1.12.2016

Iso kuva


Olisiko pelkästään terveellistä katsoa välillä Suomen isoa kuvaa

Pieni kuvahan on se, että kaikki Suomessa on huonosti ja hallitus on historian huonoin. Murina alkoi ennen kuin hallitus oli tehnyt ensimmäistäkään päätöstä. Media johdatteli kansaa  oppositiopoliitikkojen myötävaikutuksella valmiiksi räksytysasemiin. Kaikkialta kuuluukin nyt alituinen rutina ja kitinä, valitus ja voihke. Voisi kuvitella, että asuu Sodomassa.

Ja mikähän sitä Sauli Niinistöäkin vaivaa, kun kehuu maataan - kuvitelkaa, omaa maataan - ennenkuulumattomasti. Ettei vaan valehtelisi. Eivät lehdet näistä kirjoittele, ei näistä lyödä rumpua:

Suomi on maailman vakain valtio. The Fund for Peace, Fragile States Index 2016 
Suomi on maailman turvallisin maa. World Economic Forum, Travel and Tourism Competitiveness Report 2015: Finland 
Suomessa on maailman paras hallinto. Legatum Institute, The Legatum Prosperity Index 2016: Finland 
Suomessa on maailman vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta. World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016–2017: Organized crime 
Suomessa on maailman riippumattomin oikeuslaitos. World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016–2017: Judicial independence 
Suomalaiset äänestävät tanskalaisten ohella vapaimmissa ja luotettavimmissa vaaleissa. University of Sydney ja Harvard University, The Electoral Integrity Project, The year in elections 2015 
Suomessa on maailman paras lehdistönvapaus. Reporters Without Borders, 2016 World Press Freedom Index 
Suomessa kuluttajien luottamus talouteen on Euroopan vahvinta. European Commission, Business and consumer survey results 
Suomessa on EU-maiden pienin ero naisten ja miesten työllisyysasteessa. Eurofound, The gender employment gap: Challenges and solutions 
Suomessa on OECD-maista eniten naisministereitä ja toiseksi eniten naisia parlamentin jäseninäOECD, Government at a Glance 2015: Women in politics 
Suomi pärjää maailman parhaiten ympäristön kehitystä ja tilaa kuvaavassa vertailussa. Yale University, Environmental performance index 
Suomessa on eniten maailmassa inhimillistä pääomaa. World Economic Forum, The Human Capital Report: Human Capital Index 2016 
Suomen peruskoulutus on maailman parasta. World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016-2017: Primary Education 
Suomi on OECD-maiden kärkimaa koulutuksessa. OECD, Better Life Index: Education 
Suomi on maailman lukutaitoisin maa. J. W. Miller ja M. C. McKenna, World Literacy: How Countries Rank and Why It Matters (Routledge 2016) 
Suomessa on maailman vakaimmat pankit. World Economic Forum, The Global Competitiveness Report 2016-2017: Soundness of banks 
Suomessa on OECD-maista eniten langattomia laajakaistaliittymiä sataa henkeä kohtiOECD, Wireless mobile broadband subscriptions 
Suomessa on eniten metsiä Euroopassa. FAO, Global Forest Resources Assessment

Ja kuvitelkaapas, arvon lukijat, että tuossa yllä on Tilastokeskuksen poimintoina vasta ensimmäiset sijat lukuunottamatta kahvinjuonnin maailmankärkeä. Noh, olkoon, olemme siinäkin ykkösiä. Listalla merkittäviä ovat myös kolmannet, neljännet ja viidennet sijat, ja taatusti muutkin alle kymmenen olevat parhaudet.

Tässä vielä toiseksi parhain -poimintoja, joiden aitouden voi tarkistaa lähdeviitteestä alta:


Suomessa on maailman toiseksi vähiten korruptiota. Suomi on maailman toiseksi oikeudenmukaisin maa lapsille. Suomi on maailman toiseksi paras maa olla tyttö. Suomalaisten neljäsluokkalaisten luonnontieteiden osaaminen on OECD-maiden toiseksi parasta. Suomalaiset ovat eurooppalaisista toisiksi tyytyväisimpiä elämäänsä. Suomessa äitien ja lasten hyvinvointi on maailman toiseksi parasta. Suomalaiset ovat Euroopan toiseksi ahkerimpia kirjaston käyttäjiä.

Jos  minua jokin listoilla huolettaa, on se uunituore Pisa-tieto siitä, että poikien koulupärjääminen on Suomessa romahtanut. Toinen asia on se, että en nyt kuullut mainintaa lasten äidinkielen osaamisen suunnasta. Aavistelen laskusuuntaa, mutta en ole toivoton, sillä virallinen tilasto yllä puhuu puolestaan.  Kunhan ilmiöpohjaisesta opetuksesta jälleen kerran palaudutaan, päästään toivottavasti taas perusasioihin.

 Lopuksi voi vain huokaista onnesta, sillä Suomi on maailman viidenneksi onnellisin maa.

(Lähde: Tilastokeskus)
(Maalaus Albert Edelfelt, Porilaisten marssi)

204 kommenttia:

 1. Eilen ostin riihimäkeläisestä halpakirjakaupasta ison pinon kirjoja, vaikka mulla saakutti on aiemminkin iso pino, etten sanos kasa, vielä lukemattomia. Kirjat olivat: Kaisa Häkkisen upea selitys lintujen nimistä kielessämme. Kuvitus Von Wrighteiltä. Sitten on Heikki Saaren Kotiryssät, joka kertoo siitä, minkä jokainen ymmärtää. Myös Hauvosen kirjan Koivisto kekkosta kaatamassa, minä ostin. Ja on pinossa vielä Pekka Laihon muistelukset: Poika ja kapakkasaatana.

  Sokerina pohjalla Kallion ja Sivénin teos Albert Edelfeltistä. Paljon kuvia hänen tauluistaan. Hesarissa oli kerran juttu, jonka mukaan Edelfeltin kämpässä asuu nykyisin Kummelimies Olli Keskinen. Ateljee on Helsingin Kruununhaassa, siinä on isot komeat ikkunat. Ja kotokylän rautatie asemarakennuksen on suunnitellut taiteilijan faija. Se on minun kantabaarini, sieltä saa hyviä sämpylöitä ja kahvia. Oluttakin, jos irstaaksi heittäytyy.

  Kirjat maksoivat yhteensä vähän yli nelejäkymppii.

  Suomi on mitä on, mutta nyt kaikki puhe on hyvin kärjistynyttä. Ihmiset tuntuvat olevan hyvin vihaisia, kuka mistäkin. Elämme ison epävarmuuden aikaa, toivottavasti sotia ei tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillistä on nyt Sipilä-Yle-keissi. Kannattaa lukea Mika Koskisen kolumnin IS:sta, jos haluaa kiihkottoman ja puolueettomasti asiaa esittelevä analyysin. Yhdyn Koskiseen paljolti.

   En siis pidä kovin asiallisena toimittajien viatonta uhriuttamishenkeäkään. Ihan kuin media olisi sellainen itseisarvo, jolla on rajaton valta ja oikeus, vaikka sieltä tulisi värittynyttä tietoa.

   Ei kai valtamedia leiki nyt puolestaan Ilja Janitskinia? Viittaan tässä mm. Tommi Parkkosen kärkeviin kolumneihin. Ylellä on asiallisempi linja.

   Poista
  2. Oli lehdistö sitä, tätä, tai tota, niin poliitikot pitäkööt turpansa kiinni asioista, jotka eivät kuulu heille. - Tuo sipilä ei taida osata mitään?

   Tommi Parkkosen tykitykset ovat aina raikkaita, eivät mitään Appelsiinin konservatiivipullaa.

   Poista
  3. Kaisa Häkkisen lintujen nimikirjaa himoitsen. Häkkinen on tuttu nimi minulle, ja muistelen nähneeni hänet usein Turun yliopiston Fennicumissa. Ei opettanut minua, vaan toimi tutkijana jo opiskeluaikanaan.

   Poista
  4. Eri mieltä, Parkkosesta on raikkaus kaukana, hän on täynnä agendaa, josta ei pääse irti, kuten hyvän toimittajan tulee päästä. En luota siihen, että hän näkee nenäänsä pidemmälle.

   Poista
  5. Olen kirjaa ehtinyt vähän selailla. Kuinka muuten tietäisi, mikä on storkki tai mettinen. Sehän on kaikille muutenkin selvää, että kattohaikara on nälkäkurki. Siskoani Häkkinen on ilmeisesti opettanut.

   Poista
  6. Parkkonen on erittäin oikeistolaisen Iltalehden virkistävä tuulonen.

   Poista
  7. "Ilmeisesti lokkia yleisesti tarkoittaa merikaija. Tarumainen griippi eli siivekäs leijona, jolla on kotkan pää, on Schroderuksen mukaan suomeksi vaakalintu."

   Tässä on siis kysymys niistä vanhan vanhoista nimityksistä.

   Poista
  8. En ole Parkkosta lukenut, mutta ainakin Pressiklubissa hän on ollut yksisilmäinen politrukki.

   Poista
  9. Raul Roineen Suomen kansan suuressa satukirjassa, jonka sain lapsena joululahjaksi, on saduissa näitä vanhoja linnunnimiä. Satu vaakalinnusta on yksi mieleenjäänyt tarina. Kokko eli kotka esiintyi myös, ja kaarne, korppi.

   Poista
  10. Parkkosen kirjoituksissa parasta on, ettei hän ole mikään Anteeks Nieminen, vaan tykittää kovaa ja korkealta. Usein tekee sen vielä hyvin perustellen.

   Poista
 2. Sitä paitsi Sodoma ja Gomorra olivat huomattavasti mainettaan parempia kaupunkeja. Kummassakaan ei tiettävästi ollut valheellisista luvuistaan tunnetuksi tullutta Guggenheimia. Jörni, Hyvinkään melkein oma poika, sen parhaiten ilmaisi: "Sata poroa toisi uutta museota enemmän turisteja Helsinkiin."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen törkeys, esinahaton vale, oli tietysti se väite yksityisestä rahasta. Herlineiden ja Aarnio-Wihurin säätiöt olisivat hankkeeseen LAINANNEET rahaa.

   Poista
  2. Tuskinpa vaan. Porojen luonnollinen elinympäristö ei ole betonikylä eikä etelä yleensäkään. Maailmalla ollaan tietoisia eläinten oikeuksista. Vankiporoja aitauksissa en katselisi minäkään.

   Poista
  3. Ole tietysti oikeassa, mutta sadoilla miljoonilla jopa Helsinkiin saataisiin niille poroille hienot olosuhteet. - Ei niitä toki siihen älyttömän karseeseen arkkitehtuurin helmeen laitettaisi.

   Poista
  4. Johonkin keskustaan ne olisi sijoitettava jäkälää puremaan, jos niitä turisteja halutaan.

   Ehdotankin kokonaisen poropuiston rakentamista alueelle, kuljetetaan sinne pala Haltiatunturia ja annos kuusimetsää, tundraa ja kuukkeleita puun oksille ja muutama ahma näreeseen. Tekolunta ja pari aslakkia ja uulaa lassoa heittämään. Poroerotus voisi olla kova sana. Siitä vaan veitsi heilumaan ja joikhaman!

   Poista
 3. "Pieni kuva on, että hallitus on kaikkien aikojen huonoin."

  Niin, ja putkiremonttia tekemään minä valitsen firman, jonka työntekijät eivät ole lainkaan ryvettyneet moisissa hommissa. Lentäjiksi ja bussikuskeiksi ehdottomasti uutta voimaa, sellaisia, joihin voi luottaa, koska eivät aloja tunne, eivätkä mihinkään ole sotkeutuneet. - He ovat uusi raikas ratkaisu!

  Kyllä, kyllä tämä hallitus on kaikkien aikojen huonoin. Katainen oli Teräsmies Sipilän rinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luepas, Riku, nobelisti Bengt Holmströmin tuoreimpia ajatuksia päivän aviiseista. Hän sanoo mm. että syynä Suomen lamaan ovat työehtosopimusten yleissitovuus ja liian korkeat palkat. Mitä muuta hän sanoo, saat lukea itse - samoin muut.

   Poista
  2. Noh, eihän siinä muuta kuin lopetetaan kaikki Holmströmille menevät maksut. Ei niitä varmaan paljoa ole, ulkomaassa kun työskentelee, eikä täällä laita kortta korren päälle. Amerikan professorit voisivat toki muutenkin osoittaa kykynsä, alkamalla kokonaan aatepohjaisiksi, lakkauttamalla omat isot palkkansa

   Poista
  3. Holmström, kuten muutkin samaa asiaa arvostelleet tarkoittaa Suomen ay-liikkeen palkkatasoa, käsittääkseni, sillä sehän on todellakin paljon korkeampi kuin muiden maiden vastaavat palkat.

   Poista
  4. Miksi sinä tuollaisia puhut. Tarkoitat noita tilastoja alaspäin vetäviä entisiä deekumaita, Varsovan liiton lapsia? - Länsimaissa palkat ja työedut ovat huomattavasti parempia kuin täällä pikkuneuvostoliitossa.

   Poista
  5. Opettajien työedut Saksassa ovat sellaiset, että opettaja ei voi itse edes hakea haluamaansa opettajan paikkaa, vaan valtion virasto määrää kunkin opettajan johonkin kouluun. Ja jos joku opettaja sairastuu, toisen vapaana silloin olevan tulee matkustaa kyseiseen kouluun hoitamaan tunnit. Palkatta. Minä sain jokaisesta pitämästä sijaistunnista palkan.

   Muutoin palkka on nyt samaa luokkaa kuin Suomessa, lukion ja keskiasteen lehtoreilla alempi kuin Suomessa, jossa vastaava lehtori voi päästä tuhansien eurojen kokonaisansioihin. Enkä tarkoita nyt kahta enkä kolmeatuhatta. Tarkkaa summaa en uskalla antaa, koska olen vieraantunut opettajien palkkakehityksestä.

   Poista
  6. Hmmm. Liian korkeat palkat? Tilastokeskuksen mukaan suomalaisista tulonsaajista noin 70% tienaa alle 2600 euroa kuukaudessa. Brutto. Suomessa ei ole suurimmalla osalla liian korkeat palkat.

   Poista
  7. Niin, siis tämä ei ole mielipide, vaan talouselämän asiantijoitten esittämä fakta.

   Esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson sanoo Kauppalehdessä, että palkat ovat Suomessa liian korkeat tuottavuuteen verrattuna. Saman tiedon esitti myös nobelisti Bengt Holmström.

   Fakta on siis yleistä tietoa.

   Poista
 4. Pääministeri on painostanut YLE:ä koko hallituskautensa. Aina poliitikot ovat siihen pyrkineet, mutta YLE:stä potkut saaneen Pekka Ervastin mukaan painostus on ollut tällä hallituskaudella kovempaa kuin koskaan ennen. Ja painostus on tuottanut tulosta. Lukuisia juttuja on jätetty julkaisematta ja toimittajia on uhattu potkuilla.

  Ei tässä enää ole kyse Sipilän suhmuroinneista, olisiko median pitänyt jättää kertomatta niistä, Terrafamessa.
  Olemme saaneet Suomeen oman Erdoganin, joka raivostui kun media kertoi poikansa bisneksistä ja vaiensi media.
  Toinen on lestadiolainen ja toinen islamistisen puolueen johtaja, siinäkin yhtäläisyys.

  Maaseudun Tulevaisuudessa on Pekka Ervastin kolumni aiheesta.

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/pekka-ervasti-ylen-johto-on-taipunut-sipil%C3%A4n-hallituksen-painostukseen-1.170693

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anonyymi, tästä loistavan selventävästä kommentista. Maaseudun tulevaisuudesta paljastuu siinä sipilä koko karuudessaan.

   Poista
  2. "Pääministeri on painostanut YLE:ä koko hallituskautensa", sanot Anonyymi. Pidätkö lausetta faktana? Onko sinulla tästä mitään todistetta? Muuta kuin poispotkaistun Ervastin sana?

   Kenties vikaa on oikeasti mediassa, siis Ylessäkin ja ehkä ennen kaikkea siinä. Minä kiinnitin heti huomiota poikkeukselliseen mediaviestintään, joka alkoi jo vaaleista.

   Poliittinen oppositio sai valtaisasti mediatilaa, sitä haastateltiin asiantuntijana jo ennen hallituksen muodostamista Ylen uutisissa, saati hallitustyön alettua. Monta kertaa uutislähetyksissä oppositio sai enemmän uutisaikaa kuin itse hallituksen teko. Ajankohtaiskeskusteluissa oli useimmiten epätasainen kokoonpano, enemmistö poliittisen oppositon jäseniä, ja toimittaja heitä myötäilemässä.

   Kenties media, Yle etunenässä onkin oikeasti käyttänyt viestintävaltaa tavalla, joka on manipuloinut ja ohjannut asioita hallitusvastaisesti?

   Poista
  3. Ville Niinistö ja Li Andersson eivät ole koskaan ennen olleet niin loistokkaita Puhuvia Päitä kuin oppositiokaudellaan.

   Poista
  4. "Aika kuvaavaa on, jos toimittaja joutuu kysymään suorassa lähetyksessä, että saanko minä nyt potkut" – näin päättelee Ervasti kolumnissaan.

   Katsoin ohjelman ja mielestäni Ervasti antaa siitä väärän kuvan. Ihan kuin Päivärinta olisi tosissaan pelännyt potkuja ja kysellyt asiaa itku kurkussa.

   En puolusta Sipilää, joka ei näköjään osaa hänkään pelata median kanssa, mutta jos tästä maasta pitää marttyyreja hakea, niin toimittajakunnasta ne löytyvät.

   Sipilä ei vielä ole oppinut, että kun alkaa toimittajien kanssa väitellä, niin häviää varmasti. Toimittajat saavat aina viimeisen sanan.

   Poista
  5. Media, ennen kaikkea Yle, on koko hallituskauden ajanut hallituksen kannoilla oppositiolauman avustuksella, ja nythän on oiva tilaisuus koettaa kaataa hallitus huonon pääministerin vuoksi.

   En kyllä muista toista yhtä kiimaista ajojahtia politiikan kentältä. Media on totisesti neljäs valtiomahti vireine toimittajineen.

   Poista
  6. Hienoja ulostuloja toimittajilta! Viimeisenä politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

   Kyllä minä heitä uskon, enkä iinesmedian disinformaatiosotkua.

   Poista
  7. Tervetuloa vastakin saamaan disinformaatiota.

   Vaikka oikeasti täällä vain kyseenalaistan asioita, koska en itsekään tiedä, mikä on oikein tai mikä on totuus. Harvoin esitän väittämiä. Jos joku niitä näkee, niin kyseessä on useimmiten tyhjien aukkojen täyttäminen oman pään sisällöllä.

   Poista
 5. Jos hallituksen aikeet toteutuvat, niin tulossa on iso joukko yksityistämisiä. Silloin tarvitaan läpinäkyvyyttä ja asioiden pitää myös näyttää lainmukaisilta. Ei riitä, että esim. pääministeri vain ilmoittaa toimineensa rehellisesti, vaikka lähipiiri hyötyikin.
  Jos ei näitä asioita ymmärrä, niin en voi auttaa.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai lähipiirin hyötyminen voi olla rikos, Samuli?

   Eikö ensin pidä olla selvää, että rahat on tietoisesti korvamerkitty ja ohjattu jonkin varmistetun prosessin kautta omaisten tileille?

   Jokos tämä asia on siis todettu ja rikollinen pidätetty kuulusteluja varten?

   Poista
  2. Wikipedia määrittelee esteellisyyden, jääviyden, aika hienosti.

   Siellä sanotaan mm.:Esteellisyys syntyy, mikäli virkamies tai luottamushenkilö on sellaisessa suhteessa käsiteltävään asiaan tai sen asianosaisiin, joka saattaa vaarantaa hänen puolueettomuutensa. Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti vaan riittää, että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua

   Poista
  3. Käsittääkseni Ylen toimittaja -keississä ei kinastella siitä, onko Sipilä ollut esteellinen vai ei, ei siitäkään huolimatta, että asia tutkitaan.

   Kyse on nähdäkseni näistä kahdesta asiasta: 

   1. Onko pääministeri painostanut Yleä 
   2. Onko päätoimittaja painostanut toimittajia.

   Mieluusti tutkituttaisin myös Ylen toimittajien työasenteita, jos hieman poikkean tiukasta linjasta. 

   Ei nimittäin ole työyhteisöä tai muuta yhteisöä, jossa ei luotaisi organisaatiota vastuista ja lisäksi tehtävistä ja noudatettavista linjauksista ja myös toiminnan rajauksista. Niihin on tyydyttävä, jos työhön suostuu. Niin menetellään suorittavan työn seinien sisäpuolella, kouluissa, virastoissa, yrityksissä, mediassa, eduskunnan eri lohkoilla. 

   Poista
  4. Tapahtumien kulku oli kai sellainen, että ensin toimittajat ihmettelivät Sipilän ilmeistä jääviyttä. Tätä hänen hermonsa eivät kestäneet ja hepuloi toimittajakunnalle. Hepuloinnista ja sen oikeutuksesta alettiin puhua.

   Jääviys on ilmiselvä, vaikka oikeuskansleri on instituutio, joka pesee ministereiden pyykin putipuhtaaksi.

   Poista
  5. Jääviys on ilman muuta ilmiselvä.

   Se, tiesikö Sipilä oikeasti sen, että Katera Steel Oy tulee saamaan merkittävän tilauksen Terrafamelta, on nähdäkseni ydinkysmys ja edelleen epävarma.

   Poista
  6. Riku, jääviyskysymys on oikeusasiamiehen pöydällä, ei "kruununjuristi" oikeuskanslerin.

   http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/paakirjoitukset/hyva-etta-tutkitaan-kun-on-jo-hutkittu/

   Poista
 6. Ei sille voi mitään ellei ole halua ymmärtää. Yksittäisen kansalaisen haluttomuus tai kyvyttömyys ei ole kovin vaarallista. Sipilä on pääministeri, jonka tulisi ymmärtää mitä tarkoittaa "jääviys". Kyllä hän sen tietää, koska hänen olisi pitänyt antaa tarkka selvitys omaisuudestaan ja sitoumuksistaan/sidonnaisuuksistaan jo silloin kun ryhtyi pääministeriksi. Hän välttelee sitä. Hän hermostuu kun tosiasiat tulevat esille. Ja ne tulevat, vaikka Sipilä yrittäisi kuinka painaa totuutta pinnan alle. Totuus on kuin korkki, se nousee aina pintan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä todella on kysymys, tämä politiikan diletantti ei sitä tajunnut. Pääministeri ei voi paeta sillä, ettei ole ollut sukulaistensa kanssa puheissa vuosiin, kuten sanottiin. Selvää ylimileisyyttä Herra Pääministeriltä.

   Eiköstä tämä juhastaminen ole nyt loppu, persujen viimeinen hallitusjäsenyys myös?

   Poista
  2. Populismipornoa on se,02 joulukuuta, 2016 09:26

   Suomen kriisiytyneiden talous-, työttömyys- ja velkaongelmien keskellä Sipilän hallitus on aikaisemmista hallituksista poiketen edes yrittänyt tehdä muutokseen johtavia päätöksiä. Oppositio ja sen lobbausorganisaatiot ovat kuitenkin onnistuneet vesittämään jokaisen ehdotuksen antamatta tilalle parempia suunnitelmia.

   On aika mielenkiintoista, että olemme esimerkiksi luoneet vastikkeettoman rahan jakojärjestelmän, johon ei kuulemma voida tehdä yhtään muutosta romahduttamatta yhteiskuntaa. Olemme onnistuneet luomaan työmarkkinat, jotka eivät edistä työntekijöiden työllistymistä eivätkä mahdollista työntekijän oman osaamisen kilpailuttamista, mutta siitä huolimatta emme suostu käytäntöjen uudistamiseen.

   Poista
  3. Täällä kylmässä Pohjolassa on totuttu sosialidemokraattiseen paatokseen, jossa lähin omainen on viranomainen, yhteiskunnalla on oikeus ja velvollisuus pitää pää pinnalla vaikka ihminen yrittäisi sukeltaa ja kaikki terveydestä, turvallisuudesta ja ihmissuhteista lähtien kulkee virastobyrokratian, kunnallisten neuvostojen (anteeksi... lautakunniksihan niitä neuvostoja Suomessa kutsutaan) jne. kautta.


   Poista
  4. Kannattaa lukaista Unto Hämäläisen kolumni Hesarista Sipilästä. Siinä todetaan Sipilän virheet ja ansiot rauhallisen pohdiskelevasti, se on puolueeton ja maltillinen. Hatunnosto!

   Poista
  5. Pahoitteluni, se onkin maksun takana! Mutta se tulee tuohon kokonaan huomiseen mennessä, jos digi-HS toimii kuten ennen.

   Poista
  6. Unto Hämäläinen on hillitty kirjoittaja, tuo vaikuttaa häneltä jo voimakkaan tuomitsevalta. Minä suosittelen Virolaisen blogia: "...Voitaisiin jopa kysyä, onko Juhalla todella kaikki tai varmasti ns. "kotona" tai tallella?..."

   Poista
  7. En luota ihmiseen, joka ei julkisissa yhteyksissä osaa ilmaista asiaansa asiatyylillä.

   Samanlaista tunteiden paloa hän osoittaa kuin ilmeisesti haukkunsa kohdekin.

   Poista
  8. Unto Hämäläinen argumentoi hyvin ja asiatyylillä. Rauhalliseen sanaan uskoo paremmin. Sitä paitsi, jos nyt muistan - olen lukenut niin monta artikkelia aiheesta - Hämäläinen esitteli Sipilän ansiot ja kehui tämän kestävyyttä ja sitkeyttä.

   Itse mietin, olisivatko jonkun muun rahkeet kestäneet samanlaista pitkäkestoista mediaruoskintaa ja pilkkaa kuin Sipilän. En allekirjoita sitä, että pääministerin tulee kestää mitä vain. Ei tietenkään tarvitse, koska olisi suuri onnettomuus kansalle, jos sitä johtaisi kone.

   Ja varmuudeksi se, että keskustaa en ole koskaan äänestänyt enkä tule äänestämään. Katson väkisinkin asioita asioina, ja sille minä en voi mitään, vaikka haluaisinkin.

   Poista
 7. Itselleni jää tästä hysteerisestä älämölöstä hämmentynyt olo. Juttu itsessään ei ole maailman kamalin, mutta möly on kuin pääministeri olisi murhannut toimittajan. Povataan hallituksen kaatumista ja pääministerin päätä. Myös Ylen päätoimittajan pää on vadilla, koska hän on estänyt toimittajia harjoittamasta sananvapautta heidän oman eetoksensa puitteissa.

  Sipilähän on menetellyt taitamattomasti, kun ei ole avautunut ajoissa taloudellisista kytköksistään ja omistuksistaan. Toiseksi hän käyttäytynyt ehkä jopa naiivisti, kun on kokenut joutuneensa toimittajien ahdistelemaksi. Tästä ei liene erimielisyyttä.

  Toimittaja, psykoterapeutti Salme Blomster kirjoittaa aamun HS:ssa, että Ylen aamustudiota kuunnellessaan hän ei voinut välttyä ajatukselta, että tuossa nyt uhoaa kunnon lahjomaton toimittaja (Päivärinta), jolla "totuus" saa kohtuuttomat mittasuhteet. Blomster lisää, että totuus vailla rakkautta ja inhimillisyyttä on kovuutta. Narsistit polkevat toisiaan, vaikka toinen makaisi maassa.

  Näinkin asian voi nähdä. Nostan hattua paitsi Unto Hämäläiselle myös Blomsterille.

  VastaaPoista
 8. Ylessä lienee tällä hetkellä sisäinen hajaannus. Suurin osa toimittajista on antanut luottamuksenosoituksensa Jääskeläiselle (uutinen klo 11.00).

  Mieleen tästä kohusta on jäänyt Pekka Ervasti, jonka mukaan Ylessä on hyllytetty ja sensuroitu ja toimittajille on annettu varoituksia erityisesti tämän hallituksen aikana.

  Tämä on kuitenkin tavanomaista toimitustyötä, toimittaminen on yhteistyötä, ei yksilötyötä. Olisiko Ervastillakin syytä katsoa peiliin - tämä hallitus on alusta alkaen saanut osakseen ennennäkemätöntä kritiikkiä medialta. Huvittavinta on, että kritiikki alkoi jo ennen hallitustyötä.

  Mitä tulee Stillerin ja Baba Lybeckin linjaan, molempien ohjelmat ykkösellä ovat liukuneet alamäkeä. Uutisvuodon viehätys on kadonnut sen muututtua ilkeäksi. Peter Nymania jäi kaipaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylessä on pelon ilmapiiri, kerrottiin tänään Pressiklubissa. Se näkyi ja tuntui kotikatsomossa asti.

   Ylessä on yyteet alkamassa, tarkoitus on irtisanoa tuotannosta jopa 145 työntekijää. Kyllä se vaikuttaa, myös siihen kuinka suhtautuu pomoonsa tai työkavereihinsa.

   Yle on veronmaksajien varoilla kustannettu julkinen uutis- ja viihdepalvelu. Pelkään pahoin, että Ylen kanssa voi käydä kuin Soten kanssa näyttäisi nyt käyvän: kansalaisten maksamat verovirrat ohjataan yrityksille, jotka harjoittavat "verosuunnittelua".

   Rosvokapitalismin rosvopäällikkö Sipilällä on jo suunnitelma ... serkut ja pikkuserkut ...

   Poista
  2. Teki hieman pahaa katsoa Pressiklubia. Kolme vastaan yksi, kuten yleensäkin on asetelma Stillerin ohjelmassa. 

   Joka tapauksessa Stiller&Co ei selvinnyt kolmenakaan kuiville rauhallisesti esiintyneestä Jääskeläisestä. Suurin syntipukki oli kuitenkin tässä ohjelmassa Sipilä. 

   Tosin Stillerkin menetti osakkeitaan katsojan silmissä. Hän ei vaikuttanut rehelliseltä vastatessaan Jääskeläisen kysymyksiin. Mitä tulee Susanna Kupariseen, jota ei käsittääkseni toivottu Stillerin johonkin ohjelmaan, hänen näytelmänsä oli käsittääkseni hyvinkin törkeä ja ilkeä. Siinä pilkattiin Sipilän vaimoa, jolla ei ole mitään tekemistä politiikassa.

   En oikeastaan enää ihmettele, jos joltain palaa käämit yhä ilkeämmän median jatkuvassa ristitulessa. Pidän sitä jopa terveenä reaktiona.

   Poista
  3. Ylenanto elää valtion tukiaisilla, tosi on.03 joulukuuta, 2016 10:43

   Onko ano 23:47 yrittäjä vastainen?
   Kun pk-yrittäjä tekee vakavan virhearvioinnin, niin hänelle käy hullusti. Hän menettää konkurssi-nimisessä onnettomuudessa koko omaisuutensa, työpaikkansa, ammattinsa yrittäjänä, kotinsa pakkohuutokaupassa ja niin edelleen.

   Poista
  4. Yleä rahoitetaan verolla. Siksi siellä ei tarvitse piitata vaalikarj.. anteeksi kansan mielipiteistä.Voidaan olla jumalasta parempia ihmisiä.

   Ylen toimitusjohtajien puoluekanta on 1970-luvulta viime vuosiin saakka ollut varsin yksipuolinen, lukuun ottamatta 2010 valittua Lauri Kivistä, joka ei ole minkään puolueen jäsen. Otaksun kuitenkin, että toimitusjohtajien puoluekanta on 40 vuoden akana ehtinyt heijastua henkilöstöön.

   "Jos Ylessä on pelon ilmapiiri, kerrottiin tänään Pressiklubissa. Se näkyi ja tuntui kotikatsomossa asti" , luulisi tiedostavien ihmisten alkavan tietysti uhota, että nyt kyllä muutetaan maasta heti pois. Siis ne samat porukat jotka uhosivat persujen vaalivoitonkin jälkeen muuttavansa maasta pois. Paskat ne mihinkään muuttavat. Kunhan ruikuttavat.Omituisia ruikuttajia , kuten ano 23:47.

   Poista
  5. Yle on kokonaisuutena varsin laadukas ja laadukkaasti hoidettu kanava, etenkin kun vertaa sitä mainosrahoitteisiin tositelevisiokanaviin. Ylen kanavat, ykkönen, kakkonen ja Teema ovat minulla useimmiten auki, kun televisio on auki. Käytän paljon myös Ylen Areena-palvelua ja arkistokanavia.

   Laadukkuuden vuoksi onkin harmi, että toimittajakunta ei pidä kiinni laadusta yksimielisemmin. Kaikissa organisaatioissa on johtajansa, pitää olla. Hän on toimituksen esimies, jonka tehtävänä ei ole antaa toimittajille rajatonta vapautta, sillä sellaista ei ole olemassakaan. Susanna Kuparisen objektiivisuuden laadusta voidaan toki toimittajaa huomauttaa, etenkin jos Kuparinen on hänen vakiovieraansa. Vastaavia ohjausliikkeitä tehdään kaikkialla työpaikoilla, kodeissa, yhteisöissä.

   Tuotannolla ja toimittajilla on kanavalla omat pilttuunsa. On ymmärrettävää ja jopa välttämätöntä, että pilttuiden seiniä potkitaan, mutta ulos ei karata ilman ohjaimia. Organisaation ylin kantaa kokonaisvastuun.

   Eilen teki pahaa katsoa, miten Ylen Pressiklubissa yksi ori oli kutsunut kaksi aatekaveriaan studioon ja altavastaajaksi ohjastajansa. Ahdistuin tätä kolme vastaan yksi -asetelmaa, ja yritin hengittää rauhallisesti ja ajatella, että katso nyt vain, ehkä paha olo menee ohi.

   Onneksi se altavastaaja oli rauhallinen ja viisas ja hoiti tilanteen tyylikkäästi rauhallisuudella, jopa hymyllä ja murtamalla oriiden ennakkoluulot siitä, että olisi pääministerin puolestapuhuja.

   Minusta on hyvä, että joku pitää Ylen ja katsojien puolta, vaikka muutama ori hirnuisi kavioita ilmaan heittäen. Antaa heppojen mullitella. Jonkun nyt vaan täytyy näyttää rivioriille paikka, jos tämä ei itse tajua sitä. Kyse Ylessä on paljolti vallasta. Rivitoimittajat koettavat määräillä esimiestään kuin entisinä stallariaikoina. Valtaosa toimittajista seisoo kuitenkin esimiehensä takana - tätä ei sovi unohtaa. Sitä on turha selittää pelon ilmapiiriksi.

   Ja Luojalle kiitos, Susanna Kuparisesta taidettiin päästä. Kaipaako joku häntä vielä Rubenin pilttuuseen? Sananvapaus ei käsittääkseni ole ilkeyttä ja riekkumista. Eihän se Ilja Janitskinillakaan saa olla. Samat, jotka nyt vaativat rajatonta vapautta harjoittaa omaa eetostaan, vaativat yhden eetoksenhaltijan päätä vadille ja kirjoitusalustaa lailla kiellettävksi.

   Suomessa, maailman sananvapauden kärkimaassa, ei aina taideta ymmärtää, että rajaton sananvapaus koskee joko kaikkia tai sitten ei ketään.

   Poista
  6. Poliittinen satiiri on vihapuhetta? Herramunjee, pitäisikö se siis kieltää? Eduskunta III on vielä katsottavissa Ylen Areenalta pari päivää. Dokumenttiteatteria, jossa käytetään reaalimailman aineistoa (mm eduskuntapuheita) tekstinä ja joita näyttelijät tulkitsevat, ohjaaja ohjaa (Susanna Kuparinen). Käsikirjoituksen oli tehnyt työryhmä sekä näyttelijät.Teatteriesitys on kokonaistaideteos, josta saa olla mitä mieltä on. Mutta pääministerin vaimon henkilökohtainen loukkaantuminen ei voi estää teatterialan ammattilaisen esiintymistä Pressiklubi-ohjelmassa.

   Höpönpöpön, anonyymi 3.12 10:57. Ne, jotka tällä hetkellä eniten muuttavat maastamme pois ovat koulutetut, ja lisäksi nuoret sukupolvet. Enkä ihmettele. (Ps. persut eivät enää nouse hallituspuolueeksi.)

   Poista
  7. Ilja Janitskinia odottaa aika monenlaiset syytteet Suomessa (mm tekijänoikeusrikkomukset), joten sivistymättömimmät saavat nyt opetella noudattamaan lakeja.

   Poista
  8. Millä tavalla Minna-Liisa Sipilän pilkkaaminen on poliittista satiiria? Käsittääkseni hän ei ole eduskunnassa.

   Tätähän Susanna Kuparinen näytelmässään teki. Minusta aika mautonta. Kepulaisia sen sijaan sopii kyllä satirisoida, ja itsekin teen sitä, sillä kepulaisuudessa on paljon naurettavaa, niin kuin demariudessakin. - Mutta en minä poliitikon perhettä lähtisi ivailemaan. Sehän on kiusaamista.

   Arvoisa Anonyymi, ei kaikkea pilkkaa siis voi laskea "poliittiseksi satiiriksi", vaikka haluaisi. Jos niin tekee, niin tämä Kuparisen "satiiri" on hlvetin huonoa.

   Poista
  9. Susanna Kuparinen on keskustelijanakin taitamaton, hän ei osaa kuunnella eikä kunnioita muiden puheoikeutta, vaan uhoaa jatkuvasti päälle. Ei tällainen toimi televisiokeskusteluissa, ja sen olivat monet katsojat havainneet päätellen murskaavista kommenttipalautteista.

   Moni muukin tuntuu ahdistuvan Stillerin ohjelmista, sillä niissä on valmiiksi voimakas asetelma kolme vihervasemmistolaista (tai siis Stillerin aatetoveria) vastaan yksi kiintiöpersu tai kiintiökokoomuslainen tai kiintiökristillinen tai kiintiöjokumuu. Terve ihminen tuntee olonsa huonoksi, kun voimakas ylivoima hyökkää aggressiivisesti tai makeasti hymyillen yhden kiintiöuhrin kimppuun. Ei toimi minulla! ja Kuparinen on ollut Stillerin vakiovieraana hämmästyttävän usein.

   Poista
  10. Miten tuossa näytelmässä pilkattiin Sipilän vaimoa? Vähän nyt vaikuttaa siltä, että et ole edes katsonut koko näytelmää.

   Monet näytelmän nähneet eivät edes muista, että Sipilän vaimon pari julisuudessa esitettyä repliikkiä lausuttiin näyttelijän suusta eräässä kohtauksessa. Kohtaus on, kuten varmaankin ymmärrät, oma kokonaisuus ja liittyy muihin kohtauksiin (edeltäviin ja tuleviin).

   Poista
  11. Mielestäni siten, että ylipäänsä tuotiin yksityisen kansalaisen lausahduksia merkittävään ympäristöön, ikään kuin osaksi eduskunnan retoriikkaa.

   Poista
  12. Sipilän vaimo ei ole vain yksityinen kansalainen. Hän on yhteiskunnallinen aktiivinen toimija. Jos siitä roolista käsin antaa lausuntoja julkisesti lehdistölle tai muuten, ei ole enää vain yksityinen ihminen. Hänen julkista lausumaansa käytettiin näytelmän tekstissä, hyvin pieni pätkä. Johon sitten katsoja liittää pilkan tai sitten ei liitä. Teatteri on monitulkintaista. Pullan leipominen naapureille voi tuntua jostakusta katsojasta hyvältä idealta.

   Poista
  13. Tässä yksi kohta:

   "Jokainen voi vaikuttaa omilla teoillaan siihen, millaisessa maailmassa me elämme. Voimme ottaa lähimmäiset huomioon tulotasosta riippumatta. Esimerkiksi naapuri voi leipoa toiselle naapurille pullaa tai hoitaa tämän lapsia. Kaikille on mahdollista välittää ihmisistä." (M-M Sipilä)

   = "Vuonna 2013 350 000 euron pääomatulot tienannut perheenäiti syyttää kansalaisia laiskoiksi ja itsekkäiksi." (Susanna Kuparisen näkemys sanoista)


   Poista
  14. Leikkasit Hesarista.
   Tuosta puuttuu aika monta palaa. Itseasiassa puuttuu koko näytelmä,teos joka on kokonaisuus.

   Poista
  15. No kerro, millä tavalla konteksti muutti tuon kyseisen kohdan?

   Poista
  16. En kysy saivarrellakseni, vaan tiedonhalusta. Olen utelias, enkä väitä että olisit väärässä.

   Poista
  17. Sinulla on ainutkertainen mahdollisuus nähdä lyhennetty tv-versio Eduskunta III:sta. Se on katsottavissa Areenassa vielä 13 tuntia. Sen katsottuasi ymmärtäisit enemmän. Nuo HS: n leikkaamat repliikit liittävät edellisen kohtauksen sitä seuraavaan. Edeltävässä kohtauksessa esitetään toimittajien tekstejä Sipilän omaelämäkerrasta ja seuraavassa kohtauksessa pureudutaan Sipilän tiehen pääministeriksi. Jos katsoisit näytelmän ymmärtäisit mistä on kyse nyt esillä olevassa Ylekohussa.

   Poista
  18. Eihän Susanna Kuparinen ole tärkeä Ylen toimittaja -kohussa. Hänellä ei ole karenssia edes Stillerin ohjelmaan, sillä Stiller sai vain kehotuksen käyttää omaa harkintaansa Kuparisesta, jonka päällekäyvästä esiintymistavasta on mitä ilmeisimmin tullut laajaa katsojapalautetta, etenkin kun hän oli jatkuvasti ohjelmassa vieraana. Ratkaisu Kuparisen poisjättämisestä oli Stillerin oman harkinnan tulos. Pelon ilmapiiri -käsitteelle ei ole mitään katetta, päinvastoin, enemmistö on Jääskeläusen puolta ja pieni vähemmistö hyppii seinille, kun sananvapaus ei olekaan heidän eetoksensa mukaista, vaan koko organisaation.

   Vaan, olen edelleen kiinnostunut kuulemaan sinun käsityksesi siitä, millä tavalla nuo lainatut repliikit muuntuvat kontektissa. En vieläkään ymmärrä, millä tavalla ne liittyvät eduskuntaretoriikkaan.

   Poista
  19. Ne liittyvät politiikkaan. Siihen miten media myötäilee vallanpitäjiä tai yhtä hallitsevaa totuutta. Ne liittyvät valtaan ja demokratiaan. Kuka pitää valtaa Suomessa, ohi eduskunnan.

   Poista
  20. Olen nähnyt kaksi ekaa Eduskuntaa, kolmosta en. Muistaakseni se oli kakkonen, jonka jälkeen kommentoin täällä, että on kumma jos joku ei nosta syytettä kunnianloukkauksesta, sillä härskisti siinä nimellä mainittuja ihmisiä (myös viranhaltioita, ei vain poliitikkoja) kohdeltiin.

   Kaava oli tällainen: ensin pohjustettiin jokin asia populistisella liioittelulla, sitten asiaa "kommentoi" pahaa aavistamaton viranhaltija, jonka kommentti oli saatu puhelinhaastattelulla, jossa kysymys oli hieman erilainen kuin näyttämöllä esitetty, aihepiiri toki sama.

   Minusta metodi oli ala-arvoinen, lähes pahaa aavistamattoman ihmisen hyväksikäyttöä.

   (PS. Sitten kun tämän metodin mestari Hanska sai johonkin porttikiellon, hän hengenheimolaisineen heittäytyi itkien ja potkien marttyyriksi.)

   Poista
  21. Dokumenttiteatteria. Käsikirjoitus rakennetaan todellisista puheenvuoroista eduskunnassa ja mediassa. Näyttelijät tulkisevat, kuten näyttelijän työhön kuuluukin. Mikä siinä on loukkaavaa? Eduskunta III perustuu niin vahvaan ja hyvään taustatyöhön sekä haastatteluihin, että harva toimittaja tekee niin perusteellista työtä. Populismi on kyllä tässä yhteydessä virheellinen sana. Tai sitten sinulle, Tapsa, populismi merkitsee jotain ihan omalaatuista.

   Eduskunta III avaa erinomaisen hyvin talouteen liittyvää poliittista puhetta, tekoja ja päätöksentekoa. Politiikan tosielämän näyttämö esitetään teatterin keinoin, parodiana. Täytyy kyllä olla heikko taiteentaju, ellei ymmärrä että teatteri on teatteritaidetta ja käyttää sen keinoja.

   Poista
  22. Ihmiskunnan vanhimpia taiteenlajeja, teatteri. Aina on myös pilkattu vallanpitäjiä, tehty heidät naurunalaisiksi tai tutkittu valtaa. Shakespearen näytelmistäkin monet tutkivat valtaa, vallanpitäjiä, ja parodioiden, teatterin keinoin.

   Poista
  23. Anonyymi. Siinä, että teatteri on dokumenttiteatteria ja että käsikirjoitus rakennetaan todellisista puheenvuoroista eduskunnassa ja mediassa, ja siinä että näyttelijät tulkisevat kuten näyttelijän työhön kuuluukin, ei minusta Tapsa puheenvuorossaan sanonutkaan olleen mitään loukkaavaa. Se on oma päätelmäsi. Kyllä vanha kirjallisuuden suurkuluttaja ja viestintäihminen asiat tuntee ehkä sinuakin paremmin, kenties.

   Ei kaikki ilkeys, joka estradilta ulos annetaan, ole sananvapauden piiriin kuuluvaa suojamateriaalia. Voi olla myös mautonta karkeutta. 

   Kovin moni ihminen eri lähteissä on puhunut pääministerin vaimon loukkaamisesta. Eivät he kaikki kepulaisia liene. Aika moni taitaa ihmetellä lähinnä sitä, miksi kyseinen vaimon puhe sotketaan eduskuntaretoriikkaan. Eihän toimittaja Sanna Ukkolankaan (Yle) puheisiin sotketa hänen miehensä Matias Turkkilan (persu) puhetta.

   Ja muuten. Jos pilkka kerran kuuluu saumatta julkaistaviin materiaaleihin ja esityksiin, eikö myös Ilja Janitskinin kirjoituksiin? Mitä se sellainen vapaus on, joka antaa pilkkaoikeuden yhdelle asiattomuudelle, mutta evää sen toiselta asiattomalta? 

   Poista
  24. Ja Anonyymi, en nyt puhuisi Kuparisesta ja Shakespieresta tai Molieresta samassa lauseessa.

   Tästä on nyt turha jatkaa enempää, koska ajatuksenkehittelysi näyttää lepäävän oletusten eli olkirakennelman päällä. 

   Taito pilkata on huumorin laji, ja tässä on monella teatterintekijällä opittavaa. Huumori ei ole likaista eikä tunkkaista eikä kosiskele yleisöä halvoilla heitoilla.

   Poista
 9. Ylenannnin s:nan tunarit02 joulukuuta, 2016 13:26

  Tänää 02.12.2016 lähde MTV3

  Pääministeripuolue keskusta näyttää kohentaneen kannatustaan, ilmenee Ylen gallupista.

  Ero kärjessä jatkavaan SDP:hen on kaventunut alle prosenttiyksikköön. SDP:tä kannattaa nyt 21,1 ja keskustaa 20,4 prosenttia. Kolmantena olevaa kokoomusta äänestäisi nyt 18,9 prosenttia kyselyyn vastanneista.

  Kisa kolmen suurimman puolueen välillä on kiristynyt syksyn aikana. SDP ja kokoomus näyttävät nostaneen kannatustaan kesän jälkeen. Keskustan suosio puolestaan notkahti lokakuussa, mutta puolue korjasi nyt asemiaan.

  VastaaPoista
 10. Tunarointiin en usko, päinvastoin, Yle on muuttunut lukijan silmin katsottuna hivenen avoimemmaksi ja lukijan älyyn luottavammaksi.

  Mielenkiintoinen on Mikael Jungnerin lausunto iltapäivän lehdessä. Näin hän sanoo:"Väitän, että Ylen suhtautuminen poliitikkoihin on muuttunut varovaisemmaksi. Yle on antanut periksi monikulttuurisuudesta ja kansan sivistämisestä, ja Yle on ottanut kaikille tilaa antavan roolin. Yle on asettunut puolueettoman tuomarin rooliin, ja se on minusta periksi antoa."

  Erikoista lausunnossa on vain se, että tuo muutos lukijalle tilaa antavammaksi on Jungnerista huono asia, koska se on hänen mukaansa periksi antamista. Lukija lienee toista mieltä siitä, että häntä ei yritetä opettaa.

  VastaaPoista
 11. Nyt en malta olla lainaamatta tänne palaa Kemppisestä. Lukenette sieltä tämän hauskuuden itsekin:

  "Pääministeri voisi lukea Paasikiven elämäkertaa tai päiväkirjoja. J.K.P. haukkui jonkun päätoimittajan suut ja silmät täyteen vähintään kerran viikossa ja valtioneuvostosta pankkiin lähtiessään huitaisi vielä viatonta vahtimestaria salkulla päähän.

  Televisiossa sanottiin, ettei Suomella ole ollut koskaan näin rikasta pääministeriä. Kyllä on. Paasikivi. Hän oli pitkään KOP:n suurin henkilöomistaja. Mittaluokka oli ihan toinen.
  "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa kyllä, että Paasikiven kiroilu ei ollut sitä laatua, joka lisäsi ryhmähenkeä työpaikalla, koska se sai KOP:n hallituksen vaatimaan häneltä todistusta täysjärkisyydestä.
   Tunnetun tarinan mukaan Paasikivi sai mielitautiopin professori Fabritiukselta lausunnon: "Valtioneuvos Paasikivi ei ole vähimmässäkään määrin mielisairas. Hänen käyttäytymisensä johtuu siitä, ettei hänellä ole minkäänlaista kasvatusta."

   Poista
  2. Lähipiirissä Paasikivi oli Juho, KOP:n sisäpiirissä usein ”vanha paska”. Kun v. p. kohosi pääministeriksi ja tasavallan presidentiksi, pankilla oli taas kerran totuuden hetki.

   Poista
 12. Kun presidentti Koivisto aikanaan suivaantui lehdistöön kutsumalla sitä sopulilaumaksi, itsetunnoltaan ns. ”haasteelliset” journalistit älähtivät ja tietenkin torppasivat presidentin väittämän tuoreeltaan – varsinkin omalta kohdaltaan.

  Siitä Manun ajoista tähän päivään: media on vajonnut olemassaolonsa vakavimpaan kriisiin, kun kansalaiset hakevat tietonsa ja muovauttavat mielipiteensä pääasiassa netitse.Aivan itse. Ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 13. Vihannes Jorolainen (kepu) aikoinaan silmittömästi suuttui (= kyrpiintyi) Eino S. Revon johtamaan Yle-medialaitokseen, niin sanottuun Repo-Radioon, kun haukkuivat ex-alkiolaisia "ripulitraktoreiksi". Eikä silloin ollut edes Inter-Nettiä. ("Äiti, mitä kissanrasvaa me silloin syötiin kun ei ollut vielä Twitteriä?") Mutta niin vaan potkaistiin palli Einon alta veks.

  Ainahan näitä ennenkin on ollut, poliittista vaikuttamista, Kurosia ja muita ja kaikenlaisia lautakasoja takapihalla. Ja uuniperunoita, ja Kätilöopistojuttuja ja salaputkia. Mutta mitä sev väliä! se siitä muuks muutu... vuorineuvokset vaan ruoskat kädessä juovat työläisten verta Palacen kabinetissa mitä nyt välillä käyvät piereskelemässä WC:ssäa niin että pytyt vaan heiluvat. (jumankauta)

  Ei oikeutt' täss maass saa se jok its sit ei hanki! (oli kesä tai talvi, kylätiet tai hanki)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen maailmassa, kauan, kauan sitten yösoitot ja muut sellaiset osattiin jättää omaan arvoonsa mutta, kuten tiedetään, se oli Kekkosen aikaa se. Jallu-lehti pilasi ihmisten huvit, sekä Kekkosen, että meidän jotka niistä matalaan ääneen kahvilassa kyselimme. Sääli!
   Miksikö? No, jos tunnet Kekkosen elämää niin ymmärrät. Omaa elämää pitää voida olla presidentilläkin. Harvalla enää on. hh

   Poista
  2. Tuo Paasikiven harjoittama päätoimittajien komentelu (katso mm. Kemppinen, eilinen postaus) on minusta hyvä esimerkki siitä, että ainahan tätä on ollut, varmasti jokaisen presidentin ja pääministerin hallituskaudella. Nyt vain kaikki tulee julkisuuteen. Ei Sipilä purkauksineen poikkeusta tee. Harva pääministeri on joutunut yhtä ankaran mediamyllytyksen kohteeksi kuin Sipilä, jonka "rikokset" eivät taida olla edes rikoksia.

   Minun alkaa ainakin käydä miestä sääliksi, tunnen myötätuntoa häntä kohtaan. Voi olla että tämä mediamyllytys kääntyy satamaan lopulta Sipilän ja kepun laariin. Merkkejä näkyy jo somessa. Sekin on mahdollista, että Yle parantaa mainettaan jämäkällä johtajallaan, joka panee stopin muutamien toimittajien omahyväiselle sooloilulle.

   - Kansa on arvaamaton.

   Poista
  3. Jallu -lehti aikoinaan pilasi Erik von Frencelin elämää kun paljasti hänen keikoilunsa Tabe Slioorin kanssa. Vähän se sivusi myös Kekkosen mainetta, olihan Tabe myös Urkille pillua antanut. Mutta sitä ei siihenaikaan YLE:radiossa toitotettu. Jallu vaan vihjasi... Ja sitten, jos muistatte, tämä Jallunnumero takavarikoitiin. - Eivät saaneet kioskin ämmät myydä sitä kioskeistaan, vaikka ostajia olisi ollut. (pilvin pimein)

   Tykkään sensuurista. Setsuurikin maistuu ah joskus niin hyvälle! Etenkin tuoreena. Ja nyt ei voi olla puhumatta näkkileivästä, joka juuri tulee uunista ulos: se on kuuma ja pehmeä. Toiseksi maultaan jäävät sekä "pieni ja hikinen" että "tumma ja tulinen". (näkkäriä ei mikään voita, paitsi hampaat)

   Poista
  4. "Hei mamboo, tehdäänkö Kekkosesta luurankoo..." Ei mitään vihapuhetta, sambaa ja mambaa vaan. Ja ministerit ajoivat kyläteitä pitkin Popedalla että hattu vaan päässä pomppi. Olivat niin kuoppasia, nuo tiet. (Kyllä minä muistan, miksen muistaisi, muistan minä muutakin.) Muistan kun Eino Poudiainen ajoi Tunturi -mopetilla Koijärven kirkonkylälle ja sanoi meille, poikia me silloin oltiin, että "no nih". Mutta kun me - tai en minä mutta pojat - ihailtiin sen mopoa, se kysy uutestaan että "tiijättekö te nassikat missä se seuraintalo tiällä o?". Joku tiesi. (en minä)

   Poista
 14. Pääministeri lähetti yhdelle pienelle toimittajalle yli kaksikymmentä painostusviestiä, pari vielä yhdentoista aikaan illalla. Pääministerin käytös osoittaa taspainottomuutta ja tästä pitäisi äijä kutsua poliisin kuulusteltavaksi. Jotenkin olisi syytä varmistua, ettei äijä ole vaaraksi kenellekään. Tuollainen "luottamus täysi nolla"- viesti yksittäiselle pienelle toimittajalle on selvää vihapuhetta, kun se tulee tasavallan pääministeriltä. Samaiselle toimittajalle päämisteri ruikutti myös lestadiolaisista tehtyjä juttuja. Sellaisiinkin toimittaja oli syyllistynyt ilman pääministerin lupaa.

  Tämmöinen mies, tämmöinen pääministeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toissakertaisessa totean, että on varmaankin melko nastaa olla töissä Ylellä.

   Kun todellisuuden voi määritellä ihan haluamallaan tavalla, rahoitus on turvattu eikä perään hauku kuin korkeintaan jotkut kylän koirat blogeissaan.

   Voi esimerkiksi todeta, että se, että eräs heppu ei tankkaa autoaan Lieksassa kun sitä korpeaa on ilman muuta uutisoinnin arvoinen tapahtuma.

   Toisaalta Ylen toimittajat voivat tykönään päättää, ketkä ovat sen tason mitättömyyksiä, että heille ei näkyvyyttä tarvitse tarjota.

   Poista
  2. Voi olla, että niin Hesarin kuin Ylen toimittajat mieltävät olevansa ”untouchables”. Hesarin kohdalla se on tosin jo ottanut kipeää, mutta eiköhän tämä verorahoitteinen lehdistöapu ”laatulehdistön turvaamiseksi” tule pian apuun. Joka tapauksessa suvaitsevaisen ja tiedostavan toimittajan unelmatyöpaikka lienee ylessä. Kun ei tarvitse miettiä, mitä asiakas tuotannosta tuumii sillä asiakkaan on pakko maksaa joka tapauksessa.

   Kun katsoo Ylen ulosantia, niin kieltämättä se on heijastunut. Vanha reporadiokin tuntuu rehellisemmältä kuin nykyinen.

   Poista
  3. Ahdistaako reporadio vieläkin? - Oliko se nyt niin kamalaa, kun maailma muuttui ja välillä saattoi jo pappeja tai porvareitakin ihmetellä.

   En muista 70-luvun alun radiosta muuta kuin sunnuntain kamaluuden, yhtä jumalanpalvelusta ja hartauden harjoitusta koko päivä. Musiikkina soitettiin 40- tai 50-luvun kotimaisia käännösiskelmiä, sen, mitä klassisen musiikin väliin ehti. Enkä minä tohtisi Pekka Tiilikaista kommunistiksi sanoa.

   Valtaosa meistä suomalaisista pitää Yleisradiota välttämättömänä ja parhaana tiedotusvälineenä. Isossa talossa on aina kaikenlaista. Kyllähän se tietysti heikkohermoisimpia syö, jos jotkut edistykselliset puhuvat omaa asiaansa: "Onks sellanen ees luvallista, eiks ne pitäs laittaa linnaan elinkaudeksi?"

   Poista
  4. Reporadio, hm, joo, oli se muutos äkillinen. Oli totuttu sivistyneeseen, ihmisten tunteet huomioon ottavaan esitykseen siellä Yleisradiossa, nyt mentiin joissakin ohjelmissa katupoikatasolle. Siellä ollaan vieläkin ja pysyvästi, siltä näyttää. Ei ihme, että Soininvaara ja kumppanit kyselevät, että onko ihan pakko tuota vihapuhetta koko ajan viljellä!?

   Joo, kulttuurin muutos oli ahdistava. Se ikäänkuin ennakoi suunnanmuutosta kohti pysyvästi barbaarisempia aikoja. Näinhän on käynytkin, eräänlainen alkukantaisuus tuli muotiin ja on pysynyt. Pelkkä hedonismi on sallittua, etc. Kun nyt olen seurannut sen seurauksia Ruotsin puolella niin sikäläiset muutokset ovat suorastaan pelottavia, maa on hajoamisen kynnyksellä. hh

   Poista
  5. Kaikkein surullisinta tässä ajassa on se, miten paljon tarvitaan vihapuhetta vihapuheen suitsimiseen.

   Poista
  6. Tässä virkkeessä haisee tekopyhyys... ei meillä vihapuhetta (= perussuomalaisten keksimä idioma) ennen edes ollut. Nyt on joka puolella.

   Ei meillä ennen ollut neekereitäkään. Saunapuhtaita Elevona -ihmisiä täällä vaan puolialastomana pomppi ja jyviä vaan maan povesta napsivat. Ja Saarijärven Paavo pani puolet Petäjäistä. Ei Suomeen mitään muutto hinkua ollut, Euroopan sivistyneet ihmiset kavahtivat tätä periferiaa, halusivat pitää välimatkaa tänne Winlandiaa. Kummallisia ihmisiä tänne tuli lähinnä Sirkuksen mukana (mm. partasia naisia). Olemme Euroopan ulkoreunalla, se on hyvä juttu, ei tänne kukaan tahallaan halua. (No niin viimeksi nämä irakilaiset halusivat kun googlettivat että pääministeri Sipilä antaa heille asuntonsa ja puolet vaimostaan ja mitä vielä muuta... mutta ei sit antanutkaan.

   No, ei ei tienneet, että pääministerimme on sellainen. Aprillia!

   Konservatiivisia mielipiteitä sinulla ennenkin on ollut, Iines, se ei minua häiritse. Olen sanonut sen ennenkin, että minusta parasta ihmisessä on se että hänellä on mielipide, ei se, että hän on samaa mieltä kuin minä.

   Mielipiteeni ovat hyvin, hyvin oikukkaita.

   Ei, en ole opportunisti.

   Toiseksikamalintahan olisi ajatella, että toisella ei olisi mielipidettä. Kamalinta olisi ajatella että hän olisi samaa mieltä kuin minä.

   Poista
  7. Ihan pyhä tuo helmeksi kiteyttämäni ajatus on, mikis.

   Toisaalla se tosin on esitetty muodossa kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et näe malkaa, joka on omassa silmässäsi."

   Eli en ole koskaan tavannut sellaista aggressiivista puheen tapaa, kuin siellä, missä tämän ajan suvaitseviksi itseään kutsuvat ihmiset tuomitsevat toisella tavalla puhuvia ajattelijoita.

   Poista
  8. Minulle tulee surullinen olo. Kun ajattelen.

   Poista
 15. Valtamedian propaganda on menettänyt tehoaan huomattavasti ja sen manipulointikeinot alkavat olla monille tuttuja.
  Siksi se hyökkää valemedioita ja valeuutisia vastaan ja pyrkii saamaan kilpailijat vaiennettua tai vähennettyä niiden näkyvyyttä. Ideologia näkyy kauvas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeinko sinä tosissasi uskot tuollaisiin valemedia-juttuihin? - Sano nyt vielä, että Janitskinin julkaisu on suoraselkäistä totuuden esiin saattamista.

   Poista
  2. Demarien kunniaksi on sanottava se, että kristinuskoa he eivät avoimesti pilkkaa. Sen olen huojentuneena pannut merkille. Tosin olen huomannut, että syynä on se, että he eivät tarpeeksi tiedä opinkappaleista, jotta voisivat kiviä ryhtyä heittämään

   Poista
  3. Journalistinen prosessi á la Yle Uutiset:

   1. Maailmalla tapahtuu jotain.

   2. Googletetaan pikaisesti, mitä Hesari ja Iltis asiasta mainitsevat.

   3a. Mainitsevatko ne jotain? No, kopioidaan niiden jutut pääpiirteissään meille. Ihan kaikkia pikkujuttuja on kyllä turha kertoa, ettei kansan yleinen mielipide ala liikaa poiketa meidän virallisesta linjastamme.

   3b. Eivätkö ne mainitse mitään? No, ei kai sitten meidänkään tarvitse. Niillä on ihan ammattitoimittajia töissä, kyllä kai ne tietävät, mikä on uutinen ja mikä ei.

   4. Verorah-- ei kun profit!!!

   Hitto, miksen minä ole tuota keksinyt?

   Poista
  4. Vai opinkappaleista. Voitko lyhyesti kertoa Jeesuksen opetusten ytimestä?

   Näissä mediasta kertovissa väitteissä menevät iloisesti puurot ja vellit sekaisin. Minkälaisia asioita ne useiden toimittajien "vihervassari"-jutut ovat? - Mitä niiden tematiikkaa koskee? Aika pitkälle ne ovat länsimaista tiedotustapaa, sitä eivät meillä kaikki oikein sulata. Pitäisi olla ne ihanat kulta-ajat, voivuorien taivas, jolloin sai sanoa vain "oikeita asioita".

   Meikäläisissä oloissa on täysin välttämätöntä, että vähemmistöryhmiä suojellaan kohtuuttomalta sanalliselta ahdistelulta. Kansalaistemme sivistyksessä on tässä liian isoja aukkoja.

   Poista
  5. Riku, kyllä totuus on se, että katsoja kokee esimerkiksi Ylen ajankohtaiskeskustelut helpostikin vihervasemmiston päsmäröinniksi.

   Monessa keskustelussa, etenkin Stillerin, on myötähävettävän selkeä lähtöasetelma: kolme juontajan hengenheimolaista eli vihervasemmistoa ja yksi kiintiöuhri, monesti yksinäinen kiintiöpersu tai kuka nyt kulloinkin on kritisoitavana. Sitten nuo kolme aloittavat hyökkäyksen kiintiöuhria kohtaan. Juontajan tavasta antaa tilaa keskustelijoille voi tyhmempikin tehdä nasevia päätelmiä.

   Tämä ei ole kärjistettyä, vaan pätee näkyvimmin Stillerin Pressiklubissa, ja myös hieman piilotetummin muiden juontajien keskusteluissa.

   Jan Anderssonilla on sama tapa kuin Stillerillä: aikaa annetaan omaa ajatusta tukeville, uhrille tai jollekulle puoliliberaalille vähemmän. Jos kyseessä on kiintiöpersu, hänet keskeytetään säännönmukaisesti. Tämä pätee myös hyökkäävään susanne Päivärintaan.

   Mainituilla toimittajilla on selkeä agenda siitä, miten keskustelun tulee loppua. Jos joskus käykin niin, että kiintiöuhri puhuu paremmin ja lopputulema onkin ei-toivottu, juontaja poistuu nopeasti takavasemmalle, kuten Stiller eilen.

   Poista
  6. http://hvkerho.blogspot.fi/2016/12/nollakohun-anatomia.html

   Pakko oli laittaa tuo linkki.

   Poista
 16. Suomessa aina ylpeillään myös sillä että meillä ei korruptiota ole. Ei olekaan kun se ei näy, mutta kyllä sitä on. Rakennuspuolella tämä rehottaa perinteisimmin: mutta kukas niin hölmö olisi että siitä kiinni jäisi? Hammaslääkäritäti paikkaa ilmaiseksi eläinlääkärisedän hampaat kun se hoitaa hänen puudeliaan/verikoiraa. Arkkitehti piirtää kesämökin Päätoimittajalle jonka lehdessä on viiden sivun juttu eräästä Arkkitehtitoimistosta. Eikä suutari (sos.dem.) mitään maksua ota Maanviljelijältä (kesk.) joka tuo kengät hänelle paikattavaksi ja samalla tuo sylttyä, nisua, räätinkejä ja kirnupiimää hälle. Ehei-ei! Verot tässä tietysti jäävät maksamatta mutta nehän voi maksaa joku toinen, hölmömpi.

  Ministeritkin aikoinaan - kun heitä vitutti että eivät pysty asioita "junailemaan", vain ministeriviinoja illat pitkät joivat. Mitään päätettäväähän heillä ei ollut, paitsi sisäpolitiikka, esim. Alkon aukioloajat. Tai montako grammaa kilossa voita pitää olla kolestrolia. Moskovassa päätettiin Suomen ulkopolitiikka, ja talouspolitiikka päätettiin KOPin ja SYPin kabineteissa. Ja aina kun joku meni mönkään, tehtiin devalvaatio. Ja taas herrat Kenraalit ja lauma Piispoja marssi Senaatintorilla kuin tinasotamiehet peltiset arvomerkit helisten. - Voi että se oli Ihanaa Aikaa! (ja Kekkonenkin ministeri vasta) Ei ollut klobalisuudesta kuultu edes Hönkäsen Pöläystä! tai Kissan Villoja! (Rakastettavat suomenkielenopettajattaretkin opettivat vain suomenkieltä, hameet tärkättyinä, nokka yäviistossa, eivätkä näsäviisastelleet missään ihme blokeissa kommentoijiensa kiusaksi...?

  Voi että se oli neitseellistä, ihanaa aikaa se!

  VastaaPoista
 17. Te kun aina siteeraatte lehtiuutisia, lähinnä kammottavaa Hesaria, siteraan minäkin KSMLsta:

  "Kiinalainen tuomioistunto julisti perjantaina syyttömäksi miehen, joka oli teloitettu murhasta ja raiskauksesta yli kaksi vuosikymmentä sitten.

  Nie Shubin oli 20-vuotias, kun hänet teloitettiin Shijiazhungissa Pohjois-kiinassa tapahtuneista rikoksista.

  etc, etc

  Hebein maakunnan tuomioistuin kertoi olevansa "hyvin, hyvin pahoillaan" tuomiosta ja ilmoitti, että tuomioistuimen toiminta tapauksessa tullaan tutkimaan."

  Varmaan Nie Shubin on iloinen tästä päätöksestä. Jeah! (olisi nyt vähän yli 4-kymppinen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarikoski kirjoitti jossain runossa, en muista missä, että hän istuu huoneessa seinää vasten, on ilta, "eikä onnettomuutta voi estää..."

   Niin kai se sit.

   Ps. Minä kyllä luin tämän tekstin, teini kun silloin vielä olin, runkkausmanifestina. - Mutta tiedä häntä?

   Poista
 18. Unto Hämäläinen kertoo ylempänä mainitussa kolumnissaan, että Sipilä on tehnyt yksityiskoneella, jota itse on vielä ohjannut, 14 virkamatkaa.

  Näistä hän ei ole laskuttanut valtiota, vaan maksanut kaiken itse. Meidän veronmaksajien saama hyöty nousee satoihin tuhansiin euroihin.

  Eikö tämä ole outoa käytöstä mieheltä, jonka väitetään tukeneen täydessä suomalaisomistuksessa olevaa kaivosta puliveivatakseen serkkujensa firmalle jonkun urakan?

  Hänhän oisi voinut antaa serkuilleen rahat suoraan ja laskuttaa virkalennoistaan valtiota.

  Tämä lienee ylittänyt median ymmärryksen, koska siitä ei ole hiiskahdettukaan.

  PS. Olisi ehkä reilua kertoa sekin, mitä nämä toimittajalle lähetyt 20 "painostussähköpostia" sisälsivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä klikkailemalla aika paljon aukeaa. Hyvin outoa -onko tervettä? - oli, että Sipilä välitti Vuorikoskelle myös kansalaisten pääministerille lähettämää vihapostia, jota Vuorikoski ei tietenkään julkaissut, kuten heikolla arvostelukyvyllä varustettu pääministerimme.

   En ole samaa mieltä, että sipilän hepulit olisivat samaa luokkaa aiempien pääministereiden tai presidenttien julkitulleille suuttumuksille. On tässä sipilässä jotain tavattoman outoa.

   Poista
  2. Sipilän johtamistapaa on analysoitu myös politiikasta piste fi -sivustolla. Jutussa "Pääministerin uskonnollinen johtajakäsitys". Kirjoittajina Johanna Vuorelma ja Jouni Tilli. Politiikasta verkkolehteen kirjoittavat politiikan ja myös kielen tutkijat. Lukuiloa!

   Poista
  3. No kas, mm. Stillerin tukijaa viime perjantailta siellä siteerattiinkin paatoksella. Poimin tähän sieltä mielestäni rehellisimmän kommentin:

   "On se hienoa, kun oikein tutkijat pääsevät pohtimaan suomalaista poliittista ilmapiiriä. Eihän nyt ole ollenkaan kysymys mistään ministerin johtamistyylistä, vaan aivan muusta. Puhukaa arvon tutkijat ensin ihmisoikeuksista, sananvapaudesta ja vallankäytöstä yleensäkin, ennenkuin rupeatte tekemään omia hienoja ns. filosofisia maalauksianne.
   Ylen toimittajien kritiikki on silloin ok, kun kerrotaan totuudenmukaisesti ja tutkituista tiedoista. Mutta silloin, kun toimittaja uutisoi asioista oman subjektiivisen maailmankuvansa näkövinkkelistä ja ryhtyy propagandiksi, hänelle maksetaan väärin perustein verovaroilla palkkaa.
   Nykyään valtaa käyttävät röyhkeimmin toimittajat, jotka vihjailevat ja sisällyttävät omiin hienoihin ohjelmiinsa (vuotoihin, klubeihin, yms.) oman poliittisen paatoksensa. Astuvat siis näyttämölle ikäänkuin oikeutettuina saarnaajina, vaikka heillä ei ole minkään valtakunnan erityisvaltuutuksia näihin julistuksiinsa. Heillä pitäisi olla vain toimittajille kuuluva totuuteen ohjaava valtuutus.Tämä julkinen viihdyttävä propaganda romuttaa kansanvallan ja vaaleilla valittujen kansanedustajien ja hallitusten päätöksenteon.
   Voimia politiikan tutkijoille; selvittäkää seuraavaksi, miten ylen toimittajat ovat vaikuttaneet suomalaiseen politiikkaan värillisin silmälasein. Löytyisikö tiettyyn suuntaan viittaavia painotuksia? Mielen rauhaa."

   Poista
 19. Eilen telkkarista tuli "Perikato" (Der Untergang). Ei se ole merkittävä elokuva, mutta ei huonokaan. Katsoin sen toiseen kertaan. Enkä hölmistynyt. - Tänään tulee toinen Hitler -elokuva "Kevät koittaa Hitlerille" (The Producers) Näin sen vuosia sitten, muutama hykerryttävän kohtaa siinä on, ne muistan. Muuten on aika tylsä.

  Telkkarista tulee huonoja filmejä vaan. Se on hyvä juttu kun en halua katsoa televisiota. Paitsi mitä nyt big-bothers kokkiruokaa jos tekevät... (narskuttelee hampaitaan, kuin sharks.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapsa esiintyy aina niin . No, mikäs siinä, jos on sivistynyt.

   Meiltä eräältä paperikonsertilta kerran Jyväskylä via Helsinki lensi Göteborgiin neljä meidän tärkeintä johtaa. (ei pääjohtaja) Tai siis meinasivat lentää Göteborgiin, mutta putosivat jonnekin närä bai Borås. Yksityiskoneella lensivät ja sumussa putosivat maahan. Kaikki tietysti kuolivat, myös se ammattilentäjä.

   Tämä tapahtui -70 luvulla. Ja todettiin, että on vastuutonta, että firman tärkeimmät henkilöt lentävät samassa lentokoneessa yhtä aikaa. (Nykyisinhänn niin ei koskaan tapahdu.)

   Ps. Sipilän lentämään lentokoneeseen en kyllä itse uskaltaisi matkustajana tulla. Legitimitoisin tämän ilon vaikkapa... katsoo ympärilleen... Tarjalle. (jos kiireiltään ehtii)

   Pss. Oikeasti tuo on jotenkin perverssiä että pääministeri ei suostu Valtion tilaamaan koneeseen nousemaan. Minä pidän sitä epäluottamuslauseena, en sankarillisena säästötalkoona.

   Ps. Meillä siis on nykyisin pääministeri joka on lestaditiolainen. Hyvä, mikäs siinä. Onhan meillä darwinilaisia perussuomalaisiakin jotka kuvittelevat metsistämme putkahtelevan esiin puoliapinoita/ihmisiä. Itse toivon että että päälleni ei heitettäisi tämän enemmän virtsaa ja paskaa. Toivon että seuraavalla pääministerilämme, oli mistä puoleesta tahaisin, olisi vaikkapa neekerisankkeri.

   Poista
  2. Pointti tässä Sipilän lentotouhussa onkin siinä, ettei hän laskuta matkoistaan valtiota, jolloin voisimme kurkku suorana syyttää häntä ilmailun harrastuksesta meidän veronmaksajien rahoilla!

   Enpä ole ikinä tavannut ketään, joka ei laskuttaisi työmatkakulujaan työnantajaltaan. Tässä on jotain niin ihmeellistä moraalia tms, että se ylittää meidän oman (mielellämme ylistämämme) hyveellisyytemme mennen tullen.

   Sipilästä ei saa poliittista ketkua, vaikka miten yrittäisi. Se selittää senkin, miksi hän suuttui niin kovasti jo pelkistä epäilyistä.

   Sipilä on parempi ihminen kuin me, ja sitä me emme anna hänelle anteeksi! Se on Janten laki.

   Poista
  3. Yhtä hyvin tätä lentouutista voisi "repostella" mediassa ja pyytää lausuntoja oppositiolta.

   Arvaan kyllä, mitä oppositio sanoisi yksityislentelystä.

   Poista
 20. Rauno Räsäsestä - jota pidin ystävänäni, ja hänkin ainakin aluksi minua, ei myöhemmin - muistan yhden jutun. Siis... hän oli taas kirjoittanut niin vulvanvaluvan käsittämättömän syvällisen esseeen, että kun minä... poika Kauppalan varjoisilta kujilta, oi Sole Mio... kun luin sen, en käsittänyt siitä mitään. Luin sen toiseen kertaan ja käsitin entistä vähemmän. Enkä minä ole luovuttajatyyppejä: luin sen vielä kolmannenkin kerran. Sitten oli pakko sanoa Räksälle: "Kuule, mä en käsitä tästä mitään". Räsäsen vastaus oli: "En minä sille mitään mahda."

  Aivan upea vastaus! Tuli Nyla mieleen. (eero nylynd)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paskaa
   Tuutin
   Täydeltä
   YLE
   Aivan
   Liian
   Kauvan

   Poista
  2. Kerran eräässä kapakassa - Yläruutilla - minulla oli hyvin herraskaiset vermeet päällä kun olin menossa tapaamaan kauppaneuvos Heinosta; siksi olin pysähtynyt siihen räkälään. Siis juodakseni pari olutta. Kun jännitin sitä tulevaa juhlaa. Kaveri, jolla naispartrenina oli... no, mitäs minä nyt naisia arvostelemaan (kauhee kotka se oli) en arvostelekaan...kysyi minulta "Miksi sinulla on tuollaiset pellevaatteet päällä?" Minulla siis oli rippipukuni, eli parhaampnai, ja valkoinen paita ja kraka, kaulaliina ja skunkinnahasta tehty tuulitakki. Sanoin että piipahdan vain täällä. Ja join oluttani. Mutta se ei päästänyt minua niin vähällä. "Tairat olla joku perkeleen herra?" Sanoin, että jos olisin, ihmettelisin sitä enemmän kuin sinä. Ei se silti ollut tyytyväinen. Sanoi että "vittuiletko sä mulle?". Sanoin, että en. Se sanoi "kuka tahansa saa mulle vittuilla. minä en loukkaannu mistään.". Vai niin, sanoin. (tai en minä muista mitä minä sanoin. se vaan intämällä intti mulle että 'ala vittuilee mulle, mä en hermostu mistään'. no sit joskus kun se noin viidennen kerran sitä hoki mulle niin minä...) Kun se pyysi, minä aloin vittuilla sille. Aloitin tukasta, tein siitä kaljupään, se vaan hymyili sille. Menin sen silmäripsiin, sitten silmiin, sitten silmien alle, hänen mustiin kohtiinsa hänessä... en minä mitään nähnyt, ei kyse siitä ollut, vittuilin vain kaikilla mielikuvilla mitä mieleeni verbaalisesti tupsahti... ja niitähän, oh boys, tupsahti. Vittu, kun se äkkiä pongahti sen pöydän toiselta puolelta mun puolelle, yritti lyödä mua (amatöörimäinen oikea suora), väistin sen. Ja lähdin ulos.


   Aikoinaan, kun olin nuorempi, minua kiehtoi tuollaiset tilanteet. Oli samantekevää oliko kyse fyysisestä vai "psyykkisestä" kisailusta. - Taidat ukko nyt muistaa väärin. Tai siis muistaa vaan ne kaks tai yks kertaa kun pärjäsit... entäs ne 117 muuta? "Kyllä minä ne kerrat muistan Ja otetaan tuosta 117 ensimmäinen ykkönen pois." Eli sait turpiis vaan 17 kertaa? "Kerran sain, sen muistan totta kai, mua lyötiin heinäseipäällä mahaan. Ilmat lähti POIUH pois minusta, hyvä ettei henki, ei siinä mitään pystynyt tekee. Enää." Miten siitä sitten mukamas selvisit, kuhan valehtelet? "Se löi mua sillä heinäseipäällä, ja sit kun mä makasin siinä maassa, se tähtäs sillä seipäällä ja yritti lävistää mun pääni, mä väistin, siihen se heinäseiväs uppos maahan. Se juoksi pois. Vähän sen jälkeen mää nousin siitä ja lähdin käveleen muualle. Vaikeeta se oli kun sattu niin saatanasti mutta pakkohan sitä oli jonneki lähtee käveleen."

   Ne kuustoista muuta matsia hoidin himaan toisella lailla. Ei mitään dramatiikkaa, ou now.

   Ps MEG:ille sanoisin että koettua tämäkin henkilökohtaisesti on. Jätän tästä vain muutamia juttuja kertomatta (senkin kun kerran hyppäsin simmarit jalassa nokkospehkoon piiloon kun Forssan Alun nyrkkeilijät juoksivat mun perässä ja jahtasivat minua. vittu, turpiin olisin saanut jos minut kiinni olisivat saaneet. nokkoset olivat kivempia...9

   Poista
 21. Terve ja hyvää alkuilltaa..YLE (SYLEKSIN).

  Lyhyesti : YLE lähetti kesällä ainakin kolme kertaa kansallisen tason urheilu tapahtumia ja siellä näytettiin mainoksia, kuin konsanaan MTV3 tai JIM tai vastaavat mainosrahoitteiset ohjelmat..

  LOTTO lähti YLE'estä kuin kuppa töölöstä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, selittäisitkö hieman?

   Poista
 22. Meittiä on viime aikoina, rakkaat toverit ja toverittaret, vastaan puhallut viimainen tuuli. Se tulee sieltä mistä sen ei pitäisi tulla, hyisistä saloista se kerää voimansa, ja äkkiä, kuin tukehtunut trumpetti, se rämähtää soimaan... oi veljet, toverit, muistakaa! tämän lippumme alle olette nyt kerääntyneet... kuin kaalimadot, tämä lippumme hulmuaa sielläkin missä tuulet sanovat "jo riittää. jo, riittää". Meille maailma on kuin malmikaivos: jokaisen kiven sisällä on toinen kivi, kimpale maailmankaikkeutta. Ystäväni, älä unohda itseäsi! Sydämessäsi helähtää soimaan yksikielinen kannel, se sanoo DOING! Kivi, se on kengässäsi ja kalvaa sinua kuin pahat ajattuksesi, Kimi Raikkonen ajaa autoa kumit sauhuten. Mutta rakkaat lapset... ettehän te? Minä olen pastorinne ja te pyhäkoulussa ja minä puhun nyt paskaa. Pikkutytöt, pikkupojat, kylläpäs te olette pikkuisia. Itse kun eilen kävelin tuon Köhniönlammen ympäri, tämän paksun mahani kanssa, niin ajatelkaapas pedofiiliuhrini mitä minä siellä näin...? Ette ikinä arvaa - pikku Pyöriäiseni, ette! Ja Kirsti... älä ny nojaa minuun niin kiihot´ttavasti... setähän minä sinulle olen, mikäpä muukaan, nuuskaa syövä setä, mutta annapas kun korjaan pikkuhousujesi kuminauhaa, se on vähän löystynyt... mitä Irmeli? taasko minun täytyy näyttää sulle mistä sa kuule kuset... eilenhän me. Ja Marko sinä nyt pistät heti sen melasi takaisin sinne flanellisien urheiluhousukalsareihesiisihin... sitä nyt heti aamusta heilutella. Ja Mirkku haluaa että mun ananastani alettaisiin pureskella, hyvä Mirkku, annetaan Mirkulle aploodeja. Ei tää mun oleminen päiväkotitätinä mitään rusinoitten pyllystä nyppimistä ole vaikka en täti oliskaan. Kauheeta duunia tää on. Koko ajan vaan pitää seistä kovana sanojensa takana ettei mukulat saa tiäks'sää väärää informaatiota. Minä olenkin ajatellut että parhaiten selviää kun ajattelee "sydän hellänä, mutta pamppu kovana" filosofiaa. Koska kumminkin näistäkin penikoista 80 % myöhemmin on nuorisorikollisia. Takaan sen. - Hyvää Joulua kaikille teille silti. Etenkin pikkutytöille. Toivoo Pukki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka jaksaa lukea tommosta teksti tulvaa loppuun saakka.
   Etkö sä mikki hiiri osaa tiivistaa , mitä haluat sanoa?

   Poista
  2. Haluan. Sinuako? No kuule, en. Tai toisaalta, mikäs siinä jos sinä? (on vähän aikaan ambivalentti kuin alkueläin, esim. ameeba)

   Tiivistemehu kun sitä juo raakana on yhtä karmeeta kuin kivihiilivodka. Ei ne ole kuule ihmiselle tehtyjä eineitä semmoset.

   Poista
  3. Sina olla nasaviisas.

   Poista
  4. Minä taas pidän tästä osin absurdista kombosta, mosaiikista, joka kommenteista muodostuu. Se on elämää, se. Iines paasaa totuudentorveen kimittäen, mikis heittää kuperkeikkaa aina kun meno äityy vakavaksi, Riku kiusaa herroja ja narreja, Anonyymit Rikua, Tapsa tasaa bassolla ja Anonymous säkkipillillä, ja sama uudestaan, mikis soittaa posetiivia ja Iines, tuo parrakas nainen, saarnaa paatoksella jne..

   Poista
  5. Kasarmimme eessä pieni portti on,
   se silloin tällöin aina narahtaa,
   oli Lilly Markkusein, oi Lillyt Markkusein...


   Markku, muista ottaa mukaasi ne superpaksut blastick-kondomisi. Ettei käy niin kuin viimeksi kun tartutit joka toiseen meistä (et minuun) HIVIn. Ps. Minussakin on nyt Gonorrea. Sain sen Raimolta. Haluatko nähdä?

   Pusi, pusi!

   Poista
  6. Se varmaan johtuu siitä, että me emme ole Ylen lähetyksessä vaan erään Perkeleen mikki hiiren pääkopassa. Hän näkee unta. Tosimaailmassa minä edelleenkin matelen edessänne kuin tupakanpoltosta kiinni jäänyt peruskoulun ala-asteen oppilas.
   Minä en ole kehdannut enää katsoa peiliin viimeiseen vuoteen. Partani ajamisenkin minä olen jättänyt Iinekselle.

   Mutta täällä Mikki hiiren unessa minulla sana on sentään vapaa. Ihan hetken kuluttua herätyskello herättää , mutta ennen sitä yritän ehtiä sanomaan että te toimittajat saatte kyllä…

   Herätyskello: MÖÖP MÖÖP MÖÖP MÖÖP MÖÖP!

   Poista
  7. Anteeksi, en minä ole mikään mikkihiiri. Nimeni on mikis Mallikas. Englanniksi minä olen Sir mikis Mouse. Ettäs tiedät! (Tää Englannin kuningatar mikä ja kuinkamones Elisabethi nyt olikaan niin aateloi minut samalla kuin beatlesitkin. Siinä viidestään seistiin salamavalojen räpsyessä. Ja BBC työnsi mikrofonia suuhun. Ja John kysyi Paulilta "Kuka toi viides mies on?" Paul suhahti sille "Oh hiljaa. Se on joku mikki hiiri.")

   Mutta jos Sinulla, kihokinkuumaana käyvä Anonyymius, tuottaa vaivaa lukea minun äärettömän piiiiiiitkiä kommenttejani, niin arvaa mitä?

   Jätä lukematta ne!

   Niin minä ainakin sinuna tekisin, jos olisin sinä. Ja hihittelisin hiljaa villasukka suussa siihen asti kunnes kello herättäisi minut sanomalla: MÖÖP MÖÖP MÖÖP MÖÖ MÖÖP!

   Terhakkuudestasi liki kateellisena mutta kiittäen, mikis

   Poista
  8. Sarjakuvien käännökset.
   Ne loistavat, oivaltavat, täydellisellä suomenkielellä tehdyt käännökset.
   - Ressun lintukaverin nimi englanniksi Woodstock - suomeksi Kaustinen.
   - Velhon raketti paahtaa läpi Bagdadin vaakatasossa. Ahmed Ahne ja Saunabad katsovat raunioitten peittämää avointa väylää, "pannaan sille nimeksi Samps Helisee"
   - Obelix kurittaa gallialaista kollaboraattoria ottaakseen selville missä roomalaiset pitävät Asterixia vankina, "Divodurum... aaa", "Mikä hemmetin Tivo Turunmaa? Sinä yrität huijata minua!"
   - Averell kysyy meksikolaiselta rosvopäälliköltä miten sanotaan meksikoksi milloin täällä syödään, "Quando se come aqui?", "Kuakuakomekikki, kuakuakomekikki. Tämähän on helppoa".

   Näin ulkomuistista.

   Poista
  9. Ensimmäisenä suomalaisena kirjallisena hahmona - jätetään nyt nämä mikael haakimit ja Karvajalat ja sen sellaiset pois - niin seikkaili tämä Simo Penttilän "Herra ja Hidalgo" eli Kenraaliluutnantti T. J. A. Heikkilä. Hieno herra oli. Ja niin kielitaitoinen, että puhui sellaisiakin kieliä mitä ei ollut olemassa. No, herrasmieheltä se sellainenkin onnistuu, miksei onnistuisi?

   Ps. Kirjailijana Uuno Hirvonen kuulema oli taas kaikkea muuta kuin "herra ja hidalko": kiroili kuin lappalainen (= eero mäntyranta). Mutta ei millään pahalla! Se vaan puheessaan käytti niitä sidesanoinaan, ei kirjoissaan. Kirjathan oli kirjoitettu äärimmäisen korrekteilla kirjaimilla (= lauseilla ja virkkeillä).

   Toisinsanoen, nämä kirosanat jäivät häneltä käyttämättä (?), samoin kuin iso kasa pilkkuja ja puolipisteitä; siksi hän reaalielämässä kiroili niin paljon (?). Ja puhui lyhyesti kuin Hemmingway. - Höh.

   Poista
  10. Tiedätkö Mikko mistä huomaa että olet juovuksissa? a) Alat tehdä kirjoitusvirheitä. b) Alat änkyttää. c) Alat toistaa itseäsi.

   Take time to pause!

   Poista
  11. Miten ollakaan, tuolta juutubesta sattui silmiin tämä.
   Saisiko tämä Mikki hiiren naamalle hymyn?Kun oot täytenä käkenä (viime yöstä lähtien)

   https://m.youtube.com/watch?v=AFN1fTSHlSw

   Ps: ei kaada selainta.

   Poista
  12. Hauska juttu! Spede oli silloin vielä luova!

   Itselläni minulla karmeita kokemuksia käkikellosta on, tai ei niinkään kellosta, mutta siitä käestä... (tämänkin muistaakseni olen täällä jo aiemmin kertonut? Mutta kertaushan on opintojen äiti, vai mitä opettajatar?)

   Minut oli majoitettu silloin anoppilaan, Messukylään, Tre, Tammerfors. Olohuoneeseen oli minulle pedattu sänky joka päivisin oli sohva. Mikäs siinä oli köllötellessä? Mutta seinällä oli käkikello josta käki aina pommappasi puolentunnin välein ja sanoi KUKKUU. Tasatunneilla se sanoi KUKKUU niin monta kertaa kun mitä kello oli. (huom! seuraavassa vittu-sana on korvattu harmittaa-sanalla) Harmitti, sellainen rupes harmittaa, kun se klo 22:00 sanoi KUKKUU KUKKUU KUKKUU... etc. Niinpä menin takintaskulleni - minulla on matkoilla mukana aina kaikenlaisia tarvikkeita, mm. lusikka ja korkinavaaja - ja löysin sieltä rullan ilmastointiteippiä. Kiersin pari kerrosta tätä jeesusteippiä sen käkikellon oven ympäri. Ajattelin, että voi Harmi, kukuppas vielä...senkin harmikas! Ei se kukkunut. Mutta aamuyöllä, oliko kello edes 04 vielä, niin heräsin siihen kun se Käki jyskytti sitä kellonovea ja huusi: "AVATKAA. SAATANA, AVATKAA!"

   Kyllä sinäyönä nukkuminen jäi aika vähiin. Ja aamulla piti aamukahvin (aika hyvää) kanssa syödä anopin itseleipomia (pirun pahoja) pikkuleipiä. Ja hymyillä vaan...

   Hymyillä vaan!

   Poista
  13. En minä yleensä valehtele. Miksi valehtelisin... koska jos puhuu totta, ei sitä kukaan usko. Ainakaan MEG ei usko. Eikä minusta kamalan kivaa ole kun ensimmäisen kerran tapaa anoppinsa, niin sanoo sille että "oy jees, tyttös on kyllä kiva paneskella, mutta nää sun tekemäs törkeät pikkuleivät... voi harmi mitä paskaa ne on. Orangitkin jos niille Korkeasaaressa tällaisia yrittäisi syöttää niin ryhtyisivät nälkälakkoon. Fiksuja kun ovat. tms.

   Ei anopeille tuolla lailla saa puhua! Anopeille pitää puhua, olla mukana, että vaikka "hnmhy, ja sitten sieltä Sortavalasta lähditte potkukelkalla tänne Keski-Suomeen päin.... Jestas sentään! Ja paleliko rouva Anoppia matkalla? Vai niin, vai niin... että kalsaa oli (samalla voi pudottaa sen hirvittävän makuisen pikkuleivän vaikka... no, vaikka kenkäänsä) Ja katsoa ikkunaverhojen välistä ulos. Messukylässä on kevät.

   Poista
  14. Pikku-ukkoja (poisluettuna lastentarhalaiset) olen nähnyt pari/kolme kertaa elämäni aikana. Heidän näkemisessään ei mitään hauskaa ole - voin taata sen! Kerran yksissä juhlissa olin nukahtanut (= sano vaan suoraan että sammunut) yhdelle jyhkeälle penkille. Kaikki muutkin nukkuivat (= olivat sammuneet). Heräsin aamuyöstä siihen kun mun penkin alla kävi kauhee kuhina, kuulin ihme kuiskuttelua, esim. että "yritetään kerran vielä pojat... hii-op". Samassa se penkki alkoi heilua. Kuului "hii-op, hii-op, pojat" ja samalla se penkki kaatui. Eli lätkähdin Saaren Kansanpuiston Kestikievarin lattialle että RYMPSISTÄ vaan... Mutta ehdin kyllä sen rytinän kestäessä - minulla on nyrkkeilijän ja rumpalin refleksit - nähdä miten kamala lauma pikku-ukkoja juoksi siitä paikalta pois. Suorastaan vilistelivät! Ja se minua nauratti - vaikka ei tosiaan mikään naurun asia se ollut - että niillä kaikilla oli Ypäjän Yllätys -urheiluseuran punavihreät verryttelyasut päällä. - Se minussa heissä oikeastaan eniten ihmetytti? Miks juur Ypäjän? Miksei vaikka Forssan Salama? Tai Kainalniemen Hiki?

   No, ei pikku-ukoista koskaan tiedä.

   Poista
  15. Ryyppy-putki ja pikku-ukot04 joulukuuta, 2016 18:55

   Pitkään jatkuneen yhtäjaksoisen alkoholinkäytön lopettaminen tuntuu raskaina vieroitusoireina.

   Vieroitusoireisiin voi liittyä kuulo- ja näköharhoja. Toisinaan lopettamista seuraa alkoholipsykoosi eli juoppohulluus, jossa aistiharhat voivat tuntua hyvinkin todellisilta.

   Wikipedian artikkelissa juoppohulluuskohtauksen yleisimmiksi visuaalisiksi hallusinaatioiksi mainitaan hyönteisten, käärmeiden ja/tai rottien näkeminen. Toinen yleinen aistiharha on formikaatio, jolloin potilas tuntee syöpäläisten ryömivän ihollaan.

   Voit mikkui hiiri lukea verkon keskustelupalstoilta juoppohulluuskohtauksen saaneiden tai niitä todistaneiden kertomuksia.

   Poista
  16. Miksi minä niitä jostain keskustelupalstalta lukisin? Jos sinun ihollasi ryömii Teleutomyrmex-muurahaisia? Menisit, hyvä ihminen, lähimpään terveyskeskukseen, soita vaikka 112. Kyllä he auttavat sinua.

   Poista
  17. Voi,voi. Sinä pikku-höpönassu mikki hiiri kehuit nähneesi pikku-ukoja.

   Poista
  18. Katsoin äsken (takuulla viimeisen kerran!) ohjelmaa "Haluatko miljonääriksi". En voi kyllä kuin ihmetellä miten ohut ihmisten yleissivistys on. Voi helkkari. Johtuuko tää siitä että nykyihmisten ei tarvitse mitään painaa eneää mieleensä... riittää että osaavat googlettaa kysymyksiin oikeat vastaukset? Ihan on kummallista.

   Ps. Tuo yllä oleva Anonyymikin viestittää tolla vastauksellaan sitä että ite muka tietäis jostain jotain. Aika debiiliä toimintaa. Itse, jos yrittäisin esiintyä noin fiksuna ihmisenä mitä hän, yrittää... niin rikastuttaisin noita (sinällään itsestäänselviä) faktatietoja muutamalla omalla, omintakeisella sanalla. Tai sananvalinnalla. Silloin jotkut, sinua ja minua tyhmemmät ihmiset, saattaisivat luulla että itse olet keksinyt noin hienoja juttuja...?

   Mitähän sun kanssas oikein pitäis tehdä? (niistää nenäänsä) No en nyt oikein tiedä mitä. (ottaa puolikkaan Disperiiniä) Taidat olla niitä toivottomia tapauksia? (kulauttaa lasillisen vettä) No, täytyyhän niitäkin olla, että jollain muilla olisi vielä toivoa. (hmnhm)

   Poista
  19. Ps. Yhden asian vielä sinulle rakas Anonyymi sanon... koska tunnut olevan niin jääräpäinen, että... googleta nyt sanat "fiktio" ja "fakta". Siis älä yhtäaikaa vaan eriaikaan. Mutta vertaile niitä vierekkäin.

   Pompahtaako sulle mieleen mitään? Tä.


   https://www.youtube.com/watch?v=v_S2JVaINO4

   Poista
  20. Sieltä pompahti vuan tämmöstä. Pikku mikki hiiri.

   https://www.youtube.com/watch?v=ZRYxjwIbGo0

   Poista
  21. Saarikoski taisi kirjoittaa parhaat runonsa aikamoisessa tuiskeessa. Hän uhrasi henkensä taiteelle. Elämä nyt vaan on valintoja, eikä ole olemassa oikeaa tietä tai oikeaa elämisen mallia. En minä tiedä, onko elämä nyt yleensäkään itseisarvo.

   Poista
 23. Jatketaanpa tästä: (Riku) "Hyvin outoa -onko tervettä? - oli, että Sipilä välitti Vuorikoskelle myös kansalaisten pääministerille lähettämää vihapostia, jota Vuorikoski ei tietenkään julkaissut, kuten heikolla arvostelukyvyllä varustettu pääministerimme."

  Miten minusta tuntuu, ettei Rikulla ole tässä tähtäimessä totuus tai tasapuolisuus, vaan kepu ja Sipilä?

  Toimittaja teki juttua viikon (!) ja sen jälkeen hän lähetti Sipilälle sähköpostiviestin (!) kommentointia varten 1,5 tuntia (!) ennen jutun julkaisua!? Onko kohtuullista? Julkaisukiima oli näköjään niin kova, että kommenttipyyntö oli vain taustan varmistus.

  Sipilä ei julkaissut kansalaisilta saamaansa vihapostia, Riku, vaan lähetti ne vain toimittajalle luottamukselliseksi taustatiedoksi! Hänhän kieltää selvin sanoin heti ensimmäisessä viestissään julkaisemisen!

  Toimittajalla osoitti todella huonoa työmoraalia julkaistessaan ne. Hän petti pääministerin luottamuksen, kun hinku sananvapauden sankariksi oli niin kova.

  Ja mitä jaloa on siinä, ettei julkaise vihapostia, jonka kansa Sipilälle toimittajan oman jutun takia lähettää? Tekopyhää lässytystä, olisi julkaissut ilman nimiä.

  Sipilä käyttäytyy kyllä amatöörimäisesti kiukuttelemalla vihjailevan jutun tekijälle, mutta ei hänen viesteissään mitään kovin ihmeellistä raivoamista ole, hyvin mietoja ne ovat verrattuna tässäkin blogissa käytävään keskusteluun.

  Ne luettuani ihmettelen toimittajan käytöstä entistä enemmän. Sipilä tässä terveesti käyttäytyy, sen sijaan media ja julkisuustyrkyt eivät.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimittaja Vuorikoski kirjoitti s-postitse lähetetyssä haastattelupyynnössään klo 12:19 näin:

   "Pyydämme pääministeri Juha Sipilältä kommenttia näihin kysymyksiimme mahdollisimman pian, mieluiten jo tänään. Pahoittelen kiireistä aikataulua. "

   Hiertää tuo ilmaus "mieluiten jo tänään", jos juttu julkaistiin jo klo 14 paikkeilla. Ilmauksen pohjalta on odotettavissa että vastausaikaa on päivä.

   Poista
  2. Julkaiseminen on sitäkin, että esittelee kolmansille osapuolille asioita. Merkitystä on sillä, kuka sanoo. Pääministerin statuksessa pitäisi olla hyvin varovainen lausnnoissaan ja välttää kansalaisen lyttäämisessä. Jos anonyymi minulle piruilee, se ei tunnu miltään, mutta jos pääminiseri tai presidentti lähettäisi vittuiluja, kyllä se hieman kolahtaisi. Puhumattakaan, jos suurempi näitä, pomoni sen tekisi.

   Islamilaisia tai lestadiolaisia saa arvostella ja molemmista uskonnoista saa kirjoittaa myös kielteisiä arvioita. Minä olen vähän suunnitellut fiktiivistä, romanttisen riipivää draamaa lestadiolais-islamilaisesta homoparista.

   Uskonnonvapauteen kuuluu myös myös oikeus arvostella niitä. Pakanauskontojen pilkkaaminen ei ole jumalanpilkkaa.

   Ja se teattarinohjaajan Yleltä pannaan julistaminen, mitä kepu-Atte puuhasi, on ylilyöntinä jo ihan uskomaton. Joku ohjaaja oli jossain esityksessään käyttänyt yhtä virkettä, jonka rouva pääministeri oli yhteiskunnalista asioista antanut. Kyllä sellaista saa käyttää, vaikka rouva ja herrarouvaa kuinka kismittäisi. Eikä se käsittely ollut edes pahan tuntuista, kun lehdestä sitä luin.

   Onko hermoheikko mies Suomea pelastamassa?

   Poista
 24. Voi olla niin, ja varmaan niin onkin, että Sipilä on ryhdikäs ukko. En häntä tunne, itseni tunnen, ja omasta moraalistani sanon, että enpä kamalasti kehuisi. Ainoastaan yks asia mulle aina on ollut selvä: en kiusaa itseäni heikompia ihmisiä. (Se oli oikeasti syy miksi lopetin nyrkkeilyn. Voitin aina.) Rakastan ihmisiä, eniten minä rakastan kehitysvammaisia ihmisiä, se on minun kiintymistäni biologian. Aina, kun tapaan kehitysvammaisia, sydän minun sisälläni murenee vähän, ajattelen mitkä kromosomit heillä on väärinpäin. Aina tulen niin saatanan surulliseksi tämmösestä. Ajattelen, että Jumalaa ei voi olla, tai jos olisi, olisi se Sadisti.

  Ei tietenkää Jumalaa ole olemassa.

  Perinnöllisyys on hyvin monimutkainen jutsku, siinä on niin paljon tuntemattomia määreitä, rodun "jalostaminen" on tähän asti ollut huuhaa-hommaa.

  Mutta lähitulevaisuudessa se on aivan tietysti mahdollista. Se on minusta pelottava, paljon pelottavampi visio kuin "liika älykkäät robotit" jotka muka syrjäyttäisivät ihmiset... En usko että. Mutta niihin biologian itsestäänselvyyksiin uskon että ihminen itse jalostaa itsestään ihmisen joka syrjäyttää hänet, se on lähitulevaisuutta.

  Ps. Kuka olisi vielä vaikka 100 vuotta sitten uskonut että ihmisen rinnasta voidaan ottaa sydän irti, pakastaa se, ja ommella sepelvaltimoita siihen kuin parsisi sukkia konsanaan? No, ei tietysti kukaan - paitsi jotkut hullut, ehkä? Kuka olisi 1700 -luvulla uskonut että ihminen kiitää 550 km/h tunnissa rautatiellä ja puhuu pieneen laatikkoon Suomessa, ja Austraaliassa ihminen kuulee mitä hän puhuu? Aivan kaistapäistä ajatuksenakin! Tai että tulitikkuaskin kokoiseen n.s. "kiintolevyyn" mahtuu 1 000 tuhatsivuista romaania...? Jos sellaista senaikaiselle ihmiselle selittäisit, se ajattelisi, että "jopas on pirun pientä pränttiä..." Sit se ajattelis, ei niin pientä pränttiä voi olla olemassa, ja tinttaisi sua nenään! Nimittäin valehtelemisessakin pitää olla joku tolkku sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Ai niin, unohdin mainita, että kamalia Kondomikotkia istuu koko ajan mun olkapäilläni. Välillä näykkivät korvalehtieni nipukoita. Voi perse. Taidan sittenkin olla deekiksellä...?

   Poista
  2. Jos Mikki hiiri kirjoittelisi juttujaan vaikkapa tämän blogin kommenttiosioon, hänet voitaisiin katsoa trolliksi perustein, jotka olisivat kaikille asianosaisille ilmeisiä. Jos mikki hiiri taas pitäisi yksityishenkilönä blogia, jossa kirjoittelee tällaisia, olisi hänen motiivinaan todennäköisesti luoda kommenttikenttäänsä isot ihanat jaanausorgiat, joissa hän saisi tyydyttää naisellista riitelynhimoaan lällättelemällä väärämielisille ja bannaamalla heitä kyllästyttyään lällättelyyn.

   Mutta koska hän kirjoittaa näitä , on minun katsottava että kyllä, Suomen tasavallan virallinen kanta selvästikin on, että meidän valkoisten, väärämielisten heteromiesten on omaksuttava nämä mikkihiiren ylekirkon oveen naulaamat marxilais-feministiset teesit.

   Se on tietysti loppupeleissä tuhoisaa kaikille osapuolille: meille miehille, jotka on tarkoitus femininisoida; naisille, jotka menettävät suomalaisen miehen ja saavat tilalle ihanan mikki hiiren joka ei pian olekaan enää ihana sekä lopulta Mikki hiiren, jonka Taikaseinä romahtaa kun suomalainen mies ei ole enää ylläpitämässä sitä. Mutta pakkohan näin on tehdä ja kiirettä on pidettävä. Mitä meistä muuten ajateltaisiin?! Joutuisimmeko häpeämään!?

   Poista
  3. Hauskaa. Hauskinta on että olet muka mies. heh heheh. Näytätkö? Älä pihtaa. No niin.

   PS. Minä tykkään Mikiksestä. Anonyymit on hauskoja mutta Mikis on hauskempi. Hän on niin avoin ja lapsenmielinen. Ihana. mur mur.

   Poista
  4. Hurraa hurraa Mikis pääministeriksi! Mikis on hyvä pääministeri, ei olePrinsessa. Kaikki jotka haukkuu Mikstä saavat haistaa homen. Mikkelin poikii jo Jukurit voittaa Jypin, Mikis sankariministeri! hai hai .hai hai

   Poista
 25. Ei tietenkään saisi ruokkia Anonyymien kaihoisaa itsetehostusviettiä, eli tehostusolemassaoloa, enkä ruokikaan, mutta tää on kiva laulu:

  pikkujalka pilkahtaa?

  VastaaPoista
 26. Ehkä suomalaisen median (joku viikko sitten) valtava kohkaus USA:n presidentinvaaleista onkin Ukko ylijumalan (?) lähettämä propagandaviesti/nootti, jossa määrätään, että suomalaisten aivopesu jatkuu vihervasemmistolaisen ideologian mukaan. Kansa pitää saada uskomaan sosialismiin, kulttuurimarxismiin, monikulturismiin, suvaitsevuuteen, ihmisen sukupuolettomuuteen, ilmaston muutokseen, kommunismiin, islamismiin, anarkismiin, terrorismiin, jihadismiin, sharia-lakeihin sekä oman kielen, uskonnon ja kulttuurin merkityksettömyyteen. Niin on yläkerrassa Ukko ja pojat päättäneet. Aivopesu jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta litaniasta ei nyt puutu enää kuin että älkää uskoko Arvo Ylppöön. Porkkanoita en myös suosittelisi syötäväksi alle 75vanhoille. Ikäihmisille se on sama mitä syövät vaikka kettinkiä koska kuoilevat kohta. Haju jää leijumaan kun lähtevät. Perussuomalaisissa haju jää leijumaan kun tulevat.

   Poista
 27. Elämme huonoja aikoja Suomessa nyt, niin kuin Euroopassa ja Lähi-Idässä. Ei se ole hyvä asia että meillä on huono hallitus nyt, huono hallitus joka yrittää tehdä hyvää (= rakennemuutoksia), se ei onnistu tuolla hallituspohjalla. Voidaan tehdä jotain "pakkolakeja" mutta ei ne mitään auta, sulkee vain ovia oikeilta vaihtoehdoilta. Kysymys kun on siitä, että demarit on saatava myös hallitusvastuuseen, ei työelämän rakenteita muuten pystytä muuttamaan. Tämä on itsestäänselvyys. Siis en minä ketään tiettyä puoluetta kannata tai edusta, ajattelen asioita vain tällä järjellä mikä minulle on suotu: niinkaun kun SosDemit eivät ole hallituksessa, SAK panee kapuloita rattaisiin. Ja se on siinä. Kokoomus pois ja Demarit tilalle, siitä saattaisi syntyä oikeistolaisempaa politiikkaa kuin mitä kokoomuslaiset edes märissä unissaan osaisivat haaveilla. Vähiten he menettäisivät ja eniten voittaisivat; demarijohtoinen valtiovarainministeri eniten häviäisi ja vähiten voittaisi. Mutta maan etu se olisi.

  Siis vasemmistolaisena ihmisenä puhun nyt juuri vasemmistolaista politiikkaa vastaan, koska näen, että tarvitsemme oikeistolaista politiikkaa nyt. Ja paradoksaalisesti... Kokoomuksesta siihen ei ole, Maalaisliittolaisille se on samantekevää kunhan heidän etuisuuksiaan ei nipistetä, Perussuomalaiset ovat opportunisteja, se on niin että Demarien pitää vetää vankkureita oikealle.

  Vihreät kutokoot rauhassa sukkia kissoille. Ja vasemmistoliittolaiset (mun puolueeni, oi!) heitelkööt menneen talven lumipalloilla toisiaan. (samperin poskisolistit!) Ruotsalaisesta Kansanpuolueesta ei kannata murhetta kantaa: yhden hallituspaikan kun heille antaa, syövät kädestä kuin opetettu Puudeli. Kristilliset taas... no, rukoilkoot Jumalan siunausta kaikille. (sen he totisesti osaavat)

  VastaaPoista
 28. No olihan tullut montakin juttua Tapsan jutun perään. Hyvää yötä Anonyymi ja mikis! jotka tunnutte olleen virkeitä. Minä olen ihan nukuksissa. Käyn huomenna lukemassa, jos ennätän, mitä olette jaksaneet kirjoittaa.

  VastaaPoista
 29. Hei, mä poistin tuon yöllisen juttuni, kun huomasin siinä virheitä aika lailla. Kopsasin sen tästä, korjaan virheet ja voin ehkä laittaa sen huomenna tänne näkyviin.
  Eu pitäisi väsyneenä kirjoittaa, sen opin.

  VastaaPoista
 30. Hei Liisu! Väsyneenä tulee virheitä, ja varsinkin jos kirjoittaa vähän hämärässä, kuten minulla on myöhään illalla tapana. En halua sytyttää kirkkaita valoja, vaan tykkään nurkissa olevista tunnelmavalaisimista. Meikäläinen tarvitsisi valaistut kirjasimet.

  Yleensä uusissa digilaitteissa ja koneissa on heikosti kestävät kirjasimet. Näppäimistöstä voivat kirjaimet kulua nopeastikin pois, etenkin jos on tapana sivellä käsivoiteita näppiksen äärellä. Huomasin, että kolme vuotta vanhassa autossanikin on ratissa olevista näppäimistä soittimen äänen volyymi -näppäimen merkintä kulumassa pois, miinus ja plus siis. Ärsyttävää.

  VastaaPoista
 31. PS Se merkinnän kuluminen saattaa johtua myös kynsistä, joilla ei näppäintä saisi hipaistakaan. Vaikkei olisikaan pitkiä kynsiä, kynsi on silti kovaa materiaalia ja raapaisee valkoista maalia pois. Vaadin laadukkaampia näppiksiä ja muita merkintöjä vehkeisiin!

  VastaaPoista
 32. Nyt on aamu. Tulee selvityksiä, miksi poistin kommentin.

  Virheet:
  1. Kommentti oli auttamattoman pitkä. N. puoli kilometriä. Se oli täynnä hurmiollista tekstiä, jolla ei ollut kosketusta todellisuuteen, se vain hipaisi sitä.

  2. Koskaan ei pitäisi julkaista yöllä kirjoitettua. Pitäisi nukkua yön yli. Mutta mites nukut yön yli, kun on päivä edessä? Poista kirjoitus. Ainoa vaihtoehto. Pätee ainakin minulla.

  3. Menin henkilökohtaisuuksiin. Pahin virhe. Ei pidä haukkua räksyttää jotain puun oksalla istuvaa, kun on koko puusta kysymys.

  Alun tuosta kirjoituksesta voin tähän istuttaa, kun kysymys on tosiaan puusta. Eli vertasin tätä keskustelua Iineksen tämänkertaisen kirjoituksen alla jämäkkään puuhun, jonka jokaisella oksalla istuu ihminen, jolla on oma mielipide. Mielipiteet voivat laajentua kokonaiseksi tarinaksi. (Minun tapauksessa se oli virhe.)

  Näin se poistettu alkoi (siteeraan itseäni):

  ”Ja NYT sain luetuksi kaikki tähänastiset kommentit. Aikaa siihen meni! Luin tarkasti joka ikisen. Aivoissani tapahtui outo asia: minä ymmärsin!
  Ymmärsin jokaisen mielipiteen ja huomasin, miten ne poikkesivat toisistaan ja miten ne vaikuttivat omiin ristiriitaisiin mielipiteisiini.

  Olen epäilijä, mutta uskon ihmisiin. Jokaisella, jolla on mielipide, on omat syynsä ajatella juuri niin kuin ajattelee. Kuvittelen tämän keskustelun korkeaksi puuksi, jonka jokainen oksa on erilainen. Niin on luonnossakin. (Jopa kuusessa, jonka oksat näyttävät samanlaisilta, tarkemmin tutkien niissä on eroavuuksia) Kiipeilin latvasta alaspäin, oksa oksalta ja joka oksalla tunsin itseni viisaammaksi. - Ai noinkin voi asian ymmärtää! ajattelin. Noin se voi ollakin! Seuraavalla oksalla oli toinen asia, ja kun se kuulosti ihan järkevältä, ilahduin: ei mutta näinhän se menee! Ja kun olin kavunnut latvasta tyveen asti (viimeisenä oli Tapsan asiallinen ja selkeä mielipide, joka jäi mieleen päällimmäiseksi) olin täynnä erilaisia mielipiteitä, jotka KAIKKI tuntuivat oikeilta. No, minähän tunsin olevani viisauden laajalla huipulla!

  Ja totta! Hieno matka. Yksi parhaimmista keskusteluista mitä täällä Iineksen blogissa olen lukenut. Suurin osa kommenteista oli asiallisia ja perusteltuja ja pysyi samansuuntaisessa aiheessa. Sen takia ne minua heiluttivat.

  Sen huomasin tässä myllerryksessä, että aina kun olin Iineksen oksalla, se tuntui minusta tutulta. Ilmeisesti meillä on aika lailla samantapainen ajatuspohja. Kysymyksiä, ihmetystä, toteamuksia. Ne olisivat voineet olla minun ajatuksia, mutta onneksi eivät olleet, sillä Iines osaa ilmaista asiat paremmin.”

  Nyt aamulla valvotun yön jälkeen olen vielä enemmän epävarma. On kaksi rintamaa, joiden välistä taistelua olemme joutuneet seuraamaan. Toinen rintama on supistuu vain muutamaan ihmiseen. Toinen on täynnä huutavia, äänekkäitä, ja siltä minusta tuntuu, vahingoniloista, voimakasta, itsevarmaa väkeä /toimittajia ja oppositiopoliitikkoja, joiden ainoa tarkoitus on kaataa vastustaja, joka koettaa toimia kaikkien hyväksi, mutta on auttamattoman rikas, väärää uskontoa, väärää siviiliammattia ja jolla on oma ihmiselämä jota hän ei osaa tarpeeksi hyvin kätkeä tärkeän julkisen roolinsa taakse. Tai joka on kaikille tärkeän ja tarpeellisen laitoksen, Ylen, pääjohtaja. Joka puolestaan yrittää tasapainoilla kahden rintaman välillä ja pitää asioita tasapuolisina. Voi olla että olen väärässä. Mutta myötätuntoni kallistuu erilaisista mielipiteistä riippumatta tuon vähäväkisemmän puolelle.

  Tässä onkin jo tarpeeksi. Noin puolesta kilometristä kommentti supistuu n. viidesosaksi. Tässäkin on jo jotain liikaa. Olen toivottoman monisanainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhistus! Ja tämä yrittää olla nyt lyhyt kommentti!
   No ainakin saa aavistuksen, MITEN pitkä se yöllinen oli!!

   Iines, en huomannut tarkistaa, onko täällä jo uusia kommentteja. Ja olithan sinä! Tarkennan vielä, että en poistanut kommentteja typojen, vaan pituuden ja asiavirheiden takia.

   Suorastaan säikähdin kun huomasin, miten pitkä se nyt on! Ei voi olla totta, ajattelin. Ja ajattelen vieläkin.

   Poista
  2. Ok, Liisu. Olisin kyllä kovasti halunnut lukea sen huippupitkän kommenttisi, mutta ymmärrän poistamisen, jos siinä oli henkilökohtaisuuksia. Semmoisia itsekin olen poistanut jopa aikojen takaa tuolta vanhoista kirjoituksistani, kun arvelen asianosaisten lötytäneen tänne. Eivät ne ilkeitä olleet, mutta kaikki - minä esimerkiksi - eivät kestä itsestään tehtyä parodiaa tai huumorinkaan sekaista irvailua.

   Poista
  3. Tai kyllä minä humoristisen irvailun itsestäni kestän, satiirinkin, mutta en pahantahtoisen ilkeää.

   Poista
  4. Minusta. Liisu. näet asetelman vähän erikoisesti. Yksittäinen rivitoimittaja suurempi kuin pääministeri ja ylin toimeenpanovaltamme? - Hyvä se on, että työtovereiltaan toimittaja on lahtareiden edessä saanut tukea tavalla, johon ammattiyhdistysliikkeet eivät yleensä pysty.

   Poista
  5. Toimittaja.. minusta hän on keskenkasvuinen tyttö.

   Poista
  6. Journalisti, joka erehtyy flirttailemaan liikaa voiman pimeän puolen kanssa, jää ilman kavereita. Kukaan ei enää tule istumaan ruokalassa samaan pöytään vaan entiset kaverit poistuvat vaivihkaa takavasemmalle.

   Se epävirallinen rangaistus on näissä asioissa pahempi kuin mikään virallinen nuhtelu tai vastaava.

   Poista
  7. Riku, koetan löytää aina ihmisen ammattiroolin takaa ihmisen. En usko millään ettei jokaisen pääministerin tai toimittajan tai minkä tahansa ammattiroolin takaa löytyisi ihmistä tunteineen ja ajatuksineen. Kovettuneet, kaiken kestävät, itsensä panssaroineet ihmiset ovat pelottavia ja ikäviä. Minusta jokaisella on oikeus näyttää tunteensa.

   Toisaalta: kun olen ristiriitainen henkilö, kunnioitan suuresti ihmistä, joka hallitsee tunteensa. Itse en siihen pysty.

   Poista
  8. Minulla on samantapainen suhtautuminen, eli tuntuu pahalta kun raivoisa ja äänekäs ehdoton oikeassaolijoiden joukko on olevinaan itsestäänselvästi oikeassa.

   Se on sitten niin halvatun oikeassa, että muut nitistyvät tuon joukkovoiman alle. Tunnen väistämättä myötätuntoa vähäväkisten puolesta, "väärinajattelijoitten" puolesta. Pelkään lynkkaavia joukkoja, joilla on valta.

   Poista
  9. Väärinajattelijat05 joulukuuta, 2016 19:37

   Fidelin kuoleman jälkeen meilläkin valtaosa median edustajista ja poliitikoista kuvasi Castroa sukupolvensa suureksi esikuvaksi ja edistyksellisyyden ruumiillistumaksi. Samat henkilöt itkivät kun Stalinia haudattiin.

   Näinä päivinä kun itsenäisyyttä ei enää ole, on irvokasta katsoa internationalisteja juhlimassa vallan kammareissa nationalismin suurinta hedelmää, jota he pitävät mädäntyneenä ja kaikkien ongelmien pohjana.

   Poista
  10. Anonyymi, tuo toinen kappaleesi on kiinnostava, ja ajattelin ensin ottaa sen uuden kirjoituksen johtositaatiksi.

   Nyt vain huomaan, etten ole varma, mikä on se nationalismin suurin "hedelmä", johon viittaat.

   Poista
  11. Herra analyyssari, stalin heitti sirpin ja vasaran nurkkaan 63 vuotta sitten. - Kyllä ne vassarit jaksavat ihmeellisen paljon heilua, nyt ovat vissiin kahdeksan- tai yhdeksänkymppisiä! - Ethän sinä analysaattori vain ole alle kaksikymppinen ja ethän varmasti raapannut koulun historian tunneilta? - Vai eikö näitä ole teillä vielä käsitelty?

   Poista
  12. Liisu, kyllä, mutta tässäon nyt ikäänkuin osapuolina mies, joka on kertonut pelastavansa Suomen ja joku rivitoimittaja, josta en ollut aiemmin kuullut. Suomen pelastajalta minä odotan tietynlaista voimaa, en vapinaa. Pääministerin hampaisiin joutunutta toimittajaa minun käy sääliksi. Heikompi olisi saattanut murtua suurelta johtajalta, suurelta isältä, tullutta moitetta. Onneksi toimittaja sai tukea suoraselkäisiltä ammattitovereiltaan.

   Poista
 33. Voi juku, mähän voisin ruveta sellaiseksi tiedostavaksi ja edistykselliseksi ihmiseksi.Niinku toimittajaksi. Silloin mä voisin tehdä kaikkia sellasia ihquja tiedostavia ja edistyksellisiä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sananvapauden kukkulaa hallitsee sen nykyaikainen vastine "punavihreä hegemonia".
   Niin kuin vallassa olija aina, se on jäykin ja joustamattomin virallisista ja epävirallisista valtioelimistä.


   Punavihreän "vapaan sanan" ajatukselliset kivettymät ovat: negatiivisuus, vastakkainasettelu, vähemmistöjen korostus, tasa-arvon materialisointi ja etujoukkoajattelu.


   Jokainen uusi ajatus Suomessa törmää tähän hegemoniaan kuin betoniseinään. Sen vaikutus ulottuu myös politiikkaan, virkamiehiin, tuomioistuimiin.

   Poista
  2. Anonyymi 17.09 kanssa olen täysin samaa mieltä.

   Poista
  3. Poliittisessa korrektiudessa on sama ongelma kuin suurinpiirtein kaikessa muussakin vihervasemmiston tuottamassa.

   Siinä on taustalla ihan hyvä ja järkevä idea, eli että ihmisiä pitää kohdella asiallisesti ja kohteliaasti, vaikka he olisivatkin mitä lie afroja, homppeleita tai vaikka sellaisia valkoisia heteroita, jotka eivät elä ihan sillä tavalla, kuin kunnon miehen/naisen pitäisi erinäisten mielensäpahoittajien mukaan elää.

   Koska idea oli hyvä ja järkevä, se meni läpi varsin nopeasti. Ikävä kyllä, koska useiden tarkoituksena ei ole ajaa läpi hyviä ideoita, vaan pönkittää omaa egoaan tiedostamalla asioita, mitä tyhmät massat eivät tajua, näiden täytyi siirtyä radikaalimpiin teemoihin.

   Ikävä kyllä se järkevä perusliberaali ei myöskään oikein tunnu osaavan panna näille vastaan, ei edes nauramalla räkäisesti samaan tapaan, kuin täällä nauretaan erinäisille isäm maamn puollustajille.

   Poista
 34. Aatteelliset kohkaukset ovat mielenkiintoisia. Ei niitä pirukaan lue, mutta noin teoreettisesti ottaen. Persut saavuttivat ikuisen marttyyriuden, kun niitä nauroi naapurin hevosetkin sen jytkyn jälkeen. Kaikkien aikojen osaamattominta eduskuntapolitiikkaa. Nyt ovat onneksi vähän oppineet, mutta "marty, I am a martyyyyr!"

  Mikä siinä on, että oikeistolaisissa kirjoittajissa on hyvin vähän mielenkiintoisia?
  Vihervassari, heh, heihin oikeistopopulistit laskevat mukaan kaikki rkp:läiset, joilla muutenkin on epäilyttävä etninen tausta, ja suurimman osan kokoomuslaisia. Tosiasiassa me kaikki yli yhdeksänkymmentä prosenttia kansalaisista - "ryhmä muut" - olemme vihervassareita heidän luokitteluissaan.

  Mikähän siinäkin on, että nuo homot ovat oikeistopopulisteille niin tärkeä aihe. Vissiin puolet Euroopan oikeistopopulistien johtajista on ollut homoja ja joskus tuo jauhaminen saattaa mieleeni epäilyksiä koko kannattajakunnasta.

  Asefetisismi on oikaripopille tyypillistä, myös univormut miellyttävät. Ja sellaiset koppalakit kuin Juha Föhrillä.

  Massat tajuavat hyvin paljon asioita. Me yhdeksänkymmentviisi prosenttia suomalaissta. Me tosisuomalaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää itsenäisyyden muistopäivää täältä sorvin äärestä Iinekselle,eihän tämä muuten pyhältä tuntuisi nykyään ellei juuri noita kaikkensa uhranneita veteraaneja ja muita menneiden polvien edustajia,joille itsenäinen ja vapaa Suomi ja sen kulttuuri merkitsi todellakin jotain arvokasta,muistelisi-EU-Suomelle en maljaa nosta,paitsi joskus sen hautajaisissa,jos se päivä eläessä kerkeää koittaa.Eiköhän mallia nykypäättäjiemme hiljaisen hyväksynnän saavien vihevassareitten suuri anti-isänmaallinen sota taas tänään saa irvokkaan jatko-osan ainakin Helsingin suunnalla.
   Surkeita idiootteja nuo anarko-markot,kaikin tavoin.Sitten, kun pipi tulee,huudetaan poliisia apuun,vaikka ne onkin natsi-sikoja.

   "Kysyn vaan: jos suomalaiset eivät saa ajaa suomalaisten etua ja turvallisuutta, niin kuka sen sitten tekee?"

   Ei kukaan, jos tekee niin vihaiset 90-lukulaiset tai katkerat 80-lukulaiset jos onni on myötä tällä maalla ja sen kansalla.

   Järjestelmä tai 80-lukua edeltävät polvet ei tee mitää. Edellä mainittu on mätä ja jälkimmäiset eläneet kermassa. Lukuunottamatta niitä muutamia jotka ovat tuon sota-ajan nähneet, mutta he ovat työnsä tehneet, kiitos heille siittä, onneks ovat pian viimeisellä levolla, ei tartte hävetä jälkeläisiä.

   "Mitä tarvitaan että paha voittaa, ettei hyvä tee mitään" -Lyhyempi vastaus kysymykseen.

   Poista
  2. Paljastit anonyymi itsesi, sinä olet korkeintaan kaksikymppinen!

   Poista
  3. Etsit kovasti syyllisiä, Riku. Ei siinä mitään, niinhän me kaikki teemme.

   Uuninpankkopojan blogissakin on mitä ilmeisimmin löydetty syyllistaho Imatran ampumasurmiin.

   Pahaatekevän asian revittelyn jälkeen muuan kommentoija toteaa, että syyllisiä ovat ne muut, oletettavasti persut tai nationalistit - en pystynyt lukemaan enempää - emme me:

   "Enkelit eivät olleet paikalla Imatralla lauantaiyönä. - - Meidän, joiden perusarvoina ovat vapaus, veljeys ja tasa-arvo, heikomman auttaminen ja inhimillisen ihmisyyden kunnioittaminen, tulee auttaa enkeleitä."

   Imatran tapauksessa syyksi ei kelpaakaan mielenterveyden horjuminen, kuten Pariisin surmissa. Voi tätejä ja heidän kaksoisstandardejaan. Voi meittiä hyviä ihmisiä ja noita muita kauhioita!

   Poista
  4. Ja se Kyllösen Merja, Malmin lentoaseman tuhoaja, on uhonnut, että jahka hänet valitaan pressaksi, niin kyllä natsien marssit loppuvat. Loppuvat siis kaikki isänmaalliset kulkueet. No, kommariämmää ei varmaan koskaan valita pressaksi, mutta kertoo kyllä jotain älyllisestä kapasiteetista. Kelpasi kyllä hyvin liikenneministeriksi aikoinaan.

   Pelkkiä hulluja joka puolella. Täytyy välillä käydä peiliin vilkaisemassa, jotta tietää että edes joku tolkun ihminen on lähistöllä :)

   Jaahas, tänään on sitten kaikenlaista mielenkiintoista tapahtumaa tiedossa. Kulttuurimarksisimin ryvettämässä maassa isänmaallisuus on natsisimiin verrattavissa oleva teko. Vuoden irvokkainta juhlaa en aio seurata, mutta täällä naapurissa kyllä muistellaan menetettyä itsenäisyyttä juomalla ja syömällä kohtuudella.
   Arvokasta itsepäisyydenpäivän viettoa itsekullekkin ja sinne Iinekselle erityisesti.

   Poista
  5. Minulla sentään isoisä kävi sodat, sinulla sen on täytynyt olla isoisän isoisä.

   Poista
  6. Iines, heh, syyllisiä en varmasti etsi, kyllä heidät on löydetty.

   Poista
  7. Oma isät olivat tykistössä ja selvisivät sieltä ehjin nahoin takaisin, Syväriltä U-asemaan. Eräs isän kavereista jalkaväessä tosin joutui hiukan pahempiin olosuhteisiin, hänen piti puhkoa Itänaapurilta suolet pihalle Talvisodan lähitaistelussa. Se ei ollut mitään herkkua.

   Veteraanien muistoksi (puolella tai Rikun hengen heimolaiset), hattu päästä - lepo. Toivottavasti emme joudu kokemaan samaa p*skaa.

   Poista
  8. Hienoa anonyymi, että olet lukenut sotakirjoja, vaikka muu lukeminen ei kiinnosta. Kyllä niistäkin asioita oppii. Jos ope lannistaa koulussa, älä usko!

   Poista
  9. Hevosmiesten tietotoimisto tietää kertoa, että vastuullisen median oikeinuutisoivat toimittelijat ovat hankkimassa itselleen liivejä sekä kaasusumuttimia itsenäisyyspäivän aktiviteettejä varten, näin on kuulemma polpoliisi ohjeistanut tekemään. Lieko polpoliisilla asiasta "erityistä operatiivista tietoa"...
   Niin tai näin, eipä ole itsenäisyyspäivän juhlinta enää sellaista arvokkaan rauhallista toimintaa kuin se silloin joskus aikoinaan on ollut.

   Poista
  10. Äitini makasi muutamavuotisena ratapihan hangella vanhempiensa kanssa. Isänsä ei sotiin joutunut, koska oli kai jo liian vanha, että olisi määrätty. Lakanan olivat suojakseen ottaneet, ettei ryssä nää.

   Viime eurovaaleissa äitini äänesti Merja Kyllöstä. Isänmaa on tärkeä.

   Poista
  11. Kuules nyt hevosmies, miksi meidän täytyisi puhua noiden ääriryhmien ehdoilla, vasemmistoanarkistit ja oikeistopopulistit ovat samaa sakkia. Sitä happy houria kälyisimmistä kaljabaareista etsivää.

   Poista
  12. Anonyymin kommentista klo 11:17 voi lukea vihaa isämaata, poliisia ja armeijaa kohtaan.Ettet vain sinäkin olisi niitä? Niitä oikaripopeja?

   Poista
  13. Tässä kun nuoriherra sai minut muistelemaan menneitä, niin muistan sodat käyneen isoisäni suuren suuttumuksen Hesaria kohtaan. Se oli kuulemma silloin 70-luvulla kokonaan "vihreiden kommunistien", niinkuin hän maalaisliitosta sanoi, propagandaa. Oli sellaiseksi muuttunut, kun aiemmin oli täynnä oikeaa asiaa. Uusi Suomi isoisälleni tuli, ei puhetttakaan Hesarin uuudelleen tilaamisesta.

   Minun isoisäni etunimet olivat Kalle Emil, tietääkö nuori herra, mitä se merkitsee?

   Poista
  14. Tuohon omaan 11:11 kommenttiini lisään sen, mikä siitä unehtu. Ryssä pommitti ihan kamalalla tahdilla tätä kylää talvisodan aikana. Neljäsosa kauppalan rakennuksista tuhoutui ja ihmisiäkin kuoli. Jatkosodassa Helsingin pommitukset olivat massiivisia ja staalini unohti kylämme kokonaan. - Minun eniten arvostamani sotasankaruus liittyy Helsingin puolustamiseen, siihen, miten iivanat pudottivat peloissaan pomminsa silloin etupäässä mereen.

   Varokaa putinia ja oikeistopopulisteja, samaa sakkia ovat!

   Poista
  15. Yksi veljistäni kävi armeijan ja jälkikäteen ilmoittautui sivariksi. Yksi kävi koko hoidon sivarina. Arvostettavaa työtä teki jossain hoitolaitoksessa. Minä en koskaan armeijaan päässyt, jouduin laivastoon, - ja perkele, jos totta sanotaan, niin se oli bueno, erittäin bueno.

   Poista
 35. Ei huomannut "syyllisten etsijä" kiittää sotaveteraaneja siitä, että yleensä on vapaita "syyllisten etsiöitä".

  Tosin ihmispopulaatiossa on aina niitä, jotka olosuhteista/yhteiskuntajärjestelmistä huolimatta löytävät sen perseen jota nuolla selvitäkseen mahdollisimman vähällä vaivalla.

  Mutta en minä sitä sano, että "vapaa syyllisten etsijä" heihin kuuluisi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halla-aho kävi armeijan kiitettävin paperein, sai erikoismaininnan isänmaan puolustushengestä ja voimasta taistella sen puolesta! - Ei vaiska, valehtelin...Kamalaa, nyt huomasin, että eihän se käynyt armeijaa ensinkään...

   Poista
 36. Sodanjälkeisen vaurauden ja hyvinvoinnin tuottaminen onnistui niin kauan kuin siitä olivat vastuussa sodan käyneet ja muutoin sotaponnistuksiin osallistuneet. Seuraavat sukupolvet söivät noiden hedelmiä ja se sai aikaan julkishallinnon paisumisen. Luultiin että rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Sitä voi tulla vain jos toimintaedellytykset pidetään kunnossa mutta seuraavat sukupolvet eivät pitäneet niitä kunnossa. "Joosefilainen" tapa pistää tuottoja talteen pahan päivän varalle taisi unohtua, jos edes tiedettiin semmoisesta. Jos vertaa 1930-lukuun niin silloin julkishallinto ei tainnut olla kovin raskas.

  En sano että vauraus ja hyvinvointi tuotettiin nimenomaan siksi kun käytiin kaksi sotaa. Pyöritettiin taloutta jo 1920-30-luvulla. Hölmöltä se kuulostaa jos väittäisi että kannattaa joutua kahteen sotaan ja viittä vaille hävitä molemmat. Tämän jälkeen sitten ryhtyy vaivalloiseen jälleenrakennukseen. Kun vielä teollisuutta jäi luovutetuille alueille.

  VastaaPoista
 37. No, kaikkeen tottuu. Uutiset kertovat, että suomalaiset ovat Syyriassa taistelemassa ISIS-joukoissa. Pitääkö tämä nyt rinnastaa Suomen itsenäisyyteen, siihen sotaan missä isämme ja isoisämme olivat uhraamassa nuoruutensa, jotta tänne voi tulla mistä päin maailmaa tahansa ja sanoa: olen suomalainen, antakaa rahanne.

  VastaaPoista
 38. Hyvää itsenäisyyspäivää vaan sinne iineksen porukalle.
  Juhlitaan nyt tätä Itsepäisyyspäivää niinkauan kun syytä siihen on. EU on imemässä loputkin suvereenin valtion olemuksesta kiitos hännystelijöiden, joita nyt siitä hyvästä palkitaan prenikoilla.

  En aio katsoa tuota vastaanottoa, josta on tullut jonkinlainen muotinäytöksen ja paremman väen hillityn charmin cabaree.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä luulet juhlan aikaisemmin olleen?

   Poista
  2. Sanoisin niin, että jokaisella on mahdollisuus päästä linnan juhliin, jos sinne haluaa. Ihan omilla ansioilla sinne saa kutsun, pappa ei betalar nyt mitään, vaan menepäs ja tee kovasti työtä taiteen tai urhailun parissa, niin lippu on sinun. Tai toimi politiikassa demokratian keinoin valittuna poliitikkona, tai toimi muuten aktiivisesti.

   Minusta on aika selvää, että ihminen vaurastuu, kun ansioituu. Pitäisin vääränä, jos näin ei kävisi. Minä aion kyllä katsoa, iloiten. Kauniit puvat ovat mukavaa katsottavaa, kerran vuodessa.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 39. https://3.bp.blogspot.com/-hsOEuHAHFUI/WES6sfvZ6UI/AAAAAAAAAZs/jczGcIhg_pwuyh6e54vwsBx7_GrPmBlWgCLcB/s640/imatran%2Bmurhat.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitko sinä anonyymi onnellinen, jos se olisi ihan oikeasti ollut patamusta neekeri. Sellainen, joka pesee ja pesee, mutta kepulaista ei millään paljastu.

   Minä ihmettelen, anonyymi, ettei sinun faijasi vain ole Masai-mies. Mutta kaikkea hyvää sinulle toivon: "Ukala pukala keihäs!"

   Poista
  2. Kenraali Ilmola kertoi jossain lehdessä, kuinka isoisänsä paljastui hänelle ryssäksi, Ivanoviksi, tai joksikin sellaoseksi. Sanoi tyttärensä sitä kauhistelleen. Minua nauratti, kun kersana muistan olleeni tyttärensä kanssa samalla luokalla. Sitten ne joutuivat isukin työn perässä muuttamaan johonkin muualla.

   Poista
  3. Riku, kuvalinkki on tuossa vain esimerkkinä siitä kuinka hulluja ihmisiä maastamme löytyy.
   Todennäköisesti Imatran murhat ovat yksittäisen kahelin tekemiä, mutta siitä on revitty irti iloa monessakin paikassa, eivät nuo linkin kommentoijat ole läheskään ainoita.

   Poista