13.1.2017

Hyödyllisiä idiootteja
Kerroin teille aiemmin Nuorehkosta Leskestä, joka vaivasi minua runsailla puhelinsoitoillaan. Tämä alkoi joskus vuosi pari sitten, kun osoitin hänelle myötätuntoa. Herahti itkemään jotakin pihalla, tulossa jostakin tai menossa johonkin. Sanoi surevansa Hannua, miestään, joka kuoli jalkaruusuun muutama vuosi sitten. Osoitin ymmärtäväni hänen suruaan. Tämä oli virhe, enkä tullut ajatelleeksi, että kuolemasta oli jo kolme vuotta, ja herahtamisvaiheen tulisi kaiken järjen ja kokemani mukaan olla jo ohi. Tämä kaikella kunnioituksella kaikkia surijoita kohtaan.

Jos minä joudun hankaluuksiin tai jopa vaikeuksiin, se tapahtuu liiallisen myötäelämisen vuoksi. Ihmiset tahtovat käyttää ystävällistä persoonaa hyväkseen. Kun hymyilin tuntemattomalle miehelle ystävällisesti laskeutuessamme samalle bussipysäkille, hänpä alkoikin seurata minua ja tultuamme lähiön metsikön reunaan hän tarttui minuun ja alkoi raahata kohti puskia. Tämä tapaus on kerrottu täällä aiemmin, joten  totean vain, että selvisin tilanteesta viekkaudella ja vain nyrjähdyksillä, ruhjeilla ja särkyneillä silmälaseilla. Korvaukseksi sain myöhemmin silmälasien hinnan. Muuta en osannut pyytää, eikä poliisi neuvonut vaatimaan edes lääkärikuluja, kirjasi vain pyynnön laseista. Vaan linnaan se mies joutui, ehdonalaisessa kun oli.

Nyt olen vakavassa liemessä Nuorehkon Lesken kanssa, enkä tahdo järjelläkään keksiä ulospääsyä ahdingosta. Leski soittelee kaikkina vuorokauden aikoina. Saatan herätä puhelimen ääneen ennen kahdeksaa, tai saatan saada puhelun lauantaina iltamyöhään, kun olen saunassa, tai päivällä, kun olen luonnossa kameran kanssa. Lesken puheluita olen saanut myös lääkärin vastaanotolla, kirjastossa, kokouksessa, kesälomalla mustan pitsin yössä, ja hyvin usein kello 22 jälkeen. Ikinä hän ei ole kuolemanvaarassa eikä hänelle ole tapahtunut mitään, mutta hänellä on idea taloyhtiön asioista tai uusi juoru naapurin konkurssista.

Eilen leski soitti kuusi kertaa. Neljänteen soittoon en halunnut enää vastata, enkä vastannut, vaikka puhelin soi pitkään, ja minä pitelin lopulta päätäni äänen särkiessä luissani ja kudoksissani.  Hetkisen kuluttua puhelin soi taas, juuri niin kuin äänettömälle säädetty värinä-ääni soi, jyystäen munaskuita toistuessaan useita minuutteja, mitä nyt puhelin soi ennen kuin katkeaa. Pitelin  korviani ja mietin, minne pakenen. En vastannut. Tuli hiljaista, epäilyttävän hiljaista. En voinut rentoutua, sillä tiesin, että kohta se alkaa taas.  Odotin kireänä. Ja taas, puhelin alkoi  jyystää äänetöntä värinäänsä - hirveä ääni - ja minua alkoi pelottaa, ei vain se, että ääni ei lopu koskaan. Ei kai terve ihminen häiritse toista jatkuvalla soittamisella peräjälkeen, ellei toinen vastaa?

Niinpä vastasin. Leskellä oli teoria taloyhtiön hallituksen toimista. Teoria oli täyttä potaskaa ja pahaa puhetta naapureista, kuten hänen muutkin puhelunsa.  Hän oli kaivanut miesvainajansa,  hallituksen puheenjohtajan, arkistoa ja ilmoitti asianaan, että minun joskus kehumani perhe on haastettu oikeuteen maksamattomista remonttilaskuista. Tämä ilmoitus siis eilen kello 22.30.

Tällaista asiaa hänellä usein on. Salaisia tietoja miesvainajansa arkistoista, jostain lypsettyjä pahoja puheita ja konkurssitietoja talon yrittäjistä, tietoja siitä, kuka on ollut hullujenhuoneella saamassa hoitoa, tietoja nuorista talon hoitajanaisista, jotka antavat kaikille lääkäreille.

Ja minusta hän on saanut kiltin kuuntelijan, koska säälin aikoinaan hänen suruaan. Olen ollut hölmö ja kiltti, hyödyllinen idiootti. Nyt kun pyristelen irti ja sanon hänelle vastaan ja koetan olla vastaamatta hänen puheluihinsa, hän yrittää saada yhä tiukemman otteen minusta. Olen hänen mielestään sivistynyt ihminen,  joka osaa puhua. Imartelua, muka intiimien juorujen uskomista lahjana minulle. Näin hän toimii ja manipuloi ihmisiä. Omituisinta on, että tiedän hänen olevan persoonallisuudeltaan jonkin lajin häiriöinen, mutta en saa sanottua hänelle, että hän puhuu potaskaa, jota en halua kuunnella. Etsiköön uuden hyödyllisen idiootin.

Mitä tästä opin. Älä ole Iines kiltti ihmisille. Ole mieluummin vähän häijy ja arvosi tunteva. Älä hymyile vieraille miehille,  äläkä lohduta liian vuolaasti surevaa leskeä. Kaikki he ripustautuvat sinuun ja imevät veresi.  Tekevät sinusta hyödyllisen idiootin, joka häpeää heikkouttaan, muttei saa lyödyksi ovea kiinni hyväksikäyttäjänsä nenän edestä.  Kannattaako kaikkia oikeasti auttaa yhtään missään? Avuttomuuden takana on liian usein hyväksikäyttäjä. Sitäkin kannattaa minusta pohtia, mitä auttaja on vailla, jos saa hirveitä kiksejä auttamisesta.

(Kuva liittyy Fjodor Dostojevkin teokseen Idiootti)

170 kommenttia:

 1. Matkapuhelimisssa on yhteystietojen valikossa musta lista; mustalla listalla oleville soittajille puhelin on aina "varattu", eivätkä he näin voi soittaa henkilölle.

  Jos naisena et osaa , pyydä nuorisoa auttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannataa tehdä digiloikka. Päivitä osaamisesi.
   Eka-luokkalaiset koodaavat.Mikset sinäkin.

   Poista
  2. Loistavaa, juuri tätä kaipaan, varattu-signaalia. Tämän tytär mainitsi eilen, kun tuskailin hänelle. Sanoi opettavansa sen minulle, jahka ehtii ensin itsekin katsomaan. Tarvitsisin tänään jo toimintoa, kun meillä on yhtiökokous johon mainittu ihminen ei tule, vaan lypsää tiedot muilta puhelimitse. Soittaa useille peräkkäin, minulle eniten. Nähtävästi.

   En halua nimittäin loukata tätäkään ihmistä, vaan olla väleissä ja puhelimitse tavoittamattomissa silloin kun tahdon. Minun on edelleen muutenkin vaikea puhua puhelimessa pitkään. Puhe ei kulje pitkiä lauseita, niin kuin tiedätte.

   Poista
  3. Yhteystiedoissani ei mielestäni ole mitään kohtaa, josta numeroita voisi valita varattu-listalle. Puhun siis Asetusten Yhteystieto-kohdasta. Puhelin on Applen jokin 7 tms., en näe numeroa, koska puhelimessa on tiukka nahkakuori.

   Mutta saan varmaan apua, jälkikasvu on näppärää tällaisissa asioissa.

   Poista
  4. Avaa kyseisen henkilön yhteystiedot. Siellä tulee esille eri vaihtoehdot. Sitten toimit puhelimen antamien ohjeiden mukaan. Ei ole vaikeaa. Lapsikin sen osaa.

   Poista
  5. Kiitos, löysin avun netistä. Eli jos haluaa leikkiä varattua ikävälle soittajalle, mene puheluiden Äskeiset-tietoihin ja klikkaa i-linkki (informaatiolinkki) auki. Sitten vieritä alas ja klikkaa Estä tämä henkilö. Tuuttaa soittajalle varattua. Kokeilin, toimii.

   Se vaan tässä on, ettei voi kukaan koko illan puhua puhelimessa. Mutta hätäratkaisuna nyt, kun on akuutti tarve. Eikä halua loukata toista.

   Poista
 2. Sellainenkin konsti puhelimiin liittyen että hänen soittaessaan lähettää puhelin viestin 'Nyt ei sovi' tms. on mahdollinen.

  Toivottavasti tästä on apua, tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sain yhtiökokouksessa palautetta ja vahvistusta yhdeltä naapurilta. Ihminen on muillekin hankala, levittää pahantoisia juoruja toisten intiimiasioista. Ansaitsee stopin myyräntöilleen.

   Poista
  2. En menisi sanomaan ansioihinsa tuota enkä tätä.
   En edes kertoisi kysyttäessä mutta olen sen valinnan tehnyt, nämä ovat jokaisen itse päätettäviä seikkoja.

   Varoisin rahtusen ettei pyrstö tartu nokan noustessa, käyttääkseni kiertoilmaisua. Jospa hänen käytöksensä on vain rohkeuden puutetta ja yksinäisyyttä? Pelkkää arvailua, kuvaillun perusteella. Ettiskö tuo uuden ukon, auttaisiko? Kaikille ei sovi yksinolo.

   Mutta ikävänvakavasti: tulipa diploominappulateknikolle vain mieleenjuolahdus.

   Ja nyt paljon raskaampiin ja merkittävämpiin seikkoihin pereh- ja syventyäkseni käyn asiaan.
   Nappuloiden, valikoiden ja käyttöliittymien loppukäyttäjille tiedoksi että pidän parhaimpana televiestintävälineenä L. M. Erikssonin kampipuhelinta. Monessa oli pikkuriikkinen painettu muistutuslappu jossa luki: Muista loppusoitto. Kampea piti pyöräyttää kierros luurin ollessa paikallaan että keskus sai tietää puhelun päättyneen.

   Parasta palvelua se silloin, ei siihen päästä koneilla. Ellet halunnut riidellä ja teit sen selväksi pikkupaikkakunnan keskukselle niin kaikenlaista jännää tapaa soveltaen asioilla oli taipumus järjestyä. Älkää kysykö minulta kuinka asioita järjestettiin, en ole joutunut tilanteeseen jossa puhelintani olisi häiritty mitenkään painavalla tavalla. Pidän niitä viihde-elektroniikkana. Olen kyllä huomannut että joillakuilla on taipumusta pitää niitä tosiasioiden kauko-ohjaimina, se on kumma sekin.

   Liiaksi nettiintynyt ihminen on jotenkin eksyneen oloinen, miksi? Eikö ihminen olekin nappulatekniikan herra?

   (tarkistaa hirmu nopeasti sveitsinkielisestä oppikirjasta nimeltä Yleinen nappulatekniikka ja yksisormijärjestelmien ohjelmointi diploominhimoisia varten. Kirjan kannessa on polkupyörän ohjaustankoon asennetun käkikellon kuva. Varmaankin siksi että joku on siitä ylpeä. Mitään selitystä ei löydy koko kirjasta, ikuiseksi mysteeriksi jää kuka on vastuussa teoksen kannesta ja miksi kuva on kannessa, mutta kirjan löytää helposti sen avulla)

   On se. Siis on ihminen nappulatekniikan herra.

   (Stressaantuu hiukan ja virkistyy. Jää suu auki töllöttämään jääkaapin kääntöpuolta päättäen astua ulos ja käväistä olusella, avaa uloskäynnin kiertämällä jääkaappia kulman varassa, kääntää sen takaisin, avaa sen oven ja katsoo toimiiko kaapin lamppu, toimii. Tyytyväisenä sulkee oven ja avaa sen heti uudestaan toivottaen hyvää iltaa, riisuu päähineen ja ottaa hyllyltä kuudesosan oluista siirtyen lasin kanssa kohden sohvaa, olutpurkin varmistimen vipua näpelöiden. Miettii stressin syvintä olemusta. Päättää piitata hitot ja tarkistaa listalta mitä unta pitää katsoa. Tuntee ammattiylpeyttä että tärkeimmät asiat, asunto ja ravinto ovat järjestyksessä. Miettii miksi ei kertoisi joskus jotain itsestään muillekin, hylkää liian vaivalloisena ajatuksen lisätä itseensä nappula jonka painaminen käynnistäisi makro-ohjelman joka hoitaisi asian. Muistuttelee minkä salasanan valitsi päästäkseen omaan blogiinsa, vai valitsiko ollenkaan, piittaa edelleen hitot, nyt päättäväisemmin. Muistaa heiveröisesti että se oli joko sintunen, joppinen, kurrinen tai ranttanpuljunen mutta ei muista mikä tai mitkä niistä jos mikään, tuhisee tyytyväisesti tuntien luottamusta salaamistaitoihinsa)

   Poista
  3. En minäkään välitä tätä ihmistä revitellä tässä, sillä tämäkin tuntuu jo pahalta. Sanon vain, että kyllä hänelle on monikin tarjonnut ystävyyttä, mutta hän sanoo edelleen, kolmen vuoden leskeyden jälkeen, ettei ole vielä valmis - siis naisten tarjoamaan seuraan ja apuun.

   Tällä hetkellä hän on asentamassa lisälukkoja oveensa, etteivät edes isännöijä ja työmiehet pääse sisälle ilman että hän on paikalla ohjaamassa miehiä. Hän on jämäkkä, ei surkimus. Kehuskelee miljoonillaan ja 50 pikkuhousuparillaan. Luit oikein.

   Poista
  4. Laadimmeko seuranhakuilmoituksen tässä aluksi ja koitamme saammeko aikaan viihdettä?

   Lapin Kansan mallia käyttäen se sujuisi, epäilen:

   Terve Mies henkilö leski etsii uuta vmoa. Ikä 58, 63. Saa olla viitynyt nainen. miel. ei yli 50. Alko ei ongelma. oma pannu.

   vast. konttoriin nimim. Taas leski mies

   Poista
  5. Sanon vielä, että tuolla soittelevalla nuorella leskellä saattaa olla ne miljoonansa, sillä hänen autonsakin on normimersua monin verroin koreampi ja kalliimpi, pramea ja urheilullinen. Hän ei tosiaankaan ole mikään köyhä yksinäinen leskiparka.

   Poista
  6. Ahaa. No, sepä harmillista. Sepä mainiota? Eikäpä kun toisinpäin, päinvastoinpäin. Kohteliaisuus ei maksa mitään, se kannattaa aina. Tämä on joskus miehille lievä ongelma kun pitäisi sanoa 0,0038 sekunnissa että "Ei lainkaan, pehvasi on mitä sopivin ja mielettömän himottava eikä vähääkään liian yhtään-mitään, ei näytä luh-lah-lem-loh-uuk, gulp. Joko mennään?"

   Voi käydä niinkin että mies käy ylisuojelevaksi, varsinkin sen mersun suhteen. Aijai, pahoja paikkoja, pahoja paikkoja.

   Poista
  7. Ikävä ihminen, olet oikeasti ikävä. En ymmärrä nimimerkkiäsi.

   Poista
  8. Se on vakava asia.

   Kieliopissa on kats tapana kutsua perusmuotoa joksikin jota en nyt muista, sitten tulee komparatiivi ja viimeksi superlatiivi.

   Esimerkki valaissee asiaa:

   - oikeasti
   - aikuisten oikeasti
   - amerikan aikuisten oikeasti

   Rohkeastimmin vaan soveltelemaan suomenkielenpää omiin tarkoitusperiin sopivaksemmaksi.

   Poista
 3. Iines, tiedoksi, että Osmo Soininvaara on tämän päiväisessä blogissansa kirjoittanut Sipilä-"Gate'stä" selkeästi ja ilmeisen asiantuntevasti. Lopputulema taitaa olla juuri se mitä ennakoimmekin. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Soininvaaran blogikirjoitus osuu naulan kantaan. Olisiko tosiaan pitänyt luopua 110 miljoonan euron vientivoitoista ja syntyvistä työpaikoista Sipilän lasten 5 - 8 prosentin vuoksi! Jotain suhteellisuudentajua, sanon minäkin.

   Koko Sipilä-kohu kertoo siitä, että lehdistön hyeenat ovat jälleen haistaneet haavoittuvan saaliin, Sipilä on kaikessa vapaata riistaa tietyntyyppisille toimittajille. - Se ei tiedä hyvää, kirjoittaa Soininvaara, Sipilän lapsia tulisi onnitella rahojen sijoittamisesta eettisesti arvokkaaseen liiketoimintaan. Ja Chemopolista pitää onnitella erinomaisesta kaupasta, jolla se saa tärkeän referenssilaitoksen ja huikeita tulevaisuuden mahdollisuuksia, kiteyttää Soininvaara.

   http://www.soininvaara.fi/2017/01/13/kohu-sipilan-intian-matkasta-on-aivan-perusteeton-ja-typera/

   Poista
  2. Työllä ja hyvällä yhteistoiminnalla on Suomi ennenkin nostettu ahdingosta ja nousee se nytkin, kunhan YHDESSÄ toimitaan ja vedetään samaan suuntaan. Emme nouse ruikuttamalla ja makoilemalla ja syyttämällä!

   Poista
  3. Olemme me suomalaiset hulluja kun haluamme ampua paitsi johtajiamme niin myös samalla itseämme jalkaan. Kaikki hyvinvointimme on kiinni yrityssektorimme menestyksestä ja kun kerrankin saadaan uuden teknologian yritykselle latua avaava kauppa, niin sekin on muka väärin tehty. Vaikka ei todellakaan ole. Sipilän ja koko retkueen Intian matkan tarkoitushan nimen omaan oli auttaa suomalaisten yritysten vientiponnisteluja ja saada siten kipeästi kaivattua työtä suomalaisille. Näissä yrityksissä syntyy se jakovara, jolla maksetaan myös opposition kannattajien sosiaalietuudet.

   Poista
  4. Kiinassa on myös ollut dynastioita. Nekin olivat perheyrityksiä. En pitäisi työn saamista tänne keskeisenä vaan osaamisen ja omistamisen keskittämistä tänne. Työn voi kyllä teettää täälläkin, mutta kipeästi kaivattua... no, jos se olisi niin suurta herkkua se työ niin kyllä ne herrat sen tekis ite. On sitä jo kokeiltukin, eikä se oikein toimi. Ahneita työlle, en sano muuta.

   Poista
  5. Kun raha kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa. Amen plottis. Ei se ole tyhmä joka ottaa, vaan se joka antaa ilman takuita ja takaisinmaksuvelvollisuuksia.
   Hallelujaa synneistä pois, sulle pelastusta pikkurumpu soi!

   Poista
  6. Mieleni tekee pitää nuhdesaarna ja paasaankin sen verran lämpimikseni että:
   Johtajat on valittu prosessilla jossa heidän valtuutensa ovat rajatut ja tilapäiset. Ministerien vannoman valan voi tsekata. Poliitikon työ, johon olennaisesti kuuluu hyeenankesto, tulee olla edusmiehenä toimiminen. Valtuutus tulee äänestäjiltä vaaleissa. Kolmas valtiomahti ei ole sivuutettavissa. Aikeet tehdä niin osoittavat fasismiin. Lehdistön muodostuttua monikansallisiksi viestintäyhtiöiksi asiaan on tullut ikäviä purseita joihin asioiden julkituonti takertelee.

   Tässä voi viitata hesariin ja sen keinoihin, mitä tarkoittaa kun lataamosta saa käydä lukemassa Akkarin jonka tarinassa Roope huomaa tilaisuutensa raideliikenteen harjoittamiseen? Hesarin linja? Myöhästelyjä tiedossa.

   Santeri Alkio on kirjoittanut näppärän pikku kirjasen nimeltään Kansantalous. Kätevän kokoinenkin. Olisi suotavaa että jokainen kokoomuksen, persujen ja keskustan ministeri ottaisi sen lukeakseen ja rauhoittuisi ajattelemaan kykenisikö itse kirjoittamaan vastaavaa. Mediataloilta on turha odottaa mitään vastaavaa mutta on sen muutama tuntemani toimittaja päntännyt ja opetellut.

   Ei se Aku Ankkakaan varmaan ole pahitteeksi. Sitä olet mitä luet.

   Poista
  7. Mielestäni kohtuullista olisi olettaa että verorahoilla maksettu ohjelmasisältö olisi perusteltua, useamman näkökulman hyväksyvää tuomitsematonta uutisointia, rehellistä journalismia jossa omat henkilökohtaiset tai poliittiset näkemykset eivät vaikuttaisi siihen mitä puhutaan, miten puhutan, kenestä puhutaan ja koska puhutaan.

   Poista
  8. Kesti hetkisen mutta sitten hoksasin vastauksen: Yle!

   Lisätietoja: Niillä palkoilla ei oikein muuta taida saada, arvollinen yleisö joka veräjän päällä keikkuen syljeksii pientareiden voikukkien siemenien pölähdellessä matkoihinsa rikkaruohojen leviämistä edesauttaen, sivistymättömyyksissään syljeskelee, eikä piittaa kulkusällin syrjäsilmäyksistä vaikka sälliä naurattaa kioskin myyjättären hymykuopppien piirtyminen mieleen ja voikukkien leviäminen yleisön omille pientareille vaikka siitä on radiossa useasti moitiskeltu arvon kuuntelijoita, mahtuipas kokonaan.

   Poista
  9. Ylestä tulee tällä hetkellä kaksi mieliohjelmaani: Menneisyyden metsästäjät ja Meidän maamme. Molemmat kotimaisia dokumenttisarjoja. Mainosrahoitteisia tuotantoja ei voi edes verrata näihin laatuohjelmiin. Lisää tällaista!

   Jälkimmäisessä ei puhuta ollenkaan. Se on pelkkää liukuvaa ilmakuvaa Suomenmaasta, yläilmoista käsin, taustalla klassishenkinen upea musiikki.

   Poista
  10. En pysy hereillä sen tomppelialttarin äärellä, narkoottinen teho on sitä luokkaa minuun että turhaksi on käynyt koko luokka. Se menee aina lukemiseksi. Olen patologinen ahmattilukija.

   Tässä pöyristyttävän makuni (ei oikea maku, luen mitä vain kerran, parhaita kerran vuodessa) osoitus, poislukien ammattilukemiset.

   Viime viikon keskiviikosta eiliseen iltaan, siis noin viikon mittaan luin:

   - Carl Hiaasen, Bad Monkey
   - Nevil Shute, Luottamustehtävä
   - Gavril Trojepolski, Bim mustakorva
   - Giovanni Guareschi, Isä Camillo ja hänen laumansa
   - Mari Jungstedt, Neljäs uhri
   - Juha Ruusuvuori, Nokian nuoriso-ohjaaja
   - Väinö Linna, Sotaromaani
   - Patricia Cornwall, Tomuksi ja tuhkaksi
   - Paul Reiser, Couplehood
   - Charles M. Shulz, You can do it, Charlie Brown
   -Jarkko Vehniäinen, Kamala luonto
   - Veikko Huovinen, Kuikka

   lisäksi olen nautiskellut Pirkko-Liisa Surojeginin kuvittamasta Suomen lasten hölmöläissadut -kirjasta. Mainioita interiöörejä, kuin söisi konvehteja. Paljon samaa kuin Innasen töissä.

   Kesken on John O'Brien, Leaving Las Vegas.

   Sitten näitä blogeja on muutamia ruudun nurkissa vinksottamassa. Pitäähän sitä olla harrastuksia. Pyykkikaapin kukkupäinen lankakorillinen kirjoja odottaa ahnetta, pienempi korillinen on lähdössä kirjaston lahjoitushyllyyn, en pidä mitään sieltä löytämääni mutta silti yrittää jostain tunkeutua ainakin pieniä pirullisia vihkosia tai lehtipinoja. Vajaan kahdentoista hyllymetrin on riitettävä, enempää en hilloa kämpillä.

   The lie vision ei saa huomiota osakseen. En muista koska se oli viimeksi päällä, voi olla että digiboksikin löytyisi jos etsisin.

   Poista
  11. Ylimpään kommenttiin Sipilä-gatesta vielä, että HS:ssa oli aamulla julkisoikeuden professori Eija Mäkisen haastattelulausunto aiheesta. Hänen mukaansa Chempolisia ei suosittu Sipilän Intian-matkalla.

   Kytköksistä olisi kyllä pitänyt tiedottaa, mutta Sipilän esteellisyyttä on vaikea nähdä. Kutsun Sipilälle oli esittänyt Intian pääministeri, joten häntä olisi ollut protokollan mukaan vaikea korvata toisella ministerillä. Lisäksi Mäkisen mukaan pääministeri ei tehnyt päätöstä, jolla Fortum sijoitti miljoonia Chempolisiin. Mitään näyttöä Sipilän vaikuttamisyrityksiin ei siis ole.

   Chempolis oli lisäksi jo vuonna 2014 solminut kumppanuussopimuksen, jossa osapuolet sitoutuivat Chempolisin teknologiaan perustuvan biojalostamon rakentamiseen Intiassa.

   Mistä siis älämölö? Kysyy nimimerkki ei-keskustalainen unissaankaan.

   Poista
  12. Jos tosiaan kiinnostaa etkä kysy vain retorisesti niin eikö selvinne mistä kun mietit toimittajien ammatinvalinnan taustoja. Miksi ryhtyä toimittajaksi, minkälainen on toimittajan koulutuspohja, mitä medioiden toimitusten on tapana tehdä saadakseen puristettua työtä tekijöistä, kuinka lojaaleja ja ystävällisiä toimituksissa ollaan ja niin edelleen.

   Se työ kerää keskinkertaisuudet, ja keskinkertaisuudet hakeutuvat ryhmiin, ja ryhmissä tyhmyys tiivistyy.

   Lisäksi osaa tämä nyhverö-nirppanokka-ateismilauma joille mikä tahansa kristilliseen maailmankatsomukseen vivahtava on vieroksuttavaa, hyljintäreaktiot nostattavaa ja nälvittävissä pahaksi onnekseen kirjoittaa ja hakea tietoja koneella. Se onkin tarpeen koska pelottaa se uskominen, pelkureita.

   Suunnilleen näin: Eepä ymmärrä, vieroksuu, arvelee että lukija kadehtii, panee juttuun kierrettä, pomo käskee kirjoittaa kunnolla eikä sitä olla mitään hemingwaytä iksäkli, petytään, laumaudutaan, uskotaan että sopulilauma on terävähampaisempi ja enemmän oikeassa kun heitä on enemmän ja on isompi mediavekotin, sublimoidaan tämä aiheeseen ja vahditaan kuka sai juttunsa menemään läpi ja mennään väittämään että itse sai laatujournalistisemman jutun tehtäväksi, tarkoitus on pilata toisen juttu joten näytellään solidaarista ettei mene duunit alta, kiirettä pitää. Luetaan kiireellä kaikki mitä työtoveri on kirjoittanut ja juostaan vessaan itkemään. Sitten muistuu mieleen että molemmilla oli sentään äidinkielen numero kahdeksan vaikka oma keskiarvo olikin parempi 6,8 ja siinäpä se päivä olikin. Siispä alakerran cafeteriaan, ostetaan se tavallinen latte kytäten ketä on paikalla ja mitä kimmeltävää voisi sanoa ja kuinka pelastaa duuninsa.

   Lehtineekereiksi sanottiin ennen, nyt ei saa sanoa. Etnistaustainen mediahenkilökään ei ole oikein. Sopuli on napakymppi.

   Neljäs valtiomahti on aina esiintynyt luullen itsestään liikoja, ei siinä ole mitään vaarallista eikä sivistyneen tai vähintään kotikasvatuksen saaneen ole sopivaa käydä kinaamaan sen kanssa, silloin strategia on viallinen, taktikoida toki voi ja lausahtaa jotain hyvinkin napakkaa joka jää mieleen yleisölle, huumori on tarpeen tässä.

   Poista
  13. Toimittajien koulutustaso vaihtelee. Tuntemiani vanhempia toimittajia on mm. valtiotieteen maistereita, suomen kielen maistereita, Sanoma Oy:n toimittaja-tutkinnon suorittaneita, Tampereen yliopistosta tulleita, ja nykyään myös viestintää eri ammattiasteilla opiskelleita, ja media-alaa - eli ammattikorkeakoulutason tai opistotason koulutusta. Sitten on hyviä tyyppejä, jotka käyttävät toimittajan titteliä vailla koulutusta. Ja onhan Ilja Janutskinkin päätoimittaja. Vai?

   Koulutuksen kirjavuus putkahtelee ulos epätoivottuna ilmiönä: suomen kielen oikeinkirjoituksen epävarmuutena ja jopa heikkona hallintana. Usein törmää lehdissä mm. omistusliitteen poisjättämiseen, mitä pidetään alkeellisena perustason virheenä (hänen kirja).

   Kielessä minua ärsyttää lehdissä tällä hetkellä muuten valtavasti levinnyt rektiovirhe: Mitä kävi, mitä hänelle kävi. Hitto! Ei niin voi sanoa, vaan miten kävi/ miten sinun kävi. Ettäs tämänkin tiedätte.

   Poista
  14. Aivan tosi. Se on se kielikorva. Sitä kutsutaan possessiivisuffiksiksi. Korvaan kuiskattuna se kuullostaa paremmalta kyllä mutta nyt on tärkeämpää kysyä onko Iineksen kielikorva tuossa kuvassa? On tietysti. Anatomisesti oikeaoppinen kielikorva ei kaipaa kielipoliisia. Siitä sen tunnistaa.

   Voisi kysyä myös kuinka kävi / mitä tapahtui, mutta en ole urheilukielierotuomari enkä kysy.

   Poista
  15. Älämölö Sipilän suhteen on sikäli miellyttävä seikka että tämä tempo jolla hallitus riuhtoo on eräin osin hyvin huolestuttava. Hallitus muokkaa maan asioita varsin rohkein ottein ja pitää muistaa että kaikki valtiolliset kurssinmuutokset, lamat yhtä hyvin kuin nousukaudetkin saavat aikaan eriarvoistumista, polarisaatiota ja stratifikaatiota mikäli termit ovat mieluisia. Köyhät ja vähäväkiset putoavat valtiolaivan pilssiin, sen seurauksena heitä kohdellaan painolastin ominaisuudessa. Niin ei saa olla. On ymmärrettävä ettei valtio voi antaa potkuja tai jättää kuormasta niitä jotka eivät hiihdä kilpailukykymme vuoksi vaan ovat kilpailukykyymme vaikuttamiseen osattomat. Nopeus ei ole yksiselitteisen myönteinen seikka, valtiollisen mittakaavan muutoksia tulee taiten hallita ja koota niiden taakse mahdollisimman laaja kansan tuki. Se tuo jatkuvuutta päätöksentekoon ja luottamusta hallintoon. Nämä eivät ole mitään kovin monimutkaisia asioita. Ne vain vaativat aikaa, aikaa josta näyttää erittäin omituisella tavalla olevan pula. Aivan kuin olisivat varkaissa?

   Pidän keskustaoikeiston historiantuntemusta pintapuolisena ja höyrähtäneisyyttään huolestuttavana. Jokeripuolue perusoppilaat saa työnsä puolesta olla, sen työ on hallita jätteenkuljetuslogistiikkaa ja pidän paskakuskien työtä paremmassa arvossa kuin monen muun työtä. Ilman heitä paska pääsisi kasautumaan ja kuinka silloin kävisi? Kaasunaamaripuolue ei ole miellyttävä miete.

   Älämölön kannattaja mutta perustuslaillisen sitoutumattoman tutkivan älämölön.

   Poista
  16. Pikkuisen lisää tuohon älämölön päälle koristeeksi, en maininnut muita puolueita koska he eivät ole saaneet aikaan mitään mainittavaa.

   Demareiden sirkusteltta lotkahtelee oudosti, trapetsilla on vissiinkin ruuhkaa ja uusi ohjelmisto on tekeillä ensi vaaleja varten.
   Kyllä sitä yleisöä niihin riittää, ei kannata nostaa pääsylippujen hintoja, ei se teidän puolue konkkaan mene vaikkei teillä mitään oikeita ja tosia tehtäisikään. Ja kuinka tehtäisiin, kun ei ole koko työväenluokkaa? Mutta aina se sirkus viehättää ja sinne sitä pikkupoliitikot karkaavat kotoa, että kaikki hyvin. En häiritse harjoituksia tämän enempää, anteeksi uteliaisuuteni.

   RKP. Anteeksi, teillä näkyy napa naapuriin. Eivätkö housut ole riittävän suuret? Mutta tehän halusitte lainaksi tulenkestävät?

   Vihretit. Kumpi ja kampi tappeli ja häijy poliittinen setä kytkee molemmat tuottamaan luomupolitiikkaa: Älkää menkö työmaa-alueille, siellä paha poppa. Ei saa mennä. Tyämaalle ei mennä. Työn häirintä kiellettyä.
   Nyt jos ne ei mene oikeisiin töihin niin jo on kumma... ja sitten on mun vuoro häiritä ja heitellä lakialotteita ja tehdä välikyssäreitä ja virkavaltaisesti valloitella virastoja, soraa ja kuraa kuulkaa piisaa ja niin vissisti ei lopu energia kun setä panee teijät leirille jossa saatte kaalin viikossa kuuteen pekkaan ettekä suolaa ollenkaan. Natsit. Hmph!

   Muut "puolueet". Hiljaa. Teiltä ei ole kysytty. Vahva kalja on sivuseikka. Lonkeroihin koko kansa. Toimikaa.

   Poista
  17. Meyerin suku tulee Suomeen ja laittaa Turun telakkatoiminnan kuntoon, Valmet Automotive saa Ukin autotehtaan pyörimään. Tämä kaikki ilman Sipilän sukulaisia tai hallituksen tukitoimia.

   Sipilän sukulaiset saavat valtion tukea Terrafameen jonka on moneen otteeseen todettu olevan aivan järjetön juttu, Sipilän suku painelee Intiaan valtion rahoilla tekemään bisneksiä. Eikä synny työpaikkoja Suomeen. Eikä maamme kipeästi tarvitsemaa ulkomaan vientiä.

   Veronmaksajat, jotka haluavat lahjoittaa rahaa Sipiläkonserneihin, ja konkurssikypsien yritysten epätoivoiseen pelastamiseen, voisivat tehdä sen yksityislahjoituksina. Omasta kukkarostaan.

   Jan Meyer totesi Kauppalehden haastattelussa, että työntekijöiden palkka ei ole ainoa tekijä joka kilpailukykyyn vaikuttaa. Työntekijät ovat ansainneet palkkansa. Lausunto oli aivan päinvastainen kuin suomalaisten yrittäjien jatkuva ja yksipuolinen kitinä työntekijöiden palkoista. Ne jotka osaa, ne tekee, ja menestyy.

   Poista
 4. Vältän viimeiseen asti loukkaamasta ihmisiä puhelimitse. Koska eivät he sitä ansaitse.

  Armeijassa kirjurina jouhuin koko ajan vastaamaan komppanian puhelimeen (koska vääpeli oli hiihtolenkillä = mennyt kotiinsa juomaa viinaa) että "puhelimessatoispatlajviidkomppkirjurikorprmiksmallikas, kuuntelen"... Ja sitten joku eversti sanoi mun korvaani että "vai niin... vai niin". Ja selitti jotain. Jonka pistin korvani taakse. Tai joku muu perkeleen sotaherra puhui jotain muuta, jotka sanat kätkin sydämeeni.

  Osaan käyttäytyä puhelimessa.

  Lankapuhelimeeni aikoinaan sain ahdistavia puheluja kun eräs neiti-ihminen ehdotteli minulle erilaisia, päättömiä jutskuja. Joista en ollut kiinnostunut. Puhelut tulivat yleensä öisin. (Tietystä syystä - olin freelanceri silloin - minun piti pitää puhelinlinja auki myös öisin.) Mutta minä öisin olisin halunnut mielummin nukkua kuin puhua Sartresta tai Elämän tarkoituksesta an Sich, saatana. Kerrankin kun taas herätti mut mun unestani, ja alkoi läpättää, keskeytin hänet ja kysyin "oletko notkea?". Hän ei käsittänyt miksi minä semmoista kysyn, niinpä minun piti kysyä uudestaan häneltä "oletko notkea?" Hän sanoi olevansa. Hyvä. Kysyin sitten että "Onko sinulla aikaa?" Hän vastasi että hänellä on, aikaa hänellä on vaikka kuinka paljon... Sanoin siihen että "haista sitten pitkä vittu".

  Ei niin saa sanoa, kyllä minä sen tiedän ettei niin saa sanoa. Mutta eipähän enää soitellut.

  Ps. Tulin tänään Tampereelta. Hallituskadulla kävelin yhden laatan yli, vasta sitten huomasin että siinä lukee jotain. Kävelin takaisinpäin ja katsoin mitä siinä kuparfilaatassa lukee. Siihen oli kirjoitettu: Elää sinun pitää ja tajuta se, että sinä elät." F.E.Sillanpää.

  Kivoja kirjaimia kadulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankapuhelinaika oli kivaa. Puhelin oli seinässä, ja puhuttiin seisten ja lyhyesti. Ei tiedetty, kuka soittaa, kun soi. Aina vastattiin. Vaikka vastaan minä nytkin aina, ellen laske tätä nyt mainitsemaani ongelmasoittajaa.

   Sitten tuli lankapuhelimeen numeronäyttö, ja se oli hienoa. Voi myös äänittää terveiset, jotka kertoivat, ettei nyt ole kotona, vaan muualla. Voi jättää piipin jälkeen terveiset. Ensimmäinen kännykkä oli paksu mötikkä, Motorola, jonka kanssa haettiin kenttää, jotta voitiin puhua. Joskus seistiin tuolilla, kun muualla ei kuulunut.

   Poista
  2. Antaa Iines minulle puhelin numero niin minä soitan sinule illalla. Ja minä lähetän sinule jos sinä tahdot peniksen kuvani sinulle sähkö postissa. Nakemisiin!

   Poista
  3. Tuo on ihan selvä huijausviesti. Älä Iines missään nimessxä vastaa äläkä anna puhelinumeroasi! Joku haluaa vain hyväksikäyttää sinua, kuule.

   Poista
  4. Jaa että huijausviesti, alempi Anonyymi.

   Älä kamalias puhu! Juuri kun ajattelin, että vihdoinkin usalainen sotilas lähestyy minuakin ja alkaa lähetellä intiimejä viestejä sähköpostiini ja whatsappiin. Ja soittaa ja kuiskii helliä englanninkielisiä sanoja nigerialaisaksentilla janoavaan korvaani. Minulla on unelma.

   Poista
 5. Minulle jäi Tampereelle hiiri... eikun siis ihan oikeasti joudun muistelemaan erilaisia näppäinyhdistelmiä että pystyn käyttää tätä tietokonetta... (kokeilkaa itse käyttää tietokonetta ilman hiirtä... control se ja control tämä + alt...)

  Se siitä.

  Esimerkiksi puhelinmyyjät tekevät vain työtään - pirun huonolla (= proviisio) palkallaan. Ei mun tulis mielenkään alkaa ilkeillä heille. Pois se minusta, siirtyköön se teihin. Kosk en minä siitäkään pidä että kännykkääni tulee puheluija joissa sanotaan että "Hej kuule Mikko nyt sua onnisti... nyt kuule sinut on valittu yhdeksi joka kun tilaat Ryttylästä Räjähtää -lehden niin saat niin uskomatt..." Ei, en minä sulje kännykkääni, lasken sen vaan olohuoneen pöydälle, siihen Johanna Tukiaisen valokuvan vierelle, ja menen keittiöön tiskaamaan astioita. Tai pistämään pyykkikoneesta sukat ja pöksyt ja paidat roikkumaan narulle. Ja kun noin kymmenen minuutin kuluttua tulen takaisin ja nostN kännykän korvalleni, ja sanon "HALOO"... ei kukaan siellä enää mitään lehtiä kauppaa. Mikä tavallaan on harmi, mutta tavallaan ihan Okye.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tätä olen pohdiskellut ja tullut siihen tulokseen että muistisairaiden vanhainkoteihin tulisi lahjoittaa puhelinliittymiä. Muutaman minuutin lähimuistin omaava ihminen on usein hyvin herttainen ja nauttii seurasta. Tyhmiä he eivät ole, he eivät vain muista nykyhetkeä. Puhelinmarkkinoija saisi tuntea tekevänsä arvokasta työtä, henkilökunta pääsisi helpommalla ja seurankipeät muistiongelmaiset viihtyisivät puhelimessa. Alkuun päästään sillä että tilataan jokin kuukausittain ilmestyvä julkaisu kolmeksi kuukaudeksi ja jätetään ruksaamatta se ruutu jossa kielletään tietojen luovuttaminen markkinointitarkoituksiin, sitten tilaus perutaan. Se riittääkin. Puhelimet soivat ja puheensorina täyttää oleskelutilan. Saattaapa olla että tulee pientä kinaakin kuka saa vastata seuraavaksi, siihen voidaan tehdä pieni kaulaan ripustettava esine, virkattu pumpulilangasta vaikkapa, näin voi avustaja helposti kajauttaa reippaasti että käypäs Helmi-Berit vastaamassa, se on sinun vuoro. Sitten vastausvastuullisen vuorolappu pujotetaan seuraavalle.

   Tietenkin tulee huomioida että ylirasittuneiden puhelinmarkkinoijien hoitopaikkoja on varattava jonkin verran lisää. Sinne voisi puolestaan järjestää rekryiltamia, vaikkapa viitomakielen tulkin opintoja 129 ov., teatterin kuiskaajan pätevyystutkinto 168 ov. ja muuta sen suuntaista.

   Poista
  2. Muutaman minuutin lähimuistin? Ei semmoista olekaan. Muistisairaat monesti eivät muista minuuttiakaan lähitapahtumistaan, sillä se juuri ensimmäisenä katoaakin. Ihminen voi kysyä heti syötyään, että koskas syödään. Sen sijaan kaukomuisti toimii paremmin, ja hyvin, kuten vaikkapa presidentti Mauno Koivistolla. Kun hän juttelee menneistä, kukaan ei aina edes aavista, että mies on muistisairas.

   Poista
  3. Kekkonen yli 8-kymppisenä pakkas koulureppuaan ja jännitti kauheesti huamisia ruotsinkielenkokeita. Reagan Ronald taas eläkkeellään - kun joku tervehti häntä "herra Presidenttinä" - ihmetteli että "ai jaa. ooks mää ollut presidenttikin. jopas on kummallista." Hemmi-täti taas, kun just oltiin juotu kahvit ja äiti oli juur ja juur saanut kerättyä kahvikupit pois, kysyi "koskas mee juoraan kahvia?" Ja kun ei sitten heti toistamiseen juotu, ihmetteli ärtyneenä että "kyl maar tää on kumma huusholli kun ei eres kahvet tarjota".

   Ei tämmöses mittään hauskaa ole.

   Poista
  4. Ei ole hauskaa, ei, vaikka onkin. Ihmisellä kun on taipumus nauraa yhteensopimattommille mielikuville ja konkreettisille tapahtumille.

   Lie myös eräänlaista mustaa huumoria, josta minä ainakin nautin. Hautajaishuumorikin menee minuun kuin häkä. Muinoin tuli televisiosta hautaustoimistosta kertova brittiläinen sarja. Ruumiit saivat kyytiä.

   Poista
  5. No nytpä laittelen teille sarjasta Kotimies pienen pätkän, ei pidä lukea tähän sisältyväksi liikoja. Tekeillä saattaa olosuhteista piittamatta olla aikuisten lorukirja. En kerro teille onko. Voi olla jokin muukin kyseessä.

   KOTIMIES

   1. Juttu

   Tuo syömisjuttu on tuttu. Olen tullut kysyneeksi ruokapöydässä että olipa maukas alkupala, mitä on pääruuaksi.

   Osapuilleen tämmötviisiin se on käynyt että pitsan ja kolme voileipää haukattua olen reippaasti ehdottanut että kuulepa, mitä pidät, sain juuri muistihäiriön ja muistin että huomenna on yövuoro iltavuoron perään, en pääse syömään tänne, lähdettäisiinkö nopealla taksilla ravitsemisliikettä kohti?

   Suunnitelmassa on positiivista kieroilua, paluumatkalla pyrin ehdottamaan että jospa tuota napataan vähän jotain herkullista alkosta ja pikaisesti ruokakaupasta että pärjätään kun illalla tullaan leffasta, ai niin juu, tuletko muuten mukaan, tule toki, nyt kun olet niin julman häikäilemättömästi pukeutunutkin, ja eikö pantaisi aikaansaaden niin saadaan sitten paremmille asioille järjestymään aikaa. Eiköstä vain, niinhän-jooko?

   Ei se ole pakollista, ei suinkaan. Joskus sitä laiskottaa, se on aivan luonnollista. Voi käydä toisinkin, hyvinkin toisin.

   Täälläpä tuoksuu hyvälle, oih-nam, hraagh pitsaah.. kultaseni (muiskis) rakkauteni ei tunne mittaa eikä määrää, nääntyisin nälkään ilman sinua. Kiitos kun jaksoit laittaa ruokaa. Kuulepa, olen huomenissa varmaankin hivenen kiireinen, en taida ehtiä yöksi tänne, mitä pidät jos vietämmekin extempore hilpeän illan? Jaa, mutta katellaanpas ensin tuota-noin, ennen lähtöä tässä onko savusiikaa, smetanaa, puikulaperunoita, salottisipulia, anista ja tummaa olutta, kappas vaan näkyi olevan, kuinka ollakaan, varmaankin ostin hajamielisyyksissäni, mitähän minäkin mahdoin ajatella. No mutta nekin käyvät kyllä. Minäpä keittelenkin sopan sillä aikaa kun sinä panet parempaa päällesi niin kipaistaan pikaisesti kaupungilla ennen kuin nälkä pääsee yllättämään, pari pikkujuttua vain.
   Ei varmana lähe, se on niin varma.
   Missä mekossa! Kansallispuku, ja maiharit?
   Juotan sille kossua, pysykkö poissa sotkemasta keittiötä häh. Pitsaa.. voi pientä kun se koittaa niin kovasti, on se niin lutunen mussukka.

   Se on vakava juttu. Kyllä kannattaa pitää huoli että muistaa syödä monipuolisesti.

   Liiallinen hyvämuistisuus yhtä kauhea asia. Niin kuin lippujen varaaminen. Kyllä harmittaa jos se unohtuu. Muistamisessa on sekä hyvät että huonot puolensa.

   Kun muistaa ne liput niin pienenee se riski että tulee nähdyksi lippuja jonottamassa. Ei sitten tarvitse selitellä juurikaan tällä tavalla näin että heissan uh, kultaseni, tämä on se Tatjaana, anteeksi ei tietenkään vaan Marjaana, noh, mikä nyt on kun olen niin hajamielinen, Orvokki niin tietenkin.. josta olenkin tullut kertoneeksi, olenko, enkö? Olin varma että olen? Jaahah, no niin, no niin..
   Orvokki on ollut pitkään ruotsinlaivan luotsina, eikun niin lentokapteeni, lentokapteeni tietenkin. Ai, et enää?
   No mutta niin se aika rientää, hyvänen aika kun minä en nyt saa päähäni missä me viimeksi nai-NÄIMmekään ohimennen kun siinä oli sitä vilskettä, mullakin niitä työkiireitä ja niitä onnettomuustutkijoita ja mediakin oli armoton mutta hirmu kiva nähdä taas pitkästä aikaa. Missäs täällä on vessa?

   Kyllä. Arvatkaa muistaako sitä mikä leffa se oli. Juuei. Arvatkaa muistaako missä se vessa on? Muistaa. Sinne osaisi vaikka unissaan. Arvatkaa käykö se leffateatteri enää mielessä? Ei käy. Mutta sen varsinaisen teatterin muistaa.

   Loppu

   Sitten on tietenkin sellaisia muita aikuisia mutta tämä juttu ei kerro heistä, tämä on tasa-arvotarkistettu.

   Poista
 6. n vaikea käsitellä läppäriä ilman hiirtä, melkein järjetöntä, Elämäkin on aika järjetöntä. ävin lenin museossa, olen käynyt siellä monta kertaa ennenkin, nyt se oli ihan erilainen. Vähän huvitti. (Mutta se mitä Stalin teki, ei tietysti huvita koskaan. Eikä ikinä. (Tiedän, tiedän... ei Lenin sen hellävaraisempi ollut. Peittelevämpi vain.) Molemmat olivat siellä vahanukkeina Stalin oli yllättävän pienikokoinen nenään asti minua.) Ajattelin että jos mittakaava on oikea (mitä järkeä olisi tehdä vahanukke joka mittakaavaltaan olisi väärä?), että olipas pikkanen ukko. Joka tappoi noin e0 miljoonaa ihmistä...

  TööTööTööt talon kivijalass< (Tampereen Työväen Teatteri) kivijalassa on kapakka jonka nimi nykyisin on Duunari. Nostalgisilla oluisilla kävin siellä. Silloin sen nimi ei ollut Duunari kun Eeeva-LiisA Mannerin kanssa pelasin kimpass< 20-pennin pajatsoa, em mä muista mikä sen nimi oli, Alakerraksi sitä sanottiin, kansankuppila.

  Suomessa on kaupunkia, Tampere on niistä toinen. (KoskA ei ole enää Viipuria.) Tampere on kaunis kaupunki, rosoinen kuin perkele, työläisten ja tehtaiden kaupunki jossa saatanat sinkoilevat. Ja juodaan Pöytäviinaa. Romanttinen kaupunki, enemmän Hannu Salamaa kuin mitään Lauri Viitaa. Kaupunki jossa kaikki tärkeä on minullekin tapahtunut. Eikä siitä pääse eroon, vaikka halauaisi, koska ei halua.

  VastaaPoista
 7. Tuo myötätuntoasia on mielenkiintoinen ja monisyinen. Leskirouva on häirikkö ja tavalla tai toisella sinun kannattaa lopettaa kaikki yhteys häneen. Tuollaisella ihmisellä ei ole eikä tule olemaan mitään tajua ihmisten rajoista. On aivan samantekevää mitä hän sinusta sitten naapurustossa puhuu - jokainen, jolla on vähääkään järkeä päässään, tietää kyllä mikä on homman nimi.

  Olen hiukan perehtynyt CoPassion -projektiin ja lukenut heidän blogiaan. Muutaman kerran sieltä on tullut meiliä; olen varmaankin kirjautunut johonkin listalle. Loppuvuodesta tuli meili, jossa kerrottiin huhtikuisesta CompassionEmbodied -työpajasta ja mahdollisuudesta hakea siihen mukaan. Innostuin asiasta hurjasti, mutta en toden totta uskonut pääseväni mukaan. Toisin kävi - kevään kohokohta, jota odotan into piukassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin aionkin tehdä, lopettaa puhelinkeskustelut, jotka ovat negatiivisia ja syövät voimia. Alan hermostua jo niiden odottamisestakin, ja säpsähdän kun puhelin kilahtaa.

   Meillä oli siis eilen taloyhtiön kokous, tärkeä, remontin ylityskuluista, ja rouva ei osallistunut, vaikka esimiesasemassa olisi voinut lopettaa työnsä pari tuntia aikaisemmin niin kuin muutkin. Yleensä hän ei osallistu, vaikka saattaa viikkokaupalla soitella ihmisille ja vatvoa asioita ja hallituksen virheitä.

   Kun hän tänään soittaa saadakseen minulta raportin, minulla on suunnitelma. Sanon hänelle, että voin kertoa lyhyesti pöytäkirjatiedot. En puhu henkilöistä enkä asioitten yksityiskohdista. Lopuksi toistan, että hänen pitää järjestää esimiehenä itselleen vapaata seuraavaan kokoukseen, koska on niin kiinnostunut talon asioista. Sitten lopetan. Tämä on strategiani. Uskon pystyväni siihen.

   CoPassion on minulle tuntematon juttu, mutta minäpä vilkaisen!

   Poista
  2. Leskirouva ei tule kokouksiin siksi, kun hänestä ei ole puhumaan asioista pystypäin porukassa. On paljon kivempaa soitella ympäriinsä ja puhua pahansuopia ristiin ja hämmentää soppaa. Huvinsa kullakin.

   Poista
  3. Näin se juuri menee.

   Rouva muuten soitti minulle keskipäivällä, ja minä toteutin strategiani. Hyvin taitavasti rouva minua käsitteli, ensin yleistiedot: miten asia päätettiin, ja sen kerroin pöytäkirjan mukaisesti. Sitten pantiin kakkonen silmään ja kiihdytettiin ja seurasi ensimmäinen lypsyveto, jonka aikana huomasin, että rouva tiesi jo kokouksen kulun: seurasi mustamielinen kommentti vieressäni istujasta. Sanoin, että kuule N, en halua puhua ihmisistä mitään, vain asioista joita käsiteltiin. Rouva meni hiljaiseksi ja sanoi sitten kaksi kertaa peräkkäin , että hän arvostaa tuota, mielipiteni on hieno. Samantien hän muisti, että hänellä on kiireinen meno. Lopputervehdykset ja puhelinkeskustelu oli siinä, 4 minuuttia kännykän mukaan, ennätyslyhyt. Taidan olla pelastettu.

   Poista
  4. Jämpti olla pittää. Hyvä että asian laita on paremmin.

   Tässä täytetekstiä kirjallisista syistä saattaa sisältää välimerkkejä, jotka on valmistettu samalla tuotantolinjalla.

   Viimeinen käyttöaika pakkauksen yläosassa.   Poista
 8. Brene Brown puhuu uusimmassa kirjassaan paljon mm. omien rajojensa kunnioittamisesta. Olen lukenut kaikki (?) hänen kirjansa ja pidän niistä kovin. Assertiivisuus rules! (Tässä kirjassa B. B. sanoo mm. että hänen tutkimustyössään myötätuntoisimmiksi osoittautuneet haastateltavat olivat niitä, joilla oli selkeimmät rajat.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on mielenkiintoinen ajatus, että myötätuntoisimmiksi ovat osoittautuneet ne ihmiset, joilla on selkeät rajat.

   Minulle on kyllä uusi ajatus, että rajojen asettaminen itselleen tai muille olisi jollakin tapaa merkittävää ihmisen empatiakyvyn kannalta. Tällä en tarkoita kuitenkaan sitä, että rajattomuus ja holtittomuus kaiken suhteen olisi merkki toisten arvostamisesta.

   Mahtaako tutkija ajatella tuossa yhtään niitä ihmisiä, joilla on niin heikko itsetunto, että he antavat peloissaan muitten kävellä ylitseen - tämä hieman vertauskuvallisesti, jotta muut eivät kokisi pahaa mieltä?

   Poista
  2. Tunnen ihmisiä, jotka ovat asettaneet itselleen tiukat rajat. He ovat useimmiten yrmeitä, myötätunnottomia, itseään ihailevia ja omasta mielestään täydellisiä. Puheissaan he rajaavat pois kaiken, joka ei koske heitä itseään.

   Myönnän kuuluvani ihmisiin, joilla on heikko itsetunto. Se vaikeuttaa elämää. Olen se heikoin linkki, johon on helppo purkaa omia kuprujaan esim. vihapuheen avulla, joka aiheuttaa henkistä stressiä. Henkinen tai fyysinen stressi puolestaan aiheuttaa pitkäaikaisesti kestettyään sairastumista. Siitä minulla on omakohtaista kokemusta.

   Poista
  3. Liisu, tekstissäni kuvaama Nuori Leski on minun käsitykseni mukaan tyyppiesimerkki ihmisestä, joka asettaa rajoja. Hän laatii listoja ja taulukkoja, mapittaa kauppakuitit ja seuraa konkurssilistoja ja ihmisten veroja. En ihmettelisi, vaikka hänellä olisi kortisto yksityishenkilöistä, koska hän tietää esimerkiksi kaikki taloyhtiömme ihmiset ja heidän sukutaustansa. Ja vetelee niitä esiin kuin korttipakasta. Hänellä on muuten jokaista tapausta varten ässäkortti hihassaan.

   Minun on vaikea uskoa tämän kaltaiset rajat asettavan kontrolli-ihmisen automaattiseen empatiakykyyn, etenkin kun tämä tyyppi säälii vain itseään.

   Mutta ehkä hän on ääritapaus. Onhan minullakin tiettyjä rajoja, kuten vaikka huono käytös. Mutta niin kuin tämä kirjoitukseni tapaus osoittaa, rajani myös vuotavat. Itseluottamukseni on heikko, kuten sanot itselläsikin olevan, Liisu.

   Poista
  4. Sori vaan , minua rupeaa vaivaamaan tämä toisen ihmisen ruotiminen.

   Jos antaisit olla hänen rauhassa .

   Sinä itse olit sitä mieltä että , hän häiritsee sinua soitoillaan.
   Ei kai se tarkoita sitä ,että hänen koko elämä pitää käsitellä täällä.

   Poista
  5. Tämä on pieni siivu. Olen kiinnostunut ihmisistä, erikoisesti voimakkaista persoonista ja analysoin heitä ihan niin paljon kuin tahdon. Toki anonyymisti ja tarpeellisin muutoksin.

   Se menee niin, että toivottavasti hän antaa minun ja monien muiden kohteittensa olla rauhassa. Häntä kohdellaan hyvin, vaikka hän ei kohtele muita hyvin.

   Poista
  6. Mistä sinä tiedät, jos hän lukee sinun blokia?

   Poista
  7. En tiedäkään. Siksipä kirjoitankin niin, että voin olla sanojeni takana.

   Pidänkin odotettuna, että hän kysyy vielä, onko hän puhunut ihmisistä ja juorunut puhelimessa. Tähän sanon, että kyllä, mielestäni me olemme puhuneet aikamoisia juttuja lankoja pitkin ja minulle riitti se, kun hän kertoi salassa pidettävää henkilötietoa talon asukkaasta arkistosta, jonne hänellä ei ole mitään asiaa ja joka tulisi hävittää tai luovuttaa pois. En halua puhua ihmisistä, mutta asioista juttelen mielelläni. Tämän toistan. Ei minulla tässä ole mitään pelättävää.

   Poista
  8. Et kai sinä ole taloyhtiön luottamushenkilö?


   Taloyhtiön luottamusasemassa olevan henkilön pitää arvioida muita asukkaita tarkemmin, mitä hän kirjoittaa yhtiön asioista keskutelupalstoille..

   Poista
  9. Sain sen kuvan että olet joku pöytäkirjan pitäjä. (miten asia päätettiin, ja sen kerroin pöytäkirjan mukaisesti.)

   Poista
  10. Älä höpsi, minä en kirjoita ketään loukatakseni. Ei Tellervo Koivistokaan puhu usealle lehdelle kauheasta uskonnonopettajastaan loukatakseen helposti todennettavan uskonnonopettajan sukua, vaan purkaakseen sisintään, kertoakseen totuuden. 

   Tällaiseen terapiapuhumiseen ja kirjoittamiseen on sinullakin oikeus, Veljmies. Jokaisella on. Ei totuuden kertominen ole loukkausta, valheen on.

   Poista
  11. Ei yksittäisellä asunto-osakkeen omistajalla ole tiedusvelvollisuuta.
   Sen hoitaa isänöitsijä. Tai hallituksen valitsema tiedottaja.

   Esimerkiksi toiminnantarkastaja ei saa puhua taloyhtiön asioista kellekkään osakkeen omistajalle.

   Jos ei käy yhtiökokouksissa , voi kysyä päätöksiä suoraan isännöitsijältä.

   Poista
  12. Olen samaa mieltä, että ellei käy kokouksissa, voi kysyä päätöksiä isännöijältä, joka useimmiten on kokouksen sihteerikin.

   Näin olen jopa sanonut rouvalle, josta tässä on ollut puhe: kysy isännöijältä, ellet tule kokoukseen.

   Poista
  13. Iines on jämpti ja osaa toimia kuten tulee, luotan hänen luontaiseen ihmistuntemukseensa. Muuten en luota yleensä iinexiin.

   Tässä ei ole kuin pelkkää epäselvää, huomaapa että ei ole mainittu nimeltä kenestä hän kertoo, eikä ole valokuvaa.

   Tutkimatta jää kellä - kellä kaikilla - on 50 paria pikkareita.

   - "Hon, does my butt look big in these?"
   - "Ah cain't hardly tell, howdja git all of them undies on ya? Din't know ya had that many? Jeeez.. Have you been to the mall agin'! Mabel, din't we talk about this...?"

   Poista
  14. Piina jatkuu. Puhelimeni soi nyt lauantai-iltana klo 22. Soittajana tämä häirikkönainen. En vastannut. Pari minuuttia. Taas puhelin soi, pitkään, en vastannut. Sama häirikkö. Pari minuuttia, puhelin soi kolmannen kerran, pitkään, en vastannut.

   Poista
  15. Mites se automaattivastaus, että kun et vastaa niin puhelin lykkää viestin että ei ny? Tosin se siis aina maksaakin ihan vähän, ei niin hyvä kuin voisi olla soitonsiirto toiseen numeroon jossa puhelin ei ole päällä, se ei maksakaan?

   Näissä on puhelinta näpelöitävä, jaksamista!

   Poista
  16. Sitä en ole kokeillut. Ei sen maksun väliä, jos palvelu on hyvä, en ole nuuka. Vaan haluan sen vain hänelle, en muille mahdollisille soittajille. Vastaan hänelle kyllä päivällä, en tosiaan lauantaina myöhään yöllä. Pelottava nainen.

   Poista
  17. Ei ole vielä vakuuttunut, kokeilee, arvelen.

   Puhelinkohtaisesti voi aloittaa vaikka siitä että sekä ääni että värinä ovat jonkin sanoisiko karanteeniajan verran pois, nämä voi yleensä ajastaa järkeviksi, ja käyttäjän 'profiilia' tai miksi häntä kutsuvat nämä iipotinpiipottimien neropatit voi vaihtaa varsin helposti.

   Automaattivastaus soi tai ei, joissain laitteissa voi asettaa valinnaisen määrän soimisia jonka jälkeen puhelin vastaa edeltäkirjoitetulla viestillä.

   Soitonsiirto on aivan helppo, ohjaa puhelut valitsemaasi numeroon, soittaja ei saa tietää sitä numeroa ja puhelut jäävät tietenkin muistiin joten se toimii kuten sihteeri joka on tosin poissa työpaikalta kun puhelimet rinkaa mutta kertoo kyllä kuka soitti ja milloin, kunhan saa tukan hyvin ja kynsilakka kuivaa. Tässä on se riski että sihteeri väsyy joten on hyvä muistaa että vetää töpselistä sähköjohdon ja kytkee sen jeevelin pinnarin siihen ettei se väsy ja nukahda.

   Ja muuten lukee. Mutta jos et kaihda opiskelemasta hiukan niin se kyllä selviää, mokomat sähköiset pannunaluset on suunniteltu 5-vuotiaille. Arvaa mistä tiedän?

   Poista
  18. Siinä sinun puhelimessa on asetus mistä sen saa äänettömälle.Ei soi ja vastaamattomat numerot näkyvät näytössä.

   Kuinka akteemiset ihmiset voivat olla avuttomia?

   Poista
  19. Ajattelepa hieman älykkäämmin, ystävä hyvä. Jos joku ei käytä puhelimessaan äänetön-toimintoa, hän ei luultavasti halua mykistää muita soittajia yhden häirikön takia. Minulle tulee joka päivä yksityispuheluita ja whatsappaan päivittäin, vilkkaasti ja saan tuoreita tietoja ja kuvia ulkomaita myöten. Haluan vastata niihin reaaliaikaisesti.

   Asiasta toiseen, arvatkaapa mihin tänään heräsin klo 8.30? Kyllä, samaisen naisen puhelinsoittoon. Sunnuntaiaamuna, ennen kahvinkeittoa.

   Poista
  20. Ainahan voit sulkea liittymäsi ja tehdä uuden liittymäsopimuksen. Siinä on haittansa, sitten on kyse häiriöiden haitan vertailusta siihen.

   Usein ratkaisu on alunalkaen kaksi liittymää. Toinen jota varjellaan paremmin ja jonka numeron tietävät vain ehdottomasti luotetut ja toinen jonka sulkemisesta ei koidu harmia.

   Tällä tilanne ratkeaa tehokkaasti, mutta tietenkin voit myös turvata vanhaan keinoon jota mikis käytti. Sitä tulee säätää sopivammaksi, vaatii harjaannusta että siihen saa täydet tehot. Kaikki tekijät huomioiden toimisin asemassasi siten että ottaisin naapuriin yhteyden tekstiviestillä ja sopisin tapaamisen, vaikkapa kahvilaan ja tekisin kohteliaasti ymmärrettäväksi ettet ole hyväksikäytettävissä puhelimitse, siis ottaisin lisää televiestintäetäisyyttä. Kummallinen tapa, etäjuoruaminen. Jos, (hyvin harvoin) joudun kertomaan seikkoja joiden tahdon pysyvän diskeetteinä en käytä mitään vekottimia. En edes sovi tapaamisia. Lähitekniikka toimii paremmin.

   Muista loppukevennys, pienet lahjat eivät ole poissuljettuja, ettei kellekään jäisi paha mieli. Jokin huomaavainen mutta turha koristeellinen pikkuesine, vaikkapa. Tuskin pikkupöksyt ovat tarpeen, mutta mieti.

   Laiha sopu aikaan, aluksi. Ellei se tuota tulosta, pyydäpä joltakulta että hän esittää puolestasi asian, sanot että saat toimeksi niin hän voi esittää asiansa toimeksisaaneena. Voitpa jopa katsella asialle ammattilaisen, yksityisetsivien työ on usein tämäntapaista.

   Vaihtoehtoja on; tässä vain muutamia, ole hyvä!
   Älä anna pikkuharmien kasvaa, ota potkua piimästä ja roketa ratiota! Tee jotain aivan hassua?

   Min yleensä haukun herrat, kun on kertynyt kenkutusta. On ne kyllä sen ansainnu, tai ainakin kiroillu ja syljeskelly ja polttanu nurkan takana tupakkaa, että ei se nyt niin hukkaan mene vaikkei oikein olisikaan.

   Edelleen, tsemppiä!

   Poista
  21. Osta älyranneke (49 €) .
   Ranneke ilmoittaa tulevista puheluista ja viesteistä värinällä.

   Eli kännykkä voi olla äänettömällä.

   Poista
  22. En halua mainostaa , mutta olen itse tyytyväinen tähän laitseen.

   Puhelinsoitot ja viesti-ilmoitukset saa värinähälytyksinä ranteeseen. Näin tulee huomattua monta viestiä, joita ei taskussa olevasta puhelimesta noteeraisi.

   Laitteelta voi lukea myös Facebook- ja Twitter-päivitykset sekä sähköpostit. Tämän fiksuus on asia erikseen, sillä pitkien sepustusten lukeminen pikku ruudulta on melkoista nyhertämistä. Älykkäämpää on ohjelmoida ranneke antamaan värinähälytys viesteistä ja lukea ne puhelimesta.

   Myös muiden Android-sovellusten antamat ilmoitukset voi ohjata Fitiin.
   Se tärkein asia, eli rannekkeen käytettävyys, on hämmästyttävän hyvä. 1,84-tuumainen kaartuva näyttö on laadukas, ja laite tottelee pyyhkäisyohjausta. Valikot ovat loogisia ja helppokäyttöisiä. Kellonäkymää ja taustakuvaa pääsee valitsemaan monista vaihtoehdoista. Plussaa tulee veden- ja pölynkestävyydestä.

   Poista
  23. Kun miehellä on ongelma, hän haluaa siihen ratkaisun. Kun naisella on ongelma, hän haluaa puhua siitä.

   Poista
  24. Naisimmeisille pitää jutella, ei arvaa mitä ne keksii. Mysteerillinen on nainen, on. Eihän ne itekkään tiijä, kysyppä vaikka! Minä olen kysynyt, kyllä sitä kannattaa kuunnella, naisihmisolentoa. Aina on 'se jokin' mikä viehättää.

   Viisautta on naisilla paljon. Pääasiassa tahtovat kaikenlaista myönteistä ja että kaikilla olisi hyvä pärjäys. Ukolta kysyvät kuitenkin että onko meillä pikkuisen paremmin kuin naapurilla kun minulla on niin hyvä maku miesten suhteen...

   Poista
 9. Lainaus kirjasta: "Hyvin aikaisessa vaiheessa tutkimukseni tekoa olin havainnut, että myötätuntoisimmilla ihmisillä, joita haastattelin, oli myös selkeimmin määritellyt rajat ja niitä kunnioitettiin. He olettavat, että toiset ihmiset tekevät parhaansa, mutta he myös pyytävät, mitä tarvitsevat, eivätkä suostu sietämään paljoakaan toisten häiritsevää käyttäytymistä. Elämäni oli juuri päinvastaista: Oletin, etteivät ihmiset tehneet parastaan, joten arvostelin heitä ja taistelin jatkuvasti pettymystä vastaan, mikä oli helpompaa kuin rajojen asettaminen. Rajojen asettaminen on hankalaa, kun haluaisi olla pidetty ja kun yrittää miellyttää toisia ja pyrkii kaikin tavoin olemaan helppo, hauska ja joustava."

  Selkeisiin rajoihin kuuluu tietenkin sekin, että ei tuppaa toisten tontille! Siinä olisi monella naisella paljon oppimista miehensä suhteen...Moni suhtautuu mieheensä kuin tämä olisi kädetön rassukka ja toki miehestä pidemmän päälle tuleekin sellainen. Mahtaa silloin olla kiihkeää makuukammarin puolella! ;)

  Itsetunnon vaikutus myötätuntoon - laaja aihe. Ehkä merkittävimpää on se, että onko saanut kokea olevansa rakastettu. Jos ei, niin ei välttämättä ole rahkeita muötätuntoon tai asia voi myös olla täysin päinvastoin. Riippunee monesta asiasta persoonassa ja henkilöhistoriassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, lähetin näköjään eri meilistä.

   Kuunkuiske

   Poista
  2. Tuosta rajojen ja myötätunnon välisestä yhteydestä. Siihen liittyy minusta ainakin se, että rajaton ihminen sekoittaa omat ja toisten tunteet; pahimmillaan jopa kokee muiden tunteet. Se mahtaa olla niin uuvuttavaa, että eipä siinä varmasti jää enää paljon energiaa myötätuntoon. Myötätunto on tekoja!

   Leskirouvan hoitelit hienosti tänään! Heti syntyi tulosta, kun asetit rajat.

   Poista
  3. Kyllä! Vaan itsekin hämmennyin topakkuudestani niin että tunnen hieman syyllisyyttä. Toisaalta kun erittelen asiaa, se häviää, koska hän on myrkynkylväjä. Olen sietänyt tilannetta pitkään myös jostain varmaan vähän kummallisesta uteliaisuudesta hänen persoonaansa kohtaan. Olen kiinnostunut psykologiasta, ja hän täyttää liiankin hyvin vaativan persoonallisuuden häiriötilan kriteerit.

   Poista
  4. Kuunkuiske, huomaanpa, että Hoo Moilanen päivittää jälleen, on päivittänyt jo melkoisen aikaa. Välillä oli tauko.

   Poista
  5. Juu, kaikkea hyvää vaan leskirouvalle, mutta oman hyvinvointinsa takia tuollaisten kanssa ei kannata kuluttaa voimiaan. B. B. puhuu paljon mm. syyllisyydentunteesta. Helposti hänen tutkimusaiheisiinsa pääsee käsiksi TED -puheessa The power of vulnerability.

   Hyvä Iines! :)

   Poista
  6. Kesän korvalla taas aloin päivittää. Yleensä lainaukset ovat kaunokirjallisuudesta, mutta nyt B. B:n kirjassa on materiaalia pitkäksi aikaa!

   Poista
  7. Olkaapatten sen psykologian kanssa varovaisia sitten. Sehän ei ole oikeastaan lelu, paitsi kanipsykologia.

   Vai onko? Ei /hana. Nyt meni multakin nämä juksut suksiin.

   En tiedä miksi sitä kutsutaan mutta se puhuu näin: "Isona, sitten ainaski mä rupeen kani- eiku lääketutkijaks, kyllä se sentään hakkaa sosiologian huishais, meiän isi sanoi niin. Sitä paitsi Nietzche oli kiva. Jotenki herttainen."

   - Sadisti, ei sovi hoitoalalle...


   On olemassa toinenkin, se kuullostaa tältä:
   "Kanien pitäminen on turkkitarkoituksellista eläinten oikeuksien nylkemistä, meiltä on tähän asiaan tulossa julkilausuma jota en tässä kommentoi sen enempää."

   - Vahva isäfiksaatio, hoitoala ei oikein sovellu hänelle. Isälle kyllä.

   Molemmissa tapauksissa olen yleensä häippäissyt ennen kuin joku alkaa ottaa kokeilemalla selvää kumpi on kyseessä eikä osaa selittää koejärjestelyä.

   Tositotta, eräällä herrasmiehellä oli koira joka oli erikoistunut. Sen nimi oli Matami Mimmi. Se ajoi vain kettuja. Vähään voi tyytyä ajokoirakin, vaikkei enempää erottaisi kuin ketun ja jäniksen niin silti voi olla työssään hyvä.

   Poista
 10. Luin viime elokuussa HS:ien toimittajan Maria Petterssonin artikkelin monikulttuurisesta Malmöstä. Artikkelissa Pettersson harjasi Malmöstä paratiisin, jossa ei ole ongelmia, vaan kivaa kansainvälisyyttä ja monikulttuurin kukkeutta.

  Aika nopeasti Malmö on kuitenkin romahtanut alas. Tänään se on maahanmuuttajajengien ghetto, jossa ihmiset tappavat toisiaan, polttavat autoja, poliisi ei pysty hoitamaan työtään ja lapsille ei enää löydy opettajia kouluihin, joissa oppilaat ovat ottaneet mielivallan. Viranhaltijat joutuvat pakenemaan!

  Nythän viime viikolla kerrottiin iloinen uutinen tv-uutisissa, että opettajia on tultu rekrytoimaan Suomesta Malmöhön. Toivottavasti ainutkaan suomalainen pedagogi ei uhraa itseään ja mielenterveyttään ruotsalaisten propellipäiden unelman toteuttamiseen.

  Nythän Ruotsilla olisi ollut tuhannen kruunun paikka näyttää, miten maahanmuuttajista itsestään on koulutettu päteviä opettajia ja miten hyvin integraatio on Ruotsissa onnistunut. Missä ovat maahanmuuttaneet opettajat ja odontologit?

  Ilmeisesti jonkun on aika Ruotsissakin tunnustaa: ei ole ole mitään integraatiota, se elää vain tietynvärisessä unelmahötössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloin kävit viimeksi Malmössä? Kävin pari vuotta sitten, kyläilemässä, ja en kokenut olevani ghetossa. Eivätkä hekään jotka asuvat siellä.

   Samaa horror-tarinaa toki kerrotaan koko Itä-Helsingistä, mediaan päässeiden tapahtumien paikka on ollut Itäkeskus, kauppakeskus. Siellä on monenlaisia tapahtumia, kaiken aikaa, koska monitoimitalo on siinä kyljessä.

   Jo parikymmentä vuotta tai jopa koko elämänsä siellä asuneet, toisesta maasta Suomeen muuttaneet, ovat kotonaan siellä ja kotiutuneet hyvin. Viime aikoina sinne on matkusta nut Hgin ulkopuolelta joukkio, joka huutaa rajatkiinni rajatkiinni rajatkiinni. Onneksi poliisi on jo puuttunut kauppakeskuksen toimintaa häiritsevään öyhötykseen.

   Itäisen Hgin useat asuinalueet todella hyvin tuntevana, tiedän että siellä on pääosin ihan hyvä elää ja asua.

   Poista
  2. On se varmaan raskasta elää tuommoiset kauhu- ja pelkotilat mielessä kaiken aikaa. On varmaan sellainen olo, että taivas putoaa niskaan minä päivänä hyvänsä?

   Poista
  3. Anonyymi, ylempi, meinaatko tosissasi, että pitää olla itse käynyt Malmössä, ennen kuin voi esittää mitään tietoa kyseisestä kaupungista?

   Eksaktia uutistietoa on yllin kyllin tarjolla ja netistä löytyy luotettavista lähteistä tilannekatsauksia ja rikostilastoja. Vai meinaatko, että netti on niin epäluotettava lähde, että koulujenkin pitää se kieltää tiedonhankinnassa?

   Itä-Helsinki-rinnastuksesi ontuu. Siellä poliisit eivät nosta käsiä pystyyn, ihmiset eivät polta autoja, jengit eivät joukkotappele eivätkä mellakoi samaan malliin kuin uutiskuvissa Malmössä. Opettajat eivät jätä työtään - päinvastoin, Itä-Helsingin paikkoihin on tunkua ja paikat miehitetty monivuotisilla huippupätevillä viranhaltijoilla.

   Aha, tulihan se sieltä. Malmön ongelma onkin suomalainen miesjoukkio. Ja kaikki Malmön väkivalta johtuu mistäpä muustakaan kuin suomalaisesta rasismista. Tämä vaatii ison hymiön.

   Poista
  4. Tässä vielä Anonyymille tiedoksi suoraa faktaa tämänpäiväisestä Helsingin Sanomat -lehdestä, niin ei tarvitse luulla:

   "MALMÖSSÄ on kahden viime viikon aikana tapahtunut viisi eri ampumistapausta. Kuolleita on kaksi. Virallisia tilastoja murhista Malmössä ei ole, mutta paikallinen media on laskenut, että niitä oli 12 vuonna 2016. Se on kaikkien aikojen ennätys.

   Uutistoimisto Reutersin mukaan suhteutettuna kaupunkien kokoon Malmössä tehdään kolme kertaa enemmän murhia kuin Lontoossa. Malmössä asuu noin 340 000 ihmistä.

   Ruotsin sisäministeri Anders Ygeman lupasi perjantaina Obaidin ampumisen jälkeen hallituksen tekevän kaikkensa, jotta jengiväkivallan kasvu Malmössä loppuu.

   Jengit ovat käyttäneet keskinäisissä välienselvittelyissään jopa käsikranaatteja.

   MALMÖN poliisi on kuvannut kaupungin tilannetta ”kriittiseksi” ja pyytänyt hallitukselta hätäapujoukkoja. Tiukennetut rajatarkastukset Ruotsin ja Tanskan välisellä rajalla ovat syöneet poliisin voimavaroja. Marraskuussa Malmön alueen pääsyyttäjä Ola Sjöstrand sanoi, että poliisin rikostutkinta ”on romahduksen partaalla”.
   "

   Poista
 11. Ruotsi ei ole enää Ruotsi vaan parhaassakin tapauksessa eräänlainen palestiina joka ajan mukana luultavasti muuttuu 'Syyriaksi'. Tästä ilmiöstä on arvostettu journalisti ja tietokirjailija Lars Åberg juuri julkaisut kirjan jolla on pahan kaikuinen nimi:
  "FRAMTIDS STADEN, Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?"
  Kirjaa on hallituspiirien ulkopuolella luettu ja referoitu laajalti.

  hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkinen keskustelu ja kirja-arviot kertovat Ruotsissa käytävän keskustelun tasosta. Meillä julkikeskustelut maahanmuutosta eivät etene, eivätkä kehity. Rajoja ei voi sulkea, Suomea ei voi eristää muusta maailmasta. Ruotsilla on jo vuosikymmenien kokemus maahanmuutosta, toisin kuin Suomella. Hehän pelastivat toisen maailmansodan aikaan myös juutalaisia keskistysleireiltä. Suomi oli sodan yksi osapuoli ja tarvitsi humantaarista apua.

   Poista
  2. Ei rajoja pidä eikä voi sulkea. Mistä Anonyymi tällainen juolahti mieleesi? Mahdatko kuulua siihen pieneen valistumattomien umpiopäiden joukkoon, joka perusasetuksenaan olettaa, että kaikki kriittiset ja omalla älyllään asioita puntaroivat ihmiset ovat rajat kiinni -rasisteja. Haloo, herätys... Lue enemmän, luulet vähemmän, avaa silmäsi ja lukkosi. Astu ulos ahtaasta kammiostasi.

   Poista
  3. Kyllä näitä täällä olevia kommentteja lukiessa tulee ihan päinvastaista mieleen, kenellä hyvänsä. En itse koe eläväni kovinkaan ahtaassa kammiossa, eikä se ole mitenkään mahdollista että sinä siitä mitään tietäisit.

   Kriittisiä pohdiskelijoita on niin monen tasoisia some pullollaan, argumentit eivät anna useinkaan vaikutelmaa tasapanoisista ihmisistä. Pelkoa ja kaikenlaista ahdistusta on ilmassa paljon.

   Poista
  4. Anonyymi, kullekin tulee mieleen sitä mitä mielessä valmiiksi on. Älykäs ja ajattelevainen ihminen lukee riveiltä sanat ja muodostaa vain niistä kirjoittajan viestin.

   Sen sijaan suppeammin ajatteleva ihminen tulkitsee rivien välejä täyttäen niitä oman mielensä kuvilla. Jos siellä vilisee rajakkeja ja rasisteja, hänelle niitä myös näyttäytyy. Hän ei jää kysymään eikä ihmettelemään jotakin, vaan tempaisee selityksen itse omasta viitekehyksestään käsin. Näin jokainen kyseenalaistava ja kyselevä on hänelle oman ajatusmaailman vihollinen ja uhkakuva. Niin yksinkertaista.

   Poista
  5. Anonyymi, se vielä, että ethän nyt vain yleistä kaikkia täällä samoin ajatteleviksi? Eiväthän kaikki maahanmuuttajatkaan ahdistele, vaikka muutama niin tekee.

   Täällä käy paljon väkeä ja erilaiset poliittiset ajattelutavat saavat näkyä, ilmaista saa lain kirjainta noudattaen. Jokainen vastaa vain omasta mielipiteestään, ja minä en ajattele samoin kuin joku muu, vaikka sallin rajunkin mielipiteen - ja päinvastoin, kaikki eivät arvosta minun mielipiteitäni. Olen tästä ylpeä, sillä tämä asenne on sanan- ja ilmaisunvapautta ja toisten kunnioittamista.

   Poista
  6. Totesin vain, että rajoja ei voi sulkea eikä Suomea voi eristää muusta maailmasta. Ei siinä mitään muuta lukenut. Olet oikeassa, että suppeampi ihminen on kuin muuntolaite, joka ei toista toisen sanomaa siten kuin se on vaan muunneltuna. Oman mielensä sisällöllä.

   Poista
  7. Luen aika paljon erilaisia keskusteluja, tosin en MV:stä, Rasmuksista, Hommafoorumeilta tai suomi24:sta. Niinpä en kritiikeissäkään ole juurikaan törmännyt rajat kiinni -vaatimuksiin, vaan muuhun aivan perusteltuun kritiikkiin turvapaikanhakuprosessista ja suurista maahanmuuttoaalloista. Itseäni kiinnostaa asiassa eniten integraatiokysymys.

   Tältä taustalta tuntuu hassulta, että joku kommentoi raja-asiaa. Onhan päivänselvää useimmille kriittisesti asiaa tarkastelevillekin, että hädässä olevia tulee auttaa eikä yksikään humaani maa voi eristäytyä ja kieltää apuaan. Suomi on sivistysvaltio, ja se on kyllä tiedossa.

   Poista
  8. Sanotaan sitten näin: Suomi on kiinteä osa maailmaa, erityisesti Eurooppaa. Vapaa liikkuvuus EU:n alueella on sellainen arvo ja periaate ettei siitä helpolla luovuta.

   Suomi on valtiona sitoutunut toimimaan yhteisten sopimusten mukaan. Nämä sitoumukset koskevat myös pakolaispolitiikkaa, maahanmuuttoa. Nyt ja tulevaisuudessa.

   Poista
  9. Siis näetkö minun sanoneen jotakin näitä asioita vastaan? Haloo nyt, Anonyymi. Miksi luennoit minulle perusasioita, jotka ovat itsestäänselvyyksiä? Herääpäs nyt, tarkkuutta lukemiseen. En ole mistään eri mieltä enkä ole mitään noita vastaan esittänyt. En tunne ketään, jonka mielestä rajoja pitäisi sulkea tai laillista liikkuvuutta rajoittaa.

   Poista
 12. Jaha, uusi aihe. Onko tässä either / or -logiikka? Eihän mikään ole totaalisen tätä tai tuota toinen kokonaan poislukien.

  Ruotsin ongelmista kannattaa varmasti ottaa opiksi. Tuomita koko hyvä idea on silti varsin jyrkkä tapa.

  Kevyesti, ote pitää kun ei ota liikaa voimaa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä idean tuomitsemiseen mahdat viitata, Ikävä ihminen? Minulla ei nyt leikkaa, vaikka koetan miettiä, kun en ole edes puhunut mistään ideasta..

   Koettakaapa arvon anonyymit ja muut viestiä hieman tarkemmin ja paremmin. Kiinnittäkää huomiota ilmaisuunne.

   Poista
  2. Tälle "Ruotsityyliselle" väestönosalle on turha yrittää puhua järkeä, koska he reagoivat vain tunnetasolla. He kannattavat yksittäisiä, kivalta tuntuvia asioita pelkästään sillä perusteella minkälaisen tunteen sen ajatteleminen aiheuttaa.

   Siksi esimerkiksi homoseksuaalisuus ja islam ovat kummatkin kannatettavia asioita. Kun heille osoittaa näiden kahden asian yhteensopimattomuuden, he vaientavat tästä ristiriidasta puhujan sen sijaan että päivittäisivät omat asenteensa vastaamaan todellisuutta.

   Miten tällaisen ihmisen voi saada ymmärtämään kansallismielisyyden johtuvan ihmisten rakkaudesta omaa kulttuuriaan kohtaan eikä mistään imperialistisesta halusta alistaa ja ryövätä muita kansoja?

   Poista
  3. Suomen passilla pääsee aina matkoille.
   Passi on matkustusasiakirja, jonka näyttämistä pääsääntöisesti edellytetään valtakunnanrajan ylittäviltä ihmisiltä.

   En ymmärrä, miksi joku pyrkii suomeen ilman passia.

   Poista
  4. Euroopan Unionin alueella voi liikkua maasta toiseen ilman passia, jos on eu-kansalainen. Henkilöllisyystodistus riittää matkustusasiakirjaksi, eikä sitäkään aina kysytä rajanylityspaikoissa. Näin on ollut jo melko monta vuotta.

   Poista
  5. Pohjoismaiden välillä kansalaisten vapaa liikkuvuus on ollut voimassa peräti vuodesta 1952 lähtien. Ei tarvitse passia.

   Poista
  6. Ikävä ihminen, poistin huippupitkän kommenttisi, jossa ei ollut päätä eikä häntää. En ymmärtänyt siitä sanaakaan. Ota jatkossa huomioon lukijat ja muut kommentoijat tai perusta oma blogi.

   Poista
  7. Mihin sinu pyrit tuolla uhkailulla?
   Ja kommenttien poistolla?

   Poista
  8. Iines15 tammikuuta, 2017 17:33

   Anonyymi, se vielä, että ethän nyt vain yleistä kaikkia täällä samoin ajatteleviksi? Eiväthän kaikki maahanmuuttajatkaan ahdistele, vaikka muutama niin tekee.

   Täällä käy paljon väkeä ja erilaiset poliittiset ajattelutavat saavat näkyä, ilmaista saa lain kirjainta noudattaen. Jokainen vastaa vain omasta mielipiteestään, ja minä en ajattele samoin kuin joku muu, vaikka sallin rajunkin mielipiteen - ja päinvastoin, kaikki eivät arvosta minun mielipiteitäni. Olen tästä ylpeä, sillä tämä asenne on sanan- ja ilmaisunvapautta ja toisten kunnioittamista.

   Poista
  9. Kuinka tuo toteutuu?

   Poista
  10. Kirjoituksia ei koskaan poisteta mielipiteen takia, vaan jos kommenttisi on poistettu, se on ollut joko henkilökohtaisuuksiin menevä, alatyylinen tai lukijoille käsittämätön sisällöltään.

   Poista
  11. Trumpin voiton jälkeen suuri osa valistunutta Amerikkaa vajosi suruun. Opiskelijat itkivät, opettajat peruuttivat luentoja heitä rauhoittaakseen, ”kuumat linjat” alkoivat auttaa epätoivoisia ihmisiä.


   Mikä sai amerikkalaiset opiskelijat vaipumaan sellaiseen epätoivoon? He tuskin pysyvät selittämään sitä itse, mutta kyseessä on erittäin vaarallinen massahulluuden oireyhtymä. Se kertoo siitä tosiasiasta, että lännen kulttuurillinen totalitarismi on paljon tehokkaampaa kuin neuvostoliittolainen poliittinen totalitarismi sekä paljon tappavampaa ja myrkyllisempää. Se tukahduttaa ihmisten tahdon, tietoisuuden ja tunteet, mihin neuvostoliittolaiset puolueen jäsenet eivät koskaan pystyneet.

   Poista
  12. "lännen kulttuurillinen totalitarismi on paljon tehokkaampaa kuin neuvostoliittolainen poliittinen totalitarismi sekä paljon tappavampaa ja myrkyllisempää"

   Tähän eivät edes 70-luvun taistolaiset olisi kyenneet. Ensin minä ajattelin tämän olevan suoraan putinin propagandatehtaasta, mutta sitten päädyin siihen, että tämä vain todistaa putinin ja populistien suurta yhteisyyttä.

   Elämme karmeita aikoja, tuollaisia näkee siellä sun täällä viljeltävän.

   Poista
  13. Yksi suurimmista valtiomiehistä, Barack Obama sanoi venäjästä: "venäjällä ei valmisteta mitään."

   "Maahanmuuttajat eivät ryntää Moskovaan etsimään tilaisuuksia.Venäjällä miehen odotettu elinikä on noin 60 vuotta. Väestö kutistuu", Obama lisäsi.

   Politiikka. ja aateuskovaiset ajattelevat venäjän jotenkin parantuneen, kun kommunismi menetti valtansa. Ei se mihinkään parantunut, sama sivistymätön ja demokratiaa tuntematon totalitarismi se on yhä kuin aina ennenkin. Hetkellisesti venäjä oli vain hyvin heikko, siksi se käyttäytyi melkein sivistyneesti.

   Melkein länsimaiden tasoisesti.

   Poista
  14. Olen pahoillani niiden nuorten puolesta, jotka itkivät Trumpin voiton jälkeen. Olen kuitenkin enemmän pahoillani niiden kansakuntien puolesta, joiden edistyksellisistä opiskelijoista tulee yhteiskuntiensa eliittiä. Pelkään, että palaamme keskiajalle ja kvasiuskonnolliseen kulttiin, jota hallitsee ”edistyksellinen” inkvisitio. Leonid Breznev näyttää tämän innokkaista ja fanaattisista papeista koostuvan tulevaisuuden hallinnon rinnalla Marcus Aureliukselta.

   Poista
  15. Heh Riku, illalla luin yhtä Matti Klingen päiväkirjoista ja sielläpä tuli vastaan tuo kursiivilla kirjoitettu, hyvä ettei sanasta sanaan.
   Ja niinpä, pitäähän tuo paikkansa, oikeassa kontekstissaan. Lännen, lue USA:n, kulttuuri on meillä liki totaltaarista. Jokainen sitten vastaa omasta puolestaan onko asia hyvä tai jotain muuta. hh

   Poista
  16. Hh, tässä näkemyksemme eivät kohtaa. Klingen revittelyistä en osaa sanoa mitään.

   Usa:n kulttuuri meillä totalitaarista, mitähän ihmekummaa sillä tarkoitetaan. Kultturi siellä on toki monessa asiassa paljon edistyneempää kuin täällä hieman onnettomassa euroopassa. Pienellä maalla ei ole aina varaa valita, pääasia on, että veli suuri venäjä pysyy ihan veen kaukana.

   Minä olen onnellinen, että asun Suomessa, jonka Mauno Koivisto teki länsimaaksi.

   Poista
  17. "- - Olen kuitenkin enemmän pahoillani niiden kansakuntien puolesta, joiden edistyksellisistä opiskelijoista tulee yhteiskuntiensa eliittiä. Pelkään, että palaamme keskiajalle ja kvasiuskonnolliseen kulttiin, jota hallitsee ”edistyksellinen” inkvisitio. - -"

   Tämänlainen ajatuskulku ei ole minullekaan ihan vierasta. Tällainen rakenne on jo nyt nähtävissä yleisessä ja julkisessa mediassa. Annan esimerkin!

   Presidentti Sauli Niinistö sanoi 25.8.2015 puheessaan mm. näin:"- Turvapaikanhakijoita varten on olemassa turvapaikkajärjestelmä. Sen on toimittava ja ellei näin ole, sen toimintaa on korjattava. Pakolaisstatuksen omaavien osalta taas tehdään poliittinen päätös kiintiöstä, joka maahan otetaan. Eurooppaan tulijoiden joukossa on myös valitettavasti joitain niitäkin, joilla on pahat mielessään. Tätäkään ei voi kiistää vain siksi, ettei joku kenties halua sitä kuulla."

   Nuori älymystöeliitti keskusteli tästä lausunnosta Ylen aamuteeveessä näin. Kyllä tässä giljotiini heilahtaa toisenlaisen ajattelun päällä.

   Poista
  18. Vertaillaan vähän amrikkaa ja vennäjää:


   1. Molemmat ovat äärikansallismielisiä valtioita, joissa oman valtion ja kansan etu laitetaan niin tärkeään asemaan suhteessa muihin kansoihin, että ollaan valmiita aloittamaan sotia, käyttämään väkivaltaa ja pelaamaan muutenkin likaista peliä oman lebensraumin laajentamiseksi

   2. Molemmissa ihannoidaan sotilaallista voimaa ja järjestetään lapsillekin sotilaskoulutusta

   3. Molemmissa syytetään muita itseaiheuttamistaan ongelmista ( venäläiset syyttävät länttä ja maita joita ennen sortivat mutta jotka ovat vihdoin päässeet eroon venäläisten sorron ja vaikutusvallan alta(viro, puola, latvia,liettua, nyt myös ukraina..))

   4. Molemmissa on talousjärjestelmä, jossa yksityisyrittäjyys on sallittua, ammattiliittoja ei sallita tai ne pidetään heikkoina, mutta suuryhtiöt pyritään pitämään valtion tiukassa kontrollissa eikä markkinatalous toimi kovinkaan vapaasti.

   Poista
  19. Tuossa yllä linkkaamassani videossa en halua suunnata huomiota vähimmässäkään määrin millekään persuudelle, se ei ole olennaista. Huomio lähinnä videon alkuun. Vaan onhan video kokonaisuudessaan ihan hauska.

   Poista
  20. Tutkimusten mukaan faskismi ei koskaan ole koskenut vakavasti maatamme, koska faskistit olivat niin viisaita, etteivät kerhoihin liittyneet. Jumalauta, että olen vihainen siitä, että lapualaiset faskistit hyvän ja tärkeän presidenttimme, Ståhlbergin, muiluttivat. Saatanan sossukyöstit, eteläpohjanmaalaiset!

   Hymyilkää vain kuvassa, ei se kipeää tee!

   Poista
 13. MISSÄ SINÄ OLIT, KUN SUOMALAINEN SISU KUOLI?

  Sydeämeeni ottaa, kun nykyään jopa isot miehet itkevät julkisuudessa, kuinka ovat vääryyttä kärsineet ja kuinka maailma on potkaissut päähän ihan epäoikeudenmukasesti.

  Painukaa nyt hyvät äijät neitikerhoon, mamiskamaitosiin. Luuletteko porsaat, että jollain tai joillain sukupolvilla olisi ollut helpompaa? - Aikaisemmat sukupolvet eivät vain olleet noin itkuherkkiä omasta itsestään.

  VastaaPoista
 14. Hauska video miksei, ajatukset heittelivät kupperkeikkaa iloisenä sekamelskana. Silloin 2015 oli vielä varaa mentaliteettiin "otetaan tänne vaan kunhan tekevät töitä, tottakai". Nyt alkaa silloinen sinisilmäisyys hiljalleen näkyä ja sitä mukaa presidentin ajatukset saada painoa.

  Huomasin uutisista että Risikkokin toppuuttelee liiallisen 'työvoiman' summittaista maahantuloa. Jospa nyt saisimme tämän jo maassa olevan porukan koulutettua ja jotenkin integroitua sekä vielä sitten töihinkin (epävarmaa se kyllä on) niin ehkä loppulasku olisi jotenkin siedettävä.
  Jos tämä ruljanssi toistuu joka toinen tai kolmas vuosi niin sillä olisi vakavia seurauksia. Meillä ei ole sellaiseen varaa. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiasioiden valossa kulut ovat vähän monimutkaisempi asia.

   Yhden Suomessa syntyneen ihmisen kulut ovat yhteiskunnalle ensimmäisen 30 ensimmäisen elinvuoden aikana moninkertaiset aikuiseen maahanmuuttajaan verrattuna. Jos laskee kulut yhteisin varoin kustannetusta synnysosastosta eteenpäin: neuvola, päiväkoti, peruskoulu, lukio ja/tai ammattikoulu, yliopisto tai muut jatko-opinnot, opintososiaaliset etuudet, harrastukset ja vapaa-aika, terveyspalvelut ja sairaanhoito.

   Jos katsot maahanmuuttotilastoja, niin koko 2000-luvun maahamme on muuttanut 15.000 - 20.000 ihmistä ja maastamuuttajia on ollut vuositasolla muutama tuhat tuon alle, 10.000 - 15.000.

   Jokainen maasta poismuuttanut, joka on saanut Suomessa koulutuksen tai valmistunut ammattiin, tulee meille myös kalliiksi. Lähtijöitä on alle kolmikymppisten ikäluokissa jo paljon. Monilla aikuisilla maahantuljoilla on jo jokin ammatti tai kotimaassa hankittu koulutus. Lähtömaan kulut ovat tulomaan tuloja.

   Ruotsi on onnistunut tässä jo 1970-luvun massamuuttoliikkeen aikana. Mikseivät onnistuisi tässäkin maailman ajassa? Suomessa ei välttämättä onnistuta.

   Poista
  2. Maahanmuuttajien tulo Suomeen on lähes kaksinkertaistunut parina viime vuonna, ja se ei näy luvuissasi, Anonyymi.

   Puhut tätä aiemmista vuosista. Jo vuonna 2014 tulijoita oli kuitenkin yli 30 000 ja lähtijöitä melkein puolet vähemmän eli noin 16 000. Ja vuoden 2016 tulijoiden määrä oli vähintään 34 000, lähtijöiden määrässä ei taas ollut katsomani Tilastokeskuksen käyrän mukaan nousuuntaa vaan laskeva.

   Me häviämme tulijoiden kohdalla myös siinä, että suurin osa on hyvin vähän kouluttautuneita, kielitaidottomia ja rahattomia. Meille tulee jopa lukutaidottomia kansalaisia, joiden koulutus maksaa, samoin terveydenhuolto. Osalla ei ole takanaan terveydenhoitoa, ja esimerkiksi hammashuolto voi olla olematon.

   Totta puhut kun sanot, että koulutettujen ja hoidettujen suomalaisten menetys käy kalliiksi. He lähtevät lisäksi omat varat mukanaan ansaitsemaan elantoaan, ei tyhjin taskuin.

   Poista
  3. Ihmisen elämä on ei-välttämättä jonkin hintainen, mutta mikä sen arvo on?

   Poista
  4. Voi kunpa olisi faktaa "suurin osa on lukutaidottomia" tai "kouluttamattomia" väitteille, niin nöitä väitteitä olisi helppo uskoa.

   Ja jis vielä eriteltäisiin kunnolla keitä milloinkin tarkoitetaan maahanmuuttajilla. Maahanmuuttaja tarkoittaa yleisesti kaikkia maahantulijoita, myös toisesta EU - maasta tulevia tai Suomessa työskenteleviä ja opiskelevia ihmisiä.

   Pakolainen on kansainvälisten sopimusten mukaan suojelun tarpeessa ja saapuu tänne useimmiten pakolaisleiriltä. Turvapaikanhakija taas hakee oleskelulupaa toisesta valtiosta humanitaarisista syistä tai yksilöllisen inhimillisen syyn perusteella.

   Maahanmuuttajat eivät ole kaikki sitä taikka tätä tai tuota. Tilastokeskuksen "maahan muuttaneet" sisältää hyvin monenlaisin, tuhansin erilaisin syin Suomeen tulleita ihmisiä.

   Poista
  5. Anonyymi, jos siteeraat minua, siteeraa oikein.

   Etkö oikeasti huomaa, etten ole sanonut, että suurin osa on lukutaidottomia tai kouluttautumattomia?

   Näinhän minä tuossa klo 16.31 sanon:"Meille tulee jopa lukutaidottomia kansalaisia. Kouluttamattomista en puhu sanallakaan.

   Ettäkö maahanmuuttajia on eri ryhmiä? Ei voi olla totta! Tämäpä yllätys.

   Poista
 15. Integraatio on se, johon tulisi nyt panostaa, ei mikään lisäresurssien tai lisäpaikkojen haaliminen. Suomessa on kylliksi jo työttömien itkua ja hammastenkiristystä, leipäjonoja ja mitättömiä kansaneläkkeitä. Apu tulee kaikin keinoin suunnata lähelle sinne, missä apu on tarpeen eikä kuljettaa ihmisiä vieraisiin kulttuureihin, joihin he eivät edes halua integroitua. Ei valtion sisään pidä perustaa uusia valtioita. Kulttuurikin on valtio, jos sitä pidetään muuntumattomana ja sellaisena, jonka tulee vain saada, ei sopeutua.

  Turvapaikanhakijoita tulisi nyt kiireesti alkaa sopeuttaa suomalaisuuteen ja meidän yhteiskuntajärjestelmäämme ja koulutusjärjestelmäämme.

  Täällä tytöt ja pojat opetetaan kaikissa aineissa sukupuolettomasti yhdessä ryhmässä, tyttöjä ja poikia ei saa erotella eikä turhaan nimitellä tytöiksi tai pojiksi, uimaopetusta annetaan samassa altaassa, tytöt koulutetaan työelämää varten, burkat kielletään julkisilla paikoilla, naiset kätellään siinä missä mieskin - noudatetaan vaihteeksi tämän maan kulttuuria - uskonto ei voi tämän päivän sivistyneessä valtiossa olla este tasa-arvoon kasvattamiselle. Myös suomalaiset feministit tulee kasvattaa vaatimaan tasa-arvoa kaikille kanssasisarilleen Suomessa, myös musliminaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi Puolassa ja Unkarissa ei ole samanlaisia terrori-iskuja mitä esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa?

   Luulisin, että Puolassa ja Unkarissa ei myöskään ole käsitteitä "Pelolle ei saa antaa valtaa" ja "Pelkopuhe".

   Terrori-iskut määrätyissä Euroopan maissa ovat faktaa ja ainostaan yksilö jolla ei ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa ei myöskään ymmärrä, että pelko ja puhe toimenpiteistä mahdollisten tulevien terrori-iskujen ehkäisemiseksi on luonnollinen asia.

   Poista
  2. Näihin millä Iines vastasi ei paljon ole lisättävää. Se nyt ehkä, että Suomessa useita sukupolvia eläneiden lapsi saa osaamisensa, kultuurinsa näiltä menneiltä polvilta heidän kerääntynestä kokemuspääomastaan. Tämän lisäksi hänen vanhempansa normaalisti maksavat itse hänen kouluttamisensa maksaminaan veroina jne, ei siis valtio eli me muut, vaan nimenomaan hänen vanhempansa tai sukunsa. Meillä opintie ei siis ole ilmaista suomalaisillekaan!

   Maahan ulkopuolelta tulleiden kavatuksen ja usein myös pitkän ajan elatuksen joutuu yleensä maksamaan kantaväestö ikään kuin ylimääräisenä verona. Joskus maahanmuuttajalla on vastaanottajamaallekin käypää ammattiosaamista mutta useinmiten vaaditaan paljon ylimääräistä kieliopintojen lisäksi. hh

   Poista
  3. "Apu tulee kaikin keinoin suunnata lähelle sinne, missä apu on tarpeen eikä kuljettaa ihmisiä vieraisiin kulttuureihin..."

   Näin sanovat kaikki tekopyhät ihmiset. Sillä heti kun aletaan puhua "kehitysapurahoista", muun muassa persut joiden sanavarastoon tuo lause kuuluu, ovat jyrkästi sitä vastaan että suomalaisia euroja syytetään maailmalle...

   Poista
  4. No tämänsuuntaisesti sanoi joskus mielestäni Sauli Niinistökin, ja sanoi näin vaikka Allah, uskallan silti sanoa sen, koska minusta se on kaikille sopivin ratkaisu, eikä vähiten avun tarvitsijoille. Näin rahat saadaan ilman välikäsiä suoraan tarvitseville, eivätkä liiketoimintaa harrastavat pääse rikastumaan hyväntekeväisyydellä.

   Jos minä joutuisin hätään, en tahtoisi lähteä vieraaseen kulttuuriin, esimerkiksi Etelä-Amerikkaan tai Grönlantiin, vaan lähelle Suomea tai rajan tuntumaan.

   Kehitysapurahapotin kasvattamista kannatan, ja myös sitä, että koko maailman antama raha varastoidaan globaalisti hädänalaisia pakolaisia varten, ennen kaikkea naisten, lasten ja vanhusten auttamiseen. Nyt he jäävät miesten jalkoihin.

   Poista
  5. Tavallinen vapaakauppa ja yritysten investoinnit parantavat kohdemaan oloja parhaiten. Miksi näitä ei ehdoteta?

   Kauppaa käydään Aasian ja Etelä-Amerikan kanssa, joten miksi Afrikka olisi poikkeus? Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan ei olla juurikaan annettu rahallista kehitysapua.

   Kirkkojen lähetystyöntekijät ovat vuosikymmenien ja vuosisatojenkin ajan olleet hyödyllisempiä kuin rahan antaminen.

   Olen joskus ostanut eteläafikkalaisia viinirypäleitä ja viiniä. Olen ehkä ostanut muitakin afrikkalaisia hedelmiä. Varmaan olen ostanut Afrikasta peräisin olevaa kahvia, joko paketin kaupasta tai juonut kahvilassa.

   Tuolla tavalla olen tukenut sikäläisiä elinkeinoja. Annoin siis rahaa joka päätyi sinne, mutta heidän piti tehdä jotain sen eteen, kuten kasvattaa rypäleitä, pullottaa viiniä, viljellä kahvia tms.

   Poista
  6. Nimimerkki hh:lle: Jokainen aikuinen maksaa Suomessa veroja (tuloveroja ja muita veroja), myös työttömät ja eläkeläiset. Lapsien vanhemmat maksavat kukin tulojensa mukaan veroja, kuten nekin joilla ei ole lapsia. Lasten koulutus-, kasvatus- ja hoitokuluihin osallistuvat myös lapsettomat veronmaksajat. Jotkut jopa aika suurilla summilla.

   Ja vähän dataa väestörakenteestamme, tilastokeskuksen tietoja vuodelta 2015.
   Suomessa oli vuoden 2015 lopulla 5 miljoonaa 490.000 asukasta. Joista alle 18-vuotiaita 1 054 000, siis reilu miljoona.

   Kaikki perheet (yksinhuoltajat, avio- ja avoparit) noin 1,5 miljoonaa. Joista lapsiperheitä 571.500. Lapsiperheitä on noin kolmannes kaikista perheistä.

   Mikäli ainoastaan lapsiperheelliset, vain lasten vanhemmat,osallistuisivat lasten ja nuorten kasvatus ja koulutus yms. kuluihin, en usko että yksistään niillä veroeuroilla pystyttäisiin kustantamaan yhteisistä varoista se kaikki mitä lapset ja nuoret sekä lapsiperheet saavat tulonsiirtoina ja etuuksina. Erinomainen asia, hyvinvointivaltio. Kenenkään vanhemman ei tarvitse kustantaa kaikkea. Myös lapsettomat osallistuvat.
   Suomessa on lapsiperheiden asiat todella hyvin. Useimpiin Euroopan maihin verrattuna.

   Poista
 16. Ahaa, iines on ottanut "kemppiset" käyttöön: kommenttisi julkaistaan, jos julkaistaan... Hyvä! Muistaakseni jo vuonna 1956 - äläkä väitä vastaan! - ehdotin tätä sulle. Koska ei se munkaan mielestä ole sensurointia että ei julkaise esim. komentteja "haista paskaämmä". Em mä usko että kukaan siitä mitään menettää, jos ei.

  Itse olen täällä maineeni menettänyt: kyllä minä sen tiedän. Kännissä olen kirjoitellut niin hävettäviä juttuja, että jo niiden ajattelu saa minut punastumaan kuin Tilhi. (koiraspuolinen) Vaan vittuako senkään väliä, ajattelen. Kiroilen liikaa. Se siitä, ja kaikki se, en minä yleensä valehtele, koska ihmisistä pidän, ja se taas ei heidän vikansa ole, ihmiset ovat reppanoita.

  Tammelantorilla vaaleaan kesäpukukuun pukeutunut Hannu Salama söi mustamakkaraa. Ja oli lokit. Aina sillä torilla oli lokkeja enemmän kuin muita lintuja. Ja ämmiä jotka myivät kalaa ja marjoja. Nyt oli talvi, oli vain puluja, niitä on joka puolella. Eikä enää Tammelantorin Woimassa istu Taisto Tammi, sivistynyt mustalainen, joka puhui matalla äänellään elämästään. Minun nostalgiaa! Attilat ja Aaltoset. Ja Salhojankadun Pub. Kari Aronpuro. Ja T junassa joka vei minua takaisin Jyväskylään, sanoi minulle: "et sinä ole intellektuelli". (ikään kuin en itse sitä tietäisi)

  VastaaPoista
 17. Sensuuri on käytössä toistaiseksi. Tietäkäät, että siihen on syy.

  Anonyymien kommenttitulva on ollut nyt niin hervotonta luokkaa, ettei sitä erkkikään kestä. En osaa sanoa, mikä trollitehdas on kyseessä, mutta kyse on selvästä haitanteosta ja kiusaamisyrityksestä, etenkin jos poistan asiattomia kommentteja tai käsittämättömiä lurituksia.

  Minulla ei ole mitään asiallisia anonyymeja vastaan, päinvastoin, tulkaa jatkossakin kommentoimaan! Yhdenkään trollitehtaan tai sanojani haukkana vahtivan virheellisen oikeinkirjoituksen hyvin hallitsevan anonyymin ei kannata tänne pesää tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan ennen joutunut poistamaan niin paljon kommentteja kuin näinä päivinä. Se on toimenpide, johon tartun harvoin, jos koskaan. Viime vuosien aikana en ole poistanut juuri mitään, paitsi jonkun törkeän alatyylisen tai henkilöönmenevän.

   Poista
  2. Hyvä! Kannatettavaa!

   Tämä on yksi niistä harvoista blogeista missä voi keskustella mistä tahansa. Tai kirjoittaa kirjallisuutta kuin Mikis. Olisi vahinko jos tämäkin saastuisi trollien takia kelvottomaksi.

   Poista
 18. Katselin aamulla teeveetä silmiäni hieroen, kun siellä kaupunkimaantieteen (?) professori Vaattovaara keskusteli tästä Ruotsin hälyttävästä tilanteesta, jossa poliisi ja muu virkavalta ei uskalla mennä enää tietyille alueille syystä, jota ei saa nimetä.

  Vaattovaara tyrmäsi koko aiheen lempeästi hymyillen. Hänen mukaansa Ruotsissa ei ole mitään ongelmia, ei ainakaan tällaisia, vaan kyse on korkeintaan epämääräisten tahojen tekemistä joistakin yksittäisistä tapauksista, että jos ongelmia on, se johtuu poliisin uudesta organisaatiosta, eikä mistään muusta.

  Ongelma-alueita ei siis ole, mutta yksi rikollisuuden laji Ruotsissakin on kasvanut ja se on viharikokset, summasi Vaattovaara herttaisella äänellä.

  Hipsin vessaan peilin eteen ja nipistelin itseäni poskista, varmistaakseni että olen hereillä, enkä näe ihanaa unta. (Tuloksesta en ole ihan varma.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin näen joskus unia. Mutta ne on yl. painajaisunia. Joissa äärimmäisen sankarilliset ruotsia keskenään puhuvat poliisit, toinen niistä sukupuolikiintiöltään hetero, pelastavat minut. Milloin mistäkin... nimenomaan: milloin mistäkin!

   Äsch.

   Poista
  2. Vielä noita päivystäviä löperehtijöitä nähtävästi jostain rakosesta löytyy. Onhan poliisissakin se yksi vakioselittäjä, kumaraan painunut mies, joka ei ole huomannut koskaan mitään. Että ei nyt maalailla mitään Ruotsi-horroria. Ei se ole totta. Siellä on kaikki tosi hyvin, mitä nyt Slussenilla suomalaiset miehet riehuvat.

   Poista
  3. Eipä taida Göteborgs-Posten kuulua professorin aamulukemistoon? No mitäs, Ruotsin länsirannikko on tietysti aika kaukana. Ymmärtääkin tuon muutenkin, hän kun puhuu siitä miten ahdistuu kantatakaupungin ulkopuolella. hh

   Poista
  4. Kävin tutustumassa Goteborgs Posteniin ja luin sieltä sangen myötämielisen jutun sikäläisistä uusnatseista. Ruotsalainen yhteiskunta on todellakin hajoamassa. - Hyi olkoon.

   Poista
  5. Oliko se tuo juttu, jonka pikaisesti silmäilin läpi, en lukenut:

   http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/nazister-agerade-trygghetsv%C3%A4rdar-igen-1.4119984

   Minusta tässä jutussa uusnatsit saivat arvoisensa kohtelun, eli heidät pantiin jossain kylpylässä tai uimahallissa järjestykseen, vai?

   Poista
  6. Jo GP:n jutuissakin on usein mielenkiintoista luettavaa mutta se mikä antaa syvemmälle menevää tietoa on pääkirjoitusten, ledare, pidempiaikainen seuraaminen. Siellä on monien joukossa useita tavattoman teräviä kyniä, usein myös ammattialojensa tunnettuja edustajia 'vieraskirjoittajina'.

   Nyt puheena olevasta maahanmuuton vaikutuksesta Ruotsiin kannattaa seurata Alice Teodorescu'a jolla alkaa olla valtakunnan laajuista mainetta pelkäämättömänä probleemien avaajana. Hän on romanialaisen maahanmuuttajaperheen jälkeläinen ja tuntee sen tähden ongelmakenttää monelta näkökannalta.

   Lehti ei siis ole ns. dissidenttijulkaisu vaan kuuluu Ruotsin vakiintuneeseen kärkilehdistöön Dagens Nyherin, Aftonbladetin tai esim Svenska Dagbladetin joukkoon. Viimeksimainitut ovat olleet, sanoisinko "kovin varovaisia" käsitellessään mitä hyvänsä aihetta joka edes kaukaisesti voisi tuoda kirjoittajalleen 'rasistin, fascistin tai 'brunråtta'n maineen. Ko maineella Ruotsissa pääsee helposti hylkiöksi, ainakin virkaura hidastuu tai katkeaa. hh

   Poista
  7. Ruotsi on sikäli kiinostava tapaus, sillä kyllä meilläkin näitä hörhöjä riittää, jotka ottavat mallia sieltä, tai kutsuvat "intellektuelleja" sieltä tänne esitelmöimään.

   Ruotsin tilannetta pitäisi alkaa tutkimaan 1900-luvun alusta lähtien, jotta siitä saisi hyvän kokonaiskuvan.

   Ruotsin median tilannetta on kuvailtu kuin se olisi läpäisemätön betonikatto, mutta kuka siihen ensimmäisenä reiän saa, niin mureneminen tapahtuu hetkessä.


   Ruotsi on kuitenkin Suomeen verrattuna huomattavan monitasoinen maa, sillä siellä elävä aatelisto, vapaaherrat ja kartanonomistajat viettävät ns. yläluokkaista elämää, jolle ei Suomesta vertaa löydy.

   Niin meillä ei ole edes Nalle Wahlroosia , jolle voisi olla edes hieman kateellinen . (Hän muutti sinne ruotsiin)

   Poista
  8. Ruotsista otetaan mallia meidän Sote-uudistukseen. Siellä ollaan sitä jo korjaamassa ja muuttamassa, koska se ei toimi kuten toivittiin. Viron tasaveromallia on haikailtu myös meille, vaikka virolaiset ovat muuttamassa verotusta parhaillaan progressiivisemmaksi ja purkamassa tasaveromallia.

   Poista
  9. Elä kattele minun unia, Mikkolainen, kuulikko!
   Muuten meidän pyykit sekkaantuu. Elä-elä pese pyykkiä minun konneessa. Mina sillä pesen pelkkiä lehmien tissiliiviä. Sinä veikkonen meinaat olla minnuu parempi, ja sen minä hoksaan, mutta eläs kuules matki minnuu. Ei kukkaa ehi tietämmää kui voi käyä.

   Varomme varoiksi, vain. Vakiväki ossaa.

   Poista
 19. Tervehdys Tapsa.

  Minun mielestä ruotsilla on täysi oikeus tuhota maansa eikä meillä ole siihen mitään velvollisuutta mennä sekaantumaan.
  Niinhän se Sveitsikin katseli raja-aidan takaa kun maailma ympärillä muuttui mielipuoliseksi. Tekivätpä rahaakin sillä, mikä ei valitettavasti taida tässä tilanteessa onnistua meiltä.

  Älkäämme siis tuomitko näitä Vaattovaaroja ja heidän kaltaisiaan. He ajattelevat vain itsensä ja perheensä parasta, hekin haluavat vakituisen, pysyvän työpaikan kaikilla herkuilla. Joku vaattovaar saa matkustaa businesluokassa veronmaksajien piikkiin mihin ikinä haluaa kenen tahansa seuralaisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve, terve... Kuopijossa on tullut itsekin muutama vuosi asuttua kauan sitten, kuten myös Ruotsissa, useaan otteeseen ja eri puolilla maata. Suhteeni molempiin ovat yhä lämpimät.

   On erinomaista, että olemme kaikessa hieman Ruotsia jäljessä, joten voimme ottaa oppia onnistumisista ja varoa tekemästä samoja virheitä. Varmasti päättäjämme ovat noteeranneet Ruotsin tilanteen, sanovat vaattovaarat mitä tahansa.

   Oma ihanneyhteiskuntani on edelleen ruotsalainen kansankoti. Nykymaailmaa katsoessa sitä alkaa miettiä, että ehkä valistunut diktatuurikin menettelisi...

   Poista
  2. Minua surettaa se, että menemme Ruotsin huonoiksi osoittautuneita jälkiä myös koulumaailmassa.

   Jopa Ruotsi itse varoitti Suomea mm. arvostelun poistamisesta ja opetuksen viihteellistämisestä, että ottaisi milloin tahansa Suomen entisen koulumallin, jos vielä valita ja vaihtaa voisi.

   Ei, Suomi ei opi Ruotsin virheistä, vaan jääräpäisesti kulkee Ruotsin viitoittamalla tiellä.

   Poista
 20. Kannatan Trumppia. Äänestäisin hänet Suomen Eduskuntaan. Tai trumppejahan siellä jo on noin 109.

  Voijan Jepulis, sanoisi presidentti Ahtisaari. Mutta väliäkös sillä. Mitä tuo kansaa kiihottava Kerubi sanoo, eli Martti. Tai HS.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. setä monistaa
   et sit uskonu

   Poista
  2. Schade, ei vahinko. Hehän toimivat edeltäkäyvän harkinnan perusteella. Parhaansa saavat tehdä.

   Pidän siististä ja sveitsiläisen alppijääkärin kiikarin läpi katsotusta linnun pesän tarkkailusta. Värintoisto on piirtokykyä olennaisempi. Palloaberraatio ei minua kiusaa.

   Poista
 21. Että pitää tämmöinenkin vielä nähdä, kun tulee vanhaksi.

  Poliisi jakaa videota, jossa pikkutyttö opettaa äidilleen että "voi olla rikollista" olla vihainen netissä. Voi, voi .

  Tämmöinen kun tippuisi johonkin järkevään maailmanaikaan jostain arkistosta, niin siinähän sitä olisi naurussa pitelemistä, oikein pehmolelupoliisi joka muuttuu oikeaksi kun sille kertoo mutsistaan ja kaikki. Pahaksi on päässyt.

  Muistuu mieleen Kiina ,kun lapsi neuvoo vanhempaansa viranomaispropagandassa mitä oikeaa politiikkaa... se oli sitä Maon (se mikä se oli) ja kulttuurivallankumousen aikaa...
  Lapset ohjeistettiin ilmiantamaan vanhempansa väärinajattelusta.
  Muuten tuo poliisin some-tiedostusisku oli minusta lähes yhtä vaivaannuttava kuin demarinaisten vanha rap-video.Jos kuka muistaa.

  Poliisileijona voisi tehota pienille koululaisille , (miksei isommillekkin) murisemassa esim. koulukiusaamista vastaan.

  VastaaPoista
 22. Sinä aikana kun Kalevi Kivistö toimi opetusministerinä, tutustuin häneen. Tai en häneen, vaan hänen poliittiiseen sihteeriinsä. Hän näytti (ei ehkä olisi saanu näyttää) ministerin muistiosta yhtä viikkosivua... joka oli täynnä tapaamisia, aamusta iltaan. Ei ainuttakaan lepohetkeä. Markku sanoi mulle "kato tätä". No, en minä ole haaveillutkaan ryhtyä poliitikoksi. Koska kukapa minua äänestäisi, en ainakaan itse niin tekisi. Inhoaisin ihmisiä, jotka äänesatäisivät minua.

  Ei minun tätä pitänyt sanoa, mitäs minun pitikään sanoa? - No, katsokaa tämän päivän 18.1 valokuvaa Theresa Maysta, se on Helsingin Sanomissa, ja verratkaa sitä parin vuoden takaiseen kuvaan Theresa Maysta. Niin käsitätte, ehkä, mitä tarkoitan... kun on vastuuta. Puhun yhä politiikasta. Ja Iso-Britannian pääministerillä on tällä hetkellä enemmän ja hetkisempää tekemistä kuin -80 luvun suomalaisella opetusministerillä. (ei saa nukkua, ei ehdi nukkua, ei saa, ei voi, eikä kellekään voi valittaa, voi wittu)

  Se on semmosta.

  VastaaPoista
 23. Pääministerimme Sipilän motiiveja en ymmärrä miksi hän lähti politiikkaan? Älkää puhuko että hänellä on "illuusio tulevaisuuden Suomesta..." Se on höpö höpöä. Valta häntä ilmeiseti kiehtoo, kuten myös Soinia, valitettavasti. - Viimeinen poliitikko suomalaisittain - ollaan hänestä mitä mieltä tahansa, niinkun pitääkin olla - oli Paavo Lipponen. Hän ei kysellyt muilta mitä pitää tehdä, vaan runnoi omat juttunsa läpi. (ei tietenkään aina onnistunut. mutta onnistui itkettämään muita, mm. kepulaisia. ja joitakin ämmiä. samasta asiasta on kyse: kepulaiset = ämmiä.) - Naiset on silti fiksumpia kuin miehet, se on itsestään selvää. Myös keskuspuoluetta äänestävät naiset, of koos. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä luulen, että Sipilä on aito idealisti. Mutta onneksi hän on myös realisti, ei maailmanparantaja.

   Suhtaudun Sipilään myönteisesti (vaikken ole kepulainen), koska kuvittelen ymmärtäväni mihin hän pyrkii. Tottumattomana hän vain törmäilee politiikan näkymättömiin seiniin.

   Mutta ihan oikeasti: kenen mielestä on edelleen jaloa ja oikeutettua rynnätä toreille hillumaan ja kiljumaan kauheasta vääryydestä siksi, että maan pelastamiseksi ehdotettiin hyvinvoivalle kansanosalle 15 minuutin pidennystä työpäivään?

   Tulevat sukupolvet tulevat ihmettelemään tätä itsekkyyden määrää.

   Poista
  2. Ei Sipilä ole tahallinen kiero ketku. Ehkä hieman naiivi vilpittömyydessään ja jonkinasteisessa sinisilmäisyydessään. Hänellä on selvästi missio, hän on nähnyt valon ja kulkee sitä kohti esteistä huolimatta, ottaa tarvittaessa takapakkia, mutta tulee taas.

   Ihmiset näkevät Sipilässä syntipukin, ja sen myötä paljon sellaista, minkä noutavat oman mielensä kauhukuvastosta.

   Ja sanonpa minäkin: en ole koskaan äänestänyt keskustaa. En ole sillä tavalla maahenkinen, että ajattelisin jonkun omaa maapalaa. Ajattelen luontoa, ja siinä asiassa kepulainen on usein iso paha susi.

   Poista
  3. Tässä Parkkonen vähän purkaa rehellisen miehen toimia.

   Suomea ei kuitenkaan voi syyttää banaanibaltioksi, enemmän tämä on sellainen potaatti- tai lanttuvaltio.

   Poista
  4. Ihailijakerhon vihailija18 tammikuuta, 2017 20:36

   Riekkoa läskisoossiin, se osataan justiisa juu.

   Poista
 24. Tarkoitat politiikko Paavo Lipposta.
  Hyvin saatiin Kuopijoo moottoritien pätkijä Puavon aikkaa.
  Moni uskoo, että Savon mafia päättää suunnilleen kaikista tärkeistä asioista, koska niin moni päättäjä – esimerkiksi Olli Rehn, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen – on savolainen. Mutta tässä on vinha perä.

  Savon mafian rahavirtoja Itä-Suomen yliopistolle ohjaillut Lasse Lehtinen taas tuntee varmaan ainakin jonkin verran sympatiaa myös Oulun yliopistoa kohtaan, koska hän on väitellyt Oulussa tohtoriksi.

  VastaaPoista
 25. Tässä on tieteelinen tutkimus , miksi minä en pärjee Iineksen kanssa aina.

  Joskun muutama vuos sitten savolaismurteesta on väitöskirjan tehnyt Itä-Suomen yliopistossa Anne-Maria Nupponen.
  Hän siirsi vastuun vastaväittäjälle.

  Hän sai tohtorinhatun suomen kielen aiheesta "Kansa murteen havainnoijana".

  Tutkija määritti savon murteelle ominaiseksi kolme värikkyyden piirrettä.

  1. Savolainen ei kerro asioita lyhyesti, vaan höystää kerrontaansa pitkän kaavan mukaan. Jutustelu kuulostaa näin leppoisalta, mutta monen mielestä myös jaarittelulta.

  2.Savolaiset käyttävät myös paljon kiertoilmaisuja, mistä syntyy paljon puhuttu vastuun siirto kuulijalle. Lisäksi savolaiseksi ominaisuudeksi luettiin puheeseen sisältyvä huumori – kuuluisa savolainen vääräleukaisuus, minkä ulkopuoliset voivat kokea piikittelynäkin.

  3.Leveästä puhetavasta ja pikkupiikittelystä kertokoon esimerkki huoltoaseman baarista. Kassaneiti kysyy vissypulloa ostavalta savolaismieheltä, että "aakastaanko", johon asiakas vastaa: –On kae tuo aakastava, jos juuvva meinoo!

  –Savolaisiin liitetty kierous ei ole varsinaista petollisuutta. Kiertely ja kaartelu asian ympärillä on usein tarkoitettu huumoriksi. Ulkopuolinen voi kuitenkin kokea kieroutena sen, kun asioita ei sanota suoraan .

  Voin allekirjoitta tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan semmosen jutun kun yks Helsingin herra kysyi eräältä kuopiolaiselta että "miksi tämä teidän rautatieasemanne on näin kaukana keskustasta?", niin tää ukko vastas että "ka, myö aateltiin rakentaa se raatatien viereen". - Niin, ja tätä olen itsekin käyttänyt, kun puhutaan työstä... työnteosta. Että yks mustalaisukko ihmetteli "Mikä ihmeen työ? Kuopijjon torilla kerran kuuli kun joku sanoi mitä työ tijällä teette...?"

   Poista
  2. Kun savolainen höynäyttää satakuntalaista, kyseessä ei liene savolaisen kierous vaan satakuntalaisen häpeä. Häpeä siitä, että on joutunut höplästä vedettäväksi. Ja toinen vielä nauraa. Harmittaahan se.

   Poista
 26. Ilman hyvää ja ymmärrettävää järjestystä on todennäköisempää että uskomusopeista, politiikasta ja seksistä syntyy prempia riitoja kuin järjestyksen vallitessa, jonka voi täältä tässä edellä olevien kirjoittajien osallistuttua huomaavaaisesti harjoituksiin. Iines hoksasi ensimmäisenä, hänellä on meistä eräs parhaimpia mietintämyssyjä,,vaikka eihä tämä ole minkään sortin skaba. Mutta on silti, pipo.
  Pidän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totani huomata, meinaan. Vrt. ed. viestin piilosana. Sorry typo.

   Miten minä en näiden hiirenkikkarasähkövekottimien kanssa ole mitekkää pätevä, hö. No kaikel lai.

   Poista
 27. Tämä on todistukseni ihmisen hyvää työtä kohtaan, joka auttoi minua .. Minun nimi on
  Mary Clifford, ja minä tukenani Lontoossa. Elämäni on palannut! 8 vuoden jälkeen
  avioliitto, mieheni jätti minut ja jätti minut kolmen lapsemme kanssa. minusta tuntui kuin
  elämäni oli loppumassa ja hajosi. Kiitoskärjen ansiosta
  kutsuttu DR Ogbo, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selailin
  Internetin kautta etsinyt hyvää kirjoituspistettä, joka voi
  ratkaise ongelmani. Tapahtui joukko todistuksia tästä
  erityinen oikeinkirjoitus. Jotkut ihmiset todistivat, että hän toi Exin
  rakastaja takaisin, jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistivat hänen olevan
  voi heittää loitsun lopettamaan avioeron ja niin edelleen. Oli yksi erityinen
  todistuksen, jonka näin, oli kyse naisesta, jota kutsuttiin armoksi, hän todisti, miten
  Dr Ogbo toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa
  todistuksen hän pudottaa Dr Ogbo sähköpostiosoite. Kun olet lukenut kaikki nämä, minä
  päätti antaa DR Ogboa yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin hänen
  ongelma hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet meidän
  ja olemme edes onnellisempiakin. Tohtori Ogbo on todella lahjakas
  ja lahjakas mies ja en aio lopettaa julkaisemista, koska hän on
  ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja
  aito spell caster ratkaisemaan tämän ongelman sinulle. Kokeile suurta dr Ogboa
  tänään, hän voi olla vastaus ongelmaan. Tässä hänen yhteyshenkilönsä:
  drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com Kiitos suuresta Ogbosta. Ota yhteyttä
  seuraavista:

  (1) Jos haluat ex: n takaisin.
  (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
  (3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
  (4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
  (5) Jos haluat lapsen.
  (6) [Haluat olla rikas.
  (7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
  (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
  (9) Kasviperäinen hoito
  10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
  (11) Avioliitot
  (12) Miracle Spells
  (13) Kauneudenhahmot
  (14) PROFICHY CHARM
  (15) vetovoimat
  (16) Evil Eye Spells
  (17) Kissing Spell
  (18) Poista Sairauden loitsuja
  (19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
  (20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
  (21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
  (22) Liiketoimintaperiaate
  (23) Poista hiv-sairaus loitsuja

  Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
  +2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
  määrä.

  VastaaPoista
 28. IHANA:

  Hei kaikki, olen Godelieve, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin ilmoitusta yhden Dr Odia Internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota yhteyttä Odiaan avusta, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Odia toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia, Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: odiasolutioncenter@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Mikä-sovelluksen numero: +2349065101630.

  VastaaPoista
 29. TODISTUS

  Nimeni on Safina Jakov, minä olen Puolasta ja jakan tämän maailman tosi elämäntarinaani, haluan maailma tietää erinomaisesta ja rehellisestä suuresta miehellisestä Akinista Akinista, minulla oli ongelmia minun aviomies ja hän meni eroon eroon, koska minulla ei ollut lasta hänelle 9 vuoden avioliiton jälkeen ja etsin apua kaikkialla, tiedän, että voisi auttaa minua ja näen yhden ilmoituksen, josta puhutaan Dr Akinista miten hän voisi auttaa häntä 24 tuntia, otin nopeasti yhteyttä, ja hän kertoi minulle, että hän auttaa minua ongelmani kanssa 48 tuntia en ollut varma hänen sanoista, toistaiseksi hän toi takaisin mieheni, joka jäi alle 48 tunteina ja mieheni paluun jälkeen olen onnellinen nainen maan päällä, koska olen raskaana poikavauva, todistan tänään, koska kerroin tohtori Akinille, että annan maailman tietää hänestä ja jopa niille, jotka tarvitsevat ratkaisu elämäsi ongelmiin, ota hänet yhteyttä tähän päivään mennessä ja ota yhteyttä: WhatsApp ja Viber Chat: +27656406432. Sähköposti: akinsolutiontemple@gmail.com

  VastaaPoista