4.2.2017

Hei mambo, tehdäänkö Kekkosesta luuranko!
3.2. Kirpputorilta tarttui mukaan  kahdella eurolla Karin piirroskirja Kerro kerro kuvastin, vuodelta 1961. Kuvissa seikkailee pulskia isäntiä, patamustia rovasteja, pässiksi naamioituneita vennamoja, laihoja duunareita, kansallispukuisia suomineitoja, venäjän kielen aakkoskirjaa tavaavia siloposkisia kekkosia, pärinäpoikia sekä tietysti paljon virkavaltaa, ennen kaikkea poliiseja, joita jekutetaan  olan takaa.

Ympäristönä on paljolti kaupunki teknillisen kulttuurin hähättelyineen, mutta usein myös maaseutu, jonka tanssipaikan edustan traktorit tukkivat, joten muodostuu maaseudullekin "pysäköintipropleema". Kun Helsingissä on sattunut kaksi aseellista pankkiryöstöä, istuu maaseudun Säästöpankin portailla pakkasessa Itaraisen isäntä, koska "sillä on tili pankissa".

On myös mustahattuisen miehen kitkeriä havaintoja ja nuorison tarkkailua, on jopa uudiskielen pällistelyä. Tunnetuiksihan tulivat aikoinaan Karin uudisehdotuksista mm. haarasoipio (sello), meniö (auto), kimppameniö (bussi), moniläpiö (klarinetti),  jättisahio (kontrabasso) ja  nenästin (nenäliina).

Kari Suomalaisen kaltaista valtavirroista piitaamatonta nerokasta taiteilijasivaltajaa ei ole nähtykään sitten Kari Suomalaisen. Hänen jälkeensä silloisen median henkinen ilmapiiri yhdenmukaistui ja valtavirtaistui, ja kuten ylläolevasta kuvasta huomaa, olemme edelleen siinä, mihin Suomalainen työnsä joutui jättämään Sanoma osakeyhtiön erotettua hänet. Kuva on mitä ajankohtaisin.

4.2. En ole varmaan ainoa, joka kaipaa  Kari Suomalaisen oivalluksia tähän aikaan, juuri tähän päivään ja nimenomaan Helsingin Sanomien etusivun vasempaan alanurkkaan. Erottaessaan Suomalaisen lehti menetti paljon, eikä menetetty ole tullut takaisin. Valitettavasti, sillä aukko on iso.

On sääli, että Suomessa viestinnän henkinen ilmapiiri on uhkaava ja ahtaaksi kuroutuva. Nettipoliisien määrää kasvatetaan merkittävästi, ja ääri-ilmaisijoita vaaditaan giljotiiniin.   Miten sitten kuvailmaisu, miten kaikenlaisten graffitien ja mielenosoituskylttien kuvat ja tekstit, jotka uhkaavat milloin maahanmuuttajia, milloin rasisteja, milloin poliiseja, milloin mitäkin? Uhkaako valvonnan lisääminen myös kuvailmaisun ja mielenilmaisun vapautta?

Mitenkä lienee laulun laita? Saako Suomessa vielä laulaa vaikkapa heimamboota, kun joku voi tulkita sen italiaanojen pilkaksi? Vai?

Mieluummin minä näkisin, että sanan ja kynän ja siveltimen säilä heiluu purevastikin. Onhan meillä jumalavita laki turvanamme. Siihen vedotkaamme, jos meitä on loukattu, mutta älkäämme estäkö ilmaisun vapautta millään saralla.

218 kommenttia:

 1. Nykypiirtäjien ja koomikoiden surkeus on siinä, että he eivät uskalla asettua valtavirtaa vastaan. He uskaltavat irvailla fasisteille ja natseille ja persuille ja Trumpille, koska silloin kuuluu oikeaan joukkoon, eikä riskeeraa mitään.

  Miten herkullinen aihe olisikaan esimerkiksi tämä "vaihtoehtoinen fakta".

  Panisi vaan modernin punaviherkuplistin, joka kannattaa vaihtoehtoista lääketiedettä, homeopatiaa, feng-shuita, luomua, korvavaloa yms - päivittelemään pöyristyneenä, että Amerikan presidentti uskoo vaihtoehtoisiin faktoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätsyn pilakuvassa iltapäivälehdessä on tänään aiheena, kuinka ollakkaan, Trump, joka jakaa rukousaamiaista Soinille. Trump on tietysti ehtymätön lähde myös lööppeihin, joista saisi muikean runon. Erikoisesti pidän siitä lööpistä, jossa Melania Trump käveli virkaanastujaisissa kuin munankuorilla. Trumpista itsestään koskevista lööpeistä suosikkini on se, jossa pohditaan kaljulääkkeen vaikutusta presidentin mulkkumaisuuteen.

   Poista
  2. Jos piirros sijoitetaan aikauteensa, niin siitä voi päätellä, että Kari Suomalainen peesasi tai komppasi vuosina 1958-1960 istuneita porvarihallituksia. Karin piirros on vuodelta 1960.

   Silloin elettiin poliittisesti mielenkiintoisia aikoja. SKDL nousi eduskunnan suurimmaksi puolueeksi (101-99), mutta sitä päästetty hallitusvastuuseen. Vaalien jälkeen tuli ensin Fagerholmin (Sdp) vetämä hallitus joka kaatui, ja sen jälkeen kaksi Maalaisliiton vetämään porvarihallitusta.

   Karin kuvassa vasemmistolaisuus esitetään kulttuuriradikaalien katujätkien hahmoissa. Katujätkien, jotka eivät välitä "isänmaallisuudesta eikä kansallistunnosta". Piirros ei nouse ainakaan valtapolitiikkaa vastaan, istuvaa hallitusta tai hallituspuolueita vastaan.

   Mikä on se "valtavirta" mitä vastaan Kari tässä nousee: Nuoret sukupolvet (nuoria oli todella paljon)? Kaupunkilaiset? Kulttuuriradikaalit? Tupakoivat katujätkät? Stadi ja stadin kundit?Poliittinen vasemmisto (joka ei ollut hallitusvastuussa)?

   Poista
  3. Se valtavirta on nouseva kulttuuriradikalismi. Karilla on ollut tarkka vainu ja visiointikykyä.

   Meillähän puhutaan nyt kulttuurimarxismista, kun tarkoitetaan samaa asiaa. 

   Karillahan esiintyi kuvissaan uudenlaista nuorisoa, jonka hän kuvasi 50-luvulla lättähattuina, pärinäpoikina ja surinasussuina. Valitsemani kuvan pojat muistuttavat näitä ryhmiä, ja varsinainen kulttuuriradikaalien eliitti muotoutui hieman toisenlaiseksi 60-luvun lopulla. Näistä lättähatuista tulikin kunnollisia duunareita ja surinasussuista palvelualojen toimijoita, uskallan sanoa, hieman karkeasti määritellen.

   Poista
  4. 1960-luvun nuoriso (teini-ikäisistä opiskelijoihin ja duunarinuoriin) oli iso ikäluokka. Karilla oli nuorisoon pilkallinen suhde, hän kuului itse eri ikäluokkaan. Piti oikein tarkistaa milloin hän oli syntynyt, ja arvelin että 30-luvulla, mutta erehdyin. Hän oli syntynyt vuonna 1920. Hän oli 60-luvulla nelikymppinen.

   Hän loi taitavasti selkeitä ja hyviä piirroshahmoja. Karikatyyrejä. Pari perittyä kirjaa on omassakin kirjahyllyssä.

   Poista
  5. Anonyymi osuu kyllä oikeaan siinä, ettei Kari tuossa otsikkokuvassa silloista valtavirtaa vastaan nouse - enkä sitä omassa kommentissani tietenkään tarkoittanutkaan.

   Eihän tuo pilakuva ota edes kantaa silloiseen politiikkaan, jota leimasi Suomen kamppailu Neuvostoliiton kuristuvaa otetta vastaan, yöpakkasineen ja noottikriiseineen.

   Eräs sen kamppailun voitto oli juuri se, ettei SKDL enää kelvannut hallitukseen.

   Eikä siihen aikaan suinkaan suurin puolue automaattisesti hallitusta muodostanut, vaan sen määräsi vasemmisto-oikeisto-suhde, kuten anonyymi tässä (vahingossa) kertookin:

   "SKDL nousi eduskunnan suurimmaksi puolueeksi (101-99)..."

   SKDL sai siis 50 edustajaa, SDP 48 ja simonistit 3.

   SKDL jätettiin ulos ja Virolainen vei Maalaisliiton hallitukseen Kekkosen kiellosta huolimatta. Tästä juontuu Kekkosen kauna Virolaista kohtaan.

   Poista
  6. Minusta Kari kyllä nousee jo tuossa kuvassa vastavirtaan, ja aivan ovella olevaan valtavirtaan. Hän aistii tavattoman tarkasti, mitä on tulossa henkisessä ilmastossa, etenkin taiteessa: kulttuuriradikalismi, jossa perinteet saavat kyytiä ja vanha revitään alas.

   1950-luvulla elettiin Suomessa suuren massamuuton aikaa, kun "teknillinen" kehittyminen (jota Kari Suomalainen tavan takaa piikittelee) ajoi väkeä kuihtuvilta pientiloilta kaupunkeihin ja yltyvässä määrin Ruotsiin. Ajan henki oli altis myös henkisiin muutoksiin ilmapiirissä. Se näkyi myös kirjallisuudessa ja lehdistössä.

   Tuolloin mm. Saarikoski pakinoi Nenänä poliittisia pakinoitaan Ylioppilaslehteen. Hän pilkkasi kaikkea vanhaa ja perinteistä, ja tuon ajan runoissa näkyi jo poliittisia kannanottoja, ennen virallista hippiaikaa. Eihän radikalismi tyhjästä yllättäen syntynyt, vaan juuri siitä ilmanalasta, jossa Kari Suomalainen eli ja jonka ituja hän tarkkaili.

   Tätä ajan murrosta hän revitteli yllä olevalla piirroksellaankin, jossa selkeästi ui nousevaa valtavirtaa vastaan.

   Poista
  7. Korjaus ed.: - - aivan ovella olevaa valtavirtaa vastaan. (Ei siis valtavirtaan.)

   Poista
  8. Vielä yksi esimerkki. Aivan 60-luvun alussa ilmestyi Paavo Rintalan Sissiluutnantti, josta nousi valtava haloo. Rintala halvensi siinä lottia, kuten syytös kuului. Siis jo ennen varsinaista radikalismia.

   Tätä aikaa voisi perustellusti kutsua Suomen esikulttuuriradikalismin ajaksi.

   Poista
  9. Niin, en tarkoittanut sitäkään, etteikö Iines olisi ollut oikeassa puhuessaan "nousevasta valtavirrasta". Juuri silloinhan alkoi yleinen kaiken pikkuporvaristolle pyhän rienaamisen aikakausi.

   Kari vastusti tätä suuntausta loppuun asti ja puolestaan pilkkasi kaikkea, mikä näille rienaajille ja heidän seuraajilleen oli pyhää. Siksihän häntä vihataan edelleenkin... etteikö Rikunkin kiukan takana olisi jotain tällaista? Tässä maassa ei hyviä asioita pilkata, jumalauta?


   Poista
  10. Jumalauta, näillä lakeuksilla ei pilkata Jumalaa!

   Lapulaisopperasta.

   ***
   Hyvä tarkennus vuoden 1958 vaaleihin, noin se just meni. Äänestäjäkunta nuorentui, kun suuret ikäluokat pääsivät äänestämään. Suuriin ikäluokkiin lasketaa nykyisin näköjään, ainakin joissain puheissa, myös 1950-luvulla syntyneet. Mutta myös 1960-luvulla syntynyt ikäluokka (joka on jo suurelta osin yli 50-vuotiaita) on kohtalaisen iso. Niiden jälkeen tulevat ikäluokat ovatkin sitten huomattavasti pienempiä. Nyt, 2000-luvulla, on selvästi noussut ja ollut nousussa valtapolitiikassa nämä nuoremmat ikäluokat sekä heidän edustajansa. Heitä äänestävät jo kaikki ikäluokat. Arvelenkin, että tämä sukupolvimuutos tulee vaikuttamaan eniten politiikan sisältöön.

   Poliittisten puolueiden vetovoimaisuus nuoriin sukupolviin vie niitä eteenpäin. Joidenkin puolueiden kannatus saattaa suorastaan romahtaa, mikäli nykyisillä nuoremmilla sukupolvilla ja tulevilla ei ole niissä tilaa. Tässä vetovoimaisuudessa vihervasemmisto on vahvoilla kaikkien tutkimusten mukaan.

   Poista
  11. Etupäässä vihreät vetävät puoleensa nuoria stadilaisia, jotka eivät erota kuusta koivusta eikä kilipukkia peurasta. Täällä Pikkukaupungissa esimerkiksi ei ole vihreää nähtykään. Yksi naisihminen oli, mutta se kaatui omaan mahdottomuuteensa.

   Tämä on lisäksi seutua, jossa asustaa susilaumoja, jotka uhkaavat syödä koululaisia. Niinpä lapsia vaaditaan sitten koulukuljetettaviksi kunnan kustannuksella. Kaatolupiakin vaaditaan. Ilveksiäkin on metsässä ja muita ihmistä vaanivia petoja.

   Joten ei ihme, että vihreä aate ei täällä vedä. Susia puolustava saa koko paikallisen kepuväen kimppuunsa.

   Poista
  12. Ei Vihreät ole puolueena ja kannattajakunnaltaan enää erityisen nuorta, valtakunnan politiikassa yhä mukana olevista monet ovat jo yli 50-vuotiaita, ja vanhempiakin.

   Seuraavissa eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa äänestämään pääsevät vuonna 2000 syntyneet. Nuoremmilla sukupolvilla on vaali vaalilta yhä enemmän äänivaltaa. Vihreisiin ja Vasemmistoliittoon on liittynyt viime aikoina runsaasti uusia nuoria jäseniä,kerrottiin uutisissa.

   Petoeläimiä on myös isompien kaupunkien lähellä. Suomalaiset kaupungit ovat metsien ympäröimiä. Metsissä asuvat metsän eläimet.

   Poista
  13. Suhteellisen uutena puolueena vihreisiin ryhmittyi niin monenlaista tyyppiä - ekofasisti Linkolasta herttaisiin kettutyttöihin, punaviherstadilaisista erilaisiin vähemmistöihin, taistolaisista elämäntapahippeihin, Könkkölästä Paloheimoon, Sinnemäestä Soininvaaraan.

   Viimeksi mainittua voisin ihan hyvin äänestääkin, mutta en halua pönkittää vihreiden muuten edesvastuutonta politiikkaa.


   Poista
  14. Minulla ei ole tässä ongelmaa eikä valitsemisen vaikeutta. Näillä lakeuksilla ei ole vihreitä ollenkaan missään valtuustoissa. Ihmettelen, jos edes ehdokkaita ilmaantuu ensi vaaleihin.

   Helsingin vihreiden suosio on harhaa lintuperspektiivistä katsottuna. Suurin osa Suomea päättää asioistaan ilman vihreitä. Heitä tuntuu olevan vain Helsingissä. Tätä kannattaisi jokaisen tuumailla älyllään.

   Poista
 2. Kari ei tosiaan ollut mitään valta- tai muutakaan virtaa, luulen hänen vihanneen tasapuolisesti kaikkia. Karlsson on minusta hyvä, hän on usein jopa hauska.

  Aika ajoi Karin ohi. Hänen karikatyyrinsä olivat sanotusti vanhentuneita, ne olivat mennyttä aikaa. Ei ole mitään tavatonta siinä, että 71-vuotias äijä siirretään pakkoeläkkeelle. Pikemmin niin, että on osoitus hänen suuruudestaan ja suuresta vallastaan, että sai olla niin pitkään. Etenkin kun taisi tehdä aina ihan niinkuin itse tykkää. Luulen päätoimittajien olleen aika usein hiilenä vuosien varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sen eron kai noinkin selittää.

   Poista
  2. Ei Karia erotettu. Vaan erosi kun maahanmuuttoaiheinen piirroksensa sensuroitiin lehdestä.

   Poista
  3. Ei erottannut virallisesti, mutta käytännössä kyllä. Julkisuudessa käytetäänkin useissa lähteissä myös erottamislausuntoja. Kari Suomalaisella ei ollut tuoreen päätoimittajan Janne Virkkusen kanssa mahdollisuutta jatkoon, ja puhutteluja lienee pidetty ja riitoja riidelty. Virkkunenhan nimitti Suomalaista "rasistiksi".

   On huomattava myös, että Janne Virkkusella oli nuorena päätoimittajana vaikeuksia muidenkin kanssa. Hänhän antoi potkut myös ikääntyneelle Max Jacobssonille. Seppo Heikinheimo oli myös äärimmäisen hankala mutta nerokas kriitikko, joka kari Suomalaisen tavoin ui vastavirtaan, mutta hän ei saanut potkuja, vaan teki itsemurhan. Näin kerrotaan Virkkusen muistelmissa.

   Poista
  4. Esimerkiksi tästä Karin Volgan lauttureista nousi "jättikohu".

   Ei kai tämäntyylisiä irvailuja voi kutsua rasistisiksi venälläisiä kohtaan? Sääli olisi, jos tämäntyyppinen humoristinen satiiri estettäisiin. Volgan lautturit on piiroksen nimi.

   Poista
 3. Täällä toinen joka tykkää Karista. Hänen poliittiset satiirinsa olivat omaa luokkaansa ja siihen aikaan aika rohkeita kekkosvitsejä. Kekkonenhan oli tabu, jota ei sopinut halventaa. Aviomiehenä Kari (ja miksei Kekkonenkin) oli kuulemma täyspaskiainen kuten taiteilijat yleensäkin, hyvin itsekäs. Ehkä se on luovien ihmisten vika, sitä selitetään myös hulluudella. Yksi Karin sarjakuvan muistijälki naurattaa tälläkin hetkellä aivan attena.

  Sanan, taiteen ja mielenosoitusten vapaus on Suomessa niin huippua, etten vastaavaa tiedä. En ole kyllä muualla asunutkaan, mutta perustan käsitykseni siihen mitä isot tytöt ja pojat ovat kertoneet, he, jotka ovat muuallakin asuneet ja enemmän reissanneet. Jostakin syystä tuli mieleen taas tuo neekeri-sana, mikä edusti minulle hyvin neutraalia asiaa, joka ei liittynyt millään tavoin rasismiin, paitsi että liittyi siinä mielessä, että olin surullinen siitä miten neek...öh mustaihosia kohdeltiin, en ymmärtänyt ollenkaan miten apartheidpolitiikka tai Ku Klux Klan saattoivat kukoistaa järkyttävän orjuuden ja sisällissodan jälkeen. Isä seurasi uutisistä mellakointia ja siitä jäi pienelle saparopäälle tarkka käsitys mitä amerikassa 1960-luvulla tapahtui. Minulla oli tunne siitä että isä tavallaan hyväksyi mellakoinnin, koska vapaudesta oli kyse. Vasta aikuisena opin että neekeri onkin rumasana. Pahempi kuin vittu. Onko neekerikylä muuten vielä Vaasassa, se oli aika outo juttu. Kumma muuten että juutalaisia saa vielä nimitellä juutalaisiksi ja intiaaneja intiaaneiksi. Väripaletti menee kyllä äkkiä zekaisin, jos kaikkia nimitellään värillisiksi ihmettelee valkolainen, jolla on kirjavat jalat ja välillä naamakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun lapsuudessani mustalaisia sorrettiin, ja kukaan ei kyseenalaistanut sitä, koska vika oli ilman muuta manneissa itsessään. Lapsia ei pantu kouluun, töitä ei tehty, asuttiin karmeissa mörskissä, haistiin, oltiin likaisia ja ryysyisiä. Minäkin kävin yhden kaverini kanssa vakoilemassa mustalaisten mökkiä, kun ne eivät olleet kotona. Kurkistimme ikkunoista sisään, ja siellä oli karmeaa, mustaa, pimeää ja sotkua.

   Nyt elintaso on parantunut ja mustalaista ei saa enää kutsua mustalaiseksi. Romanit asuvat kertostaloissa ja elävät kai kuten muutkin. Itselläni on ollut romanipoikia oppilaina, ei tyttöjä. Pojat olivat mukavia ja yhden kanssa olen myöhemmin asioinut autoliikkeessä.

   Poista
  2. ".. en ymmärtänyt ollenkaan miten apartheidpolitiikka tai Ku Klux Klan saattoivat kukoistaa järkyttävän orjuuden ja sisällissodan jälkeen. Isä seurasi uutisistä mellakointia ja siitä jäi pienelle saparopäälle tarkka käsitys mitä amerikassa 1960-luvulla tapahtui."

   Ja nyt Yhdysvalloissa on presidentti, jonka mielestä KKK on ihan kelpo yhdistys, ja jonka valintaa KKK juhli. Ensikommentti oli, we did it.
   Presidentin lähin neuvonantaja on Steve Bannon, täysin avoimesti valkoista ylivaltaa kannattava fasisti.

   Samuli


   Poista
  3. Ja kohta Ranskassa voi olla Le Pen ja muuallakin valkoisten vastaisku jatkuu.

   Voisi kysyäkin, että miten helkkarissa meidän sukupolvemme onnistuikin pilaamaan demokratian niin tyystin, että eri maissa enemmistöt alkavat äänestää itseään siitä eroon?

   Poista
  4. Onko tässä se sama ilmiö kuin papin pojissa: pojista tulee hulttioita.

   Kun saa jotakin liikaa, nousee lopulta sitä vastaan. Eikö se ole vain tervettä ihmisyyttä? (Älkäät hyvät anonyymit lukeko tätä kannanottona minkään puolesta tai mitään vastaan.)

   Poista
  5. Samuli: Yhdysvalloissa on semmonen ruutitynnyri pressana, että siitä on oksat pois ja pala runkoakin. Sopii hyvin kuvaan, että vähän vaisuna ollut KKK on sen mielestä IN. Eihän siltä voi muuta odottaa. Amerikan mailla on ammuttu silloin tällöin pressoja hyvällä tai vähän huonommalla onnella, ehkä nytkin voisi harkita. En tarkottanut, etteikö rasismia etc ole ollut ja on edelleenkin joka paikassa. Kerroin vain mitä sylki suuhun toi ja mitä tuli mieleen 1960-luvun tunnelmista ja Karista.

   Poista
  6. Le Penistä sen verran, että tod.näk. voittaa vaalien ensimmäisen kierroksen, mikä taisi tapahtua jo viime kerralla.
   Toisen kierroksen voitto on hyvin epätodennäköinen galluppien mukaan. Eikä nyt kannata vedota siihen, että Trumpkin voitti vastoin galluppeja, koska kokonaisäänimäärät ennustettiin melko tarkkaan oikein.
   Ranskassa lasketaan kaikki äänet yhteen ja se on siinä.
   Tietenkin kaikki on mahdollista, mutta Le Penin pitäisi saada hyvin suuri määrä uusia äänestäjiä puolelleen.
   Jaksan edelleen uskoa , ettei enemmistö ranskalaisista halua presidentikksi hullun marssimusiikkikauppiaan semihullua tytärtä.

   Samuli

   Poista
  7. Trump toki vaikuttaa kahelilta ja toimii niin kuin moni pelkäsi, mutta ei hän kai aiemman kokemuksen mukaan kovin paha rasisti tai s-vähemmistöjen vainooja ole?

   Poista
  8. Claes Anderssonin mukaanhan hän on psykopaatti ja narsisti, ja oletettavasti juuri mainitsemistasi syistä, rasisti ja vainoaja.

   Samalla kaavalla monet menneisyyden suuret idolit ovat olleet samanlaisia tyyppejä. Viime aikoina olen lukenut jonkin verran inkeriläisten vainoista. Itärajan takana heitä listittiin ja karkotettiin milloin minnekin. Suomessa asia hyväksyttiin, sillä kyllä siitä tiedettiin.

   En minä Trumpia halua puolustella, mieluummin olisin Hillaryn valinnut. Jotenkin vaan tämä ihmisten joukkohysteria on saanut niin omituiset mittasuhteet, että tuntuu kuin maailma olis tullut puolihulluksi.

   Poista
 4. Janne Virkkunenhan oli tiukkapipo kuten esi-isänsä J W Snellman. Kari saattoi ehkä joskus olla rasistikin mutta varsinainen pilkka ei kohdistunut somaleihin tai maahanmuuttajiin vaan siihen miten helppoa meikäläistä virkavaltaa oli vetää höplästä. No, Kari sitten vielä jatkoi muilla areenoilla mutta ikä hiukan jo verotti laatua. HeSa oli hänen varsinainen kotinsa.
  Huomion arvoista hänen urassaan oli kuinka piirrokset ja ideat pelkistyessään vain paranivat. Tähän ei moni piirtäjä ole ulottunut. Kehitys näkyy selvästi niistä kirjoista joita minullakin muutamia on, alkaen vuodesta 1953 jolloin hän vielä oli piirtäjä muiden joukossa. 50-luvun lopulla hän on jo ylittämätön. hh

  VastaaPoista
 5. Harmi, että Kari Suomalainen ei enää piirrä Hesariin. Se, että Erkko hänet aikoinaan Helsingin Sanomista erotti, ei suurin syy siihen ole. Vaan se, että Kari Suomalainen on kuollut.

  Ps. Jos pilkataan "vaihtoehtoista faktaa" tarjoavia ihmisiä, minunmielestäni pitäisi pilkata nimenomaan niitä ihmisiä jotka eivät näitä "vaihtoehtoja" tarjoa, eli trumpilaisia. Muuthan on viattomia kuin kissanpennut - vai mitä?

  Pss. Iines, sinä seuraat hyvin tarkasti ja vaiston varaisesti ns. "valtavirtaa". Eli olet tavattoman konservatiivisella tavalla radikaali. (esim. kulttuurimarxismi on sinulle sana.) Ei, et tiedä siitä mitään. Voi, jospa joskus lukisit vaikkapa Hegelin käsityksiä dialektiikasta, käsittäisit omien käsitystesi onttouden. - Että miten osaankin olla näin väärässä!

  Se, että sinä olet väärässä, on merkitöksetöntä. Se on vain mielipiteesi. Se että maailmaa johtavat ihmiset käsittävät asiat väärin on pelottavaa. He meidät johtavat harhaan - niin kuin aina ennenkin.

  Pss. Pidän sinusta Iines, äläkä jäkätä vastaan, olet suloinen ihminen kuin syliin sulaava jäätelötötterö.. Poliitikkona sinä taas olet yhtä litteä kuin raparperin lehti. Uskomatonta! (Sukupolvien eroista voit lukea vaikka sosiologi Matti Virtasen erittäin ansiokkaasta väitöskirjasta Fennomanian perilliset. Tosin... tiedän ettet niin tylsiä juttuja jaksa lukea. - Mutta ehkä Tapsa? Tapsa jaksaa mitä vain.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun aivoissani on jokin vika, en tiedä mikä. Ehkä olen jollain tasolla autistinen tai aspergerilainen, sillä minä en tajua käsitteellisen tason asioita järjellä. Tajuan asiat tietämättäni, että tajuan ne. Tällöin minun on turha syventyä keekoilemaan millään Hegeleillä, kuten ei Marxillakaan, saati Engelsilläkään, kuka lie.

   Jos luen lauseen --Hegelin dialektiikka on sekä subjektiivista että objektiivista, sekä ristiriitoja löytävää että niitä ratkaisevaa, sekä abstraktia että konkreettista- - putoan ja ajukoppani lyö tyhjää. Minun pitää nousta kuopasta lukemaan lause uudelleen, eikä siitä valmista tule.

   Älä sinä mikis mussukka tule yhtään minulle sanomaan, etten saa keskustella, jos en ole Hegeliä lukenut. Minusta ei ole filosofiksi. Se minkä tajuan, tajuan automaattisesti, vaikken siis tiedä, että tajuan. Matematiikan yhtälöitäkin pystyn joskus ratkomaan kiertoteitä, omalla tavallani. Kaavoilla en. Epäilen autismia.

   Usein ihmettelen, kun joku esittää jonkin mielestäni yksinkertaisen oivalluksen Atlaksen harteilla istuen, s.o. viitaten filosofeihin, varsinkin muodissa oleviin zizekeihin, että tuohan on itsestään selvää, miksi se esitttää asian kuin lapsille.

   Poista
  2. ...kuhan pelleilin... minäkään mistään mitään tiijä. paitsi intuitiolla, kaiken.

   Poista
  3. Mark Twain kirjassaan "Hukleperry Finnin seikkailut" kertoo osuvan tarinan. Annas olla. Tää Finni siis meni yhteen taloon kun sillä oli nälkä ja se pyysi ruokaa siltä mummolta (noin 45 -v.). Se oli siis tää Finni pukeutunut tytön vaatteisiin. (En tiedä miksi. Ehkä siksi että ei olisi pelästyttänyt sitä yksin elävää ämmä. En tosiaan tiedä.) Mutta se vanha yksin asuva mummo pisti sen istuun tuolille ja kehrään lankaa. Siis sillain - kyä tee tiedätte miten - lankavyhdistä tehdään lankakerä? Kyllä tiedätte! Ei teidän välttämättä ole ollut tarvis olla puuvillatehtaalla töissä. Niin kuin minä olin Skenessä, närä bai Borås, kyllä ihmisen muutenkin pitää käsittää miten villalankarulla syntyy... No, on miten on, niin se vanharouva heitti sen rullan kun se tuli täyteen sen Finnin syliin. Ja naurahti ..."ei, et sinä ole tyttö". Finni nolona ihmetteli mistä Hän sen huomasi: olihan hänellä tytönkledjut päällä ja meikkiäkin ympäri lärviä. Rouva sanoi: "Kun tytölle heittää lankakerän syliin, se levittää jalkansa. Sinä pistit jalat yhteen."

   Eläköön "se" pieni ero meidän välillämme! oi Nuoriso.

   Poista
 6. Vaikeus netissä on, kuinka kukin sivuja luovä voi valita mitä milloinkin haluaa julkaista sivullaan.

  VastaaPoista
 7. Kari Suomalainen soitti fakottia, samoin Johan Bäckman. Jostain olen lukenut, en muista mistä ja koska, että fakotin soittaminen vaikuttaa ihmisen aivoihin suoraan... siinä on siis joku sellainen outo matalataajuinen sävelala, joka tekee soittajasta ns.sti "hullun". Öh, voi olla että ei pidä paikkaansa... mutta omituisia nuo kumpikin ovat, sekä Kari S että Johan B. Mielestäni.

  Ystäväni Tapsa on konservatiivi, Sinä Iiines siitäkin vielä konservatiivisempi, mikäs sen kivempaa. - Tykkään teistä kummastakin kohtuuttoman paljosti. (kuin fakotisti puurosta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityiskenkku mieshenkilö05 helmikuuta, 2017 00:53

   Jotkut ovat lausuneet soittimen nimen geellä. Miten migis sen kirjoittaa ei ole tärgeää ja siksi on hyvä tietää että se valikoituu soittimeksi koska

   A) Se on suuri.
   Ja
   B) Se pitää lystikästä pörinää joka lämmittää jalkoja.

   Karilta muistan ne koirat. Hattupäinen hahmo (jonka nimi on Itse) esiintyi sohvakeskeiseen tapaan ja koirat olivat kuvassa. Kun toinen kuoli hän piirsi sille siivet. Viimein hän piirsi molemmat siivekkäinä.

   Parasta Karia on silti nykyhipit jääkylmään typerään tollikkouteen saava mies, vanha TK-mies joka naljailee kaikelle lässytykselle Vilho Pahkan hahmossa. Ja se koira!

   Poista
  2. Tärkeä, hyvin täsmällinen korjaus omaan sangen (erittäin sangen) huolimattomaan blogikommenttiini. (kumartaa, pokkaa, vetää ryhtinsä paremmaksi ja napsauttaa kenkänkantansa yhteen)

   KNAKLONKS.

   Ps. Mutta sanopa miten sille toiselle koiralle joka toista koiraa myöhemmin sai siivet, kävi...?

   Wikipedia sanoo: "Koirat ovat kamalia eläimiä. Yl. ne vain irvistelevät ihmisille. Mitä nyt välillä nostavat toista takajalkaansa ja kusevat. Muutenkin ovat omituisia. Eivätkä muutenkaan hyö muuta tee kuin murisevat tai haukkuvat ja syövät ns. koiranmuonaa. Ja välillä myös kissoja ja miksei myös oravia."

   Minusta koirat ovat eläinmaailman fagotisteja.

   Poista
  3. M. H. (ylikenkku)05 helmikuuta, 2017 11:04

   Minusta ne näyttivät ylensyöneiltä kissoilta kunnes sivistyin, minua sivistettiin. Syyllistä en muista. Sivistyksestä olen päässyt jo osaksi eroon. Forgive and forget.

   Poista
  4. Koirat ovat kieltämättä omituisiakin. Sain juuri whatsapp-viestin, että koira oli kakkinut yöllä erään tuttavani makuuhuoneen oven eteen läjän ripulikakkaa, ja omistaja astui aamulla kirjaimellisesti paskaan. Siellä se nyt pesee koiraa, huushollia ja mattoa.

   Poista
  5. Konservatiivihan minä olen, totta. Olin konservatiivi jo ollessani nuori vasemmistolainen kapinallinen, joka kulki Marx-paita päällä ja soitti mankasta työväenlauluja.

   Olen kasvanut konservatiiviseen sosialidemokraattiseen uskoon, joka oli niin luja, ettei edes taistolaisuuden himorikas houkutus tepsinyt minuun.

   Yhtäaikaisessa konservatiivisuudessa ja demariudessa on se hyvä puoli (tai paha puoli katsantokannasta riippuen), että ne suorastaan pakottavat ajattelemaan itse.

   Että miten on mahdollista, että kannatan asioita, joita en kannata?

   Että pitäisikö ajatella hieman tarkemmin, eikä vain hihhuloida joukon jatkona suu auki ja silmät kiinni?

   Tämän kysymyksen esitin itselleni ja johtopäätöksen siitä tein 16-vuotiaana. Monet eivät esitä tai tee kumpaakaan koskaan.

   Poista
  6. Pera, jonka tapasin eilen, aikoinaan kertoi minulle kun hänelle Jyväskylän Cityssä tuli ulostamishätä, että hän hätäpäissään meni puhelinkoppiin ja teki koiramaiset tarpeensa sinne. (Nuoriso! Aikoinaan kaupungissa oli sellaisia kummallisia koppeja, kuin uimakoppeja, joissa oli puhelin. Sieltä ihmiset soittelivat - ikään kuin nykyisin siis kännykällä - toisilleen.) Ja, kuten usein on, rikollinen palaa rikospaikalleen. Niinpä Perakin kävi aamulla katsomassa mitä oli tehnyt. Ja kertoi: "Siellä oli mun kakkakasassani ihan selvät korkokengän jäljet. Joku nainen oli käynyt soittamassa."

   Ps. Minä kysyin häneltä: "Pyyhitkö sä kans?" Pera sanoi: "Joo. Ällällä alkaviin sivuihin minä pyyhin." (No niinpä tietysti, koska mun sukunimi alkaa ällällä.)

   Poista
  7. Sivistynyt ihminen ei turhaan käytä sivistyssanoja. Vakotti mikä vakotti. Jos joku luulee olevansa hienompi kuin moni muu, vaikka ei ole, niin hän lausuu Ruotsinkin Sverigeksi. - Puhumattakaan monista, monista muista ulkomaalaisista sanoista.

   Poista
  8. Sivistynyt ihminen myös käyttää possessiivisuffikseja.

   Tänään korviini osui radiomainos, jossa nainen kiekaisi suurin piirtein näin: -- ja mikä sieltä näkyi - hänen ensi hymy!

   Ketkä klopit näitä mainoksia tekevät?

   Poista
  9. ps. Tapsan vastaus "syytöksiini" konservatiivisuusjäkätijäksolidaarisuudesta oli hyvä. - Mitäpä siihen lisämään.

   Ps. Itse aikoinaan kommunistina taistelin sitä vastaan - tai sen puolesta? - että kommunistit Suomessa eivät valtaa ikinä saisi. (Mutta se on toinen asia. Ihan toinen.)

   Poista
  10. Olen kahdella tavalla luokkapetturi.

   Ensin petin vanhemmiltani saadun porvarillisen maailmankatsomuksen, sitten omin nokin oppimani sosialistisen maailmankatsomuksen. - Minuun ei voi luottaa. (Mutta sekin on toinen asia. Ihan toinen.)

   Ps. Ja kyllä minä Hegeliä aikoinani luin. Paljon enemmän kuin Marxia. (käy vilkaisemassaa kirjahyllyään) ... joo, on täällä aika perkeleen paljon Hegeliä. Ja Leniniä. (hmnhyy)

   Poista
 8. Pitkästä aikaa luin jotain huvittavaa ja se oli kun Kirkko ja Kotimaa -lehti tai jossain vastaavassa lehdessä toimittaja fundeerasi sitä että kun "47 % ihmisistä on sitä mieltä että enkeleitä on olemassa, se on aika vakuuttava todiste siitä että enkeleitä todella on olemassa". Matti Virtanen, sosiopsykologiasta väitellyt tohtori, älykkäämpi kuin tämän blogin kommentoijat yhteensä, totesi siihen että "erittäin epätieteellinen päätelmä. jokainen vähänkin kouluja käynyt ymmärtää että pitää olla 51 % ihmisiä jotka uskovat enkeleihin, ennenkun se on totta että enkeleitä on olemassa".

  Ihanaa ironiaa.

  Mun mielestä uskovat itse ironisoivat itseään. Vaikka en tiedä minkä takia - ehkä syystä?

  VastaaPoista
 9. Minulle tänään tapahtui - eikun siis eilen - niin kummallisia juttuja, että ihmettelisitte jos niitä kertoisin. Mutta kun en voi kun tämä on suljettu blogi. Hmnh, kerron joskus toiste.

  ps. Suomessa on - no on ainakin toistakymmentä tuhatta ns. saksalaissotilaitten "äpärää". (Se on loukkaava termi, tiedän.) Keskustelin yhden SS-Stabsscharführerin tänne siittämän harmaahapsisen eläkeläisen kanssa, sain kuulla mielenkiintoisia asioita. - Otin vastaan ne niin, kuin kuulin ja käsitin, kiitollisesti.

  Ps. Totta kai tämä nykyinen sukupolvi, etenkin Venäjällä, on valmis sotimaan. Samoin kuin Suomessa. Kun he eivät (emmekä mekään) enää muista mitä sota todella tarkoittaa.

  ps. menkää perhekesälomalle Syyriaan. uikaa amyrillin värisissä vesissä. katselkaa haikaloja. tuhrikaa hiilellä nenänne mustiksi. ym ym ym. ja sitten finnairilla taksin suomeen - viuuuuh!

  VastaaPoista
 10. Olen tuhlannut täällä liian paljon blogitilaa ja teidän aikaanne. Nyt vaikenen. Taas yöllä minua katsoo Musta Lintu, sillä on kysyvät silmät, en minä sille osaa vastata. Ei sev väliä. Mehän tunne toisemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perityis-erittelypiällikkö (ikävästi)05 helmikuuta, 2017 20:12

   Jahhas nyt sääliä, ei se kuule mikiläinen mun kaverin sohvan alla nukkuvalle Jalmarille pärjää. Kaksimetrinen on vähintän ja metrinen kieli. Tyhmä ku mikä. Tulee esiin vajaan kahen viikon kuurilla, hyvin sympaattinen. Kuulemma. Kaveri tosin lähti bänditreeneihin (up) ja sohva kaatikselle mutta mistä lyödään vetoa niin Inarinkadun alkosta niitä sikisi. Tai ehkä Jätkäsaaresta. Ei voi tietää. Sellaisellakin voi olla kaunokirjallisia seuraamuksia eikä niistä voi saada ketään vastuuseen, ei enää.

   Eilistä ei ole
   tulevasta emme tiedä
   juokaamme siis malja
   vaikka nyt.

   Poista
 11. Mikis, et ole tuhlannut tilaa, et ole syöppöjen sukua, vaan olet mieluummin antanut sitä. Ja musta lintu lehahdelkoon muualle.

  VastaaPoista
 12. Veljmiehelle Kuopijoon tiedoksi, että kerberoksen kitaan päätyi kommenttisi, jossa nimittelit homoja epäasiallisesti. Syy oli siis rasistinen eli tiettyä ryhmää halventava kielenkäyttö.

  Sen sijaan asia, jonka toit esille, tulkoon tässä julki. Paheksuit 15-vuotiaan pojan nimitystä vuoden homoksi, piispa Irja Askolan kruunaamana. Taidettiin tilaisuudessa voitonmaljojakin nostella.

  Niin paheksun minäkin, vaikkakin poika ehti juuri ja juuri tammikuussa täyttää suojaikärajan eli 16 vuotta.

  Minua ei paheksuta se, että kirkko siunaa homouden, päinvastoin, se on hyvä asia. Minua paheksuttaa näin nuoren ihmisen vetäminen mukaan yhteiskunnan yliseksuaaliseen ilmapiiriin. Homous on ihmisen seksuaalinen sukupuoli, samoin heterous tai transukupuolisuus ja kaikki muut.

  Mitä sanoisitte, jos vuoden heteroksi valittaisiin teini-ikäinen tytöntyllerö, joka kamppailee vielä hiljakkoin alkaneiden kuukautistensa kanssa ja peittelee kasvuiän finnejään peitepuikolla? Ja piispa kilistäisi hänen kanssaan maljaa iloisesti hymyillen.

  Ei tällä teolla seksuaalista tasavertaisuutta edistetä, eikä tuskin myöskään hankita hyvää peeärrää kirkolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1.Tuure Boelius on tubettaja, ja kertoi omasta homoudestaan viime vuoden lopulla julkisesti. Siis hän itse toi asian esille avoimesti. 2. Hän haki ja tuli valituksi näyttelijäksi ToF musikaaliin ja on kovasti iloinnut siitä musiikkia opiskelevana nuorena. 3. Häntä itseään tämä palkinto ei häiritse, hän ei pidä sitä häirintää. Nuori saa puhua omasta itsestään ja olla se joka on. Avoimesti.

   Samanikäinen heteronuori saa puhua ihastuksistaan ja romanttisten haaveidensa kohteista, mutta homonuori ei saa? Niinkö? Ja homoseksi heti mielessä pervoilla aikuisilla.

   Poista
  2. Jos vedät nyt henkeä ja luet uudelleen kommenttini, havainnet sen seikan, että tekstin kärki on suunnattu vallan muualle kuin homoseksiin. - Otetaan sitten uudelleen.

   Poista
  3. Veljmies/KUOPIJOSTA06 helmikuuta, 2017 14:47

   Ehkä savolainen kirjoitustyyli on vaan parempaa. (Kuin pirkanmaalainen).
   Onko sana "ope" pilkkaa tai ammatin kyseenalaistamista???

   Ajattelin tuota suojaikärajaa. Mutta suomessa sillä on kyllä merkitystä. Ja samoin, jos vuoden heteroksi olisi valittu joku 15-vuotias tyttö, niin viimeistään eräiden piirien "järkytys" olisi ollut valtameret täyttävää. Übertolerantti piispa kukittamassa lasta vuoden (sensuroitsana) saa minut voimaan pahoin.

   Poista
  4. On varmaan parempiakin keinoja edistää tasa-arvon asiaa kuin tämä nyt tapahtunut.

   Tästä saa helpon ja populistisen lyömäaseen niitä vastaan, jotka eivät pureksimatta niele alaikäisen valintaa vuoden homoksi/heteroksi/jne.

   Poista
  5. Tottakai siitä saa lyömäaseen.Minun ikäiset ovat niitä "mielensäpahoittajia".

   Olen alkanut ihmetellä myös itseäni siitä, että maksan valtionkirkolle veroa vaikka kirkkoon kuuluminen nostaa verenpainetta.

   Jos piispa I. Askola ei joulun alla löytänyt muuta jouluun liittyvää J:llä alkavaa sanaa kuin jännityksen, on nyt ojentanut (sensuroitu)-palkinnon alaikäiselle lapselle.

   Ehkä kirkollisveron maksamisen sijaan voisi saman summan lahjoittaa "Uskontojen uhrit"-järjestölle.

   Poista
  6. Suojaikäraja suojaa, kuten nimikin sanoo alle 16 - vuotiaita aikuisten seksiaktilta ja seksuaaliselta häirinnältä.

   Tuure tubettaa seurusteluistaan, käy julkista keskustelua romanttisista suhteista ja "seukkaamisesta". Puhuu kuin nuoret, on kuin kuka hyvänsä nuori ihminen. Hyvänen aika!

   Suojaikäraja suojaa niin heteronuoria kuin homonuoria aikuisilta, jotka häiritsevät heidän seksuaalista kehitystään. Paheksunta ja torjunta sekä aikuisten kuvitelmat sekä fantasiat ovat eräänlaista häirintää, nekin.

   Tämä 16-vuotias on homo ja haluaa olla sen asian kanssa avoin. Jos aikuiset eivät sitä siedä, se on yksinomaan näiden aikuisten ongelma. Kuten homofobiakin on.

   Poista
  7. Kirkko toimii kaksinaamaisesti. Kieltäytyy vihkimästä homoseksuaaleja, mutta samalla näyttää heille vihreää valoa.

   Minusta kirkon tulisi olla rehellinen eikä istua kahdella hevosella yhtaikaa. Ja jos minulta kysytään, niin kyllä, minä vihkisin homoseksuaaleja avioliittoon.

   En silti kruunaisi alaikäistä vuoden seksuaaliksi. Täysikäisen kruunaisin. Ihmisolennon seksuaalinen puoli ei kypsy yhtaikaa fyysisten vuosien kanssa. Tässä on toki yksilöllistä vaihtelua.

   Poista
  8. Tarkennan: Tarkoitan ihmisolennon seksuaalisella puolella siis myös seksuaalisuuden psyykkistä, henkistä puolta. Siitä harvoin puhutaan, kun puhutaan seksistä.

   Poista
  9. Säädös 18 vuoden ikärajasta sisältyy nykyään muun muassa lakiin holhoustoimesta, äänioikeuden osalta vaalilakiin, ja avioliiton osalta avioliittolakiin.

   16-vuotiaita elävät yleesä isä ja äiti.
   Harvalla 16-vuotiaala on ammatti.

   Poista
  10. Minun oppilaani olivat enimmäkseen juuri tämän ikäisiä, peruskoulusta juuri päässeitä, joten tunnen ikäluokan hyvin. Tytöt olivat fyysisesti kehittyneempiä, ja samanikäiset 16-vuotiaat pojat olivat joskus vielä lapsen näköisiä ja oloisia, fyysisesti ehkä vähän hitaammin varttuvia. Ei unissakaan osaa kuvitella heitä, kuten ei oikeastaan ketään muutakaan samanikäistä tällaiseen aikuiseen "kunniatehtävään". En edes tiedä, itkisikö vai nauraisi.

   Ymmärrän kyllä sen, että nuori julistaa tätäkin asiaa näkyvillä estradeilla. Se on nykypäivää, eikä sitä voi tuomita.

   Ei oma halu julkisuuteen silti tee puoliksi lapsesta vielä yhtään kypsempää seksuaalista persoonallisuutta. Tuskinpa se elämän onnellisuuttakaan lisää.

   Poista
  11. Mutta olen minäkin onnellinen siitä, että lapsuudessani ei ollut tällaisia aatteita pinnalla, koska jos väärässä iässä olisin törmännyt seksuaalisiin vapauttajiin, saattaisin olla aika pihalla...

   Feminismi on jo aikaa sitten kadottanut alkuperäisen merkityksensä eli naisten aseman parantamisen. Nykyfeminismi on pelkkää sukupuolisekoilua ja transrummutusta. En ole ekspertti feminismin aalloissa.

   Poista
  12. No, minusta on vain hyvä, että tietoa ja omakohtaisia kokemuksia on kaikkien saatavilla. Avoimuus ja vapaus seksuaalisuudessa ovat hyvä ja positiivisia asioita.

   Feminismin nykytilaa en tunne. Olen pettynyt lähinnä siihen, että pohjoismaiset feministit eivät julkista kannanottoa musliminaisten puolesta.

   Poista
  13. QX-Gaala, tapahtuman järjestävä taho, kertoo omilla verkkosivuillaan kuinka ehdokkaat ja voittaja valitaan. Ehdokkaita voi ehdottaa kuka hyvänsä, heihin ollaan yhteydessä ennen ehdokkaaksi julistamista, ja ilman omaa suostumusta kenestäkään ei tule ehdokasta. Se hyväksyvätkö ulkopuoliset ihmiset tapahtuman ja/tai ehdokkaat on samantekevää. Tapahtuma on järjestäjien ja osallistujien yhdessä rakentama ja hauskaa vaikuttaa olleen, kaikilla mukana olleilla ja osallistuneilla. Osallistujat ja asianosaiset ovat keskiössä,eivät he jotka vastustavat tai eivät hyväksy tämänkaltaisia tapahtumia.
   Poista
  14. Anonyymi, luulen, että nyt kritiikkiä esittäneet eivät suinkaan vastusta itse tapahtumaa, vaan lähinnä sitä, että selkeästi aikuiseen tehtävään valittiin alaikäinen lapsi.

   Tämä pitää nyt nähdä oikeassa kontekstissa. On turha tehdä tästä minkäänlaisia olkiukkorakennelmia tai ottaa tätä populistiseksi lyömäaseeksi kritisoijia vastaan.

   Poista
  15. Uskovaisen, konservatiivisen kristityn on parempi jättää ev.lut-kirkko, ja liittyä sellaiseen kristilliseen seurakuntaan, joka kustantaa oman toimintansa vapaaehtoisilla jäsenmaksuilla sekä muilla tavoin, kuten kolehdeilla, lahjoituksilla, myyjäisillä, kiinteistöjen tuotoilla jne.

   Lähetyshiippakunnan lisäksi katoliset, vapaat suunnat kuten helluntailaiset, vapaakirkko jne. sekä muut kirkkokunnat, kustantavat toimintansa näillä tavoilla. Se joka haluaa tukea toimintaa, maksaa omantuntonsa mukaan.

   Poista
 13. Vähemmistöjen hyyssääminen pitää lopettaa! - Erityisen huolissani olen maalaisten, arvokonservatiivien ja "suurta isähahmoa kaipaavien" alituisesta paapomisesta. Töitä eivät juuri tee, yrityksiä eivät perusta: "No eähän semmonen kannata!"

  Toki poikkeuksia tällaisten joukossa on, se täytyy muistaa, että yksilöitä he kaikki ovat ja joku niistä rassukoista saattaa hyvinkin menestyä ja saada aikaiseksi enemmän kuin monet muut.

  Hyvä on, jos seksiä eivät ainakaan lissäntymiskyvyn saavutettuaan harrastaisi.

  Ei se tosisuomalaisellekaan niin helppoa ole sinne sosiaalihuollon luukulle raahustaa ja sieltä saada huonoa kohtelua vain sen vuoksi, että rakensi varoituksista huolimatta omakotitalon suolle, jonnekin asumattomaksi kelpaamattomaan erämaahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin..melkoinen osa Helsingistä on nykyisinkin rakennettuna suon tai täytetyn merenlahden päälle.

   Ja sama meno jatkuu... suollehan Malmin lentokenttäkin on rakennettu.

   Viisaus ei asu helsigissä. Valitettavasti.

   Poista
  2. Pitää paaluttaa. Luulekkos, veljmies, että Pasilan uusia korkeita rakennuksia, uutta asemaa, voitaisiin ilman rakentaa.

   Suo siellä, vetelä kuopijossa, kuten sanotaan.

   Poista
  3. Kalasataman "pilvenpiirtäjien" monttu tehdään entiselle täyttömaalle. Kohta ovat rakenukset homeessa. Valitettavasti.

   Valmista ei näytä tulevan....

   Poista
  4. On helsigissä tyhjiä taloja vaikka kuinka. Hinta vaan ei ostajaa kohtaa. Kohtuuhintaisia vuokrataloja siellä ei ole. Ei kait kukaan luule niitä pilvenpiirtäjiin rakennettavan sellaisia. Pieni järjen hiven olisi hyväksi moista ajatellessa. Ja eipä hotelleihuoneistakaanstakaan. Koskaan puutetta ole ollut. Halvoista huoneista kylläkin.

   Poista
  5. Tornitalot tuovat aivan uudet neliöhinnat. Asuntorakentaminen kallistuu huomattavasti, kun ylitetään kymmenen kerrosta. Torneissa lisähintaa tulee rakenteiden vahvistamisesta, useista hisseistä ja isoista porraskäytävistä. Korkealla vaaditaan myös erityistä talotekniikkaa.

   Kalasatamaan rakennettavassa ensimmäisessä Redi-tornitalossa asunnot maksavat keskimääräinen 8 000 euroa neliöltä ja ylimmässä 35. kerroksessa 16 000 euroa. Naapurissa Kalliossa keskineliöhinta on 5 000 euroa.

   Ainiin unohtu ...kustannusarviot ei nyky-suomessa pidä. (Koska rakennunusmiehet tulee virosta).

   Poista
  6. Höpö höpöä. Täyttömaastako sinä luulit rakennusten homeen itävän? - Voi kamala, että on tietämätöntä peliä. Ilimankos mualaisten rakennukset eävät ole onstuneet.

   Poista
  7. Virolaisten hinnat ovat halvempia, eivät tuo lisäkustannuksia budjettiin. Redin hinnat ovat kapitalismia, paikka on uusrikkaiden asutusalue ja torneihin älkööt köyhillä ole asiaa edes katsoa. Isovihreät siellä ehkä tulevat asumaan. Ai mitä ovat isovihreät? - En kerro.

   Poista
  8. Ei siinä muuta, mutta näiden Suomen projektien kohdalla meinaa loppua elinaika kesken. :lol:Kalasatama on aloitettu joskus 2009. Valmista pitäisi tulla 2018. Epäilen.
   Jonkun muutaman tornin odottaminen 5-10 vuotta on todella piiitkä aika, varsinkin kun tuokin on tässä taloustilanteessa vain tentatiivinen aikataulu.

   Itse olen ollut jo vuosia sitä mieltä, ettei suurin uhka näille Suomen nousukauden suurprojekteille ole valitukset ja oikeusasteet, vaan ostokykyisen asiakaskunnan katoaminen .
   Suomessa on tällä hetkellä erittäin moni asia kahden A:n ja halvan lainarahan varassa. Ai minkä kahden AA:n ?- En kerro.

   Poista
  9. Redin alakerrassa on kaupat ja palvelut, vieressä meren lahti. Sellaisessa mieli lepää ja kehittää ihan kamalaa ajatuksen luomupaskaa.

   Tiesittehän, että luomu on ravintona parempaa vain höynien iskulauseissa, ei tieteelisesti.

   Poista
  10. Sitä olen hämmästellyt , että neljästä torniparista kaksi on sijoitettu kaavassa vain 13 metrin päähän toisistaan. Tämä on liian vähän esim. estämään tulipalon leviäminen ja tuulien kanavoituminen vaarallisiksi.

   Esimerkiksi Saksassa sata metriä korkeiden talojen vähimmäisetäisyydeksi on määrätty 40 metriä. Myös Ruotsissa on juuri laadittu uudet määräykset tornitalojen paloturvallisuudesta.

   Suomessa tarvittavia määräyksiä ja normeja ei vielä ole.
   (Vaikka hesan talot eivät homehdu , eikätkä syty tuleen.)
   Pää-asia on virolainen halpa työvoima ja virolainen laatu .

   Poista
  11. Ai sinä oletkin palomestari. Tulipalon leviämisen suhteen olet väärässä ja tuulien kanavoituminen on korkeampaa matematiikkaa tai rakennustekniikkaa. Rakenusten muotoilu on erittäin tärkeää esimerkiksi maailman korkeampien rakennusten kohdalla.

   Häämästelysi on siis mummun Itäkeskuksen metrosta, eikä aiheuta toinepiteitä.

   Poista
  12. Veljmies/ kuopijo08 helmikuuta, 2017 10:54

   En ole palomestari.
   Hesalaiselle pitää nyt opettaa korkeampaa matematiikkaa tai rakennustekniikkaa. Olemmehan koulutusyhteiskunnassa.Luulisi ihmisten oppivan lukemaan rakennuspiirustuksia? Mutta ei.

   Saataisiin olympiastadionin peruskorjaukseen jotai kohtuutta.
   Korjauksen piti maksaa 209 miljoonaa euroa. Jo nyt on aivan varmaa, että loppulasku nousee pitkälle yli 300 miljoonan euron, jos stadionille tehdään kaikki mitä on suunniteltu.

   Valtio sitoutui peruskorjaukseen urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas) kaudella. Tuolloin valtionosuuskatoksi ilmoitettiin 104,5 miljoonaa. Tällaiset luvut ovat ikävä kyllä lähinnä löysiä heittoja, sillä shekkihän on avoin siitä hetkestä lähtien, kun työt käynnistyvät. Kesken niitä ei jätetä.

   Ei olekaan ihme, että monet kansalaiset pitävät nykyään tällaisia ”alkuperäisiä budjettiarvioita” suorastaan tahallisena, röyhkeänä valehteluna.
   Hesassa rakentaminen on suonsilmä verorahoille.Valitettavasti.

   Poista
  13. Onhan se täysin selvä asia, että Olympiastadion, ehkä tärkein kansallinen symbolimme, pitää kunnostaa. 2000-luvun joskus alkupuolella siellä kävin ja kiinnitin huomiota sen kamalaan kuntoon.

   Ihan eri asia sitten on, että julkiset hankkeet runnotaan läpi tahallaan liian pienillä kustannusarvioilla. Arhinmäelle kuitenkin iso kiitos, että peruskorjaus toteutui.

   Poista
  14. Veljmies/Kuopijosta08 helmikuuta, 2017 15:41

   Olisiko kannattanut taas kerran käyttää kotimaista firmaa ja työvoimaa mutta tekeehän ne baltit halvalla huonoa ja kustannukset ylittyy.Kysyn vaan...

   Oliko kannattanut tehdä aikaisemmin huoltokorjauksia? Ilman huoltoa rakennus menee kamalaan kuntoo..

   Relevantti kysymys on myös, oliko valtion sitoumus 104,5 miljoonasta kirjattu Helsingin kaupungin ja valtion väliseen sopimukseen vai puhuttiinko siitä vain julkisuudessa.-Jos ei kirjattu, silloin Arhinmäki antoi Stadion-säätiölle avoimen shekin...

   Ennen käytiin Kuopijon teatterissa farssia katsomassa, nykyisin voi suunnata katseensa rakennustyömaille, Stadikka, Espoon sairaala, Espoon metro jne...
   Kuka oikein rahastaa kansaa?

   Ja mitäs tosta harmittelen ? Helsingissä ne oikeat rahasuot ovat. Valitettavasti.

   Niin,rakennetaanhan sinne jotain 100 miljoonan siltaa ja moskeijaakin. Kyllä helsinkiläisillä veronmaksajilla on mistä ottaa.

   Poista
  15. Vähän pilkunviilausta: pääkaupunkiseudulla on todellakin paljon virolaisia rakennusmiehiä, mutta baltteja he eivät tietenkään ole; baltteja ovat vain latvialaiset ja liettualaiset (ja olivat muinaispreussilaiset).

   Toisaalta ymmärrän kyllä sekaannuksen - tai yleistys se vaan lienee - sillä esim. baltiansaksalaisilla tarkoitettiin myös Virossa asuvia.

   Poista
 14. Perussuomalaisen puolueen pilkka ja vainoaminen, suoranainen ajojahti, pitää lopettaa! - Ei ole helppoa olla vähemmistöläinen, vasemmistoliittoa ja vihreitä paljon pienempi puolue, josta ruotsalainen kansanpuoluekin kohtaa jyrää läpi.

  Aivan kamalia olivat aikoinaan reporadio, Hymylehti ja tänä päivänä muu suvakkius. Niitä ei missään nimessä voi ymmärtää enemmän aikojen syyn sijasta aikojen muuttumisen seurauksina. Nykypäivän suvakit ovat aivan kamalia idiootteja. Luulevat maailman muuttuvan paremmaksi sillä, että säkkiin kääriytyminen ja kuoppaan piiloon meneminen kielletään! - Eivät pysty ymmärtämään, että kuopassa on kiva ja turvallinen olla. Siellä voi ajankuluksi muistella presidentti kekkosen ajan suloisia ja turvallisia aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei mitään yhteiskuntaa voi rakentaa tai ylläpitää ilman hyvää yleistä moraalia ja selkeää käsitystä oikeasta ja väärästä.

   Kun ei ole mitään yhteisiä periaatteita, niin kaikki on aina vaan ”ihan sama” ja ”jokainen tavallaan”.


   Tätä on meininki nykyään mitä suuremmassa määrin. Ei ole mitään yhteistä tukirankaa. Tällainen yhteiskunta hajoaa helposti ja kaikenlaiset vähänkin öykkäröivät ryhmät saavat vallan välittömästi.

   Tämä on mahdollista vain siksi, että suomipojalla ei ole mitään selkärankaa ja suomipoika on kadottanut itsensä ja myynyt sielunsa.

   Poista
  2. Veljmiehelle sanoisin, että liikut aika vaarallisilla vesillä. Ensinnäkin kuka sen "hyvän yleisen moraalin" voisi määritellä ja toiseksi, minua ainakin pelottaa ihminen, jolla on "selkeä käsitys oikeasta ja väärästä".

   Kolmanneksi, ei kai ihmisellä voi olla muuta "tukirankaa" kuin hän itse, hänen oma eetoksensa ja moraalinsa?

   Poista
  3. Miksi sinulla, Veljmies, ei enää ole selkärankaa? - Katkesiko, vai menikö vellille muutoksen edessä?

   Meillä muilla toki selkärangat on ja moraali. Pitäisikö sinulle nyt selittää, mitä moraali tarkoittaa?

   Poista
  4. Muraali

   Siisti täytyy aina olla
   tuumi jäbä sillan alla,
   raapi alle töhryn rivon
   oman tägin sievän siron.

   Poista
  5. Juu, mutta muraalit voivat olla ihan hienoja. Tuon Roihuvuoressa olevan olen omin silmin nähnyt, se ei minusta ole kaksinen.

   Poista
  6. Hauska Moraali-runo Tapsalta, Viitaa mukaillen.

   Vaan oikeasti, mikä ihmeen muraali on tullut kieleen? Miksi ei sanota vain, että seinämaalaus? Muraalista tulee jostain syystä mieleeni pitkähampainen jalostettu mursu.

   Totta puhuen kielen muuttuminen junttiglobaaliksi on paitsi joskus turhaa, joskus myös hauskaa.

   Juuri luin joistain tviiteistä, että nuori väki raivostui, kun Emma-gaalan artistit eivät laulaneetkaan aina itse, vaikka olivat lavalla. Ei, Eveliina lipsynkkaa! Ensinhän se oli playback, sitten huulisynkka, nyt lipsynkka.

   Poista
 15. Täällä sensuuri jyllää . Kyllä on surullinen kommenttisaitti.
  No, opena olet tottunut punakynää heiluttamaan . Mihikäs se ope muuttuisi.
  Valitettavaa sun pilkuntarkkailu.

  VastaaPoista
 16. Etsiessäni uusia lempeitä aiheita, joista kirjoittaa, törmäsin aiemmassa blogissani olleeseen kymmenen vuoden takaiseen juttuuni teinien rasismista.

  Ja kyllä 1), edelleen allekirjoitan linkin jutun, huolimatta muuttuneesta maailmantilanteesta.

  Ja kyllä 2), edelleen allekirjoitan nykyiset juttuni, mutta vain omat sanani, en niiden väleihin rakennettuja anonyymioletuksia. Ettäs tiedätte.

  Vaan nyt jatkan lempeitten aiheitten mietiskelyä. Ei passaa vilkaista sanomalehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos etsit aiheita , luve lähihistoriaa.
   Tämä ei ole mainos, vihje vain.


   "Ja sitten tulivat sotilaat", Minerva 2016, on saksalaishistorioitsija Miriam Gebhardtin raportti, tutkimus, selvitys saksalaisnaisten kohtalosta toisen maailmansodan voittajien käsissä vuosina 1944 - 1955.

   On niin hurjaa tekstiä, ettei tätä voi lukea kuin pätkittäin - jos meinaa mielenrauhansa säilyttää.

   Hurja on miehen mieli, ihmisen luonto, ei voittajilla sen jalostuneempi.

   Poista
  2. Enpä usko lukevani kirjaa, uskon tapahtumat muutenkin. En pidä edes oikeasti tapahtuneella väkivallalla mässäilystä, ja esimerkiksi holokaustikirjojenkin lukukiintiö on minulla jo täynnä.

   Lähihistoriaa luen kyllä muutenkin, ja viime aikoina olen lukenut ja selaillut inkeriläisten kohtaloista kertovia teoksia.

   Poista
  3. Nojaa.. luulin Iineksen lukevan tietokirjallisuutta. Tämä ei holokaustikirja.

   http://kauppakv.fi/sis/minerva/tuote/9789523122628

   Poista
  4. Inkeriläistaustaisen Helena Miettisen tutkimus ja väitökirja Menetetyt kodit, elämät, unelmat on minulla parhaillaan luettavana ja selailtavana. Se kiinnostaa minua. Luen kyllä paljon tietokirjallisuutta, asioiden totuusperä kiinnostaa. Jos kiinnostun esimerkiksi narsismista, luen siitä kaiken saatavissa olevan tietouden.

   Poista
 17. Miten olisivat tuplakansalaiset? Kuulemma itse Stubb on "jyrähtänyt" eduskunnasta asiasta... No, katsoin sen suorana ja jyrähdys oli kyllä ennemminkin vaisu vinkaisu.

  Hurskastelu asiasta näyttää kyllä selvästi mikä meidän julkisessa keskustelukulttuurissamme mättää: toiset puhuvat aidasta, toiset aidan seipäistä ja parempi väki tekee stubbit eli on vain pöyristynyt kuka mistäkin.

  Mikä siinä on, ettei selvää asiaa muka ymmärretä? En voi uskoa, että he oikeasti ovat noin pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stubb käytti itseään esimerkkinä: hänellä on oma lehmä ojassa, sanoi hän, kotona kaksikin kaksoiskansalaista.

   Itse olen käsittänyt kaksoiskansalaisuuskohun niin, että nyt halutaan tehdä lainmuutos, joka kieltäisi lähinnä Venäjän kaksoiskansalaisilta osallistumisen sotilaallisiin strategisesti merkittäviin tehtäviin tai virkoihin.

   En ymmärrä, miksi Yle pitää tätä päivänselvää asiaa kummallisena.

   Poista
  2. Keittiötyöntekijöitäkin tuo on koskenut. Sotilaallisesti merkittävä tehtävähän se on, sopan keitto. Hah hah hah.

   Kyllä, harkitsen vakavasti muuttoa tästä maasta pois. Ruotsiin muuttaa tällä hetkellä opettajia (heitä on koulutusleikkausten vuoksi työttöminä jo useita tuhansia), it-alan ihmisiä ja yliopistoihmisiä. Hyvin koulutetut lähtevät. Eläkeläisten määrä kasvaa jyrkästi vielä kymmenen viisitoista vuotta. Nuoremmista ikäluokista jää tänne jäljelle jämät.

   Poista
  3. Tarkoittanet kuitenkin varuskunnan keittiöhenkilökuntaa?

   Niin tai näin, kyseisen prikaatin esikuntapäällikkö, eversti Sami-Antti Takamaa vastasi kuitenkin tänään Ylelle, että naisesta ei ole tehty turvallisuusselvitystä eikä rekrytointiyritykselle ole annettu ohjeistusta kaksoiskansalaisuudesta. Takamaan mukaan kaksoiskansalaisuus ei ole este tulla varuskuntaan töihin.

   Mene tiedä. En osaa nähdä tässäkään tapahtuneen hirveää vääryyttä, jos tehtävään kuitenkin valittiin pätevä keittäjä. Elämme täällä kylmän sodan uhassa, ja Suomen ainoa uhka tulee sieltä, mistä ennenkin.

   Minusta pahempaakin kaltoinkohtelua Suomessa esiintyy: vanhusten osa on monesti meillä lohduton. Yle voisi suunnata energiansa vaihteeksi tivaamaan joltakulta, miksi näin on.

   Poista
  4. Ruotsi on tullut meille houkuttelemaan opettajia, mutta kovin kova tunku sinne ei rekrytointireissuista huolimatta ole. Suomalaiset opettajat kyllä tietävät, millaisia ne koulut ovat, joihin ruotsalaisopettajia ei enää saada. Maahanmuuttajalähiöiden kouluissa ei opetuksesta tule aina yhtään mitään. Eivät pätevät hyvät opettajat katso kouluttautuneensa niin hirveitä työoloja varten.

   Poista
  5. PS Terveisiä kentältä, suoraan: Leikkaukset olivat kovat jo edellisen hallituksen aikana, ja nyt ne ovat edelleen jatkuneet.

   Opettajien työttömyys ei kuitenkaan johdu leikkauksista, vaan siitä, että heitä on viime vuosina yksinkertaisesti koulutettu liikaa.

   Syyttävä sormi osoittakoon opetushallitukseen, jonka tehtävä on koordinoida koulutettavien määriä.

   Poista
  6. "Keittiötyöntekijöitäkin tuo on koskenut. Sotilaallisesti merkittävä tehtävähän se on, sopan keitto. Hah hah hah."

   Kyllä se tärkeä on, varmasti tärkeimmästä päästä: "armeija marssii vatsallaan." - Isoisäni puhui useamman kerran ruoan ja unen puutteesta sodassa, ne olivat kuluttavia.

   Ja tokihan anonyymi muistaa suursyömäri Balounin, hänet, jolle mikään ei riittänyt. Kun puhui haikaillen pikkupojastaan, kaverinsa - muuan Svejk - ilkkui hänen luultavasti syöneen pojan.

   Jos joskus luet kirjan, esimerkiksi sotakirjan, niin syömisestä kuvauksia riittää.

   Poista
  7. Soppakanuunan lataushenkilöstö ei tietenkään kuulu tähän. Tavalliset mokkerit ovat myös poissa laskuista, sodan sattuessa jopa sivarit ovat kivääri kädessä. Sitä en tiedä mitä puolustusministeri Niinistö on oikeasti kuvitellut ja kohkannut, mutta uskon tässä asiassa sipilään, kun sanoi kysymyksen olevan vain turvallisuusselvityksen tekemisestä. Suppea tai laaja turvallisuusselvitys on sellainen, mikä tehdään "merkittävien" virkojen haussa. Laajan turvallisuusselvityksen jälkeen viranomaiset tietävät hakijasta mm. mitä vessapaperia hän käyttää, ketkä ovat hänen ystäviään tai sukulaisiaan ja mitä hän ajattelee.

   Ennen sotia tällaiset kysymykset olivat ajankohtaisia, oli kovaa vääntöä sakulaisten jääkäreiden ja "ryssän upseereiden" välillä.

   Talvela meni kuitenkin sakulaisena ja entisenä lapuanliikkeeläisenä kiltisti ryssän kenraalin palvelijaksi.

   Poista
  8. Kun hätä on suurin, ovat maanpetturit lähellä. Myöhemmin viidakko-Jiminä tunnetuksi tullut Lauri Törni meni sakujen puolelle samaan aikaan, kun Suomi kävi sotaa Saksaa vastaan. Hyi olkoon.

   Poista
  9. Nyt Riku astuu kyllä bäckmanilaiseen liukumiinaan.

   Saksaa vastaan Suomi soti vain ja ainoastaan venäläisten käskystä ja tarkoitus oli marssia aina päivä pari perässä, jotta aseveli ehtii alta pois. Sitten Suomi ja Siilasvuo pettivät tämän sopimuksen.

   Törni oli rämäpäinen seikkailija, mutta ei maan- eikä aatteenpetturi, vaan taisteli loppuun asti venäläisiä, kommunisteja ja heidän apureitaan vastaan.

   Poista
  10. Tämä ei ollut bäckmanilainen. Törnin motivaatio tuli enemmän sotahulluudesta kuin isänmaanrakkaudesta. Myös myöhemmät vaiheensa sitä osoittavat, kommunismin kaatamiseen Vietnam oli erikoinen valinta. Sekä USA:lta että Törniltä.

   Poista
  11. Törni oli syntynyt soturiksi, mies parka, mutta maanpetturi hän ei ollut. Jos NL olisi miehittänyt sodan jälkeen Suomen, Törni olisi jatkanut taistelua sissinä, suomalaisena metsäveljenä.

   Vietnamissakin USA oli periaatteessa oikealla asialla eli pysäyttämässä laajenevaa kommunistista diktatuuria. Eikö Pohjois-Korea riitä esimerkiksi siitä, mitä oli tulossa?

   Toki historian ironiaa on siinä, että ensin USA auttoi kommunistista diktatuuria kaikin tavoin sen yrittäessä tuhota demokraattista Suomea ja lähes heti sen jälkeen riensi pelastamaan aasialaisia valtioita samalta hirmuvallalta.

   Poista
 18. Siinä että Suomen uhka "tulee sieltä mistä ennenkin" ei ole perää, ei enää. Uhkakuva on kokonaisuutena uusi. Venäjän pyrkimys ei ole käydä rajanaapurien kanssa sotaa tai valloittaa kustannustehottomasti mikäli se voi sen välttää. Informaatiosota sen sijaan käyttää sekä misinformaatiota että disinformaatiota propagointiin. Yllämme eivät niinkään räjähtele idästä tulevat tietokranaatit vaikka vaikuttaakin että olemme juoksuhaudassa. Aiheesta lisää tietää perinpohjaisesti eversti Sampo Ahto. Tarkemmin Kylkirauta-lehti, tai näppärille pieni hakuharjoitus.

  On helpompaa vihata vanhaa kunnon ryssää kuin harjoittaa ajattelemisen tointa, silti se on vain laiskuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli ihan niin kuin Georgiassa, Krimillä ja Itä-Ukrainassa on nähty?

   Poista
  2. Ei siten kuin mainitsemissasi entisissä NL:n osavaltioissa vaan kuten esimerkiksi Suomessa, viisastellakseni takaisin.

   Poista
  3. Heh, kun entisen suuriruhtinaskunnan poika on niin polleaa. Hyvä, hyvä, jatka vain viisasteluja, parempia ne ovat kuin tyhmistelyt!

   Muuten olen edelleen sitä mieltä, että "Lenin antoi meille itsenäisyyden", oli alkujaan meidän ilmoituksemme totalitaarivaltion silloisille hallitsijoille: "Te ette voi ottaa pois, koska Lenin..."

   Poista
  4. Suomihan lähti 1918 pyytämään silloiselta Venäjän hallitukselta, jonka uskottiin olevan lyhytikäinen ja tilapäinen, hyväksymistä itsenäisyydelle vain siksi, että takuumiehemme Saksa viisaudessaan niin käski.

   Muuten sitä ei pidetty mitenkään tarpeellisena, vaan katsottiin, että oma ilmoitus riittää.

   Kekkonen keksi sitten paljon myöhemmin käyttää Leniniä, josta oli tullut Neuvostoliiton kansallinen puolijumala ja ylin auktoriteetti, uhatun (?) itsenäisyytemme viimeisenä lukkona, kuten Riku oikein tulkitseekin.

   "Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako." Matt. 19:19

   Poista
 19. Ei tässä vihaamista tarvita, arvoisa Anonyymi.

  Tietysti uhkakuva idästä on totta. Venäjän pyrkimyksistä ei ota Johan Bäckmankaan selvää, saati kenraali Ahto, vaikka asiantuntija onkin. Toisen osapuolen arvaamattomuus on ennenkin yllättänyt laukauksillaan siellä sun täällä, vaikkei pitänyt. Ei Prahan kaduillekaan unissakaan uskottu tankkien vyöryvän. Eikä Mainilassa mitään arveltu ennakolta. Eikä Ukrainassakaan odotettu sitä, mitä tuleman piti. Mieti, älä vedä oletuskaavoja. Uhka ei tarkoita, että paha tulee, vaan että on mahdollisuus, että se tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotin Iinekselle luvettavaksi saksalaishistorioitsija Miriam Gebhardtin raporttia saksalaisnaisten kohtalosta toisen maailmansodan voittajien käsissä vuosina 1944 - 1955.

   Ehkä ano lukee, suosittelen . Sota on siviileille raakaa.
   Tulipa valloittaja Venäjältä, USA;sta, Iso-Britanniasta tai Ranskasta.
   Aivan samanlaisia brutaaleja himokkaita,olivatpa idästä, lännestä tai etelästä!

   Miehittäjillä, voittajavaltioilla, on omat oman käden oikeutensa hävinneessä maassa.

   (Samoin olisi käynnyt suomessa , jos meidän maa olisi miehitetty 1944).

   Niistä oikeuksista on jälkiseurauksina satojentuhansien raiskausten jälkeen: lapsia, abortteja, järkkyneitä mieliä, tuskia tuhannenlaisia.

   Ei niitä, mitäs noista hävinneistä, ole pahemmin esille tuotu.


   Tuossa lainaus tektistä:"Maailman rikkaimman kansakunnan sotilaat kulkevat kylästä kylään ja talosta taloon, etsivät aluksi vastapuolen sotilaita ja aseita, nappaavat tilaisuuden tullen kelloja ja polkupyöriä, samoin radioita, kameroita, kaukoputkia, koruja, pöytähopeita, taskuveitsiä ja sytyttimiä matkamuistoiksi, rohmuavat alkoholijuomia, elintarvikkeita (varsinkin munia) ja jopa eläviä eläimiä. Sen jälkeen he raiskaavat, usein joukolla, joko kerran tai monta kertaa peräkkäin."

   Poista
  2. Ei tuo minua yllätä. Sodat ovat poikkeustiloja, joiden aikana tapahtuu uskomattomia raakuuksia. Eihän sodasta palannut mies läheskään aina ollut entisellään. Muuttunut mies hän oli. Ehkä myös siksi, ettei nähnyt pahuutta vain mpärillään, vaan kohtasi pahuuden myös itsessään.

   En halua palata kirjoissa enää noihin menneisiin raakuuksiin, ellei niillä ole jotakin uutta ulottuvuutta. Olen lukenut niitä silmät korvat täyteen, katsonut elokuvien kauheuksia. Eivät nuo uudet raporttikirjat siis yllättä, että tuokin ihminen tai kansa teki kauheuksia, voi hirveätä. Sodassa kaikki tekivät.

   Poista
  3. Minua järkyttää paljon enemmän se, että joku ihmiskuvatus vie muutamaviikkoisen koiranpennun metsään ja jättää sinne kuolemaan. Rauhan aikana hyvissä olosuhteissa, varmasti leipää kaapissaan. Tai se, että joku ihmiseksi nimitetty ampuu nuolen joutsenen rintaan. Se on petomaista se.

   Poista
  4. Lisään efektin: joutsenen valkeaan rintaan.

   Poista
  5. Ei tässä viisatelua tarvita, erittäin järkeviltä vaikuttavia mutta umpioituja puhtaita mielikuviin perustuvia väitteitä tässä kaivataan sillä niitä ei ole vielä riittävästi ja lisää kirjoitetaan, huomaan.

   Otit jostain esiin vihan, miksi?

   Poista
 20. Taasko neiti Näpsä harrastaa pyörtävää sanahelinää? Ylimalkaiseen aiheenvaihtoon mieltymisen puolustelu ei muuta tosiasioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tämä minulle on, vaikken olekaan neiti. Mieluummin Rouva Räpsä. Vaikken minä rouvakaan ole, vaan Itsellinen Iiines. Minkähän aiheen nyt olen vaihtanut?

   Poista
 21. Yleisesikuntaeversti Sampo Ahto. "Totuudenpuhuja informaatiosodankäynnin myrskyssä", koeta hakea jollain hakukoneella ammattimiehen lausumia tilanteesta.

  Herttaiset iltapäivälehtitotuudet ovat paljon vähemmän vaativia, mielipiteensä mukauttaminen uusiin tosiasoihin on toisinaan kivuliasta. Pakko ei ole tietää, pakko ei ole ymmärtää mutta sanaleikkiin perustuva argumentointi on arvoton ja osoittaa perehtyneempää lukijaa kohtaan asennetta joka ei ole kovin hyödyllinen mikäli on tarkoitus pitäytyä tosiasioissa. Mikäli on tarkoitus kehrätä ja kääriytyä kerälle asia muuttuu tietenkin toiseksi, siihen on yhtäläinen oikeus jokaisella.

  Valmistatko imbesillisalaattia vai ravitseeko blogi tosiasioilla? Pieniä arjen valintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjen valinta on länsi. Kokoomuslaisessa Verkkouutisissa kapteeni Atte Kaleva sanoi hyvin noista minun mielestäni suomettuneista upseereista.

   Poista
  2. Tästä Anonyymin viestistä ei mitenkään ilmene, mistä on kyse ja keneen viitaten hän puhuu.

   Enpä usko, että kukaan täällä muodostaa "totuuksiaan" iltapäivälehtien perusteella, vaikka niihin usein viitataankin. Tämä ehkä siksi, että ne reagoivat nopeimmin uutistapahtumiin ja kirjoittavat räväkämmin ja myös taustoja paljastavammin kuin varsinaiset sanomalehdet. Ihmiset haluavat muutakin kuin virallisen totuuden, eikä siinä ole mitään pahaa. Utelias ihminen on älykäs.

   Minä ainakin kuuntelen usein radio- ja televisiouutisia, luen Hesarista perimmäiset maailmanuutiset ja selaan lisäksi satunnaisesti ulkomaan lehtiä. Ja siihen päälle tietysti pikavilkaisut iltapäivälehtiin reaaliaikaisten tapahtumien vuoksi.

   Ei iltapäivälehtiä kannata kokonaan mollata. Ihmiset ovat mediakriittisempiä kuin yleisesti uskotaan. Luetaan, vaikkei uskota. Mietitään, sulatellaan, kritisoidaan ennen hyväksyntää.

   Poista
 22. Kunniatohtori Sampo Ahdosta sitten bloggasin. Hänen kyseinen kirjoituksensa oli kiinnostusta herättänyt sekalaisissa blogeissa ja hommafoorumissa. Heitin kirjoituksen roskikseen ennenkuin edes näin sitä.

  Äl yli päästä perhanaa - pidä perkele loitolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senat sakaisin minulla tässä: GOOGLASIN!

   Poista
  2. Jokin panee kirjoittamaan suomettunut, käytätkö sitä puolueettoman sijaan? Onko puolueettomuus mennyttä aikaa? Ei vaikuta kuin tietolähteiden yksipuolisuudesta johtuvalta ajattelun vinoudelta. Etevin vihollinen on sellainen joka valloittaa sotaa käymättä, paras asiassaan. Kaikkivaltias ja kaikkeen yleiseen hyvään pyrkivä länsimainen sivistys ei näytä olevan vielä samalla tasolla kuin normikama johon jo ehdimme tottua, hyvinvointiyhteiskunta pohjoismaisena toteutuksena. Sillä on hintaa mutta pieni joukko on sitä mieltä että "mä ja mun kaverit" on ansainnut enemmän. Sillä vasta onkin hintaa. Mikäli sen seurauksena puolueettomuudesta muodostuu jyrkkä viholliskuvan maalailu hinta on kaikkien aikojen lännettyminen ja se vasta suomettumista olisikin.

   Hämmentävää että älykkäiden ihmisten kyky itsepetokseen kykenee sulkemaan tämän heidän tietoisuudestaan. Ollaan puolueettomuuden epämukavuusalueella, tulisi kyetä ajattelemaan epämiellyttäviä tosiseikkoja jotka on punnittu pitäen maan etua silmällä, maa on tässä tapauksessa siis Suomi.

   Poista
  3. Kirjoituksesi on liian sekava,että siitä ymmärtäisi alkua tai loppua. - Käytätkö sinä kovia huumeita?

   Poista
 23. Kummallista , että täällä kiroilijat saavat palstatilaa? (Äl yli päästä perhanaa - pidä perkele loitolla!)

  Jos minä kirjoitan ilman kiroilua , sitä ei julkaista.

  Kysyn vaan , pitääkö minun laittaa kirosanoja joka sanan väliin???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkös sinä, perhana vieköön jo ala uskoa, että kiroilu on taitolaji! Konteksti!

   Poista
 24. perkele ei tässä ole kirosana vaan uskonnollinen symboli. Jos olet joskus kuullut esimerkiksi sellaisesta kristinuskosta, muistat, että sana on sieltä peräisin.

  Kiroilukammossasi on jo pakko-oireisen häiriön piirteitä. Jeesuskin oli perkeleen seurassa vuorella. Perkele kehoitti hyppämään, "koska ihmiset näkevät ja siksi sinua kunnioittavat." Jeesus tietysti arvasi tuollaiseen sisältyvän arveluttavuuden ja vastasi: "Vitut hyppään!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..."koska ihmiset näkevät, kuinka enkelit kantavat sinua, ettet itseäsi loukkaisi, ja siksi sinua kunnioittavat."

   Poista
 25. Armeijassa on sanonta, että majurina mies on tyhmimillään. Siinä viitataan siihen, että sekä ylemmät että alemmat upseerit siinä asemassa olevaa hieman vieroksuvat.

  Epäonnistuneita kenraaleita, everstejä, meillä on enemmän kuin mikään tarve vaatii. Jos nimittäin sitä tarvetta ei oteta huomioon, että "ei kiitos kenraaliksi."

  VastaaPoista
 26. "Äl yli päästä perhanaa", on Suomen kansallisrunoilija J.L. Runbergilta.

  "Hyv' on", hän huutaa, "kas niin sa poika urhoinen.
  Äl' yli päästä perhanaa, niin vielä hetkinen!
  Noin Suomalainen taistelee, se vasta soturi.
  Avuksi, pojat, rientäkää, tuo meidät pelasti!"


  Olen pahoillani anonyymi, jos tässä sanoin liian tiukasti. Meille suomalaisille nämä vain ovat itstäänselvyyksiä. Pyydän erityisesti anteeksi, jos olet somali, muu afrikaani, esimerkiksi hutu, tai vaikkapa madagaskarilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ano, minulla nimimerkki.
   Ehkä käytöstavat eivät ole meille suomalaiselle itsestäänselvyyksiä.

   Miksi otat ruuneberin tai jessen esimerkisi.
   Nyt puhutaan sinun kiroilusta.

   Minulle ei tule mielleen kiroilla päin naamaa tuntemattomalle ihmiselle .Eikä tule mieleenkää kiroilla sosiaalisessa mdiassa.

   Nykyisin armeijassa sotilaan on käyttäydyttävä hyvien tapojen mukaisesti, mitä säädytön puhetapa ei ole.

   Yleinen palvelusohjesääntö toteaa, että esimiehen vallan väärinkäyttö on ehdottomasti kiellettyä.

   – Palvelusrikoksiin kuuluu esimerkiksi sopimaton kielenkäyttö, kuten kiroilu.

   Poista
  2. Runeberg jatkoi muistaakseni, että: "Se luoti tiesi paikkansa, sit' eipä kieltää voi, enemmän tiesi se kuin me", näin kenraal' aprikoi, "ei kajonnut se heikkohon ja huonoon otsahan, parempahan se pyrki vaan, pullistelevahan rintahan."

   Poista
 27. Vanhemmassa kirjallisuudessa suosituimmat kirosanat ovat taajuusjärjestyksessä piru, helvetti, peijakas, hitto, saakeli ja perkele. Nyt suosituimmat manausanat ovat perkele, helvetti, vittu, piru ja hemmetti. Oma suosikkini on perkele. Vittua ei suustani tule kuin äärimmäisessä järkytystilassa. Perkele tulee hereästikin, jos epäonnistun jossain tai lipsahtaa. Olen sitä sukupolvea, joka sai äidiltä luunapin ohaukseen vielä opiskeluaikana, kun kotona ollessa sanoin vittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmuudeksi: kiroilen kyllä hyvin harvoin, vain aiheesta.

   Poista
  2. Tässä vielä jotakin, jos haluatte päästellä höyryjä ulos Aleksis Kiven tapaan..

   Poista
  3. No, menee erikoiseksi tämä Iineksen poistopolitiikka . Jos minä kirjoitan savonmurteella "suvakki" tai "homppeli".
   Ne ovat loukkavia ja pahoja sanoja hänen mielestään..
   Ei mitään armoa , poistoon menee vaivalla tehty juttu.

   Mutta jos minä laitan voimasanoja tehostaakseni sanomaani. Tulee kehuja.Kuten Iines suossa luvettelee "suosikkisanojaa."

   Ymmärrän , että murrosikäiset haluavat kokeilla rajojaan luokassa , saako ope heille kuria v:een käytöstä tunnilla.

   Mutta täällä kai on aikuisia ihmisiä ei murrosikäisiä.

   Niin saiko iineksen tunnilla lapset huutaa ja käyttäytyä miten halusivat?

   Poista
  4. Poisto tapahtui "homppeli"-nimittelyn vuoksi. Homppeli - tomppeli. Ei varmaan kenenkään mieleen tule sanan muotoalkuperä.

   K-o-n-t-e-k-s-t-i, sanan esiintymisympäristö. Konteksti määrää puheen ja kirjoituksen tyylin. On eri asia käyttää kirosanoja vapaassa keskustelussa kuin luokissa. Ihmisellä on lukuisia rooleja, jotka määräävät hänen kielenkäyttöään. Luennoija luennoi hyvällä yleiskielellä. Kotona hän puhuu vapaata puhekieltä, murretta, slangia, minkä tuntee kotoisaksi. Naisystävälleen hän lurittelee sulosointuja, kenties, jne.

   Poista
  5. K-o-n-t-e-k-s-t-i, sanan esiintymisympäristö en allekirjoita. Valitettavasti.

   Minulla tuli mieleen Impositiivilla. (=joka rajoittaa toisen valinnanvapautta.)

   Vai olisi sitenki Iineksellä Schegloffin keskustelunanalyysi; Iines kiinnittää huomiota toisaalta yleisiin rakenteellisiin seikkoihin, kuten avauksiin ja lopetuksiin, toisaalta yksittäisiin ilmiöihin. Keskeistä on se, että analyysi lähtee keskustelusta itsestään; kaikenlaista valmista mallintamista pyritään välttämään.

   Poista
  6. http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/onneks-tanne-saa-tulla-kannissa-tarinoita-ammattikoulusta/

   Se on varmaan mieltä ylentävää, jotta oot aikanas päässyt pakenemaan tuolta peruskoulusta sinne eläkeläisten rauhaan, missä eläinkunnasta muistuttavat vain me savolaiset.

   Poista
  7. Velimies Kuopiosta, oletko käynyt Antti Eskolan (assistenttinaan Seppo Toiviainen) sosiaalipsykologian alkeiskurssin? Ja piäsitkö läpi?

   Kun noin nouhevia puhut.

   Poista
 28. Koska olen kyllästynyt päivän debatteihin, ja eri mieltä oleville ihmisille irvistelyyn, kerron enää kuulumiseni vain Päiväkirjalleni. ”10.2.2017. Dear Diary, alkuviikosta kävin Kolilla. Kovasti siellä oli S-kortin omaavia laskettelijoita. Heillä oli värikkäät asusteet, etenkin naisilla, ja miehillä oli kaikilla isot monot. Ja he laskivat koko päivän yhteen ja vähensivät. Vasta illan tullen takatulen ääressä he kertoivat, ja yöllä, kun ensin oli lorattu tunti suihkussa, he alkoivat jakaa. Jumantsukka! Ja vain harva heistä käytti trigonometrista funktiota..."

  Tuhoan Päiväkirjojani, huomaan että Kolilla olen käynyt ensimmäisen kerran syksyllä 1984 kun...

  ”... mietin muita asioita, ja katsoin kärpäsiä joita oli kuollut ikkunaruutujen väliin, olemme ravintolassa missä Tn kanssa järsimme pitsaa. Hän väittää että juon liikaa vaikka en ole tilannut vielä kuin yhden säälittävän pienen oluen. Kansallismaiseman näkee, pari saarta edessä kuin kreikkalainen Ypsilon, Y, ne ovat sillä lailla väärin päin. Mutta enemmän minua kärpästen raadot häiritsevät, että miksi niitä ei ole siivottu pois, onhan tämä Ensimmäisen Luokan Ravintola, latinaksi kärpäset ovat Dipteroita. Se ei kiinnosta Taa, hän jäkättää että tilasin jo kolmannen A-4sen. Kas kun ehdinkin! Jatkan kumminkin asioiden pohtimista, eihän täällä ole kuin lehtiä joita ei viitsi lukea, ja me, paitsi baaritiskillä notkuu muutama pyylevä ihminen jotka kovaäänisesti puhuvat saksaa. Jos suomenkieli on rumaa, noita ei voi syyttää siitä, humalassa ovat silti. UMPHUMPH he nauravat. Isäni säästi puoli vuotta päästäkseen käymään täällä vuonna -38, luin hänen kirjeestään vanhemmilleen, hän oli Rauman seminaarilainen. Silloin tämä mesta oli yhtä Fiksu Paikka kuin Airisto tai Pallastunturi tai Seiskari. Isälläni oli golffarit ja polkupyörä, vähän rahaa, hän oli meitä nuorempi kuin me nyt kun me nyt kävelemme täällä ja väistelemme naamaa hakkaavia havunoksia ja käpyjä järsiviä oravia ja juurakoita kenkien alla. Eniten pitää väistellä muita ihmisiä, niitä riittää, Ladalle sai toiseksi viimeisen parkkiruudun. Olisi pitänyt tulla tänne 100 vuotta sitten, ennen Postin pitkänokkaisia ja keltaisia Sisuja, jo ennen kun tänne oli tietä, jumantsukka.

  Aamulla herään myllätystä sängystä, join liian monta olutta, ja ihmettelen, ettei ikkunasta näy mitään. Sumu täyttää kaiken kuin Buster Keaton. Jos joku ihminen on – kuvitellaan sellainen tilanne – on säästänyt vaikkapa vain puoli vuotta rahaa tullakseen katsomaan tätä maisemaa, ei hän sitä sumun takia näe nyt, hänen rahansa menee hukkaan. Sitten ajattelen että aamuisin aina ajattelen että kaikki on jo menetetty. Asch!


  Ps. Ei tämä ole novelli. Jos olisi, sen nimi olisi ”Ikäihmisenä olemisen kevyt mahdottomuus”.

  VastaaPoista
 29. Toisten ihmisten haukkuminen ei mihinkään johda, siinä saa vain omat hampaansa kipeiksi, kun narskuttelee. Kyllä minä sen ymmärrän että ihmisiä eri asiat vituttaa (anteeksi kiroiluni), mutta miks' ei vittuttaisi (anteeksi taas). Mutta en minä sitä ymmärrä, vaikka pääni kierrettäisiin jengoilta pois kuin simmahtanut hehkulamppu, että vittuilu... no voi hyvänen aika taas sentään!... siinä auttaisi.

  Ymmärrättekö?

  Ai ette. No, annan esimerkin.

  Jos minä esimerkiksi maalaisliittolaisiin böndeihin kyrpiintyneenä, mitä oikeasti en ole, sanon heille että "kylläpäs te olette paska jengiä te kaikki Mansikkien ja Pruut-tammojen ja maataloustukien nussijat, piru teidät periköön...!" niin argumenttini - siitä huolimatta että onko se tosi vai vain hieman siloteltu - ei ketään krapulaista maatalousammateissa toimivaa iltalypsääjää saa oivaltamaan, että... "HERRAGOOD! TÄMÄ ON TOTTA! MINÄPÄ LIITYN OITIS JO TÄNÄÄN SOSIALIDEMOKRAATTEIHIN".

  Ja sama tietysti toisinpäin, muuttujat muuttaen.

  Ps. Äärivasemmistoliittolaisesta saa helposti äärioikeistolaisen, sen jo tiesi Mussoliinin natsionalistit. Se ei ole kummallista, muuttujia ei tarvitse muuttaa, riittää että siirtää niitä. (ps. tämä on oma oivallukseni)

  VastaaPoista
 30. Esimerkki mallikkaasta iskelmästä on tämä Joukon ja Kostin esitys. Olen ihastunut, kun silläkin on juutuubissa jo yli miljoona kuuntelukertaa. Kosti piti ennen kuolemaansa tuossa lähellä musiikkiliikettä.Luultavasti hänellä oli toimistopullo piilossa joka ainoassa trumpetissa ja akustisessa kitarassa.

  Aika kulkee ja heittelee sivuun meitä tasamaantallaajia, mutta myös ylämaan ylvästelijöitä. Ei muistotkaan jää, niin se vain on poijjaat. Ja jos jää, nekin hiipuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helvetti, kun hieno laulu! Muistan, muistan, muistan! Istuin keskiolutbaarissa jonka nimeä en muista, se sijaitsi Hatapäänvaltatiellä Verkatehdasta vastapäätä! (Hilkka oli siellä töissä - KelloKallena!) Odotin häntä, ja kun kello tuli 16:00, tai minuutin yli, kävelimme koko Tampereen keskustan läpi Pirkankadulle. Hilkalla oli lammasturkki, sen alla kylminä iltapäivinä lämmittelin kun kävelimme, matka on aika pitkä. (Ja Pyynikin kirkkopuistossa Aleksanterin kirkon torni sanoi minulle aina Moro.) Talo jossa Hilkka vuokralla asui oli puutalokaksio, seinän takana asuin Tampereen Teatterin vuokralaisia, jotka riitelivät dramaattisesti, melkein aina. Kaikki kuului. Me ei koskaan riidelty... mentiin sänkyyn peiton alle piiloon. Hilkka haisi mantelille ja nougatille. Mutta kun menin armeijaan, hän petti minua kevättalvella, minusta tuli hyvin surullinen ihminen ja yksinäinen ihminen. (huokaus) Mutta ei sitä kestänyt kuin about aikansa (n. 3-4 kuukautta). Sitten virkistäydyin.

   Rakastan tuota laulua. Se on mun muistojani. Ja sävellyksenä/esityksenä aivan O.K.

   Poista
 31. (selaa edelleen vanhoja päiväkirjojaan)

  Jotkut asiat huvittavat enemmän kuin toiset. Mutta jollei tiedä asioiden taustoja, eivät ne välttämättä ketään huvita. Tämäkin päivätty... no silloin Pentti Holappa oli asetettu Finlandia-palkinnon ehdokkaaksi (en muista saiko?) niin tehtaamme pääluottamusmies soittaa minulle tuohtuneena...


  Jussi soitti ja väitti että "samalla aallonharjalla olemme". En ole yhtä varma. Hän puhuu kuin känninen, sitä hän onkin, ”onko Suomi jo niin rappiolla että homoseksuaalista tehdään Finlandia-palkittu”... Vastaan kysymykseen vaikka tiedän, ettei hän kuuntele, hän on yhtä väärässä kuin enemmistö aina.

  Ja sitten turha, käsittämätön lisäys:


  En kirjoittele enää kirjeitä.
  (Sanat on ilkeitä.)
  ... niinNoNiinNoAntaaOllavaan ...
  Keräätkö postimerkkejä? Minulla on tämä Viuhahtaja, mikähän sen arvo olisi, ei varmaan kamalan paljoa?
  Tykkään hakkuuaukioista, se on valhe, miksen saa valehdella. En tykkää moottorisahan äänestä, se repii korvia. Saga repii paperia, Kaija keittää perunoita, ikkunasta näkee ulos, ei siellä mitään tapahdu.
  Saksofonin äänestä pidän.


  VastaaPoista
 32. Vastaukset
  1. RUNO (kirj. Eino Leino)

   Vittulan väki,
   miten jo kaukaa näki,
   ettei mikään suula,
   ei buula, tai edes fuula,
   voi olla se kyrvänkuula.
   Perkelettä vitutti, kun piispa pontikkaa tiputti, eikä saanut juoda, Jeesus sitä ei tahtonut suoda. - Sianvitunliipasin, mä saatanaa turpaan riipasin.

   Poista
  2. ”x%&#…ö/”¤???…y#£###…kiroilu kertoo kielen ja mielen köyhyydestä. Asian puute korvataan halvoilla shokeeraussanoilla. Rumien puhuminen tarttuu yllättävän helposti.

   Mistä minä arvasin , eräiden ihmisten olevan yllytysherkkijä.

   (Miksi pitää kopoida Eino Leinoa . Tee jotai omaa juttua?)


   Poista
  3. Eikka vain osasi kirjoittaa tuon niin hyvin, ihailen sitä ehkä parhaana runonaan.

   Poista
  4. Näinpä unta, että Kekkonen ja Resnehvi kilistivät lasiloita. Kekkonen sano: "Prostatata!", Resnehvi: "Prostituti!". Sitten myö kaikki naurettiin yhessä.

   Ei kirroiltu yhtään..

   Poista
  5. Minä en ole runoilija, runoja en osaa kirjoittaa. Tuo oli paras kirjoittamani eikkaleikka-runo ja sitäpaitsi hyvin nopeasti, ihan itsestään, syntynyt.

   Poista
 33. Tuosta tuli mieleen Pentti Saarikoski, jota muistan aina helmikuun 1. päivänä. Joka vuosi.

  Kerran kauan sitten olin surullinen ja kuljin Turun kaduilla ja katselin lumen painoa katoilla. Oli helmikuun ensimmäinen. Lumi oli jo vettynyttä, se ei ollut enää kevyttä valkeaa pumpulia. Kotona avasin punaisen matkaradion ja siellä Muksut lauloivat että lumi katolla on harmaata jo. Minä kuljen sinua kohti kahden valon välissä, ja muuta tuommoista. Kyllä Saarikoski oli nerokas. En tiennyt silloin, että muistaisin häntä vuosikymmeniä helmikuun ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarikoski oli ajattelija, hyvin älykäs, mutta valtavan ujo, ja herkkä. Viinalla hän sitä sitten peitteli. (ja käyttäytyi julkisuudessa - jota pelkäsi ja siksi rakasti - yhtä vitun narsistisesti kuin kuka tahansa ympärikännissä oleva)

   Tunnen pari näyttelijää joita voisi sanoa "saarikoskimaiseksi"... mutta ehkä on parempi, ettei sano. Nuoremmat taas eivät Penaa edes tunne. Tai tiedä. Sama asia.

   Poista
  2. Nuorna miehenä, vähän ennen Saarikosken kuolemaa, vakuutuin hänen suuruudestaan. Niistä "Asiaa tai ei" kirjoituksistaan olin ihastunut. Kuunnelmistaan myös, Kuikan pelto oli järisyttävä.

   Mestarihn se, mutta dokas liikaa ja Berneri oli aivan kaamee akka. Olisikohan sukua tälle ministerille.

   Poista
  3. Saarikosken sanoittama Liisankadulla oli jonkinlainen hitti, kun olin pikkupoika. Hieno biisi. Näin jälkikäteen minua viehättää se, kuinka kertoo Helsingin Kruununhaan surkeista asunnoista vessoineen, vesipostineen ja yksine huoneineen. Sittemmin kun alue, asunnotkin, on kehittynyt miljonääriluokkaan.

   Poista
  4. Minä puoliböndenä muistan tuijottaneeni pitkään, varmaan suu auki, kun ensi kertaa näin Mikko Monosen ruumisarkkuliikkeen Liisankadulla. Kappaleeseen nimeä jouduttiin hieman muuttamaan.

   Poista
  5. ”Liisankadulla, samassa talossa kuin Mikko Monosen ruumisarkkuliike, on mun kotini, vessa, vesiposti, keittokomero ja huone.” Näin kuuluu Pentti Saarikosken runo, jonka lauluyhtye Muksut levytti vuonna 1966. Tosin levyllä laulettiin Matti Makkosen liikkeestä, koska Yle kielsi aidon nimen käyttämisen. Muksut levytti kappaleesta myöhemmin toisen version, jossa käytettiin alkuperäistä nimeä.


   - Näin jälkikäteen minua viehättää se, kuinka kertoo Helsingin Kruununhaan surkeista asunnoista vessoineen, vesipostineen ja yksine huoneineen. Sittemmin kun alue, asunnotkin, on kehittynyt miljonääriluokkaan..

   Olisit ostanut sieltä osakkeen , nyt oesit miljonääri...

   Poista
  6. Jollain tavalla, anjovis, pitää pystyä elämään elämän ja maailman realiteeteissa. - Onks toi vähän hönöä,et edellyttää kymmenvuotiaalta tai nuoremmalta oman asunnon ostamista?

   Kommenttisi oli muutenkin ihan sinua itseäsi. Seitsemän sanaa itseltä ja loput lainausta.

   Poista
 34. Ja katso, sadan ja nejättä kymmentä käyvän lausuman kohdalla tapahtui että ylhäältä kuului ääni joka ilmoitti: minä olen kaiketi mikis, ja luulisin että olen teidän seurassanne. Älkää pitäkö muita mikiksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jumalauta, joskus Jumalakin puhuu asiaa.

   Poista
  2. Jumalalla ei ollut vaihtoehtoja, joutui kovan paikan eteen ja selviytyi.

   Poista
  3. Kaikki henkilöönkäypä on pirullisen ovelaa asiaa. Kuinka asia on Jumalan mielestä ei ole niin hyvin tunnettua että sanoisin siihen mitään mutta voisihan tuota raamattua vähän lyhentää. Valitut Palat on huono esimerkki tähän, ei niin tule kunnon lyhennelmää. Lisäksi kuvista on paha pula. Ehkäpä asiallinen tapa esittää keskeisin sisältö olisi valmistaa kymmenen metriä kanttiinsa oleva kirja jonka sivut olisivat läkkipeltiä ja johon olisi kytketty parin sadan kilovoltin siirtolinjasta kaikkien aikojen sähköpaimen.

   Luomiskertomus: hengenvaara, vain koulutettu ammattilainen saa avata.

   Pääsiäinen: ylläripylläri, se oli vain vuotovirtaa, maadoitus oli puutteellinen.

   Ilmestyskirja: nyt alkoi lyyti kirjoittaa, kaikki paikat pimeinä voimalan kossahduksen jäljiltä. Alusta uusiksi koko urakka.

   Kuinka tämän ymmärtäisi mikis:ihastuttavan naisen tavattuani yritin keskittyä mutta muistan vain missä kaupungissa join.

   Lyhyt ja ymmärrettävä, siinä sen salaisuus. On kuvien aika. Kirjoitettua kieltä ei kohta ole tarpeen varjella asiattomilta, viimeistään sen huomaa metakeskustelun aiheenvalinnoista joissa ei ole dokumenteilla todistettua eikä järjellä pääteltyä vaan metafyysistä harhailua jota ollaan yhtenä mielenä ymmärtämässä.

   Poista
  4. Onneksi et sekoita tähän Jeesusta. Se oli kova pölisee, vähän kuin Nylundin Eero.

   Ps. Nyla kerran sanoi että "jos se siitä kiinni on että minä ristillä roikkumalla koko maailman ihmiset pelastan, niin kyllä mä lupaan siinä riippuu vaikka viikon..." Marjukka sanoi siihen: "En epäile. Mutta sen jälkeen sun pitäisi nousta eloon taas". - Eero oli sitä mieltä että se on pelkkä järjestelykysymys.

   Poista
  5. Mutta sitä hölmömpi olen mitä enemmän juon. Se on totta.

   Poista
  6. Tämä on klassikko; saanen kertoa sen teille?

   Hyvä.

   Winston Churchill oli korkearvoisilla illallisilla. Seremonialisesti hänen vierustoveriksi oli istutettu kuninkaallinen, mutta helvetin ruma vanha Ämmä. Heillä ei ollut mitään yhteistä keskusteltavaa. Ja Churchill joi itsensä illan mittaan humalaan. Tämä Haahka alkoi moittia häntä siitä. Winston kuunteli motkotusta aikansa, sanoi lopulta siihen että: "Hyvä on, minä olen tänään humalassa. Mutta huomenna olen selvä. Te rouva Herttuatar taas olette huomenna yhtä ruma kuin tänäänkin."

   Väittävät että ko. dialogi on totta? (vaan vitustako sitäkään tietää)

   Poista
  7. No ei se Winston itsekään niin kovin nuori ja kaunis tuossa ollut, vaan vähän kuin jouluksi lihotettava naskipossu. - Ja kyllä tuo totta lienee, olen kuullut tarinan aiemminkin. (Tai lukenut täältä..)

   Poista
  8. Ei tarina sovinistinen ole. Tai ainakaan minä en niin ajattele. Jos Winstonin viereen olisi istutettu vanha ja ruma ja helvetin tyhmä HERRA Herttua, tarina kerrottaisiin samalla lailla. - Ymmärräthän?

   Ps. Se taas, että Churchill oli juottoporsaan näköinen itse, on toinen asia. Ja sen takia minä syytän sinua antisovinismista, tai jostain kumminkin, esimerkiksi "feministisestä fittuilusta".

   - No niin. Onks ny kiva olla, oi beibi?

   Poista
  9. Ymmärrän, enkä ihan siihen viitannut, vähän vain. Enemmän viittasin ihmisen heikkouteen, siihen, ettei näe omaa tilaansa. Oli mies tahikka nainen.

   Poista
 35. "History will be kind to me for I intend to write it."

  W. Churchill

  Lähteenä Brainy Quotes, häpeällistä ja varsin populistista mutta kaikkien aikojen typeryyksien kokoaminen yhteen on idea josta pidän. Juuri niin tulee toimia, typerien lausumien, kaiken näsäviisauden ja nokkavan älykkyyden kokoaminen virtuaalileirille ja lopullinen, peruuttamaton likvidointi olkoon tavoitteenamme.

  Kossun taikavoimakaan ei ole kaikkeen riittävä mutta voisiko sitä vahvistaa?
  Olisiko aiheellista tehdä kursorinen tutkimus jossa olisi kolmesta viiteen helppoa kysymystä, näin ikään:

  - Paljonko ansaitsitte viime vuonna?
  - Paljonko Teille jäi rahaa?
  - Mikäli tulemme noutamaan ne, uskotteko että Koskenkorvan runsas nauttiminen auttaa Teitä?
  - Milloin voimme tulla noutamaan rahanne?

  VastaaPoista
 36. - Jonkin verran. Tai sanotaan että aika paljon.
  - Aika vähän.
  - Tätä kysymystä en kyllä ymmärrä alkuunsakaan.
  - Sopikaa, olkaa hyvä, perikunnan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Versioin vanhaa. Alkuperäinen on opettavainen kertomus siitä miksi keskitysleireihin riitti väkeä.

   "Ensin he tulivat noutamaan kehitysvammaisia, en vastustanut koska asia ei koskenut minua. Seuraavaksi he tulivat noutamaan kommunisteja ja homoseksuaaleja eikä sekään koskenut minua joten en puuttunut siihen. Sitten he tulivat suurella joukolla noutamaan juutalaisia ja naapurini oli jo viety enkä tuntenut muita joten en puuttunut siihenkään. Heidän tullessaan noutamaan minua ei jäljellä ollut ketään joka olisi puolustanut minua."

   Poista
  2. Tuo on vanha kertomus mutta totta, ei ihmisillä tosiaan ole ketään muita kuin toisensa. Myös teloittajina! Siksi minäkin, vanha paskasäkki, koko elämäni olen yrittänyt varottaa ihmisiä: "Katsokaa ympärillenne!" Koska ei Gestapo tai KGB mitään historiaa ole, niillä on tänään vain eri nimi. Ja huomenna.

   "Katsokaa ympärillenne!"

   Poista
  3. Aika usein näkee juttuja, joissa syyllistetään hitlerin ajan ihmisiä siitä, etteivät vastustaneet. Väitteet ovat järjettömiä. Vastustajia kyllä oli, mutta sellaisella pääsi hyvin pian hengestään tai kesäleirille. Jotenkin minusta tuntuu, että nykypäivän ihmiset ovat polleudessaan menettäneet ajatuksensa. Ihminen on tehnyt itsestään jumalan. - Turhaa se sellainen on, maailma ei muutu eikä pelastu, vaikka facebookissa kuinka tykkäisi tai vastustaisi. Luomuruokakin on vain suuri kusetus.

   Poista
  4. iines nukkuu kuin hoddoggi. sinapissa toinen pää ja ketschupissa toinen. antaa iines kullannupun nukkua, hän on rasittunut. huh huuh, iines.

   Poista
  5. Minä heräsin tänään klo 6.47, ja nousin samantien ylös. Kävelin takapihan poikki hakemaan Hesarin, join kahvia lukiessani. Ettäs tiedät.

   Poista
  6. Nukkuvia kissoja ei saa herättää - koska ne säikähtää ja raapasee sua. Nukkuvia jääkarhuja ei kans kannata herättää - he syövät sinut. Mutta kaikkein pahinta mitä voi kuvitella on herättää nukkuva Iines - mitkään tarinatkaan eivät pysty sanoin kuvailemaan, mitä siitä syntyy!

   tuus, mikis

   Poista
  7. No jaa, mainiona eläintuntijana sanoisin, että nukkuva kissa ei raapaise, korkeintaan säpsähtää ja katsoo sinua viattomin ja hämmästynein silmin. Jonka jälkeen se alkaa kehrätä kuin Olgan rukki ja puskea kättäsi.

   Poista
  8. Eli taas kaikki käsitykseni osottautuivat vääriksi. Mikäs siinä. Kahden viikon päästä minulla on matka Gröölandiin. Taidanpa tallustella - olen kova tallustelemaan yksikseni - lähimmälle jääkarhunpesälle. Ja herättää sen emokarhun. Ja silittää sitä sen päästä. Ja sanoo sille "Moi Mummo, terkkuja Inkulta". Koska eihän se siitä mitään pahaa tykkää.

   Ps. Pandoja tulee kohta Ähtäriin. Kävin syksyllä juttelemassa sen ihmisen kanssa joka niitä sinne hommaa, se on oikeasti oppinut ja tietää noista karhuista melkein yhtä paljon kuin minä. Vähän ärsyyntyi kun kritisoin heidän projektiaan, hän oli eri mieltä, torjui kritiikkini. - Kaikista muista asioista olimme samaa mieltä, mm. bambunversojen ravintoarvosta. Ja kyseisen karhun maksan kyvystä polttaa C2H6O:ta. Ällistyttävän sivistynyt ihminen oli, oppinut, tiesi melkein saman kuin minä. (Paitsi ei nyt tietenkään ihan kaikkea. Mitä minä.)

   Poista
 37. Lauri Törhösen kirjasta "Kotiryssä peilissäni", joka on häkellyttävän ambivalentti (= sekä huono että välillä hyvä) vasta ensikerran törmäsin sanontaan "majurina mies on tyhmimmillään". Käsitin sen heti. Mutta se että "tiedustusosaston merivoimien majuri sanoi maavoimien majurin kelpaavan laivastossa vain korkkipussiksi", vähän jäi hämäräksi. Koska itse olen maavoimien Korpraali. Jolla on myös takanaan valtameripurjehdusta. Ja joka on tottunut sanomaan näitä teidän "korkkipussejanne" lepuuttajiksi...

  Ehkä tässäkin asiassa olen väärässä, kyllä se minulle sopii, itse asiassa ihmettelisin hirveästi jos joskus olisin oikeassa. (Ja tuskin se silloinkaan minun syyni olisi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkkipussia ei käytetä lepuuttajana vaan kaijaan töijattaessa tarkasti törmäyskohdassa vaadittavan hetken. Huomaa miksi maavoimien majuri on soveliain osin verrattavissa hyödylliseen ja hetkittäin tarpeeseen olevaan kapineeseen. Lepuuttajat ovat pienalusten ja huviveneilijöiden leikkikaluja, yleensä käytetään suurehkoja kuorma-autonrenkaita joita roikkuu laiturista tai muuta mustaa kumimateriaalia. Hyöty on useampitahoinen, mustaavat renkaat pitävät kiiltäväkylkiset huviveneet poissa ja ammattiliikennettä harjoittavien ei ole tarpeen huvittua närkästyneistä naamanvääntelyistä saapuessaan "vapaaseen paikkaan" joka on yleensä merkitty varatuksi P-kieltotaululla jota ei noudateta koska veneen hintaan sisältyy pröystäilyoikeus joka on suorassa suhteessa sen ostamiseksi vaadittavan rahan hankkimiseen käytettyyn vittumaisuuteen.

   Poista
  2. Anonyymin selitys on omituinen. Hämiksellä kun försti oli puikoissa, teimme rumaa jälkeä Turun satamassa. Aitaa kaatui, rumaa ääntä kuului, mutta satamamiehet vain nauroivat: "lasku tulee perässä!" - Korkkipusseja siinä sitten, kas kun ei Kalle Kustaa Korkkia!

   Poista
 38. Lisää Pickwick-kerhon jälkeenjääneitä papereita.

  Armeija-ajasta minulla on muistiinpanoja. Tämän olen tehnyt jonain oppituntina, lyijykynällä, samalla kun olen kaivanut nenääni.

  Syksy. Historian oppitunti. Yliluutnantti näyttää dioja. Kartta, karttakeppi, liitu, taulu, rajoja, vuosilukuja, armfeldeja ja mannerheimeja. Kone reistailee, diat ovat välillä ylösalaisin. Kuulusteleeko ne näitä? Ei. En ainakaan usko.

  Herra Everstimulkku, kestääkö jos karaisee?
  Herra Ylimulkku, hvor vil tilbringe evigheden?
  ja mitä Te teette sinä aamuna kun heräätte räjähtynyt kortsunrengas kyrvänjuurellanne? kun ikkunoiden muste syttyy palamaan? kun käsikranaatista jää sokka heittäjän käteen? kun kenttäpiispa on huutanut AAMEN ja ohjesääntö loppuu kesken? kun manttelintaskut on ommeltu karhulangalla kiinni? kun Onni Toivo Rauha Aamu ja Valo Laina Sulo Voitto ja Auvo Usko Taito Jalo ja Hilja Urho Arvo ja Lisäarvo Lahja Uljas Satu ja Taisto on lyöty? eli kaatuneet? siis kellahtaneet kumoon..?


  No, läksiäislahjaksi sain Prikaatin pienoislipun marmorijalustalla ja hopeisena. Se on arvokkain lahja mitä sieltä perkele armeijasta voi siviiliin saada.

  No, kumminkin.


  Minut jätettiin yksin ja minusta tuli itseeni sulkeutunut, sivullinen, maanpakolainen, vieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hyvin muistan tuon ajan, kun moni kohtaamani mies oli elämän sivullinen, muukalainen, vieras jopa omassa kehossaan. He lukivat Kafkaa, Camus'ta, Nietzscheä ja naiset taas Simone de Beauvoirin Kultaista muistikirjaa ja Lorcan runoja. Oli kauheasti muitakin kiinnostavia kirjailijoita. Luin minäkin kaikkia noita, ja samalla luin tutkintovaatimusten mukaisia klassikkoteoksia, joista vaikkapa Saarikosken suomentama Odysseus on jäänyt parhaiten mieleen. Leevi Lehdon suomennosta en ole lukenut, mutta nyt ajattelin katsoa sitäkin, koska se on mainittu etevämmäksi kuin Saarikosken, jota taas on moitittu tyylien kapeudesta ja joistain yksityiskohdista.

   Poista
  2. Se, että Hilkkakin minut jätti, oli sinä valkovuokkoja pulppuavana keväänä ihan samantekevää. Se oli ikään kuin olisi hukannut toisen tohvelinsa. Paskat, minulla oli tärkeäpääkin tekemistä kuin löysin Kaijan ja syksyllä panin hänet paksuksi ja gtoukokuussa sieltä kohdusta pullahti sitten pieni tyttö. Jonka nimeksi päätin että se on Saaga... koska tykkäsin näistä islantilaisista kertomuksista joita en silti ole lukenut... mutta Saagan nimeksi tuli vahingossa Saga, kun vasemman käteni etusormi lipsahti kirjoituskoneen näppäilemältä liian aikaisin... pois. Enkä huomannut sitä. Ja papru lähti kirjekuoreen sujautettuna Rekisteritoimistoon.

   Ps. Saga on hulvattoman hauska ihmiseksi. Ja perkeleen nätti. Mä luulen että se jo alle viidenvanhana antoi mulle anteeks sen, että mä sen tähän maailmaan oon värkännyt.

   Poista
  3. Minä luulin, että Varma Kostoja annettiin ristimänimiksi kapinan jälkeen. Esa Pakarisen rumpali ja kansanedustaja Varma Kosto Turunen syntyi kuitenkin jo 1913. Ehkäpä maalaisliiton jyräys hiersi jo silloin.

   Kafkaa ja noita muita olen kyllä jonkin verran lukenut, mutta ylivoimaisesti eniten Jerry Cottoneita. Niitä en tosin enää vuosiin. Kolehmainen sanoi jonkun niistä kirjoittaneensa, sen, tai ne, haluaisin eteeni saada.

   Saarikoski teki paljon, maine ei elätä, joutui elantonsa vuoksi tekemään liiankin paljon. Kaiketi ihan paskaa ovat monet. Antiikin suomennoksensa aivan epäonnistuneita, niitähän nyt ei lue vanha erkkikään.

   Poista
  4. Kysymys koskien heitteen sokkaa: minne sen sitten tulisi jäädä?

   Tästä saattaa olla huomattavissa miksi päihtymystila on rangaistava kertausharjoituksissa. Ellei ole niin vikkelästi mielikuvaharjoitusta apuna käyttäen voi luoda korostetun kuvitteellisen harjoitustilanteen jossa lievästi kaunokirjallinen hahmo heittelee käsikranun sokkia ja ojentelee kranuja lähistöllä oleville.
   Ellei pikainen mielikuvaharjoite auta koulutustilanteesta vastuussa olevalta lähimmältä esimieheltä saattaa olla hyvä kysyä lainaksi vaikkapa kukkaro tai muu pieni pussukka johon voidaan kerätä atuloilla kertaajan maalliset jäänökset hänen edettyään koulutuksessa sulutusten asettamiseen ja miinojen pariin. Sellainen löytyy yleensä melko nopeasti, saattaa olla että se sisältää jopa rahaa. Sen mukana seuraa todennäköisesti sekä suullinen että tarpeen vaatiessa kirjallinen käsky noutaa sotilaskodista eräitä ostoksia. Epätodennäköistä on että tehtävään saa apua saati auton kuljettajineen, luultavaa on että kiirehtimistä kehoitetaan välttämään.

   Poista
  5. Se, että Hilkkakin minut jätti, oli sinä valkovuokkoja pulppuavana keväänä ihan samantekevää. Se oli ikään kuin olisi hukannut toisen tohvelinsa. Paskat, minulla oli tärkeäpääkin tekemistä kuin löysin Kaijan ja syksyllä panin hänet paksuksi...


   Kerran erään ystävän kautta tapasin tytyn, joka oli jopa mensan testien mukaan reilusti keskiverto mensalaista älykkäämpi ja kaiken lisäksi aika vitun kaunis. tulimme hyvin juttuun mutta tyty lopulta totesi että ei tää nyt oikein vaan toimi, puuttuu se jokin. koska niin alkuvaihe, en ollut huonona tuosta ja jatkoin elämää.

   kaksi vuotta tuosta näin sen tytyn uudestaan helsingin keskustassa. työnsi lastenrattaita jossa istui neekerilapsi. vaihdettiin kuulumiset, ja mitäs sieltä löytyikään? yksin elävä yh, josta olisi ollut kiva lähteä vaikka kahville. muutenkin oli kuulemma kiva nähdä pitkästä aikaa.

   toivottelin päivänjatkot ja sanoin että soitellaan. en tiedä onko yrittänyt soitella koska tytyn numero on iphonessani blokkilistalla :D"

   Poista
  6. Anonyymi, olen minäkin usein unia nähnyt, mutta noin huonoja en muista. Unia näen muutenkin vain nukkuessani.

   Poista
  7. Kiva anonyymi! Kun aikaisi vielä harjoittelet, pystyt kyllä kirjoittamaan parodiaa.

   Vielä et, et ihan vielä.

   Koska tuossa tekstissäsi on kaksi ihan mustaa turhaa täplää. Ne on syytä poistaa, siksi et ole uskottava.

   Ps. Mutta Hilkalle sano totta kai terveisiä jos hänet tapaat.

   Vähän huvittuneena, mikis

   Poista
  8. Edellinen Anonyymi - anteeksi että en huomannut sinua ensin - minä tahallani, todella tahallani, kirjoitin että "entä sitten kun heittäjälle jää granaatista sokka käteen." Odotin että joku tyhmyri tähän tarttuu. Eikä mitä: odotukseni täyttyi.

   ps. muistatko sellaista laulua jossa lauletaan että "reikäleivästä jää leipojalle vain reikä käteen...". Ehkä et muista. Minulle se oli tämän tarinan ikään kuin 3D - jos ymmärrät? (mitä epäilen)

   Poista
  9. Ymmärrän että koulutus ei sovi kaikille, joillakin on tarve ajatella itse.

   Yleensä he valehtelevat huomattavasti, sen siis huomaa. Siinä ei ole sinänsä mitään pahantahtoista tai hyödyntavoittelua mutta kustantaja saattaa olla kummissaan, ainakin aluksi, kunnes tottuu.

   Poista
 39. Meillä on ihmetelty nuorison uusavuttomuutta (kuinka kananmuna keitetään?) ja uusbrutalismista (inhottavat mopot).
  Nyt on edetty uuskonservatismiin. Taantumukseen.

  Osa nuoristakin on huijattu matkimaan rikkaita.

  Markkinatalouden kerrotaan edustavan erilaisuutta, vapautta, yksilöllisyyttä.

  Ja katso! Kaikilla ovat samanlaiset merkkikuteet, älykännykät, unelma: rahaa.

  Yhteistä on myös piittaamattomuus, halveksunta ja kopeus syrjäytettyjä kohtaan.

  Nuorisokin elää massayksilöllisyyden epäintelligenttiä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerropa minulle, Anonyymi, mitä eroa on käyttämälläsi sanalla "syrjäytetty", jos vertaat sitä sanaan "syrjäytynyt".

   Poista
  2. Syrjäytetty-syrjäytynyt?

   Yhä enenevästi on nousukkaita, jotka pitävät itseään erikoisälykkäinä.He tekevät rahaa.He unelmoivat markkinataloudesta. He eivät varmasti syrjäydy tai heitä ei syrjäytetä.

   No, on varmaan sosiaalista älykkyyttä , että oppii kiipimään ryömimisasennossa.He eivät myöskään syrjäydy.


   Sitten on nämä hissukat.He saatavat edetä pätkätöihin, kortistoon, (syrjäytyä).

   He joutuvat pohtimaan mistä kuteesta oma niukkaliekkinen elämä koostuu.

   Heillä päivä alkaa parilla rivillä "Kristuksen historiasta" tai "kapinfilosofiasta". Jompikumpi määrää päivän sävyn..Vertaisin vaikka Saarikoskeen.

   Poista
 40. Ei kun välillä tämä iines-Kerberos ei hyväksy minua mikiksenä vaan pitää olla Anonyymi. Kyllä minä siitä huolimatta kaikesta siitä vastaan mitä sanon, mutta en siitä mitä, jätän sanomatta. Harrastan myös yksityiselämää. Ja suihkussa laulelen ex-tyttöystävieni kanssa moniäänisiä naiskuorokantaatteja. (muun muassa)

  VastaaPoista