot kohtauksiksi ja niin on moderni näytelmä valmis. Itse aisiassa idea kiinnostaa niin paljon, että tekisi mieli tehdä se itse - olen nimittäin varma, että se onnistuisi ja tulos olisi mielenkiintoinen.

  Kuka kieltää hahmonsa käyttämisen näytelmässä - puhukoon nyt tai vaietkoon iäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat rajattoman luvan iloita ja rienata minun edesottamuksistani! - Lukea se vain olisi kiva.

   Poista
  2. Täten myönnän vapaan käyttöoikeuden persoonani kaikinpuoliseen käsittelyyn, satiirisiin pistoihin, burleskiin iloitteluun, ja eritoten hävyttömään rienaukseen ja juonenkäänteiden niin vaatiessa jopa pahvipalloilla kivitykseen.

   Poista
 43. No nyt ne kokoomusjohtoisen YLEn kommunistit ovat tehneet ihan kamalaa, Sipiläättörin. Kirjoita sille juttusi, niin aina vastaa samalla lailla.

  VastaaPoista
 44. Nyt Hesari onnistui lyömään nyrkillä muniin niin, että nauratti. Suorastaan ällistyin tätä konserniin kuuluvan oikotien mainosta. Hyvä mainos, kyllä kauppa käy ja suksi nyt luistaa, vaikka lunta on enää vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kyllä sen varmaan joku rikas venäläinen ostaa, jollei suomalaisille porhoille kelpaa.

   Poista
  2. Varmaan niin, mutta kyllä ne lehtimiestavat, JSN jne., edellyttäisivät mainittavan tässä oman konsernin bisneksiä mainostettavan.

   Poista