11.1.2018

Punaisiin pukeutuneet

La barricade de la place Blanche défendue par les femmes, 1871

"Miehiä on rankaistu siekailematta, heitä on painostettu ulos työpaikoistaan, vaikkeivät he tehneet muuta kuin koskivat jonkun polvea tai yrittivät varastaa suukon. Raiskaus on rikos, mutta viettelemiseen pyrkiminen, vaikka se olisi alituista ja kömpelöä, ei ole."  (BBC/LE MONDE/Vetoomus seksuaalisen häirinnän julkista paheksumista vastaan)

Aamun suomalainenkin lehti tietää kertoa, että Ranskassa kuohuu, taas.  Asialla ovat naiset, kuten joskus ennenkin, ja ennen kaikkea punaisiin pukeutuneet naiset.

Mm. Catherine Deneuve, ranskalainen näyttelijä, on allekirjoittanut  Le Mondessa julkaistun avoimen vetoomuksen seksuaalisen häirinnän julkista paheksuntaa vastaan yhdessä 99 muun ranskalaisen julkisuudessa esiintyvän naisen kanssa. Deneuve puolustaa seksuaalista vapautta, otsikoi Helsingin Sanomat. Juuri näin!

Uskon Catherinea, joka oli lempinäyttelijäni herkässä tyttöiässä. Itkin posket märiksi Cherbourgin sateenvarjoja kuunnellessani - vieläkin herkistyn tästä kappaleesta. Tunsin itseni mielisairaaksi katsottuani Roman Polanskin Inhon, jossa Catherine esiintyi skitsofreenikkotyttönä, jonka kämpässä seinätapetit repeytyivät itsestään ja hämähäkit pompahtelivat seinistä.

Lisää punapukuisia! Pukeutumalla mustiin maailman taitavimmat näyttelijänaiset näyttivät nimittäin viikonvaihteessa Golden Globe -gaalassa miehille kaapin paikan,  mikä tietysti on aina oikein ja johon ajatukseen periaatteessa yhdyn. Naisilla on vielä matkaa miesten ylivoimaiseen valta-asemaan.

Vaan katsokaapa klikkaamalla kuva suureksi, miten uljaasti tuo punapukuinen näyttelijä, Blanca Blanco,  nousee tuhkasta kuin Feniks-lintu. Mikä ryhti ja ylpeys naiseudesta, kauneudesta. Punapukuinen saa mustat näyttämään monistetulta mielipiteeltä, massapsykoosilta, joukkosurmalta.

Kummassa arvelette olevan enemmän rakennusaineksia,  positiivista  voimaa, iloa ja energiaa, punaisessa naisessa vai mustassa naisarmeijassa? Musta armeijako vie eteenpäin sitä ilosanomaa, että naisen keho on hänen omansa, jota ei kähmitä ilman lupaa, vai punainen? Minulle voittaja on punapukuinen nainen, jonka keho laulaa Beethovenin yhdeksättä.

Mietin vielä tuota ranskalaisnaisten vetoomusta Metoota vastaan.  Jokin Metoossa on ollut koko ajan arveluttavaa. Rikoslakihan nimittäin jo sanktioi raiskaukset. väkivaltaiset päällekarkaamiset, satuttamiset ja stalkkaamiset. Mitä pahaa viettely-yrityksissä on? Eihän nainen ole mikään avuton tussukka, jota pitää erillislaeilla suojata miesten lähentymistä vastaan.

Nainen voi käyttää itse fyysistä voimaa, jos tarpeen on. Tukeva kouraisu lipovan haaruksista tai potku asian ytimeen, ellei muu auta. Sanallisesti naiset kyllä pärjäävät jopa miehiä paremmin, jos haluavat. Marttyyriksi on turha ruveta, se vain vahvistaa naisen heikkoa imagoa. Miten olisi se usein paras vaihtoehto: huumoria huiviin?

136 kommenttia:

 1. " ... Rikoslakihan nimittäin jo sanktioi raiskaukset. väkivaltaiset päällekarkaamiset, satuttamiset ja stalkkaamiset. ... "

  Tästä olen ennenkin kompannut sinua. Mitä helvetin Toverituomioistuinta tähän lakien lisäksi vielä kaivataan?

  Eikä minulla itselläni mitään luurankoja kaapissani ole, ei ole. Ja onneksi tuntemani tyttökaverinikin ovat samaa mieltä kuin me, eli sinä ja minä: hölmön hommaa. (Hölmöillä tyttökavereilla mitään ei tosin teekään. Tai voihan niitä panna vaatekomeroon.)

  Ps. En asioita silti vähättele. Kerran nuoruudessani menin Viru -hotellin baarissa iskee giltsejä... voi vagina, mua ei koskaan oo niin nolattu. Kun ne vaan ei mua noteeranneet yhtään, yks vaan vilkaisi minua ja sanoi: "Mene sa kuule katsoo sinuu sinu peilistä", ja jatkoi rägimistä niiden muiden sistereiden kanssa. Ei ne lähteneet mun messiin, ei ykskään. - No, taisin olla silloin yhtä kiemurassa kuin eräs nimeltämainitsematon T.Hakkarainen eräissä Pikkujoulujuhlissa.


  Iines Irvikissa (Cheshire Cat), arvaa miksi edellisessä postauksessasi väitin sinun huijaavan meitä? Ai, et ymmärrä (understand it?). No siksi kun sinulla on blogi "Iineksen kuvat", ja minä menin selaa sitä, katselee sun kuvias... äsch, ei ollut yhtään, ei AINUTTAKAAN Iineksen kuvaa! (Oli vain elukoitten kuvia ja huurteisia risuja. Ei yhtään Iinestä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri lehdestä, että narsistit rakastavat selfieitä. Mitä enemmän henkilöllä on omakuvia julkaisuissaan, sitä narsistisempi hän on. - Allekirjoitan. Mitäpä minusta siis pitäisi päätellä, kun en suosi selfieitä:

   a) Hänellä on pisamia ja punainen tukka.

   b) Hän on mies.

   c) Hän on muuten vaan ruma ja syylänenäinen.

   d) Hän on vaatimaton, mutta huippulahjakas.

   Poista
  2. Kyllä ainakin Iineksen kuvat ykkösosiossa on jokin vanha kuva minusta, parikin.

   Poista
  3. iines, harmi, käsitit minut väärin. vitsailin. minähän olen paljon kommennoinut ottamiasi valokuvia, ne ovat todella teräviä, etenkin hyönteiskuvat. - Minä leikin tällä suomenkielen sanaparilla "iineksen kuvat"... että ne olisivat kuvia sinusta. - no, huono sanaleikki. olkoon. älä siitä huolimatta ala mua tylyttää. koskikara. (tai kaunis perhonen, muurahaissinisiipi, joka vauvavaiheessa elää muurahaisten mukana, heidän jengissään, sisällä heidän keossaan...

   Ihmeellistä sekin!

   (äläkä ala mulle lätistä! en ole sen arvoinen. et sinäkään! rakas)

   Poista
 2. Kirjoitan liian nopeasti, en pysy omien metaforieni perässä edes itse. Laterna magicasta sen verran että mun täytyy itse lukea se ensin ennen kun esittelen sen teille, rakkaat ihmiset; viimelukemisestani on kolkytä vuotta jotain. Ja vähän minua se jännittääkin että miten tuo kirja minuun tänään kolahtaa? Silloin minulle se oli esimerkki siitä miten muistelmat pitää kirjoittaa, tärkeä ja hyvin rehellinen kirja... Mutta saapas nähdä ny.

  Tämä kuukausi on minulle rikki, on matkapäiviä, mutta luulen että ehdin hoitaa lupaukseni himaan tammikuussa. Sitä en osaa sanoa, saatika sitten että osaisin tietää, että millä lailla? (irvistää teille ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos ehdit miettiä alustusta tai puheenvuoroasi Laterna magicasta.

   Jos vierastat virallista alustusta tai esittelyä kirjasta tai yleensä Bergmanista, voidaan tehdä niinkin, että keskustellaan ilman varsinaista alustusta, toivottavasti monen- tai muutamankeskistä dialogia niin, että sinä laadit ensimmäisen vähän tukevamman puheenvuoron tyhjentämättä pajatsoa täysin, josta sitten jatketaan. Tässä on malli siitä.

   Vai olisiko ensin Rikun Havukka-ahon ajattelijan vuoro?

   Poista
  2. http://lukupiiri1.blogspot.fi/2015/01/jussi-valtonen-he-eivat-tieda-mita.html

   Tuossa se malli siis.

   Tässä Bloggerissa on nyt jotain suurempaa hämminkiä. Kommenttiosio ei ota eikä avaa lähettämiäni linkkejä, kuten yltä huomaatte.

   Lisäksi kommentin julkaisu kestää minuuttitolkulla. Sama on kaikilla koneillani Bloggerin kohdalla, ja myös Android-tabletilla. Jos kiusa ei häviä, on ehkä muutettava blogi toiselle palveluntarjoajalle.

   Poista
  3. Konstan Pylkkerön olen nyt kertaalleen kerrannut ja ajatusmyllyni prosessoi suunnattomilla tehoilla. Mitään en vielä ole kirjoittanut, mutta valmistunee piakkoin.

   Bergmanin elämäkertaa menen kysymään kirjastosta.

   Poista
  4. Mene. Se on rohkeasti kirjoitettu kirja. Sen verran vanhanaikainen mitä on, se on, mutta ei enempää, ei rehellisyydessään kalpene... tälle Arto Salmiselle. Tai Jouko Turkalle. (Joka on aika pieni ihminen, niinkuin Jörn Donnerkin, Bergmanin rinnalla. Muuten ovat, Jörn ja Jouko, isoja ihmisiä.)

   Poista
  5. Mutta jos vahingossa antavatkin minulle Ingrid Bergmanin elämäkerran???

   Poista
  6. No silloin, jos olisin sinä, menisin kirjaston vessaan ja vetäisin kuivat. (Ja jos olisin oma itseni, menisin uudestaan vessaan. Ja taas vetäisin kuivat.)

   Poista
  7. Minä kuuntelin hänen sanojaan ja talletin ne syvälle sisimpääni.

   Poista
 3. Minua diskriminoidaan. Hyvä, se sopii minulle. (aukaisee suunsa ammolleen ja hohottaa) En usko ihmeisiin, en käsitä miksi minun niihin pitäisi uskoa, riittää että te. Otanmäessä menin hammaslääkäriin kun hammastani särki, sinne tuli Kajaanista vihreiden kunnallisvaltuutettu - nuori kiukkuinen ääliö - joka ei sitä hammasta, voi vittu, alkanut paikata vaan veti sen irti. Voi Hitsi, kuka tahansa osaavampi hampulääkäri - olkoon vaikka perussuomalainen - olisi pystynyt paikkaa sen. (samperi)

  Niin minusta, ikään kuin äkkiä, tuli vihreidenpuolueen edustajien arvostelija. Pertsukka! Ylihuomenna pitäis reissata silti Kuopioon, n. satatuhatta kertaa olen siellä tätä ennen käynyt (en tiedä vieläkään miksi) ei minulla savolaisia vastaan mitään ole, ehei. (Hullujahan ovat. Mutta sehän on heidän oma asiansa. Ei se mulle kuulu.)

  Ps. Herrasmies kysyi kuopiolaiselta tallustelijalta kerran että "minkä takia tuo teidän rautatieasemanne on rakennettu noin kauas keskustasta?" Joutomies vastasi että "kah, kai insijöörithalus et se sijaitsee rautatien vieressä..." äsch, eihän savolaiset täällain puhu, ne puhuu ihan eri lailla. Kun tsaarinarmeijan upseeri ratsasti oivalla Riku nimisellä orilla lähellä Savonlinnaa (venäjäksi Савонлинна), siinä oli kilometritolppa johon oli kaiverrettu "3 km". Tämä upseeri kysyi talonpojalta mihin "tästä olla 3 kilometri..."? Tyhmä talonpoika, koska oli tyhmä, vastasi että: "Joka suuntaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Se on julmaa kun ihmistä riisutaan", sanoi minun hammaslääkärini, kun veti hampaan suustani.

   On se julmaa, inhoan hampaanvetoa, ja minulta on vedetty viisaudenhampaita takaa jo kolme. Toivottavasti enää ei vedetä. Ja mikis, kyllä se vihreäkin lääkäri tietää, mitä tekee, kun hammasta ei tosiaankaan aina voi paikata eikä edes juurihoitaa. Mutta ohipa sitten on ja ihminen pääsee vaivasta eroon.

   Poista
  2. Vitut se mitään tiennyt. Toisen - ja viimeisen kerran kun hänen luonaan kävin, niin se lamppu - se joka loistaa sun suutas kohti jotta hammaslääkäri näkee tehdä mitä tekee - niin oli palanut. Hänkin päivitteli sitä että onpas Vuolijoen huoltomiehet huolimattomia... ja alkoi porata. Vittu, jotain hän suussani sokkona teki vaikka ei nähnyt, en koskaan anna sitä hänelle anteeksi. Huh, huh. - Ps. Mutta ei hänen n.s. palveluksensakaan paljoa maksaneet, kunta ne maksoi. (Ja viime kädessä perikunta kai.)

   Poista
 4. Ai jaa, en saakaan tehdä kirja-arvostelua? Niinkö huono olen.

  No, jos sovitaan si niin että, kun ensin luen sen kirjan, niin teen siitä niin HUONON arvostelun, että kukaan ei sitä kirjaa ikinä enää halua lukea. Okey?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin kyllä, että hurvittelit sanaparin merkityksillä. Mutta minulla on tapana huiputtaa niin, että vastaan muka tosissani ja vakavalla naamalla.

   Huomasin muuten nyt vasta edelllisen keskustelun huiputtamiskysymyksesi, ja väsäsin sinne jotakin, tosissani tietenkin.

   Hahhaa, mikis, tottakai saat laatia esityksen. Ja mieluusti! Maltan tuskin odottaa. Minulla on kirja jo pöydällä, Havukka-ahon kanssa. Luen molempia, ja julkaistaan se ensin, kummalla on aikaa tehdä se ensin.

   Poista
 5. Häirinnällä ja viettelyllä on ero. Esimiesasemassa tehty polven puristaminen tai syljenvaihtoyritys ei ole viettelyä.
  Jokainen voi itse kuvitella lisää vastaavia tilamteita, jossa hierarkiassa alempana oleva henkilö joutuu "viettelyn" kohteeksi.

  Ei kai metoo-kampanjassa ollut kyse normaalien iskuyritysten kieltämisestä.
  Kyllä normaali mies ymmärtää, koska on aika lopettaa. Sitten on näitä setämiehiä, joilla ei ole minkäänlaista herkkyyttä lukea vastapuolta tai sitten härskisti käyttävät asemaansa hyväksi. Tiedän itsekin pari rasvaista tapausta.

  En oikein ymmärrä, mikä tässä metoo-kampanjassa närästää. Ei siinä ome ainakaan minulle ollut mitään vastenmielistä.

  Jonkun yläluokkaisen vanhemman ranskalaisen näyttelijän on ehkä vaikea asettua nuoren naisen alisteiseen asemaan.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jonkun yläluokkaisen vanhemman ranskalaisen näyttelijän on ehkä vaikea asettua nuoren naisen alisteiseen asemaan."

   Samuli, en usko, että tämä on millään tavalla ikä- tai luokkakysymys. Minunkaan asenteeni ei johdu iästä tai siitä, ettei vanhoja naisia vikitellä.

   Blanca Blanco, joka esiintyy punaisissaan tuossa kuvassa mustiin pukeutuneiden keskellä, on vain 36-vuotias, ja tuskin mikään yläluokkainen. Silti hän ei mennyt mustien pukujen mukaan. 

   Metoo-kampanja on johtanut jo siinä ylilyönteihin, että sanallisten kommenttien ja lähentely-yritysten kohteetkin nimetään "seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi."

   Seksuaalinen hyväksikäyttöhän on rikos, josta asianomainen voi tehdä rikosilmoituksen. Tästä seuraa tietenkin rangaistus ja maineen menetys, mikä on oikein. 

   Kysymys kuuluukin: miksi julkisuuden naiset ovat sallineet hyväksikäytön, eli ovatko he tahtoneet siitä mahdollisesti koituvan etuuden ja hyödyn itselleen? Eivät kaikki naiset alistu elokuvaohjaajienkaan tai johtajien patjoiksi saadakseen roolin tai ylennyksen. Se on naisesta kiinni. 

   Huom. nyt en puhu väkivaltaisista raiskauksista tai väkisinmakaamisista, vaan suostumisesta seksiin miehen pyynnöstä, jotta saisi vaikkapa roolin. Vika ei ole yksin miehen. Nyt tässä kampanjassa on kyse ikivanhoistakin lääppimisistä ja sekseistä, joista aikanaan ei tehty rikosilmoituksia tai ilmoitettu.

   Poista
  2. Harvey Weinsteinin osalta ei kait ole kyse vain naisista, joille on luvattu rooleja seksiä vastaan.

   Olen samaa mieltä siitä, että jos ryhtyy ilman halua seksiin hyötymismielessä, niin jälestäpäin on turha kitistä.

   Samuli

   Poista
  3. Nyt täytyy myöntää, etten tiedä, mitä Harvey Weinstein on tehnyt, mutta ilmeisesti hän on raiskannut naisia. Voin kyllä katsoa jostakin, nimen olen tietysti lööpeissä nähnyt, mutta kun yleisessä tiedossa on aina ollut, että ohjaajat ja muut harjoittavat väkisinmakuuta, en ole lukenut näitä tarinoita. Olen ehkä ajatellut, että itsepä ovat alistumisensa tai pyrkyryytensä valinneet.

   Poista
  4. Harvey on melkoinen harvesteri. Hollywood tämän kohun puhkeamispaikkana on outo, ehkä se kuvaa tätä aikaa. Kaikki entiset suuret naistähdet ovat aikanaan kiivenneet seksillä tuottajien ja muiden kanssa, niin myös Marilyn Monroe. Rita Hayworth oli enemmän dominoivaa tyyppiä, hän varmaan istui tuottajien kasvoilla.

   Charlie Chaplin oli ihan kamala, erittäin nuoret naiset eivät Jaskan klähmykäsiltä välttyneet. Nykyisin, ehkä sekin on jo ennen, on tämä säälittävä runkkari, Kevin Costner, hotellin siivoojanaisten kauhu. Ronald Reagan ei aikanaan uskaltanut kysyä keneltäkään, siksikin dominanaiset hänet vamppasivat.

   Poista
  5. Aikoinan jos halusi Mosfilmiin, niin näyttelijättären piti sitä ennen nussia tuottajan/ohjaajan/apulaisohjaajan/lavastajan yms. kanssa. Muu meininki oli vapaata. Hyvinkin vapaata. Erittäin vapaata.

   Nyt menen heikoille jäille, mutta menen silti... en taida sanoa. (miettii) Tiedättehän te että kapitalismissa kaikki on ostettavissa, kysymys on vain hinnasta. (Jos olette eri mieltä, olette oikeasti hölmöjä.) Kuuluin delegaation joka olimme Leningraadissa. Olimme Marinski teatterissa katsomassa balettia. Tulkki kysyi delegaatiomme johtajalta, jonka nimeä en sano - viatonhan hän tähän oli! - kun katseltiin niitä pomppivia balleriinoja, että kenet sinä haluat? - Käsitin kysymyksen niin että "ketä sinä haluat nussia, se järjestyy". Naps, naps. - Voi olla että käsitin tulkin kysymyksen väärin... voi olla. Mutta tuskinpa.

   Kyllä entisessä Neukkulassa reittä pitkin mentiin sekä ylös että alas. Eikä turistilla, jos hän oli länsimaista, tarvinnut olla kuin Anttilan muovikassi kädessä (jonka sisällä oli ryppyinen naisten naisten farkkuhame), niin johan häntä jo vietiin... (piru vie)

   Poista
  6. Tämmöinen järjestäytynyt ja syvälle toimintaympäristön rakenteisiin pesiytynyt alistaminen ja orjuutus on kyllä ahterista. Siinä ei yksi pieni balleriina voi paljon kieltäytyä seksistä, jos rakastaa uraansa.

   Tämä muistuttaakin muslimien naisten sortoa ja hyväksikäyttöä. Nainen on niin alistettu, ettei hän pysty nousemaan hyväksikäytön yläpuolelle, irtautumaan siitä. Elanto on kiinni alistajista.

   Tämmöiselle olen vihainen kuin rakkikoira. Tämä on todellista hyväksikäyttöä, toisin kuin jokin tissikommentointi tai persauksen puristus.

   Poista
  7. Minä meinasin nauruuni tikahtua, kun joku vuosi sitten kirjoitettiin nuoresta naisesta, joka halusi haastaa miehen oikeuteen raiskauksesta. Äijä oli sänkyyn menon ehdolla tarjonnut elokuvaroolia. Sittemmin paljastui, ettei ukko ollut elokuvaohjaaja ensinkään. Raiskaussyyte ei mennyt läpi.

   Poista
 6. En ole ottanut itsestäni selfietä. Muutenkin kamerat on mulle outoja. Älypuhelin piti ostaa - ei siksi että se muillakin on - en minä Ladakaan sen takia ostanut että naapureilla oli Mersu. Puhelin on vaan nykyisin välttämätön. - Kerran kun ajattelin että, no, otanpas tuosta uudella älykännykälläni fotografin... kyse oli kauniista maisemsta, niin se puhelimeni (en minä sitä hallinnut) oli väärinpäin ja se kuvasikin minua. Mun pärstääni. Kun katsoin kuvaamaani maisemaani, säikähdin. - Jos tämmöte on selfieitä, ajattelin, okey, irtisanoudun semmoisesta. Koska elämässä pitää olla muutakin kun runkkua.


  Ps. Rakkaani, punatukkainen nainen, jonka tukka kipinöi ja hulmuaa, ja joka kirjoitat rätisevällä kirjoituskoneella rakkausjuttuja... Guillaume Apollinairen runoissa naiset näyttävät Kirahveilta tai Eiffelin torneilta... runoilija taisi olla lyhyt. katin kontit? (Tai 'kilin villat'.) En tunne. Laamapaita on pehmeää kuin pumpulivilla. En minä tekstiilejä sen kummemmin tunne, kiva niitä on ihmisen päältä riipiä pois, kuin syksy joka on ankara puiden lehdille, mutta ainoastaan kun se toinen on samaa mieltä, että antaa mennä (#no metoo) pois. Mitäs mun pikkumustista?! Hällä väliä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "pikkumustat" on harhauttava termi. Vai mitä mieltä te olette, rakkaat kanssasisareni? Itse ainakin, tosin kokemuspohjani on hyvin vaatimaton, niin mitä itse olen siroista - mutta toisinaan myös sätkyttelevistä - jaloista pois riipinyt (= somasti poispujotellut) näitä pöksyjä, niin enimmäkseenne ovat olleet valkoisia. Toiset, se myönnettäköön, ovat olleet beeesinvärisiä. Mutta aika harvoin mustia. Pikkaisia ovat olleet kaikki.

   Ps. Ja joissakin tietysti on jotain hassuja kuvioita ollut, tikuja ja takuja. Tai kärpässieni esimerkiksi. Sellainen jää tietysti mieleen... kun niitä pöksyjä vetää polvien yli. (Sehän se kriittisin kohta on, polvilumpiot.)

   Sitten kun juodaan yhdessä teetä, ja huokaillaan, ei mitään hätää enää ole.

   Poista
 7. Samuli, joka on kiva ihminen, sanoo että "Tiedän itsekin pari rasvaista tapausta." Niin minäkin. Siis jaottelen nämä tapaukset kahteen eri kategoriaan: 1) rikollisiin 2) onnistuneisiin/epäonnistuneisiin/noloihin iskuyrityksiin. - Ensimmäisen kategorian asioihin, myös sivullisena, puuttuisin. Se olisi vähintä mitä voisin tehdä... ja mihin siviilirohkeuteni riittäisi. Jälkimmäiseen (kohde 2) en tiedä miksi minun siihen pitäisi puuttua?

  Mieli tekisi toivottaa vaan parempaa onnea ensikerralla... :-)

  VastaaPoista
 8. Koska muut ei puhu kanssani, minulle sopii hyvin että puhun itsekseni. (Samalla, jos näin voi sanoa, pysyn tietyllä älyllisellä tasolla, joka sopii minulle.) Saul Bellow kirjansa Herzog aloittaa lauseella (mun muistinmukaisesti - joku on pöllinyt kirjan hyllystäni!) "Jos olen hullu, se sopii minulle." Ja sitten alkaa helvetinmoinen kirjallinen tykitys jossa tää hullu kirjoittaa kirjeitä muille hulluille, ei sev väliä onko ne jo kuolleita, mutta upeita kirjeitä kirjoittaa hän...mm. Nietzschelle. (Rauno Räsänenkin ihmettelisi... olisi itse elossa, tai ei. Ihmettelisi kumminkin.) Itse luin kolme viikkoa sitten (laskee päiviä, vaikka ei niillä merkitystä ole, laskee niitä vain sen takia ettei liioittelisi) 22 päivää sitten Rothin "Portnoyn taudin". Kaikkihan muistavat kirjan, mutta kuka muistaa mitä siinä kirjassa oli? Minua ilahdutti miten sanatarkkaan muistin tuon äiti-hirviön; sehän kirjassa tärkeintä on. Ja tossun alla elelevä isä-hirviö, senkin lauseista muistin monta sanaa. - Nuo runkkausjutut ja muu "seksielämä", se että Alex nussii mm. maksapihvin, joka myöhemmin perhe syö, juutalaisin hartausmenoin, se kirjassa on tietysti hauskaa, ja sen kirjan teki bestselleriksi - kai. Ei ne mun mielestä sen tähdellisempiä juttuja ole silti. Ovat vain tuon kirjailijaminän Alexin, huippuälykäs ihminen, 156 pointsia, joutavanpäiväistä, mutta tarkoituksella haalittua pölinää. Koska hän purkaa kaiken mitä hänen mielessään on. Joo. Ja se on paljon se, kokonainen elämä, joka on melkein totta koska on fiktiota. Kuka meistä muka tietää miksi me olemme tällaisia kun olemme, en usko että kukaan. - Kirja loppuu: No niin (sanoi tohtori). Nyt kai voitaisiin sitten ruveta aloittelemaan. Vai mitä?"

  Haluaisin sanoa jotain Bergmanista. En ymmärrä miksi Iines, keinoja kaihtamatta, yhä väkisiemmin ja sitä vielä väkisemmin, haluaa että sanoisi hänestä mitään.

  Kummallinen myrmeli on hän. (Mutta jokseenkin suloinen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo viimeinen tietysti ,-) ;-) :-)

   Em mä tiä. Kun mä juon grogin tai kaks, tai panen vielä pari kolme paremmaks, mä rupeen kauheesti höpöttää. (huokaisee) No, onneks taas kohta joutuu matkustelee ja tapaan ihmisiä, täytyy skarpata ja pitää viinipuoli pienemmällä, pitää näyttää niille ihmisille, että on melkein normaali. (huh, huh) - Jos se menee läpi, Sit kaikki menee okey.

   ... rakkaat kuunsirpit, jotka roikutte...

   Poista
  2. ....muut eivät puhu kanssani....

   Kissan villat, mikis. Enkö minä kelpaa, minähän puhun ja vastailen sinulle, vaikka vastaus voi olla väärässä kohdassa. Oletko tullut ajatelleeksi, että lukija voi vain nauttia herkullisisista kommenteistasi? Voivat mennä pilalle, jos niitä rupeaa sorkkimaan.

   Poista
  3. Katin kontit, Iines. Lausetta "enkö minä kelpaa", en halua kuulla. Koska kuulen sinut. Emme ole koskaan tavanneet, joka on harmi, mutta jos olisimme, saattaisi se olla harmillisempaa.

   Tai en usko. Ollaan monesta asiasta eri mieltä Iines, mutta niistä mistä ollaan samaa mieltä, se on tärkeämpää.

   Diggaan oikeasti susta.

   Poista
 9. Jossain vanhassa komediassa Marty Feldman näytteli hurjaa ja häijyä merirosvoa. Poikansa puhui onnea täynnä uudesta ihanasta rakkaudestaan, niin Martyn mulkosilmät pullistuivat entisestään: "Joko olet raiskannut hänet?", kysyy viattomasti.

  Flirttailu, mutta myös klähmiminen, takapuolesta puristeleminen ja avoimesti tuijottaminen, vaikkapa lähietäisyydeltä kiikarilla, on juuri sitä mistä kaikki naiset tykkäävät. Tragedia on vain siinä, että sitä tekevät vain epäonnistuneet, rumat ja vanhat vastenmieliset kääkät, ikinä eivät George Clooneyn näköiset unelmien prinssit. Clooney valitsee näetten paremmin, voi fide!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuo on tosiaan totta. Ei olisi mitään #metoo kampanjaa jos vain minä ja Gary Grant ja James Dean puristeltaisiin naisia - mitä me tosiaan teimmekin, mutta kun nää kaikki muutkin... Feldmanit ja Hitchhokit ja Hjallikset... en yhtään ihmettele että tästä tämmöte meteli on noussut. En no perskulatta.

   Poista
  2. Tuo kiteytys on helmi, Riku! Allekirjoitan.

   Poista
  3. Marlon Brando kertoi ihastuneensa, kun oli pikkupoika ja lastenhoitaja antoi kiipeillä ihanan alastoman vartalonsa päällä.

   Sittemmin sellaista naispuolista tähteä ei ollut, joka ei olisi yrittäyt Brandon iskeä, monet onnistuivat. Marilynia myöten melkein kaikki pani sitten ähpuh, ähpuh. Eikä tarvinnut taivaltaa läpi tuulen ja tuiskun, nähdäkseen vain puuterihuiskun. Eikä Brando sellaisesta suinkaan valittanut, Anna Magnanin käsistä väkisinmakuuyrityksestä kuitenkin karkasi, kun piti tätä vanhana eikä ollut viehättynyt.

   Ennen oli Sodoma ja Gomorra, nykyään Hollywood.

   Poista
  4. Nuoret näyttelijättäret kertovat suostuvansa alastonkohtauksiin vain kun se on elokuvan kannalta luontevaa ja luonnollista, elokuvan juoneen sopivaa. Luontevaa ja luonnollista, aina sopivaa, se on, kun ohjaaja huutaa: "Ja nyt perse paljaaks, heiluta samalla tissejäs!"

   Poista
  5. En halua juoruilla koska en pidä juoruista mutta lukekaa vaikka mitä Kurt Nuotio kirjoittaa "teatterielämästä". (Ne ovat tavattoman hyvin kirjoitettuja muistelemia "Karvainen rahastaja" ja "Liukastelija".) Tämä mitä nyt luen, "Everstiksi epäilty mies", ei ole yhtä hyvä. Hyppelehtii. Ja välillä lukijakin ihmettelee ketä se taas nai, äsken se oli Leena ja nyt Aino, eikun Anneli, ja sit tulee Riitta ja monta millä ei ole nimeä. Kurt, Kurt, Kurt... mitä sinä nyt kaikista. Älä viitti. - Mikko Niskanen sanoi Anna-Liisalle (Härköselle, kun häntä kähmi), että "minä olen pannut kaikkia ohjaamieni elokuvien pääosan näyttelijättäriä...", tms., niin Anna-Liisa vastasi että "nyt on sitten ensimmäinen kerta että et". - Luultavasti Niskanen vastauksesta vaan kyrpiintyi. Mutta hyvää se ihmiselle tekee, välillä kyrpiintyä.

   Poista
  6. Minua tympäisee se, jos ja kun elokuvissa ja joissain sarjoissa ohjaaja heittää hävyn katsojan silmille ja kehittää kohtauksesta muka kiihkeän session. Hohhoijaa, todella vastenmielistä katsella kuolaavia ihmisiä omassa olohuoneessaan hapanleipää pureskellen. Ja nykyään tuntuu olevan trendi panna kaksi naista tai nuorta tyttöä imemään toistensa kitarisoja. Booooooring. Minua kiehtoo enemmän se, mitä ei näytetä.

   Poista
  7. Sanonpa vielä sen, ettei kyse ole moralimista eli siitä, että seksin näyttö olisi sopimatonta tai paheksuttavaa. Ei, vaan se on ikävystyttävää tarinan kannalta. Eihän kakkalla istumistakaan kuvata niin, etyä näytetään kuinka patukka sujahtaa pönttöön tai nenän kaivelua niin, että kohdennetaan sieraimeen.

   Poista
 10. Ingmar Bergman kertoo kun hän nuorenamiehenä - Ruotsin nuorimpana teatterijohtajana - meni Helsingborgiin töihin, niin puolen vuoden kuluttua kaikilla näyttelijöillä - plus siis myös hänellä ja lavastajalla ja järjestelijällä, oli satiaisia. No, eri työpaikoissa on erilaisia työhön kuuluvia etuja, teatterissa olivat näemmä nämä.

  Tiedän, olen ollut naimisissa teatterin kanssa - en itse ole teatteri-ihmisiä - niin on ne erilaisempia ihmisiä kuin esim. rautakaupassa olevat ihmiset, jotka myy muttereita ja ruuveja. Ei ne hulluja silti ole. Itse sitä itsensä hullummaksi tuntee kun niitä kattelee, noita Teatterilaisia. Tai miksei myös naulojen myyjiä.)

  VastaaPoista
 11. Oliko elokuvien tekeminen Lauri Törhöselle (kukaseon?) vain tekosyy nähdä nuoria naisia, jopa pikkutyttöjä alasti? - Mistä minä sen tiedän, varmaan elokuvataiteellinen näkemys oli ratkaisevampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkään suurilla ohjaajilla, kuten Törhönen, ei tuollaisia ollut mielessään. Paitsi Alfred Hitchcockilla, lempparillani, iso mahaisellla ja äärettömän rumalla miehellä. "Jännitystä joka makuun, Alfie antaa siitä takuun", sanoi tähtösille, kun johdatti heidät rakkauden kukkuloiden korkeimmille huipuille. Korkeimmille siis itselleen.

   Poista
  2. Vaan Tippi Hedren, tuo Linnut-elokuvan pääosan esittäjä, ei taipunut Alfredin patjaksi. Tästä seurasi se, että Hitchcock tuhosi Hedrenin uran.

   Nämä tyypit ovat tietysti todellisia rikollisia ahdistelijoita, jotka teoillaan pystyvät viemään uhriltaan maineen ja elannon.

   Poista
 12. Ketkä suomalaiset näyttelijääret eivät itseään olisi elokuvissa vilautelleet? - Ihanasta Elina Salosta en ole mitään löytänyt, vaikka kaivannut olisin. Siksi häntä kunnioitan suuresti.

  Jos joku kuitenkin tietää paremmin, kertokoot totisesti, totisesti, tässä ja nyt, se minulle!

  VastaaPoista
 13. Sitä paitsi minä juon parhaillaan A-kaljaa ja lonkeroa, erityset kiitokset siitä lestadiolaisille ja edusmiehelleen Juha Sipilälle.

  Jumalankiitoksia vain kauheasti Juhalle, aina kansan parasta ajattelevalle.

  VastaaPoista
 14. Jos saan kertoa teille erään tapahtuman, kerron.

  Kävelin aamuvarhaalla - en muista miksi niin varhain - kodistani Jyväskylän keskustaa kohti. Tykkään kävelemisestä. Tourujoen sillan kohdalla rähjäisen näköinen äijä kankeasti nousi jaloilleen minut nähdessään, eihän siinä muitakaan ollut, ja kysyi minulta avuttomasti että... "Voisitko sinä, hyvä herra, auttaa minua?". Minä, kommunisti, häkellyin. Mutta auttaa totta kai halusin. Sitten selvisi, kun siinä muutama sana vaihdettiin, että hän ei ollut syönyt moneen päivään mitään, nyt hänellä oli lenkkimakkarapaketti kädessään. Mutta se oli niin kovaan muoviin pakattu että hän ei saanut sitä auki... (Voi jumalauta, nää HK:oon siniset oli oikeesti paKattu niin paksuun kelmuun, etten minäkää niitä millään meinannut saada irti). Onneksi mulla oli aivan taskussa, sillä mä sen nirhasin auki. Kun mä annoin sen paketin sille takasin, avattuna, se puliukko katsoi minua hirvittävin lämpimin silmin ja sanoi "Kiitos..." Enminä tätä koskaan unohda, tästä on jo yli kolkytä vuotta, kyllä mä aina muistan ne vanhan miehen silmät. Sen, miten lämpimästi se mua katsoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlesta yritin etsiä hämärästi muistamaani lainausta, jonka mukaan auttaja ei ole elänyt turhaan. Löytyi vain joitain ihan älyttömiä väitteitä, että puunistuttaja ei ole elänyt turhaan, voi Homelite sentään! Samaa höpöilyä kuin "kaikki paitsi purjehdus on turhaa".

   Kukaan, joka auttaa toista ihmistä, ei ole elänyt turhaan.

   Poista
  2. No kyllä nyt itkuhana aukesi, ei voi mitään. Makkarapaketti, joka ei nälkäiselle reppanalle aukene. Yhdelle pienimmistä.

   Poista
  3. Iines, olet ihana. Kaikki mitä kerroin, on totta. Ja se että sinä liikutat minua, heliliik kuin keinu, on totta.

   Poista
 15. Minä olen jo pudonnut tästä maailmasta. Kaikkien kirjoittajien pitäisi sisäistää ja empatisoida naisten sisäisiä frustraatioita tai peräti aivan umpihulluutta. Menneestä maailmasta, ollessani kansakoulussa, muistan, kuinka opettajani Ahti luki aineeni luokan edessä. Itse en sitä kuullut, olin sen ajan hakemassa lähikaupasta kahvimaitoa Ahtille, hän oli minut lähettänyt asialle. Palatessani huomasin, että luokka oli aineestani pitänyt, naureskeli sitä ajatellessaan. Muuta en siitä muista kuin isoisän, jolla oli vuodelta 1938 oleva lippalakki päässään. Jotain hauskaa irvailua se oli. Silloin minäkin olin kirjailija. Valehtelemaan en pysty, kuten Katja Kettu, kirjoittaminen on huonompi ja vähemmän hyödyllinen harrastus kuin paperilennokkien teko.

  VastaaPoista
 16. Evankelisluterilainen kirkko minua huolestuttaa. Haluaisin kirjoittaa kahdesta piispasta, miehestä ja naisesta, jotka dokaavat kuin puliukot, huomattavasti parempaa tosin ja kirkkokansan piikkiin. Kännipäissään asioista jeesustelisivat, välillä sammuisivat saarnapönttöön. Hyvän komedian sellaisesta saisi. Nimet olisivat vaikka Impi Arkinen ja Kai Alamäki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän uuden piispahan piti olla hyvä tyyppi, jolta hän televisiossa näytti. Semmoista kivaa kristillisyyttä, joka ei tunnusta synti-käsitettä eikä paasaa jumalista tai kirkoista vaan vähän pilkkaakin niitä.

   Kuinkahan tässä käy? Jumala varmaan armahtaa piispan. Ja kirkossa kaikki hyvin..

   Poista
  2. Laajasalon rahankäyttö näyttäisi olevan poissa käsistä, mutta alle kolmen tonnin lasku kokiksesta, yöpymisistä ja mistä lie, ei ole kovin ihmeellisen kuuloista. Johtava virkamies on kuitenkin kyseessä. Kiltiltä minusta pikemmin vaikuttaa.

   Irja Askola ja Kari Mäkinen ryyst/i/ä/vät viinaa kuin miehet. Kirkon piikki on auki.

   Poista
  3. Toisaalta tässä on takana sellainenkin mielenkiintoinen kuvio, että Laajasalon "rikosten" osoittajana ja esiinkaivelijana toimii mediapelin kiemurat osaava Johanna Korhonen.

   Korhonen vastusti Laajasalon valintaa piispaksi kannattamalla virkaan naista, joka oli hänen tuttavansa. Naista ei siis valittu, ja kun Laajasalon oman yrityksen talousasioiden hoito tunnettiin, oli siinä hyvä sauma harjoittaa tutkivaa journalismia.

   Poista
  4. Että Korhonen vakuuttaisi rehellisyydellän, pitäisi hänen älähtää myös Askolan ja Mäkisen armottoman kovasta dokailusta kirkkokansan piikkiin. Herra Jumala, Laajasalo on viaton, jos syntisäkkeihin verrataan.

   Poista
  5. Laajasaloa voidaan syyttää huolettomasta taloudenpidosta, mutta onhan kirkolla ja seurakunnilla omat taloudenhoitajansa. Itselleen ja omalle yritykselleen Laajasalo ehkä on eniten tappioita aiheuttanut. Ei liene luonnoltaan saita eikä tarkan markan vartija.

   Alkoholin suurkuluttajaksi eräiden toisten piispojen mallin mukaan Laajasaloa ei voi syyttää niillä Coca cola -tilauksilla.

   Poista
  6. Miks tee, tota noin, tyydytty heittelee noita pappeja ja piispoja kivillä, vaan. Ei se kuulkaas auta, ne heittää viälä isommilla kivillä teittiä takaisin. Se auttaa että eroatte kirkosta, senkin juntit, lukekaa ruåtsia, vaikka Peppi Pitkäsäärtä, siihen loppuu heidän kivien viskely. Samperi. Joo. Kun kirkollisäyrit menee miinukselle, Ite saavat itelleen kustantaa omat whiskinsä ja muut, Peijoona vieköön. Niinhän me muutkin - auta Armias - normaalit ihmiset, kuten Iines ja minä, Tapsasta nyt puhumattakaan, teemme. - Ja miksei myös Rikukin sillain tee?

   Älytöntä.

   Poista
  7. Äläs nyt, Mikis, ilmoitin hetki sitten täyttäneeni eroa kirkosta-sivun kaavakkeen ja lähettäneeni sen. Jeesus ei tykkää Suomen piispoista.

   Poista
  8. Pahinhan on tämä pastillin näköinen pyöreä pappi, mikä lie Mitro, ei ortodoksipappi muuks muutu vaikka sen voissa paistais. - Mä luulenkin, että joku on sitäkin hädissään yrittänyt. Mutta ei, kuten ylempänä sanoin, sekään ei ny auta. Eikä SimpsalaBim.

   Poista
  9. Ai niin. Onnittelen. (ojentaa rypistyneitä jostain roskiksesta löytyneitä kaktuksia Rikulle) Aina ei muista miten viksu ihminen olet, paitsi kun lukee sun kommenttejasi, muistaa.

   Poista
  10. Heh, Mikis, kiusallani otan tämän kiitoksena.

   Poista
 17. Rakastan Vysotskyia. Kummasta forssalalaisesta (kummatkaan ei ole vorssalaisia!) sä tykkäät, Riku?
  Kummatkin matkivat, mutta ketä?

  https://www.youtube.com/watch?v=a38hIwMlkJk

  tai tämä

  https://www.youtube.com/watch?v=gRKQSCWorN0


  Arvostan ainoastaan aitoja mielipiteitä. Tietysti, off koos, jos joku maksaa mulle paremmin (= edes vähän), muutan mielipiteeni. Silloin me olemme samaa mieltä, rakas rahoitajani, eikö totta? Eikövain, eikö vain, eikö vain... humppaa humppaa humppaa.. juupa vain... juupa vain... juupa juu juu vain, Heij! (juupa vain) - Kipparikvartetit levyttämätön äänilevy, nauhoitus. (kaikki oikeudet pidätetään. ja myös rosvot)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummastohan nyt tykkäisi, Innanen on aina ollut suosikkini ja Malin veljeksetkin mieluisia. Sanotaan näin, ettei ole Huuhaan veroista, eikä tule.

   Poista
  2. Saat multa, Mikis, hatullisen paskaa.

   Poista
  3. Mikäs siinä, syön sen, jos puolestani saan kusta sun taskuusi. Etkä rupee nauraa.

   (ite rupee) Eiks meillä ole sellainen juustokin kuin Koskenlaskija, muistaakseni on? Äkkiäkös sitä brändaisi sellaisen sulatejuuston joka oli Taskuunlaskija? Lidl sitä ainakin myisi hullun lailla. Ainakin jos meidän myyntipäällikkö = sä, kusettaisit niitä. Ja mä olisin tiedotusvastaava herra Johtaja ja kävisin puhumassa Lidl konsernin sisäänostajalle, sille isotissiselle anitaegbergille, että "ajattele nyt miten kumpikin hyödytään tästä, sä ja mä", että myydään meidän juustoa vitusti, ja sit näyttäisin sille anitalle kansainvälisiä käsimerkkejä... viuh viuh viuh, vaan. Kuule, mä luulen että me saatais Jättemenestys. Koska siihen mun saksankielentaito just ja just kato riittää. - Entäs sun?

   Poista
  4. Sagen Sie mal, was isst den loss mit dir, Ich möchte Bitte etwas zu essen haben, können, mennen, tullen lassen. Mitään en kadu niin paljoa kuin sitä, etten käynyt katsomassa, kun itse Carl Perkins kävi kotokylässäni esiintymässä joitain vuosia ennen kuolemaansa.

   Tässä on muitakin julkkuja

   Poista
  5. Varmaankin molemmat matkivat Vysotskia. Huuhaa purki vitutuksensa kappaleisiin, monet ovat irvailuja ajan musiikille. Itse hän oli jazzkitaristi, joka huomasi, ettei homma lyö leiville, ihmisten musiikkimaku on kuin Esterin, tytön sadepisarain, perseestä.

   Poista
  6. Lidl myy hyvä pekonihampurilaisia, itse J Karjalainen auttoi minua saamaan ulos niitä siitä ihmerakkineesta.

   Poista
  7. Molemmat matkivat Vysotskia, se on oikea vastaus. Sanon sinulle samoin kuin aikoinaan voimistelunopettaja sanoi minulle "kun ei yhtätoista voi antaa, pakko antaa vain kymppi". Toisaalta, torkkariin annan sinulle Riku vain kasin, koska tuntiosaamisesi on, miten sen sanoisi, varsin häilyväistä. Ja kuka Kirstiäkin - ellet Sinä - sillä muovailuvahasta tehdyllä tekopeniksellä takaraivoon heitti, ellet Sinä? Kysyn vain. Äläkä virnuile, Riku. Tuolla pelillä et ikinä pääse toivoammattiisi (selailee ammatinvalinta ohjaajan papereita)... siis englanninkieliseksi katulaulajaksi New Orleansiin, kuten olet tähän kirjoittanut. (yskäisee, mutta erittäin sivistyneesti kämmeneensä). Toinen tänne merkkaamasi toiveammatti on (yskäisee uudestaan) atomiydinfilosofifyysikko... no, siihen Sinun lahjakkuudesi todennäköisesti riittää. Joo. Edellyttäen, että välillä luet myös koulukirjojakin, etkä aina niitä "Rythm' and Blues" lehtiä. Joita Sinulla on pulpetti pullollaan. (piru vie)

   Poista
  8. Koulun kevätjuhlia odotti ja pelkäsi, kauhua nostatti se, että kahdeksikko saattoi tulla kahteen osaan jaettuna. Vain kerran minä luokalleni silti jäin. Tekopeeeeeeniksen heittämisestä minulla ei enää ole mielikuvaa, olisinko sellaisen käsityötunneilla väkertänyt. Yleensä en tehnyt siellä mitään, opettaja teki puukolla käsityöluokan seinään merkin, kun jotain aloin väkertää. New Orleansiin en koskaan päässyt, en edes katupojaksi Sörkkaan.

   Poista
  9. Nuorena pidin Tom Jonesia hieman heppoisena naistennaurattaja muusikkona. En pidä enää, tässä hän päästelee kunnolla Van Morrisonin kanssa.

   Poista
 18. Siellä täällä olen internetissä seikkaillut. Piispojen puolustus käy kovana sekä kultturipiireissä, että ilman kulttuuria. Kuldurellit nyt seisovat kadulla ja odottavat taivaan mannaa putoavaksi suoraan suuhun. Aina ovat sen puolella, joka tuntuu vahvimmalta. Sellaisessa toki erehtyvät usein raskaimman jälkeen. Kuldurellia on yleensä rahan tienaaminen vähin ponnituksin ja rahan antajan kivittäminen. Tämä piispajuttu menee kylddyyreiltä hieman ohi. "Tottakai ilmaista viina juodaan aina, kun on saatavilla ja Irja on ihana, eikä mikään puliakka!"

  VastaaPoista
 19. Catherine Dönööf on yksi maailman kauneimpia naisia. Hänen kanssaan flirttailisin mielelläni: "Osaakko akka puhua suomea?" - No ei se varmaan sitä osaisi, joutuisin siirtymään viittomakieleen. Schetem, szetem hokisin, kun puristelisin häntä joka paikasta. Kun kiipeäisin päälleen, sopertelisin: "Miitoo, miitoo!"

  VastaaPoista
 20. Einesbaarin puolella on kommentti, joka koskee kirjaesittelyjänne. Tämä tiedoksi mikikselle ja Rikulle! Tästä nimilogosta pääsee suoraan baariin.

  VastaaPoista
 21. Tässä kumminkin alkuperäinen, ns. rikkaan miehen "malininveljekset ja Innanen samassa paketissa"...

  kanada?

  Ei ole vorssalainen hänkään. vaikka on narkomaani ja alkoholisti ja amatöörirunoilija... ihminen, joka eli elämänsä alusta loppuun asti, rakaastan häntä yhtä paljon kuin amatööriprosaisti Venedikt Erofejeviakin. Joka oli no nyt ainakin alkoholisti... hänen soittotaidoistaan en tiedä. Mutta jos sanot, Moskovan metrossa esimerkiksi kanssamatkustajille, jotka epäluuloisesti mulkoilevat sinua kun näkevät että olet suomalainen tšuhna, niin, niin jos ilmapiiriä keventääksesi sanot Erofejev... arvaa mitä, kaikki rupee hihittää. Ja unohtavat että olet tshuna vain, tshuna vain. (humppaa hummppaa humppaa hummppaa humppaa vain.. HEIJ!)

  kaikki rosvot pidäteään, kädet ylös. ja samalla heidän oikeutensa. Levy-yhtiö.

  VastaaPoista
 22. Hienoa tuo on, laulaa vain jollain oudolla kielellä, jota en nyt tunnista.

  Innanen vihasi kommunismia ja neuvostoliittoa sydämensä pohjasta. Kaiketi se perustui siihen, että pikkupoikana koki Helsingin pommitukset ja ne jättivät häneen syvän jäljen. Tutut talot tulivat liekkimeressä rytisten alas.

  VastaaPoista
 23. Vysotskyi eli Neuvostoliitossa, oli toisinajattelija, kaikki kunnia Innaselle, Vysotskyi oikeasti tiesi mitä vihata. Erofejev taas... no niin, hän nyt pilkkasi kaikkea, etenkin nousuhumalassa. Krapulassa hän taasen keskusteli pelkästään Taivaan Enkeleiden kanssa. Muita sivupolkuja hänellä ei ollut, ei ollut. Ei hän muutenkaan elämässään ollut kuin humalassa (usein) tai sitten krapulassa (harvemmin). Koska krapulaan on olemassa hyvä lääke = viina.

  Tässä ihminen itse, ei heti dokumentin alussa, mutta myöhemmin. Kuoli kurkkusyöpään.

  pidän tätä ihmistä yhtä suuressa arvossa kuin Gogolia, se on paljon  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, en nyt ihan Gogolin tasolle häntä halua nostaa. Gogol on Jumalasta Jeesuksesta Muhammedista ja Budhasta se seuraava, viides. Suurin venäläinen kirjailija mitä minä tiedän, ja olen minä heitä lukenut. (Olenpas!)

   No tämäkin oli nyt taas niin mahtipontisesti sanottu multa että kohta mun maha halkee.(POKS.) Onhan niitä noita dostojevskejä ja tolstoita ja turgejevenejä ja pushkinia ja gorgeja ja mandelstameja ja ja jerrycottoneita ja mitä nyt muita onkaan... noita? Ei niitä ryssiä kaikkia millään muista.

   Poista
 24. Aloitin dokumentin katselun, alun asemalla kuvatussa pätkässä näkee, että ihmisten elämä ihannemaassa oli kamalaa, suorastaan järkyttävää. Eivät Yle tai Hesaei meille tällaista totuutta neuvostoliitosta välittäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisesta ei kerrottu Ylen legendaarisessa "Näin neuvostoliitossa"-sarjassa. Oikeasti radiosarjan nimi olisi pitänyt olla "Nain neuvostoliitossa, - ryyppäsin ja oksensin".

   Poista
  2. Elämä Neuvostoliitossa ... "oli kamalaa, suorastaan järkyttävää"... Kyllä minä kommunistina sen sain nähdä. Liikuskelin siellä silloin tällöin. Ne joilla meni huonosti, ei heistä välitetty, ihmisten elintasossa ei ollut hurraamista. Se oli jatkuvaa keplottelua, voi olla vieläkin, en tiedä, mutta silloin rajat olivat kiinni ja ihmiset eivät tienneet tosiasioita muusta maailmasta. Mutta valtavan sydämellisiä ihmisiä minä tapasin, oli sellaista päällekäyvää ystävällisyyttä mitä en ole missään muualla kokenut. Venäläisissä, kun ne innostuu, on temperamenttia. He tosiaan vaikka syleilevät sut hengiltä.

   Poista
  3. Ihmiset ovat ihmisiä, mutta neuvostoliitto oli pahuuden valtakunta, helvetti siinä eläneille ja ulkopuolisille. Maalaisliitto sitä meininkiä ihaili ja tuki.

   Poista
 25. Neuvostoliitosta eli nykyisin Venäjästä saamme mielikuvan sen mukaan kuka sen ohjaimissa istuu. Kansa kuuntelee ja seuraa ohjeita. Kansa, siis tavalliset ihmiset eli venäläiset elävät suomalaisten mielessä joskus jopa lauseiden johdattamina. Niinpä esim. lause: "Valehtelee kuin venäläinen", saa meidät uskomaan että kaikki ihmiset Venäjällä ovat petollisia valehtelijoita. Lausetta tukee varsinkin se joka istuu raskaan laivan, eli kansan peräsimessä ja valehtelee. Meidän suomalaisten laiva ui siinä sivustalla varustettuna peräsimellä joka on valmistettu aineesta nimeltä demokratia. Meidän potkurimme jauhaa siten että ihmiset, ainakin heidän mielensä, lentelevät eri suuntiin. Osa ihmisistä jää pirskeiden väliin elämään omaa elämäänsä ilman minkäänlaista virallista johtajaa.

  Puhutaan vapaudesta. Se on pelkkää puhetta. Jos ihminen ottaa sanan vapaus tosissaan ja noudattaa sitä, löytää hän itsensä pian vankilasta.
  Niin yhteiskuntaan sidottuja olemme, elämme ja asumme minkälaisessa yhteiskunnassa tahansa. Hohhoijaa, kaikki tekemisemme ovat aina toisten katseiden alla arvosteltavissa, jopa jalkojemme askellusta vartioidaan. Erakoituminen on toistaiseksi sallittua. Mutta kuka haluaa elää ja olla täydellisesti yksin? En minä ainakaan.
  Ja kuka ymmärtää tämä alitajunnasta tulevan ajatuskasauman? En minä ainakaan.
  Ihminen on kaikkein tyhmin ja petollisin juuri itsensä kohdalla. Tämän olen ollut huomaavinani katsellessani ja kuunnellessani ns. presidenttiehdokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartuin tähän loppuun kuin hukkuva. Kuinka kaukana se onkaan Iineksen ns. pääkirjoituksesta (niin elämä meitä vie).

   Siitä, etten ole aiemmin täällä käynyt, johtuu yksioikoisen elämäni kiemuroista ja live-ihmisistä, jotka ovat harvinaisessa sekamelskassa vaatineet huomioimaan itseään. Vaatimus, joka ei ole aina helppo toteuttaa. Kykyni ovat aina olleet rajalliset mitä muihin ihmisiin tulee.

   Poista
  2. Liisu, sivupolut ovat usein parhaita! Eiköhän tuo "varsinainen aihe" tullut jo selväksi. Metoo on yleensä ottaen hyvä, koska se kiinnittää huomiota sukupuolten tasa-arvoon. Huonoa on se, että se on mennyt komeasti yli ja kääntynyt itseään vastaan.

   Poista
 26. Kommunismi, eli reaalisosialismi oli ja on kapitalismin äärimmäisin muoto. Työläiset eivät omista tuotantovälineitä, vaan tuotantovälineet ja valtio omistavat heidät. Sama koskee kaikkea diktatuuria, diktatuurilla on aina sama tarkoitus: kaiken rahan ja vallan keskitys. Venäjällä ei ole lainkaan kokemusta demokratiasta, jos se joskus ottaisi suunnan kohti sitä, niin varmaan ainakin pari sukupolvea vaatisi, että se juurtuisi myös ihmisten sisimpään. Sellaista kehitystä ei ole näköpiirissä.

  VastaaPoista
 27. Hyvä toteamus, Riku. Juuri niin se menee...

  VastaaPoista
 28. Minua haittaa kommunismissa se, että se palvoo rahaa ja katsoo maailmaa rahan lävitse, kaikki määrittyy rahasta käsin.

  VastaaPoista
 29. Iines, olen sitten ollut aivan väärässä, kun olen luullut, että kommunismissa kaikki on yhteistä, leipä halpaa, että sitä saa tarpeeksi ja pystyy tekemään työtä, jonka tuotokset menevät suoraan valtiolle.
  Ja kapitalismi on varsinainen rahasampo, kaikki maksaa, ja jokainen tekee rahaa saadakseen mitä vain, vaikka rikoksia. Mikään ei ole ilmaista, ei edes elämä vaan myös kuolema. Ja että jokaisen on itse hankittava työnsä ja rahansa.
  Mikä on sitten hyvinvointivaltio? Siinä kait yritetään auttaa niitä, jotka eivät jaksa? Niin että kaikki voisivat hyvin.
  Surkeaa kun kaikki perusasiat ovat luulon varassa. Oli miten oli, mutta petollisuus ja itsekkyys ovat ovat lisääntyneet, siltä ainakin tuntuu.
  Voiko ihmisiin yleensä enää luottaa?

  VastaaPoista
 30. Liisu, en minä tiedä, mitä kommunismi käytännössä on. Paperilla se on kaikkea hyvää ja kaunista.

  Kommunismi ei ole onnistunut missään maailmassa, vaan se on aiheuttanut tuhoa ja kuolemaa. Stalininhan oli jopa suurempi murhaaja kuin Hitler.

  Ja kun ihminen ei ole hyvä eikä kaunis, vaan myös paha ja ruma. Ei se, että ihmisellä on leipää ja vaatetta ja työtä, muuta ihmistä paremmaksi tai huonommaksi.

  Kun puhutaan onnellisuudesta, niin oman käsitykseni mukaan rahalla ei ole siihen perustavanlaatuista vaikutusta. Tähän ei saisi sotkea sitä, että tottakai raha ilahduttaa ja sen puute murehduttaa, koska tämä tunne ei ole kestävä. Jos ihminen saisi koko ajan lisää rahaa, hänen onnellisuutensa ei lisääntyisi samassa määrin, ja jos ihmisen rahanpuute jatkuisi, se ei lisäisi automaattisesti vastaavasti murheen määrää.

  Liisu, en minä tässä mitään "tietoa" heittele, vaan ihan vain omia varmasti vajavaisia pohdiskelujani.

  VastaaPoista
 31. Venäjällä, joka nykyään edustaa kovinta kapitalismia Euroopassa, on edelleen sija vanhempien vasemmistolaisten sydämmissä.
  Vaimolla on tuttava, kemijärveläinen kommunisti,jonka mielestä Venäjä ja Putin ovat aina oikeassa ja kaikki muu valeuutista. Kyseessä on vielä suht hyvässä asemassa oleva ihminen.

  Tänään kohtasin taas Facebookissa kaverin kaverin, joka on ulkomuodoltaan sellainen tatuoitu viikinki. Prätkämies näyttää jakelevan Laura Huhtasaari- linkkejä.
  Ilmoittaa vihaavansa poliiseja yli kaiken. Väittää liivijengejä harrastekerhoiksi.
  Tällä kerralla poliisi sai vihat niskaansa kun oli pysäyttänyt karkuun kaahanneen moottoripyöräilijän jollain sumutteella.
  Ja hepulla on lauma naisseuraajia, jotka niin komppaavat juttuja.

  Samuli

  VastaaPoista
 32. Juuri luin lehdestä, miten Venäjällä ei vieläkään myönnetä sitä, että Mainilan laukausten ampuja oli silloinen Neuvostoliitto, ei suinkaan Suomi, niin kuin maa edelleenkin propagoi. Ulkoministeri Lavrov ei edes vastannut hänelle esitettyyn suoraan kysymykseen aloittajasta, vaan kierteli ja kaarteli ja viittasi historioijiin.

  Neuvostoliitto perustui valheelle, Venäjä perustuu valheelle. Kyllä kommunismisn ja sosialismin juna meni jo vuosikymmenet sitten. Sen tavallaan ymmärtää, että vanha väki ei tätä ymmärrä. Vaan sitä ei ymmärrä, että joku nuorempikin edelleen on kallellaan neuvostoaikojen kommunismiin.

  VastaaPoista
 33. Tänään oli Niinistön puhe ja haastattelu telkassa. Mielestäni hän selviytyi siitä piiinasta hyvin. Hän puhui rauhasta. Tuli rauhallinen olo. Hän ei suostunut moittimaan ketään. Haastattelija oli välillä suorastaan vihaisen näköinen. Jos esiintymisten perusteella pitäisi äänestää kenestä presidentti, valitsisin Sauli Niinistön.

  PS. Minulla on sinun joutseniasi ikävä. Arvasin sen jo kun katselin niitä. Niinistö ja joutsenet ja Haavoittunut enkeli ovat tehneet tästä illasta mielenkiintoisen. Niillä on jokin yhteinen tekijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinistö on rauhan ja sovun mies, hän henkii harmoniaa. Osa tästä toki lienee harkittua ja varta vasten rakennettua imagoa, mutta tässä imagonluonnissa on mielestäni onnistuttu kohtaamaan Niinistön oma persoona, jossa näkyy myös hiven inhimillistä epävarmuutta. Kokonaisuus on empaattinen ja jämäkkä. Mainio yhdistelmä.

   Poista
 34. Sosialismi kuten kapitalismi on talousjärjestelmiä. Ensin mainittuun liittyy suunnitelmatalous ja valtion vahva rooli, jälkimmäiseen täysin vapaa markkinatalous jota ei saa rajoittaa tai säädellä millään lailla. Tämä niinkuin pähkinänkuoressa ja yksinkertaistettuna.

  Valtaosa kakista maailman maista elää sekataloudessa, jossa on piirteitä kummastakin, myös Amerikassa harjoitetussa talouspolitiikassa on sosialismia, valtio puuttuu tiettyihin asioihin.

  Suomessa eletään myös sekataloussysteemissä. Puhuessaan normien purusta, Sipilä tarkoittaa kaikkien rajoitteiden poistamista finanssikapitalismille ja markkinataloudelle. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion perusta joutuu silloin kovalle koetukselle, koska sen eräs idea on ylläpitää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja mahdollisimman tasaista tulonjakoa sekä suurta keskiluokkaa. Siksi meillä on ollut suuri keskiluokka. Hyvinvointivaltion purkamisesta seuraa keskiluokan supistuminen (se on jo alkanut), vaurauden keskittyminen hyvin pienelle joukolle ja pienituloisten sekä köyhien määrän kasvu. Erityisesti keskiluokkasen kuuluvan kannattaa puolustaa hyvinvointivaltiota ja valtiollista sosiaalivakuutusjärjestelmää (eläke-, sairaus- ja työttömyysvakuutus). Se on hyvä esimerkki sekataloudesta: valtio valvoo ja huolehtii, mutta mm eläkerahastot harjoittavat sijoitustoimintaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, hyvä kiteytys talousjärjestelmistä. Muutenkin hyvää analyysia, faktaperusteista, selkeää.

   Yksi kohta kuitenkin särähtää korvaani, tai silmääni. Esität faktana sen, mitä Sipilä tarkoittaa normien purulla. - Tämähän ei ole fakta, vaan se on mielipide. Kuitenkin on niin, että voi se tottakin olla, kuten mielipidekin voi.

   Hyvinvointivaltiosta hyötyvät kaikki, mutta on mielestäni selvää, että menopuolta on myös voitava tarkistaa uudelleen, etenkin tilanteessa, jossa valtion velka kasvaa vuosittain ja kansalaisten maksamien verojen määrä on maailman korkeimpien joukossa. Veroprogressio osuu jo keskituloisiin, millä on vaikutuksensa taloustilanteeseen. Jotain säästöjä ja leikkauksia on hyvinvointuivaltiossakin tehtävä, jos talous ei kasva samaa vauhtia kuin menot.

   Poista
  2. Puhut ainoastaan ansiotuloveroista. Valtion saamista verotuloista on kuitenkin noin 70% muita veroja ja veroluonteisia maksuja. Ne ovat tasaveroja. Niitä maksavat kaikki. Myös köyhimmät.

   Tulonsiirroista on myös dataa olemassa ja yllätys yllätys kaikkein rikkain desiili saa tulonsiirtoja hitusen yli 10% ja köyhin hitusen alle 10%, siis: rikkain tulodesiili saa vähän enemmän jopa kuin ne koyhimmät. Ne loput 80% tulonsiirroista jakautuvat muiden tuloluokkien kesken.

   Rahasta ei ole pulaa, sitä on maailman 8.vauraimmassa maassa ihan riittävästi. Kyse on arvovalinnoista. Näin vauraassa maassa ei pitäisi olla leipäjonoja.

   Poista
  3. Tämä on totta, ja usein unohdetaan.

   Kuitenkin on niin, että yksityisen ihmisen maksamat verot suoraan palkasta, eläkkeestä tai työttömyystuesta ovat suoraan selkänahasta, kun sen sijaan ne muut tasaveromaksut ovat yksilölle valinnaisia ja koostuvat pikkusummista, esimerkiksi arvonlisävero kampaajalaskusta tai tupakka- ja viinavero. Selvää on, että näistä sirotesummista koostuu melkoinen pääoma.

   Tulonsiirroista saa eniten se, joka on eniten antanutkin. En näe tätä vääräksi periaatteen tasolla. Varallisuus menee tasan vain vaaleanpunaisessa hattaramaailmassa, ei real lifessa.

   Mitä tulee leipäjonoihin, niin en lähtisi tekemään tulkintoja niiden olemassaolosta suhteessa maan vaurauteen tai köyhyyteen. Meillä on myös ämpärijonot.

   Minusta leipäjonot pitäisi lopettaa. Nälänhätä tulee hoitaa rakenteellisin keinoin, ei pitämällä nälkäisiä viimassa ja räntäsateessa.

   Poista
  4. PS Tämä ei tarkoita sitä, etteikö köyhää tai reppanaa saisi auttaa. Yksilötasolla ei kai kukaan meistä voi kylmin sydämin ohittaa kärsivää tai selvästi huono-osaista lähimmäistä, en minä ainakaan. Minähän olen antanut viinakaupan kassajonossa jopa yhdelle puolisokealle kossupullon ostajalle puuttuvat eurot. Ja Romanian mummo hellyttää minut takuuvarmasti. Mutta meidän talon viisilapsinen työtön perhe ei, koska he oikeasti lopettavat työsuhteita kesken eivätkä leiki lastensa kanssa. Kantavat pizzalaatikoita ja mäyräkoiria kotiin.

   Poista
 35. Veroprogressio puree keskituloisiin, eikä sitä kyllä enempää kannata kiristää. Toisaalta keskiluokka myös hyötyy siitä, esim. ilmaisen korkeakoulutuksen ja opintotukien muodossa.
  Luin joku aika sitten hyvän artikkelin, jossa käytiin läpi amerikkalaisen ja pohjoismaisen systeemin eroja.
  Monet amerikkalaiset luulevat meikäläisten olevan rutiköyhiksi verotettuja, joilla ei ole varaa mihinkään, mikä ei pidä paikkaansa.
  Työväestöstä keskiluokkaan pohjoismaalaiset ovat paremmassa asemassa kuin amerikkalaiset. Ylempi keskiluokka ja tosirikkaat ovat sitten eri juttu, mutta enemmistö meikäläisistä elää vauraampaa ja stressittömämpää elämää kuin amerikkalaiset verrokkinsa.
  Yritän löytyy tuon artikkelin ja linkittää sen tänne. On Lontoon kielellä, mutta helposti ymmärrettävällä tavalla kirjoitettu. Minäkin ymmärsin huonolla kielitaidollani.

  Samuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta on kai selvää että jotkin yhteiskunnan tukimuodot koskevat kaikkia ihmisiä, myös niitä, jotka maksavat niistä leijonanosan. Ja koska meillä on ilmainen koulutus ja vuokralaisten asumistukijärjestelmä, niin sama mahdollisuus on kaikilla opiskeluun ja asumiseen opiskelupaikkakunnilla. Suurin osa opiskelijoita elättää itse itsensä opintotuilla ja käymällä samalla töissä, joten rikkaita koteja ei tarvita, kaikki on kiinni asenteista ja arvostuksista ja yrittämishaluista.

   Amerikassa köyhät ovat tietysti heikossa jamassa joka sektorilla. Kun verotus on matala, ei ole palveluja, ja monilta puuttuu sairausvakuutus, ei ole tukiautomaatteja köyhille eikä maahanmuuttajille, vaan kaikkien on elätettävä itse itsensä. Vanhempien on maksettava lastensa koulutus, mikä kaikki yhdessä kuulostaa meistä oudolta.

   On varmaan siis aika selvää, ettei keskiverto amerikkalainen ymmärrä täysin suomalaista verotuskäytäntöä eikä ehkä tajua niitä etujakaan, joita veroista koituu koko yhteiskunnalle.

   Ja ilman muuta on selvää, että suomalaisesta hyvinvoinnista tulee pitää kiinni, mutta samalla hyvinvoinnin kustannuksia tulee huolellisesti tarkistella ja suhteuttaa menopuoleen. Kritiikkiä tarvitaan.

   Poista
 36. Itse olen ollut ja olen me-too-naisia.

  Voin ja haluan vokotella miehiä - haluamiani.

  Jos muut käyvät käsiksi -oikeasti : Apua!

  Ei yhden tai kolmenkaan miehen houkuttelu lihallisiin suloihin tarkoita että on kaikkien käytettävissä - näissä Hollywood-jupakoissa siis. Ja

  Tai että alaikäisen leffatähden voi raahata oppitunneille, tai lapsivoimistelijan ns lääkärintarkastukseen?

  Miksi et puhu näistä myös - tänään viimeksi oli uutisissa pedofiilista - menestynyt amerikkalainen urheilija. Tiedä kuinka monta tyttöä ja poikaa raiskasi.


  Mikä tässä on vaikeaa, Iines? Ottaa takaisin nyt?

  Ettei olekaan salaliittoa valkoisia heteromiehiä kohtaan, vaan että jotkut vaan ovat inhottavia rottia?

  Se että keski-ikäinen kaunis täti sanoo, ettei häntä koskaan.

  Ja on senkin lausunnon jo ottanut takaisin.

  Että olisiko uuden kirjoituksen paikka?

  Minua ainakin kiinnostavat ihmisiin kohdistuneet julmuudet enemmän kuin talousrikokset.

  VastaaPoista
 37. En jaksa lukea koko ketjua läpi, siitä miten valkoista heteromiestä sorretaan - no etsikää niitä samanikäisiä valkolaisia.

  Mustan voitte saada helpommin, eikös tämä ole senydin.

  Tai paljon nuoremman....

  Ei ole tämän palstan tarve vastata siihen, miksi miehet hakevat lapsia.

  Ja miten tämä nykyinen karvattomuus on oikeasti vaikeaa -siis miten monella kukkii ne iho-orvasnäppylät?

  Miten kiihottavaa se on naisen kannalta?

  Kysynkin siis: kannattaisiko haluta suhteeseen naisen kanssa? Jos olet aikuinen mies...

  VastaaPoista
 38. Kun nyt kaikki on filmitaunissa sanoi, ja Catherinekin vahvisti:

  Jos on Netflid, eikä miuta tekemistä: katsokaa Spotlight.

  Erinomainen, hienovarainen elokuva hyväksikäytöstä.

  Jos teistä hyväksikäyttö on oikein, koska Catherine sanoo, miin sanokaa toki.

  Jos uskotte, että lapsia on voitu raiskata, tyttöjä ja poilia, catherinen tietämättä: se myös esiin.

  Siis kuka tässö on väsynyt diiva, joka puolustelee kohorttejaan?

  Viime kädessä pyytää anteeksi, ja pahhoittelee - eli ei ole ollut leffojensa patjana. Muut, ehkämlapset, kyllä...

  VastaaPoista
 39. Anteeksi virheelliset sanat, älypuhelin taas toimii.

  Jos on kysyttävää, kirjoitan uudestaan.

  Jos oli epäselvää: vastustan lujasti Deneuven tahtoa vähätellä hyväksikäytöstä.

  Ei varmasti ole helppoa ollut tulla julkisuuteen, vaikka kavereita on kymmenen. Entä jos on vain yksi?

  Katsokaa Spotlight, ja puhukaa sitten.

  Vinkkinä: yhden lehden, parin toimittajan uurastamisesta lähti se, joka käsittelee katolista kirkkoa: lapsia ei voi käyttää hyväksi.

  Me too-kampanja: toivon, että jatkossa ei enää voisi. Ei ketään.

  Kukaan terve ihminen ei puolustele raiskauksia.

  Tai hyväksikäyttöjä.

  Rakastan niin elokuvia, ja vaikken koskaan uskonut että se on ns puhdasta peliä... Mutta pienet lapset... Ja monia vanhemmat veivät jälkeenpäin jäätelölle.

  On oma asiani jos keikistelen, ja herra sarjamurhaaja saa syödä päänsä! Saa syödä kaksi päätään, jos käy lapsen kimppuun!

  Anteeksi kun huudan: KAIKKI RIKOKSET OVAT TEKIJÄN VASTUULLA!

  En halua kuulla yhtään juttua siitä, miten naiset ovat "lähteneet mukaan". Lukekaa iltapäivälehtiä, ja veks pois kuplasta: nuorimmat uhrit ovat n 10 v.

  Että nämäkö sitten ovat vokotelleet täyspäisiä miehiä?

  Ja hyi rotta, kun luotte aikuisten miesten ja naisten välille juovan kirjoituksilla!

  Kai me aikuiset tiedetään siirtää käsi polvelta pois: tästä ei ole me#too- kampanjassa kysymys.

  Kyse on ylivallan käytöstä, niin naisia kuin miehiäkin kohtaan. - Siis miesuhrejahan on; ei tämä ole mikään kuukautiskipukapina!

  Helkkari kun harmittaa.

  Jospa nyt Iines et al tarkistaisivat lähteitä. Lukisivat raiskatuista pikkutytöistä.Ja pojista.

  Jos vielä tekee mieli hehkuttaa, ja tuomioistuinten jälkeenkin joku on sitä mieltä, että on feministien salaliitto, tai tytöt vaan pyysi sitä, niin naiset kuin lapsetkin, jätän teidät tähän uomaan.

  Ja P S, Ei ole drinksu.

  VastaaPoista
 40. Kurjaa kun tabletti takkuaa, koetan kerran, vielä.

  Siis Deneuve on varmastinoman luokkansa prinsessa monin tavoin.

  Tässä mustassa pukukoodissa piti - kuulemma - muistaa niitä hiljaisia hyväksikäytön uhreja.

  Eikö teitä ole? Minä olen #metoo, yhdestäkin työpaikasti otin nuorena loparit kun en muuten mielestäni karkuun päässyt.

  Iines, minusta on kurjaa, että vähättelet kenenkään ihmisen arvoa omaan koskemattomuuteen.

  Kuten nyt vaikka esiin astuneiden näyttelijöiden, sukupuolesta riippumatta.

  Tai voimistelijatyttöjen, joiden valmentajasedän lääkärileikit oikeus jo tuomitsi.

  Mitä näyttöä haluat?

  Spotlight toi valoon Bostonissa pappien harrastaman hyväksikäytön... heillä oli ihmisiä ja resursseja.

  Minä olen useasti vitsaillut korseteilla ja sukkanauhoilla - mutta kun fiksut miehet käsittävät mitä on leikinlasku!

  Joko käytän tai en käytä niitä hepeniä joista puhun - no käytän, toim.huom. - Mutta sinä rikot yksityisyyden suojaa puheillasi yhtä paljon kuin kadulla kimppuun käyvä.

  Vähemmän väkivaltaa, ehkä - mutta miksi ylipäätään puuttua toisen rintaliiveihin? Minulle ne ovat vitsi - jestas, mikä myllytys ja tekniikka saadaan aikaan.

  Mutta entä jos on ihan nämä, hyvät ja hienot. Olivat pienet kun olin nuori, nyt vähän toisenlaiset, kun on tullut muitakin kurveja,

  Eikö voi vitsailla naisellissa kurveilla, ja olla itsensä hyväksyvä myös täällä?

  Kun olin AA-kuppia, ja rannalla, ohitsemme käveli joukkio humalaisia jästejä. Jotka päättivät arvottaa meitä: kaverini oli lyhyt, kuten myös siskontyttärensä - joka joka alkoi jo murkkuna vääntää itkua. Kun oli pelottavaa.

  Minä olisin kelvannut, mutta liian pienet tissit - jos olisin ollut yksin, olisin sanonut että minun rintavarustukseni poistuu nyt, ettekä te koskaan joudu tai pääse näkemään sitä sen lähempää. #metoo

  Kun oli se teini mukana, niin annoin mennä, halasin ja lohduttelin tyttöä. Syötiin kaikki kolme yhdessä jätskiä.

  Sanoisin vain, että puolensa kannattaa pitää - mutta mun turha nokittelu nöille öykkäreille oli vähemmän tärkeää kuin hyvän olon saaminen teinille.  VastaaPoista
 41. Ja taas hävisi kommentti.

  Koeta nyt hyvä Iines päättää että onko sensurointi vai ei.

  Sanon vielä, että täysin asiallinen, mitenkään palstaan kuulumaton, muisto vuosien takaa.

  En oikein jaksa tätä hippaleikkiä postieni suhteen.

  Sano suoraan, jos et halua että kirjoitan.

  VastaaPoista
 42. Oli muuten hyvä freydilsinen - mitenkään palstaan "kuulumaton", kun tarkoitin mitenkään palstaan sopimaton.

  Eikä se hävinnyt bittiavaruuteen, aloin jo lukea sitä. Olisin korjannut kirjoitusvirheet.

  Mutta leikitään sitten näin. 😊

  VastaaPoista
 43. Char, en ole poistanut kommenttiasi, johon vihjaat.

  Juuri äsken, nyt, poistin vain ja ainoastaan kaksoiskappaleet, koska kommenttisi tulevat tähän nähtävästi aina kaksi kertaa, kaksi samanlaista peräkkäin. Etkö huomaa itse niitä? Voisit poistaa ne Poista-komennolla, niin lukijoilla olisi helpompaa.

  Mitä asiaan tulee, et ole nähtävästi lukenut kirjoitustani ja kommenttejani läpi, kun sanot minun puolustelevan hyväksikäyttöä ja raiskauksia.

  Eihän Deneuvekaan niitä puolusta, kuten ei kukaan terve ihminen. Kampanjan ylilyönneistä tässä on kyse ja siitä, että kevyt ja mitä normaaleinkin flirtti ja iskuosoitus saatetaan tulkita seksuaaliseksi häirinnäksi, ihan kuin naiset tarvitsisivat ylimääräistä suojelua ja erillislainsäädöntöä.

  Meillä on rikoslaki jo suojanamme, ja se sanktioi hyväksikäytön, raiskauksen, vainoamisen ja jopa irstauden esimerkiksi julkisilla paikoilla. Eiköhän se riitä tuomiopuolesta.

  Metoo on siis hyvä ja tarpeellinen, kun samalla käytetään tervettä järkeä.

  VastaaPoista
 44. Lisään vielä sen asian, jota en ole missään keskustelussakaan huomannut tuotavan esiin.

  Nimittäin pikemmin kuin Metoota nyt tarvittaisiin Meno-kampanjaa (miinou-kampanjaa) jossa sen sijaan että miehiä haukutaan - naisen rohkeutta kannustettaisiin.

  Ja tähän kampanjaan liitettäisiin voimakkaasti musliminaiset, ikään kuin antamaan kasvot naisen seksuaalisuuden vapautumisen tarpeelle. Tämä olisi positiivista ja todellista päinvastoin kuin hollywoodtähtösten glamourkampanja.

  VastaaPoista
 45. Tänään Hesarissa hehkutettiin kampanjaa, jossa eräät näyttelijättäret ovat kertoneet boikotoivansa jatkossa Woody Allenia. Happamia ovat marjat pihlajassa, eilisen näyttelijttäret riehakoivat. Woodyn tekemistä ahdisteluista on vaikea sanoa, käsittääkseni vielä sellaisesta ei ole kuin häntä syvästi vihaavan Mia Farrowin pesueen väitteitä. Niin tai näin, mutta länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan syyllinen on vasta tuomion saatuaan. Hesari itsekin käyttää säälittävyyteen asti sanaa "epäilty", vaikka murhaaja olisi kuinka itsestään selvä. Somessa kuulemma huudellaan ja mellakoidaan, mutta Hesari tekee sellaista vain hyvän asian puolesta. Käyvät sotaa sen feministin lipun alla, joka kertoi, ettei mahdollisesti syyttömästi lynkatuilla miehillä ole tämän metoo-asian isossa kuvassa merkitystä eikä väliä.

  Minä jouduin eilen seksuaalisen ahdistelun, törkypuheiden uhriksi. Yksi ronskipuheinen varttunut rouva huvitti kavereitaan ja kertoi haluavansa lapsen. Miestä vain on vailla, joten heti kysyi olenko sinkku ja halukas lapsentekoon. En kuitenkaan häkeltynyt, vastasin: "Sun täytyy kysyä kaupasta, josko siellä myytäisiin". - Väitti jo kysyneensä. Taidan perustaa someen shetoo-kampanjan.

  Seksuaalinen ahdistelu on tuomittavaa, mutta tapaukset pitää tarkasti punnita. Täysin selvää on, että jos nainen kysyttäessä kertoo tykkäävänsä historiasta, häntä on lupa lyödä pampulla päähän ja raahata hiuksista luolamiesseksiä harjoittamaan. Asiantuntijat sitä vastoin kiistelevät siitä, mitä pirtelöistä pitävänsä sanovalle naiselle saa tai ei saa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmista tuttua feministien kaavaa tässä kampanjassa noudatetaan. Sen mukaan tapauksen kokoluokalla, sen törkeysasteella ei ole mitään väliä, samalle roviolle joutavat kaikki syntiä tehneet. Aika mielenkiintoista minusta tässä on se, että some vie ja lehdet vikisevät. Aika usein tosin näkee juttuja, joissa toimittaja väittää netin kiehuvan tai raivoavan, koska kaksi tuttavaa tai samanmielistä on ollut jotain mieltä jostain asiasta.

   Hesari hyökkäili myös Catherine Deneuvea ja Brigitte Bardot´ia vastaan, jälkimmäinen on kuulemma aiemminkin syyllistynyt epämääräisiin lausuntoihin, mikälie humpuukiakka, islamia on arvostellut. Telaketjufeminismiltä lähtisi pohjaa, jos joskus yleisesti myönnettäisiin arabinaisten olevan tämän päivän "keskitysleirivankien".

   Catherine kuulemma pyysi lausuntojaan anteeksi törkeästi hyväksi käytetyiltä. Niinhän tuo teki, mutta fiksuimmat ymmärsivät jo aiemmin, ettei hän milloinkaan tarkoittanutkaan heidän tapauksiaan.

   Poista
  2. Edistyksellisille tiedostaville oli isku vasten kasvoja, että paljastui merten muovijätteen olevan peräisin kehitysmaista eikä teollisista länsimaista. Asiasta puhuminen taitaa olla loppunut, ehkä peräti kiellettyä.

   Poista
  3. Char kommentoi näistä ihanasti, valitettavasti en ehtinyt kommenttejaan alkua pidemmälle lukea.

   Poista
  4. Kyllä minäkin pidin selviönä, että muovijäte maailman meriin tulee länsimaista ja erikoisesti Amerikan mantereelta. Tämä on ollut pienoinen yllätys, että se tuleekin keitysmaista. Miten se on mahdollista? Selittääkö väkiluku ja jätteenkeräilyn puutteet tämän?

   Itsekin harmittelen omasta huushollistani kertyvää muovijätettä. Kaikki on kääritty muoviin, kaikki!

   Jopa silmätipat on pakattu yksittäisiin muovipipetteihin, kertakäyttöisiin. Ja kun lääkäri kirjoitti reseptin noihin perkeleellisiin pipetteihin, on pakko niitä hankkia.

   Ohjeessa lukee, että yksi tippa, ja siinä pipetinperkeleessä on ainakin 10 tippaa, eikä siihen saa korkkia välillä, vaan tipan jälkeen pipetinperkele on sisältöineen heitettävä roskiin. Paljon säästöä tulisi, jos pipetissä olisi edes tulppa päässä. Riittäisi moneen kertaan.

   Poista
  5. Bardot on toiminut ansiokkaasti eläinten vapauksien puolustajana. Mainio mimmi. Ajattelee muutakin kuin kauneusleikkauksia, silikonien ja perseimplanttien asentamista. Ei myöskään käy palvomassa kehoaan kuntofitnesseissä. Todella upea nainen.

   Poista
  6. Minua harmistuttavat nämä muovijätteen keräyskampanjat, ikään kuin miljoona länsimaista kristittyä saisi puhdistettua sen minkä miljardi kehitysmaalaista pakanaa sotkee.

   Miksi helvetissä ei tehdä samalla tavalla kuin maamiinoissakin: kielletään näiden muovisten pakkauskrääsien valmistus. Piste ja amen.

   Yksi raju kielto toimii paremmin kuin satatuhatta valistuskampanjaa. Pullikoijat linnaan ja rahat pois.

   Poista
  7. No niin, taas takaisin!

   Siis minä😊!

   As for Woody Allen - hän nai oman tyttärensä. Ja on ollut syytettynä toisen lapsen hyväksikäytöstä.

   Katsellaan, kuinka asia etenee.

   Me#too-mustissa oli tarkoitus Hollywoodyn ottaa kantaa ns pienten ihmisten, eli tavisten, kohtaamasta ahdistelusta.

   Nämä parikin näyttelijää eivät halunneet osoittaa näin - eikä mitenkään - arvoa niille naisille ja miehille jotka tulevat hyväksikäytetyiksi tai raiskatauksi töissään.

   Näinhän voi toki toimia.

   Minä puolestani soitin tänään Setaan.

   Kun nyt on Amnestylla sellainen tyttöjen ja naisten seksuaalisen väkivallan vastainen juttu. Eräänlainen me#too.

   Hieno homma, ja varmasti on tyttö-ja naisuhreja enemmän. Mutta kun on näitä poika- ja miesuhrejakin. Ja muunsukupuolisia.

   Kysyin Setalta, että miten voi vastustaa KAIKKIEN uhrien hyväksikäyttöä.

   Minulta kysyttiin, että mistä etujärjestöstä taas soitankaan.

   - No en mistään! Hoitotäti, hoitaja, ope. Ihminen joka piittaa ihmisistä, ja varsinkin lapsista.

   Toivon, että kuulen huomenna lisää, ja pidän teitä kartalla.

   Jos Amnesty on tosiaan äpelöinyt homman niin, että vain tytöt ja naiset ovat uhreina - no ei auta kuin uusi adressi.

   Mutta kun koko asetelma miehestä uhrina on niin vaikea: ihmettelen, miten tämä on voinut mennä alunperinkään läpi?

   Miksei addressissa ole lukenut henkilöt?

   Koko keskustelua ei tarvitsisi juuri näin käydä.

   Ja voitaisiin puhua myös niistä pojista - nythän ne uhrit vaietaan kuoliaiksi!

   Monen pojan hoivaajana en saata hyväksyä tätä!

   Mutta huomenna, toivottavasti, kuulen, miten Suomen Amnesty ja Seta suhtautuvat.

   Oli päätös mikä vain, minä jatkan. Se on meidän härkien erikoispiirre. Muualla maailmassa on jo väitetty nuoriin poikiin kohdistunutta häirintää esiintyneen, eli pedofiliaa.

   Toivon, ettei Suomessa ole, mutta silti otamme kantaa asiaan.

   Poista
  8. Woody ei mennyt naimisiin oman tyttärensä kanssa, sekopääkaheli Mia Farrowin adoptoituja oli.

   Poista
 46. Vaaleissa äänestäisin ehdottomasti Sauli Niinistöä. Valitettavsti olen ennakkovaalien aikana vakavasti estynyt äänestämästä ja varsinaisena vaalipäivänä kalenterini ennakkobuukkaukset ovat niin isoja, etten ehdi.

  Milloin Saulista tuli naisministerien itkettäjästä nykyisen kaltainen pyhimys ja uusisukki. - Voiku se on söpö ja hirveä rakkinsa Lennukin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleissa äänestäisin ehdottomasti vaalikoneen mukaan, faktapohjalla - Haavistoa.

   Kyllä, on feministivihervasuri keskuudessanne!Ai kauheeta! 😀

   Enkä minä sitä päättänyt. Se oli se kone... 😎

   Poista
  2. Äänestän muuten aina vaalikoneen mukaan - päätin sen jo heti kun ne keksittiin.

   Hyvä lisä Ylen vaalikoneeseen tänä vuonna oli se, että sai lukea ehdokkaitten perustelut etukäteen.

   Avasi kyllä asioita - siis kukaanhan ei ole valveutuneempi kuin minä, mutta eivät nämä kynnet itsestään lakkaudu. Siis haloo!

   Mutta oikeasti: minusta koko vaali voitaisiin siirtää koneisiin, ja ilman nimiä.

   Jokainen vastaisi ju eller ja, ja sen mukaan vaali menisi.

   Kyllä olisi aika toisenlainen sakki eduskunnassa - presidenttinä varmaan sama kaveri.

   Itse en edelleenkään häntä äänestäisi, mutta varmasti tekee kelpo työn jatkossakin.

   -Olin muuten ollut vähän turhaan katkera siitä aktiivimallista: olin luullut, että presidentti voi jättää hyväksymättä lakeja.

   Näinhän ei ole. Siis voi jättää hyväksymättä, mutta ne runnotaan läpi kuitenkin.

   Olisin toivonut selkärankaa Saulilta, mutta on kuulemma tavatonta että presidentti ei hyväksyisi eduskunnan säätämää lakia.

   Eli taas katseet kääntyy...

   Poista
 47. Lennu on muuten Jennin koira. Kampaajallani on samanlainen kampaamossaan. Minua ahdistaa kyseinen rotu, koska se hengittää hieman vaikeasti, lyhytkuonoinen kun on. En kestäisi moista katkohengittäjää huushollissani, koska se muistuttaisi minua elämän rajallisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan näitä rotuja.

   Kaikkea hyvää haukulle, ja Jennille, Saulille sekä vauvalle!💖 En vain halua Saulista presidenttiä.

   Lupasivat muuten minulle vastauksen 24 h Saulin pajalta... Sieltä siis asiaa kysyin. No nyt on mennyt yli 3 vrk, että se siitä.

   Ja voin vakuuttaa, että vastoin tapojani kirjoitin asiaklisesti.

   Ei ollut melkein yhtään sukkanauhoja...😀

   Poista
 48. Ja mekun naurettiin niin kamalasti yhdelle ainoalle sanalle, joka oli persläpi. Mies oli ihan punaisena naurusta. Persläpi, persläpi kuului aina välillä naurunpirskeiden välistä. Minä en ollut oikein ajan tasalla, mutta nauru tarttui ja äkkiä se sama sana tuli minunkin suusta kun kysyin miks se sille sanalle niin kamalasti nauraa. Selvisi että se oli tullut presidentin suusta. Ei suomalaisen vaan sen usan pressan. Trumpin. Asshole, tai joku semmoinen. Ai että meitä nauratti! Kukahan sen suomensi. Hyvä sana. Saatiin nauraa tänä itkuisena aikana.

  VastaaPoista
 49. P. S. Riku! Filmaako Juliette tässä kuussa?

  Voisit meinaan tulla keskustelemaan vaaleista - tuo sinä viini, minä korseletin ja, no, suuhunpantavaa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viinin olisin tuonut, mutta kävi kuten Steinbeckin Hyvien ihmisten Doloresille tarkoitetun kahden gallonan. Olin pakotettu juomaan sen itse. Vaaleista tai tummista olisi kyllä kiva keskustella.

   Poista
 50. Muovien tuotanto loppuisi silläkin konstilla että miinoitettaisiin maamiinoilla kaikkien muovitehtaiden ympäristö. Paukahtelisi logistiikkaketjut poikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turpas kii, Mikis, mielipidettäsi ei tässä huomoida, kaljat pitää edelleen saada kuljettaa muovikasseilla. Minulla ei siihen tosin ole tarvetta, koska kaveri toi Virosta pirun ison lastin. - Tarpeettoman ison, - hukunhan minä tähän!

   Poista
  2. Älä nyt niitä muovipussissa kanna, hyvä mies, ajattele vähän Hiilikavionjälkeäsi. - Itse kannan oltta Marimekon kassissa. Aiemmin mulla oli Lous Vuitton, mutta siihen hädin tuskin mahtui ees kuutta tölkkiä. Ja sama se oli Cristian Dior-laukun kanssa. (piru vie)

   Poista
  3. Minä kannan maitoni muuten kirjastosta saamassani punaisessa kirjastokassissa. Ettäs tämänkin tiedätte.

   Poista
  4. Meidän naapuri kertoi että kun se tuli täysien kärryjen kanssa Virosta viinanhakuretkeltä, se joutui kääntämään kärryille hetkeksi selkänsä kun se avasi asuntonsa ovea, ja kun se kääntyi kärryihin tarttuakseen, ne oli poissa. Niitä ei näkynyt missään. Voi että se oli hänelle surullinen tapaus.

   Poista
  5. Ai, hyvä! Iines tuli paikalle, juuri kun olin jo huolissani, että ovatko vieraat vallanneet hänen bloginsa.

   Poista
  6. Hyvä vaan, jos valtaavat, Liisu. Tuttujahan te kaikki olette.

   Poista