18.1.2017

Mä haluan sun17.1. Lehdissä varoitellaan naisväkeä huijarikapteeneista ja muista pettureista. Muutama nainen on tullut esiin ja antanut kasvot huijarin ansaan joutuneelle viattomalle uhrille. Ensin mies on pyytänyt muutamaa tuhatta euroa, jolla nainen voi lunastaa varakkaan miehen arvokkaan lähetyksen suojaan Suomeen. Nainen on innoissaan maksanut. Samantien on tullut lisäpyyntö: nyt tarvitaan timanttilähetyksen vakuusmaksuksi seitsemän tuhatta euroa, muuten pakettia ei saa ulos postista. Nainen maksaa. Mies rakastaa ja on juuri tulemaisillaan, Suomeen.

Eihän tässä voi muuta kuin ihmetellä. Miten rikkaita yksinäiset naiset oikein ovat, kun samantien pystyvät siirtämään kymmeniä tuhansia miehen tilille? Ketkä naiset meillä näin varoissaan ovat, kun työttömiä on pilvin pimein, samoin pienituloisia hoitajia ja kaupan myyjiä? Missä ne rikkaat luuraavat?

Akateemisia naisia taas harvoin voi vedättää, sen verran kriittistä sakkia tässä ollaan, nenä nirpallaan ja suu mutrussa. Unissanikaan en panisi euron latiakaan tuntemattoman miehen tilille. Pakolaiseltakin tahdon passit ja paperit,  ennen kuin uskon hädän. Jos voi ottaa iPhonen taskuun, voi ottaa passinkin. Kun noudattaa samaa nyrpeää asennetta kaikkeen uuteen, miehiinkiin, ei taatusti hävitä rahojaan mustaviiksille.

18.1.  Olen lukenut viime päivinä inkeriläiseltä naapuriltani, olkoon nyt vaikka Irina, lainaksi saamaani kirjaa erään inkeriläissuvun historiasta. Innostuin aiheesta lukiessani Tervon Matriarkkaa, josta on ollut keskustelua Einesbaarin puolella, lähinnä minun ja Tapsan kesken. Muut eivät liene kirjaa lukeneet.

Kysyin Irinalta mielipidettä Matriarkasta, ja hän sanoi, etteivät inkeriläiset arvosta kirjaa, koska sen maailma  on heille vieras. Inkeriläisistä on tehty omituisia otuksia ja kauniit inkeriläisnimet on halvennettu ja kieleen on keksitty itsetehtyjä sanoja, joita inkeriläiset eivät ole käyttäneet. Tervon sijaan hän suositteli inkeriläistaustaisia kirjoja ja tutkimuksia.

Irinan oman suvun tarina ulottuu seitsemän sukupolven päähän, kantaisään, joka oli suuri mies ja kulttuuripersoona, taiteilija ja monien inkeriläisten laulujen säveltäjä ja kuoronjohtaja. Suku on täynnä taiteilijoita,  opettajia ja yksi suvun jäsen on parhaillaankin tunnetun bändin jäsen, nykyään soololaulaja. Muistan nähneeni hänet viimeksi Suomi Love -nimisessä Ylen musiikkiohjelmassa laulamassa erästä hittiään.

Irina itse on nyt jäämässä työttömäksi, eikä tämä yli viisikymmenvuotias inkeriläisnainen suinkaan aio heittäytyä sosiaalitoimen tukia nostamaan. Ei, hän suorittaa monimuotokoulutuksena työnsä ohella luokanopettajan tutkintoa lähikaupungissa. Nostan hattua sitkeille inkeriläisille, siis suomalaisille kanssasiskoille ja veljille myös. Näitä maahanmuuttajia saa tulla Suomeen vaikka miljoona ihmistä. Eivätkä he ole Tervon kuvaamia maahiskummajaisia, vaan niin kuin Irinakin, jopa meitä kantasuomalaisia hienostuneempaa vanhaa kulttuurisukua, josta me talonpoikien ja renkien ja piikojen lapset emme tiedä mitään.

149 kommenttia:

 1. siirrä sina kuule minulle pari kymmenta dollaria älaka jaarittele. mina lupaa että minu pheenis on kaunis kuin kukkiva kaktus kun sa näet sen sun sähkö postissa. tai mika sulla on en ma tieda. olet kuule hurmaava nainen, läheta heti se 2.000 minun tilile, se sijaitsee Nigerian Suisto Maassa. Sitten kun tulet tanne tai mina sinne, pannaan toisiamme kovaa koko pitkä kaamos yö sielä Suomesa. Eikä valiteta vaikka naapuri se olla uskova muhamettilainen hakkaa koko ajan seinaa kengän korolla. Antaa vaan sen hagata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule sinä välkkyvähampainen viiksiniekka. Sun phoenixi saa olla miten kaunis tahansa, mjutta mjitään ei tipu täältä, ettäs tiedät huijariHOMO. Alamäkeen sulla on suisto ja luisto. Poliisit panen perääs.

   Poista
  2. Miten niin panet poliisit perääni...? Niitähän nyt jo tuolla näyttään mun jalanjäljilläni (jotka ovat verestä mustat, oi niin mustat) juoksentelevan? Suorastaan rykmentittäin. Ja muutenkin turha minua on uhkailla, edes millään, koska olen immuuni lähes kaikelle.

   Ps. hattivatteja vaan sulle. En paremmin sano! (eikä meikäläinen mitään sit enää sanokaan. Mutta jos tosiaan ei kahtatuhatta taalaa sulta löydy, kun oot köyhä opettatar vaan, niin lähetä edes parisataa. Tai vitonen. Tai jotain. Mitä sieltä senkin ylälaatikosta löydät. Kun aikasi pöyhit.)

   Poista
  3. Tosissani hieman ihmettelen, millaisista palkoista nuo huijareille maksetut tuhannet ja jopa kymmenet tuhannet eurot on säästetty. Jos on pieni palkka, eihän siitä jää säästöön mitään.

   Jos taas on iso palkka, on ihmisellä yleensä paljon velkoja, opintovelkaa, asuntovelkaa, autolainaa. Minulla on sellainen käsitys, että irtonaista rahaa ei paljon ihmisille jää.

   Tai meneekö se sitten vaan niin, että nuuka ihminen saa säästöön. Jos pihistää kaikessa, sammuttelee valoja, ei vedä vessaa, keittää kahvit samalla suodatinpussilla toistamiseen jne.?

   Poista
 2. Yksi nainen tuli aivan epäuskoisena esittelemään minulle tapauksesta kertovaa lööppiä. "Kuinka hulluja jotkut voivat olla?", hän puuskahti. Minä koitin huijattua vähän puolustella: "siinä on varmaan ollut suurta rakkautta."

  Internjet ja maailma ovat nämä auervaarat globalisoineet.

  "Kuule hoi, kun kutsu soi, tule Gabriel takaisin!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule Gabriel takaisin oli Waltarin kirjoittama. Tuossa laulussa minun huumorintajuani kutkuttaa, kun siinä vielä kaiken jälkeenkin toivotaan ihanaa Gabrielia takaisin saapuvaksi.

   Epäilemttä se melkein kuuskeet donaa maksanut leidikin kuiskii salaa: "tule majuri takaisin, minä tiskasin ja lakaisin!"

   Näissä on se surullinenkin puoli. Yksi nainen tappoi itsensä täysin empatiakyvyttömän Ruben Oskar Auervaaran pyörityksen jälkeen.

   Poista
  2. Laulu on hauska, mutta vähän korni, pilkkaa niitä riekkuvia vanhojapiikoja. Ennen vanhaanhan vanhapiika oli yleinen naurun ja pilkan kohde. Helismaan lauluissakin esiintyy näitä. Vanhapiika ratsasti luudalla Kyöpelinvuorelle tai kosi miestä karkauspäivänä.

   Vanhaapoikaakin vähän naureskeltiin, mutta hyväksyvämmin. Mies nyt vain oli vähän nahjus.

   Poista
 3. Vaan mikä lie miehiään naistenviettelijä Axl Smith, joka esiintyy oikeudessa ylimielisesti, samoin somessa. Ei siis miellä syyllisyyttään, vähättelee tekosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porakorven Akseli ei syyllisyyttään myönnä, mutta ura ja isot palkkatienuut ovat goodbye.

   Porakorven Akselia en kuitenkaan naishuijareihin vertaisi, ei hän sellaiseen pystyisi. Hänen asianajajansa kannattaisi vedota siihen, että Akseli katseli nauhoituksista vain itseään, sai itseään katsomalla sen varsinaisen tyydytyksen. Naiset olivat vain statisteja, sivuosanäyttelijöitä.

   Poista
  2. Vähän samaa mieltä kuin Riku... Kyllä mikä tahansa raiskaus on paria kertaluokkaa suurempi rikos kuin vapaaehtoisen kumppaninsa salakuvaus.

   Kuvien levittely on tietysti väärin, olisiko rikoksena vihapuheeseen verrattava.

   Poista
  3. Olen eri mieltä tuosta Smithin rikoksen "kovuusasteesta".

   Kyllä seksikumppanin salakuvaaminen ja Whatsappissa jako on naiselle häväistys, raiskaukseen verrattavissa oleva asia henkisellä tasolla. Ei se ole pikkujuttu, mitätön salakatselu. Se on törkeääkin törkeämpi henkinen pahoinpitely ja raiskaus, halventaminen ja häpäisy. Rangaistuksen tulee olla senmukainen, etenkin kun mies vaikuttaa piinkovalta ja omahyväiseltä narsistilta.

   Poista
 4. Ikkunaprinsessa on hieno kappale, Baddingistä olen tykännyt jo pikkupoikana ollesnani. Tuon inspiroimana yritin Joutoubista Baddingin versiota kappaleesta Ensimmäisenä iltana. Ei ollut, ei. Olavi Virran, Tapio Rautavaaran ja Reijo Taipaleen versiot kyllä, mutta ne eivät yllä lähellekään samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin tuo Mä haluan sun. Minulle oli hienoinen järkytys, kun luin Somerjoen esikoissooloalbumia "Synnyin rokkaamaan", myydyn vain noin 300 kappaletta.

   Jarkko Laine useiden rockbiisien kääntäjänä, soitossa mukana muusikoiden parhaimmistoa, Antero Jakoilasta ja Jani Uhleniuksesta Matti Oilingiin.

   Poista
  2. Badding oli hieno mies, mutta aivan liian herkkä tähän maailmaan. Oluissani minulla kyyneleet valuvat, kun katselen tätä(kin) haastatteluaan. Somerjoki on kovin hermostunut, suorastaan peloissaan.

   - Mikä sinusta tulee isona?
   - Kuollut...pelkään.

   Poista
  3. Joillakuilla vaan on lahjakkuus ja karisma, kuten Baddingilla. Ei voi edes sanoa, että hän on on tietyn genren edustaja. Hän on genre itsessään. Pieni suuri laulaja ja tulkitsija.

   Poista
  4. Jos tämä olisi Facebook, olisin Iines kommenttisi jälkeen laittanut peukun, se on kaunis.

   Poista
  5. Näin Baddingin usein Hakaniemen torilla. Hän oli siihen aikaan jo hieman sellainen turilas, mutta muuten ok kulmien kundi. Laulajana ainoa laatuaan.   Poista
  6. Minua on aina liikuttanut se, että Badding seisoi maha pystyssä. Ja lauloi.

   Tosin en elävänä häntä koskaan nähnyt.

   Poista
  7. No juu, Tapsa, tässä Badding laulaa siitä. Yksi kaverini, jonka lempinimi oli Porno, näki Baddingiä usein jossain ja puistatteli hartioitaan, kun lausui: "Sillä oli aina ihan kaameita puliämmiä mukanaan."

   Poista
 5. Tästä aiheesta on Matti-Yrjänä Joensuu kirjoittanut hyvän kirjan, Harjunpää ja rakkauden lait. On myös Von Baghin elokuva, Kreivi.
  Inkerinmaan vaiheista on suomeksi käännetty Johannes Angelen "Kullan kylä" ja "Me Kullan miehet" romaanit.
  Myös Raisa Lardot on kirjoittanut aiheesta.

  VastaaPoista
 6. Helena Miettinen on kirjoittanut paljon inkeriläisyydestä.

  Latasin koneelleni netistä Miettisen väitöskirjatutkimuksen aiheesta Menetetyt kodit, elämät, unelmat. Helsingin yliopiston tutkimus. Lienee ansiokkain esitys inkeriläisistä. Myös naapurini suvusta kirjoitettu kirja, jota jutussani kerton lukevani, on Miettisen kirjoittama.

  VastaaPoista
 7. Pres. Koiviston ajatuksissa oli kaiketi juuri kielellisesti veljeilevien kansojemme autos.

  (Joka on mm. kertaluontoinen auttamisteko tai -toimi.)

  Muuttihan heitä runsain määrin, sukulaisia, vaikka olikin hivenen epäsopivaa heitä kutsua Mauno Koiviston sukulaisiksi. Verraton veljeskansa, kuten nuo salaperäiset kanssavaurastujat eteläiseltä Itämeren rannikoltakin.

  Hassumpaa oli ettei MHK ollut millään tavoin näitä puuhia valmisteluttaessaan ottanut lukuun että kun käy kauppaa ja osaa hyvin venäjää, saa pieniä lahjoja, tämä on olennainen osa Venäjän olemusta, sen sisintä. Ystävä on enemmän kuin rakas. Tietänette kuunka venäläinen kertoo rakastavansa? Olen osaksi sinua, sinä minua. Ei paha... Mutta kun. Voi jukupuju. Hän ei ymmärtänyt, se ei ollut kuin kauniita, joskin rahtusen kiperiä kansalaisia, joille toden totta Siperia.. ymmärrätte toki. Rasismi ryöhäsi, ja ryöhää Venäjällä yhä. Neekeri on siellä edelleen erittäin neekeri. Tämä ele, keino, teko panna heidät 'kaupan päälle' oli varsin lujaa laatua, mutta sitä, voih.. Kunpa sitä ei olisi niin Ajateltu, eimsiinä ollut mitään takana, tai salattua.

  Lahja on lahja, Venäjä on Venäjä! Ja toden totta, Venäjän idea on Venäjän sisäinen asia.

  Somalialaissukuja kummasteltiin jokin tovi, eikä selvää saatu. Pres. Koivisto perin fundeeraavaiseen sävyyn antoi ymmärtää että ellei naapuri osaa kertoa, ei hänkään tiedä miten tutkia kuinka saada selville keitä he ovat, mitä tekevät, kunne kulkenevat.

  Koristeellisia ja erityiskauniita, sitä he ovat. Kysymys oli hassu, sen asettelu on aivan höpsö.

  Mutta jos Bernsteinilta olisi kysytty, hän luullakseni olisi kertonut olevansa koivistolainen filosoofi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Einesbaarin puolella kerronkin, että inkeriläiset eivät ole oma kansansa – siis veljeskansamme - vaan alunperin ehtoja suomalaisia, samanlaisia kuin mekin.

   (Tai siis samanlaisia kuin mekin olimme ennen kuin poliittinen korrektius keksi, ettei sellaista kansaa kuin suomalaisia ole olemassakaan, vaan tätä maatamme asuttaa epämääräinen sekakansa ja olemme kaikki siis maahanmuuttajia. Joten jne.)

   Ennen muinoin suomalaiset asuttivat koko Suomenlahden rannikkoa aina Viroon asti. Virolaiset ovat veljeskansaamme. Samoin vatjalaiset, joita venäläisten inhimillisen ja arvokkaan toiminnan tuloksena on jäljellä peräti 64 kappaletta!

   Samasta syystä inkeriläisten jälkeläisetkin ovat pahasti venäläistyneet. Tähän viitannee kirjailijamestari Tervo kirjallaan Matriarkka, oletan hyväntahtoisesti.


   Poista
  2. Inkeriläisiä voi ajatella jossain mielessä suomalaisten yhtenä heimolajina, kuten vaikka savolaisia tai karjalaisia, ja niinhän he alun perin ovatkin, mm. näitten jälkeläisiä.

   Ovat venäläistyneet. Minun naapurini, jota kutsun Irinaksi, vanhemmat asuvat edelleen Pietarin alueella, ja Irina sekä hänen nuori poikansakin puhuvat sukulaisten kanssa venäjää, ja suomea muiden kanssa venäläisittäin murtaen.

   Poista
 8. Miedät on huomattu jo ulkomailla.
  Olemme saaneet suomen maailman kartalle.Tästä tulee uusi vientiartikkeli.

  - amerikkalaisjulkaisu kertoo Suomen poliisin kehottavan lapsia raportoimaan vanhemmistaan

  Uuden Poliisituben kampanjaa arvostellaan rankasti. Lapsia sanotaan kehotettavan vasikoimaan kotoaan.  Heat Street -julkaisu kirjoittaa Suomessa avatusta Poliisitubesta :
  "Suomen poliisi kehottaa lapsia raportoimaan vanhemmistaan jotka sanovat poliitikoista ilkeitä asioita Facebookissa."

  Jutussa esitellään poliisin avaamaa Youtube-kanavaa. Suomen viranomaisten kerrotaan monitoroivan "vihapuhetta", jonka termin todetaan laajentuneen käsittämään myös "halveksivia viestejä poliitikoille".

  Poliisituben videon sanotaan neuvovan lapsia raportoimaan tällaisista heidän vanhempiensa rikoksista. Amerikkalaistoimittaja kirjoittaa saaneensa Alma-tytön videolla puhumasta suomesta käännöksen ja vahvistuksia.

  Tytön kerrotaan menevän videolla kertomaan poliisin maskotille Facebookissa poliitikon seinälle kirjoittavan äidin "tuhmasta teosta".

  "Se näyttää parodialta, mutta se ei ole sitä", Heat Street toteaa videosta. Julkaisun mielestä uudet lait uhkaavat Suomen paikkaa maailman johtavana sananvapauden maana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehotan suhtautumaan varauksella lehden kirjoittamisiin. Pikaisen tutkisteluni perusteella lehti on hyvin konservatiivinen ja sitä johtaa entinen konservatiivipoliitikko Louise Mensch.

   Itse en luota poliittisesti värittyneiden medioiden antiin. Lukea voi, mutta...

   Poista
 9. Ennakkosensuuri on toistaiseksi siis käytössä. Kun se oli hetken pois, tuubatulva oli melkoinen. Tänne on anonyymien turha suoltaa käsittämättömiä hengentuotoksiaan.

  VastaaPoista
 10. Tuosta rahojen lähettelystä kaukaisille sulhoille; ainakin se yksi tapaus, joka oli lähetellyt tonnin toisensa perään, oli lainannut rahat. Eiköhän sitä suht helposti saa jokusen (kymppi)tonnin pankista remonttilainaa.

  Saatan olla kertonutkin tämän. Lukion historianopettajani (hyvin arkinen, asiallinen vanhapiika) osteli kaupoista Harlekiineja romantiikannälkäänsä. Ainakin se tuli halvemmaksi kuin tuhansien tilisiirrot.

  VastaaPoista
 11. Siis vieläpä rahan lainaaminen olemattomalle mustaviiksiselle nigerialaiselle käkkäräpäälle ei mene minun tajuntaani millään keinolla. Naisen täytyy olla paitsi typerä myös anteeksiantamattoman laiska älyllisesti.

  Ettei vaan olisi opettaja ostanut Harlekiini-sarjan lehden johonkin tutkimukseen. Oppilas oli sen nähnyt ja levittänyt sanaa harlekiineja lukevasta maikasta. Aijai, vaikuttaa juorulta.

  En silti sano, että tuo on mahdotonta. Miksei. Ihmisiä on monenlaisia, ja itse kullakin meistä lienee vikamme ja omituisuutemme. Ainakin, jos joku on nähnyt meidät itse teossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hän taisi ostella niitä Harlekiineja ihan omiin tarpeisiinsa; useampi näki. Ei ole opettajan osa kiitollinen, kun oppilaat juoruilevat tekemisistä.

   Poista
  2. Kaikenlaista oppilaat voivatkin nähdä. Minun yksi poikaoppilaani istui kerran tavaratalon kassalla, kun laskin hihnalle ostamani rintaliivit. Hän otti liivit sormiinsa ja käänteli niitä hyppysissään koodia hakiesaan. Oli vielä sellainen tyyppi, jolta olin evännyt vessaanpääsyn tunnilla ja joka sanoi kusevansa kenkääni, ellen päästä. En päästänyt. - En osaa sanoa, miten yleisessä tiedossa kuppikokoni silloin mahtoi koulussa olla, minun korviini ei huhuja kantautunut. Myös Alkossa on ollut oppilaitten vanhempia töissä. Vaikken ollutkaan ahkera asiakas, niin kyllä ne minut tunnistivat. 

   Poista
 12. Lueskelin näitä kommentteja (varsinkin tuo 17.pv osuus kiinnosti)
  Joskus mietin, kun kuuntelen puheita, kummat ovat pettäjiä, miehet vai naiset.
  Vai molemmat.

  Tässä yksi esimerkki. Toivottavasti et, Iines kimmastu, vaikka tämäkin on yks "hengentuote", joka on tosipohjainen. Varsinkin tuo "SUNSHINE" on ihan totta. Se on muistin alakerroksista muovailtu :

  Hän vaan nappasi minut kainaloonsa,
  se norjalainen taiteilija, norjalaisessa villapaidassa,
  jonka suoraksi leikattu vaalea tukka oli leuan korkeudella.

  ”You are my sunshine!” hän kuiskaili korvaani, ja litisteli minua.
  Hän tuoksui Tabacilta ja kalliilta juomilta.
  Niin, ne hänen maalauksensa? Ne olivat merimaisemia.

  ”I’m a fisherman”, hän sanoi ja suuteli kaulaani.
  ”Come with me, I love you!” En uskonut häntä.
  Minusta hän näytti viikingiltä, ei kalastajalta.

  Hotellihuoneessa hän istutti minut sängynlaidalle.
  Muutuin rantalemmikiksi. Hän riisui vaatteensa.
  Ei, ei hän ollut viikinki, hän oli jumala!
  Apollo! Suoraan Kreikan mytologiasta.

  ”You, too”, hän sanoi ja alkoi kiskoa minulta
  hopeavälkkeistä puseroa ja suomuista hametta;
  joissa, tiesin, näytän merenneidolta.

  No, no, sanoin. Hermostutti. Ei, ei kuule,
  minä haluan vain puhella, puhutaan taiteesta!
  Ehkä erehdyin kielestä, hän ei ymmärtänyt
  vaan sieppasi minut syliinsä ja alkoi rakastella.

  After that, baarikaapista lennähti pöydälle
  kolme pulloa. Yhdestä hän kaatoi suoraan
  kurkkuunsa, minulle hän tarjosi hammaslasista.

  Toinen pullo tyhjeni vauhdilla. Minulla
  ei ollut siihen osuutta. Kaadoin itse kolmannesta
  lasista, ei, kun tietysti pullosta.

  Lopulta hänen siniset silmänsä sammuivat,
  eikä hänen vatsansa ollutkaan Apòllon vatsa.
  Se oli kalan maha. Olisiko ollut turska.

  Aamulla hän katsoi minua, silmät rakosilla:
  ”Vem er du?”
  Minua oksetti.

  ”I’m your sunshine, am I?”
  Hän puisti päätään.
  Puin suomut päälle ja poistuin huoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon ennen kuin luen tämän: en kimmastu, Liisu, miksi ihmeessä sen tekisin? Päinvastoin, olen kiitollinen kaikesta, mitä tänne kirjoitat. Palaan runoon, nyt postiin!

   Poista
  2. Kympin tytöthän ovat kliseisesti ajatellen hiljaisia, tunnollisia koululaisia, joiden elämä koostuu syömisestä, nukkumisesta, fanaattisesta jumppaamisesta ja ennenkaikkea koulukirjojen pänttäämisestä. Kympin tyttö on siis yhteiskuntamme silmissä onneton suorittaja, jonka elämässä ei ole mitään hauskaa.Ei ainakaa pojat kuulu kuvioon . Ne ovat "amiksia" kaikki.

   No,kympin tyttö tulee vanhaksi. Jää työ, jää puoliso ja jää perhe. Jää ehkä kotimaakin, kun nainen huomaa tulleensa elämän puoliväliin ja etsii uutta naiseuttaan.

   Meille miehille tyypillistä on putsata pöytä uudella avioliitolla, mikä on tietysti monesti kestämätön ratkaisu.
   Samat hankalat kysymykset tulevat sielläkin ennen pitkää vastaan: Elämä on rajallista, joten miten minä olen sen käyttänyt? Kuka oikeastaan olen? Olenko elänyt omaa elämääni vai jonkun muun sanelemaa elämää?"

   Jos henkisesti torjuu keski-iän ja jää riippumaan nuoruuden haavekuviin, voi myöhään puhkeavasta kasvukriisistä tulla epätoivoisen syvä. Voi myös käydä niin, että huomaa katkerana vanhuksena karkottavansa mielen haamuja, joiden häätämiseen olisi keski-iän terveempinä vuosina riittänyt paremmin voimia.

   "Akateemisia naisia taas harvoin voi vedättää, sen verran kriittistä sakkia tässä ollaan, nenä nirpallaan ja suu mutrussa." Sanot Iines. No, enemistö huijatuista naisista akateemisia. Nuorena rima oli korkealla. Vanhana kelpaa ne entiset "amispojat".

   (Saas nähä poistatko tään minun jutun?)   "Sain terapian avulla karistetuksi lapsuuden pelot niskastani

   Poista
  3. Liisu, tuosta houkuttavasta ja kauniista tilanteesta olen minäkin löytänyt itseni. Oikeastaan sellaisesta tilanteesta, etten tohdi kertoakaan, tai saisin anonyymit riemastumaan ja ikuiset ilkut päälleni.

   Ei siihen ole mitään sanomista, se on elämää, näin se menee, tätä on ihmisyys.

   Eri asia on minusta suurten rahasummien pyytäminen toiselta. Kyllä siinä pitäisi minusta jo aivot raksuttaa.

   Poista
  4. Mihin mahtaa tuo tieto perustua, että enemmistö huijatuista naisista on akateemisia?

   Jos nyt tässä akateemisilla tarkoitat yliopistotutkinnon suorittaneita, niin en ole valmis uskomaan ilman lähdetietoa.

   Poista
  5. Katso Wikipediasta . Auvervaaran huijaamat naiset olivat yleensä hyvin koulutettuja. Akateemisilla naisilla on myös rahaa.

   (Alemman sosiaaliluokan naiset eivät ole elääneet suojattua elämää, verrattuna kympintyttöihin.He ovat nähneet oikeaa elämää.)


   Poista
  6. Enemmistöstä Wikipedia ei puhu, vaan monista.

   Sitä paitsi Auervaara petkutti 1940- ja 1950-luvulla, jolloin ei ollut tietoa mistään tällaisista ilmiöistä. Hän oli ensikertalainen rikkaaksi tekeytynyt herra Suomen maisemissa.

   Nyt ihmisillä on monipuolista tietoa, huijaaminen ja naisten naurattaminen ovat tuttuja ilmiöitä.

   Poista
 13. Minäkin muuten tiedän yhden tällaisen tapauksen, jossa "komea brittiläinen taiteilija", pienen pojan yksinhuoltaja, ihastuu facebookissa tavalliseen keski-ikäiseen suomalaiseen pallinaamaan.

  Kaikki tapahtuu kuitenkin niin hitaasti ja luonnollisesti, että ellei ihan alussa osaa epäillä, niin vaikea sitä on tajuta. Kukapa ei olisi otettu, kun viimeinkin joku ymmärtää syvällisyyteni ja sielukkuuteni...

  Ja vaikka tämä nainen on erittäin tiukka täti ja tarkka rahoistaan, ei hän (heti) tajunnut vedätystä. Sitä on niin vaikea myöntää itselleen, kun on ehtinyt nielaista ja sisäistää toisen tarinan. Onneksi tässä tapauksessa ei kai mitään vahinkoa ehtinyt tapahtua, ellei särkynyttä sydäntä lasketa.

  Muuten se oli ihan klassinen tapaus, jonka lopussa jopa osasin ennustaa tarinan käänteet, aina Dubaissa sattuvaa auto-onnettomuutta myöten.

  VastaaPoista
 14. Yrittäjämyönteinen hallitus etenee "tehtävässään". Nyt tarkoituksena on tappaa autokauppa, iskeä luu autokauppiaiden käteen. Melkoisia alaskirjauksia joutuvat tekemään, jos jokaisen auton hinta halvenee tonnikaupalla. Vakavaraisimmat saattavat selvitä. - Ainoa hyöty, jonka sveitsiläisen suunnitelmasta tulee mieleen on, että jatkossa ruuhkat vähenevät, kun köyhillä ei ole varaa autoiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa on kannnatettavaa, että maksetaan käytöstä, ei autosta. Tässä pitäisi ehkä olla jokin helpotus ammattiautoilijoille. Eikös ole myös hyvä, että autojen hinta laskee?

   Poista
  2. Autojen hinnan lasku on tietenkin hyvä, koska en itse sellaista omista. Vaihtoautokauppiaiden puolesta vähän kummaksuttaa. Mihin meinaavat romunsa pistää, lähettäävätkö Afrikkaan?

   Poista
  3. Jossakin luki, että autojen hinnan lasku ulottuu myös käytettyihin autoihin. Tämä on kai luonnollinen seuraus, että lasku heijastuu myös sinne. Kuluttajalle tietenkin iloinen asia, sillä onhan auto edelleenkin kallis.

   Samalla rahasummalla, jolla minä sain jonkun pienen Toyota Corolla FX:n, siskoni sai Saksassa BMW:n urheiluauton. Samaan aikaan ruokakorini oli kolmanneksen kalliimpi kuin hänen, jotkin tuotteet yli 50 prosenttia kalliimpia. Että autoveron alennusta voi pitää tervetulleena, koska Suomessa auto on välimatkojen vuoksi tosi tarpeellinen.

   Mielenkiintoinen tieto oli aamuteeveen uutisissa: yhä harvempi nuori ajaa ajokortin. Tälle en keksi heti syytä. Hinta, miten se nyt yhtäkkiä vaikuttaisi?

   Poista
  4. Kävin Trafin sivulla testaamassa LIVE-laskurin , mitä uudenmallinen liikenteen hinnoittelu saattaisi tarkoittaa juuri minun kohdalla.

   Kyllä minun kohdalla kustannukset laskisivat. On tietysti huomioitava minä ajan vähän n. 15000 km/vuosi.

   Tämämn liikennekaaren valmistelu aloitettiin jo minnisteri Merja Kyllösen aikaan . Hallitusohjelman pohjalta valmisteltiin syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana eri ministeriöiden hallinnonalat kattava liikennepoliittinen selonteko, jossa määriteltiin yli vaalikauden ulottuvat strategiset tavoitteet tulevien hankekokonaisuuksien pohjaksi ja valtakunnan keskeisten liikenneverkkojen kehittämiseksi.

   Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) ajoi ajatustaan satelliittipaikantamiseen perustuvista tienkäyttömaksuista.

   Löysin muutaman Kyllösen kommentin tuolta ajalta:

   - Vaikka alussa on tullut reippaasti lunta tupaan, järjestelmän kehittämistä jatketaan, Kyllönen vakuuttaa lehdelle.

   - En aio antaa periksi. Kiltit tytöt eivät näissä hommissa pitkälle pötki, hän vastaa kritiikkiin.

   Kyllösellä on myös uusi arvio järjestelmän hinnasta.

   - Kotimainen tekniikka tiemaksujärjestelmän toteuttamiseksi on jo olemassa, eikä sen hinta ole satoja miljoonia vaan kymmeniä miljoonia.

   Onneksi Kyllösen visiot jäivät sinne Liikennemisteriön laatikkoon hautumaan.

   Poista
  5. Digitaalisuuden hössöttäminen liikenteen yhteydessä on ihan niin pimeää kuin miltä se kuulostaa.

   Ruoka on meillä aina ollut suorastaan kipeän kallista. Halpaa se ei ole vieläkään, halpuutuksia on jatkettava. Kyllä siinä jotain kummallista on, että etelän hedelmät ovat meillä olleet usein edullisia, mutta lähiviljelijän tuotteista on saanut maksaa itsensä kipeäksi.

   Tanskalaiset myivät meillä parempia ja halvempia joulukinkkuja, mutta niistäkin oltiin heti löytävinään jotain vaarallisia taudinaiheuttajia. Hihhulit väittivät sikäläisten kinkkujen olevan geenimanipuloidulla soijalla syötetyistä sioista. Ihan niinkuin sellaisella olisi merkitystä.

   Eläköön vapaa maailma - eläköön vielä halvempi kotimainen ruoka!

   Poista
  6. Minäkin ajan vähän, 15 000 kilometriä nyt mittarissa ja auto on vuosimallia 2014. Talven aikana tankkaan muutaman kerran, muina vuodenaikoina useammin.

   Nyt menee paljon auton vakuutusmaksuihin, täyskasko. Ensin se oli huippukasko. Kohta vaihdan vielä alempaan. Ja turha autoverokin harmittaa.

   Poista
  7. Sosialistisissa yhteiskunnissa - niin hedelmällistä kolkkaa ei maapallolla ole, etteikö siellä olisi nälänhätä muutaman vuoden kuluttua sosialistien valtaanpääsyn jälkeen. Neuvostoliitto, Puola, Ukraina, Pohjois-Korea, Kuuba.. listalle pääsevät käytännössä kaikki sosialistiset maat. Tekniikka on aina sama eli yksiköiden suurentaminen ja tehokkuuden lisääminen.

   Suomessa samalla tiellä voi käydä kuten mustalaisen hevoselle: juuri kun oppi olemaan syömättä kuoli!

   Poista
 15. Ymmärrän kyllä rakastumisen netissä, se ei ole edes tavatonta. Eikä merkki mistään omituisuudesta tai heikosta yläpään terveydestä.

  Vaan eivätkö ne varoituskellot kuitenkin ala soida, kun netti-kumppani alkaa viitata rahan lainaamiseen tai antamiseen? Vai ovatko ihmiset yleensäkin niin antavaisia ja avoimia, että ovat valmiit antamaan suuriakin summia ja säästönsä rakastumisen huumassa? - Minä en ole nuuka, mutta kyllä en antaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kai se kuvio menee niin,että auervaarat eivät heti ensimmäisenä puhu rahasta. Kietovat pikkuhiljaa otteeseensa ja sitten alkavat kertoa säälittäviä kertomuksia oman elämänsä kuvioista.

   Vähän se on ehkä samanlaista, kun Helsinki on nykyään täynnä pummeja, suurin osa ihan suomalaisia. Minä palkitsen parhaat selitykset. Varma ei koskaan voi olla, puhuiko totta vai onko huijari. Aika iso osa on ihan huijareita.

   Vanha äitini on uskovainen ja johonkin kokoukseensa olivat päästäneet romanialaisia sisään. Oikein mukavia olivat, mutta kaikkien niiden vanhojen ihmisten rahapussit oli naulakosta siiretty parempaan käyttöön.

   Poista
  2. Luveppas Iines kirja : Hermeksen siivet

   Tarja Tuovisen kirjoittama kirja pienirintaisesta itseään väheksyvästä naisesta, Eevasta, joka nielee miehiä. Ja kun ei saa mielestään vastarakkautta, joutuu tuon tuosta hyljätyksi, lopulta tulee tulokseen että niinhän urokset eläinkunnassakin: eivät ne yhteen tyydy.

   Kirja tarjoaa nopean lennon naisen sielun sykkeisiin - etenkin ,nuorille miehille, opittavaksi ja opiksi otettavaksi. Samalla saa alan lukuvihjeitä: Lessing, Nin, Jong, Woolf ...

   Kannataa lukea.Tämä ei ole kirjamainos..

   Poista
  3. Doris Lessing, Anais Nin, Erica Jong, Virginia Woolf, ilmeisesti. Kaikki tuttuja ja luettuja. Vähiten tykkäsin Jongin Lennä, uneksi -kirjasta ja Ninin erotiikasta, ja eniten Virginia Woolfin tuotannosta ja Lessingin Kultaisesta muistikirjasta.

   Poista
  4. Hermeksen siivet saatan hyvinkin lukea. Minulle uusi tuttavuus.

   Poista
  5. Toisaalta olisi hyvä, että ihmisen usko ja luottamus toisiin ihmisiin, romanialaisiin, turvapaikanhakijoihin, viiksiniekkoihin ja rakkautta tarjoaviin kumppaneihin voisi säilyä. Sellainen maailma olisi hyvä. Kai meidän täytyy syyttää Eevaa, joka ajoi meidät pois paratiisista.

   Poista
  6. Nettihuijarit toimivat hyvin ammattimaisesti. Todennäköisesti heillä on menossa aina monta eri vaiheessa olevaa viritystä.

   Tämäkin kertomani nettiromanssi kesti ainakin vuoden ennen kuin sulholle alkoi ilmaantua yllättäviä hankaluuksia. Yleensä ne ovatsitten niin äkillisiä ja rahasummat pieniä, että rakastunut ihminen hädissään ehdi ajatella.

   Tässä tapauksessa nettimorsio kiistää antaneensa latin latia taitelijalleen, mutta voi olla, ettei vaan kehtaa kertoa.

   Mutta on aivan kauhean vaikea kertoa epäilyksistään tällaisessa tapauksessa, jossa mahdollinen uhri ei ole kauhean tuttu - ja kun näkee miten onnellinen hän on.

   Uhri suuttuu varoittelijoille. Hehän yrittävät tuhota hänen onnensa.

   Poista
  7. Voisiko tämmöinen kieliä astetta "terveemmästä" tilanteesta? Mies on ehkä lähinnä donjuan, tunteitten varastaja, viettelijä, ja tilaisuuden tullen opittuaan tuntemaan naista ja tämän heikkoutta häneen rahakin kelpaa, muttei ole pääasia. Mies on vain muuten heikko viettelijä, siis donjuan.

   Poista
  8. Kyllä tämä tapaus oli niin klassinen nettihuijari kaikkine tyypillisine kommervinkkeineen, että "hurmaavasti harmaantuneen 50 v brittiläisen taiteilijan" viestit kirjoitti takuulla nigerialainen neekerinuorukainen Afrikasta.

   Mutta oikeiden Auervaarojen ja kumppanien kohdallahan asia oli täysin toinen: he panivat itsensä likoon. He elivät todeksi oman roolinsa ja se on takuulla välillä ollut rankkaa. Se vaatii jonkinlaista narsistista luonteenlaatua.

   Mutta toisaaltahan erittäin moni mies - ja miksei nainenkin - on harrastanut vastaavaan pienemmässä mittakaavassa yökerhojen tiskeillä yms seuraa hakiessaan. Etenkin miehistä moni esiintyy suurempana kihona ja tärkeämpänä tyyppinä - tai ainakin fiksumpana - kuin onkaan.

   (Minä en tietenkään noin ole ikinä toiminut, kun ei ole tarvinnut.)

   Poista
  9. Tämä on totta, narsistinen donjuan elää oikeasti niitä romanssejaan, nettihuijari vain huijaa, muun ohella, esimerkkinä nigerialaismiekkoset. Donjuanille on elintärkeää vietellä kumppani oikeasti, nettihuijarille saada rahaa, jolloin fyysinen viettely on vain metodi, joka jää usein konkretisoitumatta.

   Varakkuus on aina ollut ennen kaikkea miehen hyve naismarkkinoilla, ikävä kyllä. Naiselle riittää nuorilihaisuus ja usein myös ulkoinen söpöys.

   Poista
  10. Oletkos iines huomannut , että tänään on kansainvälinen halipäivä (lauantaina 21. tammikuuta).

   Päivä on (yllättäen) lähtöisin Jenkeistä, ja sitä juhlittiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1986.

   Kaveria, puolisoa, perhettä tai ihan ketä tahansa vastaantulijaa kannattaa halipäivänä (ja kaikkina muinakin päivinä) halata, sillä halaaminen parantaa terveyttä ja saa ihmisen voimaan paremmin.Eikä siihen tarvitse varakkuutta!

   Halaaminen rauhoittaa, alentaa verenpainetta ja vapauttaa mielihyvähormonia. Halaaminen parantaa kahden ihmisen välistä sidettä ja vahvistaa läheisyyden tuntua. Kosketus, esimerkiksi halaamisen muodossa, lieventää pahaa oloa ja joskus jopa fyysisiä tuskia.

   Muistakaa halailla!

   Poista
  11. Ketäs tässä nyt sitten halailisi.

   Noh, minä sanoin tänään kauniita sanoja naapurilleni Irinalle, palauttaessani kirjaa. Ja ostaessani punaviinipulloa Alkosta tarjosin kolikkoa yhdelle opaskoiran taluttamalle sokealle, jolta puuttui summasta hiukan. Olisi jäänyt ilman kossuputelia. Olen usein katsellut työhuoneeni ikkunasta, kun tämä sokea marssii koiransa ja valkoisen kepin kanssa kaupungille. Koira on aika vanha ja vähän lihava.

   Poista
  12. Ja mitäs tässä nyt turhia halailemaan, kun maailmanloppu näyttää median mukaan olevan tulossa Amerikoista käsin. Ei ihme, että lapsetkin pelkäävät.

   Poista
  13. Kuinka halaaminen ja maailmanloppu liittyvät toisiinsa? Nyt en ymmärrä ajatuksen logiikkaa.

   Poista
  14. No jos maailmanloppu kerran on tulossa, niin kuin media maalaa, niin mitä tässä enää kannattaa paljonkaan halailla tai sitten itkeä. Odotetaan nyt vain, koska taivas tipahtaa niskaan Trumpin toimesta.

   Poista
  15. Halipäivä on hieno idea, mutta käytännössä tuntemattomien halailua on vaikea toteuttaa, etenkin jos on iässä ja viisaudessa varttunut mies.

   Helppohan se on nuorten naikkosten kapsahdella kenen tahansa kaulaan, miksei vähän vanhempienkin söpöjen iinesten, mutta jos minä, Riku tai Veljmies yrittäisimme halata ketä tahansa, niin kehnostipa kävisi. Naisten kohdalla saisimme syytteen ahdistelusta ja miesten kohdalla kuonoomme.

   Mikis on poikkeus, hänen uskon kykenevän halaamaan ketä tahansa ihan spontaanisti ja platonisesti, vaikka verovirkailijaa.

   Poista
  16. Näin tautisena aikana ei paljon kannata halailla. Eikä kukkokaan käskystä laula. Kannatan mieluummin spontaaneja halauksia.

   Koulussa meillä oli aikoinaan hyvien tapojen viikkoja. Viikon verran näki korviin asti vedettyjä tekohymyjä, liioiteltuja tervehdyksiä ja maireita kiitoksia. Onneksi se oli vain se viikko.

   Poista
 16. Ei tippunut taivas "kylmän sodan" aikaan niskaan.

  Kylmässä sodassa ei ollut suoria suurvaltojen välisiä taisteluja. Merkittävimpiä konflikteja, joissa molemmat osapuolet olivat mukana, olivat mm. Kuuban ohjuskriisi ja Korean kriisi.

  Koreassa molemmat suurvallat olivat näkyvästi mukana tukemassa omia liittolaisiaan. Missään vaiheessa kriisejä ei kuitenkaan julistettu sotaa USA:n ja Neuvostoliiton välille.

  Kuinka nyt tilanne olisi muutunut oleellisesti?
  (Taitaa olla nuoret elämää kokemattomat toimittajat asialla .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Suurin osa eurooppalaisten kommenteista tuntuu kumpuavan siitä suuresta pettymyksestä, kun suvaitsemattomien leiriin kuuluva voitti - eikä osoita edes katumusta tai tee parannusta!

   Trump on outo tyyppi, mutta hänet amerikkalaiset vapaissa vaaleissa äänestivät valtaan. Sen kanssa meidän on elettävä ja katsottava, mitä hän tekee.

   Monet hänen julistamansa asiat ovat kyllä sellaisia, että ne pitäisi toteuttaa meilläkin. Vai paheksuuko joku "osta suomalaista" -kampanjoita tai metsäyhtiöiden investointeja Suomeen?

   Poista
  2. Minä muistan vielä ajan, jolloin oli edistyksellistä kiljua kurkku suorana Usaa pois Vietnamista ja paheksua muutenkin jenkkien toimintaa maailmanpoliisina.

   Siksi tuntuu hölmöltä seurata, miten nykyedistykselliset tahot pitävät pahana sitä, että Trump aikoo vähentää joukkoja maailman ja keskittyä hoitamaan oman maansa asioita. Olisivat tyytyväisiä.

   PS. Minä en pidä sitä hyvänä asiana, mutta olenkin aina karttanut edistyksellisiä piirejä.

   Poista
  3. Olen samaa mieltä Tapsa.

   En minäkään valittanut suomen vaalien lopputulosta. Niin vain kävi.

   No en trumpistakaan välitä, mutta hänet siellä pressaksi valittiin. Piste.

   Poista
  4. Näin minustakin on: Trump on kansan valitsema presidentti kaikkine karvoineen ja vikoineen. On narsistisen omahyväistä potkia äänestystulosta nurin, koska itse ei äänestänyt häntä. Nimenomaan lapsi tekee näin narsismivaiheessaan, kun pyörittää maailmaa oman napansa kautta.

   Tuntuu, kuin nimenomaan media ajaisi ihmisiä hysteriaan aggressiivisilla lööpeillä ja negatiivisilla kaiveluilla.

   Huvittavin tapaus oli se, kun Trumpin vaimo ojensi lahjan Obaman vaimolle, ja tämä pyöri pari kertaa neuvottomana ympäri laskeakseen paketin pois käsistään. Ilta-Sanomat otsikoi jutun oudoksi selkkaukseksi ja munaukseksi, kun katsoja ei huomannut mitään outoa. Jos roolit olisivat olleet päinvastoin, lööpissä olisi ollut jokin kiva kevennys: Michelle Obama antoi arvokkaan lahjan tms.

   Lehdistö vie lukijaa kuin kuoriämpäriä.

   Poista
  5. Joku sanoi että Trumpin vaimo antoi takaisin pakettiin käärittynä Michelle Obamalle hänen puheensa jonka Melania Trump oli pitänyt omanaan. En tiedä onko totta?

   Poista
  6. Paljon mahdollista. Kenties Michelle Obaman puheenkirjoittaja oli pyytänyt puheitaan takaisin, ennen kuin Michelle jättää talon.

   Poista
 17. Helsingin Kansalaistorilla järjestettiin Women"s March -tapahtuma.
  Paikalla oli arviolta 300-400 ihmistä. Kuvista päätellen kyllä oli vähemmän.

  Puhujina olivat kansanedustajat Paavo Arhinmäki (vas), Ville Niinistö (vihr).

  No, tästä voi päätellä ketä oli päiväkävelyllä.

  PunaPaavokin oli pääsyt paikalle uniapneastaan huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin kuulevani uutisista, että paikalla oli parisataa henkeä + Ville, Paavo ja Biaudet.

   Poista
  2. YLE on lähettänyt suoraa lähetystä Washingtonista puol viidestä lähtien, yhä tulee Areenasta. Ympäri Eurooppaa, muun muassa Lontoossa suurmielenosoitus. Hienoja ja rohkeita puheenvuoroja naisilta ympäri maapalloa!

   Poista
  3. Uskon, että löytyy hienoja puheita. 

   On hyvä, että naiset vihdoinkin nousevat raiskauksia ja ahdisteluja vastaan. Pääsevät musliminaisetkin vihdoin irti kaavuistaan ja keittiöistään, kun maailman naiset vihdoinkin heräävät vaaran uhatessa. Peukutan!

   Vaan kunpa naiset miettisivät siinä rohkeitten puheitten ohella, mitä väärille vaalituloksille tulee tehdä. Voisi olla jotain hyötyä, kun vastaisuudessa taas jossain äänestetään väärin.

   Poista
  4. Yksi usein toistettu lause puheissa oli: "Women rights are human rights!"

   Ensimmäisten joukossa, muuten, olivat kätilöt jotka nousivat Sipilän hallituksen politiikkaa vastaan.

   Poista
  5. No nyt on sitten toivoa, että musliminaisten ihmisarvoon kiinnitetään kaikkialla edes hiukan huomiota. Hehän ovat maailman ihmisarvottomin naisjoukko. Olen ollut tähän asti pettynyt nimenomaan eurooppalaisiin naisiin, jotka ovat vaienneet heidän orjuutuksestaan ja halveksunnastaan.

   Poista
  6. Anonyymi klo 21.03, olet väärässä. Ensimmäisinä hallituksen politiikkaa vastaan nousivat vihreät ja vasemmistopoliitikot, jo ennen kuin se oli yhtään päivää istunut. Muistan selkeästi, miten paljon opposition johtajat saivat ruutuaikaa heti vaalien jälkeen.

   Poista
  7. Minusta suomessa pääsääntöisesti asiat ovat hyvin . Ruikutuksesta huolimatta.

   Minulle jäi nyt epäselväksi, mihin tällä mielenosoituksella haluttiin vaikuttaa ja ovatko osallistujat todellakin niin lapsellisia, että kuvittelevat tällä tavalla vaikuttavansa jonkun vieraan valtion politiikkaan?

   Ehkä seuraavaksi marssitaan Putin sota politiikkaa vastaan. Hän päättää kauvanko syyriassa soditaan.

   Vai onko Donald Trump huonontanut suomalaisten ja muiden länsimaisten naisten oikeuksia ja etuudet ovat nyt ovat vaakalaudalla?

   Kuten sanoit Iines musliminaisten surkean aseman puolestahan he eivät koskaan ole mielenosoituksiin vaivautuneetkaan; sellaista se on euroopalaisten naisten solidaarisuus kanssasisariaan kohtaan.   Poista
  8. Jos jatkan .Syyria ja Venäjä ovat solmineet sopimuksen, joka mahdollistaa Venäjän sotavoiman lisäämisen Syyriassa, kertoo Yle uutiset.

   Sopimus on jopa 49-vuotinen ja sitä voidaan pidentää vielä 25 vuodella.

   Noniin, syyrian naisilta tuskin kysyttiin tässä sopimuksessa mielipidettä.

   Poista
  9. Syyriassa ja Irakissa (Saddamin kukistumiseen saakka) pitää muodollisesti valtaa arabisosialistinen Baath puolue. Puolueet perustettiin 1940-luvulla ja ohjelmaan kuului sekulaarinen nationalismi ja sosialismi, myös sukupuolten tasa-arvo. Mutta ovat sittemmin rappeutuneet tyhjiksi vallan kulisseiksi.

   Poista
  10. Jos tekstissä lukee "ensimmäisten joukossa", niin se ei tarkoita: ensimmäisenä.

   Ensimmäisenä oli Joukkovoima mielenosoitukset, joita on ollut jo kolme, toisen jälkeen oli mm ay-liikkeen laaja mielenosoitus.

   Valtakunnan politiikassa opposition tehtävä on, kun elämme parlamentaarisessa demokratiassa, hallituksen arvostelu.

   Poista
  11. Vaan mitä se on, kun hallituksen ja etenkin Sipilän arvostelu äityy jatkuvaksi älämölöksi, niin että terve ihminen alkaa tuntea jo myötätuntoa haukuttua kohtaan.

   Punavihreä kirjailija ja maahanmuutosta dokumenttielokuvan tehnyt Elina Hirvonen sanoo näin aamun HS:ssa: "Minua kiusaa ja häiritsee se, että yhtäkkiä fiksut ihmiset ovat lähteneet sellaiseen oletukseen, että pääministeri suhmuroi ja kuiskuttelee jossain Intiassa, jotta hänen lapsensa saisivat etua. Sehän on ihan pöllö ajatus. Siihen nähden, mitä tiedetään tuollaisten diilien syntymisestä. -- Sipilää voi kritisoida monesta, mutta jos halutaan puolustaa sellaista keskustelukulttuuria, jossa ei keulita populismilla, ei kannata lietsoa sellaista, että Sipilä kahmii vain etuja."

   Toisin sanoen Sipilän haukkuminen on saanut sellaiset mitat, että se on populismia kukkeimmillaan. Kiitos median ja räksyttävän opposition, joka unohtaa itse panneensa alulle nyt toteutettuja päätöksiä.

   Poista
  12. Valtapoliitikon ja valtapolitiikkaa arvostelu ei saa olla demokraattisessa yhteiskunnassa koskaan kiellettyä.

   Ellet pidä nykyisestä oppositiosta ja pidät nykyisestä hallituksesta, niin saat sen ilmaista ja sanoa. Ei sitä kukaan ole estämässä tai kieltämässä.

   Poliittinen populismi kukkii vähän aina, siellä ja täällä ja tuolla. Se ei ole ominaista "vain niille" vaan vähän jokaiselle puolueelle. Faktat ja tosiasioihin perustuvat väitteet ja tieto eivät aina mene perille.


   Poista
  13. Arvostelu on vallan muuta, mitä meillä tapahtuu: Sipilää pilkkaavat jo lapsetkin ja viihdeohjelmien vetäjät.

   Arvostelu on asiapohjaista argumentointia ja vikakohtien todistelua, rankaakin kritiikkiä, mutta ei kokoaikaista haukkumista, persoonaan ja perheeseenkin menevää jatkuvaa pilkkaa ja ivaa.

   Passaa käyttää sitä ääntään vaaleissa, ja koettaa sitä kautta vaikuttaa asioihin.

   Poista
  14. Näistä naisten toreilla hihhuloinneista tulee mieleen vanhat hyvät suomettumisen ajat, jolloin oli tapana antaa jyrkkiä julkilausumia tyyliin:

   "Vaadimme USAn heti pois Vietnamista!" Uukunniemen demokraattiset naiset ry.

   Poista
 18. Euroopan vakiintuneet puolueet ja poliitikot eivät ole pystyneet mihinkään johdonmukaiseen pakolaistulvaa rajoittavaan politiikkaan. He kantavat nyt vastuun siitä, että kaikenkarvaiset ulkomaisvastaisuudella ratsastavat ryhmät ja poliitikot saavat kannatusta. Joukossa Putinin bulvaaneja ja tahoja jotka vähät välittävät yhteiskunnan kehityksestä ja vastuusta.

  VastaaPoista
 19. Mahtavia marsseja! Edes Trump ei voi olla niin pösilö etteikö hän tajuaisi, että hänen valintansa on ollut val-ta-va pettymys. Huippua, että Washingtonissakin marssijoita oli tuplaten Trumpin virkaanastujaisiin verrattuna.

  VastaaPoista
 20. Uskoisin, että Trump tietää tasan tarkkaan sen, miten hänet otettiin vastaan. Eihän pösilö pysty tuohon mihin Trump.

  Mikä siinä on, että minulla nousee aina karvat pystyyn, kun näen aggressiivisen ihmismassan huutavan turuilla ja toreilla minkä tahansa puolesta ja vastaan? Kummalliseksi tämä muuttuu siinä, kun todetaan tilanne: vaalituloksen mukainen päätös. Missä nämä naiset olivat silloin, kun äänestettiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin valtaosa heistä äänesti. Se oli se änkyräosasto, joka jätti äänestämättä. Plus ne hyväuskoisetti laiskat, jotka eivät vaivautuneet uurnille, koska gallupit olivat rummuttaneet "varman" voittajan.

   Poista
  2. Trumpin voitto oli takuulla valtava pettymys hänen vastustajilleen, mutta vielä valtavampi tyydytys kannattajille, "Amerikan unohdetulle kansalle".

   Demokratiassa päättäjät valitaan vaaleilla, ei kadulla.

   PS. Olen kutsunut Trumpia infantiiliksi persoonaksi, mutta yhtä lapsellisilta tuntuvat nämä mielensäpahoittajatkin.

   Poista
  3. Mielensäpahoitus on nyt huipussaan. Luin juuri kissankorkuisen lööpin: Trump heitti ulos Obaman verhot ja matot.

   Siis kuvitella, että joku tahtoo muuttaessaan omat verhot ja matot! Mitenkähän Obama aikoinaan? Oliko lööppiä?

   Poista
  4. Trumpiin sopii hyvin infantiilin persoonallisuuden määritelmä. Hän ei ehkä ole täydellinen narsisti, vaan juuri infantiilinen, kuin iso lapsi.

   En usko ollenkaan silti siihen hätään ja paniikkiin, jota media lietsoo. Amerikan presidentillä on valtaa, mutta myös valvovia silmiä kaikkialla, hän ei suinkaan tee moniakaan ratkaisujaan ilman neuvonantajiaan.

   Ja mikä tärkeää: äänestyksen tuloksesta ei pidä syyttää Trumpia, vaan Amerikan kansaa.

   Poista
  5. Ehkä hieman pitäisi syyttää myös sikäläisen kepulaista vaalijärjestelmää. Aika kova juttu se on, että Hillary sai 2,5 miljoonaa ääntä enemmän ja silti hävisi. Sellaista se tässä maailmassa on.

   Poista
  6. Pakko myöntää, että kyllä minua hiukan hirvittää Suomenkin kannalta se, että nyt molemmissa suurvalloissa valta on impulsiivisen ja vallanhaluisen miehen käsissä.

   Poista
  7. Amerikoissa vaalitapaa katsotaan toisin. Ellei epäsuoraa valitsijamiesvaalia olisi, se merkitsisi sitä, että pienet valtiot eivät saisi ollenkaan valitsijamiehiä.

   Eli Jos EU olisi Amerikka, pieni Suomi ei saisi ehkä ainuttakaan valitsijamiestä vaaliin, koska valtiot saisivat valitsijamiehiä saman verran kuin niillä on edustajia kongressissa. Tämän vuoksi luvut voivat asettua noin kuin nyt kävi.

   Vaalitapaa ei kuitenkaan ole nähdäkseni aiottu nytkään Amerikassa muuttaa.

   En jaksa uskoa, että Trump aikoo tuhota muun maailman. Ei hän ole yksinvaltias, vaan monista isoista asioista päätetään edelleen kongressissa ja muissa kombinaatioissa. Jos joku on mahdoton vallankäyttäjä, hän toimii automaattisesti niin pölvästisti, että joutunee sivuun ennen pitkää.

   Poista
  8. Ei pitäisi kovasti moittia USAn vaalijärjestelmää, sillä ei meilläkään edustakuntavaalit sen oikeudenmukaisemmat ole.

   Olen havainnut vuosien varrella, ettei moni muuten ihan fiksu ihminen edes tiedä miten meillä kansanedustajat valitaan.

   EU-vaaleissahan noudatetaan jo tätä Amerikan mallia. Ilman sitä meillä olisi nolla meppiä. No, ei se tietenkään mitään mihinkään vaikuttaisi...

   Poista
  9. Kas vain, sanoin tuolla yllä jotenkin nurin narin! Tuota siis mielessäni ajattelin.

   Poista
 21. Missä ovat naiset silloin kun Saudi Arbiassa kivitetään nainen kuoliaaksi?
  Voisiko siis Saudi Arabian kivitysmurhia arvostella aggressiivisena ihmismassana turuilla ja toreilla ?! No ei tietenkään; yksikin väärä sana muslimeista ja tulee sakkoa, linnaa ja vankeutta.

  SE on suomessa Suomalaisia saa arvostella vapaasti. Minä voin esimerkiksi sanoa, että pohjalaiset ovat puukkojunkkareita, savolaiset kieroja, lappalaiset heinäkenkiä ja hämäläiset hitaita, mutta jos arvostelen muslimeja, alkaa tuomioita tulla, eli tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se itse Eva Biaudet siellä puhujana helsingin tapahtumassa (En kiinnittänyt ensin häneen huomoita). Poliitikko on semmonen ihminen , että sen täytyy saada mediahuomiota. Kunnallisvaalit on tulossa.

   Ja miehiäkin oli kuulemma mukana. Miehisyydestä ei tainnut kyllä olla mitään takeita ja osa oli varmaan lähtenyt mukaan sen takia, ettei kotona tule mykkäkoulua.

   Poista
 22. Tämä on aiheellinen kysymys. Kysymyksiä tuolta saralta on lisääkin, aivan liikaa. 

  Kun Trump alistaa puheissaan naista, naiset suuttuvat ja ryntäävät toreille, mutta kun muslimimies käytännössä alistaa naista, samat naiset ovat hipi hiljaa.

  Kaivakaapa Iltalehdestä esiin Tuomas Enbusken asiaa koskeva kolumni. Sen ydin on sen meilläkin vallitsevan kaksoisstandardin toteaminen, että uskontoja saa vapaasti pilkata, paitsi islamia. Islamia ei saa pilkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Trumbin alistaa naisia puhetasolla. Mutta muslimies alistaa fyysisella tasolla.


   Esimerksi tietoa kunniaväkivallasta ja
   erityisesti kunniamurhista Suomesta sen sijaan löytyy.
   Mutta kukaan suomalainen nainen ei uskalla siitä puhua julkiseti. Sehän olisi puuttumista toisten kunttuuriin.

   Maailmanlaajuisesti vuosittain yli viisituhatta naista kuolee kunniaan liittyvissä murhissa. kunniamurhat ovat tyypillisiä klaaniyhteiskunnille ja kunniakulttuureille, joissa järjestäytyneen yhteiskunnan ote ihmisistä on vähäinen, ja joissa uskottavuudella toisten silmissä on suuri merkitys. Kunniamurhia perustellaan uskontojen ja kulttuurien,
   etupäässä islamin moraalisäännöillä. Useimmiten kunniamurhia tehdään
   islamilaisissa maissa tai länsimaihin muuttaneiden muslimien parissa. Siis myös suomessa. (Parvekkeelta hyppäämiset -muka).

   Poista
  2. Naisten marsseja järjestettiin myös muslimimaissa. Muun muassa yhdessä Irakin kaupungissa. Yhdysvalloissa marsseille osallistui paljon musliminaisia ja heidän perheitään kuten muuallakin maailmassa. Mitäs siihen sanot?

   Poista
  3. Anonyymi, kyllä minä tämän tiesin. Toki he ovat Trumpia vastaan, kuten heidän muslimimiehensäkin.

   Vaan - ja mikä tässä on pointti - ovatko he kulttuurinsa ja uskontonsa avulla perusteltua orjuuttamistaan vastaan? Tämä on paljon suurempaa ihmisarvottomuutta kuin Trumpin sovinistiset puheet.

   Poista
  4. Sinä käyt paikoilleen muuttunutta monologia oman pääsi sisällä. Tee hirvoset, ja rakenna vaikka vai yhteen muslimiperheeseen ystävällinen suhde. Tai aloita rakentava keskustelu jonkun muslimin kanssa. Suosittelen.
   Se avartaa. Kumpiakin.

   Poista
  5. Paikkoilleen muuttunutta piti olla paikoilleen juuttunutta. Mutta kuvaa aika hyvin jonkin asian ajatusjumeja, joita meillä jokaisella riittää.

   Poista
  6. Veljmies/Kuopiijo22 tammikuuta, 2017 13:49

   Ano 12.33 voisi miettiä ja tutkia hiukan sitäkin, miksi muslimeihin suhtaudutaan Suomessa ennakkoluuloisesti?


   Tässä nyt jo syyllistetään suomalaisia siitä, että joku ei tykkää olostaan.
   On ihan oma valinta ollut tulla kutsumatta kylään, ja ihan yhtä oma valinta julistaa uskontoaan niin että kerää katseita ja muuta huomiota.

   Voisit kutsua Jehovan todistajia kyllään,Tai aloita rakentava keskustelu jonkun lestaatin kanssa. Suosittelen.
   Se avartaa. Kumpiakin.

   Poista
  7. Siis miten se meni: Kaikki terroristit eivät ole (sensuroitu), mutta kaikki muslimit ovat ..., siis tervehenkisiä ja hirvittävän rauhantahtoisia.

   Poista
  8. Anonyymi klo 12.33 ja 12.36, älä mene tuolle tasolle, jossa koetat estää keskustelun siirtämällä huomion henkilökohtaisuuksiin.

   Olisin toivonut, että pärjäät asialla.

   Poista
  9. Minua on aina ihmetyttänyt tuo Arabimaiden kulttuuri, jossa vaimo otetaan suvusta.Yleensä vanhemmat sopivat keskenään naimakaupoista.Ei kai uskonto määrää kuka saa naida ja kenet?
   Luulisi rakkaudella olevan jotai tekemistä myös islamissa uskossa...

   Tuohan on todella outo perinne ja mihin se perustuu eli miksi noin tehdään?


   Saudeissa taisi joka 8 olla naimisissa vähintään 1-tason serkkunsa kanssa ja luvut ovat Turkissa, Iranissa ja Irakissa samoja.

   Ulkomailla kuten Englannissa esim Pakistanilaisista jos puolet on vähintään serkkunsa kanssa naimisissa ja sen kuulemma näkee jo ihan ulkoisista merkeistä eli geeniperimä on mennyt sekaisin.

   Mikä traditio tuohon johtaa, ei ymmärrä.

   Poista
  10. Kaikissa entisaikain kulttuureissa on avioliiton määrännyt kaksi seikkaa, ensiksi ennustettavissa oleva kyky hankkia perheen elatus ja toiseksi traditio johon sisältyy tieto odotettavissa olevasta avusta kun eteen tulee ylikäymättömiä vastoinkäymisiä.

   Rakkaus, no, mikäs siinä jos onnistuu, kiva lisä. hh

   Poista
  11. Suvut ovat läpi historian järjestäneet avioliittoja.

   Tasa-arvon lisääntyessä kuitenkin naiset ovat saaneet vapauden vaikuttaa avioliittoonsakin. Näin on tapahtunut koko maailmassa joitain periferioita ja muslimimaita lukuunottamatta.

   Käsittääkseni muslimimaissakin on tapahtunut edistystä, joskin hitaammin kuin muissa kulttuureissa. Onhan vielä paljon tyttöjäkin, joille pääsy kouluun ei ole itsestäänselvää.

   Poista
  12. Mitä serkumpi , sitä herkumpi.

   Meneppä ehdottamaa suomalaiselle tytölle;" me tässä isän kanssa on funtsittu , sä Liisa otat tuo Kallen aviomieheksi".

   Silti... Järjestetty avioliitto on aika hankala asia ja konsepti suomalaisen käsittää. Tuntuisi vaikealta ajatella, että oma naimisiinmeno olisi suvun yhteinen päätös – ja puolison valintakin tehtäisiin yhdessä.

   Toisaalta tukisiko tämä yhteisö liittoa myrskyisillä taipaleilla enemmän, jos se olisi sen alkumetreistä asti ollut mukana?

   Olisi myös melkoinen vastuu isä ja äitinä vaikuttaa lapsen puolison valintaan. Eipä tuntuisi kovin helpolta ruveta miettimään niitä peruskriteereitä, joita lasten puolisoehdokkaille asettaisi?

   ”Urheilullinen ja älykäs yrittäjä ” vai

   ”vauras, komea ja kiltti DI” vai

   "hauska ja lapsirakas muusikko"...

   Johtuuko vaikeus siitä, että näissä asioissa mennään suomalaisittain kielletylle alueelle – vanhempien ei ole lupa sekaantua puolison valintaan?

   Poista
  13. Joo, muslimaat, Intia kaiketi, Afrikasta en tiedä, paljon niitä kumminkin on vielä, emme vain täällä huomaa? hh

   Poista
  14. Järjestetty avioliitto ja tytöjen ympärileikkaus. Ne tavat on tulleet myös suomeen.   Tyttöjen ympärileikkaus yhdistetään usein
   islamiin siitä huolimatta, että kyseessä onislamia vanhempi perinne. Monet maailman
   ympärileikatuista naisista ovat kuitenkin muslimeja.

   Toisaalta monissa islamilaisissa maissa
   tapa on tuntematon, ja hyvin suurta osaa musliminaisista ei ole ympärileikattu. Esimerkiksi Algeriassa, Marokossa ja Tunisiassa tyttöjä eiympärileikata. Lisäksi ympärileikkausta harjoitetaan myös kristittyjen (mm. Egyptissä ja
   Etiopiassa) ja juutalaisten (mm.Etiopiassa) sekä animistien keskuudessa sellaisilla alueilla,
   missä tyttöjen ympärileikkaus on käytäntönä yleinen. Tyttöjen ympärileikkaus ei kuulu min-
   kään uskonnon perusopetuksiin.

   Poista
  15. Tyttöjen sukupuolielinten silpominen yhdistetään usein islamiin, koska se on erityisesti muslimeilla esiintyvä väkivallan muoto. Siitä ei tosiaankaan ole mainintoja Koraanissa, mutta islamilaisessa hadith-kirjallisuudessa on, tosin tulkinnanvaraisesti. Silpomista perustellaan muslimikulttuurissa usein silti uskonnolla. Silpominen on yleisintä Somaliassa, jossa 97 prosenttia tytöistä silvotaan.

   Euroopassakin silpomista tapahtuu, esimerkiksi Saksassa tuhannet maahanmuuttajatytöt ovat vaarassa. Myös Suomesta tyttöjä viedään ulkomaille silvottaviksi ja tuodaan sitten takaisin. Opettajille ilmiö ei ole vieras. Somalityttöjä katoaa tavan takaa koulusta pitkäksi aikaa, ja he palaavat sitten pitkähkön ajan kuluttua takaisin.

   Näiden tyttöjen takia naiset eivät marssi kaduilla palopuheita pitämässä. Suurempi uhka heille on Trump.

   Poista
  16. Olisi tärkeää muutenkin lakata lätkimästä islamfobia-korttia tai hokemasta, että islam on rauhan uskonto. Varmasti islam puhtaana onkin rauhan uskonto ja uskonto siinä missä luterilaisuus tai katolisuuskin.

   Vaan ihmiset uskonnon tekevät, käyttäjät. Vain se on tärkeää, miten he uskontoaan noudattavat, luki siellä pyhässä kirjassa sitten vaikka mitä. Minkä me sille voimme, että muslimit itse kytkevät hirveytensä Koraaniin ja uskontoonsa. Muslimit tekevät hirmutekonsa Allahille, sanoi professori Suomessa mitä tahansa.

   Poista
  17. Populistien höpöä. Muslimien ääriliikkeet tappavat muslimeja ja muslimit heitä eniten vihaavat.

   Poista
  18. Siis mikä on höpöä? Uskontoko? Voi ollakin, mutta kysehän on juuri siitä, miten ihmiset käyttävät uskontoaan.

   Miten tuo Isis-juttu liittyy sanomaani?

   Poista
  19. Populismi on höpöä. Amerikkalainen kristitty ostaa konetuliaseita, että saa perkeleen pidettyä loitommalla, ja että bisnekset sujuu.

   Poista
  20. Islam "puhtaana" on islam-oppineiden mukaan nimenomaan Koraani ja siihen liittyvä tärkein perimätieto so. selitykset siitä mitä Muhammed tarkoitti eli hadithit. Kokoelma kokonaisuudessaan pitää sisällänsä väkivallan. Tämä on syntyperäisten muslimioppineiden yleinen käsitys japerimätieto ja jotkut heistä näkyvät vielä korostavan, että joidenkin täällä länsimaissa levittämä "rauhantahtoinen" variantti on tarkoituksellista propagandaa poliittisiin tarkoituksiin lännessä ja siis ym. tekstit ja varsinkin itse Koraani on otettava kirjaimellisesti käskyinä. Niissä ei ole neuvotteluvaraa.
   Hyvä lähde on esim. Hamel Abdel-Samad, kairolaisen imaamin poika joka oli itsekin nuorena miehenä ollut Muslimiveljeskunnan jäsen mutta muuttui Saksaan tulonsa jälkeen ja siellä opiskeltuaan islam-kriitkoksi. Netistä löytyy linkkejä sekä saksaksi että englanniksi. hh

   Poista
  21. Vai niin. Määritteletkö vielä vaikkapa jonkun auktoriteetin kautta puhtaan kristinuskon tai vaikkapa puhtaan tieteen?

   Imaamin poika puhuu minusta vähän Halla-ahon tapaan,mutkia suoristaen ja omaa ajatustaan palvoen.

   Islamilaiset kuitenkin isisiä eniten vihaavat, he kun siitä eniten joutuvat kärsimään. Minä itkin, kun katselin netistä sen pätkän, missä arabilentäjän, ja sotilaan, polttivat häkissä.

   Poista
  22. Tämä ei ole hollywoodia, jos pitkästyttää, kelatkaa heti loppupuolelle, 18 minutin kohdalle. Jordanialainen ja islamilainen sankari joutuu siinä populististen islamilaisten julmasti murhaamaksi.

   Poista
  23. En tiedä, onko tuossa pätkässä dramatisointia, mutta loppu ei ole. Luutnantti Muath Al-Kasasbeh kuoli isänmaansa ja islamin puolesta.

   Poista
  24. Myös Suomesta tyttöjä viedään ulkomaille silvottaviksi ja tuodaan sitten takaisin.

   Näin myös tapahtuu.

   Toisinaan tapahtuman yhteydessä järjestetään juhlallisuuksia ja jaetaan lahjoja. Juhlallisuudet saattavat olla niinkin mittavia, ettei vanhemmilla ole varaa maksaa koulumaksuja juhlallisuuksien jälkeisinä kuukausina.

   Tyttöjä kehotetaan olemaan rohkeita ja heitä kielletään usein itkemästä, jottei vanhempien tarvitsisi hävetä heidän puolestaan. Tyttöjen tulee rohkeutensa avulla näyttää, että he ovat valmiita aikuisuuteen.

   Esimerkiksi Keniassa silpominen on suuri ja julkinen tilaisuus. Silpominen saatetaan suorittaa julkisella paikalla, ja suuriin juhlallisuuksiin osallistuu koko suku tai jopa koko kylä.

   Siten tyttö tuottaa suurta häpeää perheellensä ja erityisesti isälleen, jos hän huutaa kivusta tai itkee silvonnan aikana.

   Poista
  25. Varhaiskantaisissa kulttuureissa on erilaisia initiaatioriittejä, joilla pojat siirretään miehen statukseen. Ne voivat olla hyvin vaativia ja vaarallisia ja veren valuttaminen voi olla osa riittiä. Tytöillä taas sukuelinten silpominen merkitsee joissain kulttuureissa naisen statukseen siirtymistä.

   Usein on kerrottu ja näytetty tarinaa hyvinkin pienen tytön silpomisesta, ja tämä viitannee myös tytön alkavaan hyväksikäyttöön. Voi tyttöjen osaa! Kunpa ne järjestöt, joissa on resursseja erilaisiin marsseihin, organisoisivat maailman naiset ympäri maapallon marssimaan ja puhumaan näitten pienten ihmisparkojen orjuutuksen ja kidutuksen lopettamiseksi. Yksin on vaikea toimia. Täällä blogissakin saa helposti rasistin leiman ja agendasyytöksiä, jos tuntee surua kaikkein kurjimmista tyttölapsista.

   Poista
  26. Naisen sukupuolielinten silpominen on tapa, jossa osa naisen ulkoisista sukuelimistä leikataan pois. Yleensä partakoneen terällä.


   Silpomisesta käytetään joskus myös nimitystä naisen ympärileikkaus, mutta käsite on harhaanjohtava, koska kyse on häpyhuulten tai häpykielen poistamisesta, eikä siittimen esinahan ympärileikkaamisesta.

   Sukuelinten silpominen aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia naiselle, vaikka jossakin määrin sen aiheuttamia vahinkoja voidaankin myöhemmin korjata.


   Silvonnan tarkoitus on kontrolloida naisen seksuaalisuutta. Naisen seksuaalista nautintoa pyritään estämään, jotta nainen ei olisi uskoton, eikä olisi yhdynnässä ennen avioliittoa.

   Silvonta on alun perin lähtenyt liikkeelle miesten halusta varmistua, että naiset ovat neitsyitä mennessään naimisiin, mutta myös monet naiset haluavat, että heidän tyttäriensä sukupuolielimet silvotaan.

   Joskus naisen vagina ommellaan kiinni, ja siihen jätetään vain pieni aukko. Aviomiehen on tarkoitus leikata vagina auki hääyönä.


   Vaginan ompelulla taataan, ettei nainen ole voinut harrastaa seksiä ennen avioliittoa. Tässä kulttuurillisessa mielessä se on ikään kuin toinen immenkalvo.

   Kävin lukemassa Wikipediasta . huh huh , ei ole valkoisen ihmisen touhua tuomonen.

   Poista
  27. Anonyymi22 tammikuuta, 2017 12:33

   #Sinä käyt paikoilleen muuttunutta monologia oman pääsi sisällä. Tee hirvoset, ja rakenna vaikka vai yhteen muslimiperheeseen ystävällinen suhde. Tai aloita rakentava keskustelu jonkun muslimin kanssa. Suosittelen.
   Se avartaa. Kumpiakin.#

   Voiko muslimien kanssa keskustella tyttöjen leikaus operaatioista?
   Muslimeillahan ei ole mitään salattavaa? Sehän avataa sinun mielestä!

   Poista
 23. Aikamme suurimpia yhteiskunnallisen ilmaston tragedioita on se, että meillä ei uskalleta ajatella itsenäisesti.

  Haistetaan tuulen suunta, tuuleeko idästä vai lännestä ja pyöritään sitten väkkäränä sen mukaan, jonne 70-luvulta periytynyt ideologisen ja aatteellisen vallan kahvassa oleva eliitti ja media pyörii.

  Toisin ajatteleviin lätkäistään käteviä ja piukkaliimaisia tarroja, daavidintähtiä, ja tarroilla diagnosoituja käsitellään kaavanmukaisesti yleisissä vihakeskusteluissa, joihin itse ollaan syyttömiä. Vaaditaan äänestystulosten mitätöintiä. Ynnä muuta mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös tuo hyvyyden ja pahuuden taistelu ole hieman paimentolainen ajatus? - 70-lukua ei kukaan muista, ne aktiivisimmat toimittajat ovat syntyneet ehkä 90-luvulla. Syyttäkää heitä vain huoletta taistolaisiksi, eivät itsekään siitä välitä, koska eivät ehkä ole koskaan kuulleetkaan koko aattesta.

   Minä kuitenkin poistin juuri White housen tykkäämieni listasta Facebookissa. Yrjö meinas tulla kylään, kun se 250 kg panosian näköinen äijä (huom! viim. aik. uutiset) änkesi naamaansa sivulleni.

   Poista
  2. Hyvyyden - pahuuden -akseli on täyttä tuubaa minustakin. Siksipä ihmettelen, miksi löydät sitä sanomastani.

   Änkyröitä sopii aina ihmetellä.

   Poista
  3. Ajattelin vain, kun otit esiin tuon ihmisyyden dilemman. Minä olen aina, ainakin niin kauan kuin muistan, ajatellut että pahoja me kaikki ihmiset olemme, rasisteja myös. Neekerikin on.

   Tuulen- tai pierunhaistajia on aina ollut ja tulee aina olemaan, ilmiö ei ole tänä päivänä sen ajankohtaisempi kuin koskaan muulloinkaan. Vissiin 1600-luvun hulvaton Rabelaiskin heistä taisi mainita.

   Poista
  4. Jaa, en tiennyt ottaneeni esille ihmisyyden dilemmaa. Kai sitten.

   Vaan minähän sitä olen aina sanonut, että ilman hyvyyttä ei ole pahuutta, siis samassa ihmisessä. Oikeastaan, mitä hyvempi persoona, sitä pahempi, ja miksei toisinkinpäin. Tappajakin voi silittää kisua. Virallinen kisunsilittäjä voi puolestaan potkaista koiraa. Jne. jne. jne. Tämä pitää nyt ymmärtää oikein.

   Poista
  5. Juuri tämän ihmisen monimuotoisuuden vuoksi Trump-hysteriakin lähinnä saa minut runoilemaan.

   Poista
  6. Asiat kuitenkin asioina. Poliittiset populistipuolueet ovat kaikkein pahinta. Eikä tässä pidä vedota siihen, että kaikki puolueet ovat populistisia. Jollain tapaa kyllä, mutta nämä varsinaiset populistipuolueet ovat se, mistä paha saa ruokansa.

   Minun nuoruudessani aikuiset äijät eivät vauvojen lailla olisi kehdanneet märrätä sitä, etä heitä on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti, että "paskaa on turpaan työnnetty, vaikka parhaani yritin!" - Milloin suomalainen sisu kuoli, milloin suomalaisesta miehestä tuli lirppulerppu?

   Poista
  7. Populistien vielä minuakin enemmän vihaama Hesari kirjoitti tänään sen aikaisemminkin esillä olleen asian. Että 1908 Yhdysvaltalainen tuomari päätti, etteivät suomalaiset sittenkään ole mutakuonoja, nokikeppejä tai ali-ihmisiä. Suomalaisia oli siihen asti pidetty häiriköinä ja mongolien sukua olevina, koska mongoli oli pahinta mitä saattoi olla. - Aikaisemmin suomalaiset olivat kaikkea tuota olleet, ehkäpä vielä jonkin aikaa tuomarin päätöksenkin jälkeen.

   Poista
  8. Populisti on niin tiloisaan, että uskoo mitä vain. Taistolainen uskoi neuvostoliiton hyvyyteen. Trumpin äänestäjä uskoo Trumpin pelastussanomaan, vaikka äijä on piinkova liikemies ja monimiljardööri. Ei siis mikään miljonääriköyhimys. - Sitä vain pohdin, että kohtaavatko edut ja pyrkimykset tässä ihan aikuisten ihmisten oikeasti, "ihan niinku aatepohjalta". Kotomainen Tynkkynen saa tietysti sitä, mitä haluaa, huomiota ja pullaa maitokahviin. Ei Trumpilta, mutta uutisia väijyviltä vasemmistokommunististalinistivihreiltä pahapaha-toimittajilta. (Jos joku pohtii, etttei tuossa nyt kaikki pitänyt kutiaan, niin sitä minäkin kuumeisesti, mutta kylmin otsin, mietin)

   Poista
  9. Vaan nyt tärkeä kysymys, joka on ydintä: mitä tehdä näille kaikille onnettomille väärin äänestäneille? Loveen langenneille, tyhmille ja typerille, höplästä vedetyille imbesilleille?

   Pitäisikö panna jokin pääsyvaatimus hyväksyttävästä oivaltamistasosta, ennen kuin ihminen saapi äänestää? Mitä mieltä olet, Riku?

   Poista
  10. Ja toisekseen, eikö kaikenlainen äänestäminen olekin turhaa? Mitä me teemme demokratialla?

   Pannaan jokin viisaimmisto ja älykkäistö, jonka kannat tiedetään etukäteen, päättämään asioista, niin ei tule vääriä päätöksiä. Eikö vaan?

   Minua ainakin alkaa rassata tämän hlvetinmoinen valitus, itku- ja potkuraivarit mediassa ja maailmanlopun maalailut. Tähdet saamukoot, kuu pudotkoon radaltaan, maa suistukoon Linnunradalta tämän populismin mukana!

   Poista
  11. Että se Trumppi meni vaihtamaan Obaman verhotkin!

   Poista
  12. Siis mitä teemme demkratialla? Käymme piirtämässä äänestyslippuun kirkkoveneen kuvan. Piste.
   Suuri osa ihmisistä haistattaa pitkät koko politiikalle ja inhoaa poliitikkoja sydämensä pohjasta. Poliitikot sijoittuvat eri ammattien ranking-listalla aivan häntäpäähän yhdessä puhelinmyyjien tai ovelta ovelle kaupustelijjoiden kanssa.

   Edes Yhdysvaltojen presidentinvaalien sirkus ei saa uurnille kuin nipin napin puolet äänestäjistä, vaikka samaan aikaan valitaan myös edustajainhuoneen jäsenet, kolmasosa senaatin jäsenistä ja tukku muita luottamushenkilöitä. Päälle tulevat vielä kansanäänestykset erilaisista asioista.

   Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.

   Juu, kun muistin Trumbin . Hän Kuulemma loukkaa naisten oikeuksia. Sitä tuskin on vielä tähän päivään mennessä yhtään esimerkkiä täällä suomessa.

   Poista
 24. Iines, hyväksyt vain lähteet ja faktat jotka tukevat omaa agendaasi. Se on valitettavaa, kapea-alaista, sillä useimmat asiat eivät ole kyllä-ei tai joko-tai. Aito vuoropuhelu ei tuollaista ole.

  Jos poistat mielipiteeni "vihapuheena", todistat vain mitä yllä sanoin. Mistään henkilökohtaisesta nälvimisestä tai muusta sellaisesta kun ei ole kyse. Olen vain eri mieltä miten asioista pitää argumentoida. Sinähän nimenomaan rakastat tai pidät tai miten se oli, vastakkaisista mielipiteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi,

   viitannet poistamaani kommenttiisi, jossa puhuit joistakin täällä kommentoineista, minusta varmaan etunenässä "rajakkeina".

   Se asia, mitä ymmärrän "rajakilla", ei kuulu tähän blogiin eikä täällä havaintojeni mukaan ole kukaan esittänyt tuota agendaa, joka on minusta käsittämätön.

   Sinulle siis tiedoksi, että tässä blogissa ei käydä alatyylistä keskustelua "rajakeista", ei edes sinun kanssasi. "Suvakki"-sanakin on alatyylinen eikä kuulu sanavarastooni. En halua blogiini tällaista vihapuhetta enkä näin typerää keskustelun tasoa.

   Toivon siis, että siistit ilmaisusi ja perustelet jatkossa sanomasi selkein esimerkein ja menemättä henkilökohtaisuuksiin.

   Nytkin tämä kommenttisi jää olkipukiksi, tyhjän päälle. Et sanallakaan perustele heittoasi, joten en pysty sanomaan siihen mitään.

   Poista
  2. On hyvä, jos alat siivoamaan sanastoa. Toisin kuin väität kuvitteellisia suvakkeja on solvattu täällä useasti. Suvaitsevaisto. Se merkitsee täällä ihmisiä, jotka ovat väärässä ja tyhmiä.

   Poista
  3. Minä en käytä sanaa "suvakki". Solvausta en usko sinun tältä löytävän, saati herjauksia. Ethän nytkään saanut tähän heittoosi yhtään esiimerkkiä tai perustelua.

   Täällä ei muutenkaan ole mitään yhtenäistä mielipidettä tai agendaa, jos tekstejä lukee. Kaikenlaisia ajatuksia löytyy. Jokainen kirjoittaa omissa nimissään.

   Poista
 25. Onko tuolla uudessa postauksessa tarkistus päällä, kun kommentointi ei onnistunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei ole, hetkinen, kokeilen.

   Poista
  2. Kokeilin, minun julkaisi, poistin samantien. Ilmoitelkaa tässä, jos ei muiltakaan onnistu, sensuuri ei siis ole päällä.

   Poista