6.1.2017

Hyvän ja pahan tuolla puolen5.1. Radiotoimittaja Rea Haverinen on  ilmoittanut somessa antaneensa kovassa pakkasessa palelevalle ryysyläiselle hansikkaat kädestään. Nyt häntä haastatellaan eräällä toisella radiokanavalla. Lisäksi iltapäivälehdet ottivat hänet lööppeihinsä.

Muuan toinen radiojuontaja kertoi tarjonneensa kyydin bangladeshiläiselle naiselle, joka tarpoi kuormineen pitkin jotakin Helsingin sisääntuloteistä. Autettavat olivat nöyriä ja kiitollisia ja auttajat saivat kyyneleet silmiinsä, kuten kuulijat ja lukijatkin, Iineskin, jota erikoisesti palelevan miehen nöyrä kiitollisuus kosketti syvältä sydämestä.

Lisää vaan positiivia uutisia kaiken ahdistuksen ja kaamoksen keskelle! Mistään ei tule niin hyvä mieli, etten sanoisi katharsis,  kuin vähemmän auttamisesta. Kunpa joku voisi tehdä vielä yhden hyvän teon: teloittaa sen lahtelaisen ihmishirviön, joka ampui varsijousella nuolen joutsenen rintaan, niin että poliisikaan ei saanut joutsenta kiinni auttaakseen sitä.  Tässä on ollut asialla itse Pahuus, joka valitettavasti elää hyvän rinnalla tässä maailmassa. Mitä pyörii tällaisen ihmisen mielessä, joka kulkee varsijousen kanssa luonnossa etsimässä kidutuskohteita? Mitä hänelle on tapahtunut? Oikeastaan en halua edes tietää, sillä luultavasti kävisin hänen kimppuunsa, jos hän olisi edessäni. Kyllä, minä joka en osaa raivostua, haluaisin repiä ja lyödä häntä ja huutaa hänelle.

6.1. Luen Tervon Matriarkkaa yhä tuskastuneempana. Nyt olen sivulla 260/405, ja kyseessä on e-versio. Rakenteen sekavuus ja teennäinen kieli harmittavat niin paljon, että tartun teoksen kritiikkeihin. Hämmästyn! Huomaan, että teoksesta on kirjoitettu monessa paikassa ja etenkin keskustelukommenteissa ylistävästi selvästi ilman, että kirjaa on luettu. Eivät ne kai nyt Tervoa arvosta kirjan sijaan? Me Naisetkin puhuu kritiikissään koukuttavasta trilleristä. Nyt minulta on jäänyt huomaamatta jotakin. Lyön pääni pantiksi, että Me Naiset -lehden lukijakunta ei kirjaa ole lukenut, eivät edes toimittajat. Sen verran mainoslauseelta esittely vaikutti. Milloin meillä on yleistynyt tapa kirjoittaa arviointeja asioista ilman perehtymistä muuhun kuin otsikkoon? Näinkö lehtiäkin nykyään luetaan?

Yhdyn siis Tervon teoksen kriittisiin kommentteihin. Tästä kuulette kuitenkin lisää Einesbaarissa, kun Tapsan alustus Matriarkasta kohta julkaistaan. Odotan jännityksellä, mitä Tapsa tulee vastaamaan kysymykseen, ovatko suomalaiset autistista kansaa, joka häätää sukulaiskansatkin mailtaan. Kuljemmeko me kuitenkin pahuuden teitä?

Sanon vielä senkin, että minua haittaa tämän meneillään olevan lukemisprosessin aikana tavattomasti se, että näen Tervon irvailevan jokaisen lauseen takana. Tarkkailen yhtä paljon hänen pyrskähdyksiään kuin lauseen sisältöä. Miksi teksti nyt vaan ei irtaannu persoonastaan? Tällaista en ole ennen kokenut lukiessani.

Lopuksi: Pari iltaa sitten tuli Teemalta hyvä elokuva, Mandariinit. Vihjeenä totean: Katsokaa Areenasta, jos kaipaatte laatuelokuvaa. Hyvän ja pahan tuolla puolen - tässä taisi hyvä kuitenkin voittaa. Vai?

(Maalaus Hugo Simberg)

183 kommenttia:

 1. Huokaus... syvä huokaus. "Kunpa joku voisi tehdä vielä yhden hyvän teon: teloittaa sen lahtelaisen ihmishirviön.. "

  Hui kauheeta. Ootsä tosisaa. Onko tää parodiaa , satiria vai daamaa.

  En ymmärrä. Sivistynyt ope toivoo väkivaltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ymmärrä. Mutta luulen, että juttuni toimivat parhaiten, kun ei tavaa niitä.

   Poista
  2. (En minäkään ymmärrä. Mutta luulen, että juttuni toimivat parhaiten, kun ei tavaa niitä.)
   Heti sattui silmää tuo teloitus.Se on vasemistolainen väkivalta vaan parempaa.   Aikoinaan 70-luvulla parempien perheiden naispuolisilla tenavilla oli tapana hankkia joku taistolaistaiteilija maskotikseen, jota sitten syötettiin ja juotettiin ja oltiin niin kultturelleja.


   Haverinen piti päästä julkaisemaan kuinka hän on hyvä ihminen . Olisi vienyt Ryysyläisen kotiinsa, syöttänyt , pessyt ja laittanut nukkumaan.

   Poista
  3. Hyvistä teoista on tehty saavutuksia, urotekoja, joita rummutetaan somessa.

   Sekin on uroteko, että nuori ihminen poimii metsästä marjaa ja tienaa itselleen kesärahaa. Jo on aikoihin eletty.

   Eikö auttamisen pitäisi olla itsestäänselvyys? Kaupunkilaiset ovat vieraantuneita lähimmäisen huomaamisesta. Täällä maalla on aika tavallista, että kun naapurin mummo ei selkänsä takia pääse ylös, naapurit tuovat hänelle jopa lämmintä ruokaa.

   Poista
 2. Kiitos, Iines tuosta Mandariini elokuvasta. Se olisi päässyt minulta ohi vaikka olen hiukan odottanut josko virolaisilta tulisi taas jotakin. Olen aiemmista pitänyt ja onhan heidän kielensäkin tutun oloista. Sitä kuulee täällä Helsingissä jatkuvasti.

  Minulla on tässä toinenkin syy tähän leffaan. Pojantytär löysi viime talvena mandariinista siemenen ja pyysi laittamaan sen ruukkuun kasvamaan. Se tietysti tehtiin ja nyt ikkunalla on jo pieni mandariinipuu, vierellänsä 2 aikaisempaa appelsiinistä tehtyä. (Se saa riittää!)

  Samaa mieltä Tervosta, siksikään en lue mutta Myyrä jonka luin puoliväliin, oli tehdyn tuntuinen. Kenraali Mannerheim ratsastaa tietysti millä haluaa mutta ei junavaunun osastossa naisen jalkojen välissä saappaat jalassa. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän elokuvaan mielistyin kovasti, Ivoon varsinkin. Muutenkin pidän siitä, että elokuva on habitukseltaan minimalistinen. Silloin siinä monesti on paljon sisältöä, sielua.

   Minullakin on tapana panna siemeniä purkkiin itämään. Mandariinia en ole kyllä kokeillut. Tänään jo silmäilin kaupassa multapusseja.


   Poista
  2. Mannerheim ratsasti naisella Tervon "Troikka" kirjassa joka on mielestäni kelvollinen teos. Sen sijaan "Myyrä" on mammuttimaisuudessaan ja sekavuudessaan epäonnistunut. Matriarkan luen ehkä joskus keväämmällä kun vapautuu kirjaston jonosta.

   Poista
  3. En halua pilata lukuiloa, mutta veikkaan, että teos jää monelta kesken. Jätän tarkemmat perustelut Einesbaariin. Sanon vain, että onhan teoksella ansionsakin. Onhan Tervo sutki sanailija.

   Poista
  4. Mandariini on nähty jo viime vuonna, erinomainen filmi. Katsoin sen ihan viron kielenkin takia.

   Poista
  5. Kiitos Meg, muistin kirjan nimen väärin. Tarkoitin siis, että M oli kunniastansa arka ja tunnetusti varovainen. Ei hän olisi ottanut riskiä.

   Noinkohan Tervo ottaisi, puhuu vaan ;-))
   hh

   Poista
  6. Tervo romahti ihmisenä ja persoonana minun silmissäni yhtä Uutisvuodon jaksoa katsoessani. Hän heitti siinä Raamatun olkansa yli nurkaan Lybeckin herahtaessa makeaan hörönauruun. Mietin, että mitä jos kirja olisi ollut Koraani. Olisiko se lentänyt ja olisiko Baba hörönauranut.

   Poista
 3. Täytyykö minun pidätellä Matriarkan alustusta, että ehditte lukea sen? Se olisi kyllä ihan oikolukua vaille valmis.

  Olen ihan tarkoituksella jättänyt lukematta kaikki Matriarkan arvostelut, etteivät ne vaikuttaisi omaan kokemukseeni kirjasta. Luen ne myöhemmin.

  Voi olla, että keskustelua syntyy vaikkei kirjaa olisi luettukaan. Sivuaahan se kiinnostavan historian ohella monia tämän päivän polttavia juttujakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian minä loput sivut luen, mutta siis pidätellä ei sinun tarvitse, eikä toisaalta kiirehtiä.

   Koetan parhaani mukaan ajatella myönteisesti lukiessani kirjan päätöstä. Toivoa sopii, että kirjaa olisi luettu, mutta tosiaan, hieman varauksella suhtaudun siihen, että moni olisi lukenut opuksen. - Minulla on muuten naapurissa inkeriläinen nainen. Tosin häntä näkee harvoin. Haluaisin kysyä, onko hän lukenut teoksen.

   Poista
 4. Tänään Hesarissa muuan köyhä maanpakolainen, professori Hämeen-Anttila Edinburghin universiteetistä, lausui haastattelussa kommentin, johon arvelin Iineksen tarttuvan, meinaan kun olet vastaavasta ennenkin peistä taittanut.

  Kas, tällaisen viisauden latasi professori:

  "Naisen asema islamilaisessa maailmassa ei parane suomalaisten puheilla."

  Tämähän kertookin, miksi Naisasialiitto Unioni ei sorrettujen muslimisiskojensa puolesta korvaansa lotkauta. Mitäpä se hyövejää, kuten puolankalainen sanoisi.

  Oikeastaan olen Hämeen-Anttilan kanssa samaa mieltä ja ajatuksen voi ihan luontevasti laajentaa mihin tahansa maailman vääryyteen. Ei suomalaisten puhe mitään vaikuta yhtään mihinkään. Meikäläiset maailmanparantajat voisivat siis lopettaa maailman parantamisen meidän rahoillamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt naurattaa. Nimittäin Hämeen-Anttila lausuntoineen oli aluksi listallani, kun tätä uusinta juttua hieman väsäsin. 

   Hämeen-Anttila puhui muutakin potaskaa, ja selitteli sanomiaan. Nyt hän jo myönsi senkin, että kyllä se islamin uskonto "jollakin tavalla" väkivaltaan liittyy. Aiemminhan rauhanuskonnolla ei professorin mielestä ollut mitään tekemistä väkivallan kanssa.

   Kuvani Hämeen-Anttilasta sumeni tämänkin jutun perusteella entisestään. Hän haukkuu kaukaa Suomen hallitusta ja antaa kuvan, että lähti leikkausten vuoksi. Toisaalla tiedetään, että hän on jo edellisen hallituksen aikana hakenut epätoivon vimmalla ulkomaisiin yliopistoihin, ja vasta nyt tärppäsi. Mies siis valehtelee tarkoitushakuisesti.

   Poista
  2. Ne suomalaiset professorit, jotka ovat päässeet huippuyliopistoihin, ovat harvat ja hyvät. Edinburgh on oikeasti yksi maailman huippuyliopistoista, siinä kun Helsingin YO vain haaveilee ja leikkii olevansa. Eivät ne ota sinne yhtäkään epätoivoista pyrkijää.

   Onhan meillä niin paljon professoreita, jotka voisivat mielummin ryhtyä vaikka iskelmälaulajiksi. Ainakin, jos osaisivat laulaa.

   Poista
  3. Hämeen-Anttila lienee lähinnä arabikulttuurin ja erikoisesti sen historiallisen osan tutkija, ei nykyajan politiikan tutkija noissa maissa. Pikemminkin esteetikko siis ja siinä hyvä. Senhän HeSa:n haastattelukin tuntuu vahvistavan. Ehkäpä hänen lausuntoihinsa ajankohtaisista tapahtumista voi suhtautua kuten mihin tahansa satunnaiseen lehtitietoon. Näin tuntui aiemmin eräs tuntemani alan tutkija hänestä ajattelevan. Mene ja tiedä. Tutkijat ovat tunnetusti epäluuloista väkeä! hh

   Poista
  4. Kysymys on vain siitä, Riku, että Hämeen-Anttila valehtelee ja selittelee asioita "tarkemmin", kun hänet saadaan kiinni. Eli kysymys ei ole hänen pätevyydestään tiedemiehenä - sitä tuskin kukaan haluaakaan kiistää, päinvastoin - vaan hänen muusta käytöksestään. Tieteilijänä hän on hyvä ja kiinnostava. Eurooppalaiset arabikulttuurin tutkijat eivät ole käsittääkseni kovin runsaslukuinen joukko.

   Julkinen tieto on, että Hämeen-Anttilalla on ollut joitakin vuosia haku päällä ja hän on yrittänyt ulkomaisiin yliopistoihin jo edellisen hallituksen aikana.

   Nyt hänet käsittääkseni kutsuttiin Edinburghiin, ja hän käytti tätä siirtymistä hallitusta vastaan sanomalla jättävänsä maan hallituksen vuoksi. Tämä on se valhe ja ydin, josta minä häntä kritisoin.

   Poista
  5. Edelleenkään Hesarin sana ei vaikuta minusta pyhiltä teksteiltä. Juttu oli outo ja sutaistun tuntuinen, toimittajalla taisi olla mielessä: "mul on kiire tästä loppiaisen viettoon..." - En tiedä, kannattaako ketään syytellä yhden kummallisen lehtijutun perusteella.

   Voisin hyvin kuvitella, että Hämeen-Anttilan syy lähteä oli se, että poliitikot ovat tehneet professoreista kokopäivä hallintovirkamiehiä, etten sanos sihteereitä. Tämän läpeensä sivistymättömän hallituksen ja jostain politiikkaan vedetyn pääministerin toiminta siinä kruununa.

   Poista
  6. Tosiasia on kuitenkin se, että Hämeen-Anttilan siirtymistä Edinburghiin valmisteltiin jo kesällä 2015 eli ennen korkeakoulutuksen määrärahojen leikkausta seuraavaa kohua. Hämeen-Anttila ei katsonut aiheelliseksi sanallakaan oikaista itse valitsemaansa "akateemisen pakolaisen" statusta.

   Totuus on myös se, että Hämeen-Anttilalla oli vahva halu päästä eurooppalaisiin yliopistoihin jo vuonna 2013, jolloin hän hylkäsi Princetownin maineikkaan yliopiston virkatarjouksen maininnalla, että se ei sijainnut Euroopassa. Jos se olisi ollut Euroopassa, hän olisi lehtiartikkelin mukaan ottanut tehtävän vastaan.

   Kolmas tosiasia on se, että Hämeen-Anttila on vahva, populistinen ja aktiivinen asioiden kommentoija. Kun lopullinen viran avautuminen tapahtui nyt tämän hallituksen aikana jolloin opposition räksytys oli kovimmillaan, Hämeen-Anttila tekeytyi ensimmäiseksi akateemiseksi maastalähtijäksi oikeistohallituksen vuoksi.

   Poista
  7. Se minua haastattelussa hieman huvitti, ettei professorin mielestä haittaa ollenkaan, että vaimo jäi Helsinkiin - he kuulemma skypettävät ihan "viikoittain".

   Huomautinkin heti vaimolleni, että katso, tässä on sivistyneen avioliiton malli. Keskustelu kerran viikossa.

   PS. Mitä tulee toiseen kohapariin, Dannyyn ja Erikaan, niin tässä saakin slangi-ilmaus "hoito" ihan kirjaimellisen merkityksen: Danny on Erikan hoito.

   Poista
 5. Tohon hesarin ja ylen tapaan käyttää asiantuntijoita liittyy vahvasti se, että media on usein kohtuullisen hyvin perillä eri asiantuntijoiden toisistaan eroavista kannoista, joten se voi valita nostaa esille median kannalla olevia asiantuntijoita ja sivuuttaa järkevämmät ja asiantuntevammat.

  VastaaPoista
 6. Ettei toimittaja vaan lahjoittanut minun hanskojani, johonkin kuitenkin ne hukkasin ja käsiä palelsi. Ehkä radiotoimittaja antoi sittenkin miehensä hanskat ja itku tuli, kun ajatteli riitaa kotonaan. Kaikkea täytyy toimittajien näköjään ideoida, vaikka pää on jumissa eikä juttu kulje.

  Politiikassa tällä hetkellä mielenkiintoista on Taistelevat vihreät. Keskenään tappelevat vihreät nakkikioskin jonosta enää puuttuu. Ensin Alanko-Kahluodon voimakas hyökkäys puheenjohtajaa ja pyhää miestä, Ville Niinistöä kohtaan. Nyt vielä reilu vuosi sitten Vihreän langan päätoimittajana työskennellyt Joku päästeli täyslaidallisen Iltasanomissa. Purkaus on netissä luettavissa.

  Molemmat meidän populistisista puolueistamme ovat selvässä kriisissä, persut ja vihreät.

  VastaaPoista
 7. Luin Vihreän Langan puheenjohtajan ja Ville Niinistön skismasta aamulla. Vihreän langan päätoimittaja syytti kovin sanoin Ville Niinistöä samasta, mistä Juha Sipilää syytettiin: lehden painostamisesta ja viestipommittelusta, kun jokin lehden jutun linjaus ei miellyttänyt häntä.

  Lisäksi Niinistö oli mukana edellisessä hallituksessa hyväksymässä ennätyksellisiä koulutusleikkauksia, ja nyt syyttää hallitusta niistä.

  Jokohan Helsingissäkin alkaa vihreitten alamäki? Muuallahan vihreitä ei juuri ole ollut olemassakaan, millään ehdokaslistoillakaan. Tuntuu aina oudolta lukea, että siellä kivierämaassa vihreitä on paljon.

  VastaaPoista
 8. Päämisteri on tottakai eri asia kuin jonkun hurahtaneiden kerhon puheenjohtaja. Kriittisellä pohdinnalla mieleen tulee, josko vihreän langan entisen päätoimittajan lähdössä oli jotain, joka jäi hiertämään munissa. Kiva näihin on tarttua ja siksi tällaisia juttuja tehdäänkin. Tämä kaipaisi lisäinformaatiota.

  Sipilää on käsitelty tähän mennessä silkkihanskoin, koska on niin herkkä loukkaantumaan ja kostaa kamalasti vihansa kohteille. Tysuhteet vain päättyvät paremmillakin kirjoittajilla. Erdoganin tapaan on yleisradion laittanut herran nuhteeseen.

  VastaaPoista
 9. No tämä hurahtaneiden kerhon puheenjohtaja on kyllä parissakin hallituksessa ollut ministerinä, ja jos nostetta puolueella riittää, on automaattisesti jatkossakin ministerinä. Painoarvoa on hänenkin median sensuuriyrityksillään.

  Tuosta Sipilän silkkihansikkain kohtelusta voi perustellusti olla vahvastikin eri mieltä. Kärjistät nyt aika räikeästi. Haukkuminenhan alkoi jo ennen hallitustyötä.

  Nyt kun käyrät ovat nousujohteisia, ollaan kuin mitään ei huomattaisi. Perustulokokeilustakaan ei anneta sulkaa hallituksen hattuun, koska hallitus nyt on pska.

  Minulle on syntynyt vahva vaikutelma, että hallituksen kokonaistaloudellinen onnistuminen olisikin suuri pettymys oppositiolle. Vieläkään ei myönnetä, että suuri osa hallituksen leikkauksista on pohjustettu jo edellisessä hallituksessa.

  VastaaPoista
 10. Pohjustivat ja aikoivat kaikenlaista aikoa kai, mutta päättivät sen olevan mukavapaa kaikille, kun eivät tee mitään. Tämä nykyinen hallitus ei ole aikaan saanut asenteiden kärjistymisen lisäksi muuta kuin sakkomäärien enentymisen. Ja työajan pidentymiset Terrafamen suolakavoksilla, pääministerin sukulaisien firmassa työskenteleville.

  Tuosta kirjoituksestasi vielä ja sen hurskaista radiotoimittajista. Tämä nuorempi polvi on tajunnut hyvän tarinan olevan totuusarvoja tai muuta synkkää mielenkiintoisempaa. Yhtenä iltana eksyin kuuntelemaan vissiin uusintana tullutta aamulähetystä. Siinä joku Joojaa tai Jaajoo kutoi mestarillisesti pitkän mielenkiintoisen jutun siitä, kuinka häntä ei päästetty pysäköimään firman autohalliin ennenkuin monenlaisten koukeroiden ja yrittämisten jälkeen. Juttu oli tosi hyvä, mutta sisältö siinä oli tasan nolla. Luvat täytyy tietysti olla, että halliin pääsee.

  VastaaPoista
 11. Riku on järjen huutava ääni erämaassa. Tässäkin Hämeen-Anttilan tapauksessa osoittaa viileää ajattelua. Te muut ajattelette asian sellaisena kuin se sopii teidän kuvioihinne, etenkin Iines. Aina kun Riku malttaa mielensä eikä ala räyhäämään Kekkosta ja Keskustapuoluetta vastaan, hän puhuu järkeä.
  Keskustapuolue on p-ska puolue, sen tietävät kaikki muut paitsi kepulaiset itse, ei sitä tarvitsisi koko ajan toistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinhan minäkin Hämeen-Anttilan kanssa kaikessa samaa mieltä, jos tarkemmin lukee. Olen joka kerran hänen kanssaan samaa mieltä, kun hän unohtaa poliittisesti korrektin puheen ja sanoo vahingossa totuuden.

   Mutta on väärin syyttää Iinestä, että hän tarttuu siihen mitä professori on julkisesti valtalehtien aukeamilla julistanut. Jokainen vastatkoon sanoistaan.

   Riku on ilman muuta Järjen Ääninen, blogistanian erämaiden kiljuva jalopeura.

   Poista
  2. Yritän maalaisliittoa olla jopa kokonaan ajattelematta, mutta eihän se onnistu, kun politiikasta puhutaan.

   Näistä lehtijutuista on usein mahdotonta tietää, mitä joku haastateltava tarkoittaa tai haluaa sanoa, toimittajat takertuvat johonkin itselleen otolliseen. Edelleen olen sitä mieltä, että Hämeen-Anttilan haastattelu, tai mikä juttu se oli, oli sekava ja outo. En uskaltaisi laittaa sitä haastatellun niskaan.

   Poista
  3. Olet tarkoitushakuinen, arvoisa Anonyymi. Sanot väitteitä ikään kuin faktoina, muttet perustele niitä puolellakaan lauseella.

   Sanot, että Riku ajattelee viileästi ja järkevästi, ja Iines taas valitsee sanottavansa tunteitten mukaan.

   Ollenkaan Rikua väheksymättä haluaisin tietää, mikä minun yllä esittämistäni ajatuksista Hämeen-Anttilasta ei ole fakta. Odotan kommenttiasi, koska minulle on kunnia-asia perustaa tällaiset kommentit tarkistettuun tietoon. Hämeen-Anttilastakin luin tätä varten monta tausta-artikkelia. En ole mielestäni ansainnut tämänkaltaista tuomiota, sillä tapoihini ei kuulu missään tilanteessa heitellä väitteitä omasta päästäni saati tunteiden sokaisemana.

   Poista
  4. Minä puolestani olen kommenteissani Daddy Cool ja analyyshi-alho analyysieni edessä hävetkööt sikarin aromin kuvailuineen. Minua eivät tunteet tai hetken mielijohteet hetkauttele muulloin kuin silloin, kun siltä tuntuu.

   Poista
  5. En muuten ole Hämeen-Anttilan kanssa samaa mieltä kaikesta. Hän esimerkiksi väistää selvästi Euroopan vastuun musliminaisen ihmisarvon kohentamisesta kun sanoo, että "Suomalainen keskustelu ei vaikuita ollenkaan tilanteeseen Saudi-Arabiassa, Irakissa tai Egyptissä."

   Entäs musliminaisen ihmisarvo Euroopassa, arvoisa professori?

   Kannattaisiko edellyttää, että yleinen ja yhtäläinen ihmisarvo koskisi musliminaisia edes Euroopassa?

   Ja onko professori aivan varma, ettei sana eurooppalaisen musliminaisen vapautuksesta kiirisi myös pimeisiin muslimimaihin? Onhan siellä monilla kansalaisilla älykännykät. Ainakin miehillä. Kai nyt edes jokunen heistä sallii vaimolleenkin tiedonkulun ja kännykän? Vai?

   Poista
  6. Politiikasta minulla ei ole muuta sanottavaa kuin, että ihailen syvästi tätä tuoretta maamme kansalaista, Anne Berneriä, entistä suuryritysten kiertopalkintoa. Edes noita Nokinenä, Hexe Fussnase, tuskin tavoitti hänen vivahteikkuttansa.

   Poista
  7. Saaskin muuten arvailla miten se lyö rahoiksi ministerinpestin päätyttyä, karkaako Sveitsiin ja rupeaa ajoaikaa myymään? On sillä jo siitä tieto kellä nämä firmat on ja lähtökuopat on kaivettu.

   Julkisuudessa on alkanut olla jo näkemyksiä aiheen tiimoilta.

   Siitähän se sitten alkaa kun ei autolla pääse kirjautumatta ja netistä ei saa kun ei postikaan tuo.

   Ajotiedot saa kuka tahansa kookelimookeli missä hyvänsä ja niillä sitä rahaa vasta tahkotaankin.

   Eräskin jenkkidiplomaatti jo kiitteli vuolaasti että metsä vastaa niin kuin sinne huutaa ja ohhoh onpas sitä oltu anteliasta, kiitos vaan.

   Arvatkaas voiko sitten mennä ostamaan anonyymiä ajoaikaa?

   Siinä se sitten seisoo suomalainen talonsa pihassa ja kiroaa pirut ja perkeleet mutta ei tee mitään. Myöhäistä se sitten on.

   Ei laske autojen verotus, eikä polttoaineiden hinnat, sakoista en edes ilkeä puhua. Nämähän ovat Julkista Hallintoa eivätkä koske yksityistä ajoaika- ja paikkasijaintitietofirmaa...

   On se kova sana kun sosialisoidaan tiet, lossit, tunnelit ja sillat kapitaalin peliin.

   Poista
  8. Bernerin uudistuksesta en tiedä yksityiskohtia, mutta päälinja on kai se, että esimerkiksi autoverosta luovutaan ja maksuja suunnataan käyttöperusteisesti.

   Minulta tämä ei olisi pois, päinvastoin. 

   Luulisin kuitenkin, että harva ajelee teillä huvikseen ja että suurkäyttäjät ovat ammattikuljettajia työkseen. Eli maksu menisi työnantajalle ja yrittäjälle. Ongelmansa tässäkin. Nuohan ovat työstä aiheutuvia kuluja.

   Poista
  9. Justiinsa tätä en usko. Ei ole vielä kertaakaan tapahtunut enkä usko että saadaan aikaan. Autoilija on aina ollut kaikkein paras lypsettävä. Mikään ei saa minua vakuuttuneeksi ettei autoilun kokonaiskustannuksiin ilmesty huomattava hintojennousu.

   Ei ainakaan berneraattori.

   Poista
  10. Kun kauhisteltiin Valtran myyntiä ulkomaille Pekkarinen, Kalliomäki ja Mönkäre levittelivät käsiään ja silmät suitsirenkaina selittelivät että kun ei ole lakia joka kieltäisi...

   Samaa toimintamallia tämä tiekuppaus. Näyttää olevan lyhytmuistisuutta.

   Eroakin on. Ministeri on jo edeltäkäsin kertonut ottavansa hatkat.

   Aina löytyy niitä joille oma etu on se ainoa etu. Politiikka ei ole huutokauppa josta saa nimikkolypsylehmän ilmatteeks, äänen hinnalla. Näitä hankkeita suunnitellaan juuri siten, kohderyhmälle vakuutetaan yhtä, toteutus tulee olemaan vain sitä samaa.

   Kysyttävä olisi kenen etuja berneraattori todella ajaa, kuka kuittaa yksityisen sektorin voitot.

   Erittäin arveluttavaa on että jokaiseen ajoneuvoon tulisi ajomonitori joka on reaaliaikaisessa yhteydessä jonnekin, voi älkää viitsikö sanoa että niin mutta minulla ei ole salattavaa, tai että ei se mitään kunhan se ei ole kallis. Tietoja kootaan keskitetysti eikä niitä pidä mikään piilossa, aluksi tietosuoja saattaa olla seula mutta siitä tullaan tekemään suihkulähde. Koko homma haisee suuren mittakaavan tietoansalle, varsinkin koska sitä ei ole muualla, vielä.

   Poista
  11. Mutta miksei mediamme ole revennyt riemusta siksi, että meillä pääsee jopa ministeriksi uussuomalainenkin!?

   Sekin lasikatto on sitten rikottu. Tie on auki nazireille, ahmedeille, umayyaille, mohammedeille ja tatjaanoille.

   Poista
  12. Miksi aina uudistusten yhteydessä aletaan puhua siitä, kuka kuittaa voitot.

   Ei kai tässä muusta ole kysymys kuin rahan keräämisestä teitten hoitoon ja liikenteen kuluihin. Nykyteitten kunto kertoo selvästi sen, että rahaa on saatava lisää ja rutkasti, tai liikenne romahtaa. Ei kaikkea voi kiskoa vain veronmaksajien selkänahasta. Se on nyt jo maailman nyhdetyimpien kärkijoukossa.

   Poista
  13. Koska yksityistäminen, kaiken ei tarvitse eikä tule tuottaa voittoa, kunhan se pyörii. Voitto on taikasana jolla myydään häikäiseviä räknäystemppuja.

   Jos tienhoidon kustannukset eivät tule katetuiksi budjetoiden mikä on se toivomuskaivo josta ne saadaan yksityisen toimesta, ja vielä insentiiviksi voittoa lisäksi? Rahan kokonaismääränhän on oltava suurempi, miten muuten muka?

   Seuraa rahaa niin muutoksien ehdottelijoiden motiivit selviävät.

   Tiemaksujen suhteen asia on arka koska tätä mallia ei ole muualla ehdotetun kaltaisena. Ei ole näkynyt ideoijien nimiä, eikä mikään takaa toimivuutta. Näin suuren luokan uudistuksia runnotaan läpi kiihkeällä aikataululla ja jätetään virka, mistä se kertoo?

   Seurantalaitebisnes, operaattoribisnes, tietojen keruu- ja laskutusbisnes, perintäbisnes, kaikkea virasto valvomaan.

   Hostile takeover.

   Poista
 12. Mitä hyvyyteen tulee, minä toisinaan tunnen omantunnon kolkutusta siitä, etten tee juurikaan mitään toisten elonpolkua helpottaakseni. Kerjäläisille olen toki useinkin antanut läjän kolikoita. Nyttemmin on sekin alkanut vähän hermostuttamaan. Puhutaan aina Romanian romaneista, mutta valtaosa pummeista on suomalaisia. Mistä niitä riittääkin. Nykyään olen rohkaistunut sanomaan usein maagiset sanat: "painu vittuun siitä!"

  Kyllä minä toisinaan silti hellyn. Helsingin rautatieasemalla tuli keski-ikäinen mies, joka oli ihan selvin päin. Kertoi muutamilla sanoilla elämäntarinaansa, en oikein jaksanut kuunnella. Sanoi kuitenkin nykyisessä tilanteessa asuvansa Helsingin liepeillä teltassa ja jotain syötävää ostavansa. Oli jo talvi. Hänelle annoin tukevan nipun kolikoita. Sama se minulle, vaikka juotavaakin niillä olisi ostanut, en sitä kuitenkaan usko. Yksi kerran jo häätämäni romani näki sen ja tuli uudestaan kauppaamaan kelloa ja kerjäämään. Suutuin ihan saakelisti, huusin hänelle jotain yllä mainitsemani kaltaista ja lähdin kiiresti autuimmille alueille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran tuli kadulla vastaani kaksi kuolemankrapulaisen näköistä äijää. Kertoivat ikänsä tehneensä töitä ja olivat myös sen näköisiä, että uskoin. Olivat jotenkin ajautuneet hetkeksi viihteelle. Heillekin annoin stipendin hyvään tarkoitukseen, täytyyhän semmoinen krapula tappaa.

   Poista
  2. Puliveivareille jos olisin antanut, heidät olisi tunnistanut siitä, että Lidl´n halvinta kaljaa olisivat sännänneet ostamaan. Nämä säntäsivät säällisten herrasmiesten tapaan kapakkaan.

   Poista
  3. Itse käyn Lidlíssä hyvin harvoin. Se on väärässä suunnassa ja Äshä-marketissa ei ole kuin aavistuksen kalliimpaa. Ärsyttävän kaukana molemmat täällä landella ovat, useita satoja metrejä joutuu talsimaan.

   Poista
  4. Minut on hieman kyynistänyt tässä auttamisasiassa maksamani verot, jotka eivät mielestäni ole aina olleet suhteessa palkkatasoon. Esimerkiksi tälläkin hetkellä maksan eläkkeestä useita prosenttiyksikköjä suurempaa veroa kuin jokusen vuoden työssä ollut peruskoulun lehtori. Tieto on eksakti ja todistettavissa asiakirjoin.

   Samoin työssä ollessani jokuset tuloperusteiset kunnalliset maksut olivat suurempia kuin avioparilla, jossa molemmat vanhemmat olivat töissä ja asuivat suurtilalla. Meikä oli yksinhuoltaja eikä saanut muita tukia kuin pienen yh-verovähennyksen.

   Jollakin toisella se raha olisi ehkä riittänyt, mutta minäpä elin suurellisesti. Sorruin ostamaan käytetyn auton ja vieläpä asunnon. Kaikista oli lainaa, ja lyhensin kaikkia yhtäaikaa, myös opintovelkaa. Ei kai ihme, että kaikki meni eikä riittänytkään.

   Vaan veroni maksoin! Olkaat hyvät isännät ja emännät, saatoin puhista tili nollilla.

   Tuommoinen kituuttaminen takasi sen, ettei säästöjä päässyt kertymään. Johonkin ihmeen väliinputoajien loukkuun hyvääkin palkkaa saava akateeminen yritteliäs yh-nainen voi eliniäkseen joutua.

   Tämä meni nyt asian viereen, mutta nuo vuodet opettivat näkemään sen, minne kaikki tuet ja avut menevät.

   Poista
  5. Ymmärrän kyllä, tarkoitat miljardia yritystukiin. Niissä suurimmat vissiin vuonna 2014 olivat: Tuuliwatti (25,8 miljoonaa euroa), Viking Line (24,5), Tallink Silja (14,2), Finnlines (12,5), Nokia (10,3), Fortum (9,8), Neste Shipping (6,5) ja Rajakiiri (5,8).

   Jos Tuuliwatti tai Nokia tulisi minulta kerjäämään, mottaisin nyrkillä päähän: "Mee jätkä johonkin töihin!"

   Poista
  6. No voi olla, että viittasin osittain entisiin sonni- ja emolehmä- ja kananpojan aivastustukiin, en yritystukiin. Paikallisille yrittäjille jotain soisinkin, sillä he pitävät Pikkukaupungin palveluja yllä, usein koko perheen voimin. Ilman yrittäjiä maaseutukunnat kurjistuvat ja menettävät asukkaansa.

   Eivätkös nuo isot yritykset maksa myös reilusti veroja ja työllistä tuhansittain ihmisiä?

   Poista
  7. Monet niistä niin, monet sanovat näkemiin, tai muuten vain kiehnäävät siin.

   Tuuliwatti tuottaa tuulta, joka on kuin tuulimyllyllä ilmaan piertyä.

   Äläkä pilkkaa, maatalousyrittäjät ovat yrittäjiä siinä kuin muutkin. Yrittävät, mitä kaikkia rahoja sitä oikein voi saadakaan. Lahokantojen liian vähän lahoamisen apuja ja muita.

   Poista
  8. Tuulivoimatuet alas, tuulimyllyjä perustettakoon vain saariin ja kallioluodoille, ei ihmisten kotien läheisyyteen paitsi tuulivoimaunelmikkojen takapihoille.

   Hirveät määrät avohakkuuta ja raiskiota syntyy yhdenkin tuulivoimalan rakentamisesta metsäiselle alueelle. Luontoa tuhoutuu, eläinkunta joutuu etsimään uudet reviirit, ellei tuhoudu koneisiin ja myllyn siipiin.

   Siitä vaan tuulivoimaa unelmikoille ja runosieluille. Ja hyviä hermoja kuuntelemaan lakkaamatonta suihketta, viuhketta ja kolinaa. Ja seuraamaan valonväläyksiä tietyin sekuntivälein.

   Poista
  9. Perussuomalaisten vaikuttaja, puoluetoimiston "työmies" Matti Putkonen on myös hyvin, hyvin huolissaan tuulivoiman terveysvaikutuksista.
   Perussuomalaiset kuulema räjähtelevät jos he kävelevät 10-20 metrin päässä tuulivoimaloista, kun infraäänisyke nousee niin korkeaksi.
   Putkonen sanoo löytäneensä tiedon räjähtelevistä persuista googlettamalla.

   Poista
  10. Taulujoutsen ja räjähtelevät persut. Nyt on käyttistä, on niin käyttistä!

   Poista
  11. Olipas hyvä, että pyyhin kommentistani räjähtelevät lepakot pois. Ajattelinkin, että joku niihin innoissaan kuitenkin tarttuu.

   Kaipa, jos vakavasti puhutaan, lepakko räjähtää vain, jos se osuu tyylimyllyn siipeen. Suurempi haitta tulee eläimille nähdäkseni mittavista avohakkuista ja maiseman raiskuusta. Siipiin mäiskähtelevät otukset ovat marginaalisia.

   Poista
  12. Eikös se tuulivoima ole vihreille mieleen? Ei kun sehän taitaakin olla nyt jo ydinvoima.

   Vihreiden aatemaailma muistuttaa hämmästyttävästi saksalaista kansallissosialimia eikä heidän suhtautumisestaan muita puolueita kohtaan tarvinne etsiä paljoa yhtäläisyyksiä että asia selviää. Ensimmäisenä tulee mieleen vallanhalu. Sitten johtajanpalvonta. Sitten "hyvillä" asioilla ratsastaminen, aivan kuin ei olisi lakeja jotka on viety kirjoihin iät ja ajat sitten. Ennen muuta se että kaikella ja kaikesta tehdään politiikkaa joka värjätään vihreäksi. Yhtähyvin voisi käyttää hakaristiä.

   Pikku mussukat, niin herttaisia hattivatteja.

   Energia-asioista eivät ymmärrä paljoa mutta eivät kyllä muutkaan, sen puoleen. Harva poliitikko laskelmoi kolmenkymmenen vuoden päähän, ja hyvä niin.


   Poista
  13. Eikös ne persut nyt väitä, että jossakin Haminen seutuvilla muka palaisi tuulivoimala sadan metrin korkeudessa?

   Heh heh, ei tuuli pala. Eikä sellaista pyromaania olekaan, että niin korkealle kiipeäisi.

   Poista
  14. Maksan ihan mielelläni veroja, jos 1. tiedän että ne jäävät Suomeen ja 2. niillä rahoitetaan yhteisiä asioita tie- ja rataverkot, koulut, yliopistot, terveydenhuolto, sosiaalipalvelut.

   Sähkösiirtoverkon myyminen pörssiyhtiölle oli virhe, koska kuluttaja maksaa sähkönsiirtomaksuja jo enemmän kuin mitä kuluttaa sähköä. Sähkönsiirtoverkko olisi pitänyt pitää valtion omaisuutena.

   Sama on tapahtunut digitaaliselle lähetysverkolle, jota Yleisradio sekä kaupalliset radio- ja tv-yhtiöt käyttävät. Digita Oy. Yleisradio maksaa lähetysverkon käytöstä vuosittain Digitalle 40 miljoonaa euroa. Digitan omistaa australialainen FSI-rahasto, joka on sijoitusyhtiö. Sama rahoitusyhtiö omistaa myös Carunasta 40% ja on mukana luxemburgilaisissa veroparatiisiyhtiöissä.

   Ajatella, maksamastamme yleverosta osa menee rahoitusyhtiölle joka ei maksa euron euroa veroja Suomeen. Samoin käy kun maksamme sähkönsiirtoverkon käytöstä Carunalle (jolla myös on veroparatiisiyhtiöissä omaisuuksia).

   Ja Anne Berner haluaa tehdä saman tempun rata- ja tieverkoillemme. Yksityistää ne. Ja hallitus haluaa tehdä saman sosiaali- ja terveyspalveluillemme. Myydä ne isoille terveysalan firmoille, jotka harjoittavat sijoitustoimintaa ja verovälttelyä.

   Ovelaa!

   Poista
  15. Tarkemmin asiasta kertoo PÄIVÄN LEHTI - uusi riippumaton uutismedia.

   Poista
  16. Suomen loppuunmyynti. Ei tunnu aiheuttavan reaktiota. Junttieinari Jätikkälää Junttihuhdan peräbaarista ei saa hereille.

   Poista
  17. Anonyymi klo 23.29 puhuu täsmälleen oikein. Kehitysapua tulee toki antaa kohtuuden rajoissa.

   Poista
  18. Anonyymi klo 23.29, sanot maksavasi mielelläsi veroja tienhoitoon.

   Entäs kun maksamasi verot eivät enää riitäkään, vaan veroprosenttiasi korotetaan pari prosenttiyksikköä? Etkö yhtään voihkaise?

   Pienemmillä veroprosenteilla passaa hyvin esittää positiivista veronmaksajaa. Hyvin lähellä keskituloistakin on kuitenkin se tuloraja, jossa maksat monin verroin enemmän veroa kuin tuntuvasti vähemmän tienaava naapurisi. Käteen teille jää yhtä paljon nettoa, sinulle ehkä jopa enemmän.

   Ei korkea vero sikarikasta haittaa, mutta tavallista ahkeraa ihmistä se voi kirpaista suurestikin. On ehkä hankittu oma asunto ja jotain tilpehööriä, mikä elämänmenoon kuuluu. Vaikkapa ihan auto. Sitten tulee verottaja ja ottaakin taas lisää, niin että budjettisi siukuu miinukselle loppukuusta.

   Ole vaan iloinen veronmaksaja, mutta koeta ymmärtää, että joku muu tavallinen ihminen voi suhtautua korotuksiin vähemmän positiivisesti.

   Poista
  19. Oleellinen jäi huomaamatta.
   Puhuin veroista joista osa menee suoraan veronmaksuvelvollisuutta vältteleville pörssiyhtiölle. Yleverostakin osa katoaa veroparatiisisaarille.Kun yhteinen omaisuutemme myydään pörssiyhtiöille kulut nousevat (kuten sähkönsiirtomaksun kanssa on käynyt).

   Mitä tuloverotukseen tulee, niin parhaiten tienaavaa, ns. ylempää keskiluokkaa verotetaan koviten, mutta veroprogressio laskee kaikkein suurituloisimpien, rikkaiden kohdalla. Sen lisäksi, että pääomatuloja verotetaan Suomessa paljon kevyemmin kuin muualla Euroopassa. Demareiden Harakka onkin esittänyt, että pääomatulojen verotus pitäisi nostaa Suomessa muun Euroopan tasolle. Sen lisäksi, että isot yritykset jotka välttelevät verojen maksua, pitäisi saada maksamaan veronsa.

   Veronkorotuksia voi olla, mutta ei tuloverossa vaan muualta.

   Poista
 13. Julkkisjoutsenen tilaa seurataan.

  Juu on törkeä temppu, ampua joutsenta taulunuolella, ei voi hyväksyä, tästä ei saa olla eri mieltä, sympatiaa jouhtenelle, tuomio tuntemattomalle tekijälle, sehän nyt on selvä.

  Silti, pelkillä ääriviivoilla kuvailtu, tyhjää täynnä. Tiedonvälityksen tasosta ei tarvitse puhua mitään.

  Joutsen, varsinkaan lampareessa ruokansa nyhtänyt yksilö ei ole syötävää, ellei ole todella pahaksi päässyt nälkä. Musta, sitkeä ja pohjamudan pahanmakuinen liha. Arvatkaa mistä tiedän? Kaikkea ei ole tarpeen kokeilla, perimätietoa on. Kertojan ilme ja sananvalinnat sivistivät.

  Sille marketin ovelle on liian lyhyt matka. Kun ei muuta saa kun telkkariohjelmia ja valmistähteitä marketista niin tulee näitä pikku neropatteja joilla on vain ilkeily mielessä, ja julkisuudenkin saa se joutsen.

  Vai on se väkivallasta puhe? No eipä ole hääppöstä. Vähiin käy ennen kuin kokonaan loppuu.

  Sitoutumaton viaton pasifistijoutsen äärituntemattoman pahoinpitelijän kiduttamana, lue lisää.
  Popcornia ja perunalastuja.
  Kuolevan joutsenen tila heikkeni/koheni, lue lisää.
  Neljäsataa grammaa jauhelihaa.
  Tuntematon joutsenen ampuja yhä karkuteillä, lue lisää.
  Sikspäkki kaljaa.

  Joutsenen puoliso saa kai kohta kriisiapua, en hämmästyisi yhtään.

  Markettijournalismin menestystarina.

  Mikä ihme se on jos jollakulla keittää ja tekee kolttosia? Ollaanko sitä niin puhtoisia että kaikki paha kimpoaa pinnasta? Ilkivaltaa on ollut aina.

  Mitä jää uutisista sillä välin, mistä ei kerrota mitään?
  Kyllä sillä tehonsa on ja tehtävä joka tiedetään, lööppi on aina lööppi. Ne sitä vasta ilkivaltaa ovatkin.

  VastaaPoista
 14. Yhteiskunnan sivistyksen tilan näkee siitä, miten se kohtelee heikoimpia jäseniään tai myös eläimiään.

  Heikoimpia jäseniä meillä eivät suinkaan ole maahan omin jaloin tulleet pakolaismiehet, vaan vanhukset ilman tarvittavaa hoitoa ja huolenpitoa. Muistissa on myös eläinten osa ministerin tilalla: Sirkka-Liisa Anttilan nasupossujen hoito oli huonoa ja eläimille kärsimystä tuottavaa. Suomessa on paljon unohdettuja kärsiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä ettei pitänyt vanhuksia, ministeri.

   Poista
  2. Suomi on varmaan maailman ainoa maa, jossa juuri kansalaisuuden saanut nainen pääsee ministeriksi!

   Poista
  3. Täytyy todeta, että en kyllä näe tuossa kuviossa mitään väärää tai omituista. Kyllä se on ihan lainvoimainen tapahtuma.

   Se on sitten toinen asia, onko juuri kansalaisuuden saanut henkilö pätevä hoitamaan korkean osaamistason vastuullista asiantuntijatehtävää. - Toisaalta uskon, että ihminen voi kasvaa tehtäviensä mukana. Ja jos vielä jatkan, mahdollista on sekin, että plörinäksi menee.

   Poista
  4. Sirkka-liisan tila oli jo silloin tytön nimissä. Siellä on myös palkattua henkilökuntaa. Mistä sä tiedät kuinka nasuja hoidetaan?
   Antaako opettajan koulutus pätevyyden nasun hoitoon?

   Poista
  5. Ihan yksi juttu?. Kun mennään salaa kuvaamaan eläimiä?. Niin saattaa olla myös "lavastusta" noissa kuvissa?. Jotkut näistä eläin aktivisteista on myös jäänyt kiinni vanhojen kuvien käytöstä?.

   Milloin joku keksii tehdä näiden aktivistien kotiin "kuvausmatkoja" yön pimeydessä? Voisi ilmoitella hamppukasvattamoista tms. Niitä luultavasti löytyisi yhtä paljon kuin väärinkäytöksiä tiloilta. Kumpaakaan osapuolta erityisesti puolustelematta.

   Poista
  6. Tosiasiat ei varmasti ole suurimmalla osalla kuluttajista tiedossa, kadehditaan vaan kun lehden päällä kirjoitellaan tukiaisista, jotka mielletään "hyvän miehen lisiksi" tuottajille.
   Jokainen joka rupiaa elukoita pitämään tietää että se sitoo 24 h 365 pv.

   Toivottavasti homma saataisiin joskus järkeistettyä, niin että isolla riskille saisi jotain edes näennäistä tuottoa.. Itsellä ei sikoja nyt ole, mutta paperilla pyöriteltynä näyttää vähän turhan jännältä aloittaa.. ???

   Poista
  7. Minullakaan ei sikoja tälla havaa ole, mutta tiedän toki, että EU karsi tukia mittavasti. Onhan ne traktorimarssit Helsingissä nähty. Kaikki arvostus maaseudun ihmisen työlle.

   Omat juttuni kananpojan aivastustukiaisista pohjautuvat menneeseen kulta-aikaan, kun kaikesta tuli jokin palkkio tai tuki, ja emännän munatili on muhkea ja lasten lapsilisät karttuivat Säästöpankin talletustileillä odottamassa täysi-ikäisyyttä.

   Poista
  8. Sinulla unohtui kananhoidon kulut?

   Poista
  9. Noita tukia ei vieläkään ymmärretä kuuluviksi maatalouden olennaiseksi osaksi.

   Annas olla kun yhtenä kertana ei saisi veronpalautuksia. Verottaja näyttäisi laskelman että valtion kannattavuus on ollut heikko kun on ollut sellaiset ilmat...

   Homma on kiinni siitä että farmari ei voi panna pillejä pussiin puoleksi vuodeksi tai vuodeksi, olla palkatta, elukat syömättä, kannatti tai ei. Tuilla taataan jatkuvuus, siinä niiden ajatus.

   Tietysti voitaisiin kannattavuus nostaa sille tasolle että kaikilla maanviljelyksen parissa olisi laittaa sukanvarteen, siitäkös se vasta kateus riehaantuisi, mutta se tulisi näkyviin ruokien hinnoissa, herraparatkoon sellaista kannattavuutta.

   Poista
  10. Kyllä, kyllä, Anonyymi, olet aivan oikeassa, vaikka minua nuo entisten tukien nimet riemastuttavatkin. Minulla on lisäksi ollut tilaisuus seurata läheltä parin sukulaiseni touhuja, ja ehkä he nyt vain sattuivat olemaan liian äveriäitä ja - anteeksi nyt vain rakkaat sukulaiset - ahneita ja kitsaita tukineen ja tilan tuottoineen. Kaikki varmaan eivät ole samanlaisia.

   Poista
  11. Veljmies/Kuopiojo08 tammikuuta, 2017 13:27

   Miksi emäntä ei saa hankkia "kananmuna rahaa"?

   Kanalaan rakentamisesta tuli rakennuskustannuksia , kanojen ruokinta maksoi.
   Meni lämpöä , sähköä valoon ym.

   Voi pyhä yksinkertaisuus; "muhkea munatili".
   Emäntä etsi ostajat , en usko että ne tuli kysymmään "onko emännällä munia".

   No, sallitaan Iinekselle tietämättömyys. Hän on palkannauttia. Palkka tulee tilille , teki töitä tai näytti videoita.

   Poista
  12. Ei ole oikein, että suomalaiselle tuotannolle asetettuja tiukkoja normeja ei edellytetä tuontiruualta.

   Minusta Iines tuo esille halveksuntansa emäntiä kohtaan .

   Poista
  13. Saa kyllä minun puolestani emännällä olla munatili, mutta minä pidätän itselläni muhkean munatilin mainintaoikeuden. Viittaan tässäkin tuossa ylempänä mainitsemaani tapaukseen. Pientilallisilla ennen munatili meni käsitt äkseni elatukseen, kun taas toisella se kasvoi korkoa koron päälle koskemattomien lapsilisätilien vierellä, joiden vierellä taas metsä-, maito-, porsas- ja muut tilit. Oli siinä perheellä tili poikineen. Harvoin näkee. Puhun siis entisaikain maataloudesta ennen EU:ta, huomaa tämä, Anonyymi. EU:n aikana maanviljelijöiden osa on ollut käsittääkseni huono. Vain isot tuotannot kannattavat, ja ne vaativat luonnollisesti suuria rahoja. 

   Poista
  14. Opettajat siellä kaupassa valitavat, kuinka kaikki rahat menee ruokaa. Ei mene suurimalla osalla palkannauttiolla.

   On varaa talvella Thaimaaseen, ostaa omakotitalo ja vaatteitakin on kaapit täynnä.

   Yksi asia pistää kuitenkin silmään ruokaostoksilla.

   Ruoka ei saisi maksaa mitään. Jos on makkaraa tarjouksessa 3€/kg, ihmiset ostaa sitä ihan hulluna, ja juustosta maksetaan se 7€/kg vaikkei se sitten maistuisikaan miltään. Mun mielestä johonkin jos kannattaa käyttää rahaa, se on ruokaan.

   Kunnolliseen, laadukkaaseen, lähellä tuotettuun, hyvään. Sitä sentään mättää oman vartalonsa sisään kolmasti päivässä. Tällä ajatuksella, ja paikallisia tuottajia tukeakseni, olen ostanut kaiken lihani jo 6 vuotta suoraan tuottajalta.

   Poista
  15. Opettajat eivät havaintojeni mukaan kansoita Thaimaan rantoja talvisin eivätkä kesäisin. Kyllä siellä makoilee enemmän se väki, joka ei koulunpenkillä ole koskaan viihtynyt.

   Lähiruokaa täällä ainakin moni ostaa, minäkin. Lähes kaikki ostamani kasvikset ja juurekset ja hunajat ovat satakuntalaista tuotantoa. Samoin leivät ja maitotuotteet. Rasitteena vaan on ulkomaista kalliimpi hinta.

   Yhtä en käsitä. Miksi kotimainen tavallinen omena maksaa useita euroja/kilo enemmän kuin ulkolainen paljon paremmannäköinen ja laatuinen omena? Kun kotimainen on tuotu kauppaan vaikkapa viiden kilometrin päästä ja ulkolainen lentäen?

   Poista
  16. Kotimaisten laadusta protestoin, olkoonkin että makuasia. Syksyllä saatavat pienet ja kalliit ovat ehdoton ykkönen minun suussani. En muista niemeä mutta tunnistan ulkonäön heti. Maksan sen 3€ /kg ja ylikin mielelläni. Sama asia kuin viinissäkin. En tarvitse paljon mutta laadukkaan pullon saa harvoin alle 15€. hh

   Poista
  17. Kaupat hinnoittelevat omenat itsenäisesti eikä omenantuottajilla ole mahdollisuutta vaikuttaa niiden hinnoitteluun.Kauppa jyrää; ota tai jätä.

   Keski-Euroopan viljelijöillä on isommat yksiköt ja suurempi sato. Tehokkuuden kautta on mahdollista painaa hintoja alas. Tuontiomenat kuuluvat kauppojen tarjoustuotteisiin, mutta kotimaista omenaa myydään tarjouksessa vasta loka-marraskuussa.(Luvin netistä tään..)


   Kuljetuskustannuksetkaan eivät vaikuta hintaan. Keski-Euroopassa viljellyt kovamaltoiset ja paksukuoriset lajikkeet kestävät säilytyksen ja kuljetuksen ja säilyvät kaupan tiskissäkin pitkään.Mistäsen tietää vaikka on säteilytetty Italiassa???

   Logistiikka on tänä päivänä niin pitkälle kehittynyt, että Uudeltamaalta ja Italian satamakaupungista tuodun omenan kuljetuskustannuksissa ei ole suurta eroa.

   Ulkomaisten omenoiden säilyvyyttä tehostetaan pintakäsittelyaineilla. Kotimaisissa omenoissa ei ole koskaan käytetty pintavahoja.

   Poista
  18. Kotimaisten omenoitten hinnoittelu on tosi härskiä. Meilläkin täällä on näitä omenantuojia viiden kilometrin säteellä monta, ja monta muuta olisi, jos näitä aktiivisesti otettaisiin mukaan myyntiketjuun.

   Luulen, että omenanmyyjät jopa tuovat omenalaatikkonsa itse pikkukorvauksella, ja silti kauppiaan hinnat ovat monin verroin korkeammat kuin ulkomaisen omenan, joissa lisäksi on myrkkyjä, vahaa ja jotka on poimittu kovina ja puoliraakoina. Pelkään, että halkaisen vielä joskus etuhampaani, jos isken sen vaikkapa Gala-lajikkeeseen.

   Minäkin ostan kotimaista mieluiten ja maksan kyllä sen kiskurihinnan, joka jää valitettavasti kauppiaan taskuun.

   Poista
 15. Hieman erikoinen tuo anonyymin vertaus veronpalautuksiin. Nehän ovat rahoja, joita veronmaksaja on maksanut liikaa yhteiseen kassaan, eivätkä palautukset tule kuin maanjussille illallinen. Mätkyjäkin monet saavat. Palkansaajat keräävät siihen kassaan, josta maatalousharjoittajien hätäaputuet maksetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monihan retostelee mätkyillään, eikä tunnu tajuavan, että hän on todellisuudessa lainannut valtion rahoja omaan pussiinsa koko vuoden ja nyt maksaa näitä rahoja takaisin.

   Jostain syystä meikäläisen verotus on useimmiten +-0, eli se on kai sitten oikein arvioitu. Suurin summa, jonka olen saanut takaisin, on 168 euroa. Mätkyjä en ole maksanut koskaan.

   Poista
  2. Loistavia uutisia meille kansainvälisesti ajateltuna aivan sairaista hinnoista kärsineille kuluttajille. S-ryhmä alentaa kotimaisen kurkun hintaa 41 prosenttia, kotimainen tomaatti halpenee 21 prosenttia!

   Halpuutukset tehdään, kuten aikaisemmatkin, S-ryhmän omista katteista.

   Kiitos S-ryhmä, kuluttajien pelastus!

   Poista
  3. Tämä on siksikin hyvä uutinen, että suomalaiset syövät paljon tomaattia ja kurkkua, moni päivittäin. Ne ovat helppoja käyttää kiiressäkin, jos ei viitsi tehdä kunnon salaattia. Siitä vaan paloiksi lautaselle lämpimän ruoan viereen ja annos on valmis.

   Minulla molemmat ovat säännöllisesti myös leivän päällysteinä, kun pidän juustoista, en lihaleikkeleistä.

   Poista
  4. Niin ei viitsitä, on kova kiire. Siis kiire , minne???

   Poista
  5. Mihin nyt ihmisillä on kiire? En minä tiedä, mutta eikös niin kuulu sanoa, että on kova kiire ja kalenteri täynnä.

   Minulla ei ole koskaan kiire, ja kalenterissa on tällä hetkellä vain kaksi merkintää. Hidas on minulle positiivinen sana.

   Poista
  6. Ei S-ryhmä toki hyväntekeväisyyttä tässä tee, vaan saksalainen Lidl on sen siihen pakottanut. Katteet ovat epäilemättä edelleen ihan hyvät. Sakemannit eivät ilmaiseksi myy mitään, he ymmärtävät järkevän ja kohtuullisen hintatason. Sellaisen, jota Suomessa ei aikaisemmin ole nähty eikä ymmärretty. EU:n ansiosta varmasti Lidl´kin tänne rantautui.

   Poista
  7. Lidlissä käyn joskus, sillä tuotteiden laatu on yllättävän hyvä. Siellä oli jouluna hyvää punaviiniglögiä, jonkalaista suomalaisissa marketeissa ei ole. Lisäksi poimin herkkuhyllystä pikkupurkit marjahyytelöitä ja erinomaista sinappisoosia, kaikki kinkulle. Suomalaisissa hyytelöissä on kemiallinen maku, näissä maistui vain marja.

   Lisäksi tiedoksi naisväelle: Lidlin halpiskasvovoide Cien päihitti syksyllä voidetutkimuksissa kaikki huippukalliit merkkivoiteet. Se oli tehokkain.

   Poista
  8. Poliittinen etujärjestö MTK ehti propagandistisesi väittää halpuutusten olevan pois tuottajilta. Ujoimmat sen uskoivatkin. Tuottajat ovat tietenkin viime aikoina olleet uuden edessä, sopeutuminen on vaikeaa, kun enää ei pitäisi Mersua ostaa, vaan tehdä kauppareissut maantiekäyttöön rekisteröidyllä traktorilla.

   Poista
  9. Perhetilat tapetaan , tilalle tulee suuret maatilayhtiöt.
   Samoin on pienet kaupat tapettu. Suomessa pienyrittjä on toisen luokan kansalainen.
   Sekö sinun mielestä oikein?

   Poista
  10. Varmasti kaikille tavallisille ihmisille tulee hämmästys lukiessaan soalistin aivopieruja: -Mitä noiden vasemmistolaisten päässä oikeen liikkuu? Miten he voivat ajatella tuolla tavoin?   Sosialismi nimittäin perustuu äärimmilleen vietyyn materialismiin ja kateuteen. Vasemmistolaiset eivät tätä tietenkään suoraan myönnä mutta muulla tavoin heidän ajatuksistaan on mahdoton rakentaa sisäisesti johdonmukaista ideologiaa.

   He ajattelevat että onnellisuus ja hyvinvointi johtuvat yksinomaan materiaalisesta hyvinvoinnista.

   Täytyy saada uusi auto.Tavaraa kaapit täyteen. Mutta ei suinkaan absoluuttisesta varallisuudesta vaan suhteellisesta.

   Sosialistia ei tee onnelliseksi uusi farmariauto, jos naapuri ajaa uudella isommalla autolla. Häntä ei tee onnelliseksi uusi grilli, ainakaan jos naapurilla on isompi ja kalliimpi.

   Kateus vie kalatkin vedestä, sanoo vanha sananlasku. Kunnon sosialisti tuntee onnellisuutta vain vahingonilosta; kun naapurin auto suistuu ojaan tai kun naapurin grilliin osuu salama.

   Poista
  11. Veljmies, minäkin olen miettinyt ja täälläkin esittänyt jopa Marxin suuntautumista lähinnä vain pääomaan. Ikään kuin raha toisi onnen.

   Tämä lie ikuinen dilemma, anteeksi sanahirviö, mutta tähän se sopii parhaiten. Materiaa tarvitaan henkiinjäämiseksi. Vaan kun se henkiinjäänti ei riitä. Mikään ei riitä, koskaan.

   Poista
  12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  13. Pikkuporvarillisia kateudenaiheita sinä, arvon Turvenuija, tässä luettelet. Eivät ne sosialistisia suinkaan ole! Mutta inhorasistisella tavalla Iineskin erottelee ihmisiä: "Lisäksi tiedoksi naisväelle..." Miksi miehet eivät muka saisi myös huolehtia kasvojensa ihoa hellästi hivelevästä Cienistä?

   Poista
  14. Inhorasistisella tavalla... Haist huilu, Anonyymi.

   Poista
  15. Veljmiehen kirjoituksessa oli runsaasti virheitä. Maatalouden harjoittajat eivät ole yrittäjiä, vaan kyseessä on ainoa reaalisosialismin hengissä säilynyt muoto. Minä en koskaan ole ollut sosialisti, mutta maanjussit ovat sitä aina.

   Poista
  16. Laitan ja linkkaan vielä kaikkien viljelijöiden ja sikatalousyrittelijöiden (huom! ei yrittäjä) suojelupyhimyksen, Fidelin, laulun.

   Poista
  17. No jaa, suomalaista maataloutta toki arvostan ja laitankin tästä vähän lycka till!

   Poista
  18. Summa summarum: Raha ei sikiä pankeissa, työmies! Se syntyy sinun työstäsi työmies! Sinun ja eukkosi raadannasta kepuli kiskoo miljoonansa, ja minne ne miljoonat sijoitetaan, kas sitä ei duunari tietää saa.

   Se on harvojen etuoikeus, se on kepulivaltion salaisuus. Se on kultapossuporvareiden karsinasalaisuus.

   Ne luulevat sinua tyhmäksi, työmies! Ne syöttävät sinulle valheita, työmies! Kun kepulihallitus vakauttaa sen työmies maksaa palkastaan, ja kun voitto on valunut kepun taskuun ja suhdanne äkkiä kääntyy laskuun, hinnat nousevat taivaaseen kuin kirkkoherran rukoukset.

   Maalaisliiton lait.

   Poista
  19. Miksi sinä laitat linkkejä. En minä niitä avaa.
   Voisit perutellä näkemyksesi.
   Suomalainen työ on hyvä asia, ja kysymyksessä on laillinen elinkeino.


   Poista
 16. Vaan olkaat valmiit, sillä Tapsan Matriarkka-kirjoitus on valmis. Tulee päivän aikana Einesbaariin luettavaksi ja kommentoitavaksi. Kunpa edes joku olisi kirjan lukenut! Jos ei vielä, niin myöhemminkin ehtii mukaan, sillä keskustele ei vanhene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on, kuten huomaatte, ja veljet, mikä kirjoitus. Vapise Tervo ja ole samalla ylpeä! Tämä on lukemistani kritiikeistä mielestäni tarkin ja monipuolisin.

   Poista
  2. Ei se kuitenkaan ole jumalan sanaa, vaan oma hyvin subjektiivinen näkemykseni Tervosta ja kirjasta. Osan kirjoitin vakavissani, osan pilkallani.

   Poista
  3. Se siinä parasta onkin, että et suodata. Tässä maailmassa on niin paljon stilisoitua ja suodatettua sanaa, että tämmöinen reipas ja raikas teksti tuntuu siltä, että tekijä ei kumarra mihinkään suuntaan, niin kuin liian moni kriitikko tekee - on sidoksissa vallitsevaan taidehenkeen ja arvioi lukemansa tämän siivilän läpi.

   Minä sulattelen vielä vähän omaa Matriarkka-kokemustani, ennen kuin ilomaisen itseäni kommentin muodossa. Uskon, että keskustelua syntyy, mutta hitaanlaisuus on vain hyvä merkki.

   Sitä paitsi minulla on arvaamaton kiire tänään. Vasta uusitun kylpyhuone-saunaosastoni tuuletushormiin on pudonnut lintu, jota koetetaan pelastaa. Ensin kävi kaksi huoltoyhtiön miestä koputtelemassa ja kuvaamassa, ja nyt kävi nuohooja, mutta lähti hakemaan jotain harjaskoukkua, jotta voi nostaa nyt jo väsyneen linnun hormista ylös. Mahtaako onnistua lintuparan mittava pelastus?

   Poista
  4. Ei onnistunut, talitiainen oli kuollut juuri ennen kuin nuohooja sai sen nostettua ylös. Tämä päivä meni tähän. Aamusta iltapäivään. Kauan se siellä räpiköi ja yritti liukasta putkea pitkin ylös. Pieni lintu, ja niin mittava operaatio. Palokunta enää puuttui. Kaikki miehet koettivat tosissaan ja huomasin, että jokainen halusi kovasti pelastaa linnun hengen.

   Lasku menee taloyhtiölle. Ja tiedän jo, että naiset marmattavat kehvikekkereissään.

   Poista
  5. Tapsan kirjoitus oli epäilemättä loistava, kovin hyvin en osaa sitä arvioida, koska en ole lukenut Matriarkkaa. Siksi en viitsi tätä laittaa Einesbaariin.

   Syy miksi en ole lukenut on, että jo Laylan parissa väsyin Tervon näihin "kunnianhimoisempiin" teksteihin. Mies oli loistava humoristi, mutta näitä liian kunnianhimoisia juonikehitelmiä en jaksa. Kirjailijan kirjoituksista paistaa myös ajatus mahdollisista filmatisoinneista. Ehkäpä Lehto voisi näistäkin jotain nyhertää.

   Hybridi on loistava sana, Toyotalta olen sen kuullut. Autot ovat osin sähkökäyttöisiä, eivätkä siten kuluta bensiiniä kuin vähän normaaleja bensiinikäyttöisiä enemmän.

   Poista
  6. Aikamme meillä kaikilla, se tuli talitintillä päätökseen. Kesällä kävin kävelylenkillä luonnonpuistossa yhden sepelvaltimotautia potevan ystäväni kanssa. Polulla makasi joku rastas silmät auki. Ihan voipunut se jo oli, antoi minun tulla viereensä ja koskettaakin. Niin se käy, niin se menee.

   Poista
  7. Kyyneleet minulle tulee silmiin, kun ajattelen broidin koiran, Sasan, viimeistä iltaa. Vähän jaksoi vielä ihan mustiksi muuttuneita silmiään nostaa ja lyhyesti häntäänsä heilauttaa, kun sitä silitin. Broidi vei sen vielä kantaen viimeiselle lenkille. Seuraavana aamuna makasi pahvilaatikossa odottamassa tulevaa polttohautaustaan.

   Poista
  8. Minulta puuttuu 50 viimeistä sivua ja saan kirjan luetuksi tänään. Tuo viimeinen osio vaatii voimia pysyä tyynenä. Niin vimmaisaa agendaa joukkoon on jätetty. Kustannustoimittajana olisin pyytänyt joissain kohdin pienempää liekinheittäjää.

   Poista
 17. Tänään luin kolme eri uutista, jotka liittyvät asumistukiin ja perustuloon, josta oppositio on ollut hämmästyttävän hiljaa.

  Olen aina ihmetellyt asumistukea, ja kun nyt luen, että muuan Arto saa 400 euroa asumistukena sen lisäksi, että hän luonnollisesti saa myös muita tukia, en voi muuta kuin todeta, että valtio totisesti pitää huolen omistaan.

  Ei ihme, että tilille tupsahtanut perustulo harmittaakin Artoa. Jospa se vie muita tulonlähteitä pois? Muuan Liisa taas riemastuu saamastaan perustulosta ja kertoo lehdelle iloisena, että voisi sitä töihin nyt lähteäkin, ja jotakin voi olla jo tiedossakin. Hieno asenne Liisalla.

  Vaan että valtavat asumistuet vyöryvät myös Suomen suurimmille yksityisille vuokrayhtiöille VVO-konsernille ja Satolle, jotka tuista huolimatta vain korottavat vuokriaan. Ei ihme, että Kelan entisen johtajan Hyssälän mukaan Suomi menee mahtavine asumistukineen kohti perikatoa. Mitä tekee Elli Aaltonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näille artoille kannata kenenkään olla kateellinen, meidän kaikkien etumme se on, että niistä pidetään huolta. Hyssälä oli poliittisin perustein valittu huono johtaja. Samoin tämä seuraajansa, joka vain sattumalta on kepulainen, koska rehellinen mies, Juha Sipilä, lupasi puoluepoliittisten virkanimitysten olevan ohi.

   Sato ja VVO ovat vuokrissaan suorastaan törkeitä. Jälkimmäinen vielä työväenliikkeen omistama. Rosvokaptalismia äärimmilleen vietynä.

   Poista
  2. Vuokrasääntely tai vuokrakatto suitsisi ahneempia vuokranantajia. Vaikea tauti kesytettäväksi muuten kuin rajoituksilla.

   Rikulla on realistisempi näkemys asumistuesta kuin Iineksellä. Hgissä asumistukea saa myös todella iso joukko pienipalkkaisia kaupungin ja yritysten työntekijöitä. Palkka ei riitä elämisen kuluihin. Hallitus leikkasi yleistä asumistukea, mutta vain pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvilta (asumistuen määrään vaikuttaa paikkakunta). Joten pääkaupunkiseudun ylisuuret vuokrat saivat siunauksensa. Liekö rosvot itse olleet säätämässä itselleen sopivaa lakia.

   Poista
  3. Kateudesta en puhuisi tässä, sillä ei se ole minulta pois jos joku saa asumistukea 400 euroa. Ihmettely on puhdasta ihmetystä, että tuet voivat olla näinkin suuria. Tuommoisella summalla makselisi jo asuntolainankin pois, ja saisi tilalle oman asunnon.

   Eiköhän noihin rosvovuokriin löydy syyllisiä sieltä Saton ja VVO:n taholta. Ay-liike sijoittanee kuitenkin kertyneet miljardit jäsentensä hyväksi.

   Poista
  4. "Tuommoisella summalla makselisi jo lainoja pois". Millä tavoin?

   Poista
  5. Visioin tässä ja kehittelin mielessäni ihmistä arvostavampaa systeemiä.

   Ihminen voisi käyttää asumistukisummaa halutessaan myös oman asunnon ostoon valtion tukemalla lainarahalla. Siinä 400:ssa olisi kyse lainan lyhentämissummasta. Tuosta voisi kehitellä jotain, se on vain idea. Tuki loppuisi kun laina on maksettu.

   Saa nauraa, saahan ihminen unelmoida paremmasta maailmasta.

   Poista
  6. Tavallaan sinun toteutui nyt kun opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin. Opiskelijoiden asumislisää ei saanut vanhempien omistamaan asuntoon, mutta asumistuen saa. Nyt opiskelija voi asua vuokralaisena vanhempiensa omistamassa asunnossa ja saa asumistukea vuokraan, joka on useimmiten paljon enemmän kuin varsinainen hoitovastike, joten sillä voi lyhentää mahdollista lainaa. Muuten ei voi, sillä asumistuessa ei oteta huomioon lainaosuutta, vaan ainoastaan vuokra- tai vastike.

   Keskimäärin asumistuki kattaa noin 50% hakijan todellisista asumiskuluista, enimmillään. Suurin osa tuensaajista saa vähemmän kuin enimmäismäärän, eli tuen tarvitsijan kannalta kyse ei ole sataprosenttisesta tuesta. Asuminen on perusoikeus, perustarve, ja sillä on aina rahastettu, koska jokainen tarvitsee kodin.

   Poista
  7. Tavallaan sinun *ideasi* toteutui.

   Poista
  8. Ei toteutunut tuossa mallissasi.

   Minun mallissani kyse on kaikkien ulottuvilla olevasta järjestelmästä. Edellyttää siis henkilökohtaista vastuunottoa.

   Poista
  9. Niin, mallissasi asukas ottaa asuntolainaa ja maksaa sitä välittömien asumiskulujen päälle? Kuinkahan monella tulonsaajalla olisi tähän mahdollisuus. Tilastojen mukaan kutakuinkin 75% kaikista tulonsaajista tienaa alle 2600 euroa kuukaudessa. Bruttotuloina.

   Asumistuen saaja vastaa henkilökohtaisesti vähintään 50% asumiskuluista. Omavastuu on asumistuessa 20% - siis: myönnetystä tuesta maksetaan korkeintaan 80%.

   Poista
  10. Oletko kuullut ideariihestä?

   Se on keskustelu- ja innovointimalli, jossa saa ja pitääkin heittää ilmoille kaikki ideat, hulluimmatkin. Kaikki ideat hyväksytään ampumatta yhtään alas.

   Sinä ammuit juuri idean alas, kuin joutsenen lennosta.

   Opettele rentoutumaan ja suhtautumaan asioihin hieman positiivisemmin, ystävä hyvä. Elämä muuttuu paremmaksi.

   Poista
 18. Faktoihin perustuvan kommentin jos näkisi täällä asumistuesta. Se oli hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kirjoitapa itse, niin saat mieleisesi.

   Kommenttini luvut ovat päivän uutisartikkeleista. Ne ovat faktaa, mikäli lehdet eivät kirjoita palturia.

   Poista
 19. Viime aikoina aika usein on omistajan suusta kuulunut älämölöä: "Operatiivinen johto vastaa..." - Operatiivinen johto ei toimi päivääkään ilman yrityksen hallituksen luottamusta. Verukse on säälittävä. VVO on ammattiyhdistysliikkeen riistoporvarismia tavalla, jota en tiedä mistään muualta, paitsi nyt tietysti Satosta ja mahdollisesti pienemmässä mittakaavassa muissa asunnonvuokrausyhtiöissä.

  Ammattiyhdistysliikkeet ovat tehneet moraalisen konkurssin. Vahtera siitä kirjoitti oivan tutkielman: "Huumekartellien voitot kalpenevat..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä itkin broidin koiran ....

   Itkupilli.

   Poista
  2. Jos meilltä olisi oikeasti asioita korjaamaan pyrkivä ja hyvä pääministeri - ja hallitus, tähän puututtaisiin jollakin pakkolailla.

   Poista
  3. Olet väärässä anonyymi, ei minun verenpaineeni siitä kohoa, että todistelet omaa idioottiuttasi. Naurattaa vain. Olisi kiva nähdä vanhempasi.

   Poista
  4. Mies, joka ei itke broidinsa koiraa, ei luultavasti kelpaa monellekaan naiselle, Anonyymi. Kenties jollekulle epätoivoiselle. Katsopa vaikka televison Moi-liittymän mainos.

   Sipilässä on kyllä vikaa, mutta niin on aina ollut muissakin pääministereissä. Ja nimenomaan Sipilän riepotuskin ollut koko ajan niin kovaa, että sääliksi alkaa käydä koko mies. Takana vielä oman lapsen kuolema.

   Ja toinen kysymys. Olisiko Antti Rinteestä muka Suomen talouden nostajaksi ja velan vähentäjäksi, tai ylinopeus-Niinistöstä, tai hik-Arhinmäestä, tai antifa-Anderssonista? Kenestä olisi?

   Oletteko kuulleet muuten eilisiä uutisia: Talous on kovaa vauhtia nousemasta lamasta! Miksi tästä ei kukaan anna sulkaa hallitukselle?

   Poista
  5. Esimerkiksi siksi, että hallituksella ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Hallituksen ainoa saavutus tähän mennessä on syvän epäluulon juurruttaminen isoon osaa kansasta. Talouden nousuun pitää sitä paitsi suhtautua hieman varovasesti. Näkees nyt.

   Poista
  6. Ai ettei tekemistä nousun kanssa? No eipä tietenkään.

   Hallituksella on tekemistä vain laskun kanssa.

   Näin se virallisen konsensuksen mukaan on.

   Poista
  7. Vai konsensus. Poliitikot ovat kitsaita myöntämään, että hallituksen keinot talouden korjaamisessa ovat sangen rajoitetut. Marttyyrius sopii erittäin huonosti ylintä toimeenpanovaltaa käyttävän hallistuksen puolesta.Etenkin, kun hallitus on pyrkinyt profiloitumaan jämäkkänä, määrätietoisena ja aikaansaavana. Pääministeri ei ylimielisyydessään ymmärrä jääviydestä hölkäsen pölähtävää. Minusta paljon parempi olisi ollut, jos olisi lapsilleen näistä kaupoista tietoisesti hakenut etuja. Koska se toinen vaihtoehto, joka näyttää todelta, on että äijä ei oikeasti osaa mitään.

   Persut saivat valtaan erittäin tukevan otteen, koska ovat yksi kolmesta hallituspuolueesta. Heidän selityksensä aikaansaamattomuteensa on, että muut eivät anna ja muut ovat jo aikasemmin pilaneet kaiken.


   Ruunahallitus.

   Poista
  8. Vikansa kullakin hallituksella, niin tälläkin.

   Se mikä minua tässä eniten haittaa, on tämä vellova vihapuhe, jolla hallitusta piiskataan pois. Kataisenkin hallitus demareineen ja vihreineen ja vasemmistoineen oli huono, huonoin siihen asti. Ei noussut talous heidän toimillaan tai toimettomuudellaan, mutta ei heitä näin aggressiivisesti haukuttu kuin Sipilän hallitusta.

   Mitä vaihtoehtoja siis jää, kun mikään puolue ei pysty muuta kuin olemaan huono?

   Poista
  9. En ole mikään Sipilä-fäni mutta faktoista ei journalistien pitäisi poiketa saalista ajaessaankaan. Sipilä pani liiketoimensa pakettiin ja antoi paketin ulkopuolisen hoidettavaksi juuri jääviysongelmia välttääkseen. Enempää ei ihminen voi oikein tehdä. Hän on insinööri ja insinöörit toimivat suoraviivaisesti kuten hän on tehnyt. Suoraviivaisuus on teknisten alojen toimivuuden perusedellytys.
   Siinä on tietysti miettimisen paikka, että onko hän oikealla alalla kun siirtyi politiikan puolelle, osoitti ainakin kokemattomuutensa moneen kertaan.

   Lapset tietysti toimivat itsenäisesti omalla tavallaan, se on kai laillista?

   Minusta tässä jupakassa on kyse puhtaasta poliittisesta ajojahdista jota lisää median moraalikato. Heille kelpaa kaikki mistä voi kuvitella rahaa lähtevän. hh

   Poista
  10. Jostain luin, että Sipilän lasten osuus yhtiöstä oli vain viiden prosentin luokkaa. Muita omistajia kai tällöin on 95 prosenttia, mikäli asioista jotain ymmärrän. Olin lukevinani myös, ettei sopimusta olekaan tehty juuri nyt... Asia oli vanha.

   Hyvin kiinnostava seikka on nyt sekin, että nousevista taloyden käyristä ei nyt kirjoiteta, johtuivat ne sitten vaikka mistä.

   Perustulokokeilustakin on Ilta-Sanomissa meneillään hyvin negatiivinen esittelykierros kyttyrää tykkäävistä tulon saajista. Eikö siinäkään nyt mitään hyvää muka ole?

   Poista
  11. Faktat ovat tässä:

   "Esteellisyys eli jääviys viittaa virkatehtävissä esiintyvään eturistiriitaan. Se tarkoittaa virkamiehen tai luottamushenkilön sopimattomuutta osallistua asian käsittelemiseen tai ratkaisemiseen. Esteellisyys rikkoo hallinnon objektiviteettiperiaatetta, joka pyrkii turvaamaan hallintopäätöksen tai hallinnollisen menettelyn oikeellisuuden, puolueettomuuden ja objektiivisuuden.

   Esteellisyys syntyy, mikäli virkamies tai luottamushenkilö on sellaisessa suhteessa käsiteltävään asiaan tai sen asianosaisiin, joka saattaa vaarantaa hänen puolueettomuutensa. Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti vaan riittää, että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua.


   (Wikipedia)

   Poista
  12. Jos minulle puhut, niin nyt en ymmärrä, mihin viittaat. Kenen esteellisyys mihin? En minä ole mitään väittänyt. Yleensäkin olen sivustatarkkailija.

   Eli minkä asian käsittelemiseen tai ratkaisuun viittaat. Kysymys on vilpitön, koska tipahdin kärryiltä. Ei ole pakko vastata, tipun aika usein ja helposti.

   Poista
  13. Vastasin lähinnä hh:lle liittyen tähän Juhagateen.

   Poista
  14. Mutta mitä se Sipilä itse asiassa teki tämän Intian ison diilin eteen?

   Maan talouteen, joka nyt kikystä etc huolimatta monen harmiksi nousee, hänellä ei kuulemma ole mitään osuutta, kuten ei mihinkään muuhunkaan positiiviseen.

   Mutta Intiaan hän osasi myydä 100 miljoonan tehtaan pikavisiitin aikana tuosta vaan? Ja teki sen ihan vaan siksi, että omat kakarat hyötyisivät?

   Eli väärin myyty.

   Poista
  15. Median tehtävä on olla vallan vahtikoira. Turhaa marttyyriutta ovat väitteet, että tämän hallituksen kohtelu olisi poikkeuksellista tai erityisen paljon vikoja hakevaa. Edellisestä tuhkamunahallituksesta käytettiin ihan lehtien sivuilla nimitystä: "kaikkien aikojen huonoin hallitus".

   Asumiseen liittyen minun on pakko lisätä tähän kepulainen nuorisosäätiö, jonka tehtävänä pitäisi olla edullisen asumisen tarjoaminen nuorille. Toiminta oli erittäin härskiä. Päämisteri vähä-Matille meni säätiöstä ohi säätiökirjan huomattavia vaaliavustuksia. Antti Kaikkonen sai toiminnastaan Nuorisosäätiössä ainoastaan ehdollisen pallon jalkaansa, joten hänestä ei voi puhua entisenä linnankundina. Adoptiota minä en hänen ansioluettelollaan myöntäisi. Vähä-Matti säilyi ilmeisesti syytteiltä vanhentumisaikojen ja pääministeriyden vuoksi.

   Poista
  16. Tapsa, ihan hyvä tietysti olisi, jos sinä tai joku muu luettelee ne Sipilän hallituksen toteuttamat asiat, jotka taloutta nostavat.

   Markkinat ovat tietysti osin henkimaailman asioita, jossa "luottamus" ja "usko" ovat tärkeitä avainsanoja.

   Sipiukko ei myynyt sadan miljoonan tehdasta, hän itse vakuutti osallistuneensa vain yleisellä tasolla lämpimiä puhuen. Politiikot ylipäätään ovat liike-elämälle vain pääsylippu isoihin pöytiin. Joku jawaharlarnehru otti liikemiehet vastaan, koska heillä oli pääministeri maskottinaan.

   Poista
  17. Petteri Orpo sitä paitsi sanoi, ettei talouden nousuun ole nyt syytä luottaa liikaa. Syyksi hän mainitsi muistaakseni, ettei taloutemme rakenteita ole korjattu. Minä tuohon lisäisin, ettei meillä ole oikein mitään myytävää, mikä ulkomailla kiinnostaisi. Ruotsalaiset myyvät maailmalle sitä sun tätä, mutta meillä ei ole kuin selluloosaa tarjota.

   Poista
  18. Oletko hyppinyt pöydällä ? -
   Menetkö kouluun/töihin bussilla ? -
   Omistatko mekkoa ? -
   Mikä biisi soi ? -
   Tykkäätkö värikkäistä housuista ? -
   Ovatko muussi ja lihapullat hyviä ? -
   Paljon kello on ? -
   Osaatko soittaa kitaraa ? -
   Laulatko tällä hetkellä ? -
   Haluatko et teen lisää gallupeja ? -
   Onko hampurilaiset hyviä ? -
   Ootko puhunut koskaan ääneen aamunavauksessa ? -
   Miten voi puhua ääneti ? -
   Onko Ashley Greene kaunis ? -
   Oletko kenties twilight-fani ? -
   Suunnitelmia tälle päivälle ? -

   Poista
  19. Katsotko Olipa kerran ? -
   Tykkäätkö irvistellä ? -
   Onko gaselli kiva eläin ? -
   Mitä mieltä olet Paula vanukkaista ? -
   Minkä väriset housut sulla on ? -
   Onko alias hyvä peli ? -
   Tykkäätkö smoothiesta ? -
   Onko vessa hätä ? -
   Ärsyttääkö nää kysymykset ? -

   Poista
  20. Ahkera kommentointini ei kuitenkaan johdu adhd:stä tai kahdeksansuuntaisesta mielialahäiriöstä.

   Miten muuten maailman koet, anonyymi? Koiran kuolemaa ei saisi itkeä, mutta sinulle pitää ilmeisesti osoittaa myötätuntoa. Siksi sen teen: osanottoni ja nyyhkis!

   Poista
 20. Riku, konkretiaa pöytään, siis tapahtumien kulku jossa S on antanut lapsillensa tai näiden edusmiehille sellaista etua jota nämä eivät olisi muuten voineet saada. Siis jotain josta oikeudessa annataan langettava tuomio. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellen toistan tuon tekstin luottamusmiehen tai virkamiehen jääviydestä: "Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti vaan riittää, että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua." (wikipedia)

   Tästä on kysymys. Pääministeri on joku heppu hei, joka ei mahdollisesti ylimielisyyttään, tai jostain muusta syystä, ymmärrä jääviyttä.

   Poista
  2. Mitä isojen poliitikkojen, ministereiden ja siitä ylöspäin, tuomitsemiseen tulee, niin eipä sellaista juuri ole maassamme tapahtunut.

   Valtakunnanoikeus on kokoontunut vain neljästi ja vain yhden tuomion se on langettanut minun elinaikanani. Kauko Juhantalo tuomittiin bisneksiensä ja politiikan koplaamisesta. Juhantalon juttukin meinattiin painaa villasella, mutta eduskunnan akat nostivat onneksemme ison älämölön. Kristillisten edustaja teki eduskunnassa aloitteen Juhantalon erottamiseksi kansanedustajuudesta ja se tapahtui. Keskustakannattajat palkitsivat sankarinsa Juhantalon, äänestämällä hänen uudelleen eduskuntaan.

   Emeritusprofessori Virolainen on kirjoittanut blogissaan siitä, kuinka oikeuskansleri on se instanssi, joka armahtaa isot poliitikot, julkisuuden ahdistellessa liikaa.

   Poista
 21. Käsi pystyyn kaikki, jotka meinaavat Trumpin olevan virassaan koko neljä vuotta. Ettei vain tekisi nixoneita jossain vaiheessa. Äijä on nyt niin voimansa tunnossa, että tekotukka meinaa valahtaa otsalle.

  Ja Soini kävi Erdoganin vieraana ylistämässä Turkin ja Suomen yhtäläisyyksiä. S..nan kommunisti. Menee vain herra Soini seuraavaksi Vladimiria pusuttelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommunisti-sana oli vitsi, koska sanaa käytetään haukkumasanana. Populistioikeistolaiset eivät ole kommunisteja eikä sitä ole kaverinsa Vladimir Putinkaan. Ei niistä selkoa ota, kun ei niillä ole mielipiteitä, ainoastaan vallanhimo.

   Luoja pientä Suomea Trumpin ja Putinin etupiirijaoilta suojelkoot. Meksikoon Trump varmaan ensi työnään hyökkää, kun se ei suostu maksamaan sitä muuria.

   Poista
  2. SDP;hän on ollut viimeiset (kymmenet) vuodet niitä työelämän uudistuksia tekemässä. Nyt kun ei tällä hetkellä ole, niin kaikkea jarrutetaan silmät ja pää punaisena.
   Paitsi tietenkin yleishyödyllisen, itselleen ja ammattiliitoille, VVO verot ja voitonjako. Ne ovat SDP;n erikoissuojeluksessa! Ne eivät kuulu joukkoon, vaikkakin suoraan rasittavat pienituloisia vuokralaisia ja heidän perheitään.

   Mitenkäs ne ay-liittojen verovapaat voitot asuntobisneksissä. Miljardibisneksiä pyöritetään ja voitot kääritään ilman veroja. Onkohan yhdistyslainsäädännön tarkoittama pienimuotoisten tulojen verovapaus tarkoittanut alun perin tällaista miljardibisnestä. Hallituksen on syytä tarkistaa yhdistyslainsäädäntöä ja laittaa nämä tulot verolle.

   Poista
  3. Hyvä Veljmies! - Vähän hitaasti sinulla käynnistyy, mutta enkö tuota VVO:n kuriin saattamista jo muutama kommentti takaperin ehdottanut. Ei tuo roistokapitalismi kuitenkaan kepun tai Soinin syntejä puhtaaksi pyyhi. - Aaattelepa ite! - Soini kehui Erdogania. Revi siitä sitten...

   Poista
  4. Minä luulen, että tuo anonyymi käy joka sunnuntai kirkonmenoissa. Kun pastori aloittaa varoittelun perkeleestä, niin huuto kajahtaa kirkkosalissa: "ÄLÄ KIROILE!"

   Poista
  5. Voitko Veljmies lyhyesti määritellä minun ideologiani? - Epäilemattä voit, teillä teikäläisillä on sellainen tapana, ei siihen itse pysty mitään sanomaan.

   Poista
  6. Tuumailen tässä, että ehditäänköhän tätä Trumpin akan poikaa ikinä edes vihkiä USAn presidentiksi... vaikuttaa sen verran epävakaalta persoonalta, että voi joutua kohta hoitoon.

   Veikkaan siis Rikun tavoin, ettei Trump hallitse täyttä kautta.

   Poista
  7. Ei hallitse. Ei ikinä. Ennemmin syttyy sota Kiinan kanssa. Ja siinä jää U.S.A.kin helisemään kuin tusina tiukuja.

   Poista
 22. Suomen koko "luotettava media" on täysin Trumppia vastaan ja kirjoittaa hyvinkin panettelevia, mustamaalaavia ja sensaatiohakuisia juttuja.

  Mitään, ei minkäänlaista positiivista Suomen mediasta ette löydä Trumppia kohtaan. Pelkkää negatiivista.

  Lisäksi Suomen media pyrkii tahallaan joko alleviivaamaan tai esittämään asiat siinä valossa että se on joko Trumpin vastaista, tai nyt ihan uutena on tullut tuo että Trump mukamas jollain tapaa myöntäisi Venäjän olevan vihollinen automaattisesti sun muuta.

  Asioita irrotetaan kontekstista säälimättömästi ja käytetään ihan millä tavalla tahansa "luotettavan median" toimesta?

  Suomen media aivopesee ihmisiä aivan tajuttomalla paineella ja olen todella huolissani niistä ihmisistä jotka eivät osaa englantia, tai eivät vaivaudu/ pysty itse lukemaan mitä Trump oikeasti puhuu tai on puhunut ja mitä mieltä hän on asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoria se on tuokin. Myös vapaan maailman, Yhdysvaltojen, media on ajautunut Trumpin kanssa hakauksiin. Trump oli taustalla monia vuosia sikäläisessä valemediassa. Niissä, jotka keksivät Obaman olevan muslimi ja saattavan maan perikatoon.

   Kolme vuotta ja sitten kolisee nixonit. Tallettakaa nämä sanat sydämiinne.

   Poista
  2. Äsken juuri Trumpin ulkoministeri ilmoitti kiinalle että "me ewmme kunnioita teidän suverniteettianne" etc. Kiinan edustaja vastasi kohteliaasti "älkää kuulkaa ruvetko vittuilee meille".

   Kiina on kovempi pala kuin Romanovien tai Leninin tai Putinin Venäjä. On, on.

   Poista
 23. Nyt kun vuorokausi on vaihtunut, näyttää Yle alkaneen jo vetäytyä tuosta Trumpin Venäjä-kytköksillä meuhkaamisesta. Näköjään toimituksessa on joku esimies tajunnut, että "uutinen" olikin turhan heikolla pohjalla...  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt höpötä. Trump kiisti venäjän kytköksensä ja sanoi, että mahdollisesti hänen ja putinin välit voivat olla huonotkin. - Minä epäilisin, että sellainen tulee kyseeseen, kun putin on vahingossa laittanut pahan makuista huulirasvaa.

   Poista
 24. Pyydän sinulta, Iines, anteeksi näitä tappeluitani. Vuosien varrella vain on kasvanut se ajatus, että nämä törkeät kusipäät ansaitsevat omaa lääkettään.

  Ryssänkätyrit, persut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja YLE jatkaa siitä, mihin Obama jäi, aivan kuin YLE ei kykenisi tunnustamasn hävinneensä Yhdysvaltain vaalit.

   Poista
  2. Heh, oletko ihan tosissasi? Amerikan Yhdysvaltojen vaalit voitti epävarmuus ja se pelottaa minua. Vapaa maailma ei ehkä enää ole vapaa. Katsotaan vain kolmen vuoden päähän...

   Poista
  3. Noooo, jos totuus rupeaa joitakin ahdistamaan, niin he voivat sitten kääntää Ylen tv-kanaville tai nettisivuille... Siellähän näitä juttuja paasataan kovaan ääneen.

   Poista
  4. "Vuosien varrella vain on kasvanut se ajatus, että nämä törkeät kusipäät ansaitsevat omaa lääkettään.

   Ryssänkätyrit, persut."

   Miksi tuota vihanpurkausta ei poisteta? Purustele IInes?

   Poista
  5. Kysymyksessä on ääripäät ja näiden näkemykset olevasta. Ääripäällä on oma tiukka kanta olevasta, poliittinen-, uskonnollinen- jne. -kanta. Kun ääripäät kommunikoivat keskenään, niin kommunikaatiovälineenä ei käytetä kieltä, vaan nyrkkejä, kiviä ja mitä nyt sattuu tilipehööriä olemaan lähimaastossa. Ääripäät eivät ole oikeastaan vaarallisia kuin toisilleen jos kysymyksessä on oma pieni ääripääryhmä. Jos ääripääryhmä pääsee käyttämään valtaa yhteiskunnassa, niin silloin on yhteiskuntarakenne vaarassa.

   Poista
 25. Angela Merkel johtaa Eurooppaa ja sen takia Venäjä saattaa hakkeroida Angelaakin, sanoi europarlamentaarikko Heidi Hautala OBS: ssa.

  Jos joku toinen sanoo Saksan vievän Euroopan Unionia kuin pässiä teuraalle, niin hän on populisti ja natsi. Meillä jumalaisessa EU: ssa kun piti olla nämä EU- parlamentit ja komissaarit, jotka johtavat Eurooppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etköstä vaan ole vähän tosiasioita sekoittanut. Saksan liittokansleri edustaa vapaata maailmaa, takaisin varsovan liittoon haluavat vain syrjäytyneet natsipaskakommunistit.

   Poista
  2. Eikös se ollut USA joka kärähti Merkelin ja muiden EU-maiden kannalta tärkeiden ihmisten salakuuntelusta, siis vakoilusta, joku vuosi sitten? Saksalla on vahva rooli rahaliitossa, euro viritettiin alunperin D-markan mukaan. Saksan keskuspankki, Deutsche Bank, on paljon muutakin kuin vain EKP:n sivukonttori kuten Suomen pankki. Deutsche Bank on eräs maailman suurin investointipankki. Se, maailman muiden suurimpien rahalaitosten kanssa, vetää rahamarkkinoiden vankkureita. Suomi on kärpäsen paskankokoinen läiskä maapallolla, minikokoinen kansakunta näissä kuvioissa.

   Siksi meidän kannattaa olla EU:n jäsenvaltio, vain putinistit haluaisivat Suomen eroavan. Natsipaskakommareista en tiedä, keitä he ovat?Putinistit ylipäätään haluavat Euroopan Unionin hajoavan osiinsa. Venäjä hyötyy heikosta Euroopasta. Konservatiivinen äärioikeisto, joka on noussut valtaan Puolassa ja Unkarissa, haluavat hävittää juutalaiset (Unkari) ja kieltää jopa naisilta tasavertaiset ihmisoikeudet (Puola).   Poista
 26. Yhdysvallat hävisi presidentinvaalit.

  Kaikkien aikojen esitys, näyttää oopperalta. Libretto valmistuu kun tuhat simpanssia näppäimistön ääressä saa aikaan jotain. On se teoriassa mahdollista. Pikku-ukkojen kirje Putinin epäluotettavuudesta sopimuskumppanina todistaa sen.

  Se tästä vielä puuttuisi että Venäjällä provosoiduttaisiin ja natoa tarvittaisiin, mutta huoli pois, he tuskin kykenevät mihinkään naurultaan.

  Voi hyvin olla että Trump on nero ja on saanut kuulla maan ulkopuolisilta älyllisiltä olennoilta kuinka kaikki tulee järjestää, ja maailmaan saadaan maailman paras presidentti milloinkaan-ikinä-koskaan, vastahan on 45. pressa yrittämässä, ei pidä hätiköityä vaikka hätiköitetään.

  Jännitys on lähes sietämätön, maailma seuraa tapahtumien kulkua eikä uskalla käydä edes vessassa kesken esityksen.

  CNN:n toimittaja pyysi kysymysvuoroa, Trump esti sen. "Te olette valeuutisia!" Taisi lipsahtaa, nyt tuli spin-doctoreille pitkä työhuki, kaikkihan sen tietävät että jos on valittava yksi valeuutiskanava niin CNN:hän se, mutta miten sen selität ettei Trump sitä tarkoittanut?
  Alienit apuun, sanoisin ettei vähempi riitä.

  VastaaPoista
 27. Se minua ihmetyttää, että nämä Trumpin väitetyt Venäjä-toilailut, joiden vuoksi hän on tiukasti Putinin pihdeissä, siis myyrä ja trolli ja marionetti, tiedettiin jo ennen vaaleja - mutta ei julkistettu?

  Ei edes vihjattu, vaikka onhan demokraattienkin se pitänyt tietää?

  VastaaPoista
 28. Pohtia voi myös sitä, miksi tekemällä tehdyn tuntuiset uutiset Hillaryn käyttämästä yksityisestä sähköpostista julkistettiin juuri vaalikampanjan ratkaisevilla hetkillä.

  Sekä CIA että FBI vahvistivat, että putin pyrki vaaleihin Trumpin eduksi vaikuttamaan. Kumpaakaan järjestöä en syyttelisi vihervasureiksi.

  Putinisteja Trumpin tulevassa hallinnossa on useita. Ulkoministeriksi tulee Exxonin entinen johtaja Tillerson, joka tunnetaan palava sieluisena Venäjän puolesta puhujana.

  Trumpista itsestään on hyvin vaikea tietää paljoa. Kampanjan aikana puhui ihan lööperiä, nähtäväksi jää, mitä hän noin kolmen vuoden presidenttikaudellaan saa aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosialismissa ei siedetä väärinajattelioita.Joskus ajattelin sosialismista, että kyseessä on kärsimättömien kristittyjen oma yritys rakentaa taivasten valtakunta maan päälle. Että kun on odotettu Jeesusta lähemmäs 2000 vuotta eikä miestä kuulu, päätetäänkin sitten turhautuneina ryhtyä rakennushommiin. Ja kun ihmisistä on kyse, arvaahan sen kuinka siinä käy.

   Tosin sosialistihan ei epäonnistumista myönnä, vaan se on aina se jokin ryhmä ihmisiä, ulkopuolisia, jotka sotkevat sosialistien pyrkimykset. "Kunpa pääsisimme näistä ihmisistä!", huokaisee sosialisti ja jatkaa loputonta taisteluaan Hyvän puolesta.

   Poista
  2. Ootkos muuten kuullut ikinä että "edistykselliset" vasemmistolaiset tahot olisivat ottaneet vastuuta niistä kymmenistä miljoonista ihmisistä joita eri puolilla maailmaa kuoli nälkään sosialististen maatalouskokeilujen vuoksi. Tai että kukaan olisi vaatinut heiltä vastuunottoa miljoonien ihmisten tappamisesta ideologisin perustein?

   Meinaan vaan että kyllähän niissä sosialistisissa maatalouskokeiluissa tapettiin aika monta Suomen väkiluvullista ihan viatonta kantaa ruuan puuttumiseen ja silti en muista että ketään olisi raahattu asiasta kansainväliseen oikeuteen ja tuomittu koko maailman paheksuessa elinkautiseen vankeuteen. (Ja samoin varmana käy sitten näissä moku- ja väestönvaihtojutuissakin. Kymmenen miljoonan kuolleen jälkeen joku sanoo että "ei me mitään pahaa haluttu" ja koko paska on sitten muka sillä sovitettu.)

   Poista
  3. Tarkoitatko siis, anonyymi, ihan tosissasi, että Hillary Clinton on vasemmistolainen? - Jos niin on, haluaisin kuulla lisää.

   Ovatko vasemmistolaisia myös ne lukuisat republikaanivaikuttajat, mm. George W. Bush, jotka jättivät Trumpia äänestämättä.

   Poista
  4. Taitaa tarkoittaa sinua. Sinähän et siedä väärinajattelioita.

   Poista
  5. Sen verran Anonyymiä ravistelen, että kannattaisi katsoa tämän päivän Eurooppa, tämän päivän Venäjää ja USA:ta. Tarkkaan.

   Mitä suurvallat haluavat? Mitä tapahtuu entisissä itä-euroopan valtioissa, erityisesti Puolassa ja Unkarissa? Mitä tapahtuu Turkissa, joka pyrkii EU:n jäsenvaltioksi?

   Sosialismi on talousideologia, se perustuu vahvaan valtioon, valtion ohjaukseen valtion omaisuuden suhteen. Sipilä on pääministerinä (poikkeuksellisesti, huom!) valtion omistajaohjausministeri pääministeriytensä lisäksi. Se on mielenkiintoista, ja kertoo vallan keskittämisestä ja poliittisen ohjauksen kaventumisesta. Se merkitsee sitä, että miljonääri Sipilä päättää pienessä piirisssään yhteisen omaisuutemme kohtalosta. Kuten Unkarin Orban, joka on jakanut Unkarin valtion saamat EU -tuet lähipiirilleen.

   Poista
 29. Omituinen ilmiö esiintyy kun olisi suurvaltajohtajien lähennyttävä, miksi maalata piruja seinille? Voisi uskoa sellaisen välittömän vuorovaikutuksen olevan kaikkien etu.

  Voi olla että asia järjestyisi toisinkin, diplomatian keinoin. Pahin skenaario on että Trump menee ja tekee sitä minkä hän osaa parhaiten, neuvottelee menestyksellisesti. Mikään ei takaa että ei saa aikaan kaameita, kuten kauppasaarron purkamisen ja kylmän sodan uhan romahtamisen, se olisi katastrofi sotateollisen kompleksin bisneksien kannalta.

  Tähänkin on ratkaisu. Koko-gorilla, muunneltua amerikkalaista viitomakieltä puhuva kuuluisuus. Salainen asuinpaikka, rajoitetut tapaamiset, opastava henkilökunta, jatkuva valvonta eikä ole saatu selville onko demokraatti vai republikaani. Sen mukaan mitä on kerrottu, diplomatialla on vielä mahdollisuus, jos vain Venäjällä joku vaivautuu opettelemaan samaa viittomakieltä. Kissinger teki suunnilleen samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trump osaa tehdä sopimuksia ja paras sopimushan on win-win-sopimus. Sellaisen tekivät elokuussa 1939 herrat Molotov ja Ribbentrop. Tällaisia sopimuksia minä pelkään, vaikka ne sitten takaisivatkin "rauhan meidän ajallemme", kuten eräs toinen hieno sopimus.

   Elämme mielenkiintoisia aikoja.

   Poista
  2. Jos venäläiset pystyvät murtautumaan USA:n äänestysjärjestelmään, niin missä on nyt se maailman teknisen kehityksen ykkönen? Piilaaksossako?

   Poista
 30. Trumpin tärkeimmät ministerit tuntuvat olevan omaehtoista väkeä.

  Puolustusministeri "Hullu Koira" Mattis vakuutti, että Baltiaa puolustetaan ja Venäjä pannaan aisoihin. Toivottavasti.

  Ulkoministeri Tex Willerson (vai oliko se toisin päin) taas puhui niin kovia Kiinasta, että siellä uhkaillaan jo oikealla sodalla (eikä kauppasodalla, jollaista yleisesti povattiin).

  Muuten en olisi huolissani Rexin "lämpimistä" suhteista venäläisiin. Totta kai myyjän on oltava höveli. Minäkin kohtelin aina asiakkaitani hyvin ystävällisesti, vaikka mielessäni usein kiroilinkin niiden pönttöyttä.

  VastaaPoista
 31. haitallinen immeinen13 tammikuuta, 2017 21:08

  Anonyymi13 tammikuuta, 2017 20:59

  "Äsken juuri Trumpin ulkoministeri ilmoitti kiinalle että "me ewmme kunnioita teidän suverniteettianne" etc. Kiinan edustaja vastasi kohteliaasti "älkää kuulkaa ruvetko vittuilee meille".

  Kiina on kovempi pala kuin Romanovien tai Leninin tai Putinin Venäjä."


  Olkaa vaan ikäviä ihmisiä veljmiehiä niin tämä on totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti on, tavallaan. Juuri siksihän Trump yrittääkin viritellä epäpyhää allianssia Venäjän kanssa, koska haluaa padota Kiinan kasvavaa vaikutusvaltaa ja yltyvää röyhkeyttä.

   Tilanne alkaa psykologisesti muistuttaa aikaa ennen ensimmäistä maailmansotaa, etenkin suurvaltojen kansalaisten hurraa-isänmaallisuus hämmästyttää.

   Poista