24.8.2016

Oletko valmis?


Valokuvassa mykän filmin koomikolta Max Linderiltä nousee tukka pystyyn, kun hän kuulee sen Jari Lindströmin viimeisenkin pahan teon, että kuusikymppiset työttömät tulisi päästää eläkkeelle. Että se kehtaa.

Vaan jos totta puhun, Max Linderin tukka nousee pystyyn myös uusien uhkien edessä: Saksa kehottaa kansalaisiaan varastoimaan ruokaa kymmenen päivän ja vettä viiden päivän varalle,  mikä tarkoittaa noin kymmentä litraa vettä henkilöä kohti! Hyökkäys Saksan maaperälle on Frankfurter Allgemeinen mukaan epätodennäköinen, mutta maan tulisi olla ”riittävän valmistautunut, koska olemassaoloa uhkaavaa kehitystä tulevaisuudessa ei voida sulkea pois”. Linder haukkoo henkeään.

Suomalaisessakin lehdessä esiteltiin 25 kohdan Kotivara-järjestelmä, jollainen tulisi aina olla kaapissa. Nyt sitten tämän päivän lehdessä on kyselty kansalaisilta, ovatko nämä varautuneet pahan päivän varalle kotivaralla. Osa on, osa ei. 

Yksi kansalainen kysyy, että millä tämän päivän kyykytetyt köyhät edes saisivat kasaan tuon varaston ja vielä rahaakin, jota Kotivara ehdottaa setelijemmana. Että haloo vaan, valtiovalta, suutahtaa kansalainen. Ilmeisesti kyykytetyltä ei löydy edes jauhoja kaapista.

Jos kotivaran sisällön laskee rahana, varaston hinta ei päätä huimaa: puoli kiloa perunoita, puoli kiloa makaronia, puoli kiloa öljyjä ja rasvoja,  puoli kiloa sokeria ja hunajaa, 16 litraa vettä tai juomia ja tätä rataa, perustarvikkeita, ei pitsoja, ei makkaroita, ei Olvia. Tosin puoli kiloa lihaa, kalaa tai munia kuuluu listaan, mutta minulla on tässä oiva ehdotus kyykytetylle.

Että haloo siis vaan kyykytetty köyhä, perustarvikkeet ostat ketterästi saamallasi tuella, ellet törsää sitä parempiin vaihtoehtoihin. Itse ostin euron tonnikalapurkkeja kymmenkunta, samoin halpaa purkkiananasta, perunoita minulla on aina, samoin makaronia, jauhoja, sokeria, pullovettäkin jonkin verran. Taskulamppukin löytyy ja radio, sekä molempiin patterit. Pähkinöitäkin löytyy! Ja porkkanapussi!

Ei kai se muutoinkaan voi olla valtion syy, jos kansalainen on köyhä? Vai voiko? Jos mielestänne voi, kertokaa, mitä valtio on teille, juuri teille tehnyt?  Ja mitä se kyykytyskin on? Viaton uhri lyödään matalaksi ja nauretaan päälle?

Mieluummin kuulkaapas kyykytetty kuin sairas tai vammainen. Että repikääpäs tuosta kaikki valtiovaltaa syyttävät kyykytetyt.

Vai voisiko kaikki valtakunnan asioitten hoito sujua niin, että mentäisiin aina kaikkia käyriä ylöspäin, myös velkakäyrää? Eihän sitä pois tarvitse maksaa. Nostetttaisiin myös rikkaiden veroja, kun niillä perkeleillä on meidänkin rahat. 

(Julisteessa mykän filmin koomikko Max Linder, jolta nousee tukka pystyyn vielä kun hän kuulee kansliapäällikkö Gustafssonilta,  että suomalaisten palkat ovat liian korkeat tuottavuuteen nähden.)

164 kommenttia:

 1. Minä olen kuullut kuvauksen väestösuojaharjoitukseen osallistuneelta ja sen perusteella suosittelen vilpittömästi parempana vaihtoehtona kuolemaa. Tilaa on seisomiseen, vuorollaan saa kyykistyä ja lopulta jonkun aikaa maatakin. Useilla on vatsa sekaisin, pressun takaa kuuluu pärinää ja haisee kukkasille.

  VastaaPoista
 2. Noh, maaseudulla mitään väestönsuojia ole. Täällä pitää olla kotivara. Koskaan ei tiedä, milloin Putin tulee tai supernova.

  Siis minusta ihan järkevää varautua vaikka pitkään sähkökatkoon. Näillä seuduin Tapanin-myrskynkin aikana peräkylillä oltiin monta vuorokautta ilman sähköä.

  Ja vakavasti puhuen, terrorismin uhka on totta, ei rasistista kuvittelua. Juuri tänäänhän vangittiin Suomessa satoja ihmisiä murhannut turvapaikanhakija, vaikka Migrin johtaja vannoi tietävänsä kaikki tulijat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvakahva, tuo mainio laulu jonka voi kuunnella YouTubesta.

   Eversti Sampo Ahto, Kylkirauta. Mainiota ja totta.

   Etelänapamanner on demilitarisoitu, sopimus on yhteinen. Sen asevoimat (vahvuus ?) uhkaavat Venäjää ennätyksellisen vähän. Tässäkään Suomi ei vain voita...

   Poista
 3. Luulen,että rivitalo,niinkö se oli, jossa asut, sisältää väestönsuojan. Arkikäytössä sellainen toimii varastona tai pyöräsuojana. 24 tuntia on aikaa tyhjentää se ja saattaa toimintakuntoon.

  VastaaPoista
 4. Ei meillä ole yhteistä isoa varastoa, sillä kullakin asunnolla on oma ulkovarasto, semmoinen lautarakenteinen syylä talon kyljessä. Sielläkö sitten kukin istuu hädän hetkellä? Paremmassa suojassa on tiilitalon uumenissa. Pannuhuone on, ja siinä pieni varastohuone, mutta ei se käy.

  Luulen, että pikkukaupungissa on siellä täällä, en tiedä missä, jokin tila, jonne tietyn kulman asukkaat ohjataan. Mutta siis eihän niissä ole kuin seinät. Kotivara kotona on varmaan hyödyllisempi eloonjäännin kannalta.

  VastaaPoista
 5. Joltain ilmaiskanavalta on tullut sarja näistä amerikkalaisista varautujista.Suojautuvat erilaisista syistä, joku pelkää tuhoavaa maanjäristystä, joku jotain muuta katastrofia. Ja melkein kaikki heistä pelkäävät katastrofin seurauksena alkavaa ryöstelyä. Siksi ovat aseistautuneet kuin pienen valtion armeija. Rakentavat mielipuolisia ansoja tunkeutujia vastaan. Kellarissa on vuosien ruokavarastot ja kaikki mahdolliset.

  Minä ihailen sellaista. Olen jo aloittanut oman varautumiseni, minulla on kuusi patteria tähän saakelin langattomaan hiireen, joka kuluttaa niitä käsittämättömiä määriä.

  VastaaPoista
 6. Heh, minä olen joskus ammattikorkeakoulussa opiskellut noita ympäristöministeriön rakennusmääräyksiä. Osasin ne, mutta nyt olen autuaasti unohtanut. E1:stä nopeasti vilkaisin, sitä kannattaisi jokaisen tsuugailla.

  Vahinko voi tulla kello kaulassa tai ilman.

  Wikipediasta nopeasti vilkaisin, että 1200 neliötä sisältävissä asuntoruhmissä väestönsuoja on pakollinen. Saattaa pitää paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä rakentamismääräyskokoelmista minuun on tarttunut hauska sana, se on yläpohjan ontelo. Sellainen on sellainen vintti, joka ei kokonsa puolesta ole häävi.

   Poista
  2. Meille jaettiin joskus moniste tällaisista asioista ja jos oikein muistan, siinä oli jokin tuommoinen maininta, ja taisi olla se paikkakin mainittuna, mihin tämän kulmakunnan ihmiset menevät hätätilanteessa. En vain muista paikkaa.

   Poista
  3. Jos ryssä alkaa pommittaa tätä kulmakuntaa, kuten vajaa 80 vuotta sitten, silloin saatan lähteä suojaan. Mutta noin yleisesti ajattelen, että vähän turhaa se sellainenkin on.

   Olen joskus kertonut, että äitini suojautui pikkutyttönä ratapihan hangelle, lakana oli suojana.

   Ja ryssähän ampui niistä koneistaan, kun näki ihmisiä.

   Poista
  4. Tämän kaiken ne pensasneuvostoliittolaiset tekivät täällä talvisodan aikana.Joistain syistä jatkosodan masiiviset pommitukset eivät tänne osuneet. Neljäsosa kauppalan rakennuksista tuhoutui, siviiliuhreja oli vain viisi.

   Poista
  5. Pikkukaupungissa ja sydänmailla mökkiseudulla on uskoakseni turvallista. Vaan Pikkukaupunki on hieman hankalasti suurten kaupunkien valtateitten risteämäkohdassa, sopivasti reitillä.

   Poista
 7. On eri asia, mitä Amerikassa tehdään. Sinne mahtuu mitä vaan maailmanlopun odottajaa ja ydinsodan vuoksi varautujaa.

  Euroopan maiden varautuminen pahan päivän varalle on erilaisen ajatuskulun takana. Hörhöpelot eivät sivistynyttä eurooppalaista liikauta. Todelliset uhat panevat kyllä ihmisen miettimään, eikä siihen hysteriaa tai edes varsinaista pelkoakaan tarvita. Mieluummin se on järkevää.

  VastaaPoista
 8. Mitä kansliapäällikkö Kustaanpojan palkkaan tulee, kieltäydyn jatkossa maksamasta. Vahtimestarit, poistakaa mies talosta, saa potkaista perseelle.

  VastaaPoista
 9. Mitä Forssan tapahtumiin tulee, toivotan koko poppoolle miellyttävää ja turvallista kotimatkaa.

  Mukavaa kun kävitte!

  VastaaPoista
 10. Nyt viimeinkin kannattaa lukea Huovisen Veikon Hamsterit. Siinä kerrotaan, miten varustaudutaan ja mikä kaikki on tarpeellista.

  Minä taidan pillien vinkuessa karata mökille, nostaa täyteen pakatun repun selkääni, öljytyn pystykorvan olalle ja hipsiä metsiä myöten Torronsuolle. (Tapaamisiin salaisessa etappipaikassa Hevoshaanahteen laavulla.)

  VastaaPoista
 11. Hamsterit on luettu ja jopa tentitty.

  Mökille minäkin menisin, jos kaupunki kävisi aivan turvattomaksi ja jos ehtisin ennen kuin katastrofi on tuhonnut liikaa. Olisi katto pään päällä ja hellanpesä ja takka.

  Forssan tilanne on outo. Toisaalla syytetään kantasuomalaisia urhoja hyökkäyksestä, toisaalla tutkitaan, olivatko maahantulijat kuitenkin ensin kurmuuttaneet astaloillaan 15-vuotiaan suomipojan. Mene tiedä.

  VastaaPoista
 12. Olenhan minäkin Hamsterit lukenut ja siksi minulla on kaapissa kauraryynejä. En minä kaurapuuroa tykkää syödä, mutta hyvä se on varalta niitä pitää.

  VastaaPoista
 13. Max Linder on minulle jäänyt kokonaan vieraaksi. Katselin nyt vähän yli 30 sekuntia tuotantoaan ja sen perusteella ei nouse suurien joukkoon. Huonosti sujunut ura johti Linderin ja vaimonsa itsemurhiin, sanoo wikipedia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teemalta tuli jokin Linderin elokuva hiljakkoin, mutta en minä sitä jaksanutkaan katsoa. Linder ei minun asteikossani nouse lähellekään vaikkapa Buster Keatonia tai Chaplinia.

   Poista
  2. No Vorssassa ny tapahtuu sitä sun tätä. Turha kenenkään siitä maitohinkkejä laiturille o nostella. Sitä mieltä mää oon ja monet mun kanssa on samaa mieltä kansa. - Ettette siis halveerais meitä, vorssalaisia. (Ku se ny ei oo mistään kotoisin, semmottes.)

   Poista
  3. ps. Vorssassa lausutaa vorsasa... of tiätysti. Kun forssalaiselta kysyy miten lausutaan f-kirjain, se sanoo "ähvä". Ja jos katsot sitä silmiin, joka vorssalaisittain on kammottavaa, se hädissään lisää "no, tiätysti"...

   Poista
 14. Lindström on täysin oikeassa siinä, että yli kuuskymppisiä työttömiä on typerää kiusata. Menoerä ei olisi valtava. Mutta ei, Orpo Pir...Petteri sanoi heti, ettei käy. Heh, muutenkin minusta tuntuu, että tuo uusi kokoomusjohtaja on vielä Stubbiakin huonompi. Minkäs sille mahtaa, kun kykypuolueesta on kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orpo ilmeisesti haluaa varoa uutta eläkeputkea. Pitäisikö muutoksesta tehdä pysyvä, vai olisiko tämä kertaluonteinen juttu?

   Kannatan kyllä Lindströmin esitystä, ja onhan sen aiemmin esittänyt jo mm. SDP, joten sillä on ilmeisesti laaja kannatuspohja.

   Poista
  2. Hyödylliset idiootit,
   sellaista ei ole kukaan ehdottanit, että kaikki yli 60- vuotiaat työttömät päästettäisiin eläkkeelle. Eläkkeelle pääsyyn tulee ehto, kuten aiemminkin. Edellytetään 5-10 vuoden yhtäjaksoista työttömyyttä. Tämä hallitus ei vielä tiedä kuinka monen vuoden työttömyys. Se riippuu ihan siitä mitä tämä maksaa, sanoi Lindström.

   Poista
  3. Vähintään viisi vuotta tuli ehdoksi. Käytännössä kaikki yli 60-vuotiaat työttömät ovat eläkeputkessa, kaikki eivät saa jatkettua ansiosidonnaista, mutta osa saa. 5000 pääsee nyt eläkkeelle, loput jäävät odottelemaan ja pääsevät muutaman vuoden kuluessa hekin. Lindströmin pihvi.

   Poista
  4. Hyvä uudistus. Hyvää on myös verotuksen keventäminen, vaikka se lienee lähinnä nimellinen alennus. On sekin hyvä, että päivähoitomaksut eivät nousseet. Silti poistaisin subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamalla sen tarvitseviin, en haluaviin.

   Poista
 15. Iltalehden joku tähtireportteri kirjoitti, kuinka Tallinkin alus vähän kolhiintui, kun saapui Tallinnan satamaan. Taisi tähtireportteri itse olla kyydissä, kun noin merkittävästä tapahtumasta raportoi. Minä niin muistan, kun Hämiksellä saavuimme Turun satamaan. Päällikkö ei ollut puikoissa, vaan pöljä försti, nimensä oli muistaakseni, niinkuin olikin, Ginivaara. Aivan kauheasti Hämis puski jotain kaidetta paskaksi, muistan, kun kaijalla olleita satamamiehiä vain nauratti: "Kyntäkää, kyntäkää, kyllä lasku tulee perässä!"

  VastaaPoista
 16. No en yhdy tervehdykseesi, Anonyymi. Mutta jos sinä kannatat, niin sinulla on varmaan perustelusi sille. Vaikea kyllä keksiä näin äkkiseltään, miksi ajatuksissasi on Hitler. Olisihan parempiakin idoleita.

  VastaaPoista
 17. Heil Hitler ei kuulu meille, vaikka jälkeenpäin keksittiin, että Heil Hitler, Meil Kosola.

  Tervehdyksemme olkoon: Hail Hail Rock´n Roll!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä opin sen ammoin muodossa: Heil Hitler, muil Mussolini, meil Kosola.

   Mietin jo silloin, nuorena, että eivät keksineet alkusointua tuohon Kosolaan.

   Poista
  2. Helpompi sanoa kuin tehdä, eikö?

   Tehtävä on vaikea, suorastaan mahdoton, kun pitäisi saada sanan loppuun vielä l-kirjain ja sanan tulisi olla pronomini.

   Ilmeisesti vitsi onkin painokkaasti tuossa heil-muil-meil-pronominikombinaatiossa.

   Poista
  3. Kävisikö se tuohon, jos laittaisi
   Heil Hitler,
   muil Mussolini,
   meil muhkea Kosola.

   Poista
  4. Hyvä yritys, vaan ei käy! Pitää olla kaksi sanaa, pronomini tai siihen rinnastettava kierous, jossa l-loppu.

   Itse tarjoan alkusointuversioksi allaolevaa, mutta sekään ei käy, koska siinä ei ole pronominia:

   Heil Hitler,
   muil Mussolini,
   koton Kosola.

   Poista
  5. Tiukat säännöt.

   Olkoon sitten
   Heil Hitler,
   muil mussolini,
   meil mäntsäläläiset.

   Poista
  6. Jos tuokaa ei kelpaa, laitan vielä yhden.

   Heil Hitleri,
   muil Mussolini,
   itel Iisakinpoika.

   Poista
  7. Paras olisi tuo "itel", koska se on pronomini ja siitä tulee luontevasti l-loppuinen muoto. Vaan mikä ihmeen Iisakin poika? Eli pitäisi löytyä i-alkuinen suomalaisdiktaattori.

   Mäntsälä on ok, jos lyhennetään muotoon "mäntsäläiset".

   Poista
  8. Iisakki Vihtori Iisakinpoika Kosola.

   Poista
  9. Ok, loistavaa, minä muistin vain Vihtori Kosolan. Paras näistä uusversioista.

   Poista
 18. Piippolan päällikkö27 elokuuta, 2016 01:23

  Taas tätä ufoloogista pitsinnypläystä. No onpa prinsessoilla oltava.

  Onpa yksi täi vähemmän kuormassa.

  VastaaPoista
 19. Looginen ufologistiikka on käyttökelpoista ja hyödyllistä,kuten huomaat,saimme heipat heilumasta ja moikkulit ojennukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ni. Siis riittää. Logick että loksahti. Se ääni joka syntyy kun tunteja ja tunteja on ryllinyt jossain karaokeperäkäymäy-mälässä ja herää aamulla irrottaen kielen kitalaesta. Joko se tai vlach. Olutta on käytetty valtavasti ja sen haistaa koko kämpässä. Kankkushyökkäys kauppaan: tässä tulee se Logick!

   Vastaantulevat koirat saadessaan vainun kiemurtelevat onnesta ja lähtevät suoraan kohti, ekstaattisina.

   Sydän lyö. On Sydänyö. Mikäettei. Emminä kyllä.

   Poista
 20. Iines sai minut tuon edellisen bloggauksen linkkauksella kuuntelemaan Matti Jurvaa ja noita vanhoja suomalaisia.

  A.Aimon Eldankajärven jää alkuperäisine sanoineen alkoi naurattaa, siinä on niin maanläheinen, juurenruohotasoinen, tunnelma. Sanoitus tuntuu hyvin aidosta kokemuksesta syntyneeltä. Tällä lailla me pienet duunarit aherramme, kun joku tasaraha pomo siitä tykkää. Sotaa ei onneksi ole.

  Ampumisen kuvaus on hauska:
  "kotilomaa tyssää, niin on roiskittava ryssää, juu."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen noista vanhoista kuunnellut viimeksi vissiin Jurvan Njet Molotovia. Se jaksaa huvittaa:

   https://www.youtube.com/watch?v=-l4vJPrHQHE

   Poista
 21. Olipas Iines-tädillä hauska pakina, nauratti niin perkeleesti. (kirj. Mikko 7-v.)

  Eikun tulin Riikasta. Kävelin siellä paljon katuja ja katselin jugend-taloja. Voi että tuo arkkitehtuuri (vaikka en paljoa arkkitehtuurista käsitäkään) koskettaa minua! Se on mielikuvituksellisen koristeellista mutta symmetrista silti, en osaa sanoa mitä se on, mutta se tulee niin lähelle. Katselin taloja ja talot katselivat minua, ja mietin. Aurinko porotti. Riga on helppo kaupunki kuljeskella, pieni vajaa miljoonakaupunki, siellä on mahdoton eksyä. Daugavajoki (eli Tapanin Väinäjoki, saksaksi Düna) halkaisee sen kahtia. Maskavskajan kaupunginosasta löytää "rappioromantiikkaa" joka kiehtoo minua samalla lailla kuin jugendin (välillä jo liikaimelä) nättiys. Mutta... en minä tästä nyt... täytyy sulatella kokemuksia, näkemäänsä, sitten niistä tulee vasta näkemyksiä. Joo.

  tässä muutama tönönkuva eli hörskä

  tässä muutama Ilus tüdruk


  Ps. Ihmisen on hyvä varautua vaikkapa vain maailmanloppuun. Tai miksei myös siihen että Paavo Väyrynen valitaan Fäärsaarien presidentiksi. (Mitä pahaa Fäärsaaret meille on tehneet?) Mihin tahansa kantsii - kuulkaa nyt palleroiset - varautua. Siksi minä itsekin olen sullonut yhdistettyyn jää-, vaate- ja pakastinkaappiini välttämättömyyksiä. Eli tulen kyllä toimeen omillani kauemmin kuin te, rakkaat Nöpönasuset, yhteensä. Tulette.

  Varastoni on (osittain salainen) mutta sisältää mm. (muun muassa):
  12 krossia "yritäppäs syödä minua" Näkkileipää (Jylhäisten Leipomo)
  2 rasiaa "älä nuolaise ennen kun tipahtaa" levitettä (Valio)
  1 kassillinen muuta purtavaa (Hellas & Kreikka)
  4-14 hehtolitraa olutta (eri valmistajia)
  1 pullo Pöytäviinaa (palan painikkeeksi, Altia-Haltija)
  Ynnä muita juomia (tarvittava määrä, eri valmistajia)
  1 pari kumisaappaita (Nokia)
  1 paketti nenäliinoja (Nisu-Nasu)
  1 säkki pähkinöitä (Sallinen)
  100 g kaviaaria (Inturist)
  1 kpl "perseenpäristimiä" (CCCP, Novosibirsk)
  2 kpl pattereita ko. päristimeen (Siemens)
  1 kpl S-etukortti (S-Konserni)
  1 menopaluulippu Keravalle (VR)
  1-1001 ynnä muuta


  ... plus hiililapio ja lämpörukkaset; valinnaisesti harppu (vähän käytetty) ja virsikirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nimetä saa tai täytyy, jugendtyyli, Art Nouveau, on minun mielityylini rakennustaiteessa, antiikkiesineissä, muussa taiteessa ja ornamentiikassa. Tyyli noutaa kuvastoaan paljolti mytologiasta. (Toisaalta pidän kovasti myös surrealismista, siitä, että aiheita noudetaan ei-mistään, alitajunnasta ja tuloksena on hauska sekamelska, josta pirukaan ei ota selvää.)

   Siskoni on myös hullaantunut jugendiin, ja hän on rahtauttanut jopa joitain Suomesta löytämiään isoja jugendhuonekaluja meren yli Saksaan, kuten vaikkapa painava marmorikantinen pesukomuuttikaappi, alun perin saksalainen, jotenkin Suomeen muinoin kulkeutunut. Ja rahtauttipa hän tukevan jugendpöydän ja korkeaselkäiset ruokatuolit Saksaan.

   En osaa eritellä, miksi juuri jugend tuntuu ihmiselle läheiseltä. Aistiiko siinä kauneuden lisäksi jonkin viestin tai kaiun jostakin jo menneestä mutta ikuisesta yhteisestä henkisestä pääomasta?

   PS Tuon aliman linkin monet kuvat ovat minulla yhdessä olohuoneen pylväässä lattiasta kattoon korttisarjana, jonka sain lahjaksi siskolta. Muchaa ja muuta. Kiinnitin korttien päälle samankokoiset lasit. Pari alinta lasia on särkynyt koiran hännänheilunnan vuoksi.

   Poista
  2. Koirien hännänheiluttelu on ongelma, tästä olen aina puhunut tuntemilleni ihmisille, ja tästä on tehty myös pro gradu tutkielma: hoi hauvileeni hej, dosentti (väitellyt) rouva (feministi) Alfa von Lamia.

   Ps. Miesten hännänheiluttelusta ei vastaavia tutkimuksia tai osbektioita ole toistaiseksi tehty, jota järkyttynennä ihmettelen... (tohtori Miggo Magia, kustos)

   Poista
  3. Ymmärrän oikein hyvin, mistä koirien hännäntypistys on saanut alkunsa. Hännänheilutuksesta tietysti. Kun siinä samalla on mennyt emännän porsliinit ja isännän pullot ja kupit nurin ja rikki. Mieluusti veisin yhden ison lammaskoirankin hännäntypistykseen, kun se tulee meille heiluttamaan.

   Poista
  4. Vastaa kysymykseen oikein, vaikkei sinulta mitään ole kysyttykään. Toinen vastauksesi vaikka käytitkin Jokeri-korttia, meni ihan pieleen... (katsomosta kuuluu bbuuuu...buuu) Mieluumminhan sitä ison miehen kuin keskikokoisen Lammaskoiran vie "hännäntypistykseen", vai mitä? (katsomosta kuuluu jeeahh... jeaaaah) Ja haastateltava ottaa mikrofonin hastattelijan kädestä ja sanoo 'ei sekääkää kivaa oo'. Ja haastattelija, joka kans on nainen mutta bi-seksualisti kumminkin, sanoo samaan suoraan lähetykseen että 'vitut kans'. Niinpä niin. Te pienet Pörröpäiset TV Kakkosen katselijalapset: me nyt suljemme tämän kanavan. Tuijottakaa nyt jumalauta mukulat nyt niillä rusinasilmillänne muuta. Tää ohjelma nimittäin päätty ny tähän. Ja Riku-setä lähtee vetää vessaan (huh huh) kuivat. Terveisiä vaan kaikille kaurapuurolapsille sinne ympäri Suomea. (tilulilu-lii)

   Poista
  5. Mikis listasi mielitekoja?

   Listani on karu:

   - Suunnon marssikompassi ja kaikki kartat joita saan sopimaan mukaan.
   - magnesiumtulukset ja teräsvillaa.
   - kaikki lääkintävärkit ja lääkkeet joita vain saan kahmittua.
   - sukkia ja kalsareita
   - parit puukonkuukkelit ja jouskarit ja - khm - tarveaineita ja tarvikkeita.
   - toiset Haixit. Pro R, 46.
   - LED -polttimoita ja aurinkokennoja. Korkealaatuisia lähetin- ja vahvistinputkia. Mittaamattoman arvokkaita ja huikean tiheä energiajalanjälki. Vähällä paljon hyötyä.
   - kavereita (akat kans), koiria, kaikki hevoset. Kaverit on onneks muutenkin ookoo mutta lisäksi porukoittuisin (ja heti jos olisin mikis) peinttariporukkaan.
   - runoutta!

   Poista
  6. Inhoan peittariporukoita. En siksi, mutta kun he mölisevät. Eivätkä ole hauskoja vaikka yrittävät. Sinusta taidan tykätä..? ja runoudesta! (ou jeah)

   Poista
  7. res. maalari ilmaisukykyjoukkojen haalarimestari29 elokuuta, 2016 12:34

   Paintball. Leikkisotaa. Kokemus sillään. Alcoball = mikä tahansa krabbispalloilulaji joka tapahtuu ulkotiloissa, yleensä sunnuntaiaamupäivänä. Luonnetta karaisevaa ja katumusharjoituksenomaista ällistysmiestoimintaa.

   P. S.
   Ennen töitä on aina aikaa...

   Poista
 22. Kävin Riikassa muuten ensimmäisen kerran 1982. Latvia oli silloin "Latvian sosialistinen neuvostotasavalta", Latvijas Padomju Sociālistiskā Republika. Joku saatanan Ystävyys Kerho (liekkö SNS eli Suomi Neuvostoliitto Seura) minut silloin sinne vei? Se oli halpa matka, etenkin minulle. Valuuttana minulla oli sukkahousuja ja taskulaskimia, molemmat ostettu Anttilasta. Georg Otsilla pyrähdettiin Tallinnaan ja minä pyysin niistä Anttilan laskimista ylihintaa, jobbarit sanoi "ei me voida maksa noin palju, Riga on iso kaupungi, miljoona kaupunki, ne maksaa". Se piti paikkansa. Mutta harmaa kaupunki se silloin oli - sen mitä shampanjahuurultani muistan - hyvin harmaa. Ei mitään väriä missään. Lauantaina kaikki kadut oli täynnä haravoivia eläkeläisiä, oli joku "leniniläinen talkoopäivä", työväestöhän rakasti "sosialiastista kilpailua", kaikki halusivat tehdä parhaansa että kommunismi tulisi mahdollisimman pian! Vitut, ei se sitten tullutkaan, turhaan ne mummut raapivat jalkakäytäviä. Ja turhaan minä vaihdoin niitä Anttilan taskulaskimia niiden toverien kanssa ja join shampanjaa (Riga Shampanjaskaa) Väinäjoen rannalla. Jossa jotkut pahanhajuiset lehtipuut humisivat, tippuivat mahlaa, ja muakin panetti... (mutta se on jo toinen juttu) Riikaan minä oikeastaan silloin jo rakastuin, se oli eri lailla erilainen kuin Tallinna, ne jugendtalot minua säpsähdyttivät. (vaikka silloin ne olivat aivan kunnostamattomia, osa melkein romukasoja) Pähkinöitä ostin rautatieaseman torin muijilta, maksoivat niin vähän että vaikka olisin antanut kuinka vähän kolikoita vaan niille (niiden villalapasten suojelemiin kouriin), niin aina annoin liikaa. Herran Jestas kun he siunailivat minua, "Hospoti Homilui" ne vaan sanoi, voi että mua hävetti mun anteliaisuuteni kun mulle niillä kolikoille ei ollut oikein mitään käyttöä. Mutta niille (kai sit?)oli. En tiedä, en minä oikea kommunisti ole ollut vaikka leikin olevani - olen ihmisten epätasa-arvon suhteen "mosses mees"; näin minulle Ly sanoi kun hymyilin. Äsh! Toisen kerran olin nyt Riikassa, se oli toinen kaupunki nyt, en tiedä mikä ensimmäinen on, ehkä se Riika vuodelta 1360? Yli viisisataa myöhemmin pelasin shakkia Riikan keskuspuistossa, siellä oli paljon shakkilautoja ja vielä enemmän puliukon näköisiä shakinpelaajia, ja takapiruja jotka äänekkäästi kommentoivat pelaajien siirtoja. Onneksi hävisin kaikki matsini. Jurmalaan pääsi muutamalla kopeekalla (parilla nykysentillä) lähijunalla jossa oli kivikovat plastiikkipenkit ja joka nytkytti (siis se juna). Jurmala käsitti silloin paljon kauniita puutaloja jotka olivat rappiotilassa, kunnostamattomia, röttelöitä olivat vaan. Eikä ollut mitään palveluja, ei ollut... ei ollut. (Paitsi ilotyttöjä, niitä nyt luikki joka puolella.) Olutta kun kaipasin - oli paahtava päivä - niin piti mennä semmosen sedän luo. Jolla oli hevonen. Ja sen hevosen perään oli bygattu iso sellainen kuin tynnyri. Jossa hölskyi olut. Sitä myytiin laseittain, parista kolmesta eri lasista kaikille jonottajille, eikä se mitään maksanut, mutta... ei siinä kyllä prosenttejakaan ollut! KVAS, siksi sitä kutsuttiin, KVASiksi. (Kvas on Vorona.) Hitsi, minä loukkaannuin, länsimaista tullut kommunisti, että ei tämä towerit... no, se maistuu pahalle, ja vielä pahempaa siinä "kvasissa" oli se, ettei siinä ollut prosentteja. Ei yhtään yhtää! Niinpä minä, äkkiä kuin Pallosalama, junailin takaisin Riikaan. Ja pulahdin (äärimmäisen järkyttyneenä/kaiken kokeneena eurokommunistina) punkkaani. - Ja heräsin vasta Paunun ajovarikolta Nekalassa, Tampereella.

  Ps. Jotkut matkat ovat erilaisia kuin toiset. Vaikka matkustaisi samaan maahan, samaan paikkaan, sydän samojen kyliluiden alla... pompottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut vain kerran Riiassa, ja sekin oli ryhmäjuttu, päiväretki jostain Viron kylpylästä, olisiko ollut Pärnusta. Eli paljon emme nähneet, mutta se mitä nähtiin, jäi ikuisesti verkkokalvoille. Muistan oppaan puheesta vain sen, miten hän mainosti Riian kirkkoja ja sen lukuisia torneja, oliko siellä peräti kymmenkunta kirkontornia. Omin päin sitten kävelimme kaupungissa ja näimme Riian vanhimman talon ja pari upeaa kirkkoa, joista muistan huikeat mosaiikki-ikkunat ja kirkon ovella seisseen naisen. En muista kerjäsikö hän, vai oliko virallinen kylähullu. Ilmeetön hän ainakin oli. Kivijalkakapakit olivat kutsuvan näköisiä, ja yhdessä kävimme syömässä jotakin ja janomme tyydyttämässä. Pidin Riikaa kiinnostavampana kuin Pietaria. Eremitaasi ei koskettanut minua. Maalaukset hukkuivat prameuteen.

   Poista
  2. Riiassa ällistyttää se, kun siellä käy, että siellä nimenomaan EI OLE kirkontorneja. (Kun nuo kaksi.) En minä tiedä, miksi näin on? Enkä ole kiinnostunut tietämään. Vilna minun mielestäni villein paikka on, ja tämä on totisen totta; katsoo kaupunkia mistä päin tahansa, näkee aina vähintäin 6-7 kirkkoa. (Oikeasti niitä siellä on ainakin 100. Jumantsukka.) Napoleon olisi yhden niistä halunnut viedä Pariisiin, tämä tarina on totta, mutta sille tuli muita ongelmia sit. Vilnassa kävin monessa kirkossa myös sisällä. Voi Hitsi kun jotkut olivat täynnä kultaa mirhaa salpietaria ja murhaa... Sai siinä ateisti haukkoa henkeään. (kuin ahven)

   Matkailu on kivaa, rasittavaakin se on, siinä sekä kukkaro että maksa laajenee. Vaan mitä sev väliä. Kaunasissa kävin suomalaisruotsalaisen runoilijan tähden, Henry Parland, mutta en minä mitään hänestä sieltä löytänyt. Kaksi jokea siinä kaupungissa törmää toisiinsa. Vanha kaupunki on kuin Buenos Airesin esikaupunkialuetta, kaksikerroksisia uhmavan näköisiä puutaloja, kaikki ne korttelit. Söin pihvin ravintolassa jossa käsipyyhkeet oli (jotain?) samettia (?), no ei ainakaan nyt mitään paperia, hovimestarilla oli YliAmiraalin tai Laivaston Alikersantin juhlapuku päällä. Eikä ruoka silti maksanut kuin jotain about 12;- euroa. Vaikka oli hyvää! (olut oli, no niin... pahaa)

   Rakastan Baltian maita, tiedän heidän historiasta jotain, heidän kieliään en osaa. Jaan Kross on minulle Aleksis Kivi. Via Baltic on asfaltoitu tie. Sitä sopii huristella! Kun sille lähtee, äkkiä on ihan muualla, mistä lähti.

   Poista
  3. Olikovatko ne kirkontornit sitten kuitenkin Pietarissa? Kävin noissa paikoissa melko peräkkäin. Mieleeni jäi vahvasti se, miten ajoimme jonkin sillan taakse ja nousimme sieltä katsomaan noita yhtaikaa näkyviä torneja. Oli talvi ja meitä paleli.

   Poista
  4. On Riiassa useampi kirkko kuin kaksi, mutta ne on piilossa. Ne tulee kaduilla vastaan, ei muuten. Ja Torneja ei tosiaan ole kuin kaksi. (Se kolmas on Skandinaviska Enskilda Banken torni, vähän kiero sekin.)(tiedän) Viro on EU-maiden ei-uskovin valtio. Joka kylässä siellä on silti kirkko ja isoimmissa kaksi. Latviasta en tiedä. Liettua kuuluu katolilaiseen kollektioon, mutta kirkkoja siellä on kaikille uskontokunnille jumalattomasti. Sä et siis ihan oikeesti pysty katsoo Vilnassa mihkään ilmansuuntaan että et näkis 6-7 kirkkoo. Siis törröttämässä sinne sun tänne kuin hammas. - Näin on näppylät (liettuaksi spuogas).

   Poista
  5. Minua jäi vaivaamaan tuo kirkontorniasia. Lähinnä olen huolestunut siitä, miksi unohdan asioita, kun minulla on aina ollut terävä muisti. Googlasin siis Riikaa, ja Riika - Pieni matkaopas -sivulta löytyi lause: "Riian kaupunkikuvalle on tunnusomaista lukuisten, historiallisesti arvokkaiden kirkkojen tornit."

   Mietin, että jos tornit ovat tunnusomaisia kaupunkikuvalle, niitten täytyy myös näkyä. Ehkä siis tuo paikka sillan takana, mihin meidät vietiin, olikin siitä ihmeellinen, että siitä näkyi 9 kirkontornia yhtaikaa. Tai mikä se lukumäärä nyt tarkkaan ottaen olikaan. Ehkä, mikis murmeli, en sittenkään muista väärin?

   Poista
  6. En tiedä mitä muistat, rakas murmelimamma. Kävelymittarini kommentoi minulle 24s päivä 14 km, 25s 14 km, 26s 17 kilometriä. Välillä kävelin samoja katuja, muuten en. - juu. - Riiassa on kirkkoja, itsekin näin niitä noin neljä, mutta "eivarmaan oo kirkontorneja". - Tai sitten, jota en millään käsitä - sanovat Matkaoppaat mitä tahansa - kävelin 45 kilometriä jossain muussa kaupungissa...? (ja aivan turhaan, siis) Toisaalta... join minä latte-kahvit Radisson Blue ravintolassa (26 kerros) ja näin sieltä yhden kupolikirkon joka oli kullitettu. En muita nähnyt...
   Älä kuule usko noihin oppaisiin. Oppaissa aina uskotellaan sellaista, mitä ei ole. Englantilaisillekin Suomi on Joulupukin maa... vitut on. (Paitsi Kainuussa on välillä nätisti tykkylunta. Olen nähnyt.)
   Entäs sitten?

   Poista
 23. Sama sydän minulla samojen kylkiluiden alla aina pompottaa. Ei sille... oikein mitään mahda? Vihaan ihmisiä. Mutta kun ihmisiä katselee (myös peilistä?) niin äkkiä alkaa tykätä heistä. Ne on niin avuttomia, hellyyttäviä. Ja heillä kaikilla on joku tarina takanaan, vähintäin yksi tai kaksi tarinaa. Jokainen heistä, kuinka ruma tahansa, tai nätimpi kuin sinä tai minä, on tuottanut tuskaa jollekin. Kuten tietysti myös iloa.

  Ihmiset on kivoja!

  Ps. Samalla tavalla taivaalla on pilviä. Niiden pitää olla siellä. Jos ne äkkiä putoaisivat maahan, joutuisimme kahlaamaan jossain ihme valkoisessa mössössä... ja tytöt, jotka ovat juuri täyttäneet 16 -v, sanoisivat hyi!

  VastaaPoista
 24. Diggaan Rigu Riemusta. Hän on musiikkimaisteri, oy jeeah, siitä huolimatta hän on kirjallisesti lahjakas. Kirjallisesti lahjakkaita ihmisiä minä näin viimeksi Daugavajoen rannalla, siellä ne nukkuivat jo aamupäivällä, muovikassit ympärillään ja eväät levällään ja pää pähkinäpuiden alla, kuin penttisaarikosket. - Mieli teki mennä juttelee sinne, en sitten mennyt, minä olen nynny.

  Ps. Riku on fiksu, etenkin ihmisenä, mutta ei ole silloin kun alkaa saarnaa antikekkoskepulaisuutta. Silloin hän on puoskari. (koska kaikkihan me omat myrkkymuraattimme tunnemme. sitä tartte koko aikaa toisen veivata)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama varmaan, kun minä alan puhua muslimimiehistä. Nytkin ovat joukolla riehuneet Turussa ja Raumalla. Siis minun kesäkaupungissani, jossa sukuni verevimmät edustajat makaavat sankari- ja muissa espanjantautihaudoissaan. Vaan ihme on nyt tapahtunut. Kaikissa muissa lehdissä on uutinen ulkomaalaisten hyökkäyksistä kantasuomalaisten kimppuun paitsi Hesarissa. Näillä sanoilla. Ja Yle vaikenee kuin muuri.

   Sanoi toinen puoskari. Hymiö.

   Poista
  2. Panenpa vielä linkin, jos joku tahtoo tätä ihmettä katsoa:

   http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/2763188/Poliisi+tutkii+pahoinpitelyita+ja+seksuaalirikoksia+Turussa

   Poista
  3. Ja vielä kolmas. Kun ihminen seuraa aikaansa ja ottaa kantaa eikä murene kotona käsi poskella, hänen nuppinsa pysyy terävänä, eikä muisti karkaa ovesta ulos. Sanaristikkojakin pitäisi tehdä, mutta minä pelaan nykyään mieluummin joitain tietokonepelejä, jotka vaativat ongelmanratkaisua ja hahmottamiskykyä sekä geometrista silmää mutteivät algebraalisia taitoja. Kuten vimmattua nappuloiden tuhoamispeliä tai Bubble Shooteria.

   Poista
  4. Se vasta kivaa olisikin kun vainajat tappelisivat toistensa kanssa. (hymiö) ja mee lyötäisiin vaan vetoo - samalla kun siemaisimme sangSiarlangejamme - kumpi voittaa. (Paitsi mitä väliä sillä, kumpi?)

   Kysymys: Neekeri ja Juutalainen hyppäsi samaan aikaan Empire State Buildingin tornista alas. Kumpi heistä ehti ensin maahan?
   Vastaus: Vitunko väliä sillä.

   Ps. Kohta pääsen PerusSuomalaiseksi. HipHei!

   Poista
  5. Vain siitä mitättömän vähäpätöisestä syystä, että se on totta, olen korostanut sitä, etten ole musiikin asiantuntija. Tykkäilen ja diggailen, mutta asiantuntijuuden vaatima järjestelmällisyys tappaisi ilon.

   kekkosesta mieleeni tuli, kuinka uusimpien tietojen mukaan häntä, hänen poskilihaksiaan, suutaan ja käsiään, ohjailtiin, uudenvuoden puheita pitäessään, marionettilangoilla jo 70-luvun puolivälissä. Kepilläkin joku avustaja välillä tökkäsi selkään, että saatiin sitä kansan haluamaa jämeryyttä.

   Poista
  6. Sanaristikkojen täyttö on luovaa työtä, ai knoow, siksi en niitä täytä. Minulla on liian hyvä tapahtumamuisti, se ei jätä minua rauhaan, siksi tuo edellinen kommentti. Kyse ei todellakaan ole ylimielisyydestä ("siksi niitä en täytä"), vaan alimielisyydestä, mun peloistani. Itseni suhteen olen ihan o.k., ei siitä ole kyse, minulla on vain liian hyvä "tapahtumamuisti". Se ei ole kivaa, kyse on autismista, se häiritsee elämääni. (Te, jotka ajattelette että 'eikös se oo kivaa kun muistaa kaiken?', minä vastaan: 'se ei ole kivaa'. Se on kammottavaa.)

   Numerot pysyvät päässä kun pyörittelee niitä, siis numeroita, se on helppo oppia. Numerot ovat järkeviä. Jos numeroita on paljon, siis liikaa, niistä pitää rakentaa tarina, silloin ne muistaa. - Ps. minulla on yli kolmekymmentä salasanaa, ei papereilla, ne täytyy vain muistaa. (Kerran unohdin kännipäissäni tietokoneen salasanani... jonka tietysti seuraavana päivänä/hetkenä olisin muistanut. (vaikka se on vaikea, todella monimutkainen) Eipä auttanut muu - koska halusin tietokoneeni kimppuun - kun mennä asiantuntioiden (Harakiri, Jyväskylä) luo. He avasivat tietokoneeni - sen monimutkaisen salasanan kiertäen - kahdessa (2) minuutissa... simpsala bimp. Eikä tämä maksanut minulle kuin 30;- euroa. Eli...

   jos te kuvittelette, rakkaat porsaat, että te sanasalalla pystytte suojelemaan oman tietokoneenne intimiteetin... niin siinäpä erehdytte. (kultamuruseni)


   Poista
  7. Tätä virttä aikoinaan veisasin kun elin preesensiä. Onneksi elän nyt imperfektiä. (tai pluskavmperfektiä...) - Ps. Se oli kamalaa kun piti laulaa, vaikka ei osaa, silti piti vaan laulaa. (vitut, lähdin paperitehtaalle töihin)

   https://www.youtube.com/watch?v=f0A7C7GK25A

   Poista
  8. Sanat tuossa laulussa kiehtovat. Nuo laulajat laulavat pois nuotilta. Se ei kuuuullosta hyvltä.

   Poista
  9. Aina on Sibeeliush...

   Poista
  10. Sibbe niin... ja Soshtakovitsh. Kumpiko oli ennen (Sippe!), Muna tai Kana? Kananmuna. Insekteillä, joita aikoinaan apurahan turvin tutkin, on äärimmäisen kummallisia käyttäytymismetodeja. Te ette vaan niistä. oi Ihmiset, tiedä, kun ette halua tietää. (voi vittu vaan teidän kanssanne!) Suosikkiejani ovat Loispistiäiset (Parasitica), ne toteuttavat sitä mistä H.Himler vain haaveili. Toiseksikivempia mun mielestäni on nää Odonaatat, siis nää heidän toukat, he elävät hyvin villit lapsuusvuoteensa (lammen pohjamudassa. jossa muutenkin on villi meininki. ikään kuin Lasnamäellä - kts. juutuubeviite. tai älä katso. sudenkorennon poikaset on petoja, varokaa niitä kun pulahdatte uimaan johonkin lampeen. varmaan nipistelevät myös teitä, rakkaat rouvat, teidän herkistä kohdistanne, mm. nänneistänne. (niinhän kissatkin tekevät. mutta sen jälkeen irvistävät. ja alkavat nuolla tassuaan)

   Ps. Kissalla on tassut. (joita joissakin murteissa kutsutaan myös 'katin konteiksi') Koiralla on käpälät. Vesilinnuilla on räpylät; niillä ne laskeutuvat järvelle. Ja uivat sitten siinä 'muina miehinä', myös naarasjoutsenet. Hevosilla on kaviot eli kengät, eivätkä ne riisu niitä kun käyvät nukkumaan. (lehmät taas märehtivät nukkuessaankin, mutta se on toinen asia eikä kuulu tähän, niillä on sorkat) Pandakarhu taas ei - silloin kun on hereillä, ja sitä se on 23/h - ei tee mitään muuta kuin syö bambua. koska se saa siitä vain 2 % energiaa. siksi se myös koko ajan paskantaa. mutta karhuilla on kivat tohvelimaiset jalat joilla hyö kävelevät. ja välillä juoksevat lujempaa kuin tämä jamakalainen Bolt. uskokaa tai älkää. jääkarhut juoksevat vielä lujempaa kuin harmaakarhut. ihmisellä on jaloissaan viisi varvasta. kummassakin. niitä se välillä heiluttelee... kun saunan jälkeen istuu Torron suolla, pyyheliina lanteillaan, ja siemailee whisky-grogia.

   Poista
  11. Tässä tämä Lasnamäki rock.

   https://www.youtube.com/watch?v=zNxV087tQ84

   Enkä varmaan ollut nauttinut muuta kuin pari Tapsa-olutta, jotka ostin laivalta, ja kuunnellut vain Riku Riemun suosittelemia musiikkikappaleita. (piraattinauhoitteita)

   Höh?

   Poista
 25. Listani on viallinen ja vajaa sillä mittalaitteet eivät ole sillä. Siihen on selvä syy. Ne ovat huipputuotteita.
  Voitte perehtyä vaikka Jerry Pournelle:n scifi:in. Yleisenä neuvona: Lucifers Hammer. Kirjassa tiedemies säilöö koko kirjastonsa septitankkiin.

  VastaaPoista
 26. Oliver M. I. Hollænder29 elokuuta, 2016 04:04

  Verdammt. Nimi oli?

  VastaaPoista
 27. Lucifer's Hammer. Jerry Pournelle & Larry Niven.

  VastaaPoista
 28. Arvoisa nimimerkki, miten olisi dialogi, kunnon keskustelu?

  Tällainen onliner-viestintä kuuluu muualle. Sillä ei ole lukuarvoa kenellekään. Välttäkää sitä, etten joudu karsimaan kommenttejanne.

  Kaikella kunnioituksella sanaa kohtaan

  Iines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän tarkoittaa oneliner? Se on komiikan käsite, erehtyäkseni toivoakseni aivan vähän.

   Juuei. Täst'lähin kaamea salaperäinen ja erittäin hitaasti tekstiä valssaava juttutankomylly saa luvan käyttää totisempaa ja selkiytetympää tapaa. Lupaus ja vannomuksenomainen vakuutus täten hep. Noin 3-4 kirjainta sekunnissa on liian hidas näppäilynopeus pääppöselleni. Kaverini kerran tiivisti sen: sun kans pitäs olla nauhuri! Totta. Veti huokailemaan.

   Poista
  2. Hmm, itsekin tarkistelin jo aamusella, että oliko se oneliner vai mikä. Voin olla nyt termeineni vallan väärässä. Tarkoitan tällä sekasikiömuodolla, jonka lupaan jatkossa haudata, yhden rivin kommentteja, kuten let them plöö.

   Poista
 29. Olen pahoillani jos peloittelen teitä. En- joka tuijottaa televisiosta potkupalloa) pitäis tykkää olla siili: karvat aina pystyssä. Haluaisin sivistää Teitä, kuin Kemppinen, mutta kun Teihin ei uppoa mikään. (Paitsi juustoveitsi, ehkä.) Tiedättekö Te sellaista asiaa, jonka jokaisen (keittiössä hääräävän rouvan, ja myös keittiössä juustovoileipää tekevän herrasmiehen pitäisi tietää... eli... mikä oli Suur-Ruotsin suurin kaupunki 1623? Ette te tiedä. Ettekä tiedä sitäkään mikä oli Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki 1802? (Se oli muuten Åbo.)

  Ps. Ihmiseksi tietysti olette kivoja. Mutta se on vain minun mielipiteeni Teistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meihin ei uppoa mikään? So so mikis! Mehän sivistämme täällä toisiamme, mikä näkyy hienosti varsinkin noista ylläolevista oneliner-kommenteista, joita anonyymi on tehtaillut yön pimeinä tunteina. Minä itse en muuta toivokaan kuin saada ammentaa teidän muitten elämänviisauksia ja miksei myös kirjaviisauksia, joihin en itse ole törmännyt.

   Älkäät siis aina linkkailko valmista kamaa, vaan pankaa mieluummin omianne. Älkääkä olko kieroja kuin korkkiruuvit, sillä ette te sillä mitään voita.

   Poista
  2. Hyvä kirjoitus jälleen ! Nautin lukemisesta. Hyvää nimipäivää myös kirjoittajalle !

   Poista
  3. Kiitos, Robert Jordan! Minulla ja neiti Ankalla on tosiaan tänään nimipäivä. Olkoon se hyvä päivä, itse kullekin, vaikka sää olisikin sateinen, niin kuin näyttää.

   Poista
 30. Eto Ketale ite Iikka29 elokuuta, 2016 12:22

  Oay! Meitsikäs alkaa duunit aamulla aikaseen. Pikkujopi oli. Nyt pitää potea ripeästi dehdudvuododaudi veks että jaksaa sairastaa työhulluutta.

  Sir Vaival on vaikea lajike. Go figure, works for me.

  Ei sit mittä muut ku romtodi vaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenu vuotaa nyt itse kullakin, ainakin opettajilla, joita ilkeät kersat tartuttavat kouluissa. Ja kun opettajalta ei töistä poissaolo tahdo onnistua, kaikki sairastavat vuoronperään. Tytärkin lähti kuulemma nokka tursuen ja putket rahisten opettamaan pieniä räkänokkia, muhammedeja ja muita riiviöitä.

   Poista
  2. Työstötaiteilukokeiluryhmälentolaivue29 elokuuta, 2016 15:56

   Ei ne kyllä opi yskimään yhtä hyvin kuin minä. Kolkytä vuotta reenannu.
   Mä ymmärrän yskän! Mutta tietääkö hän mikä joukko-osasto käytti hirveä jonks sieraimista tulee kierot korkkikierteet ulos?

   Tähän sopiikin himmeästi Lapinlahden lintujen Sain snatiaiset. Sotilashuumoria. Ha ha.
   No, jos vielä pikkuisen:
   Tunti sotilasmusiikkia
   Kesto 44:10

   Erittäin tyypillistä.

   Poista
  3. Arvoisa kommentoija, Teidän kommentessanne on köynää, se tulee usein niihin vähän röhnän jälkeen.

   Taidatte kovasti digata Willie Nelsonin kappaleesta: Kaikki rahat, tai ainakin se satanen, hasaan?

   Poista
  4. Dimwitty Duck (ankkalinnan kirjoissa) alias iH29 elokuuta, 2016 20:37

   Kukapa ei? Fast Willie on kansallisaarre ja Trigger on Willien aarre. Merle taas, no.. Ammattimiehet asialla. Ellei ole jo selvää, Willien sisko vilahtaa sekunnin jokaisessa Willien videossa, pianon ääressä. Taitaa olla minimivaatimus että voidaan sanoa esiintyneen?

   Yesterdays Wine, Arlo Guthrien City of New Orleans ja tietenkin Crazy ovat Nelsonilta päällimmäisimmät syvädiggaamani. Nyt on vähän tuota väsymystä ja kuume on ollut jo aamuyhdeksästä että siin' suhtees asiat kuten tuleekin.

   Kuuntelepa vaikka tämä hilpeänetevä teknojysäys: Turvakahva ja esittelen kauas, lähes loputtomiin yläamerikanralleja. Sanoisin että Kinky Friedman on tuttu? Aficionado kuten itsekin, suosin tökeröitä hollantilaisia kasvihuonelaatuja kuten Meester Hans, ja toisinaan Romeo y Julieta no. 2 maistuu. Suvussa on ollut kovia tupakkamiehiä iät ja ajat. Works for me.

   Mitä pilveen tulee, se on nuoremmille passelia puuhastelua jossa on tekotaiteellisen paskan makua liiaksi että viitsisin puuttua, melko harmittomia vesseleitä ovat. Kyllä minä sen ymmärrän. Ja niin, kaipa se tullaan sallimaan, kotikasvatus. En näe muutä järkeväksi.

   Löylystä tultua ja paistista päästyä:
   Ei sunkas W. Nelson hashista polttele, ymmärtääkseni kyseessä on weed eli marijuana? Tämä nyt on taas kuin puhuisi Päivi Räsäselle keskioluen ja pirtun vaikutuksista, vai onko? En ole perehtynyt niin syvällisesti mihinkään yhteen asiaan mutta jokin saa ihailemaan vanhoja mestareita. Mikä?

   Ei se voi olla kuin se kiiffi. Kyllä nyt on vain niin että joka on 80 -luvulla joutunut käyttämään särkyyn ja stressiin sitä viidettä päivää on narkomanian esimerkkitapaus, mitä mietit?

   Erittäin paljon olen vetänyt henkeen erilaisia ruudinsavuja ja muitten rusahteiden döfiksiä. Hyvä aihe!

   Poista
  5. Pieni korjaus tuohon, City of New Orleans ei ole Arlo Guthrien, vaan Steve Goodmanin kappale.

   Steve kuoli alle nelikymppisenä leukemiaan, johon sairastui jo vähän yli parikymppisenä. Upean ihanan parodian Country-musiikin kliseistä ehti myös tehdä.

   Poista
  6. Vanhat herrat polttelevat tuossa vilmissä jotain tupakin näköistä. Mahdollisesti se ei ole tupakkia.

   Poista
 31. Rikhartti:"Vain siitä mitättömän vähäpätöisestä syystä, että se on totta, olen korostanut sitä, etten ole musiikin asiantuntija. Tykkäilen ja diggailen, mutta asiantuntijuuden vaatima järjestelmällisyys tappaisi ilon.

  kekkosesta mieleeni tuli, kuinka uusimpien tietojen mukaan häntä, hänen poskilihaksiaan, suutaan ja käsiään, ohjailtiin, uudenvuoden puheita pitäessään, marionettilangoilla jo 70-luvun puolivälissä. Kepilläkin joku avustaja välillä tökkäsi selkään, että saatiin sitä kansan haluamaa jämeryyttä."

  Kekkosfani se jaksaa pitää kekkosta esillä. No, hyvä että puhutaa.
  Esillä olo on tärkeetä puolueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksesi kuulostaa sangen perussuomalaiselle paasaamiselle. Hyvähän se tosin on, että niistäkin puhutaan, ja puhutaan paljon, kukaan ei enää erehdy äänestämään heitä.

   Poista
  2. Juuri aamulla Maarit Tyrkkö sanoi Ylen aamutelevisiossa, että Kekkonen kirjasi alkuvaiheesta lähtien muistiin kaikki sairautensa vaiheet ja oli huolissaan myös kyvystään jatkaa presidenttinä.

   Ehkä joku muu lopulta halusikin pitää Kekkosen vallassa. Onhan näitä nähty. Miettiä sopii ehkä pikemmin, miksi muistisairas mies haluttiin pitää vallassa. Kenen etu se oli?

   Poista
  3. Maarit on ollut hyvä toimittaja, ehkä paras kaikista. Kovin myöhään hän lehtitietojen mukaan kekkosen pätkimisen huomasi.

   Kyllä aito rakkaus on joskus kovin kaunista, minä huokaan. Linnavouti Arimo Raesten muistelmia etsin tuloksetta - perkele, että menee hermot, joskus vielä kirjojeni arkistoijan hakkaan! - Ilkeähän se Raeste toki oli, ei hän toki suloista Maaritia, loistavaa toimittajaa, voinut tarkoittaa.

   Poista
  4. Siis millä Arimo tarkoittanut mitä?

   Sitä hieman jäin miettimään, kun Tyrkkö sanoi aamulla jotain - en nyt muista sanamuotoa, uteliaat tarkistakoot Areenasta - sellaista että, että hän on elänyt nämä vuodet tätä kirjaa varten. Miksi se niin tärkeä olisi? Kekkonen ja hänen suhteensa Tyrkköön?

   Pitäneekö ostaa tuo kirja, kun ei sitä kuitenkaan lainaksi saa kuukausiin.

   Poista
  5. No kun en tarkkoja sanamuotoja muista. Jotain semmoista siellä oli, että kuinka kukaan enää huolii tuota eturauhasleikkauksesta toipuneen ja vaippoja käyttäneen, vanhuksen pokannutta Erkki-Eemeliä.

   Poista
  6. Raesten muistelmia suosittelen kaikille. Ne ovat villejä juttuja, nimi on Paroni von Raesteen ihmeelliset muistelmat. Kanteen hänet on kuvattu Napoleonina. Nuorena oli suomalaisissa elokuvissa avustajaroistona. Armeijassa ollessaan kapiaiset tekivät asennon ja järkyttyivät, kun itse Aksel Fredrik Airo, sodanjohtaja ja suurmies, soitti ja pyysi alokas Arimo Raestetta kanssaan ryyppäämään. Kun Arimo oli diplomaattina Pariisissa, hänen vessansa seinällä oli Mannerheimin käsky: "Ponnistakaa vielä!"

   Poista
  7. Ja se käsky oli joku alkuperäinen, siinä oli alla aito marsalkan allekirjoitus.

   Poista
  8. Mahtava huumorintaju miehellä. Tuntuu erikoiselta tyypiltä, hyvin kiinnostava tapaus. Lukaisin pikaisesti yhden arvion tästä kirjasta, tuolta:

   http://www.arcticparadise.fi/arviot/raeste.html

   Poista
  9. Kirjoitus on loistava ja hengen tavoittava. Kirjoittaja kertoo myös, että Sirpa Sakarihan se oli, eikä mikään Erkki-Eemeli.

   Poista
  10. Arimo Raestella ei ollut pitkää tukkaa ja töitäkin painoi. Mutta kuinka meidän kunnon miesten käy?

   Poista
 32. Minä en äänestä niin kuin tuuliviirit miten viirit aina tuulessa kääntyvät. (klonks, kolonks) Nyt olen päättänyt että seuraavalla kerralla, oli vaalit mitkä tahansa, äänestän vain itseäni. Eikä sen väliä että saisin vain 2 ääntä (totta kai Tarja minua myös äänestäisi), vitunko väliä sillä. Tärkeintä on että vaikuttaa asioihin. Kuin korvalääkäri. Ja sitä paitsi jos minä petän vaalilupaukseni, niin kuin tietysti teen, niin enhän minä siinä muita petä kuin itseäni. Ja Tarjaa. - Se on saletti!

  Vaaliuurnilla tavataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä äänestäisin Tarjaa. Jos se on noin kauan kestänyt Mikistä, kun kuvittelen, kestää se myös mitä muuta tahansa.

   Poista
  2. Ihanaa, uurnat kutsuvat taas keväällä kunnissa. Harmi vain, että paikallisissa ehdokkaissa on hieman suppea valikoima. Enemmistö kokoomus- ja kepulaisia, joita konsaan en äänestä. Jäljelle jää muutama muurari-putkimies-rappariänkyrä, joko vasemm. tai sos.dem. Heitäkään en äänestä, Kutsumusta en tunne myöskään kristillisiin, koska he ovat joko helluntailaisia tai fundamentalisteja. Vihreitä ei täällä ole. Persuja on pari entistä kunnan pikkupalkollista, kieroiksi tunnettuja. Eli mitä jää käteen, miettikää.

   Poista
  3. Ruåtsalaiset tieteskis. Karin piirroksen hahmo mielessä.

   Karin tyttö kävi samaa koulua vuoden verran. Komea mimmi! Hiton kiva ja reilu.

   Vilho Pahkan suuhun Kari pani parhaat letkautuksensa. Muy simpatico, muy bien. Teekoomiehenä Kari teki upeita guasseja.

   Unohdettiin että Eljas Erkko sanoi sotimissyistä että tämän pojan piirroksiin ette sitten koske.

   Tapana ei ole itseirviä sen enempää kuin sopivaa on, olen naimakaupan kautta sukua Erkoille. Eero Erkko, "dynastian" dynamo oli naimisissa Maissi Holländerin kanssa. Poikia on kuvattu Symposion:issa. Maissi osteli kaupiteltuja osakkeita kyökin kautta takaisin. Aatos kyseli eräässä solmionäyttelyssä isoisän tekemän sukututkimuksen perään. Paprut ovat kookkaita ja kopiokoneen puute kiusasi, jäi se.

   Poista
  4. Ruotsalaisia? Näillä lakeuksilla ei heitäkään ole. Vihreitä olisin kaikesta synnistä huolimatta voinut äänestää, mutta ne ovat kaikki jostain syystä, jota en ymmärrä, Helsingin betonilähiöissä. Ville Niinistö on suursuosikkini. Siinä mies, joka sanoo kun pitää! Räyh, räyh.

   Olisi edes joku kunnon suoraselkäinen totuudentorvi, viis puolueesta, kunhan ihminen ei kumartaisi mihinkään ilmansuuntaan, vaan katsoisi kohti objektiivisia korkeuksia silmissään toivon tähti. Siitä se sitten lähti---s.

   Poista
 33. Äänestä minua, oi Iines. Minä en kuulu mihinkään puolueeseen, pois se minusta, mutta olen valmis liittymään mihin puolueeseen tahansa. (jos siitä on hyötyä mulle) Päämääräni on pelastaa Suomi, ja tästähän te kaikki kusipäiset äänestäjät olette samaa mieltä: PELASTETAAN SUOMI!

  Ensiksi meidän siis täytyy viedä roskat Ruotsiin, jaa jaa, sitten ostaa muovikelmua... sanotaan nyt että... no, sanotaan että aika saatanan monta neliökilomteriä. Eikä sekään edes riitä. Mutta sitten kääritään tota noin... ja hyvänä apuna tässä on perussuolalaiset... kun käännetään tää Suomi-neito ikään kuin kyljelleen, ja taas kelmua, kelmua ja kelmua, sit sen vois myydä Ryssille. (Koska ei kukaan muu niin hullu ole että ostaisi.) Mut Venäjältä me saataisiin niin paljon ruplia että perse siinä taloustieteilijöiltäkin repeisi, ja työttömätkin nukkuisivat hyvin, välillä vaan setelitä kahistelisivat, nuo Maamyyrät... Ja me, jotka kuulumme, rakas Iines, Nomenklatuuriin, rakastelisimme toisiamme tiukast/lujasti/ja toverellisesti. (paitsi jos Stalin-setä sanoo että "ette pane", emme sitten tietekään panesnkään paneskeli. Päin vastoin. Sinä ilmiantaisit minut, ja minä sinut, "valtiota vastaan suunnatusta kahdenkeskisestä kimppailusta, jossa vaimo on - voi miten kummallista - hajareisin kumppaninsa päällä, ja puuskuttaa kuin HöyryJuna. etc. Mutta emmehän me, Iines rakas, tuommoiseen vatulointiin sorru! Pannaan kun pannaan ja pulinat pois!

  Ps. Venäläisissä kumissa on kieltämättä reikiä. Eräs ystäväni, joka siellä päin paljon matkusteli, Antovonkka nimeltään, kertoi että hän että Venälle kun menee, panee 10 kondomia päällekkäin. Ja sitten kun nussii, ottaa aina sen päälimmäisen pois. Näin hän on välttynyt kaikilta tartunnoillta. Ja miksei myös neekerisankkerista, esimerkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luoja meitä neekerisankkerilta varjelkoon. Turussakin yksi sankkeri lehtien mukaan riehuu. Vaan siis sinuapa tietenkin äänestäisin, sillä vaikutat joustavalta ihmiseltä, ja pidän lisäksi suunnitelmastasi pelastaa Suomi. Vihdoin jotain konkreettista. Myös reissukokemuksesi vakuuttavat meikäläisen.

   Poista
 34. Iikan sanapaja OÜ29 elokuuta, 2016 19:31

  Olipa kerran - mutta vain kerran - pohjolan kylmässä ja pimeässä maassa kuningatar Iiines jota kutsuttiin Iiines viisaaksi sillä hän ei juuri koskaan puhunut. Kuningaskunnassa oli kaikki hyvin sillä kaikki osasivat lukea mitä kuningatar kirjoitti ja kuningatar piti lukemisesta. Hänen alamaisensa kirjoittivat hänelle ahkerasti sillä hän oli paitsi viisas myös oikeassa. Alamaisten joukossa oli monia jotka unelmoivat kuningattaren kädestä ja koska kuningatar oli viisas hän suvaitsi kosijoita hovissaan. Eräänä päivänä kaukaisen maan hoviherra Iisakki Hyvinkylmä kirjoitti kuningatar Iiines Viisaalle. Hovissa syntyi heti hiljaista, kaikki kummeksuivat kuka on tämä Iisakki Hyvinkylmä ja ennenkaikkea kuka hän oikein kuvittelee olevansa. Sitten astui esiin komea mutta rehti ritari mikis Pienelläkirjoitettuna ja lausui hovinarrin tapaan tallitarinan.

  Jatkuuko jännittävä satu, arvatkaapa lapset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoahan tuohon on arvata: sitten sadunkertoja meni runkkimaan.

   Poista
  2. Suurella jännityksellä ja kiihotuksella luemme tarinaa. Erikoisesti Iisakki Hyvinkylmä tekee nyt vaikutuksen. Myös pienelläkirjoitetun tallitarina viekoittelee mukaansa, jo etukäteen. Kunpa senkin kuulisi. Istumme odottamaan jatkoa ja valmistamme kertojalle jalkakylvetyksen.

   Poista
  3. Hän-joka-kulkee-kuin-talvi29 elokuuta, 2016 21:09

   Väliaikakertomus.

   Kiitän hellämielisimmin ja kirjaan aikeen ylös vastaista lahjomaa varten.
   Pienet hoksaavaiset lahjat lujittavat ystävyyttä, inte sant?

   Kävin kookkaahkossa vaahtokylvyssä la ip. Tällä kertaa eivät kanverttitipat olleet tarpeen, heftalappujakaan ei kulunut koko säkillistä.

   Atteekkarin hevonenko? Pilleripolle! Oiva Arvolalla on tätä kielikylpylällinen. Saanen suosittaa!

   Repolaismikkolainen jatkanee? Ellei rohkeita löydy lisää?

   Poista
 35. Hyvä tarina. Itsekin tutisen tuskasta (ja välillä tärisen) kuulla miten se jatkuu...? Herra Iisakki HyvinKylmä sai siis sankkerin, mutta saiko hän sen Iinekseltä tai mikikseltä, o tuur o no tuur? Paha saa aina palkkansa! (jumantsuikka) Sitä paitsi Sinuna - jos olisin Sinä, joka tietysti olisi kokemus an Sich niin ajattelisin... "näinkö hengissä minä tästä selvisin?" (ja kääntää Ratto-lehdestä uuden sivun. Sen, jossa on se Eliisan vitunkuva, esiin.)

  tuus sun mikis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iLennätyskommunisti30 elokuuta, 2016 04:01

   Tuus = sinun. Mistä sun tutori on oikein viehättyny? Kuunteleeko Youssun Dour:ia, perhaps? Lykkää sille platalle fadoa.

   Jaa, just nu - hör Ni mina sötä kärä snella lilla - blir min skepparens tur färdig, altso 0200-0400. Nu sku det vara.

   Poista
 36. Karmea ryskäyskä. Eikä kuumetta. Olis saanu jatkua, mutta kaipa sitä on jotain vastusta vielä. Müslinmussuttaja ja yöghurttihirviö.

  Kiitoisia kantavista kirjailuistasi, aina ilahduttavia ja jotenkin kimmeltäviä tekosia. Kirjailijoita oltas, pelkkää nättiä vain välittäen. Maailmamääliöiden päistäreissä käännyskellen.

  Jatkaako Iiines? mahdollisesti lapinkoirien ja siperianhuskyjen suorittamaa shiatsu- ja aromaterapiaa palkinnoksi ajatellen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkaa tietysti, mutta ei tätä tarinaa, vaan ehkä alkaa taas kohta paasata - Luoja minua kyllä siitä varjelkoon ja pitäköön kieleni kurissa.

   PS Siperianhuskyistä en kovasti pidä, vaikka susista pidänkin ja haluaisin lahdata kaikki sudenampujat. Delfiineistäkin pidän ja olen iloinen, että niillä menee Kreikassa nyt hyvin. Hienoa, että suomalaiset hoitajat menivät mukaan ja jäävätkin niitä hoitamaan useiksi viikoiksi. Jotain hyvääkin tässä pahassa maailmassa.

   Poista
  2. Aitoja huskyjä kesympiä ei olekaan, se on siksikin outo rotu että ventovieras voi mennä nujuuttamaan. Niitä on ollut voitava lainailla ja voi yhä.

   Aikoinaa, (huippukennelistä kotoisin) kaksi koiraa riitti viemään kuusikymmenkiloista tyttöä jäällä Seurasaaren ympäri. Toinen oli vajaa 24 kiloinen ja toinen hiukan yli joten reki ynnä Mymmeli olivat painavammat. Mikään muu rotu ei pysty samaan. Kyse ei ole nopeudesta vaan sitkeydestä, silti ne eivät olleet näännyksissä. Niitä tosin pitää olla vähintään kaksi per perhe, yksinään niistä tulee kumman flegmaattisia, elinkautisvangin tapaisia.

   Kuten voi havaita buuttasin systeemin. Täisauna auttoi. Nyt on taas viive kurissa mutta skandit jäivät pois, no - katellaan. Kiitti vinkistä mikis. Kakkuloota oli ryönää täys, kuten R.R. vinkkasikin. Siksi tama luuri onkin ettei ole valiksi, kuin pornolehden ilmoituspalsta. Silla erolla tosin etta mitaan piilottelemista ei ole.

   Oikeastaan voin kertoa.

   Ilmoitus Lapin Kansan henkilökohtaisissa oli esimerkillinen:

   62 VALIVIIVA 59 VANHA MIES ETSII UUTTA VAIMOA PISTE LESKIMIES PISTE SAA OLLA NUORI PISTE ALKO EI ONGELMA PISTE OMA PANNU PISTE NIMIMERKKI NYT NAPPAA KYSMERKKI

   Arvellakseni viestimiehestä kyse.

   Poista
  3. Valiviiva!

   So sory etta tama ei nyt ole totinen ja vakava. Mutta tama pyrkii olemaan naama nakkarilla, kunhan vain osaisi. Saantojen mukaan tassa on asiaa ja merkkeja enemman kuin nuo kiukkuiset rivin verran tuossa edella. Totisesti paljon miellyttavampi kun pelkat iin pisteet nakuvat!

   Ehhe-he.

   Poista
  4. Huskyt ovat kilttejä, tiedän, sillä yhden ystävän ystävällä on huskyjä niin paljon, että voisi perustaa kennelin, 10 - 20. Harrastaa valjakkoajeluja, mutta pitää muuten koiriaan ihan perhekoirina, omakotitalossa. Jokin vaan niissä ei sytytä minua samalla tavoin kuin vaikkapa isompi ja muhkeampi ja vähän laiskempi koira. En ole itse kauhean erähenkinen, vaikka luonnossa tykkäänkin vaeltaa. Raja menee siinä, etten tahtoisi yöpyä vaikkapa laavulla tai teltassa, vaan mukavassa vuoteessa seinien sisäpuolella.

   Poista
  5. Forssan lehdessä oli kerran ilmoitus:
   "Yks. hom.sex.hal.tut.tois.hom.sex. Yst.vast. täm.lehden kontt. nimimerk. 'Yks. hom. sex.'"

   En tiedä oliko sähköttäjäkurssin käynyt, ilmeisesti, mutta nuuka ainakin oli. Ilmoituksistahan maksettiin palstamillien mukaan.

   Ps. Enkä tiedä vastasiko kukaan muu hänelle kuin minä?

   Poista
  6. Sitä paitsi vähän hävettää nuo eilisiltaiset rakkauskirjeet iinekselle. Alkoi vähän rönsyillä...
   Mutta kohta konjakki on loppu!

   Poista
  7. Joskus ilmoitukset koettiin kalliiksi, ja siksi niissä käytettiin paljon lyhenteitä. Nyt lyhenteet tuppaavat jäämään tarpeettomina pois, esimerkiksi puh. on tarpeeton, koska numerosarja kertoo itsessään, että puhelinnumero se on.

   Rakkauskirjeet ovat ihania, ja sinun, mikis, kirjeesi naisille - kirjeitä on runsaasti näillä laineilla, ovat kerrassaan viehättäviä helmiä. Parasta teikäläisellä on se, miten tavoitat kunkin tämän persoonasta ja lähtökohdista käsin.

   Poista
 37. iippolan vaarin kalsarivaprikööri30 elokuuta, 2016 02:42

  Darth Vader: "I find your lack of faith disturbing."

  VastaaPoista
 38. Mitä kivaa naisissa on?
  Tätä äsken - yllätettynä, kun heräräsin - aloin miettiä.
  Onhan naisissa tietysti hyviäkin puolia, n.s. "valopilkkuja". Niitä ei aina vain huomaa (= pane merkille).
  Enkä nyt puhu tisseistä. No, en.
  Tissien lisäksi naisissa on kivaa kun ne on niin pörröisiä. Tulee mieleen NaukuMaijat (= kissat). He hyrisevät kuin mummovainaan vanha rukki. Joka jäi Käkisalmelle.
  Sen lisäksi naiset, ja siitä huolimatta että heillä on tissit, tekevät hyvää sapuskaa. Sitä moni ihminen, m.m. minä, popsin mielelläni.

  Kerta kaikkiaan naiset ovat aivan mielenkiintoisia eläimiä. Pantavia!

  Ps. On mun mielestä ihan väärin että Erähallitus on täksi vuodeksi antanut 7014 lupaa kaataa naisia. Vähempikin toki riittäisi.

  VastaaPoista
 39. Toinenkin kiva uutinen oli aamuhesarissa. Helsingin Pitäjänmäessä on yhdellä pariskunnalla pihallaan lampaita, Eino, Emma ja oliko se nyt Elmeri se kolmas lammas. Pariskunnalla on myös kanalauma ja Obama-kukko, mikä riemastutti minua suuresti, enkä tiedä miksi, mutta että Obama! Kukin kana munii munan päivässä ja kaakattaa samalla kovasti. Kunpa saisi elää tuommoista elämää lähes kaupungin keskustassa. Olisi kaikki, mitä tarvitsee, palvelut ja maaseutumainen olotila.

  Kylläpä tulee hyvä mieli, kun lehdessä on hauskojakin uutisia.

  VastaaPoista
 40. Ellun kanat elivät Pispalassa. Elina (Kuorttinen???) oli vanhapiika. Ja vihainen. Taisi olla myös feministi (???). No ainakaan kanojaan hän ei ruokkinut. Tipuparoilla ei ollut mitään syömistä, siksi ne juoksentelivat naapurien pihoilla, etsivät syömistä sieltä. Mutta Elinan kotiin ne tulivat aina silti munimaan.

  Tästä on syntynyt tuo kuuluisa lause "elävät kuin Ellun kanat".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pispala = Ala-Pispala. Tai oikestaan se on jo Tahmelaa.

   Ps. Korjaan tämän. Koska ilman tätä korjausta n. miljoona tamperelaista syyttää mua jostai. En tiedä mistä. Mutta mukana ei ole "Kuunkuiske". Hän on fiksu ihminen. Vaikka onkin Mansesta.

   Poista
 41. Ennen pelastin mä murmeleita, hillereitä ja näätiä.
  Eilen pelastin mä pakolaiset,
  tänään delfiinit ison peukun sai.

  Ruokavalion mä uusiks laitoin,
  nyt ei edetä entisin keitoin, -
  huomenna pelastan mä koko maailman,
  ilmastonmuutoksen ja sotahommat kuriin saatan.

  Saara Aaallolle annoin ison peukun ja jättisydämen, vaiks se laulaa ihan surkeesti, - poikaystäväni mä hakkasin.

  Hyvyys ei vaadi paljoa, se vaatii kaiken. Koko ajan saa Facebookissa olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aplodeja, bravo bravissimo! Loistavasti lohkaistu laaja otos nykymenoa piukkaan pakettiin. Jatkoon.

   Poista
  2. Semmoinen vaan vielä, että kuulemma - minua valistettiin - vain vanhukset käyvät enää Facessa, nuoret ovat instassa, whatsapissa, ja mitä snappeja niitä nyt olikaan. 

   PS WhatsApp on muuten kätevä pikaviestittelyyn ja puheluihin, jotka ovat ilmaisia. Sillä lähettää huippunopeasti myös kuvia pikaviesteinä.

   Poista
  3. Olenhan minä tietenkin kuullut siitä, että pikkupiltit ovat Facebookin jättäneet. He kun haluavat peukkujensa lisäksi keskustella vain panemisesta ja vahingossa ovat äitinsä hyväksyneet Faceebook-kaveriksi.

   Nuoret nuoret ovat sitä paitsi aika fiksuja, ei niitä maailmanmeno kiinnosta tuon taivaallista, fyffen ansaintaa pohtivat.

   Poista
  4. Puhutko kokemuksesta???

   Poista
  5. Muistan hyvin, miten mietin vain fyffeä varhaisina opiskelu- ja lukiovuosina. Sitä kun ei kotoa voinut saada, niin oli tienattava itse esimerkiksi vaaterahat. Ruotsissa tienasi parhaiten, siispä sinne eikä Auran panimoon taui Bergelinin munapakkaamoon, joissa tienasin puolet vähemmän edelliskesinä. Ja talvella sitten yksityiskouluun iltaopettajaksi tienaamaan bilerahoja ja miksei ihan leipärahaakin.

   Silti väittäisin, että nykynuoret eivät mieti niin kauheasti fyffen hankintaa, vaan pitävät selvänä, että fyffeä tulee jostain seinästä kuin vettä vaan. Ostavat luotolla ja pikavipeillä sen kummemmin miettimättä.

   Poista
  6. Siinä lienee nykyään nuorisomme kahtiajako, väitän, että empatiaan taipuvaiset eivät oikein pärjää tässä maailmassa. Maailma ei anna mitään, mitä itse ei osaa ottaa.

   Eri asia on sitten tuo "kun peukku facebookiin kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa" -porukka.

   Poista
  7. Minä olen siitä onnellinen, että vaikkakin olen jo useita kertoja saanut kenkää "tuotannollisista ja taloudellisista syistä", aina ovat ainoastaan työehdot hieman huonontuneet, töitä on kuitenkin riittänyt. Kauhean mesomisen porvarit pitävät ammattiliittojen muka kohtuttomasta vallasta, vaikka minusta tuntuu, ettei laeilla ole enää mitään merkitystä. Miksi meidät kuukausipalkkalaiset voi irtisanoa vain siirtääkseen tuntipalkkalaisiksi?

   Sivusta olen katsonut sitä nöyryyttämisen määrää, jota työttömät joutuvat kokemaan. Porvari kun luulee heidän tahallaan elävän siivellä. Vaikka itse on heille kenkää antanut ja mieron tielle saattanut, koska siitä on ollut itselleen hetkellistä taloudellista etua.

   Lisään tähän saarnaani vielä ihmetyksen tuosta maamme kaikkien aikojen huonoimmasta pääministeristä ja niistä siipiveikoistaan, kokoomuslaisista ja persuista. Veikkauksen pääjohtajalle sipilöitiin 32000 euron kuukausipalkkka. - Yhteisen edun vuoksi?

   Poista
  8. Raha-automaattiyhdistyksen ja Veikkauksen monopolit ovat jäänne neuvostokommunismista. Kulttuuri-ihmiset tietysti tällaista puhetta kauhistuvat, koska...

   Poista
  9. Miten tämä aika kuluukin ja asiat muuttavat muotoaan. Teddy & The Tigersistä en tykännyt silloin aikoinaan yhtään. Eiväthän he mitään virtuooseja olleet, mutta keravalaiset soittivat vähintään yhtä hyvin kuin punkkarit.

   Ja punkkareista tuli sitten niitä miljonäärikastin eppunormaaleita. Ei kaikista, pihtiputaalainen Ratsian mies lähti Helsinkiin ja huonostihan siinä kävi.

   On tässä tyyliä!

   Poista
  10. Kollaa kestää-yhtyeen kahdesta jäsenestä tuli tohtoreita. Heidän tunnetuimmasta kappaleestaan teki Liisa Tavi sen umpisurkean version, mikä nousi listoille ja lehtiin.

   Jäähyväiset Taseille.

   Poista
  11. Menneiden aikojen, niiden, joista ei jäänyt jälkeäkään, tähdet Lauri Tähkä ja joku Erin ilmoittivat peruuttavansa esiintymisensä Särkänniemessä, koska etiikka sanoo niin.

   Eivät he tuollaisella kuuntelijoita enää takaisin saa, eivätkä millään.

   Poista
  12. Niin, siis mikä se Särkänniemen virhe nyt sitten oli? Onko huvipuisto velvollinen ilmoittamaan rumpua lyöden, milloin siellä tapahtuu muutoksia?

   Minusta virhe on tapahtunut paljon varhemmin, ja jossain muualla kuin Särkänniemessä. Sen on tehnyt vuosisatoja sitten joidenkin nokkelien markkinamiesten älynväläys myydä erikoisuuksia rahvaan katsottavaksi, parrakkaita naisia, kesyjä leijonia, taltutettuja norsuja, kääpiöitä, käärmeitä, apinoita, neekereitä.

   Ei Särkänniemeä nyt enää kannata syyllistää tai boikotoida, ellei boikotoi kaikkia maailman sirkuksia ja omituistan otusten esittelyjä. Kuolleet delfiinit olisivat, jos ne olisi päästetty vapaiksi luontoon. Tätä eläinten "vapautusta" suoraan kuoleman kitaanhan eläinaktivistit joskus harrastivat. Siitä vaan vangitut minkit kirmaamaan Suomen luontoon ja ai kun olen taas hyvä ihminen.

   Poista
  13. Tuosta työttömyydestä ja irtisanomisista en osaa sanoa mitään, mutta aamulla luin Hesarista, että OECD:n vertailun mukaan työtön pääsee Suomessa helpommalla kuin naapurimaissa. Työtön voi Suomessa kieltäytyä töistä lepsummin perustein kuin muissa Pohjoismaissa. Ei minulla tähän silti mielipidettä ole, sillä minulla on sellainen sisäinen tuntuma, ettei ketään saisi pakottaa itselleen täysin vieraisiin töihin etenkään matkojen taakse.

   Enemmän minua aprikoittaa muuan toinen asia, jonka aamusella luin. Mahdoitteko tekään tietää, että Suomi antaa toimeentulotukea ulkomaalaisille, jotka jäävät maahan ilman lupaa?

   Eli kielteisen päätöksen saanut irakilainen turvapaikanhakija ei saa vastaanottorahaa, mutta hän voi nostaa kaupungilta toimeentulotukea.

   Voisikohan näin elää pidempäänkin Suomessa, jos vaikka tekee joitain pimeitä hommia siinä sivussa? Onko tämmöinen kehitys hyväksi yhteiskunnalle?

   Poista
 42. Löytyivätpäs viikinkimerkit.

  Poliisin mukaan arvohenkilö on kateissa, käykääpä katsomassa poliisin kotisivuilta (senkin rosvot, jotkakin saa käydä kunhan lukevat kiltisti).

  Pispaloista se mieleen tupsahti kun uamusella keittelin pönttöön pöhinää.

  Siellä olijoille saanee sanasen sanoa? Puuttumatta itse asiaan, askarteluluontoisesti kysyisin miten rahtusen epämääräisen uutisen voisi muotoilla siten että siitä selviää kuinka paikallinen pussikaljapataljoona voisi tuntea yhteenkuuluvuutta?

  Resursointi on ihan helppoa. Missä ei ole tietoa; etsitään lisää, missä on pimeää tai hämärää; valaistaan.

  Kahdeksissakymmenissä ei enää karata, eikä etsitä?

  Pirunsaatesana on paha sana.

  Pirunsaaren rantapiruksi tässä onkin kyllä jossain määrin tullut, Taka-Töölöläinen rantapiru kun olen ollut olevinani mutta sikäli fifty-sixty että nauvolaiseen virkamiessukuunhan ei ole ketään adoptoitu - vielä - vaikka.. Malmin järjestyspoliisia olen hiukan kiusannut että voisin teijät ottaa mutta kun laki ei oikein ole soveltuvin osin käypä.

  Tsemppi Tsinne!

  Ja minne se kuuluu: Lunssainen Pinkviini -niminen käymistuote ei ole juuri mistään kotoisin. Tikkuviinaa ja kaivovettä ennemmin.

  VastaaPoista
 43. Lainaus:Veikkauksen yhtiökokous on valinnut hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Kirsi Komin. Komi on hallitusammattilainen. Hän seuraa tehtävässä Suvi-Anne Siimestä, joka toimi hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2011.

  Yhtiön hallituksessa jatkaa kaksi muuta naisjäsentä. He ovat professori Eva Liljeblom ja toimitusjohtaja Minna Metsälä.

  Miesjäseniä uudessa hallituksessa on neljä. Varapuheenjohtajana jatkaa talousjohtaja Lauri Veijalainen ja muina hallituksen jäseninä toimitusjohtaja Tero Ojanperä, professori Alf Rehn sekä johtaja Harri Syväsalmi.


  Rikhardi:Lisään tähän saarnaani vielä ihmetyksen tuosta maamme kaikkien aikojen huonoimmasta pääministeristä ja niistä siipiveikoistaan, kokoomuslaisista ja persuista. Veikkauksen pääjohtajalle sipilöitiin 32000 euron kuukausipalkkka. - Yhteisen edun vuoksi?

  Jaaa , nainen istuu Veikkauksen hallituksen puh.joh. , ei Sipilä.
  Rikhaardi ei ymmärrä , että Veikkaus hoitaa omaa bisnestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anonyymi, neuvostoliittolainen reaalisosialismi on helppoa ymmärtää, mutta sitä ei voi sietää. Siinähän omistaja pitää turpansa kiinni, jos omaa parastaan ymmärtää ja joku kansanvaltuuskunta, kolhoosi tai karvareuhkahallitus käyttää omistukseen ehdotonta määräysvaltaa. - Mitäs sitä omistajilta kysymään.

   Veikkaus Oy on kokonaan Suomen valtion omistama yritys.

   Minä en ole sikafarmari sipilällä, en edes valtiolla, töissä. Ihan kapitalismiin pohjautuvassa yrityksessä, en missään tukiaisten taivaan kannatelmassa. Silti sipilä painosti laskemaan minun palkkaani. Saman hän teki ilmeisesti miljoonille suomalaisille.

   Melko vallankumouksellista, Vladimir Iljits Uljanov tulee mieleen.

   Poista
  2. Työmarkkinakeskusjärjestöt Akava, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kirkon työmarkkinalaitos, Kunnallinen työmarkkinalaitos KT, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja Valtion työmarkkinalaitos ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkankorotuksista.

   Kaikille palkansaajille 1.2.2016 maksettava yleiskorotus nostaa palkkoja kuukaudessa 16 euroa tai vähintään 0,43 prosenttia. Käytännössä euromääräinen palkankorotus tulee alle 3 720 euroa kuukaudessa ansaitseville. Tämän ylittäviin palkkoihin korotus lasketaan prosenteissa.

   Palkankorotuksen lisäksi sovittiin myös, että palkansaajien ja työnantajien puoliksi maksama työttömyysvakuutusmaksu nousee kummallakin 0,5 prosenttiyksikköä. SAK:n hallitus korostaa, että se ei edelleenkään hyväksy maan hallituksen kaavailemaa työttömyysturvan leikkausta.

   Juha Sipilän hallitus on luvannut tukea työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelemaa matalapalkkaratkaisua keventämällä pieni- ja keskituloisten verotusta. Veronkevennysten seurauksena palkansaajien ostovoiman arvioidaan pysyvän ensi vuonna suunnilleen nykyisellä tasolla.

   Tuossa kyllä lukee että palkat nousevat. Eivät laske.

   Poista
  3. Luve tuosta palkankorotukset.

   https://www.sak.fi/tyoelama/edunvalvonta/tyoehtosopimukset-liitoittain

   Poista
  4. Höpö höpö, laske tähän astinen yhteen.

   Poista
  5. Minä panen toivoni verojen hienoiseen laskuun. Jostain olin lukevinani, että se näkyy jo tämän vuoden veronpalautuksissa, jotka maksetaan marraskuussa. Verolippuja postitetaan parhaillaan. Elämme jännittäviä aikoja. Olen sen verran eläissäni noita katuvaloja kustannellut, että jotain toivoisin saavani omaan pussiinikin.

   Poista
  6. Höpö höpö . Perustele.

   Joka vuosi palkat ovat nousseet.
   Turha kertoa muuneltua totuutta.

   Poista
  7. Rikhaardi keskityy toisen vikojen ja puutteiden
   etsimiseen ja moittimiseen ei jää tilaisuutta katsoa itseänsä.

   Tähän pohjautuu "syntipukki" ja "musta lammas" ilmiöt.

   Poista
  8. Vaan nyt on mielenkiintoista nähdä, kaataako OAJ:n ja yleensä kunta-alan vastahanka koko kiky-sopimuksen. Kannatan Olli Luukkosen puheenvuoroa: koulutuksen 88 miljoonan lisäleikkauksista on luovuttava. Kouluala, joka olisi Suomen vientivaltti jos se ymmärrettäisiin ja asia osattaisiin, on jo säästänyt itsensä äärirajoille ja ylikin. Samoin terveydenhuolto.

   Poista
  9. Ei Rikhardissa ole vikaa. Kyllä se vika on sähköjohdoissa.

   Poista
  10. Anonyymi, ei ollenkaan pidä paikkaansa. Ihailen esimerkiksi sinua äärettömästi siinä, kuinka hyvin olet onnistunut sekä luonteenpiirteiden että tiedollisen aineistosi kehittämisessä. Luultavasti pistät maratoninkin tosta vaan leikiten ja lähdet vielä sen jälkeen pelaamaan tiukkaa sählymatsia.

   Poista
 44. Rakastan teitä eri bloginkinpitäjiä, välillä tietysti enemmän kuin ansaittesisitte, välillä vähemmän. Minulta aina välillä sanat karkailevat kun innostun. Kirjoittaminen on sitä, en unohtaa, että kirjoittaa. (Sanoja maailma on täynnä. Ei se siitä kiinni ole.) Te olette Iines Liisu ja Annikki kuin puita joiden taakse pääsee piiloon. Aamulla aina ammutaan. Aurino vuotaa verta. Ja rakastan teitä. Osaan kirjoittaa järkeviltä kuulostavia lauseita, niitä häpeän eniten, järjettömät lauseet ovat koskettavimpia. Viimeksi sellaisen kuulin kun näin painajaisunta; siinä paksu poliisi, joka ei jaksanut juosta enää perässäni, huusi megafoniin: "Ottaisit edes suihin?".

  Tjaah. (nostaa painoa toiselta jalalle toiselle) Mikäs siinä. (alkaa hymyillä) Niihj.

  Matkajuttuja kirjoitetaan reseptillä
  1) olin (siis jossain)
  2 tein (siellä siis jotain)
  3 ihmiset ? (Ihmisiä)
  4 tapahtumia
  5 matkailunähtävyyksiä...

  Sitten kun tähän lisää a) paikallisväriä b) skrytiiniä c)ryypiskelyä c) lisää paikallisväriä d) syksyn lehtien kahahtelua e) jotain, mikä tähän ei kuulu f) kaunokirjallisia sitaatteja...

  niin.


  Niin on käynyt jossain kaupungissa Turistina.


  Ps Tiedätkö muuten mikä maailmakirjallisuuden klassikko, tämä tärkeimmistä kirjoista lopuuu (suomennettuna) sanoihin ... "pelkään kyllä ja hänen sydämensä hakkasi kuin hullu ja kyllä minä sanoin kyllä minä haluan Kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. James Joyce, Odysseus? (Lunttasin vähän, mutta olisin voinut arvatakin. En ole lukenut tätä Odysseusta, vaan lukenut ja tenttinyt sen alkuperäisen.)

   Poista
 45. Kyllä.
  Oletsivistynyt ihminen. (Se nykyisin ei ole nää mikään itsestäänselvyys.)
  Sinun kanssasi uskaltaisin mennä vaikka johonkin MatjustajaMajan takahuoneeseen, jossA #SEUNSUROITU# keskustelisimme Rimpaudista. Ja kun isnnostuisimme siit- ja sinä tilaisit "pariri pitkää pörröpäätä" me taas #SEUNSUROITU#. Mutta muuten vaan vielä vähän aikaa, ja kun oltiin polteltu Malborot, mutta äänet vieä painuneina, hiljaa niin kuin lammen laine, me me kerran vielä #SENS...(- puuh -)#

  Nii-ih. Nuoruus tässä meidän ohi menee. Emme me.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskin tuosta 27 näppäily/kirjoitusvirhettä. Hyvä kommentti.

   Oikeasti tuon kommenttini funktio oli olla rakkauskirje Iinekselle.

   Jotenkin aistin, että en onnistunut siinä?

   Poista
  2. Sitä piaitsi tietokoneenekin vittuilee. En pääse lähettämään näitä viestjäni. Joka minulle tietysti minullle on kaikkein armollisinta, mtä tässä tilanteesssa voi minulle tapahtua.

   Rakas Valtijattereni
   toivon että Silmälomieni läpi nää mitä minulle taphtuu
   Ikuisesti, Krevittäreni

   p.s. ja kohdataan sen saman liiteri takana. vain olga meitä epäilee. mutta hän on tyhmä. sitä paitsi pystyn lahjomaan hänet... tuus, sun iinekses!

   Poista
  3. Voi miten miellyttäviä väreitä sana liiterintaus minussa herättääkään. Kaikki lapsuuteni liiterit ja niiden perälaudat ja se taus siellä. Noh, usein liiterin takana oli tunkio, siis avosellainen. Se oli tapana maaseudulla ja kauppaloissakin, kaupungeissa ehkä ei. Vaan minne kaupunkilaiset ennen tyhjensivät likasankonsa, kertokaa!

   Liiterissa me kuitenkin pihan kakaroitten kanssa harjoitimme kaikenlaista pahuutta ja siveettömyyttä, kuten tutkimme pyllyjä ja leikimme pyllylääkäriä. Näyttipä yksi Marja-Liisa punaisena ähkyen, että kun laittaa sormen tuonne ja kutittaa sieltä, niin tekee kivaa. Me katselimme suurin silmin, koetimme ja sanoimme, että joo, niin tuntuukin, vaikkei tuntunut miltään. Ja siellä liiterin takana kuhisivat kärpäset, luulen, vaikken muista, kuhisivatko.

   Ehtymätön on liiterintaustarinoitten kirjo!

   Poista
 46. Harjoittelen tabletilla.

  Puhutaan omituisuuksista

  Char

  VastaaPoista