12.12.2016

Nainen jolle kävi huonosti


Minulla on unelma. Kirjoitan novellikokoelman, jonka nimi on Nainen jolle kävi huonosti. Kokoelma koostuisi erillisistä kertomuksista, joissa jokaisessa pääosassa on nainen, joka kuolee tarinan lopuksi. Tavallaan kyse on naisesta, joka kuolee aina uudestaan, monin eri tavoin. Kriitikko voisi sanoa sitten etsiessään teoksen syvempää sanomaa ja mahdollista tematiikkaa, että kyseessä on psykologinen avainromaani, jossa nainen avaa itseään. Jokainen tappaja on yksi naisen peloista. Nainen häviää aina, joka kerta.

Yhden  tarinan aihio on ollut kauan valmiina. Nimittäin nainen harrastaa valokuvausta ja oikaisee kuvausreissullaan usein jousiammuntaradan halki. Avoimen kentän laidalla on useita maalitauluja, joissa on värikäs ympyrä. Nainen miettii, että puskista olisi hyvä ampua häntä selkään, kun hän kulkee kohti tauluja päästäkseen kuivuneeseen joenuomaan. Jousi naulitsisi hänet tauluun kiinni. Yhtäkkiä kuuluisi vain suhahdus, jota ei voisi enää peruuttaa. Nainen tietäisi, mitä tapahtuu, elää preesensiä, mutta ei pystyisi muuttamaan vääjäämätöntä tapahtumaa, ei pystyisi edes kääntymään kun voimalla jännitetty nuoli singahtaisi suoraa rataa kohti hänen lapaluittensa väliä ja keihästäisi hänet maalitauluun. Napakymppi.

Vaan motiivi. Mikä olisi motiivi? Miksi joku haluaisi tappaa harmittoman naisen, jonka parhaat vuodet olivat selkeästi ohi? Olisi liian helppoa kirjoittaa mielipuoli asialle, ja kaikkein tylsin tappaja olisi joku syrjitty tyyppi. Tappajan olisi ehkä syytä olla Sattuma. Se on  kuolemista julmin ja todennäköisin. Jousta jännittänyt ranne olisi tuettu niitatulla nahkarannekkeella ja käsivarsi olisi lihaksikas ja tatuoitu. Nainen ei tulisi koskaan tietämään, että miehen silmässä oli sokea piste, mies näki kaikesta vain reunat. Kun tähtäsi sokeaan pisteeseen, osui maaliin. 

Toisessa tarinassa nainen, jolle käy huonosti, horjahtaa frisbeerataa reunustavan joen rannalta veteen. Nainen on juuri kumartunut kuvajaisensa puoleen odottamaan veden hienoisten väreiden lakkaamista, kun frisbeekiekko osuu häntä päähän juuri oikeaan paikkaan, ja hän putoaa kuin nalli jokeen ja joutuu kovaan virtaukseen, ajautuu ohi tyvenen ja paiskautuu lopulta kiviseen koskeen, josta hänet löydetään, sinisorsaparin vierestä. Tässä tarinassa saisi samalla näpäytettyä kunnan isäntiä, jotka rakensivat frisbeeradan raiskaten lehtevää jokipuistoa, joka kätki alueelleen ison joukon arkoja nisäkkäitä ja lintuja.  

Vaan mistä loput tarinat? Millä tavalla naiselle voi käydä peruuttamattoman huonosti ilman, että hän lankeaa köyhyyteen, huumeisiin tai riettauteen - ne ovat puhkikaluttuja aiheita. Ehkä Google antaa vihjeen arkipäiväisistä kuolemista? 

Kuten alta huomaatte, arvoisat lukijat, jos naiselle käy huonosti, se johtuu useimmiten huonosta ja epämääräisestä elämästä. Tai poliittisesta vaahtoamisesta tai muodin perässä juoksemisesta - 1800-luvulla raskaat ja epäkäytännölliset hameet tappoivat tuhansia naisia. Miehelle taas käy huonosti, kun "kapteeni" juuttuu  suihkupallin rakoseen.

- irtoseksiin sortuneelle naiselle kävi huonosti
- romanttisiin harhoihin uskoneelle naiselle kävi huonosti
- maalaislääkäri Delawaren vaimolle kävi huonosti (ks. Madame Bovary, Flaubert)
- karhulle kävi huonosti sen eksyttyä japanilaisen karatekan kimppuun
- miehelle kävi huonosti  Ikean suihkupallilla  
- Annalle kävi huonosti Tinder-treffeillä
- auttajille kävi huonosti kolaripaikalla
- kokoomuksen kohunaisille kävi huonosti
- vannehamenaisille kävi huonosti

Jokunen aihio tuosta ehkä irtoaa. Vaan yhä kirkkaammin alkaa piirtyä mieleeni kuva julmasta kuninkaasta, herra Sattumasta, markiisi de Sadesta. Voikin olla, että kokoelman nimi muuttuu muotoon Sattuman satoa tai Sattuman sanelema juttu.

(Kuva La Petite Jour 19.5.1909)

272 kommenttia:

 1. Pitäisikö tuollaisista novellikokelmista tehdä roalddahlimaisia, sellaisia, missä olisi yllätyksellisiä käänteitä. Sattumaan murhamiehen toimesta on pienet mahdollisuudet, niitä tapahtuu hyvin vähän. Äskettäin oli ihan kammottava tapaus Imatralla.

  Kuitenkin "tuuli käy sinun ylitsesi, eikä sinua enää ole", on todennäköisempää." - "Hän oli niin hyväkuntoisen oloinen ja eilen vielä puhelimessa juttelimme."

  Se mitä kannattaa pelätä, on putoaminen, liukastuminen tai kaatuminen. Ne ovat vakavien työtapaturmien suurimmat ja vapaa-ajallakin vissiin kaikkein suurimmat aiheuttajat.

  Kuolemanpelkoa tietysti minullakin on, mutta millään en oikein saata ymmärtää vanhan kansan toivomusta: "Varjele pahalta äkkikuolemalta." - Omaisille se on tietysti raskasta ja liian nuorten ihmisten kuolema on aina hyvin kauheaa.

  Minä en osaa tuohon novellikokoelmaan antaa juonivhjettä. Ainoa mikä tulee mieleeni on "Sitten hän kuoli, koska hän menetti henkensä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisään tätän, että dekkareiden lukemisen lopetin pääsääntöisesti jo aikaa sitten. Alkoi ärsyttää, kun Agatha Christie käsitteli ihmisen kuolemaa yhtä vakavasti kuin marjapiirakan kähveltämistä.

   Poista
  2. Maaginen realismi on kieltämättä päivän sana. Totta puhuen, tuo on juuri se ajatus, joka on minunkin mielessäni ollut tätä aiheistoa miettiessäni. Hulluja yllätyksiä, maagisia, mutta jollain tasolla mahdolisia. Roald Dahlin kertomukset ovat vastustamattomia. Pidin kovasti myös Yann Martelin Piin elämästä. Tosin kirjasta tehty elokuvaversio oli valtava pettymys.

   Poista
  3. Hyvä, että mainitsit dekkarit. Sekin välähti mielessäni, jännitystarina. Ja nimenomaan niin, että tarinoista ei saa tulla pienoisdekkkareita. Tapahtumien nimenomaan ei tule selvitä, ei ole oikeita vastauksia.

   Poista
 2. On kai perinteinen käsitys, että taide muodostuu taiteilijan tarkoituksen ja vastaanottajan kokemuksen synteesistä. Iineksen aiheilla ei taida olla muuta sanomaa kuin elämän sattumanvaraisuus.
  Asiasta toiseen,näin jossain tilaston jonka mukaan niin väkivalta rikosten uhreista kuin tekijöistäkin yli 80% eli työelämän ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuta sanomaa kuin elämän sattumanvaraisuus? Herramunjee, mitä sinä ihminen puhut.

   Ensinnäkin, sehän on iso asia! Toiseksi, sattumanvaraisuus on kehys, ei tarinan sisältö.

   Poista
  2. Mielenkiintoinen tilasto, jos on totta.

   Vaan sitten on se, että mikä on syy ja mikä on seuraus. Eli mistä se kertoo, että tämä nimenomainen ihminen on työtön?

   Työttömistä taas isokaan prosentti ei taatusti syyllisty väkivaltaan.

   Poista
  3. Yhden kahden rivin toteamukset, joissa asiaa ei millään tavoin perustella tai avata omia näkemyksiä.12 joulukuuta, 2016 17:02

   Iines12 joulukuuta, 2016 11:40

   (Minä en ymmärrä tekstisi motiivia. Mistä se kumpuaa ja mitä ylipäänsä tahdot sanoa ja miksi? Olisi ehkä hyvä tulla konkreettisemmin lähemmäs lukijaa, jos haluat vastakaikua.)

   Et tietenkää ymmärrä, kun blokkeri poisti ensimmäisen osan . Näkyviin tuli jatko-osa.
   No, se oli elistä.

   Vaan mennää päivän epitolaan. Miksi naiselle käy huonosti?

   On ihan eri asia leikkiä jotain historianelävöittämistä kuin siirtyä suoraan 1200-luvulle.

   Jep. Ei niin, ettemmekö pärjäisi ja osaisi asiat, vaan niin, että mindset - siis suhtautuminen asioihin ja tapahtumiin - oli tuolloin aivan erilainen. Voidaan miettiä, että miten nykyaikaisen opettajan tai lääkärin kävisi. Hänet todennäköisesti tapettaisiin noitana.

   Toinen juttu on kaksi asiaa, joita pidämme itsestäänselvyyksinä. Ensimmäinen on sanitaatio ja toinen on lääkkeet. Tuolloin hygienia oli rajusti huonompi kuin nyt, ja ainakin aluksi jokainen saisi taatusti ripulin tai punataudin. Toisaalta lääkkeiden puute merkitsisi, että mikä tahansa vähääkään vakavampi infektio tai krooninen sairaus olisi käytännössä kuolemantuomio.

   Ja kolmas olisi sitten ehkäisy. Kun ainoa tunnettu metodi oli lehmän tai sian suolesta ommeltu kondomi, niin meillä olisi aika nopeasti jälkikasvua tuona aikana.

   Olemme kyllä tottuneet siihen, että joudumme kantamaan itse veden, valmistamaan ruoan ja kaivamaan itse riu'un ja pilkkomaan itse klapit, mutta tuona aikana moni meistä aivan varmasti sairastuisi heti vakavasti. Suoliston bakteerikanta ja toisaalta oma immuunipuoulustus ei kertakaikkiaan kestäisi sen ajan oloja.

   Se, että kaikki miehet ovat käyneet intin, osaavat toimia kurinalaisesti ja osaavat ampua tappaakseen ja käsitellä lyömä- ja pistoaseita, olisi tuona aikana varmasti etu kaikenlaisia rosvoja silmälläpitäen. Sensijaan se, että vain aniharva nykyään osaa ratsastaa hevosella, taas ei olisi hyvä juttu.

   Olisi myös mielenkiintoista lähettää joku nykyviher-vassari tai antifasisti sinne rintamalinjan toiselle puolen Kataloniaan 1937. Miten hänen kävisi? Laulaisiko ylistyslauluja Stalinille vai saisiko kolmannen silmän?

   Poista
  4. Anonyymi, sinulla on niin omaperäistä asiaa, että näistä jutuistasi saisi jo oman persoonallisen blogin perustettua. Kannattaa harkita!

   Poista
  5. Hmm joo.. jo pelkkä stafylococcus aureus eli yleinen viikon peseytymättömyydestä johtuva märkärupi niittäisi populaa luokonaan. Voi miettiä kaikkien niveltaipeiden sisäsyrjiä aristavina, visvaa valuvia haavoja ja niiden kutinaa öisin tai liikkeellelähdon vaivaa aamuisin. Eipä taitaisi tosiaankaan sujua, pelkästään luonteen karaisemattomuus olisi ensimmäisiä esteitä joihin "toimiminen työyhteisön jäsenenä" tyssäisi.
   Ratsastamaan oppii auttavasti melko pian, taidetaan puhua kouluratsastuksesta keventämisineen. Ratsuväki ei kevennä.
   Mutta teräesineiden suhteen tulisi vaikeuksia heti. Pelkkä teroittamaan oppiminen jo, saati sitten käyttö joka ei turmele pysyvästi.
   Koko touhun mindset vaatisi tuhansien tuntien harjoittelun, lisäksi läksynomaisesti mielikuvittelua.
   Mikähän sääntö aina hylkää ruutiaseet kättelyssä oletuksista, olisihan niitä, vaikkakin harvassa ja varsin arvokkaita.
   Näitä on viihteellistä mietiskellä. Tosin olen erääseen määrään luontevasti osunut kokeilemaan, mukavuuden torjumiseksi.

   Poista
 3. ( Tässä tarinassa saisi samalla näpäytettyä kunnan isäntiä, jotka rakensivat frisbeeradan raiskaten lehtevää jokipuistoa, joka kätki alueelleen ison joukon arkoja nisäkkäitä ja lintuja.)


  Kyllä se Iineksestä jotain kertoo, eikä mitään hyvää jos se uskoo olevansa niin helvetin erinomaista kuin mitä muutama viiteryhmäänsä sairaalloisesti vihaava vihreä antaa ymmärtää. Herrakansan asenne taitaa tulla imetyksi ns. äidinmaidossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina rakastanut metsässä oleskelua, metsän eläimiä, luontoa kaikkineen. Olen kokenut monen luontokuvausalueeni tuhoutuvan rakentamisen ja urheilupaikkojen alle. Moni metsikkö on kaadettu ja moni hiljainen ja luontomainen puisto annettu liikuntapaikoiksi. Lintulajit ovat harvenneet, nisäkkäät kaikonneet, vanhusten istumapaikat viety pois.

   Syksyllä itketti, kun näin huonojalkaisen miehen istuvan märässä maassa. Penkki oli viety frisbeenuorison tieltä. Kaikki hiljaiset luontopaikat kaupunkialueelta osoitetaan johonkin pöhinään.

   En koe, että nämä ajatukset ovat poliittisesti vihreitä. Näin nyt vain tunnen, tämä on minulle tärkeää.

   Poista
  2. Suomessa on jokamiehenoikeudeksi kutsutut oikeudet kaikilla ihmisillä. Tämän kaltaiset jokamiehenoikeudet muualla maailmassa ovat harvinaisia.

   Jos matkustat ulkomaille , siellä ei ole tietoa oikeuksista. Ota huomioon että Ahvenanmaan maakuntahallitus on rajannut jokamiehenoikeuksia, joskin rajauksen laillisuus on epäselvä (HS 31.10.2014)

   Rasisteja nuo ahvenanmaalaiset.
   Asuntoakaan et saa ostaa A:maalta, jos et ole asunut siellä 5 vuotta.

   Poista
  3. Suomessa on myös luotto kanssaihmisiin. Tavallaan jokamiehenoikeudet takaavat sen, etteivät kulkijat tule omalle pihalle poimimaan marjoja metsiköstä tai puskista. Tätä luottoa täydennetään sillä, että suomalainen ei useimmiten rakenna aitaa pihansa suojaksi. Tämä on erikoinen piirre, jota monen muun Euroopan maan kansalaiset meillä aina ihmettelevät. Aita puuttuu, he sanovat.

   Poista
 4. Tuli noista Iineksen jutuista mieleen.
  Mitenhän lie. iineksen kokemat vaikeudet ovat itse haluttuja ja harrastuksen kautta hankittuja extreme elämyksiä.

  Tiedä mitenkä paljon iines hehkuttaisi jos työn puolesta pitäisi oikeasti miettiä mihin jää paapimaan. Meinaan notta onko paikalla paskahuusi. Suihkua noin yleensä ei ole.

  Iines voi aina lentää kotiin varmastikin ylelliseen kotiinsa.

  Toki myönnän, että ammattinikin on vain omaa tyhmyyttäni.
  Semminkin kun tämä duuni on nykyään luokiteltu hanttihommaksi joka on aavistuksen korkeammalla kuin assanvessankassa mutta huonompi kuin työmaaruokalan siivooja.

  Tulee ammatinvalinta ongelmat mieleen viimeistään siinä vaiheessa kun istuu Honningsvåg:ssa kärryn kupeessa ämpäripaskalla ja vaakasuoraan satava jää piiskaa perskannikoita.

  Tommosen viikon jälkeen muuten kohtalaisen vilpoinen tunturipurokin alkaa vaikuttaa hyvin mukavalta kylpypaikalta.

  Sisätiloissa saniteettitilana toimii viidenlitran lasinpesunestekanisteri. On siihen kivampi käydä aamukuselle kuin lähteä haarojaan myöten hankeen rapiaan pakkaseen.

  VastaaPoista
 5. Minähän pidän itseäni hieman koiranleukana, jolla on turhankin vilkas mielikuvitus, mutta emmää vaan tuollaista olis keksinyt edes kieli poskessa. Hyvä esimerkki siitä, että jos feministillä ei ole ongelmaa, niin kyllä se sen sitten keksii.

  Juu, ja telkkariakin joutuisi katsomaan 1800-luvulla kynttilänvalossa. En olisi ihan noin optimistinen, mutta en jaksa jaanata.

  Vaan siihen Kataloniaan sitten. Eiväthän iines siellä kommunistienkaan puolella pärjäisi päivääkään. Toisaalta eiväthän nämä kotoiset veijarimme ole minnekään sellaiseen menossakaan, sillä heillehän pitää nimenomaan tarjota mahdollisuus osoittaa mieltään ja mellakoida mahdollisimman turvatuissa olosuhteissa, jotka tällainen sosialidemokraattinen Suomi heille mainiosti ja avosylin tarjoaa.
  Tarkoitan itsenäisyyspäivän mellakoita.

  VastaaPoista
 6. (Vaan mistä loput tarinat? Millä tavalla naiselle voi käydä peruuttamattoman huonosti ilman, että hän lankeaa köyhyyteen, huumeisiin tai riettauteen - ne ovat puhkikaluttuja aiheita. Ehkä Google antaa vihjeen arkipäiväisistä kuolemista?)
  Itseasiassa tuo kontekstointi kehitysmaiden ja naistenoikeuksien ym. suuntaan ei olisi ollut lainkaan yliampuva!

  Nimittäin joskus lukiessani jotakin YK:n saniteettitutkimusta (njoo, ei ehkä kiinnostavinta kirjallisuutta) minulle selvisi, että vessattomuus on kuin onkin sukupuoliongelma.

  Joissakin kylissä, työmailla, pakolaisleireillä tms., joissa ei ole wc:itä, naiset joutuvat pidättelemään koko päivän, mikä taas aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja vaurioitakin kriittisille alueille.

  Miksi he pidättelevät eivätkä käy puskassa? No, siksi, että se olisi vaarallista, koska liikkuessaan joukon ulkopuolelle puskiin, on vaara tulla mm. raiskatuksi. Ja tämä on totta! (en kuitenkaan nyt jaksa googlia suurempia todisteita)

  Mutta tämähän siis osoittaa, että tarpeiden tekeminen minne haluaa milloin haluaa nimenomaan on myös kehityspoliittis-gender-seksuaalinen kannanotto. YES!

  VastaaPoista
 7. Kuolemaa kamalampaa on jäädä yksin eikä se useinkaan johdu sattumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu. Tässä on kaksi asiaa.

   Ensinnäkin kuolema ei useimmiten ole kamala, sillä lopputulos on olotilan kannalta kai sees. Se mikä kuolemassa on kamalaa, on etukäteispelko, jota kuolevainen tuntee jossain määrin koko elämänsä ajan.

   Toiseksi yksinäisyys on kamalaa, myös silloin kun se on itse valittua. Ihminen on sosiaalinen eläin, todellisia erakkoja on vähän.

   Poista
 8. Kenenkään miehen en ole koskaan elämässäni nähnyt edes uhittelevan naiselle ilman naisen pitkään kestänyttä provokaatiota ja väkivaltaa. Sehän on ihan selvä että jos menet haastamaan riitaa teinien kanssa metrossa niin pataasihan siinä saat, ja hyvä niin. Niin siinä käy kenelle tahansa heteromiehellekin, ja vielä huomattavasti helpommin.

  Oksettavinta ehkä koko IInes-nimimerkillä esiintyvässä vasemmistoänkyrän aivopierussa saa lukea "Nimittäin nainen harrastaa valokuvausta ja oikaisee kuvausreissullaan usein jousiammuntaradan halki. Avoimen kentän laidalla on useita maalitauluja, joissa on värikäs ympyrä. Nainen miettii, että puskista olisi hyvä ampua häntä selkään, kun hän kulkee kohti tauluja päästäkseen kuivuneeseen joenuomaan. Jousi naulitsisi hänet tauluun kiinni. Yhtäkkiä kuuluisi vain suhahdus, jota ei voisi enää peruuttaa. Nainen tietäisi, mitä tapahtuu, elää preesensiä, mutta ei pystyisi muuttamaan vääjäämätöntä tapahtumaa, ei pystyisi edes kääntymään kun voimalla jännitetty nuoli singahtaisi suoraa rataa kohti hänen lapaluittensa väliä ja keihästäisi hänet maalitauluun. Napakymppi."

  Olen myös usein huomannut tuon naisten uhrikäyttäytymisreaktion, eli että ensin haastetaan riitaa ja sitten kun siihen vastataan niin huudetaankin apua ja väännetään itkua.

  Usein joku känninen vasemmistopelle sieltä hyppääkin takaa itseään puolustaneen kimppuun.

  On sanottava myös se, että oikeasti vahingon tuottamiseen väkivallalla kykenevät henkilöt ovat usein tästä puolestaan kovin hiljaa, kun taas äärivasemmistolaiset parikymppiset fasistipellet kyllä käyvät kolmistaan jonkun kimppuun ja kehuvat jälkeenpäin kuinka kovia jätkiä ovat.

  Odotan vain, että milloin äärivasemmistolaisfasisteille tarjotaan omaa lääkettään.

  VastaaPoista
 9. Itsekkin jo tässä iässä olen pohtinut, että eihän täällä oksilla iäisyyksiä roikuta. Joskus kun olen käynyt entisessä kotikaupungissa Hesassa, niin olen tuuminut, että ei tämä enään se kaupunki ole, josta enimmät muistoni ovat.

  Ja niin kai se kulkee, että vanhetessa maailma ympärillä muuttuu niin paljon ja niin erilaiseksi, että irtiotto maallisesta tavallaan helpottuu. Etenkin jos se näin mielettömäksi tuntuu menevän kuin nykyjään.


  Samaten sitä huomaa, ettei aika enään tule oletettavasti riittämään kaikkeen mahdolliseen, niin minä ainakin olen myyskennellyt, antanut tai heittänyt pois (vähemmän, sillä olen syntynyt syksyllä ja siis keräilijäluonne) kaikenlaista sellaista mihin ei ole aikaa tai mielenkiintoa keskittyä. Vähemmän, mutta sitä laadukkaampaa. Näin sen näen.


  Nuorempana sitä tosiaan piti itseään kuolemattomana, mutta nyt aika tuntuu kulkevan pirunmoista vauhtia eteenpäin, vaikka vuorokausi on kutakuinkin yhtä pitkä kuin kolmekymmentä vuotta sitten. Kremppoja tulee, ja asioihin pitää keskittyä kuten autolla ajoon entistä tarkemmin, vaikka se välillä ärsyttääkin, mutta minkäs teet.
  Nuorempana kuvittelin, että kuuskymppisenä sitä on ikäloppu, mutta piru vie edellenkin sama musiikki kiehtoo kuin silloin ja monet mielenkiinnon aiheet ovat samoja.

  Naiskauneuskin miellyttää silmää, tosin välillä kyllä totuus tulee esiin, kun vnhemmat leskirouvat tuijottelevat vähän sillä silmällä. Piru vie, en kai mä nyt sentään ole niin vanha.... Mutta kapakoissa en viitsi enään istua ja idioottien kanssa tekeminen rassaa oikein perusteellisesti. Kierrän kaukaa kaikki massatapahtumat, himassa on mukavinta ja matkustamisestakin hohto on himmennyt kun siitäkin on tullut massojen siirtelyä entisen yksilöllisen kohtelun sijaan.


  Pirusti on jäänyt tekemättä ja pirusti on tehty väärin. So what! Niitä on turha alkaa jauhamaan. Kyllä tässä vielä kerkee sählätä ennen viikatemiestä vaikka kuinka pirusti. Eräs asia mikä vähän askarrutta on tuo nykyisen poliittisen aatelin suhtautuminen vanhuuteen.

  Vapaat rajat ovat tuoneet pohjolaan tuhansittain roskaväkeä, joille ikäihmisen ryöstäminen tai pahoinpitely ei tuota minkäänlaisia tunnonvaivoja.


  Kari Suomalainen, tuo pirun fiksu tulevaisuuteen näkijä, sanoi että kyllä se Luoja on ollut viisas, sillä kun vanhetessaan vaimon ulkonäkö rapautuu, niin miehen näkö heikkenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse oivalsin jo monta vuotta sitten ihmisen ajan rajallisuuden, kun seisoin valtavassa antikvariaatissa seinän edessä, joka oli täynnä kirjoja laidasta laitaan ja lattiasta kattoon ja vieressä tikapuut. Katselin lumoutuneena kirjan nimekkeitä ja yhtäkkiä tajusin, etten mitenkään ehdi lukea näitä eläissäni. 

   Itselleni vuodenkierto on nopeutunut. Nytkin kun on vuoden pimein aika ja edessä ihana joulu, tunnen sen hetkellisyyden ja mietin uuden kalenterin ostoa, josta näkyy päivän piteneminen. Ennen joulu oli ikuisuus, autuus johon täysin upposi.

   Poista
  2. Hauska kirjoitus tää anonyymin, ah niin suomalainen mies, paljon nähnyt ja kokenut Havukka-ahon ajattelijan kaima. Muuta en nyt ennättänytkään lukea, tulee vieraita hetken kuluttua ja niitä pitää huomioida, yksi heistä tulee Amerikasta asti. Heti kun ne lähtevät on itse lähdettävä ja oltava huomenaamulla uimassa. Ihanaa tää elämä! Palaan tänne ehkä jo huomenna jos otan tietsikan mukaan. Iineksen jutun luin äsken. Se on hyvä! Ja kuva, jonka Iines on tällä kertaa valinnut profiilikuvaksi tälle jutulle on taas mahtava!
   T. Liisu

   Poista
  3. Kiitos, Liisu. Ja hauskaa reissua, minne ikinä menetkin! Itse lähtisin mieluiten jonnekin lämpimään paikkaan polskimaan ja nauttimaan lämpimästä. Mutta en ennen joulua, vaan sen jälkeen.

   Poista
 10. Iines jatka toki novelli ideasi kehittelyä.
  Itse luin juuri Jack Londonin novelleja pohjois-amerikasta. Useissa kertomuksessa on aiheena,yksinäisen samoajan menehtyminen tai selviytyminen erämaassa. Myös alkuperäiskansan tapa jättää vanhus kuolemaan kuvataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jatkankin. Vaan luulen, että tosissaan kirjoittaminen vaatii myös kunnianhimoa. Minulla on siinä vajetta.

   Poista
 11. Unelmat ja ideat ovat katoavaista tavaraa. Joskus sitä saa kuolemattomia ideoita, joita on hauska kehitellä eteenpäin. Jopa toteuttaa. Mieluista oli ideoiden suunnittelu ja toteutus aikanaan luovan ilmaisun kurssilaisten kanssa. Tiedän, että se sujui, lopputulosta kiitettiin. Ensin luotiin sekamelska ja lopulta koko esitysillasta tehtiin hallittu kokonaisuus, jonka tukena oli paperille tekemäni minuuttiaikatailu, josta jokainen näki paikkansa, myös tekniikka.

  Kirjan kirjoittaminenhan on idean toteuttamista. Mutta hitaampaa, pitkäjänteistä. Puurtamista se on. Toisaalta siinä pitää olla minusta mukana innoittumista, jonkinlaista lentoa ja haltioitumista, niin että lauseet lentävät paperille. Sitten niitä hiotaan. Ja hiotaan. Paljon poistetaan.

  VastaaPoista
 12. "Nainen jolle kävi huonosti" - mikä ettei, mutta ehkäpä nuo esittelemäsi aiheet ovat liian ilmeisiä, sillä naisellahan kävi niissä huonosti ihan vaan riskin oton ja satumaisen huonon tuurin takia.

  (Minulla oli kauan hyllyssäni kirja nimeltä "Sattuma korjaa satoa"; kannessa moderni 50-lukulainen pariskunta, mies ja nainen, ovat Alpeilla ja tähyilevät oikealle, varmaan maisemaa, tai pirustako sen tietää, sillä en koskaan kirjaa lukenut, vaan panin sen kerran kirppikselle kiertoon; sattuma korjasi satonsa.)

  Mutta ne kirjasi aiheet... Miksipä ne eivät olisi vaikka sellaisia, että yhdessä tarinassa nainen voittaa arpajaisissa, toisessa löytää mielenkiintoisen runokirjan, kolmannessa menee ostamaan Alkoon viinipullon, neljännessä vierailee maatalousnäyttelyssä, viidennessä matkustaa samassa junasa kuin Riku ja Mikis... Herra paratkoon, maailma on näköjään täynnä kiehtovia aiheita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuolema pitää olla, sillä yksi teema tulisi olemaan, itseni tuntien sanon tämän, nauru kuolemalle. Musta huumori.

   Eihän semmoinen valjuus riitäkään, ainakaan minulle, että tapahtumat vain todetaan ja ollaan otsa kurtussa vakavissaan kauhean äärellä. Pointti puuttuu.

   Mainioita ehdotuksia, niistäkin saisi hienoja tarinoita.

   Poista
  2. Sattuma korjaa satoa on minunkin mieleeni nimenä jäänyt. Kirjaa en muista, nyt kun netistä katselin, niin elokuvakin siitä tehtiin. Oli ehdokkaana useaan Oscariin, yhtään ei tainnut kuitenkaan tippua. Näyttelijät kaikki jotain b-luokan tyyppejä, joista en muista koskaan kuulleeni. Fyffeä elokuva teki mukavasti, kriitikot käyttivät jo silloin 50-luvulla tosi jyrkkiä sanoja, kun sen teilasivat.

   Kirjailija teki muitakin bestsellereitä ja kuoli vuonna 1954. Rauha hänen muistolleen - ja meille hänen kirjoiltaan. Yhtään en kyllä muista niitä lukeneeni.

   Suomessa pitäisi tehdä oma versio: "Sattuma korjaa satoa - maanjussi EU:lta!"

   Poista
  3. Voisi kai tuosta iskevästä nimestä tehdä myös kirjan ja/tai elokuvan: "Sattuma korjaa satoa - Sato ryöstää vuokralaisiaan".

   Tai sitten "Sattuma korjaa satoa - savolaisen satomasokistin salattu elämä".

   Poista
  4. Jos joku sen elokuvan näyttelijöistä, vaikka pienen pienessä sivuosaroolissa ollut, on vielä elossa ja nyt kuolee, niin iltapäivälehdet kirjoittavat: "Suuri Hollywood-tähti kuoli - fanit murheen murtamia." Vaikka ne mahdolliset fanit, sitähän ei voi tietää, ovat kuolleet jo paljon aiemmin.

   Poista
  5. Kirjoitin aikoinaan novellin jonka nimeksi pistin "Sattuman sanelema juttu". Harmi että en muista siitä enää mitään. Ja tuo novellikin on jo loppuunmyyty. Ei sitä mistään saa.

   Poista
 13. Minä en vihjeitä osaa antaa kun minulla ei ole mielikuvitusta. Ihmettelen muuten vain elämää. Ja nyt ihmettelen tuota kuvaa:

  minkä takia palomies siinä viskasee naisen ikkunasta ulos? VIUUUHHH VAAN. Olen luullut että palomiehet pyrkivät pelastamaan ihmisiä, myös naisia...?

  VastaaPoista
 14. Mietin tätä ajatusta:
  "Kuten alta huomaatte, arvoisat lukijat, jos naiselle käy huonosti, se johtuu useimmiten huonosta ja epämääräisestä elämästä. Tai poliittisesta vaahtoamisesta tai muodin perässä juoksemisesta -"


  Ei voi mitenkään välttyä ajatukselta, että mikäli yliopistot eivät suoltaisi ulos näitä ylikoulutettuja, mihinkään oikeaan ammattiin soveltumattomia naisia, maailma olisi kaikilla tavoin tervehenkisempi paikka elää.

  Mitä enemmän heitä on johtavilla paikoilla ja mukana sotkemassa tarpeellista työtä tekevien ja tavallisten suomalaisten elämää älynväläyksillään, sitä hullummaksi menee.

  Radiossa mainostetaan "Lady Lipstick"-ohjelmaa, jossa Rosa Meriläinen kumppaneineen järkyttävän räkätyksen säestämänä esittää viisauksiaan perheestä (= yksi lapsi ja koti, jossa ei koskaan laiteta ruokaa), seksistä ja nimenomaan siitä (onkohan kotona pahojakin ongelmia?) sekä muista päivänpolttavista aiheista.

  Koskaan en ole ohjelmaa kuunnellut, koska pelkkä mainospätkäkin jo etoo. Tämä entinen kansanedustaja olkoon tässä esimerkkinä uudesta uljaasta suomalaisesta naisesta, jolle mikään löyhäpäisyys ei ole vierasta.

  Eivät taida myöskään Mikael Jungner ymmärtää mullistavia ideoita esittäessään, että suurimmalla osalla suomalaisista on sentään vielä äly ja ymmärrys tallella.

  Rajansa on humpuukillekin, jolle ei pidä yhtäkään rahapussia aukaista ja Jungnerilla lienee tavotteissa tuhota koko maa; ensin viedään itsenäisyys, oma raha, sitten kulttuuri ja viimeisenä kieli.

  Lähtisi äijä jo muualle ja veisi mukanaan samalla tavalla ajattelevat veljet ja siskot, muuttaisi vaikka Ruotsiin. Tervemenoa!

  VastaaPoista
 15. Kun Rosa Meriläinen puhuu, suljen korvani ja silmäni. En kestä kikattavia ylienergisiä naisia. Luulen, että valtaosa naisista suhtautuu Meriläiseen samoin.

  Muutoinkin ohjelmallisia feministejä lienee huomattavasti vähemmän kuin luullaan, sillä valtaosa naisista on järkeviä ja ajattelevia ihmisiä. Ohjelmafeministit tekevät enemmän hallaa naisen asemalle kuin parantavat esimerkiksi musliminaisen tasa-arvoa. He ovat nimenomaan este ja tulppa muslimimiesten kasvattamiselle pohjoismaiseen naisen vapauteen.

  Mikael Jungner munasi itsensä pahoin kielilausunnollaan. Moukka. Pahinta oli, että hän pyyhki erimieliset ja oikaisevat lausunnot juttunsa perästä pois. Kielitieteilijöiden lausunnot lensivät herran lennättäminä bittiavaruuteen. Omaa kielikorvaani särki se, miten huonosti kommentoijatkin osasivat suomen kieltä. Melkein jokainen kirjoitti kielikommentissaan suomen kielen yhteen: suomenkieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelmallisia feministejä taitaa olla enemmän kuin oletat. Feministipuolue sai 5000 kannattajakorttia kasaan ja on nyt yksi puolue lisää meidän monipuolue-yhteiskunnassamme. Kiinnostavaa kuulla mitä heillä on sanottavana, mukana on käsittääkseni myös musliminaisia. Ohjelma löytyy heidän verkkosivuiltaan.

   Poista
  2. Juuri taisi tästä olla uutisissa. Muuan feministi todisti, että heillä on laajempikin ohjelma, he eivät keskity naisiin.

   - Keskittyisivät nyt vain. Suurimmat epäinhimillisyydet ovat tällä hetkellä nimenomaan naisen orjuuttamisessa, jos sotatilanteita ja globaalia köyhyyttä ei oteta huomioon.

   Poista
 16. Jungner töppäsi pahasti ja kommenttiketjussa näitä poistettuja kielitieteilijöitä solvattiin junteiksi, ettei jopa impivaaralaisiksi persuiksi. Sellainen ainakin oli monien Jungneria komppaavien kommenttien henki.
  Kovin oli ahdasmielistä, en voi muuta sanoa.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä pääsinkin muutaman kielitieteilijän blogiin, jossa oli heidän vastineensa Jungnerille. Hienoja vastineita.

   Kovin on somekeskustelu jumiutunut tiettyihin uriin. Sama haukkumanimi käy kaikille, jotka ovat eri mieltä jostakin asiasta.

   Poista
 17. Feminismin todellista, toteutunutta toimintaa, agendaa, julkilausumia, menettelytapakulttuuria ja kiinnostuksenkohteita ei selitä mitenkään ajatus naisten edun tai tasa-arvoisuuden ajamisesta. Sen sijaan ns. alfanarttuteoria selittää nuo kaikki pätevästi.

  Alfanarttuteorian mukaan nykyinen radikaali feminismi pyrkii ajamaan lähinnä vain nykyisten radikaalien feminatsien omaa, henkilökohtaista etua - ja useimmiten muiden naisten kustannuksella.

  Kyse on siis nokkimajärjestyskamppailusta niin miesten kuin (ja etenkin) naisten suhteen. Ja koska kyse on hierarkian ylimmillä tasoilla käydystä tai sinne pyrkimiseen liittyvästä kähinästä, niin kiinnostavinta ja tärkeintä on se, mitä tapahtuu ylimmillä portailla eikä se, mitä 95% väestöstä elämässään kohtaa.

  Ei alfanarttua kiinnosta sigmanartun tai sigmauroksen elämä ja asiat, koska sigma ei uhkaa alfaa eikä kilpaile hänen kanssaan. Tai korjataan... Alfaa sigma kiinnostaa lähinnä kyykytettävänä ja alistettuna pidettävänä, nokittavana palvelijana ja palvojana - tai pelkääjänä.

  Jos katsoo, että mistä nykyaikainen radikaali feminismi on kiinnostunut, niin keskeisiä asioita on kolme: dominanssi, dominanssi ja dominanssi.

  Noista kolmesta symbolinen dominanssi, rakenteellinen dominanssi, seksuaalinen dominanssi, taloudellinen dominanssi, poliittinen dominanssi, parisuhdedominanssi, juridinen dominanssi... kiinnostavat erityisesti.

  Ne ovat feminatsiudella suuri vääryys jos maskuliinit dominoivat, suuri oikeus jos feminatsit dominoivat ja hyvin kiusallinen asia jos feminatsiutta vastustavat, verkostoitumisketkuilun tai kiintiöiden sijaan todellisella pätevyydellä asemiinsa nousseet naiset dominoivat.

  Hyvin kuvaavaa on se, ettei feminatsismi juuri koskaan pyri siihen, että naisten pätevöitymistä vaativiin tehtäviin tulisi edistää, vaan siihen, että pätevyysvaatimukset tulisi sivuuttaa ja naiset nostaa dominoimaan pätevyyden puuttumisesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa kaikki alfa- ja sigmanartut ja -sonnit rauhoittuisivat ja lopettaisivat tuon ahdistavan sukupuolierottelun. Juurihan annettiin ohje, ettei sukupuolia saa korostaa.

   Poista
  2. Eikä naisten pätevöitymisestä ja etevyydestä kannata feministien ennen puhua kuin kaikilla pakolaisnaisillamme on sama ihmisarvo kuin heidän miehillään.

   Poista
  3. Feministipuolue korostaa sekulaaria feminisimiä. Joka sisältää mm myös miehiin kohdistuvan sukupuolisen syrjinnän (sitäkin toki ilmenee, ja on olemassa).

   Poista
  4. No mutta. Nyt löytyi Iinekselle puolue. Siihen kun liityt ja tuot intersektionaalisen kapasiteettisi isänmaan ja äidinkielen käyttöön!

   Poista
  5. Milloinkahan perustetaan maskulistipuolue? Sen ikuiseksi kunniapuheenjohtajaksi kutsuttaisiin tietenkin Sukarin Topi.

   Miksei sovinistipuoluekin menettelisi. Eniten odotan kyllä lutkistipuoluetta, kun niille olisi marssikin valmiina. Kun joku pärjää jossakin XL-kisassa, niin kohta komennetaan: "Pasila, lutkamarssi soimaan!"

   Poista
  6. Mutta jos Topi Tuomainen vielä eläisi, hän olisi ilmiselvä puheenjohtaja. Häntä minä äänestäisin ilman muuta. Amiga 500:nkin, ja kaikki nuo muut, hankkisin.

   Poista
  7. Löytyi minulle puolue? Mikähän se olisi? Kun juuri sanon tuolla, että feministipuolue ei käy missään muodossa. Eivätkä muut kapeaputkiset.

   Kunpa löytyisikin. Ihmisen ei ole hyvä olla tuuliajolla.

   Poista
  8. Saanen huomauttaa. Keskustelun taso ei nouse sillä, että brassaillaan vierassanoilla.

   Heittäkää siis, arvoisat kommentoijat, jorpakkoon sekulaariset feminismit ja intersektionaaliset kapasiteettinne ja pyyhkikää niillä vaikka ahterinne. On paljon fiksumpaa sanoa asia omalla äidinkielensä sanoilla. Taitoa voi opetella, jos ei osaa. Kannattaa lukea paljon kirjallisuutta. Se kasvattaa kirjoitustaitoa.

   Poista
  9. Mutta anonyymin suuri tietämys kreikan aakkosista lyö minut aivan ymmyrkäisen kunnioittavaksi, ihailuni määrää ei voi kuvailla. Kuinka joku tietää noin paljon ja pystyy oppimastaan antamaan vielä noin jänteviä analyyseja?

   Selvä alfauros, jos pystyin oikein tuota terminologiaa ymmärtämään.

   Poista
  10. Silti sananen "intersektionaalisesta (hah, olen kirjoittamaisillani 'intertekstuaalisesta') feminismistä". 

   Tuo upea termi sisältää sellaisen aspektin, että sen kannattaja verhoaa toimimattomuutensa sanattomaan myötätuntoon musliminaista kohtaan. Naisen osaa tulee tarkastella muslimidiskursiivissa ymmärtäen kulttuurieroja ja sitä, millainen katastrofi vaikkapa naisen kätteleminen olisi naiselle itselleen, kun mies tulee iholle.

   Toisin sanoen intersektionaalinen feministi viis veisaa toiminnasta. Hän ymmärtää perinteen diskursiivissa. 

   Että siinäs saitte kaikki feministien syyllistäjät, Iineskin! Hys vaan ja hiljaa. Nyt ymmärretään.

   Poista
 18. Kaikkien alojen erikoisasiantuntijana huutelen täällä vieraisiin pöytiin.

  1) Ruotsin Feminatsipuolue ei ole lentänyt vaan kaivautunut pohjamudan kautta parodiahorisontin toiselle puolelle.

  2) Ei toi femakoiden puolue ole pelkästään huono juttu. Se paljastaa hyvin, että miten mielipuolisia nää Vihreiden, Vassareiden, Anarkistien ja Yhtyneen Journalistipuolueen poliittiset ja yhteiskunnalliset hulluudet ovat.

  3) Naisen euro on ehkä noin 90 senttiä - työaikakorjaamattomana. Työaikakorjattuna se taisi olla noin 1.02€ ja eläkekertymäkorjattuna ihan mielettömän paljon.

  4) Relativistinen uhrihierarkia on loistava termi. Käyttöön………

  5) Itse asiassa Suomeen ei enää kopioida kaikkia Ruotsin hulluuksia. Niitä kaikkia kyllä tarjotaan tänne, mutta suurinta osaa ei enää oteta käyttöön. Eli siinä mielessä olemme muutaman vuosikymmenen Ruotsia kehityksessä edellä - vähän samaan tyyliin kuin keski-ikäinen on muutaman vuosikymmenen uhmaikäistä kehityksessä edellä.

  6) Määrittelyvalta on nykyisessä yhteiskunnassa kaikkein voimakkainta ei-väkivaltaista vallan käyttöä. Jos feminatsit tai muut kulttuurimarxilaiset pääsevät määrittelemään keskeisiä asioita niin edessä/läsnä on hyvin orwellilainen maailma.

  Paras vastalääke on mahdollisimman ei-tulkinnanvarainen määrittelypohja vähän kaikelle - luonnon- ja tilastotieteellinen, matemaattinen, taloudellinen, empiirisesti osoitettavissa oleva…

  7) Feministinen itsepuolustus =
  itsepuolustusmenetelmä/lähtökohta, jonka on tarkoitus nostaa itsetuntoa aiheuttamatta vaaraa, epämukavuutta tai muutakaan ikävää kohteena olevalle henkilölle.
  Se on siis itsetuntobuustausta jolla ei ole oleellista vaikutusta oikeaan puolustautumiskykyyn oikeassa vaara- tai uhkatilanteessa. Se ei myöskään siinä että ihminen oppisi olemaan ympäristöstään ja siihen liittyvistä riskitekijöistä kartalla puhumattakaan että oppisi reagoimaan niihin oikein. Sparraamista ilman mustelmia. Opetellaan irrottautumaan kuristuksista jotka eivät kurista. Opetellaan resepti mutta ei sitä että kuinka se ruoka tehdään.

  Feministisen itsepuolustuksen vastakohtana voisi pitää vaikka sitä, millä tavalla Avivit Cohen opettaa puolustautumaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=AmW56eKVgVM

  Avivit opettaa että pitää varautua, toimia oikeasti ja käyttää sitä voimaa sen verran rajusti että sillä on toivottu vaikutus.

  Tuossa videolla on siis opetettavana joku itsepuolustusalan ammattilainen.

  VastaaPoista
 19. Kun olen itse väitellyt feministien kanssa minulle on sanottu että olen liian etuoikeutettu ymmärtämään feminismiä, vaikka feministit toitottavat sitä miten feminismi liittyy kaikkeen ja kaikki tarvivat feminismiä.

  Todellisuudessa feminismi on lähinnä keski- ja yläluokkalaisten valkoisten naisten puuhakerho jonka päätarkoituksena on kahmia lisää etuoikeuksia tälle ryhmälle ja pilata muiden huvit ja harrastukset.

  Hyvänä esimerkkinä tästä on se tapa miten feministit ovat hyökänneet perinteisiä nörttimiesten viihdemuotoja, sarjakuvia ja videopelejä vastaan. Sen sijaan että he itse opettelisivat kirjoittamaan, piirtämään tai ohjelmoimaan, he valittavat ja valittavat kunnes saavat tahtonsa lävitse.

  VastaaPoista
 20. Tänään on käynyt myös mielessä se, että The FeminismiPuolueen motto voisi olla myös ”Me emme oikeastaan tiedä, mitä haluamme, emmekä sitäkään, olemmeko me sen saaneet, mutta jumalauta sentään me emme luovu siitä”.


  Noilla femakko akoilla on oma lehmä ojassa siinä että ihmisen arvoa mitataan siinä kun: "arvo mitataan vain hänen aikaansaamansa rahallisen arvon mukaan".

  Meinaan kun noiden akkojen virat kustannetaan verovaroista, ja niitä ei voida kustantaa jos ei ole sellaisia jotka saavat aikaan rahallisia tuottoja. Lisäksi noiden akkojen päätökssiä ei voi toteuttaa jos ei ole niitä jotka tuottavat rahaa. Nuo akat eivät itse tuota penniäkään.

  Tai sitten femakkojen usko on tosiaan vahvistunut tai syntynyt yliopistossa, joka on aina ollut hyvä kasvusalusta lähinnä teoreettisille ideologioille, kuten esim. kommunismille.

  Siellä kun se käytännön harjoittelu yleensä jää oman harrastuneisuuden varaan.

  Ikävää on että tuollaiset fanaatikot voivat olla vaarallisia. Nuoruus, hyvä ulkonäkö, aktiivisuus, suht sujuva ulosanti ja establismentin mukainen liturgia voi viedä pitkälle ja tuoda valtaa ja sitten nämä tyypit pääsevät päättämään muiden asioista.

  Moiselle pitäisi löytää vastavoima, mutta siinä on se ylämäkeen soutamisen ongelma, kun moista vastustaakseen joutuu todennäköisimmin olemassa olevan valtarakenteen hyljeksimäksi.

  Koska luonnollisesti jokainen poikkipuolinen sana edustaa patriarkaattia ja kritiikki kumpuaa vain naisvihasta ja tässä tapauksessa luultavasti myös äärioikeistolaisuudesta. Harva on niin riippumattomassa asemassa ja muuten niin turvattu, että haluaa tehdä itsestään uhrilampaan tai kerjätä verta nenästään. Monella esim. perhe ja asuntolaina pitää suun supussa.

  Etenkin nykyisessä länsimaisessa feminismissä kun tuo vastustajan leimaaminen ja tunteet asiallisen argumentaation sijasta tuntuu olevan sen kantavin voima.

  Parasta kritiikkiä voisi todennäköisesti esittää vain sopivassa asemassa oleva toinen sujuvasanainen nainen, jota olisi vaikea tahria niillä helpoimmilla leimakirveillä.

  Jokainen mies on nykytilanteessa altavastaajana juuri sen takia että hänet voidaan aina maalata sovinistiahdistelijaksi joka käy nuoren naisen kimppuun.

  Ahdistelu tässä tapauksessa tapahtuu toki vain verbaalisesti, mutta ihmisten mielikuvissa mies on aina se vahvempi, eli hyökkääjä. Kukapa haluaa olla hyökkääjän puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, minua kiusaa halveksuva ja alatyylinen kielenkäyttösi. En toivo blogiini tämäntyyppistä aggressiivista rähinäviestintää.

   Annan sinulle viimeisen varoituksen. Poistan tämäntyyppiset vihaviestit jatkossa. Varoituksetta.

   Poista
 21. Monella suulla nyt sanoitte, että jos tasa-arvo toteutuisi, niin miehet siitä kärsisivät. Ketkä miehet? Kusimulkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines11 joulukuuta, 2016 16:01

   Anonyymit, lähinnä te

   Poistan jatkossa

   1. Anonyymit heitot, joissa ei ole asiantynkääkään.

   2. Yhden kahden rivin toteamukset, joissa asiaa ei millään tavoin perustella tai avata omia näkemyksiä.

   Poista
  2. Menepäs takaisin sinne hommaforumin ajatuspajaan kopsaamaan. Kusimulkku. Vaikka tiedänhän mä sen, että naisihanteesi on Hedelmäsokeri

   Poista
 22. Löytyhän tänne yksi femakko.
  Kyllä nuo femakot ovat varsinaisia kanoja. Mitähän tuo "Ketkä miehet? Kusimulkut" tuumaisi 80-luvulla myydystä julisteesta, jossa oli pissologian abc ja siinä esiteltiin kaikki miesten tavat pissiä.

  Antifemisiinisenä epäilen vahvasti sydän- ja aivoinfarktia laakista sekä jakaantunutta persoonallisuushäiriötä.

  Muttajoo, kissa ja koira ovat fiksumpia, sillä ne saattavat myös tulla ihan hyvin keskenään toimeen.

  Tärähtäneistö taas ei edes hyväksy sitä, että heidän kanssaan voidaan olla eri mieltä. Vaikka ne eri mieltä olevat itse asiassa elättävät sen tärähtäneistön.

  VastaaPoista
 23. Kusimulkun tai pissaliisan tuntee siitä, että he jakavat ihmisen erilaisiin ja arvottavat sitten jakojäännöksiään. Ja kiroilevat pirusti (, mikä on opittu hommaforumilta.)

  VastaaPoista
 24. Hienoja feminismi-analyyseja anonyymilta. Ihailen niitä paljon. Niistä näkyy todellinen tietävyys ja se, että tässähän hommii todellinen asiantuntija, ei mikään vihervassari. Vapiseva jatsari tai kakkainen housunpuntin persus ei tulisi kommenteista ikinä mieleeni. Nyt pitäisi viimeinkin saada asiat ruotuun! - Akat pitäkööt turpansa kiinni ja lapsille saa kasvatuksellisessa mielessä antaa remmiä perseille niin että tuntuu. - Tää on Hommaa nyt, eikä mitään vihervassaria tai muuta turvallisuuden täysin poistavaa. Sellaista, mikä saa jatsarin väpättämään ja ruskean kalsareihin.

  VastaaPoista
 25. Joskus jään oikein äimistelemään sitä tyyliä, jolla anonyymit hukkaavat asiansa kun kirjoittavat mielipiteitään palstoille ja blogeihin. Karkeaa puhekielistä alatyyliä höystettynä kielivirheillä - femakko akoista, feminatseista tuossa yllä.

  Tietoa saattaa hyvinkin löytyä, ja älyn leiskahduksia, mutta tyyli ja aggressiivisuus tekee sen, että lukija ei usko kirjoittajan sanoja, vaikka saattaisi muuten olla jopa samaa mieltä asiasta.

  VastaaPoista
 26. Jos feministit ei tajua sitä, että naiset olisivat superrauhallisia ja superlempeitä kun taas sotaisan, tuhoisan, orjuuttavan ja vahingollisen ideologian miehet , ekstremistit, literalistit ja fundamentalistit ovat sotaisia, tuhoisia ja lempeyden vastakohtia, niin sehän johtuu siitä, että heille maksetaan palkkaa, sosiaalisia palkintoja, urahyötyjä tms. tahallisesta tajuamattomuudesta.

  Eivät he - muutamin poikkeuksin - ole niin tyhmiä etteivät ymmärtäisi, vaan niin epärehellisiä ja moraalittomia etteivät myönnä totuutta todeksi.

  Tässä pyritään muokkaamaan nimenomaan poikia feminiinisempään suuntaan. Mikä on itse asiassa väkivaltaa nuorta ihmistä kohtaan sillä vaikka asiasta olisi kuinka monta hallinnollista päätöstä niin pojat ovat silti poikia ja heistä kasvaa miehiä.

  Nähtävästi tämän ylianalysoivan, yliselittävän ja ylilässyttävän tasapäistämissysteemin mukaan heistä tulisi kasvaa kermaperseisiä miehenpuolikkaita.

  Tyttöjen taas täytyy saada tehdä juuri niin kuin lystäävät ja siitähän tässä feministisessä kasvatusideologiassa onkin lähinnä kysymys.

  Tuosta puuttuvasta possessiivisuffeksista tuli mieleen että se on tainnut olla mainostoimistojen helmasynti jo aikaisemminkin. Joskus 1970-luvun loppupuolella SOK Osuuskaupat SOKOS, myöhemmin S-ryhmä piti varsin suuren ”Meidän merkki”-kampanjan ja samasta asiasta silloin huomautettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osittainhan nämä anon yllä visioimat tulevaisuudenkuvat peruskoulussa häivytetyistä sukupuolirooleista ovat totta jo tänä päivänä. Pisa-tutkimusten tulosten mukaan poikien osaamistaso luonnontieteellisissä oppiaineissa on rohmahtanut.
   Erityisesti poikien matematiikan osaaminen on muuttunut ja on keskimäärin heikompaa kuin tyttöjen. Aiempina vuosina pojat ovat olleet yleensä tyttöjä parempia matematiikassa ja fysiikassa.

   Nyt kun lasten sukupuoli-identiteettiä on tietoisesti hämärretty jo tarhaiästä lähtien kannustamalla tyttöjä leikkimään autoilla ja poikia nukeilla, niin ollaan saatu aikaan sukupuoli-identiteetistään epävarmoja poikia.

   Poikien ei anneta olla biologisen ja geneettisen perimänsä mukaisia yksilöitä eli poikia, vaan heidät pyritään väkisin kasvattamaan sukupuolettomaan roolimalliin. Tytöt ovat ilmeisesti selviytyneet paremmin sukupuolenvaihdosleikeistä, koska ovat onnistuneet parantamaan oppimistuloksiaan poikiin verrattuna.

   Peruskoulu onnistuu hyvin oppilaiden tasapäistämistehtävässään.

   Saa nähdä kuinka erinomaisia tuloksia muihin maihin verrattuna tulevaisuudessa saammekaan, kun ensi keväänä kaikille peruskoulunsa päättäville oppilaille jaetaan kirjat feministisestä ideologiasta. Taitaa uusi feministipuolue tavoitella mahtavaa äänisaalista tulevien vuosien vaaleissa propagandapläjäyksellään.

   Sääliksi käy pieniä poikia, joita yritetään väkisin muuttaa tytöiksi.

   Poista
  2. Luulisin, että kyse ei ole vain poikien matematiikan taitojen romahtamisesta, Kyseessä on ennen kaikkea tyttöjen matemaattisten taitojen roima nousu. He ovat ylittäneet poikien taidon, koska ovat saaneet reippaampaa kasvatusta kuin ennen.

   Pojat taas ovat entistä vähemmän kiinnostuneita abstraktista tiedon pyörittelystä, kun koneella voi pelata tai sitten voi urheilla ja kiekkoilla. Poikien sankarit tulevat paljolti kiekko- ja formulamaailmasta. Viihdeidoleita ei kannata unohtaa. Jokainen osaa laulaa, räpätä ja soittaa rumpuja.

   Ei voi kiistää sitä, että tyttöjen ohjaaminen myös tekniikan pariin kasvattaa tyttöjen itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihinsä.

   Poista
 27. http://yle.fi/uutiset/3-9349163


  "Suomalainen nainen on hyvin vaativa" – Professori: Mies kaipaa vapautta kontrollista

  "Aina ei voi olla sympaattinen ja empaattinen koti-isä, joka uhrautuu perheensä puolesta, sanoo filosofian emeritusprofessori Timo Airaksinen. Mieskaveriporukalla on vapauttava vaikutus."


  Kerrakin olen ylen:n jutun kanssa samaa mieltä, kun annat naiselle pikkusormen se vie talot , lapset ja koko omaisuuden .
  Pahimassa tapauksessa koko elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin että ei vain mieskaveriporukoilla ole mieheen vapauttava vaikutus, vaan sama pätee naisiinkin.

   Naiskaveriporukoilla on naiseen vapauttava vaikutus, teinikavereilla on teiniin vapauttava vaikutus. Summa summarum: kavereilla on ihmiselle tärkeä merkitys. Myös liitossa eläville.

   Poista
 28. Kusitolppa ja pissaliisa14 joulukuuta, 2016 10:58


  Eli jos on sitä mieltä, että feminismi on arvo, niin ei se ainakaan ole suomalainen arvo. Uteliaisuus herää, ja huulille nousee kysymys: Missä päin suvaitsevaisuus on arvo? http://evl.fi/uutishuone
  Ja vastaus on annettu. Suvaitsevaisuus on uskoa. Se on uskoa siihen, että olemalla hiljaa näkemistään ongelmista tai kokemistaan vaaroista, ongelmat eivät ehkä häviä, mutta ne eivät kosketa itseään.

  Kuten säädetty on, Suomessa on uskonnonvapaus. Se tarkoittaa, että minulla on oikeus olla uskomatta siihen, mihin Mankemang tai Rikhardi uskovat.
  Ja ihminen, joka ei usko samaan kuin feminismi, on vääräuskoinen.

  Ihminen joka ei usko samaan kuin kristitty, on pakana. Ihminen, joka ei usko samaan kuin Mankemang, on rasisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aggressiivisia ja vihaisia tunnepurkauksia ei yleensä ole pidetty mielipiteinä. Ne herättävät samanmielisissäkin lukijoissa vain vastenmielisyyttä tai muuta kielteisyyttä. Meitä kyynisiä vanhoja partoja ne usein naurattavat.

   Analyysin ristiriitaisuuksia kannattaa pohtia. Kun perustelee Ylen huonoutta kaupallisen median ongelmilla, niin se herättää lukijoissaan lähinnä sääliä.

   Uskomukset tai mielipiteet eivät kuulu uskonnonvapauslakiiin, kehoittaisin lukemaan lain Finnlexistä ja pohtimaan, mitä se tarkoittaa.

   Poista
  2. Iines , tässä ei ole henklilöön menevää. Tämä on esimerkki14 joulukuuta, 2016 13:03

   Tässä malli Aggressiivisia ja vihaisia tunnepurkauksia ei yleensä ole pidetty mielipiteinä. Ne herättävät samanmielisissäkin lukijoissa vain vastenmielisyyttä tai muuta kielteisyyttä. Meitä kyynisiä vanhoja partoja ne usein naurattavat.

   Nuo ovat kirjoittajan eliittiä.


   Riku Riemu07 joulukuuta, 2016 15:07

   Filosofi S. Albert Kivisen versio on ihan hulvaton. "Oikeuden jumalatar se persettänsä jakaa...nussii edestä ja pappi runkkaa takaa..¤
   Riku Riemu07 joulukuuta, 2016 15:25

   Anteeksi linkkauskiimani, mutta etupäässä Baddingin laulama Nummisen teksti on vaikuttava.

   Poista
  3. On mahdotonta keskustella sellaisen kanssa, joka ei ymmärrä tosiseikkoja. Uskonnonvapauslain ja sananvapauslain sekoittamista hilpeyttä herättävällä tavalla oli tyypillistä. Sananvapauslaistakaan et näköjään ole ymmärtänyt mitään. Nuoriherra rauhoittuu nyt vain ja menee tekemään läksyjä.

   Poista
  4. Pappa vaan menee tekemään töitä. Sulla oli viellä kymmenen vuotta eläikään.

   Poista
  5. Jos Riku on pappa, minä olen kaikkien muumien esiäiti.

   Poista
 29. Nimim. Kuudes Ano14 joulukuuta, 2016 13:13

  Tosiasia on kuitenkin, että samalla kun feminiistien suosima monikulttuurisuus lisääntyy, lisääntyy myös kulttuurien välinen hankaus. Sen maksavat ensimmäisenä naiset elintilansa supistumisena. Tämä tapahtuu sekä ajallisesti (yöaika), paikallisesti (Kaisaniemen puisto) että kulttuurisesti (vaatetus).

  Ohjeistus tai neuvo, aivan sama. Naisena pistää vihaksi. Meidän ei tarvitse sopeutua muiden maiden kansalaisten tapoihin vaan päinvastoin. Itsesuojelu on asia erikseen.
  En jaksa käsittää tätä rähmällään oloa suuntaan taikka toiseen enkä tätä ulkomaan elävien "palvontaa". Suomi ja suomalaiset ovat ihan ok omana itsenään ja mahdumme tähän maailmaan sellaisina kuin olemme. Emme ole sen parempia tai pahempia kuin muutkaan kansat.

  VastaaPoista
 30. Nykyään feminismissä on laajemminkin se ongelma, että kitisemällä epäoleellisuuksista ja karsinoimalla ihmisiä tarpeettomasti ollaan ruvettu karkoittamaan tasa-arvoa kannattavia järki-ihmisiä, ja feminismi on muuttunut rakentavasta kansanliikkeestä raivo-oksentelevaksi hörhöporukaksi, josta on vain haittaa tasa-arvopyrkimyksille.

  Järkevät feministit toki näkevät tämän, mutta koska heitä on niissä piireissä vain pienenevä vähemmistö, enemmistö ohjaa toimintaa suuntaan, jossa hörhöilyn aiheuttamia ongelmia pyritään korjaamaan lisäämällä hörhöilyä. Saa nähdä, mitä siitä vielä tuleekaan.

  Mutta katsotaan nyt, mitä tästä haasteesta tulee. Onhan minulla ennakkoluuloja, mutta ei vielä puhuta niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai ei "vielä puhuta niistä". Hellyttävällä tavalla ulkoaopeteltu lause. Hheh he.

   Entäpäs jos "puhuttaisiinkin niistä..." Äläkä nyt mene kauemmaksi ja kurkkaa niitä "opintokirjojasi"... Se punasteleva slaavien kirkkohistoriaa opiskellut europarlamentikko - harmi että hänen nimeään en muista - sanoo sitä sun tätä. Sanoo sitä sun tätä.

   Mitä, jos itse välillä ajattelisit?

   Poista
 31. No niin, nimimerkkikirjoittajien metsästysaika näköjään on alkanut jälleen. Johan tuossa hetken aikaa ehdittiin olla suht rauhassa. Viime kierroksella erityisen kovaksi metsästäjäksi osoittautui Erkki Tuomioja.

  Tuumasin jo silloin sen, minkä nytkin eli jos me eläisimme oikeusvaltiossa, meillä ei vaadittaisi nimimerkin takaa kirjoittamisen kieltämistä. Sen sijaan toimikunnat istuisivat pohtimaan asiaa ja tuumisivat, että koska ihmiset eivät uskalla kirjoittaa yhteiskunnallisista asioista omilla nimillään, niin silloin maassamme on jotain pahasti vialla ja se vika on korjattava välittömästi.

  Mietin vielä sitä, että jos me, joitten sananvapautta yritetään rajoittaa ollaan itse este sananvapaudelle, niin montakos tiedostavan osapuolen juttua me ollaan itse asiassa estetty julkaisemasta?

  Islamin osalta sananvapaus on Suomessa jo mennyt. Valtio on vienyt käytännössä viimeisetkin mahdollisuudet sanoa julkisuudessa mitään rehellistä islamista ja sen opetuksista sekä ideologisista yhteyksistä terrorismiin, muslimimaahanmuuttoon ja integroitumiseen.

  Suomen mediassa ei ole ollut ainuttakaan rehellistä keskustelua myös feminismistä.

  Onneksi sitä on riittävästi blogeissa, keskustelupalstoilla ja vaihtoehtomediassa. Nykyisin vain suvaitsevaiset ja kokonaan valtamedian varassa elävät ovat tietämättömiä todellisesta feminismistä ja miten se vaikuttaa länsimaiseen yhteiskuntaan. Monet tietävät vaikutukset oman kokemuksensa perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Suomen mediassa ei ole ollut ainuttakaan rehellistä keskustelua myös feminismistä."

   Miten niin? Vai väitteletkö omia aksiomejasi vastaan. - Taidat olla hullu?

   Poista
 32. Tarkasti ottaen hovinarrihan oli hovin ainoa henkilö, jolla oli oikeus laukoa ääneen epämiellyttäviä tosiasioita jopa itsestään kuninkaasta.

  Tämän oikeuden hän oli lunastanut jollain fyysisellä vajavaisuudella, josta seurasi luonnollinen oletamus älyllisestäkin vajavaisuudesta ja näinollen syyntakeettomuus.

  Narrilla oli todellisuudessa oltava melkoiset määrät sosiaalista älykkyttä havaitakseen hetken, jolla kuninkaan nauru alkoi muuttua väkinäiseksi; sillä hetkellä seurava piikki oli heitettävä sitä kohti, joka nauroi kaikkein äänekkäimmin. Mistä siis saataisiin nyky-yhteiskuntaan ne narrit, joilla olisi oikeus kyseenalaistaa feministien ja viherpiitertäen koko ajan tuhoisammaksi käyvä politiikka saattamalla se kansan silmissä naurunalaiseksi tarvitsematta pelätä seuraamuksia?

  Kuukautisten yleistäminen pelkästään naisten kokemaksi asiaksi ON ongelmallista, koska se peittää näkyvistä aiemmin mainitun Homo Sapens Premenstrualsyndromicusin: tämä ihmisryhmä kun pakottaa koko yhteiskunnan osalliseksi kuukautisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin ei kyllä mieleeni ole juolahtanut että perussuomalaiset jotenkin fyysisesti olisivat vajaamielisiä. (Henkisestihän he itse todistavat mitä ovat.) No, nyt kun itse todistat että myös fyysisesti olet... olen pahoillani.

   Todella pahoillani.

   Poista
 33. Tässä blogissa ei nykyään näe enää muuta kuin misogyniaa ja islamofobiaa. Huvittaisi jos ei itkettäisi tämä antijihadistien hyökkäilyt naisiamme vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkki englannista.Kyllä on ihkua.

   http://www.bbc.com/sport/baseball/38299301

   Tässä femakkopuolue.

   http://www.feministinenpuolue.fi/ihmiset/

   Tässä eläinoikeus puolue.

   http://eop.fi/

   Mitäpä olisi moderni politiikka ilman tarpeellisten varoittavien sormien nostamista. Niinpä lienee paikallaan kertoa modernissa neutralistisessa länsimaailmassa kielletyistä asenteista ja puvuista, jotka saattavat syrjiä joitakin ihmiskunnan lukemattomista sukupuolisista suuntaumuksista, sun muuta.

   Jau! Miten olemmekaan tulleet oikein toimeen ilman näitä puolueita? Vanhempien puolueiden viimeaikaisten saavutusten perusteella... en tiedä. Huonosti. Feministipuolue tulee pelastamaan meidät julmalta korporatismilta, Eläinsuojelupuolueen tukemana.

   Missähän meikäläinen voisi rekisteröityä eläimeksi? Tai naiseksi? Ei! Täydellinen jackpot: naaraseläimeksi!

   Turvapaikkaa ei taida meikäläiselle mistään irrota, pitäisi olla aika rikas, että pääsisi vaikka Trumppilaan. Venäjälle ei ilman oikeita suhteita uskalla mennä. Viro tai Espanja olisivat kai vielä mahdollisia maita, Norjassa on liian kallista. Paras lienee jäädä kylmästi tänne.
   Hulluksi kyllä menee meininki. Jos yrittäisi ihan vakavasti seurailla politiikkaa ja kirjoitella siitä, ei se enää minulta onnistuisi. Huumoria täytyy yrittää vääntää väkisin, ettei masentuisi liikaa.


   Järki-ihmisillä on kyllä maassa vielä huikea enemmistö, mutta täyspäiset eivät juuri osallistu politiikkaan. Siksi täällä ei koskaan sallita oikeita kansanäänestyksiä. Siinähän menisi hurjasti hyviä suojattien ja elättien mestoja ja koko saastuneeseen systeemiin sisään leivottu korruptio romutettaisiin.

   EOP:lla on suuri tulevaisuus edessään, jos se saa läpi eläinten äänioikeuden.

   Feministejä taas saattaa uhata liberaalien kohtalo: kaikki, tai vähintäänkin liian monet puolueet ovat feministisiä. Onhan SDP:n Antti Rinnekin feministi.

   Seksismi ja rasismi ovat näemmä uudessa puolueessa kovasti esillä, "siirtolaisten" asiat nousevat tietysti agendalle. Jakautuneen yhteiskuntamme jakolinja kulkee kuulema nationalistien ja feministien välissä, jne.
   Minä luulin, että köyhyydelläkin voisi olla jotain tekemistä kansan jakautumisen kanssa, mutta ehkä se ei koske uutta puoluetta? Eilen meinasin kyllä kirjoitella, että seuraava pääministeri saattaa olla feministi, nääs sellaiseksi julistautunut "femari" Antti Rinne.
   Eduskuntavaaleihin on aikaa yli kaksi vuotta, joten muutkin puolueet saattavat vielä julistautua feministipuolueiksi, paitsi tietysti tuhmat änkyräpersut.

   Poista
  2. Jokainen vastaa vain omista kirjoituksistaan. Bloginhaltija ei voi mitään sille, mitä kommentoija kirjoittaa, eikä bloginhaltija vastaa muusta kuin siitä, että lakia ei rikota.

   Toinen vaihtoehto on tietenkin sensuuri.

   Poista
  3. Myönnän, että minua kiusaa suuresti anonyymin tai anonyymien tapa kirjoittaa asioista. Ikään kuin asialla olisi jokin trolliarmeija, joka ajaa tiettyä tarkoitusperää. Tarkoitus voi olla päinvastainen, miltä äkkipäätä näyttää.

   Huomasin alta Rikun ehdotuksen. Tämä deletointiajatus on käynyt mielessäni, vaikka se on vastoin periaatteitani.

   Kyseessä on kuitenkin minun blogini, enkä tunne tällaista aggressiisvista ja syöttävää tyyliä omakseni.

   Poista
  4. Kyllä sitä kannattaa varoa, etteivät kaikki 15 höpöhommalaista tänne pesiydy.

   Poista
  5. En tunne Homma-foorumin tyyliä, en pysty lukemaan sitä. Tällaistako raivoa se on? Jos on, potku pyllyyn.

   Poista
  6. Luulen Halla-ahonkin olevan aika väsynyt noihin ääliöpaasauksiin.

   Poista
  7. Sensuurista tulee mieleen Uuninpakkopojan blogin kommentointiosio, joka on varsin puisevaa luettavaa yksipuolisuudessaan ja tietynlaisessa raivossaan.

   Vaan ongelma on siinä, että on vaikeaa ylläpitää sellaista monipuolista keskustelua, jossa on ajatuksia kaikilta laidoilta ja joka pysyy kuosissa ja toisen kunnioittamisessa..

   Poista
  8. Älkää antako hämätä itseänne, rakkaat riku ja iines, ihminen joka kirjoittaa tuollaista, kopioi jotain koodia. Ei noilla lauseilla ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa! (voi hyvänen aika sentään. eli hahh hhhah) Ajatus, jos hänellä joku ajatus olisi, mutkittelee kuin "kana kusisi". heh heh. Siis ei tästä muu puutu enää kuin että joku perussuomalainen menisi naimisiin Apinan kanssa? (eikös siellä eduskunnassa joku niistä uhannutkin, että menee?)

   Minusta persut on jotenkin kamalan hellyttäviä. (semmosia lutusia jotka vessassa irvistelevät peilille. ja sit luulevat että kaikki pelkäävät heitä. suloisia pehmoleluja ovat. mikäs heitä äänestää..? olisi)

   Poista
 34. Olen ollut ymmärtävinäni, ettei sukupuolella ole väliä tai että se voi olla mikä hyvänsä tai miksi itsensä tuntee. Miksi nyt nostetaan tikun nokkaan naiset.

  Eikö sen verran ole älliä päässä, että naisia ja miehiä nyt sattuvat kiinnostamaan eri asiat? Nykyfeministit, jotka virkkaavat v-ttuja tai järjestävät kiroiluiltamia kapakassa, eivät ehkä muutenkaan tarjoa samaistumispintaa tavalliselle suomalaiselle naiselle ja mielestäni tällä miehiä kaikesta mahdollisesta maan päällä syyttävällä porukalla on naiseus pahasti kadoksissa.

  Kyllä minun puolestani voidaan äitienpäivän aikaan mainostaa partakoneita tai kalsareita, koska valitettavan monet nykynaiset ovat tatuointeineen, värjättyine siilitukkineen ja vaatteineen niin miesmäisiä, että voisi olettaa parrankin kasvavan ja legginsithän muistuttavat miesten pitkiä kalsareita ja ovat ainakin lihavan ihmisen päällä ihan yhtä järkyttävän näköisiä kuin aikoinaan miesten vaaleanbeessit hyvonit polvipusseineen.

  Kaikkia se ei tunnu häiritsevän ja he voisivatkin vaihtaa suoraan miesten housuihin, kokojakin löytyy ties kuinka monenteen X:ään ja L:ään. Monessa kalsarimallissa on vielä halkio edessä, joka voisi helpottaa siiderin kittaamisen jälkeen puskapissalla käyntiä tai vähän anteliaammalla yksilöllä, no, antaa olla...

  VastaaPoista
 35. Että sananvapaus toteutuisi lain tarkoittamalla tavalla, ehdotan Iines, että deletoisit anonyymin raivaripurkaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotus on hyvä ja harkitsen sitä vakavasti. Perustelua sananvapauden toteutumisesta en sen sijaan täysin ymmärrä. Eihän tässä sananvapausoikeutta ole käsittääkseni ylitetty?

   Poista
  2. Lain tarkoittamalla tavalla, sanoi viisas-riku. Riku on viisas, omalla salaperäisellä tavallaan.

   Poista
  3. Mistä sä iines-ankka tiedät onko anot vihaisia tai iloisia kommenttija tehdessään?
   Sä et näi kenenkää ihmisen kasvon ilmeitä.
   Minä luulen anojen kirjoittaneen tosissaa ja he ovat perustelleet mielipiteensä.

   Poista
  4. Ankasta en tiedä, mutta minusta kiihko näkyy tavasta suoltaa tekstiä. Se näkyy mitassa ja määrässäkin, mutta eniten tavassa valita sanoja ja ilmaista asia. Feminatsin tai femakko akan sanoja ei ole iloisella päällä vaan katkera. Häneltä on vaimo lähtenyt, lapset mukanaan, mikä on minustakin surullista.

   Poista
  5. Itse sä vaadit anoilta ememmän kuin muutaman lauseen pätkijä. Pitää myös perustella.
   Minusta suomenkieli on rikasta.
   Missä muussa kielessä voit sanoa yllä mainitsenia sanoja?

   Huomaa että sinä olet äidin kasvattama (ilman isää).

   Poista
  6. Anonyymi, sinä esität nyt jotain mitä et ole. Olet kyllä lukenut minua pitkään tai tarkoin, eli et ole pikakurkistuksia tekevä trolli. 

   Vaan mistä päättelet, että joku on yh-äidin kasvattama?

   Poista
  7. Yh-äidin kasvattamat pojat ovat"sukkahousupoikija". Ne pojat ei osaa miesten juttuja. Enkä usko, että monenkaan yh-äidin poikien käytös on sen syytä, että hän tahallaan jättäisi huomioimatta poikiaan, vaan sen syytä, ettei perheessä yksinkertaisesti vain ole miehen mallia.

   Suosittelenkin yh-äitien pojille esim. mieskaverin hommaamista sosiaalihuollon kautta tms. jos lähipiiristä ei löydy pappoja tai ukkeja tms. jotka voivat tämän roolin ottaa. Myös miehet, jotka haluavat pariutua, kannattaa kokeilla suhdetta myös yh-äidin kanssa ja muistaa, että kun äitiin tutustuu, niin samalla tulee ottaneeksi koko paketin, siis äidin lapsineen eikä vain äitiä yksin. Isäpuolikin voi olla avuksi.


   Poista
  8. Lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa on tutkittu, joten asiaa ei tarvitse pohdiskella pelkästään ennakkoluulojen valossa:

   - Naiset syyllistyvät suurimpaan osaan lapsiin kohdistuvasta väkivallasta biologisissa perheissä. Jos nainen jää yksinhuoltajaksi, lapsi on suuremmassa vaarassa. Nais-yksinhuoltajat ovat 3 kertaa vaarallisempia lapselle kuin mies-yksinhuoltajat.

   - Naiset lyövät poikalapsia useammin ja kovempaa kuin tyttölapsia.

   - Naiset tekevät 55% lapsenmurhista ja 64% uhreista on poikalapsia.

   - 82% väestöstä kokee ensimmäisen väkivallan uhrikokemuksen naisen - yleensä äidin - taholta.

   - 49% kaikista lasten pahoinpitelyistä tekevät yh-naiset.

   - 65% lapsiin kohdistuvasta väkivallasta tekevät naiset.

   - Biologinen isä on syyllinen vain 8% pahoinpitelyistä.

   -1993 Biologiset äidit syyllistyivät lapsensa murhaan 59 kertaa useammin kuin biologiset isät.

   Poista
  9. Jaa jaa, mutta minä olenkin tyttö, ja panin lisäksi kovasti kampoihin, kun minua puettiin sukkiin ja paitaliiveihin, joista roikkuivat sukkanauhat. Kamalinta oli kun siihen päälle iskettiin karvaiset villahousut, jotka kutittivat paljasta reisikaistaletta.

   Poista
  10. Iines, tuo mitä nuo gay-pojat (totta kai pidän puppelipojista!) sulle esittää, on perseestä kotoisin. Eli tarkoituksenhakuista tilastopaskaa. Jota trollit vääntävät otsa kurtussa.

   Anna tuon moskan mennä ohitsesi. (Älä ny herran jumala usko. Minä, jos johonkin muuhun uskoisin kuin luonnontieteisiin, uskoisin että kyseessä on Japen inkarnaatio...?

   Voi ollakin. Tai hänen Opetuslapsensa.

   Voi vittu kun te olette tyhmiä! Miksi teidän isänne - ihan kelpo maanviljelijä sinällään mutta saatanan tyhmä - ei pannu kahta kodomia päällekkäin kun äitiänne nussi? Tästä me nyt saamme kärsiä kaikki!

   Se on epäoikeudenmukaista.

   Poista
  11. (Minusta suomenkieli on rikasta.
   Missä muussa kielessä voit sanoa yllä mainitsenia sanoja?)

   Suomen kieliopin monimuotoisuus on rikkaus ja monille myös ongelma. On matemaattisesti selvä asia, että monimutkainen rakenne voi sisältää enemmän informaatiota kuin yksinkertainen rakenne. Tämän vuoksi rakenteeltaan yksinkertainen englanti ei koskaan voi saavuttaa sitä sävyjen rikkautta, johon suomi kykenee.

   Ongelmaksi suomen kieliopin rakenne muodostuu niille yksinkertaisille ihmisille (kuten Jungerille), jotka eivät kykene monimutkaisia rakenteita hallitsemaan. Vähintä, mitä suomalaiselta voi vaatia, on oman kielen arvostus ja pyrkimys sen vaalimiseen. Helppoa se ei ole, enkä itsekään usko kykeneväni siihen moitteettomasti.

   Poista
  12. Mitä tulee tuohon suomen kielioppiin ja kieleen yleensäkin.
   Suomen kieli on hyvin kuvaileva kieli, eikä sitä tule millään muotoa laimentaa. Mikäli nyt oikein muistan, niin suomen kieli on synteettinen kieli, jossa asiat ilmaistaan esim:

   mies on potkaisemassa palloa

   mies potkaisee palloa

   mies on potkaissut palloa

   Kun taas Jungnerin ihailemissa analyyttisissä kielissä asia menee niin, että:

   mies potkaista pallo

   mies potkaista pallo

   mies potkaista pallo

   Kumpi kuvailee tapahtumaa paremmin? Jos olin väärässä tässä, niin asiaa paremmin tuntevat suomenkielenopetta Iines "novelin kirjoittaja" korjaa ihmeessä.

   Jos meni pieleen, niin tunnustan virheeni. En minä sokerista ole.

   Poista
  13. Käsitän nuo alemmat esimerkkisi konekäännöksiksi. Tästähän Seppo Varjus kirjoitti pakinansa lehteen.

   Lauseethan kääntyvät esimerkiksi englannissa verbiä eri tavoin taivutellen: is kicking, kicks, has kicked.

   Poista
 36. Lainaan itse itseäni (ja blogistin sanoja):  No älä lue. Hyvin on yksinkertaista. Älä vaan lue.

  Argumentithan menee tätä rataa:
  1) Kun se on niin luokatonta tekstiä.
  Huonosti kirjoitettua, kaunaista, pikkumaista ja sitä rataa.
  Okei. No mikä masokistinen vietti pakottaa lukemaan, jos se on yhtä tuskaa?
  Ja mikä siinä on, että tekstin muoto tai sanavalinnat estää ymmärtämästä perimmäistä asiaa? Synnynnäinen tyhmyys? Päälleliimattu älykkyys? Yliopisto-opinnot? Paskantärkeys? Huono itsetunto? Vielä huonompi itsetunto, kun tajuaa oikeasti olevansa ihan vitun tyhmä ja aivan väärässä ja varsinkin se, kun tajuaa, ettei halua lukea, kun pikkusieluun sattuu totuus?
  2) Kohdan yksi kieltäminen omalta kohdalta. Bumerangina nilkkaan.
  3) Väkisinvänkääminen siitä, minkälainen sen pitäis olla.
  Ole hyvä, tee oma. Kuka tai mikä estää?


  Tää on jännää seurata kerrankin seurata sivusta eikä olla itse se mokailija, että miten voipi ihmisen lapsi, joku muu kuin minä, ja jopa kokonainen instituutio romuttaa julkisen mielikuvansa.

  Onhan tuo aivan selvä sanoma tavan kantakansalaisille.

  VastaaPoista
 37. Iines, Jelovenan valkea suomalainen Flusia-neito, heiluvine timotei-tukkineen, on saanut ympärilleen ärhäkkäänä pörisevän paarma (Tabanidae) herraseurueen. - No... "sitä saa, mitä annetaan", sanoi jo ammoin arvostamani van Vaari.

  Te, jotka haluatte tehdä politiikkaa, oi tehkää! Se on groß, groß. - Mutta en ymmärrä miksi te täällä sitä teette, höh, tuhlaatte ruutia vain variksiin? (eli voronoihin) Jos olette niin fiksuja kun kuvittelette, jota en epäile, niin miksi ette kirjoita Kemppiselle, Virolaiselle, Karjalaiselle, Kekkoselle, Putiinille... hö? mitä te täällä Inkun blogissa nau'utte? ... äh.

  Feministipuolue... joo joo. "Täden ilmoidan että eroan siittä enne kun siihen liidyn konsanaan." (= selusta pitää varmistaa. sissitaktiikka. Te - pois luettuna laivaston alikersantit - ette tätä tiedä. ettekä koskaan tule tietämäänkään. "Asta la Vista = Hyvästi la runkkarit."

  Rakkaat Kusimulkut, rakkaa Pissikset, olemme nyt ensimmäisen kerran kokoontuneet viettämään tätä yhteistä "Rauha Eturauhasillemme Pax" -päivää tänne Linnanmäen Peilisaliin. Meidän piti valita tämä Peilisali kun Ritarihuoneella kuulema tänä päivänä just' mukamas' on Antiikkimyyjäiset. Mutta eipä anneta sen harmittaa meitä... Pöksyt vaan pois kaikilta ja ihaillaan vartaloitamme noista peileistä. Ja selffejä saa ottaa... joo, joo.

  Anonyymien kanssa on turha rupatella. He voittavat aina. Koska heitä riittää kuin Meren Mutaa. Jos sinä Iines osaat lukea tekstejä - en sitä epäile - näet että kirjoittajat ovat erijä... mutta samasta juoksuhaudasta kotoisin silti. - Jokainen tietysti tykittää tekstiä niillä edellytyksillä, mitkä hänelle on suotu. Tuskin älykkäämmin?

  Se taas on varma, olen tutkinut asiaa eksaktisti, että jos - totanoin - "kusiaispesään pistää leppätikun, josta on vuollut kuoren pois, muurahaiset villiintyvät..." Niin täälläkin. "Johan on Bäckman" forumilta tai "MV" tai "Oy Jeah Suomi" keskutelupalstoilta tullut on näitä Leijonaihmisiä. - Kiva. (

  Voihan Disneyland. Taas kirjoitin niin pitkään että Waltti ja Mortti, jotka omistavat oikeuteni, sanoovat kohta että... "so, so." Ja heristävät mustia sormiaan. (Mustia ne on vaikka ovatkin kääritty valkoisiin sormikkaisiin.) Voi vittu. Minun kun piti vaan antaa Iinekselle vihje mistä hänen kantsisi itsemurhaa etsivistä naisista novelleja kirjoitaa, jos... mutta... nyt olen unohtanut senkin. (se on teidän vikanne, samberi!) Minulla ei ole mielikuvitusta, osaan vain ihmetellä, nytkin ihmettelen sitä

  miksi tuossa tämän "Päreen" etsikkokuvassa palomies heittää naisen ikkunasta ulos? niinettä VIUH VAAN. Mielestäni se on (kuten shakkipelissä sanotaan huonosta siirrosta) epäkorrektia... En minä teistä tiedä mikä teistä korrektia on ja mikä ei, pässinpäitä kun kaikki ootte, mutta olen aina luullut että palomiehet sentäs pelastavat ihmisiä, myös feministejä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava nauraa taas tässä blogissa. Kiitos, mikis. Siis en etsi itsaritapauksia, sillä minusta semmoinen on vaan surullista, siitä ei tohdi repiä mitään huvittavaa, ellei kyse ole sitten epäonnistuneesta tapauksesta Chaplinin tyyliin. Haen muita pahoja äkkikuolematapauksia, vahinkoja, joista tulee itseään suurempi tapahtuma.

   Katsoin nyt vasta kuvaa niin, että palomies onkin heittämässä naista ulos. Luin kuvaa ensin vain niin, että nainen putoaa korkealta ja palomies kurottaa pelastavasti käsiään häntä kohtaan. Siis tietenkin hän heittää naisen ulos alhaalla odottavaan pingotettuun pressuun. Tässä tapauksessa vain nainen mäjähtää pressun ohi.

   Poista
  2. Hyvä tulkinta mutta väärä.

   Tuossa valokuvassa, joka ei ole valokuva, palomies (Raimo Hård nimeltään) viskaa ex-tyttöystävänsä (Rajaliinan Raijan) kohti kovia, kammottavan kovia katukiviä kohti. Hän oli juuri ennen tulipalon syttymistä saanut kuulla kaikenlaista, mm. miten Raija oli tanssinut poloneesia eräiden Anonyymien kanssa Q-kahvilassa. Ja siksipä tuo mustasukkainen, oi niin mustasukkainen palomies (se ei näy tuossa valokuvassa jossa hänestä näkyy vain ylävartalo. Mutta näkisittepä hänen alavartalonsa...!) heittää lemmittynsä (PAND PNG PANKS) alas asvaltille. Ja keskittyy pelastamaan muita, vähemmän tuttuja ihmisiä tulen ahnailta liekeiltä.

   Surullista, mutta totta.

   Poista
  3. Jos hiusta halotaan, tuokin tulkinta on väärä, vaikka yritys on hyvä. Nimittäin, mikis, et huomannut ylhäältä tulevaa pelastusköyttä. Se todistaa sen, että nainen on tullut ylempää ja hänen hento otteensa on kirvonnut. Kaunotar suistuu hirvittävällä tavalla alas kohti kuolemaa, joka tulee päättämään hänen elämänsä traagillisella tavalla. Palomies ei voi mitään tapahtumalle, eivätkä alhaalla päivystävät palomiehet.

   Poista
  4. ... tuo ylhäältä päin tuleva letku (?) joka näyttää venytetyltä King Kongin hiukselta, ei mikään pelastusköysi ole. Se on DNA:n 6G "alles gut" -liittymä (69,69;- /kk). Jonkunhan on aina paikalla oltava ensimmäisenä. Oli paikka mikä tahansa.

   Iines, jos haluat enemmän näkyvyyttä blogillesi, sinunkin kannattaisi palkata minut Tiedonantajaksi. Ei siis ehkä sillain suoraan mutta korruptoituneesti (= peiton alla). Se ei edes sulle paljoa maksa (mitä nyt vähän vaivaa, ja kondomikulut, of koos, ne saat minulle pulittaa) Kuule, mennäänkös johonkin lähimpään Rantasipihotelliin (esim. Singaporeen) ja kokeillaan siellä rauhassa - about pari viikkoa - syntyisikö kanssakäymisestämme sellaista sähköä mitä siilitkin säikähtäisivät. (ja juoksisivat kauheeta vauhtia karkuun... koska sähkötöitä saavat tehdä vain alan ihmiset. muuten saa tällin)

   Poista
 38. Ihmisiä on usein heitetty ikkunoista ulos, sitä enemmän mitä korkeammalta. (Ei ensimmäisestä kerroksesta ketään kannata viskata.) Niin myös kävi tsekkoslovakkialaiselle ulkoministerille Jan Masarykille vuonna 1948. - Se oli hyvä vuosi, omenat kasvoivat pulleiksi, pihlamarjoistakin saatiin hyvää Sorbusta, kaikki viinitarhat tekivät ennätyksensä, monta merkittävää ihmistä syntyi sinä vuonna... mm. Forssassa.

  Tapsa teistä tietää mistä on kyse. Ja tietää (lunttaamatta) kuka oli Jan Masaryk? Ja mitä tekemistä tällä on Otto Willen tyttären Hertan kanssa? Tai Yrjö Leinon? Tai kenenkään muun kanssa...? (piru vie)

  Ps. Odotan junaa joka veisi meidät, Riku Riemun ja minut. (Rikun Ryttylään, minut Utsjoelle.)

  VastaaPoista
 39. Tai en minä Utsjoelle halua, se on tylsä paikka. Asvalttitie tuo sinne, ei siellä mitään ole - paitsi vähän läsähtänyt uimahalli. Ja ex-hieno hotelli joka nyt on... noh, mikäs minä ketään olen kritisoimaan. (Elämäni vähiten lohenpalasia sisältävän lohikeiton siellä kyllä olen syönyt. yäk.) Karigasniemi eli Gáregasnjárga on kiva paikka. Siellä ihmiset puhuvat mitä kieltä sattuvat (= suomea norjaa ruotsia tai montaa eri saamea), siellä tunsi itsensä (= harhailevan sielunsa) "kotoutuneeksi". (Saame on kuin puhuisi espanjaa, eestiä (= lähinnä setukaisten murretta) ja suomea päällekkäin, kokeilin: no ei se mennyt läpi! Kukaan ei ymmärtänyt minua, lopulta en edes minä itse, ja etenkin naiset olivat eri mieltä kuin minä mitä sanoin (vaikka kovasti silti kikatettiin ja suudeltiin).

  Se on ainoa kerta kun olen siellä päin matkustellut. Jäi mieleen. Se oli villi kapakka, hyvin villi, ihan estoton. Ja harvoin harmittelen että Tarja on messissä. Silloin - no, vähän aikaa vaan - harmittelin, että oli... on. - Siinä Tenojoen sivujoen varrella - en viitsi googlettaa sen joen nimeä, se on rajajoki Suomen ja Norjan välillä - on hyvä mutta huono leirintäalue. (Se on hyvä kun se on niin suurreellisesti bygatty, mutta huono kun sitä ei oo viime vuosikymmenet yhtään enää kunnostettu.) Nukuimme yhdessä mökissä, tai valvoimme. Lohenonkijat valvoivat myös, koko yön.

  Ps. Esimmäisen kerran kun olin Lapissa, Skibotenissa, mentiin lautalla yli yhden vuonon. Aurinko paistoi, ihmisiä oli paljon, minä olin vajaa 14 -v. Kello oli 03:00. Minä vähän ihmettelin että koska ihmiset täällä nukkuu, se yötön yö häiritsi minua. Ajattelin että he ovat karhuja, nukkuvat talvella ja valvovat kesällä, niin myös jääkarhut.

  VastaaPoista
 40. Musiikkia Maestro...

  Kaksi musiikkiasiantuntijaa täällä on, Liisu ja Riku, onneksi ovat erilaisia. Pidän kummankin maailmasta. En pidä siitä, että musiikkia lokeroidaan: että joku musiikki(tyyli) jo sinällään on hunoa. Miksi olisi? Kaikki tyhjänpäiväinen soitto tietysti on huonoa, sitä on suuri osa iskelmistä ja kaikki taustamusa, se on todella kavahdettavaa. (On minulla niin herkät korvaat että en pysty joulun alla kävelee näissä tavarataloissa jotka soitta "dingeli ding gingeli din ging". Eikä tämä, ikävä kyllä, ole vitsi.) Laululyriikka - no joo, joskus sanat on parempia kuin sävellys, poliittisista lauluista tämmösiä löytää ainakin (Partisaanivalssi, Brecht, Sinervo... oi Natalia

  https://www.youtube.com/watch?v=W4exOWRxyPc

  Joskus sävellys on niin hyvä että huonotkin sanat siinä menevät, samoin tein. - Jotkut vaatii enemmän aikaa ymmärtää mistä on kyse, esim oopperamusiikki mua aiemmin askarrutti, en päässyt siihen sisälle, mutta kun siihen tutustui, siihen tykästyi. (Ihmisen ääni on oikeasti hienoin instrumentti!) Ooppera on niin konaisvaltaista, se on meri, joka on kaikkialla.

  Ps. Minulla oli sellainenkin käsitys - miksi en sitä kehtaisi tunnustaa - että baletti on... no, linnunluunlaihojen tyttöjen ja homopoikien hyppelemistä, oh ei, eei muuta. (miettii) Olin siis normaalilla tavalla perussuomalainen: tyhmä, typerä ja ennakkoluuloinen. Nyt olen vanhempi ja viisaampi ja karistanut ennakkoluuloni pois, olen eri mieltä. Baletti on aivan upea taidemuoto. Ja vaativa! sitä se on, vaativampaa kuin olympiatason voimistelu. - Pidän taiteista. Ja taiteet pitävät minusta: kaikesta mitä ihmiset osaavat ja haluavat tehdä... laulaa, soittaa, tanssia, kirjallisuutta, runoja, maalaamista, näyttelemistä, kutomista... mitä tahansa. Jos ihminen pitää jostain, hänestä näkyy se, se on hänen se puoli, jossa auringonsäde käy kääntymässä, ja välähtää.

  Tykkään ihmisistä.

  VastaaPoista
 41. Blogiisi on ilmestynyt pari-kolme Anonyymia, jotka eivät keskustele. Ovat vain keskustelevinaan, mutta eivät keskustele. Ihan kivoja heppuja. Koska miksi keskustella ihmisten kanssa, jotka ovat eri mieltä kuin minä, heille voi vain selittää, miten asiat ovat? Miksi muutenkaan oppia uutta kun vanhassakin on jo kestämistä? Suomen rajat 1938 olivat paljon paremmat kuin nykyisin. (Kyllä kansa senkin tietää.) Ja jollei kansa tiedä, kuka sitten tietää, Helsingin herratko? Ehei, ei he ainakaan mitään tiedä. Vitut tietävät.

  Tämä on kaunis kansanlaulu. Tämä kaikkien perus.. suomalaisten, kaikkien suomalaisten pitäisi osata:


  https://www.youtube.com/watch?v=hLdOaDbSl3s

  On muuten Oskari Merikantoa parhaimmillaan! Totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen, kun olen Joensuun/Lappeenrannan/Savonlinnan/Kajaanin toreilla kävellyt, niin tavannut näitä pai, pai paitaressuja, niin... niin melkein itku on tullut. Mutta ei. Kun neuvostoliiton aikoina käveli Wiipurin tai Riigan toreilla, mummot tuokkosistaan myivät... no, pähkinöitä ja suolakurkkuja ja kuivia sieniä ja sen sellaista. Ostin pähkinöitä. Mummo joka niitä myi, sillä oli köyhän näköiset vaatteet päällä, karmee pipo päässä... se sanoi, tai siis näytti sormillaan että tää pähkinäpussi maksaa 5 ruplaa... annoin sille 50;- ruplaa... koska se ei minulle mitään merkinnyt. Nää muut viis ämmää jotka istu sen mummon vieressä, nousi pystyyn (kankeilla jaloillaan) ja ne kaikki hoki mulle "hospoti homilui hom", tai jotain semmoista. Olivat niin hirveästi ilahtuneita minusta.

   Vähän itketti, menin junaan, ajelin Jurmalaan, ajattelin että ei tämän minun vika ole - siis minun hyvinvointini. Ja toisten ihmisten köyhyys.

   Intiaan en oikeasti uskaltaisi mennä.

   Buenos Airesissa kerran kävelin - tykkään kävelemisestä, etenkin itsekseni - niin kävelin sellaiselle slummialueelle missä gringojen (= valkoisten ihmisten) ei pitäisi kävellä. Kaksikerroksisia pieniä taloja, joko sinisiksi tai valkoisiksi maalattuja, hiekkateitä, ja talojen ikkunoilla roikkui aina akkoja jotka katselivat. Tiellä - ei siellä autoja ollut - pikkupojat pelasivat jalkapalloa. Kävelin ja kävelin, olisin halunnut sieltä pois, mutta vahingossa kävelin vaan yhä syvemmälle ja syvemmälle sen slummin uumeniin. Oli sunnuntai - muistan (koska olin messipoika laivalla m/s Acktinia: ainoa vapaapäiväni oli just se sunnuntai). Mitä pitemmälle kävelin, sen nuhruisempia talot olivat, ja lapset jotka potkivat palloa... ne kun näkivät minut, säikähtäneinä juoksivat jonnekin pois (talojen sisälle, piiloon?) Pallo vain jäi keskelle tietä. Ja naiset ikkunoilta menivät pois, ikkunoille vedettiin verhot... vittu, mua rupes pelottaa. Olin 17 -v, en ollut ikinä sitä ennen pelännyt; nyt mä äkkiä tajusin että jotain outoa tässä on? En minä sitä tajunnut - sinisilmäinen suomalainen kun olin - että mä nyt oon yksin koko maailman (mahdollista?) pahuutta vastaan, että ei mua kukaan auta... ei varmaan auta. Niinpä minä... aloin kävellä toisia katuja keskustaa kohti. Mutta voi, voi miten pitkä matka sinne oli. Vahingossakaan en (paitsi koko ajan) katsoin talojen ikkunoita: heilahteleeko siellä verhot, vai eikö heilahtele. Pelkäsin, koska eksyin yhä kauemmaksi sinne slummiin, voi että minä silloin opin mitä pelko on! (Mä tiesin, tosin vasta myöhemmin, kun meidän laivan Kipinä mulle selitti, että jo mun toinen kenkä vastasi heidän kuukausipalkkaansa... kaksi kenkää oli kaksi kuukausipalkkaa. Kuka mut olisi nähnyt jos mut johonkin ojaan olisi kolkattu? Ei tietenkään kukaan.) En mä tiennyt miten vaarallisen keissin mä olin itselleni tehnyt, mutta sen vaistosi, sen nyt vaan vaistosi... joka saatanan askeleella sen tajusi. Ja kun niitä askelia oli niin paljon! --- No, koska olen nyt tässä ja pölisen tästä, varmaan arvaatte että selvisin sieltä ehjin nahoin. Joo, selvisin. Mutta trauma mulle siitä jäi, enpä oo ennen tästä viittinyt kellekään kertoa. Että olkoo nyt näin. (jatkuu)

   Poista
 42. Argentiinassa oli silloin tapahtunut yksi (monista) sotilasvallankaappauksista. Ei siinä siis mitään - eikä siinä mitään olisi ollutkaan, jos olisi pysynyt Suomessa. Mutta kun tallusteli Argentiinan pääkaupungissa, jossa marineerot piti jöötä satamissa yllä ja tankkeja oli pitkin ja poikin katujen risteyksissä, niin kävely jossain slummikortteleissa oli... no, sulaa hulluutta. (jos niin voi sanoa)

  Ps. Poliisithan siellä pahimpia olivat. Pari marineeroa räiski konepistooleilla mua, ampuivat ohi... tämä on totta mutta en viitsi dramatisoida tätä, me oltiin sitten amigoja kun mun piti antaa nille kaksi kartonkia Pall Malleja. Se kokemus vähän säväytti, mutta kummallisempia sitä kokemuksia myöhemmin Santoksessa koki, ne sillä lailla "säväyttivät" että niistä näen vieläkin painajaisunia... paskat niistä. (Mutta ei mulle niin kamalaa tapahtunut kuin edelliselle Messikallelle: Stuertti (keittiöpuolen esimies) kertoi että edellinen kolleegani (n. 16 -v myös, kaunis poika...) niin totanoin Buenos Airesissa eli Boniksessa hänet olivat poliisit pidättäneet... syystä että oli alaikäinen ja oli kapakassa. (niinhän minäkin siellä olin. etenkin alaikäinen) Poika oli viety poliisiasemalle, ja kuulusteltu; kuulustelu tarkoitti sitä että n. 12 poliisia oli pannut sitä perseeseen. pari päivää oli saanut olla rauhassa. sitten se tuotiin laivaan... poika-parka, verinen oli ollut vielä silloinkin. mutta mitäs siitä.)

  Niinpä niin.

  Minä kysyin siltä Kipinältä (= laivan sähköttäjä) että mitäs "jos ne marineerot olis ampuneet mut tossa kaijalla, eikö Suomesta olis lähtetty tänne nootti, että mitäs tee siellä suomalaisia merkimiehiä tollain ammutte..."? Kipinä, se oli ollut töissä Suomen suurlähetystössä Buenos Airesissa, sanoi, että "totta kai Argentiinan viranomaiset, tässä tapauksessa suurlähettiläs itse, olisi kohteliaasti vastannut Suomen suurlähettilään kysymkseen, ja sanonut, että "me emme valitettavasti tiedä tästä tapauksesta mitään?" Ja jatkokysymyksiin he olisivat vastanneet - sähköttäjä otti pöydältä A-4sen ja oli pyyhkivinään sillä persettä, "niin he olisivat siihen vastanneet näin".

  Kyllä muualla, kuin Skandinaviassa, ihmishenki on paljon halvempi. Jumantsukka.

  Mun mielestä suomalaisen, myös perussuomalaisen, pitäisi käydä nuorenpana muuallakin kuin Köhniössä, maapallon toisella puolella vaikka. Ja ihmetellä.

  VastaaPoista
 43. Valvon, koska yö piilottelee minua.

  Ajattelen asioita. Yöllä on hiljaista ajatella.

  Kaikki kirjoittaminen on valehtelemista. Tai en tiedä miten sen sanoisi... varastamista ja valehtelemista se on. (vrt. Shakespiere) Runot on ihan sama juttu: keinotodellisuutta.

  Äsken kuuntelitten kauniin laulun Nataliasta (ai ette, ei se minun vika ole, ettette

  nathalia

  Elvi Sinervo, runoilija koko sielustaan, kärsi Hämeenlinnan naisvankilassa tuomiota 1942-44 siitä, että oli eri mieltä kuin Suomi silloin (natsahtavasti?) oli. Sellikaverinaan hänellä oli (toivottavasti kirjoitan tämän nimen oikein) Natalia Tusula-Verschjagiini. Tämä Vereschjagiin ei mikään ukrainalainen ollut, isänsä suomalainen tytär oli, ja vähän (= vitun vähän) mihinkään Ukrainaan kaipasi. Vankina oli sen takia kun sodan aikana toimitti Neuvostoliittoon tietoja sakslaisjoukoista, eli "valtiosalaisuuksien ilmaisemisen yrityksestä" tuli 5 vuotta kakkua. Natalia oli (kuuleman mukaan) hiljainen akka. Ei hän mitään vetoa Ukrainaan tuntenut, suomalainen oli. Ja kolmasti oli naimisissa. Häntä jopa Etsivä Poliisi kuvasi "huolitelluksi, tyylikkääksi, elegantiksi".

  Mutta tuossa laulussa, Sinervo on suuri runoilija, tuo runon subjekti kaipaa vain oi... Ukrainaan.

  Kirjoittaminen on valehtelemista. Aikoinaan Henrikki Tikkanen oli meidän Knausgårdimme - ja kirjoitteli ihan mitä sattui. (Joka hälle suotakoon. Koska itsekin tunnusti, että nyt mä valehtelen. Jätte kivaa!)

  Mulla on 100 kilometriä mun päiväkirjaani. Jos sen julkaisisin, ketä se kiinnostaisi. No ei ainakaan minua itseäni. Mutta jos sitä - totanoin - rupeis kauheesti vääntelee ja kääntelee, ja vittuilee eri ihmisille, niin... kyä siitä kirjallisuutta saisi. Ja julkaistaisiin.

  En rupee, en ala. En viitsi. Enkä jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa päiväkirjoja julkaistaisiin enemmän. Minä luen niitä mieluiten kaikista lajeista. Jollain tavalla se, että tietää pohjalla olevan oikean elämän ja ihmisen, kiinnostaa vaan eniten, se tuntuu läheisemmältä kuin mikään fiktio.

   Tottakai kirjailija valehtelee kaiken aikaa. Tarinan ehdoilla kuitenkin mennään. Mielikuvitus paikkaa tosielämän latteuksia.

   Poista
  2. Minulla on himo ostaa kirpputoreilta kaikenlaisia päiväkirjoja, vihkoja, muistioita, täytettyjä kalentereita.

   Kokoelmista löytyy hevosmiehen kalenteria, sotapoikien lorttovihkoa, muistoalbumeita, kirjeitä, yhden kuolinpesän onnittelukortit kolmen vuosikymmenen ajalta, perheenäidin keräämät ja keräilijälle arvottomat, koska rouva on iskenyt rei'ittäjällä siistit lävet jokaiseen korttiin. Mutta niistä näkyy pala perheen historiaa ja sukua.

   Yhdessä vuoden 1945 maatalouskalenterissa on isännän merkintä: Taivas kirkas, venäläisten pommikoneet näkyivät hyvin.

   Poista
 44. Sinänsä hieno saavutus eläinpuolueen aktivisteilta, että saivat puolueensa rekisteröityä. Ei se oli ihan helppo asia.

  Jos puolueen ehdokkaina ei seuraavissa vaaleissa ole yhtään Tiaista, Varista, Oravaa tai Karhua, se voi menettää uskottavuuttaan.


  Toivottavasti näillä nuorilla eläinpuolueen aktivisteilla ja feministeilla on enemmän huuhmorin tajua kuin yleensä lajityypillisillä vihervasureilla , (näillä sukkahousupojilla). Uusi nimilaki helpottaisi vaikka vanhan karjalaisen sukunimiaarteiston hyödyntämistä. Kägösten vanhoilla laulumailla taisi harvassa olla sellainen elukka, minkä mukaan ketään ei oltaisi nimetty.
  Puolueen puheenjohtaja Riku Kontio voisi murahdella tai karjahtaa, kun puoluesihteeri mikki Hiiri piiskuttaisi ja Iine Leivo livertäisi. Valtuutettu Kettu voisi ovelasti ehdottaa jotain, varavaltuutettu Mankemang Salakka saattaisi uida sameissa vesissä, jne.
  Harva kai kuitenkaan haluaisi olla nimeltään Nauta, Hevonen, Kana tai Sika, niin tärkeitä kotieläimiä kuin ne ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noista oikeastaan voi sanoa muuta kuin että vihreillä siskoilla viiraa. Ja varmaan kyse on myös unelmapsykoosista sillä nuohan ovat itkupotkuraivareita kun maailma ei mennytkään niin kuin itse halusi.

   Poista
  2. On tosiaan harmi, että monesti yhden asian puolueeseen liitytään enemmän innosta kuin syvästä tiedosta ja ymmärryksestä siitä, miten asioita edistetään.

   Poista
  3. Taas todiste , että vasemistolainen väkivalta on parempaa15 joulukuuta, 2016 10:19

   Kumiluoti Jari Laine kehuu väkivallallaan:
   Pahoinpitelin sian!


   Kumiluoti Jari Laine kehui ennen itsenäisyyspäivän kulkuetta "vetävänsä natsia huolella tauluun". Nyt hän kehuskelee Facebookissa väkivaltaisuudellaan.

   Nyt Jari Laine kirjoittaa Facebookissa:

   “Hyvältä natsin piekseminen aina tuntuu, oli sidottu tai ei, tämän kyseisen ruotsalaisen mulkun hakkaaminen tuotti erityisen suurta mielihyvää […]”

   “Sua varmaan sit lohduttaa, ku kerron, et pari kertaa ku sikaa tirvasin, ni saasta ei enää huutanut sieg heil, help help se itki ku suomalainen nyrkki tako paskaa turpaan.”

   Helsingin poliisi kertoi eilen medialle, ettei se ryhdy tutkimaan tapausta, jossa viranomaiset laittoivat samaan maijaan käsiraudoilla ja nippusiteillä sidotun kansallissosialistin sekä käsistään vapaan äärivasemmistolaisen.

   Poista
  4. Karjalan laulumailla kerran kävcellessäni - isäni on kotoisin Parikkalasta - minä kerran bussipysäkillä tapasin kaksi neitoa. Nuoria olivat mutta niin olin minäkin, jopa vielä nuorempi. Kysyin heiltä, vaikka iskin silmäni siihen toiseen - kuin haarukan - että "mitä te odotatte?". Se toinen sanoi, se vaaleampi, että "siitosta". Samperi kun ihmettelin, ja jatkoin matkaani. - Ps.Vasta myöhemmin tutustuin Pauli Siitoseen, se oli kova heittää keihästä, Simpeleen (närä bai Parikkalas) isoja poikia. No, Parikkalassa asuu paljon Siitosia. Samoin kuin muutama Sontiainenkin. Ja Pakarisia on myös.

   Poista
  5. Minusta kaikki aggressioherkät -kistit, -nistit, -sistit ja -listit saisi laittaa aivojen magneettikuvaukseen heidän omalla kustannuksellaan. Sen jälkeen yhden suunnan menolippu Pohjoisnavalle varusteina tulitikut ja teltta.

   Poista
  6. Hyi , sinua iines-rukka. Ei Ihmisiä saa laittaa vastoin tahtoaa hoitoon.Ei niillä ole omaa rahaa, valtio sen kuvauksen maksaisi.
   Kai sinä tiedät sen, etteivät he selviä pohjoisnavalla hengissä.


   Mutta eräs asia tässä pistää mietityttämään. Näissä vasemmistolais-anarkistis-whatever-elämysmatkailijoissa olisi hallintokoneistollemme sitä kuuluisaa poliittista väkivaltaa viljalti tarjolla.

   Selkeästi ennakoitavaa sellaista ja usein tyyliin porukalla heikompaa vastaan. Mutta kuinka virkakoneistomme on reagoinut asiaan? Ei tietenkään yhtään mitenkään. Ei edes sanallisella tuomitsemisella. Saati sitten erillisen vasemmiston vihatutkintaryhmän perustamisella.


   Voidaan väittää ;polliisi siis pahoinpiteli Hagbergin Laineen välityksellä. Tämä on aivan yhtä rikollista toimintaa kuin se, että poliisi olisi itse hakannut kiinniottamansa miehen maijassa.

   Helsingin poliisin kokoomuslainen viestintäjohtaja Juha Hakola ilmoitti välittömästi, ettei kiinniotot suorittaneiden viranomaisten toimia ryhdytä edes tutkimaan. Monikulttuurisuus on poliisin virallinen arvo , joten maahanmuuttovastaisen pahoinpitely ei voi olla sääntörikkomus.

   Poista
  7. Minun mielestäni kaikki nykypoliisit, johto myös mukaan luettuna, pitäisi lähettää - tietysti ilman kompassia ja sytkäreitä - Antarktikselle. (Hyi minua, kun tuommoisia ajattelen!) Sitten pitäisi rekrytointroida maahanmuuttajista sanotaan nyt lonkalta semmoset 100.000 polliisia tänne. Jotka asettuisivat pitkin ja poikin Suomea - etenkin Lounais-Hämeeseen.

   Kyllä siinä valkeanaamat kalpenisivat entisestäänkin. Myös Siilinjärvellä. (terkkuja Annikille!)

   Ps. Vittu, hävisin äsken RAY:lle viiskymppiä, kun kävin ruokaostoksilla Alkossa. Vähänkös ottaa kaaliin. - Mitäs pelasit? omatuntoni sanoo. - No älä muuta sano. Samperin YliMinäni. (poistuu harmistuneena Kirjastohuoneeseen) Jossa jo avulias hovimestari on sytyttänyt takkatulen palamaan. Kuuntelee puiden iloista ropinaa, kun ne palavat... seis, seis... ne mitään pala: siinähän vain energia muuttaa muotoaan, toiseksi. No, on miten on. Sytyttää aidon Cuubalaisen, Uno y medion, että sekin muuttaisi energiaa toiseksi, ja alkaa selata Jörn Donnerin "Mammuttia". Jopas on paksu kirja, 900 sivua yli, voi jumantsukka, jaksaako tämmöistä lukea? Ei jaksa. (panee kirjan takaisin sinne mistä sen äsken otti)
   - Hovimestari, tuokaas kulkaa minulle vähän konjakkia. - Ai sitä Iines neidiltä saatuako? - No sitä, sitä. (hovimestari lähtee kip kop kop kip kap hakee konjakkia) Napsauttaa Bill (tuttavallisesti vain Bil) Gatesin hälle lahjoittamasta magneettilevysoittimesta Roberto Loretin suomeksi esittämän "Oi, Aurinkoiseni" -laulun soimaan.

   Hmnhy. Kohtuullinen esitys. Sama kuin jos Olavi Virta aukaisi kurkkunsa ja laulaisi italiaksi "O, Sole mio!" (nukahtaa muistoihinsa, Genesaret ja Jeesus, Kuolema Venetsiassa ja Mann, mann mann mann..)

   Poista
  8. Äsken heräsin unistani. Lähi-Tapiolasta soittivat, tosin Espoon pääkonttorista. (joka mielestäni ei kovin lähellä minua ole) No, heillä oli asiaa... väittivät että sijoitukseni (vajaat 60 donitsia) nykyisin ovat 2,4 miljardia dollaria. Ihmettelin, että onko. Se ukko katsoi tilastojaan ja ihmetteli kans: näin on. Ajattelin että "täytyy kai si varmaan olla nii ronkeli että ostaa ton 1969 Ladan tilalle uudempi LLada." tai mitä näitä autoja ny o. perkutirallaa jos ostaiski uudeks kauppakassiks ton mikä se on Mäkisen uuren toyotan ja sillä ajelis s-markettiin. kyä ämmät ihmettelisi. ja kyä kans ne jotka maateitten lairoilla livhtailee kun mää painasin kaasua ja suhahtasin ohi. niin että pöly vaan asvaltilta leijjuis. ja sorateilläkin mun auton jarrut vaan kirskuis..."

   Omatuntoni, joka on ihan aikaansaava ja etenkin tunnollinen hovimestari, tulee hiljaa (vähän ontuen) takavasemmalta... hän ontuu, kun meni kumoon kellarin pyörrerappusilla...

   - Tässä konjakkinne, herra von Kåldolmar.
   - Kiitos, minä virkkaan hälle.

   Ps. Palvelijoiden kanssa ei kannata ruveta seurusteleen. Heiltä saa vain näppyjä ihoon. Ja ihan väärää informaatiota. Joka toinen niistä ei muuta osaa sanoa (samalla kun kaivaa nenäänsä) että mulla on huono palkka, herra von Kåldolmar. No, entäs sitten? Minunko tässä pitäisi elintasoani laskee että herra palvelijalla pyyhkisi paremmin. Lucifeerimaista ajattelua tuollainen! Ettes häpeä! Herra on hyvä ja poistuu tällä silmänräpäyksellä bois minu huushollista. Anta mennä vaan veg. Me ei behöva inte tuollane mees joka seisoo kuin... mikä se olla på finska... onkenkoho. Ja, jag säger, sa menee nyt ja paina upslaagi kiinni, ettei vetoo.

   (- jatkuu -)

   Poista
 45. Niin minunkin mielestä15 joulukuuta, 2016 14:10

  Ei tuo sanomasi mitään foliopipojuttua ole. Onhan meinaan niin, että jo ennen tätä ihmisvyöryä poliisihallinnon toimistoportaista on esitetty useammallakin suulla, että poliisin palvelukseen pitäisi palkata enemmän maahanmuuttajia.

  Eikä pelkästään miksikään tulkiksi, vaan rivipoliiseiksi. Kuinka suurta luottamusta mahtaisi poliisiin lisätä Glock vyöllä poliisin univormussa kulkeva Abdelkader, joka on päässyt tehtäväänsä vain etnisen taustansa vuoksi? MIkä mahtaisi olla Abdelkaderin puolueettomuus poliisintyössään?

  Pikarekrytöinnillä vaan kaikki poliisi- ja sotilastaustaiset muuttotaustaiset poliisia auttamaan-alkaa näyttämään tämä touhu siltä,että Irakista ja Syyriasta on pyssymiehet paenneet henkensä kaupalla aseettomia naisia ja lapsia,sitten saadaan turvapaikka ja sen jälkeen pikaperehdytyksellä oman alan töihin.

  Jotenkin kuva arabialaispoliisien lahjomattomuudesta ei ole kauhean korkeassa kurssissa,mutta sikäläistä tapaa noudattaen meiltäkin poliisipula poistuu-ei muuta kun jo palkatun veljet,pojat,sedät ja muut sukulaiset töihin,ei maksa mitään sillä valtio maksaa.Ja kyllä loppuu raxxxxmi kaduilta,kun partioautosta nousee neljä aseistettua parta-Muxxxxxtia allahuakbaaria huutaen-ei enää nxxxipaskat häiritse kunniakansalaisten kontaktinottoyrityksiä ja rikastuksia kantaväestön tyttöjen ja naisten suuntaan.Hyi veee mihin tässä vielä mennään...

  Kun nää Abdi Elmi Muhxxxd bin Mahmud ibn Gutale bin Saiid Abu Aweis ibn Said bin Abdijamiib bin Mustafat kulkevat kadulla rehvakkaasti viiden äijän kyyläämis-kourimis-ahdistelupartioina niin kukaan ei mediassa huuda rasxxxxsesta toiminnasta.

  Poliisi ei ole yhtään huolissaan. Itse asiassa kaikki tunne- ja tietoreaktiot asiaan ovat raxxxxxa ja vasismia ja basismia ja naxxxxa ja impiwaaralaistan typeryyttä.

  Sitten jos kadulla kävelee rauhallisesti, maltillisesti ja asukkaisiin sekä muihin ulkoileviin tahoihin ystävällisesti suhtautuvaa porukkaa, niin huudetaan apuun poliisia, palokuntaa ja A-studiota.

  Missä kohtaa miedompi versio samasta toiminnasta muuttuu pahaksi ja tuomittavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkaan mielestäni mikiksen juttu ei ole foliopipoilua. Olisi ihan järkevää asuttaa Antarktista runsaamminkin, ja maahanmuuttajapoliisit saisivat aikaan kunnon värinät molemmissa ääriliikkeissä. Sitä olisi hauska katsella aitiopaikalta parvekkeeltaan omenia nakertaen ja lintuja ruokkien, silläkin uhalla, että tulisi taas puluinvaasio.

   Siis meidän taloyhtiömme 15 mummua meinasi tukehtua viime vuonna kahvipullaansa, kun ruokinnasta innostunut puluyhdyskunta valitsi talomme räystäät pesäpaikakseen. Voi sitä kujerruksen määrää ja kakkavuoria terasseilla. Nosturikaan ei saanut kyyhkyjä häviämään, vaan luulen, että seinänaapurini Lihava poika ampui yhdyskunnan johtajan eräänä myrsky-yönä, kuten hän oli uhannut. Ainakin joku oli kuullut laukauksen ja linnut hävisivät sen siliän tien.

   Poista
  2. Vuonna 2012 Suomessa oli 7 800 poliisia.
   Sinun mielestä semmoset 100.000 polliisia tänne korvaa laadun .Palkka tietenkin maksetaa suomalaisten työehtojen mukaan.

   Ehkä sama ajattelu toimii myös opettajien kohdalla. 100 000 tuhatta opettajaa tänne.Etenkin hämeeseen.

   Poista
  3. Stand up -koomikko Andre Wickström kertoi tarinan että oli käynyt NY:ssä.

   Siellä oli ollut jokin kortteli poliisin eristämä, ja ihmiset kerääntyivät tietenkin katselemaan sitä. Poliisi tuli hajottamaan väkijoukkoa huutaen "There's nothing to see over here, move on!". Andre oli vastannut "There's a lot to see over here, you know, I'm from Paippinen, Sibbo."

   Poista
 46. Anomyyni, naitattaako? Mutta silti kammoksuu kaikenmaailman pectaasipähkinöille tuoksuvat, Marimekkoon pukeutuneitten feministien vaginat? Eikä halua ruveta alkaa riisuu niiltä eres niiren rintaliivejä.... veks, puhumattakaan, että sit täytys roudata niiltä niiden mustat pikkupöksytkin veks... (heitin äärimmäisen siroista, karvattomista) jaloistaan veks... Jopas on Probleema purtavaksi.

  No, ei hätää. Hätä ei missään nimessä tämän näköinen ole! Koska ainahan voit, suloisen Saimaan Norpann näköinen Vesseli, vetää sun omaan käteesi vaan.

  Parempi lihava sopu kuin laiha riitä. Eikös.

  Näin toivovat ja samalla Hyvää Joulua Sinulle toivottavat Suomen Punainen Risti. UNESCO. Joulupukki (ja tontut) sekä S-Market Sokos Saarijärveltä ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. (ja pari kolme muuta. jotka on kirjoittaneet nimensä niin epäselsvästi. että ei niistä selvää saa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humalaisten örinää tossa yllä.

   Ons toi sinusta Iines hauskaa?

   Poista
  2. Olen samaa mieltä.

   Ei tuossa yllä muut kuin kimalaiset vain pörisevät. Ja se, kelle se on hauskaa ja kellei ei, se on monisyisempi juttu.

   Enkä Iineksestä tiedä mitä mieltä hän on.

   Anonyymi, joka väität että olen humalassa, reflektoit omia kokemuksiasi. - Niistä en ole kiinnostunut.

   Mikäs minä niihen olen puuttumaan?

   Poista
  3. Ps. Vittu, hävisin äsken RAY:lle viiskymppiä, kun kävin ruokaostoksilla Alkossa. Vähänkös ottaa kaa-. Eikun odotas. Oho. Täähän on se kuva. Oivoi. Mufia on kohta ovella.

   ...kerran googleen tuloksia on 12 600 000?
   ...kaksi kertaa googleen tuloksia on 62 900?
   ...kolme kertaa googleen tuloksia on 2 100?
   ...neljä kertaa googleen tuloksia on 86?
   ...viisi kertaa googleen tuloksia on 5?
   ...kuusi kertaa googleen tuloksia on 3?
   ...seitsemän kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...kahdeksan kertaa googleen tuloksia on 3?
   ...yhdeksän kertaa googleen tuloksia on 1?
   ...kymmenen kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...yksitoista kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...kaksitoista kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...kolmetoista kertaa googleen tuloksia on 1?
   ...neljätoista kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...viisitoista kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...kuusitoista kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...seitsemäntoista kertaa googleen tuloksia on 2?
   ...seitsemäntoista kertaa live searchiin tuloksia onkin 0?
   ...kahdeksantoista kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...yhdeksäntoista kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...kaksikymmentä kertaa googleen tuloksia on 0?
   ...neljäkymmentäkahdeksan kertaa googleen tuloksia on 0?

   Poista
  4. Jos kuuluisin siihen konklaaviin, joka valitsee kirjallisuuden nobelpalkinnon saajat, aivan varmasti ehdottaisin sinua, herra Anonyymi. runosi yhdestä 48:aan kertaan lyö Bob Dylanin laudalta kuin laudalta.

   Upeaa. Fantastista. Hypnoottista. Stubmaista. Kerta KAIKKIAAN... (puhumattakaan tuosta superhyperjumantsuits -luovuudesta. joka sinusta pursuaa)

   Poista
  5. Äsken muuten ovikelloni soi... ei se yleensä soi. (Olen hiljainen asukas, shakinpelaaja, en häiritse naapureitani.) Menin avamaan oven. Siellä oli kaksi noin 12 -vanhaa tyttöä, hirvittävän nättejäkin olivat, lämpimät valkeat talvivaatteet päällään, ja toinen niistä kysyi: "Saadaanko me laulaa sulle?" Samperi... sanoin heille, että "kyllä olette hirvittävän nättejä tyttöjä..." Molemmat niiasivat, ja sanoivat "kiitos". Mutta halusivat laulaa silti minulle. Minä sanoin että "voi hyvänenaika kun mulla ei oo käteistä rahaa yhtään, menetin ne illalla. Tai on mulla vähän yli euro... voi että mä antaisin teille paljon enemmän". "Kyllä meille eurokin riittää", sanoi se toinen tyttö - yhtä jumalattoman nätti kuin se toinenkin. Annoin kolikkoni heille. Naapurihuoneen koira oli herännyt ja haukkui. Minä sanoin sille tyttöduolle että "menkää laulaa tolle koiraalle". Tytöt naurahtivat, niiasivat, menivät sitten pois.


   Mulle ei siis koskaan ole tapahtunut näin sympaattista kanssakäymistä ihmisten kanssa jotka soittaa mun ovikelloani. Tai on joskus näitä rähiseviä pääsiäisnoitia tullut jotka nenä noettuna ja pisamin koristeltuna haluaa virpoa minua. (En tiedä mitä se "virpominen" oikeasti tarkoittaa, ja tarkoittaa se mitä tahaansa, niin jos suostuu siihen... niin soiko taas ovikello parin pivän päästä ja siellä onkin poliisikonstaapeli, joka sanoo... "niin mee tultiin kyselee teistä sen pedofiilijutun tiimoilta. Tehän toissapäivänä..."

   Ei. Parempi on ettei avaa oveaan. Laskee mielummin lukuja yhdestä neljäänkymmeneen kahdeksaan. Ja googlaa.

   Ps. Mutta voi että niistä näteistä tytöistä tuli kuutti mieleen. Ja Saga.

   Poista
  6. Minäkin googlasin äsken. Lanttulooran ohjeen. Nimittäin leikkuulaudalla nökötti kaksi isoa lantunpäätä, enkä kuulu niihin emäntäihmisiin, jotka tempaavat lanttuloorat yhdellä ja räätikäskukot toisella kädellä.

   Nyt kesytetty lanttu makaa kuutioina kiehuvassa vedessä kattilassa ja huumaava lantun tuoksu hellii aisteja.

   Ja pointsit Anonyymin hienolle koneromantiikkarunolle. Jotenkin tulee mieleen Lauri Viidan kiihkeä tapa lasketella sanoja kuin linnun luritusta...

   Poista
  7. vain tuoksua lantun ja mintun, se

   Poista
  8. kaksi isoa lantunpäätä15 joulukuuta, 2016 19:38

   Kyllähän se vasemmistolainen väkivalta näkyy olevan parempaa, kun asia on selvitetty olankohautuksella. Vaikka nyt hakattu tyyppi olisi minkälainen idiootti hyvänsä, niin kaikkien tämän maan kamaralla tallustelevien kansalaisten tasa-arvoisuuden nimissä: missä meteli, syytteet ja joidenkin päiden vaatimista vadille? Mielenosoituksessa potkun päähänsä saaneen Lanttulooran harteille laitettiin melkein välittömästi sankarin viitta, puheita pidettiin, kynttilöitä sytytettiin ja kauhisteltiin äärioikeiston julmuutta, vaikka mies taisikin olla räätikäskuko. O. Immonen sen sijaan joutui pelkästä Facebook-kirjoituksestaan syytettyjen penkille, kun vihervasemmiston kallisarvoisia ja ainoita oikeita TUNTEITA LOUKATTIIN ja asiasta kohkattiin viikkotolkulla.

   Olen sen verran suojattua elämää viettänyt, etten koskaan ole edes nähnyt, kun jotakin tirvastaan turpaan. Mutta juttuja lukiessani ja videoita katsoessani tunnen suurta halveksuntaa ja inhoa niitä ihmisiä kohtaan, jotka käyvät porukalla yhden kimppuun ja potkivat vielä maassa makaavaa. Sama inhotus ja suorastaan raivo nousee silloin, kun pahoinpidellään lapsia esim;koulussa isompien lasten toimesta.

   Isolla joukolla itseään puolustamaan kykenemättömän kimppuun käyminen osoittaa sellaista raukkamaisuutta ja täydellistä empatian puutetta, mikä on valitettavasti lisääntymään päin meilläkin sitä mukaa kun väkivaltaisista kulttuureista tänne muutetaan.

   Machomiesten täytyy saada päteä sillä ainoalla tavalla, jonka he osaavat.

   Poista
  9. Kaalikukkoja kun yhen syö js Seppo Kiäriäisestä vähänniin maistiaisiks ettei hiukkois niin nälkä ei heti kurkikaan kysele saankomätullana sissään.

   Et sua.

   Poista
  10. Anonyymi: "vain tuoksua lantun ja mintun, se"

   Tuo jäi soimaan ja pulppuamaan päähän, joten laitetaan nyt alkuperäinen lähdekin tänne, se kun on ehtaa Mustapäätä:

   Vain pieni kansanlaulu
   ja sanoja ei ole ollenkaan.
   Vain pieni kansanlaulu,
   ei sanoja ollenkaan.

   Vain tuoksua mintun ja ruusun,
   jota tuuli kantaa tullessaan,
   vain tuoksua mintun ja ruusun
   tuo tuuli tullessaan

   Vain yksinäinen lintu,
   joka synkeällä kedolla valittaa,
   vain yksinäinen lintu,
   joka kedolla valittaa.

   Vain autius lehtipuissa
   ja sininen rakkauden kryytimaa,
   vain autius lehtipuissa,
   sininen, autio maa.

   Poista
  11. Mutta tämä se on alkuperäinen tapahtuma on. siis ihan totta on. Että...

   Eeva-Liisa Artell (vaimoni kolleega, teatteriohjaaja ja hänen miehensä Pertti Arttel, psykologi ja kauhee hörppii viinaa, samoin kuin allekirjoittanut) niin Eeva-Liisa, Työväen Näyttämöiden Liiton (TNL) puheenjohtaja kun oli - ja tuo Liitto omistaa kaikkien suomalaisten ja muiden maiden näytelmien käsikirjoitukset, en tiedä minkä takia, mutta näin vaan oli - niin Liitolle tuli vieras Unkarista. Eeva-Liisa ei tätä vierasta ehtinyt paapoa, hänellä oli muita kiireitä - tapaaminen presidentti Koiviston kanssa - niin eräs herra heidän toimistostaan (jonka nimen armollisesti haluan unohtaa), sai toimia vieraan Isäntänä. Kävivät katsomassa kesäteatteria Laukaassa. Ja siellä laulettin tuo "Ei sanoja ollenkaan" laulu. Unkarilainen teatterivieras ihastui tuohon sävellykseen ja kysyi Pertiltä että mitä nuo laulun sanat tarkoittavat...? Pertti äkhkyui, yritti puhua englanniksi että "this lied is on äh... natting mitään sanoja this lied now ole...". Unkarilainen ihmetteli - kun koko ajanhan niitä hänen korviinsa tunki, siis sanoja. Että jopas on kummallista?

   Ps. Teatteri-ihmisten kanssa ei koskaan ollut tylsää. Aina ne olivat (tahallisesti) tai sitten (tahattomasti) hauskoja.

   Näyttelijöillä on hyvä muisti. Usein esiintyvät kummallisempina kuin ovat. Eivät he sen kummallisempia ole. (Ja harva heistä on intellektuelli - onneksemme.)

   Poista
 47. Ystäväiseni,

  myös te rapeaksi paistetut käälikääryleet (= kåldolmar): jos minä eilen teistä jotain pahaa puhuin, en sitä tarkoittanut. Muuten vaan teille vittuilin. Koska...
  mielestäni ansaitte sen.

  tuus

  VastaaPoista
 48. Vxxxlu on aina väkivaltaa, eikä väkivaltaa voi torjua kuin suuremmalla väkivallalla.
  Näin se menee, sanokoon Mahatma Gandhi & Co. mitä tahansa.

  Sama wixxulu tilanne vallitsee kouluissa, perheissä ja työpaikoilla. Jos kääntää aina toisen posken saa takuulla turpiinsa, mutta kun kerrankin vetäisee kunnolla takaisin kiusaaja joutuu hakemaan toisen uhrin.
  En usko minkäänlaiseen psykologiaan tai terapiaan tässä asiassa. Osa meistä ihmisistä vain on kiusaavia kusipäitä ja on oma valinta suostuuko potkittavaksi vai lopettaako sen kerralla.

  VastaaPoista
 49. On tietysti hyvin, hyvin, hyvin hankalaa käyttä Interneissä parodiaa tai ironiaa; sekä käsitetään 98,5 %sti väärin. - Siinä mielessä tunnen syyllisyyttä - sekä omasta että teidän puolesta.

  Kaikki vittuilu, mitä harrastan, kohdistuu itseeni. Se on siis niinsanottua itseironiaa.

  Ihan samaa kun katsoo tanskalaisen elokuvaohjaaja Lars von Trierin elokuvia. Niitä on hyvin vaikea ymmärtää. Eikä niitä oikeasti ymmärräkään, ennen kun tajuaa, että juuri niitä ennakkoluuloja hän haluaa pilkata mistä hän itse kärsii. - Se on vaikea prosessi, että pääsee siihen, että tajuaa miten väärässä on.

  Tätä väärinkäsitystä minä teissä, rakkaat ystävälliset paskiaiset, tahdon pilkata, myös teissä, kun kuvittelette olevanne oikeassa. (Koska minäkin käsitän suurimman osan asioista väärin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanonpa tähän väliin, että kun tulin blogimaailmaan, olin äimänkäkenä siitä, miten vakavissaan minua luettiin. Kun kirjoitin mitä mustinta satiiria tai jonkinasteista parodiaa, sain ärhäkät lukijat kimppuuni ja sain hirveän ilkeän maineen.

   Oli vain yksi naisihminen, hyvin oppinut ja älykäs, käsittääkseni tohtori tai siksi juuri tulossa. Minua auttoi kovasti kun hän kirjoitti kommentissaan, että selvää huumoria tai parodiaa. Muuan kommentoija samaan aikaan esitteli minut toisaalla piintyneenä sovinistimiehenä. Tämä kaikki siksi, että en alleviivannut - enkä tee sitä nykyäänkään - pilkkaani tai satiiriani tai parodiaa, miten vain, vaan päinvastoin, pyrin tunkemaan sen syviin kerroksiin.

   Parodia tai satiiri vaatii ennen kaikkea kirjoittajalta paljon, mutta kyllä se vaatii lukijaltakin. Ei ole aina kirjoittajan syy, jos lukija ottaa kaiken yhdellä tasolla tosissaan. Myös lukeminen on ajatustyötä, ja netissä lukeminen on nopeaa ja vähän pinnallista.

   Poista
  2. Jos lukija ei kirjoitusta lue satiiriksi, ei vaikka olisi mikälie maisteri tai tohtori, niin kyllä se on kirjoittajan vika. Lukijan syyttäminen (et tajua) tai nolaaminen (oletpa tyhmä) ei ole hyvän kirjoittajan merkki.

   Poista
  3. Anonyymi, tietenkin olet oikeassa: vastuu tekstin perillenosta on ensi sijassa kirjoittajan. Näin olen täälläkin usein sanonut. Kirjoittajan taidoista on kiinni, saako hän tekstiinsä haluamansa sävyn ja
   tyylin.

   Nämä viestinnälliset ohjeet ovat kuitenkin hyvin vanhat, kymmenien vuosien takaiset, ja kaipaavat siksi nykyään uudelleenarviointia.

   Viestinnän kenttä on muuttunut, tyystin toisenlainem kuin silloin, kun nuo totuudet lanseerattiin. Kirjoitusten konteksti ei ole enää painettu sana, kirja tai lehti, vaan elävä ja liikkuva alusta. Kuin maailman metropoli tai avaruusasema, jossa koko ajan kulkee risteävää, ylittavää ja alittavaa liikennettä. Kirjoitukset ovat kuin vilkkuvia planeettoja: lue minut, ota koppi!

   Tällöin lukijan työ on kovempi. Ymmärtääkseen satunnaisen tekstin hänen olisi pääteltävä monta asiaa omin päin, kun taustatietoa kirjoittajasta ei ole ilman vaivannäköä ja klikkauksia. Näin ollen tekstin luku jää usein kursoriseksi ja nopeaksi, ja ellei kirjoittaja ole alleviivannut tai korostanut satiirisia tai parodisia kohtia helpottaakseen lukijan työtä, sävyt voivat jäädä huomaamatta. Vika ei siis aina ole kirjoittajan, vaan puutteellisen kontekstin. Joskus vika on myös lukijan huolettomassa ja hyppelehtivässä lukemisessa.

   Poista
 50. Jollakin tasolla miettii, että turpaan veto kiusaajalle on ihan oikein.

  En kannata sellaista pyhyyttä, että pieniä kusimulkkuja tulee kohdella silkkihansikkailla. Voisi sen sijaan olla, että kunnon läimäys silkkihansikkaalla pikkunarsistin poskelle saisi hänet oppimaan sen, mitä teennäinen kasvatuskeskustelu ei ole opettanut.

  VastaaPoista
 51. Ei väkivaltaa voi torjua suuremmalla väkivallalla, se on ihan/aika hassu ajatus. Siitähän väkivalta vain kasvaa. (eli eskaloituu)

  Väkivaltaa kannattaa vältää - lähtee vaikka juoksee hirvittävää vauhtia pakoon. Sillain väkivaltaa pystyy eniten välttelee/torjua.
  Hyppää piilon vaikka nokkospehkoon. Jos on pakko. Minä niin kerran jouduin hyppäämään nokkosten keskelle kun Forssan Alun nyrkkeilijät yhtenä kesäyönä jahtasivat minua valkoisella Ford Taunuksella. - Samperi kun ihoa kutitti. Mutta parempi se, oli, että nokkoset minua kutitti kuin että minut olisi hakattu invaliidiksi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun itse kävin kansakoulua, niin opettajilla oli valtaa ja kotiin jos opettaja soitti niin rangaistus tuli kotona.
   Lisäksi meillä oli johtaja-opettaja joka otti kahdenkeskiseen puhutteluun. Niissä keskusteluissa ei ollut ylimääräisiä kuuntelijoita ja asiat tuli selviksi häiriköille. Niin saisi olla nykyisinkin. Olisi koulurauha muutenkin kuin paperilla.

   Kiusaamisen suhteen moni tekee sen virheen että lähtee jostain sosiaalisesta, pedagogisesta, kasvatuksellisesta, didaktisesta, ideologisesta tai ties mistä tulkinta- ja viitekehyksestä. Turhaa. Joka kiusaa meidän lapsia, muodostaa ongelman, joka on luonteeltaan ensisijaisesti operatiivinen. Toissijaisesti se on operatiivinen. Kolmanneksi merkittävin ulottuvuus on operatiivinen.

   Joka ei tätä lähtökohtaa hyväksy tai siedä, niin olkoon kiusaamatta. Tai pitäköön huolen siitä että hänen lapsensa eivät kiusaa. Tai jos kiusaavat niin pitäköön huolen siitä että lopettaa moisen. Ja etenkin pitäköön jokainen aikuinen huolen siitä että ei millään tavalla asetu kiusaajien puolelle ja sitä kautta kiusaamista suojelemaan ja meidän lapsiin kohdistuvaa kuormaa aikaansaamaan.

   Kiusaaminen ei ole pedagoginen ongelma. Se ei ole kasvatuksellinen ongelma - muussa mielessä kuin siinä että kiusaajat on pääasiassa joko jätetty kasvattamatta tai kasvatettu kiusaajiksi.

   Kiusaamisesta on monta vuosikymmentä täysin hyödytöntä tutkimusta ja kirjallisuutta. Ensimmäinen hyödyllinen tutkimus tässä maassa taisi olla Päivi Hamaruksen "Koulukiusaaminen ilmiönä". (Vink, vink!)

   Siihenastinen tutkimus oli lähestynyt aihetta substanssi- ja henkilökeskeisesti. Jokainen täyspäinen tajunnee miten älytön, jopa haitallinen moinen näkökulma on. Hamarus lähti tutkimaan ilmiötä ilmiön ja nimenomaan sen dynamiikan kautta.

   Hamaruksen keskeisiä havaintoja olivat:
   - Kiusaamisessa on kyse vallasta ja vallasta nauttimisesta.
   - Kiusaajat rakentavat tietynlaisen sosiaalisen kuvion, jolla eristävät kiusatun.
   - Kiusaajat rakentavat sellaisen moraalijärjestyksen, jossa heidän omat piirteensä ja ihanteensa ovat moraalijärjestyksen ytimessä ja kiusatun todelliset tai hyvin usein väitetyt piirteet saman moraalijärjestyksen halveksitulla puolella.
   - Tällä tavoin kiusaaminen kohdistuu kiusatun identiteettiin ja minäkuvaan kahdella alueella: ihminen omissa silmissään ja ihminen muiden silmissä.
   - Kiusattua ei uskalleta puolustaa koska puolustaminen asettaisi puolustajan vastakkain vakiinnutetun tai vakiinnuttamisprosessissa olevan moraalijärjestyksen kanssa - siis konfliktiin koko pienyhteisön kanssa.

   Kyse on siis ihan yksinkertaisesta sairaasta sadismista, joka leipoo kasaan sellaisen tilanteen, jossa interventiot muuttuvat päivä päivältä vaikeammiksi.

   Kiusaajilla ja kiusaamisella on myös koko ajan aloite. He säätelevät tilanteen sisältöä, intensiteettiä ja dynamiikkaa. Sekä kiusatulla että ympäristöllä ei ole noihin kolmeen osatekijään mitään valtaa jos kiusattu tai ympäristö toimii reaktiivisesti.

   Omana mielipiteenäni sanoisin että paras keino tilanteeseen puuttumisen suhteen on ottaa aloite aivan täysin omiin käsiin. Nollasta sataan ilman välivaiheita. Tilanne pitää kääntää sekunneissa - ei viikoissa, kuukausissa tai vuosissa - päälaelleen niin että
   - Kiusaajilta otetaan kaikki valta pois.
   - Kiusaajiin ja jokaiseen heitä tukevaan henkilöön ikää, sukupuolta yms. katsomatta on asettava vastuusen kiusaamisesta.   Kuvitelkaa tilanne, missä kiusaajat on kotona kasvatettu "pärjäämään" aggressiivisuuden ja "oman paikan ottamisen" avulla, kiusaajien vanhemmat tukevat kiusaajien mahdollisuutta kiusata ja estävät kaikkea asiaan puuttumista.

   Kellään ei usein ole moisessa tilanteessa resursseja puuttua asiaan niin että mikään muuttuisi.Kuvitelkaa sama tilanne niin että jokaiselle kyseisen ympäristön henkilölle valkenee yht'äkkiä että joku kiusatun on aivan milloin vain valmis kuolemaan tai tappamaan kiusatun puolesta ja tietää että vaikka joutuisi vankilaan murhasta niin kyseisen lapsen tulevaisuus on kuitenkin paljon tärkeämpi asia.


   Poista
  2. Kasvatustieteilyn huomattavin saavutus on havainto, jonka mukaan kaikki on paljon vaikeampaa kuin aluksi luultiinkaan, kestää paljon oletettua kauemmin ja maksaa huomattavasti alkuperäistä arviota enemmän.

   Se, jos koulussa rääkätään jotakin, ei ylitä uutiskynnystä, mutta opettajan esim niska-perseotteen käyttäminen rääkkäämisen lopettamiseksi on silkkaa fasismia, ja siitä rääytään mediassa kurkku suorana.

   Totuuden sanoja.

   Itsekin entisenä koulukiusattuna tiedän sangen hyvin millaisia saatanoita ikätoverit voivat pahimmillaan olla, ellei kukaan aikuinen puutu tilanteeseen. Toisin sanoen kiusaamista esiintyy juuri niin paljon kuin aikuiset sallivat sitä esiintyvän.

   Pitäisi kai kirjoittaa aiheesta joskus itsekin..

   Poista
  3. Olen aina ihmetellyt sitä, miten omien vanhempieni ikäluokka, joka kävi kansa- ja oppikoulunsa 60-luvulla alussa, pärjäsi niissä 40:n oppilaan ryhmissä, kun nykyisin puolet luokasta, jossa on noin 30 oppilasta, putoaa automaattisesti kärryiltä ja syrjäytyy ihan yksinomaan sen takia, että luokissa on niin paljon oppilaita. Tai näin ainakin väitetään...

   Olisiko yksi syy ,ennen oli miesopettajia, jotka saivat järjestyksen luokkaan pelkällä katseella.

   Poista
  4. Luin nämä kasvatustieteelliset jutut. Olen aika paljon samaa mieltä, vaikka en kaikkea ymmärtänytkään, kuin kirjoittajat. Itse olen täällä jo (vähintäin) parikin eri kertaa kirjoittanut esimerkin isästäni - joka oli kansakoulunopettaja. Että hänen luokallaan yks' räkänokka koko ajan pelleili hänen kanssaan, pölisi, niin isäni kysyi häneltä: "Kumpi täällä pitää oppituntia, sinäkö vai minä?" Poika kun ei ymmärtänyt isäni sarkasmia vaan jatkoi pölinäänsä, isä nosti sen pulpetista ylös, toi meidän olohuoneeseen (asuimme kansakoulun päädyssä) ja paukutti sen pojan persettä sotilasremmillä niin... kovaa... että... poika sinä koulupäivänä ei enää halunnut istua. Seisoskeli vain.

   Mutta...

   isäni sanoi "keväällä sillä oli toiseksiparas torkkari". (Tai ei siis isäni slangisanoja käyttänyt - torkkari - sivistynyt ihminen kun oli. Mutta tätä tarkoitti. Ja tuosta hulivikaverista myöhemmin tuli varatuomari.

   Ei oppi ojaan kaada! - Toisinaan sitä vaan täytyy paukuttaa ihmisen alapäähän, ei aina yläpäähän.

   Poista
 52. " ... Mielikuvitus paikkaa tosielämän latteuksia. ..." kirjoittaa Iines.

  Totta.

  Mutta vaihtaisin tuon sanan 'latteuksia' tilalle 'trivialiteetteja'. Elämä kun on yhtämittaista samojen asioiden eli seikkojen ja tapahtumien toistoa, siitä syntyy trivialiteetit.

  Ps. Mää taidan uudestaa rakastua sinuun, Iines. Sa kas kun puhkut niin elävää energiaa. (kuin Nalle Puhitar)

  VastaaPoista
 53. Kerran kävelin - se oli marraskuu ja ilta, oli pimeää jo - lähellä Varsovaa yhdellä peltoaukiolla. Ihmisiä en tavannut mutta lehmiä oli sitäkin enemmän, eikä katuvaloja ollenkaan, ja mitä lähemmäksi niitä lehmiä menin, sen innokkaammin ne rupes nuuhkii minua. Ei minulla karamellejä heille ollut antaa, enkä usko että niistä olisivat edes tykänneet, minä tykkäsin siitä että nuuskivat minua. Ja siitä että ilta ympärilläni hyrisi. (huokaus) Mutta sitten piti mennä takaisin sinne majapaikkaan, se oli kolkko kasarmimainen hostelli. Ryyppäsin 100-200 grammaa puolalaista kivihiilivodkaa. Koska tunsin niin tavattoman yksinäiseksi. Ja painoin pääni tyynyyn. Koska...

  minun aamulla piti pitää esitelmä "suomalaisesta koheeriseta eksistä marxilaisesta dialektiikasta". Enkä ollut yhtään siihen valmistautunut. - Ps. Mutta yöllä näin kivoja unia. Muunmuassa Marx tökki minua valtavan isolla Lyijykynällä - voi jessus kun se oli iso, se Kynä - ja sanoi: "Kirjoita ite parempia Metamorfooseja. Jos nuuksiolainen osaat." No, minähän aloin kirjoittaa... Mutta sitten heräsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryyppäsin 100-200 grammaa puolalaista kivihiilivodkaa.16 joulukuuta, 2016 14:26

   Minä elin muutaman vuoden juopon kanssa. Ennen lasta kävimme yhdessä baareissa. Sitten alkoi itseä juoksu kyllästyttämään ja jäin kotiin istumaan kun mies lähti baariin. Viikot hän pysyi suht selvänä, mutta keskiviikkona alkoi jo höyryäminen tulevasta perjantaista. Tulin raskaaksi (toivottu lapsi), ja mies lupasi lopettaa juomisen kunhan lapsi syntyy.

   Minä hölmö uskoin... Mutta sama jatkui ja jatkui. Mies oli niin ilkeä suustaan kun vaan ihminen olla. Välillä tuntui, että löisi vaikka mieluummin kuin satuttaisi niin pahasti henkisesti. Olin aivan rikki. Ja kenellekkään en voiniut kertoa todellisuutta. Minullahan oli hyvä mies... Muutaman kerran lähdin ja menin takaisin kun mies kyyneleet silmissä vannoi lopettavansa juomisen.

   Mutta kun perjantai koitti, se taas alkoi. Aamuisin tuli yhdeksän maissa kotiin ja ei kertonut missä on ollut. Vittuili minulle koko päivän. Ja minä hölmö vaan kuuntelin ja kestin. Annoin kyllä samalla mitalla takaisin, mutta aina mies pisti paremmaksi. Keskiviikkoon asti olimme mykkäkoulua, ja sitten alkoi se viikonlopun odotus ja levottomuus.   Lapsi oli n. puoli vuotias kun mittani tuli täyteen. Mies oli taas tullut yölliseltä reissultaan ja makasi sängyssä ihan tiedottomana. Katsoin vähän aikaa sitä ja hyvä etten oksentanut. Hyi helvetti, tuonko kanssa minä haluan muka elämäni jakaa ja lapset kasvattaa??? Ei, nyt riitti.

   Pakkasin tavaroita pinnasänkyyn ja kutsuin kyydin. Muutin äitini luo siksi aikaa kunnes saimme oman asunnon. Onneksi emme olleet naimisissa. Siinä mielessä ero oli helppo. Ei miestä kiinnostanut viikonloppu tapaamiset. Kunhan vaan baariin pääsi. Sitten meni työ ja lopulta henki. Hukkui, kun humalassa meni uimaan.


   Poista
  2. No voi hyvänen aika mikä kohtalo sinullakin ollut. Pulpahtaa kyynel silmäkulmaan. Minun kanssa kun sukat oltais pantu yhteen, ja välillä ehkä köyrittykin, niin lapsia meille olisi siunaantunut taatusti enemmän kuin sinun tuo 1. (Lyödäänkö vetoa?) Eikä kukaan heistä väittäisi että "äiskä käytti alkomoolia väärin", en usko.

   Tuskin alkohoolinkäyttösi takia meillä muitakaan ongelmia olisi ollut... ei. (Ainoa juoma joka aiheuttaa 'riippuvuutta' on äidinmaito. Oletko tisseistäsi huomannut sen?)


   Ps. 200 grammaa (huom! ei absoluuttista g:aa) Kuka tahansa juo alkudrinkkinä jo sen verran. (Esimerkiksi missikisojen SM-finalistit. Kun pukuhuoneessa kikattelevat. Ja kourivat toisiaan haarovälistä.)

   Ps. Apteekeissa myydän myös kai ilman reseptejä peräruiskeita. Pari kolme sellaista kun survot perseeseesi... anteeksi, anusaukkoosi, niinpä eipä tee mieli juoda enää Porin Panimon pulppuilevaa (0,12% abs. alkoholia) eikä edes vettä. Tai Lipton -teetä. Enempi vaan istuu kuin ristihuulinen pupujussi telkkarin edessä ja katsoo mitä Sub -kanavalta tänä iltana tulee. (yleensä inhottavia luonto-ohjelmia. missä ketut ajavat meitä takaa. hyvä että on edes 12 -v kiellettyjä. mutta ketkäpä noita ikäsuosituksia enää nykyisin noudattaa? eivät ainakaan eläkeläiset)

   Poista
 54. Olisi hienoa kun kaikki femakotkin joutuisivat käymään läpi armeijan. Se on ylimainostettua että armeijsaa oppii "johtamistaitoja" tai jotain vitun "ryhmädynamiikkaa"... No varmaan niitäkin. Mutta tärkein mitä minä armeijasta opin, oli että oppi nöyrtymään... koska oli pakko. Oli pakko oppia pitämään mölyt mahassaan. Alikersantti kun sulle karjui "viheltää, räjähti, viheltää, räjähti..." sää niiden käskyjen mukaan mätkähdyttelit kehoasi "maahan, ylös, maahan, ylös..." Se nyt vaan oli semmoista. Nimittäin, jos... et käskyjä totellut, vaan ajattelit (tavallaan tietysti ihan oikeutetusti!) että mä olen paljon älykkäämpi ihminen kuin tuo saatanan kusimulkkualikersantti enkä varmaan tottele hänen käskyjään... niin... Niin erittäin suurin hankaluuksiin itsesi siinä tilanteessa oot siis jo vängännyt.

  Ps. kyse ei ole nöyryyttämisestä sellainen ei millän lailla palvele varusmieskoulutusta. Mutta se että sotilaan pitää osata nöyrtyä, sellainen on hyväksi "soturille" myös siviilielämässä. (Nöyristelyllä taas tämän asian kanssa ei mitään tekemistä ole. Päinvastoin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AA:lainen "testi" on mm. tämä:16 joulukuuta, 2016 14:51


   "Mene lähimpään ravintolaan ja yritä juoda hillitysti. Juo ja lopeta yhtäkkiä. Tee se monta kertaa. Ei kestä kauan ennen kuin voit päätellä, kuinka asia on, jos olet rehellinen itsellesi."

   Saman tyyppinen on jostain lukemani testi, jossa kehotetaan päättämään, että "seuraavien x kuukauden ajan juon aina samoissa tilaisuuksissa kuin ennenkin mutta vain kaksi annosta". Mitään poikkeuksia ei sallita, oli sitten kyseessä millaiset juhlat hyvänsä.

   Alkoholistikin pystyy olemaan jonkin aikaa kokonaan juomatta pelkän itsehillinnän avulla (tiedän kokemuksesta), ja hän pystyy muutaman kerran jättämään juomisen vain pariin annokseen, jos on ihan pakko, mutta ennemmin tai myöhemmin hän ratkeaa. Ei-alkoholisti voi juoda vaikka päivittäin lasin viiniä tai pari olutta ilman että siitä jää päälle mieliteko juoda enempää.

   Poista
  2. Alkoholismi on osittain periytyvää. Joissain suvuissa alkoholismi on yleisempää kuin toisissa.

   Tiedossa on muutamia geenimutaatioita, jotka selvittävät osalla suvuista suuremman taipumuksen alkoholismiin. Nämä geneettiset muutokset altistavat riippuvuuden syntymiselle tai vaikuttavat alkoholin sietokykyyn. Toisaalta, joidenkin geenimuutosten tiedetään suojaavan alkoholismilta.

   Perimää tärkeämpiä seikkoja ovat kuitenkin ympäristötekijät ja riskikäyttäytyjän persoonallisuus sekä olosuhteet, joissa ihminen elää.

   Alkoholiongelman taustalla vaikuttavia syitä voi olla monia, esimerkiksi stressi, masennus, suru ja ahdistus.

   Poista
  3. Anonyymi, hyvä, että palautat mieleen väkijuomain vaarat. Aina ne tuppaavat unehtumaan.

   Vaikka en minä ole silti koskaan juonut itseäni sammuksiin, en edes änkyrään. Vain nautinnoksi ja iloksi, ja siihen ei kauhean paljon tarvita. Hieman viiniä, pari olutta tai siideriä laiturilla. Se on siinä.

   Elämäni ensi känni oli murkkuiässä yhden mustalaisen näköisen tytön kanssa heidän kanalassaan. Tytön isällä oli kiljua käymässä saavissa kanalan nurkassa, ja me maistelimme sitä. Muistan, että meillä oli hauskaa ja päätettiin siinä soperellen, että tästedes juodaan aina. Kontattiin vierekkäin kanalan lattialla. Ei jääty kiinni, kun olin usein heillä yötä, isossa maalaistalossa, ja olin sitä paitsi yksin mökillä.

   Poista
 55. Alkoholismi periytyy... Olen samaa mieltä. Isäni oli absolutisti.

  Kerran eräs kaverin, sanottakoon häntä nyt vaikka Jussiksi (nimeä ei ole muuteltu) miltä tuntuu, kun juo parilla kulauksella pari pulloa Koskenkorvaa (lapset, älkää kokeilko tätä yksin kotonanne! ettehän), eikä tee mitään? (Häntä kiinnosti tällaiset luonnontieteelliset kokeet.) Hän meni autotaalliinsa, istui siellä autoonsa (Datsun Bluebird) etupenkille ja alkoi kipata kossua napaansa... sanoi mulle myöhemmin että "em mä muista miten siinä kävi"...

  Lyhyt on ihmisen onni. Ennen kun hän "rotkonsa luolaan, hiljaa ma hiivin..."

  Pss. Lapset, hei. Älkää ihan oikeasti kokeilko juoda kahta kossupulloa peräkkäin. Siitä ei hyvää seuraa. Ja setäkin vähän liioitteli. (nimittäin kaks kossua ja kymmenen olutta + jokusen siiderin Jussi sinä iltana väitti ottaneensa)

  Pssss. Pystyn minä tyhmempiäkin pölisemääa. Jos vielä vähän enemmän dokaan (yrittää) niin ollaan kohta samoilla aaltopituuksilla. (alvar aalto?)

  VastaaPoista
 56. ... "miltä tuntuu" etc

  Siis jussi halusi tehdä luonnontieteellisiä kokeita, ja käyttää siinä itseään yhtä rohkeasti kuin Pasteur, ja halusi testata miltä tuntuu jos kaksi koskenkorvapulloa... " etc.

  Muista kirjoitusvirheistä EN vastaa.

  VastaaPoista
 57. Isäni oli oikeasti absolutisti. Omin käsin hän rakensi hirsistä saunan meidän Kesäpirtillemme. Mutta uuninmuurin muuraamisen jätti sentään ammatti-ihmisen tehtäväksi. Muurari tuli ja muurasi. Kun tää horsteeni oli valmis, isäni tarjosi muurarille harjakaisryypyt. Mutta onnettomana amatöörinä oli ostanut (peräti 2 pulloa!) ykkös olutta Talsolan K-kaupasta. Eli yhden tolpan pilsneriä. Muurari toisen niistä pulloista joi, vähän irvisteli, mutta ei hennonut sanoa mitään. Mulkoili vaan mua - pikkupoikaa, ikään kuin se mun syy olisi ollut?

  Myöhemmin rakennushommissa kun olin, niin tajusin että muurarit (ja rapparit) on kaikkein kamalampia juoppoja. Ei niille muut rakennustyöläiset pärjää, ei kyllä alkuunsakaan. (vaikka yritin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on samankaltainen ikävä muisto vääränlaisen juoman ostamisesta. Eikä kyseessä ole kahden vaatimattoman pullon ostaminen, vaan kokonaisen korin, 24 kpl.

   Olimme nimittäin siskoni kanssa kesäpaikkamme kyläkaupassa ostamassa olutkoria, kun oli tulossa ystäviä mökki-iltaa viettämään, grillailemaan. Nappasimme korin ja kannoimme sen naisissa autoon. Vieraat siitä sitten tulivat ja nautittiin siinä ruuan kanssa olutta hyvillä mielin. Kunnes yksi vieras alkoi katsella kummastuneesti puteliaan ja sanoi, että hän ottaisi mieluummin oluen. Me nautimme tyytyväisinä juomaamme ja taisimme olla jo vähän tuiterissakin. Katsoimme sitten puteleja, ja pilsuahan ne olivat, koko kori. Oli se silti ihan mukava ilta, mutta kukaan ei ottanut toista pilsua.

   Poista
  2. Meidän saunamökin muurista tuli vino, kun muurarit olivat juoppoja. Minä niitä autolla hain kylän baarista keskellä päivää, kun eksyivät sinne muuraamisen lomassa.

   Lähtiessään olivat nakanneet lapiomme ojaan. Kun tarkkaan katsoo, koko savupiippukin on hieman kallellaan.

   Poista
  3. Muistan, kun kerran rakennuksille tuli kaksi muuraria kysymään töitä. Oli ollut lehti-ilmoitus Aamulehdessä, että Hervannassa tarvitaan muurareita. Satuin olemaan mestarin kopissa kun tulivat. Ja minäkin, joka hyvin kohtuullisesti käytän alkoholia, huomasin heti että "tuossapa vasta ammattilaisia". Mstarikin sen huomasi ja kysyi niiltä "Käytättekö runsaastikin alkoholia?" Kumpikin heistä väitti yhtäaikaa että "Eee... ei mee... Ei.". Johon mestari tokaisi että "Ette sitten mitään kunnon muurareita ole". Eikä palkannut heitä.

   Hienosti sen asian, mun mielestä, mestari hoiti. Ei loukannut näiden hakijoiden ammattiylpeyttä - päinvastoin.

   Poista
  4. Kerran olin erään amatööriteatteriryhmän kanssa Saarijärvellä, jossa vaimoni Kaija oli ohjannut heille näytelmän. Kaikki meni ihan hyvin, ainakin minun mielestäni, mutta aploodien jälkeen - minä ja Vesku (Vierikko) mentiin puffetin puolelle. Kiinnihän se jo oli, koko puffetti, ei sev väliä, mehän oltiin tavallaan VIP-henkilöitä, ja alettiin juoda kioskin oluita. Vesku joi enemmän (13 pulloa) kuin minä (12 pulloa) sitä pilsneriä, ennen kun luovutettiinn... EI TÄÄ MEE PÄÄHÄN!

   Se oli ankea kokemus, se. Semmote.

   Poista
  5. Yhtenä juhannuksena me velipojan kanssa ostettiin kaljakori ja mentiin meidän saareen. (Oli siellä muitakin ja oli meillä muitakin juomia.)

   Mutta kun me korkattiin ekat pullot, ne kuohuivat aivan saatanasti ja maistuivat kitkeriltä. Taidettiin heiluttaa koria, tuumattiin. Mutta niin siinä kävi, että joka ainoa pullo kuohui avatessa valtoimenaan ja maistui kamalan kitkerältä. Joimme ne silti, irvistellen, joka ainoan pohjaan asti.

   Juhannuksen jälkeen luimme lehdestä, että Olvilta oli lipsahtanut myyntiin epäkelpoerä kaljaa, oli kuulemma juomakelvotonta, ja luvattiin antaa veloituksetta uusi korillinen.

   Poista
  6. Mahtoi olla yritteliäitä korinvaihtajia jonoksi asti.

   Poista
  7. Jäi tähdentämättä, että se alkuperäinen kori piti palauttaa pullot avaamattomina. Moni nimittäin jätti maistettuaan juomatta. Me emme. (Eihän sitä maun takia juoda.)

   Poista
 58. Netissä on nyt monessakin paikassa linkki liikuttavaan videoon, jossa Aleppon orpolapset pyytävät hakemaan heidät pois, turvaan, syömään ja juomaan.

  Minun tekisi mieleni kirota, kun katson videolla näkyviä ryysyisiä naisia ja lapsia nyytteineen. Miksi tällaisia oikeita pakolaisia ei Euroopassa näy, ei ainakaan meillä? Miksi miehet eivät auta ensin heitä matkaan, heikoimpia kaikista ja jää itse turvaamaan maansa selustaa?

  Ääliöt, itsekkään pulskat nuoret miehet pelastavat ensin itsensä ja viisveisaavat naisista ja lapsista. Tätä on perinteinen muslimikulttuuri. Miehet ensin kaikessa, miehille ensin ja naisille ja lapsille vasta, jos riittää ja jos mahdollista. Hyi hvetti. Olen oikeasti vihainen tuon videon katsottuani.

  Jos minä olisin Angela Merkel, määräisin lentokoneet hakemaan ensin naiset ja lapset, ja sitten vasta miehet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pysty katsomaan kuvia Alepposta, Hesarissakin siirrän heti sivua, kun puhutaan Alepposta.

   Liian tunteellinen ihminen olen kestämään näitä kärsimyksiä.

   Poista
  2. Olen nähnyt tässä maailmassa niin paljon pahaa että en välitä enemmästä.

   Vähän minä loukkaannuin kuin MEG väitti että minun juttuni ovat "kioskilla kuultuja isojen poikien juttuja"...

   Kumpa olisivatkin, kumpa olisivatkin. Kerran itsekseni laskin että olen ollut elämässäni 48ssa eri ammatissa. Se on paljon. Ei minun tarvitse keksiä juttuja - totta kai liioittelen kokemuksiani - mutta kyllä ne kaikki mun sisälläni ovat. Maailmallakin olen pyörinyt... no, siellä ja täällä, niistä on valtavan hienoja muistoja minulla. Etanantahroja poskella. Mutta myös hirvittävän kammottavan ikäviä muistoja myös... niitä en ajattele. Enkä teille kerro. (valkovuotomuurahaiset)

   ( tai no ei niitä huonoja muistoja niin kamalasti ole. riittävästi vain )

   Poista
 59. Aleppo... Guernica.

  Luulin, kun olin pikkupoika, että kun kaikki ihmiset muuttuvat kommunisteiksi, tappaminen loppuu.

  Vitut, siitähän se vain yltyi.

  (Anteeksi että käytin rumaa sanaa 'siitähän'.) Korjaa blogikommenttinsa:

  Vitut, se vain yltyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas kuvittelin, että vanhemmat ihmiset ovat vain niin typeriä, että sotivat ja tappavat toisiaan, mutta kun me lapset kasvamme ja nousemme valtaan, me emme sodi kuin ääliöt, vaan hoidamme erimielisyydet neuvottelemalla.

   Taitaa mennä vielä monta sukupolvea ennen kuin sotiminen loppuu. Onhan siinä kyllä jotain aivan käsittämättömän järjetönsä, etteivät sivistysvaltiot luota toisiinsa pätkän vertaa, vaan varustautuvat valtavin asearsenaalein etteivät muut vain hyökkää heidän kimppuunsa.

   Lapsena en tällaista järjettömyyttä voinut käsittää, ja vaikeaa se on nytkin.

   Poista
  2. Uskoin vakaasti rauhanaatteeseen ja mietin, että tässä on selkeä aate, jota sydämestäni kannatan. Pasifisti, se ymmärsin olevani.

   Nyt en kannata kukkaiskieltä, jos Venäjä lähtee liikkeelle kohti Suomen rajaa. Kannatan täysimittaista puolustautumista, mitä sitten tarvitaankin, myös fyysistä.

   Poista
  3. Joo, merkel on itä-saksan kasvatuksen saanut16 joulukuuta, 2016 19:11

   (Jos minä olisin Angela Merkel, määräisin lentokoneet hakemaan ensin naiset ja lapset, ja sitten vasta miehet.)


   https://www.youtube.com/watch?v=T067bOil4Do


   Wikipedia: Merkel syntyi Länsi-Saksan Hampurissa, missä hänen isänsä Horst Kasner opiskeli teologiaa. Angelan ollessa muutaman viikon ikäinen perhe muutti Itä-Saksaan. Seuraavan kerran Merkel kävi Länsi-Saksassa vasta 32-vuotiaana serkkunsa häissä.

   Hänen isänsä vihittiin luterilaiseksi pastoriksi Brandenburgissa 1954. Angela Kasner kävi koulunsa Itä-Saksassa ja meni Leipzigin Karl-Marx-yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa ja kemiaa. Yliopistoaikoinaan hän liittyi sosialistiseen Freie Deutsche Jugend -nuorisojärjestöön ja kohosi siinä varsin korkeaan asemaan, FDJ:n piirintoimiston ja tiedeakatemian agitprop-toiminnan johtoon. Myöhemmin Merkel on sanonut olleensa mukana lähinnä "kulttuurityössä." Vuonna 1978 hän voitti matkan Moskovaan venäjän kielen kilpailussa.

   Tohtoriksi hän väitteli kvanttikemiasta tiedeakatemian fysiikan laitokselta 1986. Vuonna 1977 hän meni naimisiin opiskelutoverinsa Ulrich Merkelin kanssa. Liitto kuitenkin päättyi muutaman vuoden kuluttua eroon vuonna 1982.

   Merkel on säilyttänyt entisen miehensä sukunimen vaikka avioituikin uudelleen vuonna 1998 pitkäaikaisen elämänkumppaninsa, kvanttikemian professori Joachim Sauerin kanssa joka toimii Berliinin Humboldt-yliopistossa teoreettisen kemian professorina.

   Merkelillä ei ole omia lapsia kummastakaan avioliitosta mutta Sauerilla on kaksi poikaa edellisestä avioliitosta. Merkel puhuu äidinkielensä saksan lisäksi sujuvaa englantia ja venäjää.

   Poista
  4. Kyllä putinin pojat, viides kolonna, persut nyt jyllää. Trump pestaa hallitukseensa putinlaisia. - Jumalauta, nyt tarvitaan tykkejä, ovat ne sitten pasifistisia tai jotain muuta. Maalaisliittoa ei ikinä saa unohtamaan "vanhoja hyviä neuvostokaupan" aikoja.

   Rautaa itärajalle!

   Poista
  5. Minusta ei varmaan enää paljoon ole, mutta ilmoittaudun vaikka tykinammukseksi. Äl' yli päästä iivanaa...

   Poista
  6. Vieä kymmenen vuotta sitten kapiaisystäväni suostutteli minua liittymään näihin vapaaehtoisiin puolustusryhmiin. Sanoin, että "minä en saatana mihinkään mettään lähe juoksentelemaan!"

   Poista
 60. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2328536/Angela-Merkel-Communist-links-new-image-uniform-released.html

  Tuossa lisää.

  https://redgreenalliance.com/2016/04/15/merkel-the-revenge-of-the-ddr/

  VastaaPoista
 61. Olen monesti miettinyt juuri Merkelin osuutta tässä kansainvaelluksessa, sillä taitaahan hän sukupuolestaan huolimatta tai ehkä nykyään juuri siksi olla Euroopan vaikutusvaltaisin ihminen, oikea Täti Tiukka.

  Jossakin videossa olen kuullut hänen sanovan, että islam kuuluu Saksaan eli kuuluu siis maahan, josta lutherilainen uskonpuhdistus aikoinaan alkoi!!! Onko tämä kosto lännelle siitä, että hän joutui ankean Itä-Saksan puolella elämään suurimman osan elämästään vai onko hän vain niin naiivi ja sinisilmäinen, miltä vaikuttaa... Hänellähän ei myöskään ole omia lapsia, joiden kohtalo huolettaisi. No, viisaammat vastatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkel ei ole taatusti syypää mihinkään, sillä kyllä sieltä olisi tultu kuitenkin Eurooppaan ilman Merkelin kieltämättä vähän hönttiä tervetulotoivotusta. Erilaiset kulttuurit käsittivät tuollaisen kutsun ehkä lupaukseksi liiankin hyvästä elämästä.

   Poista
 62. Kun Suomessa eletään taas kertaalleen aikaa, jolloin Saksan tie on meidänkin tiemme, niin ajattelin naputella tämän.

  Olen miettinyt Merkeliä. Olisiko hänen keskushermostoonsa aikanaan Harppi-Saksassa tarttunut se ajatus, että järjestelmä ei voi olla väärässä ja hän elää sen mukaan. Ja kun Saksan Liittotasavallan nykyisen järjestelmän perusidea on Saksan kansan olemassaolon anteeksipyytäminen ja loputtomat sotakorvaukset niitäkin kohtaan joita vastaan Saksa ei koskaan sotinut, niin Merkel järjestelmäuskovaisena toteuttaa tätä?

  Hurjintahan tässä on se, että Saksa aikanaan teurasti juutalaisia, ja haluaa sitä anteeksi pyytääkseen raijata maan täyteen ihmisiä, jotka haluavat teurastaa juutalaisia.

  Achtung: ”Der Zweifelteufel”. Ei muuten paha ollenkaan. Harmi, kun aikaa sitten unohtunut saksan kielen taitoni ei riitä tämän kääntämiseen. Saksan kieli kun on semmonen mukavan töksähtelevä kieli, mikä sopii kaikkeen jyräämiseen. Voisiko kukaan kuvitella, että Rammstein olisi tehnyt koko uransa englannin kielellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan epäilyksen piru? Mutta miten Merkel tässä nyt mihinkään liittyy, siitä en pääse kärryille. Muuten kuin että anonyymi ei tykkää hänen tyylistään.

   Poista
 63. Taitaa kansan kannalta olla nimenomaan se pimeyden ydin,jossa ollaan ja Merkel varsinainen noita,jonka johdolla Eurooppa taiotaan sukupolven aikana kadoksiin.

  Suomen ja ylipäänsä länsimaisen kulttuurin vihaajat ovat riemuissaan,heille muutama kuollut ranskalainen,tai vaikka suomalainen,on pieni hinta etnisestä värinästä.

  Merkeleen viimeaikaisia ulostuloja muistellessa, tuumin että liittokansleri taitaakin olla ihan johtoportaan omia projekteja.
  Pikkupiru varmaan ylittäisi valtuutensa mennessään häntä kiusaamaan.

  Ei kai tässä voi muuta todeta, kuin että tutkimattomat ovat Merkelin tiet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan äänestänyt Angela Merkeliä päättämään Suomen asioista.

   Poista
 64. Eipä nyt liikaa kalveta länsimaista maailmaa, anonyymi. Merkel on Euroopan johtaja. Ja nimenomaan länsimaiuuden, mistä on kaukana tuo itänaapurimme militanttioikeistolaisuus. Merkel kyllä antaa tarvittaessa putinille köniin. - Onko se pahasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuin euroalue toimii Neuvostoliiton tavoin on itse EU muuttumassa entistä täydellisemmin Neuvostojen maan reinkarnaatioksi. Ei siis ole mikään ihme, että myös DDR on syntynyt Saksassa uudelleen. Niin kuin entiset byrokraattinatsit löysivät kommunisteiksi muuntuneina Irä-Saksassa uuden orren ovat siis entiset DDR-politrukit löytäneet sulavasti tiensä Euvostoliiton ja etenkin sen sydänmaan Saksan valtakoneiston kätyreiksi.

   Poista
  2. Onks tota niin, noi salaliittoteoriat, sust hyvii?

   Poista
  3. Toimittaja Pertti Rönkkö Berliinistä 17.11. 2016 saksalaisen median artikkelin pohjalta:

   ”Bundespresseball on Saksassa vähän kuin Suomessa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto. Lehdistön järjestämään hummeri-, osteri- ja sampanjapartyyn osallistuu yli 2300 saksalaista silmäätekevää politiikasta ja mediamaailmasta.”

   “Idea on, että molempien valtaelementtien edustajat ilakoivat ja rupattelevat keskenään juhlavissa merkeissä puvut prässättynä ja kengät kiillotettuna. Tilaisuuden avaa ja ensimmäiseen tanssiin pyörähtää liittopresidentti.”

   “Lehdistönvapautta ja mutkatonta kanssakäymistä (teoriassa) vaalivat isännät haluavat näyttää tällä kertaa kuitenkin toleranssin rajat olemalla kutsumatta tilaisuuteen Vaihtoehto Saksalle -puolueen johtoa. Kaikkien muiden puolueiden edustajat ovat sen sijaan tervetulleita.”

   Alkuperäinen artikkeli: http://www.bz-berlin.de/deutschland/afd-politiker-frauke-petry-darf-nicht-zum-bundespresseball

   Poista
 65. Mutta puhutaanpa välillä vakavista aiheista, nimittäin kun tuota noin se toinen Riku - Kaarnalaiva-Rantala - lopetti kiihkeän kolumninsa muutama päivä sitten Hesarissa näin vastaansanomattomasti:

  "Voiko joku kertoa edes yhden esimerkin, miten internetin nimetön puskista ampuminen, solvaukset, vihapuhe ja valheet muka edistävät sananvapautta Suomessa?"

  Tämä on niin erinomaisesti muotoiltu, että ihailin sitä ainakin minuutin ja jäi se mieleenkin, koskapa siihen nyt palaan.

  Jos sivuuttaa sen, että tässä leimataan vastapuoli surutta surkimuksiksi, niin ehkä yksinkertaisin vastaus Riku Kaarnaveneelle olisi se, ettei ole tarkoituskaan "edistää" sananvapautta – vaan se "ON" sananvapautta.

  VastaaPoista
 66. Merkelille buuattiin Saksan yhtenäisyyspäivänä Dresdenissä .

  Saksan liittokansleri näytti huolestuneelta saapuessaan 3. lokakuuta Dresdeniin juhlistamaan Saksojen yhdistämisen 26:tta vuosipäivää.


  http://www.express.co.uk/news/world/717146/Merkel-must-go-Germany-in-flames-Dresden-cars-torched-mosque-attack

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ”Merkel, Merkel, über Schröder, über Schröder, in der Welt.”

   (Saksan uuden kansallishymnin alku)

   Poista