25.7.2017

KipsissäLumo on tullut kylään.  Aluksi se oli hieman kipsissä. Nyt se jo katselee maailmaa tyynesti, ja antaa väliin tekokissalle turpiin, tulee syliin ja valuu alas kuin räsynukke,  ihan kuin ei olisi luita ollenkaan.

Muutoin olen istuskellut paljon viime päivinä, kipsin vuoksi, kinttu ylhäällä, paljaat varpaat pilkistäen punaisen kipsin päästä. Viisi viikkoa sauvojen kanssa, tai kaksi viikkoa on lääkärin ohjeen mukaan puolivaraus kipsatulla jalalla, sen jälkeen täysvaraus kivun sallimissa rajoissa.

Voin kertoa teille, että polvileikkauksestakin pääsee helpommalla kuin jalan kipsauksesta, kun pitää koikkelehtia ja hyppiä yhdellä jalalla kaikki toimensa. Polvileikkauksessa saa kuulemma varata heti jalalle, jolloin tasapaino säilyy. Olen nyt pomppiessani löytänyt vatsalihakseni, jotka ovat kipeytyneet, samoin reisilihakset ilmoittavat olemassaolostaan kuin myös olkanivelet. Jos ne lopullisesti kipeytyvät, on ihminen käänneltävä paketti lähimmäistensa tai hoitajien armoilla. Nytkin aluksi tunsin olevani täällä olevien armoilla, kun he eivät huomanneet yksinkertaisia tarpeitani, vaan saattoivat pelmahtaa ulos jättäen minut istumaan tuoliin jalka koholla, osaamatta vielä kantaa sauvojen kanssa edes tablettitietokonetta saati vesipulloa.

Huomaan, miten paljon ihminen yleensä touhuaa. Nyt joutuu pyytämään hiusharjaa, puhdasta puseroa, nöyryyttävästi pikkuhousuja, lattialle pudonnutta paitaansa, vessaan valoa, Panadolia, toista kahvikupillista, täytettyä vesipulloa, silmälasien puhdistusliinaa, naamarasvaa, milloin mitäkin kännykän latausta tai mokkulan sulkemista. On odotettava, oltava kärsivällinen. On myös harjoiteltava tasapainoa, sauvojen käyttöä, jalan varaamista, rapulle nousua, rapulta laskeutumista. Miten monitaitoinen ihmisolento onkaan huomaamattaan! Ja miten toimelias ja ahkera!

Kohta jään yksin sauvojeni kanssa, mutta olen jo keksinyt selviytymisstarategioita minulle ehdotettujen maksullisten palvelusten sijaan. En tahdo kaupungin ruokapalvelua, vaan varastot täyteen sapuskaa. Hernekeittopurkista syö ainakin kaksi päivää, näkkileipä ei vanhene, pakastimesta saa tuoretta tavaraa, kuten vaikka marjoja ja jäätelöäkin. Muutaman päivän biojätteitä voi pakastaa arkkupakastimeen, jollainen minulla on virattomana. Vie sitten kun saa varata molemmilla kintuilla. Lääkevaraston voi tarkistaa etukäteen, joten eiköhän tässä selvitä ilman ostoapuakin kolmisen viikkoa. Olen selvinnyt hengissä putkiremontistakin, jolloin koti on ollut muovitettuna ja pesukone irrotettuna. Tämmöistä jässähtänyttä härkäihmistä vaan hieman stressaavat rajoitukset normaalielämässä ja  muutokset rutiineissa.

Maailmalla on ollut hiljaista, käsittääkseni akuutteja vaaroja ei ole nyt muita kuin lähimerillä seilaava Putinin ydinohjusvene ja Postin älyttömät supistukset: tiistaisin ei kanneta enää kirjeitä, ikinä koskaan. Vain julkinen palvelu voi olla näin neuvostoliittomaista. Halutaankohan sotesta samanlaista säästöhenkistä automaattibyrokratiaa? Lisää yksityisyrittäjiä tarvitaan, ehdottomasti, ne takaavat laadun ja hyvän asiakaspalvelun.

Kun olen keskustellut Saksassa asuvan siskon kanssa, hän on ollut äimänkäkenä Suomen posti- ja pankkilaitosten töykeän asiakaspalvelun vuoksi, jota Saksassa taas pidetään liiketoiminnan lähtöperustana. Asiakasta nimenomaan pyritään palvelemaan hyvin, aina, ja kohteliaan henkilökohtaisesti. Ei puhettakaan, että pankissa ei saisi asioida päivittäin!

Pankkien karkaaminen asiakkailta on hävytöntä. Asiakas ei saa nostaa omia rahojaan tiskiltä, ei edes ulkomaalainenkaan ilman ajanvarausta, jos pankki yleensä ei ole ole lopettanut tai sulkenut kokonaan kassapalveluaan, kuten Nordea juuri teki. Mies soitti kotiin ja sanoi, että minun Nordeani sijaitseekin sitten jatkossa Harjavallassa, paikallinen lopettaa ja toimii vain yrittäjille. Nyt on mietittävänä se, mikä pankki mahtaa jatkaa seudulla. Kenties S-pankki on nykyään ainoa järkevä ja pysyvä pankki?

(Lumon valokuva Iines, lisää lumoavia kuvia sivupalkin kuvablogissani)

125 kommenttia:

 1. Aivan ihana Lumo! Sen siniset silmät ja valkoinen vartalo (ainakin etupuolelta). Sen pitkät kauniisti kaartuvat viikset ja pehmeäkarvainen iho!
  On sinulla soma seuralainen vaikkakin vieraana olisi.

  Kyllä sinä pärjäät, Iines! Olethan täysaivoinen olento. Ja onneksi ihmisellä on kaksi jalkaa. Kun toisella hyppii, toinen seuraa mukana.

  Pankkiasiasta. Suosittelen S-pankkia, siellä on kortitkin ilmaisia ja kai muitakin etuja toisiin pankkeihin verrattuna. Tykkään siitä. Samalla kortilla voi maksaa ostoksensakin, jos haluaa, mutta silloin pitää ostaa Sokoksesta tai S-Marketista. Tai Prismasta. Kassa sanoo: Hyvää viikonloppua! (jos käy perjantaina). Voi se olla sanomattakin. Mutta jos se sanoo, minä sanon: Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 2. Lumo on kaunis ja ihana tyttö, Liisu, ragdoll, räsynukke. Kivahan sen metkuja on seurata.

  S-pankin luottokortti minulla onkin, mutta pankkini on siis Nordea, kunnes vaihdan. Toinenkin ihminen täällä suositteli S-pankkia, jonka kortissa ei ole vuosimaksua. Ja pankki on täysin toimiva pankki, josta saa tarvittaessa lainaa. Harkitsen.

  VastaaPoista
 3. Jalan pikaista paranemista toivottaen: "Konstit on monet, sanoi akka, kun kissalla pöytää pyyhki!"

  S-pankki minulla on kakkospankkina, Norttiin menevät palkkatulot toistaiseksi. S-pankki on oikea pankki, sillä on valtion talletussuoja, jonka merkitystä en tosin osaa todellisen kriisin sattuessa sanoa. Muistan vielä roisto-Rantalan Eka säästökassan. Silloisella avovaimollani oli siellä monen tonnin säästönsä. Huijaripaskan kaatumisesta mitään aavistamatta, otti rahansa sieltä pois vain vähän ennen bankruttia ja säästönsä pelastuivat. Moni ei ollut yhtä onnekas. Rantalan rahat eivät onneksi menneet, ainakin niitä oli jäljellä tuleviin liiketoimiin.

  Tällaisesta ei siis S-pankissa ole kysymys ja olen minäkin jonkun kerran pohtinut, josko palkan kierrätyspaikan muuttaisin. Nortti täällä toimii kaiketi ihan hyvin, eikä pelkoa sen loppumisesta liene.

  Kaiholla muistan upeaa KOP-pankkia, jonka ihanat leidit taitoivat kassapalvelun. Sen jälkeen minulla oli tili pitkään STS:ssä, jonka senkin työväenliike onnistui kaatamaan. Surkee-Sundqvistin pankki oli hyvä, antoivat lainaa minullekin, kun tarvitsin 40 000 markkaa lainaa autoa varten. Pankkineidit olivat vähän kauhuissaan, kun vaadin lainan käteisenä. Hetken lompakko oli pullea muistakin kuin maksukuiteista, vaihdoin ne kuitenkin isoon Audiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulkon Antti eli Andy McCoy kehuskeli aikanaan pitävänsä mukanaan ainakin 30 donaa markkoina lompakossa jos tekee mieli ostaa jotain kivaa. Eihän Andy nyt ihan tosissaan tainnut olla...Jos raha on ainoa tapa haastaa muut, niin eihän meidän kannattaisi edes lähteä hippasille.

   Poista
  2. Mulla on ainakin pankkikortti taskussa kun kartsalla liikun ja on sillä ainakin 50-60 donaa. Eli donitsia. Mikä ihme McCoy muka on?

   Poista
 4. Jo Rauman ja Uudenkaupungin kokoisissa kaupunkitaajamissa, joissa on lisäksi paljon turismia ja uusia autotehtaan hyväpalkkaisia työntekijöitä, on kassapalvelut kokonaan lopetettu. Sinun paikkakunnallasi, Riku, voi olla vielä enemmän yrittäjiä, joihin tämä liikepankki nähtävästi satsaa toimintansa.

  S-pankki voisi olla tosiaan hyvä valinta, koska pankit ovat käsittääkseni auki joka päivä, kun markettikin on auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. S-firma nykyään hyvin pitkälti boikotissa minun kohdalla.

   Boikotti johtuu siitä, että S-ryhmän laaja-alaisuus ei voi olla hyväsi kukkarolle. Kun ottat lainan sekä vakuutukset Lähitapiolasta, vakuutetun ja lainarahalla pystyyn laitetun talonsa Kodin Terrasta / S-raudasta, ostaa auton S-automaasta ja ajellessaan uuden uutukaisella farmari-autollaa ympäri suomenmaan,käyt hän (Iines) kahvilla ABC:llä, loput rahansa hän luovuttaakin näppärästi Prisman kassalle.

   Tuon S-ryhmään lykätyn rahamäärän jälkeen vuosittainen 100€ ”osinko / osuusmaksun korko” taikka bonukset ”omistajan kaupasta” eivät poista sitä tosiasiaa, että homma alkaa haisee monopolilta.

   Varsinkin ABC:t syövät kovasti leipää bensa-asema / kahvila yrittäjiltä, sekä isomman brändin (Neste, Teboil, ST1/Shell) alla olevilta, että ”omalla nimellä” toimivilta.
   Tarpeeksi suuren markkinaosuuden saadessaan, voi S-ryhmä nostaa hintoja miten tykkää, mikäli kukaan ei ole piikkinä lihassa, kuten esimerkiksi ruokapuolella Lidl.

   Nyt voi myös käydä s-ryhman lääkäri-asemalla ja s-ryhmä papin kanssa myös viimeiset palvelut ( ja bonusta tulee).

   Poista
  2. Noh, minulla ei ole vakuutukset Lähi-Tapiolasta, mutta tankkaan kyllä ABC:llä, koska saan siitä hyvät bonukset. Ostan ruokani S- marketista, koska saan siitäkin bonukset ja ruoka on parempaa kuin K-marketeissa. Kun annan bonusten kertyä, saan silloin tällöin ihan hienon summan siirrettäväkseni säästötilille. Arvostan sitä.

   Minulle on tärkeää kaupanteossa tietenkin omat taloudelliset etuni, hyvä palvelu ja hyvät tuotteet, jotka eivät ole silti kiskurihintaisia. Moni maksaa merkkituotteista kohtuuttomia summia, minä en halua.

   Kuule anonyymi, on ihan kiva saada bonusta vaikka vakuutusmaksuista, jotka ovat tosi kalliita. Ei se ole keneltäkään pois. 

   Poista
  3. S-kortilla ei ole vuosimaksua, mutta jos käytät sitä kaupassa (missä tahansa) maksukorttina, ne laskuttavat joka kuukausi siitä ilosta 2 euroa.

   Tavoistani poiketen haukuin heidät tämän muutoksen takia pahaluhaksi, ja uhkasin alkaa käyttää S-kortista vain bonuspuolta ja maksaa ostokset K-kortilla, mutten sitten laiskana viitsinytkään.

   S-korttihan on nykyään Visa, K-kortti ja Nordea Mastercardeja. Eli kaikilla voi maksaa missä tahansa, jopa täällä Tartossa.

   Poista
  4. Kyllä meikäläinen siis käyttää S-korttia maksukorttina, eli en höylää siitä vain bonuksia. Siirto Nordeasta S:ään tulee varmaan olemaan aika kivuton. Toisaalta voisi pitää kaksikin korttia, ei se ole luksusta eikä sikailua.

   Poista
  5. En ole tiennytkään sitä, mistä Tapsa kertoo. Olen maksanut joka paikassa S-kortilla. Ei mulla mitään muuta korttia olekaan. Toiseksi (säästötiliksi) olen jättänyt rahaa DB:hen. Se on sellainen nettitili, jossa ei käytetä mitään korttia. Kaikki tapahtuu netissä.

   Poista
  6. DB? Danske Bank, ajattelin ensiksi. Säästötili vain netissä. Jopas jotakin.

   Kaikki fyysiset palvelulaitokset uhkaavat ihmiseltä loppua. Postin palvelutkin. Pysynköhän kärryillä, kun kaikki maksutkin kulkevat kohta vain netissä? En jaksa katsoa yhteenvetoja siitä, mitä laskuja joku maksaa puolestani. Miten kummassa vanhukset ja dementoituvat ja sairaat pärjäävät yhä abstraktimmaksi käyvän taloudenpitonsa kanssa?

   Poista
 5. Autotehtaalla lattiatason duunarin palkka on noin 10 euroa tunnissa, eikä se siitä lisilläkään paljoa nouse.
  Hyvä tietenkin, että ihmisillä on töitä, mutta hyvin palkattujen teollisuustöiden aika on ohi.

  Vanhuudesta sen verran, että itsenäisen pärjäämisen ratkaisee reisi-ja pakaralihasten kunto. Niillä noustaan sängystä js tuolilta.
  Noita lihaksia voi helposti treenata kotikonstein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, teollisuustyön palkoista en tiedä, mutta monien mies ja pojat ovat tällä rannikolla autotehtaalla työssä, ja työtä riittää. Pari serkun poikaakin on siellä, ja molemmat ovat rakennuttaneet hyvät talot perheilleen, lapset ovat kouluissa ja yliopistoissa, perheissä on useita autoja. En voi mitenkään ajatella, että talousvaikeudet vaivaavat heitä, päinvastoin. Korostan kuitenkin, etten toki tiedä kenenkään heistä rahojen alkuperää.

   Totta, lihaksiaan kannattaa tarkkailla ja pitää kunnossa, etenkin jalkojen, mutta nivelten kunnon mukaan. Minun heikko kohtani on tasapainon säilyttäminen, koska kärsin ajoittaisesta hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta esimerkiksi niskoja käännellessäni. Tähän on kyllä auttanut hermoratahierontasarja, pää on kirkas.

   Poista
  2. Itsenäisellä pärjäämisellä tarkoitan paljolti esteetöntä liikkumista. Esimerkiksi hammaslääkäriin en nyt pääse, koska sinne on portaat, ei hissiä, samoin kauppaan, koska sauvoilla ei kävellä niin pitkää matkaa repunkaan kanssa kipsatulla kontilla. Aluksi en pääse edes roskapussia viemään, koska ei voi varata toiseen jalkaan ilmaan suurta kipua.

   Poista
 6. Niin rikkaana sun ei tarvitse miettiä rahankäyttöä, ostat monopoliyhtiöstä.
  Prisman ja Citymarketin erottaa toisistaan vain ostoskärryjen sinipunakeltainen meri.

  Citymarket lupaa jopa viiden prosentin hetietua ja Prisma jopa viiden prosentin bonuksia. Loppujen lopuksi tehottoman toiminnan maksumies on kuluttaja.

  Vahva kartelli nostaa hintoja 10–30 prosenttia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alun perin valitsin S-marketin kaupakseni vastavalmistuneena ollessani ensimmäisessä työpaikassani ja aloittaessani opintolainojen takaisinmaksua. Silloin oli rahasta pulaa, ja S-marketissa sai ostaa tiliin ja maksaa laskun aina palkkapäivänä. Tämä oli meikäläisen tapa selvitä seuraavaan palkkapäivään asti.

   Tuosta se S-market minulle jäi päälle. Ja nyt minulla on sen kaupan kortti, jota en nyt osaa katua. Käyn toki muissakin kaupoissa.


   Poista
 7. Mikähän ihme kolhiintumis syndrooma tämän blogin henkilökuntaa oikein vaivaa? En osaa sanoa. Rikuhan sen aloitti sukeltamalla rasvamonttuun - ei mikään naurunasia ollut, ei totta tosiaan! Sitten minä halkaisen kalloni (tai ainakin melkein) Helsinsingissä. Ja annas olla niin pari vuorokautta sen jälkeen Iines nyrjäyttää nilkkansa kanttuvei. Outoja yhteensattumia? Kohta Tapsa varmaan kirjoittaa, että Leikkuupuimuri lähellä Torron suota ajoi hänen ylitseen, pituussuunnassa, ja hänet on Lassila & Tikanoja on roska-autollaan viety Forssan AlueSairaalan Päivystykseen.

  Ja kohta hh kirjoittaa että "tumma umpipakettiauto jossa oli K-kaupan logo, säikäytti minut niin että lensin perseelleni johon tuli ruhjevamma jolloin minua vietiin Vantaan Päivystykseen niin että Hippulat vaan Vinkuivat. Ja MEG kirjoittaa: kun kurkistin ikkunastani (II kerros) kuka siellä alhaalla mouruaa, ei se marxismi-lenimismiltäkään kuulostanut, niin annas olla niin tipahdin päälleni jalkakäytävälle, joka rusahti... ja heräsin Kirkkonummen Päivystyksestä. Ja Samuli sanoo: kävelin Ruskeasuolla ja ruskea ruuna potkaisi mua päähän, ”mä sanoin määhän siitä, hevoinen"... mutta mihin se nyt mennyt olisi, minut ne veivät ensin Nummelan terveyskeskukseen, sieltä Karkkilaan putkaan, oih ai anteeksi, ja lopuksi Espoon Päivystykseen. Mutta minutpa, Anonyymi kirjoittaa, kaappasi ystävällinen Lentävä Lautanen kun kävelin Hietaniemen hautausmaalla ja poimin siellä kukkasia, sekä sinisiä että valkoisia, ja pitemmittä puheitta veivät minut - kun ensin olivat tökkineet minua neuloilla ja muilla instrumenteille ihan sinisenkirjavaksi, Sipoon Päivystykseen. Ja minut, Liisu kirjoittaa, mustatukkainen kalju gigolo kaappasi White Horsen selkään ja ratsastettiin (KOPOTI KOPOTI KOP) Ülikulli nimiseen virolaiseen kaupunkiin jossa jouduin kuuntelee samaa nykyoopperaa 48 kertaa peräkkäin... (HUH, HUH) ja vasta sitten pääsin Paldiskin (saks. Baltischport) Päivystykseen. Ja minäpä, mikis sanon, takaraivo edelleen jomottaen, että myöhemmin väistin kaikki mutkittelevat autot, en jäänyt heidän alleen, eikä ilma-alusten innokas mutta taitamaton henkilökunta napannut minua pinsetteihinsä kun kävelin kaupungin kumahtelevia katuja varjoja venyttävien kellertävien katulamppujen alla, ei. Kello vain löi 12 kertaa (PAM PAM ETC PAM) kun kotioveni avasin (KLINKS/KLANKS) ja astuin sisälle kaksiooni jossa asuin yksin (VESSA VESIPOSTI KEITTOKOMERO JA HUONE + TOINEN HUONE). Kukaan ei ollut kotona koska tulin vasta äsken. Sanoin ”Moro”, ja kaiku vastasi minulle "Morjens". Sen enempää "talk smalkia" emme toisillemme puhelleet, emme. Otin vain hömpsyn konjakkia, sitten heittäydyin Tempure -patjalle ja vedin viltin niskaani ja aloin nukkua... sitten vedin viltin pois niskastani, pomppasin ylös Tempure -patjaltani, otin toisen hörpyn (vähän pitemmän) siitä konjakkiputelista, ja aloin uudestaan nukkua.

  Sen pituinen se, yö. (Kuin saattoliina.)

  VastaaPoista
 8. Täällä kipsin puristaessa jalkaani ahdistavasti en voi muuta kuin heilutella varpaitani ja nauraa noille loukkaantumisille. Pahoja loukkaantumisia varsinkin Rikun, ja tietenkin mikiksen pään lyöminen katuun. Minun on viatonta noihin verrattuna, vaikka kamalaa käytännössä. Tekisi mieli repiä kipsi pois ja ponnistaa vapauteen. Olen kuin Tenavien Eppu, jota ahdisti kireälle solmitut kengännauhat. Yöllä on tasan kaksi nukkuma-asentoa, jotka käyvät ja saatan piehtaroida kummassakin vuoroperään saamatta rauhaa.

  Vaan toivon hartaasti, ettei kukaan tässä nyt enää telo itseään. Katsokaa, mihin astutte ja miten. Pitäkää nilkkanne tiukkoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauraa noille mikiksen kuvailemille kuvitelluille loukkaantumisille, tarkoitan, en nyt sattuneille vakaville.

   Poista
 9. Tänään kävin Mäntässä. Joenniemen kartanossa en aiemmin ole sisällä käynyt, en, vaikka olin sekä Takolla että Kankaalla töissä. (huokaus) Miksi Nehru ja Nikojan ja Kekkonen ja Carl Gustaffit ja muut mutta en minä? No, nyt kävelin siellä. Tämä uusi siipi joka siihen Kartanon kylkeen on rakennettu, on arkkitehtoonisesti hyvin kiitelty, melkein kaikkialla palkittukin... muistuttaa vähän Tallinnan Kumua (joka on vitun mielenkiintoinen), tämä on vaan puusta tehty. Aika mielenkiintoinen. Mutta näyttely sen sisällä oli mulle pettymys: viisi pohjoismaista nykytaiteilijaa. Eivät vakuuttaneet, vika varmaan oli minussa, mutta en löytänyt kovinkaan paljon ideaa heidän töistään. Se oli jotenkin väreillä mätkimistä vain... sellaistahan on ollut jo iät ajat. (Oli siellä Riiko Sakkisen "Rajat kiinni", se oli jotain muuta kuin n.s. taidetta, kannanotto Syyrian tavattoman julmaan sotaan etc. Mä en pystynyt kovin tarkkaan katsoo sitä, se oli yksi huone täynnä sitä, kun mua alko niin itkettää. Se oli paha juttu, hyvin toteutettu, siksi niin paha.)

  Kartanon puolella oli vanha taide, kaikilta Suomen kulta-ajan tekijöiltä siellä oli maalauksia. Helene Schjerfbeckiltäkin siellä toistakymmentä teosta ainakin, samoin gallengallelaa ja Edefeltiä ja mitä näitä nyt, onhan niitä. (Simbergiltä löysin pari sellaista pientä maalausta joita en ennen ollut nähnyt edes kirjankuvina, hymyilytti! Ja tämä ... äsh, äskein soi puhelin, vastasin siihenn nyt en muista mitä minun piti sano "Ja tämä..." Kallein maalaus siellä oli kai silti tämä ranskalaisen Monet -nimisen ukon heinäsuopa (= siis sellainen kasa). Impressionismin perustajia oli tämä tyyppi, Claude Monet. - Ellette satu tietämään.

  Ei yksittäisestä maalauksesta välttämättä mitään osaa sanoa. Ihmettelee vaan. van Gogh museossa Amsterdamissa kun kävi ja näki näitä Goghin maalauksia sadottain... tai kuinka monta niitä oli, helvetin monta kymmentä kumminkin, en laskenut... kun kävi niitä läpi, maalauksesta toiseen, jotenkin tajusi mikä helvetin ihme-ukko tuo maalari oli... Se kokonaisuus häkellytti, sitten pystyi ymmärtää yksittäisiä maalauksia, vasta. (Viivyin museossa sen sulkemisaikaan asti.) Ja näistä tauluista sitten - joita eläessään hän sai myytyä kaksi (2) kappaletta, maksetaan nyt 100-300 miljoonaa € kpl. Edellyttäen, että niitä tulee myyntiin. (Ei tule.)

  Kulttuuri on kummallista. Günther Grass, kun vaimo oli heittänyt hänet heidän kodistaan pois, hän heidän yhteisistä tavaroistaan vei mukanaan vain (hammasharjansa lisäksi) kaksi isoa kassillista kirjoja. Satoi vielä sinä iltana. Ja Günther mietti jonkin bussipysääkin katoksen alla: "kulttuuria on raskas raahata mukanaan"... niinhän tuo kai on? (Mutta saksaksi sanottuna se on vakuuttavammin sanottu.)

  VastaaPoista
 10. Ruoho-Güntherin Oscarin muistan, ei suostunut edes kasvamaan isoksi, kun silloinen kulttuuri ahdisti.

  Minä tiedän Monet, Useat ja Vähät. Tänään kävin kahvilla maamme vanhimmassa asemaravintolassa, kahvio siinä nykyään on. Joskus siellä poikkean oluellakin. 1.11.1862 perustettin Edelfeltin faijan piirtämään asemarakennukseen ravintola. Vissiin 1950- tai 60-luvulla toimittaja Veikko Ennala söi siellä "maamme arhaat hernekeitot".

  Schjerfbeckin Hellu on hyvä tuttuni, tuossahan se asui ihan naapurissa. Paikkakunnalla oli joskus näyttely, missä oli parhaita töitään, Ateneumista tai jostain niitä oli hilattu. Kävin siellä useamman kerran.

  Äsken luin lehdestä suuren suomalaisen urheilijan, Leo Kinnusen, kuolemasta. Kinnusen iso kuva on Keimolan radan paikalle rakennetun vihreän jättimäsen asuintalon ulkoseinässä, myös joidenkin kilpa-autojen.

  VastaaPoista
 11. Elämä tasii meitä kaikkia, kirjoitti Aleksis Sillanpää-Kilpi. Oikeasti... Paavo Nurmi kuolinvuoteellaan (ja ennen kuolemaansa hän syytti sairaanhoitajia että "he tahallaan pudottelevat häntä hänen sairaalavuoteeltaan lattialle"...) sanoi radiohaastattelijalle, että "turhinta hänen elämässään oli juoksminen"... Paavo Nurmi ennen kuolemaansa oli niin katkera ihminen, niin katkera niin katkera ihminen kuin kukaan koskaan... ja miksi?

  En minä ainakaan tiedä? (Siis en ole mistään lukenut/saanut selville, miksi?)

  VastaaPoista
 12. Leksa Kinnunen - muistan - pääsi tämän vaimonsa Ketosen (muistaakseni Irma?) ponsroroimana ajamaan formula-1stä. (Ketosen suku omisti, ja omistaa edelleen, Turun Sanomat. Se on iso lehti. Jarkko Laine, parempi runoilija kuin Parnasson päätoimittaja, sanoi ko. lehdestä: "Ainoa lehti joka urheilu-uutisten lisäksi julkisee myös kuolinilmoituksia". - Totta se olikin. Hemmi-tädille tuo lehti tuli. Etenkin maanantaisin siinä oli n. 16 sivua urheilua, pari sivua maailmanpolitiikkaa, pari sivua jotain muuta, ja sit niitä hautajaisilmoituksia...

  Ps. Leksa Kinnunen oli Suomen ensimmäinen F-1 kuski. Rallia oli aiemmin ajanut. Formuloissa valitti että "voi vittu kun ne ajaa mutkissakin niin lujaa..." - No, niinhän siellä ajetaan. aks starttia muistaakeni Leo ajoi, sit Irma (?) pyysi sen takasin kotiin. - Äsh.

  VastaaPoista
 13. Günther Grassin näin kerran Wuppertaalissa. Oli puoluekokous, hän siellä oli kannustamassa Helmut Schmidt'iä. Aina kun Günther puhui vähän aikaa, kaikki rupes hirveesti nauraa... minä, joka koulussa olin lukenut pitkää saksaa mutta saanut siitä aina vain 4sen, en näitä hänen juttujaan ymmärtänyt. utta valtavan, valtavan karismaattinen hahmo oli tuo Grass.

  Ihminen, joka minulle pikkupojasta lähtien oli suurin kirjallinen idoli. Toinen oli Sandemose.

  Myöhemmin, paljon myöhemmin tulivat nämä amerikanjuutalaiset, Roth, Ginsberg, Doctorow, Chomsky, Bellow...

  VastaaPoista
 14. Formula ykköset oli silloin, kuten nytkin, kalustolaji, ja Leksan auto oli surkeaa huonompi. Aina ihanan vaatimaton Kake, eiku Kike, Rosberg sitten ajoi vahinko-maailmanmestariksi.

  Bellowilta luin kakarana varmaan melkein kaiken suomeksi ilmestyneen. En niistä enää paljoa muista ja lukiessani en varmaan pystynyt niistä ikäni vuoksi mitään ymmärtämään. En tiedä, mikä niihin veti. Dickensin Jaskasta tykkäsin, sitten tuli Steinbeck ja vielä Waltari.

  VastaaPoista
 15. Bisquit kirjoitti muistaakseni jotenkin näin: "Ei se mitään, jos Claudius nimitti hevosensa senaattoriksi, nimittihän Kekkonenkin Irja Ketosen vuorineuvokseksi."

  VastaaPoista
 16. Brežnev taas sanoi Kekkosesta että "Suomihan meillä on jo taskussamme..." Että käskijä se on käskiälläkin. Leolla Irja, Brežnevillä ilmeisesti hänen lääkärinsä, meillä jokaisella aina joku Muu. - Putin on siinä mielessä paha, pahin... kuka häntä käskee? Kuka käski Timur Lenkiä - ei kukaan!

  VastaaPoista
 17. Junalukemistona minulla on ollut autonomian ajan historiaa. Arwidsson sanoi: Ruotsalaisia emme ole, venäläiksi emme halua tulla, olkaamme siis vaikka norjalaisia.

  VastaaPoista
 18. ... "kalustolaji..." hyvin sanottu. Sitä kai hiihtokin nykyisin on, en tiedä, samantekevää. Tai sitten doupungia poskeen, niinhän norjalaisetkin tekee, Pervetiiniä poskeen vaan niin suksii vaikka aidanseipäät jalassa MM-mitalleille. - On tää nähty.

  Ps. Pesäpallo on ainoa oikea amatööriurheilulaji. (paitsi jos pallona olisi oikea munakäsigranaatti. vittu, vipinää hyvinkään tahkon kotipesälläkin tulisi!)

  VastaaPoista
 19. Yhtään peliä en ole tänä vuonna käynyt katsomassa, koska olen asiassa hintalaatu-tietoinen. Käsikranaatteja eivät siellä kuitenkaan heittele. Höpö-Hiltunen ampui kerran illalla pelin jälkeen kolmea pelaajaa, nuori poika kuoli. Asuin silloin maanpinta-tason asunnossa ja päivystin pihalla pesäpallomailan kanssa, kun asiasta kuuli, eivätkä hullua olleet vielä napanneet.

  VastaaPoista
 20. Itkin, kun luin aamulla ilmestynyttä paikallislehteä. Sattumalta siinä oli haastattelu, jossa juuri ammattikoulusta valmistunut iloinen nuori tyttö hehkui onnea ja kertoi tulevaisuuden suunnitelmistaan ja joskus tekemästään Portugalin matkasta. Kuoli ammuskelussa kadulle.

  VastaaPoista
 21. Tahko Pihala epäilemättä tykkäisi, jos pesäpallossa käytettäisiin oikeita kranaatteja. Nykyään on lajissa luovuttu jopa sanasta "kuollut", pesäkilvan häviäjä "palaa". Höpö-Hiltusen surkea elämä.

  VastaaPoista
 22. Kekkonen oli hyvä hyppää korkeutta. Hän käytti sisäjalantyyliä. Kalevi Kotkas käytti ulkojalantyyliä ja hyppäsi 2,02 metriä. Se oli suomenennätys ja kansainvälisestikin pirun kovaa luokkaa siihen aikaan.

  Kekkonen kävi Virossa 1964. Puhui Tarton yliopiston auditoriossa kuulijakunnalle viroksi... se oli täysin etiketinvastaista, säädytöntä, koska Viro-nimistä valtiota ei ollut. Oli Eestin sosialistinen neuvostotasavalta, ja Kekkosen olisi pitänyt puhua suomeksi tai venäjäksi (tai saksaksi tai ranskaksi), ei eestiksi.

  Silloin Kekkonen oli kyllä oikeasti Urho!

  Ps. Avasi meille laivalinjan Tallinnaan. Ja rakennettiin tämä Viru-hotelli. Vähän myöhemminin minäkin sitten sinne menin. Opettelin eestin kielen. Minun paras ystäväni oli Rakveresta kotoisin oleva Kalevi Kotkas; hän sanoi että teillä oli samanniminen korkeushyppääjä... ihmettelin, että mistä hän sen tiesi? (kysyin tietysti myöhemmin)


  Ps. Rakastan kirjoittamista joka perustuu siihen että sanasta syntyy toinen sana ja siitä taas kolmas. Assimilaatiosta ei ole kyse, assisioinnista ehkä, emmä tiedä mistä. Semmoista yritän. - Sanat ovat kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suunnitellut jo vuosia sellaista blogia, jossa aloittaisin aina uuden jutun viimeisen kommentin viimeisestä virkkeestä, olisi se mikä tahansa. Päättymätön tarina, muistututtaa tuota ajatusta, että sanasta syntyy toinen sana ja siitä kolmas.

   Poista
  2. Ja tällä tavalla kirjoittaminen olisi yhteisöllistä, ei yksilöllisen ahdasta individualismia.

   Poista
  3. Tehdään sellainen jatkoromaani (= pitkä mustalainen) yhdessä! Miksei tehtäisi. Kaikki vaan suoltamaan tekstiä, ei siis mitään kirjoituskilpailua, juttu vaan jatkuisi ja jatkuisi... Eikä väliä kuka sitä jatkaisi. Anonyymisyys olisi siis suositeltavaa. Jep!

   Poista
  4. Blogin nimi olisi sitten Pitkä mustalainen. Vai olisiko se Pitkä romani? Ja nimenomaan anonyymi, mutta miel keksaistu nimi, etteivät kaikki kirjoittaisi nimellä "anonyymi".

   Poista
 23. Joo, muistan tuon Hyvikään tragedian. Kauhistutti minua hyvin paljon. Tästä en halua vitsailla.

  Sanotaan, että "kaikista asioista voi vitsailla"... kyllä. Jos näin ei olisi, mistään ei voisi vitsailla; kaikesta pitäisi olla epävarma.

  Mutta ihmisellä on oma tahto, oma moraali, minulle ei tulisi mieleenkään alkaa leukailla kehitysvmmaisista... siis... mikä minä olen sanomaan ihmisistä. Tai Hyvinkään ammuskelun uhreista, mitään.

  VastaaPoista
 24. Harvinaisen tyhmän näköinen kissa. Osaako muuta kuin tuijottaa. Sisäsiitetty katti parka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin minä siitä semmoisenkin kuvan, jossa se tuijottaa sinua arvioivasti ja yrmeästi. Näyttää älykkäältä.

   Poista
  2. Kumpi meistä? Tai sinäkö. - Älä ny hullujas juttele.

   Poista
 25. Mikis, ei tässä mitään sellaista ollut, että olisin ajatellut sinun vitsailevan liian rankoilla asioilla. Minä vain kävin synkäksi yänsyällä, kun palautui mieleeni. En minä niitä ihmisiä tuntenut, mutta tapahtumapaikka oli kotini, oman kylän keskusta. Jokelassa kuoli aiemmin entinen opettajani, jonka kotona joskus kävin, kun antoi minulle hyvää hyvyyttään matematiikan tukiopetusta.

  Anonyymi taitaa olla sisäsiittoisuuden asiantuntija.

  VastaaPoista
 26. Höpö-Hiltunen on tietysti sekaisin kuin sinäkello ja Pekka-Eric ilmeinen narsistikusipää, mutta vihainen minä niille olen.

  Ehkä minusta on iän myötä tullut pehmeä, mutta dekkareita en lue siitä syystä, että niissä b-kirjailijat käsittelevät ihmisten tappamista kuin mummon raparperipiirakan kähvellystä.

  Paitsi tietysti Stieg Larsson, joka on C- ja Henning Mankell, joka on D-luokkaa.

  VastaaPoista
 27. Kekkosen Viron puhe oli suoraselkäistä toimintaa. Minun muistikuvani kekkosesta liittyvät kuitenkin 70-lukuun. Koko 70-luvun hän kärsi aivorungon verenkiertohäiriöistä ja tunsi sairaalloista pelkoa syrjäyttämisestään. Luotiin mytologioita hänen ylivertaisuudestaan. Vieläkin ihmiset kirjoittavat, kuinka urkki perusti hätätilahallituksen työttömyyden vuoksi. Hallitus ei ollut työllisyydestä kiinnostunut lainkaan, virkamiehistä koostuneen valtioneuvoston tarkoitus oli Virolaisen ja Karjalaisen syrjäyttäminen presidenttipelistä. Iloniemi kertoi, kuinka kekkonen oli erittäin pirteänä ETYKin aikaan. Se koski hänen seurustelemistaan vieraiden kanssa, "asiakysymyksiin hän ei puuttunut lainkaan". Aivopestyn Suomen kansan syvä rappio oli, kun aivan loppu oleva mies valittiin kaikkien suurten puolueiden tukemana presidentiksi poikkeuslailla. Se ei ollut enää edes mitään neuvostoliittoa, vaan pimeintä afrikkaa.

  Nobelin rauhanpalkinto höpöhessulle, täällä puhuttiin ihan tosissaan. Leninin kansainvälisen rauhanpalkinnon sai ja ansaitsi.

  VastaaPoista
 28. Ison firman karkaisimonhoitaja jäi eläkkeelle. Sanoi kehuihin, että mitäs näistä, vaihtuu sitä Amerikan presidentitkin. Minä sanoin hänelle: "No, niitä nyt saa vaaleilla aina tarvittaessa uusia". Niin saa Suomessakin. Jos ei virka kenellekään kelpaa, niin määrättäköön siihen joku.

  VastaaPoista
 29. Karkaismonhoitajan tuli päivystää aina. Kerran lähti rankkasateessa karkaismon hälytykseen. Ajoi viemäritukoksen vuoksi kasvaneeseen niin isoon vesilammikkoon, että auto hyytyi siihen, moottori leikkasi kiinni. Firma ei korvannut, johtajat sanoivat, ettei ole heidän asiansa. - "Mitäs ajoit?"

  VastaaPoista
 30. Mikiksen mielilaulu?

  https://www.youtube.com/watch?v=OOQQ5Rne4LQ

  (mikisfani!)

  VastaaPoista
 31. Savonlinnassa poliisi on jakanut tiedotetta, jossa pyydetään välttämään parvekkeella oloa. Kivellä ei ainakaan saa yrittää isoa perkelettä päähän heittää.

  Kyllä nyt on turvallinen olo. Kivellä ei pidä heittää, mutta hyvin voi parvekkeelta huutaa: "mene sika kotiis!"

  VastaaPoista
 32. Minä ainakin menisin heti parvekkeelleni katsomaan, jos olisin Savonlinnassa. Olisi kiva nähdä koko se sirkusnäyttämö ja pikkuinen Putin ja kettumainen Sauli. Ja puskista lymyilevät turvamiehet, ja KGB ja SUPO.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RR. haluaa Kekkosen.Miksi hän kertoo UKK:sta tänää, vaikka Kekkonen on elänyt joskus sata vuotta sitten. Se tarkoittaa sitä, että RR. haluaa varsinkin vahvoilla ulkopoliittisilla valtaoikeuksilla varustetun presidentin. Tietyllä tavalla se on myös vahvan johtajan kaipuuta. Halutaan, että on joku sanoo rahvaalle tarvittaessa kaapin paikan.

   Suomalaiset kaipaavat omia kuninkaallisia, jota presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio edustavat monille. Haluamme, että meillä on oma kuningaspari. Täällä on paljon ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita ruotsin kuninkaallisista ja hoveista.

   Poista
  2. anonyymi, provosi ovat huonoja. Ei tuollainen suututa, mieleen tulee vain: "jaaha".

   Poista
  3. Minä kyllä tykkään Sauli Niinistöstä ihan hänen ketään tai mitään tahoja nuolemattomien kannanottojensa tähden. Mikään ei ole niin vastenmielistä kuin rähmälläänolo jonnekin päin. Jenni Haukio on ok joskin kovin steriili, vähän kuin Sylvi Kekkonen, muttei välttämättä Sylvin veroinen.

   Paskapuhetta tuo, että kansa kaipaa isän kättä. Eihän sille isän käsi kelpaa, ellei iskä anna mitä kansa tahtoo.

   Poista
  4. Parvekkeet ja asunnot ovat yksityisaluetta, jolla oleilua poliisi ei voi suoranaisesti kieltää.

   Varsinais-suomalainen tykkää toisesta länsi-suomalaisesta.
   Mielastäni nuori vaimo kertoo jotain miehestä, Niinistö 69 v. tyttöystävä on saman ikäinen hänen omien lapsien kanssa.
   Jenni työ on hymyillä kauniisti.Porilaiset tytöt osaavat kaikesta huolimatta katsoa oman-etunsa.

   Poista
  5. Haukio osaa hieman muutakin kuin hymyillä kauniisti, kuten on nähty. Hän on valtiotieteiden maisteri ja nyt jopa jatko-opiskelija. Käsittääkseni jatko-opiskelijoitten tähtäimessä on tohtorin tutkinto.

   Puolison valintaan jokaisella on omat syynsä.

   Poista
  6. Puolisoiden eroon on myös omat syynsä. Yksi tai kaksi tai kissa saattaa olla myös. Miksei koirakin, jos niikseen on.

   Poista
  7. On totta Iines, että nyt ei osata isäntää kaivata mutta pahan paikan tullen ei ilman pärjätä. Selvää on ettei Talvisotaa olisi ilman Mannerheimia ja Tanneria sodittu. Kuvitteleppa miten olisi silloin käynyt Väyrysen johdolla Suomen puolustaminen ;-)

   Eli olisi hyvä jos semmoinen olisi jo reservissä olemassa. Ei tässä nyt kriisiä ole näkyvissä, saati sotaa eikä odotellakaan vaan läpi historian niitä on ollut ja joskus ne tulevat, yllättäenkin.

   Vanha viisaus on, että itänaapurin kanssa on parempi olla väleissä ja Juuri nyt välimies tuntuisi olevan tämä Jenni Haukion mies. hh

   Poista
 33. Vanha viisaus.. vainiin.Presidentti Niinistössä alkaa näkyä kekkostumisen merkkit. Haluja on jatkaa, mutta kun on harmina ne vaalit.
  Venäjän suhteiden hoito ei ole jättänyt hyvää kuvaa Niinistöstä. Ukrainan kriisin alettua Niinistö yritti pukea sovittelijan viitan ylleensä. Piti oikein Venäjää myöten käydä nöyristelemässä Putinia ennen kuin tajusi, ettei sovinnnonhalua ole. Nopeajärkinen olisi voinut tehdä toisenkin johtopäätöksen tilanteesta, muttei Sauli.Lennu tajusi.

  VastaaPoista
 34. Sauli Niinistöllä on niin vakaa kannatus yli puoluerajojen, etteivät vaalit ole hänelle mikään harmi, pikemmin päinvastoin. Muilla ei ole nyt jakoa tässä vaalissa. Kansa tahtoo Saulin.

  Harmi presidentinvaalit ovat vain siinä mielessä, että ne häiritsevät tehtävien hoitamista, jos jokaiseen turhaan mediapaneeliin osallistuu.

  VastaaPoista
 35. Mihin on Tapsa kadonnut????
  Toivottavasti ei...
  Tapsa on ihmiseksi Kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökille moni katoaa, tai reissuun lomalla. Joskus on hyvä antaa sulkakynänkin laskeutua sivuun hetkeksi. Tekisi varmaan meikäläisellekin hyvää. Vaan nyt olen sidottu koiven lepuuttamiseen, joten minulla on aikaa näpytellä ja lukea. Sadepäivä täällä tänään.

   Poista
  2. Tartossa minä olin (tulin jo), Ülikoolissa suvekursusel.

   Poista
 36. Vielä ei ole Antti Kaikkosen vuoro, olen varma, että Matti Vanhasesta tulee presidentti. Matista tulee koko kansan rakastama ja hänet valitaan ainakin kolme kertaa peräkkäin, vaikka tällä hetkellä vain kaksi on lain mukaan mahdollista. Mattia kutsutaan lempinimellä Lauta, jotkut sanovat myös RAY:ksi tai rakastetun hahmon mukaan Pekka Puupääksi.

  Toinen hyvä ehdokas on Oxfordin, Cambridgen ja Harvardin tohtori Pekka Haavisto. Hänen vaalimainoksissaan ja sittemmin käyntikorteissaan lukee: "Dr. of all sciences". Ei siis mikään tyhmä tai muuten turha mies. Eikä ainakaan mikään huijari, elikäs koijari. Mahottoman mukava mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka Puupäästä tulee mieleen se, kun siskoni, joka on siis elänyt suurimman osan elämästään Saksassa, sanoi eilen katselevansa usein silittäessään vanhoja Pekka ja Puupätkä -elokuvia. Muutoin hänellä on säilynyt suomen kieli ihmeteltävän hyvin, vaikka hän ajatteleekin kuulemma saksaksi.

   Poista
  2. Puupäät ovat hyvän parasta, enkä missään nimessä halunnut väittää, että Pekka olisi tarkoituksella esiintynyt maailmalla tohtorina.

   Poista
 37. Heh, kirjoja on välillä kiva katsella.

  Löysin SMP:n kansanedustaja Pentti Skönin kirjan, jonka mahdollisesti olen joskus lukenut, nyt en jaksa. Siloinen avovaimoni sai sen omistuskirjoituksella ja viestillä varustettuna, nimmarikin löytyy kaksi kertaa.

  "Huonepalvelijalle,

  Kiitos!
  Jos ette pidä lukemisesta tai varsinkin tämän tapaisesta lahjoittakaa jollekkin tuttavallenne

  Tv. Pentti"


  (Tällä kertaa kirjoitusvirheet Sönin, eivät minun)

  VastaaPoista
 38. Presidentin tehtävät eivät liene kovin vaativia, koska dementiaa sairastavia meillä on ollut ainakin kaksi, kekkonen ja Mannerheim. Yhdysvalloissakaan Ronald Reaganin edennyt alzheimer ei haitannut viranhoitoa lainkaan, monet kehuvat yhä parhaaksi kaikista. Itäblogissa ja itäisessä ihmemaassa päämiehet olivat jotain mahdollista poikkeusta lukuunottamatta kaikki dementian syömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (kirjoitan kammottavan paljon kirjoitusvirheitä ja sitten vielä huvitan niillä itseäni. "Itäblogi" oli ihan tarkoituksellinen huumorheitto)

   Poista
 39. Otsikko iltapäivälehdessä: Ihmiset auttoivat tunteikkaasti vanhaa sotaveteraania, joka laittoi riipivän päivityksen: "Apua, mä kuolen!" - Hän sai jopa 2400 peukun kuvaa ja kolme kommenttia, joissa luki: "Tsemppistä!", "Tsemiä!" ja "R.I.P."

  VastaaPoista
 40. Dementissa lähimuisti heikkenee.
  Oma sukulaiseni kertoi samat asiat tai kysyi samat kysymykset moneen kertaan lyhyen ajan (5-10 minuuttia) sisällä. Olemme lukeneet jatkuvasti vakiokommentoijan Kekkosen dementia toistoja kuukausi tolkulla.
  Ehkä olisi aika oppia uutta???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisto syntyy siitä, että asia on niin vakava. Ketään ei linnaan laitettu, vaikka rikoksia oli maanpetoksesta lähtien kaikenlaisia. Kuka käytti presidentin valtaa, kun äijä oli ihan äly mäellä? Entäs lääkärit, jotka kirjoittivat niitä: "äijän kunto on kuin nelikymppisellä"-todistuksia, kai sentään lääkärin oikeutensa menettivät? Miksi narsismia ihaillaan niin paljon, eikö sellainen ole pahaa ja epätoivottavaa? Miten Suomen kansa on toipunut aivopesusta, vieläkö jotkut kaljupäätä ihailevat?

   Poista
 41. Höpsistä, Anonyymi. Dementia ja toistoja kirjoitetaan muuten yhteen, samoin kuukausi ja tolkulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumoriheitto....
   Höpsistä suomen kielen maisterille. Koeta muistaa, että olet jo eläkkeelä opettajan virasta.

   Poista
 42. Iines, mihin pyrit sillä, että osoittelet toisten kielivirheitä? Sinä itsekin teet niitä. (Kirjoitat esimerkiksi säännöllisesti "samantien", vaikka suositeltu muoto on "saman tien".) Useimmat meistä tekevät. Oman etevyyden osoittaminen toisen kustannuksella tuntuu ilkeältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samantien mainitsen, ettet osaa kirjoittaa ja ajatustoimintakin on hieman niin ja näin.

   Poista
 43. Suomen kielessä on paljon yhdyssanoja ja sanapareja, joiden oikeinkirjoitus mietityttää joskus taitaavaakin kielenosaajaa. Näissä sattuu virheitä kaikille.

  Perusyhdyssanan erikseen kirjoittaminen on eri asia, ja sitä pidetään alkeellisena kielivirheenä. Minä en huomauta muiden virheistä koskaan täällä blogimaailmassa. Koko blogiaikanani olen tehnyt sen ehkä kaksi kertaa. Molemmissa tapauksissa olen palauttanut harvinaisen vittumaisen kommentoijan päiväjärjestykseen.

  VastaaPoista
 44. Haluan vielä sanoa, että kuten näkyy, kommentoijat ovat jopa hämmästyttävässä määrin kivoja ja asiallisia, oikeastaan vallan ihania, mikä on yksi syy siihen, että sensuuri on tarpeeton. Kettuilu on ok, mutta ilkeämielisyys ei.

  VastaaPoista
 45. Hyvää tekevään hyväntekeväisyyteen haluaisin panostaa. Samoin tein samalla tiellä, aion perustaa yhdistyksen Paavo ja Päivi Lipposen pelastamiseksi. Etenkin Päivillä on ollut suuria vaikeuksia sopeutua. Voimavarat ovat tietysti rajalliset, eikä yhdistys voi ehkä syrjäytymisen syille mitään. Ajattelin kuitenkin, että jos sen verran saisi kasaan, että yhdistys tilaisi kotiin kannettuna Iltalehden Lipposen syrjäytyneelle pariskunnalle. Saisivat hieman iloa surkeuteensa. Paavoakin ilahduttaisi, oli edellisissä presidentinvaaleissa ehdokkaana, mutta kukaan ei häntä äänestänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dickensin Oliver Twistissä on sydäntä särkevä kohta, jossa naivi ja pahasta maailmasta ymmärtämätön pikkuinen Oliver käy pyytämässä santsikuppia soppaa: "Can I have some more, please?" - Eikö siis sinunkin tulisi hellittää kukkaron nyörejäsi ja antaa Päiville ja Paavolle uusi, parempi elämä.

   Poista
  2. Paavo on aina ollut lähellä sydäntäni. Eräästä sanomalehdestä ottivat yhteyttä ja pyysivät lupaa lainata tätä, ihan niinkuin siihen lupaa tarvittaisiin. Mitään ei kuitenkaan kuulunut tai näkynyt, kun nimeäni en suostunut kertomaan. - Mitä se lehti olisi sillä tiedolla tehnyt, että oikea nimeni on Pekka Lipponen.

   Poista
 46. Mielenkiintoista on tämä demareitten kolmen naisen pomppaaminen presidenttiehdokkaaksi. Uskottavampaa olisi kai ollut keskittyminen heti yhden taakse, kun kellään heistä ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia voittaa. Vaikea kuvitella jotain puolituntematonta Maarit Feldt-Rantaa Suomen presidenttinä. Keitä ne muut olivatkaan? Haataja Tuula?

  VastaaPoista
 47. Niin, ja Merja Kyllönen vasemmistoliiton ehdokkaana..

  Sauli Niinistö on presidentti, jota ei tarvitse myötähävetä, olkoon puoluekanta miten sopimaton tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Kyllönen, sillä vähäisellä koulutuksella mikä hänellä on, on aika ajoin esittänyt ihan järkeviä mielipiteitä. Selkeä esiintyjäkin hän on, puolue vain on tolkuton. Kuten monet, hänkin lienee siihen lapsesta kasvanut. hh

   Poista
  2. Nyttenmin kahdeksankymmentä vuotta täyttänyt, uskovainen äitini äänesti Kyllöstä. Mibö beesaan, vaikken tykkkää.

   Poista
  3. Minusta Kyllönen sopisi jonkin sortin ministeriksi, mutta ei presidentiksi.

   Presidentin ei kuulu olla tuttavallinen kaveripressa, kuten ei opettajankaan kaveriope. Kaverit on jokaisella erikseen, presidentti hoitakoon vakanssinsa arvovaltaisesti, koska siinä instituutiossa arvovaltaa tarvitaan, paitsi maailmalla, myös meillä Suomessa. Se nyt vaan on niin.

   Poista
  4. Kyllönen= Koska olen tyttö.

   Poista
 48. Niinistö on kieltämättä kasvanut, hän muistuttaa itse itsestään luomaa kuvaansa. Melkein ikinä en ole yhtä paljon hävennyt kuin lukiessani kirjaansa "Hiljaisten historia". - Nyyhkyttää olisi tietysti oikeasti pitänyt ja kyllä minua itkettikin. Mutta ihan eri asiat.

  VastaaPoista
 49. En minä näistä presidenteistä piittaa juuta enkä jaata. Paras presidenttimme oli Mauno Koivisto, jota kunnioittivat idässä ja lännessä. Poikansa puheiden mukaan mielisairaan Pekka Herlinin organisoimat vuorineuvokset Koivistoa vastustivat, koska luulivat joutuvansa ryssän perseen nuolemisesta edesvastuuseen.

  VastaaPoista
 50. Iltalehdestä luin, että Dome Karukoski tekee sitä kammottavaa paskaa, koska hänellä on ollut paha olla. Ota Dome asperiini.

  VastaaPoista
 51. Vastaukset
  1. Irtopersut saattavat olla haitallisia ja polttaa sahoja ja juopotellessaan olla jopa vaarantavaisia.

   Tämä tapaus on kuitenkin selvä sekoboltsin resitatiivi ja aaria oopperasta nimeltä Miksi Minä olen Aina Oikeassa ja Kaikki muut Väärässä.

   Jee-jee, Jerry Cotton.

   Poista
 52. Mtv:n sivuilta luin, että Ari Hyppönen on ollut 30 vuotta hoitokierteessä, mutta syytä ei mainittu. Hyvin voi toki olla persuuskin hoitotarpeen syynä, mutta enemmän lähiomaiset pelkäsivät miehen tuhoisaa käytöstä.

  Hän oli omaisten mielestä vaarallinen ja oli vain hetken kysymys, milloin jotakin sattuu. Suomalainen avohoitojärjestelmä luottaa kovasti potilaiden itseohjautuvuuteen. Hoitoon ei oteta, kun kyllä ne vapaudessa paranevat.

  Vaan mikä auttaisi pahaan persuuteen? Pitäisi saada nyt jotain apuja, ettei näitä sattuisi enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunpimennyksen pimennys30 heinäkuuta, 2017 22:23

   Nimeämättömän omaisen, ei omaisten. Äänestää sitten itse ilman vaalisalaisuutta ellei koe sitä muille hyödylliseksi, hän.

   Puolueettomuus ei olekaan niin helppoa kuin päältä katsoen voisi luulla, vai kuinka?

   Psykologiassa tuota kutsutaan projisoinniksi.

   Poista
  2. Yleensähän rikollisten nimet suojataan tutkinnan ajaksi, samoin lähisukulaisten, joten maininta "nimeämättömästä" lähisukulaisesta on tarpeeton. Tämä ei siis pienennä asian totuusarvoa.

   Poista
  3. Pimennnon vilahdus30 heinäkuuta, 2017 23:18

   Eipäs tehdä tätä asiaa sekavaksi.

   Omainen on se yksilö jonka tiedotusväline tai sen edustaja on tavoittanut. Omaiset on monikko jonka voidaan tarvittaessa katsoa sisältävän kaikki sukulaiset ja naimakaupan kautta sukuun kaapatut.

   Kirjoitit omaiset, monikossa. Kahdesti. Yhdessäkään uutisessa ei mainittu useammasta omaisesta, kaikissa vain omainen.

   Toimittajan etiikasta en ole vähääkään kiinostunut, törkeitä ja tympeitä olentoja on myös heidän ammattikunnassaan.

   Silti, tuomion lukee käräjäoikeuden puheenjohtaja, ei yleinen mielipide.

   Poista
  4. Äläpäs nyt saivartele, arvoisa Pimennon vilahdus. 

   Viittaan selkeästi Mtv:n uutiseen, joka puhuu sekä lähiomaisesta että sukulaisista:"Haastatellun mukaan sukulaiset ovat pitkään pelänneet, että jotakin pahaa tapahtuu."

   En viittaa siis yleiseen mielipiteeseen, koska niin kehno keskustelutekniikka ei kuulu repertuaariini. 

   Mieleni siis yhdisti lähiomaisen ja sukulaiset yhdeksi omaisten joukoksi. En liene vallan väärässäkään?

   Poista
  5. Pimittämistarkastaja31 heinäkuuta, 2017 06:28

   Kenestä tahansa voidaan saada mtv:n uutisiin aivan mikä hyvänsä pelkästään valitsemalla sopiva toimittaja ja sopiva sukulaisen lausunto.

   Niin se mieli yhdistelee ja yleinen mieli pitää.

   Eiköhän jokin liikennevalojen ominaisuuskin ole juuri tämän kaahaajan vika? Ei, tietysti kyseessä on juuri se punainen Jaguar.. vaikka.
   Täytyyhän hänen niskaansa saada sentään jokin syy jolla tuo teko muuttuu ymmärrettäväksi.

   Jospa hän ei vain ole riittävän kokoomukselainen eli vihreä eli natsi tai jospa hän on hullu jota ei voi ymmärtää mutta jonka teot voidaan saada näyttämään miltä halutaan? Se olisi kaikkein paras kaupallinen vaihtoehto, kaikkeen käypä julkidorka.

   Epäiltyjen nimiä ei kerrota, rikollisten nimet kyllä ja oikeuden pöytäkirjat ovat julkisia.

   Nyt mietityttää paljonko yksi uutinen saa maksaa? Sitäkin voi miettiä mitkä ovat asioiden saamat palstatilat.

   Näin huitaisemalla saa paljon rennompaa blogikommenttia tulemaan, niinhän?

   Varokaa putoilevia ääripersuja.

   Poista
  6. Mahtavaa!

   Aika ajoin tänne pimeyden laaksoon laskeutuu joku valon nähnyt kulkija, joka sädehtien ryhtyy opettamaan seurakunnalle alkeistietoutta oikeusopista tai yhteiskunnan muista pykälistä ja säädöksistä tai havaitsemistaan ideologisista rakenteista.

   Se on kivaa! Jatkakaa samaan malliin, valoa tyhmälle blogiväelle, joka noudattaa kaikkia oletusasetuksia, jotka ovat tiukassa supussa siellä teidän kuulevien korvienne välissä. Lisää valistusta, kiitos!

   Poista
 53. Minä tykkään ammattijulkkiksista. Kalle Palanderia tai Teemu Selännettä ei ikinä väsy katselemaan, eikä ikinä toivo heidän pikaista kuolemaansa. Palanderilla kyllä vähän surkeaa on, kun ei koskaan Ole oikein missään pärjännyt

  VastaaPoista
 54. Omaan bodyyn liittyvien harrastusten parhaat ovat aina olleet suuria sankareita, antiikin ajoista lähtien. Kuka hyppää korkeimmalle tai pisimmälle, nostaa painavimman kiven tai tekee jotakin nopeimmin tai runsaimmin, on suosikki ja julkkis. Henkisten lajien parhaat eivät pärjää näkyvyydessä ja tunnettuudessa. 

  Tätä ei oikeastaan kannata edes hämmästellä, näin se vaan käy. Joskus kuitenkin miettii, missä menee julkkissankaruuden raja, kun joku sankari avaa suunsa ja sanoo jotain. Tai kun joku missi-ihminen täyttää lööpit vartalokuvillaan.

  VastaaPoista
 55. Riku kirjoittaa, ettei toivo edellä mainittujen herrojen kuolemaa. Ihmettelen aina miten toisen ihmisen kuolemaa yleensä voi toivoa, edes ajatuksissa. ("Oi meripeikko, olen niin heikko!)
  Mutta onko se heikkoutta, että en usko, että minusta olisi edes toisen tappajaksi. Ei olisi uskallusta. Minulle toiset ihmiset ovat korkeintaan kuin metsänpuita, joita pelkään, jos ne näyttävät kaatuvan päälle. Tai isoja kiviä, jotka voivat vyöryä varpaille, tai niitä suuria möhkäleitä, joita veli sanoi taivaanisän pudottavan niiden päälle, joita se vihaa.

  Kun sodassa tapetaan ihmisiä, uhreja ei sanota kuolleiksi, he ovat kaatuneita. Mistähän sellainen ero johtuu? Ja miksi yleensä pidetään sankarina sitä, joka eniten tappaa vihollisia. Eikö viholliset ole ihmisiä, ihmettelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iines, minäkin ihmettelen usein mikä on se oikeus erottaa ihmisiä siten, että toiset ovat parempia kuin toiset. Kun ihminen syntyy, hän on samanlainen suloinen vauva kuin kaikki muutkin vauvat. Mutta isona ne alkavat olla ihmisten hampaissa ja niitä arvostellaan. Oikein metsästetään erilaisuuksia. Kun geenit alkavat toimia näkyvästi ihmiset alkavat erottua näkyvästi. Joku on saanut hyvät geenit, joku huonot. Miksi rangaistaan ihmistä, joka on saanut huonot geenit? Voiko häntä siitä syyttää? Ketä voi syyttää? Voiko ihminen taistella geenejään vastaan? Voiko häntä auttaa siinä asiassa? Eikö kaltoin kohdeltu huonogeeninen ihminen tarvitse enemmän hellyyttä ja myötätuntoa, kuin terve ja iloinen? Ei hän ainakaan sitä saa. Tuntuu, että ihmisen luonnetta vastaan ei juuri kannata taistella. Ei sille itsekään mitään voi.

   Kun katsoo pikkuvauvaa, käväisee mielessä pakottamatta ajatus: tuleekohan tuosta vauvasta pultsari vai rikollinen, kunnon ihminen vai huonotapainen? Ja samalla toivoisi: tulisi nyt tavallinen terve ihminen!

   Poista
  2. Umpiperän pimennysvalvoja30 heinäkuuta, 2017 22:35

   On tunnettu tosiseikka että kolmikuisista vauvoista on nähtävissä selvää iinesmäisyyttä, liisuutta, rikurikasteisuutta mutta mankemangi vauva on niin onneton että ellei mikismäisiä vauvoja olisi, niin - voi hyvä tavaton! Parempi olisi että viisaat sukulaiset tukkisivat suunsa ja hymyilisivät ristiäisissä ja vasta tilaisuuden päätyttyä puistelisivat päitänsä luoden toisiinsa ymmärtäväisiä silmäyksiä.

   Kaikki kaunis ja hyvä on makua täysin vailla ilman tehokkaasti toimivaa vihollista, vastakappaletta. Sellainen saa mielellään olla avuton ja vastustuskyvytön, ymmärryksen tuoltapuolen kotoisin, ei tule yrittääkään piitata.

   Anna meille Barabbas!

   Tekopyhyys...

   Poista
  3. Minä sitten rakastan uhrautuvaa työtäsi, valonkantaja. Suuntaat matkasi sähköttömille alueille, pimeisiin umpikorpiin, ikkunattomiin mökkeihin valosäkki selässäsi. Jaksamista! Sarkaa riittää.

   Poista
 56. Entinen urheilija on entinen urheilija ja nykyään julkkistelija.

  Liisu, tuo oli minulta vain typerä vitsi. En kenenkään kuolemia toivo, iän lisääntyessä niitä näkee ja kokee liikaa. Sodissa viholliset täytyy tietysti erottaa ihmisyydestä, he ovat "niitä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhuen kyllä minäkin olen ääneen sanonut: että jonkun pitäisi tappaa tuo ihminen. Tarkoitin ihmistä, joka hamuaa itselleen valtaa toisten ihmisten yli ja sellaisia on tänäkin päivänä, jotka ovat valmiita antamaan surmaamiskäskyjä oman maansa kansalaisille suurin määrin. Niille, joka "uhkaavat" hänen valtaansa. Miten tyhmiä ovat ihmiset, jotka eivät keikauta moista oliota pois kokonaan vallasta. Vai uskovatko he hyötyvänsä tuollaisen tollon myötäilemisestä.

   Sodatkin ovat ilmeisen pakottavia, sillä ihmiset ovat suurelta määrin eri mieltä asioista, joita itse kannattavat. Eikä tarvitse kuin kaksi ihmistä, jo on ainekset kasassa vaikka käsirysyyn.
   Perheriidat ovat yleisiä. Onkohan perhettä, jossa ei ole tapeltu koskaan? (On. Mun miehen isä ja äiti olivat ylpeitä siitä, ettei riidelty koskaan. - Selitys siihen sivustakatsojan mielestä: äiti oli täysin tottunut tekemään kaiken miehen tahdon mukaan. Ei ollut mistä riidellä. Minun vanhempani riitelivät salaa lapsilta, jos riitelivät. Äiti oli päällikkö. häntä kuunneltiin. Isä oli rauhaa rakastava ja vältti riitoja viimeiseen asti. Meillä, tarkoitan yksikköä johon nyt kuulun, pyritään demokratiaan. On alueita, joihin ei ole haluakaan puuttua, tämä molemmin puolin. Kummallakin on vahvuutensa ja heikkoutensa. Niiden välissä soudellaan ja uidaan tarpeen vaatiessa.

   Poista
  2. Kysymys riitelemisestä on mielenkiintoinen, koska riitely on laaja käsite. Joku nimittää jo eri mieltä olemista riitelyksi. On tietenkin kivaa ja mukavaa, jos asioista ollaan yksimielisiä, mutta kauheaa, jos toinen on alistunut tai alistettu vahvemman tahtoon.

   Arvostan kovasti avonaisia ja vapaita symbiooseja, joissa uskalletaan olla itsenäisiä omissa ajatuksissa. Kauhistus on minusta jo se, jos pariskunta on kadottanut yksikön ensimmäisen persoonan ja käyttää sen sijasta enimmäkseen monikon ensimmäistä.

   Poista
  3. Hämärän määräraja30 heinäkuuta, 2017 22:49

   Sotaveteraanit ovat niitä.

   Poista
  4. No jaa, miksei, mutta konteksti oli poikkeuksellinen. Saavat anteeksi. Kiitän ja kumarran.

   Poista
 57. Kunnianarvoisa Hyvinkää täyttää tänään sata vuotta. Niin kauan siitä on, kun vapauduimme Nurmijärven ja Hausjärven raskaasta ikeestä. Ryssistä pääsimme siinä sivussa.

  VastaaPoista
 58. Housuihinsa tosi-tv:ssä paskantamalla kuuluisaksi tullut Sebastian Tynkkynen hehkutti Amerikan uutta presidenttiä, Donald Trumpia. Minä olen huolissani koko vapaan maailman puolesta, Donaldin täytyy olla mielisairas. Hyi olkoon, mistä tuollaisia latva beekakkosia löytyykin.

  VastaaPoista
 59. Kuulepas Riku, kun oraakkeli ennustaa: Vaara eivät ole äänekkäät riekkujat, vaan hiljaiset mielipidenatsit, muokkaajat, jotka tulevat ja määrittävät uudelleen ihmisen vapauden rajat. Julistavat ainoaa oikeaa totuutta, manipuloivat yksinkertaiset, hiljaiset ja kiltit ja luovat yleisesti hyväksytyn Pienen Pohjois-Korean. Teko on niin automaattinen ja oikeutettu, ettei sitä huomata, ennen kuin historian saatossa.

  Donald on vaaraton melskaaja, koska hän ei operoi salassa eikä manipuloi ja kähmi mediaa, vaan murskaa ja hakkaa, niin että vasaran varteen voi tarttua ja voi huutaa ja itkeä jo ennalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS Vaara on täydellisissä, ei virheellisissä ihmisissä.

   Poista
  2. Mielipiteistä ei ole kovin paljoa kysymys, kun puhutaan maailman keisarista, Yhdysvaltojen presidentistä. Hänen tahtiinsa pienet polkkaa tanssivat. Trump on vapaan maailman vihollinen.

   Poista
  3. Tämä on totta. Tarkoitan sitä, ettei Trump ole kuitenkaan laajoista valtaoikeuksistaan huolimatta yksinvaltias, vaan hänellä on tarvittaessa suitsijansa ja estäjänsä. Sekä kongressi että myös oikeuslaitos voivat halutessaan asettua vastaan ja jarruttaa presidentin vallankäyttöä.

   Poista
 60. Voi vitsit, ompa harmi että olet kipsissä. Se olisi meikäläiselle kauhun paikka, toisaalta mitä muuta voi kun sopeutua tlanteeseen. Ihana on tuo Lumo (oikea nimi ihanalla kissassa) nauratti kun sanoit että antaa välillä turpiin tekomirrille. Siltä se näyttää kun innostuvat leikkimään. Parantumista toivotellen ja haleja Iines 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja, lämmin halaus lohduttaa aina.

   Kuvasit hyvin, kipsi on minullekin nimenomaan kauhun paikka. Kireä ja hankaava panssari, joka lukitsee sinut toimintakyvyttömänä paikoillesi. Haluaisin repiä ahdistavan kahleen pois! Lasken päiviä kipsin poistoon ja teen listoja tarvikkeista, jotka on hankittava, jotta selviän kolme viikkoa yksin kipsiin kahlittuna. En tiedä miten pian pystyn viemään edes roskapussin katokseen kepeillä linkaten.

   Onneksi tänään sisko ja tytär kävivät viemässä autoni kaupunkikodin autopaikalleni valmiiksi, mikä on suuri helpotus. Muuten olisin joutunut jättämään sen varkaitten armoille tummenevaan loppukesän yöhön.

   Poista
 61. Valovajausvaakittaja31 heinäkuuta, 2017 05:54

  Kuinka vinoon totuus voidaan asetella niin että se pysyy vielä pystyssä?

  Rikollinen on sellainen joka on epäilty, tutkittu ja syylliseksi havaittu. Tuomittu on taas muuta.

  Täältä lähtee tuomioita kuin lampaan perästä papanoita ja jos nyt vaikka joku siihen huomauttaa että on naiivia liikuttua lähes kokonaan ilman tietoja niin se on saivartelua.

  Vaara on keskinkertaisuudellaan ylpeilevissä pelkureissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt liioittelet ja rakennat olkiukkoa, arvoisa Valovajausvaakittaja. Kenties kannattaa punnita myös se, miten kirkkaan valon vaaittaja itse on nähnyt.

   En ole nimennyt Helsingin yliajajaa rikolliseksi, päinvastoin, korostan hänen mieleensä liittyviä seikkoja. Kun teolla on silminnäkijä, tässä tapauksessa useita, ei liene kovinkaan kummoinen ihme, että näinä yliajojen aikana tekijä leimataan samantien rikolliseksi, koska yliajo on todistajanlausuntojen mukaan selvästi tahallinen rikos, vaikka tekijä olisi umpihullu syyntakeeton tai syyntakeinen psykopaatti.

   Huomaatko muuten kaksoisstandardin, joka koskee sinua, hyvä Valovajausvaakittaja? Roisisti tuomitset rakentelemasi olkiukon perusteella. Rauhaa, ystävä.

   Poista
  2. Unohtuivat listalta terroristit. Hyvä että heräsit.

   Tsekkaa edellä olevista teksteistä kaksoisstandardisisällölliset, laskepa lukumäärät.

   Sitä rauhaa juuri.

   Poista
  3. On muistettava, että kaikki omat (Iineksen) ajatukset eivät ole jumalallisen hyviä eivätkä muiden kannat tule suoraan saatanalta, edes pilkun seurajalla.

   Poista
  4. Loistavaa, Anonyymi, juuri näin! Itsenäinen ajattelu on ihmisen parasta henkistä pääomaa. Ja pisimmällä valon tiellä on se ihminen, joka uskaltaa epäillä omaa vakaumustaan ja korviensa välistä pääomaa.

   Taputan aina käsiäni, kun vasemmistoliittolainen kyseenalaistaa vasemmistoideologian ja oikeistolainen oikeiston ideologian hedelmiä. Miten usein törmääkään ummehtuneiseen oppositioräksytyksiin. Hohhoijaa. Haukkuisivat välillä itseään.

   Poista
  5. Minä pidän taputtamisesta mutta pidättäydyn siitä kädettömässä seurassa.

   Poista
  6. No jaa, tuo on varsin huomaavaista.

   Minä kyllä taputan heillekin, sillä harva erityisryhmä haluaa tulla kohdelluksi poikkeavasti.

   Viittaan siihen yhteen kehitysvammaiseen nuorukaiseen, joka tunsi surua siitä, ettei kukaan uskalla nauraa heille kuten tavallisille terveille ihmisille nauretaan. (Sisko ja sen veli -sarja).

   Minusta meillä on paljon opittavaa tuon nuoren miehen sanoista.

   Poista