7.10.2016

Raksamiehillä ei ole häpyä


6.10. Raksamiehillä ei ole mitään häpyä. Ne jyystävät vessanpöntön sijoiltaan ja kantavat ulos, rivitalon nurmikolle, pöntön taus käytävälle päin. Se on minun pönttöni. Punastun häpeästä, kun näen sen. Pöntön takaosassa on tummaa likaa, siinä pinnassa, mikä  on alaspäin katseen ulottumattomissa. Ja minä kun luulin jynssänneeni pöntön lumivalkeaksi hetkeä ennen kuin miehet tulivat.

Vaan siinä pönttö köllöttää kyljellään. Jokainen rivitalon asukas tietää, kenen pönttö se on, koska pönttö on minun nurmikollani. Mietin, että käännän pöntön toisinpäin heti, kun tilanne rauhoittuu, ja remonttimiehet menevät syömään. Lähden ulos ja unohdan pöntön siksi aikaa, kun teen kirpputorikierroksen. Kun tulen takaisin pönttö tuijottaa minua edelleen likainen kylki antavana puolena. En voi käydä kääntämässä sitä, koska pihalla on ihmisiä.

Nuori leskirouva soittaa. Valitan hänelle pönttöhäpeääni. Hän sanoo, ettei minulla ole mitään hävettävää, kaikkien pöntöt ovat mustuneet takaa kiinnityskohdastaan, etenkin jos ne ovat kaksikymmentä vuotta vanhoja. Leskirouva sanoo, että voisin pyytää raksamiehiä viemään pöntön pois, koska se herättää huomiota nurmikolla. En kuitenkaan kehtaa pyytää. Vasta illalla huomaan, että pönttö on viety pois.

7.10. Aamulla istun sohvalla läppäri sylissä, kuulonsuojaimet korvilla, jalat kirstun tasakannella paljaat varpaat pystyssä, kun huomaan, että minua tuijotetaan suoraan ikkunasta, terassilta.  Miehellä on hengityssuojain ja keltaiset kuulonsuojaimet ja hän on keräävinään jotakin, vaikka katsoo suoraan sisään. Kenties hänellä on varvasfetissi. Katson takaisin,  että ihan luontevasti tässä ollaan varpaita heilutellen, hehheh, ja mies siirtyy Ramirentin peltitötterön taakse, lähtee ohjaamaan laastikärryjä pois takapihalta. Helvetillinen jyystö ja tärinä yläkerrassa jatkuu. On lähdettävä kohta ulos, kun aurinko alkaa lämmittää.


En pysty keskittymään mihinkään, kun kaiken aikaa huushollissa pyörii erilaisia työmiehiä. On raksamiehiä, putkimiehiä, sähkömiehiä, Hugon miehiä ja nainen. Hugo on rakennusyrityksen johtaja, ja nainen hänen vaimonsa.

Lehtiin ei jaksa nyt keskittyä, mutta Helsingin Sanomista katson riemukkaat lihavalla otsikoidut ja ylösnostetut uutiset. Terhi Kiemunki saa syytteen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ja Ilja Janitskin vangitaan jahka liero kiinni saadaan. Pannaan vihdoinkin tämä julmettu kiihottaja ja anarkisti rautoihin ja ajetaan koko paska alas, valhemedia. Näin voidaan taas jatkaa luotettavien uutisten tuottamista ennen kaikkea Helsingin Sanomien ja Ylen voimin.    Kello on lyönyt ja valtakunnassa hallitus on herännyt ja kaikki toimii hyvin! 

Edellisessä keskustelussa määriteltiin muuten hieman feminismiä.  Joku nimesi minut antifeministiksi. Ei se nyt ihan niinkään ole, vaan sanoisin, että olen  sielufeministi, en järjestöfeministi, jolta puuttuu rohkeus, ainakin täällä Suomessa. Näinä päivinä ei ole minusta kovinkaan rohkeaa olla laumasielu ja laulaa feministien kuorossa suvaitsevuuuden hymniä, joka hyväksyy kaiken, mm. naisorjuutuksen, jonka suvainnan pääkohde eli ulkomaalainen mies pääsääntöisesti tekee. 

Kun ihmisiä pidetään samanarvoisina, ketään ei tarvitse erikseen suvaitsemalla suvaita. Minä pidän!

(Valokuvan lähde: http://guisboroughhistorynotes.blogspot.fi/)

200 kommenttia:

 1. Ei se raksamies varvasfetisti ollut, ihmetteli vain mustia jalkapohjiasi. Olit vahingossa jynssännyt ne vain näkyvältä puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään en myönnä. Olen vakuuttunut, että miekkonen tuijotti jalkojani lumoutuneena.

   Siis vessanpöntön mustunut seinämä oli se, joka oli takana alaviistoon ja jonne katse ei yllä, vain käsi, ja sekin kunnolla vain, jos syleilet samalla pöntön reunamia ja olet siitä suuteluetäisyydellä. Samanlaista mustaa on pesualtaan siinä seinässä, josta se on kiinnitetty seinään ja jonne rätti ei edes yllä.

   Ettäs tämänkin tiedätte, ja tämä koskee luultavasti myös teidän pönttöjänne ja altaitanne.

   Poista
  2. Niin kai ne ovat, mutta minä olen ihmetellyt, kukahan pesisi lavuaarini ja pönttöni näkyvät puolet.

   Poista
  3. Kuka pesisi? Sinä peset.

   Tolu-suihke, kumihansikkaat ja harja. Tai sooda ja harja. Hankalassa tapauksessa teräsvilla, saippuoitu.

   Poista
 2. Tämä on varmaan hauskin remonttikirjoitus, jonka olen lukenut!

  Ikävä asia remontti on kaikin puolin jokaiselle (ei ehkä rakennusmiehille, joille se on työtä). Mutta miten siihen suhtautuu, on eri asia. Tai paremminkin: miten siitä kirjoittaa tai puhuu.

  Minulla on tunne, että Iines on ollut innostunut, jopa riehakkaalla päällä kun hän on kirjoittanut tätä. Aivan niin kuin me nauroimme alanaapurin rouvan kanssa, kun yritimme keksiä erilaisia keinoja miten pissaaminen voisi helpoimmin tapahtua, kun vessaan ei ollut pääsyä. Sitten me keksimme ämpärit. Niihin lorottelimme, ja meitä nauratti niin. Ja kaiken me keksimme muissakin remontin aiheuttamissa hankaluuksissa, toisiamme neuvoen. Yhteistyö on voimaa.

  Remontista on kirjoittanut myös Rakel Liehu Bul Bullissaan, joka on runokirja. (Muistaakseni hän sai sillä valtion palkinnon.) Ensimmäinen siinä oleva varsinainen runo on PUTKIREMONTTI. Sitaatti siitä. Se alkaa:

  Asun talossa jossa hakataan hakulla. Monikossa.
  Joka puolella. Koko suolisto ja verisuonisto uusitaan.
  Suojapukuiset miehet sinkoilevat, työkaluilla raskaasti
  aseistetut, pienestä ruuvimeisselistä jättiläisporaan.
  Rapuissa vavahtelee muovinen suoli, purkujätteitä kannetaan
  peltisangolla Molokin metallikitaan. Kukaan ei puhu."
  jne.

  Remontti on asia, jonka ihanuus koetaan vasta jälkikäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu! Luet ihmistä kuin avointa kirjaa! Minulla on yläkerrasta nyt pönttö pois ja kylpyhuone seis, ja alas yöllä on pitkä matka alakerran vessaan läpi vetoketjuilla varustettujen oviluukkujen ja halki käytävän ja rappujen, joilla on johtoja ja ehkä pudonneita nauloja. Lisäksi käytävästä ja portaista on ruuvattu valaisimet irti eli yläkerta on pimeänä ja portaat ilman valoa vaaralliset.

   Siispä totean vain, että ei meitä naisia ämpärijonoissa turhaan nähdä. Hyvälle ämpärille on aina käyttöä.

   Hieno tuo Rakel Liehun kuvaus. Tänään jysähteli täälläkin koko talo, kun seiniä irrotettiin, ja lattiaa piikattiin. Minua varotettiin jo, että on varsin todennäköistä, että alla olevan keittiön katosta tippuu raplingit. Tätä ihanuutta kestää viitisen viikkoa.

   Poista
 3. Iineksen pönttö-episodista tuli mieleeni Hellaakosken runo, jonka ensi säkeistö menee näin:

  "Salaisuus ei liene:
  kaikki vikojansa vie ne
  pihamaalleen, pienin erin;
  toinen punastellen kulki,
  toinen vihelteli julki,
  kaikki levottomin verin."

  Meilläkin on muuten pieni wc-remontti menossa, mutta ei se juuri haittaa, kun meillä on toinenkin wc. Mutta samoin miettein katsoin kyljellään köllöttelevää pönttöä - miten se on takaa noin pinttyneen likainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis remontinhan pelastaa se, että minullakin on toinen vessa alakerrassa, ja sitä käytän. Sauna ja pesuhuone on yläkerrassa, ja siellä siis on remontti ja vessanpönttö kannettuna pois. Selostan tuota tarkemmin vastauksessa Liisulle.

   Poista
  2. Wessaremontista kun puhutte, tulee mielen eräs tapahtuma pohjois-Norjassa.

   Tunturissa ei ole wc-pönttöjä. Kerran oltiin Barentsin meren äärellä ja tuuli niin jumalattomasti... siis voi hyvänen aika kun tuuli kamalasti. Autokin pomppi kuin Kenguru kun sitä ajoi. Tuulenpuuskissa. Ja sitten yhdellä levähdystauolla Tarja erehtyi kyykistyy pissaamaan tunturinrinteessä, no sillä lailla kun naiset yl. pissaavat, niin tuuli äkkiä tempaisi hänet. Voi Hitsi kun se pyöri pitkän matkaa housut nilkoissa sitä rinnettä alas kuin takiaispallo. Voi että mua nauratti, voi että mua nauratti! Kun se sitten sieltä kiipes ylös, housut ylösvedettyinä mutta ihan nuhruisena ja mustelmilla ja vihaisena, se sanoi mulle: "Mitäs siinä hihität!"

   No enhän minä, mitäs minä.

   Ps. Kyllä se omakin pissaaminen oli siinä tuulessa sitä että toisella kädellä piti tiukasti pitää kiinni tunturin aluskasvillisuudesta. Ja toisella kädellä... no ei siitä paljoa apua ollut... Sitä sohjotti sinne minne sattui. Gaggaamista ei voinut edes ajatella. Varmasti olis kans lähtenyt pyörimään rinnettä alas. Ja parhaassa tapauksessa molskahtanut mereen, Baretsianmereen.

   Poista
 4. Parempi tuo Hellaakosken runo minusta on kun Liehun. Rakennusmiesten kuvaaminen on raskasta puuhaa, ne on niin tosissaan. Vaan olisi tuossa Liehun runossa ollut parempiakin paikkoja kuin tuo alku. Aika kauan kesti ennen kuin pääsin aikoinaan siihen kirjaan sisälle. Muissakaan runoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kilpasille käydään, Hellaakoski on noista minunkin suosikkini. Pidän runoissa puhtaista muodoista ja soljuvuudesta. Tuo runo hengittää.

   Poista
 5. Ei tässä sellaista ole menossa, että suvakit olisivat nyt laittamassa Janitskinin kärsimään. Poliisi ja sitten syyttäjä hänen vangitsemisensa takana ovat. Syytteitä ei ole paljon, mutta lukuisia:"Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta, rahankeräysrikoksesta, rahapelirikoksesta, laittomasta uhkauksesta, tekijänoikeusrikoksesta ja salassapitorikoksesta."

  Julkku-Ilja on aiemmin tuomittu neljästä pahoinpitelystä. Ammattirikollisesta ei voine puhua, mutta tapasellaiselta tuo vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bandidoksen jäsenyydestä tai putinin myötäilystä jokainen voi olla sitä mieltä, mitä haluaa.

   Poista
  2. Poliisi ja syyttäjä eivät tässä syytettä nostaisi ilman lukuisia pyyntöjä, varmaan korkealta taholtakin. 

   Se, mitä olen asiasta lukenut, antaa viitteitä lähinnä sanankäytön osalta, ei voimankäytön, josta en ole kuullutkaan. 

   Olen itse viimeiseen saakka ehkä liiankin vapaan sanankäytön kannattaja. Vaikken pidä esimerkiksi siitä, että jonkun uskontoa pilkataan, puollan silti Charlie Hebdon tapauksen ilmaisunvapautta. Meillähän tuo olisi nyt sitten uusien käytäntöjen mukaan syytteen ansaitseva rötös. Miksi ei Euroopassa?

   Poista
  3. Minä en sillä lailla ole taipuvainen anarkismiin, uskon poliisin ja syyttäjien toimivan parhaansa mukaan. Uskontoja saa maassamme edelleenkin arvostella.

   Poista
  4. Toivottavasti todellakin edes epäilevät Iljaa joistakin oikeista rikoksista, eikä vain typeristä mielipiteistä ja "vääristellyistä" uutisista.

   Jos jälkimmäinen on rikos, niin leivättömän pöydän ääressä on pian moni valtamedian toimittaja ja edistysmielinen politrukki.

   Poista
  5. Nuoren miehenä minä kerran haukuin yhdelle tutulle konstaapelille naama punaisena silloista poliisiylijohtajaa, Urposta, ihan Urpoksi. - Vastasi jotain: "Ai se vai...niin varmaan".

   Poista
  6. Arvostella saa uskontoja, Riku, mutta arvostelun on oltava rakentavaa, eikä se saa loukata pyhiä tunteita, ainakin kun on kyse monikulttuurisesta uskonnosta.

   Poista
  7. En minä usko yhteydenottoa tästä saavani, kun kirjoitan tähän mielipiteeni, että Islam on uskonto sian takapuolesta.

   Poista
  8. Ei, Riku, uskonrauhan rikkomista koskevasta laissa todetaan, että jumalaa ei saa julkisesti pilkata. 

   Säännöksen poistamistahan on vaatinut mm. Ville Niinistö, jonka mukaan säännös estää uskontojen arvostelun ja rajoittaa sananvapautta. 

   Sen sijaan voisi kysyä, riittääkö laki kansanryhmää vastaan kiihottamisesta suojelemaan myös uskontoja?

   Itse näen tässä nykyisessä sananvapauden ja kansanryhmän kiihotusasiassa kaksoisstandardin ja tekopyhyyttä.

   Poista
  9. Pakanien jumalia minun ei ole pakko kunnioittaa, enkä sitä tee. Uskonto ei ole mitään suurta yhtä tarinaa. Pakanat ovat pakania ovat islamilaisia.

   Poista
  10. Minusta on tuntunut siltä, että voimakkaimmin ateistiset ovat tässä uskontoasiassa olleet sillä lailla häilyväisiä, että islamia puolustelevat.

   Minulle kyseinen uskonto on jonninjoutava. Mika Waltari islamia kai jollain lailla ihaili, tosin siinä saattoi olla ironiaa mukana. Mikael Karvajalka Suomen Turuust muutti nimensäkin Mikael Hakimiksi.

   Poista
  11. Menköön vielä samaan konkurssiin, että intialaiset gurut vasta hulluja ovatkin. Rahaa keräävät koheloilta hipeiltä ja Rolls Royceilla ajelevat. Muistan kun koulussa meinasimme kuolla nauruun jo, kun meille esiteltiin Sarvepalli Radhnakrisnan. - Oli äijä nimen saanut!

   Poista
  12. Beatlesia voinee syyttää siitä älyttömästä intialaisten gurujen ihailusta. Mirja Pyykkö haastatteli televisiossammekin sitä naurettavaa punkeroa, Rolls Royce mies Maharishia.

   Beatles toki varsin pian teki kappaleen Sexy Sadie, se kertoi Maharishi Mahesh Yogista, ihmemiehestä Intiasta.

   "Sexy Sadie what have you done
   You made a fool of everyone
   You made a fool of everyone
   Sexy Sadie ooh what have you done"

   Poista
  13. Roomalaiskatoliset ovat mielestäni ilman muuta pakanoita, he palvovat ihmisiä pyhimyksinä.

   Poista
  14. Muistan Sarvepallin ja muistan intialaisten kukkaissetien ihailut. Paljastuivat sitten tavallisiksi rahanahneiksi materialisteiksi. Jopa muoti oli intialaista, mekot ja tunikat. Minulla oli mm. valkoinen kultapunoksin somistettu intialaispaita, tai tunika. Ja punertava laajahelmainen kukkaismekko. Mirja Pyykkö oli Se televisiokasvo

   Poista
  15. Äiti Teresa taidettiin viimeksi julistaa pyhimykseksi. Siis pyhimys, mikä outo titteli tai rooli. Ja katolisten pappien selibaatti. Luterilaisten puolella taas papit ovat tunnetusti runsaslapsisimpia.

   Poista
  16. Äiti Teresaa on runsaasti parjattu viime aikoina, häntä on syytetty monenlaisista asioista. Ihminen hän oli, mutta ihmisistä ilman muuta parhaita, jos teoilla mitataan. Sydäntäni särki, kun kuollutta höpöhöpö prinesessaa, Dianaa, pidettiin aikanaan parempana. - Vanha äitini oli kauhean vihainen, kun tokaisin, olen toisinaan huono pidättelemään, prinsessan kuoleman jälkeen: "Jouti menemään!"

   Poista
  17. Summa summarum: haluaisin olla uusi Hannu Salama, vaikka kirjoittaa en osaakaan. Olisi CV:ssä edes jotain.

   Poista
  18. Muistaakseni Sarvepalli R.. oli intiassa Presidentti tai pääministeri, ei mikään guru.

   Poista
  19. Sarvepalli pyrkijä oli: filosofian ja vertailevan uskontotieteen oppinut ja pyrki saattamaan itäistä ja läntistä ajattelua yhteen.

   Laajasta etsinnäsäni huolimatta, en löytänyt tarkempaa tietoa hänen sarvepalleistaan.

   Poista
  20. Tietysti Intiassa on ollut vakavasti otettaviakin ajattelijoita ja mystikoita, samoin kuin islaminkin piirissä, kaiken kuonan keskellä.

   Oikeastaan intialaisen henkisen ajatettelun ja itämaisen mystisen filosofian toivat länsimaihin teosofit jo 1800-luvun lopussa, vaikka suuren yleisön tietoisuuteen sen nostikin ihana hippiaate.


   Poista
 6. Ilja Janitskin on venäläinen rikollinen, eli ryssä.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tämä minua nauratti, mutta kiistää en pysty enkä halua.

   Poista
 7. Länsimaiset intellektuellit ovat aika ajoin hurahtaneet intian ja kauko-idän uskontoihin. Ovat tietysti n.s. negatiivisesti älyllisempiä,kuin lähi-idän beduiini uskonnot,juutalaisuus, kristinusko, islam. Koska puuttuu usko maailmankaikkeuden jumalaan joka kyttää ihmisen joka askelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissäkin on muotitrendinsä. Muista ajan, jolloin boheemit ja intellektuellit liittyivät porukalla ortodokseihin, väliin n äihin intialaisiin guruihin, väliin liityttiin budhhalaisiin.

   Mikäs siinä. Minusta on hyvä pohtia henkisiä ulottuvuuksia on eritoten oman henkensä tilaa, ellei nyt ihan sisään mene niin että maailma unohtuu ja päämääräksi nopusee vain oma valaistuminen.

   Arvostettavampaa tämä mielestäni on kuin liittyä porukalla anarkisteihin tai natseihin.

   Poista
  2. Minäkin koen kuuluneeni noihin "länsimaisiin intellektuelleihin", jotka kiinnostuivat jo nuorina itämaisista uskonnollisista filosofioista.

   Avartaahan se tavallaan ajattelua, kun huomaa etteivät käsitykset muissa uskonnoissa ole sen taikauskoisempia kuin omassakaan.

   Olenkin vankasti sitä mieltä, että eritoten nykyisen islamin ongelma on siinä, että kansan keskuudessa siinä on usko jäänyt taka-alalle ja esiin noussut taikausko.

   Poista
  3. Oijoi, kamalia lyöntivirheitä jäi omaan kommenttiini. Kirjoitan täällä vähän poikkeusoloissa, ja tässä työpisteessä aurinko häikäisee suoraan ruutuun enkä ehtinyt vetää kaihdinta kiinni kun ahneuksissani suolsin sanaa.

   Islam on lisäksi jähmettynyt keskiaikaan tai jopa kivikauteen. Muissa uskonnoissa on lähes järjestään kehitytty eettisempään suuntaan ja solmittu kontakteja muihinkin ryhmiin.

   Poista
  4. Eurooppalaiset uskonnolliset yhteisöt ja liikkeet ovat, mukaan luettuna muslimit, tehneet yhteistyötä toistensa kanssa jo vuosikymmenien ajan. Eri uskontokuntien kansainvälisiä verkostoja on rakennettu ja yhteistyötä tehdään yli valtiollisten rajojen. Jämähtämisellä keskiaikaan tarkoitetaan yleisessä puheessa kaikkia fundamentalistisia ryhmittymiä ja lahkoja joita on kaikissa uskontokunnissa. Sinä et tarkoita sitä, vaan teet karkean yleistyksen uskonnosta, jota et tunne juuri lainkaan.

   Mustavalkoinen splittausajattelu (islam paha kristinusko hyvä) ei edusta erityisen rakentavaa tai kypsää ajattelua tai sivistyneen ihmisen puhetta.

   Poista
  5. Anonyymi, et varmaan pysty poimimaan ainuttakaan lausetta, jossa sanoisin, että islam on paha tai että kristinusko on hyvä. Rakennat melkoisen olkiukon, jonka tilkkeenä käytät omia ennakkoluulojasi asioista.

   Minä en ole lisäksi puhunut islamin fundamentalismista - jokaiseen uskontoon on pesiytynyt oma fundamentalistinen siipensä, mikä kai on itsestäänselvyys kaikille. 

   Olen puhunut siitä, että islam on muita uskontoja enemmän myös yhteiskunnallinen instituutio. Se näkyy moderninkin muslimin arkielämässä monina itsestäänselvinä tapoina, jotka ovat hyvin vanhakantaisia, keskiaikaisia. Yhtenä esimerkkinä on naista orjuuttava hankala ja tunkkainen pukeutuminen, kun taas miehet ovat sallineet itselleen modernin länsimaisuuden. Eikö tämä ole sinun mielestäsi keskiaikaista? Tapa ei juonnu mistään muusta kuin Koraanin naiskäsityksestä. Muslimeille se on uskontoperuinen asia, vaikka päivystävät suomalaiset dosentit koettavat selittää sitä "perinteeksi".

   Niitä yleistyksiä et taida pystyä poimimaan puheestani, koska niitä ei ole. Olet liittänyt ne minuun omien korviesi välistä täydentämällä kirjoitukseen pakostakin jääviä tyhjiä aukkoja, ennakkoluuloillasi eri lailla ajattelevia ihmisiä kohtaan.

   Poista
  6. Samoja naisia alistavia ja mitätöiviä käytänteitä ja asenteita on kyllä kristillisissä fundamentalistilahkoissa, varsin voimakaan homfobian lisäksi. Raamattua luetaan ja siteerataan yhä jopa eduskunnassa, etenkin tiettyjen kysymysten yhteydessä.

   En silti pidä kaikkia vakaumuksellisia kristittyjä homofoobikkoina, pedofiileinä tai naisten alistajina, vaikka näitä tekoja tehdään erilaisissa kristinuskoon perustuvissa lahkolaisyhteisöissä.

   Voimme myös puhua valtioista, joissa yhteiskuntaa ohjaava näkemys on yksipuolisesti jokin uskonto tai tämän uskonnon jokin suuntaus tai valtavirta. Silloin emme puhu länsimaisesta oikeusvaltiosta, joka perustuu mm mahdollisimman laajalle yksilölliselle uskonnonvapaudelle. Kaikki maailman valtiot eivät, valitettavasti, ole vielä rakentuneet oikeusvaltioksi. Ja joskus kehitys saattaa viedä taaksepäinkin, kuten nyt on nähtävissä Puolassa, Unkarissa tai Turkissa. Lisäksi Lähi-Idän alueella ja Afrikan pohjoisosissa on yhä useita valtioita joita ohjaa jokin uskonto, uskonnollinen eetos, eikä oikeusvaltioperiaate.

   En ryhdy poimimaan kaikkia värittyneitä vääristymiä joita esität islamista, ja voit kiistää ja jankuttaa siitä vaikka lopunelämäsi, jos haluat. Eriasia sitten on mitä siitä seuraa ja kuinka vakavasti sinun puheisiisi ylipäätään suhtaudutaan.

   Poista
  7. Sinä jankutat nyt, hyvä Anonyymi. Kasvatat rakentamaasi olkiukkoa, mutta et pysy siinä, minkä olen sanonut vaan mitä luulet min un sanoneen.

   Koetat lisäksi opettaa minua asioissa, joita et usko minun ennestään tietävän ja jotka ovat käsittääkseni kaikille itsestäänselvyyksiä.

   Jos luet tarkkaan omaa kommenttiasi, huomaat varmaan, että se olet sinä, joka ne yleistykset minun suuhuni panet, vaikket löydä niitä tekstistäni edes piiloviesteinä.

   Olen valmis keskustelemaan asiallisesti, kunhan tuot tähän esittämäni väärän väitteen tai yleistyksen sitaattina.

   Poista
 8. Mitä uskontoon tulee niin todistustaakka on loogisesti sillä joka väittää jumalan olevan olemassa. Olemassaolo pitää pystyä vastaansanomattomasti näyttämään.
  Toisin sanoen meillä on laki joka kieltää sanomasta tyhjää tyhjäksi tai hölmöksi sitä joka uskoo pelkkiin kuvitelmiin. Laki on siis tiukasti otetun länsimaisen oikeuskäytännön vastainen.

  Ville Niinistö & kumppanit olivat oikealla asialla. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä hieman toista mieltä.

   Nimittäin kyseessä on mielestäni asia, jossa todistustaakkaa ei ole kellään, todistaminen ei edes liity uskonrauhakysymykseen millään tavoin. Kysymys Jumalan/jumalien olomassaolosta on vallan toinen asia.

   Kysymys on uskonrauhasta, ihmisen oikeudesta uskoa rauhassa oikeastaan mihin tahansa, vaikka pyhään puutarhatonttuun. On triviaalia, onko tonttua olemassa, sillä kyse on uskojan vakaumuksen kunnioittamisesta. Laki uskonrauhasta on siis uskojan, ei uskon kohteen (jumala tms.) puolella.

   Poista
  2. Samalla tavalla mielestäni roturauha vertautuu rasismipykälään. Ihmisellä on sama ihmisarvo rodusta ja ryhmästä huolimatta. Tähän ei vaikuta se, onko tuo ryhmä eettisesti kympin arvoinen.

   Poista
  3. Ongelmalliseksi asian tekee se, että kun vähänkin perehtyy esim. nykyfysiikkaan ja kosmologiaan, joutuu toteamaan, että viime kädessä ei pystytä sanomaan miten ja mistä maailmankaikkeus syntyi.

   Nykykäsitys on se, että itsekseen tyhjästä. Kuulostaa älyttömämmältä kuin tietysti onkaan. Mutta tiede ei pysty osoittamaan aukottomasti miten prosessi eteni, toisellekin vaihtoehdolle jää tilaa.

   Kysymys on siis siitä, kumpi on syy ja kumpi seuraus: materia vai henki (= tietoisuus).

   Poista
  4. Kyllä, kyllä. Laki uskonrauhasta (nimeä en muista) on säädetty, siitä ei ole epäilystä.

   Se on siis osiltaan 'väärä' laki puhuessaan jostakin toistaiseksi meille olemattomasta, siis 'jumalasta' (jos siis olen oikein lain ymmärtänyt). Tietysti eduskunta voi säätää lain siitä, että kuu on väriltään punainen. Se on laki jos presidentti sen vahvistaa.

   Uskonrauha on eri asia mutta sen täytyy olla tiettyyn paikkaa/henkilöihin pitäytyvä, ei yleinen. Jos se olisi yleinen, kaikkia tiloja ja medioita koskeva, niin silloin ei Voltairenkin nimiin pantu sananvapauden peruslause (vapaasti lausuttuna) "Olen jyrkästi toista mieltä mutta taistelen henkeni kaupalla oikeutesi puolesta sanoa tuo mielipiteesi julkisesti!".
   Lause lienee alunperin Brittein saarilta kotoisin, en lähde nyt Wikipediaan tässä.

   Ja juu, Iines, ihmisellä on nimenomaan ihmisarvo, arvo sen sijaan voi vaihdella aina katsojasta, olosuhteista ja ihmisestä itsestään riippuen.
   Rotukäsite taitaa olla tällä hetkellä, paitsi myrkkynä keskustelulle, jonkinlaisessa kelluvassa tilassa kun siihen liittyvä genetiikka lie vasta alullansa.

   Tapsa, eikö maailman arvoitus ole ihmiselle todellisuudessa mahdoton selvitettäväksi jo ihmiseen sisältyvän takaisin kytkennän vuoksi? Kysyn, en ole fyysikko. hh

   Poista
  5. Totta tietenkin, hh, uskonrauhaan liittyy rajauksia mm. se, että kyse on niinsanotusta uskonnollisesta uskomisesta, ei esimerkiksi saatananpalvonnasta tai vaikkapa maailmanlopun odottajista.

   Huomaan, että minusta on tullut liiankin järkevä. Järki nimittäin sanoo, että elämä on syntynyt sattumalta jonkin prosessin tuloksena jostakin materiasta. Elollisesta materiasta?

   Poista
 9. Aikoinaan Aurinkoa ihmiset palvelivat jumalanaan. Mielestäni se onkin Ainoa Oikea Jumala, elämän mahdollistaja.

  Toisaalta, eihän aurinkoa ole edes olemassa, se on tähti. Ja kuten tiedämme: hyvin tavanomainen, pienehkö tähti. Eli... jumalaa ei siis olemassa, tai jos on, heitä on triljoonittain pitkin maailmankaikkeutta. Josta he ystävällisesti tuikkivat meille.

  M.O.T.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rudolf Steinerin uskonfilosofiassa Aurinko on juuri se paikka, jossa asuvat meidän jumalamme, suurimpana jehunaan muuan Jeesus.

   Poista
  2. Mutta aurinko on tähti. Tähtiä on - siis oikeasti - lukematon määrä (muutama miljardi triljoonaa?). Kaikissako niissä asuu joku Jeesus, en usko?

   Siksi olenkin uskonnoton. (Ateisti en ole. Se on oppi. En ole oppinut ihminen. Opettajan poika kyllä olen. Mutta eihän Jeesuskaan kirvesmies ollut, isänsä oli.)

   Poista
  3. Ilmaisin itseni näköjään huonosti, sillä ei Steiner tietenkään mikään hölmö ollut, vaan tiesi tähtiä olevan myriadeja:

   Auringossa asuvat juuri ne jumalat, jotka kaitsevat nimenomaan maapallon - Telluksen - ihmispopulaatiota, jotta he kehittyisivät tietoisuudessa korkeammalle tasolle.

   Muissa tähdissä asuu muita jumalia.

   Poista
  4. Tähtien lukumäärästä esitetään tällaisia arvioita:

   Kotigalaksissamme Linnunradassa on muutama sata miljardia tähteä. Näkyvässä avaruudessa on muutama sata miljardia galaksia. Tähtiä on siis noin satatuhatta miljardia eli amerikan triljoona.

   Poista
  5. Muutama sata miljardia tähteä -
   se on paljon

   Jos maanpinnan peittäisi rahalla,
   kultaisilla kolikoilla,
   kumpia olisi enemmän?
   Tähtiä vai rahaa?

   Poista
 10. Tämä nykymaailma on sellainen, että kaikki me taidamme odottaa Pika Karmaa. Nuoret uskovat oikeasti Marsin asuttamiseen, joku muu Facebook miehen lahjoitukseen, joka kuuleman mukaan auttaa kaikkien maailman sairauksien parantamiseen. Jumalaan ei enää usko papitkaan. Uskonnot olivat ennen sellaisia, että pyrittiin palvelemaan Jumalaa, nykyään sellaisia, että pohditaan, kuinka Jumala, vaik sit ei ookkaan, osaisi parhaiten palvella minua.

  Elikäs, että pikakahviuskontoa Lennonin tapaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lennon oli/on hyvä tyyppi. Vakavastiotettava. Kaikki hyvät tyypit sekoavat joskus. Se nyt vaan on niin. Voi vain kuvitella millaiset paineet maailmanluokan tähdellä, tai siis niin kuuluisalla 'luovalla' ihmisellä, on? - Voiko niitä kukaan kestää? (ilman päihteitä?)

   En tiedä. Minun kuuluisuuteni ulottui vain Forssaan. Ja vähän Koijärvelle myös. Paitsi Tampereella joku oli luvannut että jos joku lyä mua turpiin, hän maksaa siitä 100;- Smk.

   Höh, niin vähän?

   Poista
  2. Minä uskon Lennoniin, isään kaikkivaltiaaseen, musiikin ja kaiken luojaan.

   Poista
  3. hh:lle vastaisin että "entäs sitten?". Tarkoitan, en mitään ilkeää vaan sitä että kohta (= kun kuluu alle 50 v) meillä on niin täydellisesti ohjelmoituja robottiolioita että he kykenevät ohjelmoimaan itse itseään. Ja kun heillä on miljardeja kertaa suurempi "työmuisti" kuin ihmisellä, ja virheetön logiikka, niin... jos Niille antaisi aihioita, Ne tekisivät paljon fiksumpia Olioita kuin mihin ihmiset ikinä, pystyvät. (geenimuunnelminemme)

   Ps. En rakasta Science fictionia. Asiallisesti katsoen inhoan kai sitä. (Ja James Bondia. Joka hyppää moottorikelkalla jostain Sveitsin vuoren syrjänteeltä - VIIUUUUHHH vaan - pienlentokoneen (Wokker Wulff?) ohjaamoon. Ja sanoo ohjaajalle, joka on roisto, että "MORO".

   Pidän elokuvista, olen elokuvafriikki. Hyvät animaatiot ovat yhtä hyviä kuin mitkä tahansa hyvin näytellyt/ohjatut fiktiofilmit. Huonot animaatiot = James Bond elokuvia. (Niitä pitäisi näyttää vain Pikku Kakkosessa klo 03:00. Kun lapset ja muut lapsenmieliset ja raskaana olevat naiset nukkuvat. - Ps. Raskaana olevat miehet tietysti saavat niitä katsoa, of koos.)

   Poista
  4. Niin pian kuin synnyt, ne osoittavat sinut mitättömäksi, antamalla sinulle aikaa tasan nolla. Kunnes kipu on niin suuri, ettet tunne enää mitään. Työväen luokan sankarina olo on jotain suurta, mikä elähdyttää. He loukkaavat sinua kotona ja hakkaavat koulussa.Kunnes olet niin vitun hullu, ettet osaa noudattaa niiden sääntöjä. He vihaavat sinua, jos olet fiksu, he halveksivat jos olet ääliö.Kunnes olet niin vitun hullu, ettet osaa noudattaa sääntöjään.

   Working class hero

   Poista
  5. Hyvät animaatiot ovat paljon... hmhn, parempia kuin mikään "näytelty" elokuva. Se kun voidaan ladata enemmän täyteen käsitettävää filosofiaa kuin filmit joissa ihminen näyttelee toisen ihmisen kanssa ja tuijottaa häntä ja pyörittelee silmiään, kun ei muuta tiedä mitä tekisi. Tai Kaurismäen filmeissä ne yl. sytyttävät tupakan. - Muistatteko mikä lyhytfilmi voitti festivaalin 1975? Miksi teidän se täytyisi muistaa? En minäkään ole varma. Mutta jos se oli se animaatio, minkä muistan, olipa juttu! Ehkä vakuuttavin, mitä ikinä olen nähnyt.

   Ps. Niillä festareilla kyllä aina häiritsi se että kun valot (Kino Palatsissa) sammuivat, niin kuului kauhee PLOK PLAK POKL kakofonia. Se johtui viinipullonkorkeista, ne siihen aikaan olivat niin tiukkoja, pyökkimetsästä (?). Kauhee ryystäminen alkoi aina heti kun valot katsomossa sammuivat. Ja jossain vaiheessa aina - meillehän näytettiin siis ketjuna lyhytfilmejä - joku sytytti tupakan. Se tarkoitti sitä että sitten joku toinenkin... ja kolmas. Välillä ei meinannut nähdä kun sali oli niin täynnä tupakansavua (tämä on liioittelua), mutta kumminkin. Mitäs jos nyt? niin heti olisi 6 poliisiautoa parkkeerattu teatterin eteen ristiin rastiin, helikopteri säkättäisi KinoPalatsin yllä, Sauli Niinistö kävisi kusella, ja Simo Toimi antaisi lausunnon medialle "ei meekään sentään kaikkia hyväksytä, sanoi Kirppu kun Persettä puri", tms. Ja Oppositio inisisi.

   Onneksi en ole nuori enää. Aikoinaan olin sekä nuori että lupaava, nykyisin enää lupaava.

   Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  7. Kun tulin meriltä, Sandemosen "Me koristamme itsemme sarvilla", oli minulle tärkein proosakirja. Sitten tämä "Pakolainen ylittää jälkensä".

   Myöhemmin sitten Günther Grass.

   Sitten muu maailmankirjallisuus, vasta.

   Poista
  8. Kirjoittaja palauttaa äskeisen minkä poisti:

   Riku, muista Janten laki. Se pätee yhä.   Älä luule, että sinä olet jotain.
   Älä luule, että olet yhtä hyvä kuin me.
   Älä luule, että olet viisaampi kuin me.
   Älä kuvittele, että olet parempi kuin me.
   Älä luule, että tiedät enemmän kuin me.
   Älä luule, että olet enemmän kuin me.
   Älä luule, että sinä kelpaat johonkin.
   Älä naura meille.
   Älä luule, että kukaan välittää sinusta.
   Älä luule, että voisit opettaa meille jotakin.


   (Kirjoittaja poisti edellisen koiramaisen virtsausmerkkinsä koska ei tykkää oranssiin upotetusta B-kirjaimesta. Se on hänestä halveeraavaa.)

   Poista
  9. halveeraavaa = en pidä Googlen tavasta käsitellä ihmisiä

   Poista
  10. Jantteri oli fiksu ja tiesi, mistä kolisee.

   Poista
  11. On minulla hetkiä ollut, jolloin olen luullut olevani itseäni parempi. Täällä internetissä kaikki ovat kaikkivaltiaita. Minä ihmettelen, että vielä elän, jo nuorena ajattelin, etten elä kovin pitkään. Ehkä minulla on huumorintajua, mutta synkkyys on suurempi.

   Veet näistä, Hurmalan häistä, sano entinen mies.

   Poista
  12. Taidan tästä vielä oluella pistäytyä, koska olen kulttuurin ystävä. Ja sitten s-marketiin, että saan yökaljat aamuyölle. Kyl tää tästä skulaa.

   Poista
  13. En tiedä Sandemosesta paljoakaan, mutta huvittavaa on se, minkä hänestä olen kuullut, se kun hänet nuorena miehenä pestattiin Raittiusyhdistyksen matkapuhujaksi. Kyllä, Tanskassa tällaisia aikoinaan oli. (Olihan Suomessakin kaikenlaisia matkasaarnaajia?) Palkkakaan ei siinä ihan huono ollut, tai parempi ainakin kuin ei mitään, Axel kun siihen aikaan oli työtön. Vitsi vaan oli tämä, että Sandemose oli itse kova ryyppäämään. Niinpä kun hän tuli johonkin maaseutukeskukseen, junalla, jonka yhdistys maksoi, ja piti äärimmäisen tehokkaan ja kirjallisesti lahjakkaan puheen raittiuden puolesta, ryyppäämistä vastaan, niin sen jälkeen hän nousi junaan (jonka itse maksoi) ja ajoi naapurikauppalaan. Ai, miksikö? Koska halusi ryypätä. Sitten taas, jos ehti, tuli takaisin siihen ensimmäiseen kauppalaan, missä sen puheensa oli pitänyt, koska Yhdistys oli maksanut sinne hänen hotelliyöpymisensä.

   Totta. Axel Sandemose oli tanskalainen josta tuli norjalainen, alkoholisti hän oli ollut jo ennen sitä. Suuri kirjailija, samalla viivalla Ibsenin ja Strinbergin kanssa.

   Ps. Nyt lähden Lidliin. Olutvarastoni hupenee. Auttaisikohan, jos hakisin Fäärsaaren passia?

   Poista
  14. Janten laki sopisi minusta psykopaattitestiksi. Ihan totta, en pilaile.

   Minusta ihminen nimittäin tekee tuon kaiken itselleen, ei se johdu Pieksämäestä, Forssasta, Mouhijärvestä eikä Pikkukaupungista, saati Porista tahikka Tampereesta.

   Ihminen on empaattinen ja terve, kun hän luulee muita suuremmiksi ja paremmiksi itseään. Niin luuli jo kivikauden ihminenkin. Vain psykopaatti ei luule. Hän tietää olevansa parempi ja suurempi, kaikissa tilanteissa tärkeä.

   Poista
  15. Että älkää yhtään mussukat yrittäkö Lidleinenne tai aamuyön olusinenne olla ympäristönne väärinymmärtämiä neroja.

   Poista
  16. Heh, muuten tuo menisi läpi, mutta Mouhijärvi on liioittelua, joka rupisuudessaan on kuin fuma fläkki valkoisten housujen persauksessa. "Moon mouhijärveläinen", kuulostaa pahalta.

   Poista
  17. Että älkää yhtään mussukat yrittäkö Lidleinenne tai aamuyön olusinenne olla ympäristönne väärinymmärtämiä luusereita tms.

   Poista
  18. Korjasin vähän, tuli neroja kun ajattelin surullisen hahmon ritareita tai luusereita tms. Jääköön molemmat versiot.

   Poista
  19. Eikäkö winner takes it all, tai jotain siihen suuntaan. Aamuyöllä yökkäilessä olo on: Winner gives it all. (Tämä oli vitsaus, minä en koskaan oksenna)

   Poista
  20. En käynytkään baarissa, ainoastaan kaupassa. Vahingossa näin äsken Vain elämää ohjelmaa vilauksen telkkarista. Jumalauta, että hävetti Hectorin puolesta, jätkähän on ihan out. YÄK, YÄK, YÄK! - Hector tuli kuuluisaksi raiskaamalla Buffy Saint Marien hienon Universal Soldierin, pasifismikappaleen, neuvostoliiton taistelulauluksi. YÄK jälleen. ÖYK.

   Poista
  21. Näin lopun Hectorin perjantain ohjelmasta. Minusta tämä Mikael Gabriel oli hyvä. Luulin tyyppiä ihan älyttömäksi räppääjäksi. Hectorin tuotannosta kyllä tykkään, kovastikin. Sitä Universal Soldier -esitystä olin katsomassa Lallintalolla joskus kouluaikoina, alaikäisenä.

   Poista
  22. Minä olin Hectoria katsomassa konserttisalissa jotain parikymmentä vuotta sitten. Silloin, kun hänellä oli Pave Maijasen johtama orkesteri ja esitti niitä juodaan viinaa-juttuja. Mixaaja epäonnistui pahasti, ei uskoisi, mutta se oli konsertti, jossa äänenvoimakkuus oli aivan kipeä. Bassot tuntuivat kamalalle, musiikista ei pystynyt nauttimaan.

   Jumalaut - sä oot out, Harma.

   Poista
  23. Vaan eikös musiikin "hyvyys" ole paljolti makuasia? Tekniikka on toki se, joka voi pettää, mutta siihen vaikuttaa moni seikka. Ja voiko tekniikan huonouden vuoksi sanoa jonkun selvästi musikaalisesti lahjakkaan musiikkia huonoksi?

   Minusta musiikki voisi olla huonoa lähinnä silloin, jos se ei onnistu tekniikan toimiessakaan.

   Poista
  24. Se konsertti olisikin ollut hyvä, jos miksaaja olisi osanut hommansa, mutta tuo Vain elämää on julkisuustyrkkyjen hirveä ohjelma. Kun mikään ei riitä ja mitään ei häpeä.

   Poista
  25. On se varmaan sellainen, en jaksa ohjelman ideaa alkuunkaan. Aina on kuitenkin mukana sellaisia laulajia, joiden musiikista ei pidä. Sillisalaattia.

   Poista
 11. Täällä Mainittiin että on mieletöntä, että nykytiede väittää maailmankaikkeuden syntyneen tyhjästä. Ei tiede tälläistä väitä, eikä kuulukaan.
  Todennäköisesti tiede tulee nykyisestä Big bangista etenemään (takautumaan)paljastaen uusia portaita. Mutta maailmankaikkeuden syntyä ja olemusta emme tule koskaan selvittämään. Se on suljettu meiltä, meidän jälkeläisemmiltäisiltä ja meitä kehittyneimiltä avaruuden sivilisaatioltakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En väitä tietäväni mistä maailman kaikkeus (huom! ei yhdyssana) on syntynyt. Resulssini eivät riitä ko. probleeman selvittämiseen. Hyvä jos mihinkään muuhunkaan. Mutta jos sotkeutuisi Metafysiikkaan, kuin harakka tervattuun kattoon (nokka kiinni/pyrstö irti, pyrstö kiinni/nokka irti) niin siittä voi olla aika saletti, että Jumala on pelannut Saatanan kanssa sököä siitä mitä Maapallon ja sen luomakunnan kanssa tehdään, ja on yrittänyt bluffata... Mutta Sielunvihollinenpa katsoi kortit, ja Jumala hävisi.

   Ps. Pidän nimimerkki MEGin ajatuksista. (Toivottavasti tämä ei masenna häntä.)

   Poista
  2. Minä niin mainitsin. Ja kyllä tiede vaan niin "väittää". Viittaan vaikkapa tähän parin vuoden takaiseen uutiseen:

   "Professori Stephen Hawking sanoo tuoreimmassa kirjassaan, että maailmankaikkeuden syntyyn ei tarvittu minkäänlaista Jumalaa, kertoo brittilehti Daily Telegraph. Hawkingin The Grand Design -kirjan mukaan painovoiman lain takia maailmankaikkeus luo itsensä tyhjästä."

   Eikä tämä ole todellakaan ainoa tällainen väite, vaan ihan valtaojalaista valtavirtaa. Minua kiinnostaisi tietää, mihin perustat tietosi MEG, ettei tiede näin väitä? Keksitkö sen omasta päästäsi, kuten arvelen?

   PS. Mikäli sinua kiinnostaa minun näkemykseni asiasta, niin tuolla Einesbaarin puolella on alustukseni tuosta Hawkingin kirjasta - ja lisää näkemyksiä löytyy sen keskusteluosiosta.

   Poista
  3. Ja aluksi Jumala loi itsensä...?

   Maailmankaikkeuden syntyprosessi on tietysti hyvin mielenkiintoinen juttu. Mutta sho what tai quid de ea? Olemme tässä ja... (kuten Saarikoski sanoo) tutisemme tattien tavoin. Tarkoitan sitä, että voimme puhua tästä vaikka kuinka paljon ja pitkään ja vakavasti, emme me silti pääse mihinkään. On vain pakko hyväksyä, että: maailmankaikkeus on olemassa. (syystä tai toisesta. koska olemmehan mekin?)

   Hedelmällisempää minusta on pohtia sitä mitä meille ihmisille täällä tähtien välisessä tyhjyydessä tapahtuu? tai on tapahtunut. tänään, eilen ja huomenna?

   Poista
  4. Ehkä Hawking -ja moni muukin pätevä tieteilijä-noin muotoilee ( maailma on syntynyt tyhjästä). Minusta "tyhjyyden" kuin myös "sattuman" ,"välttämättömyyden"ja"tarkoituksen" tapaiset käsitteet menettävät merkityksensä kosmoksen mittakaavassa.

   Poista
  5. Kosmoksen mittakaava? Hmmm... no, ihan aikojen alussa, silloin juuri ennen Big Bangia, kosmoksen mittakaava oli tasan nolla (= 0). Ei ollut mitään, ei edes tilaa.

   Sitten tapahtui jotain, "virtuaalinen energia loiskahti", kuten Kari Enqvist asian muistaakseni muotoilee aika uudessa kirjassaan Ensimmäinen sekunti (olen lukenut).

   Kun loiskahdus (= kosminen inflaatio) oli päättynyt, kosmoksen mittakaava oli Enqvistin mukaan metri eli 100 cm. Se oli silloin maailmakaikkeuden mittakaava ja mahtuu hyvin ihmistajuntaan.

   Tällä hetkellä maailmankaikkeuden halkaisijan arvellaan olevan noin 100 miljardia valovuotta. Sekin mahtuu ihmisen tajuntaan jollakin tavoin.

   Huomautan, että puhun näistä asioista aina konkreettisesti ja ohitan tyystin kaikki tarkoitukset ja muun kosmisen psykologian.

   Poista
 12. Iines,
  juuri vastatulleena Lidlistä - kuin tuulahdus,niin...

  ... äläpäs rutkuta kuin kaksitahtimoottori (DDR)! En väitä olevani väärinymmärretty kun en edes itse ymmärrä itseäni. Eikä tämä ole vitsi. Se on veitsi. Sillä kuuleppas, mä tulen vielä joskus sun kotiisi, joko kesäkotiin tai (remontoituun) talvipesääsi ja osoitan sinua Aseellani, jonka vedän housunlahkeestani ja sanon: "Tämä on röstö." Ja sitten kun olen haalinut kaikki korusi itselleni ja rahat lipastonlaatikostasi ja kymmenen (ohoh!) 2kymmentä konjakkipulloa... "onpas näitä paljon"... niin sen jälkeen minä ruiskaan sinut. Ensin röstän ja sitten ruiskaan.


  Ps. Joskus muistan, rakas mustavarvas, että tykkäät pelata Mahjonggia. Se on hieno peli, ennen siirtoa pitää miettiä miten tämä vaikuttaa tuleviin siirtoihin, se on vähän kuin shakkia. Itse pidän hyvänä tätä

  http://pelikone.fi/pelit/aivopahkinat/Miniclip-Mahjongg/1906

  kun sitä pelaa Hard tasolla. Muut tasot ovat tylsiä. Hard tasolla sen saa läpi 1:10. Tai 1:12. Tuo taso Unbeatable on (kai?) lähinnä vittuilua. Sitä nimittäin ei saa läpi millään.

  tuus mikis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaisuni jäi raakileeksi, ja siitä tuli höpsö, mutta en rupea sitä paremmaksi vääntämään. Totean vain, että en pidä sinua väärinymmärrettynä, kuten en Rikuakaan, enkä luusereina. Olette molemmat ihan itsestänne tietoisia iloisia ja pulskia poikia, jotka näette myös maailman ja väistämättä itsennekin murheet. Ette niillä muita rasita, vaan väännätte näkymät väliin nurin narin ja vinksin vonksin. Sehän ainakin minusta hauskaa onkin, ja varmaan myös muista.

   Poista
  2. Tuohon peliin perehdyn heti päivänvalossa huomenna. Kiitos linkistä! Tykkään kiinalaisista Mahjongeista. Ja tasoja pitää olla.

   Poista
 13. Katsoin elokuvaa "Monster - Aileen Wuornos". Meni turhan kauan, melkein 1/2 tuntia, kun tajusin että se on huono. Hyvät näyttelijättäret jotka ylinäyttelevät, se on ohjaajan vika jos mikä, kuvaus on kelvollista mutta käsikirjoitus suurin piirtein perseestä, ei hyvä leffa, ei. Aika menee hukkaan kun tommottsis kattelee. No, menee se muutenkin hukkaan, vaikkei kattelisi mittää. (katsoo ikkunasta ulos) On tullut pimeetä, taitaa olla syksy. Telkkarista harvoin tulee enää elokuvaklassikkoja, huomenna tulee "Jules ja Jim". Truffautin filmit on aina pehmeitä, niistä pitää, tämän olen nähnyt noin 5 kertaa ja kyllästynyt. Se on tietysti minun vikani. Ei elokuva ole muuttunut.

  VastaaPoista
 14. "Moon Mouhijärviläinen" ei kieltämättä ensimmäisenä juolahda mieleen kun ajattelee iskeä jonkun uuden kiltsin. Mielummin sanoo vaikka vorssalaisittain että "neiti, mää tunnen teiti, haluutteks tee sukupualiyhryntää?". - Kerran melkein muuten meinasin tolla repliikillä saara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan näin yöllä, kun kukaan ei näe. Minä olen kerran onnistunut lyhyillä ja ytimekkäillä iskusanoilla: "Läheks paneen?" Muita sanoja ei ollut, enkä tuntenut häntä aiemmin. - Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa, sanoisi Irwin.Sen muistan, että jostain syystä en viennyt häntä edes kämpilleni, vaan otimme hotellihuoneen. Tuttu hotelli ja sain kaikki mahdolliset alennukset, mutta kalliiksi se kai kävi. Tapasin hänet vielä toisenkin kerran, mutta jätin kesken illan, kun en pitänyt kännisekoiluistaan.

   Poista
  2. Vielä helpommalla yritti yksi kulkija kerran minua ja yhtä naisihmistä Turun Puutorin reunalla. Heilutti ryppyistä viiden markan seteliä edessämme. Siihen aikaan sillä taisi saada parikin kessuaskia.

   Poista
 15. Miehiä saa mollata miten vaan ei siitä kukaan mitään välitä ei edes lapsisuojavaltuutettu. Mutta anna olla kun haukut naisia niin heti olet sovinisti ja lesbot ja muut feministit hakkaa sun pääs mähjäks sateenvarjoillaan. Onko tämä oikein, ei mielestäni ole, sanon. Sananvapaus on myös vaikenemista, okei, mutta iätikö on vaiettava siitä että monet nuoret miehet (enkä nyt puhu itsestäni, koska en ole nuori) joutuu vetään käteen samaan aikaan kun aika monet nuoret naiset (peittojen alla, salaa) nyyhkivät prinssien perään jotka ratsastavat kopeilla ratsuilla, häntä ja harja hulmuten, heistä poispäin... Tässä ei ole kovin paljon järkeä. Tämä on oikeastaan logistiikkongelma. (painelee nappuloita ja kytkee piuhoja toisella lailla yhteen)

  No niin. Siinpäs saatte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta teidän verenpaineitanne, Riku ja hh, ihmettelen? Niinkö korkeita ovat? Jopas ovat. Itse säpsähdän jo lukemia 140/90. Turhaan - tietysti. (huokaus) Minun ongelmani on enempi alipaine, parhaat lukemat olen kirjannut 86/62. Hälyttävää. Sen verran tiedän asioista, koska olen ottanut niistä selvää, että kyse on aineenvaihdunnasta... eli siitä, että maksa on sökö. No, mitäs aineenvaihdunnasta, riittää että on konjakkia, ja maksahan joka ihmisellä kestää yhtä kauan kuin ihminen itse, kestää. dam-da-dam. dam-dam-dam.

   ... kukaan ...

   toisaalta, koska olen synnnynnäisesti romantikko, siis pessimisti syntymästä kuolemaan asti, haikailen aina toiseksipahinta

   voi että rakastan tätä ääntä, ihmistäkin, ja tätä tekstiä   Poista
  2. Kohtaanto-ongelma, mikis, kohtaanto-ongelma.

   Tätä on pohdittu iät ja ajat, että miksi Suomi on täynnä poikamiehiä ja vanhojapiikoja. Useissa keskusteluissa on tultu siihen tulokseen, että vika on miehissä, sillä lökäpöksyiset ja kaljamasuiset peräkamaritapauksetkin unelmoivat missinaisista, joilla on hyvä perse ja silikonit. Kun he sitten jostain kumman syystä eivät näitä saa, he tuntevat jäävänsä yksin, vaikka naapurissa asuisi kuusikin tavallista yksinäistä naiseläjää.

   Poista
  3. Juu tapaturmani yhdessä tämä paljastui, aiemmin en tietänyt. Olin viimeisessä kallotohtorin tarkastuksessa, se oli sellainen, että hän kysyi, kuinkas pyyhkii ja minä sanoin, että ihan hyvin. Siten kysyi, mites on verenpaineeni edistynyt. Sanoin, etten enää ole niitä lääkkeitä syönyt. Kysyi, että miksi ja vastasin, etten tiedä. Lääkäri soitti vielä jälkeenpäin ja sanoi: "Ei sinun verenpaineesi sillä yhdellä lääkkeellä alene,määräsin vielä toista, käy apteekista hakemassa." - Olin vaikuttunut hänen välittämisestään ja nyt olen kiltisti lääkkeet ottanut joka aamu. Verenpainemittarikin minulla on, mutta vielä en ole kertaakaan itse mitannut, koska kukaan ei ole laittanut siihen pattereita. Ylipainoa minulla ei ole, tapaturman jälkeen laihduinkin toistakymmentä kiloa, eikä takaisin ole tullut. Ruoka ei maistu.

   Poista
  4. Minäkin säpsähdän, jos verenpaineen alalukema on yli 90. Yläpaineen kanssa minulla ei oikeastaan ole ongelmia, se ei ole kovin korkea, max 137. Alapaine on minun heikko kohtani, ja se pysyy lääkityksellä kyllä hyvinkin alle 90:n. Vaan 70:een en ole aikoihin päässyt. Meillä vaiva on sukuvika äidin puolella. Siellä sitä on kaikilla serkuillakin.

   Poista
  5. Tämä laulu koskettaa minua niin läheisesti, liian läheisesti. Kun mä ensimmäisen kerran rakastuin oikeasti, mä sanoin sille tytölle "älä sinä rakastu minuun. tuotan sulle vaan kärsimyksiä." Niin kun sitten tuotinkin. Voi vittu, miks mun jo sillon piti tajua tämä, olin niin nuori, ei tämä ole oikeudenmukaista. (alkaa itkeä)

   Poista
  6. Verenpaine ei ole läheskään aina sidoksissa painoon, kuten ei esimerkiksi veren korkea kolesterolikaan. Minä olen herkästi stressaava luonne, ja silloin paine nousee. En pysty esimerkiksi itse mittaamaan painettani, vaikka minullakin mittari on. Hermostun heti, jos paine on korkea, ja tällöin paine nousee vielä enemmän. Äitini mittasi kuusikin kertaa päivässä ja hermostui myös heti. Minulla on tästä mittausruljanssista kauhukuva, ja olen sanonut hoitajalle, että saa olla, itse en mittaa.

   En siis mittaa ollenkaan , vaan käyn terveydenhoitajalla mittauttamassa paineen muutaman kerran vuodessa, ja kerran vuodessa lääkärin määräämät laboratoriokoeet ja vuositarkistus. Riittää eikä tarvitse miettiä asiaa ollenkaan.

   Poista
  7. Mikis, tuo on armottominta, mitä tytölle voi sanoa, että älä vain rakastu minuun. Taatusti rakastuu ja kovasti! Silloin pitää jättää tyttö mahdollisimman rumasti, jotta hän ei jäisi itkemään perääsi, vaan ajattelisi, että stanan mulkku, hyvä että irti pääsin.

   Poista
  8. Marjukka, anna anteeksi. Tai tietysti olet antanut jo ajat sitten. Ei kukaan voi mitään antaa anteeksi, se on mahdotonta. Asut Berliinissä, tiedän, olet asunut siellä jo vuodesta -85. Aikoinaan puhuit minulle ruotsia. Sinun luonasi kuuntelin Paul Ankaan, "i´m an lonly boy", tai miten se meni. Rakastit minua, minä myös sinua. Sinulla oli iso scheeferi joka kerran puri minua kun tulin humalassa luoksesi, olin armeijassa silloin, ei sen hampaat manttelin läpi menneet. Sen jälkeen veit sen koiran aina kellariin kun tulin luoksesi. "i'm lonly boy', en ollut kun olit sinä. Nyt olet maisema-arkkitehti ja asut Berliinissä, sinulla on poika joka on paljon meitä vanhempi kuin mitä me oltiin kun tavattiin... se tavallaan outoa. Hyvin käsitettävää se on. Elämä muuten vaan on outoa, ei sitä koskaan tiedä mitä polkua me kukin lähdemme kulkemaan, ei sitä tiedä.

   Poista
  9. " Mikis, tuo on armottominta, mitä tytölle voi sanoa, että älä vain rakastu minuun. "

   No mistäs minä sen olisin tiennyt. Luulin vain suojelevani - koska rakastin häntä - häntä. Harmi. Harmillista että en sitten pystynyt siihen(kään).

   Rakastaminen on antamista, eli saamista. Ei sen kummallisemmasta mysteeriöstä kyse ole. Mutta vitustako sitä 17 -v tietää mistä on kyse?

   Poista
  10. Tämä ei ollut syytös, koska vaatimus on ihmiselle ankara. Ei ihminen ole edes järjissään rakastuessaan, luulen, vaan mielenhäiriön vallassa. Mutta ah, miten suloisen. Minulla se ainakin tuotti sitten vain kyyneleitä.

   Poista
  11. Verenpaineesta.
   En ole vuosiin kiinnittänyt huomiota koko juttuun mutta nyt piti hakea lääkärintodistus uuteen ajokorttiin.Tuli iso yllätys, yläpaine yli 200. Tohtori totesi, että näillä luvuilla ei korttia tule! Tulee veritulppa!

   Pani tuo miettimään kun lukemat olivat samat vielä illalla.
   Omaa hölmöyttähän tämä on, syyllistä voi etsiä peilistä ja jääkaapista. Kylmäsavustettu lohi ja tietyt leikkeleet iltavoileivillä jne. Suola pois ja seurantaan. Lukemat ovat nyt ≈ 130-160/80-95 ja hyväksytty todistus saatuna.

   Sen tästä oppii, että hyvä olo ei ole matalan verenpaineen tae. Painetta on seurattava keski-iästä alkaen, hammaslääkäri ei sitä tee. ;-) hh

   Poista
  12. Liikunta on ihmiselle tärkeää. Se auttaa moneen sairauteen ja ehkäisee niitä. Ja mikä parasta, tavallinen arkiliikunta on terveyshenkilöitten mukaan todettu jopa paremmaksi kunnon edistäjäksi kuin raskas liikuntasuoritus.

   Itse liikun monena päivänä viikossa yleisimmin pari tuntia kerralla metsässä, pururadalla, luonnossa ylipäänsä, kameran kanssa, joskus kävelysauvojen, jonka koen tehokkaaksi niskoille ja koko kropalle, vaikka on tylsää kävellä rataa suoraan eteenpäin.

   Poista
  13. Liikunta, olet oikeassa Iines, sitä olemme harrastaneet jo vuosia päivittäin. Siksi verenpaineet juuri yllättivätkin. Käymme kaupassa jalan, reppu selässä. Siihen vielä vanha talo, piha ja pieni puutarhakin. Auto on kurjia säitä ja lapsia varten jos sattuvat tarvitsemaan. No, kesällä pitää päästä mökille.

   Oikeastaan, terveyden kannalta vaarallisin houkutus on tämä netti, tulee istuttua liikaa. Netti on kuitenkin minulle 'välttämätön', sehän vasta avasi meille suuren maailman lehdistöineen ja kirjavine 'saitteineen', loputtomine tietolähteineen. On ollut melkeinpä järkyttävää huomata missä umpiossa olemme Suomessa olleet tätä ennen. Seuraan esim. Ruotsia päivittäin liki 10 lähteestä, minä, joka lukiossa jäin ruotsinkielestä oikeutetusti luokalleni! C'est la vie! hh

   Niin, juuri ranskan taitoa vielä kaipaisin mutta se ehkä jää haaveeksi.

   Poista
  14. Totta, netti jähmettää kropan. Vaan muistisairauksien torjunnassa netti on hyvä. Keskustelut muiden kanssa pitävät aivosolut vauhdissa, samoin jopa pelit. Kaikki logiikkaa tarvitseva puuhastelu on aivoille hyväksi.

   Poista
 16. Mikikselle
  se on https://www.youtube.com/watch?v=KKcCaCgMLBE

  ei lonly

  VastaaPoista
 17. Paul Anckerströmin kuuntelin ja levyraadissa annan seiska plussan. Hyvä ystäväni, entinen huippu-urheilija, on käynyt nyt parissa pallolaajennusleikkauksessa. Niin olemme kuin Multian mummot, kerromme toisillemme vaivoistamme. Minä valittelen kipeää selkääni, minulta kun kuusi kylkiluuta murtui ja vieläkin se välillä tuntuu pahalle. Hän pistää paremmaksi ja arvelee kohta kuolevansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo yleisö, joka Ankan konsertissa on, on kehitysvammaisia. Suvussani ei tällä lailla vammaisia ole, rakastan kehitysvammaisia enemmän kuin sukulaisiani. En tiedä miksi, minulla on hyvät sukulaiset, ehkä siksi, kun olen biologi? Tietyssä määrässä populaatiota on tietty määrä "virhepainamia", se on itsestään selvä. Tilastotiedettä. Mutta jokainen kehitysvammaisena syntyvä lapsi on jo ennen syntymäänsä menettänyt kaikki oikeutensa elämässä, tämä on mielestäni väärin. Tämmöistä epäoikeudenmukaisuutta on vaikea hyväksyä. En tarkoita miten yhteiskunta vammaisiin suhtautuu, se on tärkeää tietysti se, mutta toinen asia, ajattelen asiaa vain teologis-filosofis-sosiologis-biologisesti. Siis jos Jumala olisi olemassa, oikeasti, ja niin kaikkivaltaisena kuin Hänen määritelmäänsä kuuluu, niin miksi jotkut lapset syntyvät n.s.:sti kehitysvammaisina? Minkä takia? Miksi jumala vittuilee meille?

   Ps. Harmi että käytän niin paljon tuota veellä alkavaa sanaa. Kuin adjektiivina. En tykkää ollenkaan kiroilusta. Ehkä, en tiedä, ajattelen että vittu on hyvä adjektiiviadribuutti. En usko, että on.

   Poista
 18. Anckerstöm ei kuitenkaan ole turha jätkä, hän on sanoittanut Frank, Frankie-boy, Sinatran bravuurin, My Way.

  VastaaPoista
 19. Kun noin vuosi sitten olin sairaalassa, tupakkapaikalla näin yhden toisen hyvän ystäväni. Hän oli saanut sydänkohtauksen, vaikka on laiha kuin mikä. Jälkeenpäin väitti, etten häntä siellä tunnistanut, mutta en minä sitä myönnä. Kävin vain vähän hitaalla, aivoissa oli verenpurkaumia ja kipulääkitys murtuneisiin kylkiluihin oli kova. Muistelen mielessäni hämmästelleeni, että mitäs vittua tuokin täällä tekee.

  VastaaPoista
 20. Jotain opioideja se kipulääkitys oli. Ne minä jätin kesken, en minä mitään huumeita käytä, vaikka lääkäri niitä määräisi. Oli minulla silti jotain miedompiakin kipulääkkeitä ja niillä ihan hyvin pärjäsin. Sairaalasta pääsin viikon jälkeen pois, kun lääkärin luja tahto minun sinne hautaamisestani antoi periksi. "Oleks sä nyt ihan varma, että haluat pois?" - "Olen, olen aivan varma". Sairaslomaa oli jotain parisen kuukautta, enemmänkin olisin saanut, mutta kun makaaminen alkoi rasittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran kysyin yhdeltä tytöltä - yritin kai olla hauska - että "eiks lasten tekeminen oo kauheen kivaa. sustakin." Se, Sirkku nimeltään, vastas että "no ei se nyt niin kivaa oo. aika tylsää se on sairaalassa maata".

   Mua rupes hävettää mun omat... no mitä nyt on... nää mielikuvani. Koska ajattelin vaan panemista.

   Poista
  2. Jääkarhut ovat vielä holtittomampia isiä. Oikeastaan kaikki nisäkkäitten isät, mitä nyt olen lukenut, keskittyvät enemmän aktiin kuin jälkeläistensä huolehtimiseen. Ei ihminen mikään poikkeus ole, hyvässä tai pahassa, simpassi-isät ovat ehkä vähän huolehtivaisempia. Karhut ja monet kissaeläimet tappavat emon pennut kun haluavat päästä pukille, se on semmoista. Selkärangattomien, eli Hyönteisten maailmassa on taas niin kummallisia juttuja, siis heidän perhepiirissään, että ette varmasti uskoisi jos kertoisin. Enkä kerrokaan! Koska en halua että ketkään feministit/muuten kummalliset tyypit niistä inspiraatiota saisi. S/M leikit on niitten rinnalla lastentarhaleikkejä, jumantsukka.

   Poista
 21. Neurologian osastolla olin, koska olin saanut ällitällin ja halusivat tarkkaille, etä vieläkö tuostakin edes johonkin on. Minua teki pahaa, kun siellä oli samassa huoneessa yksi oikein mukava ja minua nuoremman näköinen mies. Hänellä oli dementia tai jotain sen kaltaista, sekopäisenä alkoi välillä jotain inttämään, enkä ymmärtänyt mistä puhuu. Viereisessä sängyssä maanut vanhempi mies sanoi, että hulluhan tuo on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaalassa olen ollut kun mun pumppuuni ommeltiin 3-4 uutta suonta, sepelvatimoiksi. Kokemus oli jonkin verran raju, se siitä. Elpymössä - tai mikä Valvomo se oli - jouduin makailemaan muutaman vuorokauden. Siinä seinällä oli kello jonka pitempi viisari nytkähti aina kahden minuutin välein, tuijotin sitä herkemättömästi. Aamusta iltaan. Välillä nukuin, hyvin vähän, ei siellä unta saanut. Jossain lähellä joku akka huusi APUA MÄ KUOLEN APUA MÄ KUOLEN... koko ajan. Mä ajattelin, voi hitsi kun ei kuole. Sitä kuule tulee ärtyneeksi semmoisesta mistä ei luule, että tulisi. Kun pääsin sairaalasta pois, sanoin taksikuskille, jonka olin tilannut, että mennään Graanin Alkoon. Se on vähän kauempana keskusta, Mikkelissä. Taksikuski vilkaisi minua, ehkä häntä säälitti minun kalpea olemukseni, ja sanoi "onhan keskustassakin Alko..." no niinpä olikin. Mentiin sitten sinne.

   Ps. Tällä lailla, rakkaat lapsukaiset, tekin äkkiä voitte voittaa 2-4 euroa omissa taksikyydeissänne. Kun vaan rohkeasti alatte juttelemaan taksikuskin kanssa. - T: Nasse-Setä.

   Poista
  2. En ehkä täysin pysty ymmärtämään tuollaista kokemusta, mutta minua pelottaa pirusti, että joutuisin sairaalan pitkäaikaishoidokiksi. Faija kuoli sydänkohtaukseen 47 vuotiaana ja broidini sydän irtisanoi itsensä, kun oli vissiin juuri 50 täyttänyt. Hän oli laittanut kaksi keittolevyä päälle, ihmettelin niitä, kunnes tajusin, että sydämen vajaatoiminnassa on kylmä. Pari päivää ehti kuumassa kämpässä kypsyä, naapurit olivat hajusta soittaneet kai poliisille. Toinen broidini asiasta ilmoitti minulle, juuri kun pesäpalloa oli tarkoitus alkaa telkkarista katsomaan. Kysyin, että mitä hän oikein henkeänsä haukkoo ja silloin sai kakaistua: "Poliisit kävivät".

   Poista
  3. Kirjattakoon ja yöspantakoon tähän vielä, että auto jolla ajoin oli kauttaaltaan veressä. Sekopäänä yritin neljä tuntia töitä jatkaa, vaikka olin ihan ulkona tästä maailmasta. Minä muistan paitaani puristaneeni tyhjäksi verestä. Kukaan ei halunnut autoa enää ajaa, se hinattiin seuraavana päivänä Veholle pesuun.

   Poista
  4. Neljän tunnin kuluttua minut saivat kiinni ja ambulanssi vei Peijakseen, poliisi taisi sitä ennen puhalluttaa. Peijaksessa ja sitä ennen ambulanssissa muistan hymyilleeni ja jotain ihmisten kysymyksiin vastanneeni. Lopulta osasin Vantaalla myös vampulla munani pestä verestä, kun hoitajat eivät suostuneet. Kaiken muun pesivät. Vissiin samana yönä ambulanssi jatkosijoitti minut kotikylän sairaalaan.

   Poista
  5. On minulla kokemuksia joista en kauheesti välitä puhua. Kerrankin kun imuroin kirjahyllyjäni - tätä teen säännöllisesti noin 10 vuoden välein -puhelin soi. Siellä oli Nokian poliisi, se sanoi päivää ja kysyi olenko minä minä. Vastasin. Ja kyllä minä heti siitä poliisin äänestä kuulin, se oli sen verran apean matala, että hyvää kerrottavaa hänellä minulle ei ole. Veljeni Pertti, lääkäri-ihminen, oli tehnyt itsemurhan Pirkkalassa. Pirkkala kuuluu Nokian poliisipiiriin. Poliisi kysyi, siinä puhelimessa, että haluanko jutella jonkun kanssa, tarjosi minulle Kriisiapua tms.:sta. Vastasin, melkein hilpeästi, että "en. tämä oli odotettua". Poliisi siinä meni enemmän hämilleen, toivotteli minulle mitä toivotteli, en pysty muistamaan mitä, ja sulki sit luurin.

   Kyllä se mulle kova paikka oli. Oli, oli! Illalla, kun kaikki valot olivat immelmann, sytytin kynttilän. Istuin keittiön pöydän ääressä, katselin sitä kynttilän liekkiä ja itkin. Kirjoitin jotain runoa mutta kun minulla ei ollut paperia eikä kynää, runo unohtui. Hävisi pimeyteen.

   Poista
  6. Äitini oli jonkun talonmiehen avustuksella päässyt broidin kämpässä käymään. Hän sanoi siellä vielä olleen broidini hajun. Ajattelin, ettei herranjumala voinut olla, kloriitilla kaiken pesimme, tavaroista suurimman osan toimitimme kaatopaikalle, se kesti kaksi päivää. Mädäntyvä ihminen, jolta ruumiinnesteet ovat tulleet ulos, haisee ihan kamalalle.

   Poista
  7. Broidin painonnostovälineet jätimme kerrostalon kerhohuoneeseen, jossa olivat, Niillä epäilemättä oli siellä edelleen käyttöä.

   Poista
 22. Yhtä Ylen toimittajarouvaa taas näin vilaukselta telkkarista. Nuorena olin yhteiskoulun konvassa aika kännissä ja hain häntä tanssimaan, ei lähtenyt. Joidenkin vuosien jälkeen tuli sitten yökerhossa vastaani ja kysyi minua tanssimaan. En lähtenyt, kova jätkä kun olin. Vieläkin kaduttaa oma typeryyteni niin, ettei saa oltua.

  VastaaPoista
 23. Koska en vähään aikaan, viistoista minuttia, ole ottanut olutta, lähden käymään kaupassa. Körttiläiskepulaiset eivät sentään sunnuntaimyyntiä ole kieltäneet, koska ovat sellaisia salajuoppoja itsekin. Aamumyynnin toki kielsivät, koska kunnon kepulainen nukkuu aina puolille päivin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin joskus säikäytän ystävääni Peraa sanomalla että olen ollut jo kauan ryyppäämättä. Sehän ihmettelee. Sit kun se kysyy "kuinka kauan?", vastaan tietysti. Että ylihuomenna tulee kaksi vuorokautta kun viimeksi... no, totanoin... otin shotin.

   Poista
  2. No, minä ostin vain 24 Karhua, koska pitää olla säästäväinen js elää Herran nuhteessa. Minun edelläni kassajonossa oli yksi moikkaustuttu. Hän osti yhden oluen ja maksoi sen pullonpalautuksella, sai vielä rahaa takaisinkin. Olisin omistani voinut hänelle pari antaa, jos olisi nöyrtynyt ja kysynyt.

   Poista
  3. Ohoh! Kerrankin teräväkynäinen Anonyymi. Melkein uskon että hän on itse keksinyt tuon lauseen.

   Jota
   edelleen ihmettelen?

   Ja taas
   uudestaan kun katson...

   Poista
  4. Minä juon vain suomalaista lageria, viinaa erittäin harvoin. Joskus alkusyksyllä otin pari paukkua. Ulkomaisia hienostelukaljoja en koskaan.

   Poista
  5. Yhden lempiyhtyeeni, kahden tohtorin ja yhden myöhemmän eppu normaalin, Kollaa Kestään, hienon kappaleen tähän laitan.

   Syksy

   Poista
 24. Tänään John Lennon täyttäisi 76 vuotta, niin se aika rientää. Kun Lennon ammuttiin, minä itkin salaa, olin silloin 18 vuotta.Hyvä, että Yoko Ono on vetoomuksillaan saanut sen murhaajan pidettyä telkien takana, tommosta tarvi koskaan vapauttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itkin julkisesti viimeksi kun Jarno Saarinen kuoli. Se oli kamalaa.

   Poista
  2. Niin, se on samantekevää mitä Aleppossa tällä hetkellä taphtuu. Niin onkin. Tai Darfunissa. Mitä niitä vetistelemään.

   Poista
  3. Minä olen joskus päättänyt, etten mitään julkkisten, ihmisten joita henkilökohtaisesti en tunne, kuolemaa itke. Enkä ole itkenyt, mutta myönnettäköön, että Turkan kurja loppu vähän hätkähdytti.

   Poista
  4. John Lennon:"Minä ynnyin yhdeksäs okaluuta 1940 jolloin nastilaiset taisivat vielä pomittaa meitä Aatolk Hipelin johdolla (sillä oli niitä vain yksi). No mä jäin kuitenkin kenkiin. Kävin jotakin koloa Livöpuulissa. Ei siitä mitään tullut, vaikka Täti imettelikin." (Suom. Anselm Hollo)

   Poista
  5. Nyt tämä on taivasta, löysin Maccaran ja Neil Youngin yhdessä lavalla tänä vuonna.

   Poista
  6. Maccara on toisinaan vähän omahyväinen, mutta selkeästi hänellä on ikävä nuoruutensa kaveria. Give peace a change on hieno hänen ja Youngin esityksenä.

   Poista
  7. Lennon oli kyllä siitä mulkendahl, että kun lauloi: "If you talk about destruction, you can count me out", niin lisäsi siihen heti perään: "In."

   Poista
 25. Anarkiasta kun on ollut puhetta ja sitä olen voimakkaasti hakkunut, niin täytynee tähän vastapainoksi laittaa taas yksi lempikappaleistani. Englannin kuningatar luultavasti kusi tästä hunajaa tai muuten vain huvikseensa sloggeihinsa. - Jumalaut mä oon out, silloin olin nuori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumala suojelkoon kuningatarta, sitä röhkivää törkysikaa. Tämänmoista se minun nuoruudessani oli.

   Poista
  2. Minä olen vieroksunut noita lapsitähtiä, mutta tätä sokeaa pikkupoikaa, kun kuuntelin, kyyneleet tulivat. Jumalaut se on in.

   Poista
  3. Jopapa on koskettava pantteri... slip of a boy.

   Poista
 26. Nyt kun olen pilannut tämänkin debaatin ylenpalttisilla vuodatuksillani, niin kerron että ennen asiat olivat aivan toisin. Äsken kävin naapurissa broidillani ja hänen kanssaan muistelimme menneitä. Kun hän oli kansalaiskoulussa, siellä tuli joltain rehtorilta, vaimikäseoli, tiukka ukaasi, että monninkastajaiset on lopetettava. Niissä monneja lyötiin nyrkillä päähän. Joku innokkaimmista kastajista nauroi, että tutkivatko sormenjäljet monnien päistä.

  Lisäksi mieleeni tuli, että juuri anoin Kata Kärkkäiseltä, vaimikäseon, facebook-kaveruutta. Hän oli jollain alemmalla luokalla, kun olin Sveitsinrinteen lukiossa. En minä sitä silloinkaan tuntenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lentopallomatsi opettajia vastaan. Olin ihan paska pelaaja, mutta pääsin tilaisuudesta tehtyyn esittelymonisteeseen koko joukkueen coachiksi. Kata oli katsomossa, niin minulle on jälkeenpäin kerrottu.

   Poista
  2. Neloselta tulee nyt hyvää ohjelmaa, siellä on se Euroopan isoimmat tekotissit omistava savolaisaksentin vääntäjä. "Halluuteko työ panna, vai arvaatteko työ vaan kaupunkeja?"

   Poista
  3. Eikös se ole synti ja häpeä katsoa televiissiota päivällä, parhaaseen työaikaan? Kysyn vaan. Ja vielä kyseenalaisia naisihmisiä?

   Poista
  4. Niinhän se on ja en minä katsokaan. Vähän vilkaisin, kun telkkari on auki ja minulla on tämä pakkolomaviikko meneillään.

   Poista
  5. Kannattaa mieluummin hurvitella netissä. Itse koetin tässä remontin melskeessä keskittyä e-kirjaan, Tervon Matriarkkaan, mutta mikäs tuossa Tervon kielessä nyt lienee, kun en tahdo tulla sinuiksi kielenkäytön kanssa.

   Tervo kirjoittaa kovin erikoisesti, maalailevasti ja yritteliään omaperäisesti, enkä tiedä vielä, onko se minusta hyvä vai paha. Ja kauhea liuta ihmisiä ja historioita marssitetaan heti estradille. Koetan muistaa, että pappi Karitsa Mooseksenpojan lapset ovat Aamu Karitsantytär ja Rusko Karitsanpoika, ja he ovat ainakin aluksi Vellikoukun väkeä ja Simpukan kyläläisiä Neuvosto-Inkerissä.

   Poista
  6. Minä olen paskaa lukenut enemmän kuin kukaan voi uskoa, mutta tuohon en osaa kommentoida.

   Poista
  7. Johan se Layla oli sellainen, että vain rivien väliin kehtasin mielipiteeni miljonäärikirjailijan työstä kirjoittaa.

   Poista
  8. Tervon "Myyrä" oli mielestäni liian täyteenahdettu henkilöitä ja tapahtumis,etten pysynyt kärryillä.
   Mutta "Troikka" oli ihan kelvollista historian kuvitusta.

   Poista
 27. Jos "Ilja Janitskin on venäläinen rikollinen, eli ryssä", joka varmaan on totta, niin onko Johan "Johan on Markkinat" Bäckman sitten suomalainen rikollinen, eli tšuhna?

  Nimim. "kysyn vaan"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kerran, oikosulku kun mulle tuli, avasin kans facebooki-tilin. Jumankauta kun tuli äkkiä kavereita kuin lunta tupaan. Ketään en tuntenut. Enkä tiedä olisinkokaan halunnut tuntea. Pakko oli vääntää nirri pois koko tililtä.

   Poista
  2. Sinä sen sanoit, ryssä ja tsuhna ovat.

   Poista
 28. Ps. Aina unohtuu mainita tuo (mutta kun se on aina niin itsestään selvä asia) että ONPA IINES TAAS VALINNUT HIRVITTÄVÄN HYVÄN KUVAN bloginsa alkuun. - Elämäänsä tyytyväinen rakennustyömies? (Mustavalkoiset kuvat on jotenkin vakuuttavampia kuin värikuvat. Paitsi jos kuvaa ruskaa Lapissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehukaa lisää vaan. Kuva on minusta kiva ja puhuva, hieno otos, josta huokuu tyytyväisyys elämään, ei olla suu vinossa vaikka ei ollakaan johtajia tai pohattoja. Elämää eletään, ei pyritä vihreämmälle oksalle, niin kuin Aatamista alkaen tehty on. Pahuksen Adam, minkä teki.

   Oikeasti tykkään eniten ihmiskuvista, mutta täytän bloginikin luontokuvilla, koska ötökät eivät pane hanttiin kuvattaessa, eivätkä linnut tai syksyn lehti kalpeassa valossa. Vaan menepäs filmaamaan tuntemattomia Laitilan munamarkkinoilla, niin saat vastaasi kiukkuisia katseita. Tosin ihmisten kuvaaminen julkisilla paikoilla ei ole kiellettyä toimintaa, mutta voi se hieman kyseenalaista olla.

   Poista
  2. Lyökö ne sua munalla päähän? Laitilassa.

   Poista
  3. Eivät lyö, sillä munamarkkinoilla ei juuri munaa näe, saati kanaa. Enemmän siellä on markkinarihkamaa ja kansainvälistä meininkiä kuten romanialaisia ja virottaria.

   Poista
 29. Muslimi Huittisissa!

  "
  31-vuotias huittislainen mies oli ensin yrittänyt kosketella huittislaista naista. Kun nainen oli kehottanut miestä lopettamaan, mies oli kaatanut naisen maahan ja lyönyt tätä nyrkillä päähän."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis eikös tämä mene kaavan mukaan?

   Kantasuomalaiset valkoiset miehet ne vasta ovatkin pahoinpitelijöitä. Ja ne harvat muslimit yksittäistapauksia, joista ei saa puhua, ellei joku Ilja Janitskin sitten hokaa tapausta ennen kuin liero hiljennetään ja siirrytään takaisin luotettavaan objektiiviseen tiedonvälitykseen?

   Poista
  2. Bäckman on Batman kuten Mikis tuolla sanoo. Hän ei naisia pahoipitele nyrkillä vaan ujuttaa bäckmanlisukkeensa naisten sisälle. Bat-man, Bat-man... Se on kova panomies. Mitä nyt välillä vehtaa sen homo-Robinin kanssa. Mutta se nyt kuuluu kupletin juoneen. Kupletti taas kuuluu näin: TA DA TA DIIDATA TA TA DAI DAI TAI. ja vielä kerran, pojat... TA DA TA DIIDATA TA TA DAI DAI. (hyvä!)

   Poista
  3. https://www.youtube.com/watch?v=CXVlB19olz4

   no anteeksi nyt perkeleellisesti että tässäon viite vaan tuohon viteoon. Kun en ossaa selittää miksi tää miusta on niin kutkuttavan huono viteolaulu. Onpahan mitä om.

   Poista
  4. Minusta tällaisia keskustapuolueen kannatuslauluja ei saisi julkaista.

   Poista
 30. Jumalauta, suomalainen Bengt Holmström on saanut Nobelin palkinnon taloudesta yhdessä jonkun toisen kanssa. Tämä on jotain, toisin kuin huuhaanoopeli, rauhanpalkinto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hieno uutinen, Nobel-palkinto suomalaiselle. Vai onko tämä turhaa kansalliskiihkoa?

   Poista
  2. Voi olla, jos olet ruotsalainen tai patavihreä.

   Poista
  3. Bengt Holmströn reputti ylioppilaskirjoituksissa, heh, se siitä hyvästä koulutuksestamme,pääsinhän sieltä läpi minäkin.

   Poista
  4. Bengt Holmström: "Ihmiset ovat myös tottuneet siihen, että kun rahaa saa tukien muodossa, epämiellyttäviä töitä ei haluta tehdä. Jokaisessa työssä on arvo, eikä yksikään työ ole mitätön. Mun filosofiani on, että mikään duuni ei ole paska duuni!"

   Tähän kyllä sanoisin, että täytyisi niille myyjille ja siivoojille edes vähän paremmin maksaa. Ilman heitä emme pärjää, kokeilkaa vaikka.

   Poista
 31. kekkosanonyymille sellaista tietoa, että kekkosen henkilääkäri sotamaa pitää laittaa linnaan, jos vielä elää. Paperien väärentäjä ja ketku.

  Juho Kemppainen

  VastaaPoista
 32. Minä olen sikamurhaaja, vituttaa nuo tuuletuksessa sisään tulevat kärpäset. Keijo Kärpänen ei tiennyt mihin ryhtyy, nipulla aanelosia hänet ssatoin ajasta ikuisuuteen. Eikä yhtään kaduta, katumuksentuntomittarini on nollassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittariperhoset (Geometridae) ovat kauniita perhosia. Kovin graaffisia. Ktatso vaikka

   https://www.google.fi/search?q=mittariperhoset&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUK

   Poista
  2. Juu, tietenkin, mutta jos sisään lentävät, luetan niillä viikon vanhaa Hesaria.

   Poista
  3. Ihmissyöjäkannibaalivihreitäarvojakunnioittamatonkekkosystävällinenlihaasyöväheterosovinistisikananraiskaajaketchuppiamäiksytteleväexhibitionistijamitävielämuutaentiedämuttahippikumminkinjaainakeskuspuoluettaäänestävä... joka ei tykkää kissoista. eikä suvaitse koiperhosia?

   No jopas on kummallista meininkiä.

   no, voihan perse.

   Poista
  4. Toisaalta,

   TILAA SINÄKIN HESARI. SE ON MONIKÄYTTÖINEN. YLLÄTTÄVÄN MONIKÄYTTÖINEN MEDIA.

   "Minäkin tilasin eilen."(tähän sitten video jossa lapset kirmailevat alasti apilapellossa. ja äiti syä mansikkaa posket pompottaen) "Enkä ole päivääkään katunut, toistaiseksi."

   Ps. Tapsa,
   eiks mustakin tulis mainosmies. Siis kun vielä jonkin verran harjoittelisin? ja vois tietysti tuo videoklippikin olla toisenlainen. esimerkiksi alastomat lapset juoksisivat kauheeta vauhtia puuvillapellossa ja äiti ajaisi niitä Leipäveitsi kädessä takaa. Ja isä polttaisi pilveä verannalla? Ja venyttelisi. Taitais sopia tähän päivään vähän iskevämämin, eiks jeh?

   Poista
  5. Tärkeintähän tietysti on että Hesaria myytäisiin enemmän. Että ihmiset suorastaan repisivät Hesarien irtopainokset R-kioskien uumenista, itsellein. Ja Eduskuntatalon edessä olisi kettu+anarkisti+Me Suomi mielenosoittajalauma, monta tuhatta ihmistä öisinkin, jotka rytmikkäästi huutaisivat: ME TAH-DOMM-E HESARIMM-E. ME TAHDOM-MME H-SAR-IMME! Arvaa, tuottaisiko tämä tulosta? kyllä tuottaisi. Timo Soini ainakin sanoisi: "Arvoisat mielenosoittajat. Ja kaikki te muut. Perussuomalaiset kuuntelevat teitä, arvoisat vöyhöttäjät, herkin kyrvin... Ei kun siis korvin. Olette mitä mieltä tahansa, minä lupaan että toteuta sitä. Koska olen joulupukki. Ja porotkin on jo popsittu. Mutta lopuksi haluan sanoa teille, rakkaat riehuvat kusipäät, että älkää purko poliiseja. Poliisesta saa Klamydian. Itsekin eilen kun kävin Kauniaisten puolella niin... mitäs tämä taas tähän kuuluu? (selaa papereitaan) Niin, eilen kun poikkesin Mouhijärvellä, näin siellä sata ellen jopa enemmänkin perussuomalaisia. Joita kaksi erittäin agressiivistaä maahanmuutajaa piiritti. Ystävät hyvät, arvaattekos paniko tämä sappeni kiehumaan? (kukaan ei vastaa) No, pani. Saatikutirallaa. Sen takia nyt liupaankin, raamattu sydämelläni, että ikinä en täytä enää teille niitä lupauksia, jotka lupaan. Amen."

   Pokkaa ja kumartuu ja poistuu, kuin jytkyn saanena, puhujakorokkeelta... ties minne. (tai ainakaan minä en, rakkaat lukijani, tiedä minne hän meni. Olen vain nöyrin palvelijanne, en enempää.)

   Poista
  6. Mikis, sinä olet jo mainosmies.

   Poista
 33. Mutta siitä emme pääse, että Kasevan Syksy on parasta mahdollista. Asko Raivio oli nero.

  Timo Soinista, läski-idiootista, en osaa mitään sanoa. Onkohan se ihan terve.

  VastaaPoista
 34. Pidin joskus oppilaille levyraateja. Alkuun valitsin musiikin itse, ja soitin jotain Kasevalta. Oppilaat nauroivat sen ulos. Jatkossa annoin heidän valita kipaleet itse.

  Hyi sinua, Riku, miten rumasti sanot ihmisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan minä rumemminkin sanoa,mutta sääliksi käyvä Timo Soini ei sitä ansaitse eikä tarvitse.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 35. Tämä oli sitä aikaa kun TeeVee huumoriin vielä satsattiin. Annettiin jengille rahaa, jotka ne ryyppäs, mutta tekivät sitten ihan mitä lystäsivät.

  ole sinäkin Jeesuksen kaveri, olisit nyt

  Se aika takaisin tänne uudestaan enää koskaan ei palaa, ei ei. (hyräilee) aika entinen ei koskaan enää palaa... hmmhn hhhmmhnh hhyyy hmnh hmhh...

  Ryhmiksen melskaaminen mm. Tabu -ohjelmissa ei mielestäni yhtään häpeä Monty Pythoneille. Eikä ne kovin paljoo sieltä edes varastelleet. No vähän. Mutta enimmäkseen ite ideoivat omat juttunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista tuota aiemmin nähneeni, nauroin ihan vääränä, kun katselin.

   Poista
 36. Wessaremontista kun puhutte, tulee mielen eräs tapahtuma pohjois-Norjassa.

  Tunturissa ei ole wc-pönttöjä. Kerran oltiin Barentsin meren äärellä ja tuuli niin jumalattomasti... siis voi hyvänen aika kun tuuli kamalasti. Autokin pomppi kuin Kenguru kun sitä ajoi. Tuulenpuuskissa. Ja sitten yhdellä levähdystauolla Tarja erehtyi kyykistyy pissaamaan tunturinrinteessä, no sillä lailla kun naiset yl. pissaavat, niin tuuli äkkiä tempaisi hänet. Voi Hitsi kun se pyöri pitkän matkaa housut nilkoissa sitä rinnettä alas kuin takiaispallo. Voi että mua nauratti, voi että mua nauratti! Kun se sitten sieltä kiipes ylös, housut ylösvedettyinä mutta ihan nuhruisena ja mustelmilla ja vihaisena, se sanoi mulle: "Mitäs siinä hihität!"

  No enhän minä, mitäs minä.

  Ps. Kyllä se omakin pissaaminen oli siinä tuulessa sitä että toisella kädellä piti tiukasti pitää kiinni tunturin aluskasvillisuudesta. Ja toisella kädellä... no ei siitä paljoa apua ollut... Sitä sohjotti sinne minne sattui. Gaggaamista ei voinut edes ajatella. Varmasti olis kans lähtenyt pyörimään rinnettä alas. Ja parhaassa tapauksessa molskahtanut mereen, Baretsianmereen.

  VastaaPoista
 37. Suomen ensimmäinen vesiklosetti oli Olavinlinnassa. Olen käynyt katsomassa. Sieltä Itätornin vessanluukusta kakkakimpaleet suloisesti putosivat/mäiskähtivät Kyrönsalmeen. Kuulemma se oli sen linnan Kirjurin oma henkilökhtainen WC.

  Kirjurit siihen aikaan (1500-1700) luvulla olivat isoja herroja. Isompia kuin Kemppiset nykyisin. Sen takia heillä oli oma huone ja jopa oma klosetti. - Ensimmäinen hissi taas Suomessa oli siinä talossa joka purettiin tämän kammottavan a.aallon Stora Enson pääkonttorin tieltä. Suomen ensimmäiset liikennevalot olivat... olivat jossain, en muista missä. (Pitää kilauttaa kaverille. Koska yleisö näyttää niin mäntiltä että se ei tiedän hevonvit... mitään.) Suomen ensimmäinen sähkövalo, siis hehkulappu, syttyi Tampereella. Ja toiseks Fossassa, Wahrenin tehtaalla. Muistan, oli juuri silloin syntynyt, 1882, äitini mukaan haukottelin kamalasti mutta siitä huolimatta tarkkailin koko ajan ympäristöä.

  No, saattaa olla niin. Äitini oli syntynyt 1724. Ja isä suurinpiirtein samoihin aikaan, Parikkalan Kinnassa (lausutaan ruotsiksi shinna). Mutta sehän ei minun vikani ole, vanhempieni syntymiset tai muu sellainen, eli tms. Päinvastoin.

  VastaaPoista
 38. Juu, vuosiluvut ovat erikoisia, mutta minun äitini sukulaiset ovat Hausjärven Ahdenkallion, vaimikäseoli,torppareita. Isoäitini kuoli vuonna 1973, ihan kamalan pienellä eläkkeellä kai kituutti. Ihana ihminen kuitenkin oli, uskovainen ja kaikkea. Minulta, pikkujätkältä, arvuutteli, että minkäs näistä kolikoista ottaisit. Tottakai markan valitsin ja olin onnellinen, kun sen sain.

  Isäni sanoi omalleen: "ei se mikään synti ole, että on savosta, mutta kun se on niin saatanan suuri häpeä." Hän koki itsensä keskisuomalaiseksi.

  Helevetin poronpurijat,minä olen eteläsuomalainen ja ylpeä siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini asui sotalaivassa, siinä talossa, jossa asui taidemaalari Yrjö Saarinen ja Hannu Salama kai vuokrasi siitä työhuoneen sitten myöhemmin. Kuulemani mukaan Waltarikin siellä piipahti. Käsitykseni mukaan äitini lapsena häpesi sotalaivassa asumista ihan kamalasti. Ei kai se ollut kovin cool.

   Poista
  2. Juu ja isoäitinikin siellä tottakai asui. Olen saanut myöhemmin selville, että isoisäni, lumppuri lindblummi tai joku sellainen, teki tapon, ehkä kännissä, ja joutui linnaan. Senlaista, senmuista se elämä on. Vain elämää, kuten Irwin lauloi ja nyt nuo vähän säälittävät muusikot siinä ohjelmassa rallattelevat.

   Poista
  3. Vain elämää, ei sen vähempää. Heh, kun minun pitäisi näytellä sellaista roolia, että musiikista jotain ymmärtäisin. En siitäkään mitään ymmärrä, mutta Irwinistä tykkään lapsuusmuistoista johtuen.

   Poista
  4. Irwin oli minun lapsuuteni supersankareita, voi vittu. Vexi Salmen näin joku aika, tai muutama vuosi sitten, Helsingin rautatieasemalla. Seisoi siellä suu auki ja tsuugaili ymäristöstä aplodeja, voi vittu jälleen.

   Poista
  5. Isoäidilläni oli sellainen unelma, että minusta tulisi pastori, suurinta mitä hän tiesi. Pastoriksi minua sanoikin. Ei tullut pastoria ei, vaan kurja ja kamala syntinen.

   Poista
  6. Tuossa vuos pari sitten tapasin yhden naispapin. Töistä pois lähtiessäni istuin metrossa hänen viereensä,vai oliko se päin vastoin, olimmehan jo aiemmin jutelleet. Koska huumorintajuni on outo, sanoin hänelle, että hän ajattelee : "koko päivän olen pölpöttänyt kylläkseni ja nyt joutuu vapaa-ajalla vielä lisää, koska tuo istui viereeni." - Kielsi tuollaiset, mutta ei hän kai loukkaantunut, viisas ihminen oli.

   Ihana nainen, ihminen ja pappi se oli.

   Poista
  7. Tuntuu pahalle, kun ajattelee tässä videossa kuvina vilahtavaa Toroa. Hän oli hieno. lämmin, empaattinen ja ystävällinen nuori mies. Yhtenä päivänä sai tarpeeksensa ja hyppäsi viidennestä kerroksesta asfalttiin. Olin hautajaisissa, jatkoille en mennyt.

   Poista
  8. Sulle kelpaa kaikki naiset11 lokakuuta, 2016 10:19

   Olisit kertonut kaljajuttuja.
   Tuskin sinä työasioita kerroit "on tässä pakkolomaviikko meneillään."


   Poista
  9. Juu, varmaan, mutta sinua en haluaisi. Olet mielestäni ruma ja vastenmielinen.

   Poista
  10. Sinähän, anonyymi, olet sellainen kenellekään kelpaamaton eukko, kyllä me sen olemme ymmärtäneet. Parrankasvu sinulla silti on kovempi kuin ikinä pystyisin saavuttamaan.

   Poista