9.8.2016

Iltapäivälehdissä pöhö ja koukkuNyt bikinikuntoon, kehottaa iltapäivälehti huhtikuussa. Vielä ehdit laihtua kesäksi!

Nyt eroon lomapöhöstä, kehottaa lehti elokuun yhdeksäntenä ja kysyy vielä: Jäitkö alkoholikoukkuun? Näin irti juomisesta!

Miten se nyt noin kääntyi? Juuri kun tyrmäävässä bikinikunnossa hypättiin nirunaruvirityksiin, niin nyt niistä kuoriudutaankin pöhöttyneinä ja siiderikoukussa? Miehillä bokserit ovat valahtaneet soman olutkummun alle.

Niinpä niin. Iltapäivälehdistö kertoi joskus oikeitakin uutisia, mutta nyt ne on piilotettu lehden sisäsivuille, tai sitten niitä ei juurikaan ole.

Tämä on aika masentavaa, sillä jotakin se kertoo meidän lukutottumuksistamme. Suuntamme Pisassakin on alaspäin, ennen kaikkea luetun ymmärtämisessä. Ehkäpä lehdet ennakoivat tätä ja kehittävät tyyliään sopivaksi. Ehkäpä toimitusharjoittelijat ovat jo tätä uusinta sukupolvea, joka ei ole entisenlaista lukulehteä käsissään pidellyt ja jolla ei ole täsmäkoulutusta, koska hallitsee digin ja on kiva ekstrovertti tyyppi.

Jos itse vakavan luvun ohessa kaipaisi hieman avoimempaa mutta kuitenkin asiallista linjaa, niin pettyy lehden löysyyteen. Lehti tarjoaa suoraan sanottuna ripulipäästöjä.

Suomen suurimman uutismedian etusivun päästöt eli lööpit tänään tiistaina:

8 täsmävinkkiä: Näin eroon lomaPÖHÖstä!
Aurinkorasva ei suojaakaan ihoSYÖVÄltä!
MITRO REPO SAI POTKUT !! (lehden sisäänvetoartikkeli)
Loviisan SURMA: epäilty asui ennen MURHAtilalla! (Unelmien talossa asui kirous...)
Karut syyt: tämän vuoksi yli 50-vuotiaan miehet EROAVAT!
Asiantuntija arvioi Mintun sormuksen: valtavan iso timantti!

(Manuskelit minun, samoin värit; minuskelit lehden)

Mainittakoon, että Loviisan surma -artikkelissa ei puhuta kirouksesta mitään. Sitä ei käsitellä, siihen ei viitata, vaikka se otsikossa on. Joskus äidinkielenopettajat, minäkin ja varsinkin minä,  opettivat piirtoheitinkeppi koholla, että jutun tulee vastata otsikkoa, se tulee kattaa jutussa kokonaan, tulee antaa vastauksia joka sanasta. Jos juttu oli muuten moitteettomasti kirjoitettu, mutta otsikkon jäi viittaamatonta ainesta, juttu oli hylätty tai alimmalla pistemäärällä hyväksytty.

Herääkin kysymys: Miten tällainen kirjoitus- ja toimitustapa eroaa vaikkapa MV-lehden tavasta tehdä juttujaan? Voiko näihin iltapäivälehtien juttuihinkaan uskoa? Tarvitaanko näitä uutisia? Ovatko ne ylipäänsä ollenkaan totta? Joskus naureskeltiin yleisesti lehtien horoskoopeille, koska kaikki tiesivät, että toimittajat kirjoittavat niitä itse. Nyt tämä keksimislinja näyttää laventuneen muihinkin artikkelityyppeihin.

Huolimattomasta toimitustyöstä kielivät mitä törkeimmät kielivirheet, joista näkyy, että kirjoittajilta puuttuu joko koulutus tai suomen kielen riittävä taito tai molemmat. Esimerkiksi illatiivin päätteen oikea liittämistapa otsikossa VOK:in esitetään järjestyksenvalvojia (IS 17.6.) näyttää olevan liian vaikea toimittajalle. Pitkää vokaalia ei päätteessä saa katkaista, sanoo sääntö. Tämmöisiä joskus päntättiin toimittajaopiskelijoille, ja niiden osaamista pidettiin jopa tärkeänä.

Aiheista muotiin on käsittämättömästä syystä lipsahtanut naistenlehtimäinen kevytpsykologia, jossa yksi asiantuntija kertoo ennestään varsin hyvin tiedossa olevia syitä mitä tavallisimpiin ongelmiin. Tänään ovat vuorossa naisalkoholismi ja miesten erot, ja syyt kumpaankin ovat ne, mitkä jo tiesimme.  Seitsemän syytä naisten alkoholismiin ja viisi miesten eroamishaluihin.

Voi miten kiinnostavaa olisi lukea vaikkapa kansantajuinen koko sivun artikkeli vaikka islamista maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden, myös naisten ja lasten ja imaamien kertomana,  mitä se oikeasti on ja mitä ei ole, ja mistä naisten helvetillisen huono asema - siteeraan Tuomas Enbuskea - oikeasti muslimimaissa johtuu.  Jaakko Hämeen-Anttilaa ei päästettaisi ääneen, eikä muitakaan päivystäviä islamin selittäjiä. Ei kiintiömuslimi Husua,  ei vihreää Ozan Yanaria, ei Razimaa.

Kun Suomi on täynnä kiinnostavia ja eläviä aiheita, joita voisi käsitellä sanomalehtiä avoimemmin ja kun iltapäivälehtien lukijakunta on suuri, niin eikö tällainen tosiaankaan kiinnosta lukijoita? Mitä sieltä lehdestä sitten oikeasti haetaan? - Älkää vaan sanoko, että ---

49 kommenttia:

 1. No mutta just kun luulin että voidaan välillä puhua jostain muustakin kuin muslimeista, niin eikös sitten tämä 😀!

  Mutta puhutaan toki. Hämeen-Anttilasta en voi sanoa pahaa sanaa - tutkija kertoo, miten asiat tiedon ja tutkimuksen valossa ovat.

  Kertominen meille muille EI tarkoita sitä, että olisi itse samaa mieltä.

  Jatkan vielä...

  VastaaPoista
 2. Char, tekstissä pääpointti taitaa olla vallan muussa kuin muslimeissa. Minua ovat aina kiinnostaneet lehtiasiat ja toimittajan työ.

  Mutta toki voi poimia sen kohdan, mikä kiinnostaa. Tai sitten kirjoittaa jostakin vielä tärkeämmästä. Siitä vaan!

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne ovat muut lehdet, joissa on luettavaa. Esim. Hesarin kuukausiliite. Lööppikama on köykäistä ja nopsaan tuotettua.

  Uusi opetussuunnitelma vaikuttaa lupaavalta! Tosin sen toteuttaminen on paljolti kiinni opettajan intresseistä. Viimeisiä työvuosiaan vetelevä ope ei kenties jaksa enää innostua.

  Hyi helkkari, istun bussissa ja täällä löyhkää halpa hajuvesi. Joku on kaatanut sitä päälleen hyvin runsaalla kädellä.

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä Ilta-Sanomista on muotoutunut vain lehti, josta haetaan nopeita reaaliaikaisia uutisia. Sellaisena se toimiikin, ja siksi minäkin sitä silmäilen päivittäin. Siinä ovat asiat ennen sanomalehtiä tai uutislähetyksiä. 

  Vaan muu onkin sitten höttöä, ja valitettavasti se on määrällisesti enin osa lehdestä. Kun reaaliaikaisia uutisia ei riitä, muu osa täytetään joskus jopa ennen julkaistuilla jutuilla, kaivetaan esiin ja lämmitetään parilla sanalla. Tämä on aika lailla lukijoitten pettämistä.

  Olen kuullut uudesta opetussuunnitelmasta. On siinä paljon hyvää, mutta myös sellaista, joka todennäköisesti ei edes voi toteutua. Ilmiöpohjainen opetus eli se, että jotakin asiaa käsitellään kokonaisuuten eri oppiaineissa yhtaikaa, projektina, ei ole mikään uusi idea. Sitä on harrastettu mm. ammatillisissa oppilaitoksissa ja se on minullekin tuttu. Se ei sovi kaikkiin aineisiin yhtä hyvin. Monesti ilmiöopetus kuihtuu käytännön esteisiin.

  Yksi tavoite on kirjaton opetus ja yksi kauaskantoinen hanke on kouluton koulu. Jokainen voi tykönään miettiä, mitä nämä merkitsevät. Ja siitä eivät kaikki pidä, että ruotsin kielen opetus alkaa jo ala-asteen kuudennelta!

  Hajut suljetussa tilassa ovat hirveitä, ihoani aljaa kihelmöidä, jos tilanne kestää kauan. Yleensäkin ajattelen nykyään niin, että kaikki kemialliset tuoksut ovat pahoja hengityselimistöille.

  VastaaPoista
 5. Minä asuin ennen aika kaukana kylän keskustasta ja kuljin usein paikallisbusseilla. Samalta pysäkiltä nousi bussiin usein monen turkkilaisen vaimoihmisen joukko. Herrasmiehenä olin vaikuttunut siitä hyvätapaisuudesta ja hyvästä kotikasvatuksesta, jota osoittivat, kun päästivät minut ilman muuta nousemaan bussiin ensin.

  Verkkouutiset kertoo, että Iranissa osataan akat pitää kurissa. Hyvätapaisiahan naiset siellä yleisesti ovat, mutta muutaman aktivistin ansiosta kaikkien maine kärsii. Naisten oikeuksien puolustaminen samaistetaan maassa rikolliseen toimintaan ja kuten hyvin ymmärrämme, työ naisten ruumiillisen itsemääräämisoikeuden ja tasa-arvon puolesta ”häiritsi yleistä järjestystä” - Ei sitä yleistä järjestystä ja oordninkia saa sillä lailla mennä häiritsemään!

  VastaaPoista
 6. Turkkilaiset naiset ovat kilttejä. Siskollani on turkkilainen siivooja, tai oli. Saksassa siivoojan käyttäminen ei ole luksusta, vaan halpaa lystiä, kiitos turkkilaisten naisten, joita maassa on runsaasti.

  Mainittakoon, että sisko ei riistä siivoojaansa, vaan antaa tälle mahdollisuuden tienata omaa rahaa. Itse hän kävi usean vuoden ajan leikkaamassa erään rikkaan muslimimiehen pihan nurmikot, hyvän hyvyyttään, kun perheen vaimot eivät osanneet tai se ei ollut heille sopivaa työtä, sillä joku mies olisi voinut nähdä heidät pihalla. Sitten mies kuoli, enkä tiedä mihin vaimot joutuivat. Rahaa oli yllin kyllin, mies väitti olleensa jemeniläinen prinssi.

  Mutta siis, sinulla on asennetta, Riku. Paikka on otettava, jos se annetaan. Olisi ollutkin vähän munatonta kumartaa naisille ensin tietä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa on sen verran väärää vanhaa asennetta jäljellä, kotikasvatusta tai mitä lie, etten kykene nousemaan bussiin tai ratikkaan ennen naisia.

   Olen niin kehityksen kelkasta tipahtanut, että availen heille oviakin.

   Poista
  2. Noh, jos minä olisin mies, niin olisin viittilöinyt naiset edelleni myöskin, tarvittaessa olasta ohjaten. Vaan Rikun kuvaus lieneekin parodioivaa satiiria joko meikäläisen kiivaaseen paasaamiseen tai sitten vaan iloittelua vakavan asian tiimoilta. Kaikella rakkaudella: mies on kuin korkkiruuvi, ota siitä selvää.

   Vaan jännityksellä odotetaan Orpo Petterin budjettiehdotusta. Sitä odotellessa kannattaa lukaista vaikka tämä Mika Koskisen kolumni.

   Poista
  3. Laiskoille linkin avaajille, jollainen itse olen, olen poiminut tähän kolumnista ytimen, jonka vuoksi pidän koko kolumnia huisin hyvänä:

   "Jos budjettia katsoo vähän laajemmasta näkökulmasta, pintaan nousevat eri luokan kysymykset: Mikä on suomalaisten hellimä ajatus hyvinvointivaltiosta, miten se pitäisi päivittää 2010-luvulle ja miten se rahoitetaan?

   Sanotaan, että tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku. Budjettiteatterissa tosiasioita ei kuitenkaan haluta tunnustaa. Tosiasiat kielletään. Ne kielletään viilaamalla pilkkua ja – kuten viimeisten 9 vuoden aikana on tapahtunut – ottamalla lisää lainaa tai kiristämällä verotusta. Kyse on suomalaisen politiikan kyvyttömyydestä muuttua ja sopeutua nopeasti sekä siitä, että suomalainen politiikka taitaa lopultakin olla vain kollektiivista itsepetosta, jossa kulloinenkin oppositio on mukana täysin rinnoin.

   Katsotaanpa. Vuodesta 2009 Suomessa on tehty pelkästään alijäämäisiä budjetteja. Alijäämä on katettu ottamalla lisää nettovelkaa. Syömme kroonisesti enemmän kuin tienaamme. 2009 valtion budjetin loppusumma oli 46,3 miljardia euroa. Valtio otti silloin uutta nettovelkaa 2,4 miljardia.
   "

   Poista
  4. Mutta tuohan on faktaa, jonka jokainen meistä on kai tiennyt tähänkin asti ihan hyvin, vai?

   Eilen Hesarissa oli juttu nuoresta kirjailijasta, taisi olla nimeltään Ekholm (?), joka halusi kirjoittaa "tylysti" ja mainitsi haastattelussa, että ennen oli paljon paremmin, sillä nyt suomalaisen yhteiskunnan turvaverkko on käytännössä ajettu alas eli sitä ei ole.

   Hän itsekin oli lähtenyt vakituisesta työpaikasta, koska ei halunnut rikastuttaa kapitalisteja.

   Täytyy myöntää, että kirosin mielessäni. Millaisessa saatanan kermaperseutopiassa tämä meidän nuori punavihersokea-älykköpolvemme oikein elää?

   Ikinä ei turvaverkkomme ole ollut yhtä tiheä ja antelias kuin nyt. Työtä ei tarvitse tehdä tai hakea, riittää että on pokkaa vaatia "kaikki itselleen kuuluvat" edut ja hieman lisää harkinnanvaraisia.

   Mistä he oikein kuvittelevat niiden rahojen tulevan, jotka heille annetaan?

   Poista
  5. Kyllähän minäkin ovia availen, toisinaan yritän itsekin luikahtaa perässä.

   Ekholmista kuulin nyt ensimmäisen kerran, Hesaria en eilen tainnut lukea, mutta epäilemättä noin verkottuneelta ihmiseltä, Ekhomilta, tulee aikanaan väkevää tekstiä: "Mennäänpäs tuon suon yli niin, että heilahtaa!"

   Poista
  6. Vaan eipä tuota Koskelan kirjoittamaa totuutta hyvinvoinnin kiveen kirjoitetuista saavutetuista eduista ole tahdottu tunnustaa: on vain rutistu opposition toimiessa esilaulajina. Yhä edelleen näkee hämmästyttävän ruusunpunaisia ehdotuksia, vaikka suomi on Kreikkaa kehnommassa jamassa.

   Poista
  7. Mistä Koskelan tähän keksit? Linnan ja Kaarnan olisin ymmärtänyt.

   Poista
  8. No nyt tajusin: tarkoitit Koskista, mutta Riku hämäsi.

   Poista
  9. Tämä kolumnisti Koskinen ei ole minulle tuttu, siksi sekaannus. 

   Katselin lehdestä juuri Orpon leikkauslistaa ja hämmästyin, miten vähän leikkausta osuu omalle kohdalle, oikeastaan ehkä vain lääkekorvausten vähentäminen, jos se osuu verenpainelääkkeisiin.

   Poista
  10. Lääkekorvausten leikkaus tuli voimaan vuoden alussa, ellet ole huomannut, niin et ole apteekin kovin vakituinen asiakas.

   Poista
  11. Aivan totta, ja olen kyllä huomannut sen rahapussissani.

   Onneksi apteekit tarjoavat useista lääkkeistä halvempia vaihtoehtoja. mm. juuri äsken antihistamiinista ja lyhyestä kortisonikuurista, jonka sain nokkosrokkoon. Näiden ansiosta sain kolmellakympillä halpuutetut lääkkeet.

   Uusimmassa Orpon säästölistassa oli kyllä taas lääkekorvausten poistokohta, ja aiemmin muistan lukeneeni, että diabeteslääkkeistä saattaa poistua korvauksia. Minua tämä ei koske, mutta käsittääkseni diabetes on aika yleinen sairaus Suomessa.

   Poista
  12. Tosin, kun nyt on 50 euron omavastuu (=ei kelakorvausta), niin kannattaa ehkä vuoden alussa ostaakin kalliimpia lääkkeitä, että saa omavastuuosuuden nopeammin täyteen. Ehkä?

   Poista
  13. Re ovia avaavat miehet: heti suurta plussaa minun kirjoissani!

   Itse availen ovia mielelläni kaikille myös miehille. Ja autan palttoota päälle yms.

   Kohteliaisuus ja toisen huomioiminen nyt vain on kivaa!

   - Tämän feministin mielestä kohtelias ja huomaavainen mies ei oletusarvoisesti pid
   ä minua / muita jotenkin avuttomina tai kyvyttöminä.

   Poista
  14. Tuo 50 euroa täyttyy ainakin minulla kevyesti, vaikka syön lähinnä hyvin korvattuja verenpainelääkkeitä. Tosin niissäkin oli yksi huomattavan kallis, mutta minulle sopiva. Onneksi pian löytyi huomattavan halpa korvaava lääke. Toimii.

   Muut apteekkituotteet ovat kalliita, voiteet, kyypakkaukset, vitamiinit, silmätipat puhumattakaan ns. naisten hyvinvointia lisäävistä jutuista, jotka eivät ole aivan välttämättömiä, mutta joista lääkäri kirjoittaa sinulle reseptin, koska se kohentaa elimistöäsi.

   Poista
 7. Ihanan näköinen neiti/rouva muuten tuossa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva on oikein iloinen, ja siksipä valitsin hänet. Varsin paljon kuvavalikoimissa oli upeita vanhoja valokuvia uimarannoilta.

   Törmäsin runsaisiin Esther Williamsin kuviin, ja siinäpä vasta olisi unelmien nainen, jos olisi mies tai lesbo. Williams taisi olla myös jonkin sortin vakavasti otettava uimari.

   Poista
  2. Esteri on kyllä liian kiiltokuvamainen minun makuuni...

   Poista
  3. Kieltämättä siloinen yläkuvaan verrattuna ja siinä mielessä persoonaton, mutta aikansa kontekstissa hän oli minusta viehättävä, kun katseli näytöllistä Google-haun antamia vanhoja uintikuvia.

   Poista
  4. Uinti on mukava harrastus, mutta kyllä ölymppilaisissa on ihan liian vähän erilaisia uintilajeja - eihän parhaat pysty nappaamaan kuin parikymmentä kultaa kerralla.

   Pitäisihän siellä olla vielä esim. takaperinuinti, koira, käsipohja ja pariuinti eli uinti & nainti.

   Poista
  5. Paavo Nurmi voitti Pariisin olympialaisissa 1924 viisi kultamitalia kolmessa päivässä. Lajit olivat jonkin verran paljon kovempia kuin kuviokelluja Phelpsillä. - Tämän päivän mittapuilla en edes oikein ymmärrä kyseisen mitalikahmun uimarin missiota, eikö hän ymmärrä, että paras fyffe on muualla kuin oljympialaisissa. Vai eikö hän vaan muuhun pysty?

   Poista
  6. Mutta minne joutui meidän uimarimme huipulle nostanut Ormo. Ainakin sinne se joutui, Hyvinkään uimahalliin uimahallin valvojaksi. - Kuka on Jani Sievinen, missä on A. Kasvio? - Onks H-M Seppälä skrodein kaikista?

   Poista
  7. Tapsan mainitseman uinnin & nainnin on yhdistänyt Riossa ainakin Katinka Hosszu, unkarilainen uimari, yli-innokkaan valmentajamiehensä kanssa.

   Vaan kaikkein paras ja kaunein tähän asti Riossa näkemäni urheilusuoritus oli voimistelijatyttö Simone Bilesiltä, kilpailija numero 1 tässä linkissä:

   http://yle.fi/urheilu/3-9089535

   Poista
 8. Minusta ei kannata liikaa murehtia sen lehdistön, jota ennen kutsuttiin keltaiseksi, tasosta. Niiden lehtien suosio perustuu tunnemanipulaatioon, lukijasta on saatava suuria tunteita irti. Tunteiden vallassa ihminen on "korkeemmas käres". Lukijat voivat juttuja lukiessaan tuntea itsensä hyviksi ihmisiksi, tuntevathan he tavatonta myötätuntoa esimerkiksi ryöstettyä ja mukiloitua vanhusta tai kärsivää koiranpentua kohtaan. Jos lukija laittaa tälläiselle vielä facebook-peukun, niin sielu taivaaseen vilahtaa, on saavutettu hyvyyden taso, joka nostaa oman itsen autuaaksi. - Kuinka hyvä voi ihminen ollakaan: "ihan peukun laittoi tällekin, kyl mult nyt itku tulee".

  Isä Mitron teilaamista ihmettelen. En tiedä, mitä hän on oikeasti tehnyt, oikein mistään se ei ole selvinnyt. Silti varmoja mielipiteitä hänen naishalveksunnastaan on esitetty hyvin voimakkaasti. En tosiaan tiedä, pitävätkö paikkansa. Ärsyttävä Mitron julkisuuskuva on ilman muuta, mutta mikähän siinä on, että sellainen ylimakeilu naisille minussa herättää kysymyksen: "onks homo?"

  Minä en ole mikään äidinkielemme mestari, mutta pahaa minun tekee, kun lehdet aika yleisesti jättävät omistusliitteet pois, Hesarikin sitä tekee. - Heh, oletteko näissäkin yhteyksissä pistäneet merkille sen tyttötoimittajien määrän?

  VastaaPoista
 9. Noh, eipä keltaisen lehdistön taso tosiaan kansakunnan sivistysmittari ole, mutta jotain senkin kielen ja toimitustavan huolimattomuus on kertovinaan. Helsingin Sanomien kielestä ei ole pahaa sanottavaa, eikä oikeastaan toimitustavastakaan. Jutut ovat sinänsä hyvin kirjoitettuja, mutta lehden linja saisi olla avoimempi ja vähemmän johdatteleva. 

  Isä Mitro on minusta kaiken lukemani perusteella niljakas ja hivenen irstas. Vaan minusta ihminen saa olla semmoinen, ei se ole keneltäkään pois. Se on sitten toinen asia, miten seksuaalisuusaddiktiot istuvat ortodoksipapin työhön, minä en siitä osaa sanoa mitään. Arvostan kuitenkin sitä, jos opettaja ottaa oppilaansa huomioon tai pappi seurakuntansa tai lääkäri potilaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ("tämä aihe on kiinnostava, haluasin lisää tällaisia uutisia", Helsingin sANOMAT ehdottelee jutun päätteeksi.)

   Poista
  2. Näitä hyvän mielen auttamistarinoita on lehteen alkanut ilmestyä sarjana. Monesti tarinan toinen osapuoli on ulkomaalainen, kiusattu tai vähäosainen, ei aina. Vedotaan ihmisen hyvyyteen.

   Mikäs siinä, kyllähän näitä lukee, mutta en ole minäkään kruksannut Seuraa tätä uutista vai mikä se oli.

   Poista
  3. Se on sitä keltaisen lehdistön tunteiden hallintaa: "Tunne on uutinen!" Esimerkkiä huonosta suomenkielestä en nyt nopeasti löydä, mutta Hesarissa on alkanut olla toisinaan sitäkin, ainakin noiden omistusliitteiden osalta.

   Poista
  4. Ja vastoin kielitoimiston luuloja, suomenkieli kirjoitetaan aina yhteen. - Tästä päätöksestä ei voi valittaa.

   Poista
  5. Omistusliitteiden pois jättäminen on ehkä ärsyttävintä ja tavallisinta. Sitä on niin painetussa sanassa kuin televisiopuheessa. Somessa nyt tietenkin. Kerran kirjasin niitä puhelimen muistiin leegion, kun ajattelin tehdä niistä Kielipoliisin paluu 4 -jutun.

   Jaapa jaa, ainakin Suomen kaunis kieli tulee erikseen. Ja niin tulee kaunis suomen kielikin. Että älä yhtään mullittele.

   Poista
  6. Minä taidan olla luonteeltani hieman sellainen suomenkielinen mullittelija, jonka Suomi kieli on suomalaista mullittelua, suomenkielellä.

   Poista
  7. Niinhän se meneekin, että se joka hallitsee kielenkäytön, voi vapaasti mullitella sillä, ja se on jopa suotavaa.

   Poista
 10. Minut järkyttää joka kerta, kun toimittaja tekee jutun vääryyttä kärsineestä sukulaisestaan tai kaveristaan, - ne on si järkkyi jutui.

  Ravintola menee toimittajan haukkumislistalle, jos kontaten ei päässyt sisään, vaikka muuten oli hyvässä kunnossa, vain vähän oksennusta rintamuksessa ja paskat housuissa.

  VastaaPoista
 11. Jos toimittaja ei tunne tai tiedä asioita, hän järkyttyy ja tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Aamulehti kirjoitti kauhistuttavan kamalan kauhutarinan ongelmista, jotka aiheutuivat siitä, ettei toimittaja tiennyt päätepysäkin vaihtuneen. - Mikä vääryys!

  VastaaPoista
 12. Muistan tässä eräänkin valitusvirren, jonka perheen äiti kirjoitti lehteen perheen riittämättömistä tuloista. Raha oli itse tienattua, ja sitä oli muistaakseni käytössä yli 4 000 euroa kuussa, nettona siis palkkarahaa.

  Idea oli siinä, että kun se raha ei riittänyt mihinkään. Menot peittivät tulot, ja tiukkaa teki. Tämmöistä siis oikeasti on.

  VastaaPoista
 13. Eihän se tuommoinen raha riitä edes kerran kuussa kampaamokäyntiin Pariisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nainen saikin melkoisen ryöpytyksen osakseen. Juttujen lukijat eivät nykyään säästele ketään. Sanotaan kauhean rumastikin, jopa omalla nimellä.

   Siinä mielessä ymmärsin naista, että ei neljä tonnia kuussa asuntovelalliselle ja ehkä muulle velalliselle ole luksurahaa, jos on harrastavat lapset perheessä. kyllä sen saa kulumaan.

   Vaan siis paremmin kannatan sitä ajatusta, että tulojen yli eläminen tuolla tulotasolla on paljolti itsestä kiinni, vähän niin kuin oma vika.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. No kyllä tämä nauratti, niin riemukasta parodiaa se on.

   Poista
 15. Mulla on niin operaattorin elkeet että mä alan kohta veloittaa sentin merkiltä.

  Rajaton resurssiko? On toki. En ole myynyt, olen ollut antavinani ilmaiseksi. Kirjanpidon mukaan en voi enää jatkaa ulkomaille vuotavan resurssien väärinkäytön koron muuttelua mieleni mukaan.

  En opeta. Operoin. Palvelujani on hinnoiteltu. Voin olla tavattavissa mikäli näppärimmät pikkuvorot tahtovat kenties korviinsa pumpulia tai jalkoihinsa kenkiä korkojen kera mutta ne eivät ole maksettavissa vapaalla aikataululla sillä nyt olen päättänyt lopettaa koko touhun.

  Mahdollisesti, mutta mahdotonta ei ole ranskankieltä.

  Itselleni en ole pyytänyt mitään. Edustamani taho (mikälie) ei ole milloinkaan kieltänyt kostavansa. Olen ajatellut tätä.

  En ole sellaista sorttia että vaivaisin näillä blogien pseudovetovoimilla päätäni. Kostoa en harjoita. En tunne siihen mitään vetoa. Parhaan ymmärrykseni mukaan se on vahingoksi kostoa elättelevälle mielelle.
  Siispä armo. Kätevää, eh?

  No juu, voisi luulla olevan. Mitä tarkoittanee tuo kosto on minun, sanoo Herra? Kyllä tämä on aivan helppo. Ajattelematta aivan valmis, uskokaa pois. Heh-heh.

  Paras etten tiedä. Sillä kas, Hän säät ja ilmat säätää, ja paisteen auringon.

  Sää on paras poliisi.

  Ei se talvi sitten tullutkaan. Suomen kesä on niin petollinen. No! Ei auta, pakko nauttia vain.

  Hyvää ja Pirun kallista kesää!

  I. H.  P. S.
  Arvatkaapa mikä tämän jutun tyylilaji on? Annan pari vihjettä:

  ;)
  Armolahjoja on lupa pyytää!

  :(
  Jääkärit hakevat vaikka Pirun helvetistä lainaan jos tarve sen vaatii.

  Kokeilkaapa.

  André Rienin orkesterissa soittaa hirmuisen suloinen saksofonisti Boots Randplphin Yakety Saxia kunnes Itämeri jäätyy pohjaan saakka ennen kuin unohdan. Muistini on poikkeuksellinen. Se ei minua häiritse, works for me. Saadaan siis nähdä. Kuka tietää, tästä voi tulla jopa mielenkiintoista ja huvittavaa, jopa samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, etten millään ymmärrä miten tämä iH:n testamentti liittyy mitenkään mihinkään mitä täällä tai edes Kemppisellä on viime aikoina käsitelty.

   Ennemminkin mieleeni tulee, jostakin syystä, ehkä argumentoinnin täsmällisyydestä, muinainen HG.

   Poista
  2. Jotenkin tulee mieleen myös Rauski R., jolta on kielletty ja pakkokeinoin estetty siteeraaminen.

   Poista
  3. Ennen kaikkea Slavoj Žižekin.

   Poista