10.1.2019

Kilvoittelu on alkanut


Paikallislehdessä kuntapoliitikko avasi vaalitaistelun pään, kun röykytti päättäjiä jo tehdystä päätöksestä rakentaa uusi peruskoulukompleksi keskustan viimeiselle rakentamattomalle monihehtaariselle pellolle.

- Näin tärvääntyy kaupungin satakuntalaisimago, kun avara pelto rakennetaan umpeen laatikkomaisia kyhäelmiä, kirjoitti miekkonen. - Mieluummin pelto tulisi säilyttää sellaisenaan viljelyalustana sokerijuurikkaalle tai kaavoittaa ympäristö- ja virkistysalueeksi senioreille, lapsille ja kaikille liikkujille, lenkkeilijöille ja talvella hiihtäjille.

Kannatan! Avarat kaupunkien  luontotilat ovat tässä maassa yhtä uhanalaisia kuin ilmasto, vaikka ne juuri ovat maailman hiilinieluja. Kannatan kaupunkialueitten luontotilan suojelemista kaikelta rakentamiselta. Maaseudun pikkukaupungeillakin on usein himokas tapa kaavoittaa lähialueen metsät ja puistot asuntotonteiksi. Ihan kuin ei ymmärrettäisi luonnon arvoa silloin kun luonto on kämmenellä, lähellä.

Minulta on mennyt vuosien aikana monta valokuvauspaikkaa lähialueen metsiköistä, kävelymatkan päästä, ja nykyään on pakko kulkea kauemmas autolla. Tilalle on tullut lapsiperheitten omakotitaloja, vieri viereen. Jokaisen savupiipusta kohoaa karmea päästökäry, joka tuntuu pistävänä nenässä ja leijuu alas kadulle.

Suomalaisetko muka köyhiä? Täällä on duunarilla kuin duunarilla talo rakenteilla ja lauma kiljuvia kakaroita kirkumassa pihalla ja pelottamassa metsikön linnut ja kauriit pois. Vaaleanpunavatsainen pyrstötiainenkin on kadonnut kokonaan vanhoilta pesimäalueiltaan.

Pahin tapaus oli se, kun kaupunki laati kaavoitusluonnoksen Natura-alueen keskellä olevasta metsästään, jossa on muinainen kuivunut joen uoma, hiidenkirnuja,  linnunsilmiä, vuokkoja ja rinne keltaisenaan mukulaleinikkejä. Lahopuissa nakuttaa keltapäisiä  pohjantikkoja ja puitten välissä vilahtelee näätä. Onneksi tämä kaava saatiin estettyä erään yleisönosastokirjoituksen ja sitä myötä ympäristölautakunnankin heränneen kiinnostuksen myötä. Alue jätettiin ennalleen ja se on henkireikä monelle vanhemmallekin vaeltajalle.

Taidan antaa ääneni tuolle paikalliselle kuntapoliitikolle, jos hän on ehdolla eduskuntavaaleissa. Uusimman vaaliennusteen mukaan tosin miehen puolueen kannatus on laskussa, enkä muutenkaan ole kokoomusta koskaan äänestänyt. Puolueella ei kuitenkaan taida olla enää ratkaisevaa merkitystä, niin lähellä ne ovat toisiaan, että on sama, mitä niistä äänestää, jos henkilö on mieleinen.

Keskusta on tänään julkaistun Ylen ennusteen mukaan kovassa laskussa, perussuomalaiset suuressa nousussa. Keskustan kannatuksen lasku on suurinta Oulun seudulla, Sipilän kotinurkilla. Laskupiikki selittyneekin  Sipilän väärään aikaan tulleella positiivisella maahanmuuttolausunnolla.

Samoilla syillä, Oulun ja Arabianrannan järkyttävillä rikoksilla selittynee myös perussuomalaisten merkittävä kahden prosenttiyksikön nousupiikki ennusteessa. Vasemistoliiton prosenttiyksikön nousu voisi selittyä pettymisellä Rinteen lupausten saamaan naurunsekaiseen kritiikkiin ja  vihreiden lasku puolueen yleishajaannuksella. Näistä on lähdetty täysvasemmistoon.


On mielenkiintoista nähdä, mitkä teemat toimittajat nostavat tärkeimmiksi tulevissa kevään vaalikeskusteluissa. Ohittaako ilmastoteema maahanmuutto-ongelmat?  Suomalaisten köyhyys ja työttömyyden hoito, koulutuksen sisällöt ja soten tulevaisuus tullaan taatusti kaluamaan kyllästymiseen saakka.

Itse toivon medialta, ainakin Yleltä,  tinkimätöntä puolueettomuutta, puheenvuoron sallimista kaikille puolueille. Toivon myös, että yhtään tärkeää tulenarkaakaan teemaa ei lakaista sensuurin kouriin, vaan asioista sallitaan keskustella avoimesti ja johdattelematta. Miten minusta kuitenkin tuntuu, että näin ei tule käymään?

*

PS Lukupiiriin on ehdotettu luettavaksi ja keskusteltavaksi Raamatun evankeliumeja: Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Kannatan lämpimästi ehdotusta! Tulkaa kaikki mukaan lukemaan pyhää sanaa, kilvoittelemaan itsenne kanssa ennakkoluulottomasti ja mieli avoimena, valmiina antautumaan hurskaudelle ja valolle, mutta myös epäilylle. Kenties olemme kaikki hitusen parempia ihmisiä evankeliumit luettuamme.

Evankeliumit käsittävät yhteensä vain noin 150 sivua, mikäli vanhaa vihkiraamattuani oikein tulkitsen. Itseäni kiinnostaa evankelistojen kieli, onko siinä persoonallisia vivahteita, ja toki myös sisältö. Tällä hetkellä minulla ei ole evankeliumien kokonaistilanteesta juuri minkäänlaista käsitystä, mitä häpeän. Lähden nollasta.  Kenties opin ainakin joitain hienoja sitaatteja, joita voin sitten heitellä lonkalta täällä blogissani myöhemmin, sopivassa raossa. Muistattehan Lipposen ihastusta herättäneet "nahkurin orret"?  Ja kenties tämä johdattelee meitä myös toisen suuren kirjan, Koraanin, ääreen? Alkasimme paremmin ymmärtää rauhan uskontoa.

172 kommenttia:

 1. Pikaisesti: Latasin ajatuksia Matteuksen Evankeliumista blogiini. En osannut lähettää tai saanut sitä lähtemään oikealla tavalla Einesbaariin. Saat kopioida ja siirtää tekstin lukupiiriin, jos se on mahdollista niin.
  Jeps, vääntö vallasta on alkanut. Kun nyt ihmiset olisivat valppaina, muuta en toivo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leonoora, kiitos, varmaan tarkoin valittuja ajatuksia, odotan kiinnostuneena. Uskon, että keskustelua syntyy. Tapsa on heittänyt ilmaan tuon evankeliumien lukemisen, ja tehnee siitä alustuksen tai jonkinlaiset esisanat. Itse olen siis luvannut lukea materiaalin, vaikka en yhtään tiedä, mitä saan siitä irti. Enköhän jotain. Odotellaan siis jonkin aikaa ja kirjoitetaan sitten kommenteiksi omia huomioita. Eiköhän se näin toimi, vai mitä? Vai räväytetäänkö keskustelu auki ilman esisanoja?

   Poista
  2. Odotellaan esisanoja. En ollut tietoinen, tai en tarkkaan lukenut toimintaohjeita.

   Poista
  3. Tehdään näin ja olkaamme valmiit, kun hetki koittaa. - Valvokaa, neitsyet, sillä ette tiedä, milloin ylkä saapuu.

   Poista
  4. Joo, olen ne lukenut peräkanaa joskus menneisyydessä, en enää edes muista milloin, ehkä nuorena huimapäänä - mutta muistan hyvin pienoisen ällistykseni, kun ne antoivat Jeesuksesta kukin ihan erilaisen kuvan.

   Minulla on nytkin käsitys niiden luonteesta. Siksi sanoinkin Luukkaan versiota "parhaaksi" - eli lähinnä sellaiseksi, kuin ne kuvittelemme. Luukashan kirjoitti myös Apostolien teot.

   Mutta palaan asiaan.

   Poista
 2. Innolla odotan nyt, ennen vaaleja, aivan pähkähulluja lausuntoja/ehdotuksia kansanedustaja ehdokkailta. Niitä takuuvarmasti tulee. Vahinko, jos Juha Mieto ei ole enää ehdokkaana, jo edellisisissä vaaleissa kun putosi. Hän on edustaja, joka ei taatusti tehnyt toimessaan virheitä. Tai ylipäätään mitään.

  Kun kansanedustajien mielipuoliset eläkkeet ovat jonkun ajan kuluttua loppumassa, jokohan nähdään Tanja "koirien kouluttaja" Karpela uudelleen hillotolppaa hakemassa. Tai Suvi "Uganda" Lindén. Hänhän tuli kuuluisaksi aivan harvinaisen osaavana ministerinä. Väittäisin jopa neroksi ja Oulun apostoliksi.

  Minun haaveeni on päivä, kun keskustapuolue lopetetaan tarpettomana ja yhteiskunnalle haitallisena muinaisjäänteenä. Vielä ei taideta vapautuksen päivään yltää?

  Runolliseksi tämä tekee, aloin suunnitella runoteosta "Sipilä lähti aktiivipäivärahalle".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vähän kärjistän, ajatukseni kepuleista ovat samansuuntaisia kuin sinulla Riku. Olen nimittäin joutunut elämään tiiviissä kosketuksissa kepusukuun äidin puolelta. Voin vannoa, että tunnen kepulaisuuden ytimen paremmin kuin omat taskuni.

   Lausuttakoon tässä alkuun vain yksi muisto, jossa edesmennyt tätini, muhkean munatilin haltija, vaiensi kahvia ryystävän sukulaisseurakunnan laakista tokaisemalla keinustuolistaan korva radiossa, että olggast hilja, gon Pura puhuu.

   Poista
  2. Siis, Martti Pura oli silloinen maatalousministeri.

   Poista
  3. Gyllgai mää ny Buran muistan!

   Poista
 3. Jos joku kerkeis perustaa vielä minulle mieluisen puolueen, niin voisin äänestääkin. Puolue, joka löytäisi kaikille halukkalle töitä 40 h/vk, palkoilla, joilla eläisi ilman monenlaisia sosiaalietuisuuksien armopaloja.
  Paljonkohan valtion kassa laihtuisi tai lihoisi? Kukakohan laskisi? Porukka, joka pistäisi kerralla vanhusten, lasten, nuorten ja sairaitten asiat kuntoon. Kotiäideille täysi lastenhoitajan palkka, ja ekstraa muista ylimääräisistä töistä; karjan- ja eläinten ym. muiden ammatillisten hommien hoitamisessa siinä sivussa. Yhteisin verovaroin järjestettäisiin esiopetukset ja ammattiin koulutus. Kunnat kustantaisivat kodin ulkopuoliset virikekerhot lapsille ja kurssit äideille ja isille lasten- ja perheasioiden erilaisissa hoidossa. Lapsilisä poistettaisiin tietyn tulorajan ylittäviltä perheiltä (5000/kk ?) ja tuettaisiin säästyvillä rahoilla vaikka vammaisten kuntoutusta tai lasten muita muita palveluja.
  Yhteisin verovaroin järjestettäisiin lasten ja nuorten opetukset ja ammattiin koulutus.
  Valtio tukisi halukkaita ostamaan maaseudun autiotiloja, vaikka vain omavaraistaloutta varten. Yhteiskunta järjestäisi ilmaista koulutusta karja-ja maatalouden hoitoon. Verohelpotuksiakin ko. tilanteessa voisi antaa. Myös heille, jotka ovat valmiita antamaan ilmaiseksi vanhan maalaipaikan nuorille jatkajille. Vaikkapa maahanmuuttajille.
  Ylellisyystavaroille lisää veroa. Joukkoliikenteet toimiviksi vaikka koululaiskyytien yhteyteen maaseudulla. Kunnalliset taksi-kimppakyydit maaseudulle. Palveluautot: Pankki, posti, kirjasto,kioskikauppa yms. tarvittavat kiertämään kyliä.
  Päivystävät kätilöt ja lääkärit pieniinkin keskuksiin.
  Voi kuinka haluaisinkaan nähdä kukoistavan ja puhdasta ruokaa tuottavan maaseudeun. Sen, että nuoret ihmiset alkaisivat suurin joukoin muuttaa luonnonläheiseen elämään maaseudulle. Erityisen vahvasti porukka tukisi kehityksen suuntaamistä pois kertakäyttökulttuurista. kulkisi mahdollisimmaan kestävään elämänmuotoon. Vihdoinkin alettaisiin antaa materialistinen maailmankatsomukselle tosissaan kenkää ja työpaikoillakin valmistettaisiin vain kestäviä, luontoa kunnioittavia ja ihmisen terveyttä edesauttavia tuotteita.
  Suuret yritystuet pois kaikilta isoilta yrityksiltä.
  Osakkeilla keinottelu tykkänään stop. Asearsenaalit poistoon. Aseiden ostamatta jäämisistä ja kaikkeen siihen liittyvästä jäisi suuri summa rauhanasiain ajamiselle maailmalla metoo-hengessä.
  Nämä edellä luetellut asiat jos joku puolua saa hoidettua, oitis äänestän heitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuu: Porukka, joka poistaisi asuntojen vuokrilla ja hinnoilla keinottelun. Asettaisi katot niin vuokra, kuin omistusasuntojen hinnoitteluille. Porukka, joka saisi ihmisten silmät, korvat ja sydämen näkemään ja kuulemaan ihmisyyteen kuuluvat ja liittyvät tärkeimmät - tarpeellisimmat asiat. Porukka, joka saisi ihmiset opiskelemaan tai opettelemaan lajiveljien ja -siskojen kanssa taitoja, joilla osaa tehdä suhteellisen oikeita valintoja elämässään ja ihmissuhteissaan. Porukka, joka
   aaisi ymmärtämään, että esim. uusi- viimeistä mallia oleva kännykkä tuo hetken hurmion omistamisesta, mutta kestävää ystävyyttä tai rakkautta ihmisen kanssa se, kuten mikään keinotekoinen vempain ei korvaa.

   Poista
  2. Kerrottakoon, että nykyisiä puolueita en voi enää äänestää. Kokoomusta en voisi koskaan, vaikka voittasin miljoonia veikkauksessa, puolueen ajatusmaailma on liian kaukana omastani. Keskustaa en voi äänestää, koska en omista tarpeeksi karjaa, maita, tai metsiä. En pidä myöskään tapaamistani muutamista pönöttäneistä manttalipösöistä.
   Demariakaan minusta ei taida saada: Työnantajan ja työntekijän tuolilla yhtäaikaa istuminen lienee melkoisen ristiriitaista touhua. Vasemmistoliitto pilaantui jo Siimeksen johtaessa. Läheni demareita. Uuden avioliittolain hyväksyminen vihreiden ja vasemmiston siunauksella oli minulle se päätepiste, jonka vuoksi en tule koskaan äänestämään ko. puolueiden edustajia. Sinisilmäisiä ja höynäytettäviä on tietysti kaikissa puolueissa, mutta ei kaikkia arvoja tarvitse romuttaa vain muutaman alullepanijan toiveista ja keinoista aivopestä suuria joukkoja.

   Poista
  3. Mistä kuvittelet, Leonoora, löytyvän rahaa siihen, että valtio kustantaisi kaiken ja järjestäisi työpaikat ihmisille? Pitäisikö veronmaksajien iloisesti kustantaa kaikki mainitsemasi hyvä?

   Utopiasi muistuttaa naapurimaan entistä ihanneyhteiskuntaa, joka romahti omaan mahdottomuuteensa.

   Minä olen uskonut ja kasvanut siihen luuloon, että ihminen hankkii itse työpaikkansa. Kouluttautuu mahdollisimman korkealle, sillä meillähän on ilmainen opintotuettu koulutus. Jokainen terve - ja moni sairaskin - voi opiskella vaikka tohtoriksi asti, sillä korkea koulutus kuitenkin parhaiten turvaa ihmiselle työpaikan. En ymmärrä jatkuvaa kitinää siitä, ettei työpaikkoja ”järjestetä” ihmisille suoraan suuhun ja mieluiten korkeintaan kilometrin päähän kodin ulko-ovesta.

   Poista
  4. Siinäpä propleemia kerrakseen Iines, mutta onhan olemassa jo nykyiset työpaikat, ja varmaankin puolet lisää vapaita työpaikkoja löytyisi yritysten sisältä. Nyt vaan revitään kaikki tehot ahdollisimman pienen porukan selkänahoista.
   Eräs syy työpaikkojen vähyyteen on huonot kauppamiehet, johtajat ja esimiehet. Jos emme olisi menneet EU:n selän taa, vienti vetäisi isoonkin naapuriimme ja työpaikkoja olisi yllin kyllin enemmän. Jos asuminen, liikkuminen ja ruoka ei olisi niin hinnakkaita kuin nyt, ihmiset eläisivät pienemmillä palkoillakin. Varsinkin, jos viisus olla hankkimatta turhaa krääsää ja roinaa olisi tiensä päässä.

   Toki suurin osa ihmisistä hankkii ja tuleekin hankkia vapaassa maassa (?) työpaikkansa itse minunkin mielestäni. Terve, eteenpäin elämässään haluava ihminen ei töitä pelkää eikä vieroksu.
   Nykyisin työehdot ovat vaan viety päin prinkkalaa. Nyt olevinaan on työttömyys laskenut. Kuinka paljon työttömyystilastojen kaunistajia ovat muutaman tunnin viikossa työskentelevät?
   Ihanne yhteiskuntaa ei kai planeetallamme ole vielä missään, eikä tule, koska meidän ihmisten henkisen kehityksen taso sen estää.

   Poista
  5. Olisikohan ongelma siinä, että meillä on jo nyt aivan liian korkea elintaso, jota pidetään yllä velkarahalla ja älyttömällä verotuksella?

   Joku professorihan päivittelikin, että meillä pari ylintä tuloluokkaa rahoittaa kaikkien muiden elatuksen.

   Opiskelijatkin valittavat köyhyyttään ja kurjuuttaan, vaikka me vain vähän vanhemmat emme aikoinaan osanneet edes uneksia nykyopiskelijoiden saamista tuista!

   Mutta kun tottuu saamaan kaiken valmiina, niin mikään ei riitä.

   Poista
  6. Lopetetaan "älytön verotus" ja sen myötä myös julkisin varoin kustannetut asiat ja palvelut. Päästään keskiluokasta eroon, loppuu kaikenlainen kitinä ja rutina. Mahdollisimman suuri keskiluokka on älyttömään pohjoismaisen hyvinvointivaltion älytön idea. Onneksi sitä on onnistuttu supistamaan ja toivottavasti se saadaan kutistumaan mahdollisimman pieneksi. Eräs hyvä keino on tuloverotuksen pienentäminen ja pääomaverotuksen keventäminen entisestään. Kukin eläkööt ja pärjätköön omillaan. Kaikesta yhteisestä (valtion ja kuntien) omaisuudesta on pyrittävä eroon, tuottoisatkin yritykset on myytävä ja mielellään hyviin globaaleihin käsiin, kuten sähkönjakeluverkot. Se oli hyvin tehty! Seuraavaksi voidaan myydä tie-ja rataverkot. Terveyspalveluthan saadaan toivottavasti myytyä viimeistä nurkkaa myöden (kauppaanhan kuuluvat kaikki kuntien omistamat kiinteistötkin). Veden, jakeluverkkojen ja varsinaisen juomaveden tuotannon, myynti yrityksille on myös tavoiteltava asia. Kaikesta yhteisestä varallisuudesta on parasta päästä eroon. Se on sosialismia ja sosialismi on syöpä.

   Poista
  7. Ymmärrän yskäsi. Vaan miksi mennä karrikoiden äärilaitaan, kun paras tie kulkee jossain välissä?

   Totuushan on se, mihin Tapsa tuossa ylempänä viittaa: äärettömän pieni osa suomalaisista maksaa jopa leijonanosan kaikista verotuloista. Rohkeimpien arvioiden mukaan vain 10 - 15 prosenttia suomalaisista on rikkaita ja hoitelee 70 prosenttia verotuloista. Tätä taustaa vasten haukuttu Björn Wahlroos on hyväntekijä miljoonien verolahjoituksillaan. Kiitos Björn! Tehkää sama perässä ja lopettakaa kitinä.

   Itse olen aina ollut maksumiehen roolissa. Vielä eläkkeelläkin maksan kolmasosan eli kolmisenkymmentä prosenttia tuloistani veroina. Pääomaatuloja 0 euroa. Töissä ollessani 41 prosenttia. Se riipaisi velkaisessa yksinhuoltajataloudessa. En osannut iloita ilmaisista katuvaloistakaan.

   Ikinä en ole saanut asumistukea enkä opintotukea, en mitään nyt yleistä jakorahaa. Julkiseen hammashoitoon en ole päässyt, vaan senkin puolen olen maksanut itse. Samoin puhesairauteni toteaminen ja vuosien hoito tapahtui yksityissektorilla. Työterveyslääkäri viittasi kintaalla ja komensi yksityissektorille, siis ilman lähetettä.

   Poista
  8. Jokainen joka tienaa itse elatuksensa tietää, että jopa aivan keskitason tuloilla verottaja vie jokaisesta ylimääräisestä eurosta puolet.

   Käytännössä tulos on se, että erilaisille tuilla elävä saa nettona ihan saman kuin työssäkäyväkin.

   Tällainen murentaa yhteiskuntamoraalia vaarallisesti ja johtaa vihaan ja keplotteluun. Hyvä esimerkki ovat edustajamme, jotka kiertävät itse tekemäänsä älytöntä veroprogressiota verovapailla "korvauksilla", jotka saa ilman kuitin kuittia.

   Jos kerran he, niin miksen minäkin?

   Poista
  9. Valtion kassaan tulevista verotuloista vain noin 10% on ansiotuloveroja, loput verotuloista tulee muusta verotuksesta. Se kaikkein rikkain tulokymmenys saa yhteisestä sosiaaliturvakakusta hitusen enemmän kuin se köyhin kymmenes väestönosa, tuloluokka. Kummatkin ääripäät saavat 10%, loput 80% jakautuu melko tasaisesti muiden tuloluokkien kesken.

   Ja kun netistä tämän luin,niin ikkuna-iinekselle, toisin kuin muille kansalaisille, ei ole myönnetty yhtään minkäänlaisia etuuksia tai sosiaalisia tulonsiirtoja. Hän on poikkeusyksilö. Yksityslääkärillä käy eikä kuulu edes yleisen sosiaalivakuutuksen piiriin.

   Keskiluokka jakaa toinen toisilleen mm sosiaaliturvaa (paitsi siis ikkuna-iines, joka vain maksaa eikä saa yhtään mitään). Laaja keskiluokka, johon hyvinvointivaltion idea perustuu, on tärkeä väestöryhmä. Sitä uhkaa nyt mm rikkailta keskiluokan harteille siirretyt verot. Kaikken rikkaimpien kokonaisverotus (ml.pääomaverotus) on keventynyt.

   Keskiluokka supistuu, sitä kutistetaan tietoisesti. Se ei paranna keskiluokan asemaa vaan heikentää sitä entisestään. Se, että keskiluokkaan kuuluvat itse sahaavat omaa oksaansa, on merkillistä tajunnanvirtaa. Juha Siltala on muuten kirjoittanut tästä aiheesta liki 500-sivuisen tietokirjan. Tieto tuskaa lisää, mutta saattaa myös samalla opettaa ajattelua.

   Poista
  10. Tapsalle: kannattaa tutustua hyvin paneutuen suomalaiseen sosiaaliturvaan. Yleisen pakollisen ja yhteisen sosiaalivakuutuksen piiriin kuuluvat vielä ainakin kaikki suomalaiset. Maksajina ja saajina. Tietenkin sen voi romuttaa, mutta mitä ehdotat tilalle? Sosiaaliturvauudistus tulee, seuraavan 10 vuoden sisällä. Mihin ja minkälaiseksi muuttaisit sen?

   Poista
  11. Kärjistät suorastaan mestarillisesti, Anonyymi. Ettei vaan keskellä näkökenttääsi ammottaisi harmaa alue? En muista, mikä sen näköhäiriön nimi on, jossa "näkee" vain kentän laidat.

   Taipumus sijoittaa asiat kentän reunoille, vie väistämättä harhaan. Totuus on jossain muualla, vaikka hakisi netistä miten monta todistetta ja tilastoa tahansa reunojensa vahvikkeeksi. Ihminen, joka on nähnyt valon, sokaistuu usein tällä tavalla.

   Kun oikeassa elämässä asiat eivät mene, niin kuin paperilla seisoo. Julkinen terveydenhoito on tietenkin nimellisesti kaikille kansalaisille, käytännössä ei. Ihmiset ovat erehtyväisiä näissäkin paikoissa. Minä en saanut hammashoidosta aikaa särkypotilaanakaan, koska olin käynyt yksityisellä. Käskettiin mennä sinne, kun "nyt on niin kovat jonot ja vain yksi hammaslääkäri". Työterveyslääkäri vähätteli puheen pätkimistäni ja käski tilata ajan yksityiseltä foniatrilta isosta kaupungista - vaikka olin puhetyöläinen. En ole osannut vaatia enkä pitää puoliani. Olen kiltisti lähtenyt julkisesta, kun kerran ovea on osoitettu.

   Ja totta on, että olen maksanut opintoni opintolainoilla ja omalla työllä ja asunut ilman asumistukia. Miksi sitä ihmettelet. Taidat olla aika nuori etkä osaa edes kuvitella, ettei joka puutteeseen saisikaan yhteiskunnalta rahaa?

   Poista
  12. Anonyymille: tunnen kyllä suomalaisen sosiaaliturvan riittävän hyvin tietääkseni, että se on äärimmäisen sekava ja passivoiva, eikä se vähennä köyhyyttä vaan pitkittää sitä.

   Tästä ovat yhtä mieltä lähes kaikki poliitikot ja asiantuntijat - vain anonyymimme pitää sitä erinomaisena.

   Pienenä kuriositeettina sosiaaliturvastamme tositarina viime viikolta: näin maahanmuuttajan toimeentulohakemuksen, jossa haettiin tukea uusien mattojen hankintaan.   Poista
 4. Perus-, siniset- rkp- yms, he eivät ole minua varten. Entä kristilliset? PaavoVäyrynen ja aidot kommunistit?
  Näistäkö pitäisi valita, jos sitä aitoa, minulle sopivaa puoluetta ei ehditä perustaa? No, odotellaan.

  VastaaPoista
 5. Kristillisiä voisin hyvinkin äänestää, jos he ymmärtäisivät paremmin ihmisen moninaisuutta. Ihailen hyvyyttä, vuorisaarnamaista lähimmäisen rakastamista, mutta eihän se oikeasti toimi. Ihminen on myös paha, ja on ihmisiä, jotka ovat kokonaan pahoja - psykopaatit.

  VastaaPoista
 6. Ehkä kristilliset - puolueena ainakin - oppivat ajan kanssa ymmärtämään, että sukupuolia on jo - montakohan niitä olikaan - ja lisää tulee, kunhan nikkarit keksivät niitä lisää. Että on pakko hyväksyä gender-uskonnot, jos haluaa pysyä eduskunnassa.
  Kirkon sisällä on jo niin paljon myyriä,että vanhakantaiset papit jyrätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoke mitä sanotte, mutta minua pelottaa tulevaisuus, jos nämä älykköfeministit ja muu gender-porukka pääsee vallankahvaan. Monet ovat käyneet terapiassa vahvistamassa pyrkimyksiään ja psyyke- että hormonilääkkeet antavat lisää potkua pitää kiinni pakkomielteistään. Toivottavasti robotit valtaavat paikat nopeammin.
   Evoluutio pyrkinee johdonmukaisuuteen eliölajien kehityksessä. Mutantteja ja albinoja on silloin tällöin joukossa, mutta kumpien arvojen mukaan enemmistön pitää ensisijaisesti elää? Onko homosapiensilla ylipäätään olemassa elämänarvoja, jotka on hyväksi havaittuja muuttamatta.

   Poista
  2. Täällä provinssissa ei tapaa muunsukupuolisia eikä juuri homoseksuaalejakaan. Asiat salataan, sillä satakuntalainen keskustahenkinen ahdasmielisyys jyllää voimallisena. Yhteen aikaan vappumarssillakin käytiin Turussa, ettei vaan kukaan näe.

   Olen nähnyt muunsukupuolisia vain televisiossa, joten en osaa sanoa mitään näkemäni perusteella. Olen kuitenkin utelias ja faktahakuinen (sic), uskoni tieteeseen on vahva. Jos tiede sanoo, että asia on luonnollinen ja olemassa, on se minullekin sitä ja todistettavissa, Kätellään siis kaikkien kanssa, jopa pedofiilien. Ihmisiä me kaikki täällä olemme. Rujoimmatkin, jostain jotain kautta tällaisiksi kehittyneet.

   Poista
  3. Totta, että maailmassa lapsia syntyy monella tapaa kehitysvammaisina. Myös heitä, joiden sukupuolielimet ovat joko kehittymättömät tai muutoin poikkeukselliset. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon heitä maailmassa todella syntyy.
   Toisaalta pystyykö sitä kukaan täysin tietämäänkään. Monille asia on arkaluontoinen, eivätkä he halua toitottaa vammastaan koko maailmalle. Olisi mielenkiintoista tietää mihin sukupuolen kehitysvammojen tilastot perustuvat. Kuka ne on laskenut ja arvioinut?

   Poista
 7. Täällä riemullisina haluavat herättää huomiota ihmisoikeus-ja tasa-arvotaistelussaan ja marssivat silloin tällöin kaupungilla kovaäänisinä.
  Olin äskettäin naistenosastolla penkomassa alekoria. Säikähdin, kun pitkä "miesnainen" tuli samoille alusvaateapajoille. Kulahtanut peruukki ja naisten vaatteet. Niin surullista on, kun syntymässä saatu miehen keho ei kuitenkaan katoa tai peity naisten vaatteiden alle. No, ilmeisesti hän oli kuitenkin onnellinen. Kuten varmaan kaikki erilaisiksi itsensä tuntevat ja julistautuvat tavallisten tallaajien joukossa. Nauttikoot toki onnestaan vapaasti, mutta se, että lapsia ja nuoria - kouluissa koululaisia - aletaan aivopestä samaan kastiin on jotakin, mikä ei minusta ole oikein.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi kirjoittaa: "Kaikesta yhteisestä varallisuudesta on parasta päästä eroon. Se on sosialismia ja sosialismi on syöpä."
  Voitaisiin kokeilla toki muutama vuosi ehdotustasi. Käännätkö takkisi, jos kokeilu päättyy huonosti? Oletko miettinyt loppuun asti, mitä seurauksia äärikapitalismilla vai ääriliberalismiako se olisi, on
  yhteiskunnille? Olisi mielenkiintoista tietää näkemyksesi asiaan. Ettei vain pitemmän päälle seurauksena olisi juuri tuo vihaamasi yhteiskuntamuoto?

  VastaaPoista
 9. Suuntautumissta ja sukupuolisuuksista en laajemmin tiedä mitään. Nyt luin lehdestä entisen Kata Kärkkäisen sanovan itseään pan-seksuaaliseksi. Viitseliäisyyteni ei riitä ottaa selkoa, mitä tällainen uudelta kuulostava määrittely pitää sisällään. Minä luulin vanhanaikaisuuttani ja junttiuttani, että Kata on hyvinvoivan perheen tyttö, joka rahasta pyllisteli miestenlehdissä.

  VastaaPoista
 10. Riku, Osoitteen takan näköjään pähkäillään myös: https://keskustelu.suomi24.fi/t/12071881/mika-vtun-panseksuaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kiitos Vaan Leonoora, mutta edelleenkään en aio vaivautua, en tarvitse tämän "uutisen" tai "uutelman" kaltaista pään sisältöä. Paskaa päässäni on jo tarpeeksi.

   Poista
  2. Itse pidän tuota kyseistä Suomi.24-foorumia täysin luokattomana, enkä lue sitä sitä ollenkaan.

   Poista
  3. Suomi24:sta en ole vuosiin katsellut. Joskus vuosia sitten kirjoittelin sinne kauheita provoja. "Tulin katsomaan, mitäs teille hullut kuuluu!", kirjoitin perussuomalaisten sivulle ja sain pitkän eston koko 24:lle. Niin se aika muuttuu ja asiat saavat uusia muotoja.

   Minua on melkein itkettänyt, kun luin vihreän fasismin sulkevan Hämeentien, yhden Helsingin verisuonista, yksityisautoilun pysyvästi maaliskuun alussa. Kuinka tällaista voi tehdä, joutuvatko nuo roistot ikinä vastuuseen rikoksistaan ihmisiä vastaan?

   Pikkutytöt tätä maailmaa johtavat.

   Poista
  4. Tuinnen palstan netin alkuajoista, joskus 2000-luvun alusta, jolloin innoissani kirjoittelin sinne sun tänne kokeillakseni joukkojenhurmaamistaitojani. Se oli kieltämättä hauskaa aikaa. En valehdellut, mutta käytin kieltämättä mielikuvitustani ja välillä olin tosissani. Sain joskus juttuni koko palstan kaikkien osastojen luetuimpien kärkipaikoille, ja olihan se kivaa. Otin jutun ammatillisesta näkökulmasta, verrytelläkseni kynääni.

   Aika pian tokenin ja kyllästyin, kun löysin asiallisempia foorumeita, kuten nyt blogit. Nykyään luen aika paljon myös HS:ien keskusteluja. Siellä on asiallinen meno.

   Poista
  5. Kirjoittamisen verryttelemiseen minäkin sitä käytin. Mitään en oppinut.

   Poista
 11. Joskus olen lukenut "Vauva-sivuja" ja saanut nauraa ja ihmetellä. Suomi kaksnelosen keskusteluista olen lähinnä lukenut ihmisten kokemuksia automaattisesta ilmastoinnista ja hampaan juurihoidosta. Aiheita laidasta laitaan siellä näköjään on. Koskaan en ole ottanut osaa niissä keskusteluihin, enkä ota. Facebookissa olin, mutta erosin massiivisten tietovuotojen jälkeen.

  VastaaPoista
 12. Iines kirjoitat "pääkirjoituksessasi": On mielenkiintoista nähdä, mitkä teemat toimittajat nostavat tärkeimmiksi tulevissa kevään vaalikeskusteluissa. Ohittaako ilmastoteema maahanmuutto-ongelmat? Suomalaisten köyhyys ja työttömyyden hoito, koulutuksen sisällöt ja soten tulevaisuus tullaan taatusti kaluamaan kyllästymiseen saakka.
  Toimittajilla on tuhannen taalan paikka kysymyksineen ja asia-aiheineen. He voivat kysymyksillään ja rajatuilla asiasisällöillään joko viedä äänestäjien mielenkiinnon tai pahimmassa tapauksessa johdatella
  äänestäjiä vääriin suuntiin.
  Miksi eivät koskaan vaalipaneeleissa kysy ehdokkailta yllättäviä kysymyksiä: "Kuinka voit, miten on sieluntilasi laita? Mikä on uskonnollinen vakaumuksesi? Kerro tärkeimmästä lukemastasi filosofista muutamalla sanalla. Minkä kirjan tuhoaisit maailmasta jos voisit? Minkä värisistä kengistä pidät eniten? Miten toimisit kohdatessasi psykoosiin juuri vajonneen ihmisen, kun lääkäri ja sairaalat ovat 100 km päässä? Kuinka monta kertaa päivässä hoitajana vaihtaisit vanhan sänkypotilaan vaipat? Montako hyvää ystävää sinulla on? Millä summalla luulisit pärjääväsi työttömänä? Jne. Jne. Viisaat toimittajat avustajineen voisivat tehtailla kysymykset koskien sotea tai mitä tahansa niin, että vastaajat toisivat vastauksissaan esille myös osan persoonallisuuttaan. Yllättävissä kysymyksissähän naamari saattaisi hyvässä lykyssä rakoillakin.

  VastaaPoista
 13. Pahkeinen, jäi lainausmerkit pois. Iineksen teksti loppuu -saakka sanaaan ja allekirjoittanut jatkaa siitä.

  VastaaPoista
 14. Pernodia, nuoruuteni lempijuomaa olen nyt opiskellut ja kerrannut. Olen valmis kohtaamaan evankeliumit ilman ennakkoasenteita ja skitsoja, lukuunottamatta kaikkia niitä, joita ikuisesti kannan. Antaa tulla vaan. Lapsuudesta asti olen tietänyt olevani paha ja puutteellinen, näkemykseni ei iän myötä ole parantutunut, eikä ylhäältäkään ole tullut merkkiä muusta. - Jumalani, Jumalani, kuinka kauan vielä tätä kidutusta, päästä minut jo rauhaan, lepoon iankaikkiseen ja ihanaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma oli musta, erittäin musta, eikä pelastusta ollut, kaikki ihmiset sen tiesivät. Jeesus itki hiljaa nurkassa: "Isi on kai kännissä!"

   Poista
  2. Tuli yö ja tuli seuraava yö. Jumala sanoi; olkoon menneeksi, Niko Eekkeri käy. Ja Niko kävi. Vaan eihän siitä totisesti, totisesti siitä mitään tullut, eekkeröinniksi kävi. Niko paikallaan. Blues, Jazz ja koripallo.

   Poista
  3. Vaan Oulussa on taas uusia lasten hyväksikäyttötapauksia, kolme neljä turvapaikanhakuun tullutta nuorta miestä on ollut asialla ja nyt kiinni, yksi taisi olla vielä karussa. Ovatkohan nämä lukutaidottomia tyyppejä, kun kotoutus ei ole purrut?

   Sipiläkin taisi taas vakuutella, että ei nyt vihapuhetta, mutta tekijöitä täytyy kyllä rangaista. - Siis onpas pääministerillä nyt kovat piipussa. Mitä sanoo vastuuministeri? Eron paikka. Eihän tämmöistä voi sivuuttaa edes vaalikeskustelussa. Vai voiko? Yksi niistä lapsista on nyt kuollutkin.

   Poista
  4. Tässä käy nyt suurella todennäköisyydellä niin, että Oulun seudun oman ministerin puolueen kannatus putoaa edelleen ja roimasti, ja vastaavasti perussuomalaisten kannatus nousee kohisten.

   Päättävät elimet ovat hipi hiljaa, samoin twitter ei laula. Jos Teuvo Hakkarainen olisi tavattu tyttö kainalossa, twitter räjähtäisi raivosta.

   Poista
  5. On, seuratakseni keskusteluja. Itse en tuota mitään, koska olen pidemmän ja hitaamman viestinnän ystävä.

   Poista
  6. Vai näin kaukaa viiden vuoden takaa sinun piti hakkaraisesi löytää. Tähän kyllä viittasinkin hakkaraisellani. Kaikki foorumit räjähtivät. Nyt ollaan hipi hiljaa, kun Oulussa tapahtuu.

   Valinta sekin, kertoo paljon ihmisestä.

   Poista
  7. Josef on aisankannattajista tunnetuin. Maria oli vähän vosu, pettämään altis.

   Oli siinä Jeeuksella perhesuhteissa kestämistä.

   Poista
  8. Tekoja päättäjiltä vaatisin nyt näistä lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä enkä mitään diplomaattista puheenhöpinää. Taitaa vaan olla niin, että päättäjillämme on omat päättäjänsä vai mistä moinen ettei toimeen tartuta. Rahalla ja valistuksella ei pitkälle pötkitä.

   Poista
  9. Eilisessä Hesarissa kysyttiin yhdeksältä puoluejohtajalta, mitä nyt Oulun tapausten jälkeen - 16 turvapaikanhakutaustaista epäiltynä - pitäisi tehdä. Kuusi puoluejohtajaa pani syyn tapahtuneesta suomalaisten niskoille ja halusi vain lisää rahaa kotoutukseen ja tukitoimiin eli byrokratiaan. Kolme ehdotti suoraa toimintaa, puuttumista turvapaikanmyöntämisprosessiin: Essayah, Terho, Halla-aho.

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Äläpäs sotke nyt asioita. Ei näitä uusia oululaisraiskaajia kukaan syytä siksi, että he ovat muslimeja, vaan siksi, että he ovat raiskanneet ja hyväksikäyttäneet lapsia. Mikä siinä on väärin?

   Poista
 16. Siksi juuri turvapaikanhakijoita ei saa syyttää rikollisten teoista. Se on oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saa. Kun turvaa hakeneet turvan saatuaan luovat itse turvattomuutta tekemällä rikoksia turvanantajien heikoimpia jäseniä kohtaan, on se jotain niin ääretöntä pahaa, että siitää saa ja siitä tulee jokaisen terveen kansalaisen suuttua ja kyseenalaistaa rikoksentekijöille annettu turva ja elatus.

   Tottakai näin hirveissä rikoksissa mainitaan kansalaisen status, turvapaikanhakija tai kiintiöpakolainen. Miksei mainittaisi? Tärkeämpi on suojata lapset kuin rikolliset.

   Sille me emme nähtävästi mitään mahda, että nämä seksuaalirikospiikin suomalaisiin tilastoihin aiheuttaneet ovat tehneet sen ihan itse.

   Poista
  2. PS Aamuinen HS kirjoittaa jopa näin:" - - julki tulleiden rikosten epäillyt tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä, jotka ovat saapuneet Suomeen turvapaikanhakijoina tai kiintiöpakolaisina".

   - Syytätkö nyt Helsingin Sanomia turvapaikanhakijoiden syyttämisestä?

   Poista
  3. Miksi syyttäisin? HS ei vaadi jokaisen pakolaisen rankaisemista.

   Poista
  4. Avaapas nyt hieman laveammin ajatuksiasi. Täälläkö joku vaatii kaikkien pakolaisten rankaisemista?

   En ole kyllä huomannut.

   Poista
  5. Heh, minua nauratti, kun jopa suomenruotsalainen kaverini kertoi äänestävänsä kevään vaaleissa perussuomalaisia. Perusteli hyvin, että puoluehan on täynnä kaikkia kylähulluja, hakkaraisia ja muita, mutta jotain täytyy tehdä. Niin täytyy. Täytyy.

   Poista
  6. PS Pitää nyt puhua kuitenkin käsittääkseni turvapaikanhakijoista, ei pakolaisista. Kaikki eivät ole pakolaisia.

   Poista
  7. Järkevää on ottaa oppia Linkolasta. Joka ei voi, hän ei pysty. Antaa mennä vain.

   Poista
  8. Voisin olla Mankemangin kanssa samaa mieltä monestakin asiasta, ellei hän alkaisi esittää kannalleen perusteluja...

   Poista
 17. Elämä on menetyksiä, kuoleman kestämistä, niin se etenee.

  Eppu Normaalin alkuaikojen keskeiselle hahmolle, Mikko Saarelalle, ja hänen poistumiselleen, osoitan syvän surunvalitteluni. Hyvät lähtevät ensin. Lili Marleen.

  VastaaPoista
 18. Asioita pitäsisi pystyä tarkastelemaan monilta puolilta, niin tässäkin Oulun tapauksessa. Mielenkiintoista on, että Oulusta nousevat uutisiin niin suuret tähdet - seksuaalivähemmistöjä edustavat Saara Aalto, Antti Tuisku, kuin nyt alaikäisten raiskaustapauksetkin. Ollaanko Oulussa erityisen seksuaalisia? No, ei vaineskaan, mutta sinänsä kumastuttavaa.
  Kyllä nuorten vanhemmilla ylipäätään on peiliin katsomisen paikka myös. Millaisista perheistä nämä raiskauksen uhrit ovat? Vanhemmat tietysti harvoin saavat tietää, mitä nuoret netin ihmemaailmassa tekevät, kun silmä välttää. Vanhemmuuden kuulee olevan monilta kadoksissa. Ei osata ja uskalleta olla alaikäisitä lapsista vastuussa. Ikävä kyllä, myös monet nuoret jyräävät vanhempansa, eivät arvosta ja ota neuvoja vastaan tai noudata niitä. Vanhemmissakin on murrrosikäisen tasolle jääneitä isiä ja äitejä. Viimeksimainitut elävät jo varhaisteinien tyttäriensä kautta uutta nuoruuttaan, seuraten nuorisomuotia ja istuvat nenät kiinni kännykässä.
  Murrosikää lähenevät lapset ovat helppoja saaliita hyväksikäytön uhreja etsiville. Kiinnostus toista sukupuolta kohtaan on herännyt, ja koskapa moni alaikäinen nuori haluaa ja mielestään onkin jo vanhempi kuin ikänumerot näyttävät. Komeiden poikien ihailevat puheet netissä nostavat itsetuntoa ja rohkeutta.
  On vaikea tietää,ovatko kaikki raiskaukset tarkoituksellista julmuutta halventaa eri uskontokuntia edustavia lapsia ja siten myös yhteiskuntaa ja uskontoja. Onko teot eräänlaista kostoa vapaamieliselle seksuaalisuudelle länsimaissa?
  Eivätkö suomalaiset täysi-ikäiset naiset ole kiinnostuneita turvapaikanhakijoista intiimimpiä ihmissuhteita heihin solmiakseen?
  Ovatko teot suurelta osin vain tietämättömien, kypsymättömien lapsien hyväksikäyttöä, helppoja saaliita käyttää omiin tarkoituksiinsa. Toivottavasti jotakin selviää, miksi näin pääsi käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Ookkona Antti Oulusta?
   - Miekö? En sunkhan, mie oon Rovaniemeltä pois.
   - Pelekääkkönä mamusetiä?
   - Jo vain.

   Poista
  2. Leonoora, eiköhän Saara Aalto ole esillä musikaalisuutensa eikä seksuaalisuutensa vuoksi. Se on sivuseikka. Eihän Katri-Helenan seksuaalisuuskaan esille nouse, miksi sitten Saara Aallon? Uskoisin, että seksuaalisuus on käytännössä yhtä triviaali seikka homolle kuin heterollekin.

   Kai nuo pedofiiliringit ovat puhtaasti seksin harjoittamiseen tähtääviä operaatioita. En jaksa uskoa muihin motiiveihin.

   Poista
  3. Se vielä, Leonoora, että vastuutat nyt lapsia asiassa, jota he eivät vielä täysin ymmärrä.

   Eiköhän aika paljon vastuuta pitäisi vierittää niille tahoille, jotka ovat valistaneet lapsia, että näihin tulijoihin pitää suhtautua täysin avoimesti.

   Poista
  4. No, oikeassa olet, mutta toisaalta ei Katri-Helenasta ole taidettu tehdä dokumenttia rakkaittensa ollessa aina mukana eri kiertueilla.
   En vastuuta tietenkään lapsia. Emme todellakaan tiedä kaikkea julkisuudessa esillä olevien tietojen perusteella. Rikos on rikos. Tosin alaikäisiä poikiakin on ilmeisesti joittenkin uutisten mukaan joukossa.
   Onko mukana päihteitä, jos on, se tekee rikoksista vielä raskaampia.

   Poista
  5. En puolustele pahantekijöitä. Oikeudessahan rikokset todistetaan ja päätetään rangaistuksista. Emme varmaankaan saa tietää koskaan kaikkea sitä, mitä todella on tapahtunut alaikäisten rikosten kohteiksi joutuneiden vuoksi.
   No, toivotttavasti kaikki oppivat jotakin näistä
   tapauksista. Myös media,joka tuputtaa seksististä materiaalia, -hengen ravintoa kaupallisiin tarkoituksiin. Salkkarit ovat olleet suosittu sarja, jota pikku-tytöt ovat vuosia seuranneet äitiensä kanssa, yhden esimerkin mainitakseni.

   Poista
  6. Joka tapauksessa, uhri ei ole koskaan syyllinen hyväksikäyttöön, eritoten lapsi ei ole koskaan syyllinen, vaikkei osaisi tai uskaltaisi edes vastustaa. Alle viisitoistavuotias ei ole henkisesti kypsä aikuisten seksiin. Ei edes silloin, kun ei tiedä sitä.

   On paljon aikuisia, jotka eivät pysty olemaan kyllin jämäkkiä ja turvallisia aikuisia lapsilleen, kodeissa on paljon puutetta ja ongelmia ja lapsia voidaan kohdella myös kotona huonosti. Ei ole ihme, jos lapsi hakee hyväksyntää ja rakkautta netistä. Syy on silti vain ja ainoastaan aikuisten, jotka viettelevät lapsia täysin tietoisesti. Heitä sanon pahoiksi ja kylmiksi.

   Poista
  7. Ei ole kahta samanlaista lasta, eikä kaikkiin lapsiin käy samat kasvatusmetodit.

   Syyllinen on minusta tekijä. Lapsihan se alle 25-vuotiaskin vielä on. Suurin osa vanhemmista on varmaan lastensa parasta ajattelevia. Nykyään ei vain enää alle 15-vuotiaitakaan voi kahlita kotiin. Lasten kavereilla on suuri merkitys lapsiin ja on toki myös lapsia, jotka tekevät, mitä itse sattuu huvittamaan eikä sitä, mihin vanhemmat ohjeistavat.

   Poista
 19. Maailmassa on hurjasti äärimmäisen epätasa-arvoisia yhteiskuntia joissa edelleen on alaikäisiä lapsivaimoja. Ovatko "Oulun pojat" väkivallantekijät ko. kulttuureista ei voi tietää.
  Ajaisivat vihreät ja vasemmisto maailmasta todellisia tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia edistäviä asioita. Oma narsistinen napa, himoitut edut ja vallankäyttö ovat -Kaikki mulle heti- sukupolvea lähimpänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulun epäillyt ovat Irakista, Afganistanista, Somaliasta, Eritreasta, eli perinteinen kulttuuri on heillä mitä todennäköisimmin lähes homogeeninen muslimikulttuuri.

   Poista
 20. Kuolemantuomiota ehkä tulevaisuudessa tarvitsemme. Rikastunut kulttuuri sitä ehkä tarvitsee. Arabit ovat ihania ihmisiä. Eivät apinoita.

  VastaaPoista
 21. Israel senkun porskuttaa keskellä huonosti voivia, sotiinsa ja paskoihinsa hukkuvia, arabimaita. Edistykselliset ovat sellaisesta hyvin, hyvin vihaisia kuin Nasse-setä. Eläköön Leonid Breznev!

  VastaaPoista
 22. Enää tältä elämältä toivon, että olen vielä riittävässä kondiksessa, kun ulosheittäjäiset alkavat. Ne alkavat kyllä ja olen aktiivi. Vetäkää viranomaiset käteenne, muuhun teistä ei ole. Imekää ministeriä!

  VastaaPoista
 23. Ehdotan pikaista lainmuutosta ja kuolemantuomioita Oulun lastenraiskareille. Voisivat tilaisuuden vielä näyttää suorana televisiossa. Mielummin sitä katsoisi kuin täysistuntoja.

  Ja haista sinä vihru alapääsi, ennenkuin alat mollaamaan!

  VastaaPoista
 24. Lain kunnioitus on tärkeää ja minun ohjenuorani. Arabeista tykkään ihan kauheasti, voikun ovat söpöjä. Ikinä ei tulisi mieleeni ampua heitä haulikolla.

  VastaaPoista
 25. Kyllä, tosiaankin, kuolemantuomio pitää palauttaa Suomen lainsäädäntöön. Johan sitä kai Unicefkin kaipaa, paskojaan ja mokauksiaan huoltaakseen. Sähkötuolit kunniaan, ne ovat ympäristöystävällisiä.

  VastaaPoista
 26. Jokohan olisi aika tunnustaa, että kyseessä on kulttuurinen ongelma, jota ei voi poistaa parin viikon kotoutuskoulutuksella? Ihminen oppii perusarvot ja käyttäytymismalit jo lapsuudessaan eikä niitä voi noin vaan korvata aivan erilaisen kulttuurin uusilla arvoilla. Ne voivat palata jossain vaiheessa, jos hetkeksi poistuvat. Tämä on nähty mm. jo kotoutuneiksi luultujen terroristien teoissa.

  Kun tekijöiden määrä Oulussa on jo parissakymmenessä, alkavat tilastoprosentitkin mennä kaksinumeroisiksi. Jos kantasuomalaiset toimisivat samoilla prosenteilla, tekijöitä olisi satojatuhansia.

  Siteeraan tässä HS:ia, koska tuon paremmin asiaa ei voi sanoa: "Se, että kyse on kulttuurisesta ongelmasta, ei tee mitään kulttuuria huonommaksi tai ihmistä huonommaksi, mutta nämä erot tulisi ottaa käytännön tasolla huomioon, koska pelkät säädetyt lait, eivätkä edes istuttu kahden vuoden tuomio, tule sitä käyttäytymistä muuttamaan."
  (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005963532.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai niin. Paheksun suuresti niitä rohkeita ja urhoolisia sankareita, jotka ottavat nirrin pois Oulun mutumatuilta. Paheksun sellaista aina, hyi, hyi!

   Poista
  2. Riku, älä nyt pelleile! Joku ottaa sinut pian tosissaan.

   Poista
  3. Jaa mää vai? - Aina olen tosissani kuin Maalaisliittolainen tupailloissa.

   Poista
  4. Uutisissa kerrottiin, että nyt paljastuneet rikokset saattavat olla "jäävuoren huippu". Varmasti lieneekin tapauksia, joissa rikoksen kohteeksi joutunut ei ole uskaltanut kertoa asiasta kenellekään. Kuinka tämä on mahdollista, jos tieto pitää paikkansa.

   Poista
  5. Jos Keskusrikospoliisi sanoo lehdelle, että Oulun parisenkymmentä epäiltyä on jäävuoren huippu, se tarkoittaa sitä, että näitä turvapaikanhakijoitten seksuaalirikoksia on huomattavasti enemmän ja muuallakin kuin Oulussa. Toisin sanoen poliisilla on tietoa, medialla ei.

   Poista
  6. Mikään yksittäinen tekijäryhmä ei korostu, sanoo Rikosylikomisario.

   https://yle.fi/uutiset/3-10593661

   Poista
  7. No ei tietenkään korostu, jos verrataan pelkkiä irrallisia määriä.

   Vaan tämä vertailutapa ei anna objektiivista kuvaa tekijäryhmien teoista. Jos halutaan oikea ja totuudellinen kuva, tekojen määrät pitää tietenkin suhteuttaa ryhmien jäsenmääriin.

   Tällöin ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksiin epäillyistä oli lähes 24 prosenttia ja raiskauksiin epäillyistä noin 29 prosenttia vuonna 2017. Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä oli tuolloin 4,5 prosenttia ja suomalaisten loput. Mitä tästä ajattelet, Mankemang? 

   Poista
  8. Taidat laskea naiset ja lapset mukaan.

   Poista
  9. Hesari esitti nuo luvut tänään puoluejohtajille, ja heiltä kysyttiin tuo sama kysymys, johon et pystynyt vastaamaan. Puoluejohtajat eivät sinun laillasi kiistäneet lukuja:

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005963765.html

   Poista
  10. Tässä kopioin vielä nuo puoluejohtajille esitetyt kysymykset.

   1. Ulkomaalaisten osuus seksuaalirikoksiin epäillyistä oli lähes 24 prosenttia ja raiskauksiin epäillyistä noin 29 prosenttia vuonna 2017. Ulkomaan kansalaisten osuus väestöstä oli tuolloin 4,5 prosenttia. Mitä ajattelette tästä?

   2. Mitä asialle pitäisi tehdä?

   3. Mitä sanoisitte oululaisille?

   Poista
  11. En usko, että puoluejohtajat olisivat kaikkitietäviä. Haluaisin kyllä nähdä korjatut luvut. Kuulemma turvapaikanhakijat ovat tyystin nuoria miehiä...

   Poista
  12. Et tainnut ymmärtää HS:ien artikkelia. Luvut esitti HS, ja ne ovat käsittääkseni rikospoliisin tilastoista. Vaikea niitä on korjata sinun mieleisiksesi.

   Poista
  13. Olen medialukutaitoinen ja lähdekriittinen.

   Poista
  14. Mankemang: "Taidat laskea naiset ja lapset mukaan."

   Pikku-M on keskittynyt medialukutaitoon ja lähdekritiikkiin niin kovasti, että on matematiikka jäänyt vähän hunningolle.

   Tai sitten hän on piilopersu: kun nimittäin poistetaan viattomat lapset ja naiset laskuista, niin luvuthan ovat vielä järkyttävämpiä.

   M: "Kuulemma turvapaikanhakijat ovat tyystin nuoria miehiä..."

   Persuus alkaa todellakin tarttua, sillä vähän aikaa sitten tuo oli vihapuhetta. Sillä turvapaikanhakijathan olivat naisia, lapsia ja vanhuksia... Niin ainakin mediassa esitettiin. No, valehtelivat.

   Poista
  15. Noh, nyt lapsiraiskauksia on jo Helsingissäkin, eilen Roihuvuoressa: "ITÄHELSINKILÄISESTÄ yksityisasunnosta otettiin kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta lauantai-iltana, rikoskomisario Pekka Korhonen kertoo HS:lle."

   Poista
  16. Sipilän mukaan lapsiuhreja tulee päivittäin.

   Poista
  17. Niin tulee kaikissa kulttuureissa, kaikissa valtioissa, Vatikaanissakin. Lapsia jopa naidaan - uhreja nämäkin tytöt ovat. Lapsiuhrit ovat tragedioita kaikkialla, toisin kuin metoo-uhrit, joiden puolesta koko maailma saa orgasmeja ja pukeutuu punaiseen.

   Milloin pukeudutaan väriin kaikkien kulttuurien lapsiuhrien puolesta, ja eniten niiden puolesta, jotka tietoisesti riistetään lapsuudesta vanhojen miesten makuukammareihin muun maailman nyökytellessä suvaitsevasti hyvin kammattuja hiuksiaan. Milloin nousemme barrikadeille lasten puolesta?

   Poista
  18. Ei pidä kuitenkaan unohtaa sitä, että tänne tulleiden turvapaikanhakijoitten seksuaalirikosprosentti nousee koko ajan. Ja tämä on asia, joka on kestämätön. Turvan hakija ei voi mitenkään aiheuttaa itse turvattomuutta. Se on silkkaa pahuutta. Sitä ei pidä selittää kotoutumisten epäonnistumisilla ekä globaaleilla hätätiloilla.

   Poista
  19. Niin tietysti, tähän viittaankin kommentissani klo 13.26. Kaikissa kulttuureissa on väkivaltaa lapsia kohtaan.

   Se ei millään tavalla anteeksianna eikä selitä sitä, että turvaa hakeneet ja sen saaneet luovat itse turvattomuutta uuteen kotimaahansa. Se on äärettömän pahaa.

   Joka neljäs seksuaalirikoksesta epäilty Suomessa on ulkomaalaistaustainen. Vaikka ulkomaalaistaustaisia on vain 4,5 prosenttia ja muita suomalaisia 95,5 prosenttia. Herää.

   Poista
  20. Mankemangien ajatuskaavalla Suomeen voidaan aivan hyvin ottaa vaikka kuinka paljon lapsenraiskaajia ja kurkunleikkaajia, koska meillä jo muutenkin tehdään vastaavia rikoksia.

   Poista
  21. Kaunista logiikkaa tosiaan. Jos nuita uskovia lapsenpanijoita tänne otettaisiin niin paljon kuin tulijoita olisi, perus- ja kantasuomalaisten raiskaajien osuus koko ajan vaan pienenisi ja pienenisi. Lopulta (ennen vedenpaisumusta/tai uudelleenylösnousemista) se olisi enää 0,1 %.

   Sitten kukko laulaisi kolmesti, pimeys peittäisi maan, kalliot järisisivät, ja temppeleiden esiriput paukahtaisi kahtia kuin hymenkalvo, arabiaksi غشاء شفط

   Poista
 27. Miksi en enää voi äänestää SDP:tä. Vuodet vierivät, Mauno Koiviston hautajaisissa kävin. Hän oli suurmies. Nykyiset sdp:läiset ovat tyystin populisteja, lupalelevat kuuta taivaalta ja hyvää elämää, vaikka töitä ei tekisi koskaan. Minulla ei ole enää heidän kanssaan mitään yhtäläisyyttä. Jumalauta, että joudun jokaisesta eurostani hikeä vuodattamaan. Silti ulosottomies lähettää kirjeitään ja rahoja pidättelee. SDP voi minun puolestani lakkauttaa itsensä tarpeettomana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku, en tiedä oletko tosissasi, mutta minä suivaannuin aikanaan demareihin siitä, että he suosivat ainakin kunnallisella alalla eri työmailla kierrätystä. Pätkätöitä alettiin yhä enemmän suosia myös. Lyhytaikaisilla työttömien töillä paikattiin vakituisia työpaikkoja. Kai kehityksessä oli mukana muitakin puolueita, mutta koko ajan ollaan heikennetty työntekijäin työehtoja ja se säästäminen, sen loppua ei näy tänäkään päivänä. Kukahan ne vuosikymmeniä työntekijöiden palkaamatta jättämisistä säästetyt eurot on saanut, kun velkaa pitää edelleen ottaa ja säästäminen kansan heikompiosaisten kustannuksella sen kun jatkuu.

   Poista
  2. Kyllä minä, Leonoora, tuossa olin aika tosissani. Hyvin ymmärrän ongelmasi ja pettymyksesi puolueen suhteen. Antti Rinne kirjoitti Vehkojan lukiosta, jonka vieressä asuin vuosikaudet, sikäli diggasin. Hyi olkoon. Menis johonkin töihin.

   Poista
 28. Kaikki eivät kansamme hyväsydämisyyttä ja lähimmäisenrakkautta osaa arvostaa, se on nyt todistettu. Ruotsissakin hyväntekijäin palkka ei aina ole se toivottu valtaväestöön kauniisti sulautuminen, hyvää tarkoittavista kotouttamispyrkimyksistä huolimatta. Svea mammankin rakkautta ja kärsivällisyyttä on alettu koetella.
  En tiedä, kuinkakohan kauan minulta menisi kotoutua(äklö sana) elämään Somaliassa, Irakissa tai Afganistanissa. Kuinka pian omaksuisin arjen rutiinit, ruokakulttuurin, uskonnolliset harjoitukset jne, etten
  vaan tekisi pahoja mokia, ja tietämättämyyttäni loukkaisi maan tapoja. Kieli olisi jo suuri este kaiken uuden oppimiselle.
  Ettemme vaan luulisi liikoja itsestämme suurisydämisinä ja avokätisinä auttajina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Länsimainen ihminen sopeutuu yleensä hyvin elämään muslimimaiden kulttuureissa. Naiset panevat suosiolla paksuja verhoja päähänsä ja suostuvat olemaan miesten takana, ilman kättelyä, vaikka he olisivat maansa päämiehiä. Meillä on tapana ottaa etukäteen selvää kulttuurien tavoista, niistä takapajuisistakin. Kielioppaitakin luemme.

   Monissa kirjoissa on kuvattu länsimaisen naisen avioliittoa muslimimiehen kanssa ja muuttoa miehen kotimaahan, keskiaikaiseen kulttuuriin. Naisella ei ollut vaihtoehtoa, vaan oli selviö, että nainen hylkäsi oman kulttuurinsa. Lopulta, vuosien jälkeen nainen pakeni lapsineen takaisin länteen, vapauteen. Kirjat ovat tosipohjaisia.

   Poista
 29. Heh, facebookista tuli ilmoitus ja varoitus seksuaalirajojen ylittämisestä, kun kirjoitin kommentin, jossa englanniksi toivoin paki,pakeja ulos. Osui tietysti oikeaan.

  Sitä en muista, miksi sain kommentointikiellon fingerpori-ryhmään. Kai minua alkoivat ärsyttää Jarlan saman toistamiset.Erosin koko ryhmästä, rivo-riitat riittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku, jotkin ryhmiin osoittavat kommenttisi hipovatkin lain rajoja. Sinä olet mestari kielellä leikittelyssä, joten vaihtoehtoja sanomisessa varmaan riittää. Ei kannata antaa vihapuhepoliiseille töitä etenkään nyt, kun heillä on Helsingissäkin kuulemma uusia töitä todellisella seksuaalirikosrintamalla.

   Poista
  2. Heh, rajat ovat kivoja. Joskus niitä vahingossa ylittelen, silloin tunnen itseni ihan afrikkalaiseksi. Melkoinen kunta kinte.

   Poista
  3. Aki, Aki, Aki, bout, bout, bout, voi kai kirjoittaa?

   Poista
 30. Nyt alkoi puolueissa kova vilske, kun esitellään kilvan keinoja lopettaa lapsiin kohdistetut seksuaalirikokset. Ihan huvittaa, vaikka asia on vakava ja ansaitsee kyllä kaiken nyt syntyneen kiireisen vaalipöhinän.

  Eniten epäilen näitä unelmanomaisia kotoutuspaketteja. Tähän mennessä on uskottu, että piirileikit ja laulut auttavat. Kun ihminen kuitenkin oppii sisäistämään kulttuurinsa jo seitsemän ensimmäisen elinvuotensa aikana, on naiivia kuvitella, että jokin SPR:n kristillisen siiven laatima video kotouttaisi yhtään ketään länsimaisille tavoille. Kukaan sellainen, joka ei halua integroitua, ei integroidu, vaikka piispat seisoisivat päällään ja tarjoaisivat pullakahvit.

  VastaaPoista
 31. Iines, samaa mieltä kanssasi.
  Kuka maksaa, jos nämä vieraiden kulttuurien hellanteltut jäävät vankiloihimme täysylöspitoon? On lääkärit ja kuntosalit ja ruoka, asunto, jopa vaatteet ilmaiseksi. Vai sekö onkin tähtäimessä? On tiedossa turvapaikka taas eteenpäin, vaikka ei muuten sitä saisikaan. Voiko lakimme mukaan heti poistaa rikolliset maastamme syömästä mm. vanhustemme ja lastemme kuormasta? Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin allekirjoitin läpi menneen aloitteen, josta Yle tänään uutisoi, ettei rakas eduskuntamme ehdi sitä enää käsitellä, eduskunnalla on, heh, niin paljon töitä. Eikä seuraava eduskunta ota sitä käsiteltäväkseen. Näin täällä meillä Suomessa. Jotain tarttee tehrä, sanoi Mauno Koivisto aikanaan. Vaaleissa nähdään.

   Poista
  2. Niin minäkin allekirjoitin. Oli hauska seurata sitä, miten sekunneissa tuli kymmeniä allekirjoituksia. Kun kirjoitin, olin joku 53 000:s. Kun hetken päästä vilkaisin listaa, luku huiteli jo 64 000:n paikkeilla.

   Ennen vaaleja kukin puolue lupaa kilvan lakia, jolla seksuaalirikollisten karkotus onnistuu. Sari Essayah herättää minussa toivoa lausunnoillaan, oikeasti.

   Poista
  3. Mauno Koiviston nimeä ehkä käytin hieman väärin, mutta hän oli minun presidenttini. Hautajaisiinsa osallistuin. En yrittänytkään kirkkoon sisälle, parempien ihmisten joukkoon. Senaatintorilta seurasin, siellä oli ämyrit, joista kirkon ohjelma kuului. Torilla meitä oli tuhansia ja tuhansia, arvatenkin kymmeniä tuhansia. Nykyiset sosiaalidemokraatit ovat ihan paskoja, menisivät töihin jonnekin! Heinäluomat joutavat eläkkeelle ja keitä niitä on.

   Poista
  4. Tavattoman surullista se oli, kun musta auto, jossa oli leijonalippuun kääritty Mauno Koiviston arkku, lipui ohitse. Ei mennyt aika koskaan enää palaa.

   Poista
  5. Keisari Lipposen maintsen erikseen. Suomen haittatekijä on onneksi mennyt itänaapurin kaassuputkihommiin, eikä häiritse enää julkista elämänmenoa. Saatanan tunari!

   Poista
  6. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3605

   Tuosta osoitteesta pääsee allekirjoittamaan suoraan noiden turvaan tulleiden pedofiilityyppien karkotusta koskevan kansalaisaloitteen. Listassa on jo yli 70 000 allekirjoitusta.

   Poista
  7. Oulun epäillyistä kaksi miestä on alle 18-vuotiaita...

   Poista
  8. Eikö ne kaikki ilmoittautuneet tullessaan alle 18-vuotiaiksi?

   Poista
  9. Muistan nähneeni kuvia, joissa oli mm. harmaapartainen kaljukki alle 18-vuotias, ja toinen uurteinen 17-vuotias lommoposki.

   PS Tuolla kansalaisaloitteessa, osoite yllä, mennee tänään vielä 90 000 allekirjoittajan määrä rikki. Kymmeniä tuhansia nimikirjoituksia päivässä parissa. Hienoa, vaikka tämä aloite saattaa vesittyä seuraavan hallituksen käsittelyssä.

   Poista
  10. Mankemang on oikeassa: ikätestien perusteella turvapaikkaa hakeneista miehistä itsensä alaikäiseksi valehteli vain 67 %!

   Poista
 32. Tuli mieleen, että ovatko suomalaiset aikuiset naiset viisastuneet lukemalla tarinoita muslimimaitten naisten asemasta, eivätkä siten hevillä ryhdy suhteisiin kovin hanakasti ko. maasta tulevien miesten kanssa?
  Ylipäätään suhteet ja avioliitot eri kulttuuritaustaisten kesken harvoin onnistuvat kestämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki höynäytetttäviä sinisilmä edelleen riittää. Pukevat jopa vapaehtoisesti hiostavat huivikerrokset yms. ylleen. Luullaan, että rakkaus voittaa kaikki esteet.

   Poista
  2. Meillä on liian paljon itsenäisiksi hylättyjä lapsia. On onnettomia vanhempia, työttömiä, huumeriippuvaisia, uraohjuksia. Lapsi jää jalkoihi ja on helppoa riistaa. Silti heikkous ei ole koskaan lapsen vika, eikä välttämättä vanhempienkaan. Vika on aina rikoksen tekijän, ja vain hänen.

   Poista
 33. Maassa maan tavalla!

  Katso MOT Yle Areenassa:

  Saalistajat verkossa

  http://areena.yle.fi/1-2188167

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veivaat joka kommentissasi samaa oppimaasi mantraa ”Kantasuomalainen mies se vasta paha onkin”.

   Se, että meilläkin osataan, ei millään tavalla anteeksianna eikä selitä sitä, että täältä turvaa hakeneet ja sen saaneet ovat luoneet itse turvattomuutta uuteen kotimaahansa. Se on äärettömän pahaa, se on uskomattoman raakaa väkivaltaa.

   Joka neljäs seksuaalirikoksesta epäilty Suomessa on ulkomaalaistaustainen. Vaikka ulkomaalaistaustaisia on vain 4,5 prosenttia ja muita suomalaisia 95,5 prosenttia. Mitä ajattelet tästä tilastopiikistä, Mankemang?

   Poista
  2. Mielenkiintoista olisi tosiaan kurkistaa Mankemangin ajattelutoimintaan.

   Poista
  3. Minä pelkään, että sieltä tulee lisää kuluneita mantroja suomalaisen miehen väkivaltaisuudesta. Ja päälle korttipakasta muutama lätkäisy rasistilla, persulla, islamofobialla, muukalaiskammolla ja vihapuheella. Kaikista kaupantekijäisiksi vielä englanninkieliset sitaatit.

   Poista
  4. Ostin tänään ison pullon Coronaa, ettäs tiedätte. Ja talviloma meneillään. Vasta kerran ovat ylitöihin kysyneet, armollisesti en vielä suostunut. Täytyyhän minunkin joskus ryypätä ja saunakaljat niinsanoakseni ottaa. Tuus Mikis kertomaan juttujas, minä olen vanha, väsynyt ja tylsä.

   Poista
  5. Sitä paitti käänniset kommenttini ovat silkkaa törkyä, saatan kehua jopa Sauli Niinistöä.

   Poista
  6. Tutkimustiedon mukaan 65-vuotiaat ja vanhemmat levittävät netissä vihapuhetta ja muuta paskaa innokkaimmin.

   Poista
  7. Ite oot Mankemang, minä 56-vuotias nuorukainen! Ja tuo heittomerkki on silkkaa googlen väkivaltaa, mitenkään sitä ei saanut pois.

   Poista
  8. Katos vaan, heittomerkkiä ei printtiin tullutkaan. Haistakaa paska koko valtiovalta!

   Poista
  9. Minäpäs en ostanut tänään Coronaa, vaan sähköhammasharjan vaihtopäitä ja hajustamatonta ihovoidetta. Sekä pussillisen tomaatteja, omenoita ja perunoita. Ynnä pakastettuja lohikuutioita 300 g. Huomenna teen niistä lohikeiton, jota syön sitten kolme tai neljä seuraavaa päivää. Syön vain kirkasliemisiä keittoja, en voi sietää kermaisia ja maitoisia kalasoppia. Miksi joka ruokalajiin nykyään tupataan kermaa?

   Poista
  10. Eivät kotomiehemmekään kaikki mitään puhtaita pulmusia ole. Eikö tuo linkin MOT-dokkari ole kuvattu jo monta vuotta sitten. Jo silloin oli tiedossa alaikäisten houkuttelijat.
   Täällä lehti uutisoi, että yli 90-vuotias vanhus oli runkannut uimahallin höyrysaunassa pikkupoikien ollessa läsnä samassa tilassa. Ilmeisen terve ikämieheksi vai liekö viakran voimalla nautiskellut ja toteuttanut seksuaalisia tarpeitaan?

   Poista
  11. Kaavio irakilaisten saamista tuomioista:

   https://m.imgur.com/gallery/Ld494NT

   Poista
  12. Puhu, selosta! Sivu ei avaudu. Linkit yksin eivät yksinkertaisesti toimi nettikeskusteluissa. Ne ovat vain viitteitä, eivät asia.

   Poista
 34. Tri Norman Doidge, The Brain That Changes Itself - kirjan kirjoittaja. Lainaus: " Kokonainen sukupolvi on kasvanut vailla ns. asiallisesti nimettyä " käytännön viisautta", joka opasti aiempia sukupolvia." Doidge kirjoittaa, että milleniaaleilla on parempi koulutus, mutta itseasiassa he ovat kärsineet vakavista älyllisistä ja moraalisista laiminlyönneistä.

  Tämä avoimesti seksistinen aika ja sen seuraukset näkyvät jo räikeinä lasten elämässä. Aikuisia ei enää taida olla vastaamassa lastensa turvallisuudesta. Politikot, kirkonmiehet ja -naiset hyväksyvät pornoteollisuuden esittämät perverssit seksuaaliset esikuvat ja sairaat tavat elää.
  "Ilman sisäänrakennettua käsitystä rappiosta ja väärintekemisestä ihminen on askeleen päässä psykopatiasta. Ihmisillä on valtavan suuri kyky toimia väärin."
  Jonkun edes pitäisi puhua totta ja toimia sen mukaan
  Perverssi hedonismi johtaa aina ahdistukseen, itseinhoon ja aina lopulta psyykkiseen tuhoon. "Saatanan", eli myrkyllisen pahan pauloissa ilman omaatuntoa se tuhoaa mukanaan myös kaiken lähelleen ja tielleen osuvan.
  Kirkonmiehet ja -naiset ovat, kuten kaikki vapaan, rikollisen seksuaalisuuden puolesta puhujat - hukanneet tiedon oikeasta ja väärästä. He puollustavat kaikkea saastaa mitä mm. pornoteollisuus syytää vapaasti myös lasten silmien eteen. Jos he olisivat "aikuisia ja hyvän elämän lähettiläitä" he tuomitsisivat väärinteot, mutta eivät tietenkään koska tekevät niitä myös itse.
  Suuri osa vanhemmistakaan ei tee mitään estääkseen lapsien sielun joutumisesta perverssien saalistajien uhreiksi.

  Max Horkheimer: "Läntiset henkilökohtaisen vapauden ja vapaiden markkinoiden periaatteet ovat pelkkiä naamioita, joilla peitetään lännen todellinen tila: Epätasa-arvo, sorto ja hyväksikäyttö. Älyllinen toiminta tulisi suunnata yhteiskunnallisiin muutoksiin eikä pelkkään ymmärtämiseen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiskunnalliset muutokset ovat hieman monimutkaisempi asia kuin dr. Horkenheimer otaksuu. Tasa-arvoa kaikki kaipaamme, jotkut sitä saavatkin. Enimmäkseen liirumlaaarumia ja paskapuhetta. (tästä kannanotosta on sensuroitu yksi homoja käsitellyt virke)

   Poista
  2. Horkheimerin väitetään perustaneen ns. kulttuurimarksismin 😂

   Poista
  3. Mankemang, puhut järkeä niin, että minäkin sitä ymmärrän.

   Poista
  4. Horkheimer on lievästi sanottuna vainoharhainen, näkee kaiken takana salattuja merkityksiä. Tai sitten hän kuuluu siihen koulukuntaan, jonka mielestä itse ansaittu markka pitää jakaa kaikkien kesken niin että kukaan ei saa oikein mitään ja kaikki kärsivät. Käsi muitten taskuun ja namit veks.

   Kyllä se kulttuurimarksismin junakin meni jo.

   Poista
  5. En arvannutkaan, että olet perehtynyt Frankfurtin koulukunnan kriittiseen teoriaan noin syvällisesti.

   Poista
  6. Tämmöiset koulukunnat teorioineen eivät kiinnosta minua pätkääkään. Ajattelen itse, päättelen itse, mutta en väitä päätelmiäni teoreettiseksi faktaksi. Luovuus on kivaa ja innovatiivisuus, kun se tulee omian korvien välistä.

   Poista
  7. Selittääköhän se Frankfurtin koulukunnan kriittinen teoria sen, miksi joillakin on niin huikea hinku - etten sanoisi kiima - puolustaa nuoria karvaisia islamilaisia lapsenraiskaajia?

   Poista
 35. Ja pelkkään suvaitsevaisuuteen, lisään minä.
  Tai no, annetaanko mennä hurruutella vaan kun on alamäki, niinkö? Säännötön, rajaton, moraaliton ihminen, onko hän enää evouution kehityksen tuote vai sairaan saatanallisuuden, eli kaiken mahdollisen pahan leikkikalu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä, Leonoora. Tuo pisti ajattelemaan, että onko evoluutio ylipäänsä ikinä ollutkaan ihmisen vallassa. Ei kai sitä voi ohjailla?

   Poista
 36. Tepä te, eli sepä se? Onko lajimme kehitystä ja lisääntymistä edesauttanut kilpailuhenki, vallahalu, voiton- ja pahantahtoisuus enemmän, kuin solidaarisuus ja hyvät teot heimolaisia kohtaan?
  Mitä Kestävää hyvää lajimme on planeetalla saanut aikaan?

  VastaaPoista
 37. Poistun paikalta, kun ei kaivata, Paha
  minä, hyi, hyi. Näkemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpäs dramatisoi, Riku. Sinä haistattelit minua ystävälliseen kommenttiini sanomalla ”Haista paska! ”

   Mielestäni en ole ansainnut haistattelua. Minua ei haistatella omassa blogissani. Arvostan teitä kaikkia ja tätä kirjoitusalustaa.

   Poista
  2. Saat, senkin rietas. Sattuuhan noita.

   Poista
  3. https://youtu.be/lLjW6W-AFo4

   Pannaan tuo vielä tämän päivän lopuksi.

   Poista
 38. Kauheessa kännissä Kaamsaen tiellä, nyt minä lähden Stadiin katsomaan, onko siellä mitään baareja. Heh, Vltavaa pidemmälle en luultavasti pohjolan likaiseen kaupunkiin pääse. Sitä ennen steissin Minuuttibaari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenko vielä maininnut, että talvilomaa pukkaa, silloin hiihdellään mitä hiihdellään...

   Poista
  2. No jaa, Ateneum on siinä vieressä ja hoippuroin ehkä sinne, siellä on mielenkiintoinen näyttely.

   Poista
  3. Junassa oli hieno mies, partainen ja vanha. Älähti kun Keravaa pilkkasiipi, sinne jäi. Kertoi kaksikymmentä vuotta tehneensä rekisterikilpiä Sörnäisten vankilassa. Käyttäytyi hienosti, todellinen gentlemanni. Walter Brennan siitä mieleeni tuli.

   Poista
  4. Steissillä ihmisiä menee ja tulee. Taidan käydä grillikioskilla syömässä. Ranskalaiset kahdella grillimakkaralla

   Poista
  5. Ateneumissa kävin. Kaupunkinäyttely tuntui tylsälle. Klassikot harpoin läpi. Schjerbeckiltä oli ihan paskoja tauluja.

   Poista
  6. Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyssä sinulla olisi pitänyt olla asiantunteva opastaja mukana.

   Esimerkiksi Aarre Heinosen teosta "Kahvipöydässä" - sehän näyttää kolmen ystävättären kahvitteluhetkeltä - katselee ehkä hieman eri silmin, kun huomaa kysyä itseltään, että miksi vain yhdelle on katettu kuppi ja vain hänelle tarjotaan pullaa?

   https://ateneum.fi/wp-content/uploads/2014/03/heinonen_aarre_kahvipoydassa.jpg

   Mitä näyttelyyn muuten tulee, niin kyllä Elga Sesemann teki minuun vaikutuksen.

   Poista
  7. Varmasti kuten sanot, mutta minun käyntini ja arvioni taisi heikentää liiallinen etukäteinen kahv...juominen, en jaksanut keskittyä.

   Poista
  8. Taidenäyttelyssä olo on tarkkaa puuhaa. Pitää olla niin maailmoja syleilevässä ja mieltä avartavassa kunnossa, että taideteokset alkavat avautua ja puhutella sisintäsi - mutta ei ihan niin avartavassa, että puhuttelija on vahtimestari.

   Poista
  9. Veikkaan, että Heinosen taulun muut naiset ovat dieetillä. 

   Tai ehkä ei, siinä tapauksessa he olisivat ottaneet pelkän kahvin. Dieetillä olijan pitää saada kyllä suuhunsa jotain.

   Poista
  10. Känttyä ja kyrsää suuhunsa saa naisihminen joka yössä yksin Hesassa vaeltaa. Sanoi Muumimamma.

   Poista