21.4.2018

Edelleenkään vähemmistöjä ei pidä suvaitaPidin Tuomas Enbuskesta vielä vuonna 2008, jolloin hän  oli vilpitön ja aito ajatusradikaali. Viittaan tässä yhteydessä Ylen silloiseen ohjelmaan Epäkorrektia, jonka eräässä jaksossa Enbusken väittämä oli, että vähemmistöjä ei pidä suvaita. Kyllä juuri, ei pidä suvaita. Nykyään Enbusken mukaan tulee ilman muuta  suvaita, että näin se muuntuu raikkainkin mieli.

Olin itsekin jo kymmenisen vuotta sitten ajatellut,  ja ajattelen edelleenkin, että miksei esimerkiksi romaneihin tai maahanmuuttajiin voitaisi suhtautua yksilöinä eikä ryhmänä, jota pitää erikseen suvaita. Yksilöinä kukin heistä vastaisi henkilökohtaisella panoksellaan suomalaisen yhteiskunnan jäsenyydestä,  eikä vetäisi hairahtuessaan koko heimon päälle suomalaisten vihoja.

Tämä edellyttää tietenkin, että heiltä vaadittaisiin samaa kuin kantasuomalaisilta, eli lainkuuliaisuutta ilman uskonnon tai perinteen sallimia erivapauksia, yleisen ja yhtäläisen ihmisarvon tunnustamista myös hulluille, homoille, naisille ja lapsille. Eläimille tuntevan olennon arvo ilman yhdenkään elävän kurkun avaamista.

Miksi vähemmistöjä sitten ei pidä suvaita? Oikeasti. Siis tietysti siksi, että kyseisen verbin toiminta suuntautuu aina ylhäältä alas, omaa nenänvartta pitkin kohti alempana olevaa vähemmistöryhmää, joka on massaa suvaitsijalle. Ihminen ei erikseen suvaitse mitään, mikä on tasavertainen hänen kanssaan tai ehkä jopa parempi kuin hän. Suvaitseminen asettaa aina  oman  itsen korkeammalle kuin "suvaitun".

- Meniköhän tämä nyt perille? Eikö se riitä, että ollaan kuin ei oltaisikaan, ilman vieraskoreutta tai paapomista, kuin ihminen ihmiselle. Ilman oman taivasosuuden keräämistä tai hyvyyden rummuttamista toreilla ja turuilla, somessa. Mikä tässä nyt niin kummallista on? Asiat voisivat oikeasti olla yksinkertaisia ja selkeitä, mutta ne tehdään monimutkaisiksi.

On siis todella suuri ja mahtava harmi, että Tuomas Enbuske ei enää esitä tällaisia raikkaita ja eettisesti humaaneja ajatuksia, vaan lyöttäytyy yhteen myötäilijöiden, massa-ajattelijoiden ja jopa Harkimon ja Jungnerin kanssa herrainkammariin. Puuttuu vain Paavo Väyrynen porukoista.


Muutoin, kevät pakkaa päälle ja kesä on ennen kuin ehdimme kissaa sanoa.

(Valokuva Iltamakasiini 16.1.2015, Tuomas Enbuske ja Arman Alizad suutelevat)

148 kommenttia:

 1. Meidän ihmisten suuria paradokseja on se, kuinka tuomitsemme narsismin ja etsimme lehdistä vielä luetteloita, jotka sellaisia kuvaavat. Itseensä keskittyneitä, omaa itseään rakastavia ihmisiä rakastamme samanaikaisesti yli kaiken. Emme saa kylliksemme heidän tunteidensa ja ajatusmaailmansa seuraamisesta.

  Uusi puolue on hieno lisä suomalaiseen politiikkaan. Hjördis joutui lopulta lähtemään Jokereista, jota hän on eri tietojen mukaan omistanutkin.

  Entä Jungner sitten, kuka luottaa vielä häneen? - Äijältä tulee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi tuosta pois: "... puhetta kuin vanhan veen välistä, äänestäkää häntä, vilpintöntä asioiden parantajaa. Omiensa."

   Poista
 2. Odotan kiinnostuneena Tuomas Enbusken avautumista. Kunpa hän kirjoittaisi - tai edes lausuisi - ohjelmanjulistuksensa ja sen, mitä yhteistä näillä herroilla on, mitkä ovat uuden liikkeen motiivit ja päämäärät. Ja siis ennen kaikkea Enbusken motiivit, koska pidän häntä kuitenkin älykkäimpänä näistä mainituista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt, Jungner on Mensan jäsen, ylivoimaisen suuri ihminen.

   Poista
  2. Juurihan Enbuskekin kehui kuuluvansa Mensaan. Sen sijaan poliisikouluun hän osoittautui liian tumpeloksi.

   Poista
  3. Harry Harkimo ei taida kuulua, mutta hauska yhteensattuma on, että hänen entinen vaimonsa Leena Harkimo kuuluu Mensaan.

   Poista
  4. Iines, vaikka kuulusisikin Leena Harkimo Mensaan, on turkislobbari. Mikä vahinko, että Mensa ei mittaa myös empatiaa. Ne jotka ovat heikompien puolesta vahvempia vastaan, eivät mitenkään arvosta Leena Harkimoa. Olen lopettanut jokaikisen lehden, jossa hän on esitellyt turkiksiaan, mutta nyt en voi yhtä, kun äiti tilasi sen minulle...Mitä kertoo älystä tai vaikka tyylistä, että haluaa kietotua murhattuihin ja tietoiseen pahaan kykenemättömiin eläimiin.

   Poista
  5. No tätä en tiennyt! Olen minäkin viimeiseen saakka luonnon ja eläimen puolesta, enkä hyväksy turkisten kasvattamista teollisuuteen.

   Minun on vaikea hyväksyä eläinten häkittämistä kanaloissa, sikaloissa, kaikkialla. Jopa ravihevosia ajatellessani tunnen sääliä niitä kohtaan. Kaikkia joita ihminen säätää ja hallitsee eikä hoida niille sopivalla tavalla.

   Silti pidän turkiksen pehmeydestä ja lämmöstä. Minulle on kirpputorilta ostettu iankaikkisen vanha lammasturkki, musta, ei krimiä. Minusta kuolleesta eläimestä voisi ottaa turkin, mutta ei siis varta vasten tapetusta. Sitä turkkia en kyllä enää käytä.

   Poista
 3. Napakymppi Iines. Allekirjoitan teesisi täysin ja astun kanssasi ilomielin alas Kakolaan, jonne meidät ajatusrikollisina tuomitaan.

  Jokainen vastatkoon teoistaan ja käytöksestään itse, eikä piiloudu ryhmän, kansallisuuden, uskonnon tai kulttuurin taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mielestäni Amerikoissa on. Maahan on saanut tulla kuka vaan, mutta ei verovaroista elätettäväksi. Omillaan eli työllään jos tulee toimeen, pystyy elämään kai missä vaan. Näinhän suomalaisetkin ovat aina menneet siirtolaisiksi, elämään työllään, ei tuilla.

   Poista
  2. Australiassa on kuulemaani muistellen samoin, siellä saa ihan alkuun jotain, mutta sen jälkeen maahanmuuttajat eivät saa mitään. Liian sivistynyttä ja älykästä, asioita eteenpäin vievää, toimintaa suomalaisille.

   Poista
  3. Suomihan on Euroopan mukana pudonnut sivistyksestä jo aikaa sitten. Heh, viimeisimmät älyköt täällä ovat olleet jotain sartreja, jotka aikakirjoihin jäivät lähinnä kohtuuttoman huumeidenkäytön aiheuttamista pruuttauksista. - Jean-Paul Sartre, se on tasaraha!

   Poista
  4. Australiassa maahanmuuttajat ovat kohdelleet aboriginaaleja hyvin huonosti.

   Poista
  5. Ja Saksassa juutalaisia.

   Poista
  6. Historiasta syyllistäminen tuntuu ankealta, vaikka aboriginaaleja kohdeltiinkin sikamaisesti. Ruotsin ollessa suurvalta, se vei Suomesta ja kaikkialta kaiken minkä sai irti. Kaikki tsaarien patsaat minä Suomesta kaataisin, en minä Leniniäkään ihaile.

   Poista
 4. Myös muslimifeministit pitää haukkua yksilöinä, yksilöllisesti, eikä joukkiona. Fiksumpi jopa ymmärtää, miksi hän Iranissa vastustaa huivipakkoa ja Ranskassa huivikieltoa.

  VastaaPoista
 5. Mankemang, on varmaan syytä huomata, että myös monet muslimijärjestöt ja yksittäiset imaamit olivat vuoden 2011 uuden lain kannalla. Tämä muun muassa siksi, että he katsoivat, ettei islam vaadi kasvojen peittämistä, ja myös siksi, että he olivat huolissaan kasvonsa peittävien naisten mahdollisuuksista integroitua yhteiskuntaan vapaina Ranskan kansalaisina.

  Hatunnosto kaikille muslimifeministeille. He ovat kovin yksin työssään.

  VastaaPoista
 6. Kannattaa muistaa myös se seikka, että muslimihuivin käyttö on kielletty vain joillain julkisilla paikoilla, kuten peruskouluissa ja lukioissa. Ei esimerkiksi yliopistoissa.

  Ranskassahan on kielletty myös kristittyjen suurikokoiset ristit, eli kyseessä on pyrkimys uskonnollisten symbolien poistamiseen julkisilta paikoilta, tavoitteena täysin vapaa Ranska. Kannatan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhtasaari vaatii, että huivit on kiellettevä pikkutytöitä. Hyvästi pääsiäisnoidat!

   Poista
  2. Harvinaisen hyvä ehdotus, vaikka sen olisi tehnyt sitten persujen persu!

   Tarkemmin muotoiltuna tuo on sinun esittämäsi muoto on kyllä manipulatiivinen ja populistisesti ilmaistu, jopa väärä: Huhtasaari - edes hänkään - ei nimittäin vaadi "huivin kieltämistä pikkutytöiltä" mukaan lukien pääsiäisnoidat, vaan ehdottaa lastentarha- ja esikouluikäisten muslimityttöjen vapauttamista uskonnollisesta ja vanhoilliskulttuurisesta huivipakosta. Merkittävää mielestäni on sekin, että huivin tulee olla sidottuna niin, ettei karvaakaan näy alta.

   Itse huivinkäytön emämaissahan on erityisiä naisvahteja, katupoliiseja jotka löylyttävät naisia, jos suojakaavut on liian löyhästi sidottu tai kiehkura näkyy. Miten joku ylipäänsä voi nähdä huivipakossa mitään myönteistä? Minusta Huhtasaari on tässä aito feministi, joka tekee jotain.

   Kun Huhtis perustelee näin:"Jos tässä iässä muslimitytöt pakotetaan kotinsa puolesta uskonnollisista syistä pitämään huivia, se voi edesauttaa tämän väestöryhmän eriytymistä valtaväestöstä jo lapsena. Lisäksi tätä tapaa voidaan pitää syrjintänä sukupuolen perusteella, koska harvoin vanhemmat asettavat muslimipojilleen pukeutumisvaatimuksia." En voi mitään sille, että tämä persun esittämä perustelu on minusta mitä relevantein.

   Sanoisin lisäksi, että tämä ajatus tyttöjen vapauttamisesta huivittelusta on terveempi kuin ajatus tyttöjen alistamiskehityksen tukemisesta. Olkoon vaikka tuhannen persun tekemä. Kannatan!

   Poista
  3. Selittäkää joku teistä viisaimmista minulle minkä takia naisen tukka niin synnillinen on tai synnillisiä ajatuksia herättävä on että se täytyy ehdottomasti peittää!?! Ihmettelen minä. Sen ymmärrän että perse pitää peittää. Mutta tuntuu sekin vähän liioitellulta että päälle pitää pukee mustalaismalliset maata viistävät kellomaiset hameet. Vähempikin ehkä riittäisi, ei sentään stringit. Toisaalta...

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000474765.html

   Poista
  4. Siis muut kuin muslimitytöt saisivat ajella päänsä vaikka klaniksi ja pitää huivia niin tiukalla kuin huvittaa?

   https://www.veripalvelu.fi/KantasolurekisteriSite/LiityRekisteriinSite/PublishingImages/kantasolurekisteri/liity-rekisteriin/KSR_Fotolia%20tytt%C3%B6.jpg

   Poista
  5. Äläpäs nyt Mankemang kärjistä asioita pois faktoista. Unohdat nyt kokonaan sanan "huivipakko". Tytöillä ei ole vaihtoehtoja, jos perhe niin päättää. Eikä edes alapäänsä silpomisessa oteta ihmislapsen tunteita millään tavalla huomioon. Siitä vaan naisen sukuelimet pois ja nautintoelin umpeen. - Hävetkää te hiljaiset kaiken suvaitsijat, jotka ette näe tätä aikamme ehkä suurinta orjuutusta, joka on nyt täällä. Ei se mene niin, että muslimi täälläkään luopuu perinteistään ja ottaa tilalle länsimaisen ihmiskäsityksen. Huihai.

   Olen varma, että jos vasemmisto olisi ajat sitten hokannut, missä oikeasti mennään kun katsotaan muslimin ihmisarvokäsitystä ja ymmärtänyt asioitten realismin ja yhteydet, se ajaisi nyt vimmaisesti kaikenlaisten orjuutusten ja alistamisien kultteja vastaan ja puolustaisi musliminaista äänekkäästi ja julkisesti esille tullen.

   Vaan ei. Sekä viher että vasemmisto ovat hipi hiljaa kuin kusi sukassa tämän häpeän edessä, ikään kuin sitä ei olisikaan tai se olisi jollain tavalla selitettävissä.

   Ja se ydin: Pakko on ihan eri asia kuin huvikseen keekoilu huiveilla.

   Poista
  6. Tuo on hyvä kysymys, Anonyymi: mitä ihmeen syntistä naisen hiuksissa ja vartalossa oikein on? Tätähän Turun terroristipuukottajakin vinkuu: kun ne suomalaiset naiset katsovat häntä sopimattomalla tavalla. Herra mun jee. Tämmöistäkö asenneta joku haluaa paapoa?

   Kouluttautumattomien ja selvästi mitään ymmärtämättömien tuskin lukutaitoisten poikien ja miesten keskiaikaisia ennakkoluuloja ei tarvitse kenenkään ymmärtää suvaitsemalla ja selittelemällä niitä.

   Poista
  7. https://www.facebook.com/EuropeanCommission/videos/1800274310035263/

   Poista
 7. Iljettävä kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pojat! Pussaaminen on kivaa. Me pussasimme Mallun kanssa lapsena, kun leikimme aikuisia ja rakastavaisia. Kumpikaan meistä ei ollut eikä ole lesbo eikä bi.

   Meillä pussataan karvaisia otuksiakin. Koskettamista suutelo on.

   Poista
 8. Ystävämme Freud on sanonut, että ihminen on seksuaalisaggressiivinen, perusolemukseltaan eläimellinen olento. Kaksi miestä suutelee toistaan. Tekevätkö eläinkoiraat samoin? Mielestäni eivät. Ne tappelevat ja kilpailevat vallasta tai naaraasta. Ehkä tuossa Iineksen esiin laittamassa kuvassa suutelevat miehet haluavat nousta eläimen tasolta ylemmäksi, ihmisiksi, jotka eivät välitä minun ja Anonyymin oppiman käyttäytymissäännön ahtaudesta. Me teemme niin kuin meille opetetaan. Anonyymi saisi ehkä suudella minua. Tai minä Anonyymia. Siinä ei olisi mitään kummallista. Mies ja nainen saavat suudella ilman oudoksuntaa. Miksi kaksi miestä ei saisi tehdä samoin? Siksi, että me leimaamme heidät helposti homoiksi. Miksi homot eivät saa suudella toisiaan? Miksi jo oletus homoilusta iljetyttää? Ehkä me, Anonyymi ja minä, olemme ajatustemme ja meihin istutettujen käyttäytymissääntöjen vankeja. Emme suvaitse ihmisiä, jotka käyttäytyvät toisin kuin meille on opetettu. Entä jos meille olisi opetettu jotenkin muuten? Haluaako tuo kuva opettaa meitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, viisaita sanoja jälleen kerran. Tuohon ei ole mitään lisäämistä.

   Muistan lukeneeni jostain, että eläimilläkin voisi olla homoseksuaalisuutta, mutta en osaa sanoa, olisiko se vastaava ilmiö kuin ihmisellä.

   Poista
  2. Homoseksualismi (joka on ihmisten termi) on eläinmaailmassa yleistä. 10 % joku on arvioinut. En usko että näin paljon on. Mutta "yllättävän yleistä" on kun sille ei ole biologista tarkoitusta. - Oletteko muuten nähneet lesbolehmien "nussivan" toisiaan... näitä joskus niityllä näkee... no, tämä oli vitsi. Ei he oikeasti "pane". Mutta koiraat, eri nisäkkäät, kyllä he oikeesti paneskelee. un sille päälle sattuvat.

   Poista
  3. Kun minulla vielä oli koira, jota olen täällä Rubeniksi kutsunut, vaikka se oikeasti oli Pontus, niin sillä oli ihailijana ja perän nuuskijana talon toisessa päädyssä asuva kääpiösnautseri, Charles. Se sai sätkyn aina kun Pontus askelsi pihalla. Seuraili sitä ja kosketteli kirsullaan Pontuksen peräpäätä. Pontus kammosi peränsä haistelua, ja lyyhistyi hädissään alas. Se oli nelisen kertaa suurempi kuin lähentelevä Charles.

   Poista
  4. Jos ihmiset rodultaan ja kooltaan olisivat samalla lailla erilaisia kuin koirat, eläisimme kummallista maailmaa. - Ajatelkaa ite!

   Poista
  5. Ja ketkä meillä olisi pääministereinä tai presidentteinä? No Irlannin susikoirat, tai Rottweilerit. Eivät ainakaan Kiinan pienet Palatsikoirat tai Mäyräkoirat. Eikä kissat!

   Ajattelin itse...

   Poista
 9. Kuvassa on kaksi miestä, jotka saisi kameran linssin edestä vain hyvin lähelle ammutulla konepistoolisarjalla, eikä varmuudella edes sillä. Onhan se ihkua, kun Arman itkeskelee siellä sun täällä maailman pahuutta. Ja kaikki me tiedämme, mikä on oikotie onneen kulttuuriälymystön suosiossa, sitä kuva esittää ja ilmentää. - Ah, niin hyviä ihmisiä, vaikkei heti uskoisi!

  Se ei ei tähän liity, mutta juuri luin Avicii-nimisen tähden kuolemasta jutun, jossa sanottiin sen ilmentävän musiikkibisneksen ongelmia. Niin kai joo, eivät pysty asettamaan rajoja addiktitoituneimmille.

  Sellaista on julkisuus, se perustuu toisinaan hyvin etäisesti tositapahtumiin. Toisinaan ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä poliitikkojen ja muiden vaikuttajien esiintyminen tunnetun maahanmuuttajan kainalossa on kerrassaan jälkinaurut kirvoittavaa hupia vähän tarkemmalle ihmiselle.

   Tarja Halosta myöten moni kuuluisuus on kuvauttanut itsensä esimerkiksi tunnetun "hyväntekijän", lelusalakuljettaja Rami Adhamin syleilyssä, tai syleillen Adhamia.

   Miekkonenhan tuomittiin sittemmin useista rikoksista Suomessa, mm. törkeästä pahoinpitelystä, dopingista, rahanpesusta jne.   Poista
  2. Se, mikä on pintaa ja mediajulkisuutta, on usein pohjimmiltaan vain oman hyvyystemppelin pykäämistä, minä ja minun hyvyyteni. Maailma on täynnä valhetta, teeskentelyä ja petosta.

   Muutoin aamu on mitä parhain ja odotan innokkaasti, mitä mukavaa tänään tapahtuu. Eilen vedettiin toinenkin viisaudenhammas, ja saan tänään jo syödä kylmiä liemiruokia ja kylmää maitokahvia. Ah!

   Poista
  3. Minä olen talvilomani sairastellut ruusua, tulehdusta jalassa. Viikon verran kävivät kotona piikittämässä antibioottia suoneen. Tänäänkään lääkäri ei päästänyt töihin, vasta vapun jälkeen. Lisää lääkkeitä määräsi, voi Vee!

   Poista
  4. Hoida huolellisesti, ja popsi kaikki pillerit tunnollisesti. Kyseessä on bakteeritulehdus, joka on saatava nitistymään.

   Kyllä meitä nyt koetellaan. Ei se jatkuva vaiva hampaistossakaan ole ollenkaan kivaa. Särkylääkkeitä on popsittu leegio, vahvoja Burana 600:ia, joita en ikinä muulloin syö, kuten en yleensä ota pilleriä edes päänsärkyyn. Antibioottikuureista on menossa kolmas peräkkäin, varmuuden vuoksi hammaslääkäri määräsi, vaikkei olekaan mitään bakteeria hampaassa, eikä edes reikiä. Toivottavasti tämä oli nyt oikea hammas. Jos sama meno jatkuu, kohta saan hankkia tekarit takahampaistoon, jos niitä nyt on sellaisia.

   Poista
  5. Olen lääkkeissä tunnollinen, oli rasittavaa kun kävivät kotona kolme kertaa päivässä piikittämässä. Kovasti kipeä olin, viimeisimmän työhukini jälkeen nukuin mielisairaat 18 tuntia, vaikka normaalisti kärsin nukkumisvaikeuksista. Toivottavasti hampaistosi antaa rauhan.

   Poista
  6. Tuntuu siltä, että tämä nyt vedetty hammas oli oikea, se vaivan lähde. Huomaan heti eron, vaikka jälkisärkyä tietenkin on. Se on vaan jo erilaista, ei jäytävää.

   On aika kummallista muuten, että normaalisti haavoista ja hiertymistä ei tule mitään, vaan niistä selviää puhdistuksella ja laastarilla. Desinfiointiainetta on tietysti hyvä olla kaapissa ja jotain haavavoidetta, vaikka Bacibactia.

   Joskus jostain vaan tulee bakteeritulehdus, vaikka huolellisesti olisi hoitanutkin. Joillain on lisäksi ehkä taipumus ruusuun. Yhdellä naapurin rouvalla on sääressä ollut parikin ruusua. Molemmat saatiin hyvin taittumaan, mutta oman aikansa se otti. Yhdellä työkaverilla oli vyötäröllä, ja hän taas ei ollut päivääkään pois, harmitteli vain kipuja.

   Poista
  7. Minä olen jo ihan hyvässä kunnossa ja mm. uutisia olen ajankulkukseni seurannut. Kauhukseni luin täysin epäuskottavan uutisen epäilyistä, joiden mukaan ex-kansanedustaja Jaakko Laakso olisi syyllistynyt lahjoman vastaanottoon Azerbaidzanilta. Tuota on täysin mahdotonta uskoa, Josif Stalin ei enää ole edes hengissä, että olisi Jaakolle voinut tuollaiseen luvan myöntää.

   Poista
  8. Lahjoma siellä,
   lahjoma täällä,
   kansanedustaja se istui lahjoman päällä.

   Kuinkahan moni tässä yhteiskunnassa käyttää asemaansa väärin ja ottaa ilmaiseksi mikä irtoaa.

   Kuvaavaa on, että opettajien monsitushuoneesta lähtivät kävelemään omia teitään aina Fiskarsin hyvät paperisakset. Kanslisti kiinnitti ne lopulta seinään, ja aika pian naru oli leikattu niillä saksilla poikki, ja sakset lähteneet kävelemään. Kauimmin kestivät tätä seuraavat sakset. Ne pantiin kettingillä kiinni seinään.

   Poista
  9. Ennen aikaanhan kouluissa oli sekin ongelma, että opettajat tuppasivat ryystämään monistuskoneen spriit loppuun, sitten laittoivat oppilaita kuriin, väliin saattoi tulla nyrkistäkin, kuten kerran, kun Mäntti hermostui suurisanaiseen isoveljeeni. Juha Watt Vainio tunnisti työpiiristään joitakin muitakin ongelmia. - Minua kauhistuttaa tuo Hitlerin bunkkeri!

   Poista
  10. Varmaan se olisi nykyisin peräti seksuaalista häirintää, että broidini paukkasi Mäntille: "Haista vittu!" - Kyllä sellainen ilman epäilyksiäkään oikeutti siihen, että pitkälti toistasataakiloinen opettaja lyö oppilaan rääpäleeltä ilmat pihalle. Mäntti oli kulttuuri-ihmisiä, kuvasi kaitafilmejä, jotka saivat jopa kansainvälisiä palkintoja. Kiusasi sitten oppilaitaan niillä pitkästyttävillä paskaväännöillään.

   Poista
  11. Mätää siellä, mätää täällä, minä se istun mädän päällä
   ja ihmettelen, kun pankki jakaa asiakkaansa viiteen luokkaan, josta ylin on se, jolla on mistä ottaa, rahaa tietenkin. Häntä hellitään ja annetaan etuisuuksia, ettei vain veisi rahojaan pois pankista. Alimmassa osiossa istuu hän, joka eniten rahaa tarvitsisi, jotta saisi katon päänsä päälle. Mutta ei heru edes rahaa velaksi, vaikka kuinka pyytäisi.

   Tänään selvisi toinen koiruus: taloyhtiöiden "ilmainen" netti. Sen maksamiseen osallistuvat kaikki talossa asuvat "tasapuolisesti" kaikki hekin, jotka eivät nettiä tarvitse, kun ei ole välineitä, jotka ilman sitä eivät toimi. Mätää siellä, mätää täällä. Mätää vedessä ja vetten päällä. Kätkettyä salamyhkäisyyttä Suomen maassa niin kuin muuallakin.

   Poista
  12. Muistan kun kaapelitelevisioliittymät tulivat taloyhtiöömme asuessani ensimmäisessä ikiomassa kodissani, isossa kerrostalossa Pikkukaupungissa.

   Yksi mummo kysyi yhtiökokouksessa, miksi hänen pitää maksaa kaapeli-tv-maksua, vaikkei hänellä edes ole televisiota. Muistan, että isännöijä vastasi hänelle niin, että kaapeliyhteys osaketalossa nostaa huoneiston arvoa, ja siksi maksu on huoneistokohtainen, ei tarvekohtainen. Mummoa kyllä ymmärsi, mutta olihan tuo perustelu tietenkin päteväkin.

   Voisiko taloyhtiön vapaa netti olla samaa perustelualuetta? Käytät tai olet käyttämättä, se nostaa asunnon arvoa? Voiko piuhoja ylipäänsä vetää niin, etteivät niihin kaikki pääsisi?

   Poista
  13. Voi. Piuhoja voi vetää minne vaan. Mutta pitää varoa ettei jää piuhanpää vetäjän käteen.

   Poista
  14. Asun vuokratalossa, omistaja asennutti nettikaapelin, tehoja on paljon ja Elisa tarjoaa paljon telkkarikanavia. Mitään en tilannut, eikä vuokra moisen valoletkun vuoksi noussut.

   Poista
 10. Vastapainoksi juhlallinen hetki. Seison pihassa. Pilvet liitävät taivaalla. Varikset vaakkuvat jossain kaukana. Aurinko vilahtaa pilven raosta, luo kultaa ja hopeaa. Sataa yksittäisiä lumihiutaleita. Katson jalkojani, jotka seisovat lumen alta paljastuneessa kohmeisessa maassa. Yhtäkkiä oivallan jotain suurta ja mahtavaa: Ajatella! Minähän seison maapallon päällä! Sen pinnalla. Omassa pihassa. Omistanko tosiaan pienen palan maapalloa!

  Ei. En omista. Kukaan ei voi omistaa mitään eikä ketään. Sitä vain kuvittelee. Kaikenlaista. Puhdasta luontoa ja puhdasta mieltä. Haaveiilua. Kunnes herää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisu, hupaisaa, minäkin olen kokenut tuon tunteen, jota kuvaat: havainto oman itsen sijainnista konkreettisessa avaruudessa ja maapallolla!

   Joskus tuntuu ihmeeltä, ettei ihminen sinkoakaan avaruuteen, vaan pysyy pallon pinnalla kantapäät maassa, oli pallo sitten ylöspäin tai alaspäin. Mitä jos maan vetovoima katoaisi jonkin signaalin voimasta?

   Poista
  2. Jos olisin Neil Armstrong, joka käveli kuussa, en kuussa kävellessäni oli sen kummemmin asiaa ihmetellyt; sitä olisi vain keskittynyt tekee jutut jotka oli käsketty tekee. Olisi vain ehkä ajatellut että "oh boy, tää näyttää melkein samalta kuin Nevadan autiomaa, jossa me harjoiteltiin", ja jatkanut "I was elated, ecstatic and extremely surprised that we were successful".

   Myöhemmin, paljon myöhemmin... eläkkeellä, kun katselisin nousevaa täysikuuta... pölyisen ilman läpi kun se näyttää niin samperin suurelta, tuo kuu, puoliksi juotu pommacc-pullo kädessäni ajattelisin... "voi hitsi, mä oon tuolla kävellyt! ei uskois!"


   Ps. Liisulla on aina kivoja näkökulmia asioihin. Niinkun sen novellitkin on. O-ma-peräisiä. Diggaan. Mutta ei aseteta paineita! Välillä saa puhua höperöitä, se on erittäin hyväksyttävää! Se on inhimillistä ja kuten jo sanoin, rakastettavaa. - Itse puhun järkeviä tai paskaa suhteessa fifti:siksti. Jos joku on eri mieltä, minusta se on hianoo, että hän on mieltä. (Pusun antaisin jos olisi lähellä mutta jos kauempana on niin heitän hälle lentosuukon. MÄISKIS.)

   Poista
 11. René Descartes sanoi aikanaan: "Vaikutan Facebookissa, olen siis olemassa." Minä olin lapsena filosofi. Tämä on ihan totta: muistan pohtineeni, että miltähän tuntuisi olla ranskanleipä. Filosofiset pohdintani eivät edenneet, en ymmärtänyt.

  VastaaPoista
 12. Lapset ovat suuria filosofeja. Usein näitä lasten suuria kysymyksiä ”miltähän tuntuisi olla ranskanleipä/ lintu/ kivi” jne. näkee vitseinä lasten suusta -palstoilla nimimerkillä ”Naurua piisasi”. Oikeasti ne ovat hyviä huomioita, vakaviakin.

  Kun tytär oli parivuotias, hän tonki pihalla seinänvierustan kiveystä. Naapurin rouva tuli häntä torumaan, ettei kiveä saa kaivaa ylös maasta. - Mää katon vaan, kummoinen kuoppa sen alla on, sanoi tytär. Tai hän saattoi tuoda sen sisään ja sanoa, että toi kivi on siellä yksin ja itkee

  VastaaPoista
 13. Kerran lapsena, näimme sammakon pihalla. Siitä virisi keskustelu, että onkohan sillä syötävää, jospa sillä on nälkä. Tämä johti viimein siihen, että äidin tullessa kotiin huomattava osa jääkaapista oli kannettu teelautasille ja kulhoille nurmelle, seisovaksi pöydäksi sammakolle.

  VastaaPoista
 14. MEGin kertoma on hauska, lapsilla on innoitteita!

  Politiikkaa olen tässä väsyneenä ja sairaslomalla hieman seurannut. Siniset ministerit ovat kyllä lujasti sitoneet itsensä kettingillä hillotolppiin, mutta ovat huomanneet silti luisuvansa siitä. Elimme hallituskriisin, mutta sinisiä ministereitä ei sittenkään saatu edes rautakangilla ja pajavasaroilla erotetuksi tolpista.

  VastaaPoista
 15. Minusta oli huvittavaa, vaikka en politiikkaa enää seuraakaan, että tämä Sampo "Tammen" Terho hermostui (= poltti päreensä) Otto "Napero" Orvolle ja vaati häneltä anteeksipyyntöä... oi, mutta miksi? - Sen kyllä ymmärrän, vaikka nykyisin seuraakaan en politiikkaa enää, että sekä Orpo että Juha "Sapeli" Sipilä voisivat pyytää anteeksi Suomen Kansalta. (Tai ainakin Iinekseltä, koska ovat teoillaan lumonneet hänet kuin Kuningaskobraat. Duettona.)

  Ps. Sipilä sitä paitsi voisi sen lisäksi pyytää anteeksi vielä Paavo "Muki" Väyryseltä. Kun on pahoittanut Paten mielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin se ainakin oli niin, ja uskon että on nykyisinkin, että jokaisessa puolueessa pieni sisäpiiri päättää asiat. Niin on aina ollut ja niin on aina oleva, sanoi jo Sinuhe, ”Hän, joka on yksinäinen”. - Kokoomuksessa nämä päättäjät mahtuvat b-luokan Mersuun, vasemmistoliitossa Lada 1200-malliin, demarit Lipposen Paavolta (kalliilla) ostettuun vin perhekäytössä oleeseen tila-autoon, persut mahtuu Vanaja -kuorma-auton nuppiin, vihreät 1 HV hevoshumman vetämiin kieseihin, kristilliset 3-pyöräiseen Messerschmitt KR 200 autoon ja ruotsalaiset... no jåå, heillä pitä et ögön blickt olla farmarifolvo ynnä perävaunu och meno-baluubiljet från Uumaja. - Unohtuiko jotkut? Jos, he tulevat resiinalla perässä.

   Ps. Ai niin Maalaisliitto unohtui! Anteeksi. Heillä päättäjät ajavat raktoria niin että rapa roiskuu Rikun päälle Ryttylän suorilla. Ja jos Rikuparka juoksee pellolle, äkkiä kymmenittäin Leikkuupuimureita ajaa häntä takaa. (huh, huh)

   - Voi noita velikultia.

   Poista
  2. ... leikkuupuimurit, kuin Raamatun heinäsirkat (Acrididae), syövät kaiken vihreän... ja pakenevan kaupunkilaisen sandaalitkin ne kiihkoissaan syövät... ja kellauttavat kaikki ei-maalaisliittoa äänestävät ihmiset kumoon ja ajavat heille siilitukan...
   Sitten vasta pysähtyvät, hyrisevät vähän aikaa raukeat kissat. Ja vasta sitten puimureiden moottorit pysähtyvät. Tulee kamala hiljaisuus.

   Poista
  3. Paljon on puolueita, vain kaksi rikollisjärjestöinä selvästi erottuvaa, kepu ja vihreät. Kun mikään ei riitä, halutaan vielä enemmän.

   Heh, minua on ajettukin traktorilla takaa. Yhdelle ison tontin ostaneelle ilmoitin, että tästä kulkee kunnan osoittama virkistyspolku. Suuttui ihan kauheasti, hullu se muutenkin oli, kun osti sen homeen tappaman Koneen vierasmajan. Ihan kusetttava böndekustaa.

   Poista
  4. "Niin on aina menevä ja aina menee", sanoi kalanperkaaja Meti, Sinuhe egyptiläisessä, kun ahvenan selkäruoto viilsi käteensä ison haavan ja vitutti niin. - Totesi kuitenkin: "Jaa, ikänä en enää tule mitään pyytämään, kunb yhen ahvenan sain melko pienellä anelulla!"

   Poista
  5. Kissan viikset, mikis, Sipilä ja Orpo eivät ole lumonneet minua. En vain jaksa yhtyä oppositokuoroon räksyttämään, kun ainahan se hallitus on maan huonoin, kukin hallitus vuorollaan. On ihan sama, kuka siellä on ministerinä, kaikki ne kuitenkin tekevät väärin.

   Harvoin on vaan oppositiolle tarjottu niin paljon mediatilaa kuin tämän hallituksen aikana. Panin merkille, että hallitus haukuttiin jo ennen kuin se oli muodostettu....

   Poista
  6. Minulla on tarve puolustaa aina sitä, jota suuri yleisö ja media parjaavat kuorossa. Muistakaat esimerkiksi kirjoitukseni Muijaenergiaa Susan Kurosesta, jota puolustin raivokkaasti median repiessä häntä palasiksi (http://i-iines.blogspot.fi/2007/02/viel-kerran-kurosesta.html). Nyt hallitus on se, jota kukaan ei koskaan puolusta, vaikka sillä varmaan on vilpitön tarkoitus edistää maamme taloutta ja oloja.

   Poista
  7. Kyllä minä tämän olen koko ajan tiennyt (= huomannut!) sinusta, Iines suikkatukka! En koskaan ole pitänyt sinua typeränä. En, joskus vaan huomaa että kaikesta - josta intoilet - että välttämättä kaikkea silti tunne. Mutta niinhän meistä ei kukaan! Taas toisissa asioissa olet oikeamassa kuin kukaan muu, ainakaan täällä, olen huomannut.

   Ihan piruuttani vain tollain provosoivasti kirjoitin, Sinusta ja nyky Hallituksesta! Tai ajattelinmä myös että saan sut vastaamaan, niinkuin sainkin.

   Ps. Itse mieleeni tupsahti Annikki Tähden "Kuningaskobra". Joka on hieno laulu. Mutta ei alkuperältään kai suomalainen ooo...? Ensiitä ole varma, en tiedä.

   https://www.youtube.com/watch?v=X2Bvv6IVUSs

   Poista
  8. Näissä vanhoissa äänitteissä, tajusin sen vasta äsken, on hienointa se että laulajan ääntä ei oo manipuloitu. Tai siis sillain miksattu mitä nykyisin pystytään tekee. Nää laulaa ihan omillaan - Annikki Tähdellä on jännä hengittävä ääni.

   Poista
  9. Siis Annikki Tähti - ota niin jano Lähti! - hällä on oikeasti seksuaalisesti värisevä ääni. Se tulee korvaan kuin puro (puro on espanjaa ja tarkoittaa 'puhdas'), joka solisee. Ihanaa. Mutta noiden vanhojen iskelmien sanoituksia ei joskus ymmärrä ei vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää. En millään ymmärrä miten "vanha kobra valkoinen, tanssii huojuen..." jollain marmoriraunioilla. Vitut, ei varmaan tanssi. Eikä mitään haaremia menetä... koska ei käärmeillä mitään haaremeita ole. (Talvet ne täällä Suomessa nukkuvat sylikkäin, toisiinsa kietoutuneina, kun niitä paleltaa. Ne on vaihtolämpöisiä elukoita.) Keväällä, kun aurinko tarpeeksi helottaa, ne tulevat esiin kivenkoloista ja sammalmättäitten alta ja venyttelevät ruumiitaan. Ja sanovat että "oh hoijaa, kun ramasee". (Mutta emme me sitä kuule, ja vaikka kuulisimme, harva meistä osaa käärmeidenkieltä.)

   Laulut ovat silti kauniita kun niitä lauletaan.

   Poista
 16. Kun rupee miettiin Politiikan raskassarjalaisia, mieleen kohoo Kolossaalinen hahmo: Jörn Donner.

  Donner kun on toiminut RKP:n edustajana eduskunnassa ja SDP:n edustajana Euroopan Parlamentissa ja SKDL:n edustajana Helsingin Kaupunginvaltuustossa. Tosin pari kautta myöhemmin hän palasi Helsingin valtuustoon (vaihteeksi) RKP:n edustajana. Tammisaaren valtuustossa hän taas istui sitoutumattomana. Kolmennen kerran kun hänet valittiin Helsingin Kaupunginvaltuuston, hän edusti (taas vaihteeksi) SDP:tä. "Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa Donner valittiin eduskunnan varasijalle sitoutumattomana RKP:n ehdokkaana. Pian sen jälkeen hän kuitenkin liittyi Suomen sosialidemokraattiseen puolueeseen. Donner nousi uudelleen eduskuntaan Eva Biaudet’n siirtyessä kansainvälisiin tehtäviin vuoden 2007 alussa. Noustessaan varasijalta eduskuntaan Donner erosi SDP:n jäsenyydestä voidakseen liittyä RKP:n eduskuntaryhmään." Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Donner (vaihtelun vuoksi) pyrki "sitoutumattomana RKP:n listalla".

  Hieno ukko Jörkka, oikea intellektuelli. Enkä minä häntä "tuuliviiriksi" nimeäisi; onhan vielä monta, monta puoluetta mitä hän ei ole edustanut. Nimeän vain esimerkiksi kristilliset, pakanat, perussuomalaiset ja Keskustapuolueen! Ja Sinisen llan ja Piraattipuolueen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jörkka on hieno mies. Hyvinkään Rantasipi on hänen rakennuttamansa. Hienoja elokuvia ja kirjoja on tehnyt, en nyt muista ensimmäistäkään, mutta kuitenkin! - No jaa, muistan minä jostain elokuvastaan sen tekomunastondiksensa, josta ei voinut olla nauramatta. Semmoista se oli.

   Poista
  2. Kuvaustilanteessa on niin paljon muuta jengiä siinä just ihan lähellä että ei siinä kauheen helposti rupee kuule stondaa. Ainakaan, kun samalla pitäisi ohjata sitä filmiä ja selittää muille näyttelijöille mitä tee teette. Pakko siinä oli veistää jonkinlainen kullia muistuttava puukapula jota nylonsiimoilla hinattii ylöspäin kun ei ollut vielä keksitty digitaalisia jutskuja. - Digidaaleillahan saa Peniksen tanssimaan vaikka Ripaskaa. Tai jos tarve vaatii (= on taiteellisembi elokuva) niin Flamencoa.

   Poista
 17. Uuutisia, Lentosähke eli Telegrammi:

  "Sampo Terho: Siniset pysyy hallituksessa"

  STT

  "Sinisten puoluehallitus haluaa puolueen pysyvän hallituksessa, sanoo sinisten puheenjohtaja Sampo Terho."


  Heh heh, h, heh heh. Hitsi kun ehdin jo säikähtää että lähtevät. - Ja mihin, mietin auch?

  Siniset UnetvVoisivat ostaa Hjalliksen puolueesta 49%. Sit niitä olisi enempi. Eikä maksa kun muutaman Jokerin verran. Riihikuivana. Kaupan päälle saa Puoluelaulun uusin sanoin (= keksikää ite):


  hjallis ohjaa, junger polkee, embuske kattoo sivullisena

  Ps. "mummola" on tietysti poliittinen eufemismi. En sano mikä, koska täytyyhän teidänkin ymmärtää mistä on kyse, senkin kaunohedelmäkyyhkyt (Ptilinopus pulchellus), jotka lentelette!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä alkuperäisessä schlaagerissa Brita istuu Eikan tangolla kun Eikka polkee jalgaratasta (= eestiläinen fillari). Tätä polkemista ei saa missään tapauksessa sekoittaa slangisanaan "polkea", jolla ei ole mitään tekemistä pyöräilyn kanssa. (kts. kopulaatio.)

   Poista
 18. Kukaan ei koskaan ymmärrä minua. Ei kukaan. Ei koskaan. Mikään ei ole mitään. Te vaan valehtelette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tästä enää vielä puuttui!

   Poista
  2. Minä suvaitsen kaikkea, mikä liikkuu. Ymmärtäjiä ja väärinymmärtäjiä. Ymmärrettyjä ja väärinymmärrettyjä. Jäikö joku pois?

   Poista
  3. Ei jää. Naisen syli on ystävällinen.

   Poista
 19. Äläs nyt Anonyymi. Jospa sinä et vain huomaa, että sinua ymmärretään. Oikeasti, eikä tämä ole sanahelinää.

  Tänään on torstai, ja jos nyt sanoisin, että torstai on toivoa täynnä, se olisi sanahelinää. En siis sano. Totean vain, että on torstai, ja hyvä niin. Kunhan aurinko tuolta sumeverhon takaa rynnistää esiin, on lähdettävä ulos katselemaan vesilintuja ja vauhkoontuneita rusakoita. Viime keväänä ne juoksentelivat hurjassa kiimassa edestakaisin pellonreunaa niin että ihan nauratti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mistä sanonta "torstai on toivoa täynnä" tulee? Koska ei se tyhjästä tule. Sillä on nätti etymologia.

   Poista
 20. Rikulle kiitos tuosta David Bouvyään versiosta "Amsterdam". Ennen en ollut kuullut mutta nyt kuuntelin. Hieno tulkinta, tosi hieno. (kts. Iines "Aaro Veli Väinämöinen" esseestä. Koordinaatit:
  Riku Riemu 22 huhtikuuta, 2018 01:25) ... äsch ...

  https://www.youtube.com/watch?v=4uPZIG5BHD4

  Muuten olen pahoillani eilisestä puheripulistani. Tauti joskus vaan nääs iskee minuun, pyytämättä ja arvaamatta, ja yleensä takaapäin. - Vaikka yleensä pyrin istuu aina selkä seinää vasten, ainakin kapakassa, ja naama ovensuuta kohti... ettei velkojat tai muut mafiamiehet minua yllättäisi kuin vastapehmeää karitsanpoikasta. Cheers !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amsterdamissa olen piipahtanut tavallisena Finnairin turistina. Kiva kylä, kanavista pidin paljon, van Gogh museossa viivyin tunti tolkulla. Minusta ne taulut oli kamalan hianoja. Yhdessä hashisbaarissa jossa pilven polttaminen oli sallittua - viinanmyynti siellä oli kiellettyä - vedin yhden tötsin. Ei se maksanut kuin muutaman Guldeenin. Mutta Hitsi, kun menin vähäksi aikaa ihan Ulalle! Ei se silti kehno kokemus ollut, kaikkea muuta, mutta merimiehenä Hollannissa olen käynyt vain Rotterdamissa. Se oli paljon isompi ja saatanan paljon synkempi kaupunki, tai siis se osa mihin minä tutustuin, satamakorttelit. KIROTTU Rotterdam, SYNTINEN Rotterdam... ei se mulle syntinen ollut. Oli vaan niin pirun iso satama että jalat vaan väsyi käveli minne tahansa koska kaikkialle oli pitkä matka. Ja mee viivyttiin siellä vaan niin vähän aikaa, puoltoista vuorokautta vaan.

   Poista
  2. Ole hyvä vaan, Mikis, hyvä että kelpasi. Puheripulointi on mukavaa!

   Poista
  3. Nyt, mikis, lopetat heti pahoittelun! Sinulla on omat fanisi, tiedän sen, joten anna palaa vaan. Ripulit ovat kivoja. Tänne mahtuu, maailma on avara, jos sen niin ottaa.

   Poista
  4. Tulee mieleen joku amerikkalainen kirjailija tai brittipoliitikko, ja sillä tavalla, että sanonta liittyisi sotaan.

   Nyt tarkistan asian!

   Poista
  5. En malta olla lisäämättä - tarkistettuaNni asiaa Lentävien lauseiden sanakirjasta, Suomalaisesta fraasisanakirjasta, Suuresta sitaattikirjasta sekä Googlen laineilta, että toki tiesin tuon Steinbeckin samannimisen romaanin ja olen lukenutkin sen. - Vaan eihän se mikään "nätti etymologia ole"? Ja se on sitä paitsi suomentajan melko vapaa käännös Sweet Thursdaysta.

   Poista
  6. Oikeasti se tulee siitä, kun Helmi sanoi:"Torstai on Toivoa täynnä, perjantaina tulee Paavo".

   Poista
  7. Tähän nauruhymiö. Ei voi mitään.

   Poista
 21. Kun tässä yllä on ollut puhe meikäläisenkin hivenen sopimattomista poliittisista mietoksista, niin poiminpa huvikseni tähän katkelman päiväkirjamerkinnöistä vuodelta 1999:

  "Sunnuntaina 21.3.1999
  Tänään on eduskuntavaalit. Äänestin jo ennakkoäänestyksessä, ensimmäisenä mahdollisena päivänä. Annoin ääneni naisehdokkaalle, joka on humanistisen koulutuksen saanut, punavihreä ydinvoiman vastustaja. Työllisyyden parantaminen on huono peruste ydinvoiman lisärakentamiselle. Liike ei ole tärkeä, vaan päämäärä. Demarit, kokoomus ja keskusta ovat gallupeissa aivan tasoissa. Veikkaa, että kokoomus vie kärkipaikan, koska heillä on rautainen Sauli Niinistö, joka nostaa koko puolueen imagoa. Demarit kakkosena ja keskusta jää kolmanneksi. Toivottavasti vihreät onnistuvat nostamaan kannatustaan."

  Luulenpa, että panen näitä merkintöjäni talteen Kabinettiin yhteen avaukseen, jossa niitä saa halutessa kommentoida tai vain lukea, jos siltä tuntuu. Kyseessä on suruvuosi 1999, eli aika äidin kuoleman jälkeen. Minä kun olin varsinainen mammantyttö. Muutkin voisivat laittaa päiväkirjojaan, eli voin avata halukkaille oman keskustelun tai siis jakson.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos Kabinettiin saa laittaa myös (omia) päiväkirjamerkintöjä. Minähän voisin tuota noin tehdä sinne varsinainen bittihyökkäyksen ja tuupata sinne 40 000 sivua päiväkirjojani. - Menisi paikallinen Serverikin ihan sököksi. Ja muut valokaapelit. Ne huutaisi hädissään: "apua, nyt tulee liikaa dataa".

   Poista
  2. Kyllä saa. Itsellänikin on itseni esilletuomisen tarve, vaikka vaatimaton ihminen olenkin olevinani. Nyt nuo päiväkirjani ajelehtivat vain tulostetuilla arkeilla, ja haluaisin säilyttää ne tietokoneen muistissa. Sitä ennen ne pitää kuitenkin kirjoittaa!

   Minusta idea on hieno, enkä osaa ajatella niin, että elämät olisivat salattuja elämiä. Ei minulla ainakaan ole mitään salattavaa tai hävettävää, vaikka olenkin tyyppiesimerkki ihmisestä, joka olisi voinut syrjäytyä/alkoholisoitua/sairastua pahasti tms. Elämään kun kuuluu myös häpeä ja tuska. Ja ilo ja riemu.

   Poista
  3. En ole koskaan pitänyt päiväkirjaa, mutta mikään ongelma minulle ei ole sen jälkikäteinen kirjoittaminen. Huono muistini ei haittaa yhtään.

   Poista
  4. Tämmöinen voi olla jopa mielenkiintoisempaa kuin muinoin kirjoitettu päiväkirja - vrt. muistelmat, jotka ovat aina jälkituotantoa.

   Omani on ainakin paikoin varsin naiivi ja sillä tavalla vuodatettu, että se tarvitsisi karsimista. Jo sillä pääsee meikäläinen pitkälle, kun poistaa adjektiivit ja adverbit, vahvikesanat.

   Poista
  5. Minusta kaikkein pahimpia ovat adjektiiviadribuutit! Hitsi, että osaavatkin olla ilkeitä! Monta kertaa olen ajatellut (alkaa nyyhkyttää) että minä nyt lopetan tämän päiväkirjanpidon kun ei niiden kanssa tuu toimeen. Vaikka mitä tekisi. Vaikka kuinka yrittäisi! (purskahtaa äkkiä hillittömään itkuun) Ei niitä, prkeleen adjektiiviadribuutteja kerta kaikkiaan kestä, ei kestä!

   Poista
  6. Adjektiiviattribuuteilla on myös hyvät puolensa. Ensinnäkin se on ehkä helpoin lauseenjäsen kieliopin kanssa takkuilevalle oppilaalle. Sen tunnistaa vähemmin varusteltu isänmaantoivokin. Toiseksi ne elävöittävät sanomisiamme. Antavat väriä elämään.

   Poista
 22. Torstai on toivoa täynnä...

  Jotkut luulevat, jonka heille mielelläni suon anteeksi, että sanonta johtuu John Steinbeckin pienoisromaanista "Sweet Thursday". Ehei, veikkoset, ei sinne päinkään! - Jos olette kuunnelleet Hiski Salomaata, niin siinä lauletaan (litterointi mikiksen) jotenkin näin että "minä vaan tiskaan astiooita ja luutalla lakaasen lattiioita, hilihili vei hilivei hittaintei, kyllä torstai meitä nyt lohduttaa...". - Torstai, niin. Se oli näiden amerikanmaille menneiden piikatyttöjen vapaapäivä! Ainoa sellainen. Jolloin ne pääsi menee Finnis Haalille tanssiin poikakavereittensa kanssa. Muina päiviä ne joutui tekee about 12 tuntisia työpäiviä. Mutta kun tuli torstai... "se oli toivoa täynnä!"

  nimimerkki "besserwisser"

  VastaaPoista
 23. No niin, tämä oli "nätti etymologia". Noin sen on täytynyt mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran minä, jos oikein muistan, väitin Kemppiselle mitä Günter Grassin kirjassa Die Blechtrommel se lopun lastenruno tarkoittaa... se missä (litterointi taas mun... koska nyt mun ajatukseni hajoaa ihan atomeiksi...)

   idea siinä laulussa on se että sodankäynyt ihminen (Grass itse, SS-panssarijoukoissa ollut 17 -v poju) tajuaa, että... voi vittu kun mä en muista sitä runoa, mutta minusta se on ihan ilmiselvä... siinä on jotenkin niin että mustana vainosi minua aina Köksä/vaan nyt hän käy myös minua vastaan, musta/takin hän kääntää, Musta/ja kun lapset laulavat/eivät he enää laula joko Musta Köksä tullut on, on on... tai jotain sinne päin. En nyt, ikävä kyllä, muista.

   Peltirumpu (Die Blechtrommel) Günter Grass. Toiseksi tai kolmanneksi upein kirja mitä oon lukenut. Ei sen hyvempi.

   Ps. Kerran Simon Lylyn ja yhden Lankisen Markun kanssa oltiin Wuppertaalissa. Oli jotkut vaalit Deutschlandissa meneillään ja me eksyttiin yhteen urheiluhalliin jossa oli n. 10 000 muuta ihmistä. (Joista suurin osa oli saksalaisia. Eikä sinne enmpää olisi mahtunutkaan.) Se oli joku SDP:n kokous. Pääpuhujaksi oli haalittu - tai oli siellä tää nouseva demaritähti Helmut Schmidt auch - mutta ehdottomampi tähti oli G.Grass! Se puhui niin moniselitteistä saksaa, mutta hauskasti, että vähän vaan meikäläinen siitä ymmärsi. Mutta onneksi Markku mulle välillä aina tulkkas - ja sit taas naurettiin. Ja yleisö koko ajan vaan nauro ja oli ihan hurmoksessa... Ihme äijä. Ja siis vitun hyvä kirjailija.

   Ps. Semmoistakin sitä saksanmaalla koki. Wuppertaalissa oli kans ihme junanvaunuja, ne roikku katosta kiskoilla, mentiin vaan talojen kattojen yli niin "että vaan heilahti". Eikä jalkojen alla ollut kuin lattia ja lattian alla tyhjyys. Hitsi kun tykkäsin niistä, ne vaunut oli ihan normaalia paikallisliikennettä, raitsikoita. (kts. kuvat Wuppertal)

   Poista
  2. katso googlesta "riippurata Wuppertal"

   (äläkä koko aikaa mössötä sitä pizzaa. ja pistä se koffin 3nen takaisin jääkaappiin. josta äsken sen otit. äläkä hiero otsaasi, ei ole mitään syytä, miksi hieroisit. vie roskapussisi jätesäiliöön. mutta muista erotella jätteesi, muista hiilijalanjälkesi, kengännumerona se c. 48. Aika Iso. mutta pese silti hampaasi että tuoksuisit vähemmän pahalle mitä yleensä. koska tänään sinun pitää mennä Verotoimistoon ja avata siellä suusi ja sanoa "Päivää Veronviranomaiset"... ja muutenkin. käyttäydy niinkuin suomalainen mies tahikka nainen käyttäytyy. jotta sinuun ei turhaan kiinnitettäisi huomiota. koska...)

   Poista
 24. Tuohon näyttelemiseen tai että en sanoisi "filmintekemisen" vaikeuteen, josta jo dosentti R. Riemun ja professori I.Iinesvaaran h.c. kanssa jo keskustelimme, niin on vaikeaa. Siis kuvata. Ja sen jälkeen, rakkaat NöpöNasuset, meidän kirjurien pitäisi vieä kuvata miltä tuo sanoinkuvaamaton ruljanssi on oikein kuvattu. Eli tehty. Siksi on syytä katsoa ensin tämä opetuskaitakuvaelokuva, 16 toista millin versio, jotta te kaikki oppilaat - sinäkin siellä takapenkissä Tapsa joka luimuilet - ymmärtäisitte. Että. Elokuvafilmi ei ole vain meidän silmiemme läpi juokseva sellofodinauha, vaan se on myös... poikki! väärinkäsityksiä... epäonnistumisia... uusintaottoja... munien kaivelua... odotusta... ja vielä edelleen odotusta... HILJAISUUS/KUVAUS/KAMERA KÄY... ja poikki poikki! - Hyvinhän se meni.


  https://www.youtube.com/watch?v=aswuw5HrNZI&t=84s

  VastaaPoista
 25. Kun puhutaan sanoista jotka laulamalla pitää tulkita, rakastan näyttelijöitä. Heidän esityksiään. Jos esim. Anita Välkki tai Caruso laulaisi esim. jonkun... sanotaan nyt vaikka... että... Port Of Amsterdamin. Menisin todennäköisesti hämilleni. Kun ei sitä saa laulaa "oikein". Jos taas joku Vesa-Matti laulaisi Bachia... kyrpiintyisin toisella tavalla. Koska Bachin tapauksessa ei ole mitään ideaa "tulkita" laulamalla nuotteja väärin. Marita Kattila olisi paljon parempi. Jos taas pitäisi laulaa joku schlaageri, "koobra lumivalkoinen" esim., en sitä Kattilan laulettavaksi antaisi. Annikki Tähdellä on niin käheä ja seksikäs ääni laulaa tommosia. 10+ hälle. (Vaikka tuon iskelmän laulaessaan neitsyt vielä olikin. Kuten kaikki sen ikäiset tytöt siihen aikaan -ikävä kyllä - olivat.)

  Ai knouw.

  VastaaPoista
 26. Elokuvahistoriassa komiikka oli ykkösasia. Kun ei ollut ääntä, filmeissä oli turha keskustella kamalan filosofisesti... Sitä paitsi elokuvia katsoivat köyhät ihmiset, se oli heille huvia, halvempaa kuin juuri mikään - paitsi nussiminen; ei heitä kiinnostaneet akikaurismäen "tulitikkutehtaan tyttö" ääniraidattomanakaan. Ehe-i. Traagisissa osissa tietysti joku Rudolph Valentino pärjäsi... koska naiset luonnostaan ovat irstaita. (Aina heillä on mielessään vain "se", nii-in, "se" ja "se".) Kollektiivisen - minun sanastossani "anarkistisen" huumorin vei tappiinsa Marx-veljekset. (Tästä minulla olisi paljon sanottavaa mutta enpä sano tämän enempää.) Sitten tuli televisio ja MontyPythonit... ou ei. Siis kyllä joskus jotkut Speden ja Vastaavien jutut telkkarissa naurettavia oli, siis hyviä, mutta vasta joku Ryhmäteatteri tajusi käyttää Pythojenia ideoita hyväksi, heittäytyä hulluttelemaan. "Tabu" -niminen sarja niistä on paras. Mutta kun porukka vanheni (V.Vierikko: "meillä oli aina vappuna tällainen yhteinen traditio... että mee... se alkoi Porissa... että muuten ollaan alasti mutta sukkahousut meillä on jalassa ja juostaan kauheeta vauhtia... yleensä siihen asti että poliisit saa meidät kiinni...") No, kun ihmiset vanhenevat, he eivät enää 60+ ikäisinä - ainakaan kameran ulkopuolella - juoksentele sukkahosuisillaan kaduilla. Ja naura ihmisille. (Olen pannut tämän merkille kun olen yöpynyt eri kaupungeissa.) Niinpä sitten Ryhmäteatterin jälkeen tuli nämä Bulttiboitsit sun muut, hyviä nekin, mutta kaupallisia. Ne oli tehty että ihmiset nauraisivat, hyvä huumori on sellaista että ihmiset... no eivät ainakaan nauraisi, vaan säpsähtäisivät. Että voi vittu! Ja sitten pankin räjäyttikin Ihmebantu... koska se huumori on ihan soikeeta. - Äsch, On paljon muutakin hyvää mm. Kummeli, jokut sen jaksot, mutta siinä näkee että tekijät on amatöörejä. Se välillä haittaa vitusti, välillä taas ei. Ja nyt minä en tämän enempää sano enää mistään.

  Kiitos, kuulijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grouchon ilotulitusmainen verbaliikka ja Harpon ja Chicon aivan upea ilmeily.

   Poista
  2. Siis...
   Groucho Marx, tuo erehdyttävästi Ben Zyskowiczin näköinen heppu... hitsi, jos sen päästi - ja yleensä se itse meni - paria metriä lähemmäksi naisihmistä, niin jo viiden minuutin kuluttua sen naisimmeiset pikkupöksyt oli ihan litimärät...

   Kauhee ukko puhelee. Ja tosiaan nää muutkin veljekset... he tekivät oikeesti kaiken itse. Soittivat pianoa tai harppua. Heiltä se kävi. Vaudeville-veljeksiä kun oikeasti olivat.

   Poista
  3. Vaudevillestä tuli tosiosaajat. Tsapekin ja minun suosikkini, Ohkaisen ja Paskiaisen Stan Laurel. Tämä on lempipätkäni, Stanin tanssia vertaisin Michael Jacksoniin ja Ollien laulua ihan kehen vain.

   Poista
  4. Aivan upeaa, kokonaisvaltaista ja hallittua esiintymistä. Ja tämä mielen tekeekin niin surulliseksi: meillä ei ole enää sirkusperintöä. Ei ole enää vaudeville-ihmisiä. Se on oikeasti surullista.

   Poista
  5. Tuossa kohtauksessa kaksikkoa oli alkanut kyllästyttää muukalaislegioonaan värväytymisensä ja meinasivat matkalaukut käsissään lähteä hymyillen. Ei onnistunut noin helposti, portilla pysäyttivät.

   Poista
 27. Ällöttävä kuva jossa kaksi hinttiä nuolee toista. Hyvä on jos emäntä haluaa että kaikki sormet haisee paskalle. En ole usein käynyt tässä blogissa mutta en käy enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulet kuitenkin, jos löydät vastaavia elämyksiä.

   Poista
  2. No juu, täällä nyt on kaikenlaisia kuvia. Ja sanoja.

   Tämä kuva on yksi kauneimmista.

   Poista
  3. Rakkaus ei tunne neuvostoliiton rajoja.

   Poista
  4. Johan Bäckmanin mielestä kaikki jotka ei tykkää Putinista ovat russofobialisteja. Itse en koe olevani mikään fobiikokki, tai homofiili, tai ketään vastaan An Sich, mutta jos Syyriaan saataisin sillain rauha että Putin töksäyttäisi (en yhtään osaa arvata minkä mittaisella?) kyrvällään mun peppureikääni, niin... Okey. Jos maailmanrauha sillä on pelastettu. (Mutta ei sitten mitään replay-juttuja.)

   Ps. Niinistö... kuule soittaisitko Kremliin. Ei, siis ihan vaan yksityispuhelun Putiinille. Eikä tästä mitään numeroa kuule tartte tehdä... joo, sillain vaan... henk.koht. kuten ymmärrät. Joo. Heippa. Ja hyvää päivänjatkoa sulle Sauli. Moi!

   (alkaa neuvotella Putiinin pääsihteerin kanssa käytännön järjestelyistä. koska niitä nyt riittää)

   Poista
  5. Sitä en ymmärrä, miksi Suomi ei oikaise Johan Bäsckmanin päättömiä väitteitä Suomesta. Miten joku voi tahallaan valehdella omasta synnyinmaastaan noin törkeästi? Mitä hän ajaa takaa ja miksi?

   Poista
  6. Se on sillä lailla Iineskulta että Venäjän viralliset tiedotuskanavat ovat täynnä (= tulvillaan kuin Pohjanmaan joet tällähaavaa) disinformaatiota. Jollei siellä heiluisi Johan "on" Bäckman, joku muu suomalaistaustainen ihminen siellä heiluisi. Ei kyse kummemmasta ole.

   Ps. Bäckman on helvetin rikas äijä, Hartwallin konsernin perijöitä. Että varaa hänellä on paskaa puhua. - Mutta sitä tosiaan en minäkään tiedä, miksi? Mitkä hänen motiivinsa ovat?

   Poista
 28. Olen hyljännyt suunnitelmani dekkarista, joka kertoo Tallukasta. Uusi suunnitelmani on kirja nimeltään "Ja somali nauroi". - En nyt lähde suunnitelmaani laajemmin purkamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku filosofi sanoi... oliko se Schopenhauer, että "miksi toteuttaa idea, jos se on hyvin suunniteltu". - Sinullekin siis sanoisin, vaikka mikään filosofi en ole - kaukana se minusta - että miksi vaivautuisit kirjoittamaan kirjoja, kun ne jo sun päässäsi on valmiina.

   Anna tummaihosten neekereiden vaan nauraa. Ja odota kun Helena soittaa sulle. Koska kyllä se jossain vaiheessa soittaa. Kun sitä vituttaa olla puhelinmyyjä. Ja myydä lehtiä "Kalasta sinäkin katiskalla" -lehtiä. (senkin eläkeläinen) tms

   Poista
  2. Hmmm...kirjoittasinko sittenkin kirjan nimeltään "Eikä Helena soittanut"? - Täytyy suunnitella ja pohtia.

   Poista
  3. Pohtiminen on poikaa. Se kannattaa aina. Jos Hitlerkin olisi oikeesti pohtinut Göringin ja niiden muiden kanssa, pohtinut ja pohtinut vaan, että kannattaako aloittaa II:n maailmansota... niin, varmaan se joskus 1960 -luvulla olis sitten aloitettu. Ja hipit olisi olleet ihan ihmeissään... että mitä vittua nyt... Make love, not war. Ja olisi atomipommit paukahdelleet sekä idässä (PAUM) että lännessä (POUM). - Ja ihmiset olisivat käpertyneet iltaisin nukkumaan... "Hyvää yötä, Hemmi-täti". "Hyvää yötä, Hilja-täti". "Hyvää yötä, Mikko."

   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZ ZZZZZZZZZZZ

   Poista
 29. Vaan tämä on kaikkein paras elävä kuva, mitä on. Loistava ohjaus ja sympaattiset hahmot.

  http://tv.eenet.ee/merikotkas.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä linkki temppuilee, vaikka se äsken aukeni. Osoitteesta pääsee. Kannattaa katsoa niin kauan, että näkee, mitä siellä emon höyhenissä oikein on.

   Poista
  2. Minulla ei oikein ole mielpidettä merikotkista, koska en ole koskaan syönyt sellaista. Luulen ihan perinteisen halvan broilerin olevan parempaa.

   Poista
  3. Eikös ne nyt - mitä ÄSDEEDEEDEEN uutista juuri olen lukenut - lähinnä sen radiotoimittajan huulilta, koska olen kuuro - että ne Laitilaan (lähellä Saastamalaa, hyi!) on perustaneet uuden "Syö kotkamuna päivässä" -tarhaamon. Ainakin olen kuullut puhuttavan tämmöisestä. Siellä kato nääs - vaikka tämä edelleen on, kuten painotan että ON - huhupuhetta. Mutta kuten kaikissa kanaloissa sielläkin otetaan urospuolisilta kotkanpojilta nirri veks, ja heidät roudataan minkkitarhoille niiden henkilökunnan ja asiakkaiden ruu'oaksi. Tyttökotkista taas tulee munisautomaatteja. Mikä on selvä asia kuin Pläkki.

   Ps. Pläkkipellin kanssa tällä ei mitään tekemistä ole. Eikä syöksyränneillä - jotka usein on tehty pellistä mutta joiden tarkoitus on johtaa hulihulivei -vesiä katolta maanpinnalle. Jotta ihmisten kerrostaloille ei tulisi tulva. Ja ihmiset voisivat omien talojensa katolla pelata Golfia. Viiiiiiuuuh vaan pallot lentävät. Mutta jos lentävät poliisikomissaarion päähän, tulee 40 päiväsakkoa heti että napsahti! - Siis PoikaMukulat, muistakaa! Jos tai Kun kattoterasseilla pelaatte, lyökää vain Kolvinne Koloon, hole-in-one, ja ventatkaa sitten seuraavat 9 kuukautta, mitä seuraavaksi tapahtuu. - Saatatte yllättyä...

   Poista
  4. On muuten ihana linkki tuo sinun kotkakamerasi Iines! Meni heti mulle sellaiseksi mitä aion rupee (= alkaa) seurata. Kirjanmerkiksi.

   Voihan Vimpula!

   Poista
  5. Tässä ovat kaikki nämä virolaiset luontokamerat. Ovat suosikkejani, olleet jo muutaman vuoden:

   http://www.looduskalender.ee/n/

   Poista
  6. poistaisiko iines nämä kaksi viimeistä postaustani. ovat ihan älyttömiä. minulla on krapula. näin tyhmänä en silti haluaisi esiintyä vaikka tyhmä olisinkin. ole iines kiltti ja poista kommenttini.

   Poista
  7. Poistettu pyynnöstäsi kaksi viimeisintä kommenttiasi, mikis.

   Poista
  8. Kiva, kiitos. Äsken kävin Lidl'issä ja ostin sieltä kaksi, eli kaksi monimutkaista mutta ryppyistä torttua. Kutsuivat niitä kassaneidit "tippaleiviksi". Taitaa olla joku salakoodi? Toista nimittäin kun kopeloin, siitä purskahti (= pöllähti) sellaista valkoista jauhomaista ainetta... Aivan varmasti on kokaiinia! Mutta siitä huolimatta aion iltateellä syödä sen niistä toisen. Ja jos tarvetta tulee - enkä nyt tarkoita kakkahätää; voi Herran Jestas Teidän kanssanne - niin soitan numeroon 112. Kuulemiin.

   Poista
 30. Joku täällä valitti että tuo valokuva toisiaan suutelevista miehistä on iljettävä. Ei minusta ollenkaan. Korkeintaan kuvottava. Ja sekin vain, kun tuntee tyypit. Ei kaksikosta muuta puutu kuin hellyys ja Tino Singh ja hammasharja ja passi ja vessaharja.

  100 %tia 99:ksästä Holliwoodin kaunottaresta käyttään WC-pytyn jynssäämiseen Oksygolelogia. Miksi sinä siis et käyttäisi? Oksygolelogia nyt erikoistarjouksessa. KAKSI KOLMEN HINNALLA! Ja vain ANTTILASTA!

  VastaaPoista
 31. Olen katsellut nyt nyt tuota merikotkanaarasta kauan. Ja lumoutuneena. Sitä en ymmärrä että hän koko ajan on varuillaan, pälyilee ympärilleen, ehkä se johtuu siitä että hänellä on poikanen pesässään. Muutenhan kotkat ovat - samoin kuin esim. jääkarhut - ravintoketjunsa päätepisteitä. Eli heillä ei luontaisia vihollisia ole. Ei mitään pelättävää siis.

  Mutta tuo kotka on koko ajan kuin stressissä... en ymmärrä. Tosin lintuja en muutenkaan tunne. Tai tajua. Mutta aivan mahtavaa Iines että tämän linkit toit näytille!

  VastaaPoista
 32. Mistä tietää että ihminen on romantikko? Minä tiedän. - Jos pitää tästä sävellyksestä.


  löysin tämän rauno r:n jäämistöstä

  Valtavan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja yhtä paljon minua hävettävät senaikaiset mikis-nimimerkillä tehdyt kommenttini kuin tänpäiväisetkin, eiliset. Enkä minä tässä nyt mitään teeskentele ei mua saa kehua kun haluan kumminkin että mua kehuttaisiin, tms. Luulen, että kärsin
   bipolaarisesta mielialahäiriöstä. Diagnoosini on omani, mutta olen aika varma että se siitä huolimatta pitää paikkansa. Ajoittaisella (huom! ajoittaisella) viinanjuonnilla ja kirjoittelemisella hoidan sairauttani. Siksi tämä Jeppe juo. Ongelma se ei minulle ole. Ongelmani - jos niitä minulla yleensä on - ovat toisaalla. (katsoo kauas... oi miten kauas sitä ihminen pystyy katsomaan, kun yrittää...)

   Mutta tuohon virolaiseen Merikotkakaaaameraan olen oikeasti lätkähtänyt. Samalla etsin yhden toisen nettikameran, tämän

   https://www.earthcam.com/usa/florida/miami/?cam=miami

   Ihmisten olemista ja menemistä on melkein yhtä kiva seurata kuin merikotkaperhettä. - Kyllä on!

   Poista
  2. Kannattaa tsekata samalla sivulla olevat muutkin virolaiset luontokamerat. Omia suosikkejani ovat myös Metsisekaamera, Ilvesekaamera (siellä näkyy parhaillaan ilves istumassa ja ihmettelemässä maailmanmenoa) ja Kevadränne. Pari päivää sitten Metsisekaamerassa kuikuili ukkometso soidinmenojaan. Seurasin kauan, tuleeko halullinen naaras maisemiin. Ei tullut sillä kertaa.

   Poista
  3. Tuo Raunon jättämä musiikki on vallan ihanaa. Samoin monet muut valinnat, joita silloin tällöin lukijoille tiputeltiin. Ne oli hyvin valittu.

   Poista
  4. Vielä vinkki teille, rakkaat mämmikourat (leikin mikistä): Suurentakaa se luontoruutu koko näytön kokoiseksi, niin elämys on elävämpi.

   Poista
 33. Ps. Ja Hitsi, kun iso osa amerikkalaisista on lihavia. (etten sanoisi PAKSUJA)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja odottakaa, sielukkaat mämmin maiskuttajat, että tulee aamu... Taas alkaa tapahtuu, alkaa tapahtua, tapahtuu, alkaa alkaa, taas tapahtuu..

   Ihmisten meininkiä on kiva seurata kun ne ei tiedä että heidän meininkejään just nyt seurataan! (tulee mieleen myös onko tämä oikeasti laillista? salakatselu? ehkä Kemppinen tietäisi... mutta minä nyt en ainakaan häneltä kehtaa kysyä. (enää mitään) Olen niin munannut itseni siinäkin blogissa. Ja Liisun blogissa ja Päivän Pannussa. Ainoastaan siitä voin olla tyytyväinen (kättelee itseään) että laiskuuttani en ole ehtinyt muissa blogeissa vierailla. (kättelee itseään toistamiseen). Koska niissäkin olisin tottakai munannut itseni. (kurkistaa aluspöksyihinsä... no jaa, tiedä häntä?)

   Tarja mulle joskus sanoo että "Mikko selvin päin sinä olet välillä ihan fiksu. Ja ujo ja kiva. Mutta kun sä vähänkin otat viinaa, susta tulee kauuuuheee höpöttäjä. Etkä sinä ole niin hauska kuin kuvittelet olevasi."

   No, ihmiset sanovat niin paljon toisista ihmisistä vaikka eivät ole tunteneet heitä kuin korkeintaan 83 vuotta. Näin lyhyen tutustumisjakson jälkeen ei voi toista ihmistä milläänlailla määritellä. Semmoisen voi ohittaa olkiaan kohottamalla ja hymähtämällä. (hymähtää. mutta ei kohota olkapäitään) Ovat ajatusten tasolla pelkkiä Päiväperhosia (Lepidoptera).

   Poista
 34. Jos kirjaantuisi näihin blogeihin omalla Google-tilillä (jonka nyt sattumalta osaan minäkin) niin saisi nimimerkkinsä viereen sen oranssisen Osuuspankin logon... Silloin voisi koska tahansa poistaa omat hävettävät kommenttinsa - niihin olisi ikään kuin tekijänoikeus säilynyt. No, miksi sitten en kirjaudu googletilin kautta tänne. No, siksi, että jos niin tekisin ja kirjoittaisin 100 kommenttia tänne yhtenä päivänä niin seuraavana päivänä poistaisin niistä vähintään 99. Tai mahdollisesti vielä paljon enemmän. Eikä tuommoisessa meiningissä mielestäni ole MITÄÄN mieltä. Koska en ole hullu. (ite olette!) Ja jos olenkin... mitä se teille kuuluu! Kuunnelkaa oman omantuntonne gongin-lyöntejänne, senkin kannab kottit (= pussikarhut).

  Ps. Siis leikillänihän minä teitä haukun! Olette yhtä ihania kuin suloisia. Ja Taas singahtaa nippu lentosuukkoja (FRAGILE) sinne sun tänne. Eetteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen hullu, poistan sisäisestä pakosta viestejäni useinkin.

   Poista
  2. Olen poistanut omia kommenttejani vain, jos niissä on lyöntivirheitä tai muita erehdyksiä. Ettäs tämänkin tiedätte.

   Poista
  3. No juu, olen minä parit intimiteetit poistanut, kun olen saanut tietää, että muutama tuttu on lukenut tätä blogia. Kerran lähetin hyvälle ystävälleni Martalle vahingossa sähköposti ikkunaiineksen sähköpostista! Se oli kauhea hetkin. Poistin samantien Ikkuna-alkuosan blogini nimestä, ja siitä tuli pelkkä Iines. Onneksi Martta ei ole nettiaktiivi.

   Poista
  4. Liioittelu on toinen paha piirre minussa. Pitäisi (totta helvetissä) päästä siitäkin pois. (POKS) Joskus olen väittänyt (hymähtää itsekseen) että olen muka pannut tuhatta eri naista... äsch (alkaa laskea kun hänellä on hyvä numeromuisti) ... No en minä nyt pääse kuin hyvä jos yhdeksäänsataanseitsemäntäkymmentäkahdeksaan asti. (Voi tietysti olla että jonkun unohdan. Mutta en kyllä tahallani.) Sitä taas en ymmärrä miksi naisilla, etenkin perheenäideillä, on niin valtavan kiimainen seksuaalivietti... tai miksi tätä sanoisi. (kröhii kurkkuaan) Mistäs minä sen tiedä? No en mistään tietenkään. Mutta usein kun olen sattumalta vieraillut kotirouvien luona juuri silloin kun heidän aviosiippansa (eikä nyt ole kysymys Lepakoista) ovat olleet töissä/elokuvissa/kapakassa/viemässä roskapussia/ulkomailla/muualla... tarpeeton ylipyyhittävä... niin, tota noin... Mitäs minun nyt pitikään sanoa? Ai niin. Silloin nämä förskynät (= vanhanaikainen nimitys kotirouvista) ovat kammenneet päälleni kuin Yleinen Syyttäjä. Tai kampiakseli. Siinä on ihan tosissaan - ja uskokaa minua edes tämän kerran! - on joutunut panemaan kovan kovaa vasten. Että on päässyt heidän mamba-käärmemäisistä ihka ällöistä puristuksistaan irti! Edes hengissä! (tosin mielenrauhan ja muun stabiliteetin pitkäksi, pitkäksi aikaa menettäneenä)

   Hitsi, kun mä tykkään ns. vastakkaisesta sukupuolesta. Tarkoitan että ei minulla siitä huolimatta mitään vastaan heitä ole. Vaikka ovatkin vastakkai... hetkinen, nyt ajauduin kehäpäätelmään. (miettii, miten näin kävi) No, ämmät ovat aikamoisenihania namusia joka tapauksessa. Muuta en viserrä.

   https://www.youtube.com/watch?v=eTkqTlCwAgY

   Poista
 35. Minusta julkisuudessa puhutaan aivan liian vähän siitä, että saamelaisten poromiljonäärien kohtuuttoman isot porotokat tuhoavat Lapin luonnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on - olet oikeassa - oikeasti ongelma. Porot pitäisi kiltisti pistää Työttömyyskortistoon jonoon.

   Poista
  2. Inkkarit ovat hoitaneet asiansa hienosti, pitävät yllä jättimäisiä pelikasinoita, jotka syöksevät valloittajien kansalaiset helvetin tuomioon.

   Poista
  3. Tai sitten viedä - ikävä sanoa - navetan taa. Siis nää porot. Yksitellen. Ja jos tällä Joukholla tai Oulalla karabiinissaan on äänenvaimentaja, eivät lehmätkään hätkähdä. Rouskuttelevat vain tyytyväisinä satakertaansa ja muihin pötseihinsä jänghältä niitettyä heinää kuin raumalaiset kerakkeita. Tai Uudessakaupungissa asuvat. Ja aina välillä lypsävät toisiaan, noi Länsirannikon lehmät.

   Poista
  4. Intiaanit kuten inuiitit ovat oikeita ihmisiä. Ei heitä voi millään mittatikulla verrata meihin länsimaisiin ihmisiin. Häviämme heille niin kirkkaasti että emme pääse edes pronssille. Tai pistesijoille. Me länkkärit olemme aivan turhan pantteina tällä Telluksellamme. - Enkä nyt liioittele. Tai diivaa. Suhtaudun luonnontieteisiin hyvin vakavasti, niin vakavasti kuin amatööribiologi ikinä voi suhtautua. (koska aristelee ammattilaisia, esimerkiksi Enqvistin Karia tai Valtaojan Eskoa tai Nylundin Eeroa. ja ihan syystä.)

   Poista
  5. En minä miljonäärien elintapoja tuolla tavoin uskaltaisi häiritä.

   Poista
  6. Tämän päivän Hesarissa - luin äsken - varoittelevat taas puutiaisista. Eli punkeista. Joka oikeasti on hämähäkkieläin. Se on oikeasti vaarallisin eläin mitä Suomen luonnossa liikkuu. (Ei täällä tiikereitä tai leijonia hiiviskele. Puhumattakaan krokodiileistä.) Eli - rakkaat pienikätiset pashan popsijat (matkin nyt Iinestä!) olkaa herkeämättä varuillanne kun vähän ennen auringonlaskua - ja joskus vähän myöhemmingin - nakuna hiippailette naapurin isännän (äänestää Keskustapuoluetta, ettäs tiedätte) heinäniityillä. Punkki kun puree, siinä leikit ovatten vähissä. - Eikä ole! Tätä vakavampaa tautia - TBEvirusta alle 2% noista heikäläisistä kantaa. Ja vielä harvempi ihminen heidänkään imimemisestään sairastuu... liian moni tietysti kumminkin. Koska jokainen tapaus on tragedia.

   Rabies eli vesikauhutauti on karmee kans. Ja virusperäinen myös. Tuhoaa aivot. Jos koira jolla on "hullun kiilto" silmissään puree sua... kantsii välittömästi mennä lähimmän kunnanlääkärin luo. Tai... ai niin, eihän nyt enään kunnananlääkäreitä ole, mutta menee hän sitten (kipin kapin) lähimpään Terveyskekukseen. Homma on silloin handussa. Kun saa vastamyrkkyä.

   Villieläimet rabiesta levittävät. Suomessa heitä ei tautia kantavia yksilöitä ole, kiitos tiukkien maahanmuuttoviranomaistemme ja Migrin. Mutta Venäjältä tänne aina silloin tällöin tulee Villi Eläimiä, jotka kuolaavat, ja joilla ei ole Viisumia tai muita henkilöasiakirjoja. - Heitä on oikeasti syytä varoa. - Kuten myös Johan Bäckmania. Vaikka hänellä asiakirjat kunnossa olisivatkin. Samoin kuin Otto-Ville Kuusista joka... taitaa muuten olla jo kuollut?

   Poista
  7. Olen usein miettinyt sitä, että poroisännät kohtelevat porojaan huonosti. Ymmärrän, että suuria laumoja täytyy hallita, mutta eläimiä ne porotkin ovat, tuntevia olioita.

   Jo yksin poroerotus on kauheaa katsottavaa. Poroja kuohitaan puuduttamatta ja säälittä. Niitä potkitaan ja niille huudetaan. Barbaarista touhua. Ikinä en pistä suuhuni poronkäristystä enkä tarjoa ulkomaisille vieraille.

   Poista
  8. Olet sekä oikeassa että väärässä Iines. Eläinten teollinen kasvattaminen tapetettaviksi ei mitään viherpiipertäjien hommaa ole. Se on elinkeino. Sitä paitsi luonnossa tapahtuu paljon julmempia juttuja kuin poroerotuksessa. Ihan oikeesti. Tosijulmia ja hirvittävän raakoja jutskuja. Koska lihansyöjäeläinten on pakko saada jostain lihaa syötävksi, muuten ne kuolevat itse. - Se nyt vaan on semmosta.

   Ps. Pandakarhut tässä ainoa poikkeus on. Ovat lihansyöjiä hekin mutta - jostain syystä, mitä ainakaan minä en ymmärrä! - ovat siirtyneet vegetaristeiksi. Niinpä popsivat nyt poskeensa bambua, ja erilaisemmalla ruoansyöntijärjestelmällä - kuin märehtijät - saavat tuosta ruokavaliosta noin 5% verran energiaa vain irti. Siis vatsansatäytteeksi. Loppu menee kakkaamiseksi. Niinpä nuo Pandat eivät juuri muuta tee kuin syövät bampunversoja ja käyvät paskalla. - Menkää vaikka Ähtäriin ja kattokaa. Itse jos olisin joku teistä, en menisi.

   Iso-Panda. Kakkaava Karhu.

   mennäänpäs pikkunen nyt kuule nukkumaan, no noin

   tässä on fiilingiä! Kyse on siis siitä että Sulo otti hoiviinsa pari karhunpoikasta kun he olivat ihan pieniä ja heidän äitinsä oli ammuttu. Totta kai nämä pennut leimaantuivat Suloon kuin Hän olisi ollut heidän äitinsä. Muuten tämä ei olisi mahdollista, ei siksi että karhu agressiivinen ihmistä kohtaan olisi, vaikka isompi on, silti pelkää ihmistä. Ainoastaan kun puolustaa itseään tai pentujaan se ihmisen kimppuun käy. Muuten juoksee hirveetä vauhtia (n. 60 km/h, lujempaa kuin Bolt) ihmistä pakoon kun ihmisen (pahan) hajun metsässä haistaa.

   Ps. Unohdin mainita - Iines Reppurakkaani - että olen ollut myös Teurastomalla töissä. Ja näin miten sikoja lahdattiin, sitten kaltattiin, kellutettiin suolaliuoksissa, sitten halkaistiin kahtia, tai ensin niiltä leikattiin se sianpää irti, ja lopuksi niistä tehtiin fileitä ja kyljyksiä ja makkaroita ja mitä vielä. Ei sen näkeminen minun ruokahaluani - joka on hyvä - häirinnyt. Ihan muista syistä sieltä Teurastomasta lopputilin aika äkkiä otin... kun siellä, voi vittu, haisi niin pahalle. Maksoittunut veri! Siihen ei millään tottunut. (Ja palkkakin siellä oli aika perkeleen huono. Vaikka työnantaja antoi ilmaiseksi isot pitkävartiset kumisaappaat ja plastikkisen esiliinan ja työterveyslääkärin. Joka aina kerran viikossa tutki meidän paskamme että ei siinä olisi salmonellaa tms:sta. Oltiin nääs elintarvikealalla, ketjun alkupäässä.

   Ps. Palkka tosiaan siellä oli huono, vitun paljon huonompi kuin paperitehtaalla. Mutta ilmaiseksi sieltä sai aina varastaa ruokaa kotiinsa. Niin kauan kun minäkin siellä - en kovin kauaa - Viinikan Liha- ja Säilyketehtaalla olin töissä, niin valehtelematta lihoin ainakin 5 kg. - Joka oli paljon koska siihen aikaan olin erittäin sutjakkaassa kondiksessa. Ja muutenkin viriili.

   Poista